نوروز 94 کجا بریم سفر؟

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مجله نیمکت:

بوشهر

قلیه ماهی در ساحل خلیج فارس

چه دلیلی بهتر از رفتن به سرزمین بوشهر جز دریا وجود دارد. شهر کوچک و مثلثی شکل بوشهر همه جایش بوی خلیج فارس می دهد، بوی ماهی های تازه و اگر در عید مهمان این شهر باشید، نسیمی که در عصرهای بندر، روح را تازه میکند. اینجا، بندری است با نزدیک به سیصد هزار نفر جمعیت که تاریخچه اش حتی به دوره ی ساسانی هم می رسد، می گویند زمانی «اردشیر ساسانی» سنگ بنای این شهر را نهاده اما آنچه که امروز به عنوان بندر بوشهر شناخته می شود مرهون تلاش های «نادرشاه افشار» برای ساخت بندری تجاری است.



کجا برویم؟


دریا زیباترین دیدنی بوشهر است. غیر از آن، این شهر دو بافت مجزا از هم دارد، یکی بافت قدیمی شهر و دیگر بافت تازه ی آن. بافت قدیمی شهر، آمیزه ای است از ترکیب سه رنگ سفید، زرد و قهوه ای بر زمینه ی آبی رنگ، اگر از ما می شنوید، دیدار از ریشهر، آب انبار قوام، خانه ی قاضی، عمارت ملک، گوردختر، عمارت دهدشتی، مدرسه ی گلستان، امامزاده عبدالمهیمن، قبر ژنرال انگلیسی، آرامگاه اصفهانی، معبد خدادریا، کلیسای مسیح مقدس، قلعه ی هندی ها، کنیسه ی یهودیان، قبرستان انگلیسی ها و عمارت حاج رییس را از دست ندهید.



چه بخوریم؟


آنهایی که دنبال غذاهای دریایی هستند، اشتهایشان در بوشهر حسابی در معرض بوهای مختلف قرار دارد. تخت های در سایه، غذاهای کبابی و ماهی های مختلف، یکی از مهم ترین جاذبه های حاشیه ی بازارها و پارک ها و اسکله های این شهر هستند. غذای اصلی بوشهر، قلیه میگو، قلیه ماهی و قیمه است اما اگر رستوران عربی خوبی پیدا کنید، می توانید غذاهای تند این فرهنگ را هم امتحان کنید و خلاصه بعد از این همه شکم چرانی، مهمان یک قلیان تنگ سفالی بشوید. در بوشهر رستوران «خانه ی معلم» یکی از بهترین و معروف ترین رستوران هاست اما خب، طبیعی است که غذایش به خاطر کیفیت و تمیزی گران تر از رستوران های معمولی شهر باشد.

پیشنهاد ما اما رفتن به رستوران «خلیج فارس» است که به آن «شبانکار» هم می گویند. در این رستوران می توانید از غذاهای عربی تجربه ای متفاوت داشته باشید و البته که در میان منوی پررنگ و لعاب این رستوران هیچ گزینه ای بهتر از کباب نیست. البته بوشهر یک رستوران تاریخی هم دارد که به «قوام» مشهور است. این رستوران در گذشته یک آب انبار بوده با قدمتی صد و پنجاه ساله آن هم در نزدیکی ساحل دریا. حالا اما مورد مرمت قرار گرفته و یکی از پاتوق های مسافران شده است.




اصفهان

قدم زدن در نصف جهان


قدیمی ها گفته اند، اصفهان، نصف جهان. پر ببراه هم نگفتند، وقتی راه اصفهان پیش گرفته می شود، در مرکز ایران، شهری رخ می نماید که نشان از فرهنگی زنده در کالبدی شهری دارد. این شهر، یک موزه ی زنده است و اگر پیاده آن را گز کنید، انگار در راهروهای یک موزه قدم می زنید و شانس دیدن کلی دیدنی همراهتان خواهدبود.



کجا برویم؟


مهم ترین مکانی که هیچ موقع سال نمی توانید در اصفهان ببینید و تنها زمان نوروز است که درهای آن باز می شود، مدرسه ی چهارباغ است. مدرسه ای که نمونه ی عینی تحولات معماری صفوی است. در اصفهان می توان بناهای بسیاری را دید، اگر خودتان را به میدان امام اصفهان یا خیابان چهارباغ برسانید، دیگر برنامه ی گردش مهیاست؛ از همین جا می توانید بیشتر آثار تاریخی اصفهان همچون مسجدها، بازار و سراها و تیمچه ها، صنایع دستی، مدرسه ها، پل ها و عمارت ها را ببینید.

در این میان مسجد لطف اله را هیچ کجای دیگر نمی توان پیدا کرد. برای شما که معلم هستید، کاخ ها و عمارت ها هم از دیگر دیدنی های این شهر است. مثل عمارت عالی قاپو، عمارت توحیدخانه که بخشی از کاخ عالی قاپو است، عمارت چهلستون، عمارت هشت بهشت، عمارت رکیب خانه و دژ سارویه که همه ی این عمارت ها نزدیک هم بوده و شما می توانید به راحتی از این بناهای منحصر به فرد دیدار کنید و لذت ببرید.



چه بخوریم؟


اصفهان جزو شهرهایی است که غذاهای خاص و بومی خود را همچنان حفظ کرده است. برای همین وقتی به اصفهان می روید، بهتر است که دور غذاهای همیشگی را خط بکشید و بیایید سراغ غذاهای بومی و خوشمزه ی اصفهان. «خورش ماست»، یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که که اگر نخورید از کیسه تان رفته است. البته این غذا را بیشتر می توانید، در منزل اصفهانی ها پیدا کنید تا در رستوران های آن. اما معروف ترین غذای اصفهانی «بریونی» است. بریونی را می توانید در تمام غذاخوری های اصفهان پیدا کنید و حتی نحوه ی پخت آن را ببینید. دور میدان اما بریونی پزی های کم نظیری است که این غذای خاص اصفهانی را به بهترین شکل آماده می کنند.

