طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی با گوشت به روغن افتاده و سیاه
مواد لازم تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی با گوشت (برای ۴ نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
سبزی قورمه | ۵۰۰ گرم |
گوشت گوسفند (ران، راسته یا سردست) | ۳۰۰ گرم |
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی | ۱۵۰ گرم |
لیموعمانی | ۳ عدد |
پیاز | ۱ عدد درشت |
آب جوش | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
میزان کالری قورمه سبزی: حدود ۲۰ کیلوکالری (به ازای هر قاشق غذاخوری)
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۲ ساعت
مدت زمان مورد نیاز برای پخت قورمه سبزی مجلسی با گوشت: ۴ ساعت
مراحل طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت گوسفند
برای تهیه قورمه سبزی مجلسی جا افتاده و روغن افتاده کافی است زمان زیادی را به پختن غذا اختصاص دهید و نکات پخت سبزی، گوشت و جا افتادن آن را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: لوبیاها را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده، باید لوبیاها را پاک کنید، بشویید و در یک کاسه با آب به مدت حداقل ۲ ساعت یا یک شب تا صبح بگذارید تا لوبیاها نفخشان گرفته شود. در این فاصله آب لوبیاها را چند بار عوض کنید. سپس لوبیاها را آبکش کنید و در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. یک جوش که خورد، آب آن را عوض کنید و دوباره بگذارید لوبیاها نیمپز شوند. اگر فرصت انجام این کار را ندارید از کنسرو لوبیا چیتی استفاده کنید.مرحله دوم: سبزی قورمه را آماده کنید
برای آماده کردن سبزی خورش قورمه سبزی، سبزیها را پاک کنید، بشویید و آب خود را که از دست دادند، در دستگاه سبزی خردکن یا به روش ساطوری ریز، خرد کنید. سپس در یک تابه روغن بریزید و سبزیها را با روغن کاملا تفت دهید تا سرخ شوند. هر چه سبزیها بیشتر سرخ شوند، قورمه سبزیتان تیرهتر و خوشمزهتر میشود. سبزیها را کنار بگذارید.مرحله سوم: پیاز و گوشت را سرخ کنید
گوشتها را در این مرحله به صورت تکهای خرد کنید. پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را در قابلمه تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند. سپس گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی رنگ آن تغییر کند. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویهها گرفته شود و گوشت هم طعمدار شود.مرحله چهارم: مواد قورمه سبزی را با هم مخلوط کنید
بعد از تفت خوردن گوشت، سبزی قورمه را که سرخ کرده بودید، به قابلمه اضافه کنید. لوبیاها را هم آبکش کرده و به قابلمه بیفزایید. همه مواد را با هم مخلوط کرده و به قابلمه به اندازه ۳ تا ۴ لیوان دستهدار فرانسوی، آب ولرم یا جوش اضافه کنید. وقتی مواد داخل قابلمه جوشیدند، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را محکم ببندید.مرحله پنجم: لیمو عمانی را اضافه کنید
لیمو عمانیها را بشویید و روی پوست آنها چند سوراخ با چاقو یا چنگال ایجاد کنید. لیموها را در آب بیندازید و به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی آنها خارج شود. سپس لیموها را از آب بیرون بیاورید، بشویید و به قورمه سبزی اضافه کنید.مرحله ششم: قورمه سبزی مجلسی را سرو کنید
در مدت زمان پخت قورمه سبزی، مدام به قابلمه سر بزنید تا چک کنید آب غذا کاملا بخار نشده باشد. وقتی لوبیا، گوشت و سبزیها پختند و غلظت قورمه سبزی زیاد شد، طعم خورش را بچشید و نمک خورشت را اضافه کنید. در این مرحله چاشنی غذا را هم تست کنید و اگر لازم بود مقداری آبلیمو یا رب لیموعمانی و در صورت دلخواه کمی فلفل قرمز اضافه کنید.به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا طعمها یکدست شوند. سپس حرارت را قطع کنید و قورمه سبزی مجلسی را در ظرف سرو بریزید. قورمه سبزی را با برنج چلو آبکش یا برنج زعفرانی، میل کنید
نکات طرز تهیه قورمه سبزی روغن افتاده به روش مجلسی
- نسبت ترکیبات قورمه سبزی را حتما رعایت کنید. به روش هر شهری که قورمه سبزی میپزید، باید ترکیبات دقیق و اصلی را با هم مخلوط کنید تا طعم اصیل قورمه سبزی را بچشید.
- سبزی قورمه سبزی باید خیلی ریز و ساطوری خرد شود و اجزای سبزی نباید در خورش قابل تشخیص باشد. این کار باعث میشود ظاهر خورش سبزی، مجلسیتر باشد.
- اگر میخواهید قورمه سبزی مجلسی حسابی سیاه و لعابدار شود باید موقع سرخ کردن صبر کنید تا حسابی آب سبزی تبخیر شود و خوب سرخ شود.
- استفاده زیاد از لیمو عمانی، خورشتان را زیادی ترش یا حتی تلخ میکند. حتی برای اطمینان میتوانید لیمو عمانی را بشکنید و هستههای آن را بیرون بیاورید یا فقط از پرک لیمو عمانی استفاده کنید.
- اگر از لیمو عمانی در طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک استفاده میکنید، بهتر است آبلیمو را به عنوان چاشنی، حذف کنید تا خورشتان زیادی ترش نشود.
- برای عطر بیشتر قورمه سبزی، میتوانید به اندازه ۱ قاشق غذاخوری شنبلیله خشک را با روغن سرخ کنید و در ۳۰ دقیقه پایانی به خورشتان اضافه کنید. البته میزان شنبلیله را زیادتر نکنید چون طعم خورش تلخ خواهد شد. این کار باعث سیاه شدن رنگ قورمه سبزی هم میشود.
- اگر میخواهید قورمه سبزی مجلسی با گوشت را برای ۱۰ نفر درست کنید، میزان مواد لازم را کمی بیش از ۲ برابر این مقدار کنید. ۱ کیلو سبزی قورمه، ۵۰۰ گرم گوشت و دو سوم لیوان دستهدار فرانسوی لوبیا قرمز یا چیتی و ۴ تا ۵ عدد لیمو عمانی استفاده کنید.
- برای تهیه قورمه سبزی با گوشت برای ۱۵ نفر، ۱ و نیم کیلو سبزی قورمه، ۱ کیلوگرم گوشت، ۱ لیوان دستهدار فرانسوی لوبیا چیتی و ۶ تا ۷ عدد لیمو عمانی استفاده کنید.
- برخی قورمه سبزی مجلسی را با گوشت گوساله به جای گوشت گوسفند درست میکنند که به سلیقه شما بستگی دارد.
- برای اینکه خورشت قرمه سبزی حسابی جا بیفتد نمک را در ۵ دقیقه پایانی پخت اضافه کنید.
- گوشت مناسب قورمه سبزی مجلسی از نظر سرآشپزهای مشهور راسته گوسفندی است که چربتر و لذیذتر است.
- ادویه مخصوص قورمه سبزی عطر بینظیری به آن میبخشد.