نانو

زهرا99

عضو جدید
(نانوتکنولوژی) و کاربرد آن در ايمني و بهداشت
(نانوتکنولوژی) و کاربرد آن در ايمني و بهداشت
نانوتکنولوژی به دلیل خصوصیات منحصر به فردي مانند سایز خیلی کوچک آن و نسبت سطح به جرم زیادش به طور بالقوه ای انسانها را در معرض خطرات جدید و رو به رشد قرار می دهد و افزایش مشکلات بهداشتی به خصوص برای کارگران دارد. (نانوتكنولوژي) توليد كارآمد مواد و دستگاهها و سيستمها با كنترل ماده در مقياس طولي نانومتر، و بهره برداري از خواص و پديده هاي نوظهوري است كه در مقياس نانو توسعه يافته اند.
گام اخیر در نانوتکنولوژی توسعه دادن وسایلی است که محققان ایمنی و بهداشت شغلی و قانونگذاران تاکنون در محیط های صنعتی اخیراً از آن غافل بوده اند .
تحقیقات اولیه در مورد اثرات بهداشتی فناوري نانو نشان می دهد که قابلیت ایجاد التهاب ، سرطان ها و و بیماری های شدید ریه را دارد. مقایسات بین نانوتکنولوژی و آزبستوز انجام شده که به طور ویژه ای به بالقوه بودنشان برای دورهای تاخیری طولانی مدت توجه شده است .
به هرحال روش دقیقی که نانوتکنولوژی اثرات بیولوژیکی خود را روی انسان دارد به طور وسیعی ناشناخته است .
قبل از آنکه نیاز به توسعه و ارتقاء استاند ارد ها راهنماها و مقررات مورد ملاحظه قرار گیرد نیاز قابل ملاحظه ای به تحقیق بیشتر در زمینه ی تداخلات ایمنی و بهداشتی این تکنولوژی وجود دارد.
سرمایه گذاری جهانی در زمینه ی تحقیقات نانوتکنولوژی و توسعه ی آن به طور فوق العاده ای افزایش یافته است. سرمایه گذاری اخیر در زمینه ی ارتقاء این صنایع به طور قابل ملاحظه ای مهم تر از هزینه کردن در مورد تحقیق در این زمینه یا خطرات بالقوه ی آن برای انسان هاست .
مثالهای زیادی در مورد نانوتکنولوژی هایی که تاکنون به طور تجاری در دسترس بودند وجود دارد که شامل مواد آرایشی، البسه، مصالح ساختمانی، افزودنی های غذایی، لوازم الکترونیکی و لوازم خانگی می باشند .
قابلیت نانوتکنولوژی به عنوان یک مشکل عمومی روز همانند مواد غذایی تغییر شکل یافته ی ژنتیکی، آزبستوز و تحقیق در زمینه ی سلول های بنیادی در حال افزایش می باشد .
 

زهرا99

عضو جدید
نانوذرات:
طبق تعریف جوامع علمی مر تبط با نانو تكنولوژي ،یک نانوذره به ذره ای گفته می شود که ابعادی بین یک تا 100 نانومتر داشته باشد. نانو ذرات از طیف وسیعی از مواد ساخته می شوند. نانو ذرات دوده از سال 1900 در لاستیک ها استفاده می شده است تا آنها را سیاه رنگ جلوه دهد. خرده ذرات نانویی طلا ونقره سالها پیش در قرن دهم به پیگمنت هایی رنگی در شیشه های رنگی افزوده شده است. رنگ به ابعاد این ذرات بستگی دارد. نقره سالهای متمادی به عنوان التیام دهنده استفاده می شده است. شیر از میلیونها ذره با ابعاد نانویی کازئین تشکیل شده است. مولکول های شکر یک نانومتر قطر دارند. متداول ترین وپرکاربردترین آنها نانوذرات سرامیکی هستند. با توجه به تعریف نانوذرات ممکن است این ذهنیت بوجود بیاید که این ذرات با چنین ابعادی در هوا معلق خواهند ماند اما در واقع چنین نیست ونیروهای الکترواستاتیکی بین این ذرات، آنها را درکنار هم قرار می دهد.
خواص نانو ذرات:
با توجه به تعریف نانوذرات، یکی از سوال های مهم در تولید مواد نانو این است که آرایش هندسی وپایداری اتم ها با تغییر اندازه ذرات چه تغییری می کند؟
در تكنولوژي نانو اولین اثر کاهش اندازه ذرات، افزایش سطح است.افزایش نسبت سطح به حجم نانوذرات باعث می شود که اتم های واقع در سطح، اثر بسیار بیشتری نسبت به اتم های درون حجم ذرات، بر خواص فیزیکی ذرات داشته باشند.این ویژگی واکنش پذیری نانوذرات را به شدت افزایش می دهد علاوه براین افزایش سطح ذرات فشار سطحی را تغییر داده ومنجربه تغییر فاصله بین ذرات یا فاصله بین اتم های ذرات می شود
خواص الکترونیکی وشیمیایی :
در نانو تكنولوژي تغییر در فاصله بین اتم های ذرات و هندسه ذرات روی خواص الکترونیکی ماده هم تاثیر گذار است وقتی اندازه ذرات کاهش می یابد پیوند های الکتریکی در فلزات ظریف تر می شوند جالب است که بپرسیم در چه اندازه دانه ای یک ذره فلزی شبیه یک توده فلز رفتار می کند؟ آیا این تغییر در خواص به تدریج رخ می دهد یا به طور ناگهانی ؟ پاسخ به این سوالات هم ازنظر آزمایشگاهی وهم تئوری مشکل است.
کمیت الکترونیکی که راحت تر دردسترس می باشد پتانسیل یونیزاسیون است مطالعات نشان داده اند که پتانسیل یونیزاسیون در اندازه دانه های کوچک (ذرات ریزتر) بیشتر است یعنی با افزایش اندازه ذرات پتانسیل یونیزاسیون آنها کاهش می یابد افزایش نسبت سطح به حجم وتغیرات در هندسه وساختار الکترونیکی تاثیر شدیدی روی فعل وانفعالات شیمیایی ماده می گذارد و برای مثال فعالیت ذرات کوچک با تغییر در تعداد اتم ها(ودرنتیجه اندازه ذرات) تغییر می کند .
خواص سطحی
در فن آوري نانو خواص دیگری مثل نسبت سطح به حجم و انرژی پتانسیل در مقیاس نانو به طور چشمگیری افزایش می یابند که در قابلیت های محصولات تاثیر بسزایی دارد.
ویسکوزیته در مقیاس نانو
آب در مقیاس نانو آب روانی نیست که ما در مقیاس های بزرگ استفاده می کنیم. اشیاء کوچک درآب با ماده چسبنده ای مثل عسل یا آب قند احاطه شده اند. خواص سیالات در مقیاس نانو در ویسگوزیته برجسته می گردد حجم سیالی که مسیر مشخص را در زمان تعیین شده طی می کند درست مثل ویسمزیته تغییر می کند اگر این سرعت را با v نشان دهیم اندازه حرکت (حاصل ضرب جرم در سرعت ) را با p نمایش دهیم و A هم مساحت سطح باشد.µ ویسکزیته مایع است هرچه عدد رینولد کوچکتر باشد تاثیر ویسکوزیته بیشتر است بنابراین یک باکنری که یک میلیون بارکوچکتر از یک انسان است باکتری آب را یک میلیون بار از ما ویسکوزتر می بابد[4].
dt/dt ≈ qa2v2= اینرسی نیرو
F= µav نیروی ویسکوزی
Re= qav/µ=Force/F عددرینولد
 

