ایده های خلاقانه برای تزئین سفره هفت سین ( سبزه ارایی - رنگ امیزی تخم مرغ - شیرینی .................)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
شیرینی دو رنگ

ساده برای عید



مواد لازم
 کره نرم شده .................... 250 گرم
 پودر قند ........................... یک لیوان
 تخم مرغ .......................... دو عدد
 وانیل ............................... مقداری
 بکینگ پودر ........................ یک قاشق مرباخوری
 آرد ................................. سه پیمانه
 کاکائو ............................. 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
به جز کاکائو تمام مواد را مخلوط کرده و ورز دهید. خمیر را نصف کنید و به یک قسمت پودر کاکائو را اضافه کنید. به قسمت سفید رنگ مجدداً سه قاشق سوپخوری آرد اضافه کرده و ورز دهید.
از خمیر گلوله های کوچکی برداشته و مطابق شکل کنار هم داخل سینی که کاغذ روغنی انداخته شده است بچینید و در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 12 دقیقه بپزید.

* شیرینی نباید تغییر رنگ بدهد و بیشتر داخل فر بماند. چون موقع خارج کردن از فر نرم است ولی بعد از خنک شدن بافت عادی پیدا میکند.
** با همین خمیر اشکال متونع دیگری هم میتوان تهیه کرد که شاید در پستهای بعدی توضیح داده شود.
*** شیرینی تردی است و طرز تهیه آسانی دارد.

























 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
سفره هفت سین حاوی سمارق ، سیر ، سنجد ، سیب ، سمنو ، سبزی ، سرکه می باشد و نیز چیز های دیگری در آن سفره شامل آینه، شمعدان ، شمع ، قرآن کریم، ماهی سرخ ، سبزه ، تخم مرغ رنگ کرده ، کاسه آب ، نقل و نبات و شیرینی است

 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
نان چاي قزوين








آرد : 3 كيلو
روغن : 1 كيلو روغن نباتي + 200 گرم كره

پودر قند : 1 كيلو

تخم مرغ : 18 تا زرده

ماست : 1 ليوان

جوش شيرين : 1 قاشق مربا خوري
.
بيكينگ پودر :1 قاشق مرباخوري
نكته : اگه دوست نداشتيد جوش شيرين استفاده كنيد بجاي آن 1 قاشق مرباخوري بيكينگ پودر بريزيد

وانيل : 2/1 قاشق چايخوري

پودر هل : 1 قاشق مرباخوري


مواد لازم براي رويه شيريني

2
تا زرده تخم مرغ + 3 قاشق ماست + زعفران دم كرده ( به دلخواه (

ماست را در ظرفي ريخته و بيكينگ پودر را به آن اضافه كنيد


روغن و پودر قند را با همزن برقي هم بزنيد تا لطيف شود - حداقل 5 دقيقه

زرده ها و وانيل و هل را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه كرده و هم ميزنيم پس از آن ماست و بيكينگ پودر را اضافه كرده در انتها آرد را بتدريج اضافه كنيد تا خمير يكدستي به دست آيد

روي سطح صافي مقداري آرد پاشيده خمير را با ضخامت 1 سانتي متر روي آن پهن كرده سپس به دلخواه قالب زده و داخل سيني فر بچينيد.

سپس از موادي كه براي رويه شيريني درست كرديم با قلم مو روي شيريني بماليد سپس روي آنها خلال پسته و كنجد پاشيده و به مدت 15 تا 20 دقيقه در طبقه وسط فر با درجه حرارت 175 درجه سانتيگراد ( كه قبلا گرم شده بوده ) قرار دهيد تا پخته شود و پس از اينكه كاملا خنك شد در ظرف مورد نظر چيده و سرو كنيد

نكته : اين دستور متعلق به يكي از بانوان با تجربه قزويني است كاملا امتحان شده است و با خيال راحت از اين دستور استفاده كنيد


نكته : بخاطر اينكه مقادير مواد اوليه زياد است من براي بار اول با 6/1 اين مواد نان چايي پختم كه در حدود 50 تا شيريني درست شد با اين مقدار آرد كه در دستور آمده تقريبا در حدود 300 تا نان چايي خواهيد داشت
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
قرابيه قزويني