در میدان امام اما چندین غذاخوری دیگر است که نباید از دست بدهید. یکی از آنها رستوران «شهرزاد» است که این رستوران می تواند غذاهای بسیار خوشمزه ای را برایتان بیاورد. اما به هر تقدیر وقتی پایتان به اصفهان رسید، دوغ و گوش فیل را نباید از دست بدهید. امتحان این غذا می تواند ذائقه ی شما را عوض کند و حال و روزتان را حتی تغییر دهید. در میدان امام یک قهوه خانه ی سنتی است به اسم «چاه علی». این قهوه خانه ی سنتی که در و دیوار آن کشکول و چراغ می ریزد، محیط دنج و خوبی است که می تواند شما را به دنیای متفاوتی پیوند بزند و دمی از حال و هوای بیرون رهایی بخشد که مپرس.




یزد

سفر به قلب خاطره ی کویر


یزد به مفهوم پاک و مقدس است، سرزمین خدا و شهری که انسان به خدا نزدیک تر است. روی نقشه را که نگاه کنید، یزد را به عنوان قلب پیکره ی ایران پیدا خواهید کرد؛ شهری که در آن همه چیز به قدمت خود تاریخ است، از کوچه پس کوچه های خشتی اش گرفته تا معابدی که نشان های اولیه ی پرستش خدا در روی زمین هستند، شاید به همین خاطر است که نگین کویر ایران را کلمه ای چون «یزد» و مفهومی چون «پاکی» و «تقدس» همسان کرده اند. سفر به یزد، سفری به سوی کویر مرکزی ایران است، دشتی محصور بین رشته کوه های شیرکوه و خرانق که از آن چون نگینی مراقبت می کنند.



کجا برویم؟

اگر در یزد هستید و قصد دارید بناهای تاریخی این شهر را از نزدیک ببینید، باید بدانید که این شهر آن قدر دیدنی دارد که نمی شود چند روزه، همه شان را دید. مسجد جامع کبیر، مسجد امیر چخماق، خانه ی ملک التجار، مسجد ملااسماعیل، برج ساعت، باغ دولت آباد، بقعه ی دوازده امام، آب انبار شش بادگیر، بقعه ی زرندیان و... تنها بخشی از فهرست دیدنی های یزد هستند. بنابراین بهتر است بی خیال این فهرست بلندبالا شوید و به همین چند مورد قناعت کنید. مسجد مرتفع امیرچخماق در اصلی ترین نقطه ی شهر یزد قرار گرفته و به عنوان نماد این شهر شناخته می شود.

بنابراین می توانید دیدار این مسجد را به عنوان نقطه ی آغاز گردش خود در یزد انتخاب کنید. درِ مسجد به میدان امیرچخماق باز می شود جایی که یزدی ها از آن به عنوان پارک استفاده می کنند و محل داد و ستدهای روزانه است. اندکی آن طرف تر از مسجد، یکی از مهم ترین آب انبارهای شهر قراردارد؛ آب انبار «شش بادگیری». روایت های تاریخی حکایت از این دارد که یزد بیش از هفتاد و پنج آب انبار در دل خود داشته تا تشنگی روزهای تابستانی اش را برطرف کند.

امروز از آن همه آب انبار تعداد کمتری به جا مانده اما همه شان قابل بازدید نیستند. بعد به باغ دولت آباد بروید تا تصورتان نسبت به باغ کلی تغییر کند. این باغ که منتهی به خیابان شهید رجایی و در فاصله ی بین این خیابان و بلوار دولت آباد قرار گرفته یکی از اصلی ترین باغ هایی است که با تاریخ ایران گره خورده اند. این مجموعه یادگاری است از دوره های افشاریه و زندیه با بادگیری معروف که از بالای آن می شود «ساعت مارکار» را دید.



چی بخوریم؟


یزدی ها بهترین آشپزهای «آش» هستند و تا دلتان بخواهد آش های مختلفی می پزند. اما معروف ترین آش یزد نامش «شولی» است که بی شباهت به آش رشته نیست اما کمی رقیق تر. آش کلم، آش ماش و آش انار هم جز غذاهای یزدی ها به حساب می آید اما کمتر رستورانی در شهر پیدا می شود که این غذاهای بوم را سرو کند. به گفته ی اهالی شهر رستوران «سادات اخوی» در بلوار جمهوری و رستوران «فرهنگیان» در صفاییه از بهترین رستوران های شهر هستند که در رستوران فرهنگیان علاوه بر غذاهای سنتی، پیتزا و فست فود هم ارائه می شود.

چندسالی است که برخی رستوران های یزد، شولی را هم در برنامه ی غذایی خود گنجانده اند اما خیلی زیاد نیستند. شیرینی پزی در یزد سابقه ای طولانی دارد و مردم این شهر استادان بلامنازع باقلوا، قطاب، لوز نارگیل، پشمک، نان برنجی و حاجی بادامی هستند. دست خالی برگشتن از یزد شاید برای دوستان و آشنایانتان نوعی توهین باشد چرا که بسته های کوچک این شیرینی ها را می توانید به قیمت هایی کمتر از پنج هزار تومان هم بخرید!




کرمان

شهر شعر و خشت


کرمان، شهر خشت و طنازی های شعر و داستان است، نمونه هایش هم حی و حاضرند، «ارگ بم»، «احمدرضا احمدی» و «هوشنگ مرادی کرمانی». ارگ بم، بزرگ ترین شهر خشتی جهان شهره ی عام و خاص است و احمدرضا احمدی اش، شاعر افسرده ای که به ظرافت های کلامی و طبع شوخش شهره ی عام و خاص است. قصه های مجید هم که سفره اش در دل هر ایرانی پهن است. می ماند پسته و خرما و زیره که خب بهترین هایش را در کرمان می توانید پیدا کنید.



کجا برویم؟


صبر کنید! باید قبل از ورود به کرمان تصمیم بگیرید که قرار است به کدام قسمت از ذوق و علاقه تان جواب دهید. اگر می خواهید به گردش بروید، اینجا پر از گردشگاه طبیعی است، اگر اهل تاریخ هستید، بهترین بناها را همین جا می شود پیدا کرد و اگر دلتان لک زده برای اندکی آرامش، چند پیشنهاد خوب داریم. هویت واقعی تاریخ کرمان را در تمدن های «تل ابلیس»، «تپه یحیی» و «شهداد» جست و جو کنید، اگر باورتان نمی شود، فعلا این را داشته باشید که کشفیات گروه باستان شناسی پروفسور «کلدول» از تل ابلیس نشان می دهد که عمر ساختمان های اینجا به اواخر هزاره ی پنجم قبل از میلاد بر می گردد.