زهرا99

عضو جدید
خواص مغناطیسی

در نانو تكنولوژي پیچیده ترین تاثیر اندازه ذرات تاثیر بر خواص مغناطیسی ماده است. یک ماده توده ای فرومغناطیس با حوزه های مغناطیسی که هر کدام حاوی هزاران اتم هستند، شناخته می شود. در یک حوزه مغناطیسی جهت چرخش الکترون ها یکسان است، اما حوزه های مغناطیسی متفاوت، جهات چرخش متفاوتی دارند. تغییر فاز مغناطیسی وقتی رخ می دهد که یک میدان مغناطیسی بزرگ، تمام حوزه های مغناطیسی را یک جهت کند. به عنوان مثال در مورد نانو ذرات ، حوزه های مغناطیسی مشخصی دیده نمی شود. بنابراین تصور می شود که در این موادسیستم های ساده تری وجود خواهد داشت اما در حقیقت چیزی برعکس این موضوع وجود دارد.ذرات مغناطیسی کوچک و حتی جامدات غیر مغناطیسی با اندازه دانه کوچک ، نوع جدیدی از خواص مغناطیسی را نشان می دهند. این خواص متاثر از خاصیت کوانتومی اندازه ذرات است که برای فهمیدن آن، نیاز به مطالعه بسیار است.اندازه ذرات مورد بحث ما، معمولاً کمتر از اندازه حوزه های مغناطیسی در جامدات است بنابراین یک ذره مثل یک اتم مجزا رفتار می کند که گشتاور مغناطیسی بزرگی دارد.

روش های تولید نانو ذرات:

به طور کلی واکنش های شیمیایی برای تولید مواد می تواند در هریک از حالت های جامد، مایع وگاز صورت گیرد. روش متداول برای تولید مواد در جامد آن است که با خردکردن ذرات ، سطح تماس آنها افزایش یافته ودر ادامه جهت افزایش میزان نفوذ اتم ها ویون ها ، این مخلوط در دماهای بالا بیشتر می شود.
در شیمی اصطلاحاً به موادی که واکنش های شیمیایی با آنها آغاز می شود،واکنشگر و موادی که در طی انجام واکنش واکنشگربه آنها تبدیل می شود ،محصول گویند.واکنشگر ها می تواند جامد،مایع یا گاز باشد.به علاوه واکنشگرها یا خود یک عنصر مستقل هستند یا می توانند به صورت ترکیبات چند جزئی باشند. ترکیبات چند جزیی را معمولاً پیش ساز گویند.
روش های بسیاری برای تولید نانو ذرات یا ذرات نانو ساختار توسعه یافته اند که شامل فرایند های حالت بخار، مایع و جامد است.



کاربرد های نانوذرات:
مصارف روزمره

همانطور که در مطالب پيشين مربوط به (نانو تكنولوژي) بيان شد یکی از خواص مهم نانوذرات نسبت سطح به حجم بالای این مواد است. با استفاده ازاین خاصیت می توان کاتالیزورهای قدرتمندی را در ابعاد نانومتری تولید نمود.این نانوکاتالیزورها راندمان واکنش های شیمیایی را به شدت افزایش داده و همچنین به میزان چشمگیری از تولید مواد زاید در واکنش ها جلوگیری خواهند نمود. به کارگیری نانوذرات در تولید مواد دیگر می تواند استحکام آنها را افزایش دهد ویا وزن آنها را کم کندومقاومت شیمیایی وحرارتی آنها را بالا ببرد وواکنش انها را در برابر نور وتشعشعات دیگر تغییر دهد.پس اولین کابردی که برای نانو ذرات می توان متصور شد، استفاده از این مواد در تولید نانوکامپوزیت ها ست. با استفاده از نانو ذرات، نسبت استحکام به وزن مواد کامپوزیتی به شدت افزایش خواهد یافت.اخیراًدر ساخت شیشه های ضدآفتاب از نانوذرات اکسید روی استفاده شده است استفاده از این ماده علاوه بر افزایش کارایی این نوع شیشه ها عمر آنها را نیز چندین برابر نموده است از نانو ذرات همچنین در ساخت انواع ساینده ها، رنگها، لایه های محافظتی جدید وبسیار مقاوم برای شیشه ها وعینک ها(ضدجوش ونشکن) کاشی ها ودر ضد نوشته برای دیوار ها وپوشش های سرامیکی برای افزایش استجکام سلول های خورشیدی نیز با استفاده از نانوذرات تولید شده اند.قبلاً بحث شد که با کوچک شدن ذرات خواص کلی آنها تغییر می کند.
وقتی اندازه ذرات به نانومتر می رسد یکی از خواصی که تحت تاثیر این کوچک شدن اندازه قرار می گیرد تاثیر پذیری از نور وامواج الکترومغناطیسی است با توجه به این موضوع اخیراً چسب هایی از نانو ذرات تولید شده اند که کاربرد های مهمی در اپتوالکتریک وصنایع الکترونیکی دارند ورود نانو ذرات به رنگها یا مواد ساختمانی وزن را کاهش می دهند ودر استفاده از رنگ در هواپیما مصرف سوخت را کاهش می دهد.نانو ذرات نانویی محیط را پاک تر نگه می دارند استفاده از ابزاری که می تواند وضعیت قلب را نشان دهد نانوذرات اکسید تیتانیوم (بی رنگ ) می تواند در کرم های ضد اشعه UV بکار رود.ذراتی مشابه در شیشه آب را دفع می کند و نور خورشید را به کار می برد تا آلودگی را ازبین برد(شیشه های تمیز کننده) در حال حاضر شرکت های زیادی نانو ذرات را به شکل پودر، اسپری وپوشش تولید می کنند که کاربرد های زیادی در قسمت های مختلف اتومومبیل ، راکت های تنیس، عینک های آفتابی ضدخش، پارچه های ضد لک، پنجره های خود تمیز کن وصفحات خورشیدی دارند.
 

زهرا99

عضو جدید

ایمنی و بهداشت
اثرات سمیت و بیولوژیکی:

اطلاعات کمی در مورد اثرات سم شناسی و بیولوژیکی نانوتکنولوژی مخصوصاً شک و شبهاتی در رابطه با راههای بالقوه ی تماس و جابجایی مواد نانو در دفعه ی اول ورود آنها به بدن و پاسخ بدن به مواد نانو وجود دارد. انواع بسیار مختلف ذرات نانو و خصوصیات مختلفشان دسترسی کلی به اثرات سم شناسی آنها را در این مرحله غیر ممکن ساخته است.
مشخص نیست که چگونه خصوصیات مختلف ذرات مثل سطح ناحیه ای، حلالیت، شکل وسطح شیمیایی سمیت ذرات را تحت الشعاع قرار می دهند.
به هر حال یافته های بسیار رایجی هستند که نشان می دهند سایز ذره،سطح ناحیه ای و سطح شیمیایی به عنوان فاکتورهای کلیدی در ایجاد اثرات بهداشتی سوء می باشند.

به دلیل سایز کوچک استثنایی که ذرات نانو دارند قادرند مکانیسم های دفاعی بدن را مسدود کرده و تشکیل ذراتی با سایز بزرگتر بدهد ذرات نانو در مقایسه با ذرات بزرگتر نسبت سطح به جرم بسیار بزرگتری دارند که ممکن است ذرات را قادر به نفوذ به درون سلولهای بدن و تشکیل ساختارهایی متفاوت ودر مقیاسی بزرگتر از آنها بدهد. تماس با ترکیبات نانو به احتمال زیاد از طریق استنشاق انجام می شود اما ممکن است از طریق پوست یا گوارش نیز انجام شود.
مطالعات زیادی نشان داده است که ذرات نانو قادرند از ریه ها به داخل جریان خون عبورکرده و در سایر ارگانهای بدن انتشار یابند مطالعات روی چندین نوع از حیوانات حاکی از آن است که تماس با ترکیبات نانو ممکن است باعث تغیرات پاتولوژیکی ریه از جمله سر طانها، التهاب، فیبروز و مشکلات تنفسی شود.
زمانی که مطالعات روی جوندگان یا کشت سلولی اثرات بهداشتی ناشی از استفاده و یا تماس با ذرات نانو را نشان دهد، که مستقیماً قادر نیستیم این تستها را با خطر تماس شغلی یا به انسان ارتباط بدهیم.
تحقیق بیشتری برای اثرات مزمن بهداشتی ناشی از ذرات نانو لازم شده است .تماس با سطوح پایین برای به دست آوردن اطلاعاتی برای پروسه ی ارزیابی ریسک مفیدترند.

خطر انفجار:

علاوه بر کنترل تماس ذرات نانو با گارگران در محیط کار، خطر دیگری که مورد توجه است خطر ناشی از حریق یا انفجار به دلیل فعالیت کاتالیستی بسیاری از مواد نانو می باشد.
تا کنون کنترل خطرات انفجار یا حریق ثبت نشده است. بعنوان یک پیش احتیاط کنترلهایی را باید در محیط کار به کاربرد که مشابه آن برای مواد مشابه در سطح ماکرو استفاده خواهد شد.

تماس شغلی :

این موضوع حائز اهمیت است که بدانیم و قادر به ارزیابی تماس به منظور ارزیابی اینکه آیا مواد نانو به عنوان یک خطر ایمنی و بهداشت شغلی مطرح هستند.
فعالیت هایی که مواد نانو را در فاز گازی تولید می کنند یا استفاده یا تولید مواد نانو نانو به فرم پودرها یا محلولها را دارند در معرض بزرگترین خطر تماس شغلی با ذرات نانو می باشند.
اگرچه تولید ذرات نانو به طور خاصی در سیستم های بسته انجام می شود، باز خطر تماس به آنها به انواع کنترل های موجود در محل بستگی دارد. بسیاری از روشهای محیط کار که ممکن است منجربه تماس با نانو ها شوند شامل کار با مواد نانو به صورت مایع بدون حفاظت کافی و نظافت سیستمهای جمع آوری گردوغبارهایی که برای گیرانداختن ذرات نانو استفاده می شود. افرادی که به تجارت مواد نانو مشغولند و فعالیت های کاری که ریسک بالایی از تماس با ذرات نانو دارند شامل حمل ونقل، نظافت، نگهداری روتین وسایل، مرتب کردن، ذخیره داخل مخازن وتوزیع کننده ها، به علاوه استفاده توسط مصرف کنندگان نهایی برای اهداف صنعتی.

نتیجه گیری:

تحقیق اولیه در مورد مفاهیم و معانی ایمنی و بهداشت شغلی نانوتکنولوژی نشان می دهد که این تکنولوژی نیازمند توجه و تحقیق بیشتری می باشد بویژه وجود نانوذرات در آلاینده های هوای محیط کار که می تواند سلامتی کارگران را تحت اشعاع قرار دهد.
 

human

عضو جدید
تشکر

تشکر

ایمنی و بهداشت
اثرات سمیت و بیولوژیکی:

اطلاعات کمی در مورد اثرات سم شناسی و بیولوژیکی نانوتکنولوژی مخصوصاً شک و شبهاتی در رابطه با راههای بالقوه ی تماس و جابجایی مواد نانو در دفعه ی اول ورود آنها به بدن و پاسخ بدن به مواد نانو وجود دارد. انواع بسیار مختلف ذرات نانو و خصوصیات مختلفشان دسترسی کلی به اثرات سم شناسی آنها را در این مرحله غیر ممکن ساخته است.
مشخص نیست که چگونه خصوصیات مختلف ذرات مثل سطح ناحیه ای، حلالیت، شکل وسطح شیمیایی سمیت ذرات را تحت الشعاع قرار می دهند.
به هر حال یافته های بسیار رایجی هستند که نشان می دهند سایز ذره،سطح ناحیه ای و سطح شیمیایی به عنوان فاکتورهای کلیدی در ایجاد اثرات بهداشتی سوء می باشند.

