میوه‌های قرمز؛ از گفته‌ها تا واقعیت

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]

[/h]
زغال اخته با عفونت‌های دستگاه ادرار مقابله می‌کند. گیلاس ضد نقرس است. توت فرنگی خواص ضد سرطانی دارد و مورد صحرایی قرمز، تمشک، شاه توت با پیری مقابله می‌کنند.



نگاهی به این دنیای رنگارنگ و زیبا بیندازید. حقیقتاً گذشتن از کنار توت فرنگی، تمشک، شاه‌توت و مورد صحرایی قرمز اصلاً ساده نیست.
این میوه‌های قرمز رنگ زیبا علاوه بر ظاهر دلربایی که دارند می‌توانند با پیری و بیماری‌های مربوط به آن مقابله کنند و شادابی، طراوت و سرزندگی را به ارمغان بیاورند.
برای آشنایی بیشتر با این میوه‌های خوش‌رنگ و خوش طعم این مقاله را تا انتها بخوانید.

[h=2]مورد صحرایی قرمز، دید شبانه را تقویت می‌کند
[/h]
غلط است. شایع شده است که در طول جنگ جهانی دوم خلبانان رویال ایر فرانس برای تقویت دید شبانه‌شان از مورد صحرایی قرمز استفاده می‌کردند. اما باید بگوییم این داستانِ افسانه‌ای، شایعه‌ای بیش نیست و مرکز پزشکی هوایی رویال ایر فرانس شایعه‌ی مصرف مورد صحرایی، مربا یا عصاره‌ی آن توسط خلبانان‌شان را تکذیب کرده است.
تاکنون چندین پژوهش در این خصوص انجام گرفته که نتوانسته تأثیر مورد صحرایی قرمز در دید شبانه را تایید کند. نتایج چهار پژوهش اخیر که با دقت این میوه را مورد بررسی قرار داده است نشان می‌دهد مورد صحرایی قرمز برخلاف باور عموم هیچ تأثیری در بهبود و تقویت دید شبانه‌ی افراد ندارد.

[h=2]

زغال اخته با عفونت‌های دستگاه ادرار مقابله می‌کند
[/h]
کاملاً درست است. سرخ پوستان آمریکا از زغال اخته برای تهیه‌ی دسرهای معرف خود و همچنین برای درمان عفونت‌های دستگاه ادراری که در طول بارداری و بعد از دوران یائسگی در میان زنان شایع می‌شود استفاده می‌کردند. محققان چندین پژوهش روی خواص زغال اخته انجام دادند. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد در میان زنانی که به مدت یک سال آب یا عصاره‌ی زغال اخته مصرف کرده‌اند احتمال ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری به میزان 40 درصد کاهش می‌یابد. باید بگوییم که هیچ فرقی بین آب زغال اخته و کپسول‌های آن وجود ندارد. این میوه‌ی قرمز از چسبندگی باکتری‌های پاتوژن (E.coli) به سلول‌های مثانه جلوگیری می‌کند.


[h=2]
گیلاس ضد نقرس است
[/h]
درست است. این شیوه‌ی درمانی مادربزرگ‌ها مورد تایید محققان نیز قرار گرفته است. اخیراً پژوهشی انجام گرفته که در طول آن هر یک از داوطلبان حدود 300 گرم گیلاس مصرف کرده‌اند و نتایج آن حاکی از تأثیر این میوه‌ی خوشمزه روی نقرس بوده است. بعد از گذشت پنج ساعت از مصرف گیلاس میزان اسید اوره‌ی پلاسما کاهش و میزان دفع ادرار به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد.
علاوه بر این، مصرف گیلاس باعث کاهش شاخص‌های التهاب زا ( protein C- reactive) نیز می‌شود.

[h=2]

[/h][h=2]توت فرنگی خواص ضد سرطانی دارد[/h]کاملاً درست است. توت فرنگی نیز مانند تمام میوه‌هایی که در طبیعت وجود دارد دارای آنتی اکسیدان‌های فراوانی است که باعث کاهش آسیب‌های رادیکال‌های آزاد به DNA می‌شوند.
البته باید بگوییم که خواص توت فرنگی‌ها بیشتر از این‌هاست: این میوه‌های خوشمزه قاطعانه از تشکیل ترکیبات سرطان زایی به نام nitrosamin ها جلوگیری می‌کنند. این مواد زمانی که ما نیتریت یا نیترات و پروتئین می‌خوریم در لوله گوارش تشکیل می‌شوند. nitrosamin ها که به ویژه با مصرف سوسیس و کالباس جذب می‌شوند می‌توانند باعث بروز سرطان‌های دستگاه گوارش شوند. خوشبختانه توت فرنگی تا 70 درصد از تشکیل این عوامل سرطان‌زا جلوگیری به عمل می‌آورد.


[h=2]تمشک و شاه توت با پیری مقابله می‌کنند
[/h]
کاملاً درست است. معمولاً از کیوی و پرتقال به عنوان منبع اصلی آنتی‌ اکسیدان‌ها یاد می‌شود اما نتایج مطالعاتی که در دانشگاه Tufts ماساچوست ایالات متحده‌ی آمریکا انجام گفته نشان می‌دهد مورد صحرایی، تمشک، شاه توت و توت فرنگی نسبت به کیوی و پرتقال دست بالاتری دارند. این میوه‌ها باعث افزایش قدرت دفاعی بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد می‌شوند که دلیل اصلی بروز پیری در سلول‌ها به حساب می‌آیند. محققان آمریکایی تستی با نام اختصاری ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) تعیین کردند که قدرت آنتی‌اکسیدانی میوه‌ها و مواد غذایی دیگر را در پلاسما اندازه گیری می‌کند. بر اساس این آزمایشات میوه‌هایی که امتیاز بالاتری کسب کردند، قدرت آنتی اکسیدانی خون را به میزان 10 تا 25 درصد افزایش می‌دهند. علاوه بر این باید بگوییم که این میوه‌ها مانع از دست دادن حافظه در موش‌های پیر می‌شود و مویرگ‌های این حیوانات را از فشار و هجوم اکسیژن درامان می‌دارد. بنابراین توصیه می‌کنیم برای حفظ سلامت خود و به تأخیر انداختن پیری از مصرف میوه و همچنین سبزیجات غافل نشوید و از نعمت‌های بی پایان خالق هستی و خواص آن‌ها استفاده کنید.
فاطمه مهدی پوربخش تغذیه و آشپزی تبیان
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون پس انگور سیاه چیییییییییی

[h=1]فواید انگور سیاه[/h] انگور میوه‌ای شیرین و لذیذ و از نوع میوه‌های خوشه‌ای است. انگور میوه ای بهشتی است. در احادیث آمده است که امام محمد باقر (ع) فرموده اند:


"چهار میوه از میوه‌های بهشتی هستند، انگور، رطب(خرمای تازه)، انار و سیب."(بحارالانوار/ج14/باب اطعمه و اشربه)

این میوه بهشتی سرشار از ویتامین های A، B و C می باشد. هم چنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است.

یک لیوان(160 گرم) انگور سبز یا قرمز بدون هسته حاوی: 110 کالری انرژی، یک گرم پروتئین، 29 گرم کربوهیدرات و یک گرم فیبر می باشد.

انگور، منبع خیلی خوب ویتامین "ث" (28/17میلی گرم) و منگنز( 11/0 میلی گرم) می باشد. منظور از منبع خیلی خوب یعنی 20 درصد یا بیشتر نیاز روزانه فرد به آن ماده مغذی را برآورده می کند.

درخت انگور را "تاک" یا "مو" نیز می‌گویند.

خواص انگور
1- یکی از خواص مهم انگور، تصفیه ی خون و خون ساز بودن آن است، البته این خاصیت در انگور قرمز بیشتز از انگور سبز است. لذا چنانچه از کم خونی رنج می برید، خوردن انگور قرمز یا یاقوتی را به شما توصیه می کنیم.

2- افرادی که خیلی لاغرند و می خواهند چاق شوند، می‌توانند یک لیوان صبح و یک لیوان عصر آب انگور بخورند.

انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده، به این صورت که اگر انگور را از صبح تا ظهر، به تنهایی میل کنید لاغر کننده و اگر آن را همراه با غذا بخورید چاق کننده است.

3- انگور و آب آن برای کسانی که در اثر یک بیماری طولانی ضعیف شده‌اند، بسیار مفید است. افرادی که در دوره نقاهت بیماری به سر می برند و یا ضعف عمومی دارند، سعی کنند از انگور، هویج، سیب و هلو به مقدار زیاد استفاده کنند. البته بهتر آن است که این میوه ها را با هم در آب میوه گیری بریزند و آب میوه مخلوط را در طول روز جرعه جرعه بنوشند.

4- انگور برای سل، یبوست، بواسیر و سیاه سرفه اثر شفابخش دارد.

6- آب انگور تازه برای بیمارانی که دچار ورم کلیه هستند، نوشیدنی مناسبی است، زیرا ادرارآور است. حتی در این مورد بهتر است به جای شیر به بیمار، آب انگور تازه داده شود.

7- به دلیل مغذی و مقوی بودن انگور، برخی از پزشکان عقیده دارند که آب انگور تازه نوعی شیر با منبع گیاهی است که مواد غذایی آن به مراتب بیشتر ار شیر حیوانی است.

8- مصرف آب انگور تازه برای کسانی که نارسایی کبد دارند توصیه شده است، زیرا آب انگور عمل ذخیره قند در کبد و دفع صفرا را تسهیل می‌کند. کبد را تقویت می‌کند و به فعالیت سالم آن کمک می‌کند.

9- انگور موجب افزایش اشتها می شود.

10- انگور، سموم بدن را دفع می‌کند و یبوست را برطرف می‌سازد.

11- اگر آب انگور را بر پوست بمالید، چین وچروک آن را بر طرف می‌کند و پوست را با طراوت می‌کند.

11- انگور برای کسانی که مبتلا به ورم مفاصل ، روماتیسم، نقرس و سنگ کلیه می باشند، مفید است.

12- انگور برای کسانی که دچار مسمومیت، عوارض فشار خون بالا و سوء هاضمه، اختلالات پوستی، کورک، اگزما و نفریت(ورم چرکی کلیه‌ها) شده‌اند سودمند است.

13- آب انگور تازه شیر زنان را زیاد می‌کند.

14- انگور در زدودن غم و اندوه و بی‌تابی شدید، بسیار موثر است. از امام صادق علیه‌السلام نقل شده است که فرمود: "پس از طوفان نوح که آب، زمین را شست و حضرت نوح در قبرستان‌ها، استخوان مردگان را دید و بسیار اندوهناک گشت، خداوند متعال به او وحی کرد که انگور سیاه بخور تا غم تو از بین برود." (بحارالانوار/ج14/باب اطعمه و اشربه)

15- انگور عاملی مهم برای بازگشت نیروی عضلانی است.

16- انگور یک غذای خوب برای سلسله اعصاب می‌باشد و فشار عصبی را تسکین می‌دهد.

17- انگور تازه برای بهبود بیماری های قلبی بسیار سودمند است.

18- انگور قند خون را نیز تنظیم می کند. در اثر ورود قند انگور به خون، نیرویی به وجود می‌آید که ماهیچه‌ها به وسیله آن کار می‌کنند.

19- انگور باعث پاک سازی معده و روده از مواد زائد و مضر می شود.

20- انگور دو برابر گوشت در بدن انرژی تولید می‌کند، ولی بر خلاف گوشت اوره خون را افزایش نمی دهد.

21- طبق تحقیقات علمی جدید، انگور بسیاری از میکروب های بیمار زای داخل بدن را نیز از بین می برد.

خواص انگور قرمز
انگور قرمز از تصلب شرایین و انسداد رگ ها پیشگیری می کند.

به گفته پژوهشگران "غلیظ بودن خون، اکسیداسیون سریع کلسترول، سفت و سخت شدن رگ ها دلایل اصلی بروز بیماری های قلبی و تصلب شرایین است." این پژوهشگران دریافته اند که با خوردن انگور قرمز، اکسیداسیون کلسترول، کاهش می یابد و رگ های خونی منبسط می شوند و خون با سرعت بیشتری در بدن جریان می یابد علاوه بر این، خوردن انگور قرمز موجب بهبود عملکرد قلب می شود.

انگور قرمز منبع سرشاری از آنتی اکسیدان موسوم به "کوئرنستین" است. پوست انگور دارای ماده سفید "رزوراتول" است که از تراکم و روی هم انباشته شدن پلاکت های خون جلوگیری می کند و در نتیجه مانع لخته شدن خون در رگ ها می شود.

موراد احتیاط
1- مصرف زیاد انگور باعث دل پیچه و اسهال می شود، بنابراین در خوردن آن افراط نکنید.

2- مصرف انگور برای مبتلایان به دیابت(مرض قند) مضر است.

3- مصرف مداوم آب انگور باعث ایجاد سنگ کلیه و رسوبات در دستگاه ادراری می شود.

4- خوردن انگور ترش و نارس، باعث بروز اختلال در معده می‌شود.

5- هسته انگور، سرد و خشک است و در معده‌های ضعیف ایجاد نفخ می کند.

6- زیاد‌ه روی در خوردن انگور برای کبد و معده مضر است و حتی ممکن است به انسداد روده و معده ختم شود.

7- خوردن آب سرد بلافاصله پس از خوردن انگور، برای معده زیان‌آور است.
 

Similar threads

بالا