مسجد ملک؛ یکی دیگر از بناهای مقدسی است که در برنامه ریزی سفرتان باید گنجانده شود. این مسجد از مهم ترین بناهای معماری کرمانی است که به روایتی قدمت آن به سال 478 قمری بر می گردد و به فرمان «تورانشاه سلجوقی» ساخته شده است. اما از مهم ترین و به یادگارماندنی ترین آثار هنر معماری در قرن هشتم مربوط به کرمان، مسجد جامعه مظفری و مسجد پامنار است.



چی بخوریم؟


کرمان شهری است که غذاهای آن معروف اند به اینکه یک وجب روغن رویشان است. این را با چشم خود می توانید ببینید.اگر صبح زود به کرمان رسیدید، می توانید سری به «کله پزی آزادگان» معروف شهر بزنید. آن وقت است که کله پاچه ای با طعم متفاوت با یک وجب روغن واقعی را می توانید تجربه کنید. بعد آن هم چای و لیمو. آن هم با قیمتی بسیار مناسب. کباب چرکول ماهان هم یکی دیگر از غذاهای منحصر به فرد و کم هزینه کرمان است.


برترین ها
 

f shademan

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
اينا همه تو بوشهرن ؟؟؟؟

ریشهر، آب انبار قوام، خانه ی قاضی، عمارت ملک، گوردختر، عمارت دهدشتی، مدرسه ی گلستان، امامزاده عبدالمهیمن، قبر ژنرال انگلیسی، آرامگاه اصفهانی، معبد خدادریا، کلیسای مسیح مقدس، قلعه ی هندی ها، کنیسه ی یهودیان، قبرستان انگلیسی ها و عمارت حاج رییس
 

(F(X

عضو جدید
مجله نیمکت:

بوشهر

قلیه ماهی در ساحل خلیج فارس

چه دلیلی بهتر از رفتن به سرزمین بوشهر جز دریا وجود دارد. شهر کوچک و مثلثی شکل بوشهر همه جایش بوی خلیج فارس می دهد، بوی ماهی های تازه و اگر در عید مهمان این شهر باشید، نسیمی که در عصرهای بندر، روح را تازه میکند. اینجا، بندری است با نزدیک به سیصد هزار نفر جمعیت که تاریخچه اش حتی به دوره ی ساسانی هم می رسد، می گویند زمانی «اردشیر ساسانی» سنگ بنای این شهر را نهاده اما آنچه که امروز به عنوان بندر بوشهر شناخته می شود مرهون تلاش های «نادرشاه افشار» برای ساخت بندری تجاری است.


کجا برویم؟


دریا زیباترین دیدنی بوشهر است. غیر از آن، این شهر دو بافت مجزا از هم دارد، یکی بافت قدیمی شهر و دیگر بافت تازه ی آن. بافت قدیمی شهر، آمیزه ای است از ترکیب سه رنگ سفید، زرد و قهوه ای بر زمینه ی آبی رنگ، اگر از ما می شنوید، دیدار از ریشهر، آب انبار قوام، خانه ی قاضی، عمارت ملک، گوردختر، عمارت دهدشتی، مدرسه ی گلستان، امامزاده عبدالمهیمن، قبر ژنرال انگلیسی، آرامگاه اصفهانی، معبد خدادریا، کلیسای مسیح مقدس، قلعه ی هندی ها، کنیسه ی یهودیان، قبرستان انگلیسی ها و عمارت حاج رییس را از دست ندهید.



چه بخوریم؟


آنهایی که دنبال غذاهای دریایی هستند، اشتهایشان در بوشهر حسابی در معرض بوهای مختلف قرار دارد. تخت های در سایه، غذاهای کبابی و ماهی های مختلف، یکی از مهم ترین جاذبه های حاشیه ی بازارها و پارک ها و اسکله های این شهر هستند. غذای اصلی بوشهر، قلیه میگو، قلیه ماهی و قیمه است اما اگر رستوران عربی خوبی پیدا کنید، می توانید غذاهای تند این فرهنگ را هم امتحان کنید و خلاصه بعد از این همه شکم چرانی، مهمان یک قلیان تنگ سفالی بشوید. در بوشهر رستوران «خانه ی معلم» یکی از بهترین و معروف ترین رستوران هاست اما خب، طبیعی است که غذایش به خاطر کیفیت و تمیزی گران تر از رستوران های معمولی شهر باشد.

پیشنهاد ما اما رفتن به رستوران «خلیج فارس» است که به آن «شبانکار» هم می گویند. در این رستوران می توانید از غذاهای عربی تجربه ای متفاوت داشته باشید و البته که در میان منوی پررنگ و لعاب این رستوران هیچ گزینه ای بهتر از کباب نیست. البته بوشهر یک رستوران تاریخی هم دارد که به «قوام» مشهور است. این رستوران در گذشته یک آب انبار بوده با قدمتی صد و پنجاه ساله آن هم در نزدیکی ساحل دریا. حالا اما مورد مرمت قرار گرفته و یکی از پاتوق های مسافران شده است.






ا

بهترین اب وهوا دراین ایام وساحل زیباو...

حتما بیاین بوشهر...

بوشهر تقریبا از دهم اسفند به بعد شلوغ میشه ومسافرای زیادی میان ...یک هفته هم به مناسبت روز بوشهر (18 اسفند)لب دریا مراسم برگزار میشه...
 

fati24

کاربر فعال تالار هنر ,
کاربر ممتاز
عاقا من دوس دارم برم شیراااااز ولی هیشکی نمیاااد..:(
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من با این وضع مالی دقیقا روز عید شیفت کاری ایم می باشد!

ولی خیلی دوست دارم به جنوب کشور سفری بکنم کیش قشم نه ها منظورم بوشهر و دوروبراش هست
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
عید کجای ایران بریم؟

عید کجای ایران بریم؟

برترین ها: نزدیک نوروز که می شود همه دوست دارند برای تعطیلات برنامه سفر داشته باشند و از مکان های تازه دیدن کنند. برخی توان مالی زیادی دارند و به کشورهای دیگر می روند. اما برخی، نمی توانند یا نمی خواهند از ایران خارج شوند و ترجیح می دهند این عید باستانی را در کشور خودشان سپری کنند.

برای اینکه در روزهای شاد و متفاوت عید نوروز، جاهای جدید را ببینید و علاوه بر لذت بردن از طبیعت، آثار باستانی و مکان های دیدنی با فرهنگ های تازه هم آشنا بشوید، مطلبی سریالی برای معرفی جاهای مختلف ایران برایتان در نظر گرفته ایم که به اختصار شما را با گوشه‌وکنار کشور چهار فصلمان، ایران، آشنا می کند.

پاسارگاد - شیراز



مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته‌است. این مجموعه دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.

پاسارگاد، پنجمین مجموعه ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در نشست یونسکو که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد به دلیل دارا بودن شاخص‌های فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.

آرامگاه کوروش بزرگ



بنای آرامگاه دو بخش شناخته شده دارد؛ سکویی ۶ پله‌ای که قاعده آن مربع مستطیلی به وسعت ۱۶۵ متر مربع است و یک چهاردیواری کوچک به وسعت 5.7 متر مربع که سقف شیب بامی دارد و ضخامت دیوارهایش به 5.1 متر می‌رسد.

استحکامات دفاعی تل تخت

نزدیکترین بنا آرامگاه کمبوجیه و دورترین بنا که در مرکز قسمت بالایی تصویر دیده می‌شود آرامگاه کورش بزرگ است. بین این دو بنا، ویرانه‌های کاخ‌های هخامنشی دیده می‌شوند. این سازه ها با وسعتی در حدود 8 هزار متر مربع روی تپه‌ای بزرگ در انتهای شمالی پاسارگاد قرار دارند.

کاخ اختصاصی

این مجموعه در مرکز پاسارگاد قرار گرفته‌است و از تعدادی کاخ تشکیل شده که در اصل در محدوده مجموعه باغ‌ها قرار دارند. بدنه اصلی کاخ‌ها از سالن‌های ستون‌دار تشکیل شده‌است. تالار عمومی حدودا در سال ۵۳۹ پیش از میلاد ساخته شده است. تالار ستون‌دار آن دو ردیف چهار ستونی دارد. پایه ستون‌ها از سنگ سیاه هستند و بدنه آن‌ها از سنگ آهکی سفید است.

آرامگاه کمبوجیه

آن چه از این بنا باقی‌مانده دیواری بلند به ارتفاع حدود ۱۴ و طول تقریبی 5/7 متر است. این بنا به بنای کعبه زرتشت در نقش رستم شباهت دارد در حالی که از نظر قدمت، قدیمی‌تر و از نظر استحکام و فن ساخت نمایانگر اجرایی قوی‌تر از بنای کعبه زرتشت است.

محوطه مقدس

در فاصله حدود ۱۲۰۰ متری شمال غرب مجموعه پاسارگاد و پشت تپه ماهوری‌های سنگی مشرف به دشت، محوطه‌ای باستانی وجود دارد که شامل دو سکوی سنگی سفید رنگ و یک تپه مستطیل شکل پله‌ای است که معروف به محوطه مقدس است. در این محوطه با استفاده از سنگ‌های سفید دو سکوی نزدیک به هم ایجاد شده که یکی دارای پله و دیگری بدون پله‌است. قاعده سکوی جنوبی 43.2 متر و بلندی آن 16.2 متر است. این سکو دارای ۸ پله با خیز ۲۷ سانتی متر یعنی برابر با ارتفاع پله‌های دیگر بناهای پاسارگاد است. قاعده سکوی شمالی 80.2 متر و بلندی آن 10.2 متر است.

کاروانسرای مظفری

در نزدیکی آرامگاه کوروش سازه‌ای مشتمل بر حیاتی به وسعت ۲۰۸ مترمربع است که بصورت نامنظم از سنگ‌های سفید ربوده‌شده از کاخ‌های پاسارگاد ساخته‌شده و نیز ایوانی به پهنای 30.3 متر با جرزهای سنگی نامنظم و چهار گوش با اتاق‌های کوچک و بزرگ در پشت آن دارد. درب این سازه به سمت مشرق است. سنگ‌های سازه با ملات گچ به هم وصل شده و در بعضی از نقاط این سازه ملات به کار برده نشده‌است.

کاخ بارعام

وسعت این کاخ ۲۴۷۲ متر مربع است که در محور شمال غربی ـ جنوب شرقی ساخته شده‌است. این کاخ شامل یک تالار گسترده مرکزی با هشت ستون است که وسعت آن ۷۰۵ متر مربع است. چهار ایوان در چهار سمت کاخ با ستون هایی کوچک تر و دو اتاق، دیگر قسمت های اصلی بنا را تشکیل می‌دهد.

برج سنگی

یکی از بناهای بسیار زیبای مجموعه پاسارگاد برج سنگی است که ساخت آن مربوط به آغاز دوره هخامنشیان است. بنایی چهار گوش برج مانند که اکنون تنها یک دیواره از آن باقی‌مانده‌است. ارتفاع برج نزدیک به ۱۴ است که بر سکویی سه پله‌ای قرار گرفته‌است. ورودی بنا به سوی شمال غربی تعبیه شده و نزدیک به 50.7 متر از سطح زمین ارتفاع دارد که با 29 پله به اتاق بالای برج دسترسی داشته‌اند.


دریاچه خزر



این دریاچه با مساحت ۴۳۶ هزار کیلومتر مربع، یکی از بزرگ ترین دریاچه جهان و نیز مهم ترین دریاچه ایران محسوب می شود که در شمال ایران قرار گرفته است. دریای خزر به عنوان سومین دریاچه عمیق با کشورهای روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان همسایه است. آب خزر از نوع ترکیبات دارای کلسیم، منیزیم و سولفات است.



از جمله گونه های پرندگان در دریاچه خزر باید به اردک سرسفید، باکلان پلیکان پاخاکستری، چنگر، حواصیل خاکستری طاووسک، فلامینگو و ... اشاره کرد.


