تاپیک سوالات قدرتی

مهندس فردين

عضو جدید
سلام.وقت همه دوستان بخير.اگه ممكنه لطفا منو راهنمايي كنين كه چه نرم افزاري قوي تر و مناسب تر از ساير نرم افزارها در زمينه محسابات برق ميتونه بكار بياد.متشكرم
 

t-eng

عضو جدید
سلام
فرقهایی که وجود دارد به شرح زیر است :
1) ولتاژبالاتر در یک توان ثابت یعنی جریان کمتر و سطح مقطع سیم پایین تر برای انتقال توان از یک نقطه به نقطه دیگر
2) ولتاژپایین تر در دستگاههای الکترونیکی هنگام اتصال کوتاه خسارت کمتری ایجاد میکند .
3) خطر برق گرفتگی منجر به فوت در فرکانس بالاتر و ولتاژ پایین تر کمتر است .چون برق فرکانس بالاتر از رو ی پوست بدن عبور میکند و فرکانس پایین تر از داخل بدن عبور میکند.
4)عایق بندی ولتاژ بالاتر سختتر و پر هزینه تر است .
....................
با احترام به نظر شما باید بگم که مورد دوم اشتباهه. تمام دستگاههای الکترونیکی فیوز دارن و موارد حفاظتی براشون درنظر گرفته میشه.
مورد 4 هم با توجه به مورد 1 منتفی میشه. چون عایق بندی یه سیم با مقطع پایینتر خیلی کم هزینه تر از عایق بندی با مقطع بالاتره.
در حال حاضر به لحاظ اقتصادی بهترین سیستم انتقال برق 220 ولت و 50 هرتز هستش. این نقطه اپتیمم بهینه سازیه. اما چرا از 60 هرتز و 110 ولت استفاده میکنن؟ برق با فرکانس 60 هرتز دارای ایمنی بیشتریه (مورد 3). برای همین از 60 هرتز استفاده میکنن. اما این باعث افزایش هزینه تولید میشه. به این دلیل که ژنراتور شما باید جای 3000 دور 3600 دور در دقیقه بزنه و این باعث افزایش استهلاک دستگاهها و همینطور هزینه تولید بخار سوپرهیت میشه.
اینکه ولتاژ رو در 60 هرتز رو 110 میارن هم دلیل اقتصادی داره. با محاسبات انجام شده ولتاژ 110 و 60 هرتز ارزونتر از 220 ولت و 60 هرتز در میاد.
 

فریب

عضو جدید
در مورد انتخواب کابل جواب علمی زیادی ندارم ولی به صورت تجربی میتونم بگم که جهت محاسبه کابل یک مصرف کننده کافیست که جریان کل عبوری از کابل را تقسیم برسه بکنیم مقدار کابل انتخوابی به دست می آید
 

email_alireza

عضو جدید
ارت کردن ثانویه CT

ارت کردن ثانویه CT

با سلام

خواهشمند است اینجانب را در خصوص علت ارت کردن ثانویه CT های اندازه گیری تکفاز راهنمایی نمایید.

با تشکر
 

omid m

عضو جدید
باسلام
نگهداري تجهيزات وماشين آلات pm اطلاق ميشود كه لازمه تدوين آن منوال تجهيزات وجود افراد با تجربه در سيستم :
1) خارج كردن ليست فعاليتهاي كه بايد برروي تجيزات صورت گيرد از منوال دستگاه
2) ثبت توقفات فني تجهيزات جهت بروز كردن برناه مذكور
3) داشتن يك تقويم جهت سرويس تجهيزات بصورت ماهيانه/هفتگي/ روزانه ............با دوره تناوبهاي مورد نياز
.
.
 

masoud_2010

عضو جدید
نمونه سوالات ازمون استخدامی نفت گرایش قدرت

نمونه سوالات ازمون استخدامی نفت گرایش قدرت

باسلام
از دوستان کی میتونه نمونه سوالات ازمون استخدامی نفت گرایش برق بده ممنون راهنمایی کنید;)
 

