شـکـلات از درخـت کـاکـائو (CACAO TREE) تـهیه میگیردد. درخت کاکائو معمولا درنواحی استوایی و بویژه در آمریکای جنوبی، آفریقا و اندونزی می رویـد. مـیـوه درخـت کاکائو به بزرگی یــک آنـاناس کوچک است. دانه های این میوه همان
دانـه های کاکائو را تشکیل میدهند(CACAO BEANS). دانه های کاکائو از لحاظ کیفیت به 3 دسته تقسیم میگردند: 1-CRIOLLO: دانه های کریولو گرانقیمت ترین، کمیابترین و بهترین نوع از دانه کاکائو میباشد.
2-FORASTERO: دانـه های فـوراسترو سخت تر از کریولو بوده و %80 کاکائو جهان را به خود اختصاص میدهد.
3- :TRINITRIO دانه های تریـنیتریو نــوع پـیوندی دو دانه فــــوق میباشد. %15 کل کاکائو جهان را به خود اختصاص میدهد.
تاریخ مصرف شکلات به 1500 سال پیش بازمیگردد که برای نخستین بار قوم مایا در آمریکای مرکزی و متعاقب آنان آزتک ها در مکزیک کنونی اقدام به تولید شکلات و مصرف آن کردند. اما نحوه تولید شکلات آزتکها و مایاها با شکلات امروزی تفاوت داشت آنان پودر کاکائو را با فلفل (جای شکر) و دیگر ادویه ها ترکیب کرده و مصرف میکردند. آنان این فراورده را خوکوآت (آب تلخ)=(XOCOATL) مینامیدند.
دو نکته در مورد شکلات
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- مصرف شکلات بر خلاف تصور ایجاد جوش صورت ( آکنه) نمیکند.
2- دمای ذوب شکلات پایین تر از درجه حرارت بدن میباشد به همین خاطر است که در دهان بسرعت آب میگردد.
دانـه های کاکائو را تشکیل میدهند(CACAO BEANS). دانه های کاکائو از لحاظ کیفیت به 3 دسته تقسیم میگردند: 1-CRIOLLO: دانه های کریولو گرانقیمت ترین، کمیابترین و بهترین نوع از دانه کاکائو میباشد.
2-FORASTERO: دانـه های فـوراسترو سخت تر از کریولو بوده و %80 کاکائو جهان را به خود اختصاص میدهد.
3- :TRINITRIO دانه های تریـنیتریو نــوع پـیوندی دو دانه فــــوق میباشد. %15 کل کاکائو جهان را به خود اختصاص میدهد.
تاریخ مصرف شکلات به 1500 سال پیش بازمیگردد که برای نخستین بار قوم مایا در آمریکای مرکزی و متعاقب آنان آزتک ها در مکزیک کنونی اقدام به تولید شکلات و مصرف آن کردند. اما نحوه تولید شکلات آزتکها و مایاها با شکلات امروزی تفاوت داشت آنان پودر کاکائو را با فلفل (جای شکر) و دیگر ادویه ها ترکیب کرده و مصرف میکردند. آنان این فراورده را خوکوآت (آب تلخ)=(XOCOATL) مینامیدند.
دو نکته در مورد شکلات
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- مصرف شکلات بر خلاف تصور ایجاد جوش صورت ( آکنه) نمیکند.
2- دمای ذوب شکلات پایین تر از درجه حرارت بدن میباشد به همین خاطر است که در دهان بسرعت آب میگردد.
آخرین ویرایش: