کمپوست چیست ؟
کمپوست کردن به عملیات تجزیه و تخریب مواد الی و یا اجزا غیر قابل مصرف گیاهان مانند ساقه گندم و جو – تفاله نیشکر و یا برگ های ریخته شده از درختان و یا زباله های شهری توسط باکتری ها به گونه ای که دوباره تبدیل به هوموس و خاکدانه و سایر مواد قابل جذب برای گیاهان شوند گویند .
به طور کلی تمامی ضایعات بخش کشاورزی مانند کود های دامی – قسمت غیر قابل مصرف گیاهان مانند کاه و کلش پوسته میوه ها و باقیمانده کارخانه جات صنایع غذایی مانند صنایع رب سازی کنسرو سازی – تولید نوشابه های غیر الکلی کارخانه های نیشکر و روغن کشی ها دارای این قابلیت هستند که طی فرایندی دوباره وارد چرخه تولید کشاورزی شوند و الا در صورت عدم بازگشت به بستر زمین قابل کشت آن زمین پس از چند سال از مواد غذایی فقیر شده و آن حاصل خیزی قبل را از دست می دهند
در کشاورزی پایدار وارد کردن این مواد بطور مستقیم دارای اشکالات زیادی می باشد که در درجه اول عدم تجزیه سریع و پس از آن کربن نیزه شدن زمین ( یعنی بهم خوردن نسبت های بین کربن و نیتروژن ) می باشد .دانشمندان و محققان خاک شناسی برای رفع این مورد دست به کار بازسازی روند طبیعی تجزیه این مواد زده و به این کار عملیات کمپوست شدن گویند .
آخرین ویرایش: