10 زبان برنامه نویسی برتر سال 2014

Mohandes*

عضو جدید
کاربر ممتاز
طبق آمار منتشر شده برنامه نویسی و توسعه نرم افزار یکی از بهترین و پر درآمدترین مشاغل دنیاست که علی رغم بحران های شدید اقتصادی در اکثر کشورهای دنیا و تعدیل نیرو در بسیاری از کمپانی های بزرگ و مطرح دنیا همچنان قشر حرفه ای برنامه نویسان و طراحان وب از بازار کاری مناسبی برخوردار هستند و درصد استخدام افراد در این شاخه کمتر نشده که بیشتر نیز گردیده است.اما اگر شما میخواهید به عنوان یک برنامه نویس موفق در جامعه مطرح شوید و از بازار کاری خوب و پرسودی برخوردار باشید باید یاد بگیرید تا مطابق تغییرات دنیا و بر اساس نیازهای جامعه خود قدم بردارید. تغییرات آنی و لحظه ای و پیشرفت های بی پایان علوم کامپیوتر یکی از اصلی ترین شاخصه های رشته ی کامپیوتر می باشد و اگر شما سعی کنید در جهتی خلاف جهت رو به جلو و پیشرفت این شاخه حرکت کنید بدون شک با شکست روبرو خواهید شد.بنابراین اگر میخواهید گام بزرگی در زمینه شغلی خود در علوم کامپیوتر و بخصوص برنامه نویسی بردارید ما به شما پیشنهاد میکنیم با خواندن کامل این مطلب از وضعیت 10 زبان برتر برنامه نویسی دنیا مطلع شوید و براساس این اطلاعات، تصمیمات خود را به منظور پیشرفت هرچه بیشتر و یا ورود به حوزه کاری برنامه نویسی عاقلانه تر و صحیح تر بگیرید.
1- جاوا ( Java )
زبان جاوا یک زبان شی گرا بر پایه کلاس می باشد که در سال 1990 توسط شرکت سان مایکروسیستمز توسعه داده شد. زبان جاوا یکی از بهترین گزینه ها برای تهیه نرم افزار های حرفه ای تحت دسکتاپ و وب می باشد همچنین از این زبان می توان در پیاده سازی بازی های رایانه ای و همچنین appهای موبایل بهره جست. زبان جاوا به گونه ای توسعه داده شده است که برنامه های نوشته شده توسط این زبان قابلیت اجرا بر روی سیستم عامل های مختلف را نیز داشته دارند، به عنوان مثال نرم افزاری که شما با زبان جاوا توسعه داده اید علاوه بر این که بر روی سیستم عامل ویندوز قابل اجراست میتوان آن را به آسانی بر روی سیستم عامل مک و یا لینوکس نیز اجرا کرد.
2- سی ( C )
زبان سی یک زبان عمومی و قوی است که در دهه 70 ارائه گردیده است. این زبان پایه ی بسیاری از زبان های برنامه نویسی دیگر مانند C#, Java, JavaScript و پایتون می باشد. از زبان سی بیشتر برای توسعه سیستم عامل ها و همچنین توسعه نرم افزارهای Embeded استفاده می گردد. با توجه به این که زبان سی پایه و اساس بسیاری از زبان های محبوب دیگر می باشد توصیه می شود به منظور ورود به دنیای برنامه نویسی حتما از یادگیری این زبان شروع کنید.
3- سی پلاس پلاس ( ++C )
زبان سی پلاس پلاس یک زبان میانه می باشد که شامل امکانات برنامه نویسی شی گرا نیز می باشد و در اصل به منظور بهبود و کامل تر کردن زبان سی توسعه داده شده است. این زبان پایه و اساس بسیاری از نرم افزارهای امروزی است از جمله محبوب ترین نرم افزارهای توسعه داده شده با زبان سی پلاس پلاس می توان به نرم افزارهایی مانند فایرفاکس، وینمپ و همچنین مجموعه نرم افزارهای شرکت ادوب اشاره نمود. با استفاده از این زبان شما می توانید نرم افزارهایی حرفه ای با کارایی بالا جهت استفاده در کلاینت و سرور توسعه دهید و یا به توسعه بازی های ویدیویی (گیم) بپردازید.
4- سی شارپ ( #C )
سی شارپ زبانی متشکل از زبان های سی و سی پلاس پلاس می باشد که به عنوان یک زبان میانه مطرح است و توسط مایکروسافت به منظور توسعه نرم افزار برای سیستم عامل ویندوز ارائه گردیده است.
5- سی شی گرا ( Objective-C )
زبان سی شی گرا که در سیستم عامل اپل مورد استفاده قرار گرفته است یک زبان میانه و شی گرا می باشد که پایه و اساس آن زبان سی می باشد و امکانات و ویژگی های شی گرایی به آن افزوده شده است. سیستم عامل مکینتاش و همچنین iOS بر پایه همین زبان نوشته شده است و با استفاده از آن می توانید برای سیستم عامل های تحت دسکتاپ و موبایل شرکت اپل نرم افزار توسعه دهید.
6- پی اچ پی ( PHP )
زبان پی اچ پی ( HyperText Processor ) یک زبان رایگان سمت سرور می باشد و با استفاده از آن می توان به طراحی و توسعه وب سایت ها و همچنین اپلیکیشن های داینامیک و پویا پرداخت. این زبان را می توان در کنار زبان HTML استفاده نمود. PHPیکی از محبوب ترین زبان های تحت وب می باشد که بیش از 200 میلیون وب سایت به این زبان نوشته شده اند. از جمله معروف ترین نرم افزارهای تحت وب نوشته شده به زبان PHP می توان به نرم افزار وبلاگ نویسی وردپرس و جوملا اشاره نمود همچنین سایت هایی مانند فیسبوک و Digg نیز به زبان PHP نوشته شده اند.
7- پایتون ( Phyton )
پایتون یک زبان سطح بالا و سمت سرور می باشد که از آن برای توسعه وب سایت ها و appهای موبایل استفاده می شود. فراگیری و استفاده از این زبان بسیار آسان بوده و شما می توانید با کمترین میزان کدنویسی به هدف خود برسید، این در حالی است که در زبان های دیگر برای هدف یکسان باید تعداد خطوط بیشتری کدنویسی کنید تا به نتیجه یکسان برسید. از این زبان شرکت هایی مانند گوگل، یاهو و ناسا بسیار بهره برده اند و وب سایت هایی مانند اینستاگرام، پینتراست و ... بر پایه همین زبان بنا نهاده شده اند.
8- روبی ( Ruby )
زبان روبی یک زبان شی گرا و ساده می باشد که به عنوان یک تازه کار در زمینه برنامه نویسی می توانید به سرعت آن را فراگیرید. از این زبان برای توسعه وب سایت و اپلیکیشن های موبایل بسیار استفاده می شود. قدرت زبان روبی با قرار گرفتن کنار فریم ورک Rails دو چندان می شود. سایتی بزرگ مانند گیت هاب بر پایه روبی توسعه یافته است.
9- جاوا اسکریپت ( JavaScript )
زبان جاوا اسکریپت توسط شرکت نت اسکیپ پایه گذاری شده است و برگرفته از Syntax زبان سی می باشد. این زبان برنامه نویسی به دو حالت سمت سرور و سمت کاربر قابل استفاده می باشد. زبان جاوا اسکریپت به منظور طراحی انیمیشن های تحت وب نیز استفاده می گردد و توسط مرورگرهای مختلف پشتیبانی می شود همچنین در توسعه افزونه ها و اکستنشن های مرورگرهای کروم و سافاری نیز از جاوا اسکریپت استفاده می شود.
10- اس کیو ال ( SQL )
SQLمخفف Structured Query Language می باشد و از آن در پیاده سازی پایگاه های داده استفاده زیادی می شود. این زبان در سال 1980 از سوی ANSI و ISO تایید گردیده است و به عنوان اصلی ترین زبان در زمینه داده کاوی مطرح است.

منبع:
tarashe.com
 
آخرین ویرایش:

starlet.

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
c++یادبگیری بقیه واست مثه آب خوردن میشن:w16:
 

Similar threads

بالا