آبشار مارگون



آبشار مارگون با ارتفاع 70 متر یکی از زیباترین آبشارهای کشور است و يكي از تفريحگاه‌هاي شيرازي‌ها و ياسوجي‌ها به صورت مشترك به‌شمار می رود. این آبشار در حقیقت سرچشمه رودخانه است و در بالای کوه هیچ رودخانه‌ای نیست، بلکه از بدنه دیواره صخره‌ای کوه، بیش از چند هزار چشمه وجود دارد که آب از آنها به بیرون ریخته می‌شود. از این نظر این آبشار بزرگ‌ترین و مرتفع‌ترین آبشار چشمه‌ای جهان است.


پَراو - کرمانشاه

غار پَراو یا غار پَرو (به معنی پر آب) نام غاری است در ارتفاع 3050 متری کوه پراو، در دوازده کیلومتری شمال‌شرق شهر کرمانشاه که در میان کوه طاق بستان و کوه بیستون و در جنوب منطقه‌ای به نام میدان پراو قرار دارد. این غار در ۳۰۰ متری پایین قله شیخ علیخان یا قله پراو قرار دارد.



در زمان کشف این غار در بیش از ۴۰ سال پیش (۱۹۷۱ میلادی)، بزرگ‌ترین غار عمودی دنیا بوده‌است و به همین دلیل لقب اورست غارهای جهان را به آن اطلاق کرده‌اند. این غار به عنوان دومین اثر طبیعی ملی کرمانشاه در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به ثبت رسید. امروزه غارهای عمیق بسیاری در جهان یافت شده‌اند که بسیار عمیق‌تر از غار پرو هستند و غار پرو را در لیست عمیق‌ترین غارهای جهان تا رتبه ۲۲۱ پایین آورده‌اند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد غار پراو وجود دهانه آن در ارتفاع سه‌هزار متری از سطح دریا است که این بالاترین سطح در بین تمام غارهای دنیا می‌باشد. این غار در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان محیط زیست بعنوان اثر طبیعی ملی جهت حفاظت ویژه ثبت شد. بعلاوه در ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۹۸ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.


غار ماهی کور - لرستان

غار ماهی‌کور غاری است که در استان لرستان، در بخش پاپین و در نزدیکی روستایی به نام لِوَن واقع شده است. این غار تنها اثر طبیعی ملی استان لرستان است. این اثر در سال ۱۳۸۴ به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شده است. دو نمونه نادر و منحصربه‌فرد از ماهیانِ کور در این غار وجود دارد که مشابه آنها در هیچ نقطه دیگری از دنیا یافت نشده است. این ماهی فاقد قدرت بینایی و به طور کامل کور است و هیچگونه آثاری از چشم خارجی در آنها مشاهده نمی‌شود و به دلیل این‌که در آب های زیرزمینی و در تاریکی غارها زندگی می‌کنند.



زیستگاه این ماهی در آب‌های زیرزمینی است. در غار ماهی کور به دلیل اینکه دهانه این غار به سطح آب‌های زیرزمینی اتصال دارد، این امکان به وجود آمده که ماهی کور در طول شب‌ها به نزدیکی سطح آب در دهانه غار بیاید. این ماهی تنها روزهای گرم سال در نزدیکی آب‌های سطحی زمین دیده می‌شود. دمای آب محل زندگی این ماهی از ۵ تا ۲۸ درجه سانتیگراد متغیر است.


آتشکده اردشیر - فارس

آتشکده اردشیر در خرابه‌های شهر استخر استان فارس قرار دارد که نام دیگر آن آتشکده آناهیتا یا ناهید می‌باشد. چون اردشیر بابکان بنیانگذار سلسله ساسانی از خانواده موبدان بزرگ بود به همین دلیل این آتشکده را به شادمانی برقراری سلسله جدیدش در ایران ساخت.



این بنا با طول 116 متر و عرض 55 متر یکی از کاخ‌های ییلاقی اردشیر به شمار می‌رود که از سنگ پاره و ملاط گچ ساخته شده و نمای آن از شمال به چشمه جوشان ورودی موسوم به برم پیر (قمپ و خنب) که آب زلالی از آن می‌جوشد و جاری می‌شود و از جنوب به دیوار باره بلندی است که آتشکده اصلی در آن جهت و بیرون از کاخ ساخته شده است. از ورودی شمالی بعد از ایوانی به طول 28 و عرض 14 متر با سقف گهواره‌ای به تالار میانی مربع شکل و گنبدواری به ابعاد 14×14 وارتفاع بین 25-21 متر وصل می‌شود و از تالار میانی به دو تالار قرنیه در شرق و غرب اتصال دارد و هر تالار با راهروهای جداگانه به بخش‌های دیگر کاخ راه دارند.

راهرو تالار غربی به پلکان طبقه دوم کاخ منتهی می‌شود. ایوان جنوبی بیشتر به اتاق‌های چهار جانب کاخ که به نظر جمعی از کارشناسان مهمانسرای کاخ بوده و به ورودی جـنـوبـی باز می‌شود.

گچ بری و تزئینات تالارها بسیار زیبا و با شکو شبیه کاخ تچر، تخت جمشید می‌باشد و زیربنای کاخ با چشمه جوشان 8500 متر مربع است. آتشکده اردشیر بیرون از کاخ اردشیر ساخته شده است.


دریاچه میانشه - مازندران

دریاچه میانشه بسیار زیبا است و از نگاه کردن به منظره آن سیر نخواهید شد. باید کنار دریاچه باشید و در سکوت بکر آن قدم بزنید تا ببینید که دل کندن از این منظره منحصر به فرد و زیبا تا چه اندازه دشوار است.



دریاچه میانشه در فاصله تقریبی 80 کیلومتری «چشمه های بادابسورت»، فاصله تقریبی 50 کیلومتری «سد سلیمان تنگه» و فاصله تقریبی 120 کیلومتر از «دریاچه عباس آباد» واقع شده است.

دریاچه میانشه در میان دره ای با شیب نسبتا زیاد قرار گرفته و دور تا دور دریاچه را جنگل های تقریبا بکر و پوشش گیاهی متراکم در بر گرفته است. این دریاچه در اثر رانش زمین و حدود 100 سال قبل ایجاد شده است. می توانید در دریاچه شنا کنید اما با توجه به اینکه کف دریاچه هنوز پوشش گیاهی جنگلی شامل درخت و بوته است باید مواظب بود. شنا کردن در این دریاچه کمی خطرناک است.


جزیره هرمز

هرمز، جزیره‌ای بیضی شکل که نوعی گنبد نمکی است به مساحت ۴۲ کیلومتر مربع برابر با ۱۶ مایل مربع در ورودی خلیج فارس در ۸ کیلومتری بندرعباس است.



در مسیر دریایی قشم به جزیره هرمز کوه‌هایی به رنگ زرد، سفید و قرمز دیده می‌شود. در میان این کوه‌ها، کوه قرمز رنگی وجود دارد که خاکش خوراکی است و مردم محلی از خاک سرخ آن به عنوان ادویه در طبخ ماهی و نان و تهیه ترشی، مربا و سُس استفاده می‌کنند.

مردم محلی این کوه را «گِلک» می‌نامند و خاک سرخ آن را مانند نمک در تهیه انواع غذاها مصرف می‌کنند. این کوه با ارتفاع تقریبی ۲۰۰ متر در جنوب جزیره هرمز قرار گرفته و از خاک آن در صنایع سرامیک سازی و رنگسازی نیز استفاده می‌شود.


دریاچه شورابیل

دریاچه شورابیل با مساحت ۱۲۰ هکتار در ۲ کیلومتری جنوب اردبیل و در اواخر دوران سوم و اوایل دوران چهارم زمین شناسی شکل گرفته است. سرچشمه اصلی این دریاچه در گذشته از بارش های جوی و چشمه های آب شیرین و نیمه شور جنوب و داخل دریاچه تامین می شد و به همین دلیل آب آن شور بود و یکی از علت های نامگذاری این دریاچه به نام شورابیل همین موضوع بوده و گفته می شد که خاک سواحل شورابیل خاصیت درمانی داشته است ولی در سال ۱۳۷۱ با هدایت آب شیرین «رودخانه بالخلو» به این دریاچه، نه تنها آب آن شیرین شده بلکه خاک ساحلی آن نیز خاصیت درمانی خود را از دست داده است.



دریاچه شورابیل به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود به یکی از مراکز مهم تفریحی تبدیل شده است که دارای امکاناتی نظیر: شهربازی، قایقرانی، باغ وحش، هتل، پیست دوچرخه سواری و دو میدانی می باشد.


پارک جنگلی میرزا کوچک‌خان - شهر آمل

پارک جنگلی نمونه گردشگری میرزا کوچک‌خان هراز در ۱۶ کیلومتری شهر آمل استان مازندران در جاده هراز قرار دارد. این پارک زیبا با جنگل‌های انبوه و همراه با جاده‌ای زیبا یکی از بزرگ ترین پارک‌های جنگلی در خاورمیانه و دومین پارک جنگلی بزرگ استان مازندران است، رودخانه هراز که از ضلع خاوری این پارک می‌گذرد، جلوه خاصی به جنگل بخشیده ‌است.






برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
عید 94 کجای ایران بریم؟

عید 94 کجای ایران بریم؟

میدان نقش جهان - اصفهان

میدان نقش جهان میدان مرکزی شهر اصفهان است که در مجموعه تاریخی نقش جهان قرار دارد. بناهای تاریخی موجود در میدان نقش جهان شامل عالی‌قاپو، مسجد امام (شاه)، مسجد شیخ لطف‌الله و سردر قیصریه است. علاوه بر این بناها دویست حجره دو طبقه پیرامون میدان واقع شده‌است که عموما جایگاه عرضه صنایع دستی اصفهان می‌باشند. میدان نقش جهان در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۱۳ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و در اردیبهشت ۱۳۵۸ جزو نخستین آثار ایرانی بود که به‌عنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسید.



مسجد جامع عباسی

این مسجد، مهم‌ترین مسجدی است که از دوره صفویان در ایران برجای مانده‌است. ارتفاع گنبد این مسجد ۵۲ متر، ارتفاع مناره‌های اصلی ۴۸ متر و ارتفاع مناره‌های ورودی ۴۲ متر است. از ویژگی‌های این مسجد کاشیکاری بسیار زیبا و هنرمندانه، رابطه معماری و بصری مسجد و مناره‌های چهارگانه آن با میدان، نابرابری محور میدان با قبله و تصحیح آن در دهلیزهای ورودی و بازتاب صدا در زیر گنبد مسجد است.

سر در قیصریه

سردر قیصریه بنایی در ورودی اصلی بازار بزرگ اصفهان است. این بنا در گذشته نه‌چندان دور دارای سه طبقه بود و اکنون دارای دو طبقه ‌است. طبقه سوم آن که تخریب شده، نقاره‌خانه را تشکیل می‌داده‌است که در آن با صدای موسیقی، اوقات روز را اعلام می‌کرده‌اند. این سر در به بازار بزرگ اصفهان باز می‌شود و در گذشته راه اصلی بازار اصفهان بوده‌است.

تالار موسیقی عالی‌قاپو

کاخ عالی‌قاپو در ضلع غربی میدان در ۶ طبقه و به زیربنای حدود ۱۸۰۰ مترمربع، احداث شده‌است. ارتفاع نهایی این کاخ از سطح میدان ۳۴ متر بوده و در هر طبقه تزئینات هنری خاص خود را دارد. از خصوصیات بارز این بنا وجود خاصیت واکنش صوت و صدا در محل ورودی، تالار پذیرایی بسیار زیبا، تالار اصلی موسیقی و ۵۳ اتاق به منظور استفاده جهت اتاق نشیمن، اتاق جلسه، دولت‌خانه و محل استقرار سفرا و میهمانان است. سازه بنا برپایه دیوارهای باربر و تیرها و ستون‌های چوبی استوار است.

مسجد شیخ لطف‌الله

مسجد شیخ لطف‌الله یکی از بناهای پیرامونی میدان است که به عنوان مسجد اختصاصی شاه عباس بکار می‌رفته است. کاشی کاری فعلی پوشش بیرونی آن مربوط به سال ۱۳۱۵ شمسی است. گنبد این بنا ۳۲ متر ارتفاع داشته و ساخت آن ۱۷ سال به طول انجامیده‌است. تفاوت این بنا با سایر مساجد دوره صفوی این است که مسجد شیخ لطف‌الله دارای صحن نیست و مناره نیز ندارد.


غار علیصدر - همدان



غار علی‌صدر تنها غار تالابی ایران و از معدود غارهای آبی جهان است. علیصدر همچنین بزرگ‌ترین غار آبی جهان است. این غار در ارتفاعات ساری قیه نزدیک روستای علی‌صدر شهرستان کبودراهنگ در استان همدان واقع شده‌است. ارتفاع غار از سطح دریا ۲۱۰۰ متر است. محوطه غار دالان‌های پیچ در پیچ و دهلیزهای متعددی دارد. از مجموعه رشته آب ها، دریاچه بزرگی در درون غار بوجود آمده و از این رو نفوذ به ژرفای غار تنها با قایق میسر است. غار علی‌صدر یکی از دیدنی‌های جهانگردی استان همدان است.

آنچه غار علی‌صدر را از سایر غارهای آبی جهان متمایز می‌کند، سهولت استفاده از کانال های آبی درون آن است که به سبب وسعت آن به‌راحتی می‌توان در آن طی مسیر کرده و با قایق‌های معمولی از درون آنها گذشت.


کوه دماوند - دماوند

کوه دماوند کوهی در شمال ایران است که بلندترین کوه ایران و خاورمیانه و بلندترین قلهٔ آتشفشانی آسیا است. این کوه در قسمت مرکزی رشته‌کوه البرز در جنوب دریای خزر و از نظر تقسیمات کشوری در استان مازندران و در بخش لاریجان شهرستان آمل قرار دارد که به هنگام صاف و آفتابی‌بودن هوا، از شهرهای تهران، ورامین و قم و همچنین کرانه‌های دریای خزر قابل رؤیت است.



کوه دماوند در سی‌ام تیرماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملّی ایران ثبت شد. همچنین کوه دماوند از سال ۱۳۸۱ به عنوان «اثر طبیعی ملّی» در شمار مناطق چهارگانهٔ ارزشمند از نظر حفاظت محیط زیست قرار گرفته‌است.

این قلّه در ۶۹ کیلومتری شمال شرقی تهران، ۶۲ کیلومتری غرب آمل و ۲۶ کیلومتری شمال شهر دماوند واقع شده‌است.دماوند یک آتشفشان خفته‌ است که امکان فعال شدن مجدد آن وجود دارد.


آبشار شوی



آبشار شوی با ارتفاع 85 متر، یکی از بزرگ‌ترین و زیباترین آبشارهای ایران در رشته‌ کوه‌های زاگرس واقع است. چون چندین ساعت تا رسیدن به محل آبشار پیاده‌روی لازم است و این مسیر در میانه روز هوای گرمی ‌دارد بنابراین بهترین زمان برای رفتن به شوی، از اواخر اسفندماه به خصوص در ایام عید تا اواخر اردیبهشت ماه است ضمن اینکه در این موقع از سال این منطقه بسیار سرسبز و زیباست. در مسیر پیاده‌روی رسیدن به آبشار شوی، بعد از عبور از دره سرتنگ دزفول، سه آبشار کوچک‌تر با ارتفاع‌هایی بین ۵ تا ۲۰ متر، قبل از رسیدن به آن قرار دارند.


آتشکده آذربرزین‌مهر - خراسان رضوی

آتشکده آذربرزین‌مهر یکی از سه آتشکده بزرگ دوره ساسانیان و آتشکده دهقانان ‌است و در شهر نیشابور خراسان قرار دارد. این آتشکده در ارتفاع ۲۰۶۱ متری از سطح دریا و در کوهستان ریوند بین شاهرود، سبزوار و در حوالی روستای فشتنق قرار دارد.



در کنار این آتشکده گیاهی به نام ریواس وجود دارد که طبق مدارک و شواهد موجود در دوره آریایی‌ها (هزاره اول تا سوم قبل از میلاد) از این گیاه نوشیدنی به نام هَومَه درست می‌شد و در مراسم دینی و مذهبی آریایی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت.


سراب گاماسیاب - همدان

سراب گاماسیاب همدان رودخانه جادویی است که در نزدیکی شهر نهاوند از میان سنگ ها بیرون آمده است. شاید با شنیدن نام «سراب» به یاد کویر، عطش و بی آبی بیفتید اما این سراب سراب دیگری است؛ پر آب ترین چشمه ایران که در 20 کیلومتری شهر نهاوند در فاصله تقریبی 400 کیلومتر از تهران قرار گرفته است.



فاصله سراب گاماسیاب از نهاوند نیز 20 کیلومتر است. سراب گاماسیاب بزرگ ترین چشمه ایران است. این چشمه به قدری بزرگ است که نام چشمه برای آن کوچک است چرا که با شنیدن نام چشمه، حفره کوچکی در کوه در ذهن تداعی می شود اما میزان آبدهی این چشمه به قدری زیاد است که در بدو ورود خود به سطح زمین رودخانه ای عظیم پدید می آورد. در هر دقیقه چیزی در حدود 60 تانکر 5000 لیتری آب از این چشمه خارج می شود.

شنا کردن در این دریاچه ممنوع است. کنار دریاچه و در میان جنگل های گامسیاب مکان مناسبی برای برپایی چادر و اقامت است.


پارک ملی سالوک

پارک ملی سالوک با مساحتی حدود ۸ هزار و ۲۳۱ هکتار، در شمال غربی اسفراین در استان خراسان شمالی واقع شده است. این پارک علاوه بر ویژگی خاص اکوسیستمی، محل سکونت اقوام گذشته است و وجود قلعه تاریخی سالوک و غارهای تاریخی چون غار رختیان، غار پلنگ تخته نی، غار پیش قلعه، حایز اهمیت است.



پوشش گیاهی و درختی شامل تاغ،‌ چوبک، درمنه، زالزالک، زرشک، زیره، شیرخشت، گز، گون، گوجه وحشی، گیاه کما، کلاغک، کلاه میرحسن، نسترن وحشی، انواع لاله ها، درخت آلوچه وحشی، افرا، انجیر، گردو، گلابی، گونه جانوری شامل آهو، پازن، پلنگ ایرانی، تشی، خرگوش، روباه، شغال، سمور سنگی، سنجاب، قوچ و میش، گراز، گرگ، گربه پالاس، گورکن، کفتار، کل و بز، کفچه مار، مار آتشی، افعی و گونه پرندگان شامل باقرقره، بحری، تیهو، جغد، چکاوک، سسک، سهره، سارگپه، کبک، کبک دری، کوکو و کوکر می شوند.