امین 1980

عضو جدید
سلام با احترام به دوست عزيزمان {فريب} اينجوري نيست انتخاب كابل بسته به مسافت ودماي كاركرد بايد انتخاب شود مثلا در دماي 25 درجه سطح مقطع 1.5 در فاصله 10 متر 27 آمپر و در فاصله 50متر 15 امپر هدايت ميكند كه در دماهاي ديگر بايد از فاكتور تصحيح جريان استفاده كرد اين جدول در تمام كتابهاي تاسيسات الكتريكي موجود است در ضميمه بعضي از سالنامه ها نيز وجود دارد
 

امین 1980

عضو جدید
همانطور كه دوستان گفتند تعميرات دوره اي ميباشد كه كارخانجات براي گرفتن ايزو روي آن تاكيد ميكنند تعميرات دوره اي در 5 برگ تنظيم ميشود
1.شناسنامه دستگاه
2.ثبت تعميرات دوره اي در چه تاريخي وتوسط چه شخصي انجام شده
3.تنظيم تقويم تعميرات جهت جلوگيري از خراب شدن
4.ثبت تعميرات اضطراري
5.ليست واحدها
 

hosseinassar

مدیر ارشد
با سلام

خواهشمند است اینجانب را در خصوص علت ارت کردن ثانویه CT های اندازه گیری تکفاز راهنمایی نمایید.

با تشکر

فکر میکنم اگه ثانویه ترانس اندازه گیری به زمین متصل نشده وقتی بار از روی ترانس برداشته بشه بسوزه
 

kami11

عضو جدید
دوست عزیز: سوالهای آزمون استخدامی شرکت های نفت ، گاز و مپنا عموما از آزمون های کار شناسی ارشد سالهای گذشته انتخاب میگردد، بدون تغییر در سوال و پاسخ...
 

arash radfar

عضو جدید
دوست عزیز سلام.سوال شما خیلی کلیه.با احترام به نظر دوست قبلی باید بگم هسته ترانس ها با قدرت یکسان می تونه شکلای مختلفی داشته باشه.مثلا یه ترانس می تونه طولش کم و عرضش زیاد باشه ولی ترانس دیگه ای با همون قدرت طولش زیاد و عرضش کم باشه
 

