معرفی نرم افزار فلوئنت (Fluent)

En-mechanic

عضو جدید
کاربر ممتاز
نرم افزار Fluent یكی از نرم افزارهای صنعتی مشهور می باشد كه دارای قابلیت های فراوانی است. این نرم افزار قابلیت مدلسازی جریانهای دو و سه بعدی را داراست. برای استفاده از این نرم افزار ابتدا توسط یك نرم افزار كمكی مانند Gambit یا Mechanical Desktop هندسه جریان مشخص می گردد و عمل مش بندی نیز صورت می گیرد. نرم افزار Fluent از خروجی نرم افزار Gambit استفاده مینماید.
این نرم افزار قابلیت انجام محاسبات با دقت معمولی و دقت مضاعف را دارد و به عنوان یك اختیار ،كاربر می تواند هر كدام را انتخاب نماید.
این نرم افزار بر پایه روش حجم محدود كه یك روش بسیار قوی و مناسب در روش های دینامیک سیالات محاسباتی میباشد ، بنا شده است. قابلیتهای فراوانی نظیر مدلسازی جریانهای دائم و غیر دائم ، جریان لزج و غیر لزج ، احتراق ، جریان مغشوش ، حركت ذرات جامد و قطرات مایع در یك فاز پیوسته و ده ها قابلیت دیگر Fluent را تبدیل به یك نرم افزار بسیار قوی و مشهور نموده است.آزمایشات عملی و محاسبات تئوری ، دو روش اصلی و مشخص برای پیش بینی میزان انتقال حرارت وچگونگی جریان سیال در کاربردهای مختلف صنعتی و تحقیقاتی می باشند. در اندازه گیریهای تجربی به دلیل هزینه های زیاد ترجیح داده می شود که آزمایشها بر روی مدلی با مقیاس کوچکتر از نسخه اصلی انجام پذیرد. حذف پیچیدگیها و ساده سازی آزمایشها , خطای دستگاههای اندازه گیری و بعضی موانع در راه اندازه گیری از جمله مشکلاتی هستند که روشهای عملی با آنها رو به رو هستند و کارآیی این حالتها را در بعضی موارد مورد سوال قرار می دهند. مهمترین امتیاز محاسبات تئوری در مقایسه با آزمایشهای تجربی، هزینه کم آن است. گرچه در بسیاری موارد ترجیح داده می شود با استفاده از روشهای محاسباتی، آنالیز جریان و انتقال حرارت صورت گیرد ولی تایید تحلیلهای عددی نیاز به مقایسه با نتایج آزمایشگاهی و یا نتایج تایید شده دیگری دارد. در میان محققین، انجام پژوهشهای تجربی ارزش بسیاری دارد و اگر بتوان آزمایش مطلوبی انجام داد ، تحلیلهای زیادی را بر محور آنها می توان گسترش داد و اطلاعات فراوانی بدست آورد. در هر صورت با دسترسی به دستگاههای محاسبه گر و رایانه های قوی , امروزه در بسیاری از موارد آنالیز دینامیک سیالات و انتقال حرارت با روشهای عددی انجام میپذیرد. هرچه پدیده مورد بررسی پیچیدگی بیشتری داشته باشد, روشهای عددی اهمیت بیشتری پیدا می کنند.

علاوه بر سرعت بیشتر محاسبات عددی , می توان با این روشها اطلاعات کامل با جزئیات بیشتر, از قبیل تغییرات سرعت , فشار , درجه حرارت و غیره را در سراسر حوزه مورد نظر به دست آورد. در مقابل, اغلب اوقات شبیه سازی آزمایشگاهی جهت بدست آوردن این گونه اطلاعات مشکل و مستلزم صرف زمان زیاد بوده و در بعضی شرایط غیر ممکن است. در اکثر مسایل مربوط به مکانیک سیالات , به دلیل پیچیدگی معادلات مربوطه ، استفاده از حل تحلیلی امکان پذیر نمی باشد. در این تحقیق نیز به کمک نرم افزار و با استفاده از مدلسازی، به بررسی یک پدیده فیزیکی اقدام کرده ایم. جهت انجام این تحقیق نیاز است تا معادلات دیفرانسیل پاره ایی را حل کنیم که این عمل تنها با استفاده از روشهای عددی امکان پذیر است. حل عددی این معادلات از طریق دانش مکانیک سیالات محاسباتی صورت می گیرد. در این تحقیق حل این معادلات به کمک نرم افزار Fluent ، انجام می شود که در ادامه به شرح قسمتی از کارایی های این نرم افزار می پردازیم.
فلوئنت یک نرم افزار کامپیوتری چند منظوره برای مدلسازی جریان سیال، انتقال حرارت و واکنش شیمیایی در هندسه نوشته شده است. با توجه به محیط مناسب نرم افزار جهت تعریف مساله و شرایط های پیچیده، تعریف شرایط مرزی گوناگون و حل مسایل پیچیده شامل تاثیر پدیده های مختلف به کمک این نرم افزار قابل حل می باشد.
فلوئنت برای آنالیز و حل مسایل طراحی خاص ، روشهای شبیه سازی کامپیوتری متفاوتی را بکار میبرد. برای راحتی کار، تعریف مساله ، محاسبه و دیدن نتایج ، منوهای مختلفی درنظر گرفته شده است. وقتی نیاز باشد، Fluent می تواند مدل مورد نظر را از دیگر برنامه های (نرم افزارهای) تولید مدل که با آنها سازگاری دارد وارد کند.این نرم افزار امکان تغییر شبکه به صورت کامل و تحلیل جریان با شبکه های بی سازمان برای هندسه های پیچیده را فراهم میسازد. نوع شبکه های قابل تولید و دریافت توسط این گروه نرم افزاری شامل شبکه هایی با المانهای مثلثی و چهار ضلعی (برای هندسه های دو بعدی ) و چهار وجهی ، شش وجهی ، هرمی یا گوه ای(برای هندسه های سه بعدی) می باشد.


همچنین Fluent به کاربر اجازه دستکاری شبکه(مثلا ریزکردن یا درشت کردن شبکه در مرز و مکانهای لازم در هندسه) را میدهد.این بهینه سازی برای حل شبکه ، قابلیتی در اختیار کاربر قرار میدهدکه نتایج را در نواحی که دارای گرادیانهای بزرگ (مثل لایه مرزی و...) باشند، دقیقتر سازد. این قابلیتها مدت زمانی را که برای تولید یک شبکه خوب مورد نیاز است را در مقایسه با حل در شبکه های با سازمان به صورت قابل ملاحظه ای کاهش میدهد.
این نرم افزار با زبان برنامه نویسی C نوشته شده است و از تمامی توان و قابلیت انعطاف این زبان بهره میبرد. نتیجتا این نرم افزار با استفاده از حافظه دینامیک ، ساختار مناسب داده ها و اطلاعات و کنترل انعطاف پذیر ، محاسبات را ممکن می سازد.
در نهایت برای مدلسازی مسائل خاص می‌توان از UDS، UDF و UDM استفاده نمود
UDS به معنی User Defined Scalar می‌باشد که با استفاده از آن می‌توان معادله انتقال (Transport Equation) تعریف نمود که این معادلات در کنار معادلات اصلی فلوئنت همچون جریان (Flow)، توربولانت (Turbulant)، انتقال حرارت (Heat Transfer) و سایر معادلات حل خواهد شد.
UDM به معنی User Defined Memory می‌باشد که همانطور که از نام آن پیداست، برای تعریف حافظه استفاده می‌شود. در صورتی که از این حافظه ها استفاده شود، در منوهای Post Processing این حافظه‌ها هم به لیست اضافه شده و کانتور (Contour) مربوط نمایش داده می‌شود.
UDF نیز زبان برنامه نویسی فلوئنت می‌باشد. برای نوشتن UDF بایستی از توابع تعریف شده در این نرم افزار استفاده نمود. تعدادی از این توابع و ماکروها در زیر آمده است:
DEFINE_SOURCE, DEFINE_ADJUST, DEFINE_PROFILE, DEFINE_PROPERTY,....
Domain *d, Thread *t, cell_t, face_t, begin_c_loop(c,t), C_T, C_U,....
 

En-mechanic

عضو جدید
کاربر ممتاز
بررسی اثر مشخصات هندسی و پارامترهای جریان در یک کانل موج دار بر انتقال حرارت (با استفاده از فلوئنت)

بررسی اثر مشخصات هندسی و پارامترهای جریان در یک کانل موج دار بر انتقال حرارت (با استفاده از فلوئنت)

در شانزدهمین کنفرانس بین المللی مکانیک (کرمان-اردیبهشت ۸۷)، مقاله ای تحت عنوان زیر ارائه شده است.
“بررسی اثر مشخصات هندسی و پارامترهای جریان در یک کانل موج دار بر انتقال حرارت“
چکیده مقاله
انتقال حرارت در جریان داخلی در یک کانال همگرا-واگرا با دیواره‌منحنی شکل، با استفاده از روش عددی مورد بررسی قرار گرفته است. آثار مشخصات هندسی موج سینوسی در کانال موجدار، همچون طول موج، دامنه موج و پارامترهای جریان همچون عدد رینولدز و عدد پرانتل جریان ورودی، بر روی عدد ناسلت و ضریب اصطکاک بررسی شده است. نتایج نشان می‌‌دهد که عدد ناسلت و ضریب اصطکاک با افزایش نسبت دامنه-طول موج کوچک، قابل ملاحظه نیست. همچنین انتظار می‌رود که با افزایش نسبت دامنه-طول موج نفوذ حرارت به داخل جریان افزایش یابد. چنانچه سیال داخل کانال هوا باشد، با افزایش عدد رینولدز جریان، نسبت انتقال حرارت به افت اصطکاکی افزایش می‌یابد. اما اگر سیال داخل کانال آب باشد، با افزایش عدد رینولدز جریان، فقط هنگامی که نسبت دامنه-طول موج، ۱/۰ باشد، نسبت انتقال حرارت به افت اصطکاکی افزایش می‌یابد و به ازای نسبت‌های دامنه-طول موج ۲/۰ و ۳/۰، با افزایش عدد رینولدز، نسبت انتقال حرارت به افت اصطکاکی کاهش می‌یابد.
کلمات کلیدی: انتقال حرارت جابجایی اجباری - جریان آرام - کانال موجدار
مدل شبکه‌بندی شده​
نتیجه‌گیری
انتقال حرارت جابجایی برای جریان داخل کانال موجدار به صورت عددی بررسی شد. نتایج نشان داد که جریان داخل کانال موج‌دار داری الگوی بسیار پیچیده‌ای می‌باشد. منحنی‌های هارمونیک ضریب اصطکاک سطحی محلی و عدد ناسلت محلی در نسبت‌های دامنه به طول موج‌های کوچک و با اعداد رینولدز پایین دارای فرکانس یکسانی نسبت به سطح موج‌دار می‌باشند. بزرگترین ناحیه‌ی جریان برگشتی در اعداد رینولدز بالا اتفاق می‌افتد و سبب می‌شود که منحنی‌های هارمونیک ضریب اصطکاک موضعی و عدد ناسلت نسبت به سطح موجدار در نواحی واگرایی نسبت به نواحی همگرایی هر موج متفاوت باشد. در ناحیه‌ی واگرایی، نقاط ماکزیمم ضریب اصطکاک سطحی و عدد ناسلت در نزدیکی نقاط ماکزیمم سطح موج‌دار اتفاق می‌افتد و مستقل از نسبت دامنه به طول موج و عدد رینولدز است. مقادیر مینیمم ضریب اصطکاک و عدد ناسلت در فاصله‌ی کمی از ناحیه‌ی ماکزیمم هر موج در پایین دست و بالا دست آن قرار دارد. اگرچه این فاصله یعنی فاصله از نواحی ماکزیمم سطح موج‌دار با افزایش نسبت دامنه به طول موج افزایش می‌یابد، عدد ناسلت محلی در ناحیه‌ی همگرایی کانال موج‌دار افزایش یافته و یک تغییر کوچک در ناحیه‌ی واگرایی سطح را نشان می‌دهد. در کانال موج‌دار با نسبت دامنه موج به طول موج ۱/۰، به ازای رینولدزهای ۵۰۰ و ۷۰۰ بیشترین نرخ انتقال حرارت در اختلاف فاز ۹۰ درجه بین سطح بالا و پایین، مشاهده می‌شود. کانال‌های موج‌داری که دارای نسبت دامنه به طول مجو بزرگ هستند، ابزار مناسبی برای انتقال حرارت موثرتر می‌باشند. مخصوصاً در اعداد رینولدز بالا. به ازای نسبت دامنه به طول موج ۱/۰، در هر دو عدد پرانتل با افزایش رینولدز، عدد C افزایش می‌یابد. اما هنگامی که نسبت دامنه به طول موج به ۲/۰ و ۳/۰ افزایش می‌یابد، وقتی عدد پرانتل برابر ۷۴۴/۰ باشد، با افزایش عدد رینولدز، مقدار عدد C افزایش می‌یابد، اما وقتی عدد پرانتل برابر 99/6 باشد، افزایش عدد رینولدز مقدار عدد C کاهش می‌یابد و این کاهش بسیار پرشیب می‌باشد. به ازای هر ۳ نسبت دامنه به طول موج در هر دو عدد پرانتل با افزایش عدد رینولدز عدد C افزایش می‌یابد. با بکار بردن سطح موج‌دار با نسبت دامنه به طول موج کم به جای سطح صاف، میانگین ناسلت و میانگین ضریب اصطکاک، هر دو تقریباً به یک میزان افزایش می‌یابد ولی در صورتی که نسبت دامنه به طول موج افزایش یابد و به ۳/۰ برسد، عدد بی‌بعد C که نسبت افزایش انتقال حرارت به افزایش توان مصرفی در اثر اصطکاک می‌باشد، افزایش می‌یابد و در واقع به کار بردن سطح موج‌دار مقرون به صرفه خواهد بود.
 

saeed10373

عضو جدید
سلام دوست عزيز
از توضيحات جالبتون ممنون
اگه اشكال نداشته باشه از مطالبتون براي پروژه ام استفاده كنم
راستي نرم افزار fluent for catia رو چطوري گير بيارم
ممنون
 

elegans_h

عضو جدید
سلام.خوبید؟من برای جوشش هسته ای در لوله یو دی اف ندارم.شما کدش رو دارید؟
خیلی گیر کردم مهندس
من هم دارم روی جوشش و مدل کردن اون کار می کنم
بویلر سیکل ترکیبی،فاز بخار.
فقط باید کد نوشت.
اگه چیزی پیدا کردی به ما هم ندا بدی ممنون میشم.
موفق باشید
متشکرم.
 

eng_s_sadeghi

عضو جدید
با سلام
وبلاگ http://www.fluent.blogfa.com رو معرفی میکنم که مال خودم هستش.
در این وبلاگ اطلاعات مناسبی نوشته شده. همچنین میتوانید از طریق لینک زیر، نرم افزارهایی مانند فلوئنت Fluent، گمبیت Gambit، تکپلات Tecplot، ویژوال سی Visual C و ... را دانلود نمایید.
http://fluent.blogfa.com/cat-1.aspx
 

basafa

عضو جدید
سلام مهندس جان.چطوري؟.آقا شما udf كار كردي تا حالا؟...من چند تا سوال دارم...........
 

pareparvaz-rz

عضو جدید
برای دریافت جزوه آموزشی udf میتونید به این وبلاگ هم سر بزنید در ضمن جزوه های خوبی هم تو این سایت هست از جمله جزوه
آموزشی cfdو فلوئنت و......
www.ansysfluent.blogfa.com
 

پارسا سرلک

عضو جدید
سلام دوست عزیز.
می خوام یه کندانسور هوا خنک که با فریون کار می کنه ، تحلیل کنم و با تغییر المان ها تغییرات راندمان کندانسور بررسی کنم.با فلوئنت میشه همچین کاری کرد؟ نرم افزاری سراغ داری که بشه همچین کاری بتونه انجام بده.؟ ممنون میشم اگه کمکم کنید.
 

pareparvaz-rz

عضو جدید
fluent

fluent

برای آموزش نرم افزار فلوئنت (fluent) می توانید به وبلاگ زیر مراجعه کنید آموزش بیشتر قسمت ها موجود می باشد اما آموزش قسمت خاصی از fluent رو خاصی رو می خواهید emailبزنید تا توی وبلاگ بزارم.
در ضمن انجام کلیه پروژه ها و پایان نامه های کارشناسی و کارشناسی ارشد در زمینه کار با نرم افزار Fluent (فلوئنت) پذیرفته می شود.
www.ansysfluent.blogfa.com
rezaamini6767@gmail.com
pareparvaz_rz@yahoo.com
r.amini89@ms.tabrizu.ac.ir
09371272594
 

Similar threads

بالا