[اخبار عمراني]

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
احداث سدهای زیر زمینی در کشور برای استفاده بهینه از ذخایر آبی

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری از اجرایی شدن طرح احداث سدهای زیرزمینی برای استفاده از جریانات زیر سطحی در مناطق خشک و نیمه خشک خبر داد. دکتر عبدالمحمد غفوری روزبهانی در گفتگو با مهر با بیان اینکه این طرح با همکاری پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری انجام می شود، گفت: به زودی این طرح به صورت اجرایی در سطح کشور پیاده خواهد شد در فاز اول طرح احداث سدهای زیرزمینی برای استفاده از جریانات زیر سطحی در مناطق خشک و نیمه خشک اجرایی می شود.

وی تحقیقات فرسایش خاک و روشهای حفاظت خاک و طرح ملی شناخت فرسایش "خندقی" را از فازهای بعدی این طرح ذکر کرد و اظهار داشت: این تحقیقات با هدف کاهش فرسایش خاک انجام شده است که طبق برنامه زمان بندی شده اجرایی می شود.

غفوری با اشاره به برنامه پنجم توسعه ادامه داد: طبق برنامه های پنجم توسعه طرح تحقیقاتی پخش سیلاب بر آبخوان های کشور در حال اجرا است و قرار است در وسعت یک میلیون هکتار در طول برنامه پنجم توسعه اجرایی شود.

به گفته وی طرح سطوح آبگیر باران در حال حاضر به صورت جزوات ترویجی در وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده و قرار است در برنامه پنجم در سطح قابل توجهی اجرایی شود.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری با بیان اینکه این مرکز تاکنون حدود 650 پروژه در زمینه آبخیزداری به صورت محلی، منطقه ای و ملی در دست اجرا دارد، خاطر نشان کرد: علاوه بر این چندین برنامه راهبردی در زمینه های مختلف چون حفاظت خاک، فرسایش رسوب، مدیریت آب خیزداری و خشکسالی تدوین شده است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
آغاز 3500 پروژه روستايي در افغانستان

وزارت احيا و توسعه روستايي افغانستان اعلام كرد كه در سه ماه گذشته بيش از سه هزار و 500 طرح عمراني را در سراسر اين کشور راه‌اندازي کرده است.


مسئولان وزارت احيا و توسعه روستايي افغانستان مي‌گويند كه با راه‌اندازي اين طرح‌ها براي ده‌ها هزار تن زمينه کار موقت فراهم شده و بيش از يک ميليون روستايي از اين برنامه‌ها بهره مند خواهند شد.

اين پروژه‌ها عمدتاً شامل تهيه آب آشاميدني، تمديد شبکه‌هاي آب رساني، راهسازي و ساختن سدهاي کوچک برق مي‌شود.

مسئولان دولتي مي‌گويند کار عملي اين پروژه‌ها در سه ماهه اول سال جاري آغاز شده است و تا شش ماه ديگر به بهره‌برداري خواهند رسيد.

احسان ضيا ـ وزير توسعه روستايي افغانستان ـ در اين خصوص گفت: بيش از 60 ميليون دلار به اين برنامه‌ها اختصاص داده شده است اما ادامه ناامني‌ها در برخي از مناطق افغانستان مانع اجراي اين برنامه‌ها شده است.

وي تصريح كرد: مشکلات امنيتي که مانع اجراي پروژه‌ها مي‌شود، عمدتاً در ولايت‌هاي هلمند، زابل و فراه وجود دارد و در اين ولايت‌ها وسعت پروژه‌هاي توسعه‌اي نسبت به ولايت‌هاي ديگر ناچيز است.

خبرگزاری دانشجویان عمران ایران
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرح ساخت خانه‌هاي 25 متری

بخش خصوصي براي تامين مسكن جوانان كه به تازگي به عنوان يك دغدغه در دستور كار شوراي عالي مسكن قرار گرفته، پيش‌قدم شده و پيشنهاد ساخت برج‌هاي مسكوني با واحد‌هاي 25 تا 35‌متري در مناطق مركزي پايتخت را به دولت ارائه كرد. محتواي اين بسته بر محور تسهيل شرايط صاحبخانه شدن جوانان طراحي شده است، به طوري كه زوج‌هاي جوان و دانشجويان مي‌توانند در صورت ساخت چنين خانه‌هايي آن را به يك سوم قيمت واحدهاي مسكوني معمولي خريداري كنند.

اين طرح به زودي تقديم شوراي عالي مسكن مي‌شود تا در صورت موافقت دولت توليد مسكن كوچك مخصوص جوانان به صورت انبوه آغاز شود

كيفيت زندگي در اين خانه‌ها به مراتب بهتر از آنچه هم‌اكنون در واحد‌هاي 75‌متري در جريان است خواهد بود
با ساخت خانه‌هاي 25‌متري مدت زمان انتظار براي خانه‌ دار شدن از 17 سال فعلي به 5/5سال كاهش مي‌يابد

بخش خصوصي براي تامين مسكن جوانان كه به تازگي به عنوان يك دغدغه در دستور كار شوراي عالي مسكن قرار گرفته، پيش‌قدم شده و پيشنهاد ساخت برج‌هاي مسكوني با واحد‌هاي 25 تا 35‌متري در مناطق مركزي پايتخت را به دولت ارائه كرد.

عضو ارشد انجمن انبوه‌سازان تهران، بسته‌ فني- اقتصادي در همين خصوص تدوين كرده و قرار است آن را به زودي تقديم شوراي عالي مسكن كند. محتواي اين بسته بر محور تسهيل شرايط صاحبخانه شدن جوانان طراحي شده است، به طوري كه زوج‌هاي جوان و دانشجويان مي‌توانند در صورت ساخت چنين خانه‌هايي آن را به يك سوم قيمت واحدهاي مسكوني معمولي خريداري كنند. بخش خصوصي اميدوار است دولت حالا كه بنا دارد براي تامين مسكن جوانان برنامه‌ريزي كند، لااقل از طرح‌هاي كارشناسي شده توسط انبوه‌سازان استفاده كند تا جوانان به مراتب زودتر از گروه‌هاي كم‌درآمد كه فعلا دو سالي مي‌شود انتظار ساخت مسكن مهر را مي‌كشند، صاحب‌خانه شوند. محمد مهدي مافي طراح ساخت خانه‌هاي 25‌متري در تهران درباره جزئيات بسته فني- اقتصادي اين طرح به دنياي اقتصاد گفت: درصورت حمايت دولت مي‌توان در مناطق مركزي تهران و اطراف دانشگاه‌ها برج‌هاي مسكوني با واحدهاي 25 تا 35‌متري احداث كرد تا جوانان نيازمند مسكن بتوانند به راحتي صاحب‌خانه شوند.

در اين واحدهاي كوچك شرايط زندگي زوج‌هاي جوان و دانشجويان از هر حيث فراهم است، ضمن اينكه مهم‌ترين فاكتور تامين مسكن جوانان كه قيمت خريد است در اين طرح كاملا رعايت شده است.

طراح مسكن جوانان در بسته فني-اقتصادي مربوط به اين طرح پيش‌بيني كرده، قيمت فروش واحدهاي با متراژ 25 تا 35‌متري معادل يك سوم قيمت واحدهاي معمولي 75‌متري باشد.

محمد مهدي مافي، انبوه‌ساز تهراني درباره طرح ساخت خانه‌هاي 25‌متري به دنياي اقتصاد گفت: شاخصي تحت عنوان شاخص استفاده از جغرافياي خانه وجود دارد كه براساس آن مي‌توان متراژ و مساحت زندگي در واحد مسكوني را بسته به ميزان استفاده از محيط‌هاي مختلف خانه طراحي كرد. برهمين اساس واحدهاي مسكوني مخصوص جوانان به گونه‌اي ساخته خواهد شد كه امكان تغييركاربري فضاهايي همچون نشيمن، اتاق خواب و آشپزخانه وجود داشته باشد. ضمن اينكه در داخل برج مسكوني تامين برخي خدمات ضروري يا رفاهي و تفريحي نظير سينماي خانگي، استخر و سونا و نمازخانه و همچنين رختشوي‌خانه در نظرگرفته شده تا ساكنان بتوانند به صورت مشاع و برنامه‌ريزي شده از اين امكانات استفاده كنند.
عضو هيات مديره انجمن انبوه‌سازان تهران تاكيد كرد: چنانچه ساخت مسكن مخصوص جوانان به اين شكل آغاز شود، حوزه ساخت‌وساز و همچنين بازار مسكن از ركود خارج مي‌شود و امكان دسترسي مردم به مسكن بيشتر شود.

این فعال ساختماني تاکید کرد: برای اولین بار بخش خصوصی با توجه به اینکه مشکلات را از نزدیک لمس کرده است، اقدام به ارائه طرحی برای حل مشکل مسکن با توجه به امکانات مالی جوانان و امکانات مالی کشور کرده است.وی افزود:در بسیاری از مواقع طرح‌هایی که برای حل مشکل مسکن ارائه می‌شود یا در مرحله تئوریک یا در مرحله اجرا ممکن است دارای ضعف‌هایی باشند که در نهایت به خانه‌دارشدن مردم ختم نمی‌شود.بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرد:زمین مناسب،منابع مالی، مصالح و نیروی انسانی از جمله مولفه‌های اصلی تولید مسکن است که در یک نگاه کلی مشخص می‌شود در همه این موارد در تنگنا هستیم.به عنوان مثال در زمینه مصالح ساختمانی با مشکل مصالح پایه و مصالح رودخانه‌ای دچارکمبود هستیم. در همین حال تجربه ساخت‌وساز در بازار مسکن ثابت کرده که هر زمان که تولید مسکن افزایش يافته، قیمت مصالح ساختمانی نیز جهش داشته است. براین اساس اگر به شكل فعلی سالانه اقدام به تولید 500هزار واحد مسکونی در سال کنیم از لحاظ تامین مصالح مشکلی نخواهیم داشت، اما اگر این 500هزار، 20درصد افزایش داشته باشد ممکن است مصالح ساختمانی 100درصد افزایش قیمت داشته باشد.به گفته این کارشناس مسکن، در همین حال در صورتی که بخواهیم از فن آوری‌های نوین به عنوان راهکار جایگزین برای حل کمبود مصالح استفاده کنیم در یک بازه زمانی 10ساله تنها کمتر از 10درصد ساختمان‌ها با این روش امکان ساخت دارد. بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرد:در همین حال با توجه به اینکه فقط کمتر از 30‌درصد مساحت کل ایران قابل سکونت است و با توجه به ضرورت تولید 5/1میلیون واحد مسکونی تا سال 91 بدیهی است که ما با کمبود زمین مناسب نیز روبه‌رو هستیم. از سوي ديگر در حال حاضر در زمینه نیروی انسانی ماهر در امر ساخت‌و‌ساز دچار کمبود هستيم که اگر قرار باشد اقدام به پرورش نیروی انسانی ماهر برای ساخت‌و‌ساز کنیم، این مهم زمان‌بر است.


زمان مفید استفاده از خانه

طراح ساخت خانه‌هاي 25 تا 35‌متري مختص جوانان در ادامه به دنياي اقتصاد گفت: در کشور ما درحالی زوج‌های جوان، جوانانی که از سن ازدواج‌شان گذشته، افراد مطلقه و دانشجویان از مشکل فقدان مسکن در رنج هستند كه با اتکا به یک گزارش علمی و با توجه به کشور‌های موفق این نتیجه رهنمون می‌شود که می‌توان با کاهش متراژ بنا و افزایش کیفیت ساخت‌و‌ساز مشکل مسکن را برای این قشر حل کرد. مافي تاکید کرد:بررسی یک گزارش علمی از نحوه استفاده از فضاهای هر واحد حاکی از آن است که معمولا ساکنان هر خانه حدود 8الی 9ساعت به فضای خواب و استراحت نیاز دارند.

در همین حال حدود 2ساعت در روز به فضای غذاخوری نیاز است. از سوی دیگر 5ساعت حضور زن خانواده در آشپزخانه، نیاز به کمتر از نیم ساعت به فضای مطالعه یا يارانه و صرف 3ساعت زمان در اتاق نشیمن در کنار هم یا تماشای تلویزیون از جمله شاخص‌های میانگین چگونگی استفاده کاربران از مسکن است. بنابراين با در نظر گرفتن این شاخص‌ها ضروری است به جای احداث فضاهای جداگانه در فرآیند ساخت مسکن، طراحان و معماران از فضاهای قابل تبدیل به یکدیگر در ساخت واحدهای مسکونی بهره گیرند. بر این اساس و با توجه به نیاز اضطراری جوانان به مسکن، بخش خصوصی با استفاده از تجربه‌های موفق کشورهایی نظیر چین، کره‌جنوبی و ژاپن و هنگ‌کنگ اقدام به ارائه طرح ساخت خانه‌هایی با متراژ 25الی35مترمربع زیر بنا کرده است. عضو هيات مديره انجمن انبوه‌سازان تاکید کرد: در ابتدای ارائه این طرح مسلما چالش‌های فرهنگی این طرح بسیار زیاد است و برخی از افراد ممکن است در مقابل این ایده مقاومت کنند، اما بدیهی است که دوران گذار مردم از زندگی در خانه‌های 6دانگ حیات دار به خانه‌های
آپارتمان نشینی و عبور از این چالش‌ها به نحو مطلوب حاکی از آن است که در این زمینه با فرهنگ‌سازی می‌توان به راحتی از مشکلات احتمالی این طرح عبور کرد. بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرد: پیش از این در حالی جامعه ما با مشقات فراوان دوران گذار از خانه‌های شش دانگ را به منازل آپارتمانی طی کرده است که در حال حاضر بسیاری از مردم زندگی امن در خانه‌های آپارتمانی را بعضا با خانه‌های حیات‌دار عوض نمی‌کنند.


کیفیت از کمیت مهمتر است

وی تاکید کرد: کیفیت مسكن از کمیت بسیار مهم تر است و اگر چه یکی از شاخص‌های کیفیت مسکن سطح زیربنا است، اما در واقع کیفیت مسکن به پارامترهای دیگری نیز بستگی دارد که رعایت این مولفه‌ها در متراژهای کوچک می‌تواند جبران کمبود سطح بنا را کند. این کارشناس مسکن ساخت مسکن در متراژ‌های 75مترمربع و 25مترمربع را به فرهنگ تغذیه تشبیه می‌کند و می‌گوید: زندگی در فضاهای 75متری بدون امکانات کیفی همانند خوردن غذای حجیم بی‌کیفیت است که اگر چه احساس سیری به افراد می‌دهد، اما ویتامین‌های لازم را به افراد نمی‌دهد و سیری فرد کاذب است، این در حالی است که می‌توان غذایی کم‌حجم باکیفیت بسیار خوب صرف کرد که در عین کم حجمی تمام ویتامین‌های لازم بدن را فراهم کند و احساس سیری واقعی را به افراد دهد.


این خانه‌ها قفس نیستند

بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در ادامه اظهارات خود تاکید کرد: در ظاهر با توجه به فرهنگ فعلی جامعه ما و با توجه به عدم شناخت ممکن است بسیاری از این افراد این نوع خانه‌ها را به قفس تشبیه کنند، این در حالی است که از آنجا که امکانات لازم در اجرای این نوع خانه‌ها دیده می‌شود با توجه به رعایت کامل اصول معماری، این نوع خانه‌ها از بسیاری از خانه‌های موجود که حکم سرپناه دارند، عملکرد قابل دفاع تری دارند و آرامش بسیار بیشتری برای ساکنان خود به ارمغان می‌آورند، به طوری که افراد، کوچکی این نوع خانه‌ها را نادیده می‌گیرند. مافی افزود: جامعه جوان نیاز به فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی بیشتری در مقایسه با افراد از کارافتاده دارد و از این رو، نیاز به مسکنی دارند که به نوع این زیرساخت‌ها در آن توجه شده باشد.


کاهش فاصله محل کار و زندگی

مافي با اشاره به اينكه در ساخت مسکن برای جوانان یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی كه کیفیت زندگی افراد را مي‌تواند ارتقا دهد، کاهش فاصله محل زندگی تا محل کار است، تصريح كرد: بر این اساس زندگی در یک خانه 25متری در مرکز شهر به مراتب بهتر از زندگی در خانه 75متری است که فرسنگ‌ها با محل کار فاصله داشته باشد. وی تاکید کرد: نگاه این طرح به نوسازی بافت‌های فرسوده است که به شهرداری نیز کمک می‌کند تا چهره شهر را دگرگون کند. بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرد: درحال حاضر از ظرفیت‌های معماری در کشور ما استفاده بهينه نمی‌شود و به همین دلیل شاهد آنیم که بسیاری از افراد در خانه‌هایی با متراژ‌های بالا هم احساس آرامش و راحتی نمی‌کنند، این درحالی است که با به کارگیری ضوابط معماری این امکان وجود دارد که در خانه‌های 25متری ساکنان کاملا احساس آرامش کنند.


بت‌خانه‌دار شدن شکسته می‌شود

وی افزود: جان کلام این طرح آن است که بت‌خانه‌دار شدن شکسته شود و همه افراد جوان احساس کنند که می‌توانند صاحب‌خانه شوند. مافی تاکید کرد: در حال حاضر مدت زمان انتظار خانه‌دار شدن به طور میانگین 17سال است که با توجه به اینکه 70‌درصد قیمت مسکن در خانه‌های 25متری کاهش می‌یابد، در نتیجه متوسط مدت انتظار خانه‌دار شدن نیز به 5/5 سال کاهش می‌یابد که با توجه به نرخ جهانی این رقم بسیار خوب است، البته اگر دولت تسهیلاتی که به مسکن مهر ارائه داده به این طرح نیز تخصیص دهد، مدت زمان انتظار از 5/5 سال نیز کمتر می‌شود.


اين انبوه‌ساز تهراني در عين حال تاكيد كرد: طرح ما اين است كه در هر بلوک از این ساختمان‌هاي مخصوص جوانان، فضاهای عمومی نظیر نمازخانه، مهمانخانه، فضاهای ورزشی عمومی، محل تماشای تلویزیون، کتابخانه عمومی، استخر، سونا و سینما در نظر گرفته شود. مافی تاکید کرد: این پروژه حتما باید در برج‌های بلند مرتبه با امکاناتی فراتر از واحدهای معمولی در کلانشهرها ساخته شود. در همین حال چیدمان و پلان معماری این نوع سازه‌ها به گونه‌ای است که قابلیت تغییر ساده کاربری فضاهای مسکونی امکان‌پذیر است.


اصلاح الگوی مصرف

مافی تاکید کرد: با کم شدن سطح زیربنای مسکن میل به خرید تجهیزات درون واحد محدود می‌شود و با توجه به اینکه در این واحدها در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود در نتیجه در جهت اصلاح الگوی مصرف نیز گام‌های اساسی برداشته می‌شود.


چالش‌های اجرای طرح

مافی در ادامه گفت‌و‌گوی خود با دنیای اقتصاد به چالش‌های احتمالی پیش روی این طرح پرداخت و گفت: قدیمی بودن ضوابط معماری از جمله چالش‌های پیش روی این طرح است؛ چرا که در حال حاضر ضوابط معماری کشور ما با این نوع نقشه‌‌ها مطابقت ندارد. وی افزود: در همين حال تهیه پارکینگ در نزدیکی این واحدها برای این نوع سازه‌ها را نیز شهرداری باید در قالب پارکینگ‌های مکانیزه متقبل شود. وی افزود: از سوی دیگر با توجه به اینکه این واحدها به صورت برج ساخته می‌شوند، تراکم سنگینی برای آنها در نظر گرفته می‌شود و بر این اساس ضروری است که شهرداری در این زمینه همکاری‌های لازم را به عمل آورد. وی افزود: در همین حال شهرداری در این راستا لازم است که همکاری‌های لازم در زمینه معافیت‌های عوارض ساخت و تراکم را جهت تشویق سازندگان و کمک به مصرف‌کنندگان مبذول دارد.


دستاوردهای این طرح

طراح ساخت مسكن مخصوص جوانان در مورد نتایج این طرح گفت: ساخت این نوع خانه‌ها با توجه به اینکه با بودجه اکثر افراد متوسط جامعه همخوانی دارد، در نتیجه موجب رونق ساخت و ساز خواهد شد، یعنی صنعت ساخت و ساز می‌تواند محصولی تولید کند که متقاضی و بازار کافی با توان مالی لازم برای آن وجود داشته باشد. وی افزود: در همین حال استفاده از این نوع واحدها باعث تغییر نگاه مردم جامعه به امر مسکن می‌شود، به طوری که مردم انتظاراتشان از مسکن از کمیت به کیفیت تغییر می‌کند. بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرد: در این واحدها به دلیل اینکه مجموع مسائل رفاهی نظیر معماری نوین، عایق صدا و سایر امکانات رفاهی در آن در نظر گرفته شده است، در نتیجه میزان کیفیت در این واحدها کاملا قابل دفاع است. به گفته این کارشناس مسکن، استفاده از این واحدها باعث گسترش فعالیت‌های اجتماعی جوانان در بیرون از خانه می‌شود. وی تاکید کرد: به منظور مکان‌یابی مناسب این واحدها ضروری است که وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداری‌ها همکاری‌های لازم را به عمل آورند.


مخالفان احتمالی

وی تاکید کرد: در همین حال اگر مسوولان با این طرح مخالفتی دارند، لازم است که مخالفت خود را به صورت کارشناسی مطرح کنند و اگر هم در نهایت با اجرای این طرح موافق نیستند، اقدام به ارائه طرحی کنند که بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن جوانان را صاحب مسکن کند. وی همچنین خواهان فراهم آمدن شرایطی شد که براساس آن، نماینده بخش خصوصی به منظور دفاع از این طرح بتواند در شوراي عالي مسکن شرکت کند و از طرح خود در مقابل انتقادات احتمالی دفاع کند. وی تاکید کرد: در حالی که 95درصد از ساخت و سازها توسط بخش خصوصی انجام می‌شود، اما در کارگروه مسکن که مصوباتش حکم مصوبات هیات دولت را دارد، هیچ نماینده‌ای از بخش خصوصی پذیرفته نمی‌شود. بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرد: در بهترین شرایط حتی اگر تا پایان سال 1391 سالانه 5/1‌میلیون واحد مسکونی تولید شود، پرسشی که مطرح است این است که آیا جوانان قادر خواهند بود که این نوع واحدها را خریداری کنند ؟وی افزود: از این رهگذر بدیهی است که دولت باید با استفاده از تدابیر خاصی، اقدام به ارائه طرح‌هایی کند که بتواند معضل مسکن جوانان را حل کند.

دنیای اقتصاد
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
امضاء 12 تفاهم‌نامه بين شركت‌هاي راهسازي ايراني و عراقي
خبرگزاري فارس:‌ 12 تفاهم‌نامه بين شركت‌هاي ايراني و عراقي در حوزه راهسازي و پل‌سازي امضاء شد.


به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، ‌اداره كل روابط عمومي وزارت راه و ترابري اعلام كرد: در پي سفر هيئت عراقي به سرپرستي "ابراهيم الشوك "، معاون وزارت آباداني و مسكن عراق و مدير عامل شركت معتبر عراقي، اين تفاهم‌نامه‌ها در حوزه راهسازي و پل‌سازي و قالب‌هاي لغزنده به امضاء رسيدند.
بنابراين گزارش وزارت راه و ترابري در ديدار هيئت عراقي، اعلام خود را در رابطه با صدور خدمات فني و مهندسي به عراق اعلام كرد.
بر اساس اين گزارش، "‌استبرق ابراهيم الشوك " معاون وزارت آباداني و مسكن عراق ضمن بازديد از پروژه‌هاي راه و ترابري و مسكن، گفت: در بازديد از شهرهاي تبريز، اهواز، مشهد، قم و ديگر شهرها، تماشاي پيشرفت پروژه‌هاي در دست اجرا و عظمت آنها موجب شگفتي هيئت عراقي شد و موجب افتخار است كه ايراني‌ها به چنين پيشرفت‌هايي نائل گشته‌اند.
وي با بيان اينكه طي 30 سال گذشته كارشناسان عراقي از جهان عقب مانده‌اند و از نظر تكنولوژي بايد به روز باشند، اظهار داشت: كارشناسان عراقي جهت آموزش و بازديد از پروژه‌ها بعد از ماه مبارك رمضان به ايران خواهند آمد.‌

منبع:فارس نیوز
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
مديركل دفتر حمل و نقل مسافر در گفت‌وگو با فارس خبر داد:
پرداخت تسهيلات با سود 5 درصد براي نوسازي ناوگان فرسوده جاده‌اي
خبرگزاري فارس: مديركل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداري، گفت: براي نوسازي ناوگان مسافربري جاده‌اي، وسايل نقليه فرسوده از صاحبان آنها خريداري مي‌شود و 70 درصد هزينه خريد وسيله نقليه جديد با تسهيلات ارزان به رانندگان اعطا خواهد شد.




داريوش باقرجوان مديركل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا»، در خصوص "طرح جامع نوسازي ناوگان حمل و نقل جاده‌اي "، تصريح كرد: هم‌اكنون وضعيت ناوگان سواري كرايه و اتوبوسي از لحاظ ميزان سن متوسط، در موقعيت مطلوبي قرار دارد ولي ناوگان ميني‌بوس، از نظر عمر متوسط در وضعيت چندان مطلوبي قرار ندارد و سن اين نوع ناوگان بالا است.
وي با بيان اينكه اجراي كامل و مطلوب طرح جامع نوسازي ناوگان حمل و نقل جاده‌اي سازمان راهداري‌، نيازمند تعامل و همكاري بانك‌ها، وزارت صنايع و معادن و وزارت بازرگاني است، گفت: در صورت همكاري هر چه بيشتر دستگاه‌ها، اين طرح به زودي عملياتي خواهد شد.

*سود 5 درصدي تسهيلات اعطايي براي نوسازي ناوگان

باقرجوان در توضيح چگونگي اجراي اين طرح، تصريح كرد: براي نوسازي ناوگان، تسهيلات بانكي در اختيار رانندگاني كه داراي وسايل نقليه فرسوده هستند، قرار خواهد گرفت و آنها از اين طريق وسايل نقليه نو را جايگزين خودروي فرسوده خواهند كرد.
وي با اشاره به بهره 12درصدي تسهيلات بانكي اعطايي به رانندگان، اظهار داشت: در راستاي كاهش نرخ سود، تسهيلات ارائه شده، سازمان راهداري در قبال ما‌به‌تفاوت ايجاد شده حاصل از مصرف سوخت وسايل نقليه جديد و وسايل نقليه فرسوده، ‌درصدي از نرخ سود تسهيلات اعطايي به خريداران وسايل نقليه جاده‌اي را خود بر عهده مي‌گيرد.
مديركل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداري با بيان اينكه خودروهاي فرسوده ناوگان جاده‌اي دو برابر وسايل نقليه جديد، نفت‌گاز مصرف مي‌كنند، ادامه داد: در صورتي كه مابه‌‌تفاوت مصرف سوخت در 10 سال عمر مفيد ناوگان محاسبه شود، پرداخت درصدي از نرخ بهره تسهيلات اعطايي به رانندگان، جهت خريد وسايل نقليه نوين، براي سازمان راهداري هزينه‌بر نيست.
وي با اشاره به اينكه متقاضيان خريد وسايل نقليه جاده‌اي نوين، تنها پرداخت پنج درصد از نرخ بهره تسهيلات اعطايي را برعهده دارند، افزود: پرداخت 7 درصد از نرخ بهره تسهيلات، توسط سازمان راهداري‌، در مقابل كاهش ميزان مصرف سوخت و كاهش آلودگي هوا، با ارزش است و منطقي به نظر مي‌رسد.

*پرداخت 70 درصد كل مبلغ خودرو از طريق تسهيلات‌

باقرجوان در خصوص نحوه همكاري بانك‌ها جهت ارائه تسهيلات، اظهار داشت: كليات طرح جامعه نوسازي ناوگان حمل و نقل جاده‌اي مورد توافق مديريت بانك مركزي كه خود يكي از اعضاي ستاد مديريت حمل و نقل سوخت است، قرار دارد.
وي خاطرنشان كرد: براساس ابلاغ بانك مركزي به بانك‌هاي كشور، تمامي بانك‌ها ملزم خواهند بود براساس دستور العمل، نسبت به ارائه تسهيلات اقدام كنند.
مديركل حمل و نقل مسافر سازمان راهداري تأكيد كرد: ميزان ارائه تسهيلات به صاحبان وسيله نقليه فرسوده جهت خريد وسايل نقليه نوين، 70 درصد كل مبلغ خودرو است و 30 درصد بقيه، توسط رانندگان پرداخت مي‌شود.
باقرجوان ادامه داد: دولت به عنوان مشتري در قبال دريافت خودرو فرسوده، وجهي را به صاحبان آنها پرداخت مي‌كند.‌

*خروج وسايل نقليه فرسوده جاده‌اي از ناوگان تا سال 1390

باقرجوان خاطرنشان كرد: خودروهاي فرسوده‌اي كه از ناوگان خارج خواهند شد، از صاحب خودرو خريداري مي‌شود و در مراكز مشخص نيروي انتظامي، اسقاط خواهد شد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر بسته‌هاي پيشنهادي در‌باره "طرح جامع نوسازي ناوگان حمل و نقل جاده‌اي " آماده و به ستاد مديريت حمل و نقل سوخت تحويل شده و كليات اجراي آن به تصويب رسيده است كه اميد است به زودي عملياتي شود.
باقرجوان با بيان اينكه طبق برنامه چهارم توسعه، لازم است ميزان عمر متوسط ناوگان حمل و نقل مسافر‌ پايين‌تر از 10 سال باشد، افزود: ستاد مديريت حمل و نقل سوخت از سازمان را‌هداري خواسته است تا پايان سال 1390، اتوبوس بالاي 15 سال عمر، ميني‌بوس بالاي 15 سال و سواري كرايه بالاي 10 سال عمر، را از ناوگان خود خارج سازد.
وي ادامه داد: لازمه اجراي دستورالعمل كاهش سن ناوگان و حركت طبق برنامه چهارم توسعه، اين است كه منابع مناسب به موقع در اختيار سازمان راهداري قرار گيرد تا اين سازمان طبق برنامه‌ريزي‌هاي خود، اهداف برنامه چهارم و درخواست ستاد مديريت حمل و نقل سوخت را اجرايي كند.
‌مديركل دفتر حمل و نقل مسافر، اضافه كرد: كاهش آلودگي محيط زيست، ايمني تردد، ارتقاء سطح خدمات و كاهش ميزان مصرف سوخت از مزاياي نوسازي ناوگان و استفاده از وسايل نقليه جاده‌اي نوين است.

منبع:فارس نیوز
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
مدير كل طرح‌هاي عمراني راه‌آهن خبر داد: اجراي شش طرح جديد در راه‌آهن به ارزش سه‌هزار ميليارد ريال
خبرگزاري فارس: مدير كل دفتر ذيحسابي و طرح‌هاي عمراني راه‌آهن از اختصاص بيش از سه هزار ميليارد ريال اعتبار از محل منابع عمومي در سال جاري براي انجام طرح‌هاي عمراني شبكه حمل و نقل ريلي خبر داد.


به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» به نقل از روابط عمومي راه‌آهن، محمد‌رضا محمدي با اعلام اين خبر افزود: درحال حاضر 45 درصد از كل اين ميزان اعتبار، تخصيص يافته و عمليات اجرايي پروژه‌ها درحال انجام است‌.
‌محمدي ادامه داد: ميزان اعتبار طرح‌هاي عمراني در سالهاي‌ 86 و 87 ‌به ترتيب دو هزار و 342 ميليارد ريال و شش هزار و 560 ميليارد ريال بوده است كه از اين مقدار در سال 86 حدود يك هزار و 709 ‌ميليارد ريال و در سال 87 ‌نيز چهار هزار و 274 ميليارد ريال آن تخصيص يافت‌.
‌وي با اشاره به بودجه طرحهاي عمراني مصوب راه‌آهن در سال 87 و كاهش سه‌هزار و 543 ميليارد ريال آن در سال 88، تصريح كرد: مهمترين دليل افزايش بودجه در سال گذشته، اضافه شدن چند طرح جديد بزرگ و زير‌بنايي به فعاليت‌هاي راه‌آهن از جمله احداث خط دوم تهران – قم تا اهواز - خرمشهر‌، برقي كردن خط راه‌آهن تهران – مشهد و همچنين بهسازي و نوسازي ايستگاه‌هاي راه آهن و رفع گلوگاه‌هاي ظرفيتي خطوط راه‌آهن بود كه لازم است زمينه اجرايي آن فراهم شود.
‌محمدي نحوه تأمين بودجه راه‌آهن جمهوري اسلامي را از محل درآمدهاي عمومي و از وجوه داخلي شركت‌ها بر‌شمرد و‌ گفت‌: تأمين بودجه از محل منابع عمومي منوط به تصويب در مجلس شوراي اسلامي است ولي بودجه تأمين شده از محل منابع داخلي شركت‌ها بر‌خاسته از فروش اوراق مشاركت، تسهيلات ارزي و درآمدهاي راه‌آهن است‌‌.
‌وي با بيان اينكه در سال 87 امكان استفاده از سه‌هزار و 976 ميليارد ريال اعتبار ارزي براي راه‌آهن موجود بوده است، افزود: به دليل عدم اختصاص به موقع ذخيره ارزي و ابهام بوجود آمده در تخصيص ميزان اعتبار ارزي به راه‌آهن‌، فقط امكان بهره‌گيري از حدود 600 ميليارد ريال مهيا شد.

منبع:فارس نیوز
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
با حضور معاون وزير راه و ترابري در مسكو؛
سومين اجلاس گروه كاري مشترك حمل و نقل ايران و روسيه برگزار شد
خبرگزاري فارس: سومين اجلاس گروه كاري مشترك جمهوري اسلامي ايران و فدراتيو روسيه در زمينه حمل و نقل در مسكو برگزار شد.




به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، به نقل از اداره كل روابط عمومي وزارت راه و ترابري‌، مجيد اسعدي معاون برنامه‌ريزي و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه و ترابري ايران و آلكساندر داويدنكو رئيس آژانس فدرال حمل و نقل دريايي و رودخانه‌اي روسيه، سرپرستي هيئت‌هاي دو طرف در اين نشست را برعهده داشتند.
اين گزارش حاكي است در جريان اجلاس سه روزه گروه كاري ايران و روسيه، كارشناسان دو كشور در خصوص گسترش همكاري‌هاي دوجانبه در بخشهاي حمل و نقل ريلي، دريايي، جاده‌اي و هوايي مذاكر‌ه و تبادل نظر كردند.
در اين اجلاس، دو طرف در مورد رفع موانع و مشكلات در زير بخشهاي حمل و نقل، موضوع رواديد رانندگان دو كشور و نيز رفع موانع براي تردد كاميون‌هاي ايراني در مرزهاي روسيه در چارچوب راهگذر بين المللي "شمال - جنوب " تبادل نظر و گفت‌و‌گو كردند.
بنابراين گزارش تنظيم يادداشت تفاهم خواهرخواندگي ميان بنادر اميرآباد - آليا و نوشهر - ماخاچكالا و همچنين امضاء ياداشت تفاهم ايمني و آتش‌نشاني بين دو كشور از ديگر موارد اين اجلاس بود.
در اين اجلاس طرف ايراني خواستار بازگشايي مرز داغستان به روي كاميون‌هاي ايراني و حذف رواديد براي رانندگان و كاهش تشريفات و هزينه‌هاي مربوط براي افزايش ميزان حمل و نقل در چارچوب راهگذر شمال - جنوب شد.
بر اساس اين گزارش در اين اجلاس معاون وزير راه و ترابري با اشاره به احداث خط آهن قزوين - رشت - آستارا - انزلي، بر لزوم ايجاد كنسرسيوم مربوط و بر انتقال تكنولوژي برقي نمودن راه‌آهن ايران و خريد تجهيزات مورد نياز راه‌آهن، تأكيد نمود.
همچنين راهگذر "شمال - جنوب " بر اساس موافقت‌نامه‌اي ميان ايران، روسيه و هند در سال 2001 تأسيس شد.
اين راهگذر از نظر مسافت، كوتاهترين راه دسترسي كشورهاي آسياي جنوب شرقي به روسيه‌، كشورهاي آسياي مركزي، قفقاز و اروپاي شرقي است.
اين گزارش حاكي است راهگذر مذكور، رقيب جدي مسير كانال سوئز است كه از نظر زمان حمل محمولات و هزينه آن بر اين مسير برتري دارد و در حال حاضر علاوه بر سه كشور باني آن، 11 كشور از جمله قزاقستان، بلاروس، عمان، تاجيكستان، آذربايجان، سوريه، ارمنستان، اوكراين و تركيه براي مشاركت در آن ابراز تمايل كرده اند.‌

منبع:فارس نیوز
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
در ميزگرد«تحليل وضعيت بازار مسكن» عنوان شد:
*خـانـه هـسـت مـردم تــوان خــريـد نـدارنــد
*هيچ راه‌حل يك شبه‌اي براي حل مشكل مسكن وجود ندارد

فقدان برنامه‌ريزي و مديريت مناسب و مشكل تامين منابع مالي باعث بروز مشكل در بخش مسكن يا مهمترين بخش اقتصادي كشور شده است و ركودي را ايجاد كرده كه به نفع مصرف‌كنندگان نيست اما نكته مهم اين است كه هيچ راه‌حل يك شبه‌اي براي حل مشكل مسكن وجود ندارد.
ايرج رهبر ـ رييس انجمن انبوه‌سازان مسكن و ساختمان استان تهران ـ در ميزگرد "تحليل وضعيت بازار مسكن "كه در خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) برگزار شد، تصريح كرد: علاوه بر رشد جمعيت و حجم زياد تقاضا، فقدان برنامه براي تامين مسكن نيز از دلايلي است كه باعث بروز مشكل شده است.
وي با اشاره به اينكه طبق قانون اساسي دولتمردان موظف به تامين مسكن مناسب براي مردم هستند، ادامه داد: در عصر ما به دليل رشد جمعيت، تقاضا متوقف نمي‌شود بنابراين بايد عرضه به ميزان كافي صورت بگيرد تا نياز موجود برطرف شود.

ايجاد امنيت، لازمه جذب سرمايه خارجي
رهبر به مشاركت سرمايه‌داران ايراني خارج از كشور اشاره و خاطرنشان كرد: جذب سرمايه‌هاي اين افراد نيز از راه‌هاي تامين منابع مالي است اما مشكلي كه در اين راستا وجود دارد امنيت سرمايه‌گذاري است.
وي در ادامه افزود: در جلسه‌هايي كه با حضور دادستان كل كشور در قوه قضاييه برگزار شده، اين موضوع را مطرح كرديم و گفتيم براي ايجاد گردش پولي و ورود سرمايه، بايد امنيت سرمايه‌گذاري را از طريق طرح، لوايح و قانون ايجاد كنيم تا سليقه‌اي عمل نشود.
رييس انجمن انبوه‌سازان مسكن استان تهران ادامه داد: پس از تامين منابع مالي و استفاده از توان كادر فني موجود، بايد بين وزارت مسكن و شهرسازي و بخش خصوصي تعامل ايجاد شود.
بايد به سمت ساخت و ساز صنعتي حركت كنيم
رييس انجمن انبوه‌سازان مسكن و ساختمان استان تهران در ادامه خاطرنشان كرد: مساله ديگر امور فني و اجرايي است كه خوشبختانه با تدابير انديشيده شده و سطح علمي دانشگاه‌ها و كادر فني، مشكلي در اين زمينه وجود ندارد.
به گفته او در سطح علمي تكنسين‌ها و كارگران فني مشكلاتي وجود دارد كه حاد نيست و توانايي حل آن در كوتاه‌مدت را داريم.
رهبر به شيوه ساخت و ساز رايج اشاره و تصريح كرد: از آنجاكه سالانه به يك ميليون و 500 هزار واحد مسكوني براي رسيدن به وضعيت تعادل نياز داريم، شيوه‌هاي موجود پاسخگوي نياز مسكن نخواهند بود بنابراين بايد به دنبال تغيير روش و حركت به سمت صنعتي‌سازي و ساخت و ساز انبوه با مصالح و تكنولوژي استاندارد باشيم.
وي ادامه داد: انجمن انبوه‌سازان مسكن و ساختمان سال 80 تاسيس شد و مي‌توان گفت ايجاد اين تشكل نيازي براي جلوگيري از ورود افراد غير متخصص به حوزه ساخت و ساز.
رييس انجمن انبوه‌سازان مسكن و ساختمان كشور اظهار كرد: در انجمن كميسيون‌هاي مختلفي وجود دارند كه در رشته‌هاي متفاوت از جمله تحقيقات و فناوري‌هاي نوين ساختمان فعاليت مي‌كنند تا صنعتي شدن ساخت و ساز را گسترش دهند.
رهبر افزود: همچنين دانشگاه‌ها به فكر ايجاد پل ارتباطي با بخش خصوصي افتادند جلساتي در دانشكده هنرهاي زيبا با موضوع فناوري نوين هر 15 روز يكبار برگزار مي‌شود.
رهبر تصريح كرد: كشورهاي همسايه كه از ما عقب‌تر بودند با تدابير دولت و بخش خصوصي‌شان از ما جلو زده‌اند و اكنون در زمينه صدور خدمات فني و مهندسي از ما فعالتر هستند بنابراين بايد صدور خدمات فني و مهندسي را گسترش دهيم.