sa.da67

عضو جدید
لامپهای LED

لامپهای LED

سلام
کسی اطلاعاتی در مورد استانداردهای لامپ های led نداره؟
 

nazliii

مدیر مهندسی برق مخابرات - متخصص نیمه هادی
مخفف واژه LIGHT EMMTTED DIODE به معنای دیود ساطع کننده نور است. دیودهای ساطع کننده نور در واقع جزء خانواده‌ها دیودها هستند که دیودها نیز زیرگروه نیمه هادی‌ها به شمار می‌آیند. خاصیتی که LED‌ها را از سایر نیمه هادیها متمایز می‌سازد این است که با گذر جریان از آنها مقداری انرژی به صورت نور از آنها ساتع می‌شود.
تاریخچه:
سالها قبل ذرات بسیار کوچک کوانتومی ساخته شد که این ذرات کوانتومی کریستالهایی هستند که ابعادشان چند نانومتر بیشتر نیست و می‌توانند از 100 تا 1000 الکترون را در خود جای دهند.این ذرات به آسانی از خود بسته‌های انرژی منتشر می‌کنند و هر قدر کوچکتر باشد بیشتر تحریک می‌شوند. هر ذره در مجموعه ویژه بوئرز به طور استثنایی کوچک و تنها شامل 33 یا 34 جفت اتم بود. هنگامیکه نور روی ذرات کوانتومی تابانده شده یا جریان برق به آنها وصل می‌شوند آنها با تولید نور از خود واکنش نشان می‌دهند و رنگهای متغیر و متنوعی ایجاد می‌کنند.
اما هنگامیکه یک پرتوی لیزری روی مجموعه‌ای از این ذرات کوانتومی تابانده شد اتفاق غیر منتظره‌ای رخ داد. ناگهان نور سفیدی تمامی میز را پوشاند و انتظار می‌رفت که ذرات کوانتومی نور آبی منتشر کند اما این نور، نور بسیار زیبای سفیدی بود.
سپس این ذرات را با پلی اورتان شد و سطح بیرونی یک حبابت لامپ LED آبی را با آن پوشاند. هر چند ظاهر این حباب زیبا نبود اما نور سفیدی مانند لامپهای معمولی منتشر می‌کرد که شدت آن 2 برابر و دوام آن 50 برابر یک لامپ معمولی 60 وات بود.
Led‌
ها تا اواخر دهه گذشته فقط می‌توانستند سه نور آبی، سبز و قرمز تولید کنند که به همین علت کاربردشان محدود بود.
سپس led‌هایی با رنگ آبی به بازار آمدند که می‌توانستند نور سفید با هاله‌ای از رنگ آبی روشن کنند.
بسیاری اعتقاد دارند لامپ‌هایی که از دیودهای ساطع کننده نور استفاده می‌کنند، یا همان LED، آینده را از دست سایر رقبا خارج خواهند کرد.
LED‌
ها که از دهه‌های گذشته در الکترونیک مورد استفاده قرار می‌گرفتند، عموماً برای نمایش خاموش یا روشن بودن نمایشگرها در لوازم مولتی مدیا مورد استفاده قرار گرفتند.
در حال حاضر LED‌ها به نحوی ساخته می‌شوند که نور را در جهت خاصی متمرکز می‌کند و به صورت چیپ‌های کوچکی هستند که معمولاً در داخل یک شیشه‌ گنبدی شکل قرار می‌گیرند و دارای سایز چوب کبریت یا کمی بزرگ‌تر هستند و به سختی می‌شکنند.
همانطور که گفته شد آنها در ابتدا فقط به رنگ قرمز و سبز بودند اما یک تغییر بسیار عظیم در این صنعت در دهه 90 میلادی باعث شد که LED سفید رنگ (یا همان روشن و بدون رنگ) تولید شود. هم اکنون به آسانی با تغییر در ساختار فیزیکی و مواد تشکیل‌دهنده‌ها LED نور را در رنگها و شدت‌های مختلف و با طول موج مشخص می‌توان با رنگ کاملاً خالص تولید کرد. به عبارت دیگر می‌توان گفت منابع روشنائی دیگر دارای پرتوهای مادون قرمز و فرابنفش بوده، که چشم غیر مسلح قادر به دیدن آن نیست و تاثیری در تامین روشنایی محیط ندارند و حتی بر روی انسان اثر منفی نیز می‌گذارند ولیکن LED‌ها فاقد این پرتوهای مضر بوده و در سلامت چشم تاثیر بسزایی دارند.
LED‌
های سفید قابلیت تولید همه نوع رنگ را داشته و علاوه بر آن از انرژی بسیار کمی (در مقایسه با سایر لامپها و LED‌های قدیمی) برای تولید روشنایی استفاده می‌کنند. به همین دلیل روز به روز ابعاد استفاده از آنها گسترده‌تر شد و در مواردی که احتیاج به علامت دادن و یا رقص نور (زدن فلاش و SOS) بود، استفاده شد.
اکنون بسیاری از شرکتهای بزرگ سازنده لوازم روشنایی مخصوصاً شرکتهای فعال در زمینه روشنهایی منازل بسیاری از فعالیت‌های خود را برروی‌LEDها متمرکز کرده‌اند و قصد دارند روشنایی لازمه برای منازل را از LED‌ها تهیه کنند که به نظر می‌رسد این روند تا کمتر از 5 سال آینده، باعث تغییر بسیار عمده در نوع محصولات روشنایی شود.
به طور ی که در حال حاضر نیز اکثر لوازم روشنایی خانگی، معادل LED نیز دارند و مصرف‌کنندگان می‌توانند در صورت تمایل مشابه هر نوع کالایی را از مدل LED استفاده کنند. هر چند به نظر می‌رسد این تکنولوژی در سالهای آینده و با رشد قابل پیش‌بینی صنعت، لوازمی با روشنایی بسیار بهتر و مصرف انرژی کمتر و قیمت مناسب را به مشتریان ارائه دهد.
کاربردهای دیگر LED :
همانطور که گفته شد، دیود منتشر کننده نور که به طور رایج LED نامیده می‌شود واقعاً قهرمان ناشناخته جهان الکترونیک است. آنها دو جین کار متفاوت انجام می‌دهند و در همه وسایل الکترونیکی یافت می‌شود اساساً LED‌ها لامپهای کم نوری هستند که به آسانی در مدارهای الکترونیکی قرار می‌گیرند اما برخلاف لامپهای معمولی آنها فیلامانی که بسوزد ندارند و به ویژه اینکه گرم نمی‌شوند آنها فقط با حرکت الکترونها در یک ماده نیمه هادی نور می‌دهند. آنها شماره‌ها را در ساعتهای دیجیتال نشان می‌دهند، اطلاعات را از کنترل تلویزیون می‌فرستند (LED‌های مادون قرمز) و نور آنها نشان می‌دهد که چه وقت وسایل روشن است همچنین تصاویر را روی تلویزیون‌های پلاسما نشان می‌دهند و با توجه به مصرف بسیار پایین و شدت نور بسیار عالی در انواع رنگ‌های مختلف در روشنایی و چراغ‌های خودروها کاربرد وسیعی دارند.
در حال حاضر چراغ‌های راهنمایی که در تقاطع‌ها و خیابان‌های شهر تهران و دیگر نقاط کشور نصب شده‌اند به وسیله لامپهای 100 واتی روشن شده و به واسطه لنز رنگی که در درون این چراغ‌ها تعبیه شده در مواقع معین به رنگ سبز، زرد و قرمز مشاهده می‌شوند، اما استفاده از این لامپ‌ها در چراغ‌های راهمنایی که اصطلاحاً به آن ”لامپ‌های رشته‌ای ترافیکی“ اطلاق می‌شود، مصرف بسیار زیاد برق و عمر محدودی را به همراه دارد که در همین زمینه نصب فانوس‌های LED در چراغ‌های راهنمایی به منظور صرفه‌جویی در مصرف برق و کاهش خطای دید رانندگان در دستور کار قرار گرفته است.
مصرف برق به میزان یک دهم لامپ‌های معمولی 100 وات، عمر بالا تا 5 سال با گارانتی، بدون نیاز به تعمیر، نوردهی بسیار زیاد در مقایسه با لامپ‌های معمولی، جلوگیری از بروز تصادفات به دلیل خطای دید رانندگان و مهم‌تر از همه حذف لنز رنگی داخل چراغ‌ها را از جمله مزیت‌های استفاده از فانوس LED در چراغ‌های راهنمایی می‌توان نام برد. با استفاده از فانوس‌های LED در چراغ‌های راهنمایی به دلیل این که صفحه اصلی چراغ‌ها کاملاً بی‌رنگ هستند، در هنگام خاموش بودن به رنگ سفید دیده می‌شوند و در زمان روشن شدن به دلیل نوردهی بالا، احتمال خطای دید رانندگان را به صفر می‌رساند و درصد ایمنی آنها در هنگام رانندگی افزایش می‌یابد به این ترتیب تشخیص روشن یا خاموش بودن چراغ سبز یا قرمز برای رانندگان کاملاً آسان و بدون طخا خواهد بود که خوشبختانه در سطح شهر تهران و اغلب شهرهای کشور فرایند تجهیز تقاطع‌ها به این سیستم جدید در حال اجراء است.
از سوی دیگر با توجه به اینکه LEDها قابلیت تغذیه هم با جریان AC و هم جریان DC با مصرف کم را دارد، لذا می‌تواند از منابع انرژی خورشیدی و یا باطری نیز جهت تامین نیروی خود استفاده کنند.
همچنین در حال حاضر در روشنائی معابر، خیابانها و جاده‌ها، تزئین و زیباسازی معابر و پلها و مکانهای مختلف استفاده از این منابع روشنائی با توجه به هزینه بالای تعمیر و نگهداری منابع روشنائی سنتی در این مکانها و طول عمر بالا و صرفه‌جویی انرژی تا 90 درصد ، توجیه فنی و اقتصادی استفاده از LED‌ها را بسیار بیشتر می‌کند.
قیمت بالای LED
