[اخبار عمراني]

sepehrkhosrowdad

مدیر بازنشسته
سيلو سازي ايران در سوريه

سيلو سازي ايران در سوريه

طرح سيلو سازي ايران در سوريه، روز پنجشنبه مورد بازديد هيات ايراني به رياست "محمد سعيدي کيا" وزير مسکن و شهرسازي و رييس طرف ايراني کميسيون مشترک همکاري هاي ايران و سوريه قرار گرفت.

جمهوري اسلامي ايران 10 سيلو را در مناطق مختلف اين کشور در دست احداث دارد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، در اين بازديد "سعيد صفائي" مديرعامل شرکت توسعه سيلوها، گزارشي از روند اجرايي احداث 10 سيلو در اين کشور را تشريح کرد.
صفائي گفت: دو واحد از سيلوهاي دهگانه در شهرهاي "کپکا" و "صباح الخير" در شمال شرق سوريه به شرکت سيلوهاي سوريه تحويل داده شده است و هم اکنون چهار واحد ديگر نيز در استان حلب و الحسکه در مراحل تکميلي نصب تجهيرات قرار دارد.
وي افزود: چهار واحد ياد شده که روز پنجشنبه وزير مسکن کشورمان از آنها در استان هاي حلب و حمص بازديد کرد، در آبان آينده تحويل طرف سوري داده مي شود و تا سال آينده ميلادي چهار واحد باقيمانده هم در استان هاي دمشق ، حلب ، رقه و حماه تکميل خواهد شد.
صفائي تصريح کرد: هم اکنون در همه سيلوها عمليات ساختماني به مراحل نهايي رسيده است و به همين علت طرف سوري با رضايت از دقت اجرا و حسن انجام کار ، اعتبارات مالي اين طرح را که بالغ بر 215 ميليون دلار است ، طبق برنامه زمانبندي تامين مي کند.
وزير مسکن و شهرسازي و هيات همراه، اوايل اين هفته براي شرکت در هفتمين نشست مشترک همکاري هاي ايران و سوريه وارد دمشق شدند و در حاشيه اين نشست، با حضور در استان هاي مختلف، از طرح هاي صنعتي در حال اجراي ايران بازديد کرد.
وي روز جمعه پس از پايان برنامه بازديد از طرح هاي در دست اجرا، به سفر خود در سوريه پايان مي دهد.
نيروگاه برق تشرين، کارخانه سيمان حماه، طرح شرکت سايبر بين المللي براي احداث تونل انتقال آب به دشت هاي جنوبي حلب، 10 واحد سيلوي غله، توزيع و بهره برداري برق سوريه و واگن پارس از طرح هايي است که ايران با سوريه همکاري مي کند.
احداث پل فلزي روي رودخانه فرات با همکاري شرکت مسکن و عمران قدس، پالايشگاه هاي بانياس و حمص، شيشه کاوه، توليد داروي درمان زخم پاي ديابتي و توليد خودروهاي سمند و پرايد، از ديگر طرح هايي است که ايران و سوريه کارهاي مشترکي را به اجرا رسانده اند.
توسعه نيروگاه برق جندر، تونل زينبيه، متروي دمشق، صنايع فولاد، توليد لوله جي.آر.پي، صنايع مواد خام و اوليه رنگ، همکاري در زمينه نمايشگاه ها، مسکن، سفر و اعزام زائر، از طرح هاي پيشنهاد شده براي همکاري آتي ميان دو کشور عنوان شده است.
منبع: پایگاه خبری تحلیلی بنا
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
پس از 17 ماه از افتتاح سينما آزادي پس از 17 ماه از افتتاح سينما آزادي ساخت پاركينگ سينما آزادي از مرداد آغاز مي‌شود

پس از 17 ماه از افتتاح سينما آزادي پس از 17 ماه از افتتاح سينما آزادي ساخت پاركينگ سينما آزادي از مرداد آغاز مي‌شود

پس از 17 ماه از افتتاح سينما آزادي
ساخت پاركينگ سينما آزادي از مرداد آغاز مي‌شود

مدير عامل شركت توسعه ‌فضاهاي فرهنگي شهر تهران از شروع عمليات ساخت پاركينگ سينما آزادي از مرداد سال جاري خبر داد.



اكبر تشكري‌نيا افزود: ساختمان بانك ملت معارض ساخت اين پاركينگ بود كه طي رايزني‌ها صورت گرفته بانك تعطيل شده است.
وي ادامه داد: مديريت بانك ملت همكاري خوبي با شهرداري تهران در اين باره داشته‌ است و در حال حاضر نيز در حال نقل مكان هستند.
تشكري‌نيا افزود: هنگامي كه بانك ملك را تحويل دهند، پروژه را آغاز خواهيم كرد.
مدير عامل شركت توسعه‌ فضاهاي فرهنگي شهر تهران گفت:‌ كار ساخت پاركينگ سينما آزادي حدود 5/1 سال به طول مي‌انجامد. ظرفيت اين پاركينگ حدود 500 خودرو است.
تشكري‌نيا درباره هزينه‌ اجراي اين پروژه رقمي را اعلام نكرد.
به گزارش فارس، سينما آزادي 10 سال پيش طعمه حريق شد. شهرداري تهران در سال 85 اقدام به بازسازي اين مجموعه فرهنگي كرد و در بهمن سال 86 اين سينما افتتاح و آماده بهره‌برداري شد. با اين حال با گذشت حدود 17 ماه از افتتاح اين مجموعه هنوز پاركينگي براي آن ساخته نشده است.
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
احداث مجتمع فرهنگی ورزشی و زورخانه درمنطقه 13

احداث مجتمع فرهنگی ورزشی و زورخانه درمنطقه 13

مجتمع فرهنگی و ورزشی پرورده درزمینی به مساحت دو هزار و 800 متر مربع با اعتباری درحدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان درمنطقه درحال ساخت است .
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 13 تهران، عباس عباس نژاد معاون فنی وعمران منطقه گفت : مجتمع فرهنگی و ورزشی پرورده با امکاناتی شامل سالن های زورخانه ، سالن های توپی و سالن کتابخانه در 7 طبقه با پیشرفت فیزیکی 50 درصد درحال ساخت است .
وی افزود : دراین مجتمع فرهنگی و ورزشی کلاس های آموزشی شامل آموزش رشته های مختلف ورزشی ، رشته هایی مانند کامپیوتر ، حسابداری ، ... نیز دایرخواهد بود تا شهروندان ساکن درآن ناحیه از اوقات فراغت خود به صورت بهینه با استفاده ازاین مجموعه بهره مند شوند.
وی اظهار داشت : به دلیل ساخت متعدد مجتمع های ورزشی مجهز به سالن های استخر و سونا درسطح منطقه این مجتمع فقط به سالن های توپی و زورخانه مجهز است .
عباس نژاد گفت : پیش بینی می شود این پروژه جهت استفاده شهروندان تا پایان سال جاری به بهره برداری رسیده و افتتاح شود.
 

valkano سبز

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع اسفالت

انواع اسفالت

اسفالت در دنیا دو نوع است : سرد و گرم برای تهیه اسفالت سرد از قیرهایی به نام قیرهای امولسیونی استفاده میشود این قیرها مایع هستند . حلال آنها منشا نفتی ندارد و از آب و اسید برای تولید آنها استفاده میشود ، که فرایند و فناوری خاصی میطلبد بدین منظور ، ابتدا قیر خالص را تا 100 درجه حرارت میدهند و آنرا بهمراه آبی که دمای آن بین 80 تا 90 درجه است ونوعی ماده مخصوص در آسیابهای لیکوئیدی یا ریز کننده میریزند و مخلوط میکنند . پس از پایان عمل اختلاط مایعی بدست می آید قهوه ای رنگ به نام قیر امولسیونی و از مخلوط کردن آن با سنگدانه ها اسفالت سرد تولید میشود در کشور ما برای تهیه اسفالت سرد از قیرهای مایع مخلوط که حلال آن منشا نفتی دارد استفاده میشود که موجب آلودگی محیط زیست میشود . برای تهیه اسفالت گرم از قیرهای خالص استفاده میشود که آنرا در دمای 150-160 درجه حرارت میدهند و با سنگریزه ای که از پیش حرارت دیده اند بصورت گرماگرم مخلوط میکنند تا اسفالت گرم تولید شود ساخت این نوع اسفالت دارای هزینه بسیار بالا بوده واگر از این نوع اسفالت برای روسازی راه استفاده شود در صورت اجرای ناصحیح آن هزینه هنگفتی به هدر میرود. از اینرو در کشورهای دیگر از اسفالت سرد بدین منظور استفاه میشود
 

valkano سبز

عضو جدید
کاربر ممتاز
هزینه مقاوم‌سازی ساختمانهای موجود معادل کل درآمدهای نفتی سه سال کشور است

هزینه مقاوم‌سازی ساختمانهای موجود معادل کل درآمدهای نفتی سه سال کشور است

بحث مقاوم سازی ساختمان‌ها به ویژه پس از زمین‌لرزه بم به طور گسترده در کشور مطرح شده است. به گفته رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن حدود 70 درصد ساختمانهای پایتخت که در میان گسلهای شمال و جنوب شهر واقعند در برابر زلزله کاملا آسیب‌پذیرند و سایر شهرهای کشور نیز وضع چندان بهتری ندارند. با این حال به نظر می‌رسد که هنوز اقدامی عملی در جهت مقاوم‌سازی ساختمانهای مسکونی کشور صورت نگرفته است.

دکتر محمود حسینی، رییس پژوهشکده ‌سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اساسی‌ترین مانع مقاوم‌سازی ساختمانهای موجود را هزینه‌های سنگین آن می‌داند که بخش عمده‌ای از شهروندان از عهده تامین آن برنمی‌آیند.

دکتر حسینی با اشاره به تهیه دستورالعمل مقاوم‌سازی ساختمانها در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی به سفارش سازمان مدیریت که در سال‌های اخیر در طرح‌های مقاوم سازی ساختمانهای دولتی مورد استفاده قرار گرفته، خاطر نشان کرد:

"در سال 82 مبلغ 10 میلیارد تومان برای مقاوم سازی ساختمانهای دولتی تخصیص داده شد و در سال جاری نیز دو بودجه 20 میلیارد تومانی برای ساختمان‌های دولتی مهم و ساختمان‌های روستایی اختصاص یافته است که این بودجه جذب شده و استفاده می‌شود ولی بخش خصوصی و عموم مردم که بیشتر ساختمانهای غیرمقاوم کشور را در اختیار دارند به تنهایی قادر به تامین هزینه‌های سنگین طرح‌های مقاوم سازی نیستند و به نظر می‌رسد که دولت باید بخشی از درآمدهای نفتی خود را به این زمینه اختصاص دهد."

وی افزود: طبق یک برآورد تخمینی برای مقاوم سازی تمامی ساختمانهای ضعیف کشور باید تمام درآمدهای نفتی 5/2 تا سه سال کشور را در این زمینه صرف کرد که با توجه به عملی نبودن آن دولت می‌تواند طی دوره‌ای 10 تا 20 ساله بخشی از درآمدهای سالانه خود را به طرح‌های مقاوم سازی اختصاص دهد تا شاهد تحولی قابل توجه در این بخش باشیم.

رییس پژوهشکده سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تغییرات و تحولات مثبت احتمالی در زمینه ایمنی ساخت و سازهای کشور طی یک سال پس از فاجعه بم گفت: همواره پس از وقوع یک زمین‌لرزه بزرگ و تلفات سنگین آن مردم و مسئوولان حساس شده و سعی ‌می‌کنند تا حدی ضوابط ایمنی را بیشتر رعایت کنند ولی بهبود شرایط نامطلوب این بخش مستلزم تغییر عمده در کل نظام ساخت و ساز کشورست.

وی در عین حال، طرح صدور شناسنامه فنی برای ساختمانها، قطع ارتباط مالی بین مهندسان ناظر و کارفرمایان و پیگرد حقوقی مهندسان محاسب در صورت رعایت نکردن ضوابط آیین نامه را از جمله مواردی دانست که طی یک سال گذشته به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و نهایی شدن و تصویب آنها می‌تواند در بهبود وضعیت ساخت و ساز در کشور موثر باشد.

دکتر حسینی درباره آموزه‌های زلزله بم در زمینه ایمن سازی ساختمانها و ارتقاء آیین‌نامه‌های موجود به ایسنا گفت: تنها نکته‌ای که درباره آیین‌نامه 2800 بدست آمده مربوط به رفتار سازه‌های فلزی دارای بست افقی بود که بررسی آسیب‌های وارده به چند نمونه از این سازه‌ها که برخلاف پیش‌بینی‌های آیین‌نامه بود حاکی از وجود ضعف کوچکی در این زمینه است که باید اصلاح شود.

وی در عین حال خاطر نشان کرد: سازه‌های تخریب شده در زلزله بم عمدتا قدیمی و خشت و گلی بوده‌اند که پیش از تدوین آیین‌نامه ساخته شده بودند و در بیشتر ساختمانهای جدید نیز ضوابط آیین‌نامه رعایت نشده است در حالی که معدود سازه‌هایی که براساس آیین‌نامه ساخته شده بودند کاملا سالم مانده‌اند.

رییس پژوهشکده سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی در ادامه با اشاره به اجرای چند طرح تحقیقاتی جدید براساس تجربه زلزله بم در این پژوهشکده اظهار داشت: یکی از این طرح‌ها، ‌پروژه استفاده از «گل مسلح» در سازه‌های خشت و گلی است. با توجه به تمایل سازمان ملل و بویژه یونسکو به حفظ بافتهای سنتی و حداقل حفظ ظاهر آنها در تلاشیم با اجرای طرح‌های مختلف به راهکارهایی برای ایمن‌سازی سازه‌های خشت و گلی در برابر زلزله با حفظ بافت ظاهری آنها دست یابیم.

وی در پایان تصریح کرد: مراحل طرح ریزی این پروژه‌ها به اتمام رسیده و در حال حاضر در مرحله آزمایشگاهی هستند که در این راستا چندین بنیاد خارجی از کشورهای فرانسه و آمریکا نیز برای همکاری با پژوهشکده ابراز علاقه کرده‌اند.​
 

valkano سبز

عضو جدید
کاربر ممتاز
بتن‌های توانمند و ویژه

بتن‌های توانمند و ویژه

سالهای زیادی است که بتن بعنوان یک ماده ساختمانی مهم در ساخت و سازه‌های بتنی چون ساختمانها، سدها، پلها، تونلها، راهها، اسکله‌ها و برجها و سازه‌های خاص دیگر کاربرد دارد. در اکثر موارد به بتن بعنوان ماده‌ای مقاوم در برابر نیروهای فشاری نگریسته می‌شده است. انجام پروژه‌های وسیع تحقیقاتی بر روی مواد مختلف تشکیل دهنده بتن و ازمایش‌ بتن‌های مختلف با مواد جدید در سالهای آخر قرن اخیر منجر به پیدایش بتن‌هایی شده است که علاوه بر تأمین مقاومت خواص دیگری از این ماده نظیر دوام، کارایی، نرمی و مقاومت در برابر عواملی چون آتش و محیط و هوازدگی را دستخوش تغییرات اساسی نموده است. علاوه بر دگرگونی و تحول در مواد تشکیل دهندة بتن، افزودن مواد دیگری به بتن همچون افزودنیهای مختلف، انواع الیاف‌ها و حتی مواد زائدی که ارزش خاصی نداشته و باعث آلودگی محیط زیست نیز می‌شوند، موجب پیدایش بتن‌های جدید با خواص جدید و بهبود یافته شده است.
در بتن مسلح علاوه بر خود بتن بر روی آرماتور نیز تحولاتی صورت پذیرفته است. بعنوان مثال کاربرد فولادهای ضد زنگ برای مناطق بسیار خورنده، استفاده از آرماتورهای ساخته شده با الیاف‌های مختلف پلاستیکی و پلیمری از جمله تحقیقاتی بوده است که نتایج اولیه سودمندی بدست داده است، لیکن کار بر روی آنها و تحقیقات وسیع‌تر و دراز مدت برای بررسی داوم آنها هنوز ادامه داشته و به قرن آینده خواهد رسید.
هدف از مقالة اخیر عنوان نمودن پاره‌ای از دستاوردهای اخیر در بتن و بتن مسلح و ادامه راه در سالهای آینده می‌باشد. در این خصوص به تحول دستیابی به بتن‌های با مقاومت زیاد و بسیار زیاد و بالاتر ازMPa 100 و همچنین بتن‌‌‌های توانمند با عملکرد بالا خواهیم پرداخت. همچنین کاربرد مواد مختلف و الیاف‌ها برای افزایش نرمی بتن که مسألة بسیار مهمی در پدیدة زلزله و بارهای دینامیکی بر روی سازه‌های بتنی است، بیان خواهد شد. در ادامه به بتن‌هایی که بسیار کارا بوده و نیاز به لرزاندن نداشته و درعین حال مقاومت زیادی دارند، اشاره خواهد شد. در بخش دیگری از مقاله کاربرد بتن بعنوان راه حلی برای کاهش آلودگی محیط زیست توضیح داده خواهد شد. در بخش پایانی آخرین نتایج و کاربرد محدود آرماتورها با جنسیت‌های مختلف از جمله الیاف کربنی، پلیمری و پلاستیکی شده است.
باید اذعان نمود که نتایج تحقیقات سالهای آخر قرن حاضر و ادامة‌ آنها در آینده و قرن جدید می‌تواند نگرش تازه‌ای به بتن بعنوان یک مادة ساختمانی پرمصرف بدهد. این نتایج منجر خواهد شد تا دیدگاه بتن بعنوان تنها یک ماده با مقاومت فشاری خوب به کلی دگرگون شده و خواص ویژه بتن‌های جدید نظر اکثر دست‌اندرکاران پروژه‌های بزرگ عمرانی را در جهان بخود معطوف سازد.
 

valkano سبز

عضو جدید
کاربر ممتاز
اولش حرصم در اومد که گفتین بچه تشکر
چون اولا تشکر دکمه داره
دوما بچه:D
البته بچه که بچه ام:D
ولی با این که کاری کردی منم اینجا اسپم کنم حال کردم:D
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
برای نخستین بار در کشور؛
سریع‌ترین نرم‌افزار رسم و برآورد پروژه‌های بتنی در تبریز طراحی شد
خبرگزاری فارس: مدیر پروژه نرم‌افزار ایران سازه گفت: برای نخستین بار در سطح کشور، سریع‌ترین و برترین نرم‌افزار باز طراحی، رسم و برآورد پروژه‌های بتن آرمه با نام ایران سازه در تبریز طراحی شد.‌



به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مرکز ملی مقام‌سازی ایران، آرش سهرابی افزود: نرم‌افزار ایران‌سازه، نرم‌افزاری تمام خودکار بوده و برای طراحی و رسم نقشه‌های سازه‌ای ساختمان‌های بتن آرمه طراحی شده است که در فرآیند طراحی پروژه مکمل سایر نرم‌افزارهای تحلیلی سازه‌ای است که قادر خواهد بود با دریافت فایل سازه از نرم‌افزار ETABS ظرف کمتر از پنج دقیقه پروژه مدل شده را براساس روابط طراحی باز طراحی و اصلاح کرده است.
وی تصریح کرد: کنترل‌های آیین‌نامه‌ای، تیپ‌بندی پروژه، رسم نفشه‌های اجرایی سازه و برآورد کلی و تفکیکی پروژه، تیپ و طرح تیرچه‌ها و دال‌ها، طرح اختلاط بتن و برآورد مصالح کل، لیتوسفر کل پروژه و گراف‌های مدیریت پروژه را با فرمت استاندارد نرم‌افزارهای مهندسی چاپ و ارائه شده است.
سهرابی عدم وابستگی این نرم‌افزار به دیگر نرم‌افزارها برای اجرا را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نرم‌افزار ایران‌سازه عنوان کرد و گفت: با توجه به این ویژگی، لزوم تطابق این نرم‌افزار با نسخه‌های جدید آنها از بین رفته و روی تمام سیستم‌های کامپیوتری با کم‌ترین میزان حافظه و سرعت بدون هیچ مشکلی قابل اجراست.
وی خاطر نشان کرد: رکورد نرم‌افزار ایران‌سازه در قرائت داده، پردازش، کنترل، بازطراحی، تیپ‌بندی، برآورد و رسم نقشه‌های کامل اجرایی برای پروژه‌های ۶ هزار متری در ۷ طبقه معادل ۵۰ ثانیه و برای برجی ۶۰ هزار متری در ۴۵ طبقه ۲۰ دقیقه ثبت شده است.
مدیر پروژه نرم‌افزار ایران‌سازه در ادامه تصریح کرد: نرم‌افزار ایران سازه در شورایعالی انفورماتیک کشور به عنوان یک اختراع به ثبت رسیده و مورد تایید دانشگاه صنعتی درسدن آلمان و نظام مهندسی ساختمان است.



منبع : http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۸۸۰۴۰۳۰۷۹۱
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
مدیرکل اموال و تشخیص وصول درآمدهای شهرداری تهران گفت: بیشترین درآمد شهرداری تهران از محل صدور پروانه ساختمانی تامین می‌شود.

«سید مناف هاشمی» در نشستی خبری افزود: اگر چه تا 80 درصد درآمد شهرداری تهران با صدورپروانه‌های ساختمانی تامین می‌شود اما صدور پروانه‌های ساخت و ساز در سه ماه گذشته 50 درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه صدور پروانه‌های ساختمانی در شش ماهه دوم سال گذشته نیز کاهش قابل توجه داشته است گفت‌: با اینکه نسبت به سال گذشته با 14 درصد کاهش درآمد مواجه بوده‌ایم اما، در سه ماه اخیر 20 جهش بودجه داشته‌ایم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اعلام این خبر که 94 درصد درآمدهای نقدی و غیرنقدی سال گذشته شهرداری تهران بدون محاسبه سه ماهه اول امسال محقق شد، گفت: به رغم کاهش درآمد نسبی از محل صدور پروانه‌های ساختمانی، درپی تاکید شهردار تهران هیچ پروانه‌ ساخت و سازی خارج از ضوابط و هیچ ملکی خارج از کاربری خود ساخته نمی‌شود .

«هاشمی» درباره اهمیت پرداخت مطالبات دولت به شهرداری‌ها در شرایط فعلی بازار مسکن، تاکید کرد: با کمک مصوبه مجلس شورای اسلامی 1000 میلیارد ریال اعتبار سال گذشته برای پرداخت مطالبات شهرداری‌های کشور از دولت پیش‌بینی شد که 800 میلیارد ریال آن پرداخت شد و سهم تهران از این مبلغ 130 میلیارد ریال بود.

«هاشمی» با بیان این که بسیاری از کدهای درآمدی شهرداری‌ها را شهرداری تهران اخذ نمی‌‌کند؛ افزود: البته برخی از کدها از طریق قانون مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌شود.

مدیرکل اموال و تشخیص وصول درآمدهای شهرداری گفت: درآمد شهرداری تهران از محل عوارض نوسازی در سه سال گذشته 240 تا 250 میلیارد ریال بود، اما امسال پیش‌بینی می‌شود، 2000 میلیارد ریال از این محل، درآمد حاصل شود.

مدیر کل املاک و تشخیص وصول درآمد شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران درپی جایگزینی درآمدهای پایدار به جای درآمدهای ناپایدار است گفت: همواره برای دعوت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و مشارکت مردم تاکید کرده‌ایم و بر همین اساس هم وامی از چین دریافت شد، که کمک زیادی به شهرداری تهران شد.

وی همچنین از برگزاری دومین همایش مالی در روزهای 24 و 25 تیر امسال خبر داد و گفت: در این همایش بیش از 100 مقاله با محورهای تمرکززدایی در مناسبات مالی، مدیریت مالی و کاهش هزینه‌ها، نظام اخذ بهای خدمات شهری و دسترسی شهرداری تهران به بازارهای مالی ارائه می‌شود.

وی افزود : موضوع بحران مالی اخیر در جهان نیز در این همایش بررسی می‌شود.

منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از واحد مرکزی خبر)
http://www.irancivilcenter.com/fa/news/view.php?news_id=1099
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
نجمن بتن ایران با همکاری شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ،چهار شنبه 14 مرداد ماه سال جاری ، سخنرانی تخصصی "راهکارهای کاهش مصرف سیمان"را برگزار
می نماید.

این سخنرانی توسط جناب آقایان مهندس صفرحیدری ( کارشناس مرکز تحقیقات شرکت ایران فریمکو ) تاریخچه تولید و مصرف سیمان در دنیا و ایران
2- مهندس جاوید خطیبی ( عضو هیات مدیره انجمن بتن ایران و مدیر مرکز تحقیقات شرکت ایران فریمکو) نقدی بر تاریخچه تدوین استاندارد فنی تولید و مصرف سیمان در ایران
3- مهندس محمد کیهانی( رئیس هیات مدیره شرکت ایران فریمکو) مدل پیشنهادی برای ساماندهی ساختار تولید و مصرف سیمان در کشور ارائه می گردد.



همچنین به اعضای محترم انجمن بتن ایران گواهی حضور در سمینار اعطاء می گردد.
شایان ذکر است: شرکت برای عموم در این سمینار آزاد می باشد.

مکان :بزرگراه مدرس به سمت شمال ـ‌ خروجی الهیه ـ بیدار ـ پلاک40

زمان: چهارشنبه 14/5/88 ساعت 30/16 الی30/19



چهارمین سمینار تخصصی مرداد ماه سال جاری انجمن بتن ایران
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
سمینار تخصصی فناوری های نوین سازه های بتنی

مرکز ملی مقاوم سازی ایران همزمان با برگزاری فستیوال سراسری بتن ،سمینار تخصصی فناوری های نوین سازه های بتنی را در تاریخ 29 مرداد 1388 در فرهنگسرای اشراق تهران برگزار می نماید.

شایان ذکر است: دومین نمایشگاه تخصصی ساختمان و مقاوم سازی و سومین همایش تکنولوژی بتن از برنامه های دیگر این فستیوال می باشد.علاوه بر این سمینار ،سخنرانی و ارائه مقاله نیز در فستیوال برگزار می گردد.

شایان ذکر است: از علاقمندان دعوت می نماید جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های دبیر خانه همایش 5-77070154 تماس حاصل فرمائید.
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
رونق صنعت ساختمان صدها شاخه صنعتی را متحول می کند

دبیر نخستین همایش ملی ساختمان اعلام کرد: با رونق صنعت ساختمان و توسعه فعالیت های ساخت و ساز صدها شاخه صنعتی در کشور رونق گرفته و به دنبال آن اقتصاد کشور متحول خواهد شد.


به گزارش خبرنگار موج، سید صادق سیدبابایی در مراسم آغاز به کار نخستین همایش ملی ساختمان که به مدت سه روز در مرکز همایش های صدا و سیما برپاست اعلام کرد: در این رویداد مهم سازو کارهای توسعه فعالیت های صنعت ساختمان بررسی خواهد شد.



وی با اشاره به رهنمود ها و همکاری های مهندس محمد سعیدی کیا وزیر مسکن و شهرسازی و ریاست همایش مهندس منوچهر خواجه دلویی خاطر نشان کرد: طی مدت زمان برگزاری این رویداد سایر معاونان و مدیران سازمان های تابعه و حامیان این همایش تلاش های گسترده ای را برای برپتایی هرچه بهتر و رسیدن به اهداف مطلوب انجام داده اند.

وی حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی روسای سازمانهای نظام مهندسی و سازمانهای مسکن و شهرسازی سراسر کشورو فعالان بخش خصوصی را در راستای آبادانی و عمرانی کشور گام بر می دارند را موجب دلگرمی برگزارکنندگان این همایش دانست و افزود: این امر باعث خواهد شد تا در نخستین همایش ملی ساختمان بتوانیم گام های بلندی در راستای رسیدن به اهداف متعالی کشور برداشته و با ارزیابی گذشته، چشم انداز روشنی را برای آینده ترسیم نماییم.

وی گفت:از آنجا که بر اساس اهداف سند چشم انداز 20 ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، سرآمدی و رسیدن ایران اسلامی به جایگاه نخست در بین کشور های منطقه مد نظر قرار گرفته، شکی نیست که بخش ساختمان به عنوان یکی از حوزه های مهم تأثیرگذار در اقتصاد کلان کشور نقش مهمی در شکوفایی این هدف متعالی خواهد داشت. وی افزود:از این رو فلسفه ایجاد دبیرخانه همایش ملی ساختمان بر این هدف بزرگ استوار شده و پس از تحقیقات و مطالعات گسترده در نشستی با اعضای شورای عالی سیاستگذاری این همایش محورهای مورد بحث تدوین و سازو کار های برگزاری هر چه بهتر این رویداد ارزشمند مشخص شد.
سیدبابایی خاطر نشان کرد:مجتمع ارتباطات نسل نو به عنوان دبیرخانه نخستین همایش ملی ساختمان در بدو امر تمام حوزه های تأثیر پذیر از صنعت ساختمان را شناسایی و ظرفیت ها، توانمندی ها، و نقاط قوت و ضعف آنها را مورد کاوش قرار داده تا به یک جمع بندی نهایی در مورد اهداف و محورهای مورد بحث در همایش پیش رو دست پیدا کند. وی گفت: این امر نتیجه ماهها تلاش پیگیرانه و مستمر همکاران ما در دبیرخانه نخستین همایش ملی ساختمان بوده است.

وی تصریح کرد: به منظور برگزاری هر چه بهتر این رویداد بزرگ سه محور اصلی برای نخستین همایش ملی ساختمان تعریف شده که ضمانت های اجرایی مقررات ملی ساختمان، فن آوری های نوین در صنعت ساختمان و قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن سه محور اصلی همایش پیش رو خواهد بود. وی ادامه داد: تمامی فعالان بخش ساخت و ساز کشور بر ضرورت رسیدگی به محورهای مورد اشاره و ایجاد سازوکارهای اجرایی آن تأکید دارند و توجه به آن را در ارتقای کیفیت و کمیت بخش ساختمان مفید می دانند.

وی اضافه کرد: برگزاری پانل های پرسش وپاسخ با طرح چالشی آخرین دستاوردهای صنعت ساختمان کشور، نمایش توانمندی های صنعت و ساختمان در نمایشگاه تخصصی جانبی، برگزاری کارگاه های آموزشی – کاربردی در حوزه مدیریت صنعت ساختمان و اطلاع رسانی گسترده مد نظر دبیرخانه نخستین همایش ملی ساختمان قرار گرفت و طی 3 روز این رویداد به مطلوب ترین شکل انجام خواهد شد.

دبیر نخستین همایش ملی ساختمان تصریح کرد:طبق اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور، پیش بینی در اهداف برنامه پنجم توسعه و دستور اخیر ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور، طبیعی است که از این پس شاهد جنب و جوش بیشتری در صنعت ساختمان خواهیم بود. وی گفت: در چنین شرایطی صدها شاخه صنعتی مرتبط با بخش ساخت و ساز از رونق بیشتری برخوردار خواهد شد و در عین حال بسیاری از نگرانی های کشور در بخش ایجاد اشتغال از بین خواهد رفت. سیدبابایی افزود:بدون شک همین رویکرد باعث شدکه نخستین همایش ملی ساختمان، حمایت وحضور گسترده وفعال روسای سازمانهای مسکن و شهرسازی، سازمان های نظام مهندسی ساختمان، معاونین عمرانی استانداری ها، مدیران تعاونی های مسکن، مهندسین مشاور، پیمانکاران و انبوه سازان برتر، وارد کنندگان و تولیدکنندگان صنعت ساختمان و همچنین تشکل های صنفی و صنعتی مرتبط با بخش ساختمان از سراسر کشور را شاهد باشد.

دبیر نخستین همایش ملی ساختمان گفت: با توجه به اینکه اجرای دقیق و کامل مقررات ملی ساختمان همواره یکی از اساسی ترین دغدغه ها و نگرانی های دستگاههای اجرایی ذی ربط و فعالان حوزه ساخت و ساز بوده، در این همایش تلاش خواهیم کرد تا با هم فکری مدیران بخش های دولتی، خصوصی و تعاونی نحوه پیاده سازی مناسب تر ضمانت های اجرایی مقررات ملی ساختمان را با برگزاری پانل ها و کارگاه های تخصصی بررسی کنیم. وی ادامه داد: طبیعی است که جمع بندی دیدگاه ها و نظرات گروه های مختلف، زمینه ساز رسیدن به این هدف تأثیرگذار خواهد بود.

وی با بیان اینکه طی سال های اخیر تلاش هایی برای به کارگیری فن آوری های نوین در صنعت ساختمان کشور صورت گرفته و دولت نیز از این رویکرد حمایت کرده است افزود: در چنین شرایطی فضای مناسبی برای توسعه و پیشرفت این فن آوری ها فراهم شده و می تواند یکی از بزرگترین نیازهای صنعت ساختمان کشور را پوشش داده و روند استاندارد سازی این صنعت را تسریع دهد. سیدبابایی معتقد است: در نخستین همایش ملی ساختمان این موضوع با جدیت پیگیری شده و طی این سه روز ابعاد مختلف آن بررسی خواهد شد.

وی در ادامه افزود: بدون شک قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن یکی از مهمترین اهدافی است که سیاست های متعالی کشور در حوزه ساخت و ساز در آن استوار است و این موضوع نیز با دقت بیشتری از سوی دبیرخانه نخستین همایش ملی ساختمان پیگیری شده و به عنوان یکی از محورهای اساسی مطرح شده است. وی گفت: چه بسا استقرار قوانین کاربردی و بازدارنده بیشترین تأثیر را در ساماندهی ساخت و سازهای کشور خواهد داشت.وی ابراز امیدواری کرد: با همراهی و همکاری هر چه بیشتر دستگاههای ذیربط و مدیران و مسوولان حاضر در این همایش سه روزه گام موثری را در راستای تحول صنعت ساختمان برداشته شود.
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
سومین دوره مسابقات ملی بتن با هدف سبک‌سازی ساختمان‌ها انجام می‌گیرد


سومین دوره مسابقات ملی بتن با هدف سبک‌سازی ساختمان‌ها انجام می‌گیرد ۱۳۸۸/۴/۳۰

عضو کمیته علمی و اجرایی سومین دوره مسابقات ملی بتن گفت: این مسابقات برای افزایش تجربیات علمی دانشجویان و آشنایی با ساختمان‌سازی سبک انجام می‌گیرد.

«نعمت‌الله بخشی» در خصوص نحوه برگزاری این مسابقات گفت: هدف از این مسابقات آشنایی و افزایش تجربیات علمی و فنی دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور با بتن سبک سازه‌ای و غیر سازه‌ای و چگونگی ساخت آن در شرایطی نزدیک به شرایط کارگاهی است.

وی افزود: یکی دیگر از اهداف این مسابقه بررسی ظرفیتهای موجود در کشور از نظر فناوری تولید و ساخت، مواد و مصالح برای ساخت بتنهای سبک غیر سازه‌ای جهت استفاده در دیوارهای باریر و جداکننده است.

«بخشی» ادامه داد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از ساختمانها را اجزای غیر سازه‌ای تشکیل می‌دهد کاهش وزن این اجزا تاثیر بسیار زیادی در کاهش وزن ساختمانها دارد.

عضو کمیته علمی و اجرایی مسابقات افزود: در مرحله اول این رقابتها، دانشجویان با استفاده از مصالح مجاز در دانشگاه خود اقدام به ساخت نمونه می‌کنند و سپس نمونه‌های ساخته شده با راهنمایی اساتید را به آزمایشگاه بتن دانشگاه صنعتی امیر‌کبیر ارسال می‌کنند که این نمونه‌ها روز بعد در دانشکده مهندسی عمران مورد آزمایش و داوری قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه از میان تیم‌های شرکت‌کننده از سراسر کشور، ‪ ۱۲‬تیم در هر گرایش انتخاب و به مرحله بعدی راه خواهند یافت، در خصوص کمک دانشگاهها به ساخت نمونه‌ها گفت: در مرحله دوم که ‪ ۴‬و ‪ ۵‬ مهرماه سالجاری برگزار می‌شود دانشگاه تجهیزات و مصالح مورد نیاز جهت ساخت بتن را در اختیار تیم‌های منتخب قرار می‌دهد تا بتوانند تحت نظارت کمیته داوران با مصالح موجود نمونه‌های بتن سبک سازه‌ای و غیر سازه‌ای را با حداقل چگالی و مقاومت مناسب ( ‪ ۲/۵‬مگا پاسکال ) و کمترین هزینه ممکن بسازند.

«بخشی» در ادامه گفت: پس از عمل‌آوری نمونه‌ها، در مراسمی در روز ‪۱۴‬ مهرماه آزمایش و داوری نمونه‌های مرحله دوم انجام می‌گیرد و تیمهای برتر انتخاب می‌شوند.

عضو کمیته علمی و اجرایی مسابقات ملی بتن، مهلت ثبت نام دانشجویان را تا ‪ ۲۱‬ مردادماه جاری عنوان کرد و افزود: در این دوره از مسابقات، امکان شرکت دانشجویان از طرف شرکت‌های صنعتی (تیم‌های مشترک دانشگاه و صنعت) نیز وجود دارد.

وی تفاوت این دوره از مسابقات را با دوره‌های قبل قابل‌توجه دانست و اظهار داشت: دو مرحله‌ای بودن رقابتها، نظارت قوی و شدید در همه مراحل توسط داوران و اساتید، امکان شرکت دانشجویان از طرف شرکتهای صنعتی برای اولین بار در کشور، استفاده از مصالح مشخص و استاندارد، امکان استفاده از نتایج نهایی مسابقات در کارگاهها به دلیل شیوه برگزاری مسابقه، لزوم ارائه گزارش آزمایشات انجام شده و... از ویژگیهای این دوره از مسابقات است.

به گفته «بخشی»، تیمهای برتر درمرحله دوم تیمهایی هستند که بیشترین امتیاز را در خصوص گزارش ارائه شده، مقاومت فشاری بتن، زمان ساخت و چگالی بتن کسب کرده باشند.

در صورت یکسان بودن امتیاز دو تیم بیشتر بودن مقاومت به چگالی، برنده را تعیین خواهد کرد.

«بخشی» گفت: از هر دانشگاه یک تیم می‌تواند حائز رتبه اول تا سوم شود و یک دانشگاه نمی‌تواند دو رتبه اول تا سومی را داشته باشد و در پایان به سه تیم برتر لوح تقدیر و جوایز ارزنده اهدا خواهد شد.

سومین دوره مسابقات ملی بتن در دو گرایش بتن سبک سازه‌ای و سبک غیر سازه‌ای شهریور و مهرماه جاری در دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار می‌شود.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایرنا)
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
سالانه يک تريليون ريال براي توليد بلوک جداول خيابان ها هزينه مي شود

قائم مقام رئيس بخش بتن مرکزتحقيقات ساختمان ومسکن گفت : سالانه به طور متوسط يک تريليون ريال براي توليد بلوک جداول خياباني در سطح کشور هزينه مي شود .


" امير مازيار رئيس قاسمي " روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : "طرح تنظيم
ضوابط و مقررات ساخت جداول بتني در کشور " از سوي اين مرکز براي کنترل کيفيت ارايه شده است و اين دستور العمل براي کليه توليد کنندگان و دست اندرکاران ساخت و اجراي جداول بتني قابل استفاده است .
اين کارشناس بتن افزود: کاربر اصلي جداول بتني در سطح کشور شهرداري ها هستند و با توجه به عمر کمتر از سه سال اين جداول به منزله يک معضل در کشور محسوب مي شود و سالانه مبالغ هنگفتي به اين امر اختصاص مي يابد.
رئيس قاسمي سپس اضافه کرد : براي تهيه مقررات شيوه توليد جداول بتني در کشور از تلفيق ضوابط ساخت جداول بتني در اروپا ، کانادا و آمريکا بهره گرفته شده است .
وي اقليم متفاوت در سطح کشور و يخبندان هاي متناوب بويژه در مناطق شمالغرب و شرق کشور را از عوامل زيانبار براي جداول بتني دانست و گفت :سولفات نيز در تخريب جداول بتني نقش موثري دارد .
رئيس قاسمي يادآور شد : توليد جداول بتني بوسيله ماشين از سوي شهرداري ها دليلي بر کيفي بودن ان نيست، زيرا ساخت دستي جداول درچارچوب ضوابط و تحت کنترل لازم مي تواند موجب دوام عمر آن باشد .
کارشناس بتن مرکز يادشده افزود: برخي معتقدند مي توان به جاي جداول بتني از سنگ استفاده کرد ، اما هرنوع سنگي براي اين کار پاسخگوي نياز نيست و علاوه برآن هزينه سنگ به مراتب گران تر از بتن تمام مي شود.
رئيس قاسمي در ادامه اظهار داشت : طرح مذکور به عنوان پيش نويس و پيشنهاد مطرح شده و براي يک دوره دوساله است تا توليد کنندگان با ضوابط اين طرح خود را وفق بدهند و در مرحله بعد آن را در چارچوب استاندارد ملي دنبال خواهيم کرد .
وي در پايان ارتقاي کيفي سيمان توليدي کشور را عامل مهمي براي دوام جداول بتني دانست و افزود: اکنون کارخانه هاي توليد سيمان به کيفيت توجه ويژه اي دارند و اين عامل مهمي براي فرآورده هايي است که از اين ماده به دست مي آيد .
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
ايران تا 3 سال ديگر چهارمين توليدكننده سيمان دنيا مي*شود

ايران تا 3 سال ديگر چهارمين توليدكننده سيمان دنيا مي*شود
كارشسناسان پيش*بيني مي*كنند، درپي موافقت دولت با آزادسازي صادرات سيمان به شرط تنظيم بازار و كنترل قيمت، ايران تا سه سال آينده به چهارمين توليدكننده بزرگ سيمان در دنيا تبديل خواهد شد. به گزارش فارس، صادرات سيمان تاكنون با پرداخت عوارض صددرصدي امكان پذير بود كه بر اساس تصميم اخير هيئت دولت اين عوارض حذف و توليد*كنندگان مي توانند سيمان را بدون پرداخت عوارض صادر كنند.
كارشناسان پيش بيني مي*كنند با آزادسازي صادرات سيمان امسال 400 تا 500 هزار تن سيمان از ايران به كشورهاي هدف صادر شود.
بر اساس اين گزارش تاكنون براي ايجاد 80 ميليون تن ظرفيت توليد سيمان در كشور گشايش اعتبار صورت گرفته كه در صورت تامين به موقع نقدينگي، رونق بخش ساختمان و ايجاد ترمينال*هاي صادراتي اين هدف طي سه تا چهار سال آينده محقق خواهد شد.
به اين ترتيب ايران تا سه سال آينده به چهارمين توليدكننده بزرگ سيمان در دنيا تبديل خواهد شد.
گفتني است عوارض صادرات كلينكر چندي پيش از سوي دولت صفر شد تا امكان صدور اين محصول به كشورهاي ديگر فراهم شود.
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
تصادف قطار در نزدیکی تهران یک کشته و دو مجروح بر جای گذاشت



یک قطار مسافربری تهران به مشهد با یک قطار دیگر در نزدیکی پیشوای وارمین برخورد کرده و این حادثه یک کشته و دو مجروح بر جای گذاشته است.
بنابر گزارش تلویزیون دولتی ایران، قطار مسافری با یک قطار تاسیساتی که مشغول ریل گذاری بود، برخورد کرده است.
جمال جلیلی معاون سیاسی انتظامی فرمانداری وارمین گفته است که برخورد قطار مسافری با قطار تاسیساتی باعث کمانه شدن تعدادی از قطعات ریل ها به داخل کوپه های قطار شده و دو نفر از مسافران مجروح و یک نفر از کارگران راه آهن کشته شده اند.
در حالی تلویزیون دولتی تعداد کشته ها را یک نفر اعلام کرده است، خبرگزاری کار ایران از کشته شدن سه نفر و زخمی شدن چند نفر از مسافران خبر داده است.
این سومین حادثه در بخش حمل و نقل هوایی و ریلی ایران طی ده روز اخیر است. در دو حادثه هوایی در قزوین و مشهد ۱۸۴ نفر کشته شده اند. ده روز پیش یک هواپیما توپولف که از تهران عازم ایروان پایتخت ارمنستان بود با ۱۶۸ سرنشین در نزدیکی قزوین سقوط کرد و تمامی سرنشینان آن جان باختند.
روز جمعه دوم مرداد نیز یک فروند هواپیمای مسافری ایلیوشین هنگام فرود در باند فرودگاه مشهد از باند منحرف و به دیوار فرودگاه برخورد کرد و در این حادثه ۱۶ تن از سرنشینان کشته شدند.
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرح مقاوم سازي ارگ بزرگ تبريز و عمارت شهرداري اين شهر تهيه مي شود


تهيه اين طرح به درخواست سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور و به منظور حفظ بقاياي ارگ بزرگ تبريز و حراست بهينه از عمارت تاريخي شهرداري اين شهر انجام مي شود.
در نشستي به منظور تهيه راهکار اجرايي براي تهيه اين طرح، دکتر "ساسان محاسب" استاد دانشگاه صنعتي زوريخ و نماينده شرکت SMTEAM و هيات رييسه مقاوم سازي قطب شمالغرب ( موسسه پژوهشگران مقاوم ساز ایران اسلامی ) و ریاست محترم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان شرقی ، از تهيه اين طرح به عنوان گامي مهم در راستاي حفظ بقاياي ارگ تبريز و حراست بهينه ازعمارت شهرداري اين شهر ياد کردند.
در اين نشست رييس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي با تاکيد بر توجه ويژه دولت به حفظ ميراث فرهنگي کشور گفت: بيشترين اعتبارات درسطح کشور به اين بخش در زمان دولت نهم صورت گرفته است.
تراب محمدي، همکاري جدي اين سازمان را ازهرطرح ويژه و پروژه اي که بتواند به حفظ اين آثار با ارزش کمک کند، اعلام کرد.
روابط عمومی قطب شمالغرب مقاوم سازی​
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
جزئيات لايحه 13هزار ميليارد ريالي دولت براي اصلاح مصرف انرژي در ساختمان ، ساختمان‌هاي‌كم‌مصرف تشويق ريالي مي‌شوند

برنامه كاهش 50درصدي مصرف انرژي در بخش مسكن اولويت با ساختمان‌هاي جديد است سال گذشته فقط 12‌درصد از ساختمان‌هاي جديد مبحث 19 مقررات ملي ساختمان را رعايت كردند
روند غيرطبيعي مصرف انرژي در بخش ساختمان، دولت را به تدوين برنامه‌اي تشويقي براي اصلاح الگوي مصرف در حوزه مسكن و ساختمان واداشت.
در همين رابطه وزارتخانه‌هاي «نفت» و «مسكن و شهرسازي» موظف شده‌اند پس‌از ابلاغ لايحه‌اي كه به تازگي در هيات دولت تصويب شده، 13‌هزار ميليارد ريال را به عنوان يارانه به ساخت‌وسازهاي منطبق بر الگوي مصرف بهينه انرژي اختصاص دهند. اين رقم قرار است به عنوان كمك هزينه تجهيز ساختمان‌ها به تاسيسات كاهنده انرژي، مصرف شود.
برنامه پرداخت يارانه به ساختمان‌هاي كم‌مصرف در انرژي در قالب لايحه‌اي تحت عنوان «لايحه مديريت كارآيي انرژي» ديده شده است كه اخيرا در دولت تصويب شده است. مدت زمان اجراي اين برنامه 5 سال است.
وزارت نفت تصميم دارد به محض ابلاغ دولت، از محل منابع خود 13‌هزار ميليارد ريال براي ساختمان‌هايي كه وزارت مسكن رعايت مبحث 19 را در آنها تاييد مي‌كند، بپردازد.
گفته مي‌شود سقف يارانه ويژه ساختمان‌هاي كم‌مصرف به احتمال خيلي زياد كمتر از 5‌ميليون تومان خواهد بود كه البته رقم قابل‌توجهي است.
مديرعامل شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت درباره جزئيات لايحه مديريت كارآيي انرژي به «دنياي‌اقتصاد» گفت: در اين لايحه برنامه 5 ساله‌اي براي تحقق اهداف ملي در زمينه مصرف بهينه انرژي در ساختمان در نظر گرفته شده است كه در راستاي آن بخش خصوصي و دولت موظف مي‌شوند با رعايت آنها كارآيي بهتري از انرژي بگيرند.
عباس كاظمي تصريح كرد: لايحه مديريت كارآيي انرژي مكمل لايحه مديريت سوخت و حمل‌ونقل است با اين تفاوت كه در اين لايحه بخش صنعت و ساختمان هدف قرار گرفته‌اند و در صورت تصويب آن، اصلاح انرژي در ساختمان از اواخر امسال آغاز مي‌شود.
كاظمي با اشاره به اينكه در لايحه مذكور كمك‌هاي مالي براي اجراي گسترده مبحث 19 مقررات ملي ساختمان پيش‌بيني شده است، افزود: در برنامه‌اي 5 ساله ساختمان‌هايي كه اين مبحث را رعايت كنند، بخشي از يارانه‌ 13‌هزار ميليارد ريالي به آنها تعلق مي‌گيرد؛ به‌طوري‌كه وزارت نفت اين بودجه را تامين مالي مي‌كند و اجراي آن را وزارت مسكن برعهده خواهد داشت. همچنين در بخش ديگري از لايحه مديريت كارآيي انرژي، دولت و موسسات آموزشي و عمومي ملزم به رعايت مبحث 19 مقررات ملي ساختمان شده‌اند.
اين مقام وزارت نفت تصريح كرد: محاسبات ما نشان مي‌دهد سالانه 700 تا 800‌هزار واحد مسكوني با مساحت متوسط 105 متر مربع ساخته مي‌شود كه اگر اين ساختمان‌ها مبحث 19 مقررات ملي ساختمان را رعايت كنند در يك دوره 10 ساله 95 برابر توليد نيروگاه شهيد رجايي صرفه‌جويي انرژي و به اندازه 5/1 برابر فازهاي 1تا 5 پارس‌جنوبي صرفه‌جويي گاز خواهيم داشت. بنابراين اگر اين مبحث حداقل در ساختمان‌هاي جديد اتفاق بيافتد، صرفه‌جويي قابل‌توجهي خواهيم داشت.
كاظمي تاكيد كرد: هدفگذاري عمده ما ساخت‌وسازهاي جديد است؛ هرچند ساختمان‌هاي فعلي را هم مي‌توان با نصب تجهيزاتي همچون شيرهاي ترموستاتيك و اصلاح موتورخانه‌ تا حدي در مقابل مصرف انرژي بهينه‌ كرد؛ اما اصلاح كلي الگوي مصرف انرژي در اين ساختمان‌ها هزينه فوق‌العاده زيادي را مي‌طلبد.
مديرعامل شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت در ادامه، رعايت مبحث 19 در ساخت‌وسازها را ضعيف توصيف كرد و گفت: تا چند سال پيش گفته مي‌شد موانع اجراي اين مبحث، نبود مصالح ساختماني متناسب است كه وزارت نفت از منابع خودش چه به‌صورت وام‌هاي بدون بهره و كمك بلاعوض حمايت كرد تا مصالح‌سازهاي متناسب با مبحث 19 رشد پيدا كنند كه از جمله اين كارخانه‌ها، توليد شيرهاي ترموستاتيك، پنجره‌هاي دوجداره، عايق‌هاي حرارتي و آجرهاي جديد است؛ اما توليد‌كنندگان اين محصولات در حال حاضر به دليل عدم‌استقبال سازنده‌ها با نصف ظرفيت كار مي‌كنند.
وي افزود: هم‌اكنون 10‌هزار مهندس ناظر با بودجه وزارت نفت به‌صورت رايگان در زمينه كنترل رعايت مبحث 19 مقررات ملي ساختمان آموزش ديده‌اند و 10‌هزار نفر ديگر نيز درحال آموزش هستند.
وي افزود: استادكارها و بناها نيز كار كردن با اين مصالح را نمي‌دانند لذا ما با سازمان آموزش فني و حرفه‌اي قرارداد امضا كرديم كه آنها را آموزش دهند.
بنابراين ما تمام موارد آسيب اين مبحث را پوشانديم؛ اما پيشرفت كار موثر نيست.
كاظمي با اشاره به اينكه در سال گذشته 12‌درصد ساختمان‌ها در شهر تهران مبحث 19 مقررات ملي ساختمان را رعايت كردند، گفت: متاسفانه هماهنگي دستگاه‌ها در زمينه كنترل ساخت‌وساز ضعيف است و مثلا ديده مي‌شود شهرداري‌ها به ساختمان‌هايي كه تجهيزات مربوط به مصرف بهينه انرژي در آنها به كار گرفته نشده به را حتي پايان كار مي‌دهند.
هزينه رعايت مبحث 19
مديرعامل شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت گفت: رعايت مبحث 19 مقررات ملي ساختمان 35‌هزار تومان به ازاي هرمتر مربع به سازنده تحميل مي‌كند كه اين رقم كمتر از 10‌درصد قيمت ساخت و خيلي از مواقع كمتر از يك درصد قيمت تجاري يك ساختمان است؛ اما به‌رغم اين هزينه ناچيز و با توجه به اينكه مهندسان ناظر آشنايي خوبي با اين مبحث دارند، رعايت آن در ساختمان‌ها ضعيف است.
كاظمي علت عدم‌استقبال سازنده‌ها از رعايت مقررات مربوط به انرژي را عدم‌تعامل وزارت مسكن، شهرداري و قوه‌قضائيه دانست و پيشنهاد داد، اجراي مبحث 19 مقررات ملي ساختمان را بر عهده مهندس مشاور بگذارند كه شخصيت حقوقي است تا چنانچه در اجراي آن كوتاهي شد مالك و مصرف‌كننده بتواند ادعاي خسارت كند.
وي افزود: در بخش صنعت مخاطب خاص و مطلعي داريم و شاخص‌هاي مصرف انرژي در اين بخش درحال نزديك شدن به شاخص‌هاي جهاني است؛ اما در بخش ساختمان چون متولي زياد است متاسفانه هماهنگي در اجرا نيست.
مديرعامل شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت در ادامه گفت‌وگو با «دنياي‌اقتصاد» درباره آمادگي بخش ساختمان براي هدفمندشدن يارانه‌هاي انرژي گفت: اگر پرداخت يارانه‌ها در كشور هدفمند شود، بخش ساختمان مجاب مي شود سيستم‌هاي فني را اصلاح كند. وي افزود: در كشور ما شدت مصرف انرژي كه رابطه عكس با كارآيي انرژي دارد، خيلي بالا است و كشور ما در اين شاخص رتبه دوم را در جهان دارد.وي تصريح كرد: در هر متر مربع از ساختمان‌هاي موجود در كشور 580 كيلووات ساعت انرژي مصرف مي‌شود؛ در حالي كه اين عدد در اروپا 120 است.كاظمي در ادامه گفت: در كشور ما بايد اين شاخص از 580 به 260 برسد.
وي افزود: اگر روند مصرف انرژي در بخش ساختمان با اين شدت ادامه پيدا كند، كشور ما در سال 1402 در بحث انرژي به نقطه سربه‌سر مي‌رسد و همه آنچه كه الان در بخش نفت‌وگاز صادر مي‌شود، بايد به مصرف داخل برسد؛ بنابراين راهي غير از منطقي كردن يارانه‌ها براي اصلاح كارآيي مصرف انرژي وجود ندارد و هرچقدر اين كار طول بكشد زمان كمتري براي اصلاح مصرف خواهيم داشت


مرجع :دنياي اقتصاد .

