آلارم غذايي 5 (آبميوه)

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
-[FONT=&quot]آب میوه و ساندیس-[/FONT]
[FONT=&quot]به نام خالق زیبایی ها [/FONT]
[FONT=&quot]نمیدوونم چند نفر از شما وقتی یه محصول غذایی رو میخورید
, روی بسته شو خوووب می خونید یا نه ؟!![/FONT]

 
آخرین ویرایش:

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
[FONT=&quot]از ساندیس شروع میکنم . دیدید دقیقن روویه بسته ی ساندیسا چی نوشته ...( من میگم تا بدونیین ... مثلن رو بعضیا : نوشابه ی پرتقالی ) ( با فونت 8 یا 7 اگه اشتباه نکنم ... که کسی نبینه ) خب , دیگه چی . نوشته حاوی 20 درصد عصاره ی میوه ... ینی اگه خیلی راست بگن و لطف کرده باشن 20 درصد از اسانس میوه ی مورد نظر استفاده کردن و بقیه اش آب و شکره (سوکروز) . عزیزاانم... بزارید بگم که متاسفانه به هیچ وجه ساندیس نمیتونه جای ه یه آب میوه ی طبیعی رو برا ما بگیره ..[/FONT]
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
[FONT=&quot]من کارشناس صنایع غذاییم و به این علت می گم شما از این محصول کم مصرف کنین ... ولی یه کارشناس تغذیه میگه که چون آب میوه طبیعی بهتره اونرو مصرف کنید ...[/FONT]
[FONT=&quot] آب میوه ها هم به این صورته که خیلی کم پیش میاد از خوده میوه به عنوان آبگیری بهره بگیرن ... یعنی به طور کلی کارخوونه هام مثه همه ی مردم به فکره سوودشوونن ... [/FONT]
[FONT=&quot]همین امروز پلاکارد یه شرکت خیلی معروف رو دیدم که نوشته بوود آب میوه ی بدون شکر... دوووستانه من بزارید بگم اینا چه کردن .[/FONT]
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
[FONT=&quot]این دوووستانه بزرگوار اوومدن و به جای اینکه از درصد بالایی شکر (ساکارز یا همون سوکروز) استفاده کنن , از شیرین کننده های مصنوعی بهره گرفتن ... [/FONT]
[FONT=&quot]شیرین کننده های مصنوعی انواع مختلفی دارن ... ( مثلن در نوشابه ها [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot]دو نوع دایت و لایت [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] رو میشناسید ... در نوع لایت از 50 درصد شکر و 50 درصد شیرین کننده ی مصنوعی استفاده میشه . و در نوع دایت از شیرین کننده های مصنوعی استفاده میشه )

[/FONT]
[FONT=&quot]مورد بعد اینکه باز تکرار مکررات ... من خودم هم آبمیوه گاهن میخورم ... فقط کم ... خودتون تصمیم بگیرید ... طبیعی یا مصنوعی ... مسئله این است ...[/FONT]
[FONT=&quot]همتونو دوووست دارم ...[/FONT]
[FONT=&quot]سوالی بود در خدمتم...
[/FONT]
 
آخرین ویرایش:

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
بچه ها آبمیوه هامووون بیشتر این مدلین و میشه گفت اغلب اینطورن...
این بد بینی نیستااا ... این چیزیه که ما رفتیم و توو کارخونه دیدیم. و کارخوونه دار واسش مهم نیست که وقتی داره آبمیوه ای مثه پرتقالو حرارت میده ( پاستوریزه میکنه) ویتامین سیش میره و منو تو میخوریم و چه چه میزنیم میگیم آخ این همه ویتامین سی خوردیم .. نه داداش ... ویتامین سی به حرارت حساسه و فرط میشه ... پس زیاد خوش بین نباش ...
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
رانی هم ...
خب ... رانی مشکلش چیزه دیگست که به مدته پیش دستور وزارت بهداشت بوود که اونو جمع کنن /// ولی توو اووون مدتم مردم ما قاچاقی میخوردن . دوووس جوون , میگن ماده نگهدارنده ای که (الان اسمش رو حضور ذهن ندارم که بگم ) تووی رانی میزنن نباید در دمای بالا اضافه بشه و این همون مشکلیه که الان رووش بحثه ... البته هنوز این بحث هست و نمیدونم اگه 100 درصد درست باشه چرا اجازه میدن این محصوول تووو بازار بیاد ( اگه موضوع درست باشه ... میتونه عواقبی مثله سرطان و تغیررات ژنتیکی برا بچه هی آینده رو ایجاد کنه ... البته در صورت تکرار مصرف )
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
شربت هام ... چیزه خاصی نیستن ... همون آبمیوه ... ولی با بریکس (غلظت) بالا ... مثلن ما بریکس شربت پرتقالیمون حدود 60 درصده ... در اینصورت همونزور که میبینید میشه بیشتر این شربت رو نگهداری کرد و دلیلش اینه که میکروب ها (میکروارگانیزمها) در شرایط غلظت بالا کمتر و به ندرت رشد میکنن .. حالا این غلظت بالا توسط شکر یا نک ایجاد شده باشه فرقی نمیکنه ... یا مثلن مربا ها چون بریکس بسار بالایی دارن کمتر دیدین که فاسد شن ... و شاید شکرک بزنن... که این فساد تعبیر نمیشه
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
درسته ولی یه مشکل هست ..اینا قطعه ی میوه نیستن..بلکه نشاسته هستن که به لطف خشککن پاششی تولید شدن
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اتفاقا رانی بعلت اینکه ظاهرا طبیعیه و تیکه های میوه هم توشه خیلی پر مصرفه!!


