مسابقه *** هركي گفت اين چه گياهيه ...؟

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
متشكرم عزيز لطف داريد شما...


خب دوستان بفرماييد اين چه گياهيه؟؟؟






دیروز امروز فردا
 

گلابتون

مدیر بازنشسته
این گیاه برونفلزیا (Brunfelsia calycina) است از خانواده سیب زمینی (Solanaceae) که نام انگلیسی جالبی هم دارد Yesterday Today and Tomorrow به معنی دیروز امروز و فردا.

دیروز امروز فردا
همانطور كه دوستان فرمودند ...جواب صحيح ...برون فلسيا...يا همون گل ديروز امروز فردا هست....ممنون از حضور همگي دوستان... :w27:
برنده مسابقه...دوست عزيز و تازه واردمون جناب ابوذر اسماعيلي هستند....بفرماييد عزيزجان منتظر سوال تصويري شما هستيم...
 

گلابتون

مدیر بازنشسته
زهراااااا؟؟؟
رضاااااا؟؟؟
سوال واژه پوسيد....نميخواين سوال طرح كنيد؟؟؟
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
آشپز که دوتا شد آش هیچ وقت پخته نمیشه!
در مورد واژه scarification توضیح بدین بی زحمت.

اسکاریفیکاسیون : خراش دهی پوسته بذور گیاهانی که پوسته بذر سخت دارند به منظور جذب رطوبت و اکسیژن برای جوانه زنی. این کار معمولا با کاغذ سمباده یا محلول های شیمیایی مانند: اسید سولفوریک غلیظ و حتی تیمارهای آب داغ انجام می شود تا این پوسته سخت از بین رفته و جنین بذور قابلیت جوانه زنی پیدا کند.
 

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
آشپز که دوتا شد آش هیچ وقت پخته نمیشه!
در مورد واژه scarification توضیح بدین بی زحمت.

سلام
بذور برخی از درختان از پوشش سختی برخوردار هستند که مانع نفوذ آب و هوای لازم برای جوانه زنی میشوند که شاید نوعی محافظت طبیعی برای بقای طولانی مدت بذور باشد.به منظور فراهم کردن شرایط جوانه زنی باید این پوسته یا پوشش بذر نفوذ پذیر گردد. راههای متنوعی برای نیل به این مقصود وجود دارد از جمله خراش دهی پوسته بذور و یا استفاده از اسید برای نازک کردن یا از بیین بردن این لایه.این پوشش رو در بعضی بذور میشه به مینای دندان تشبیه کرد. لایه ای نازک اما سخت. از لرزانیدن بذور بر روی کاغذ های زبر مثل کاغذ سمباده هم میتوان بهره برد.
استفاده از مواد شیمیایی باید با تبحر و تسلط و ظرافت انجام گیرد.مثلا استفاده از اسید سولفوریک گذشته از خطراتی که برای کاربر آن دارد،ایجاد حرارت بسیار زیاد در هنگام شستشو با آب ممکن است باعث از بین رفتن بذر گردد.
لازم هست که بدانیم گاهی تنها اسکاریفیکه کردن برای جوانه زنی کافی نیست. مثلا گاهی برخی بذور باید یک دوره خواب (دوره ای یک ساله یا دوساله) و یا دوره تیمار درجه حرارت(سرد یا گرم) رو هم طی کنند تا برای جوانه زنی آماده بشوند.
موفق باشید
امین رخ
 
آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
اسکاریفیکاسیون : خراش دهی پوسته بذور گیاهانی که پوسته بذر سخت دارند به منظور جذب رطوبت و اکسیژن برای جوانه زنی. این کار معمولا با کاغذ سمباده یا محلول های شیمیایی مانند: اسید سولفوریک غلیظ و حتی تیمارهای آب داغ انجام می شود تا این پوسته سخت از بین رفته و جنین بذور قابلیت جوانه زنی پیدا کند.

ابوذرجان منتظر سوال تصويري شما هستيم عزيز....تاپيك خوابيد...مرحمت ميفرماييد؟
 

گلابتون

مدیر بازنشسته
ظاهرا ...ابوذرخان افتخار نميدن...

بچه ها خودتون يك عكس بذاريد...
سعيد جان خودت محبت ميكني عزيز
؟
:w05:

رضا جان شما هم تكليف پاسخ واژه رو مشخص ميفرماييد....



چقدر اينجا كسل كننده شده....:(
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
آشپز که دوتا شد آش هیچ وقت پخته نمیشه!
در مورد واژه scarification توضیح بدین بی زحمت.

اسکاریفیکاسیون : خراش دهی پوسته بذور گیاهانی که پوسته بذر سخت دارند به منظور جذب رطوبت و اکسیژن برای جوانه زنی. این کار معمولا با کاغذ سمباده یا محلول های شیمیایی مانند: اسید سولفوریک غلیظ و حتی تیمارهای آب داغ انجام می شود تا این پوسته سخت از بین رفته و جنین بذور قابلیت جوانه زنی پیدا کند.

سلام
بذور برخی از درختان از پوشش سختی برخوردار هستند که مانع نفوذ آب و هوای لازم برای جوانه زنی میشوند که شاید نوعی محافظت طبیعی برای بقای طولانی مدت بذور باشد.به منظور فراهم کردن شرایط جوانه زنی باید این پوسته یا پوشش بذر نفوذ پذیر گردد. راههای متنوعی برای نیل به این مقصود وجود دارد از جمله خراش دهی پوسته بذور و یا استفاده از اسید برای نازک کردن یا از بیین بردن این لایه.این پوشش رو در بعضی بذور میشه به مینای دندان تشبیه کرد. لایه ای نازک اما سخت. از لرزانیدن بذور بر روی کاغذ های زبر مثل کاغذ سمباده هم میتوان بهره برد.
استفاده از مواد شیمیایی باید با تبحر و تسلط و ظرافت انجام گیرد.مثلا استفاده از اسید سولفوریک گذشته از خطراتی که برای کاربر آن دارد،ایجاد حرارت بسیار زیاد در هنگام شستشو با آب ممکن است باعث از بین رفتن بذر گردد.
لازم هست که بدانیم گاهی تنها اسکاریفیکه کردن برای جوانه زنی کافی نیست. مثلا گاهی برخی بذور باید یک دوره خواب (دوره ای یک ساله یا دوساله) و یا دوره تیمار درجه حرارت(سرد یا گرم) رو هم طی کنند تا برای جوانه زنی آماده بشوند.
موفق باشید
امین رخ

ظاهرا ...ابوذرخان افتخار نميدن...

بچه ها خودتون يك عكس بذاريد...
سعيد جان خودت محبت ميكني عزيز؟ :w05:

رضا جان شما هم تكليف پاسخ واژه رو مشخص ميفرماييد....



چقدر اينجا كسل كننده شده....:(

با استناد به بند ب قانون شماره 3 و با توجه به شرایط ویژه پس از بحران و با در نظر گرفتن تبصره ماده واحده اخیر جناب آقای امین رخ بعنوان طراح سوال واژه و بنا به پیشنهاد سرکار علّیه، آق سعید مفتخر به درج تصویر میگردد...
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
با استناد به بند ب قانون شماره 3 و با توجه به شرایط ویژه پس از بحران و با در نظر گرفتن تبصره ماده واحده اخیر جناب آقای امین رخ بعنوان طراح سوال واژه و بنا به پیشنهاد سرکار علّیه، آق سعید مفتخر به درج تصویر میگردد...
الان چی شد ؟
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
جوابتون درسته، تبریک می گم. البته سوال من یه کم راحت بود چون با توجه به نوع گل حدس زدن خانواده خیلی راحت بود. فکر می کنم حالا نوبت شما باشه که یه سوال مطرح کنید.
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
جوابتون درسته، تبریک می گم. البته سوال من یه کم راحت بود چون با توجه به نوع گل حدس زدن خانواده خیلی راحت بود. فکر می کنم حالا نوبت شما باشه که یه سوال مطرح کنید.
باید 48 ساعت صبر میکردی و بعد برنده اعلام میشد...به هر حال سورین عزیزم برنده هستن
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببخشید من این قانون 48 ساعت را نمی دانستم، اما فکر می کنم اولین نفری که جواب درست بده دیگه چه لزومی داره که تا 48 ساعت صبر کرد؟
 

Sorin Z

عضو جدید
کاربر ممتاز
جوابتون درسته، تبریک می گم. البته سوال من یه کم راحت بود چون با توجه به نوع گل حدس زدن خانواده خیلی راحت بود. فکر می کنم حالا نوبت شما باشه که یه سوال مطرح کنید.
مرسی....
حالا بگید این چه گیاهیه!!!!!!!!! خیلی آسونه...
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
این گیاه آکوبا یا شمشاد ژاپنی یا در اصطلاح انگلیسی گیاه گرد طلایی است (gold-dust plant). نام علمی این گیاه Aucuba japonica و گیاه برگ زینتی همیشه سبز از خانواده ذغال اخته (Cornaceae) است. از خصوصیات دیگر این گیاه می توان به سمی بودن آن اشاره کرد. شاید در نگاه اول با دیفن باخیا اشتباه گرفته شود.

سایر خصوصیات:
نام لاتین: Aucuba japonicaتیپ رویشی: درختچهوضعیت خزان: هميشه سبزسرعت رشد: کندارتفاع: 5/2 مترقطر تاج: 5/1 مترنیاز نوری: نیم سایه - سايهنیاز آبی: متوسطمعیار زیبایی: شاخسارهزمان ظهور معیار زیبایی: تمام فصولقابلیت هرس: نيمه هرس پذیرمقاومتهای اکولوژیک: ----------خاک مناسب: اسيدیکاربرد در فضای سبز:کاشت در حاشيه ها و پارکهاوضعیت سازگاری با شرایط اکولوژیک موجود: ضعيف
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
این گیاه آکوبا یا شمشاد ژاپنی یا در اصطلاح انگلیسی گیاه گرد طلایی است (gold-dust plant). نام علمی این گیاه Aucuba japonica و گیاه برگ زینتی همیشه سبز از خانواده ذغال اخته (Cornaceae) است. از خصوصیات دیگر این گیاه می توان به سمی بودن آن اشاره کرد. شاید در نگاه اول با دیفن باخیا اشتباه گرفته شود.

 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی....
حالا بگید این چه گیاهیه!!!!!!!!! خیلی آسونه...
این گیاه آکوبا یا شمشاد ژاپنی یا در اصطلاح انگلیسی گیاه گرد طلایی است (gold-dust plant). نام علمی این گیاه Aucuba japonica و گیاه برگ زینتی همیشه سبز از خانواده ذغال اخته (Cornaceae) است. از خصوصیات دیگر این گیاه می توان به سمی بودن آن اشاره کرد. شاید در نگاه اول با دیفن باخیا اشتباه گرفته شود.
 

گلابتون

مدیر بازنشسته
ببخشید من این قانون 48 ساعت را نمی دانستم، اما فکر می کنم اولین نفری که جواب درست بده دیگه چه لزومی داره که تا 48 ساعت صبر کرد؟

متشكرم ابوذرجان..زحمت كشيدي
اين 48 ساعت براي اين هست كه دوستان براي رسيدن به جواب تلاش كنن...حتي اگه جواب همه دوستان هم درست باشه...بازم هم بخاطر شك و ترديدهاي موجود ...دوستان به تلاششون براي رسيدن به جواب صحيح تلاش ميكنن....

بازم از حضور سبزتون سپاسگزاريم
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
در واقع هرس بمنظور یجاد تعادل در گیاه هست
برای اینکه گیاه رشد رویشیش کم بشه و تحریک به گل انگیزی بشه هرس پوست انجام میدن البته گاهی هم برا اینکه درخت شگوفه هایی رو که داره نریزه و بتونه قند تولیدیشو در میوه ها ذخیره کنه هم این کار رو انجام میدن و عمدتا هم در سیاه ریشه ها انجام میشه
در باره هرس ریشه دو تا هدف وجود داره یکی ایجاد تعادل در گیاه برا نگه داشتن کوچکتر سرشاخه ها که عمدتا در بنسایها انجام میشه
دوم هم برا تحریک و ایجاد تنش به درخت هست عمدتا در مرکبات بعد از برداشتشون این کار رو انجام میدن تا گیاه تحریک به گل دادن دوباره بشه
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
مثل اینکه نوبت منه.
پس لطفا راجع به هرس پوست و هرس ریشه واینکه چرا هرس پوست و ریشه انجام میشود توضیح بفرمایید.http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon_gol.gif

اون چیزی که من یادمه اینکه کلا هرس ها برای ایجاد تعادل بخش شاخساره با بخش ریشه انجام میگیرد که در موارد مختلف اهداف متفاوتی داره.

هرس ریشه :
یکی از اهداف هرس ریشه یعنی کم کردن حجم ریشه رو من تو مزارع گوجه فرنگی و بادمجان دیدم به این صورت که وقتی نشا رو از خزانه به زمین اصلی میارن نوک ریشه ها وبخشی از ریشه ها رو قطع میکنن تا وقتی نشا رو کاشتن ایجاد ریشه فرعی بیشتری کنه ، البته این کار رو برای خربزه وهندوانه نمیکنن چون قدرت ریشه دهی فرعی کمی دارن و ممکن با هرس ریشه کلا خشک بشن ... در کل بعضی گیاهان قدرت باززایی ریشه خوبی دارن و بعضیا خیلی کم.
از طرف دیگه وقتی بخش ریشه رو هرس میکنیم یعنی سطح ریشه رو کم میکنیم در نتیجه بخش شاخساره هم رشد زیادی نمیکنه که از این اصل در تولید بونسای یا گیاهان مینیاتوری استفاده میکنند.
وقتی گیاهی حجم ریشه کمتری نسبت به شاخساره داشته باشه این گیاه وقت و انرژی کمتری را برای تولید شاخساره صرف میکنه و زودتر به ثمر میشینه این خاصیت برای باغهای میوه برای باغدارا خیلی مفید که گیاه کوتاه و پرمحصول باشه تا برداشت . داشت بهتری داشته باشن این کار برروی درختان پرتقال کلا مرکبات و سیب من دیدم ( فیلم دیدم ( که تو ایران در باغات انجا میشه.
تازه من خودمم شدید هرس ریشه رو گلهای اپارتمانی از جمله دیفن و گندمی انجام میدم تا نخام مرتب گلدون بزرگتری براش بخرم.

هرس پوست : هدف اصلیش اینه که مواد قندی به قسمتهای دیگه نره.
یادمه تو دانشگاه تو درس ازدیاد نباتات روی درخت شب خسب ( چون تو دانشکده امون زیاد بود ) انجام دادیم البته این کار برای درختان میوه توجیه داره که سود داره ، به صورت حلقه برداری بود این کار رو کردیم تا مواد غایی که در بخش بالایی گیاه هست در همان بخش بمونه و صرف بخش رشد زایشی گیاه بشه یعنی گل نریزه و میوه های بیشتری بده.
این کار رو در مورد چند ساقه نابارو لیمو هم انجام دادم تا ساقه نرک رو به یک ساقه بارو تبدیل کنم که موفق هم بود.

فعلا همینا یادمه
 

Sorin Z

عضو جدید
کاربر ممتاز

این گیاه Aucuba_japonica است
مشخصات: اسم علمی شمشاد ژاپنی Aucuba Japonica و از خانواده Cornaceae می باشد. این گیاه بومی ژاپن است .ارتفاع بوته آن به 4-2 متر با گسترش حدود 3-2 متر، می رسد . آکیوبا گیاهی است همیشه سبز و دارای برگهای تخم مرغی شکل، سبز تیره و براق. نوع ابلق آن نقاط زرد رنگی روی برگها دارد. گلهای ستاره ای شکل آن به طول 5 تا 10 سانتیمتر در اواسط بهار ظاهر می شوند. اکیوبا گیاهی است دو پایه یعنی بوته نر و ماده از هم جدا هستند.


مراقبت: شمشاد ژاپنی به نور کم تا متوسط، هوای خنک خاک همیشه خیس، رطوبت هوای معمولی یعنی 50 تا 70 درصد و خاک کمی اسیدی احتیاج دارد . نیاز آبی این گیاه در تابستان بیشتر می باشد.



خاک: مخلوطی از برگ، تورب، خاک باغچه و یا کمی ماسه، خاک مطلوب این گیاه زیبا است.


ازدیاد: آکیوبا را می توانید از اواسط بهار تا اوایل تابستان از طریق قلمه های انتهایی ساقه به طول 10 تا 5/12 سانتیمتر تکثیر کنید. ابتدا قلمه ها را در پودر هورمون ریش زایی فرو برده و سپس هر یک را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر، حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه قرار دهید. اگر چه برگ این گیاه نسبتا مومی است و آب را به اندازه کافی نگاه می دارد، ولی بهتر است تا هر قلمه را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید. زیرا این عمل تعرق را کاهش داده و سرعت ریشه دهی را بالا می برد. قلمه ها را برای چند هفته در دمای 20 درجه سانتیگراد نگاه دارید. سپس در گلدانهایی با قطر دهانه 11-13 سانتیمتر حاوی کمپوست گلدانی، بکارید. این گیاه به نور خیلی زیاد، نیاز دارد ولی در طول تکثیر نباید در عرض تابش مستقیم خورشید قرار بگیرد.


و آقای ابوذر اسماعیلی درست گفتن!!!! تشویق بفرمایید لطفاً.....:D;):D
 

Similar threads

بالا