پودر بادام : 600 گرم
پودر قند : 450 گرم

آرد برنج : 400 گرم

تخم مرغ : 6عدد

وانيل : كمي

پودر هل : 1 قاشق غذاخوري

روغن جامد : 2 قاشق غذاخوري


روغن جامد و پودر قند را با همزن برقي هم بزنيد تا لطيف شود

تخم مرغ ها و وانيل و پودر هل را اضافه كرده و هم بزنيد

پودر بادام را به مخلوط اضافه كنيد در انتها آرد ببرنج را به تدريج اضافه كنيد مخلوط بدست آمده كمي چسبناك است خيلي كم نوك انگشتان را خيس كرده و از خمير برداشته و گرد ميكنيم و خلال پسته را براي تزيين روي آن قرار ميدهيم در فر با درجه حرارت 130 درجه سانتيگراد كه از قبل گرم كرديم در طبقه وسط فر به مدت 15 دقيقه ميگذاريم بپزد

البته استاندارد فر ها با هم متفاوته خيلي بايد مراقب باشيد چون پودر بادام زود ميسوزد



نكته : من براي بار اول با نصف مواد اين شيريني رو درست كردم كه در حدود 100 تا شيريني به من داد


 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
مواد لازم

آرد سفید نیم کیلو ... آرد گندم نیم کیلو... آرد نخودچی یک استکان و نیم ... پودر قند نیم کیلو.. روغن جامد چهار صد گرم...

همه آردها را در یک ظرف بزرگ ریخته و روغن را به آهستگی به آن اضافه میکنیم .. وقتی نصف روغن را به مواد اضافه کردیم خوب ورز داده و یکبار چرخ میکنیم.. بعد باقی روغن را اضافه کرده و یکبار دیگر مایه را چرخ کرده و خوب ورز میدهیم .. وقتی به حدی رسید که دیگر به دست نچسبید آنرا روی یک سینی به قطر نیم سانت پهن کرده و با قالب یا اگر نداریم با یک استکان به شکل ماه در میاوریم .. سپس مقداری زعفران را در آب حل کرده و با برس مخصوص شیرینی پزی یا پشت قاشق چایخوری روی شیرینی ها را زعفران میزنیم.. بهتر است برای تزئین روی آن از سیاه دانه استفاده کنیم اگر نه که پودر پسته هم میتوانیم بریزیم... فر را با حرارت یکصد و نود درجه سانتیگراد روشن کرده و سینی که شیرینی ها را در آن چیده ایم در فر میگذاریم.. حدود پنج دقیقه وقت لازم است تا شیرینی شما آماده شود...





ببینید دوستان گل من..
این عکس بالایی مایه را بعد از سه بار چرخ کردن نشون میده .. مثل ماکارونی از چرخ گوشت میریزه پایین.. مایه تون باید اینطوری شه...







 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه سوهان عسلی ..مواد لازم.. یک استکان شکر.... یک استکان بادوم خلال شده .... دو قاشق مربا خوری روغن جامد.. دو قاشق مرباخوری عسل... دو قاشق مربا خوری آب.... پسته به مقدار لازم... زعفران در صورت تمایل...



کاسه ای که میخواین توش سوهانتون رو درست کنید حتما باید یا روحی باشه یا استیل که رنگ سوهان معلوم شه...

اول یک استکان شکر را بهمراه دوقاشق مربا خوری آب و دو قاشق مربا خوری روغن جامد و دو قاشق مرباخوری عسل داخل کاسه ریخته و روی حرارت بسیار ملایم قرار میدهیم... دقت کنید بجه ها .. اگر شعله زیر کاسه زیاد باشه عسلتون فورا با شکر مخلوط شده و هر دو باهم میسوزن...



