به طور کلی پارچهها ممکن است از الیاف گیاهی، حیوانی، معدنی، مصنوعی (بشر ساخت) یا مخلوطی از این الیاف تهیه شوند که هر دسته (گروه) خصوصیات خاص خود را دارد و رفتار متفاوتی نسبت به دیگر گروهها نشان میدهد.
الیاف گیاهی مانند پنبه، کتان، کنف و … که پایه سلولزی دارند در محیطهای اسیدی (۵/۲=PH یا کمتر) استحکامشان کم میشود.
الیاف حیوانی مانند پشم، ابریشم و … که پایه پروتئینی دارند در محیطهای قلیایی (۱۰=PH یا بیشتر) صدمه میبینند. این الیاف خاصیت جذب رطوبت بالایی دارند و با جذب آب استحکامشان افت پیدا میکند.حلالهای خشکشویی تأثیری بر روی الیاف ندارد. برخلاف الیاف گیاهی این نوع الیاف در محیطهای اسیدی (PH پائین) صدمهای نمیبینند اما اسید نیتریک در دمای اتاق[SUP]c[/SUP][SUP].[/SUP]20 به الیاف صدمه میزند. سفیدکننده های کلردار باعث خراب شدن این الیاف میشود. در صورتی که این الیاف مکرراً تحت تأثیر سفید کنندهها قرار بگیرند استحکامشان کم میشود و مواد آنزیمی نیز ممکن است به این الیاف صدمه بزند.
الیاف معدنی مانند آزبست، الیاف شیشه و … که پایه معدنی دارند معمولاًتحت تأثیر مواد شیمیایی قرار نمیگیرند ولی امکان زنگزدگی در الیاف فلزی وجود دارد. الیاف مصنوعی مانند نایلون، استات، اسپاندکس، پلیپروپیلن و …. از مواد مختلفی تهیه میشوند و خصوصیات متفاوتی دارند. این الیاف جذب رطوبت کمی دارند و معمولاً تحت تأثیر مواد شیمیایی قرار نمیگیرند. اما بعضی از الیاف مانند استات سلولز با استون یا مواد قلیایی قوی صدمه میبیند. نایلون در اسیدهای قوی (غلظت ۵% یا بیشتر) حل میشود، سفیدکننده کلردار باعث صدمه دیدن الیاف اسپاندکس میشود و الیاف پلیپروپیلن به دمای بالا خیلی حساس است و ممکن است ذوب شوند. این الیاف از نظر خواص سطحی مشابه یکدیگرند و معمولاً به جای سوختن ذوب میشوند.
الیاف گیاهی مانند پنبه، کتان، کنف و … که پایه سلولزی دارند در محیطهای اسیدی (۵/۲=PH یا کمتر) استحکامشان کم میشود.
الیاف حیوانی مانند پشم، ابریشم و … که پایه پروتئینی دارند در محیطهای قلیایی (۱۰=PH یا بیشتر) صدمه میبینند. این الیاف خاصیت جذب رطوبت بالایی دارند و با جذب آب استحکامشان افت پیدا میکند.حلالهای خشکشویی تأثیری بر روی الیاف ندارد. برخلاف الیاف گیاهی این نوع الیاف در محیطهای اسیدی (PH پائین) صدمهای نمیبینند اما اسید نیتریک در دمای اتاق[SUP]c[/SUP][SUP].[/SUP]20 به الیاف صدمه میزند. سفیدکننده های کلردار باعث خراب شدن این الیاف میشود. در صورتی که این الیاف مکرراً تحت تأثیر سفید کنندهها قرار بگیرند استحکامشان کم میشود و مواد آنزیمی نیز ممکن است به این الیاف صدمه بزند.
الیاف معدنی مانند آزبست، الیاف شیشه و … که پایه معدنی دارند معمولاًتحت تأثیر مواد شیمیایی قرار نمیگیرند ولی امکان زنگزدگی در الیاف فلزی وجود دارد. الیاف مصنوعی مانند نایلون، استات، اسپاندکس، پلیپروپیلن و …. از مواد مختلفی تهیه میشوند و خصوصیات متفاوتی دارند. این الیاف جذب رطوبت کمی دارند و معمولاً تحت تأثیر مواد شیمیایی قرار نمیگیرند. اما بعضی از الیاف مانند استات سلولز با استون یا مواد قلیایی قوی صدمه میبیند. نایلون در اسیدهای قوی (غلظت ۵% یا بیشتر) حل میشود، سفیدکننده کلردار باعث صدمه دیدن الیاف اسپاندکس میشود و الیاف پلیپروپیلن به دمای بالا خیلی حساس است و ممکن است ذوب شوند. این الیاف از نظر خواص سطحی مشابه یکدیگرند و معمولاً به جای سوختن ذوب میشوند.