نامرئی کردن اجسام توسط مدارات الکترونیکی

vesta777

عضو جدید
مجله علمي «Scientific American»، پرفسور نادر انقطاع، استاد ايراني دانشگاه «پنسيلوانيا» را به عنوان يكي از 50 شخصيت برجسته در حوزه علوم، اقتصاد و فن آوري سال معرفي كرد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پرفسور نادر انقطاع از دانشگاه پنسيلوانيا و همكاران وي، شيوه اي را پيشنهاد كرده اند كه با استفاده از آن مي توان با فن آوري هاي موجود، اجسام را تا حد زيادي غير قابل رويت كرد. اين يافته مي تواند ايده نامريي كردن اشياء را كه تا چندي پيش تنها در سطح داستان هاي تخيلي علمي مطرح بود تا حد زيادي عملي كند.
به اعتقاد فيزيكدانان اين روش كاربردهاي متعددي در مخفي كردن و استتار اجسام خواهد داشت.
از اين فن آوري همچنين مي توان در زمينه هاي ديگر نظير توليد موادي كه از برق زدن و درخشش اجسام جلوگيري مي كنند استفاده كرد. يك كاربرد ديگر اين روش نامرئي كردن ماهواره ها در فضا است
پرفسور انقطاع و همكارانش به اين منظور يك مجموعه استاندارد شده از ذرات پلاسمايي هم سنخ با رزيستورها، خازن ها و سيم پيچ هاي القايي ارايه كرده اند كه به مهندسان امكان مي دهد مدارهايي را به جاي برق با استفاده از نور بسازند.
اين مجموعه شامل يك عايق الكتريكي است كه بين دو رسانا پيچيده شده يك خازن الكتريكي ايجاد مي كند و با قرار دادن يك ماده غير پلاسمايي (مانند يك مهره شيشه يي در ابعاد نانومتري) در برابر پرتو نور يك خازن نوري ايجاد مي كند. يك ماده پلاسمايي به عنوان يك سيم پيچ القايي عمل مي كند. اين ابزار به مهندسان امكان مي دهد كه مدارهاي نوري شبيه به مدارهاي الكتريكي ايجاد كنند به اين ترتيب جرياني كه در اطراف مدار جاري است، حركت بار الكتريكي نيست بلكه نوسانات در ميدان الكتريكي با نور در ارتباط است.
دكتر انقطاع كه استاد رشته مهندسي برق و سيستم ها و مهندسي زيستي در دانشگاه «پنسيلوانيا» است، متولد تهران است و تحصيلات كارشناسي خود را در سال 1356 با رتبه اول در رشته مهندسي برق از دانشكده فني دانشگاه تهران به پايان برده و دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري را نيز در همين رشته ( با مطالعات بيشتر در فيزيك) در موسسه فن آوري كاليفرنيا پشت سرگذاشته است.
 
بالا