دریاچه عباس آباد - مازندران

«عباس آباد» نام دریاچه ای زیبا در نزدیکی شهر بهشهر است. این دریاچه در میان جنگل های انبوه مازندران یکی از دیدنی ترین مناظر ایران را می سازد. علاوه بر زیبایی، قدمت این دریاچه مصنوعی و سازه های اطراف آن که مربوط به دوره صفویان است بر اهمیت این مجموعه افزوده است.



جهت دسترسی به این دریاچه در ابتدای جاده بهشهر-گلوگاه در سمت راست وارد جاده عباس آباد شده و با طی مسافت تقریبی 6 کیلومتر از میان جاده پر پیچ و خم عباس آباد و عبور از روستای علی تپه (یا التپه)به دریاچه عباس آباد می رسید. مسیر این دریاچه یکی از مسیر های زیبای جنگلی در ایران است که از میان جنگل های انبوه و میان درختان سبز و سر به فلک کشیده می گذرد.

این دریاچه در فاصله تقریبی 60 کیلومتر از شهر ساری ، 110 کیلومتر از «سد سلیمان تنگه» و 120 کیلومتر از «دریاچه میانشه» قرار گرفته است. این مجموعه شامل دریاچه مصنوعی، دو برج آجری بلند، عمارت میان دریاچه و سازه های دیگری است که به دستور شاه عباس اول ساخته شده است. برج های آجری که در فاصله کمی از دریاچه ساخته شده اند 190 متر با هم فاصله دارند.

در میان دریاچه، عمارتی مربعی شکل وجود دارد که هنگامی که آب دریاچه بالا باشد در زیرآب مدفون و با کم شدن آب دریاچه به تدریج نمایان می شود. گفته می شود که این بنا به وسیله پلی به خارج دریاچه مربوط می شده است اما اکنون اثری از آن نیست.


پارک جنگلی باراجین - قزوین

پارک جنگلی باراجین یا پارک جنگلی فدک در منطقه باراجین شهر قزوین واقع شده است. این بوستان با مساحت ۱۵۰۰ هکتار بزرگ ترین پارک جنگلی کشور محسوب می شود. قله مردمی، رودخانه ارنزک، دسترسی آسان و اشراف به شهر قزوین را می توان از ویژگی های بوستان باراجین دانست.



از امکانات این بوستان می توان به زمین چمن، پیست های دوچرخه سواری و موتورسواری، سینمای تابستانه، شهربازی درفک، آب نماهای مختلف و کمپینگ ارزان قیمت برای مسافران اشاره کرد.

یکی از مهم ترین پروژه های در دست اقدام در این بوستان، پروژه دهکده حیات طبیعت است؛ این مجموعه که در زمینی بالغ بر ۷۰ هزار متر مربع در حال احداث است یک مرکز با کاربری آموزشی، تحقیقاتی و گردشگری است و از امکاناتی نظیر مزرعه گاومیش ها، حیوانات اهلی ،سوله گوزن ها، کبوترخانه، باغ خزندگان، سالن تاکسیدرمی، آمفی تئاتر، برکه و آبشار، آکواریوم، خانه روستایی، پارکینگ، سالن پذیرایی و فروشگاه بر خوردار است.


جزیره قشم

قِشم بزرگ‌ترین جزیره‌ خلیج فارس و بزرگ‌ترین جزیره غیر مستقل دنیا است. قشم در اطراف خود نیز جزیره های دیگری دارد که از جمله آنها می توان به جزیره هنگام، هرمز و لارک اشاره کرد. طبیعت بکر و ساحل زلال این جزایر مورد توجه گردشگران است. در این میان آنها، جزیره هنگام به دلیل نزدیکی به جزیره قشم و زیستگاه دلفین ها، آهو ها (جبیرها) و تنها پارک کروکودیل ایران بیشتر از بقیه گردشگر جذب می کند.



در اطراف قشم جزیره های کوچکی نیز وجود دارند که با ساحل فاصله کمی دارند و هنگام جزر و مد به ساحل جزیره می پیوندند و دوباره جدا می شوند. به همین دلیل به آنها جزایر ناز می گویند. به این دلیل که گویی در پیوستن به جزیره ناز می کنند !

گنبد نمکی نمکدان


کوه نمکی - کوه نمکدان - در قسمت جنوب غربی جزیره، ویژگی عمده مجموعه کوهستانی غربی را تشکیل می‌دهد. این کوه که به شکل مخروط است تا ارتفاع ۳۹۷ متر (قلهٔ کوه نمکدان) می‌رسد. ساختار نمکی این کوه از انباشته شدن صخره‌های آذرین با رسوبات تشکیل شده‌است. کوه گنبد نمکی، با بقایای معادن نمک باستانی و چشمه‌های آب شور، به خودی خود یک ”اثر تاریخی طبیعی دیدنی" با امکانات آموزشی و تفریحی را به وجود آورده‌است.

دره ستارگان


روستای برکه خلف در فاصله پنج کیلومتری از ساحل جنوبی جزیره قرار گرفته‌است. در شمال این روستا دره ستارگان قرار دارد. اهالی منطقه به این روستا استاله کفته می‌گویند. اما، نام دره ستاره‌ها برای این پدیده کم‌نظیر زمین‌شناسی جاافتاده‌است.

دژهای پرتغالی در قشم


آثار دژ پرتقالی ها در شهر قشم و دژهای دیگری در خاور لافت، موسوم به دژهای نادری - که با توپ های بزرگ آن روزگار مجهز بوده است -، در قشم دیده می شود . این دژ، وظیفه پشتیبانی قلعه هرمز را بر عهده داشته که شامل تامین آب شیرین برای قلعه پرتقالی هرمز بوده است. بنای این قلعه در ۱۶۲۱ میلادی باعث شد شاه عباس بزرگ اقدام به جنگ بر ضد پرتقالی ها و اخراج آنان از سواحل خلیج فارس نماید.

برترین ها
 
بالا