 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
رئيس پژوهشگاه بين‌المللي زلزله شناسي: اقدامات براي مقاوم‌سازي ساختمان‌ها قانع‌كننده نيست

وزارت مسکن و شهرسازي اقدامات خوبي براي مقاوم‌سازي و بهسازي ساختمان‌ها انجام داده است، ولي قانع کننده نيست.
به گزارش ايرنا، رئيس پژوهشگاه بين‌المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله در دومين سمينار تخصصي مقاوم‌سازي و بهسازي لرزه‌اي، آئيننامه بهسازي و مقاوم‌سازي ساختمان‌هاي متداول را که از سوي وزارت مسکن و شهرسازي تدوين شده است، بسيار مفيد عنوان کرد و گفت: تحقيقات علمي زيادي براي تدوين يک آئين نامه صورت مي‌گيرد، با اين حال در ايران بسياري از آئين نامه‌ها برگرفته از آئين نامه‌هاي ساير کشورها است.
دكتر عباسعلي تسنيعي خاطر نشان کرد: هم اکنون بررسي‌هاي علمي براي تدوين آئين نامه‌هاي ملي کشور که در ارتقاي سطح ساختوساز از طريق آشنا کردن مهندسين، جامعه مهندسين و توليد کنندگان مصالح با روش‌هاي علمي مي‌تواند مؤثر باشد، شروع شده است.
به گفته تسنيعي، فرهنگ نامناسب ساخت و ساز و کيفيت پائين مصالح از مشکلات عمده در مقاوم‌سازي ساختمان‌هاست. براي مقاوم‌سازي و بهسازي بايد استانداردهاي زيادي را تدوين كنيم و به‌کار ببريم. وي با اشاره به اينکه وضعيت اقتصادي بعضي افراد نيز اجازه تخريب و دوباره‌سازي را به آنها نمي‌دهد گفت: در اين صورت موضوع بهسازي نسبي يا بهبود رفتار لرزه‌اي مطرح مي‌شود که براي کمک مالي به اين افراد، دستورالعملي نيز از سوي وزارت مسکن و شهرسازي تهيه شده است


منبع: شورای نظام مهندسی


 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
كاهش صدور پروانه‌هاي ساختماني، ركود ساخت‌وساز عميق‌تر مي‌شود

ساخت‌وساز در 45 روز اول سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، نزديك به 40‌درصد افت كرده است. اما اين ميزان كاهش ساخت‌وساز هنوز عمق ركود مسكن را نشان نمي‌دهد. چون دفتر صدور پروانه‌هاي ساختماني در شهرداري تهران پيش‌بيني كرده كه ساخت‌وساز در پايتخت طي 2 ماه آينده باز هم افت مي‌كند. به اين ترتيب ركودي سنگين‌تر از ماه‌هاي اخير براي صنعت ساختمان كشور، در راه است

پيش‌بيني رييس دفتر صدور پروانه ساختماني شهرداري تهرانركود ساخت‌وساز عميق‌تر مي‌شود
درحال حاضر عمده ساختمان‌هاي در حال ساخت در تهران در 5 طبقه يا كمتر ساخته مي‌شود
مديركل نظارت بر صدور پروانه شهرداري: سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ در ساخت‌وساز (انبوه‌سازي) با احتياط و آهستگي انجام مي‌شود.
ساخت‌وساز در 45 روز اول سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، نزديك به 40‌درصد افت كرده است. اما اين ميزان كاهش ساخت‌وساز معني به اوج رسيدن ركود مسكن را نمي‌دهد. چون دفتر صدور پروانه‌هاي ساختماني در شهرداري تهران پيش‌بيني كرده ساخت‌وساز در پايتخت طي 2 ماه آينده باز هم افت مي‌كند. به اين ترتيب ركودي سنگين‌تر از ماه‌هاي اخير براي صنعت ساختمان كشور، در راه است.
محمد داوود غفاري در اين باره به دنياي اقتصاد گفت: تابستان امسال برخلاف سال گذشته رونقي در ساخت‌وساز شاهد نخواهيم بود. اين مقام ساختماني در شهرداري با اشاره به قرار گرفتن ماه رمضان در آخرين ماه از فصل تابستان گفت: در ماه رمضان معمولا حجم ساخت‌وساز به دليل كاهش فعاليت فيزيكي كارگران ساختماني كاهش مي‌يابد و امسال با توجه به اينكه ماه رمضان در گرم‌ترين ماه سال يعني شهريور واقع شده، پيش‌بيني مي‌شود ساخت‌وساز با افت زيادي همراه شود.
تحليل شيوه ساختمان‌سازي در تهران طي ماه‌هاي اخير به خوبي ترس انبوه‌سازان از ادامه كار در فضاي ركودي را نشان مي‌دهد.
مديركل تدوين ضوابط و نظارت بر صدور پروانه‌هاي ساختماني شهرداري تهران در اين باره توضيح داد: در حال حاضر سرمايه‌گذاري‌هاي كلان براي ساخت مسكن با احتياط و آهستگي معنا‌داري انجام مي‌شود. به گزارش دنياي اقتصاد، در 45 روز اول پارسال 2967 فقره پروانه ساختماني در تهران صادر شد كه اين رقم در 45 روز اول امسال به 1830 فقره رسيد. با اين حساب حجم صدور پروانه 3/38‌درصد كاهش يافته است. البته رييس دفتر صدور پروانه شهرداري تهران دراين باره به دنياي اقتصاد گفت: اغلب افرادي كه پروانه ساختماني دريافت مي‌كنند، نمي‌توانند ساخت‌وساز را شروع كنند، چون توان مالي براي ساخت را ندارند. بعد از اعلام کاهش درآمدهای شهرداری از محل صدور پروانه ساخت‌وساز، بسیاری تصور می‌کردند که این آمار مساوی است با کاهش شدید ساخت‌وساز، ولی مدیرکل تدوین ضوابط و نظارت بر صدور پروانه اعلام کرد که این رقم در مقایسه با سال 86 که شاهد افزایش ناگهانی ساخت‌وساز بودیم، کاهش پیدا کرده و صدور پروانه در سال 87 نسبت به سال 86، 42/ 7‌ درصد کاهش داشته است ولی این به معنای رکود ساخت‌وساز در این دو سال نیست. محمد داوود غفاری در توضیح این مطلب که چه پیش‌بینی برای ساخت‌وساز در فصل تابستان و سال 88 دارید، به دنیای اقتصاد گفت: با قاطعیت می‌گویم که هنوز ساخت‌وساز در سال 88 شروع نشده است، ولی پیش‌بینی می‌کنیم که میزان ساخت‌وساز از سال 87 کمتر نباشد.
فاصله یک ماهه برای صدور پروانه
به عقیده غفاری، در سال گذشته و حتی اوایل سال 88 تقاضای مردم برای دریافت پروانه ساخت‌وساز کاهش نداشته و گذراندن روال قانونی باعث می‌شود دریافت مجوز ساخت به تاخیر افتاده و در مرحله بعدی شاید نبود امکانات کافی باعث می‌شود این پروانه‌ها با تاخیر زیاد به مرحله ساخت‌وساز برسند. با استناد به گفته‌های غفاری، تعداد پروانه‌های صادره در فروردین ماه سال 88 و 15 روز اول اردیبهشت ماه،1830فقره بوده است.
ریسک سرمایه‌گذاری‌های بزرگ
ريیس دفتر صدور پروانه‌های ساختمانی شهرداري تهران همچنین در تحلیلی از وضعیت راکد ساخت‌وساز در سطح کشور به دنیای اقتصاد گفت: سرمایه‌گذاری‌های کلان برای ساخت‌وساز‌های بزرگ (انبوه‌سازان) با احتیاط و آهستگی همراه است و بیشتر ساخت‌وساز‌ها با مجوز 5 طبقه و به شکل شخصی ساز صورت می‌گیرد. وی با اشاره به تحلیل‌های انجام شده در رابطه با آمارهای این سازمان گفت: برای مقایسه میزان کاهش یا افزایش صدور پروانه در هر دوره و برآورد کلی از نحوه ساخت‌وسازها، جداول 10 ساله یعنی از سال 80 تا 88 مورد بررسی قرار می‌گیرد، چراکه ارزیابی‌های کوتاه‌مدت روند صدور پروانه با نگاهی بر پروانه‌های صادر شده در طول یک یا دو سال اشتباه است.
رکود ساخت‌وساز‌ها در ماه رمضان
به عقیده مدیرکل تدوین ضوابط و نظارت بر صدور پروانه، ساخت‌وساز‌ها بر خلاف تابستان سال گذشته که با افزایش تقریبی مواجه بود، امسال به دلیل برخورد با ماه مبارک رمضان با رکود بیشتری همراه خواهد بود و این امر اجتناب‌ناپذیر است.
کاهش 42/7‌درصدی صدور پروانه
غفاری همچنین به دنبال ارائه این اطلاعات یادآور شد: تعداد پروانه‌های صادر شده در سال 87 نسبت به سال 86 به طور دقیق 42/7‌درصد روند کاهشي داشته که بالطبع به معنی کاهش صدور پروانه بوده است. سال گذشته در تهران 23.105 فقره پروانه ساختماني با متراژ25.099.731 مترمربع صادر شده است که از این تعداد پروانه 21.035 با متراژ 19.530.238 متر مربع با کاربری صرفا مسکونی صادر شده است و تعداد 19.488 با متراژ 8.964.302 مترمربع صرفا به تخریب و نوسازی اختصاص یافته است. این در حالی است که از تعداد مذکور (19.488) تعداد 14.846 با متراژ 4.065.490 مترمربع در ارتباط با پروانه‌های کمتر از 5 طبقه و تعداد 4.574 با متراژ 4.969.965 مترمربع برای 5 طبقه و بالاتر (از تعداد 4.574، 16 پروانه بیست طبقه و بالاتر) صادر شده است.
مدیرکل تدوین ضوابط و صدور پروانه شهرداری تهران با اعلام این آمار به دنیای اقتصاد خاطرنشان کرد: تخلف تغییر کاربری پارکینگ کاهش پیدا کرده است و در فروردین ماه امسال 636 مورد پروانه ساختمانی با 645‌هزار و 809 مترمربع متراژ صادر شده است.


مرجع :دنياي اقتصاد
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
سومین همایش مدیر پروژه
دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
با همکاری مؤسسه مطالعات و توسعه مدیریت مهندسی مدیر پروژه عمران و نوسازی برگزار می کند​
همایش مذکور در جهت ارتقاء کاربردی مهندسین در پروژه های عمرانی با حضور اساتید متخصص در این زمینه برگزار خواهد شد​

موضوع همایش:


مدیریت امور پیمان در طرح های عمرانی


هدف و استراتژی اصلی همایش :


نقش توسعه منابع انسانی متخصص در بهبود کیفیت عملیات اجرایی در طرح های عمرانی



محورهای آموزشی همایش:

بررسی شرایط عمومی و خصوصی پیمان در طرح های عمرانی به لحاظ حقوقی و اجرایی​

بررسی شرایط عمومی و خصوصی پیمان در طرح های عمرانی به لحاظ مالی
بررسی قرارداد های متر مربع زیر بنا در طرح های عمرانی



گواهینامه حضور:
در ضمن گواهینامه حضور در همایش با تایید دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برای شرکت کنندگان در همایش صادر می گردد.
  • شایان ذکر است امتیاز شرکت در سمینار ارتقاء، برای مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان، جهت افزایش آگاهی و ارتقاء سطح علمی از پایه ی 3 به 2 و نیز از از پایه 2 به 1 و همچنین جهت تمدید گواهینامه ارتقاء مهندسین پایه 1، 20 امتیاز محسوب می شود.
مکان برگزاری: تهران- میدان ونک- خیابان ملاصدرا - خیابان پردیس- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی- سالن همایش ها


زمان برگزاری: پنج شنبه مورخ 08/05/88 از ساعت 8:30 لغایت 16:00



نحوه ثبت نام



علاقمندان می بایست پس از واریز مبلغ 000/880 ريال به شماره حساب3-1226-810 بانک پارسیان بنام موسسه مطالعات و توسعه مدیریت مهندسی مدیر پروژه عمران و نوسازی اصل فیش واریزی را به نمابر : 2 - 22366971 ؛ 22081082- 021 ارسال نمایند .



((لازم بذکر است همراه داشتن اصل فیش در روز همایش الزامی می باشد ))



ثبت نام تکمیلی جهت آماده سازی کارت حضور در همایش از طریق ثبت نام در سایت www.pm-iran.com انجام می پذیرد .



لطفا جهت اطمینان از تکمیل مراحل ثبت نام با واحد ثبت نام به شماره : 84063254-021 و یا با شماره های : 2 - 22366971 _22081082- 021 واحد روابط عمومی تماس حاصل فرمائید


مهلت ثبت نام
متقاضیان می بایست ثبت نام خود را تا ساعت 24 روز چهار شنبه مورخ هفتم مرداد ماه سال جاری ( 07/05/ 1388 )از طریق پایگاه اینترنتی مؤسسه به نشانی www.pm-iran.com تکمیل نمایند .



