مسابقه : اگه گفتین این دانشمند کیه ؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
این عزیز ، کیه ؟


به جان خودم ، راهنمایی نمیخواد . . .
این هم یه عکس از چند سال بعد اون مرحوم
 

aynaz

عضو جدید
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]زندگی نامه، خصوصیات و خدمات دکتر محمود حسابی
[/FONT]



[FONT=arial, helvetica, sans-serif]سید محمود حسابي در سال 1281 (ه.ش), از پدر و مادري تفرشي در تهران زاده شدند. پس از سپري نمودن چهار سال از دوران كودكي در تهران, به همراه خانواده (پدر, مادر, برادر) عازم شامات گرديدند. در هفت سالگي تحصيلات ابتدايي خود را در بيروت, با تنگدستي و مرارت هاي دور از وطن در مدرسه كشيش هاي فرانسوي آغاز كردند و همزمان, توسط مادر فداكار, متدين و فاضله خود (خانم گوهرشاد حسابي) , تحت آموزش تعليمات مذهبي و ادبيات فارسي قرار گرفتند. استاد, قرآن كريم را حفظ و به آن اعتقادي ژرف داشتند. ديوان حافظ را نيز از برداشته و به بوستان و گلستان سعدي, شاهنامه فردوسي, مثنوي مولوي, منشات قائم مقام اشراف كامل داشتند.
شروع تحصيلات متوسطه ايشان مصادف با آغاز جنگ جهاني اول, و تعطيلي مدارس فرانسوي زبان بيروت بود. از اين رو, پس از دو سال تحصيل در منزل براي ادامه به كالج آمريكايي بيروت رفتند و در سن هفده سالگي ليسانس ادبيات, در سن نوزده سالگي, ليسانس بيولوژي و پس از آن مدرك مهندسي راه و ساختمان را اخذ نمودند. در آن زمان با نقشه كشي و راهسازي, به امرار معاش خانواده كمك مي كردند. استاد همچنين در رشته هاي پزشكي, رياضيات و ستاره شناسي به تحصيلات آكادميك پرداختند.
شركت راهسازي فرانسوي كه استاد در آن مشغول به كار بودند, به پاس قدرداني از زحماتشان, ايشان را براي ادامه تحصيل به كشور فرانسه اعزام كرد و بدين ترتيب در سال1924 (م) به مدرسه عالي برق پاريس وارد و در سال 1925 (م) فارغ التحصيل شدند.
همزمان با تحصيل در رشته معدن, در راه آهن برقي فرانسه مشغول به كار گرديدند و پس از پايان تحصيل در اين رشته كار خود را در معادن آهن شمال فرانسه و معادن زغال سنگ ايالت "سار" آغاز كردند. سپس به دليل وجود روحيه علمي, به تحصيل و تحقيق, در دانشگاه سوربن, در رشته فيزيك پرداختند و در سال 1927 (م) در سن بيست و پنج سالگي دانشنامه دكتراي فيزيك خود را , با ارائه رساله اي تحت عنوان "حساسيت سلول هاي فتوالكتريك", با درجه عالي دريافت كردند.
استاد با شعر و موسيقي سنتي ايران و موسيقي كلاسيك غرب به خوبي آشنايي داشتند وايشان در چند رشته ورزشي موفقيت هايي كسب نمودند كه از آن ميان مي توان به ديپلم نجات غريق در رشته شنا اشاره نمود.