بعد از چند دقیقه محتویات داخل کاسه شروع به حل شدن کرده و یواش یواش به صورت خمیر کرم رنگی در میاد...یادتون باشه اگر میخواین به سوهانتون زعفران اضافه کنید باید زعفران سائیده را به همان دو قاشق مربا خوری آب اضافه کرده و در مایه بریزید .. اما.. این نوع سوهان بدون زعفران هم بقدری خوشرنگ از آب درمیاید که نیاز به آن نیست.. امتحان کنید...



با یک قاشق دسته بلند یواش یواش مایه را هم زده و فرصت دهید تا همه مواد با هم مخلوط شده و در یکدیگر حل شوند...



بعد از اینکه رنگ مایه در حال تغییر به سمت طلایی است یک استکان بادام خرد شده یا خلال را در ان ریخته و آرام آرام بهم بزنید ... در این زمان میبینید که تمام محتویات کاسه به بادام میچسبد... نگران نشید... یواش یواش در اثر حرارت بادام در مواد شروع به حل شدن میکند... آرام آرام مایه را هم بزنید اما نه زیاد چون هم زدن زیاد باعث خورد شدن بادام ها میشود... بادام شما بتدریج رنگ طلایی به خود میگیرد... و آهسته آهسته رو به قهوه ای روشن و سپس قهوه ای تیره تر میرود...



زمانی که رنگ آن به حد مطلوب رسیدشعله را باز هم کمتر کرده و سینی استیل را که از قبل ته آن را چرب کرده اید نزدیک آورده و آرام آرام شروع به ریختن سوهان در سینی نمایید.. مواظب باشید که برای ریختن پسته روی سوهان ها حتما از یک نفر کمک بگیرید چون همزمان نمیتوانید این دو کار را با هم انجام دهید و این باعث میشود رنگ سوهان شما سیاه شود.... زیباترین سایز هر سوهان یک قاشق مرباخوری است ... تو را به خدااااااااااااا مواظب باشید که نسوزید .. سوهان خیلی داغه
پس از اینکه پسته ها را هم بروی آن اضافه کردید زمان لازم است تا سوهان ها سرد شده و به اصطلاح خودشو ول بده ... بعد خیلی راحت میتوایند آنها را از سینی جدا کرده و در ظرف بچینید....




نوش جان...
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوهان کنجدی بسیار خوشمزه




مواد لازم:

  • شكر يك پيمانه
  • آب يك دوم پيمانه(حدودا يك استكان)
  • خلال بادام يا كنجد يك پيمانه
  • عسل يك قاشق س
  • روغن مايع يك قاق س
  • آبليمو 3 قطره
  • کنجد یک پیمانه و نیم
  • زعفران دم کرده
  • یک ق س



دستور پخت

شكر رو در آب حل كرده و روي حرارت گذاشته تا بجوش آيد و 2دقيقه بعد از جوش آمدن عسل را به آن اضافه كرده و همينطور روغن.شعله را پايين آورده و سپس آبليمو را اضافه نموده و مدام هم زده هروقت كه رنگ سوهان تقريبا قهوه اي روشن شد با نوك قاشق مقداري را در سيني ريخته تا سرد شود امتحان كرده اگر به دندان نچسبيد براي اضافه كردن كنجد آماده هست؛ خلال بادام یا پسته را اضافه كرده و در سيني با قاشق مربا خوري مي ريزيم وقتي سوهان سرد شد مي توان از سيني جدا كرد.احتمالا در حين ريختن سوهان مخلوط سفت شده دوباره روي شعله ملايم گذاشته تا ذوب شود.

نکات مربوط به تهیه سوهان کنجدی
زعفران رو میشه حذف کرد . سوهان رو باید درجای خنک نگهداری کرد تا بهم نچسبن .
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
نان برنجي

مواد لازم:
آرد برنج نيم كيلو
پودر قند صد و هفتاد و پنج گرم
روغن دويست گرم
گلاب نصف پيمانه
تخم مرغ يك عدد
تخم خرفه براي تزيين