دنبال كردن طرح نوسازي بافت‌هاي فرسوده بهتر از طرح مسكن مهر بود
بازرس انجمن انبوه‌سازان مسكن به حذف قيمت زمين از قيمت مسكن اشاره و تصريح كرد: زمين برخلاف كالاهاي مصرفي ديگر قابل مشابه‌سازي نيست بنابراين براي حذف قيمت زمين بايد موارد مشابه‌اي زمين بسازيم.
وي افزود: آنچه قيمت زمين را تاييد مي‌كند، فيزيك زمين نيست بلكه امكانات اطراف زمين است كه باعث بالا بودن قيمت مي‌شود بنابراين بايد براي زميني كه به صورت رايگان در حاشيه شهرها و بيابان‌ها واگذار مي‌شود، امكانات زمين‌هاي داخل شهر را ايجاد كرد و سپس قيمت زمين را بررسي كرد.
مافي ادامه داد: اگر امكانات لازم را در بيابان‌ها ايجاد كنيم آنگاه قيمت تمام شده بيشتر از زمين‌هاي داخل بافت فرسوده مي‌شود بنابراين اگر دولت به جاي طرح مسكن مهر طرح نوسازي بافت‌هاي فرسوده را دنبال مي‌كرد و آنگاه علاوه بر تغيير چهره شهر، نتايج بهتري حاصل مي‌شد.
مافي ادامه داد: طرح‌هايي كه وزارت مسكن براي حل مشكل مسكن ارائه مي‌كند بايد كلي‌نگر باشد و به جامعه به صورت كل نگاه كند و در راستاي اعتلاي كل جامعه باشند. در حالي كه طرح مسكن مهر طرح حمايتي است و تنها بخشي از جامعه را هدف قرار مي‌دهند. متاسفانه دولت‌ها بر اين باورند كه تنها وظيفه اجراي طرح‌هاي حمايتي را دارند.
بازرس انجمن انبوه سازان مسكن استان تهران ادامه داد: همچنين طرح‌هاي ارائه شده بايد توسط بخش خصوصي اجرا شود به عبارت ديگر در كشور ما هيچ طرحي به ثمر نمي‌رسد مگر اينكه توسط بخش خصوصي اجرا شود زيرا در غير اينصورت هيچ راهي براي ارزيابي و آسيب‌شناسي طرح نيست.
مافي با بيان اينكه طرح‌ها بايد از بدنه كارشناسي جامعه بيرون بيايد، خاطرنشان كرد: تنها راه ارزيابي و موفقيت طرح‌هاي مسكن اين است كه مدت زمان خانه‌دار شدن مردم را كاهش دهد.
وي درباره راه نجات بازار مسكن تصريح كرد: هيچ راه‌حل يك شبه‌اي و براي برطرف كردن مشكل مسكن وجود ندارد و بايد به پروژه‌هاي بلندمدت فكر كنيم.
بازرس انجمن انبوه‌سازان مسكن استان تهران افزود: مشكل مسكن به مشكلات فرادستي برمي‌گردد كه در صورت حل آنها، مشكل مسكن خود به خود حل مي‌شود.
مافي گفت: ما با مشكل ايجاد ثروت روبه رو هستيم و توليد ناخالص ملي ما (0.1) يك دهم كشورهايي است كه مشكل مسكن ندارد بنابراين بايد با ايجاد شغل در بستر امنيت اجتماعي واقتصادي ميزان توليد ناخالص داخلي را افزايش دهيم.
وي تعريف انبوه ساز و پيمانكار را متفاوت دانست و تصريح كرد: انبوه ساز كسي است كه مالكيت زمين و مراحل ساخت را به عهده دارد در حالي كه پيمانكار فقط ابزار كار است كه مي‌تواند در اختيار انبوه‌ساز باشد.
بازرس انجمن انبوه‌سازان مسكن استان تهران درباره هجوم سرمايه به بخش مسكن اظهار كرد: در جايي كه سرمايه منجر به توليد شود، مفيد است اما در جايي كه سرمايه‌ گردان باعث سوداگري شود ورود سرمايه خوب نيست زيرا افزايش قيمت مسكن را در پي دارد بنابراين بايد سرمايه‌هاي سرگردان را به سمت توليد هدايت كنيم.
فقدان برنامه‌ريزي باعث بروز مشكل شده است
براساس اين گزارش، سيدعليرضا قهاري ـ رييس مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران نيز با حضور در اين ميزگرد كه در ايسنا برگزار شد، گفت: ميزان تقاضا براساس نياز واقعي و آمار، باهم متفاوت است.
وي افزود: متقاضيان مسكن با توجه توانايي خود وارد بازار مسكن مي‌شوند به عبارت ديگر افرادي كه توانايي خريد ندارد وارد بازار مسكن نمي‌شوند و الي الابد منتظرند كه اتفاقي بيفتد تا صاحب مسكن شوند.
قهاري ادامه داد: اين افراد عضو طرح مسكن مهر نيستند زيرا توان پرداخت آورده اوليه و اقساط را ندارند.
وي گفت: انباشت تقاضاي ايجاد شده به دليل رشد و فقدان برنامه‌ريزي براي نيازهاي اقشار جامعه از جمله مسكن از ديگر عواملي است كه باعث بروز مشكل شده است.
رييس مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران تصريح كرد: به نظر مي‌رسد در دولت‌هاي گذشته كوتاهي شده است به طوريكه نيازها به موقع ديده نشده و تفكيك دريافت دهك‌ها صورت نگرفته است.
وي درباره وجود آپارتمان‌هاي خالي از سكنه به رغم كمبود مسكن در كشور اظهار كرد: به دليل اينكه مردم قدرت خريد ندارند تعداد بسيار زيادي آپارتمان خالي در كشور وجود دارد و به عبارت ديگر اگر هم زمان با توليد، قدرت خريد مردم را افزايش ندهيم بين عرضه و تقاضا تعادل ايجاد نمي‌شود.
قهاري ادامه داد: نكته مهم اين است كه چرا مسوولان بروز رونق و ركودهاي پي‌درپي را طبيعي مي‌دانند در حالي كه اگر برنامه‌ريزي بلندمدت، استراتژيك و درست داشته باشيم چنين مشكلاتي رخ نمي‌دهد.
وي افزود: هم در دوران قبل از انقلاب و هم در حال حاضر راجع به هيچ مساله‌اي برنامه ريزي نداشته و نداريم.
مدير مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي معماري ايران خاطرنشان كرد: شايد بروز ركود بر اثر بحران اقتصادي جهاني طبيعي باشد اما ما از اين بحران صدمه زيادي نديديم و مشكلات ايجاد شده بر اثر ندانم‌كاري بوده است.
وي بروز ركود را طبيعي ندانست و اضافه كرد: مي‌توانستيم با راهكارها و سياست‌هاي مختلف در زمان مناسب از بروز ركود جلوگيري كنيم.
رييس مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران با بيان اينكه نتوانستيم براي بزرگترين بخش اقتصادي كشور به درستي برنامه‌ريزي كنيم، تصريح كرد: علاوه بر اينكه تعداد زيادي از متخصصان كشور در اين بخش فعاليت مي‌كنند، 35 درصد صنايع و بخش اعظمي از مشاغل به صورت مستقيم و غير مستقيم در ارتباط با بخش مسكن هستند كه با بروز ركود دچار مشكل مي‌شوند.
وي درباره صندوق زمين و ساختمان اظهار كرد: پيشنهاد تشكيل بنگاه پولي كه سرمايه نقدي و زمين را در اختيار داشته باشد در سال 84 توسط انجمن انبوه سازان در مقابل ناكارآمد بودن دولت‌ها در زمينه ساخت و ساز مطرح شد.
قهاري ادامه داد: پيشنهاد مطرح شده از سوي دولت براي تشكيل صندوق زمين و ساختمان در پايان كار دولت به دليل شكست خوردن برنامه‌ها است و جنبه تبليغاتي دارد.
قهاري تصريح كرد: در كشور ما طرح‌ها مجرد نيستند و بعضا وابسته به عوامل سياسي هستند.
به گفته او طي چهار سال گذشته منابع مالي براي تزريق به بخش ساختمان نداشتيم و از سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در اين بخش جلوگيري كرديم.


افزايش نقدينگي و مشكل مسكن
وي افزود: يكي از مسائلي كه باعث بروز ركود و مشكلات پيچيده در جامعه شد ازدياد نقدينگي در بخش مسكن بود به طوري كه از كل 160 هزار ميليارد تومان حدود 130 هزار ميليارد تومان در بخش مسكن سرمايه‌گذاي شده بود كه اين امر فاجعه‌اي براي اقتصاد كشور توسعه بود زيرا بخش مسكن ما تفكيك شده نبود و بخش رفع نياز و سوداگري در هم ادغام شده بود.
اين كارشناس مسكن اظهار كرد: سرمايه‌ پديده‌اي هوشيار است و وارد بخش‌هاي توليدي كه در معرض خطر هستند و ايجاد اشتغال، ارزش افزوده، توسعه و پيشرفت كشور را در پي دارند، نمي‌شود.
وي ادامه داد: پس از جنگ، با برقرار شدن امنيت نسبي، به دليل بسته بودن راه‌هاي ديگر، سرمايه ها وارد بخش مسكن شدند و تورم سرمايه‌اي در اين بخش را به دنبال داشتند.
سرحدي با بيان اينكه محيط زيست را به شدت تخريب كرده‌ايم، تصريح كرد: برنامه‌هاي توسعه‌اي در آن دوران براساس توسعه سودجويي بود به طوريكه شاهد بوديم قوانين رفاه شهروندي به فروش گذاشته شد و آنچه امروز شاهد هستيم (ترافيك، آلودگي صوتي) بر سر شهرهاي بزرگ آمد.
قبل از هر اقدامي بايد براي مديريت توسعه برنامه‌ريزي كنيم
وي گفت: بخش مسكن را بايد چند بخش تقسيم كرد بخشي كه به تهيه مسكن براي اقشار ناتوان بپردازد و دولت به طور مستقيم در آن دخالت كند و بخشي كه با دخالت غير مستقيم دولت تهيه مسكن براي اقشار متوسط را در برنامه قرار دهد.
سرحدي در ادامه افزود: بخش ديگري به مسكن اقشار متوسط و رو به بالا مربوط مي‌شود كه دولت نبايد هيچ دخالتي در آن كند بلكه بايد دست بخش خصوصي را باز بگذارد تا با استفاده از تكنولوژي و فناوري‌هاي نوين، با قيمت آزاد به عرضه بپردازد.
اين كارشناس مسكن تصريح كرد: با برنامه ريزي بلند مدت مشخص مي‌شود كه تسهيلات به كجا مي‌رود آيا در بخش لوكس سازي و برج ساي هزينه يم‌شود يا صرفه تهيه سرپناه براي اقشار كم درآمد مي‌شود.
به گفته او تا زماني كه چنين برنامه‌هايي وجود نداشته باشد، نمي‌توانيم برنامه‌ جامع و كاملي براي رفع نياز مسكن داشته باشيم.
وي اظهار كرد: برنامه‌ريزي فقط بايد توسط كارشناسان صورت بگيرد زيرا برنامه‌ريزي‌هاي سياسي راه به جايي نمي‌برد.
سرحدي گفت: انبوه‌ساز يا وارد عرصه سرمايه‌گذاري مي‌شود و واحدهايي را توليد و به بازار عرضه مي‌كند يا براي پاسخگويي به نياز از پيش مشخص شده از تسهيلات دولتي استفاده مي‌كند.
اين كارشناس مسكن ادامه داد: تركيب اين دو باهم باعث مي‌شود كه هر دو طرف ضرر كنند بنابراين بهتر است انبوه ساز روي خودش حساب كند و با استفاده از امكانات خود، تسهيلات دريافت و به هر ميزان و ترتيبي كه مي‌خواهد واحدها را به بازار عرضه كند.
اين كارشناس مسكن در ادامه گفت: در صورت نبود تقاضا از طرف تعاوني‌ها، بخش عمومي معترض مي‌شود زيرا زميني كه از منابع ملي است به بخش خصوصي واگذار شده است.
سرحدي در پاسخ به اين سوال كه آيا ورود انبوه‌سازان به طرح مسكن مهر از جنبه كسب سود آنها مطرح است يا پاسخ به نياز متقاضيان مسكن؟ گفت: به نظر من اين اقدام تله يا باتلاقي است كه افراد را به داخل مي‌كشد و مشكل‌ساز خواهد شد.
دولت دست به‌كار شود
سرحدي ادامه داد: اگر دولت مي‌خواهد در جهت خانه دار كردن بخش نيازمند جامعه گام بردارد بايد خودش دست به كار شود.
وي واگذاري زمين به جماعتي كه حتي الفباي ساختمان را نمي‌دانند غلط دانست و اظهار كرد: دولت قبل از واگذاري زمين بايد با يك شركت سازنده قرارداد مي‌بست تا شركت با توجه به توان متقاضيان اقدام به ساخت واحد مسكوني كند.

اين كارشناس مسكن گفت: مسكن كالا نيست و براي طبقه‌هاي مختلف جامعه داراي معاني متفاوت است و مسكن مهر بايد پاسخگوي نياز مسكن به عنوان سرپناه باشد.
وي خاطرنشان كرد: اگر نياز مسكن را به دو بخش سرپناه و محل رفاه و آسايش تقسيم‌بندي كنيم آنگاه نقشه راهي پيدا مي‌كنيم مشخص مي‌كند دولت و بخش خصوصي چه وظيفه‌اي دارند.
سرحدي درباره ترويج فرهنگ اجاره‌نشيني و خوش‌نشيني خاطرنشان كرد: فرهنگ ما بيشتر چهار ديواري اختياري است اما اجاره‌نشيني واقعا بد نيست.
وي افزود: امروز در كشورهاي پيشرفته ميزان اجاره با قسط واحد خريداري شده برابر است بنابراين افراد سعي مي‌كنند با دريافت 90 تا 95 درصد ارزش ملك اقدام به تملك كنند.
اين كارشناس مسكن با اشاره به اينكه اشتياق به سرمايه‌گذاري در مسكن در كشورهاي پيشرفته وجود ندارد، خاطرنشان كرد: ما فرهنگ اجاره‌نشيني نداريم اكثر افراد از روي اجبار اجاره‌نشين هستند.
به گفته او بخش سنتي هم با چهارديواري اختياري و مالكيت موافق است به عبارت ديگر همه دوست دارند صاحبخانه شوند هم از بعد مسكوني و هم از بعد امنيت سرمايه‌گذاري در آن.
بايد كار را به كارشناسان واگذار كنيم
سرحدي درباره راه نجات بازار مسكن گفت: ابتدا بايد بررسي جامع داشته باشيم كه اصلا با سياست همخواني ندارد و نياز به كار كارشناسي دارد.
وي با بيان اينكه مشكل مسكن در روستاها، شهرستان‌ها و شهرهاي بزرگ و براي اقشار مختلف، متفاوت است، اظهار كرد: همچنين براي حل آن بايد آمايش سرزمين را در نظر بگيريم زيرا نمي‌توانيم جمعيت را در يك يا چند نقطه جمع كنيم.
اين كارشناس مسكن بابيان اينكه توسعه در اين بخش معنا ندارد، تصريح كرد: توسعه بايد به صورت متوازن و همه جانبه در همه بخش‌ها صورت بگيرد.
وي گفت: راه نجات اين است كه كار را به كارشناسان واگذار كنيم.

به علت طولانی بودن خبر مجبور به حذف قسمت هایی از آن شدم...اصل خبر را می توانید از لینک زیر پیگیری کنید:

http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1349422

منبع:ایسنا
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
مديركل راه‌آهن شمال خبر داد:
*احداث خط قطار نجات در ايستگاه پل سفيد
*جابه‌جايي بيش از 862 هزار تن بار توسط راه آهن طي سال گذشته


مديركل راه‌آهن شمال از احداث خط قطار نجات در ايستگاه پل سفيد، ساخت خط چهار ايستگاه ساري، افزايش خطوط داخلي ايستگاه‌ رستم كلاي به عنوان بخشي از طرح‌هايي ياد كرد كه در سال جاري در راه‌آهن شمال اجراي آنها در دستور كار قرار دارد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، سيدفرهاد ظهورپرواز احداث پل‌هاي باكسي دهگردان، زير گذرهاي اتحاد ساري، نيما و فروردين در قائم شهر و افزايش سهم بار را از ديگر برنامه‌هاي در دست اجرا اداره كل راه آهن شمال برشمرد.
به گفته وي، راه آهن شمال براي افزايش ايمني در گذرگاه‌ها، احداث زيرگذرهاي باكسي را در دستور كار خود داد كه تاكنون در 15 تقاطع همسطح به اجرا در آمده است.
مديركل راه‌آهن شمال اعلام آمادگي كرد: در صورت مشاركت 50 درصدي شهرداري‌ها احداث زيرگذرهاي باكسي در ديگر تقاطع‌ها به اجرا درخواهد آمد.
وي توانايي‌هاي راه آهن در جابه‌جايي مسافر و حمل و بار را بسيار بالا دانست و با اشاره به سهم اندك راه آهن در جا به جايي بار از بندر امير آباد افزود: اميد است با ارائه تخفيف 25 درصدي در تعرفه حمل بار در سال جاري، راه آهن بتواند نقش مطلوبي در جا به جايي بار از بندر اميرآباد ايفا كند.
درباره ميزان بار حمل شده توسط شبكه حمل و نقل شمال كشور گفت: شبكه راه آهن شمال كشور در سال 87 بالغ بر 862 هزار و 649 تن انواع بار را جابه جا كرد.




منبع»ایسنا
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
عضو شوراي عالي مسكن در گفت و گو با فارس خبر داد:
آغاز بررسي براي تعيين تكليف واحدهاي خالي از سكنه در تهران و كلانشهرها
خبرگزاري فارس: عضو شوراي عالي مسكن با بيان اينكه در تهران 170 هزار واحد مسكوني خالي از سكنه وجود دارد گفت: شوراي عالي مسكن در حال بررسي طرح جامعي است كه بر اساس آن تكليف واحدهاي خالي از سكنه نوساز در تهران و كلانشهرها روشن شود.




مقداد همتي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس افزود: طرحي به صورت يك بسته در دستور كار شوراي عالي مسكن است كه بر اساس آن تكليف واحدهاي خالي از سكنه نوساز در تهران و كلانشهرها روشن شود اما چون هنوز نهايي نشده است نمي‌توان به طور دقيق در مورد آن اظهار نظر كرد.
وي افزود: در طرح تعيين تكليف خانه‌هاي خالي از سكنه به دليل تقديم نشدن لايحه جامع مالياتي اخذ ماليات از اين واحدها نيز فعلا مشخص نيست اما آنچه كه در تعيين تكليف واحدهاي خالي از سكنه مشخص است اين است كه در اين طرح حمايت‌هاي بانكي گنجانده شده است اما اين به منزله تعلق گرفتن وام نيست.
همتي در خصوص جايگزين شدن وام خريد گفت: شوراي مسكن سعي دارد طبق مصوبه دولت وام خريد مسكن را به وام ساخت تبديل كند يعني وام صندوق خريد بانك مسكن به صندوق ساخت مسكن تبديل شود.
عضو شوراي عالي مسكن افزود: واحدهاي مسكوني يك سري از توليد كنندگان مسكن روي دستشان مانده و اين توليد‌كننده‌ها نيز حاضر به فروش واحدهاي مسكوني خود زير قيمت نيستند بنابراين ما در نظر داريم تا يك تسهيلاتي در نظر گرفته شود كه اين واحدهاي مسكوني به فروش برسد.
منبع:فارس نیوز
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
خاکبرداری غیراصولی موجب تخریب هفت باب مغازه در گرگان شد

خاکبرداری غیراصولی موجب تخریب هفت باب مغازه در گرگان شد

خاکبرداری غیراصولی موجب تخریب هفت باب مغازه در گرگان شد گرگان - خبرگزاری مهر: گودبرداری و خاکبرداری غیراصولی برای ساختمان سازی موجب تخریب دیواره های هفت باب مغاز در میدان شهرداری گرگان شد. به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، در این حادثه که شامگاه یکشنبه روی داد، دیواره های پشتی هفت باب معازه به طول بیش از 50 متر واقع در ابتدای میدان وحدت (بانک ملت) تا پاساژ شیرنگی تخریب شد.
جانشین ستاد حوادث غیرمترقبه گلستان در این زمینه به خبرنگار مهر در گرگان گفت: گودبرداری غیراصولی که باعث بروز این حادثه شد، تلفات انسانی نیز برجای گذاشت و باعث آسیب دیدگی یک نفر در این زمینه شد.
مرتضی میراکبری افزود: خاکبرداری و عدم رعایت اصول فنی در حین گود برداری باعث بروز چنین حادثه ای شده است و به چند واحد کسبی و تجاری آسیب وارد شد.

وی اظهار داشت: دیواره های پشتی هفت باب مغازه به طورکلی تخریب شد و به لوازم داخل مغازه نیز خسارتهایی وارد شده است.
رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری گرگان نیز به خبرنگار مهر گفت: تخریب دیواره های مغازه در میدان شهرداری گرگان موجب آسیب دیدگی دو نفر در این حادثه شده است.
اسفندیاری افزود: این دو مصدوم به بیمارستان منتقل شدند و خدمات درمانی روی آنها انجام شده است.
خاکبرداری غیراصولی و تخریب ساختمانهای مجاور در طول یکسال گذشته موجب بروز چندین حادثه در شهر گرگان شده است.
میدان شهرداری گرگان در مرکز شهر گرگان واقع شده است.

 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
شرکت راه آهن تهران و حومه از کاهش سرعت قطار در خط پنج مترو که در حال آماده سازی و تجهیز است، از ساعات آینده به مدت چند روز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی، شرکت راه آهن تهران و حومه اعلام کرد : به دلیل انجام تست های فنی در ایستگاه محمد شهر( ماهدشت) در خط پنج متروی تهران که عملیات ساخت آن جهت بهره برداری در حال اتمام است ، از روز سه شنبه 27/5/88 سرعت حرکت قطارها اجبار در محل این ایستگاه کند می شود که به طور موقت مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد .
خط پنج متروی تهران به طول 44 کیلومتر ، شامل ایستگاههای تهران (صادقیه) ، اکباتان، چیتگر، ایران خودرو، وردآورد ، اتمسفر ، کرج و گلشهر است که ایستگاه در حال ساخت یعنی ماهدشت حدفاصل ایستگاه های کرج و گلشهر واقع شده است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
نخستین گزارش مرکز کنترل ترافیک تهران حکایت از کاهش 50 درصدی ترافیک در محور ولیعصر به ویژه حد فاصل خیابان بهشتی تا میدان ونک و افزایش 22 درصدی ترافیک در شبکه تحت تاثیر این محور دارد.
به گزارش روابط عمومی، در ارزیابی اولیه این مرکز از اثرات و نتایج اجرای طرح یکطرفه کردن خیابان ولیعصر بر محورهای جایگزین از جمله آفریقا، شریعتی، کردستان، شهید گمنام، میرزای شیرازی، قائم مقام و شهید بهشتی تقاطع های موجود در محورهای مذکور که متصل به سیستم کنترل مرکزی هوشمند است و مورد بررسی قرار گرفته اند.

بر اساس این گزارش حجم جریان ترافیک عبوری از ساعت 6 تا 8 صبح روز سه شنبه 27 مردادماه در مقایسه با سه شنبه 20 مردادماه نشان از افزایش 22 درصدی ترافیک در محورهای دارد که به صورت مستقیم تحت تاثیر این طرح قرار گرفته اند.

وسایل نقلیه ای که قصد تردد در مسیر شمال به جنوب خیابان ولیعصر (عج) را داشته اند بیش از محور آفریقا یا از مسیرهای گاندی، انتفاضه، میرزای شیرازی، میدان آرژانتین و قائم مقام به عنوان مسیر جایگزین استفاده کرده اند.
در ساعت 12 روز سه شنبه 27 مردادماه آفریقا حد فاصل شهید ناصری تا سایه ، آفریقا حد فاصل فروزان تا شهید وحید دستگردی (ظفر) و شهید چمران حد فاصل ولیعصر تا سئول و نیز تقاطع ناهید - اسفندیار ، تقاطع آفریقا - شهید مدرس و تقاطع گاندی - آفریقا با ترافیک سنگین مواجه بودند.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
نوعي قالب حرارتي كه در بتن‌ريزي كاربرد دارد به همت مخترع ايراني طراحي و ساخته شد

سيد‌هومن طالش، مخترع ايراني در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: چون قالب‌گيري در بتن شيوه خاصي دارد به همين منظور اين قالب مقاوم به حرارت در بتن‌ريزي را طراحي كرديم تا بدون كاهش مقاومت بتن بتوان عمل بتن‌ريزي را انجام داد.

وي افزود: اين قالب مي‌تواند تا دماهاي منفي 30 تا مثبت 60 را بدون اين كه در مقاومت بتن‌ها تغييري ايجاد شود. درون اين قالب المنت‌هايي قرار دارد كه مي‌تواند بدون كم‌ترين نيرويي به راحتي گرم شود و مي‌تواند دماي بتن را حفظ كند.

طالش تصريح كرد: عايق‌هايي كه درون اين قالب تعبيه شده اشت مي‌تواند دماي بتن را حفظ كند و اجازه تبادل گرمايي را نمي‌دهد.
وي گفت: به كمك اين قالب مي‌توان بدون هيچ‌گونه مشكلي بتن‌ها را قالب‌گيري و تهيه كرد؛ چون قالب‌هايي كه در حال حاضر موجود است اين مشكل را دارد كه براي اينكه بتن شكل ‌گيرد حرارت زيادي را نمي‌تواند تحمل كند.

اين مخترع خاطرنشان كرد: به علت اين كه اين قالب هنوز به توليد انبوه نرسيده است و تاكنون تنها نمونه‌هايي از آن ساخته شده است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
روشي براي ساختمان‌سازي با مقاومت و سرعت بسيار بالا به همت مخترع ايراني ارائه شد.

داود بهمن، مخترع ايراني گفت: اين سيستم سرعت ساخت سازه را بالا مي‌برد و نيز ساختمان را در مقابل زلزله و ساير بلاياي طبيعي پايدار مي‌كند.

وي افزود: در اين روش ساختمان‌سازي كاري متفاوت انجام مي‌شود؛ يعني برعكس ساير اقدامات انجام شده در ساختمان‌سازي عمل مي‌كند و از گچ‌كاري ساختمان شروع به ساختن ساختمان مي‌كند تا بيش‌تر روي سازه بتني كار كند و در آخر ساختماني بتني محكمي را بسازد.

بهمن تصريح كرد: در اين روش بتن را با ديگر مصالح ساختمان تركيب و بيش‌تر روي مقاومت ساختمان كار مي‌كنند. اين در حالي است كه هزينه‌اي بسيار كم‌تر از ساير روش‌هاي ساختمان‌سازي در بردارد.

وي گفت: در اين روش كار سفت‌كاري و نازك‌كاري ساختمان با هم انجام مي‌شود و سازه به‌طور كامل بتني مي‌شود در حالي كه با سرعت و نيز مقاومت بالا‌تر اين عمل را انجام مي‌دهد.

اين مخترع افزود: در زلزله‌اي كه در بم اتفاق افتاد چون حدود 85 درصد ساختمان‌ها اسكلت فلزي داشتند اين خسارت زياد ايجاد شد. در حالي كه اگر ساختمان‌ها به اين روش ساخته مي‌شد اين خسارت ايجاد نمي‌شد.

وي تصريح كرد: اين روش در تهران و در كشور ما كه زلزله‌خيز است كاربرد زيادي دارد. سرعت ساخت اين روش به‌گونه‌اي است كه در عرض 8 روز، يك ساختمان 8 طبقه را مي‌توان ساخت كه البته بدون تجهيزات ديگر اين كار را انجام مي‌دهد و هزينه‌ بكارگيري اين روش 30 درصد نسبت به ساير روش‌ها كاهش مي‌يابد.

بهمن گفت:‌ البته براي ساخت اين سازه‌ها به اين روش بايد به كارگران آموزش‌هاي لازم داده شود. اين روش هنوز به طور كامل عملي نشده است و نياز به حمايت دارد.


خبرگزاری دانشجویان عمران ایران
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
رييس كميسيون عمران:از وزير جديد مسكن خبر نداريم
گروه مسكن- سحر باباخاني: هرچه به پايان زمان قانوني براي اعلام ليست وزراي كابينه دهم نزديك مي‌شويم، حساسيت‌ها و پيگيري‌ها نسبت به برخي وزارتخانه‌هاي كليدي بيشتر مي‌شود.



وزارت مسكن از آن جمله وزارتخانه‌هايي است كه انتخاب رييس براي آن در سيل توجهات قرار دارد.
اين وزارتخانه يكي از بزرگ‌ترين پروژه‌هاي ملي را هم‌اكنون در دست اجرا دارد كه مردم به عنوان طرف اصلي اين پروژه برايشان مهم است كه در دوره جديد چه كسي قرار است مسوول به سرانجام رساندن آن شود.
نام اين پروژه مسكن مهر است و در حال حاضر بيش‌از 2‌ميليون خانوار در آن ثبت‌نام كرده‌اند و منتظر ساخت و تحويل خانه‌ها هستند.
در هفته‌هاي اخير برخي سايت‌هاي خبري گزينه‌هايي را به عنوان نظر دولت در انتخاب وزير مسكن اعلام كردند كه البته نام محمد سعيدي‌كيا وزير فعلي نيز در آن به چشم مي‌خورد.
اما به نظر مي‌رسد اين اسامي در حد شايعه مطرح شده‌اند و هنوز گزينه قطعي مشخص نشده است.
ابوالقاسم رحمانی مخبر كميسيون عمران در پاسخ به پرسش «دنیای اقتصاد» مبني‌بر اينكه آیا تا به امروز نمایندگان کمیسیون عمران گزینه‌های پیشنهادی برای وزرات مسکن را بررسی کرده‌اند یا خیر گفت: به نظر ما گزینه‌های فعلی در حد شایعه هستند و هیچ اسمی رسما اعلام نشده است تا مجلس بر روی آن فکر کند یا برنامه‌ها را مورد بررسی قرار دهد.
مخبر کمیسیون عمران همچنین با اشاره به این مطلب که در سال‌های گذشته در بخش مسکن موفق نبوده‌ایم، گفت: در بازار مسکن فعلی عرضه و تقاضا با یکدیگر هماهنگ نبوده و متقاضیان مسکن از بخش خصوصی به پروژه‌های دولتی مثل مسکن مهر سوق داده شده‌اند، این در حالی است که در حال حاضر باید سالانه حداقل یک‌میلیون واحد مسکونی ساخته شود و برای رسیدن به این هدف با مشارکت بخش خصوصی به 25 تا 30‌هزار میلیارد‌تومان تسهیلات نقدی نیاز است.
اسامي شايعه است
در همین رابطه محمد حسین مقیمی، رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز با تکذیب اعلام کاندیداهای پست وزرات مسکن توسط ریاست‌جمهوری تا اين لحظه و بررسی و نظرسنجی از اعضای کمیسیون عمران در این‌باره به «دنياي اقتصاد» گفت: تا به امروز هیچ فردی به شکل رسمی به عنوان کاندید در پست وزرات مسکن و شهرسازی معرفی نشده و اعضای کمیسیون عمران تا زمانی که اسامی کاندیداها 15 روز پس از تحلیف ریاست‌جمهوری به صورت رسمی و مکتوب اعلام نشود، درباره هیچ گزینه احتمالی اظهار نظر نخواهند کرد.
اين درحالي‌است كه ايرنا(خبرگزاري دولت) روز گذشته مجددا از محمد علي‌آبادي و علي نيك‌زاد به ‌عنوان نامزدهاي مطرح در كنار محمد سعيدي‌كيا براي تصدي پست وزارت مسكن در كابينه دهم خبرداده‌است.

دنیای اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
هزار کیلومتر راه روستایی کشور آسفالت می‌شود
ایران صدا: معاون ساخت و نگهداری راه‌های روستایی وزیر راه و ترابری از آسفالت بیش از 10 هزار کیلومتر راه روستایی در کشور طی سال جاری خبر داد.
"سیدحسن میرشفیعی" اظهار داشت: طبق آخرین آمار بدست آمده تاکنون 72 هزار کیلومتر از راه های روستایی کشور آسفالت شده است که در صورت تخصیص منابع اعتباری تعیین شده امسال نیز 10 هزار کیلومتر دیگر آسفالت می شود.
وی با اشاره به اینکه همه راه‌ های روستایی بالای 50 خانوار تا پایان برنامه پنجم توسعه آسفالت می‌شوند خاطرنشان کرد: در این زمینه 350 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است که امیدواریم در متمم بودجه توجه ویژه ازسوی دولت در این زمینه صورت بگیرد.



ایران صدا
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
معاون شهرسازي شهرداري تهران اعلام کرد: صدور پروانه ساختمان در ده روز
ایران صدا: معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اعلام کرد: مدت صدور پروانه شهرسازی برای ساختمان های تهران ، به ده روز رسیده است.
معصومی ، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اعلام اینکه صدور پروانه شهرسازی برای ساختمان های پنج طبقه در تهران با ساختمان های پنج طبقه به بالا متفاوت است افزود: ساختمان های زیر پنج طبقه، تا فرمان ساخت نگیرند نمی توانند نسبت به گود برداری و ساخت اقدام کنند .
وی با بیان اینکه این سیاست اخیر شهرداری موجب سرعت بخشیدن به صدور پروانه خواهد شد افزود: طی کلیه این مراحل کمتر از ده روز به طول می انجامد.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
این خبر غیر مستقیم به ساختمون و عمران مربوط میشه بخونید ضرر نمیکنید

روشن‌كردن تجهيزات برقي خانه از هر نقطه دنيا امكان پذير شد
خبرگزاري فارس: به همت مخترع ايراني دستگاهي ساخته شد كه با آن مي‌توان از هر نقطه دنيا تجهيزات برقي منزل را كنترل كرد.
سعيد كابلي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس با اشاره به طراحي و ساخت سيستم كنترل بي‌سيم از طريق خط تلفن گفت: با استفاده از اين دستگاه مي‌توان با خط تلفن تمام تجهيزات برقي خانه را كنترل و خاموش و روشن كرد.
وي ادامه داد: اين سيستم به صورت بي‌سيم كار مي‌كند و نيازي به سيم‌كشي ندارد و علاوه بر تلفن با استفاده از ريموت كنترل نيز كار مي‌كند.
اين مخترع ايراني افزود: اگر فرد يا كودك پشت در منزل باشد و براي ورود به منزل كليد نداشته باشد، صاحب خانه مي‌تواند با زنگ زدن به خانه پسورد را وارد كند، در باز مي‌شود و كودك يا فرد مورد نظر مي‌تواند وارد خانه شود.
وي گفت: حتي مي‌توان قبل از حركت به سمت منزل، در سر كار سيستم تهويه را روشن كرد تا خانه در زمان ورود خنك شود و يا در زمان مسافرت با استفاده از اين سيستم مي‌توان چراغ‌هاي خانه را روشن، خاموش و يا نور آن‌ها را كم و زياد كرد.
كابلي با اشاره به اين‌كه اين طرح به تأييد بنياد ملي نخبگان رسيده گفت: مبلغ 3 ميليون تومان براي حمايت به من داده شده است و در حال ارتقا اين سيستم هستم و سيستم دزدگير روي ماشين هم به اين دستگاه اضافه مي‌شود.
وي گفت: ديگر خودرو نيازي به سوئيچ نخواهد داشت و مي‌توان استارت و خاموش كردن ماشين را با تلفن انجام داد.
وي ادامه داد: درصدد تجاري كردن اين طرح هستم.
انتهاي پيام/ر
 
آخرین ویرایش:

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
وزیر راه:
قول می دهم شکوفایی به صنعت ریلی بازگردد
اراک - خبرگزاری مهر: وزیر راه و ترابری در حضور سرزده خود به شرکت واگن پارس اراک وقتی با تجمع اعتراض آمیز کارگران روبرو شد، گفت: قول می دهم که کارها با سرعت بیشتری انجام شود تا شکوفایی به صنعت ریلی بازگردد. به
گزارش خبرنگار مهر در اراک، حمیدرضا بهبهانی صبح سه شنبه به محض ورود به کارخانه واگن پارس اراک که یکی از شرکتهای مادر تخصصی در تولید انواع تجهیزات و وسائل حمل و نقل ریلی است با تجمع حدود 100 نفری کارگران در جلوی در کارخانه روبرو شد.
در این تجمع وزیر راه و ترابری ضمن تجلیل از مقام کارگر گفت: کارگران همواره دین خود را به کشور ادا کردند و باید بر دستان آنان بوسه زد.
حمیدرضا بهبهانی با بیان اینکه برنامه‌های گسترده‌ای در صنعت ریلی به مرحله اجرا در آمده است، خاطرنشان کرد: بر این اساس قریب به هشت هزار کیلومتر ریل به کشور افزوده می‌شود که این میزان سبب می‌شود صنعت ریلی با شکوفایی زیادی همراه شود.
وزیر راه قول داد مشکل شرکت واگن پارس و کارگران را با رئیس جمهور مطرح کند.
وی با این بیان اینکه قول می دهم که کارها با سرعت بیشتری انجام شود تا شکوفایی به صنعت ریلی بازگردد، ادامه داد: انتظار از کارگران این است که با پشتوانه تمام، کار خود را ادامه دهند تا دوباره رونق و شکوفایی به کارخانه بازگردد.
وزیر راه خواستار حفظ آرامش کارگران شد و گفت: کارگران سرور ما هستند و تمام تلاش خود را برای حل مشکلات آنها انجام می‌دهیم.
کارگران در این تجمع ضمن تاکید بر رسیدگی به وضعیت حقوقی آنان که مدعی بودند سه ماه حقوق نگرفتند، خواستار توجه به توان صنعتی و فنی واگن پارس در انجام پروژه های کشور از جمله راه آهن بودند.
کارگران با اشاره به سابقه خدمت واگن پارس در دوران دفاع مقدس و راه اندازی واحدهای جدید موازی با این کارخانه، خواستار توجه به این کارخانه با توجه به سابقه آن و نگاه متوازن به همه واحدهای سازنده بودند.
آنان با اشاره به آزاد بودن واردات تجهیزات دست دوم ریلی از خارج به لوکوموتیوهایی اشاره کردند که روی آنها نوشه "دست نزنید ترمز ندارد" و با توجه به اینکه واگن پارس قادر به تعمیر تجهیزات ریلی است آن را برای تعمیر به واگن پارس می آورند.
در این تجمع منوچهر مقدم رئیس کارخانه با دعوت کارگران به آرامش قول رفع مشکل حقوقی آنان را داد و قرار شد بعد از حضور وزیر راه نماینده کارگران به مدیریت برای رفع مشکل جلسه داشته باشند.
 

sepehrkhosrowdad

مدیر بازنشسته
این خبر غیر مستقیم به ساختمون و عمران مربوط میشه بخونید ضرر نمیکنید

روشن‌كردن تجهيزات برقي خانه از هر نقطه دنيا امكان پذير شد
خبرگزاري فارس: به همت مخترع ايراني دستگاهي ساخته شد كه با آن مي‌توان از هر نقطه دنيا تجهيزات برقي منزل را كنترل كرد.
ر
به این کار میگن کپی برداری، نه اختراع!!!
مدت ها پیش نمونه خارجیش وجود داشت!

رييس كميسيون عمران:از وزير جديد مسكن خبر نداريم
گروه مسكن- سحر باباخاني: هرچه به پايان زمان قانوني براي اعلام ليست وزراي كابينه دهم نزديك مي‌شويم، حساسيت‌ها و پيگيري‌ها نسبت به برخي وزارتخانه‌هاي كليدي بيشتر مي‌شود.
مگه قرار نیست با وزارت کشور ادغام بشه؟!
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
عملیات مستحکم سازی خیابان نواب با سرعت در حال انجام است
معاون فنی عمرانی شهرداری تهران با اشاره به اینکه هیچ فرونشست مجددی در خیابان نواب صورت نگرفته است گفت : هم اکنون عملیات مستحکم سازی در محل فرونشست در حال انجام است و جای هیچ نگرانی از بابت فرونشست دوباره وجود ندارد .
مهندس احمد دنیامالی با بیان این مطلب در گفتگو با روابط عمومی گفت : از روز اول این حادثه ، دستگاه های تزریق بتن در محل مستقر شدند تا به منظور پایدارسازی محیط کار تزریق را انجام دهند .
معاون فنی عمرانی شهرداری تهران تصریح کرد : خوشبختانه به جهت حضور مستمر ماموران شهرداری در محل فرونشست 18 مرداد خیابان نواب همه امور تحت کنترل است و جای هیچ گونه نگرانی برای فرونشست مجدد نیست .
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی جریانهای سیاسی به دنبال آن هستند تا نتایج عملکرد مدیریت دینی و جهادی شهرداری تهران را با جریان سازی های جناحی در ذائقه مردم تلخ کنند گفت : متاسفانه شاهدیم که در مقاطع نزدیک به بهره برداری از بسیاری از مهمترین طرح های ملی ، جریاناتی تلاش می کنند تا با غلبه دادن حاشیه بر متن ، نگران کردن و برهم زدن احساس امنیت شهروندان ، دستاوردهای ملی را زیر سوال ببرند .
معاون فنی عمرانی شهرداری تهران یادآور شد : در تاریخ مهندسی ایران به ندرت شاهد بودیم که تونلی ساخته شود و در جریان 95 درصد پیشرفت کار ، ریزشی در آن صورت نگرفته باشد . از این حیث می توان فرآیند ساخت تونل توحید را یک افتخار ملی و دستاورد کم نظیر مهندسی قلمداد کرد .
دنیامالی تصریح کرد : تونل توحید نمایش قدرت علمی و فنی جوانان ایرانی است و نباید با برخی اظهارنظرهای غیر کارشناسی تلاش های شبانه روزی این عزیزان را نادیده گرفت .
وی یادآور شد : در شرایطی که شهروندان نیاز به امنیت دارند ، این بر خلاف مصالح ملی است که بخواهیم با طرح موضوعات بی پایه و اساس احساس امنیت مردم را خدشه دار کنیم .
دنیامالی با ذکر نمونه ای از بداخلاقی های سیاسی به انتقاد از جریاناتی که در روزهای گذشته به شایعه سازی و تخریب وی مبادرت ورزیده اند خاطرنشان کرد : بدون توجه به حاشیه ها ، تخریب ها و شایعات تمام وقت خود را صرف خدمت به مردم و کارهای فنی و عمرانی شهر می کنیم .
وی افزود : شهر محل زندگی مردم است و القای این شایعه که مردم در محل زندگی خود امنیت ندارند موضوعی است که حتی می تواند مورد توجه نهادهای مسئول در این حوزه نیز قرار گیرد .
دنیامالی در پایان از رسانه های گروهی که با رویکرد منطقی و حرفه ای در اجرای پروژه های شهری پشتیبان شهرداری تهران بودند قدردانی کرد .
 
آخرین ویرایش:

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
یک ساختمان هشت طبقه در منطقه دیره دبی به دلیل عدم رعایت اصول مهندسی ساخت و ساز فرو ریخت.

به گفته شاهدان، این ساختمان که بخش بزرگی از آن در حال ساخت بود، پیش از ریزش، شاهد صداهای مهیبی مانند صدای انفجار بوده و پس از لحظه‌ای فرو ریخته شد.

با ریزش این ساختمان در خیابان ابوهیل در منطقه دیره دبی یک خودرو نیز در زیر آوار مدفون شد.

پلیس دبی و سازمان آتش نشانی این شهر به کمک سگ‌های جستجوگر به دنبال اجساد احتمالی کارگران این ساختمان در زیر آوار هستند.

گفته می‌شود که در هنگام ریزش این ساختمان حدود ‪ ۲۰‬تا ‪ ۲۵‬کارگر در آن مشغول به کار بوده‌اند.

تاکنون گزارشی از آمار زخمی‌ها یا کشته‌شدگان در این ساختمان از سوی مراجع رسمی منتشر نشده است.

همچنین شرکت ساختمانی مسوول ساخت این بنا اظهار نظری در خصوص علت ریزش ساختمان نکرده است.

در زمستان گذشته که دبی شاهد بارش باران‌های متوالی بود، سقف بسیاری از ساختمان‌های بزرگ و مجتمع‌های فروشگاهی این شهر دچار مشکل شد.

به گفته مسوولان امارت دبی، این وضعیت ناشی از به کار بردن مصالح ساختمانی نامرغوب و عدم رعایت نکات ایمنی لازم توسط پیمانکاران بوده است.

کارشناسان ساخت و ساز علت نا امن بودن ساختمان‌های این امارت را توجه به سرعت ساخت و کاهش هزینه‌ها عنوان کرده‌اند.
مرکز عمران ایران
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
قیمت مسکن در آمریکا طی سه ماه دوم 2009 نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 12.1 درصد کاهش یافت.
به نقل از آسوشيتدپرس ، اين براي نخستين بار است كه روند نزولي كاهش قيمت مسكن كه از سال 2007 آغاز شده تا حدي كاهش يافته است .
موسسه تحقيقاتي زيلو دات كام طي گزارشي افزود ، بخش مسكن آمريكا هنوز به ثبات كامل نرسيده و افزايش تعداد بي خانمان ها به شدت اقتصاد آمريكا را تهديد مي كند .
قيمت مسكن طي 30 ماه اخير به طور متوالي كاهش داشته و ميانگين قيمت مسكن در آمريكا به 186500 دلار رسيده است . قيمت مسكن در آمريكا طي سه ماه نخست امسال نيز بيش از 12.4 درصد كاهش يافت. موسسه تحقيقاتي زيلو دات كام ابراز اميدواري كرد ، وضعيت بخش مسكن آمريكا در كوتاه مدت بهبود يابد . كاهش قيمت مسكن موجب افت شديد ارزش دارايي و ثروت مردم آمريكا طي دو سال اخير شده است .
كاهش متوالي ارزش مسكن در آمريكا موجب شده تا ارزش بسياري از خانه ها در اين كشور هم اكنون كمتر از ميزان وام بانكي شده باشد .
بر اساس اين گزارش، ميزان فروش مسكن در آمريكا طي ماه ژوئن 23.7 درصد كمتر از مدت مشابه سال قبل بوده است . البته ميزان فروش مسكن طي ماه ژوئن نسبت به ماه مي با رشد 3.8 درصدي روبرو شده است .

فارس

 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
مدیرعامل موسسه اعتباری توسعه گفت: سرمایه گذاری در بخش مسکن موجب رونق اشتغال و تولید می شود و از مزیت بالاتری نسبت به سایر بخش ها برخوردار است.
"حيدر مستخدمين حسيني" پيش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بخش نفت در اقتصاد کشور ما در جايگاه نخست قرار دارد و پس از آن بخش مسکن اهميت بسزايي دارد.
وي افزود: بيش از 400 واحد صنعتي در کشور متصل به بخش مسکن است و در هر دولتي بايد به بخش مسکن توجه ويژه شود.
مستخدمين حسيني يادآور شد: چنانچه شرايطي فراهم شود که به جاي سپرده گذاري در بانک، سرمايه ها به سوي بخش مسکن هدايت شود، پيامد آن ايجاد اشتغال لازم و رونق فعاليت هاي بخش صنعت خواهد شد.
دولت به منظور تامين مسکن دهک هاي پايين درآمدي، طرح مهر را در قالب واگذاري زمين به استعداد ساخت يک ميليون و 500 هزار واحد مسکوني از خرداد ماه 1386 به مورد اجرا گذارده که تاکنون براي احداث يک ميليون و 300 هزار واحد مسکوني زمين واگذار شده است.
مستخدمين حسيني ابراز اميدواري کرد: با توجه لازم به بخش مسکن مي توان اوضاع اقتصادي کشور را بهبود بخشيد و در عين حال نياز گروه هاي هدف را تامين کرد. وي تاکيد کرد: چنانچه بخش مسکن داراي سودآوري بيش از سپرده گذاري در نظام بانکي باشد، جريان سرمايه به اين بخش هدايت مي شود.
سالانه بطور ميانگين 20 تا 30 درصد از نقدينگي کل کشور در بخش مسکن مصرف مي شود و بيش از 11 درصد از اشتغال کل کشور سهم بخش مسکن است.

ایرنا
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
افزایش عوارض شهری برای ساختمان های شیشه ای

با اینکه دی‌ماه سال 87 ضوابط جدیدی برای نمای شیشه‌ای ساختمان‌ها و تطابق آن با ساختمان‌های مجاور و ممنوعیت ساخت ساختمان‌های تمام شیشه‌ای صادر شد، اما معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران به تازگی اعلام کرد: ساختمان‌های بالاتر از 40‌درصد نمای شیشه‌ای جریمه می‌شوند و گویا تا به امروز این قوانین در مورد ساختمان‌های دارای نمای شیشه‌ای اجرا نمی‌شده است.

این در حالی است که در حال حاضر در بسیاری از مناطق تهران ساختمان‌های چندین و چند طبقه با نمای کاملا شیشه‌ای ساخته شده و آماده تحویل هستند و به نظر نمی‌رسد که این بناها از این ضوابط پیروی کرده باشند.
خسرو دانشجو، سخنگو و عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران درباره روند نظارت بر ساخت این ساختمان‌ها به دنیای اقتصاد توضیح داد: تمامی این بناها در یک پروسه 2 تا 3 ساله ساخته شده‌اند و نمی‌توان این قانون را که به تازگی تصویب و ابلاغ شده است، در مورد این ساختمان‌ها که مجوز ساخت خود را در سال‌های گذشته اخذ کرده‌‌اند، اجرا کرد.
وی همچنین درباره نحوه محاسبه عوارض این ساختمان‌ها گفت: اگر سازنده‌ای اصرار داشته باشد که در نمای ساختمان خود بالای 40‌درصد از شیشه استفاده کند، می‌تواند با پرداخت عوارض بیشتری که در شهرداری به عنوان جریمه از آن یاد می‌شود نمای بنای خود را (در هر چند طبقه که باشد) تمام شیشه کند.وی در پاسخ به این سوال خبرنگار دنیای اقتصاد مبنی‌بر اینکه نوع تعيين عوارض به نوعی دور زدن قانون مصوب شده در گذشته است، به دنیای اقتصاد گفت: تمامی متقاضیان ساخت این بناها به این شرط که از شیشه‌های ایمن استفاده کنند می‌توانند با پرداخت عوارض بیشتر نمای ساختمان خود را شیشه‌ای کنند، ولی این به معنای دور زدن قانون نیست.
دانشجو در ادامه یادآور شد: نظارت بر نحوه اجرای این قانون مستقیما به شهرداری بر می‌گردد و باید در مرحله صدور جواز ساخت به آن توجه شود.
با این وجود هیربد معصومی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از الزامات جدید این معاونت برای سازندگان خبر داد و گفت: هدف از ساماندهی نمای شهری و ساختمان‌ها، یک‌دست کردن آنها نیست بلکه ما می‌خواهیم نماهای شهری به گونه‌ای باشد که موجب اغتشاشات بصری نشده و همچنین منطبق بر فرهنگ و اقلیم ما باشد، در صورتی که نمای شیشه‌ای این ویژگی را ندارد.
معصومی با بیان اینکه میزان جریمه در شورای شهر در حال بررسی است، خاطر نشان کرد: تاکنون در حوزه شهر‌سازی به طراحی جزئیات شهری توجهی نشده و بیشتر به طرح‌های تفصیلی در مقیاس یک دو هزارم پرداخته شده است.وی با بیان اینکه نماهای شیشه‌ای در ساختمان‌های اداری و تجاری افزایش یافته است، گفت: این موضوع با توجه به قرار گرفتن تهران روی گسل نگران‌کننده است.
به گفته معصومی، افزایش ضریب ایمنی و رعایت مبحث 19 مقررات ملی ساختمان از جمله اهداف موردنظر برای جلوگیری از ساخت نمای شیشه‌ای است.
با همه این تفاسیر با استناد به توضیحات سخنگوی شورای شهر سازندگان در صورت اصرار زیاد و پرداخت عوارض بیشتر یا همان جریمه می‌توانند نمای ساختمان‌های بسیار بلند خود را تماما با شیشه ساخته و آماده فروش کنند.

دنیای اقتصاد


 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
دستور پيگيري هزينه‌هاي اضافي در مسكن مهر

دنياي اقتصاد- ماجراي تكليف تعاوني‌هاي مسكن به رعايت يكسري موارد در ساخت مسكن مهر كه منجر به افزايش هزينه براي اعضا شده، در وزارت مسكن بررسي مي‌شود. به گفته مقداد همتي، عضو شوراي‌عالي مسكن، وزارت مسكن تحقيق درباره آنچه برخي تعاوني‌ها از هزينه‌هاي اضافي مي‌گويند را آغاز كرده است.وي مي‌گويد دولت مصمم است با كمترين هزينه ممكن، مسكن مهر به دست متقاضيان برسد.
يك عضو شوراي‌عالي مسكن خبر داد
دستور پيگيري هزينه‌هاي اضافي در مسكن مهر
مقداد همتي: اجازه احداث پاركينگ روباز در برخي شهرها بايد به تعاوني‌هاي مسكن مهر داده شود
دستور اكيد رييس‌جمهور: هرگونه اموري كه هزينه تمام شده مسكن مهر را افزايش دهد، بايد حذف شود
فريد قديري
ماجراي تكليف تعاوني‌هاي مسكن به رعايت يكسري موارد در ساخت مسكن مهر كه منجر به افزايش هزينه براي اعضا شده، در وزارت مسكن بررسي مي‌شود. گروهي از تعاوني‌هاي مسكن مهر هفته گذشته با حضور در يكي از شهرهاي جديد اطراف تهران، نسبت به رعايت اجباري مواردي كه باعث مي‌شود هزينه ساخت تا 50‌درصد افزايش پيدا كند، انتقاد كردند و خواستار رسيدگي مسولان به موضوع شدند. در همين زمينه مقداد همتي عضو شوراي‌عالي مسكن به دنياي اقتصاد گفت: وزارت مسكن تحقيق درباره آنچه برخي تعاوني‌ها از هزينه‌هاي اضافي مي‌گويند، آغاز كرده است.
اين عضو شوراي‌عالي مسكن همچنين از دستور ويژه رييس‌جمهور در زمينه نهايت همكاري با تعاوني‌هاي مسكن مهر خبر داد و گفت: رييس‌جمهور تاكيد دارند هرگونه اموري كه هزينه تمام شده واحدهاي مسكوني مهر را افزايش مي‌دهد بايد حذف شود. همتي تصريح كرد: دولت مصمم است با كمترين هزينه ممكن، مسكن مهر به دست متقاضيان برسد.وي افزود: طبق مصوبه شوراي‌عالي مسكن كه چندي پيش ابلاغ شد، شهرداري‌ها براي مسكن مهر موظفند پس‌از تكميل تاسيسات، سفت‌كاري، سازه و نماي ساختمان پايان كار را براي پروژه صادر كنند. تا بعد از تحويل واحدها به اعضا، ساكنان در صورت تمايل اقدام به تكميل تزئينات داخلي كرده و برخي از نيازهايشان را در طول زمان و با تامين مالي برآورده كنند.همتي درباره سالن اجتماعات يا لابي كه در برخي شهرهاي جديد احداث آن به تعاوني‌ها تكليف شده نيز به دنياي اقتصاد گفت: تعاوني‌ها مي‌توانند در نقشه‌اي كه براي پروژه طراحي مي‌كنند، احداث چنين فضاهايي را ببينند اما احداث آن در اين شرايط ضرورت ندارد.وي همچنين درباره پاركينگ نيز گفت: در برخي از شهرها چنانچه موقعيت جغرافيايي مناسب و زمين كافي وجود داشته باشد، مي‌توان احداث پاركينگ در پيلوت ساختمان را حذف كرد و اجازه احداث پاركينگ در فضاي روباز را به تعاوني‌ها داد.عضو شوراي‌عالي مسكن همچنين تاكيد كرد: همه برنامه‌هاي دولت به‌خصوص در شوراي‌عالي مسكن، فراهم كردن شرايط تا حد امكان براي تعاوني‌ها است تا بتوانند با كمترين هزينه مسكن مهر را بنا كنند.
مراعات با مشاعات امكان دارد؟
به گزارش دنياي اقتصاد تكليف تعاوني‌هاي مسكن مهر به رعايت كليه ضوابط شهرسازي از جمله احداث فضاهاي عمومي تحت عنوان مشاعات، با آنچه سال گذشته درباره ضوابط احداث واحدهاي مسكوني مهر از سوي دولت تصويب شد همخواني ندارد.محمد سعيدي‌كيا وزير مسكن، شهريور سال گذشته ضوابطي را كه بايد در احداث واحدهاي مسكوني مهر رعايت شود تا پايان كار به آنها داده شود، اعلام و ابلاغ كرد.اين ضوابط با تاكيدبر توانايي مالي اندك اعضاي تعاوني‌هاي مهر، فقط رعايت حداقل شرايط فني و تكنيكي ساخت مسكن را اجباري دانسته است.براساس مصوبه دولت، حداقل ميزان پيشرفت كار واحدهاي مسكوني مهر شامل اتمام سفت‌كاري و نماي خارج از ساختمان است. محمد سعيدي‌كيا پارسال در اين باره تاكيد كرد: اگر سازندگان مسكن مهر سه مقوله مهم در ساخت يك ساختمان شامل مقاومت سازه، تاسيسات و نماي ساختمان را رعايت كنند، پايان كار به آنها داده خواهد شد.سعيدي‌كيا در عين حال گفت: ساير موارد از جمله تزئينات داخلي ساختمان سليقه‌اي است و جزو شرايط صدور پايان كار منظور نمي‌شود.با توجه به مصوبه اين چنيني كه از سال گذشته براي نحوه ساخت مسكن مهر تعريف شده به نظر مي‌رسد قسمتي از مشاعات همچون سالن اجتماعات جزو هيچ‌كدام از سه مقوله‌اي كه وزير مسكن رعايت آن را اجبار دانسته نمي‌گنجد. در اين صورت بايد مشخص شود اصرارها بر رعايت اين قبيل موارد از كجا سرچشمه مي‌گيرد.
حذف مشاعات نيازمند ابلاغ جديد
رييس سازمان مسكن استان تهران درباره رعايت مشاعات در مسكن مهر به دنياي اقتصاد گفت: نمي‌توان صرف اينكه ممكن است بسياري از اعضاي تعاوني‌هاي مهر خودرو ندارند از احداث پاركينگ بگذريم. چون پاركينگ حق طبيعي ساكنان يك ساختمان است.ابوالفضل مشكيني همچنين تاكيد كرد: در صورتي كه درخواست حذف مشاعات وجود داشته باشد، بايد دستور و مصوبه جداگانه در اين خصوص به ما ابلاغ شود.رييس سازمان مسكن و شهرسازي استان تهران با بيان اينكه رييس‌جمهوري دستوري براي حذف مشاعات در مسكن مهر صادر نكرده است، گفت: براي حذف مشاعات در مسكن مهر بايد دستور يا ضابطه‌اي ارائه شود.ابوالفضل مشكيني در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس در خصوص اعتراض برخي تعاوني‌هاي مسكن مهر به ساخت مشاعات كه هزينه ساخت اين واحدهاي مسكوني را تا 50‌درصد افزايش مي‌دهد، اظهار كرد: حذف برخي از حداقل‌ها مثل پاركينگ، لابي و سالن‌هاي كنفرانس در مسكن مهر مطمئنا به ضرر جامعه و حتي افرادي است كه در آن واحدها زندگي خواهند كرد، پس بنابراين همين حداقل‌ها نيز جزو ضروريات مسكن مهر است. وي ادامه داد: افرادي كه در مسكن مهر سكونت خواهند كرد، حق دارند از فضاهاي عمومي استفاده كنند و استفاده از سالن‌هاي اجتماعات در اين پروژه‌ها جزو ضروريات است. مشكيني در خصوص حذف پاركينگ براي كاهش هزينه تمام شده مسكن نيز گفت: اگرچه پروژه‌هاي مسكن مهر براي افراد و گروه‌هاي كم درآمد در نظر گرفته شده است؛ اما به هر حال از چند نفر يك نفر از اين افراد داراي خودرو خواهند بود، بنابراين عدم وجود پاركينگ مشكلاتي را براي افراد ايجاد خواهد كرد. رييس سازمان مسكن و شهرسازي استان تهران خاطرنشان كرد: اگرچه رييس‌جمهوري اعلام كرده كه براي ساخت مسكن مهر تا حدودي شرايط ساده گرفته شود، اما اين موضوع به منزله حذف لابي، سالن اجتماعات و حتي پاركينگ نبوده است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
گره‌هاي مسكن كجاست؟

رييس‌جمهور:
فشار در اين دوره بيشتر است و بايد مسكن را به نقطه مطلوب برسانيم
ما تحرك بالايي در وزارت مسكن مي‌خواهيم
مريم عليزاده
عدم انتخاب محمد سعيدي‌كيا به عنوان وزير مسكن در دولت جديد قابل پيش‌بيني بود، اما با آنچه رييس‌جمهور پنج‌شنبه شب درباره بدنه وزارت مسكن عنوان كرد؛ نشان داد لزوم تغييرات بيشتر نيز در اين وزارتخانه احساس مي‌شود.
گفت‌وگوي تلويزيوني رييس‌جمهور در شبكه يك سيما، بعد از آنكه به بحث درباره دلايل انتخاب افراد جديد براي وزارتخانه‌ها كشيده شد، يك پيام مهم براي برخي نفرات تيم اقتصادي كابينه نيز داشت كه يكي از اين پيام‌ها براي علي نيكزاد نامزد هدايت وزارت مسكن صادر شد.
حساسيت‌هاي محمود احمدي‌نژاد به مسكن و انتظاراتي كه او از وزير مرتبط براي ساماندهي اوضاع دارد، براي اهالي اين حوزه كاملا شناخته شده است.
رييس‌جمهور در سال 86 كه بازار مسكن با التهاب قيمت‌ها روبه‌رو شده بود، با صراحت و بدون پنهان‌كاري، گزارشي از قيمت‌هاي بالا و اجاره‌هاي كاذب از مناطق مركزي تهران را براي مديران وزارت مسكن بيان كرد تا نشان دهد از اقتصاد مسكن اگر بيشتر از اهالي حوزه نداند، كمتر هم نمي‌داند. در آن برهه احمدي‌نژاد از سعيدي‌كيا خواست مسكن را ساماندهي كند.
او همچنين سال گذشته نيز براي ساماندهي بازار دوباره سفارش‌هايي به وزير مسكن كرد.
رييس‌جمهور توجه فوق‌العاده زيادي به مسكن مهر دارد تا جايي كه در جلسات پيگيري اين طرح ملي، از مديران مرتبط گلايه مي‌كند يا آنها را به كار بيشتر توصيه مي‌كند.
در اين شرايط به نظر مي‌رسد انتظار رييس‌جمهور از وزير مسكن كابينه‌اش آنقدر بالا است كه براي 4 سال آينده او تحقق آنها را در توان محمد سعيدي‌كيا نمي‌بيند.
رييس‌جمهور البته در رسانه ملي علت كنار گذاشتن سعيدي‌كيا را، فشار كار زياد در دوره گذشته عنوان كرد كه باعث شد وزير مسكن دولت نهم كارش به عمل قلب باز بكشد.
محمود احمدي‌نژاد پنج‌شنبه شب درباره انتخاب اعضاي كابينه دهم، به وزارت مسكن اشاره كرد و گفت: بايد مسكن در اين دوره به نقطه مطلوب برسد.
احمدي‌نژاد همچنين فشار روي وزارت مسكن در سال‌هاي پيش‌رو را بيشتر از قبل توصيف كرد و گفت: وزارت مسكن نيازمند تحول گسترده است.
پيامي كه وي براي نامزد هدايت وزارت مسكن صادر كرد نيز تلاش براي رساندن مسكن به نقطه مطلوب بود.
اما نقطه مطلوب چه مي‌تواند باشد؟
شرايط كنوني مسكن متفاوت از ساير دوره‌هاي ركود و رونق پيشين است. در اين دوره، قيمت‌ها نسبت به سال گراني (سال 86) كاهش چشمگير داشته و مثلا از متري دو ميليون تومان در سال 86 اكنون به متري پايين‌تر از يك ميليون و 500 هزار تومان رسيده است، اما در اين شرايط امكان خريد هنوز وجود ندارد.
در دولت نظر اين است كه وام خريد نبايد داده شود. پس افراد از چه محلي بايد تامين مالي شوند تا بتوانند از فرصت پيش‌آمده نهايت استفاده را ببرند؟
يك راه ساده، ورود ابزارهاي جديد تامين مالي است كه براساس تبصره 6 بودجه 86 و همچنين قانون ساماندهي مسكن بايد از ماه‌ها پيش شاهد نقش آنها در بازار مسكن باشيم.
صندوق‌هاي زمين و ساختمان يا بازار رهن ثانويه از جمله اين ابزارها است كه هنوز معلوم نيست چرا به كار گرفته نمي‌شوند. يكي ديگر از راه‌ها براي رسيدن به نقطه مطلوب در بخش مسكن، انتخاب مسيري درست براي مسكن مهر است.
بايد بررسي كارشناسي شود نسبت به اينكه طرح مسكن مهر در دو سالي كه از اجراي آن مي‌گذرد به دليل كوتاهي احتمالي تعاوني‌هاي مسكن جلو نرفته يا بي‌برنامگي در دولت مانع اجراي درست آن شده است.
اينكه در تهران مسكن مهر كاملا عقب‌تر از برنامه و هدفگذاري‌ها پيش‌رفته ناشي از كمبود وام مسكن است يا نابلدي تعاوني‌ها يا شايد هم سنگ‌هايي كه در برخي مناطق جلوي پاي متقاضيان مسكن مهر انداخته مي‌شود.
مسكن مهر شايد بيشتر از ساير برنامه‌ها براي رييس‌جمهور مهم باشد. چرا كه فرجام خوب آن مي‌تواند بيش‌از سه‌ميليون خانوار را صاحب مسكن كند.
اكنون بايد ديد نامزد هدايت وزارت مسكن براي هر كدام از گرفتگي‌هاي بخش مسكن و مسيرهايي كه تقريبا مسدود شده‌اند چه نقشه‌اي دارد.
رييس‌جمهور معتقد است تحرك بالايي در وزارت مسكن لازم است.
محمود احمدي‌نژاد پيش‌بيني كرده با حضور علي نيكزاد در وزارت مسكن بسياري از گره‌ها باز مي‌شود.
متن كامل صحبت‌هاي رييس‌جمهور درباره علت انتخاب علي نيكزاد به عنوان وزير مسكن را كه پنج‌شنبه شب از شبكه يك سيما پخش شد، در زير بخوانيد:
«... آقای سعیدی کیا از مدیران خوب کشور است و تا به امروز در 4 دوره وزیر بوده و انسان متین، نجیب، دلسوز و صاحب‌فکری است و در این دوره از وزارت نیز کارش به عمل قلب باز کشید، چون فشار کار خیلی زیاد بودو دراین دوره نیز فشار کار بیشتر مي‌شود و باید مسکن را به جایی برسانیم.
از سعیدی‌کیا که دوست قدیمي‌من است تشکر مي‌کنم، ولی در عین حال علی نیکزاد را معرفی مي‌کنم؛ چراکه جوانتر است و ما تحرک بالایی در وزارت مسکن مي‌خواهیم هرچند که وزارت کشور برنامه‌ها و نقشه‌های شهری را دنبال مي‌کند، ولی باید به عنوان یک اولویت مشکل مسکن حل شود و نیکزاد چند سال معاون استاندار بوده و یک دوره مدیرکل مسکن و شهرسازی و جزو نفرات اول بوده و در دولت قبل مانند شیخ السلامي‌در کار وزارت موفق عمل کرده است.
ایشان در کار پیگیری کارهای عمرانی موفق و پرانرژی است و باید طرح مسکن مهر و طرح‌های مطرح شده دیگر را به نتیجه برساند و من فکر مي‌کنم بسیاری از گره‌ها با حضور ایشان باز شود....»
 
آخرین ویرایش:

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
برگزاری دوره آموزشی «صرفه‌جوئی در مصرف انرژی» به صورت الکترونیکی
با عنايت به مصوبه كارگروه آموزش، پژوهش و ترويج شوراي توسعه نظام مهندسي مورخ 23/4/88، به اطلاع مي‌رساند با مجوز برگزاري دوره‌هاي آموزشي «صرفه‌جويي در مصرف انرژي» به صورت الكترونيكي (e-learning) توسط شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت ، جهت تمديد و ارتقاء پايه پروانه اشتغال بكار مهندسي رشته‌هاي معماري و مكانيك موافقت گرديده است. مدت اين مجوز براي مدت چهار ماه، از تاريخ 15/5/ 88 الي 15/9/88 مي‌باشد. متقاضيان جهت ثبت‌نام و كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانند به وب‌سايت http:/ /tutorial.mabna19.ir مراجعه نمايند.
 

Similar threads

بالا