تو هفته نامه سلامت خوندم که از میوه های مونده و نامرغوب و... استفاده میکنن که عوارض بدی داره(البته چیزهای دیگه هم در مورد مضرات رانی گفته بود که یادم نیست)


یه سوال داشتم این ابمیوه های سن ایچ یا شارلی که روشون نوشته صد درصد طبیعی و بدون مواد نگهداره و ....اینا چطور؟ بازم مضر هستن؟
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
تو هفته نامه سلامت خوندم که از میوه های مونده و نامرغوب و... استفاده میکنن که عوارض بدی داره(البته چیزهای دیگه هم در مورد مضرات رانی گفته بود که یادم نیست)


یه سوال داشتم این ابمیوه های سن ایچ یا شارلی که روشون نوشته صد درصد طبیعی و بدون مواد نگهداره و ....اینا چطور؟ بازم مضر هستن؟

اي باباااا . دووسته عزيز . اينكه نوشتن صد در صد طبيعي يه جوك ه كمديه ... دروغ . شاخ و دم كه نداره . ببين رويه مصول قيد شده كه چند درصد آب ميوه است . مثلا مينويسن حاوي 20 درصد آب ميوه . خوب بقيش چيه .......... شكر . آب . حالا شكر ميتونه در كنار سوكروز شيرين كننده هايه ديگم باشه. و و و به هر حال سودمنديه آب ميوه يه طبيعي بسيار بيشتر از اين مخلوط آب و شكر و عصاره است
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اي باباااا . دووسته عزيز . اينكه نوشتن صد در صد طبيعي يه جوك ه كمديه ... دروغ . شاخ و دم كه نداره . ببين رويه مصول قيد شده كه چند درصد آب ميوه است . مثلا مينويسن حاوي 20 درصد آب ميوه . خوب بقيش چيه .......... شكر . آب . حالا شكر ميتونه در كنار سوكروز شيرين كننده هايه ديگم باشه. و و و به هر حال سودمنديه آب ميوه يه طبيعي بسيار بيشتر از اين مخلوط آب و شكر و عصاره است


چرا با سلامتی مردم بازی میکنن؟ خیلی ها به تصور اینکه اینا صد در صد طبیعیه ... تو شرایط خاص که باید خیلی مراقب سلامتیشون باشن و خیلی خورد و خوراکشون درست باشه از این ابمیوه های صد در صد طبیعی استفاده میکنن...:confused:

حالا قندی که توش هست خیلی مضره؟ مواد نگه داره ش چطور؟(منظورم واسه شرایط خاصه...نه همه افراد)
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
چرا با سلامتی مردم بازی میکنن؟ خیلی ها به تصور اینکه اینا صد در صد طبیعیه ... تو شرایط خاص که باید خیلی مراقب سلامتیشون باشن و خیلی خورد و خوراکشون درست باشه از این ابمیوه های صد در صد طبیعی استفاده میکنن...:confused:

حالا قندی که توش هست خیلی مضره؟ مواد نگه داره ش چطور؟(منظورم واسه شرایط خاصه...نه همه افراد)

خوب اين تويه همه زمينه هاي فروش توو ايران هست عزيز . و كاريشم نميشه كرد . ولي بايد بدونم منظورت دقيق چه افراديه . مثلا ديابتي ها نبايد از اين نوشدني ها بخورن . البته كه افراده ديابتي بايد سعي كنن بيشتر خود ميوه رو بخورن تا آب ميوه رو . به هر حال هر فردي با هر خصوصيتي بايد بدونه كه آيا ميتونه مصرف كنه يا نه ... خوب مضر بودنش برايه استفاده تو دراز مدته . و اين نيس كه خوده من هم حتي اصلا از اين آبميئه ها نخورم . فقط كم و در اعتدال . وگرنه آدم و كه نميكشه ... نگران نباش
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خوب اين تويه همه زمينه هاي فروش توو ايران هست عزيز . و كاريشم نميشه كرد . ولي بايد بدونم منظورت دقيق چه افراديه . مثلا ديابتي ها نبايد از اين نوشدني ها بخورن . البته كه افراده ديابتي بايد سعي كنن بيشتر خود ميوه رو بخورن تا آب ميوه رو . به هر حال هر فردي با هر خصوصيتي بايد بدونه كه آيا ميتونه مصرف كنه يا نه ... خوب مضر بودنش برايه استفاده تو دراز مدته . و اين نيس كه خوده من هم حتي اصلا از اين آبميئه ها نخورم . فقط كم و در اعتدال . وگرنه آدم و كه نميكشه ... نگران نباش

منظورم افراد دیابتی ... بیمارهای کبدی و کلیوی...خانومای باردار و شیرده ...افرادی که تو بیمارستان بستری هستن... کسایی که کمبود اهن دارن و بهشون گفته میشه قرصای اهنشونو با ویتامین سی مصرف کنن(که راحتترین حالت استفاده از همین ابمیوه ها هستش)...البته میدونم میوه و ...هم هست اما خیلی ها رو میشناسم که علاوه بر میوه و ... ازاین ابمیوه های صددرصد هم استفاده میکنن در حد میشه گفت زیاد...

خیلی خیلی سپاسگذرام از پاسخگوییتون...گل
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
منظورم افراد دیابتی ... بیمارهای کبدی و کلیوی...خانومای باردار و شیرده ...افرادی که تو بیمارستان بستری هستن... کسایی که کمبود اهن دارن و بهشون گفته میشه قرصای اهنشونو با ویتامین سی مصرف کنن(که راحتترین حالت استفاده از همین ابمیوه ها هستش)...البته میدونم میوه و ...هم هست اما خیلی ها رو میشناسم که علاوه بر میوه و ... ازاین ابمیوه های صددرصد هم استفاده میکنن در حد میشه گفت زیاد...

خیلی خیلی سپاسگذرام از پاسخگوییتون...گل

خوب اصن بهت بگم كه ميتوني رو ويتامين سي حساب نكني يا خيلي كمتر از چيزي كه ميگن چون حساس به حرارته و اوونام اصلن براشوون مهم نيست كه چقدر در نهايت ويتامين سيش ميمونه . اين افراد يا بايد از منابع طبيعي استفاده كنن يا از بعضي مكمل ها ي داروويي البته با نظر پزشكشون ... وگرنه اين آبميوه ها و ويتاميينن سيي.....!!!! بيييخييااااال
 

soroushi

عضو جدید
با عرض سلام خواستم چند تا مطلب رو عرض کنم.
[FONT=&quot]از ساندیس شروع میکنم . دیدید دقیقن روویه بسته ی ساندیسا چی نوشته ...( من میگم تا بدونیین ... مثلن رو بعضیا : نوشابه ی پرتقالی ) ( با فونت 8 یا 7 اگه اشتباه نکنم ... که کسی نبینه ) خب , دیگه چی . نوشته حاوی 20 درصد عصاره ی میوه ... ینی اگه خیلی راست بگن و لطف کرده باشن 20 درصد از اسانس میوه ی مورد نظر استفاده کردن و بقیه اش آب و شکره (سوکروز) . عزیزاانم... بزارید بگم که متاسفانه به هیچ وجه ساندیس نمیتونه جای ه یه آب میوه ی طبیعی رو برا ما بگیره ..[/FONT]
بالاخره عصاره(کنستانتره) یا اسانس میوه ای . این دو تا کلی فرق دارند. دوست عزیز شما که کارشناس تشریف دارین لطف کنین برین استاندارد رو بخونین بعد بیاین اظهار فضل کنین. لطفا برای هر حرفتون دلیل و مدرک بیارین و عوام گونه صحبت نکنین. اگه استاندارد مربوط به نکتار و نوشیدنی های میوه ای (بدون گاز) رو ملاحظه کنید . نکته ای تقریبا مشترک وجود داره. چه نکتار - چه نوشیدنی و چه نوشابه میوه ای چون از رقیق کردن کنستانتره بدست میاد باید حداقل 20% کنستانتره داشته باشه و از طرف دیگه حداقل بریکس هم باید 11 باشه . در مورد بعضی کنستانتره ها مثل سیب و آلبالو در صورتیکه واقعا 20% کنستانتره مصرف بشه بریکس نهایی به حدود 11-12 میرسه ولی بعضی میوه ها مثل پوره هلو -پوره موز و.. به این بریکس نمیرسه . پس تولید کننده باید از یه قند طبیعی مثل شکر یا شربت گلوکز و.. استفاده کنه و به بریکس مطلوب برسه .

[FONT=&quot]من کارشناس صنایع غذاییم و به این علت می گم شما از این محصول کم مصرف کنین ... ولی یه کارشناس تغذیه میگه که چون آب میوه طبیعی بهتره اونرو مصرف کنید ...[/FONT]
[FONT=&quot] آب میوه ها هم به این صورته که خیلی کم پیش میاد از خوده میوه به عنوان آبگیری بهره بگیرن ... یعنی به طور کلی کارخوونه هام مثه همه ی مردم به فکره سوودشوونن ... [/FONT]
[FONT=&quot]همین امروز پلاکارد یه شرکت خیلی معروف رو دیدم که نوشته بوود آب میوه ی بدون شکر... دوووستانه من بزارید بگم اینا چه کردن .
[/FONT]
[FONT=&quot]این دوووستانه بزرگوار اوومدن و به جای اینکه از درصد بالایی شکر (ساکارز یا همون سوکروز) استفاده کنن , از شیرین کننده های مصنوعی بهره گرفتن ... [/FONT]
[FONT=&quot]شیرین کننده های مصنوعی انواع مختلفی دارن ... ( مثلن در نوشابه ها [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot]دو نوع دایت و لایت [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] رو میشناسید ... در نوع لایت از 50 درصد شکر و 50 درصد شیرین کننده ی مصنوعی استفاده میشه . و در نوع دایت از شیرین کننده های مصنوعی استفاده میشه )
[/FONT]

باز هم میگم قبل از اظهار فضل مطالعه بفرمایید. طبق استاندارد های ایران استفاده از هرگونه شیرین کننده مصنو عی در آب میوه ، نوشابه میوه ای ، نوشیدنی میوه ای ، نکتار و نوشمک(فرآورده یخی) ممنوع میباشد. به شدت هم کنترل میشه و برخی از همکاران که از شکر میزنن و از آسپارتام و آسه سولفام استفاده میکنن جریمه و در صورت تکرار پروانه ساختتشون از طرف اداره نظارت بر مواد غذایی باطل میشه.چون اصولا تقلب محسوب میشه . در مورد نوشابه گازدار با کسب مجوز از اداره نظارت برمواد غذایی میتونن تحت عنوان نوشابه رژیمی و قید موارد احتیاطی از شیرین کننده مصنوعی استفاده کنن.

بچه ها آبمیوه هامووون بیشتر این مدلین و میشه گفت اغلب اینطورن...
این بد بینی نیستااا ... این چیزیه که ما رفتیم و توو کارخونه دیدیم. و کارخوونه دار واسش مهم نیست که وقتی داره آبمیوه ای مثه پرتقالو حرارت میده ( پاستوریزه میکنه) ویتامین سیش میره و منو تو میخوریم و چه چه میزنیم میگیم آخ این همه ویتامین سی خوردیم .. نه داداش ... ویتامین سی به حرارت حساسه و فرط میشه ... پس زیاد خوش بین نباش ...
بله
از کمالات شیخ ما چه عجب ***** پنجه را واکرد و گفت وجب
شما روشی رو ذکر بفرمایید که بدون حرارت دادن بشه آّ بمیوه رو پاستوریزه کرد . کارخونه دار به فکر سودش نیست به فکر آبروشه اگه بارش خراب بشه بازارشو از دست میده ،اگه کسی مریض بشه و شکایت کنه باید مسوول فنی و مدیر عامل برن دادگاه جواب بدن.پس باید حرارت بده ولی کنترل شده . نه اینکه آب میوه رو به دمای جوش برسونه.پاستوریزه کردن الزامیه.

رانی هم ...
خب ... رانی مشکلش چیزه دیگست که به مدته پیش دستور وزارت بهداشت بوود که اونو جمع کنن /// ولی توو اووون مدتم مردم ما قاچاقی میخوردن . دوووس جوون , میگن ماده نگهدارنده ای که (الان اسمش رو حضور ذهن ندارم که بگم ) تووی رانی میزنن نباید در دمای بالا اضافه بشه و این همون مشکلیه که الان رووش بحثه ... البته هنوز این بحث هست و نمیدونم اگه 100 درصد درست باشه چرا اجازه میدن این محصوول تووو بازار بیاد ( اگه موضوع درست باشه ... میتونه عواقبی مثله سرطان و تغیررات ژنتیکی برا بچه هی آینده رو ایجاد کنه ... البته در صورت تکرار مصرف )
باید به عرض شریفتون برسونم که استفاده از هر گونه نگهدارنده در محصولاتی که فرآیند پاستوریزاسیون تعریف شده ممنوع است. مثل آب میوه - نوشیدنی میوه ای بدون گاز-نکتار - نوشمک(فرآورده یخی). در نوشابه گازدار به علت اینکه امکان فساد وجود داره و فرآیند پاستوریزه کردن تعریف نشده حداکثر 150ppm نگهدارنده بنزوات سدیم مجازه. خوشحال میشم بیشتر دراین مورد بدونم لطفا ذکر منبع کنین که مثلا رانی (رانی فقط برند (مارکه) و محصول نیست)داره نگهدارنده میزنه.

درسته ولی یه مشکل هست ..اینا قطعه ی میوه نیستن..بلکه نشاسته هستن که به لطف خشککن پاششی تولید شدن
دو کلام از مادر عروس (نه ببخشید مهندس باسواد!!!) شما لطف کنید کتاب شیمی مواد غذایی فصل کربوهیدرات و بخش مربوط به نشاسته را مطالعه بفرمایید .شما اصلا در مورد نشاسته چی میدونین . اصلا تحقیق کردی که محلول هاش چه رفتاری از خودش نشون میده . همین حرف ها رو میزنین که 4 تا کارگر بیسواد به ریش هرچی مهندسه میخندن. بابا یاد بگیریم اگه چیزی رو نمیدونیم بگیم نمیدونیم. اون چیزی که شما فکر میکنی نشاسته خشک شده به روش پاششی است، اسمش پالپ میوه است . در ولایت فرنگ واحدهای فراوری میوه مثل واحدهای پتروشیمی میمونه و از هر قسمت میوه محصول یا محصولاتی بدست میاد. کلا آب میوه داخل پالپ قرار داره با آبگیری پالپش باقی میمونه که پس از جدا کردن هسته ، پوست و.. اون رو خشک میکنن و بفروش میرسه . تولید کننده میتونه پالپ خشک رو داخل شربت یا آبمیوه بریزه و بعد از مدتی پالپ خشک شربت رو جذب میکنه و حالت میوه رو پیدا میکنه . این فرآیند تعریف شده است.

تو هفته نامه سلامت خوندم که از میوه های مونده و نامرغوب و... استفاده میکنن که عوارض بدی داره(البته چیزهای دیگه هم در مورد مضرات رانی گفته بود که یادم نیست)


یه سوال داشتم این ابمیوه های سن ایچ یا شارلی که روشون نوشته صد درصد طبیعی و بدون مواد نگهداره و ....اینا چطور؟ بازم مضر هستن؟
کمی در مورد این عوارض بد توضیح بفرمایید!!!! بله ممکنه مثلا در واحدهای کنستانتره سازی . باید دقت بشه که از میوه های فاسد و کپک زده استفاده نشه .درسته که با حرارت دادن کپک ومخمرش از بین میره ولی برخی کپک ها تولید مایکوتوکسین میکنن که سرطان زاست و مثلا در مورد سیب سم تولید در حرارت پاستوریزه پایداره و وجودش برای مصرف کننده عوارض داره . بهر حال بخش کنترل کیفی واحد تولیدی آب میوه -نکتارو.. در زمان خرید باید کنستانتره رو از نظر وجود این سموم بررسی و در صورت تایید سم درکنستانتره اون رو مرجوع کنه.
تو آب میوه نگهدارنده ممنوع و حتی تولید کننده حق نداره بنویسه بدون نگهدارنده . وقتی میشه نوشت بدون نگهدارنده که استفاده از نگهدارنده توی اون محصول مجاز باشه مثل نوشابه های گازدار و اگه نگهدارنده نزنه میتونه بنویسه که بدون نگهدارنده.

اي باباااا . دووسته عزيز . اينكه نوشتن صد در صد طبيعي يه جوك ه كمديه ... دروغ . شاخ و دم كه نداره . ببين رويه مصول قيد شده كه چند درصد آب ميوه است . مثلا مينويسن حاوي 20 درصد آب ميوه . خوب بقيش چيه .......... شكر . آب . حالا شكر ميتونه در كنار سوكروز شيرين كننده هايه ديگم باشه. و و و به هر حال سودمنديه آب ميوه يه طبيعي بسيار بيشتر از اين مخلوط آب و شكر و عصاره است

معنی کنستانتره چیه؟ جز اینکه آب میوه تغلیظ شده است ، خوب حالا رقیقش میکنن. این به خودی خودی هیچ اشکالی نداره . البته اگه واقعا 20% کنستانتره مصرف بشه که اکثر واحد ها این مورد رو رعایت نمکنن.

در مورد کیفیت آب میوه باید بگم بهترین فاکتور برای مصرف کننده قیمت محصوله. وفتی یه ساندیس (منظورم بسته بندیه دوی پکه) میخرین که وزنش 150-180 گرمه و قیمتش هم 100-120 تومنه . خوب معلومه که کنستانتره نداره وقتی کنستانتره کیلویی 3000-4000 تومنه . فقط پوله کنستانترش بالای 100 تومن میشه . در صورتی که قیمت فروش کارخونه 60-65 تومنه. اگه شکر بزنه و از آسپارتام استفاده نکنه خیلیه. در مقایل به م برند مثل تکدانه میاد همون مقدار وزنی نکتار رو میده 400 تومن ، خوب معلومه که کنستانتره استفاده شده.


