broiler
عضو جدید
سلام؛
بنده یک دانشجوی ترم آخر کارشناسی علوم دام هستم. و یک سئوال در مورد جیره نویسی داشتم ازتون و متاسفانه به این دلیله که در دانشگاههای ما بیشتر به تئوری اهمیت داده می شه و باید خودمون دنبال مباحث عملی و کاربردی باشیم.
سئوال بنده این هستش که برای جیره نویسیِ یک واحد دامداری یا مرغداری، چه اطلاعاتی رو بایستی از دامدار بگیریم و در مقابل پس از نوشتن جیره چه چیزهایی رو در اختیار اونها قرار بدیم؟
یعنی در واقعیت و عمل چه چیزهایی بین دامدار و جیره نویس به هنگام سفارش جیره رد و بدل می شه؟
به عنوان مثال یکی از اطلاعاتی رو که بایستی از دامدار بگیریم قیمت تمام شدۀ اقلام خوراکیست تا بتونیم جیره رو هر چه اقتصادی تر ببندیم.
خیلی ممنون می شم اگر راهنمایی بفرمائید...
با سلام
جیره نویسی چیست؟
خیلی ساده بگم. ما باید نیاز های حیوان رو بدونیم و با توجه به اون نیازها و مواد خوراکی در دسترس مواد مغذی مورد نیاز رو برای دام تامین کنیم.
راه حل های ساده:
1- لیست مواد خوراکی مون رو بنویسیم (ابتدا سعی در تامین انرژی-پروتئین و سپس دیگر مواد جیره داشته باشیم)
2- قیمت مواد مغذی با توجه به هدفی که داریم به صرفه باشد (یعنی برای جوجه گوشتی شاید یه تغذیه خیلی خوب قیمت جیره رو به کیلیویی 800 برسونه ولی آیا برای تولید کننده فایده داره؟)
3-اصلا نیاز نیست به دامدار راجع به جزئیات جیره (مانند بالانس آمینواسید آرژنین-لیزین) توضیح دهیم.
4- کیفیت ماده خوراکی نیز مهم است (ذرت و ... از لحاظ ظاهری باید قابل قبول باشد)
و بسیاری نکات مهم که در این فضا نمیشه بحث کرد. برای اطلاعات بیشتر در صورت تمایل می تونید با من تماس بگیرید.
آخرین ویرایش توسط مدیر: