مرضیه ، بانوی آواز ایران ، به دیار باقی شتافت ....

emi.zx2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
همین الان که داشتم pesبازی میکروم و صدای دلنشین بانوی آواز ایران تو اتاقم میپیچید ، ناگهان صدای دلخراش گوشیم به صدا اومد و یه نفر یه خبر بد بهم داد چون میدونست چه قد مرضیه رو دوس دارم خیلی خبرو بد بهم داد....
نمی‌دونم دقیقن باید چه چیزی بنویسم، اما... بعضی وقت‌ها سخته از احساست بگی. از این که نبودن یک نفر، چه قدر می‌تونه برایت اندوه‌ناک باشد. کسی که نشانه‌ای بود از تصویر روزهای کودکیت. کسی مثل مرضیه. صدای باوقاری که هر جند خاطره نسل من نبود و علی‌القاعده من هم نباید از او خاطره داشتم باشم، ولی ... با این صدا که از تنها گذشتنش در میان گل‌ها می‌گفت. از این که

«خار رهی به تمنا، دامن من بگرفته، ک...
 

emi.zx2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
خدایش بیامرزد.......................... خدایش بیامرزد..........................
 

morta

عضو جدید
کاربر ممتاز
با اين كه 5 ساعت ميدونم شتافته ولي به خاطر تفسير جالبتون خوشمان امدددددددددددددددد

:D
 

emi.zx2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرضیه، خواننده ایرانی، امروز ۲۱ مهر ( ۱۳ اکتبر) در ۸۵ سالگی و در اثر ابتلا به سرطان در بیمارستانی در پاریس درگذشت.
جانان خرم نوه مرضیه به بی بی سی فارسی گفت که او ساعت 12:45 به وقت پاریس در آرامش کامل از دنیا رفت. او پنج روز پیش در بیمارستان بستری شده بود.
جانان خرم گفت مرضیه در سال 2007 مبتلا به سرطان شده اما پزشکان گفته بودند که این نوع سرطان در این سن رشد نمی کند. او می گوید که مرگ هفت ماه پیش مادرش - دختر مرضیه - تاثیر شدیدی بر سلامت این خواننده داشت.
به گفته او آخرین کنسرت مرضیه در آوریل 2006 در پاریس اجرا شد.
نام اصلی مرضیه، اشرف‌السادات مرتضایی بود. او در سال ۱۳۰۴ در تهران به دنیا آمد.
به گفته محمود خوشنام، کارشناس موسیقی، اولین استاد مرضیه، آقای حشمت دفتر بود که بسیاری از ترانه های دوران مشروطیت را به او آموخت.
وی سپس وارد جامعه باربد شد و زیر نظر اسماعیل مهرتاش به آموزش موسیقی ادامه داد.
از استادان بعدی مرضیه می توان به ابوالحسن صبا و عبدالله دوامی اشاره کرد.
آقای خوشنام درباره فضای اجتماعی آغاز کار او می گوید: "در اواخر دهه بیست خورشیدی و به هنگام افول خوانندگان نامی هم چون قمرالملوک وزیری و روح انگیز، جامعه ایرانی هنرمندان نوآوری را می طلبید. در این زمان بود که ابتدا دلکش وارد عرصه موسیقی شد و پس از چندی مرضیه."
اما بنا به گفته آقای خوشنام، نوع خوانندگی این دو با هم متفاوت بود؛ دلکش ترانه هایی با سبک خاص خودش و با همکاری مهدی خالدی می خواند و مرضیه با همکاری روح الله خالقی و جواد معروفی شروع به بازخوانی ترانه های دوران مشروطیت کرد و روحی تازه در آنها دمید.
مرضیه در دوران کاری خود با اکثر آهنگسازان نامی ایران همچون جواد بزرگ لشگری، حبیب بدیعی، علی تجویدی، همایون خرم و پرویز یاحقی همکاری داشت.
اشعار بسیاری از ترانه های او را ، ترانه سرایان معروفی همچون معینی کرمانشاهی، تورج نگهبان و بیژن ترقی سرودند.
آقای خوشنام، اوج کار هنری او را سه ترانه "می زده شب"، "برگ خزان"، "افسانه محبت" می داند که حاصل همکاری مرضیه با ترقی و یاحقی است.
مرضیه در اوایل دهه ۷۰ شمسی به فرانسه مهاجرت کرد و از هواداران سازمان مجاهدین خلق شد.
 

Similar threads

بالا