ببخشید طولانی شد ولی لازم دونستم مطالب رو به عرض برسونم.
 
آخرین ویرایش:

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
Item3 CX/FJ 00/4 بسم اله ...
اولا لازمه كه تشكر كنم ازت ...ولي اگر كسي اشتباه ميكنه اينجوري و با اين لحن نبايد صحبت ميكردي ... پس لازم دونستم تكاتي رو متذكر شم.
اولا من اين آلارمهاي غذايي رو به زبان ساده و روان نوشتم تا همه بچه ها بتونن استفاده كنن ... ثانيا در اينكه بعضي جاها اصطلاحات بنده در ذهن شما به درستي تفكيك شده و اطلاعاتتون به قدريه كه ميدونيد تفاوت هارو بنده شكي ندارم . ولي آيا همه ميدونن كه كنستانتره ، عصاره يكين ... يا تفاوتهايه ديگه اي كه ذكر كرديد در بريكس . شما استاد بنده . ولي من هدفم اگر اين بود كه متن علمي باشه فكر ميكني اينطوري متن مينوشتم ...!!!
ببنينيد از اول شروع ميكنم شما خووب داريد دفاع مينيد و حتما دليلي داره و مطمئنم كه همينطوره . ببينين توو كتاب The Soft drinks Companion نوشته ي Maurice Shachman توو سال 2005 نوشته كه در چه صورتي واژه ي طبيعي بايد روو محصول ذكر بشه . ملاحظه كنين.

THE WORD NATURAL
Food laws can be very strict when it comes to misleading information on soft drink labels. The
use of the word natural in conjunction with a soft drinks name, brand name, or description of
these is specifically addressed by the food laws of most countries. They prohibit the use of this
word to describe any soft drink that was processed in any manner.
The only soft drinks that this word natural could possibly be applied to are the natural spring or
mineral waters bottled or canned directly from their natural sources.
Freshly squeezed juices could also qualify for the natural description.
Furthermore, the word natural is also usually prohibited for describing a soft drink that
contains any ingredient that is not present in it in its natural form. The reverse is also applicable.
A soft drink that has had any ingredient removed from it that is present in the drink in its natural
form may not be described as natural
.

Item3 CX/FJ 00/4
مورد ديگه اينكه من از اينكه هي تكرار كردم مهندس صنايع غذايي .. دليل بالا بردن خ.ودم نيست چون كسي نيستم هنوز. دليل تفاوت كارشناسايه صنايع غذايي و تغذيه اسسسسسسسسسسسسسسست.

 
آخرین ویرایش:

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
راجبه بريكس توضيح فرموديد بله بندم ميدونم كه هر محصولي ...


ولي بااز مقتضي ندونستم براي كليياات وارد اين بحثا شم
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
مورد بعد ...
فرض رو همگان بر بيسوادي بنده بزارن . ولي اين قصد نيست كه الكي هر چي تو چنتمونه به خورده مللت بديم. وي ببين استاد شما كه با سوادين حتما كدكس استاندارد 247 كه مربوط به CODEX GENERAL STANDARD FOR FRUIT JUICES AND NECTARS هست رو مطالعه كرديد و من قصد جسارت ندارم . طيق گفته ي شما :​

(a) Sugars with less than 2% moisture as defined in the Standard for Sugars (CODEX STAN 212-1999): sucrose3, dextrose anhydrous, glucose4, fructose, may be added to all products defined in Section 2.1. (The addition of ingredients listed in Section 3.1.2(a) and 3.1.2(b) applies only to products intended for sale to the consumer or for catering purposes).
(b) Syrups (as defined in the Standard for Sugars), liquid sucrose, invert sugar solution, invert sugar syrup, fructose syrup, liquid cane sugar, isoglucose and high fructose syrup may be added only to fruit juice from concentrate, as defined in Section 2.1.1.2, concentrated fruit juices, as defined in Section 2.1.2, concentrated fruit purée as defined in Section 2.1.5, and fruit nectars as defined in Section 2.1.6. Honey and/or sugars derived from fruits may be added only to fruit nectars as defined in Section 2.1.6.



در اينكه اين موارد به عنوان شيرين كننده هستن حرف شما درست وتوو قسمت Sweetener approval تو كتاب Chemistry and Technology of
Soft Drinks and Fruit Juices باز در مورد نوشيدني هاي گاز دار ...



بله اشتباه من توو اين قسمت معلومه .. ولي جريان اينطور درسته كه از قندهاي ديگري ... و كلمه نوشبدني مصنوعي همونطوري كه گفتين در نوشيدني هاي گازدار ميتونه مورد استفاده قرار بگبره.

در مورد راني هم من همونجام نوشتم به يادم نمياد ولي من اينو چك ميكنم اسمشو و تا جايي كه من شنيدم از چندين استاد و كارمند كارخونجات اينطور هست . بازم من اين موضوع رو پي گيري ميكنم . (بازم ميگم بنده يكم اينور و اونور تر از شما قوانين رو ميدونيم ولييي بحث اينه كه انجاام نميشهههههههههه . اونطوري كه بايد باشه نيست
 
آخرین ویرایش:

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
استااد در مورد پاستوريزه كردن فرموديد . بله شكي نيست كه بااز شما درست ميگين . ولي چه چه زمااني ؟؟؟ رعايت ميشههه؟؟؟؟ شما خودتون بالاسر دستگاه دما رو چك كرديد ...؟؟؟!!!!!
من كه توو كارخونه ي شير چك كردم و ميدونم كه اوضاع چقد افتضاحه... مهندسس دوسته خوبم . من منظورم فرايند over پاستوره . وگرنه پاستور و كه همه ... ببين يكم عجولانه ايرااد ميگيري . توو ايران من ديدم كه زمان و دمايه پاستور و چجوري در نظر ميگيرن . بنده ي خدا منظورم به اين قسمته قضيه است
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
جالبه كه مثن كه كللا با اظهاز فضل همه در افناادييي عجيب ..... خوووبه بازم جاي شكرش باقيه يكي به ما بيسوادا گوش زد ميكنه خوووب بريم ببينيم ديگه چه ايرادي ژرفتي از بيااناات بنده
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
---لبته اگه واقعا 20% کنستانتره مصرف بشه---
ميدوونيم كه اصووولا كمتره چون به هر حاال چيييبه حاجي واجب تر از حااله مشترييههه


----اکثر واحد ها این مورد رو رعایت نمکنن.---
خوب بنده ي خدااا يك سااعت منم همين و ميگم . حرفه من تو قسمته اينه كه ميگه صددرصد طبيعييييييي... آخه ...

--------برند مثل تکدانه میاد همون مقدار وزنی نکتار رو میده 400 تومن--------
ولي من قبول نميكنم ححرفتو با اينكه قبول دارم كارخونه هاي بزرگ محصولات بهتري رو ميخوان بزنن برا بهتر بودن و رقابت خووب .. ولي باااازم بعييد ميبينم بايد ديييددد تا گفت


---استفاده از هر گونه نگهدارنده در محصولاتی که فرآیند پاستوریزاسیون تعریف شده ممنوع است-----
اههه رعااايت ميشههههههههههههه؟؟؟؟ خوب الان شيرمون پاكه پاكه ديگههههه ... شما قوانين رو صريح و درست عرض كرديد . خيليم ممنونم . و بازم ممنونم . ولي همه ي حرفا الان دوره همين رعايت نكردناااس



شما تفاوته لفظ رو نگاه كن : بعد ما چي ميگيييم !!
fruit juice drinks which contain only sugars derived from fruit juices the term
`No added sugar' may be used but in conjunction with the term `Contains
naturally occurring sugars'.
 
آخرین ویرایش:

soroushi

عضو جدید
جناب قصد جسارت نداشتم و هیچ ادعایی هم ندارم.ولی قبول کنیم بعضی وقتها یه چیزهایی رو همین طوری یا از روی تعصب و سطحی نگری و... میگیم که اشکال داره و یا بد برداشت میشه.نمیدونم تو محیط های صنعتی کارکردین یا نه ، همه دنبال یه سوتی ازت هستن تا مثل پتک بکوبونن تو سرت ، یا سوژه خنده کارگرا بشی بهمین خاطر خود به خود حساس و دقیق میشی . حتی بد اخلاق و تند گو . به همه چیز گیر میدی چون اگه اینطوری نباشی دلیل بر بی کفایتیت تلغی میشه.تو محیط های صنعتی همچین فردی رو میپسندن و بهش اخترام میذارن.
بازم عذر میخوام
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
جناب قصد جسارت نداشتم و هیچ ادعایی هم ندارم.ولی قبول کنیم بعضی وقتها یه چیزهایی رو همین طوری یا از روی تعصب و سطحی نگری و... میگیم که اشکال داره و یا بد برداشت میشه.نمیدونم تو محیط های صنعتی کارکردین یا نه ، همه دنبال یه سوتی ازت هستن تا مثل پتک بکوبونن تو سرت ، یا سوژه خنده کارگرا بشی بهمین خاطر خود به خود حساس و دقیق میشی . حتی بد اخلاق و تند گو . به همه چیز گیر میدی چون اگه اینطوری نباشی دلیل بر بی کفایتیت تلغی میشه.تو محیط های صنعتی همچین فردی رو میپسندن و بهش اخترام میذارن.
بازم عذر میخوام
صددر صد حرفت مورد فبولمه و درست ميگي .
خواهش . و سعي رو بر اين ميزارم كه با دايره علمي بيشتري متني رو از خودم بنويسم . ولي تا حالام اينطوري بوده ولي در اينكه اشكالاتي هست شككي نيست . مطمئن باشين كه خوشحال شدم . اون اولين تيكم چون لحظه ي اول بود به هر حاال جا خوردم . ولي خيليي جالب بوود برااام . مرسي
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
و اينكه اصلا مطمئن بودم كه شما تو محيط كاار هستين . و اينطور اطلاعات تون بالاست . نه بنده هنووووز موفق نشدم وارده محيط كار شم و فعلا بيكاريامونو در كنار ارشد با يه پروژه و يه كتاب ميگذرونيم
 

water.87

کاربر بیش فعال
همه چیز در مورد نوشیدنی رانی - باید هایی در مورد رانی RANI

همه چیز در مورد نوشیدنی رانی - باید هایی در مورد رانی RANI

ر حالی كه آبمیوه «رانی» بخش قابل توجهی از بازار نوشيدنی‌های ایران را در اختیار خود گرفته و هر روز به جمع مشتریان این آبمیوه افزوده می‌شود، مراجع علمی از غیربهداشتی بودن این آبمیوه خبر می‌دهند.
به گزارش خبرنگار شریف نیوز، آبمیوه «رانی» محصول شرکت «عوجان» عربستان سعودی است و گفته می‌شود مجوزی برای واردات آن به ایران وجود ندارد.

شرکت عربستانی عوجان برای تولید «رانی»، اسانس و ذرات خشك میوه را ـ كه در صنعت آب‌میوه به آن‌ها «پالپ» گفته می‌شود ـ از كشورهای دیگر وارد کرده و اسانس و پالپ را به آب اضافه كرده و آبمیوه تولید می‌كند.

ذرات معلقی که در آبمیوه مشاهده می‌شود، دلیلی بر تازگی آن نیست، بلکه تازگی ظاهری «رانی» به علت وجود ماده‌ای به نام «بنزوات سدیم» می‌باشد.

همچنین طبق گزارش یک موسسه معتبر، با آزمایش چند قوطی آب‌میوه رانی در یكی از آزمایشگاه‌های كشور، نتایجی كه برای قوطی حاوی نكتار انبه رانی به دست آمده حاكی از این است كه این قوطی مقدار 96.2 ppmبنزوات سدیم دارد و همچنین مقدار بنزوات سديم در شیشه نكتار موز، 263 ppmمی‌باشد.

بنزوات سديم، ماده‌ی است که در صنعت مواد غذایی به عنوان نگهدارنده کاربرد دارد. از این ماده به میزان بسیار کم در سس مایونز و نوشابه استفاده می‌شود ولی طبق گزارش اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استفاده از این ماده در هر نوع آب‌میوه غیرمجاز است.

علت غيرمجاز بودن استفاده از بنزوات سديم در آب‌ميوه اين است كه آبميوه به صورت گرم در قوطی ريخته و پر می‌شود و به دلیل واكنش‌هایی که بنزوات سدیم در حرارت انجام می‌دهد، استفاده از آن ممنوع می‌باشد؛ اما در نوشابه‌ها به اين دليل كه نوشابه به صورت سرد پر می‌شود، استفاده از اين ماده مجاز است.

گفتنی است، با توجه به محرز بودن عدم رعایت حداقل استانداردها در آبمیوه «رانی» و اطلاع برخی دستگاه‌های مسئول، هنوز معلوم نیست که چگونه این آبمیوه در این سطح گسترده به کشور وارد و توزیع می‌شود.

عزیزان یک نکته را عنایت داشته باشید که : درسته که تعدادی از دوستان، به خاطر عدم کیفیت برخی از محصولات داخلی به سراغ محصولات خارجی می روند ولی یادتان نرود که ما تحت تحریم هستیم و با توجه به برخی از مسائل سیاسی و قاچاق کالا، تمام کالاهای خارجی که در بازار ایران وجود دارند قابل اطمینان نیستند.

پس برای خرید ( بخصوص مواد خوراکی) به صرف خارجی بودن یک کالا اطمینان نکنید

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
در مورد خطرات و عوارض این بنزوات سدیم کسی چیزی میدونه؟

یه نکته دیگه هم درباره قطعه هایی که به اسم پالپ اخیرا مد شده همه میریزن توش! اینا اصلا چیه؟
 

Similar threads

بالا