نوع تخفیف درصد مبلغ اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها 20% 000/704 ريال اعضاء نظام مهندسی ( فقط سمینارارتقاء ) 20% 000/704 ريال ثبت نام گروهی ( بیشتر از 5 نفر ) 10% 000/792 ريال​


برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی www.pm-iran.com مراجعه و یا با تلفن های 84063254


- 22081082 - 22366972 و نمابر 22081082 تماس حاصل فرمایید





آدرس دبیرخانه: سعادت آباد- میدان کاج- سرو شرقی- روبروی بیمارستان پارسیان- پلاک 14 طبقه 4​
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
دومین همایش ملی سد سازی،

دومین همایش ملی سد سازی،

همایش و نمایشگاه: دومین همایش ملی سد سازی، اسفند ماه 1388 توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان برگزار می شود. مهلت ارسال خلاصه مقاله برای این همایش که دهم اسفند ماه برگزار خواهد، 15 مهرماه اعلام شده است. علاقه مندان به ارائه مقاله می توانند تا این تاریخ، خلاصه مقالات خود را در محورهای مشخص شده به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.


  • مطالعات ژئو تكنيكي ساختگاه سد
  • مطالعات هيدروليكي سازه سد
  • نشست و تغيير شكل در سد
  • كاربرد GIS در سد سازي
  • مطالعات مخزن سد
  • كنترل تراوش در بدنه و پي سد
  • ابزار دقيق و تحليل تنش و كرنش
  • فناوري هاي نوين در صنعت سد سازي
  • هيدرولوژي و مديريت منابع آب در سد سازي
  • كاربرد مهندسي ارزش در صنعت سد سازي
  • الگوي مناسب بهره برداري از سد و شبكه
تاریخ‌های مهم:
مهلت ارسال چکیده: 1388/7/15
اعلام نتایج داوری چکیده مقالات: 1388/7/20
مهلت ارسال اصل مقاله: 1388/9/30
دریافت نسخه نهایی مقالات: 1388/11/10
اعلام نتایج داوری اصل مقاله: 1388/10/30
 

fateme_en

عضو جدید
کاربر ممتاز
چالش‌هاي امروز انبوه‌سازان مطرح شد:

چالش‌هاي امروز انبوه‌سازان مطرح شد:

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان


مديرعامل مركز و مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران در نشست هم‌انديشي چالش‌هاي امروز انبوه‌سازان دليل حضور كم‌رنگ انبوه‌سازان را تصور اشتباه جامعه از اين صنف دانست و تصريح كرد: هرگاه نمي‌توانيم سرمايه را در كشور كنترل كنيم سعي مي‌كنيم توليدكننده‌ي سرمايه را حذف كنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليرضا قهاري در ادامه با تاكيد بر اينكه صدور يك ميليون پروانه ساختمان نشانه‌ي رونق در بخش مسكن نيست و ميزان رشد در پايان ساخت و ساز مشخص مي‌شود، گفت: برخلاف آماري كه مسوولان ارائه مي‌دهند، در طول سه چهار سال اخير توليد مسكن به سرعت كاهش يافته است.
وي با بيان اينكه يكي از معضلات بخش مسكن نگاه دور از واقعيت به انبوه‌ساز بوده است، ادامه داد: عده‌اي گمان مي‌كردند كه با حذف اين طبقه چيزي به دست خواهند آورد نه تنها اين طور نشد بلكه توليد مسكن كه به شدت مورد نياز جامعه است، سير نزولي پيدا كرد.
وي با بيان اينكه به جاي آنكه ابزار كنترلي را درست كنيم توليد را قطع كرديم، ادامه داد: دولت حق دارد نقش كنترلي خود را در مواردي از جمله ماليات، تعداد ساخت و سازها و حتي بر توليدكننده در جهت منافع جامعه اعمال كند.
قهاري با بيان اينكه كم‌لطفي‌ها فقط از سوي دولتمردان نبوده بلكه گاهي اين بي‌مهري‌ها از سوي شهرداري‌هاست كه براي آن‌ها فرقي نمي‌كند كه فردي مي‌خواهد يك واحد بسازد يا هزار واحد، ادامه داد: بايد ابزار تشويقي براي كساني كه بار سنگيني را روي دوش دولت برمي‌دارند، اتخاذ شود.
در ادامه‌ي اين نشست، سامان حكيمي ـ فعال بخش ساخت و ساز نيز ضمن تاكيد بر اينكه بايد از انبوه‌ساز تعريف مشخصي به جامعه دهيم، گفت: يكي از موانع ساخت و ساز تعاوني‌ها هستند كه به دليل نداشتن برنامه‌اي مشخص و تخصص لازم و اولويت دادن به مطالباتشان، خود تبديل به معضل شده‌اند.
حكيمي ديگر مانع پيش روي ساخت و ساز را ارائه نشدن آيين‌نامه‌اي مدون از سوي وزارت مسكن و شهرسازي و مركز تحقيقات مسكن و شهرسازي در رابطه با ساخت و ساز عنوان و در ادامه تصريح كرد: مشكلات با جلسه، همايش و صحبت حل نمي‌شود بلكه بايد راهكارهاي عملي و اجرايي ارائه شود.
جليلي اولياء ـ استاد دانشگاه علم و صنعت هم در ادامه‌ي اين هم‌انديشي با اشاره به اينكه اخيرا انبوه‌سازان سنتي را حذف كرديم و نتوانستيم انبوه‌ساز صنعتي را جايگزين آن كنيم، بزرگترين چالش‌هاي انبوه‌سازان صنعتي را نداشتن مقررات ساختمان و كدهاي ويژه ساختماني و نداشتن انسجام كار دانست.
در ادامه سامان ميرزايي ـ كارشناس بخش مسكن نيز نبود بانك اطلاعات براي ارائه داده‌هاي صحيح به افراد، وجود نهادهاي موازي با آمارهاي متفاوت، نبود زنجيره‌ي كامل توليد صنعتي، رقابت نابرابر سازندگان معتبر، مشكلات سيستم بانكي، نبود شركت‌هاي خدماتي تخصصي در زمينه توزيع و سخت‌افزار را به عنوان موانع پيش‌روي انبوه‌سازان مطرح كرد.
وي تاكيد كرد: تشكيل شوراي فناوري واحد شامل تمامي بخش‌هاي خصوصي و دولتي، داشتن برنامه‌ريزي بلندمدت، اصلاح قانون بيمه، قانون ماليات، قانون بانكي و قانون كار و جايگزيني سياست‌هاي تشويقي به جاي سياست‌هاي تنبيهي موجود، مي‌تواند ما را در خارج شدن از اين وضعيت ياري دهد.
در پايان اين هم‌انديشي، انوشه منصوري ـ دبير شوراي فناوري معماري و ساختمان با انتقاد از انجمن توليد‌كنندگان فناوري نوين صنعتي گفت: متاسفانه انجمن هيچ كار فرهنگي در جهت آگاهي عمومي مردم انجام نداده است چراكه مردم فكر مي‌كنند كه انبوه‌سازي يعني شهرك اكباتان، مجتمع‌هايي خاكستري و دلگير.
وي از ديگر مشكلات موجود را دعواهاي بين افراد انجمن دانست و افزود: يكي از دلايلي كه نمي‌توانيم بانك اطلاعاتي كاملي داشته باشيم، اختلافات بين اعضاي انجمن است كه هر كدام سعي مي‌كنند اطلاعات خود را از ديگري مخفي كند تا جايي كه نمي‌شود دو توليدكننده LSF را با هم زير يك سقف جمع كرد.
منصوري در پايان از انجمن توليدكنندگان فناوري نوين صنعتي تشويق و معرفي انبوه‌ساز نمونه را در سال خواستار شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در حاشيه نشست هم‌انديشي چالش‌هاي امروز، انبوه‌سازان، مديرعامل مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران بيان كرد: از ابتدا قرار نبود كه انبوه‌سازان در مسكن مهر حضور داشته باشند چراكه از نظر مسوولان اين گروه وجود ندارند.
قهاري درباره حضور انبوه‌سازان در مسكن مهر گفت: در دولت قبل كه انبوه‌سازان به خوبي حمايت نمي‌شدند، دوره اوج و رونق كاري انبوه‌سازان بود كه توانستند حدود دويست هزار واحد بيشتر از حد معمول توليد كنند اما در اين دولت حضور انبوه‌سازان كم‌رنگ شده كه دليل آن پرداخت تسهيلات ويژه‌اي بود كه دولت قبل آن را تقبل كرد ولي در شرايط فعلي خبري از تسهيلات نيست.
قهاري در ادامه توضيح داد: با توجه به تجربه‌ي قبل از انقلاب، زمين‌هايي در اختيار تعاوني‌ها قرار گرفت كه سپردن كار به افراد غيرمتخصص و به خطر انداختن سرمايه مردم كه با اعتراض متخصصان از جمله انبوه‌سازان روبه‌رو شد.
وي با اشاره به منعقد شدن تفاهم‌نامه‌اي بين كانون سراسري انبوه‌سازان با وزارت مسكن و شهرسازي مبني بر وارد شدن انبوه‌سازان به مسكن مهر تصريح كرد: دو ماه پيش انجمن انبوه‌سازان تهران يك تفاهم‌نامه با سازمان مسكن و شهرسازي تهران منعقد كرده كه دو، سه روزي است كه موضوع آن جدي شده اما هنوز اتفاق خاصي رخ نداده است.
مديرعامل مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران در تشريح اين تفاهم‌نامه گفت: قرار است وزارت مسكن زمين‌هايي را در اختيار انبوه‌سازان قرار دهد و بعد از اينكه بيست درصد كار ساخت و ساز انجام شد آن را به تعاوني‌ها عرضه كند و اگر تعاوني‌ها خواستند وارد پروژه شوند، بايد بر سر قيمت با انبوه‌سازان به توافق برسند.
قهاري با انتقاد از تعلل تعاوني‌ها ادامه داد: با توجه به اينكه حداكثر تسهيلات پرداختي 14 ميليون تومان است و شش ميليون هم عضو تعاوني بايد داشته باشد، با تاخيري كه در روند ساخت و ساز است امروز كمترين قيمت تمام شده حدودا چهل ميليون تومان است. در حالي كه اگر اين كار توسط انبوه‌سازان صنعتي انجام مي‌شد قيمت تمام شده 20 يا 25 ميليون تومان بود و سال گذشته نيز واحدهايي تحويل مردم مي‌شد.
اين عضو انجمن انبوه‌سازان با تاكيد بر اينكه انبوه‌سازان هميشه براي همكاري اعلام آمادگي كرده‌اند، گفت: زمين‌هايي كه در اختيار انبوه‌سازان قرار گرفته در مقابل يك ميليون واحد، بسيار كم است.
وي در ادامه تضمين خريد از سوي دولت را خواستار شد.
قهاري در پايان از اينكه انبوه‌سازان در شوراي مسكن و اتخاذ تصميمات ناديده گرفته شده‌اند، ابراز تاسف كرد.
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
فن آوران ایرانی موفق به تولید سیمان با استفاده از لجن های آلوده نفتی شدند

محققان یكی از واحدهای فن‌آوری مستقر در مرکز رشد جامع شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای حل معضل زیست محیطی آلاینده‌ها و لجن های نفتی موفق به تولید سیمان با استفاده از این ضایعات شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران یكی از مسائل موجود در تمامی صنایع نفت، شامل پالایشگاه ها، پتروشیمی ها، مراكز استخراج، حمل و پایانه ها، مشكل وجود لجن های حاوی فلزات سنگین و تركیبات نفتی در مراحل مختلف فرآیند می باشد كه آن را به یك معضل جدی زیست محیطی تبدیل كرده است.
استفاده از لجن های نفتی در فرآیند تولید سیمان، یكی از بهترین راه حل ها برای این مشكل است. در این روش كه در برخی از كشورهای صنعتی نظیر آمریكا، كانادا و بعضی از كشورهای اروپایی اجرا شده است؛ علاوه بر این كه با تثبیت فلزات سنگین در ساختار بتن به جلوگیری از هر گونه پیامد زیست محیطی منجر می شود، از محتوای حرارتی موجود در لجن های نفتی به عنوان تامین بخشی از سوخت كوره های مورد نیاز سیمان استفاده می‌كند. در این راستا محققان مجتمع فن‌آوری های نوین فدك با همکاری کارخانه سیمان سپاهان، برای اولین بار در سطح كشورهای منطقه، استفاده از لجن های نفتی را در فرآیند تولید سیمان با موفقیت به مرحله صنعتی رسانده‌اند.
در این زمینه به عنوان اولین اجرای صنعتی، با بررسی و آنالیز لجن های نفتی پالایشگاه اصفهان، 380 تن از این لجن ها، با نظارت و اجرای مجتمع فن‌آوری های نوین فدك از محل پالایشگاه اصفهان به كارخانه سیمان سپاهان که از صنایع پیشرو در صنعت سبز می باشد، منتقل شد و با ارائه فرمولاسیون و نسبت اختلاط مشخص، این پسماندها را در فرآیند تولید سیمان با موفقیت مورد استفاده قرار دادند.
از جمله مزیت های استفاده از لجن نفتی پالایشگاهی در فرآیند تولید سیمان، تثبیت فلزات سنگین در ساختار بتن بدون هیچ گونه پیامد زیست محیطی و صرفه جویی هفت درصدی در مصرف انرژی جهت تولید سیمان عنوان است. بهبود خواص مكانیكی نمونه بتن تولیدی و حل مشکلات زیست محیطی ناشی از لجن های آلوده نفتی از دیگر مزیت های اجرایی این طرح است.
با توجه به مزایای این پسماندهای نفتی و پیشرو بودن کارخانه سیمان سپاهان در این زمینه، توافقنامه ای جهت مصرف دائمی این پسماندها بین پالایشگاه اصفهان و سیمان سپاهان به امضاء رسیده تا معضل پسماندهای نفتی این پالایشگاه توسط مجتمع فناوری های نوین فدک برطرف شد
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
مقاوم سازی بناهای تاریخی در برابر زلزله با استفاده از تزریق مواد معدنی

بنا به اعلام یک پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس: تزریق آهک و سیمان موجب افزایش پارامترهای مقاومتی و افزایش دانسیته بناهای تاریخی در برابر نیروهای جانبی به ویژه زلزله می‌شود.
مجری این طرح ضمن اشاره به اهمیت آثار باستانی و بناهای تاریخی که بیانگر تمدن هر ملت هستند، افزود: در این بررسی به منظور مقاوم‌سازی بناها در برابر نیروهای جانبی دوغاب آهک، دوغاب سیمان، دوغاب آهک-سیمان و پلیمر به بناها تزریق شد.
محمد هادیان افزود: مواد پلیمری به دلیل ناسازگاری با ساختار بناهای تاریخی کشور گزینه مناسبی برای مقاوم‌سازی ساختار محسوب نشده و بیشتر در ترمیم ظاهر بناها مفید واقع می‌شود.
وی با اشاره به اینکه بناهای تاریخی عمدتا از ماسه آهک و خاک گچ ساخته شده‌اند، اظهار داشت: دوغاب سیمان و آهک را می‌توان به دلیل سازگاری با این نوع مصالح، در سطح وسیعی به درون بنا تزریق و آن را مقاوم کرد. به گفته این دانش‌آموخته رشته مهندسی عمران گرایش خاک و پی، دوغاب سیمان نسبت به دوغاب آهک مقاومت بنا را بیشتر افزایش می‌دهد، در حالی که دوغاب آهک انعطاف‌پذیری ساختمان را در برابر نشست زمین زیاد می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه دوغاب آهک سازگارترین ماده برای مقاوم‌سازی بناهای تاریخی محسوب می‌شود، افزود: بسته به میزان نشست زمین و شرایط جوی از دوغاب آهک و سیمان استفاده می‌شود.
دوغاب آهک-سیمان نیز حالت بینابین دارد و در مناطقی که خاک نشست خاصی ندارد می‌توان از آن نیز استفاده کرد.
این پژوهشگر تاکید کرد: از آنجا که تزریق دوغاب باعث ایجاد یکپارچگی و پیوستگی مصالح در بنا می‌شود، سبب انتقال بهتر نیروهای فشاری به زمین و جلوگیری از ایجاد تنش‌های کششی در بنا می‌شود. همچنین تزریق دوغاب سبب چسبندگی داخلی بیشتر مصالح و افزایش مقاومت فشاری و برشی بنا می‌شود.
به گفته هادیان در ایران تاکنون بیشتر بر روی ترمیم ظاهر بناها و محافظت آنها در برابر تغییرات محیطی تاکید شده و سعی بر آن بود که بخش آسیب دیده را با مصالح جدید جایگزین کنند و به مقاوم‌سازی بنا در برابر زلزله توجه خاصی نشده است.
این طرح در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد محمد هادیان با راهنمایی دکتر علی کمک‌پناه و با مشاوره دکتر مسعود سلطانی محمدی در دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است.



به نقل از ایرنا
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
سازمان نظام مهندسی: اسامی نامزدهای فهرست ماندگار برای انتخابات پنجمین دوره هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اعلام شد




گروه عمران :
عباس احمد آخوندی کد انتخاباتی 102



عباس اکبرپور کد انتخاباتی 116


کامران انصاری کد انتخاباتی 121


شهرام سلماسی کد انتخاباتی 181


منوچهر شیبانی اصل کد انتخاباتی 196


میرجلال اوجاقی کد انتخاباتی 123


شمس نوبخت کد انتخاباتی 313


کامران رحیم اف کد انتخاباتی 406

گروه معماری و شهرسازی:



داود مجدنیا کد انتخاباتی 751


مهرداد جاویدی نژاد کد انتخاباتی 715


حسین فیروزی کد انتخاباتی 741
بهروز کلالی کد انتخاباتی 812

گروه تاسیسات مکانیکی و برقی
محسن قالیچه باف کد انتخاباتی 636
سید محمد صادق موسوی کد انتخاباتی 644
مهدی بیات مختاری کد انتخاباتی 504


به نقل از سایت بنا نیوز
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
دومین سمینار ملی مسائل ژئوتکنیکی شبکه های آبیاری و زهکشی، اردیبهشت ماه 1388 توسط موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در شهر کرج برگزار می شود. مهلت ارسال خلاصه مقاله برای این سمینار علمی، پانزدهم شهریور ماه می باشد که علاقه مندان می توانند در یکی از محورهای زیر مقالات خود را به دبیرخانه ارسال نمایند.
  • مشكلات حين ساخت و پس از ساخت ناشي از شرايط ژئوتكنيكي بستر
  • ضوابط و دستورالعمل‌هاي مطالعات ژئوتكنيكي شبكه‌هاي آبياري و زهكشي
  • خصوصيات فيزيكي ، مكانيكي و شيميائي مصالح بستر و منابع قرضه
  • پايداري مصالح بستر
  • روش‌هاي اصلاح و تثبيت خاكهاي مسئله‌دار
  • اقدامات ترميمي و علاج بخشي در مواجهه با شرايط نامتعارف بستر < زهكشي و آبياري هاي شبكه احداث در ژئوسنتتيك مواد>
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
دفتر "مطالعات شهري" مركز مطالعات تكنولوژي دانشگاه صنعتي شريف پس از چهار ماه كار تحقيق و توسعه با همكاري معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه شريف و تحت نظر رياست مركز مطالعات تكنولوژي تأسيس شد. برخي از اهداف تشكيل هسته مطالعات شهري:
· ايجاد بستري مناسب براي هم انديشي متخصصان و دست اندرکاران حوزه مديريت شهري به منظور نيل به راهبردهاي عملي و استراتژيک در جهت توسعه و پيشرفت مديريت شهري نوين و بررسي چالش هاي آن
· ارائه پانل هاي موردکاوي پروژه هاي شهري و بررسي تجارب موفق و ناموفق به منظور آشنايي مخاطبان با اقدامات صورت گرفته در خصوص پروژه هاي شهري، آموزش و جلوگيري از موازي کاري در اجرا و مديريت پروژه هاي شهري
· ارزيابي نقاط قوت و ضعف مديريت و اجراي پروژه هاي شهري و بررسي علل آن و ارائه راهکارهاي عملياتي به منظور ارتقاي کيفيت اجراي پروژه هاي شهري
· شناسايي حوزه هاي جديد و قابل تعريف در مديريت شهري
 

rezaafsharpoor

عضو جدید
کاربر ممتاز
الزام استفاده از مجریان ساخت و ساز ماهر در ساختمان‌های بالاتر از ‪ ۳۰۰۰‬متر زیربنا

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تاکید بر آموزش مجریان ساخت و ساز گفت: در فاز اول و از ابتدای مهرماه استفاده از مجریان ساخت و ساز آموزش دیده برای ساختمان‌های با زیربنای بیشتر از ‪ ۳۰۰۰‬ متر مربع الزامی می‌شود.

«هیربد معصومی» در جمع خبرنگاران افزود: این اقدام با توجه به ماده ‪ ۴‬قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و همچنین در راستای اجرایی کردن مبحث دوم مقررات ملی ساختمان و با اعلام آمادگی سازمان فنی و حرفه‌ای انجام می‌شود.

وی افزود: با این اقدام همه عوامل مربوط به ساخت و ساز آموزش خواهند دید و در مرحله اول استفاده از کارگران، استادکاران و همچنین عوامل فنی ماهر دارای پروانه مهارت فنی، برای همه ساختمان‌های در دست احداث با زیر بنای ناخالص بیش از ‪ ۳۰۰۰‬متر مربع الزامی خواهد شد.

«معصومی» از اجرایی شدن این بخشنامه از ابتدای مهرماه خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این بخشنامه، مهندسان ناظر موظف می‌شوند تا گزارش‌های لازم را در خصوص انجام وظایف و مسئولیت‌های مجری در به کارگیری کارگران، استادکاران و همچنین عوامل فنی ماهر دارای پروانه مهارت فنی به شهرداری‌‎های نواحی و دفاتر خدمات الکترونیک ارائه کنند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران خاطر نشان کرد: همچنین کارفرما و مجری ساختمان نیز مکلف می‌شوند تا اسناد و گزارش‌های مربوطه را در زونکن کارگاهی ثبت و ضبط کنند.

به گفته «معصومی»، این بخشنامه در حال حاضر به شهرداران مناطق‪ ۲۲‬گانه ابلاغ شده است و شهرداران نواحی موظف هستند تا بر اجرای آن نظارت کنند.

وی تصریح کرد: کارگران و عوامل ساخت و ساز نقش مهمی در ارتقای کیفیت ساختمان دارند و به همین دلیل آموزش و افزایش مهارت این افراد بسیار حائز اهمیت است.



منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از ایرنا)
 

Similar threads

بالا