مشاوره، سوال و درخواست مطالب صنایع غذایی

llesani

عضو جدید
سلام ، موضوع مورد نظرتون و دقیق تر ذکر کنید ، امیدوارم بتونم کمکتون کنم
 

rozesefide30004

عضو جدید
سلام کسی میتونه کمکم کنه؟

سلام کسی میتونه کمکم کنه؟

سلام سال نو مبارک بچه ها کسی مقاله یا پروژه ای در موردهرکدوم از اینا نداره؟پروتئین کربوهیدرات چربی ویتامین...هر چی دارین بفرستین بیاد.البته منبع هم داشته باشه.
 

Magnetic

عضو جدید
به کمکتون احتیاج دارم

به کمکتون احتیاج دارم

به یه تحقیق خوب راجع به یه گیاه خاص(مثل شاهدانه،بابونه و.....)احتیاج دارم.بامشخص بودن منطقه رشد،دما،وآب وهوای لازم ومشخصات گیاهی وهرچیزدیگه که میتونیدبهم بدید
 

petunia

عضو جدید
یه سوال از دانشجویان صنایع غذایی

یه سوال از دانشجویان صنایع غذایی

سلام دوستان.سال نو مبارک
من یه تحقیق دارم راجع به سنسورهای مورد استفاده در صنایع نان و شیرینی پزی.فقط اسامی سنسورها رو می خوام یا اسم کتابی که در این رابطه به من کمک کنه.
ممنون میشم اگر کمکم کنید.
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
براي يك كارگاه توليدي كوچك صنايع غذايي مراحل گرفتن مجوز وزارت بهداشت چگونه است؟
سلام دوست عزیز:gol:
برای گرفتن مجوز باید به جهاد کشاورزی منطقه مراجعه کنین اونجا میتونن بگن که چه مدارکی نیاز هست و چه کارایی باید انجام بدین.
 

qazvin_azad

عضو جدید
درخواست کمک

درخواست کمک

سلام دوستان :gol:
یه مطلب کامل میخوام راجع به ژنتوبیوز.:crying:
مرسی:w40:
 

rozesefide30004

عضو جدید
سلام به همه ی بچه های تاپیک.
کسی مقاله یا پروژه ای در مورد پروتئین و کر بوهیدرات و چربی و ویتامین نداره؟
 

cyber 247

عضو جدید
نیاز به طرح توجهی تولید الکل از ملاس

نیاز به طرح توجهی تولید الکل از ملاس

نیاز به طرح توجهی تولید الکل از ملاس:D;)
 

misho

عضو جدید
شیر کاکائو

شیر کاکائو

:que:دنبال خط تولید شیر کاکائو می گردم کسی میتونه کمکم کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 

momo_lavish

عضو جدید
درخواست سوالات کنکور سراسری کارشناسی 88

درخواست سوالات کنکور سراسری کارشناسی 88

با سلام خدمت تمامی دوستان
دوستان کسی سوالات کنکور سراسری کارشناسی ارشد 88 را داره؟
 

fatemi.s

عضو جدید
گزارش كار آزمايشگاه ميكروبيولو‍ي عمومي

گزارش كار آزمايشگاه ميكروبيولو‍ي عمومي

سلام كسي گزارش كار آزمايش گاه ميكروبيولو‍‍‍‍ژي عمومي و كنترل كيفيت رو داره؟اگه كامل نه !آزمايش تعيين قند بيسكوييت چطور؟
 

محمد19

عضو جدید
کمک از دوستان و همکاران و مهندسین عزیز

کمک از دوستان و همکاران و مهندسین عزیز

:)دوستان عزیز کسی هست که دیکشنری صنایع غذایی داشته باشه یا در جای بدونه واسه دانلود.خیلی بهش احتیاج دارام.میخوام یه دیکشنری واسه موبایل درست کنم.
با تشکر از همتون.
خیلی خوشحالم این سایت راه اندازی شده.
:)
 

mahmood_eng63

عضو جدید
ایا می توان زرد الوی لهیده را خشک نمود

ایا می توان زرد الوی لهیده را خشک نمود

سلام بر همه بچه های گل صنایع غذایی:
من رشته ماشین الاتم و برای پایان نامه میخوام روی طراحی نوعی دستگاه تولید قیسی یا برگه زرد الو کار کنم . میخواستم بدونم که ایا میتونیم زرد الوی لهیده و سالم را با هم رنده کرده و قالب ریزی کنیم و سپس با خشک کن اونو اماده مصرف کنیم. یک نفر به من گفته که این کار موجب از بین رفتن خواص محصول میشه؟
خوشحال میشه اگه منو راهنمایی کنید.
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بر همه بچه های گل صنایع غذایی:
من رشته ماشین الاتم و برای پایان نامه میخوام روی طراحی نوعی دستگاه تولید قیسی یا برگه زرد الو کار کنم . میخواستم بدونم که ایا میتونیم زرد الوی لهیده و سالم را با هم رنده کرده و قالب ریزی کنیم و سپس با خشک کن اونو اماده مصرف کنیم. یک نفر به من گفته که این کار موجب از بین رفتن خواص محصول میشه؟
خوشحال میشه اگه منو راهنمایی کنید.




زرد الو لهيده ؟ منظورتونو نمي فهمم

يه زرد الو لهيئه كه بر اثر فشار تغيير شكل داده و ظاهر زيبائي نداره ولي قابل خوردن واستفاده هست

ولي زرد الو ي كه بر اثر زمان فاسد شده باشه و قهوه اي رنگ دچار قهوه اي شدن انزيمي شده كه ممكن از نظر تغذيه اي مشكل داشته باشه


در ضمن هدف از اين كار چي هست ؟
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

momo_lavish

عضو جدید
كدوم گرايش ارشد صنايع غذايي از بقيه گرايشاش بهتره؟؟؟


بستگی به خودت داره و علاقت
اگه حفظیاتت خوبه برو میکروبیولوژی
اگه صنعتی هستی برو تکنولوژی
اگه هم شیمی دوست داری برو شیمی مواد
من که تکنولوژی رو بیشتر دوست دارم آخه گسترده تره جای رشدم زیاد داره
 

samira.food

عضو جدید
:heart:· انواع نوشابه ها:
نوشابه ورزشي:
نوشابه اي است حاوي قند و الكتروليت هاي مختلف كه در هنگام مصرف به جبران و جايگزيني آب ، انرژي و مواد معدني از دست رفته كمك مي كند.
شكل ظاهري :
نوشابه ورزشي مي تواند بصورت پودر ، مايع و افشرده ، وجود داشته باشد.
مزه و بو :
مزه و بوي نوشابه ورزشي بايد مطابق با نوع و طعم دهنده هاي مخصوص به خود بوده و بدور از مزه و بوي نامطبوع و فاسد شدگي باشد.
-انواع نوشابه هاي ورزشي
1- نوشابه ورزشي ايزوتونيك(isotonic)
نوشابه اي ورزشي است كه پس از بسته بندي داراي اسمولاليتي 15% ± 290 ميلي اسمول در ليتر باشد .

2 - نوشابه ورزشي هيپرتونيك (hypertonic)
نوشابه اي ورزشي است كه پس از بسته بندي داراي اسمولاليتي بيش از 340 ميلي اسمول در ليتر باشد .

3 - نوشابه ورزشي هيپوتونيك (hypotonic)
نوشابه اي ورزشي است كه پس از بسته بندي داراي اسمولاليتي كمتر از 250 ميلي اسمول در ليتر باشد.

4-نوشابه هاي انرژي زا (drink energy)
نوشابه اي ورزشي است كه براي بدن انرژي فراهم مي كند و در صورتي به آن ” پر انرژي ” گفته مي شود كه كمينه داراي 250 كيلوژول انرژي بصورت كربوهيدرات در 100 ميلي ليتر باشد.
و در صورتيكه 80-250 كيلو ژول انرژي در 100 ميلي ليتر باشد به آن نوشابه ”منبع انرژي" (source of energy) گفته مي شود.







5 - نوشابه اسمارت [1]
نوشابه اي است كه ويتامين ، مواد معدني ، اسيدهاي آمينه و يكي از تركيبات كافئين ( بيشينه 350 ميلي گرم در ليتر براي نوشابه هاي ” اسمارت ” و 150 ميلي گرم در ليتر در ديگر نوشابه هاي ورزشي) و گوارانا ( از عصاره گوارانا بيشينه 500 ميلي گرم در ليتر مي توان در نوشابه ورزشي استفاده نمود) به آن افزوده شده باشد .این نوشابه‌ها حالت مستی‌آور ندارند و مصرف آن در تمام جهان آزاد است این گونه نوشابه‌ها ا کثراً دارای مقادیر زیادی شکر هستند.


· نوشابه‌های دارای الکل:


این گونه نوشابه‌ها دارای موادی هستند که حالت مستی آور دارد و مصرف آن در اغلب کشورها برای زیر ۱۸ ساله‌ها ممنوع است از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.ويسكي
2.وودكا
3.بئوجولا

· نوشابه هاي بدون الكل:


این نوشابه‌ها حالت مستی‌آور ندارند و مصرف آن در تمام جهان آزاد است این گونه نوشابه‌ها اکثراً دارای مقادیر زیادی شکر هستند

· نوشابه هاي انرژي زا:


نوشابه هاي انرژي زا در واقع نوشيدني هايي هستند که افزودني هايي از قبيل محرک هاي مجاز، ويتامين ها (خصوصا ويتامينB ) و مواد معدني که توليد انرژي مي کنند، در آنها بکار رفته است. ديگر مواد تشکيل دهنده اين نوشيدني ها اغلب; کافئين، گياه گوارانا (guarana )، دانه قهوه، ساخارين، کراتين و... هستند. در برخي از آنها ممکن است مقدار زيادي گلوکز يا شکر نيز بکار رفته باشد. اين نوع از نوشيدني ها بيشتر در ميان جوانان، دانش آموزان، افراد پرتحرک و ورزشکاران طرفدار دارد. براي اينکه اين نوشيدني ها هر چه بيشتر به نوشابه هاي عادي شبيه شوند، به اغلب آنها اسانس و رنگ اضافه مي کنند.


نوشابه از چهچیزهایی درست شده است؟
آب، شکر، موادنگهدارنده، گاز کربنیک، عصاره
آب مصرفی اینشرکت آب چاه است که عمق این چاه حدود 140 متر است که از 45 سال پیش که این کارخانهتاسیس گردیده است آب کارخانه را تامین میکند. آب از چاه وارد آب انبار میشود و ازآنجا وارد تصفیه خانه میشود و به روش لایم سودا تصفیه میشود.
شکر مصرفی اینشرکت داخلی است وهمان شکر معمولی است که از داخل کشور تامین میشود. نوشابههای رژیمیبه جای شکر از شیرین کننده های مصنوعی به نام آسپارتان استفاده میشود که شیرینکنندگی این ماده مصنوعی حدود 200 برابر شکر است.عصاره: پرتقالی الف- که از رنگهایمجاز خوراکی استفاده میشود مانند سانسویل نو- کالمهگزین
پرتقالی ب: صمغعربی
کولا الف: شاملآنتی فوم (ضر کف)- کارامل (قند سوخته) کافئین
کولا ب: اسیدفسفریک خوراکی
ورزشی، لمونلایم، انبه، عصاره آنها از آلمان خریداری شده و دیگر فرمولاسیون روی آنها انجامنمیدهیم.
نوشابههای کولا وپرتقال فرمولاسیون روی آنها انجام میگیرد کارخانه آن دریافت آباد است ولی نوشابههایورزشی، لمون لایم، انبه عصاره آنها مستقیماً از آلمان وارد شده و با شربت و آبگازدار مخلوط میکنیم.
با دو شرکتآلمانی هم قرارداد داریم به نامهای H & R و DOHLER که کارهای خود را از آنجاخریداری میکنیم.
افرادی که مرضقند دارند داخل بدنشان انسولین به مقدار نیاز تولید نمیشود که بتوانند شکر را سوختو ساز کنند برای همین از آسیارتام تهیه اسید آمینه است که به اصطلاح منشا فنیلآلانین دارد.
مواد نگهدارندهاز رشد کپکپها و مخمرها جلوگیری میکند. بنزوات سدیم برای نگهداری در در نوشابهاستفاده میشود که مقدار خیلی جزئی آن که اداره استاندارد به ما اجازه داده استاستفاده میکنیم.
گاز کربنیک مادهای است که در ترکیب نوشابه استفاده میشود. گازوئیل را میسوزاند از گرمای آن برایگرم کردن آب و از دود آن که حاوی گاز CO2 و مونواکسیدکربن است استفاده میکنیم. طییکسری فرایندها آنرا به تبدیل به%9/99 Co2 تبدیل میکنند و در صنعت نوشابه سازی مصرفمیشود. روی نوشابه ها آزمایشاتی انجام میگیرد. عصارهای که آنها میسازند عصاره اولیهرا با شربت مخلوط میکنند که میشود عصاره نهائین و یکسری آزمایشاتی را روی آن انجاممیدهیم از قبیل: اندازه گیری pH ، اندازه گیری غلظت و در آزمایشگاه، آزمایشات دیگریروی محصول انجام میدهیم از قبیل: اندازه گیری فشار یا مقدار گاز کربنیک، اندازهگیری بریکس یا غلظت یا مواد جامد حل شود درآب، اندازه گیری چگالی نوشابه، اندازهگیری اسیدیته نوشابه، این آزمایشات را روی نوشابه انجام میدهند. هر نیم ساعت یکباریک نمونه برداشته و این آزمایشات را روی آن انجام میدهیم. تا پی ببریم که آیا اینموادی که به آن افزوده کردهاند خوب و موثر بوده یا غیر و یا محصول آیا استاندارداست یا نه؟
تاریخ انقضا: آنها با استانداردهای بین المللی پیش میروند. آنها میبینند که نوشابهای که دارای چهموادی است به چه مقدار وقت برای استفاده نیازمند است. البته باز هم ممکن استنوشابهای بعد از یک ماه خراب شود و تخمیر شود ولی نوشابهای دیگر در شرایطی دیگرچندین سال باقی بماند.
بنزوات سدیم باعثمیشود که نوشابه مدت طولانی تری برای استفاده پیدا کند.
 

momo_lavish

عضو جدید
:heart:· انواع نوشابه ها:
نوشابه ورزشي:
نوشابه اي است حاوي قند و الكتروليت هاي مختلف كه در هنگام مصرف به جبران و جايگزيني آب ، انرژي و مواد معدني از دست رفته كمك مي كند.
شكل ظاهري :
نوشابه ورزشي مي تواند بصورت پودر ، مايع و افشرده ، وجود داشته باشد.
مزه و بو :
مزه و بوي نوشابه ورزشي بايد مطابق با نوع و طعم دهنده هاي مخصوص به خود بوده و بدور از مزه و بوي نامطبوع و فاسد شدگي باشد.
-انواع نوشابه هاي ورزشي
1- نوشابه ورزشي ايزوتونيك(isotonic)
نوشابه اي ورزشي است كه پس از بسته بندي داراي اسمولاليتي 15% ± 290 ميلي اسمول در ليتر باشد .

2 - نوشابه ورزشي هيپرتونيك (hypertonic)
نوشابه اي ورزشي است كه پس از بسته بندي داراي اسمولاليتي بيش از 340 ميلي اسمول در ليتر باشد .

3 - نوشابه ورزشي هيپوتونيك (hypotonic)
نوشابه اي ورزشي است كه پس از بسته بندي داراي اسمولاليتي كمتر از 250 ميلي اسمول در ليتر باشد.

4-نوشابه هاي انرژي زا (drink energy)
نوشابه اي ورزشي است كه براي بدن انرژي فراهم مي كند و در صورتي به آن ” پر انرژي ” گفته مي شود كه كمينه داراي 250 كيلوژول انرژي بصورت كربوهيدرات در 100 ميلي ليتر باشد.
و در صورتيكه 80-250 كيلو ژول انرژي در 100 ميلي ليتر باشد به آن نوشابه ”منبع انرژي" (source of energy) گفته مي شود.







5 - نوشابه اسمارت [1]
نوشابه اي است كه ويتامين ، مواد معدني ، اسيدهاي آمينه و يكي از تركيبات كافئين ( بيشينه 350 ميلي گرم در ليتر براي نوشابه هاي ” اسمارت ” و 150 ميلي گرم در ليتر در ديگر نوشابه هاي ورزشي) و گوارانا ( از عصاره گوارانا بيشينه 500 ميلي گرم در ليتر مي توان در نوشابه ورزشي استفاده نمود) به آن افزوده شده باشد .این نوشابه‌ها حالت مستی‌آور ندارند و مصرف آن در تمام جهان آزاد است این گونه نوشابه‌ها ا کثراً دارای مقادیر زیادی شکر هستند.


· نوشابه‌های دارای الکل:


این گونه نوشابه‌ها دارای موادی هستند که حالت مستی آور دارد و مصرف آن در اغلب کشورها برای زیر ۱۸ ساله‌ها ممنوع است از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.ويسكي
2.وودكا
3.بئوجولا

· نوشابه هاي بدون الكل:


این نوشابه‌ها حالت مستی‌آور ندارند و مصرف آن در تمام جهان آزاد است این گونه نوشابه‌ها اکثراً دارای مقادیر زیادی شکر هستند

· نوشابه هاي انرژي زا:


نوشابه هاي انرژي زا در واقع نوشيدني هايي هستند که افزودني هايي از قبيل محرک هاي مجاز، ويتامين ها (خصوصا ويتامينB ) و مواد معدني که توليد انرژي مي کنند، در آنها بکار رفته است. ديگر مواد تشکيل دهنده اين نوشيدني ها اغلب; کافئين، گياه گوارانا (guarana )، دانه قهوه، ساخارين، کراتين و... هستند. در برخي از آنها ممکن است مقدار زيادي گلوکز يا شکر نيز بکار رفته باشد. اين نوع از نوشيدني ها بيشتر در ميان جوانان، دانش آموزان، افراد پرتحرک و ورزشکاران طرفدار دارد. براي اينکه اين نوشيدني ها هر چه بيشتر به نوشابه هاي عادي شبيه شوند، به اغلب آنها اسانس و رنگ اضافه مي کنند.


نوشابه از چهچیزهایی درست شده است؟
آب، شکر، موادنگهدارنده، گاز کربنیک، عصاره
آب مصرفی اینشرکت آب چاه است که عمق این چاه حدود 140 متر است که از 45 سال پیش که این کارخانهتاسیس گردیده است آب کارخانه را تامین میکند. آب از چاه وارد آب انبار میشود و ازآنجا وارد تصفیه خانه میشود و به روش لایم سودا تصفیه میشود.
شکر مصرفی اینشرکت داخلی است وهمان شکر معمولی است که از داخل کشور تامین میشود. نوشابههای رژیمیبه جای شکر از شیرین کننده های مصنوعی به نام آسپارتان استفاده میشود که شیرینکنندگی این ماده مصنوعی حدود 200 برابر شکر است.عصاره: پرتقالی الف- که از رنگهایمجاز خوراکی استفاده میشود مانند سانسویل نو- کالمهگزین
پرتقالی ب: صمغعربی
کولا الف: شاملآنتی فوم (ضر کف)- کارامل (قند سوخته) کافئین
کولا ب: اسیدفسفریک خوراکی
ورزشی، لمونلایم، انبه، عصاره آنها از آلمان خریداری شده و دیگر فرمولاسیون روی آنها انجامنمیدهیم.
نوشابههای کولا وپرتقال فرمولاسیون روی آنها انجام میگیرد کارخانه آن دریافت آباد است ولی نوشابههایورزشی، لمون لایم، انبه عصاره آنها مستقیماً از آلمان وارد شده و با شربت و آبگازدار مخلوط میکنیم.
با دو شرکتآلمانی هم قرارداد داریم به نامهای H & R و DOHLER که کارهای خود را از آنجاخریداری میکنیم.
افرادی که مرضقند دارند داخل بدنشان انسولین به مقدار نیاز تولید نمیشود که بتوانند شکر را سوختو ساز کنند برای همین از آسیارتام تهیه اسید آمینه است که به اصطلاح منشا فنیلآلانین دارد.
مواد نگهدارندهاز رشد کپکپها و مخمرها جلوگیری میکند. بنزوات سدیم برای نگهداری در در نوشابهاستفاده میشود که مقدار خیلی جزئی آن که اداره استاندارد به ما اجازه داده استاستفاده میکنیم.
گاز کربنیک مادهای است که در ترکیب نوشابه استفاده میشود. گازوئیل را میسوزاند از گرمای آن برایگرم کردن آب و از دود آن که حاوی گاز CO2 و مونواکسیدکربن است استفاده میکنیم. طییکسری فرایندها آنرا به تبدیل به%9/99 Co2 تبدیل میکنند و در صنعت نوشابه سازی مصرفمیشود. روی نوشابه ها آزمایشاتی انجام میگیرد. عصارهای که آنها میسازند عصاره اولیهرا با شربت مخلوط میکنند که میشود عصاره نهائین و یکسری آزمایشاتی را روی آن انجاممیدهیم از قبیل: اندازه گیری pH ، اندازه گیری غلظت و در آزمایشگاه، آزمایشات دیگریروی محصول انجام میدهیم از قبیل: اندازه گیری فشار یا مقدار گاز کربنیک، اندازهگیری بریکس یا غلظت یا مواد جامد حل شود درآب، اندازه گیری چگالی نوشابه، اندازهگیری اسیدیته نوشابه، این آزمایشات را روی نوشابه انجام میدهند. هر نیم ساعت یکباریک نمونه برداشته و این آزمایشات را روی آن انجام میدهیم. تا پی ببریم که آیا اینموادی که به آن افزوده کردهاند خوب و موثر بوده یا غیر و یا محصول آیا استاندارداست یا نه؟
تاریخ انقضا: آنها با استانداردهای بین المللی پیش میروند. آنها میبینند که نوشابهای که دارای چهموادی است به چه مقدار وقت برای استفاده نیازمند است. البته باز هم ممکن استنوشابهای بعد از یک ماه خراب شود و تخمیر شود ولی نوشابهای دیگر در شرایطی دیگرچندین سال باقی بماند.
بنزوات سدیم باعثمیشود که نوشابه مدت طولانی تری برای استفاده پیدا کند.


نوشابه‌های گازدار، یا به تعبیر دیگر نوشابه‌های کولادار (Colas)، نوشیدنی‌های کافئین‌دار و شیرینی هستند که با استفاده از دی‌اکسیدکربن گازدار شده‌اند. طعم‌های مختلف آنها به اسانس‌های متفاوتی مربوط می‌شود که در ساخت‌شان مورد استفاده قرار می‌گیرد: مرکبات (پرتقال، لیمو، لیموترش)، دارچین، جوز و وانیل.
وجه نامگذاری آنها به درخت کولا (Kola) و مغز قهوه‌سودانی برمی‌گردد. در نوشابه‌های کولادار اولیه از این ماده به عنوان منبع تامین‌کننده کافئین استفاده می‌شد. هرچند که امروزه انواع فاقد کافئین هم در بازار موجود است.
شیرین‌کننده‌هایی که در این نوشابه‌ها استفاده می‌شود به نسبت نوع محصول و کاربرد آن متفاوت است. شکر، شیره ذرت (حاوی فروکتوز زیاد)، یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی از پرمصرف‌ترین این مواد به حساب می‌آیند.
در فرایند تولید نوشابه‌های گازدار، وقتی دی‌اکسیدکربن را در آب حل می‌کنند، سروکله اسید کربنیک پیدا می‌شود. وقتی می‌گویند این نوشیدنی‌ها به شدت اسیدی‌اند، به همین دلیل است. وقتی ماده‌ای تا این اندازه اسیدی باشد، طبیعتا اگر در کنار مواد قلیایی قرار بگیرد، واکنش‌های شیمیایی شدیدی ایجاد می‌کند. خیلی از این نوشابه‌ها مقادیر زیادی اسید فسفریک و اسید سیتریک هم دارند که شدت اسیدی بودن نوشابه را افزایش می‌دهد. صدای فش‌فشی (fizzing) که باز کردن این نوشابه‌ها شنیده می‌شود، به خاطر خروج دی‌اکسیدکربن از محلول است.
وقتی که به نوشابه، یخ اضافه می‌کنیم این صدا تشدید می‌شود چون یخ هم حاوی مقادیری دی‌اکسید کربن است.
همه جا، کولا
احتمالا کلمه کولا (Cola) را شرکت کوکاکولا در میان مردم رایج کرده است. این شرکت اصلی‌ترین سازنده نوشابه‌های کولادار در جهان است. شرکت‌های دیگر نیز تا مدت‌ها از پسوند کولا بر روی نام محصولات‌شان استفاده می‌کردند. مدیران کوکاکولا که از این مسئله ناراضی بودند، شکایت مفصلی تنظیم کردند و حق انحصاری استفاده از پسوند «کولا» و نیز شکل اختصاری آن، «کوک» (Coke) را در اختیار گرفتند. با پیشنهاد وکلای این شرکت، قرار شد عبارت «نوشابه‌های کولادار» (Cola Drinks) به عنوان نام ژنریک برای این نوع نوشابه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.
کولاهای معروف در سطح جهان، به جز کوکاکولا، عبارتند از: پپسی، ویرجین‌کولا و رویال‌کراون. در آلمان آفری‌کولا تولید می‌شود که در میان کولاهای جهان بالاترین میزان کافئین را دارد. تامزاپ نوشابه کولاداری است که در کشور هند تولید می‌شود. اینکاکولا نیز یکی از کولاهای معروف است که توسط گروه نوشابه‌سازی کوکاکولا در خیلی از کشورهای جهان ساخته می‌شود و به‌خصوص در میان ساکنان کشورهای امریکای جنوبی طرفداران زیادی دارد. توکولا و تروپی‌کولا در کوبا تولید می‌شود و درکمال تعجب، کوباکولا محصول کشور سوئد است. در کشور فلسطین، در نوار غزه، کارخانه‌ای هست که استارکولا تولیدمی‌کند. از چند سال پیش، کارخانه‌ای فرانسوی شروع به تولید مکاکولا (کولای مکه) کرده است. در میان کولاها، اوپن‌کولا هم داریم که فرمول ساخت آن توسط کارخانه سازنده، آشکار (open) شده است. نوشابه‌های گازدار ایرانی هم که البته نیازی به نام‌بردن ندارند و تعداد‌شان هم، با توجه به مصرف فراوان آنها در کشور، روبه افزایش است. نوشابه‌های ایرانی مدتی است که سر از بازارهای خارجی هم درآورده‌اند. خلاصه هیچ‌جای دنیا خالی از کولا نیست و هرکجا که این نوشابه‌های گازدار هستند، منتقدان‌شان هم حاضر و آماده‌اند. دعوای میان کارشناسان بهداشت و کارخانه‌های کولاساز تاریخی به قدمت ساخت و تولید اولین نوشابه‌های این‌چنینی دارد.
 

momo_lavish

عضو جدید
What are energy drinks?
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]Energy drinks are beverages like Red Bull, Venom, Adrenaline Rush, 180, ISO Sprint, and Whoopass, which contain large doses of caffeine and other legal stimulants like ephedrine, guarana, and ginseng. Energy drinks may contain as much as 80 mg of caffeine, the equivalent of a cup of coffee. Compared to the 37 mg. of caffeine in a Mountain Dew, or the 23 mg. in a Coca-Cola Classic, that's a big punch. These drinks are marketed to people under 30, especially to college students, and are widely available both on and off campus.[/FONT]

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]back to top[/FONT]
Are there short-term dangers to drinking energy drinks?
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]Individual responses to caffeine vary, and these drinks should be treated carefully because of how powerful they are. Energy drinks' stimulating properties can boost the heart rate and blood pressure (sometimes to the point of palpitations), dehydrate the body, and, like other stimulants, prevent sleep. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]Energy drinks should not be used while exercising as the combination of fluid loss from sweating and the diuretic quality of the caffeine can leave the user severely dehydrated. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]Know what you're drinking. Energy drinks are not necessarily bad for you, but they shouldn't be seen as "natural alternatives" either. Some of the claims they make like "improved performance and concentration" can be misleading. If you think of them as highly-caffeinated drinks, you'll have a more accurate picture of what they are and how they affect you. You wouldn't use Mountain Dew as a sports drink. And a drink like Red Bull and vodka is more like strong coffee and whisky than anything else.[/FONT]

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]back to top[/FONT]
What happens when energy drinks are combined with alcohol?
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]Energy drinks are also used as mixers with alcohol. This combination carries a number of dangers:[/FONT]

  • [FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]Since energy drinks are stimulants and alcohol is a depressant, the combination of effects may be dangerous. The stimulant effects can mask how intoxicated you are and prevent you from realizing how much alcohol you have consumed. Fatigue is one of the ways the body normally tells someone that they've had enough to drink.[/FONT]
  • [FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]The stimulant effect can give the person the impression they aren't impaired. No matter how alert you feel, your blood alcohol concentration (BAC) is the same as it would be without the energy drink. Once the stimulant effect wears off, the depressant effects of the alcohol will remain and could cause vomiting in your sleep or respiratory depression.[/FONT]
  • [FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]Both energy drinks and alcohol are very dehydrating (the caffeine in energy drinks is a diuretic). Dehydration can hinder your body's ability to metabolize alcohol and will increase the toxicity, and therefore the hangover, the next day.[/FONT]
 

tfsrl

عضو جدید
باسلام
همون طور كه دوستمون گفتن به علاقه واستعداد خودتون بستگي داره با توجه به اينكه چند سالي اين رشته رو خوندين ميتونين خودتون تصميم بگيرين اگه نظر ديگران رو بخواين هر كسي نظر خودش رو ميگه وامكان داره با استعداد شما نخونه.
 

heda

عضو جدید
salam bachehaye gole sanaye ghazaee torokhoda komakam konid man gozareshkare mikrob mavad mikham
 

momo_lavish

عضو جدید
آب پنیر

آب پنیر

[FONT=&quot]تاريخچه :[/FONT]

[FONT=&quot] آب پنير بخش آبكي جدا شده از شير است كه معمولا بر اثر اضافه كردن اسيد ، حرارت دادن ، يا انعقاد مايه پنيري به دست مي آيد .اين ماده ، غير شفاف و زرد رنگ مايل به سبز است ، كل ماده جامد آن معمولا بيت 6 تا 5/6 درصد و [/FONT]BOD[FONT=&quot] آن 320000 يا بيشتر مي باشد رابطه انسان و آب پنير ، هم با عشق و هم با تنفر همراه است در دوران مياته آب پنير به عنوان داروي تقويت كننده تمايلات جنسي و مرهم پوست مورد ستايش بود آب پنير ماده راحت كننده و مرهمي براي تسكين سوختگيها ، الهام دادن نيروي زيست و شفا بخش بيماريهاي گوناگون به شما رمي فت .[/FONT]

[FONT=&quot]جوانان و سالخوردگان ، در مناطقي كه آب پنير به وفور يافت مي شده از حمام آب پنير به منظور بر طرف كردن چين و چروك و نرم كردن پوست بطور يكسان لذت مي بردند . بشر در همان دوران اوليه مانند عصر حاضر ، آب پنير را بطور مستقيم به عنوان يك نوع غذاكمتر مصرف مي كرد . [/FONT]
[FONT=&quot]نخستين استفاده كه از آب پنير شد در تغذيه حيوانات و زماني بود كه انسان متوجه شد كه نگهداري شير گرم در پوست تازه گوسفند يا بز باعث دلمه و آب پنير به وجود مي آيد [/FONT]
[FONT=&quot]بدوياني كه هزاران گوسفند و بز را مي چراندن آب پنير خود را در ديگهاي مسي مي جوشاندن و از آن يك ماده غذائي جامد به دست مي اوردن اين هنر هنوز هم در مناطقي از جهان كه چادرنشينان زندگي مي كنند رواج دارد .[/FONT]

[FONT=&quot]آب پنير سيال سرشار از مواد غذائي است و در آن تقريباً 52% مواد غذائي شير كامل به كار رفته ولي علي رغم اين همه مواد غذايي موجود در آب پنير مسئله پر هزينه اي در برابر تهيه كنندگان پنير قرار دارد دور ريختن و گاهي خنثي كردن آب پنير است .[/FONT]


[FONT=&quot]معمولا براي يك كارخانه دار غير ممكن است كه آب پنير را در رودخانه ها يا نهرها محلي نزديك سرازير كند زيرا مواد آلي موچود در آن خيلي سريع اكسيژن قابل جذب را مصرف مي كند و بدين ترتيب باعث از بين رفتن ماهي ها مي شود . بخشهاي حفاظتي كارخانه با دستورهاي كه دريافت كرده اند ملزم شده اند در برابر اينگونه الودگي ها رعايتهاي لازم را بعمل آورند ، شهرداريها هم از سرازير كردن آب پنير به سيستم فاضلاب شهري جلوگيري مي كنند زيرا [/FONT]BOD[FONT=&quot] آب پنير و اثر خوردگي آن بسيار بالاست آب پنير در واقع لاكتيك اسيد بالاي دارد بطور قطع ايجاد خورندگي مي كند [/FONT]
[FONT=&quot]شهرداريها تاكيد دارند اگر [/FONT]BOD[FONT=&quot] مواد دور ريختني كارخانه كه به سيستم فاضلاب شهري وارد مي شود كمتر از 200 باشد هزينه اي دريافت نخواهد شد ولي آب پنير داراي [/FONT]BOD[FONT=&quot] برابر 3500 است كه مستلزم آن است كه با كمك پره هاي چرخان اكسايش انجام گيرد تا به سطح قابل قبولي كاهش يابد . و اين مشكلات باعث شد كه صاحبان كارخانه ها استفاده از وسائل و امكانات ديگري را براي از بين بردن آب پنير مورد توجه قرار دهند از جمله خشك كردن ، غليظ كردن ، يا بر پا كردن سيستم هايي پر هزينه براي اكسيد كردن مواد . محصولاتي را كه از خشك كردن يا غليظ كردن آب پنير به دست مي آيد مي توان براي مصارف انساني يا تغذيه دامها به فروش رساند .[/FONT]
[FONT=&quot]ولي انتخاب راه سوم يعني ريختن آب پنير به مردابها و به دنبال آن دميدن اكسيژن به آنها يا استفاده از ديسك هاي چرخان عظيم ، هيچ گونه در آمدي را كه بتوان با در آمد حاصل از دوراه ديگر مقايسه كرد به دست نمي آيد .[/FONT]


[FONT=&quot]پاشيدن آب پنير بر سطح زمين [/FONT]
[FONT=&quot] در استراليا و حتي ايلات امريكا مقدار زيادي آب پنير را در سطح چراگاهها مي پاشند ولي با زهم داراي محدوديت مي باشد زيرا خاك از نمك موجود در آ ب پنيراشباع مي شود و گياهان به كندي رشد مي كنند مگر انكه اين كار به دقت و با توجه به نيازهاي هر منتطقه انجام شود ولي امروزه روشهاي جديد ي براي استفاده مفيد از اين مايع در دست است .[/FONT]




[FONT=&quot]مشخصات عمومي :[/FONT]

[FONT=&quot]1- مايعي زرد مايل به سبز كه پس از انعقاد شير بوسيله مايه پنير در فرآيند توليد 2- پنير در مرحله آب گيري از دلمه شير جدا مي شود .[/FONT]
[FONT=&quot]3- حاوي پروتئين ، لاكتوز ، مواد معدني موجود در شير [/FONT]
[FONT=&quot]4- ارزش غذايي بالا [/FONT]
[FONT=&quot]5- محصول فرعي كارخانجات آب پنير سازي است [/FONT]
[FONT=&quot]6- دارا بودن 60تا 90 درصد ازمواد تشكيل دهنده شير [/FONT]

[FONT=&quot]آب پنير تقريبا شامل 50% كل مواد خشك شير اوليه مي باشد دو نوع عمده آب پنير وجود دارد آب پنير شيرين و آب پنير ترش( اسيد ) آب پنير حاصله مي تواند نرم سفت يا نيمه سفت مانند كازئين رنت باشد . آب پنير مخلوط بسيار پيچيده اي از اجزا بسيار زيادي است كه غلظت برخي از آنها خيلي كم است بعضي از اجزاء مي توانند بصورت مجزا خيلي با ارزش باشند حتي اگر در اختلاط با ساير مواد خشك آب پنير مخلوط شده باشند ارزش بسيار محدودي نشان دهند مواد خشك عمده در آب پنير عبارتند از پروتئين هاي محلول لاكتوز ، مواد معدني ، ويتامين ها [/FONT]

[FONT=&quot]شير اوليه را مي توان از نژادهاي گوناگون حيوانات شيرده تهيه نمود تمام اين نوع شيرها داراي تركيبات مشابه اما با مقادير متنوع مي باشند و نهايتاً آب پنير توليدي از آنها داراي درصد تركيبات مختلف مي شود .[/FONT]













[FONT=&quot]ميزان توليد آب پنير :[/FONT]

[FONT=&quot]بطور متوسط از هر 10 كيلوشير 1 كيلو پنير 9 كيلو آب پنير حاصل مي شود كه نشان مي دهد حجم زياد آب پنير توليد شده است توليد جهاني آب پنير حدود 120 ميليون تن بوده است كه حدود 0.7 ميليون تن از آن پروتئيني با ارزش بالا است كه اين پروتئين تقريباً معادل 2 ميليون تن دانه سويا است .[/FONT]
[FONT=&quot]در كشور ما ساليانه حدود 2 ميليون تن توليد آب پنيرتخمين زده مي شود [/FONT]



[FONT=&quot]انواع آب پنير :[/FONT]

[FONT=&quot]توليد آب پنير به سرعت افزايش مي يابد و به موازات آن مقدار آب پنير هم بالا مي رود بالا مي رود تخمين زده مي شود كه اين مقدار در جهان بطور كلي به 72 بيليون كيلوگرم برسد اين حجم عظيم از منبع غذايي بالقوه اگر مورد استفاده بشر يا دامها تحت مديريت قرار نگيرد در جهاني كه با كمبود مواد غذايي رو به روست يك فاجعه بشمار مي آيد .[/FONT]
[FONT=&quot]بر حسب اينكه شير از چه دامي به دست مي آبد ، چه نوع پنيري توليد مي شود و تغييرات فرايند چگونه باشد طبقه بندي هاي گوناگوني از آب پنير به دست خواهد آمد كه ييك نوع آن مبني بر قدرت اسيد ي آب پنير است [/FONT]

[FONT=&quot]آب پنير شيرين [/FONT]
[FONT=&quot]آب پنير شيرين كه بنام آب پنير پنير يا آب پنير رنت هم شناخته شده است آب پنير شيرين با [/FONT]PH[FONT=&quot] 9/5 – 3/6 مي باشد آب پنير شيرين در اينجا ، يعني آب پنير شيريني كه مستقيماً از دستگاه ساخت پنير در دماي 32 -38 درچه سانتي گراد گرفته مي شود . آب پنير از روي يك ***** سيمي عبور مي كند تا ذرات پنير آن تا جاي ممكن گرفته شود و آب پنير با ظرفيت ثابت به يك صافي سانتريفوژ پمپ مي شود تا آخرين مقادير تاچيز ذرات پنير هم گرفته شود پس از صافي ، آب پنير از يك مبدل حرارتي تخت مي گذرد كه تا 8 – 10 درجه سانتي گراد سرد مي شود حالا آ ب پنير را مي توان براي انجام فرايندها بيشتر ذخيره كرد . كه مي توان 10 تا 12 ساعت نگه داري كرد هر نوع پنير ي ، نوع ويژه اي آب پنير با قدرت اسيدي معين و [/FONT]PH [FONT=&quot] مشخص توليد مي كند پنيرهاي بدست آمده از انعقاد با عصاره مايه پنير مانند چدار ، امنتال ، گروير، ادام ، گودا در آب پنيرشان فقط مقدار كمي اسيد وجود دارد مگر آنكه آب پنير حاصل از آنها بطور نامطلوبي حمل يا انبار شود . [/FONT]



[FONT=&quot]فراوردهاي آب پنير شيرين :[/FONT]
n[FONT=&quot]اين گروه شامل خانواده بزرگي از فراوردهاي با ساختار مشابه و در عين حال عملكرد هاي متفاوت مي باشند . [/FONT][FONT=&quot]كاربرد آب پنير در نانوائي ، مخلوطهاي بستني ، شربت ، صبحانه ، نوشابه و پنير تقريبا به ميزان زيادي مي باشد [/FONT]








[FONT=&quot]آ ب پنير ترش [/FONT]
[FONT=&quot] آب پنير ترش يا آب پنير اسيدي كه بر اثر توليد كازئين با استفاده از اسيدها براي انعقاد پروتئين شير منجر به توليد آب پنير ترش با [/FONT]PH [FONT=&quot] 3/4 – 6/4 [/FONT] [FONT=&quot]مي شود .همچنين آب پنير ترش از توليد پنيرهاي هلندي و پنير محلي ( سنتي ) تازه حاصل مي شود . پنيرهاي مانند كاممبرت و پيكلدوايت نسبتا مقدار اسيد آب پنيرشان بالاست .آب پنير اسيدي سيال به دست آمده از پنير كاتيج ، به عنوان يك منبع غذايي براي انسان كمتر پذيرفته شده است زيرا لاكتيك اسيد آن بالا و خشك كردن آن نيز با مشكلاتي همراه است . عذم توجه كافي در تهيه آب پنير ، موجب ترش شدن آب پنير در اثر فرايند تبخير طبيعي مي شود . اين فرايند كاملا نا خواسته بوده و آب پنير ترشيده بعنوان يك فرايند طبيعي در نظر گرفته نمي شود .[/FONT]






[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پودر آب پنير حاصله از آب پنير سرشار از لاكتوز ، پروتئين كل، و مواد معدني است در مقايسه با پودر حاصل از آب پنير شيزين پودر بدست آمده از آب پنير ترش داراي لسيتين كمتر ولي لاكتيك اسيد ، فسفر ، كلسيم ، روي ، آهن ، و مس بيشتري است .[/FONT]



[FONT=&quot]كوششهاي زيادي شده است كه به كمك سديم هيدروكسيد ، لاكتيك اسيد را در پودر آب پنير خنثي سازند ولي كار پر هزينه اي است .[/FONT]
 
آخرین ویرایش:

yesman

عضو جدید
فوری فوتی

فوری فوتی

سلام
بچه ها به کمکتون نیاز دارم.

بنده این ترم واحد سمینار برداشتم و باید هر چه زودتر به استادم تحویل بدم.
موضوعی که استاد بهم داده در مورد شیر گیاهی هست.
اگه سمیناری در این زمینه دارید بدید در راه خدا.
سمینار یا تحقیق دیگه ای هم داشتید مهم نیست بدید استاد رو راضی می کنم.
ترجیحا لاتین باشه.
ممنون
 

momo_lavish

عضو جدید
سلام
بچه ها به کمکتون نیاز دارم.

بنده این ترم واحد سمینار برداشتم و باید هر چه زودتر به استادم تحویل بدم.
موضوعی که استاد بهم داده در مورد شیر گیاهی هست.
اگه سمیناری در این زمینه دارید بدید در راه خدا.
سمینار یا تحقیق دیگه ای هم داشتید مهم نیست بدید استاد رو راضی می کنم.
ترجیحا لاتین باشه.
ممنون

یسمن جان این یه مقاله راجع به شیرسویا هست امیدوارم بدردت بخوره اگر چیز دیگه ای خواستی توضیح کامل بده تا برات بزارم
 

پیوست ها

  • soymilk.pdf
    175.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

yesman

عضو جدید
ممنون
ولی این تعداد صفحاتش خیلی کمه.
حداقل 15 صفحه باشه بهتره.
موضوع مهم نیست.فقط چیزی باشه که بدرد ارائه سمینار بخوره.
 

zogy143

عضو جدید
کمککککککککککککککک

کمککککککککککککککک

:cry:سلام
ورودی 86 هستم
واسم خیلی مهمه که سال چهارم ارشد قبول شم
نیاز به منابع خوب و راهنمایی دارم برای نوع برنامه ریزیم
خوشحال میشم اگه یه دوست خوب کمکم کنه.
 
بالا