پروفسور حسابي به دليل عشق به ميهن و با وجود امكان ادامه تحقيقات در خارج از كشور به ايران بازگشت و با ايمان و تعهد, به خدمتي خستگي ناپذير پرداخت تا جوانان ايراني را با علوم نوين آشنا سازد. پايه گذاري علوم نوين و تاسيس دارالمعلمين و دانشسراي عالي, دانشكده هاي فني و علوم دانشگاه تهران, نگارش ده ها كتاب و جزوه و راه اندازي و پايه گذاري فيزيك و مهندسي نوين, ايشان را به نام پدر علم فيزيك و مهندسي نوين ايران در كشور معروف كرد. حدود هفتاد سال خدمت علمي ايشان در گسترش علوم روز و واژه گزيني علمي در برابر هجوم لغات خارجي و نيز پايه گذاري مراكز آموزشي, پژوهشي, تخصصي, علمي و ..., از جمله اقدامات ارزشمند استاد به شمار مي رود كه براي نمونه به مواردي اشاره مي كنيم:
_ اولين نقشه برداري فني و تخصصي كشور (راه بندرلنگه به بوشهر)
_ اولين راهسازي مدرن و علمي ايران (راه تهران به شمشك)
_ پايه گذاري اولين مدارس عشايري كشور
_ پايه گذاري دارالمعلمين عالي
_ پايه گذاري دانشسراي عالي
_ ساخت اولين راديو در كشور
_ راه اندازي اولين آنتن فرستنده در كشور
_ راه اندازي اولين مركز زلزله شناسي كشور
_ راه اندازي اولين رآكتور اتمي سازمان انرژي اتمي كشور
_ راه اندازي اولين دستگاه راديولوژي در ايران
_ تعيين ساعت ايران
_ پايه گذاري اولين بيمارستان خصوصي در ايران, به نام بيمارستان "گوهرشاد"
_ شركت در پايه گذاري فرهنگستان ايران و ايجاد انجمن زبان فارسي
_تدوين اساسنامه طرح تاسيس دانشگاه تهران
_ پايه گذاري دانشكده فني دانشگاه تهران
_ پايه گذاري دانشكده علوم دانشگاه تهران
_ پايه گذاري شوراي عالي معارف
_ پايه گذاري مركز عدسي سازي اپتيك كاربردي در دانشكده علوم دانشگاه تهران
_ پايه گذاري بخش آكوستيك در دانشگاه و اندازه گيري فواصل گام هاي موسيقي ايراني به روش علمي
_ پايه گذاري و برنامه ريزي آموزش نوين ابتدايي و دبيرستاني
_ پايه گذاري موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران
_ پايه گذاري مركز تحقيقات اتمي دانشگاه تهران
_ پايه گذاري اولين رصدخانه نوين در ايران
_ پايه گذاري مركز مدرن تعقيب ماهواره ها در شيراز
_ پايه گذاري مركز مخابرات اسدآباد همدان
_ پايه گذاري انجمن موسيقي ايران و مركز پژوهش هاي موسيقي
_ پايه گذاري كميته پژوهشي فضاي ايران
_ ايجاد اولين ايستگاه هواشناسي كشور (در ساختمان دانشسراي عالي در نگارستان دانشگاه تهران)
_ تدوين اساسنامه و تاسيس موسسه ملي ستاندارد
_ تدوين آيين نامه كارخانجات نساجي كشور و رساله چگونگي حمايت دولت در رشد اين صنعت
_ پايه گذاري واحد تحقيقاتي صنعتي سغدايي (پژوهش و صنعت در الكترونيك, فيزيك, فيزيك اپتيك, هوش مصنوعي)
_ راه اندازي اولين آسياب آبي توليد برق (ژنراتور) در كشور
_ ايجاد اولين كارگاه هاي تجربي در علوم كاربردي در ايران
_ ايجاد اولين آزمايشگاه علوم پايه در كشور
[/FONT]​
 

srn57

عضو جدید
خیلی ممنون.
خداییش نمیدونستم دکتر حسابی این همه کار رو کرده.
دستش درد نکنه.
دست شما هم درد نکنه.
 

srn57

عضو جدید
با اجازه خانم aynaz یه عکس هم من میذارم.
بی نوبته ولی خوب نوبت منم یه بار این اشکان عزیز گرفت .این به اون در.
 

پیوست ها

  • aks.jpg
    aks.jpg
    13.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

srn57

عضو جدید
ببخشید یادم رفت:
یک ریاضیدان معروف.
اگر معادلات دیفرانسیل پاس کرده باشید حتما میشناسیدش.!
 

srn57

عضو جدید
هنوز نوبت من بود که.خوب یک دفعه بگید نیام تو دیگه!
این که گذاشتی ارسطو نیست؟؟
 

srn57

عضو جدید
ارسطو در سال 384 قبل میلاد در خانواده‌ای ثروت‌مند از اهالی استاگیرا شهری در شمال یونان، به دنیا آمد. در ۱۷ سالگی به فرهنگستانی به نام آکادمی افلاطون در آتن فرستاده شد و ۲۰ سال در آن‌جا درس خواند و تدریس کرد.
پس از مرگ افلاطون در سال ۳۴۷، ارسطو ناکام از به اختیار گرفتن مدیریت فرهنگستان به اسوس در آسیای کوچک رفت و با پایتیاس خواهرزادهٔ فرمانروای وقت ازدواج کرد. در ۳۴۳ به دعوت فیلیپ مقدون آموزش اسکندر مقدونی را بر عهده گرفت. پس از بازگشتش به آتن در ۳۳۵، آموزشگاهی خود را به نام لایسیوم تأسیس کرد.
در ۳۲۳ و پس از مرگ اسکندر، که آتن را ملحق شاهنشاهی خود کرده بود، آتش احساسات ضدمقدونی اوج گرفت و دامن‌گیر ارسطو شد. او به ناچار به چالسیس پناه برد و سال بعد (۳۲۲) در ۶۲ سالگی درگذشت.
ارسطو با انتقاد از فرضیه مثل‌ها فلسفه خود را آغاز می‌کند. حقایق قابل ادراک وجود ندارند آنچه وجود دارد مثال نیست بلکه خرد و جزئی است.
وی گفته‌است «علم جز بر کلیات تعلق نمی‌گیرد». ما هنگامی می‌توانیم درباره اشیاء قضاوت کنیم که نوع و جنس را بهتر بشناسیم. تعیین قواعدی که حافظ روابط صحیح قضایای کلی با قضایای جزئی و شخصی باشد خاص منطقی است که هیچکس بهتر از ارسطو درباره آن تحقیق نکرده‌است همین منطق است که یکی از هدایای ارزنده و گرانبهای این فیلسوف بعالم بشریت به شمار می‌آید.
ارسطو را می‌توان از نخستین کیهانشناسان دانست. او با در نظر گرفتن زمین در مرکز گیتی و قرار دادن فلکهای مختلف برای اجرام آسمانی (مثلاً فلک خورشید، فلک ثوابت و...) الگویی از جهان را برای همروزگاران خود ترسیم کرد. ارسطو چهار عنصر بنیادی کیهان را آب، آتش، خاک و هوا می‌دانست به‌علاوهٔ عنصر پنجمی به نام اثیر که معتقد بود اجرام آسمانی از آن ساخته شده‌اند. آثار ارسطو بسیار متنوع و شامل جمیع معارف و علوم یونانی (جز ریاضی) است و اصولا شامل منطقیات طبیعیات الهیات و خلقیات است که از آن جمله از (فن شعر) (فن خطابه) (کتاب اخلاق) (سیاست) (ما بعد الطبیعه) باید نام برد.
منطقیات: مقولات ,جدلیات ,آنالوطیقای اول و دوم ,قضایا ,ابطال مغالات که در کل در کتاب ارغنون جمع شده‌اند.
 

aynaz

عضو جدید
آقای نظری جوابتون درست بود من هم موقع ارسال پست ، پست شمارو ندیدم و خوشحالم که شما هم تو این جمع اومدین و پستم رو حذف کردم . امیدوارم ناراحت نشده باشین
 

srn57

عضو جدید
شما مگه اشکانی؟
آقا اشکان ببخشید.
آخه لاپلاس رو دوست دارم.معادلات دیفرانسیل هر چی لاپلاس رو میخوندم گیج بودم نمیشد.همه معادلات رو هم با همین معادله لاپلاس میشد حل کرد.!
ببخشید.
 

aynaz

عضو جدید
اگه موافق باشین مسابقه رو آقای نظری یا آقای ابراهیم زاده ادامه بدن ، در ضمن عکس ارسطو هم شناسایی شد .
ممنون
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
شیمیدان سوئدی سوانت آرنیوس (svante arrhenius) که در فاصله سالهای ۱۸۵۹ تا ۱۹۲۷ می‌زیسته‌است.
بسیاری از ایده‌های اولیه درباره تفکیک یونی در محلولها را فرمولبندی کرد. در وهله نخست، عقاید وی پذیرفته نشد. در واقع وی پایینترین نمره ممکن را در امتحان Ph.D دریافت کرد. در ۱۹۰۳ ،«آرنیوس» به دلیل عقاید انقلابی‌اش، جایزه نوبل را در شیمی برد. وی یکی از نخستین دانشمندانی است که وجود رابطه‌ای را در بین مقدار کربن دی اکسید موجود در اتمسفر و دمای کره زمین پیشنهاد کرد. پدیده‌ای که امروز به نام «اثر گلخانه‌ای» شناخته شده‌است.
 

srn57

عضو جدید
اشکان جان این لینکت خیلی جالب بود.دستت درد نکنه برادر!
یک 10 دقیقه ای طول کشید تا لفهمم!
همه چی یادم رفته جون داداش!
 

srn57

عضو جدید
تاپیک یک تاپیک بسیار جالب وآموزنده میباشد.
وقتی فکر میکنم میبینم حودم چند تا مطلب هر چند کوچک ولی مفید یاد گرفتم.
جناب بهتاشک با نظر خانم aynaz اگر صلاح میدونید ،فکر کنم این تاپیک رو مهم بذارید تا بازدید کننده هم زیاد بشه!
با تشکر از خانم aynaz!
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
تاپیک یک تاپیک بسیار جالب وآموزنده میباشد.
وقتی فکر میکنم میبینم حودم چند تا مطلب هر چند کوچک ولی مفید یاد گرفتم.
جناب بهتاشک با نظر خانم aynaz اگر صلاح میدونید ،فکر کنم این تاپیک رو مهم بذارید تا بازدید کننده هم زیاد بشه!
با تشکر از خانم aynaz!
بله ؟
ساعت خواب ، برادر
این تاپیک چند روزه که مهم شده
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
فریتس هابر یکی از شیمیدانان بود.
او در 9 دسامبر سال 1868 بدنیا آمد. توجهش بیشتر به الکتروشیمی بود. در سال 1909 الکترودی بلورین ساخت که توسط آن (PH) اندازه گیری می شود. در آغاز قرن بیستم بیشتر شیمیدانان می کوشیدند تا روشی کار آمد برای استفاده از نیتروژن هوا به مقیاس وسیع ، به دست آورند. ترکیبات نیتروژن ماده اصلی کودها و مواد منفجره را تشکیل می دهد، ولی مهم‌ترین و عظیم ترین منبع این گونه ترکیبات در دشت‌های ازتی صحرای شمالی شیلی بود. بدیهی است، بر اثر دور بودن این ناحیه از مرکز صنعتی جهان ، استفاده از آن مقرون به صرفه نبود. از طرفی هم ، با توجه به اینکه چهار پنجم هوا را گاز ازت تشکیل داده و در واقع هوا ذخیره ای تمام نشدنی از این ماده است، طبعا هر طریقه ای که برای تبدیل نیتروژن هوا به ترکیبات آن عرضه می شد مقرون به صرفه بود. هابر مطالعاتی در خصوص امکان ترکیب نیتروژن و ئیدروژن ، تحت فشار زیاد با استفاده از آهن به عنوان واکنش بار به منظور تولید آمونیاک به عمل آورد که بسیار کار آمد بود. هابر برای تهیه گاز آمونیاک،نیتروژن را از تقطیر جز به جز هوا بدست آورد . زیرا بیش از 70% حجم هوا را این گاز تشکیل داده است . هابر گاز هیدروزن را از اثر بخار آب داغ بر زغال کک داغ بدست آورد.
C + H2O → CO + H2وی با توجه به دو طرفه بودن واکنش تهیه آمونیاک طبق صل لوشاتلیه با پایین آوردن دما واکنش به سمت چپ پیش می رود اما در دما پایین سرعت واکنش بسیار پایین است.با افزایش دماسرعت واکنش زیاد اما واکنش به سمت چپ میرود .
 

ar ebrahimzadeh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ایشون یکی از برادرهای دالتون هستند که با لوک خوش شانس مشکل داشتند ، البته شنیدم بعداً رفتند و شناسنامه شونو عوض کردند و شدند انگلیسی نهههههههههههههههههههههههه
 

ar ebrahimzadeh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
قابل توجه بعضی ها من اصلاً از جائی کمک نگرفتم خودم پیداش کردم . در صورت درست بودن جواب امتیاز به مقدار فراوان فراموش نشود . اجرکم عندالله
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا