[اخبار عمراني]

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس ترکان: پرورش پیمانکاران توسعه دهنده به زمان نیاز دارد[/h] ۱۳۹۳/۰۲/۳۰ - ۱۲:۰۴



رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه پیش شرط جایگزینی دولت چابک و سیاست گذار، به جای دولت متصدی، حرکت به سمت سرمایه گذاری های خصوصی است، اظهار داشت: با این رویکرد در حوزه پیمانکاری نیز می بایست تغییرات اساسی صورت بگیرد؛ به طوری که پیمانکاران می بایست توسعه دهنده شوند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس اکبر ترکان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی صما، ضمن اعلام مطلب فوق خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور دیگر با بودجه نفتی به حرکت در نمی آید و دلیلش این است که با اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی نقش دولت در اقتصاد کشور کاملا تغییر کرده است.


وی ادامه داد: ما باید به سمتی برویم که دولت فربه، کم تحرک و متصدی به دولت کوچک، چابک و سیاست گذار تبدیل شود. این در حالی است که در شرایط فعلی، هنوز بسیاری از بخش های دولت فربه است و بخش های متصدی اش بسیار زیاد است.


مشاور عالی رئیس جمهوری با بیان اینکه در دولت قبل 500 هزار نیروی انسانی به بدنه دولت افزوده شد که این امر باعث شد پیکر دولت فربه تر شود، تاکید کرد: بنابراین اگر می خواهیم به سمت دولت چابک و سیاست گذار برویم می بایست به سمت سرمایه گذاری های خصوصی روی بیاوریم.


وی ادامه داد: بر این اساس و با این رویکرد در پروژه های عمرانی، پیمانکاران می بایست به سمت توسعه دهندگی پیش بروند. بنابراین دیگر پیمانکاران نمی توانند به روال قبل پیمانکاری خود را ادامه دهند و دنبال پروژه هایی باشند که دولت به آنها پول بدهد و آنها هم پیمانکاری کنند.


رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور خاطرنشان ساخت: پیمانکار باید توسعه دهنده باشد و پیمانکاران توسعه دهنده سایر پیمانکاران را در حلقه خود قرار می دهند.

وی با بیان اینکه تبدیل شدن پیمانکاران به توسعه دهنده یک کار بزرگ است، خاطرنشان ساخت: پیمانکاران عمومی و توسعه دهنده قادرند پروژه های بزرگ را با اتکا به سایر پیمانکاران جزء مدیریت کنند.
مهندس ترکان ادامه داد: پرورش پیمانکاران توسعه دهنده به زمان نیاز دارد. این در حالی است که برخی شرکت ها می خواهند به یک باره پیمانکارعمومی شوند که این امر امکان پذیر نیست و می بایست شرکت ها زمان لازم را طی کنند تا به بلوغ لازم برسند.

مشاور ارشد رئیس جمهوری تصریح کرد: در حال حاضر برخی از شرکت های پیمانکار توسعه دهنده در کشور فعال هستند و می بایست شرایطی فراهم شود تا حجم این شرکت ها افزایش پیدا کند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
سهم سرمایش از مصرف برق
176591 -۴ خرداد ۱۳۹۳​
مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران (سابا) از سهم 26 درصدی سامانه‌های سرمایشی از مصرف برق کشور خبر داد.

حسین سجادی گفت: بررسی داده‌ها نشان می‌دهد بیشینه بار سرمایشی کشور در روز تقریبا 16 هزار مگاوات است که دلیل آن بالارفتن سطح رفاه عمومی و تغییر الگوی رفتاری مصرف‎کنندگان است. وی گفت: روند تغییر مصرف انرژی در سال‌های اخیر نشان می‌دهد شرایط تامین حامل‌های مختلف انرژی ازجمله حامل الکتریکی با دشواری روبرو است.
وی افزود: مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی به ‌ویژه در فصول گرم سال، باید موردتوجه ویژه قرار گیرد و نتایج ممیزی انرژی در ساختمان‌ها حاکی از آن است که مولفه‌های مهم مصرف برق در سطح ساختمان‌های کشور، مولفه سرمایش و روشنایی فضاهاست.
وی با بیان اینکه بخش خانگی با داشتن بیش از 23 میلیون مشترک سهمی معادل 32 درصد از مصرف کل حامل برق را داراست، اظهار داشت: متوسط مصرف انرژی الکتریکی بخش خانگی 2614 کیلووات ساعت است و سهم مصرف سرمایش از کل مصرف این بخش حدود 26 درصد است.
سجادی یادآور شد: هر مشترک به‌طور متوسط برای ایجاد سرمایش 680 کیلووات ساعت انرژی مصرف می‌کند و افزون‌بر این، در ایران تقریباً 20 درصد برق تولیدی صرف بخش روشنایی می‌شود که از این مقدار 69 درصد یعنی سالانه 27 میلیارد کیلووات ساعت در منازل به مصرف می‌رسد. وی خاطرنشان کرد: اجرای راهکارهای بهینه‌سازی در دو بخش سرمایش و روشنایی می‌تواند کمک بسزایی در جهت کاهش اوج مصرف برق کند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
پایان ساخت بیمارستان فرشچیان
176589 -۴ خرداد ۱۳۹۳​
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با تمهیدات اندیشیده شده ساخت بیمارستان فرشچیان همدان تا مهر به اتمام خواهد رسید.

دکتر قاضی زاده هاشمی دیشب در بازدید از بیمارستان فرشچیان همدان افزود:این بیمارستان 220 تختخوابی که یکی از طرح های مهم در بخش بهداشت و درمان استان است پس از تکمیل ساختمان، تجهیزات لازم حداکثر ظرف چهار ماه تهیه و این بیمارستان فعال خواهد شد.
وی با بیان اینکه این بیمارستان توانمندی های لازم برای خدمت رسانی به استان های همجوار و کشورهای همسایه دارد گفت: تلاش خانواده مرحوم فرشچیان در ساخت و تکمیل این بیمارستان قابل تقدیر بوده است و برای به پایان رساندن این طرح مشکلی وجود ندارد .
بیمارستان فوق تخصصی قلب فرشچیان همدان 95 درصد پیشرفت دارد و از 220 تخت بستری این بیمارستان 25 تخت ویژه است. ساخت این بیمارستان اردیبهشت 86 در 12 هزار متر مربع در پردیس دانشگاه علوم‌ پزشکی همدان آغاز شد.
آنژیوگرافی ، CCU ، ICU، جراحی ، توانبخشی قلب ،اورژانس ، درمانگاه ، آزمایشگاه ، کلاس‌های آموزشی و سالن سخنرانی از جمله بخش های این بیمارستان فوق تخصصی است. تاکنون افزون بر 160 میلیارد ریال علاوه بر اعتبارات ارزی برای این طرح هزینه شده و 500 میلیارد ریال اعتبار دیگر برای تجهیز‌ آن نیاز است .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
تکمیل مسکن مهر آذربایجان‌غربی
176587 -۴ خرداد ۱۳۹۳​
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: پیش‌بینی می‌شود 800 واحد مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت این استان تا پایان امسال به بهره‌برداری برسند.

ایوب عزیزی در بازدید از مسکن مهر این شهرستان، اظهار داشت: اجرای طرح هادی در روستاها یکی از طرح‌های موفق و قابل توجه است که همچنان این طرح در راستای زیباسازی محیط روستاها و کاهش مهاجرت از روستاها به شهرها اجرایی می‌شود و امید می‌رود تاثیر خود را در کاهش میزان مهاجرت داشته باشد.عزیزی در ادامه با بیان اینکه صدور سند مالکیت نیز در استان در حال اجرا است، گفت: صدور سند مالکیت برای واحدهای مسکونی روستایی فاقد سند در استان در حال اجرا است که شهرستان پلدشت نیز به موازات استان توانسته اقدامات شاخصی در این زمینه انجام دهد.مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی اعلام کرد: در این زمینه امسال شاهد سنددار شدن تمام واحدهای روستایی این شهرستان خواهیم بود. عزیزی خواستار مشارکت حداکثری مردم در این زمینه شد و اظهار داشت: برای این منظور باید از توان دهیاران بهره بگیریم.وی با اشاره به آماری از مسکن‌‌های مهر شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت، ادامه داد: تا کنون 10 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت به بهره‌برداری رسیده است. عزیزی اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود 800 واحد دیگر نیز در آینده نزدیک به مورد بهره‌برداری برسند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
اجاره خانه ویلایی رونالدینیو
176588 -۴ خرداد ۱۳۹۳​
ستاره سابق تیم ملی برزیل و بازیکن کنونی تیم اتلتیکو مینیرو با استفاده از فرصت برگزاری جام جهانی 2014 در برزیل، خانه ویلایی خود را در شهر ریودوژانیرو اجاره می دهد.

رونالدینیو اطلاعیه اجاره منزل خود را در توئیتر منتشر کرد. در این اطلاعیه آمده است:« این اطلاعیه پاسخ به آنانی است که شک داشتند آیا خانه ام را اجاره می دهم یا خیر؟». در ادامه این اطلاعیه شماره یکی از بنگاههای مسکن و تصاویر مختلفی از منزل و متعلقات و امکانات این منزل 1000 متری دیده می شود.
منزل مجهز رونالدینیو که شش حمام ، به همراه استخر و سونا و 5 اتاق خواب دارد هم زمان با دو هفته اخیر بازیهای جام جهانی، به قیمت هر روز 15 هزار دلار اجاره داده می شود.
استادیوم ماراکانا در ریودوژانیرو روز سیزدهم ژوئیه میزبان بازی فینال جام جهانی 2014 برزیل خواهد بود در نتیجه بسیاری از اهالی این شهر با استفاده از این فرصت در پی اجاره دادن منازل خود هستند تا بتوانند از حضور پرحجم گردشگران خارجی در این شهر سود مالی ببرند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
ساماندهی مسکن مهر
176832 -۱۱ خرداد ۱۳۹۳​
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: در حوزه ساماندهی مسکن مهر در جریان جلساتمان با وزارت راه و شهرسازی به جمع بندی‌های خیلی خوبی در حوزه صندوق پس انداز مسکن رسیده‌ایم که البته تمام آن‌ها نیاز به بررسی دارد.

پیمان قربانی - معاون اقتصادی بانک مرکزی - درباره بیست و چهارمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی که توسط بانک مرکزی در روزهای 25 و 26 خرداد برگزار خواهد شد توضیح داد: انتظام بخشی به بازار پول و سیاست‌های پولی نیاز به بستر مناسبی دارد که باید در رابطه با آن ابداعات مناسبی صورت گیرد که در همایش آتی بانک مرکزی در رابطه با این ابداعات مالی بحث‌های گسترده‌ای صورت خواهد گرفت.همچنین رییس پژوهشکده پولی و مالی بانک مرکزی نیز در این نشست درباره ابعاد همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی توضیح داد: بانک مرکزی در تلاش است در حوزه چهار مشکل اساسی که شناسایی شده یعنی رکود، سیاست‌های پولی ، تنظیم رابطه بانک – بنگاه و ارزیابی سلامت بانک‌ها سندهایی نهایی شود که در چارچوب این همایش در اختیار سیاست‌گذار قرار خواهد گرفت.اسناد سیاستی و اسناد پشتیبانی که چند روزی از رونمایی آن‌ها می گذرد نیز در قالب این همایش بررسی و تحلیل خواهند شد.وی با بیان این‌که شفافیت از اصلی ترین محورهای مدنظر بانک مرکزی است تاکید کرد: در حوزه تسهیلات یکی از اصلی ترین محورها لزوم شفافیت در منابع واگذاری است در حوزه ساماندهی مسکن مهر نیز در جریان جلسات‌مان با وزارت راه و شهرسازی به جمع بندی‌های خوبی رسیده‌ایم.قربانی درباره سیاست‌های کلی بانک مرکزی در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز، خاطرنشان کرد: ثبات مالی، پایداری بودجه‌ای و پایداری بیرونی اقتصادی سه محور اصلی است که بانک مرکزی آن را دنبال می‌کند. بیست و چهارمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با موضوع چارچوب سیاست پولی و الزامات خروج از رکود تورمی در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد در چند محور مختلف الگوی مناسب سیاست گذاری پولی، اصلاح نظام بانکی، استراتژی مناسب خروج از رکود و تامین مالی تولید را بررسی خواهد کرد.طبق اعلام بانک مرکزی راهکارهای تقویت استقلال این بانک، تجارب موفق و کنترل نرخ تورم، مدیریت نوسانات ارزی، راهکارهای موثر کنترل بدهی بانک ها به بانک مرکزی، راهبردهای بهبود فضای کسب و کار و تنوع بخشی به ابزارهای تامین مالی تولید از جمله اصلی ترین محورهای این نشست خواهند بود.همچنین بنا است در این همایش وزیر امور اقتصادی و دارایی، رییس کل بانک مرکزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت ، مشاور ارشد اقتصادی رییس جمهور و دیگر مسوولان اقتصادی بانک مرکزی و متخصصان و کارشناسان این حوزه به ایراد سخنرانی بپردازند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
احداث مسکن مهر سیرجان
176833 -۱۱ خرداد ۱۳۹۳​
با حضور معاون تلفیق بودجه و امور مجلس در سیرجان، پروژه‌ی 400 واحدی «مسکن مهر» این شهرستان رسماً آغاز شد.

علیرضا محفوظی بمنظور بازدید از روند اجرای پروژه‌های در استان کرمان به این خطه سفر کرده است. بازدید از محور «سیرجان - کرمان»، محور «زرند - کرمان»، بازدید از شرکت راهسازی 115 و بازدید از محور «راور - کرمان» و «بم - کرمان» از مهم‌ترین برنامه‌های سفر یک روزه معاون تلفیق بودجه و امور مجلس به استان کرمان است.بازدید از پروژه باند دوم محور«سیرجان - بم» از دیگر برنامه‌های سفر معاون تلفیق بودجه و امورمجلس در کرمان است. محفوظی پس از بازدید از پروژه‌های راه استان کرمان در نشستی با حضور استاندار و شماری از مدیران کرمان، درباره‌ی اجرا و اعتبارات لازم برای تکمیل این پروژه‌ها صحبت و تصمیم‌گیری می‌کند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
رای پرونده سرای دلگشا نقض شد
176834 -۱۱ خرداد ۱۳۹۳​
مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری از نقض رای بدوی پرونده سرای دلگشا در یکی از شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری خبر داد.

علی‌اکبر بختیاری در این باره اظهار کرد: شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری اعتراض شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی را به رای شعبه بدوی وارد دانست و ضمن نقض آن، شکایت شاکی اولیه که درخواست ابطال مصوبه کمیسیون ماده 5 را داشت را رد کرده است.وی افزود: رعایت مقررات حریم آثار ملی برای ساخت و ساز الزامی است. از آنجایی که سرای دلگشا که در حریم گاخ گلستان واقع و در زمره آثار ملی ثبت شده و در فهرست آثار جهانی یونسکو است، مصوبه کمیسیون ماده 5 که بر اساس موازین قانونی بوده، قابل ابطال نبوده و از این حیث رای بدوی دیوان عدالت اداری نقض شده است.وی با بیان اینکه که رای صادره از شعبه تجدیدنظر قطعی است، گفت: تخریب و نوسازی سرای دلگشا با رعایت مصوبه کمیسیون مذکور و رعایت ارتفاع 10/5 متر مجاز اقدام است.به گزارش ایسنا، در سال 88 مالک بنایی در میدان 15 خرداد با نام سرای دلگشا شکایتی با موضوع بی توجهی سازمان میراث فرهنگی به وظایفش در قبال این بنا به دیوان عدالت اداری ارائه کرد و دیوان بر اساس شکایت صورت گرفته، این ملک را از فهرست آثار ملی خارج کرد.سپس مالک بنا از شهرداری تقاضای مجوز ساخت و ساز در این بنا را کرد و شهرداری تهران در سال 89 مجوز ساخت 11 طبقه را به مالک سرای دلگشا داد، اما کمیسیون ماده 5 شهرداری طی مصوبه‌ای، ساخت و ساز در این بنا را محدود کرد.مالک بنا از این تصمیم کمیسیون ماده پنج شهرداری تهران به دیوان عدالت اداری شکایت کرد و دیوان نیز با توجه به مجوز ساخت و ساز از سوی مالک، مصوبه کمیسیون یاد شده را ابطال کرد، ولی شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی، به این تصمیم دیوان اعتراض کردند و به همین دلیل پرونده به شعبه تجدیدنظر رفت.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
انتشار اوراق مشارکت مترو کرج
176836 -۱۱ خرداد ۱۳۹۳​
مدیرعامل سازمان قطار شهری کرج گفت: معاونت برنامه و نظارت راهبردی ریاست جمهوری مجوز انتشار یک‌هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت جهت تکمیل خطوط متروی کرج را صادر کرده است.

علی‌اصغر همتی، امروز(11 خرداد)، در جمع خبرنگاران گفت: با بالا گرفتن معضل آلودگی هوا و افزایش هزینه‌ها در بخش ناوگان حمل و نقل عمومی، امروز راه اندازی فاز به فاز متروی کرج به دغدغه جدی مدیریت شهری تبدیل شده و تلاش می‌کنیم قبل از آنکه هزینه‌های پروژه از میزان کنونی بالاتر رود، بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم.وی افزود: با توجه به حجم عظیم پروژه نیازمند اعتبارات میلیاردها تومانی هستیم و اقتضای کار به نحوی است که پیشبرد پروژه بدون تزریق نقدینگی به سختی انجام می‌شود.همتی خاطرنشان کرد: معاونت برنامه و نظارت راهبردی ریاست جمهوری مجوز انتشار یک‌هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت جهت تکمیل خطوط متروی کرج را صادر کرده است که امیدواریم پس از تبیین ساز و کار ارایه آن در سیستم بانکی بتوانیم تا حدودی نقدینگی لازم را جذب نماییم.وی ادامه داد: همچنین از طریق مشارکت با بخش خصوصی به دنبال تأمین سرمایه از محل واگذاری امتیاز احداث مجتمع‌های ایستگاهی در اراضی فوقانی یا همجوار ایستگاه‌های مترو به واجدین شرایط هستیم که رایزنی‌های گسترده‌ای با شرکت‌های ایرانی و خارجی صورت گرفته و امیدواریم در کوتاه مدت به ثمر بنشیند.مدیرعامل سازمان قطار شهری کرج یادآور شد: بی‌شک بدون حمایت مادی شورا و شهرداری کرج پیشبرد پروژه تا اندازه کنونی شدنی نبود و در صورتی که دولت نیز به تعهدات مالی خود عمل نماید، می‌توان بر آهنگ فعالیت‌های عمرانی افزود.همتی در پایان گفت: از رسانه‌ها و سایر مسئولان تقاضا دارم با توجه مضاعف به مترو و مشکلات مالی سازمان قطار شهری برای به ثمر نشستن سریع‌تر پروژه یاری نمایند تا فصل جدیدی از خدمات‌رسانی به شهروندان فهیم فرا برسد و بخشی از غبار محرومیت را از چهره این کلانشهر بزداید.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
برج‌سازی در حریم مسجد خرمشهر!
176837 -۱۱ خرداد ۱۳۹۳​
اراضی وسیعی دراطراف مسجد جامع خرمشهر درباغ موزه دفاع مقدس درمعرض تهدید تصرف برج سازان قرارگرفت.

شنیده ها حاکی است اخیرا" یکی از شرکت‌ها قصد تصرف حدود 7هزار متر از اراضی بخش شمالی باغ موزه موزه دفاع مقدس واقع در اراضی عباس آباد را دارد. بنا براین گزارش، این شرکت با استفاده از غفلت مسئولان شهرداری قصد دارد این اراضی را به مکانی تجاری تبدیل نماید.این زمین ها دقیقا" در مجاورت مسجد جامع خرمشهر موزه دفاع مقدس قرار گرفته است که در مقیاس یک یکم مسجد خرمشهر وبه عنوان نماد مقاومت مردم ایران ساخته شده است.حال سوال این است که چرا با وجودآنکه اراضی عباس آباد بنا بر موافقت مقام معظم رهبری قرار است با اجرای 14 طرح فرهنگی به قطب فرهنگی تهران تبدیل شود ودر سالی که ایشان موضوع فرهنگ را اولویت اول کشور می دانند، فضای فرهنگی موزه دفاع مقدس باید شاهد ساخت اماکن تجاری باشد.به گفته یک منبع آگاه، شرکت مذکور چندسال قبل هم قرار بوده که اراضی مورد نظر را تصرف نماید که ظاهرا" دادگاه مانع از انجام آن شده است ولی متاسفانه این روزها دوباره زمزمه تصرف آن توسط همان شرکت قبلی به گوش می رسد.حال باید دید مدیریت جهادی شهرداری تا چه میزان حاضر است در این خصوص وارد میدان شود وبه خواست مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشاند ومسجد جامع خرمشهر را از تیررس سودجویان خارج سازد!
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
نوسازی بافت‌های فرسوده منطقه ۱۵
176931 -۱۳ خرداد ۱۳۹۳​
اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز بر توجه ویژه مدیریت شهری به بافت‌های فرسوده منطقه ۱۵ تاکید کردند و از مدیریت شهری خواستند در این زمینه تسهیلات ویژه‌ای را به اهالی ارائه کند.


شصت و نهمین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز برگزار شد که در ادامه باغبادی دبیر شورای عالی منطقه 15 شهرداری تهران گزارشی در خصوص فعالیت‌ها و عملکرد شورایاری‌های منطقه ارائه کرد.در ادامه جلسه پرویز سروری عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: منطقه 15 جزو مناطقی است که خدمات خوبی در آنجا داده شده است اما فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب داریم. وی یکی از معضلات منطقه 15 را بافت‌های فرسوده دانست و گفت: نکته اساسی در این بخش وجود ریزدانگی در این منطقه است.

وی با اشاره به طوفان روز گذشته در تهران، اظهار داشت: باید قبل از هر اتفاقی به علاج آن فکر کنیم و نیاز است که با تمام ظرفیت‌ها معضل بافت‌های فرسوده در منطقه 15 برطرف شود.سروری در ادامه به بحث گرمخانه‌ها در منطقه 15 اشاره کرد و گفت:‌این اقدام شهرداری مؤثر بوده اما شرایط نامساعدی را برای اهالی محل بوجود آورده که تمهیدات لازم باید برای این معضل صورت گیرد. در ادامه جلسه دنیامالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، افزود: تصویری که بنده از منطقه 15 دارم به 10 سال قبل برمی‌گردد که در این 10 سال کارهای خوبی صورت گرفته اما تکالیفی نیز هنوز باقی مانده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی گرمخانه‌ها در منطقه 15، گفت: به هرحال وجود این گرمخانه‌ها نیز نیاز است و این درحالی است که برخی از مواقع وقتی می‌خواهیم سطل زباله‌ای و یا پارکی را در کنار منزل یا محلی بسازیم با ممانعت اهالی محل روبرو می‌شویم اما به هرحال باید واقع‌بینانه به این موضوع نگاه کرد. در ادامه جلسه احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران، اظهار داشت: سند بافت فرسوده بحث مهمی است که باید هرچه زودتر به جمع‌بندی و نتیجه برسیم.

سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز با اشاره به یکی از مشکلات اهالی ده مسگرآباد، گفت: در جلسه هفته گذشته این مشکلات و موانع با شهردار منطقه مطرح شد که امیدواریم مشکلات این منطقه نیز برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه اهالی ده مسگرآباد نه از مزایای روستا بودن و نه از مزایای شهری بودن استفاده می‌کنند، گفت: یکی از دغدغه‌های شورای شهر رفع موانع و مشکلات اهالی این منطقه است که امیدواریم در این زمینه با کمک شهرداری اقدامات خوبی صورت گیرد.

سالاری در پایان با اشاره به اینکه شهرداری تهران عنوان کرده است عوارضی را بابت بافت‌های فرسوده نمی‌گیرد، گفت: متاسفانه شاهد هستیم موارد دیگری تحت نام‌های متفاوت از شهروندان دریافت می‌شود.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شرکت مکانیک خاک واگذار نشود
176916 -۱۲ خرداد ۱۳۹۳​



رئیس کمیسیون عمران مجلس در نامه‌ای به وزیر اقتصاد و دارایی با تاکید بر نقش مهم شرکت مادر تخصصی آزمایشگاه فنی مکانیک خاک، خواستار توقف روند واگذاری این شرکت شد.





در نامه سید مهدی هاشمی به طیب‌نیا وزیر اقتصاد تاکید شده است؛ شرکت مادر تخصصی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک از دستگاه‌های دارای وظایف حاکمیتی بوده و نقش ویژه‌ای در ارتقای کیفی امور عمرانی بالاخص در حوزه راهسازی دارد... اخیرا اخباری مبنی بر آغاز فرآیند واگذاری این شرکت به بخش خصوصی دریافت گردیده که نگرانی‌هایی را در بین نمایندگان محترم مجلس به‌وجود آورده است.»


در ادامه این نامه آمده است؛ لذا پیرو مکاتبه شماره 58048/100/2 مورخ 8 دیماه 92 وزیر راه و شهرسازی که به‌عنوان وزیر ذی‌ربط عضو هیات واگذاری می‌باشد،‌خواهشمند است در جهت انجام اصلاحات ساختاری و تفکیک حاکمیتی و تصدی‌گری شرکت مذبور، با قید فوریت دستور فرمائید ضمن توقف روند واگذاری، گزارشی جامع از بررسی‌های کارشناسی در این خصوص در اختیار قرار گیرد.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
جزئیات جدید طرح مسکن اجتماعی
177004 -۱۷ خرداد ۱۳۹۳​






معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام جزئیات جدید از طرح مسکن اجتماعی دولت یازدهم، گفت: تامین مالی، مباحث اجتماعی، مسایل معماری و شهرسازی مسکن اجتماعی از مواردی است که در حال بررسی و مطالعه است.

حامد مظاهریان در خصوص برخی اظهارنظرها درباره مسکن اجتماعی، اظهار داشت: مطالبی که در مورد مسکن اجتماعی از سوی دیگر منابع مطرح می‌شود، با واقعیت تطابق کمی دارد، بنابراین نمی‌تواند مرجعی برای این طرح باشد.

وی با بیان اینکه مطالعات برای طرح مسکن اجتماعی در چهار گروه انجام می شود، گفت: این گروه ها در مورد وجوه مختلف مسکن اجتماعی مطالعه می کنند و تا زمانی که مطالعات این طرح به پایان نرسد، طرح کلی مطرح نمی‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تامین مالی مسکن اجتماعی از جمله موارد مورد بررسی و مطالعه است، بیان کرد: مباحث اجتماعی مسکن اجتماعی، مسایل معماری و شهرسازی مسکن اجتماعی از دیگر مواردی است که در حال بررسی و مطالعه است.

مظاهریان با بیان اینکه در مسکن اجتماعی هدف این است که بصورت خاص دو دهک آسیب پذیر مورد حمایت قرار گیرد، افزود: مسکن اجتماعی باید سازوکاری برای تامین مسکن باشد.وی با تاکید بر اینکه این طرح هدف بلندی قلمداد می‌شود، اظهار داشت: باید سازوکاری را اجرایی کرد تا مسکن اجتماعی به تمرکز فقر منجر نشود و در عین عزت بتوان در این زمینه کار کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی پیش از این از تدوین این طرح تاپایان سال خبر داده و گفته بود: تدوین چنین طرحی زمان می برد اما این قول را می‌توان داد که تاپایان سال طرح آماده شود، زیرا باید در مجلس و دولت نیز مورد بررسی قرار گیرد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
الزامات ناظران نظام فنی روستایی
177136 -۲۳ خرداد ۱۳۹۳​
رئیس گروه نظام فنی روستایی کشور گفت: ناظران نظام فنی روستایی به کار نظارت به عنوان یک شغل نگاه نکنند.



اکبر کلانتری در جلسه پرسش و پاسخ با مهندسان ناظر روستایی لرستان در پاسخ به سوال یکی از ناظران واحدهای روستایی در زمینه عدم امنیت شغلی گفت: ناظران نظام فنی روستایی نباید به کار نظارت به عنوان یک شغل نگاه کنند و از طرف دیگر در نظارت شهری هم کسی نمی تواند نظارت را یک شغل تلقی کند. وی افزود: دوران نظارت در روستاها دوران گذاری است که می تواند زمینه ساز کسب تجربه برای انجام پروژه های بزرگتر باشد پس ناظرین بایستی از این دوران حداکثر استفاده را برای کسب تجارب مفید داشته باشند.

رئیس گروه نظام فنی روستایی کشور عنوان کرد: ما نمی توانیم به وزارت راه و شهرسازی تکلیف کنیم که به ناظران وام و تسهیلات ویژه بدهند و اجرای این کارهای صنفی بر عهده سازمان نظام مهندسی ساختمان است. کلانتری خاطرنشان کرد: همان طور که در قانون آمده است ناظران بایستی برای خود صنفی داشته باشند و وقتی آن ها عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان شدند سازمان به این افراد کارت شناسایی داده و عهده دار همه مسائل رفاهی، آموزشی، بیمه و ... خواهد بود. وی با بیان این مطلب که نظارت یک کار حقوقی است عنوان کرد: در سال 83 و با شروع اجرای برنامه سوم توسعه نظارت فنی ساخت و ساز روستایی به نمایندگی از طرف راه و شهرسازی بر عهده بنیاد مسکن گذاشته شد.


رئیس گروه نظام فنی روستایی کشور در پاسخ به این سوالی در زمینه تغییر نقشه واحدهای روستایی توسط مالکان و ایجاد مشکلات عدیده در این زمبنه برای شخص ناظر گفت: بحث تغییر و اصلاح نقشه های ساختمانی همیشه وجود داشته است اما نه بدین گونه که مالک بخواهد بعد از تایید نقشه آن را تغییر دهد و اگر ناظری با این مورد برخورد کند بایستی اجازه تغییر نقشه را از مالک بگیرد و اختیار دارد که آن نقشه را قبول نکند.


کلانتری افزود: در دفاتر طراحی روال بر این است که مالک طرح پیشنهادی خود را ارائه دهد و دفتر طراحی نیز براساس آن و با توجه به الگوهای معماری طرح نقشه را تهیه می کنند و هنگامیکه نقشه مربوطه از دفتر طراحی خارج شود مالک اجازه ندارد در آن دخل و تصرفی داشته باشد و این ناظر است که می تواند نقشه طراحی و سازه را با هم مطابقت دهد. وی خطاب به ناظران گفت: ناظران روستایی باید سعی کنند علاوه بر کار فنی در جهت بالابردن سطح فرهنگ روستاها نیز کار فرهنگی انجام دهند.


 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
افتتاح ساختمان دادگستری مشهد
177137 -۲۳ خرداد ۱۳۹۳​
ساختمان جدید دادگستری خراسان رضوی با حضور رئیس قوه قضائیه افتتاح شد.

ساختمان جدید دادگستری خراسان رضوی، در محل بلور ساجدی، با حضور رئیس قوه قضائیه افتتاح شد. آیت الله آملی لاریجانی با هدف زیارت حرم رضوی و افتتاح ساختمان جدید دادگستری خراسان رضوی وارد مشهد شد.

وی در این سفر ضمن زیارت بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا (ع) ساختمان جدید دادگستری خراسان رضوی را افتتاح کرد. در این مراسم حجت الاسلام حسن شریعتی، رئیس دادگستری خراسان رضوی و محسنی اژه ای نیز حضور داشتند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
انتقاد ترکان از عمر کم ساختمانها
177412 -۳۱ خرداد ۱۳۹۳​
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه عمر پایین ساختمان‌ها شامل یک متغیر نمی‌شود ،‌ گفت : مصالح، شیوه اجرا، نظارت، مهارت سازندگان و دیگر موارد در عمر یک ساختمان تاثیر گذار است.

اکبر ترکان گفت : عمر ساختمان‌ها در شهر تهران 20 سال نیست بلکه ساختمان‌ها بنا به نظر مالکان بعد از این مدت تخریب می‌شوند که این مساله اگر با رضایت همه مالکان واحدها در یک ساختمان نباشد زیر پا گذاشتن حقوق مالکان است. ترکان درباره افزایش وام خرید مسکن به میزان 50 درصد قیمت یک واحد مسکونی هم گفت : این مسئله جزو حوزه‌های سیاست گذاری وزیر راه و شهرسازی است.
مشاور ارشد رییس جمهور افزود: بدون تردید حرکت به سمت آینده باید به گونه‌ای باشد که بتواند علاوه بر تامین حقوق بهره‌برداران دستیابی به جایگاه واقعی مهندسان و بهبود خدمات متنوع مهندسی را تضمین کند و نظام مهندسی را با آخرین تجارب و یافته‌های حرفه‌ای متاثر از فناوری ها پیوند بزند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: هر گونه تعالی و بالندگی ریشه در آموخته‌ها و دستاوردهای دیروز دارد و سازمان نظام مهندسی ساختمان برای آنکه بتواند اتصال میان گذشته، امروز و فردا را به طور صحیح مدیریت کند ، باید ایده‌ها و طرح‌های نو را در صدر برنامه‌های کاری خود قرار دهد.
ترکان ادامه داد: همچنین باید از همه توان حرفه‌ای، میراث تجربی و جایگاه تخصصی خود به بهترین صورت استفاده کنیم. وی راهبردهای اساسی سازمان را در دستیابی به بالندگی حرفه‌ای وبهینه سازی جایگاه کنونی شامل تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش‌های اسلامی در معماری و شهرسازی، تقویت نگاه ملی در موضوع صرفه جویی در مصرف انرژی، شناسایی راه‌های جلوگیری از تولید و مصرف مصالح ساختمانی غیر استاندارد و نامرغوب، بیان ره‌آوردهای آن، به روز کردن دانش فنی اعضا و صاحبان حرفه‌ها دانست.
ترکان گفت : هدایت صنعت ساختمان به سمت نیروی مولد و متخصص و برخوردار از صلاحیت و اهلیت حرفه‌ای، اهتمام در جهت بازتعریف «نظام فنی و اجرایی و کنترلی » متناسب با کارفرمایی بخش خصوصی، تنظیم رابطه منطقی «تسهیلات بانکی – بیمه کیفیت ساختمان – بازرسی فنی» و هم پیوندی آن‌ها، اهتمام ویژه در مسیر عملیاتی کردن مفاد «بیمه کیفیت ساختمان» موضوع ماده 168 قانون برنامه پنجم، ارائه خدمات متنوع مهندسی در مناطق آزاد به عنوان مناطق پیشرو در صنعت ساختمان و اهتمام به رعایت الزام‌های زیست محیطی در تولید ساختمان هم مدنظر است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
وعده انتقال پادگان قدیمی شهر گرگان
177476 -۱ تیر ۱۳۹۳​



ساختار فشرده و محدودیت توسعه فیزیکی از ویژگی های کالبدی شهر گرگان است و نظریه پردازان شهری در چنین شرایطی استفاده از فضاهای داخلی شهرها، توسعه منفصل و درون زا و انتقال کاربری های ناهمگون و ناسازگار به خارج از شهر را روش مناسبی برای جبران کمبود سرانه های عمومی و ایجاد کاربری های موردنیاز می دانند.



پادگان لشکر 30، مجتمع دخانیات و باغ کنسولگری 3 مجموعه وسیع و بزرگ در مرکز شهر گرگان است و موضوع تغییر کاربری و انتقال آن ها به خارج از شهر برای جبران سرانه های موردنیاز و تبدیل محدوده مرکزی شهر گرگان به پهنه ای با کاربری فضای سبز، سال هاست که از سوی مجموعه مدیریت شهری پیگیری می شود، اما به دلیل نبود همکاری لازم از سوی مالکان و نهادهای مرتبط تاکنون این تغییر و تحول بزرگ در مرکز شهر گرگان محقق نشده است؛ با این حال چند هفته پیش، شهردار گرگان از تلاش برای تغییر کاربری این 3 مجموعه در سال های آینده خبر داد و این اقدام را از مهم ترین برنامه هایش برای توسعه شهر گرگان برشمرد.
اما با توجه به سابقه موضوع، پذیرش عملی شدن این برنامه موثر برای افکار عمومی اندکی سخت به نظر می رسد. ضمن آن که علاوه بر کاربری های یاد شده، تعیین تکلیف زمین مدرسه طالقانی و همچنین انتقال هلال احمر به مکانی دیگر و الحاق این زمین ها به پارک شهر نیز از موضوعات مهمی است که باید در اولویت قرار گیرد.



تصمیم جدی ارتش برای انتقال پادگان های درون شهری

چندی پیش، فرمانده نیروی زمینی ارتش از انتقال تمام پادگان های درون شهری به خارج از شهر تا 5 سال آینده خبر داد. به گفته امیر "احمدرضا پوردستان" بحث جابه‌جایی پادگان‌ها از محوطه شهری به فضاهای پیش‌بینی شده یکی از دستور کارهای مهم نیروی زمینی است و اکنون پادگان شهرهای مشهد، زاهدان، بیرجند، اهواز، تبریز و شیراز یا در حال مطالعه و یا در حال جابه‌جایی و ساخت است و در صورت تأمین منابع اعتباری پیش‌بینی شده تا 5 سال آینده تمام پادگان‌های درون‌شهری به فضاهای پیش‌بینی شده در خارج از شهر منتقل می‌شوند.علاوه بر سیاست کلی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره انتقال پادگان ها، تغییر کاربری و انتقال پادگان لشکر 30 به خارج از شهر یکی از مصوبات هیات دولت در سال 84 بوده که هنوز عملی نشده است. درباره تغییر کاربری باغ کنسولگری و مجتمع دخانیات نیز پیگیری های متعددی انجام شده که هیچ یک تاکنون ثمربخش نبوده است."نقش جهان"ی دیگر؛ این بار در گرگان

شهردار گرگان انتقال 3 کاربری مذکور را ضروری می داند. "حسین صادقلو" می گوید: برای انتقال پادگان با تلاش نماینده گرگان در مجلس شورای اسلامی موافقت اولیه وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دریافت شده است و شهرداری گرگان نیز موافقتش را با تغییر کاربری پادگان به کاربری مسکونی و تجاری اعلام کرده است. صادقلو می گوید: در آینده نزدیک جلسه 3 جانبه شهرداری، وزارت دفاع و سرمایه گذار برگزار می شود و طرح های برج های تجاری و مسکونی ارائه خواهد شد.

صادقلو درباره مجتمع دخانیات گرگان نیز ادامه می دهد : مجموعه دخانیات را هم تخریب خواهیم کرد و پس از تخریب، زمین آن به فضای سبز تبدیل و به پیکره پارک شهر گرگان اضافه خواهد شد و در آینده این مجموعه بزرگ که از فضاهای سبز و فضاهای تفریحی تشکیل شده است، می تواند میدان نقش جهان اصفهان را برای شهروندان تداعی کند. شهردار گرگان تغییر کاربری باغ کنسولگری را نیز امکان پذیر می داند و نتایج مذاکرات انجام شده با مالک زمین باغ روس ها را مثبت ارزیابی می کند.

برنامه ها با واقعیت ها همخوانی ندارد

به رغم وعده های شهردار گرگان درباره انتقال برخی کاربری های ناهمگون و ناسازگار از مرکز شهر گرگان و توسعه فضای سبز در هسته مرکزی شهر اما برخی صاحب نظران و همین طور تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر گرگان این برنامه ها را بلندپروازانه و دور از واقعیت های موجود می دانند.در این باره یکی از اعضای شورای اسلامی شهر گرگان در نطق پیش از دستورش این برنامه ها را برنامه هایی آرمانی و ایده آل دانست که با امکانات و واقعیت های موجود شهر گرگان همخوانی ندارد. "علی کلاتی" می گوید: درباره ملک دخانیات در گذشته اقدامات شایسته ای صورت گرفته و حتی دو قطعه زمین در جنب دخانیات قرق و جاده سعدآباد خریداری شد و کار تقریباً به اتمام رسیده بود؛ ولی با تغییرات مدیران در کشور تمام رشته ها پنبه شد؛ خصوصاً این که یک دستگاه متصرف و یک دستگاه دیگر مالک است .

کلاتی می افزاید: برای خارج کردن پادگان از شهر نیز در گذشته پیگیری های مستمر از کانال های مختلف، نمایندگان، استانداری و... انجام شده که در نهایت نیاز به اذن مقام معظم رهبری دارد. وی درباره باغ کنسولگری نیز تاکید می کند: هنوز مالکیت بین دولت روسیه و مدعی ملک در محکمه قضائی مطرح و پرونده مفتوح است، پس لازم است با این موضوعات به طور واقع بینانه برخورد شود.
 

tm-civil

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]صادرات خدمات فنی و مهندسی[/h]ییس نظام مهندسی همدان مطرح کرد:لزوم سنجش پتانسیل ها برای صدور خدمات فنی و مهندسی. رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همدان گفت: برای صدور خدمات فنی و مهندسی باید پتانسیل فنی ایران و موقعیت و پتانسیل دیگر کشورها سنجیده شود و پس از آن نسبت به صدور خدمات اقدامات لازم صورت گیرد. امیر متینی فرد اظهار داشت: توسعه خدمات فنی و مهندسی در سطح کشور و روستاها یکی از اصول خط مشی شورای مرکزی است که در این خصوص در داخل کشور فعالیت هایی صورت گرفته است. در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها هم باید فعالیت کرد که البته نیاز به بررسی و طرح های مطالعاتی دارد.وی با بیان اینکه برای صدور خدمات باید پتانسیل فنی ایران و موقعیت و پتانسیل دیگر کشورها سنجیده شود و پس از آن نسبت به صدور خدمات اقدامات لازم صورت گیرد، تصریح کرد: یکی از مشکلات کشور ما تعداد فارغ التحصیلان بی رویه در رشته های فنی است و متاسفانه در حال حاضر این تصور وجود دارد که نظام مهندسی مرجعی برای اشتغال دانشجویان فارغ التحصیل است، در حالی که باید این مهندسان جوان در کارها و پروژه های عمرانی مشغول فعالیت باشند. به گفته مهندس متینی فرد با سنجش ثبات اجتماعی، سیاسی و پتانسیل دیگر کشورها، بررسی پتانسیل ایران و آماده سازی مهندسان جوان از جنبه های فنی و حتی آموزش زبان انگلیسی امکان صدور خدمات فنی ومهندسی به خوبی فراهم خواهد شد.

http://www.bananews.ir/labor/labor-nezam.html
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
ثبت جهانی شهر سوخته در یونسکو
178036 -۱۶ تیر ۱۳۹۳​
رییس جمهور در پی ثبت جهانی شهر سوخته در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) این اقدام را معرفی نشانه های تمدن ملت بزرگ ایران را موجب رسیدن پیام فرهنگ، دانش و بزرگی این ملت به جهانیان دانست.

رییس جمهور در پی ثبت جهانی شهر سوخته در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو)، با صدور پیامی ضمن قدردانی از تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، معرفی نشانه های تمدن ملت بزرگ ایران را موجب رسیدن پیام فرهنگ، دانش و بزرگی این ملت به جهانیان دانست.
به گزارش شاسا در بخشی از پیام دکتر حسن روحانی به مسعود سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمده است : گزارش شما در مورد موفقیت در ثبت شهر سوخته در فهرست میراث جهانی یونسکو موجب مسرت گردید و بی تردید موجب خوشحالی مردم عزیز کشورمان می باشد. معرفی نشانه های تمدن ملتی بزرگ، می تواند پیام فرهنگ و دانش و بزرگی این ملت را به جهانیان برساند.
رییس جمهور در ادامه این پیام می افزاید : ثبت آثار تمدنی کشورمان در فهرست میراث جهانی می تواند ایران را به عنوان یکی از قطب های مهم گردشگری فرهنگی به جهان بشناساند. امیدوارم کسب این توجه جهانی، بتواند مزیت های استان سیستان و بلوچستان را برجسته تر کند و مسیر توسعه پایدار این استان بزرگ را پرشتاب سازد.
گفتنی است شهر سوخته نام بقایای دولت شهری باستانی در ایران است که در 56 کیلومتری زابل و در حاشیه جاده زابل-زاهدان در شرق ایران در استان سیستان و بلوچستان واقع شده‌است. شهر مزبور در روی آبرفت‌های مصب رودخانه هیرمند به دریاچه هامون و زمانی در ساحل آن رودخانه بنا شده بود. دوره بنای این شهر بزرگ با دوره برنز تمدن جیرفت مقارن است.
گفته می‌شود، شهر سوخته پیشرفته‌ترین شهر جهان قدیم بوده‌است و حتی بسیار پیشرفته‌تر از دولت شهر کرت که سینوهه در کتاب خود از آن یاد کرده‌است.
در سی‌وهشتمین اجلاس یونسکو در تاریخ 22 ژوئن 2014 مطابق با 1 تیر 1393 شهر سوخته به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت گردید. این محوطه باستانی هفدهمین اثر تاریخی ایران در فهرست یونسکو محسوب می‌شود که با برخورداری از قدمت 5000 ساله هم‌اکنون به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین شهر‌های باستانی دنیا شناخته می‌شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
تخریب ساخت و ساز در حریم رودها
178029 -۱۵ تیر ۱۳۹۳​
استاندار تهران با بیان اینکه به محض اطلاع از ساخت و ساز غیر مجاز در بستر رودخانه های استان حکم تخریب می گیریم گفت: مصوبه ساماندهی فاضلاب منازل مسکونی که در گذشته در حریم رودخانه ساخته شده اند ابتدای تیرماه ابلاغ شده است.

حسین هاشمی گفت: در سال جاری روند ساخت و سازهای غیر مجاز در تهران کند شده که این کند شدن به دلیل همکاری فرماندار بخشدار قوه قضاییه نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات است.به گفته وی، سال گذشته ۸۶۰ واحد غیر مجاز که در بستر رودخانه های استان تهران ساخته شده بودند با مجوز قوه قضاییه تخریب شد چراکه ساخت و ساز در بستر رودخانه صد در صد ممنوع است و روند مبارزه با ساخت و سازهای غیر مجاز از این بخش آغاز شده است.استاندار تهران با اشاره به اینکه در گذشته سابقه نداشت که در تهران این میزان تخریب انجام شود اظهار داشت: در ۶ ماه گذشته به طور بی سابقه ای تعداد زیادی از ساخت و سازهای غیر مجاز در بستر رودخانه ها تخریب شده اند.ابلاغ ساماندهی فاضلاب و سپتیک واحد های مسکونی حریم رودخانه ها از ابتدای تیر ماههاشمی تصریح کرد: سایر ساخت و سازهایی که در کنار رودخانه ها یا حریم رودخانه ها از سالها پیش انجام شده و مردم در آن ساکن هستند نیز دستور ساماندهی آنها به معاونت عمرانی استانداری و محیط زیست ابلاغ شده است. وی افزود: در این ابلاغیه تاکید شده است که هیچ یک از این ساخت و سازها اجازه ندارند فاضلاب و یا پساب سپتیک را وارد رودخانه کنند چراکه این فاضلابها از طریق رودخانه ها وارد سدها و در نهایت وارد سیستم آب شرب می شود.برخورد قانونی با متخلفانی که آب رودخانه ها را آلوده می کننداستاندار تهران با اشاره به اینکه ساماندهی ساخت و سازهای حریم رودخانه ها از جمله اولویتهای استانداری در سال جاری است یادآور شد: با تعامل دستگاهها می توان به طور مداوم این مکانها را رصد کرده و به هیچ عنوان اجازه ورود فاضلاب آنها به داخل رودخانه ها داده نمی شود و هرکس که خلاف این مصوبه عمل کند قانونا با آن برخورد می شود. به گفته وی، این مصوبه از ابتدای تیر ماه سال جاری به دستگاه های مرتبط ابلاغ شده است و دو رودخانه جاجرود و لواسان در دستور کار فوری قرار گرفته اند.وی تاکید کرد: هرکس به استانداری اطلاع دهد که در بستر رودخانه ساخت و ساز جدیدی انجام شده بلافاصله از طریق قوه قضاییه حکم تخریب آن را می گیریم و اقدام می کنیم.جلسه با حضور وزیر کشور برای تصمیم گیری در خصوص هتل آریناوی در خصوص آخرین وضعیت هتل آرینا که در حریم رودخانه جاجرود قرار دارد گفت: ساخت این هتل در دولت قبل انجام شده ولی در حال حاضر کار کارشناسی دقیق از سوی وزارت کشور و استانداری بر روی آن انجام شده و قرار است پس از تکمیل گزارش بازرسی وزارت کشور به همراه گزارش استانداری که در حال حاضر کامل شده است در حضور وزیر در خصوص تخریب این هتل بحث شود به گفته وی، در حال حاضر ادامه ساخت این هتل متوقف شده و براساس گزارشات هیچگونه عملیاتی در این هتل انجام نمی شود.
 

ZibaAhmadpoor

مدیر تالار مهندسی عمران
مدیر تالار
[h=2]15 درصد مساحت کشور بافت فرسوده است

[/h]
ارسال شده در 1393/04/08

ایسنا ـ وزیر راه و شهرسازی میزان بافت فرسوده در کشور را 15 درصد مساحت کل عنوان کرد و گفت: تدوین سند ملی بازآفرینی پایدار محدوده ها و محله ها با هدف احیای بهسازی و نوسازی شهری در دولت در حال پیگیری است.به گزارش ایسنا، عباس آخوندی با بیان اینکه اعتماد متقابل مردم و مسئولان دولتی به یکدیگر اصل اساسی کار است، اظهار کرد: باید قبول کنیم که شهروندان دارای حق هستند و باید برای خودشان تصمیم بگیرند و در محله همت آباد اصفهان تمام مشخصاتی که ما به دنبال آن هستیم وجود دارد.وزیرراه و شهرسازی افزود: امکان ندارد بافت فرسوده را بدون مشارکت مردم نوسازی کنیم و اینکه مردم از محل سکونت خود به منظور نوسازی برای همیشه دور شوند نظریه مردودی است.آخوندی اظهار کرد: موارد درخواستی تعاونی عمرانی و احیاء و نوسازی غدیر در محدوده فاز یک همت آباد را پیگیری می کنم و امیدوارم با مستند سازی این کار، الگویی برای نوسازی 50 هزار هکتار بافت فرسوده حاشیه شهری کشور بدون احتساب بافت تاریخی مراکز شهرها داشته باشیم.وی با اظهار امیدواری از اینکه نوسازی منطقه همت آباد اصفهان الگویی برای ارتقای کیفیت محیطی شود، اعلام کرد: در مجموع حدود 72 هزار هکتاربافت فرسوده در 498 شهر کشور وجود دارد که این عرصه شامل 15 درصد مساحت کشور و حدود 25 درصد جمعیت شهری کشور می شود.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آسفالت گوگردی جانشین آسفالت قیری





مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با بیان این که گوگرد کالایی استراتژیک در صنایع مختلف به شمار می آید، گفت: استفاده از گوگرد به جای قیر برای آسفالت، قیمت این محصول را تا ٣٠ درصد کاهش خواهد داد.

ˈسعید پاک سرشت با بیان این که طرح پژوهشی ساخت آسفالت گوگردی از جمله طرح های به نتیجه نرسیده این شرکت است، اظهار کرد: این طرح هم اکنون به مرحله کاربردی رسیده و آزمایش میدانی آن نیز انجام شده است.

پاک سرشت، گوگرد را کالایی استراتژیک خواند و گفت: باتوجه به مزیت های مهم گوگرد (کاهش قیمت آسفالت به دلیل استفاده ازگوگرد به جای قیر و اثبات مرغوبیت آن در آزمایش ها)، همکاری با وزارت راه وشهرسازی برای تولید این نوع گوگرد در کارخانه های آسفالت سازی کشور در دستور کار قرار گرفته است. وی کیفیت، استحکام آسفالت و قیمت پایین آسفالت گوگردی را ویژگی های مهم این محصول خواند و بر آمادگی شرکت ملی گاز برای استفاده از این نوع آسفالت درمسافتی طولانی (جاده بین شهری) تاکید کرد.


مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران همچنین استفاده از گوگرد در کشاورزی را از دیگر کاربردهای این کالای استراتژیک برشمرد و گفت: استفاده از گوگرد می تواند در اصلاح کیفیت خاک به ویژه خاک هایی قلیایی تاثیر به سزایی داشته باشد و با ترکیب شدن با مواد ریز مغذی موجب تقویت خاک شود. پاک سرشت تصریح کرد: انتظار می رود بتوان این محصول را با کمک وزارت جهاد کشاورزی تجاری سازی کرد.


مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با بیان این که در زمینه استفاده از گوگرد در بخش کشاورزی، تفاهم نامه ای با مرکز تحقیقات خاک و آب این وزارتخانه امضا شده است، از انجام آزمایش های میدانی روی چند محصول با استفاده از ترکیبات گوگردی خبر داد.مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران درباره طرح ساخت توپک هوشمند (پیگ هوشمند) برای پیگ رانی در خطوط لوله ٣٠ اینچ پایان یافته و آزمایش شده است. به گفته وی برای ادامه این طرح نیز نقشه راه تدوین شده است که در صورت تصویب در پژوهش و فناوری وزارت نفت، ملی گازاین طرح را به عنوان هسته مرکزی پیگیری و با توجه به اولویت های شرکت های تابعه درباره آن اقدام خواهد کرد.


پاک سرشت طرح ساخت توربین ملی را ازدیگر طرح های پژوهشی در دست اقدام برشمرد و گفت: ساخت این توربین در مرحله خوبی برای داخلی شدن است و با افزایش تدریجی این مرحله در سال آینده انتظارمی رود رونمایی از توربین ملی و در اواخر سال ١٣٩٣ آغاز شود.

 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نقشه راه مسکن کشور تدوین شد
178684 -۳ مرداد ۱۳۹۳



بازنگری طرح جامع مسکن که از سال گذشته آغاز شده به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود، طرحی که در فاز اول آن پیش‌بینی شده حدود ۳ میلیون واحد مسکونی ساخته شود.



انتقاد از تاخیر دولت در ارائه برنامه‌های بخش مسکن همچنان ادامه دارد و برخی نمایندگان مجلس معتقدند که این بخش به امید خدا رها شده است و شماری دیگر از نمایندگان طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی را به هیات رئیسه مجلس تقدیم کرده‌اند.

اما در سوی دیگر ماجرا وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان متولی بخش مسکن چند وقتی است که از بازنگری طرح جامع مسکن خبر داده و ارائه هرگونه برنامه‌ای را به پس از نهایی شدن این طرح موکول کرده است.


طرحی که قرار است همه سیاست‌های دولت در بخش مسکن را تعیین کرده تا بر اساس آن هدفگذار‌ی‌های لازم جهت کاهش فاصله عرضه و تقاضا انجام شود.


در این طرح بر اساس سه شاخص نیاز انباشته مسکن، خانوارهای جدید و واحدهای نیازمند نوسازی کشور مورد بازنگری قرار گرفته است. بر اساس نیازسنجی‌های صورت گرفته طرح جامع مسکن در دو فاز اجرایی می‌شود؛ فاز اول از سال 93 تا 95 و فاز دوم از سال 95 تا سال 1405 که در واقع افق برنامه طرح جامع مسکن محسوب می‌شود.

به‌عبارت دیگر طرح جامع مسکن برای یک دوره سه ساله و یک دوره 10 ساله تدوین شده تا به این ترتیب سیاست‌های دولت به تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن منجر شود.


جزئیات طرح مسکن جامع حاکی از آن است که در فاز اول طرح جامع مسکن (سال 93 تا 95) بر اساس شاخص‌های خانوارهای جدید، نیاز انباشته مسکن و واحدهای نیازمند به نوسازی در مجموع دو میلیون و 788 هزار واحد مسکن باید ساخته شود.


مطابق برآوردهای انجام شده طی سه سال 93، 94 و 95 حدود 509 هزار خانوار جدید در کشور شکل می‌گیرد، از سوی دیگر در همین مدت نیز نیاز انباشت مسکن حدود 140 هزار واحد مسکونی خواهد بود و در نهایت نیز حدود 240 هزار واحد مسکونی نیازمند نوسازی هستند.


سهم سال 93 از ساخت مسکن در طرح جامع حدود یک میلیون واحد پیش‌بینی شده است. این در حالی است که سال 94 حدود 70 هزار واحد از رقم سال 93 کاسته شده و باید حدود 933 هزار واحد مسکونی ساخته شود.


در نهایت در سال 95 نیز 855 هزار واحد مسکونی ساخته می شود تا در مجموع حد فاصل سال‌های 93 تا 95 یعنی در فاز اول طرح جامع مسکن دو میلیون و 788 هزار واحد مسکونی ساخته شود.


گرچه نمایندگان مجلس از توقف ادامه طرح مسکن مهر و عدم ارائه برنامه دولت در بخش مسکن گلایه دارند، اما به نظر می‌رسد طرح جامع مسکن مورد بازنگری جامعی قرار گرفته و این امیدواری را به وجود آورده تا در یک بازه زمانی 13 ساله مشکلات تاریخی مسکن را برای همیشه ریشه‌کن کند.


البته رفع مشکلات عدیده مسکن در کشور به مسائل متعددی از جمله ایفای نقش حمایتی دولت بستگی دارد، دولت یازدهم به جز خودش سه دولت بعدی را نیز درگیر طرح جامع مسکن خواهد کرد و در این صورت باید تمام جوانب کار را مد نظر قرار دهد تا اتفاقی که برای طرح مسکن مهر (توقف) روی داد توسط دولت‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم برای طرح جامع تکرار نشود.


چگونگی تامین مالی برنامه‌های طرح جامع مسکن در فاز اول و افق 10 ساله نیز مهم‌ترین رکن دستیابی به اهداف تعیین شده در این طرح به شمار می‌رود و بی شک بدون در نظر گرفتن این مولفه اجرای برنامه‌ها با مصائب متعددی روبرو خواهد شد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]الزام به اجراي آسانسور در ساختمانهاي با طول مسير قائم حركت بيش از ۷ متر[/h]

۱۳۹۳/۰۵/۱۲ - ۰۷:۵۰



در استان قزوین در ساختمانهاي با طول مسير قائم حركت بيش از 7 متر ، اجراي آسانسور الزامي است.


به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی ، در جلسه كميسيون ماده 5 شهر قزوين تصويب شد كه در ساختمانهاي با طول مسير قائم حركت بيش از 7 متر اجراي آسانسور الزامي شود.

به گفته ي مديريت شهرسازي و معماري اداره كل راه وشهرسازي استان قزوين، توسعه عمودي شهر يا بلند مرتبه سازي در سالهاي اخير به يكي از مهم ترين راهبردها و برنامه هاي توسعه شهري تبديل شده و اين پديده ضمن داشتن مزاياي متعدد در صورت ضعف در برنامه ريزي اثرات منفي بر شاخص هاي كيفيت زندگي مي گذارد.

محسن اسماعيلي افزود: آپارتمان سازي از جمله رويكرد هاي مهم شهر هاي بزرگ مي باشد كه در اثر رشد روز افزون جمعيت، كمبود و گراني زمين و مشكلات توسعه افقي شهر ها، رواج يافته است و اين موضوع در شهر قزوين، يكي از شهر هاي بزرگ و توسعه يافته كشور، كاملا مشهود است.

بنا به اظهارات مديريت شهرسازي و معماري راه وشهرسازي استان در راستاي بالا بردن سطح شاخص هاي كيفيت زندگي بر آن شديم كه تعبيه آسانسور را كه تنها وسيله رفت و آمد ترافيكي و مورد استفاده تمامي گروه هاي سني و عمومي ترين وسيله جابجايي عمودي در ساختمان مي باشد را در ساختمان هاي 3 طبقه به بالا الزامي نمائيم. در اين راستا طي بررسي هاي متعدد كارشناسي الزام به اجراي آسانسور درساختمان هاي با طول حركت قائم بيش از 7 متر به بالا در جلسه كميسيون ماده 5 شهر قزوين مطرح و به تصويب رسيد.

ليدا معروفي سرپرست اداره نظارت بر طرح هاي توسعه و عمران راه وشهرسازي استان قزوين در ادامه اظهار داشت: مقررات ملي ساختمان مجموعه اي از ضوابط فني، اجرايي و حقوقي لازم الاجرا در طراحي، نظارت و اجراي عمليات ساختماني است. رعايت اين قوانين در ساخت و ساز مي‌تواند به تأمين ايمني و آسايش ساكنان آنها منجر شود. طي اصلاحات صورت پذيرفته در مبحث 15 مقررات ملي ساختمان نيز، در ساختمان هاي با طول مسير قائم حركت بيش از 7 متر از كف ورودي اصلي تعبيه آسانسور الزامي است.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رونق بازار لامپ پرمصرف!

نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان لامپ کم مصرف با اشاره به اینکه قرار بود از ابتدای سال جاری تولید و عرضه لامپ های پرمصرف در کشور متوقف شود، گفت: متاسفانه این قانون تاکنون اجرایی نشده و به نظر می رسد اجرای آن به پایان سال و یا سال آینده موکول شده است.

احسان میوه چی با اشاره به اینکه در حال حاضر رکود در بازار لامپ کم مصرف نیز قابل مشاهده است، اظهار کرد: رکود در در بازار به دلیل بی پولی مردم است. وقتی فشار مالیاتی به مردم زیاد می شود و در کنار آن تورم بالا نیز داشته باشیم رخ دادن چنین وضعیتی طبیعی است. وی افزود: هزینه های مردم به شدت افزایش یافته اما درآمد آنها به همان نسبت بالا نرفته است به همین دلیل مردم مجبور به خرج کردن از پس اندازهای خود شده اند.او با بیان اینکه کاهش قدرت خرید مردم روی بازار لامپ کم مصرف هم تاثیر منفی گذاشته است، اظهار کرد: همین وضعیت باعث شده تا مردم به دلیل کاهش قدرت خرید در پی خرید لامپهای ارزان و بی کیفیت قاچاق باشند که به این تولیدات داخلی نیز آسیب می زند.نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان لامپ کم مصرف گفت: لامپ های پرمصرف قیمت‌هایی در حدود 1000 تا 1500 تومان داشته و ارزان تر از لامپ های کم مصرف هستند. تولید و عرضه لامپ های پرمصرف اگرچه ممنوع شده اما هنوز هم شاهد ادامه آن هستیم. به نظر می رسد تا پایان سال برای توقف تولید و عرضه این نوع لامپ ها فرصت داده شده است. به گفته وی در حال حاضر سه تا چهار تولیدکننده لامپ پرمصرف در کشور وجود دارد.میوه چی با بیان اینکه با راهکارهای کوتاه مدت نمی توانیم مشکلات اقتصادی کشور از جمله رکود را حل کنیم، توضیح داد: فشار مالیاتی و بیمه به مردم و بنگاهها زیاد شده است. بعضا شاهد این هستیم که پرونده های چندین سال قبل دوباره مورد بررسی قرار می گیرند. چنین اقداماتی می تواند به بی اعتمادی دامن بزند.وی درباره بازار لامپ کم مصرف نیز توضیح داد: در حال حاضر به تدریج لامپ های ال ای دی در حال گرفتن سهم خود از بازار هستند. از سال 1388 به دنبال اختصاص یارانه به صنعت لامپ کم مصرف تعداد واحدهای فعال در این حوزه افزایش یافت به طوری که الان سهم بازار بین این شرکتها تقسیم شده است.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
احتمال کلاهبرداری در مسکن مهر
معاون وزیر راه و شهرسازی از ارائه مشوق‌های مالی و تخفیف 20 درصدی به سرمایه‌گذاران در شهرهای جدید خبر داد و گفت: برخی خرید و فروش‌های مسکن مهر خارج از شرکت‌های عمران صورت می‌گیرد که امکان کلاهبرداری در آنها وجود دارد زیرا اسنادی که بین فروشنده و خریدار رد و بدل می‌شود مورد تایید شرکت عمران و بانک‌ها نیست.



محسن نریمان - مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید - در نشستی که به مناسبت برگزاری نمایشگاه بزرگ فرصت‌های سرمایه‌گذاری برگزار شد، درباره‌ خرید و فروش واحد‌های مسکن مهر اظهار کرد: مسکن مهر اگر دو میلیون واحد داشته باشد فقط 20 درصد آن در شهرهای جدید است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: دو شرط اساسی برای فروش مسکن مهر وجود دارد که یکی پایان ساخت واحد و صدور پایان کار برای آن است و دوم آنکه مراجعه به بانک عامل و شرکت عمران شهر جدید است؛ بنابراین هیچ‌گونه خرید و فروشی نباید خارج از نظارت مسوولان بانک و شرکت‌های عمران انجام شود.وی با بیان این‌که برخی خرید و فروش‌ها خارج از شرکت‌های عمران صورت می‌گیرد، گفت: امکان کلاهبرداری در آنها وجود دارد زیرا اسنادی که بین فروشنده و خریدار رد و بدل می‌شود مورد تایید شرکت عمران و بانک‌ها نیست.نریمان تاکید کرد: در شیوه‌نامه خرید و فروش مسکن مهر تاکید شده که واحد مشخص شده حداقل 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد و شیوه‌های خاصی هم برای واجدین شرایط مشخص شده است که اگر خریدار واجد‌الشرایط مسکن نباشد از وام چهار درصدی استفاده نکند و بدین ترتیب شرایط وام تغییر می‌کند.


وام مسکن مهر 30 میلیون تومان می‌شود


معاون وزیر راه و شهرسازی درباره‌ افزایش قیمت مسکن مهر نیز گفت: افزایش قیمتی در مسکن مهر نخواهیم داشت، چرا که دنبال این هستیم تا مبلغ وام را از 25 به 30 میلیون تومان افزایش دهیم.وی در ادامه تاکید کرد: قرار‌داد‌های منعقد‌ شده در قبل به صورت علی‌الحساب بوده و تاکنون واحد‌ها 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشتند که بدین ترتیب متقاضیان هم باید تاکنون 75 درصد آورده را تامین می‌کردند اما تاکنون فقط 50 درصد از آورده از سوی متقاضیان پرداخت شده است.


100 هزار مسکن مهر منتظر تامین خدمات زیربنایینریمان با بیان این‌که دیگر وزارتخانه‌ها نیز برای تکمیل خدمات زیربنایی در شهرهای جدید مسوول هستند، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 100 هزار واحد مسکن مهر در کشور آماده شده که به دلیل تکمیل نبودن خدمات زیربنایی مانند آب و برق امکان تحویل آنها وجود ندارد. تمایل وزارت مسکن برای خود مالکی شدن مسکن مهر


معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه درباره‌ تغییر واحد‌های مسکن مهر 99‌ ساله به مسکن مهر ملکی در شهرهای جدید گفت: وزارت راه و شهرسازی تمایل دارد که مسکن‌های مهر را ملکی کند چرا که دو برابر هزینه‌ اجاره‌ای که دریافت می‌شود باید برای پرسنلی که این اجاره را دریافت می‌کند پرداخت شود. وی تاکید کرد: باید در هر بلوک همه واحد‌ها متقاضی تبدیل واحدشان باشند تا این طرح قابلیت اجرا داشته باشد.


صرف 1200 میلیارد تومان در پروژه مسکن مهر در دولت یازدهمنریمان در ادامه با انتقاد از عملکرد دولت قبل درباره ساخت واحد‌های مسکن مهر گفت: در دولت قبل یک هزار و 100 میلیارد تومان در شهر پردیس هزینه شده در صورتی که در دولت یازدهم 1200 میلیارد تومان هزینه شده است و در دولت قبل 80 درصد از تسهیلات بانک استفاده شده در صورتی که در دولت یازدهم 80 درصد از آورده مردم استفاده شده است. تورم‌زادیی مسکن مهر


معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: در دولت قبل فشار بسیاری بر روی بانک‌ها وجود داشت به همین دلیل 40 درصد تورم مربوط به پروژه مسکن مهر بود در حالی که ما با استفاده از آورده متقاضیان توانستیم تا حدودی تورم‌زدایی هم داشته باشیم.وی اظهار کرد: شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید به استناد مفاد ماده 9 و 15 قانون تاسیس این شرکت و بند‌های 12 و 16 ماده 12 اساسنامه خود در راستای توسعه هدفمند و تامین زیرساخت‌های خدماتی ساکنین شهرهای جدید ایجاد شد.


وی افزود: به منظور ایجاد پویایی و تحریک توسعه و همچنین ارتقای کیفیت زندگی در شهرهای جدید و نهایتا رقابت‌پذیری بیشتر با شهرهای موجود مشوق‌های مالی و مشوق‌های تسهیل‌گری اعطا شده است.


نریمان تاکید کرد: در این مجموعه منظور از شهرهای گروه «الف» شهرهای جدید پردیس، پرند، هشتگرد، اندیشه، فولادشهر، بهارستان، گل‌بهار، صدرا، سهند هستند، همچنین شهرهای گروه «ب» شهرهای جدید مجلسی، بینالود، مهاجران و عالی‌شهر هستند. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: شهرهای گروه «ج» شهرهای جدید علوی، رامین، شیرین‌شهر، رامشار و امیرکبیر هستند.



تخفیف 20 درصدی به سرمایه‌گذاران شهرهای جدید


وی با اشاره به ارائه مشوق‌های مالی به سرمایه‌گذاران و مشارکت‌کنندگانی که در طول دوره برگزاری نمایشگاه با شرکت‌های عمران جدید کشور تفاهم‌نامه امضاء می‌کنند، تصریح کرد: در پروژه‌های مشارکت مدنی که برآورد هزینه‌های آن تا سقف 30 میلیارد ریال باشد، با پیشنهاد هیات مدیره شرکت عمران شهر مربوطه و تصویب مجمع عمومی در شهرهای گروه «ج» تا 20 درصد تخفیف و در شهرهای گروه «ب» تا 15 درصد تخفیف و در شهرهای گروه «الف» تا 10 درصد تخفیف به نسبت آورده سرمایه‌گذار در نظر گرفته شده است.نریمان خاطر نشان کرد: پروژه‌هایی که برآورد هزینه‌ آن تا سقف 100 میلیارد ریال باشد با پیشنهاد هیات مدیره شرکت عمران شهر مربوطه و تصویب که مجمع عمومی در شهرهای گروه «ج» تا 15 درصد تخفیف و در شهرهای گروه «ب» تا 10 درصد تخفیف و در شهرهای گروه «الف» تا پنج درصد تخفیف به نسبت آورده سرمایه‌گذار در نظر گرفته شده است.


معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که پروژه‌هایی که برآورد هزینه آن بالاتر از 100 میلیارد ریال باشد، ادامه داد: با پیشنهاد هیات مدیره شرکت عمران شهر مربوطه و تصویب مجمع عمومی در شهرهای گروه «ج» تا هشت درصد تخفیف و در شهرهای گروه «ب» تا شش درصد تخفیف و در شهرهای گروه «الف» تا چهار درصد تخفیف به نسبت آورده سرمایه‌گذار در نظر گرفته شده است.


وی در ادامه درباره‌ کاهش سهم اجاره زمین توسط شرکت عمران شهرهای جدید اظهار کرد: به همراه افزایش طول بهره‌برداری در شهرهای گروه «ج» تا 1.5 سال مازاد در زمان بهره‌برداری محاسبه شده و در فراخوان شهرهای گروه «ب» تا یکسال مازاد در زمان بهره‌برداری محاسبه شده در فراخوان و در شهرهای گروه «الف» تا 9 ماه مازاد در محاسبات توجیه اقتصادی از زمان بهره‌برداری محاسبه شده و در فراخوان به اختیار هیات مدیره شرکت عمران شهر مربوطه، اولویت‌بندی و به تصویب مجمع عمومی می‌رسد.نریمان با بیان این‌که توسعه پایدار باید در این شهرها طراحی شود تا برای افراد ایجاد جاذبه کند، افزود: به تعبیر دیگر باید مشوق زندگی برتر باشیم به‌طوری که در شهرهای سنتی امکان ایجاد ابداع و ابتکاراتی که در دنیا به آن می‌رسیم در شهرهای سنتی نیست اما شهرهای جدید این امکان را دارد که هر حرکت نوین که در جهان شناخته شده زمینه‌ ایجاد آن را در شهرهای جدید داشته باشیم.معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: مدیران شهرهای جدید اگر درک درستی از پویایی داشته باشند دستشان باز است که این امکان را در شهرهای جدید ایجاد کنند.وی با بیان این‌که دولت به تنهایی قادر به تامین این قبیل نیازها نیست، تصریح کرد: از این جهت است که تصمیم گرفتیم به کمک مردم و بخش خصوصی و استفاده از روابط و مقرراتی که بسترسازی و مشارکت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در شهرهای جدید عملیاتی کنیم.نریمان ادامه داد: یکی از اقداماتی که در نیمه دوم سال گذشته به آن تاکید داشتیم و باید اجرایی شود برگزاری نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری است که از تاریخ 19 الی 22 دی‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزار می‌شود و کلیه‌ شرکت‌های عمران شهرهای جدید در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد.


معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: زمینه‌ تعامل در رفع نیازهای شهرهای جدید وجود دارد و ما معتقد هستیم که به صورت انحصاری به نیاز این شهرها پاسخ دهیم.


وی با بیان این‌که راهکار مهم که به نوعی می‌توان گفت نوعی از رویکرد اقتصاد مقاومتی است، گفت: این است که بتوانیم از امکانات و مدیریتی که در بخش خصوصی وجود دارد استفاده کنیم و کلیه اموری را که مربوط به شهرهای جدید است بر آن نظارت کلی داشته باشیم.

نریمان تاکید کرد: دستیابی به اهداف در شهرهای جدید میسر نیست مگر آنکه بخش خصوصی را فعال کنیم و با اعمال سیاست‌های برد برد می‌خواهیم وارد میدان شویم و کسانی که مایل هستند را وارد سرمایه‌گذاری‌ها کنیم.


معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان این‌که در طرح‌های زیربنایی و روبنایی که مورد توجه قرار دارد این نوید را به سرمایه‌گذاران می‌دهیم، تصریح کرد: با توجه به بسته‌های سرمایه‌گذاری که آماده شده امکان سرمایه‌گذاری برای افراد متقاضی را فراهم می‌کنیم.وی خاطر نشان کرد: در شهرهای جدید با حدود 50 هزار هکتار محدود مصوب داریم یعنی ما می‌توانیم بستر کاری‌مان را حدود 50 هزار هکتار در نظر بگیریم و با همین برآورد 60 هزار میلیارد تومان را با تعامل و مشارکت بخش خصوصی در بخش‌های مختلف انجام دهیم. این طرح‌ها در شکل‌های مختلفی مثل مترو در دستور کار قرار دارد.نریمان درباره‌ طرح‌های مسکونی که در این نمایشگاه ارائه خواهد شد، اظهار کرد: محله‌ای را به مشارکت می‌گذاریم به‌طوری که زمین از ما و ساخت توسط سرمایه‌گذاران صورت می‌گیرد.معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در بخش‌های تجاری، خدماتی، تفریحی و توریستی با روش‌ها و قیمت‌های مناسب و برای بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها با روش‌های تعاملی مناسب که تعداد زیادی از بسته‌های سرمایه‌گذاری را شامل می‌شود ارائه می‌دهیم.وی با بیان این‌که ما بزرگ‌ترین ملاک شهرهای جدید هستیم، افزود: باید با برنامه‌ریزی و تنظیم شیوه‌نامه‌های صحیح و ایجاد زمینه‌ برای سرمایه‌گذاران، با سیاست برد برد پیش‌ رویم که این امکان در حال حاضر وجود دارد و مشارکت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
قبض میلیونی گاز یک واحد مسکونی
178862 -۱۲ مرداد ۱۳۹۳
یک شهروند شهر ری از صدور قبض گاز 36 میلیون تومانی برای واحد مسکونی خود خبر داد.
این شهروند که خواست نامش محفوظ بماند با ارائه فیش گاز خود از اشتباه واضح شرکت ملی گاز در صدور این قبض خبرداد. این قبض گاز که میزان مصرف 263 متر مکعب را نشان می دهد متعلق به یک آپارتمان 8 واحدی است و فقط مربوط به مصرف یک ماه گذشته است. بنابر اعلام این شهروند، شرکت ملی گاز با وجود تماس های مکرر این شهروند بمنظور رفع مشکل بوجود آمده از دادن پاسخ ممانعت کرده است.

 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ساختمان‌سازی با آجر چاپ سه‌بعدی!
178864 -۱۲ مرداد ۱۳۹۳
تیمی از دانشمندان به همراه دانشگاه کورنل با استفاده از چاپ سه‌بعدی و هندسه پیشرفته، نوعی آجر سرامیکی ساخته‌اند که سبک بوده و استفاده از مواد را کارآمد می‌کند.

دیوارهای مونتاژ‌شده با این آجر، به دلیل استفاده از استراتژی‌های طراحی تولیدی و بسیار پیچیده، محکم هستند. سازه PolyBricks دارای مفاصل همسان مخروطی است و جوانب مخروطی آجرها را می‌توان برای بیشینه‌کردن استحکام ساختاری در فرآیند مونتاژ‌ دیوار جهت‌دهی کرد.آجرهای سرامیکی با شبکه ساختاری متخلخل‌شان، مواد ساختمانی مقرون‌به‌صرفه‌ای هستند زیرا بسیار سبک بوده و در مقایسه با آجرهای جامد معمولی، به ماده خام کمتری نیاز دارند. همچنین می‌توان از آن‌ها در ساخت ساختمان‌های بزرگ بهره برد.
 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرمت خانه تاریخی مالکی خوسف
178865 -۱۲ مرداد ۱۳۹۳
خانه تاریخی مالکی خوسف خراسان جنوبی مرمت شد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوسف گفت: قدمت این خانه به اواخر دوره قاجار برمی گردد که با هزینه100 میلیون ریال مرمت شده است. مرمت این خانه تاریخی یک ماه به طول انجامید.
شناسایی افزود : کاهگل کردن دیوار های اطراف، آجر فرش پیاده رو ها ، گچ کاری و آجر فرش اتاق اصلی ضلع جنوبی از جمله اقداماتی است که در این مرحله از مرمت خانه تاریخی خوسف صورت گرفته است. این اثر تاریخی به شماره 3443 در سال 1379 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.


 

عزيز خشمان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آماده‌سازی شهر بزرگ چاوز
178867 -۱۲ مرداد ۱۳۹۳
رئیس‌جمهور ونزوئلا اعلام کرد با افتتاح اولین فاز شهر بزرگ "هوگو چاوز" طی هفته‌های آینده، یکی از آرزوهای رهبر فقید این کشور برای ساخت مسکن برای محرومین، تحقق خواهد یافت.
ساخت بیش از ده هزار واحد مسکونی در قالب سه شهرک در قالب "ماموریت بزرگ مسکن" ونزوئلا به پایان رسیده و به زودی مراحل تحویل آن آغاز می‌شود. این شهرک‌ها توسط شرکت‌های خصوصی ایرانی و با بودجه دولت ونزوئلا و با حضور صدها تکنسین و مهندس ایرانی و هزاران ونزوئلایی ساخته شده است.
"نیکلاس مادرو"، رئیس‌جمهور ونزوئلا که روز گذشته در استان "کارابوبو" و در محل ساخت یکی از شهرک‌های مسکونی حضور یافته بود، گفت: در ماه سپتامبر اولین فاز «شهر بزرگ چاوز» تحویل خواهد شد. وی افزود: این شهر که با همکاری شرکت‌های خصوصی ایرانی ساخته شده است از امکانات مختلف از جمله هشت مهد کودک، دو مدرسه جامع بولیواری، دو دبیرستان جامع بولیواری، مراکز فرهنگی و ورزشی از جمله استادیوم فوتبال، بیسبال، دو باشگاه بدنسازی، محوطه ورزشی روباز، سالن اجتماعات، دو کتابخانه و یک بیمارستان برخوردار است.


همچنین مقر فرماندهی جنوب که مرکز امنیتی جنوب والنسیا خواهد بود و وابسته به گارد ملی ونزوئلا است در این ناحیه مستقر خواهد شد. مادورو اظهار داشت: اگر بخواهیم بگوییم در یک نقطه از کشور، رویا و آرزوی فرمانده ما "هوگو چاوز" برآورده شد، همینجا در "والنسیا" است که شهرهای خوشبختی و صلح در قالب "ماموریت بزرگ مسکن" ساخته شد.رئیس‌جمهور ونزوئلا افزود: بابت این عملیات و موفقیت بزرگ می‌خواهم از شرکت‌های ایرانی و جمهوری اسلامی ایران تشکر کنم و به آنها تبریک بگویم. وی در همین رابطه اضافه کرد: به شما اعلام می‌کنم که منابع لازم را برای ادامه کارتان تصویب کرده‌ایم و بلافاصله فاز دوم و سوم شهر بزرگ چاوز و ساخت بیش از یازده هزار و پانصد واحد مسکونی جدید آغاز خواهد شد.


ساخت سه شهرک با جمع ده هزار و هشتصد واحد مسکونی، ساختمان‌های جنبی، شهرسازی و زیرساخت‌های شهری در سه منطقه مختلف کشور ونزوئلا در کمتر از دو سال به پایان رسیده و در نوع خود رکوردی قابل افتخار محسوب می‌شود.


ونزوئلا از سالها پیش و در چارچوب تحقق آرمان‌های انقلاب بولیواری خود، برای رسیدگی به نیازهای اقشار محروم جامعه و استقرار عدالت در کشور، دستور اجرای طرح "ماموریت بزرگ مسکن" را صادر کرد. خانه‌های ساخته شده در قالب این ماموریت، اغلب به همه وسایل و امکانات اولیه زندگی مجهز هستند و بدون هیچ هزینه‌ای به خانواده‌های نیازمند اعطا می‌شود.


دولت چاوز برای اجرای این ماموریت، از شرکت‌های متخصص در کشورهای دوست خود یاری خواست و در همین راستا، چند شرکت بزرگ ایرانی به ساخت واحدهای مسکونی انبوه در ونزوئلا روی آوردند.در همین رابطه، چندی پیش رئیس هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی ایران اظهار داشت ‌ساخت‌وسازهای شرکت‌های ایرانی در ونزوئلا تماما با سرمایه و پول دولت همان کشور بوده است و لذا می‌توان گفت که سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی صفر است.
 

Similar threads

بالا