بلوتوث کبیر !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
بلوتوث از نام پادشاه ....................... در قرن 10 برگرفته شده او کسی بود که دیپلماسی را از جنگ به سمت گفتگو سوق داد:smile::D:smile: مخترعان تکنولوژی بلوتوث فکر میکردند این نام مناسب برای تکنولوژی آنهاست که به وسایل مختلف اجازه میدهد نوعی گفتگو با هم داشته باشند.

حتما داستان پادشاه ............. را در قرن دهم میلادی شنیده‌اید که به پادشاه دندان آبی شهرت داشت.وی بین سال‌های ۹۴۰ و ۹۸۱ میلادی می‌زیست. از نکات قابل ذکر این است که علاقه فراوانی به میوه جنگلی «تمشک آبی» یا بلوبری داشت و تعدادی از دندان‌هایش برای همیشه آبی رنگ شدند:surprised:. آنچه شاید ندانید این است که نشانه بلوتوث یا «دندان آبی» در واقع ترکیبی از دو حرف اول نام این پادشاه است. اولین نشانه بلوتوث از شکلی دندان مانند نیز برخوردار بود؛ اما فعل و انفعالات نشانه ای اینجا پایان نگرفت. به دلیل اینکه ........ در متحد کردن اقوام متفرقی که اکنون در نروژ، سوئد و ........ ساکن هستند نقشی کلیدی به عهده داشته است، فناوری بلوتوث به گونه‌ای طراحی شده تا همکاری میان صنایعی از قبیل رایانه، تلفن همراه و اتومبیل‌سازی را فراهم آورد.:cool:

طرح لوگوي فناوري بلوتوث نيز برگرفته شده از حروف اول كلمات این پادشاه مي باشد كه به طرز جالبي در يكديگر تركيب شده اند. اگر با دقت به لوگوي فوق توجه نماييد مي توانيد حروف B و H را از يكديگر تشخيص دهيد.


البته براي درك بهتر تصوير فوق بايد گفت كه طراحان لوگوي بلوتوث از حروف رمزي معادل آن استفاده كرده اند. سمبل ستاره در اين رسم الخط در واقع همان حرف H مي باشد.

دانستن اين نكته خالي از لطف نيست كه سرپرست تيم ابداع كننده تكنولوژي بلوتوث در شركت اريكسون، خانم ماریا خورسند، بانوی 52 ساله ایرانی، یکی از مدیران مشهور صنعت فناوری اطلاعات جهان است. هر چند ایرانی‌ها در میان مدیران رده ‌بالای صنعت فناوری اطلاعات چندان کم‌ تعداد نیستند، اما خانم خورسند یکی از بلند پایه ‌ترین و در عین حال معدود زنان ایرانی فعال در این رشته مي باشد.
امروزه دیگر همه با فناوری بلوتوث آشنا هستند و کمتر گوشی تلفن‌ همراهي در جهان ساخته می‌شود که به این فناوری مجهز نباشد. ماریا خورسند (MariaKhorsand) در زمان مدیریت خود در شرکت اریکسون سوئد، ریاست این پروژه انقلابی را بر عهده داشته ‌است و در واقع مادر معنوی فناوری بلوتوث محسوب می‌شود. ايشان متولد 12 ژوئن 1957 در شهر ساري مي‌باشند.
در سال 1994 شرکت ‌اریکسون يك طرح مطالعاتي در زمينه توليد گوشی‌هاي تلفن همراه با قابليت اتصال بصورت بی سیم به وسايل دیگري مانند رایانه‌های جیبی گرفت. پس از گذشت چهار سال، در سال 1998 اریکسون و چهار شرکت آی بی ام، اینتل، نوکیا و توشیبا یک کنسرسیوم با نام Bluetooth Special Interest Group يا Bluetooth SIG تشکیل دادند تا استانداردی بی‌ سیم برای اتصال ابزارهای مخابراتی/رایانه‌ای و ابزارهای جانبی آنها طراحی کنند که دامنهٔ کوتاه، توان مصرفی پایین و قیمتی ارزان داشته باشد. اين گروه كار خود را رسما در ۲۰ می ‌۱۹۹۹ آغاز نمود. با گذشت زمان شركتهاي ديگر نيز كه تمايل به استفاده از فناوري ابداعي شركت اريكسون در تجهيزات خود داشتند، به عضويت اين گروه در آمدند.

حالا اگه تونستین ، جا خالی رو خودتون تشخیص بدین :D

.............................

 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
حیفم اومد

حیفم اومد

حیفم اومد در مورد خود فناوری بلوتوث هیچی نگم ..................... بنابراین میگم :smile:

Bluetooth یک سیتم رادیویی برای مصارفی با توان پایین در یک برد کوتاه (10 سانتی متر 10 متر و 100 متر )که توسط یک میکروچیپ ارزان طراحی شده می‌باشد.کاربران حرفه ای زیادی هستند که حتی به بلوتوث فکر هم نمیکنند با اینکه امروزه بلوتوث بر روی اکثر لپ تاپ ها فعال است. البته تعداد این کاربران چندان کم هم نیست ! در آغاز بلوتوث با سر وصدای زیادی به بازار عرضه شد. شعارهایی که اکثر آنها مبنی بر این بود که ما از شر کابلهای پیچیده و درهم وبرهم خلاص میشویم. ولی ظاهرا هنوز بلوتوث مورد توجه اکثریت قرار نگرفته است. از سیستمهای مبتنی بر بلوتوث تا حالا محصولاتی نظیر iPaq ها مورد توجه قرار گرفته اند. چرا که کاربران میتوانند براحتی این سیستمها را حمل کنند و با کیبورد ها – پرینترها و هد ستهای قابل حمل از زندگی لذت ببرند. در حقیقت برای ابزارهای قابل حمل که پورتهای زیادی روی خود ندارند بلوتوث مورد توجه شدید قرار گرفته است. موبایلهای مبتنی بر بلوتوث به شما اجازه میدهند که به یک PDA یا کامپیوتر قابل حمل متصل شوید و به درون اینترنت شیرجه بزنید !


بلوتوث طراحی شد تا پایه ای برای شبکه های شخصی باشد. (Personal Area Network) راه حلی برای ارتباطات نزدیک دستگاههای مختلف. برد انتقال بلوتوث از 1 متر شروع میشود و تا 100 متر هم میتواند ادامه پیدا کند:surprised:. البته این برد بستگی کامل به قدرت کلاس و وسیله دارد. قدرتمند ترین وسیله (کلاس 1) میتواند تا 300 فوت فاصله را ساپورت کند. تقریبا مثل شبکه های Wi-Fi .

بلوتوث اطلاعات را روی فرکانس موج GHz 2.4 منتقل میکند. سرعت انتقال هم حداکثرMbps 1 است که خیلی کمتر از شبکه های Wi-Fi میباشد واز پروتکل (Link Manager Protocol) برای ارتباط بین دستگاهها استفاده میکند.


کاربرد ها و مصارف bluetooth

ایجاد یک شبکه بیسیم برای کامپیوتر های رومیزی با یک پهنای باند کوچک
استفاده در تجهیزاتی مثل Printer ,Microphone,Keyboard,Mouse
بلوتوث فروش زیادی در تلفنهای سلولی داشته است که آنها را قادر ساخته که به کامپیوتر ها وPDAs و handsfree ها وبسیاری دیگر از دستگاهها متصل شوند و به این ترتیب یک شبکه بیسیم LAN را ایجاد میکنند
انتقال فایلها (مثل عکس و mp3 و غیره ) بین گوشی های موبایل و PDAs و کامپیوترها از طریق OBEX
handset بلوتوث برای گوشی موبایل و smart phone ها
دستگاههای اندازه گیری و Test
ابزارهای پزشکی
گیرندهای GPSاتومبیل و استفاده بعنوان handsfree تلفن در آن
کنترل از راه دور تلویزیون بجای اینفرارد
وسایل کمک شنوایی
playstation 3 و Nintendo Revolution از بلوتوث برای جوستیک خود استفاده خواهند کرد و...

امنیت در بلوتوث :
بلوتوث میتواند در 3 مدل امنیتی کار بکند :

مدل 1 که بدون امنیت است. :biggrin:
مدل 2 که در مرحله سرویس دهی(Service Level) امنیت را برقرار میکند... بعد از اینکه کانال ارتباطی پیدا شد. :D
مدل 3 که در مرحله لینک (Link Level) امنیت را ایجاد میکند ... قبل از اینکه کانال ارتباطی پیدا شود. :smile:

هر وسیله مبتنی بر بلوتوث یک آدرس 48 بیتی منحصر بفرد دارد. رویه تایید استفاده از کلیدهای متقارن هست و رمزنگاری با کلیدی 128 بیتی انجام میشود (البته دردستگاههای مختلف این طول کلید رمزنگاری مختلف است و بستگی به مقداری دارد که در کارخانه تعریف میشود). این کلید 128 بیتی که بصورت رندوم انتخاب میشود وظیفه انجام مذاکرات امنیتی بین دستگاهها را بعهده دارد.
وقتی دو سیستم مبتنی بر بلوتوث یک کانال ارتباطی بین همدیگر برقرار میکنند.. هر دو یک کلید آغازین را ایجاد میکنند. برای اینکار یک کلید عبور (Pass Key) یا شماره شناسایی شخصی وارد ارتباط میشود و کلید آغازین ساخته میشود و کلید پیوندی (Link Key) بر اساس کلید آغازین محاسبه میشود. از این به بعد کلید پیوندی برای شناسایی طرف ارتباط استفاده میشود.

اولین چالش امنیتی کلید عبور (Pass Key) هست که به اختصار PIN نامیده میشود. مثل هر کلید دیگری... کلیدهای طولانی از کلیدهای کوتاه امن تر هستند. اگر هکری بتواند کلید عبور را کشف کند میتواند کلیدهای آغازین ممکن را محاسبه کند و بعد از آن کلید پیوندی را بدست آورد. کلید عبوری طولانی میتواند محاسبات را برای یافتن کلیدهای بعدی بسیار سخت بکند.

کلید آغازین جایگزین لینکهای رمزنگاری نشده میشود که این یک نقطه ضعف اساسی بحساب می آید. بهتر است که در پردازش هر دو دستگاه بلوتوث .. این قسمت در محل امن تری قرار بگیرد. چرا که یک هکر میتواند داده های انتقالی که به یک دستگاه بلوتوث فرستاده میشود را ضبط کند و از آن برای خلق PIN استفاده کند.

همچنین استفاده از یک کلید عبوری ثابت در تمام مواقع میتواند امنیت یک ارتباط بلوتوث را کاملا بخطر بیاندازد.

کلیدهای لینک میتواند ترکیبی از کلیدها یا کلیدهای واحد باشد. بهترین حالت امنیتی اینست که از کلیدهای ترکیبی شامل کلیدهای واحد استفاده شود. وقتی شما از یک کلید واحد استفاده میکنید ... باید برای همه تعاملات امنیتی از همان کلید استفاده کنید و این کلید باید برای تمامی دستگاههای مجاز به اشتراک گذاشته شود. این یعنی هر دستگاه مجاز میتواند به ترافیک شبکه دسترسی داشته باشد.

چرا امنیت در بلوتوث مهم است ؟؟
خیلی از کاربران بلوتوث فقط از امکاناتی نظیر اتصال تلفن های همراه بهم... یا اتصال دستگاههایی نظیر این به کامپیوتر های قابل حمل استفاده میکنند. والبته برای این دسته از کاربران اهمیت امنیت بسیار دور از ذهن است ! پیاده سازی امنیت حتی در همین سطح استفاده میتواند از سوء استفاده کاربر غیرمجاز از این دستگاهها جلوگیری بکند.