به دلیل سایز کوچک استثنایی که ذرات نانو دارند قادرند مکانیسم های دفاعی بدن را مسدود کرده و تشکیل ذراتی با سایز بزرگتر بدهد ذرات نانو در مقایسه با ذرات بزرگتر نسبت سطح به جرم بسیار بزرگتری دارند که ممکن است ذرات را قادر به نفوذ به درون سلولهای بدن و تشکیل ساختارهایی متفاوت ودر مقیاسی بزرگتر از آنها بدهد. تماس با ترکیبات نانو به احتمال زیاد از طریق استنشاق انجام می شود اما ممکن است از طریق پوست یا گوارش نیز انجام شود.
مطالعات زیادی نشان داده است که ذرات نانو قادرند از ریه ها به داخل جریان خون عبورکرده و در سایر ارگانهای بدن انتشار یابند مطالعات روی چندین نوع از حیوانات حاکی از آن است که تماس با ترکیبات نانو ممکن است باعث تغیرات پاتولوژیکی ریه از جمله سر طانها، التهاب، فیبروز و مشکلات تنفسی شود.
زمانی که مطالعات روی جوندگان یا کشت سلولی اثرات بهداشتی ناشی از استفاده و یا تماس با ذرات نانو را نشان دهد، که مستقیماً قادر نیستیم این تستها را با خطر تماس شغلی یا به انسان ارتباط بدهیم.
تحقیق بیشتری برای اثرات مزمن بهداشتی ناشی از ذرات نانو لازم شده است .تماس با سطوح پایین برای به دست آوردن اطلاعاتی برای پروسه ی ارزیابی ریسک مفیدترند.

خطر انفجار:

علاوه بر کنترل تماس ذرات نانو با گارگران در محیط کار، خطر دیگری که مورد توجه است خطر ناشی از حریق یا انفجار به دلیل فعالیت کاتالیستی بسیاری از مواد نانو می باشد.
تا کنون کنترل خطرات انفجار یا حریق ثبت نشده است. بعنوان یک پیش احتیاط کنترلهایی را باید در محیط کار به کاربرد که مشابه آن برای مواد مشابه در سطح ماکرو استفاده خواهد شد.

تماس شغلی :

این موضوع حائز اهمیت است که بدانیم وقادر به ارزیابی تماس به منظور ارزیابی اینکه آیا مواد نانو به عنوان یک خطر ایمنی وبهداشت شغلی مطرح هستند.
فعالیت هایی که مواد نانو را در فاز گازی تولید می کنند یا استفاده یا تولید مواد نانو نانو به فرم پودرها یا محلولها را دارند در معرض بزرگترین خطر تماس شغلی با ذرات نانو می باشند.
اگرچه تولید ذرات نانو به طور خاصی در سیستم های بسته انجام می شود، باز خطر تماس به آنها به انواع کنترل های موجود در محل بستگی دارد.بسیاری از روشهای محیط کار که ممکن است منجربه تماس با نانو ها شوند شامل کار با مواد نانو به صورت مایع بدون حفاظت کافی ونظافت سیستمهای جمع آوری گردوغبارهایی که برای گیرانداختن ذرات نانو استفاده می شود.افرادی که به تجارت مواد نانو مشغولند وفعالیت های کاری که ریسک بالایی از تماس با ذرات نانو دارند شامل حمل ونقل، نظافت، نگهداری روتین وسایل، مرتب کردن، ذخیره داخل مخازن وتوزیع کننده ها، به علاوه استفاده توسط مصرف کنندگان نهایی برای اهداف صنعتی.

نتیجه گیری:

تحقیق اولیه در مورد مفاهیم و معانی ایمنی و بهداشت شغلی نانوتکنولوژی نشان می دهد که این تکنولوژی نیازمند توجه و تحقیق بیشتری می باشد بویژه وجود نانوذرات در آلاینده های هوای محیط کار که می تواند سلامتی کارگران را تحت اشعاع قرار دهد.
با نهایت تشکر از شما، میخواستم اگه بازم مطلبی در مورد نانو، نانو ذرات، نانو سیال، انواع ذرات نانو و ...... دارید واسم ایمیل کنید. آخه شدیداَ نیاز دارم. پیشاپیش از لطف شما تشکر میکنم.:gol:
 

ارغوان

عضو جدید
اصلاح ساختار نانولوله‌هاي کربني و بهبود خواص الکترونيکي آنها:(شنبه 85/5/21)
نانولوله‌هاي کربني يکي از قوي‌ترين ساختارهاي شناخته شده در طبيعت بوده و خواص الکترونيکي و گرمايي منحصر به فردي دارند. اين محققان روشي ارائه داده‌اند که بر پايه آن مي‌توان در ديواره‌هاي نانولوله‌هاي کربني تغييراتي ايجاد کرد، که اين تغييرات منجر به بهبود خاصيت توليد نيروي ترموالکتريکي در آنها مي‌گردد. مطابق اين توانايي، نانولوله‌ها قادر خواهند بود با جذب گرما انرژي الکتريکي توليد کنند. اين توانايي تبديل انرژي گرمايي به الکتريکي، اساس بسياري از تجهيزات مانند ديودهاي گرمايي، ترموکوپل‌ها و يخچال‌ها مي‌باشد.
Larry Curtiss شيميست آزمايشگاه Argonne مي‌گويد: با اعمال تغييراتي در ساختار مواد معمولي مي‌توان خواص الکترونيکي آنها را تغيير داد و مواد ترموالکتريکي با بازده بالا تهيه کرد، در اين صورت مي‌توان از منابع توليد گرما مانند خورشيد و انرژي هسته‌اي، الکتريسيته توليد کرد. افزودن مولکول به ساختار نانولوله‌هاي کربني، جهت ايجاد تغييرات ساختاري در آنها کار دشواري است زيرا اندازه اين مواد بسيار کوچک است، به همين دليل محققان به دنبال راههاي کنترل اين فرآيند و توانايي توليد آن هستند.
اين تيم تحقيقاتي با مدل‌سازي کامپيوتري، به دنبال درک صحيح چگونگي افزودن کربن ديمر – دو اتم کربن که به هم پيوند خورده‌اند- به نانولوله‌هاي کربني تک ديواره هستند. آنها دريافتند، راحت‌ترين و مطمئن‌ترين روش افزودن افقي کربن ديمر به ساختار شش وجهي است. در نتيجه اين اتصال، دو ساختار پنج وجهي و هفت وجهي در ديواره ايجاد مي‌گردد. بعد از موفقيت در افزودن يک ديمر، ديمرهاي بعدي نيز به اين ديواره افزوده شدند. Curtiss در اين باره مي‌گويد: نکته جالب توجه در اين ميان افزودن چندين ديمر به اين ديواره‌ها و به دست آوردن چندين ساختار جالب جديد است که در آنها ديمرها مانند بلوک‌هاي ساختماني به کار رفته‌اند.

در ساختار Bumpy، ديمرهاي کربني به صورت متقارن به نواحي داراي برآمدگي نانولوله، متصل مي‌شوند (بالا). در ساختار Zipper، ديمرهاي کربني به صورت افقي در يک خط مستقيم قرار مي‌گيرند و در نهايت به ازاي هر هشت وجهي، دو پنج وجهي ايجاد مي‌شود(وسط). در ساختار Multiple Zipper، نانولوله داراي شش محور Zipper است و در نهايت رديف‌هاي شش ضلعي در اطراف نانولوله پديد مي‌آيد (پايين).​
پس از شبيه‌سازي‌هاي کامپيوتري، اين محققان با مهارت زياد نمونه‌اي از اين مواد را جهت آزمايش توليد کردند. Curtiss معتقد است؛ ساختار توليد شده توسط اين گروه قبلاً وجود داشته است. در مقاله‌اي که Zapol يکي از فيزيکدان اين مؤسسه منتشر کرد، به اين نکته اشاره شده است که محققان قبلاً با اين ساختارها روبرو شده‌اند اما توانايي شناسايي آنها را نداشتند.
از ميان اين ساختارها Zipper مورد توجه تيم تحقيقاتي Argonne قرار گرفته است، زيرا فضاهاي اتمي موجود در اين ساختار فضاي مناسبي جهت اتصال اين نانولوله به محصول تجاري الماس بلوري فوق‌نانو (UCD) ايجاد کرده است و با اين کار مي‌توان خواص اين دو ماده را با هم ترکيب کرد. UCD محصول جديدي است که توسط اين گروه ارائه شده است. اين محصول نوعي نانوکربن است که داراي پاره‌اي از خواص الماس است و مي‌توان اين محصول را بر سطوح مختلفي نشاند. بر خلاف الماس، خواص اين ماده را مي‌توان بسته به کاربرد آن بهينه کرد. محققان در نظر دارند از نانولوله‌هاي کربني به عنوان يک داربست جهت اتصال مولکول‌ها استفاده کنند و گروه‌هاي متصل شده را در اين مولکول‌ها مورد مطالعه قرار دهند. آنها همچنين قصد دارند، با اتصال نانولوله‌ها به آرايه‌هاي مختلف، تأثير اين افزايش را مورد بررسي قرار دهند.
 

ارغوان

عضو جدید
جداسازي انواع مختلف نانولوله‌هاي کربني :(پنج شنبه 85/4/29)
دانشمندان براي اولين بار روشي ابداع نموده‌اند که توسط آن مي‌توانند نانولوله‌هاي کربني نيمه‌هادي مختلف را از هم جدا نمايند. با جداسازي نانولوله‌هاي داراي ويژگي‌هاي الکتريکي متفاوت، مي‌توان جزء کليدي ابزارهاي مختلفي مانند ميکروتراشه‌هاي پيشرفته، نسل بعدي کابل‌هاي نيرو، و ابزارهاي درماني کلينيکي را فراهم کرد.
انواع مختلفي از نانولوله‌هاي کربني با ويژگي‌هاي متنوع وجود دارند. برخي از آنها نيمه‌هادي‌هاي بسيار عالي بوده و برخي ديگر فلزي مي‌باشند که الکتريسيته را، اگر نگوييم بهتر از سيم‌هاي مسي، به همان مقدار انتقال مي‌دهند. همچنين آنها تک‌ديواره يا چند‌ديواره بوده و اندازه‌هاي مختلفي دارند.
مشکل اصلي نانولوله‌ها اين است که با روش‌هاي فعلي توليد، مخلوطي از انواع مختلف آنها به دست مي‌آيد، در حالي که مهندسان معمولاً تنها به يک نوع آن نياز دارند. Howard Schmidt مدير اجرايي آزمايشگاه نانوفناوري کربن دانشگاه Rice در Houston مي‌گويد: به عنوان مثال، با اين روش بيش از 50 نوع مختلف از نانولوله‌ها توليد مي‌شوند.
در اين روش، از يک ميدان الکتريکي براي جدا کردن نانولوله‌هاي داراي خواص الکتريکي متفاوت استفاده مي‌شود. هر نوع خاصي از نانولوله‌ها، ثابت دي‌الکتريک منحصر به فردي دارد. اين ثابت براي نشان دادن توانايي يک ماده براي ذخيره انرژي به کار مي‌رود.
محققان يک محفظه باردار ساخته و يک محلول حاوي نانولوله‌ها را درون آن پمپ نمودند. اين محفظه نانولوله‌هاي فلزي را به دام انداخته و باعث مي‌شود نانولوله‌هاي نيمه‌هادي در سطوح مختلفي معلق شوند. هر چه ثابت دي‌الکتريک نانولوله بزرگ‌تر باشد، در سطح پايين‌تري معلق مي‌ماند.
محققان با تغيير سرعت جريان درون محفظه، و با استفاده از جريان‌هايي که در سطح بالا، سريع‌تر از سطح پايين حرکت مي‌کردند، توانستند نمونه‌هايي حاوي نانولوله‌هاي با اندازه سه برابر کوچکتر را جمع‌آوري نمايند. عکس اين حالت نيز صادق است. Schmidt و همکارانش نتايج کار خود را در مجله American Chemical Society گزارش نمودند.
Ray Baughman مدير دانشگاه تگزاس در موسسه نانوفناوري دالاس مي‌گويد: اين پيشرفت در زمينه نانولوله‌ها بسيار مهم است. نانولوله‌هاي کربني سنتز شده داراي ويژگي‌هاي متفاوتي مي‌باشند، در حالي که براي به‌کار گيري اين نانولوله‌ها تنها به نوع خاصي از آنها نياز مي‌باشد و اين امر به‌کارگيري آنها را با مشکل مواجه شود».
Schmidt مي‌گويد: خالص‌سازي نانولوله‌ها بر اساس مشخصات دقيق الکتريکي «کليد اصلي کار در ترانزيستورها و ساير قطعات الکتريکي» است.
Schmidt توضيح مي‌دهد، آنها اميدوارند بتوانند از اين فرآيند براي جداسازي نانولوله‌ها در مقياس بزرگ (در حد چند گرم) استفاده نمايند. اين مقدار براي کاربردهاي الکترونيکي و زيستي کافي مي‌باشد.
Baughman مي‌گويد که در نهايت، روش‌هاي جداسازي بايد با روش‌هاي سنتزي که انواع کمتري از نانولوله‌ها را توليد مي‌نمايند، ترکيب شود. او مي‌افزايد: «اين يک پيروزي کوچک در يک عرصه بزرگ مي‌باشد».
 

afifehzade

عضو جدید
(نانوتکنولوژی) و کاربرد آن در ايمني و بهداشت





(نانوتکنولوژی) و کاربرد آن در ايمني و بهداشت



نانوتکنولوژی به دلیل خصوصیات منحصر به فردي مانند سایز خیلی کوچک آن و نسبت سطح به جرم زیادش به طور بالقوه ای انسانها را در معرض خطرات جدید ورو به رشد قرار می دهد وافزایش مشکلات بهداشتی به خصوص برای کارگران دارد. (نانوتكنولوژي) توليد كارآمد مواد و دستگاهها و سيستمها با كنترل ماده در مقياس طولي نانومتر، و بهره برداري از خواص و پديده هاي نوظهوري است كه در مقياس نانو توسعه يافته اند.
گام اخیر در نانوتکنولوژی توسعه دادن وسایلی است که محققان ایمنی و بهداشت شغلی وقانونگذاران تاکنون در محیط های صنعتی اخیراً از آن غافل بوده اند .
تحقیقات اولیه در مورد اثرات بهداشتی فناوري نانو نشان می دهد که قابلیت ایجاد التهاب ، سرطان ها و و بیماری های شدید ریه را دارد.مقایسات بین نانوتکنولوژی و آزبستوز انجام شده که به طور ویژه ای به بالقوه بودنشان برای دورهای تاخیری طولانی مدت توجه شده است .
به هرحال روش دقیقی که نانوتکنولوژی اثرات بیولوژیکی خود را روی انسان دارد به طور وسیعی ناشناخته است .
قبل از آنکه نیاز به توسعه و ارتقاء استاند ارد ها راهنماها و مقررات مورد ملاحظه قرار گیرد نیاز قابل ملاحظه ای به تحقیق بیشتر در زمینه ی تداخلات ایمنی و بهداشتی این تکنولوژی وجود دارد.
سرمایه گذاری جهانی در زمینه ی تحقیقات نانوتکنولوژی و توسعه ی آن به طور فوق العاده ای افزایش یافته است. سرمایه گذاری اخیر در زمینه ی ارتقاء این صنایع به طور قابل ملاحظه ای مهم تر از هزینه کردن در مورد تحقیق در این زمینه یا خطرات بالقوه ی آن برای انسان هاست .
مثالهای زیادی در مورد نانوتکنولوژی هایی که تاکنون به طور تجاری در دسترس بودند وجود دارد که شامل مواد آرایشی، البسه، مصالح ساختمانی، افزودنی های غذایی، لوازم الکترونیکی و لوازم خانگی می باشند .
قابلیت نانوتکنولوژی به عنوان یک مشکل عمومی روز همانند مواد غذایی تغییر شکل یافته ی ژنتیکی، آزبستوز و تحقیق در زمینه ی سلول های بنیادی در حال افزایش می باشد .


سلام به همگی دوستان این تاپیک.
از زهرا خانم مچکرم که مقاله من رو زدن. ممنون که مقاله من رو خوندین. خوشحال میشم اگه نظری یه انتقادی از مقاله دارین با من تماس بگیرین.
من حسین عفیفه زاده کاشانی دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران ونگارنده این مقاله هستم.خوشحال میشم اگه بتونم قدمی حتی خیلی کوچک در راستای این علم بردارم.
www.nanohealth.blogfa.com
لطفاً از وبلاگ من دیدن فرمایید.
 
آخرین ویرایش:

afifehzade

عضو جدید
تولیدات نانوتکنولوژی و ایجاد کار

امروزه‌ دانشمندان‌ به‌ شبكه‌ گستردهاي‌ از اكتشافات‌ وارد شده‌اند، به‌ گونهاي‌ كه‌ نمي‌توان‌ عرصه‌هايي‌ را در علوم‌ فيزيك‌، زيست‌شناسي‌ و مهندسي‌ دست‌ نخورده‌ دانست‌. صنعت‌ دريافته‌ است‌ كه‌ نانو تكنولوژي‌ مزيت‌ رقابتي‌ ايجاد خواهدكرد و تخمين‌ زده‌ مي‌شود تا 10 الي‌ 15 سال‌ آينده‌، توليد سالانه‌ صنعتي‌ نانوتكنولوژي‌ در سطح‌ جهان‌ به‌ يك‌ تريليون‌ دلار خواهد رسيد. كه‌ اين‌ ميزان‌ توليد به‌ حدود 2 ميليون‌ نيروي‌ انساني‌ شاغل‌ در زمينه‌ نانوتكنولوژي‌ نياز خواهد داشت‌.
امريكا توسعه‌ پايه‌هاي‌ علوم‌ و مهندسي‌ را با راهبردي‌ چندرشته‌يي‌ از طريق‌ برنامه‌ پيشگامي‌ ملي‌ نانوتكنولوژي‌ آغاز كرده‌ است‌ و ژاپن‌ و اروپا برنامه‌هاي‌ گسترده‌يي‌ دارند و طرحهاي‌ فعلي‌ آنها براي‌ 4 تا 5 سال‌ آينده‌ برنامه‌ريزي‌ شده‌اند. كشورهاي‌ ديگر، حوزه‌هاي‌ داراي‌ پتانسيل‌ خود را ترويج‌ كرده‌ اند و تفاوت‌ ميان‌ كشورها، در زمينه‌ «حوزه‌هاي‌ تحقيق‌،» «سطح‌ تلفيق‌ برنامه‌ها با بخش‌هاي‌ مختلف‌ صنعت‌» و «مقياس‌ زماني‌ هدفهاي‌ تحقيق‌ و توسعه‌» است‌. نانو تكنولوژ پتانسيل‌ بهبود كارايي‌ انسان‌، توسعه‌ پايدار مواد، آب‌، انرژي‌ و غذا، محافظت‌ از باكتريها و ويروس‌هاي‌ ناشناخته‌ و حتي‌ كاهش‌ عوامل‌ بهم‌ زدن‌ نظم‌ عمومي‌ را دارد و توسعه‌ اين‌ عرصه‌، پيش‌ شرطي‌ براي‌ پيشرفت‌ ساير فناوري‌هاي‌ كليدي‌ از جمله‌ بيوتكنولوژي‌ و انقلاب‌ ديجيتال‌ است‌.
تقريبا هيچ‌ حوزه‌ مهمي‌ از شبكه‌ تحقيق‌ و توسعه‌ مقياس‌ نانو دست‌ نخورده‌ باقي‌ نمانده‌ است‌ و ديگر اين‌ سوال‌ مطرح‌ نيست‌ كه‌ آيا نانوتكنولوژي‌ توسعه‌ مي‌يابد يا خيرأ بلكه‌ اين‌ سوال‌ مطرح‌ است‌ كه‌ چه‌ كسي‌ در هر عرصه‌ پيشتاز خواهد بود؟ در واقع‌ انتظار مي‌رود در 10 الي‌ 15 سال‌ آينده‌ به‌ سبب‌ رشد و توسعه‌ نانو تكنولوژي‌، تغييرات‌ چشمگير علمي‌، فناوري‌ و اجتماعي‌ ايجاد شود.
تخمين‌ زده‌ شده‌ است‌ كه‌ توليدات‌ نانوتكنولوژي‌ در 10 الي‌ 15 سال‌ آينده‌ به‌ يك‌ تريليون‌ دلار برسد. اگر تصور كنيم‌ حداكثر براي‌ توليد نيم‌ ميليون‌ دلار نياز به‌ يك‌ متخصص‌ باشد، پيش‌بيني‌ مي‌شود 2 ميليون‌ نفر در اين‌ زمينه‌ مورد نياز باشد.
منبع:www.nanohealth.blogfa.com
حسین عفیفه زاده کاشانی
 

afifehzade

عضو جدید
علم و فناوري نانو توانائي بدست گرفتن كنترل ماده در ابعاد نانومتري (ملكولي) و بهره برداري از خواص و پديده هاي اين بعد در مواد، ابزارها و سيستم هاي نوين است. اين تعريف ساده خود دربرگيرنده معاني زيادي است. به عنوان مثال فناوري نانو با طبيعت فرا رشته اي خود، در آينده در برگيرنده همه ي فناوريهاي امروزين خواهد بود و به جاي رقابت با فن آوري هاي موجود، مسير رشد آنها را در دست گرفته و آنها را به صورت « يك حرف از علم» يكپارچه خواهد كرد.


منیع:www.nanohealth.blogfa.com
حسین عفیفه زاده کاشانی
 

ashkan.s

عضو جدید
نانو تکنولوژی چیست ؟

نانو تکنولوژی چیست ؟

:)نانو تکنولوژی چیست ؟:)

نانو تکنولوژی آینه تکنولوژی آفرینش بوده و فن آوری برتر آینده. نقطه تلاقی تفکر و عمل تمامی دانشمندان و محققان علوم مختلف است. نانو تکنولوژی فن آوری نوظهور و یکی از اجزای کلیدی پیشرفت های فنی قرن حاضر است. به کارگیری مواد با ساختار های بر پایه ابعاد نانومتری خود از قبل ما را به سمت توسعه و ارائه راه حل های نوید بخش برای تولید محصولات برتر در آینده رهنمون ساخته است.
نانوتکنولوژی در ترجمه لفظ به لفظ،به معنی تکنولوژی بسیار کوچک می باشد. این تعریف نمی تواند معنی واژه Nanotechnology را به صورت کامل بیان نماید ، زیرا این ترجمه لفظ به لفظ چنین برمی آید که ما می توانیم چیزهای بسیار بسیار کوچک در مقیاس 10 به توان -9 بسازیم.شاید نانو تکنولوژی این کار را به راحتی مسیر نماید اما این تنها یکی از توانایی های نانو در عصر حاضر است. ترجمه علمی نانوتکنولوژی که در بین دانشمندان این فن آوری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد دریچهذهای مرموزآن را برای ما آشکارتر خواهد ساخت .
نانوتکنولوژی تازه ترین فناوری است که بشر به آن دست یافته و در آن سعی می شود تا با استفاده از خواص مولکولی مواد موجود در طبیعت وسایلی ساخته شود تا مشکلات این وسایل را که در حال حاضر گریبان گیر بشر است مرتفع ساخته و همچنین کارایی آنها را نیز بالاتر ببرد. شاید یک مثال درک این موضوع را آسان تر نماید. در نظر بگیرید لباسی را که هر یک از ما به تن دارد کثیف شود، باید شسته شود، نیاز به اتو کردن دارد، باید خنک باشد یا اینکه گرم باشد،اصلا ًجالب تر اینکه لباس بتواند در هر فصل سال بنا به خصوصیات فصلی که آن را می پوشیم گرم یا سرد باشد. آیا چنین لباسی وجود دارد؟ بله ! با استفاده از فن آوری نوین نانو بشر قادر شده پارچه هایی را تولید نماید که هیچ وقت کثیف نمی شوند. یعنی هیچ نوع آلودگی بر روی آنها نمی نشیند و جالب تر اینکه پارچه این لباس اگر چروک شود فقط با یک بار تکان دادن تمام چین و چروک های آن از بین می رود. دانشمندان برای تولید این چنین پارچه هایی ازتکنولوژی نانواستفاده نموده اند. این بدان معنی نیست که ما پارچه هایی در مقیاس بسیار کوچک تولید کرده ایم، بلکه به وسیله ی فناوری نانو تغییراتی در خواص مولکولی های تشکیل دهنده این پارچه صورت پذیرفته است. پس می توان گفت نانو تکنولوژی فن آوری تغییر در خواص مولکول های تشکیل دهنده مواد است و به همین دلیل مقیاس نانو بهترین تعریف برای این تکنولوژی می باشد. بشر سعی دارد تا با استفاده از نانو خواص مولکول ها را تغییر دهد تا وقتی جسمی از این مولکول درست شد تمام خواص این مولکول ها در خود داشته باشد. تفاوت در قلمرو نانو به اندازه ای است که حتی رنگ، نقطه ذوب، خصوصیات شیمیایی و غیره ، مواد در خارج از این محدوده کاملا ً متفاوت است.

:gol::heart::gol:اما حال سؤالی مطرح می شود : براستی نانو یک علم است یا تکنولوژی ؟
در نگاه اول این طور به نظر می رسد که نانو یک علم باشد. اینکه ما در خواص مولکولی مواد تغییرات ایجاد می نمائیم ما را بر این می دارد تا نانو را به عنوان یک علم نوین در کنار علوم دیگر همچون شیمی بپذیریم. اما آیا این نظریه درست است که نانو یک علم نوین می باشد که در قرن بیست و یکم موجب پیشرفت بسیار سریع بشر در شناخت اسرار هستی شده است؟
دانشمندان به تازگی بر این باورند که دوره ی کشف علوم جدید به پایان رسیده است و اکنون موقع آن فرا رسیده تا از زاویه ای دیگر به علوم مختلف نگاه کنیم. آنها معتقدند ما می توانیم با تغییر در خواص مولکولی مواد، کاراییشان را بهبود دهیم. به همین دلیل از نانو به عنوان یک تکنولوژی و یا فن آوری نوین نام برده می شود، نه علمی که تازه بشر آن را کشف کرده است.
نانو تکنولوژی با نگاهی مجدد به وسایل سیستم ها و موادی که تا کنون ساخته شده اند، سعی در برطرف کردن عیوب آنها دارد .
 

ashkan.s

عضو جدید
کاربرد نانوتکنولوژی

کاربرد نانوتکنولوژی

کاربرد نانوتکنولوژی:smile:
زمینه های کاربردی بالقوه نانوتکنولوژی عبارتند از: الکترونیک، ارتباطات، برق، کامپیوتر، صنایع شیمیایی و داروسازی، بهداشت و محیط زیست، تکنولوژی اطلاعات، بیوتکنولوژی، امنیت ملی، پزشکی و انرژی. همان طورکه مشاهده شد این فن آوری تاثیر شگرفی بر علوم گذاشته است و موجب ساخت محصولات جدیدی شده است. برخی از آنها عبارتند از :
- ساخت ترانزیستور 5 نانومتری توسط شرکت سامسونگ
- ساخت اعضای جدید بدن توسط فن آوری نانو دانشمندان موفق شده اند سیستم عملی خون رسان کوچکی از رگ ها را بسازند که می تواند گام مهمی جهت ساخت پیکره ی کامل یک موجود زنده باشد. همچنین دانشمندان به پیشرفت جالبی در زمینه طراحی بافت های ساختاری چون پوست و غضروف در سطح آزمایشگاهی رسیده اند.
- استفاده از نانو ذرات طلا در تشخیص سرطان
- کاربرد نانو ذرات دی اکسید تیتانیم در حذف مواد آلی از آب های آلوده با استفاده از فرآیند های اکسایش پیشرفه
- ساخت پارچه هایی که هیچ گاه کثیف نمی شوند.
- ساخت CD های انطعاف پذیر
- ساخت سطوح خود تمیز شونده
- شیشه های نوین با توانایی بازتاب پرتو فروسرخ
در این بین یکی از شگفت انگیزترین محصولات ساخته شده نانو تیوب های کربن می باشد . ماده ای صد برابر مقاوم تر از فولاد و وزنی معادل يك ششم آن.
منبع : تحقيقات خودم:D
 
آخرین ویرایش:

ashkan.s

عضو جدید
تاريخچه نانو تكنولوژي در ايران و جهان

تاريخچه نانو تكنولوژي در ايران و جهان

:)تاریخچه نانوتکنولوژی
بعد از دهه نود که فناوری اطلاعات هیاهوی بسیاری در جهان به پا نمود، در آغاز قرن بیست و یکم دانشمندان تمرکز خود را بر روی فناوری نوینی معطوف کرده اند که به عقیده عده ای نه تنها قسمتی ازآینده بشر می باشد بلکه این فناوری تمامی آینده بشر را متحول خواهد ساخت. نانو تکنولوژی دارای سابقه زیادی نمی باشد. این موضوع برای اولین بار حدود 40 سال پیش مطرح شد. در سال 1959، Richard Feyman دانشمند کوانتوم نظری و دارنده جایزه نوبل مطرح نمود که اگر دانشمندان ترانزیستورهارا ساخته اند ما با علم اتمی می توانیم همین ترانزیستورها را با مقیاس بسیار کوچک بسازیم. او طی سخنرانی خود با بیان امکان به راه اندازی فرآیندی برای دست کاری اتم هاومولکول ها با استفاده از ابزارهای دقیق سبب شد تا افکار به سمت توسعه چنین امکانی متمایل شوند. در سال 1974 پروفسور تانیگوشی مدرس دانشگاه علوم توکیو نخستین بار واژه ی فناوری نانو را به کار گرفت. او در مقاله ای با نام "مفهوم اساسی فن آوری نانو" اشاره می کند که فناوری نانو اساسا ً مجموعه ای از فرآیندهای تفکیک، ادغام و تشکیل مواد در حد یک اتم یا یک مولکول است. بعدها یک دانشجو رشته کامپیوتر برای انجام پروژه فارغ التحصیلی خود، دانشمند بزرگ هوش مصنوعی دکتر Minsky که پدر علم هوش مصنوعی نیز شناخته می شود را به عنوان استاد راهنمای پروژه فارغ التحصیلی خود برگزید.
این دانشجو آقای Eric Drexler نام داشت.
در کسلر که علاقه زیادی به نظریه های ریچارد فیمن داشت، سعی در شکوفایی این فرضیات نمود. وی بعد از اخذ درجه استادی علوم کامپیوتر، با جمع آوری جوانان جویا و کوشا، نظریه نانو تکنولوژی را بنا نهاد. اولین مقاله وی در زمینه نانو تکنولوژی در سال 1981 و باموضوع نانو در تکنولوژی مولکولی به چاپ رسید. بعدها کشورهای توسعه یافته برنامه ریزی گسترده ای را برای فعالیت های تحقیقاتی و صنعتی در زمینه نانوتکنولوژی تدوین نمودند. به روشنی می توان دید که آینده بشر در اختیار نانوتکنولوژی می باشد .

نانوتکنولوژی در ایران
بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ( در حدود 30 کشور)، برنامه هایی را در سطح ملی برای پشتیبانی از فعالیت های تحقیقاتی و صنعتی نانوتکنولوژی تدوین و اجرا می نمایند زیرا نانوتکنولوژی به عنوان انقلابی در شرف وقوع، آینده اقتصادی کشورها و جایگاه آنها در جهان را تحت تاثیر جدی قرار خواهد داد و این مساله در این کشورها توسط صاحب نظران و محققان تبیین شده و برای مدیران اجرای به صورت یک امر شفاف و قطعی در آمده است .
در ایران چند سالی که نانوتکنولوژی به عنوان یکی از مهمترین تحقیقات زیربنای کشور مورد توجه قرار گرفته است . اما آیا تاریخچه نانو در ایران به همین چند سال گذشته می رسد ؟
همان طور که گفته شد نظریه نانو حدود 40 سال پیش در دنیا مطرح شد و با تلاش های اریک در کسلر در دهه های 80 و 90 بسیار رشد یافت و به عنوان یک تکنولوژی نوین به بشر معرفی شد . در کشور ما نیز برای برخورداری از فناوریهای نوین تلاش هایی صورت پذیرفته است . در سال 1362 هجری شمسی مطابق 1984 میلادی یکی از بزرگترین دولت مردان ایران آقای میرحسین موسوی (نخست وزیروقت ) با توجه به اهمیت فن آوری روز دنیا دفتر بررسی ها و مطالعات علمی و صنعتی را تاسیس نمود و با این کار گام ارزنده ایی را در پیشرفت در ایران برداشت . به طور جدی فعالیت نانو در ایران از ابتدای سال 80 شروع شده تا سال 82 فعالیتی که انجام شده بیشتر از طریق دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری بوده است و وزارتخانه علوم، صنایع، جهادکشاورزی و بهداشت کمیته هایی را برای شناخت نانو تاسیس کردند ولی با توجه به در اولویت بودن این فن آوری برای دولتمردان در شهریور 82 رئیس جمهور وقت دستور تشکیل یک گروه ویژه را برای مدیریت کلان نانو به اسم ستاد ویژه توسعه فن آوری نانو داد. هم اکنون ایران در میان 15 کشور برتر دنیا در زمینه نانوتکنولوزی و رتبه ی اول خاورمیانه را در فن آوری نانو داراست .
منبع : تحقيقات خودم از چندين سايت و كتاب

 

afifehzade

عضو جدید
سلام فکر کنم همه دارن از سایت ها کوپی میکنن وبعد تو این تاپیک میارند بچه ها خواهشن یسری مطالب جدید حتی به زبان انگلیسی بزنین.
 
بالا