یکی از عیوب LED‌ها قیمت نسبتاً بالای آن است. قیمت LED با توجه به نوع، کیفیت نور، توان خروجی و ... متفاوت است و در هر صورت قیمت بالاتری نسبت به معادل منابع روشنائی فلورسنت یا رشته‌ای خود دارد اما بدیهی است با همه گیر شدن آن و افزایش تقاضا. کاهش قیمت شدیدی را خواهد داشت که در نتیجه استفاده از آن را مقرون به صرفه‌تر خواهد کرد.
از دیگر فواید LED‌ها در روشنائی خانگی می‌توان به اندازه کوچک آن اشاره کرد که با قرارگیری چند عدد از آن بر روی برد الکترونیک، نور کافی را تولید می‌کنند. بزرگترین فایده این سایز کوچک، مانند لامپهای هالوژنی قرارگیری آن در فرورفتگی‌های سقف ساختمان، با اندازه دلخواه است و به این ترتیب افراد می‌توانند طراحی منزل و روشنایی آن را به صورت دلخواه انجام دهند، در حالیکه لامپهای تابان و به ویژه لامپهای فلورسنت دارای سایز نسبتاً بزرگ و غیر قابل انعطافی هستند و فضای زیاد و همواری را برای نصب لازم دارند.
اما بزرگترین برتری LED عمر مفید آن است. LED‌ها 50 هزار ساعت عمر مفید دارند در حالیکه عمر مفید لامپهای تابان تنها 1000 ساعت و در نهایت عمر مفید فلورسنت‌ها، 10000 ساعت است. این برتری LED باعث می‌شود که بسیاری از افراد آینده‌نگر استفاده از آن را در دستور کار خود قرار دهند، زیرا طول عمر زیاد، نور تولیدی روشن و واضح آن باعث می‌شود که در هزینه‌های صرفه‌جویی شود. عدم احتیاج به تعویض در کوتاه مدت (حداقل 5 برابر بیش از فلورسنت‌ها) باعث صرفه‌جویی بسیار در وقت مصرف‌کنندگان نیز می‌شود. یکی دیگر از برتری‌های آنها مصرف بسیار پائین انرژی است که باعث تولید گرمای بسیار کم در اطراف لامپ و اشاعه آن به محیط است که می‌تواند فواید زیادی داشته باشد. که با توجه به دامنه کاربرد دمائی از 40- تا 85 درجه سلسیوس که یکی از مزایای عمده این منابع روشنایی است، صنایع برودتی و به ویژه کارخانه‌های یخچال‌سازی یکی از مصرف‌کنندگان LED هستند و از آن در داخل دستگاههای خود استفاده می‌کنند، زیرا گرمای کم تولیدی آن، سرمای داخل دستگاه را از بین نمی‌برد. یکی دیگر از فواید LED عدم تولید زهر سمی و کشنده جیوه است که توسط لامپهای تابان و کمی هم فلورسنت‌ها تولید می‌شود.
با توجه به موارد گفته شده بسیاری از مصرف‌کنندگان می‌توانند با پرداخت یک هزینه اولیه نسبتاً بالاتر، تا مدتها از نور LED استفاده کرده و زمانی را صرف تعویض یا تعمیر آن نکنند. تولیدکنندگان لوازم روشنایی درجه یک در جهان نیز در حال حاضر تولیدات زیادی را در این زمینه ارائه داده‌اند که از جمله آنها شرکت آلمانی اسرام است.
همانطور که گفته شد سهم روشنایی از کل مصرف الکتریسیته خصوصاً در زمان اوج مصرف چشمگیر است به نحوی که در کشور حدود 30 درصد از کل انرژی مصرفی و حدود 45 تا 50 درصد از مصرف پیک صرف تامین روشنایی می‌شود.
میزان فروش انرژی الکتریکی در سال 85 برابر با 144598 میلیون کیلووات ساعت است که با درنظر گرفتن حداقل 30 درصد سهم روشنائی و با جایگزینی 20درصد از مصارف روشنایی با لامپ‌های LED و صرفه‌جویی به طور متوسط 80% (70 تا 90 درصدی) طرح، میزان صرفه‌جوئی به عمل آمده برابر با 6941 میلیون کیلووات ساعت در یک سال است در حالی که مجموع تولید نیروگاه اصفهان در یک سال برابر با 5248 میلیون کیلووات ساعت است.
با توجه به مزیتهای بسیار زیاد LED‌ها، در آینده نه چندان دور بالاخره این منابع روشنایی جایگزین لامپهای معمولی می‌شود و دیگر نور تنها از چراغ‌های حبابدار پخش نخواهد شد.
اما ناگفته نماند مهمترین عیب led ها همان شار نوری بی کیفیت آنهاست تقریبا می توان گفت یکی از زشت ترین نورها را داراست ، اما کم هزینه ترین منبع تولید نور است شنیده ها هاکی از آنست که یک شرکت امریکایی دست به تولید لامپ هایی به نام enlux با کیفیت نوری بالا زده اخیرا چینی ها هم اقدام به تولید مهتابی هایی با استفاده از led کرده اند . تا چه قبول افتد و چه در نظر آید .
منبع: www.tecelecteric.com
 

alielec

عضو جدید
کمک در مورد کارگاه برق

کمک در مورد کارگاه برق

کسی که <کارگاه برق> را ترم دوم برداشته باشه به مشکل میخوره؟
 

Benefic.H

عضو جدید
کاربر ممتاز
کسی که <کارگاه برق> را ترم دوم برداشته باشه به مشکل میخوره؟

اتفاق این درس تو ترم 2 گرفتنش خیلی بد نیست، چرا؟؟؟

چون همه از کسی که رشته برق می خونه توقع دارن که بتونه کارهای برقی خونه رو براشون انجام بده شما از طریق این درس می تونید این کارها رو به درستی انجام بدید.

ولی واقعیتش اینه که اگه یه خورده جلوتر بری و تو ترم 4 الی 5 بگیری درک مسائل برات ساده تر هست، هر جند این درس جیزه خاصی نداره.
 

masy1363

عضو جدید
درخواست کمک

درخواست کمک

سلام
من یک تازه واردم که نمیدونم کجا باید سوال کنم
با نرم افزار Ansoft.Maxwell.3D.2D.&.RMxprt.v11.1. مشکل پیدا کردم و یک راهنمای آموزشی یا فایل مثال های حل شده را میخواهم
خواهش میکنم یکی به من کمک کنه
 

pow_eng

عضو جدید
سوال

سوال

اگه يه موتور با پارامترهاي خاص روشن باشه يه جريان و يه تواني از شبكه مي كشه حالا اگه به جاي اين موتور موتوري بزاريم كه
همه پارامترهاش مثل توان اكتيو و جريان و غيره با موتور اولي يكي باشه فقط كسينوس في اون كمتر باشه چه اتفاقي ميفته؟طبق
فرمول P=VIcosfتوان كشيده شده از شبكه كمتر ميشه؟ يا بايد توان را در اين فرمول ثابت بزاريم و در نتيجه جريان كشيده شده از شبكه بيشتر
ميشه؟

با تشكر
 
آخرین ویرایش:

zinat 3000

عضو جدید
سلام با عرض ادب میخواستم در مورد اجرای قفس فاراده به صورت عملی واجرایی کمکم کنید
 

zinat 3000

عضو جدید
سلام ببخشید کسی جواب سوال منو نداد درباره قفس فاراده پرسیده بودم
 

zalzalak_amir

عضو جدید
اقا یون و خانوما : یک سوال در مورد رله ها:

مصرف داخلی رله چه تاثیری در عملکرد رله دارد ؟ مزیت مصرف داخلی و معایب ان چیست؟
 

mojtaba755

عضو جدید
ست آموزشي موتور هاي الكتريكي تكفاز

ست آموزشي موتور هاي الكتريكي تكفاز

براي پروژه مي خواستم راهنمايي كنيد.
تجهيزات و نرم افزار هاي مورد استفاده :(:warn:
 

پیوست ها

  • product_no_20.jpg
    product_no_20.jpg
    16.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Similar threads

بالا