طرز تهيه:
پودر قند و روغن رو مخلوط مي‌كنيم تا نرم و يكدست بشه. بعد تخم‌مرغ رو اضافه مي كنيم و هم مي‌زنيم و بعد گلاب رو مخلوط مي‌كنيم. بعد كه خوب قاطي شدند در دو مرحله آرد برنج رو اضافه مي‌كنيم.
اين خمير نسبت به بقيه خميرها يه كم شل‌ئه. با دست ورز مي‌ديم و توي كيسه نايلون مي‌ذاريم يه جاي خنك (مثلاً يخچال با درجه پايين) تا خودشو بگيره.
بعد گلوله‌اش مي‌كنيم (توي شيريني‌پزي‌هاي كرمانشاه اندازه‌ي يه گردوي كوچيك برمي‌دارن، اما خونگي‌اش كوچيك‌تر باشه شيك‌تره) و روشو يه فشار مي‌ديم تا يه كم پهن بشه (ديدين كه؟ بيشتر توضيح ندم چه شكليه). بعدش توي سيني فر كه تفلونه يا كاغذ روغني انداختيم يا چرب كرديم با فاصله مي‌چينيم. روشو مي‌تونين با يه انگشتانه دايره بندازين و يه كوچولو تخم خرفه بپاشين.
نكته اول: اگه كف سيني‌تونو چرب مي‌كنين بايد چربيش خيلي كم باشه وگرنه لايه زيري نون برنجي ها سرخ مي‌شه!
نكته دوم: اگه دوست داشتين مي‌تونين به نصف موادتون يه ذره زعفران بزنين. توي ديس كه دورنگ بچينين خوشگل مي‌شه.
بعدش بذارين توي طبقه وسط فر كه قبلاً با حرارت صدوهفتادوپنج درجه سانتي‌گراد گرم كردين به مدت بيست دقيقه.
نوش جون
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
شيريني برنجي
آرد برنج 375 گرم
روغن جامد 150 گرم
پودر قند 150 گرم
پودر هل 1 ق چ
تخم مرغ كامل 1 عدد و 1 عدد زرده تخم مرغ
گلاب 3/1 پيمانه
براي تزئين تخم خرفه يا پودر پسته
ابتدا روغن را كمي با همزن ميزنيم تا كمي نرم و يكدست بشه بعد پودر قند را اضافه ميكنيم دوباره ميزنيم بعد پودر هل را اضافه مي كنيم موقع هم زدن تخم مرغها را هم اضافه كرده و قتي مخلوط و ارد را كم كم اضافه ميكنيم گلاب را هم در اخر ريخته كم كم اضافه ميكنيم تا تقريبا خمير نرم بشه 24 ساعت در جاي خشك و خنك استراحت كي دهيم بعد خمير را روي ميز بدون ارد پاشي پهن كردهو قالب ميزنيم يا با دست درست ميكنيم و مهر ميزنيم توي سيني چيده بعد كمي تخم خرفه ريخته . بهتر شيرني ها توي سيني 1 ساعت استراحت كند بعد توي فر از قبل گرم شده با حرارت 170 درجه به مدت 20 دقيقه قرار ميدهيم .بعد از خنك شدن قالب مصرف هست
اگر روغن زياد باشه شيريني شل ميشه و واميره. اگر گلاب زياد باشه شيرني سفت ميشه
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
کلوچه برنجی شیرازی

آرد برنج 950 گرم+آرد سفید 50 گرم
پودر قند 250 گرم
روغن جامد 500 گرم
تخم مرغ 3 عدد
پودرهل

روغن و پودر قند را با همزن می زنیم تا روغن پوک شود(اگر روغن زبری داشت اول روغن را آب می کنیم و اجازه می دهیم تا دوباره ببندد و استفاده می کنیم)
تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه می کنیم و هم می زنیم و بعد آرد برنج (که از الک ریز رد کردیم)و هل را هم اضافه می کنیم
این خمیر حالت خشکی دارد .بعد از مخلوط کردن مواد، مواد را یکبار با چرخ گوشت چرخ کرده و در دمای آشپزخانه 24 ساعت استراحت می دهیم بعد از 24 ساعت دوبار دیگر چرخ می کنیم.اگر هنوز خشک بود و حالت نمی گرفت کمی روغن اضافه می کنیم و خمیر را در دست گرد کرده و روی آن مهر می زنیم(مهر را بعد از مهر زدن 3-4 تا شیرینی در آرد برنج می زنیم و مجددا ادامه می دهیم) تخم خرفه می پاشیم و در فر می گذاریم
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز



شيريني برنجي (كرمانشاهي



)

موادلازم
آرد برنج نرم 250 گرم
روغن جامد 125 گرم
پودرقند 90 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
گلاب 4/1 پيمانه(تقريبا
تخم خرفه براي تزيين
زعفران آب زده 1 قاشق مربا خوري غليظ

طرز تهيه روغن و پودر قند را با هم زن ميزنيم تا سفيد شود حالا زرده تخم مرغ را اضافه كرده ميزنيم تا خوب پف كند سپس آرد برنج را به مواد اضافه كرده با دست ورز ميدهيم حالا گلاب را كم كم به مواد اضافه ميكنيم تا خشكي خمير از بين برود . (ممكن است بعداز ريختن آرد برنج خمير كمي خشك باشد و در دست حالت نگيرد در اين صورت گلاب را كم كم به مواد اضافه ميكنيم و ورز مي دهيم تا خمير يكنواخت شده در دست حالت بگيرد و بعد از حالت گرفتن متلاشي نشود فقط مواظب باشيد ميزان گلاب زياد نشود و خمير را شل نكند) حالا خمير را به دو قسمت تقسيم ميكنيم و يك قسمت آن را با زعفران مخلوط ميكنيم . حالا خمير را 24 ساعت در نايلون در يخچال قرار ميدهيم تا جا بيافتد . بعد از اين مدت خمير را از يخچال خارج كرده ميگذاريم به دماي محيط برسد
حالا خمير را ورز ميدهيم تا قابل فرم دادن بشود از خمير به اندازه يك گردوي كوچك برداشته در دست گرد كرده در سيني فر چيده روي آنها را مهر يا انگشتانه فرم داده وروي آن تخم خرفه ريخته در فري كه با دماي 160 درجه سانتيگراد گرم كرده ايم در طبقه بالا به مدت 10 دقيقه ميپزيم. حالا سيني را از فر خارج ميكنيم و ميگذاريم شيريني ها سرد شوند سپس از سيني جدا ميكنيم.( اگر ميخواهيد عطر شيريني هايتان مثل شيريني برنجي هاي كرمانشاهي باشد ميتوانيد نيمي از روغن جامد را از زوغن حيواني (روغن كرمانشاهي ) استفاده كنيد
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
ارد برنج 250 گرم
پودر قند 70 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
سفیده تخم مرغ 2/1
روغن جامد ابکرده سرد 125 گرم
پودر هل 2/1 ق چ
گلاب 1 ق س
روغن +پودر قند با قاشق مخلوط شود تا پودر قند کاملا حل بشه.
هل +گلاب +زرده تخم مرغ اضافه و کاملا مخلوط بشه.
سفیده رو کمی با چنگال میزنیم تا از لختگی در بیاد و اضافه میکنیم.
کم کم ارد اضافه بشه و خمیر نرم و کمی چسبناکی به دست بیاد 24 ساعت استراحت میدیم . در فر 150 درجه به مدت 7 دقیقه.
اینم عکسش.


 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز





نان برنجي قزويني
آرد برنج حرير : 1 كيلو
روغن جامد : نيم كيلو
پودر قند:300 گرم
تخم مرغ : 6 عدد زرده
هل : 1 قاشق مرباخوري
گلاب : 2/1 استكان

روغن را كمي ميزنيم تا يكدست بشه بعد پودر قند و پودر هل رو اضافه ميكنيم و هم ميزنيم و زرده تخم مرغ را اضافه كرده وقتي مخلوط شد كم كم آرد را اضافه ميكنيم و هم ميزنيم و در آخر گلاب را به مخلوط اضافه ميكنيم تا خمير لطيفي بدست بياد و خمير را داخل كيسه فريزر گذاشته و 24 ساعت د ر جاي خشك و خنك مثل يخچال استراحت مي دهيم .
اگر يخواهيم نيمي از خمير را زعفراني كنيم بهتر است كه مقداري زعفران را غليظ دم كرده و وقتي كه دم برد آنرا هم داخل يخچال بگذاريم و مثل خمير استراحت بدهيم .
بعد از استراحت خمير را پهن كرده و قالب ميزنيم و داخل سيني فر كه كاغذ روغني گذاشتيم چيده و روي شيريني را تخم خرفه ريخته و داخل فر با درجه حرارت 170 درجه سانتيگراد به مدت 20 دقيقه مي پزيم .
وقتي كه شيريني كاملا سرد شد قابل مصرف است .
نكته : اين دستور متعلق به يكي از بانوان با سليقه قزويني است و دستورش امتحان شده است خيالتون راحت باشه

نكته : من با 3/1 مواد اين شيريني ها رو پختم كه در حدود 153 تا شيريني برنجي شد .
نكته : اگه از آرد برنج حاضري استفاده ميكنيد حتما از الك حريري براي الك كردن آرد برنجتون استفاده كنيد
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
ملكه بادام
مواد لازم براي لايه اول شيريني: مواد لازم براي روي ملكه بادام:
روغن 3/1 پيمانه سر پر عسل : 3/1 پيمانه
پودر شكر 3/1 پيمانه شكر : 4/1 پيمانه
تخم مرغ 1 عدد كره : / پيمانه
آرد 2/1 .1 پيمانه خامه : 1قاشق سوپ خوري
خامه : 1 قاشق سوپخوري زعفران :8/1 قاشق چايخوري
شير : 8/1 پيمانه خلال بادام: 1 پيمانه
هل : 8/1 قاشق چاي خوري
وانيل : كمي
بيكينگ پودر : 8/1 قاشق چايخوري
نكته :اين مواد به اندازه يك ديس 20*18 است كه اگر مواد را دو برابر كنيم ديس 40*30 داريم.
1- ملكه بادام را وقتي كه پخت و از فر درآورديم تا هنوز ولرم است بايد برش دهيم تا نشكند. سوسول بازي هم درنياريد نميدونم قالب بزنيد و لوزي ببريد و از اين جور كارها. كلي شيريني رو حرومش كنيد. مرتب مربع مربع برشش بزنيد والا من هر جاي ايران زمين كه بگيد همين شكلي ديدم.
2- خمير وقتي پخته كه دورش طلايي شده باشه
3- خواهشاً از خودتون هنر در نكنيد مثلاً پسته بريزيد يا فندق يا نمي دونم چي!!! شيريني ملكه بادامه نه چيز ديگه
روغن و پودر قند را با هم مخلوط كرده ( فقط در حد مخلوط شدن و نه بيشتر) تخم مرغ را اضافه كرده و بعد خامه و شير را هم اضافه مي كنيم . آرد و بيكينگ پودر را با هم مخلوط كرده و الك ميكنيم و به مواد اضافه مي كنيم و هل يا وانيل را هم ميزنيم .حالا يك خمير نسبتاً چسبنده داريم .
كف سيني را چرب كرده و خمير را كاملاً يكدست پهن ميكنيم. اگه اينجاي كار رو درست در نياريد تا آخر كار يه چيز قلمبه قلمبه دارين. سيني را 10 تا 15 دقيقه در طبقه وسط فربا 175 درجه مي پزيم زماني كه خمير ديگه خوب خشك شد و به سيني نچسبيد پخته و آمادست.
مواد روي شيريني:
عسل و شكر و خامه و كره و زعفران. همه را با هم در ماهيتابه ريخته و روي گاز با حرارت ملايم گذاشته وقتي مواد باز شد خلال بادام را اضافه مي كنيم و مواد را را روي خمير آماده يكدست و صاف پهن ميكنيم . مجدداً طبقه بالاي فر به مدت 20 دقيقه با 175 درجه ميپزيم تا خلالها طلايي شوند ( نبايد مواد روي شيريني را تا لبه هاي شيريني بريزيم چون راه ميفته دور و بر شيريني و زير شيريني ميره بعد بابامونو دستمون ميده)
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا