على دایى: اینجا ایران است و آذربایجان هم بخشى از آن

کاپلو

عضو جدید
کاربر ممتاز
على دایى، سرمربى تیم فوتبال پرسپولیس تهران، پس از پایان بازى تیمش با شهردارى تبریز، با انتقاد شدید از «توهین» برخی تماشاگران به خود و کریم باقرى، گفته است، در تبریز برخی تماشاگران به خاطر فوتبال به ورزشگاه نمى‌آیند و «مسائل دیگر» را دنبال مى‌کنند. رادیو فردا- به گزارش خبرگزارى‌هاى داخلى ایران، على دایى، سرمربى تیم فوتبال پرسپولیس تهران، روز شنبه و پس از بازى تیمش در مقابل تیم فوتبال شهردارى تبریز، با اشاره به شعارهاى تماشاگران تبریزى، از توهین‌ تماشاگران به خود وى و کریم باقرى در جریان بازى‌هاى فوتبال به شدت انتقاد کرده است.
در جریان مسابقه میان پرسپولیس و شهردارى تبریز که عصر روز شنبه در چارچوب هفته نهم لیگ برتر فوتبال ایران برگزار شد و با نتیجه مساوى یک بر یک به پایان رسید، تماشاگران حاضر در استادیوم شعارهایى علیه على دایى و کریم باقرى، کاپیتان تبریزى پرسپولیس، سر داده بودند.
شعارهاى تماشاگران تبریزى به گونه‌اى بوده است که حتى تلویزیون ایران هم که بازى دو تیم را به صورت زنده پخش مى‌کرد در مواردى ناچارى به قطع صداى ورزشگاه شده بود.
در این میان على دایى در کنفرانس خبرى پس از پایان این بازى در حالى که به شدت از «توهین» تماشاگران به خود و کریم باقرى عصبانى بود، در این باره گفته است:‌ «کجاى دنیا را سراغ دارید که این طور به همشهرى خود توهین کنند؟ کجا دیده‌اید که پشت دروازه حریف چنین حرکاتى صورت گیرد؟ من على دایى، اهل آذربایجان هستم. به نظر شما چون اهل آذربایجانم باید تیمم را طورى به زمین بفرستم که ۱۰ گل بخورد؟ اگر این کار را بکنم دیگر بى‌غیرت و بى‌شرف نیستم»؟
وى همچنین افزوده است: «بى‌غیرت و بى‌شرف خودشان هستند که چنین توهینى را ۹۰ دقیقه به من و کریم باقرى کردند. چطور مى‌توانند به کریم باقرى که جوانى خود را براى فوتبال آذربایجان گذاشته است توهین کنند؟ مردم آذربایجان باید الگو باشند نه اینکه به خاطر بازى همشهریشان در تیم مقابل او را اذیت کنند. همه جاى ایران فوتبال را به نام کریم باقرى مى‌شناسند».
سرمربى تیم فوتبال پرسپولیس همچنین ادامه داده است: «از یک طرف یک خیابان به نام کریم باقرى مى‌کنید و از سوى دیگر ۹۰ دقیقه در ورزشگاه به او فحش مى‌دهید. مگر ما خانواده‌هاى خود را از سر راه آورده‌ایم که باید اینچنین مورد هتاکى قرار بگیرند»؟
على دایى همچنین با اشاره به برخی شعارهاى تماشاگران فوتبال در تبریز گفته است: «اینجا ایران است و آذربایجان هم جزیى از این کشور. متاسفانه برخى‌ها به این مسئله توجهى ندارند و با حضور در ورزشگاه دنبال مسائلى دیگر هستند. آنها براى فوتبال به ورزشگاه نمى‌آیند و اهدافى دیگر را دنبال مى کنند. چرا باید در ورزشگاه یادگار امام آتاتورک تشویق شود»؟
سرمربى تیم پرسپولیس در واکنش به برخى خبرنگاران تبریزى که منکر بروز چنین رویدادهایى در ورزشگاه شده بودند، نیز اظهار داشته است: «فیلم چنین تشویق‌هایى موجود است. کسى براى فوتبال در تبریز به ورزشگاه نمى‌آید. من ناراحت فحش شنیدن نیستم. آنها مى‌توانند تا صبح به من فحش بدهند. من ناراحت این هستم که چرا شماها خودتان را به راه دیگرى مى‌زنید. واقعا نمى‌شنوید در ورزشگاه چه مى‌گویند»؟
على دایى همچنین افزوده است:‌ «در تهران هم همین هواداران به کریم باقرى توهین کردند و با بطرى آب او را زدند. چرا نباید قبول کنید که ما همه از یک مملکت هستیم. آذربایجانى، ترک، عرب، کرد همه متعلق به ایران است. این را بفهمید. مسائل دیگر را وارد فوتبال و ورزش نکنید».
وى در بخش دیگرى از سخنان خود با اشاره به انتقادها از وى به سبب پذیرفتن سرمربیگرى تیم پرسپولیس از سوى برخى از آذرى‌ها گفته است: «یک فردى که دو کلاس سواد دارد، به خاطر اینکه من آذربایجانى مربى پرسپولیس شده‌ام به خودش اجازه مى‌دهد که به من بى‌غیرت بگوید. اگر بنا باشد همه همینطور فکر کنند یک اهوازى نباید مقابل فولاد بازى کند، شیرازى نباید مقابل تیم شیراز بازى کند».
على دایى همچنین داور بازى را به تاثیر پذیرى از جو ورزشگاه متهم کرده و افزوده است:‌ «معلوم است داور در این شهر و ورزشگاه مى‌ترسد و هفت دقیقه وقت اضافه مى‌گیرد. این طور که بازى انجام نمى‌شود. مگر اینهایى که در ورزشگاه هستند اجازه مى‌دهند مسائل فنى در زمین پیاده شود».
 

کاپلو

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرجع خبری پرسپولیس : اگر حوادثی که فصل گذشته و در ورزشگاه یادگار امام تبریز و سایر ورزشگاه هایی که عده ای با نمادهای تراکتورسازی در آن حضور دارند، با برخورد قاطع و ریشه ای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال مواجه می شد، امروز شاهد تراژدی غم انگیز فقر فرهنگی در دیار ستارخان نبودیم.

حوادثی که عصر شنبه در ورزشگاه یادگار امام تبریز رخ داد و عاملی شد تا سرمربی پرسپولیس بعد از ماه ها بار دیگر با چهره ای بر افروخته در کنفرانس خبری حاضر شود، دیگر اتفاق جدیدی نیست و پیش از این مسابقه هم پیش بینی وقوع چنین حوادثی مشکل نبود.

پرتاب بطری، شعارهای جدایی طلبانه و سیاسی، باران فحش و ناسزا ، حمله به بازیکنان و کادرفنی حریف و حواشی از این دست به فرهنگ غالب هوادارانی تبدیل شده که هر هفته به ظاهر برای تشویق تیم شهرشان به ورزشگاه می روند.


پیش از هر چیز باید اعتراف کنیم که این مسائل جایی در فرهنگ آذربایجان ندارد چرا که مردم این دیار در طول تاریخ نقش موثری در دفاع از وحدت ملی و مرزهای فرهنگی کشورمان داشتند.

با این حال هستند عواملی که حضور دو تیم تبریزی را دستمایه ای می دانند برای رسیدن به اهداف سیاسی ، و برتری طلبی قومیتی. سناریویی که فصل گذشته با ورود تراکتورسازی تبریز به لیگ برتر آغاز شد و صعود شهرداری تبریز به لیگ دهم برگ جدیدی در دفتر دشمنی دیرینه این جماعت با ایران و ایرانی گشود.

سال گذشته و در پی حوادثی در مسابقه پرسپولیس و تراکتورسازی و فینال جام حذفی مقابل گسترش فولاد تبریز رقم خورد به فدراسیون فوتبال هشدار دادیم ساده انگاری و چشم بستن روی مسائلی که در ورزشگاه تبریز رخ می دهد نه تنها کمکی به فوتبال ایران نخواهد کرد، بلکه رفته رفته برخورد ریشه ای با عوامل اصلی این جریان غیرممکن خواهد شد.

در طول یک سال و نیم گذشته، شعارهای نژادپرستانه و جدایی طلبانه، پرتاب سنگ و بطری به سمت تیم حریف و هوادارانش، آسیب به صندلی ها، تاسیسات و امکانات ورزشگاه ها، درگیری هواداران تراکتورسازی با علی کریمی، سوء قصد به جان سرمربی پرسپولیس؛ مشکلات عادل فردوسی پور با این دسته از هواداران تبریزی، تنگناهای صدا و سیما برای پخش شعارهای این دسته از هواداران تبریزی و ... مواردی است که مکرر در خصوص آن صحبت شده.

اگر حوادثی که فصل گذشته و در ورزشگاه یادگار امام تبریز و سایر ورزشگاه هایی که عده ای با نمادهای تراکتورسازی در آن حضور دارند، با برخورد قاطع و ریشه ای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال مواجه می شد، امروز شاهد تراژدی غم انگیز فقر فرهنگی در دیار ستارخان نبودیم.

سرمربی پرسپولیس درست می گوید، عده ای که با عنوان هوادار فوتبال پا به ورزشگاه یادگار امام تبریز می گذارند افکار دیگری در سر دارند و آنچه مسلم است، هیچ وابستگی به حمایت از تیمشان و نام شهرشان ندارند.

توهین این دسته از تماشاگرنماها به کریم باقری، علی دایی و دیگر آذری هایی که به نوعی نام خود را در فوتبال ایران مطرح کرده اند نشان می دهد ، این افراد اساسا با هدف ایجاد نفاق و از بین بردن وحدت ملی ، حضور در استادیوم های ورزشی را به صحنه نبرد قومیتی خود تبدیل کرده اند.

بی انصافی است اگر این گروه را در دسته هموطنان آذری قرار دهیم، هم اویی که در تاریخ معاصر ایران با ستارخان و باقرخان نقش عمده ای در تحکیم وحدت ملی ایفا کرده اند.

امروز ذکر این نکته الزامی است، که اگر کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، قوه قضاییه و سایر دستگاه های ذی صلاح ضمن ریشه یابی بحران کنونی به حل مسئله کمک نکنند، به سرعت بحران فقر فرهنگی در ورزشگاه تبریز گسترش یافته و چه بسی به سایر استادیوم های ورزشی و حتی فضای اجتماعی کشور وارد شود.

حواشی سریالی عده ای تماشاگرنمای تبریزی، اگر با برخورد قاطع مسئولان مواجه نشود قطع به یقین با اتفاقاتی تلخ در آینده ای نه چندان دور همراه خواهد بود و این موضوع یقینا در شان فوتبال آذربایجان و هموطنان آذری زبان نخواهد بو
__________________

 
بالا