سلام کاکو!!!
ریواس
Rheum ribes ، از خانواده Polygonaceae
ریواس همچنین در دامنه بینالود، کوهستانهای آذربایجان، و بلندیهای البرز در شمال تهران و همچنین در کوههای روستای رباط ترک(که این گیاه در کوههای رباط ترک و قلعه تخت کوه به طور وحشی رشد میکند) روییده و بومیان با چیدن سنگ دور ساقهاش آن را پرورانده و سبب بلندتر شدن ساقهاش میگردند. ریواس یکی از رهآوردهاینیشابور است.ریواس ساقه بلند و با ریواچ قاقوری که از ساقه آن شربت تهیه می کنند یک نوع ریواس است که در حاشیه کویر درزیبد می روید.فصل تهیه قاقوری یا ساقه شربتی آن 25 اسفند تا آخر اردیبهشت است. مزه این نوع شربت مشابهه طعم انار شیرین است.
این گیاه در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جفری پخته میشود این خورشها ویژه نواحی جنوبی البرز از جمله تهران و سمنان است که این گیاه در دامنههای البرز به طور وحشی رشد میکند. (رجوع شود به کتاب آشپزی رزا). با ریواس خوشاب و شربت نیز درست میکنند..
سلام
درسته بفرما گلم....
خدا بگم چکارت کنه مگه اینجا آشپزخونه هست؟!!!!!!!!!!!
سوال بعد را لطفا
آخرین ویرایش: