خدمت شما اش شولی
اینم دستور پختش اشپز یزدیمون داد براتون
مواد لازم :
سبزی پاک نکرده: یک کیلوونیم (نيمي از آن اسفناج و نيم ديگر شوید و تره و جعفری و چند شاخه شنبلیله)
چغندر یا لبو: دوعدد بزرگ
پیاز: سه عدد
نعنا خشک: دو قاشق غذا خوری
آرد: یک ونیم پيمانه
عدس: یک پيمانه
روغن :به میزان لازم برای پیاز ونعناع داغ
نمک: به میزان دلخواه
زرد چوبه :دو قاشق مرباخوری
سرکه: به میزان دلخواه
روش پخت:
نخست چغندر را پوست میکنیم و به گونهي خلالی برش میدهیم و با كمي آب میگذاریم روی گاز تا نیمپز شود.
پس از نیمپز شدن چغندر، عدس و سبزی خوردهشده در آن ميريزيم وصبر میکنیم تا خوب بپزد.
در این فاصله نعناداغ وپیازداغ را درست میکنیم و در پايان كار به پیاز داغ زردچوبه ميزنيم.
آرد را با چهار يا پنج لیوان آب مخلوط میکنیم و با دست آرد را با آب ورز ميدهيم.
پس از آن ۴ لیوان آب جوش به آش اضافه میکنیم وسپس آرد آب گرفته را به آرامی در آش ميريزيم و همزمان خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.
اگر سفتي آن زياد شد باز هم آب به آن ميافزاييم. سپس آن را خوب به هم می زنیم تا همانند سوپ شود. اينك نمک وفلفل آش را اندازه میکنیم .
درپايان نعنا داغ و بقیه پیاز داغ وسرکه را اضافه می کنیم (کمی از آن را برای تزیین نگه میداریم). ومیگذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کمتر شود.
آش شولي آماده است. آشي پر از خوردنيهاي سالم و خوشمزه. آنها كه كمي مزهي ترشي در غذا را ميپسندند بيش از همه از اين آش لذت خواهند برد البته پس از يزديها. نوش جان.