استفاده دیگر بلوتوث ایجاد شبکه موقت کامپیوتری است. برای مثال چند نفر در یک جلسه میخواهند لپ تاپهای مبتنی بر بلوتوث خود را به هم متصل کنند تا بتوانند فایلهای خود را در با اشتراک بگذارند.

وقتی شما از بلوتوث برای ایجاد یک شبکه موقت کامپیوتری استفاده میکنید... معمولا یک شبکه تخصصی خواهید داشت. یعنی اینکه کامپیوترها مستقیما باهم در تعامل هستند و دیگر نیازی به یک نقطه دسترسی بی سیم (WAP)نیست. این یعنی اینکه شما نقطه مرکزی برای تامین و تبیین سیاستهای امنیتی ندارید و در حقیقت مرکز سقلی برای امنیت شبکه وجود ندارد ! اینجاست که امنیت تبدیل به دغدغه اصلی میشود چرا که شما اطلاعات مهم خودتان را بی پناه بر روی لپ تاپ خود ذخیره میکنید تا دیگران روی شبکه از آنها استفاده کنند. یادتان باشد که برد کلاس 1 بلوتوث حدودا 300 فوت میباشد. یعنی آنقدر دور که تکنیکهای War-Driver کاملا جوابگوی هکرها میباشد و کاملا هم از دید شما مخفی خواهد بود.

استفاده دیگر بلوتوث در موبایلها است. این تلفنها اطلاعات مهمی از قبیل آدرسها – تلفنها – تماسها و... را در خود ذخیره میکنند. هک کردن این تلفنها از طریق بلوتوث Bluesnarfing نامیده میشود. حتما توجه داشته باشید که نرم افزارهای موبایل خود را بروز کنید.

شیوه دیگری از هک کردن موبایلها BlueBugging هست که بمعنی اجرا کردن فرمان روی موبایل هدف میباشد. برقراری تماس – حذف کردن اطلاعات از حافظه – عوض کردن تنظیمات داخلی از این جمله حملات هستند. برای اینکه از این حملات محفوظ بمانید پچ های امنیتی را از شرکت سازنده موبایل خود دریافت کنید و تلفنهای خود را به مدلهای بالاتر ارتقا دهید.

کرمهای تلفنهای همراه هم به بازار آمده اند !! کرمهایی مثل Cabir که تلفنهای با سیستم عامل Simbian رو هدف قرار میدهند. قطعا در آینده این کرمها زیادتر و خطرناکتر میشوند و گستره بیشتری از تلفنها را مورد هدف قرار خواهند داد.

به زبان ساده‌تر

بلوتوث یک ابزار صنعتی برای اتصال از نوع بی سیم به شبکه های محلی و جهانی است.
در واقع بلوتوث وسیله ای است که راهی برای ارتباط بین ابزارهای مختلف دیجیتالی پیدا می کند. به عنوان مثال کامپیوترها، موبایل، لپ تاپ، پرینترها و دوربین های دیجیتالی می توانند با این وسیله و با امواج رادیویی کوتاه با یکدیگر ارتباط پیدا کنند.
..........بلوتوث که در ابتدا برای تلفن همراه طراحی شده بود یک آی سی نسبتاً ارزان است که روی نوک تلفن های همراه وصل می شود و می تواند امواج را از ۱۰ سانتی متری تا ۱۰۰ متری تشخیص داده و دریافت کند. البته بلوتوث ها سه کلاس مختلف دارند که همگی توانایی تشخیص ۱۰ تا ۱۰۰ متر را ندارند.
از طریق بلوتوث می توان فایل های مختلف نظیر MP3 و JPG را منتقل نمود همچنین می توان با آن GPS را دریافت کرد و به همین دلیل تعدادی از کارخانه های ماشین سازی پیشرفته دنیا از آن استفاده کرده اند.
اکنون تمام شرکت های سازنده تلفن همراه از این ابزار استفاده می کنند. بلوتوث از استاندارد شبکه IEEE802 استفاده می نماید.
ابتدا بلوتوث در نسخه های ۱ و ۱۸ به بازار ارائه شد که مشکلات بسیاری داشت. مثلاً در هنگام تکان خوردن دست، ارتباط قطع شده و ابزارها نمی توانستند همدیگر را پیدا کنند. پس از آن، نسخه ۲/۱ ارائه گردید که با اضافه کردن AIH به آن فرکانس های مختلف از هم جدا شده و از تداخل آنها در سرعت های بالا و به هنگام حرکت جلوگیری می شد.
نسخه ۲ بلوتوث در حالی که تمام نسخه ۱۰X را ساپورت می کرد دارای مزیت EDR بود که با سرعت ۱/۲ مگابیت در ثانیه توانایی انتقال اطلاعات را دارا بود و در ضمن منبع تغذیه ضعیف تری را در طول یک سیکل کار لازم داشته و محدوده خطایی آن بسیار کم است.
نسخه بعدی بلوتوث که به نام Lisbon نیز شناخته می شود قابلیت های جدیدی دارد که از جمله آنها افزایش سرعت و امنیت انتقال اطلاعات است که باعث افزایش ارزش این ابزار برای کاربران می گردد.
در مدل لیسبون یک کلید رمز وجوددارد که به منظور افزایش امنیت حرکت کرده و بین لینک های مختلف سوئیچ می کند. این کلید رمز شامل نام سخت افزار و کدهای آن می باشد و قبل از انتقال احتیاج به بازگشایی دارد.
انتظار می رود در آینده نزدیک بلوتوث در ماوس و صفحه کلید هم استفاده شود و باعث کاهش مصرف الکتریسیته بین ۳ تا۱۰ مرتبه در آنها شود.

نسخه بعد از لیسبون به نام Seattle می باشد که انتظار می رود دارای سرعت و امنیت فوق العاده ای باشد.

با توجه به روند استفاده از بلوتوث در ابزارهای دیجیتال، انتظار استفاده از آن در مکانیزه کردن وسایل خانگی و کنترل از راه دور آنها روز به روز افزایش می یابد.

منابع :
سايت مرجع زبان برنامه نويسي جاوا
دانشنامه رشد
دنیای اقتصاد
 
آخرین ویرایش:

n_roshan

عضو جدید
کاربر ممتاز
محمد تو پست اول جا خالی گذاشته
گفته کی میدونه اسمش چیه ؟
من هم اسمش رو گفتم

اسم کسی که بلوتوث ازش اقتباس شده

پادشاه وایکینگها هاراد که همیشه تمشک میخورد و دندوناش آبی بود
blue = آبی
tooth = دندان

دندان آبی یا همون بلوتوث :D

گوشیهای چینی منو فارسی دیدی؟
تو اونا بلوتوث رو به دندان آبی ترجمه کرده اند :D


آفرین تو یه نابغه ای
میدونستی؟
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
چه وضعشه ............ من دوتا تشکر بیشتر ندادم تموم شد:mad:

یکی بیاد به من تشکر قرض بده ............... تا شرمنده بچه ها نشم:(

به نحوی شگرف بعد از این پست تشکر دار شدم ...........
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
هارالد بلاتند
پادشاه وایکینگها
به همه چی فکر میکردم الا اینکه این بابک خان همون ابتدای امر پست بده . دی

بله درست فرمودین پادشاه دانمارک هستن


یعنی برم فرار مغزها بشم ؟
س ی ا س ی موقوف ............ تاپیک حذف میشود .............. حیفه نکنید اینکار رو

نه تا اون حد در حد باشگاه مهندسان;):cool:

بابک .............. واقعا بی نظیره ............... اهل تحقیق و مطالعه



بعد میرحسین پست داده بودم
گفتی حذف کنید ، حذف کردم :D

کارت درسته داداش
 
  • Like
واکنش ها: Sarp

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا