راهنماي مديريت وپرورش مرغ مادر گوشتي نژاد كاب500

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
مقدمه
اقدام شركت كاب در جهت بهسازي قابليتهاي ژنتيكي اين نژاد بمنظور دسترسي به عملكرد بهتر گله هاي مادر وگوشتي آن استمرار دارد ،اگرچه دست يافتن به قابليتهاي ژنتيكي و تداوم توليد گله موجود نياز به برنامه هاي مديريتي خوب در محل پرورش وتوليد دارد.
موفقييت گله هاي مادر گوشتي cobb500در سراسر جهان باعث شده كه تجارب قابل توجه وگسترده اي از پرورش اين نژاد در شرايط گوناگون آب وهوايي و سيستمهاي مختلف پرورش كسب گردد.
راهنماي مديريت cobb500 براي راهنمايي شما در مديريت وبرنامه ريزي گله تدوين گشته است .مديريت بايستي نيازهاي اوليه گله راتامين نموده و برنامه ها را به نحوي تنظيم نمايد كه حداكثر بهره وري از قابليتهاي نژادي رانيز حاصل نمايد .
شما ميتوانيد با توجه به شرايط منطقه اي و تجارب شخصي بعضي از رهنمودهاي اين مجموعه را تعديل نماييد و در اين ارتباط گروه فني كاب آماده هرگونه راهنمايي ميباشد.
راهنماي مديريت گله هاي cobb فاكتورهاي اساسي كه در عملكرد گله مؤثر ميباشد را نشان ميدهدواين فقط بخشي از سرويس اطلاعات فني ما ميباشد كه شامل مديريت جوجه كشي و مديريت گله هاي گوشتي ، بولتن هاي فني و همچنين نمودارها و جداول فني عملكرد گله ها ميباشد
توصيه هاي ما مبني بر دانش روز وتجربياتي است كه در سراسر جهان كسب شده است . شما بايد از قوانين منطقه اي كه ممكن است بر مديريتي كه شما اتخاذ مينماييد تاثير گذار باشد كاملا آگاه باشيد.
راهنماي مديريت مرغ مادر گوشتي cobb500 در حد يك مرجع بوده وبايستي با دانش وآگاهي كه از تجارب علمي و كارشناسي شما بدست آمده تكميل شود تا بتوانيد نتيجه بهتري از گله cobb500 بدست آوريد.
تجديد نظر شده در سال 2001
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
عملكرد گله مادر

عملكرد گله مادر

عملكرد گله مادر:

ارقام ذكر شده در اين راهنما آنچه را كه ميتوان به آن رسيد نشان ميدهد در حاليكه مديريت گله ، بيماريها و ساير فاكتورها اثر اساسي در عملكرد گله دارد .اعداد ونمودارها بر اساس نتايج بدست آمده از تعدادي گله در شرايط خوب مديريتي تدوين شده است .
بدلائل مختلف ممكن است نوساناتي كمتر ويا بيشتر از ارقام فوق الذكر بوجود آيد ، به عنوان مثال ميزان مصرف غذا ميتواند به طرز قابل توجهي تحت تاثير شكل دان (آردي،پلت )،مقدار انرژي و درجه حرارت سالن قرار گيرد.
بنا براين اطلاعات فوق الذكر نبايد بعنوان مشخصه ويا استاندارد ديده شود بلكه بايد بعنوان رهنموني در عملكرد گله باشد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
مديريت پرورش

مديريت پرورش

مديريت پرورش
سالنهاي پرورش را بطور موثري ضد نور نماييد تا بتوانيد به عملكرد رضايت بخش ،مداوم و قابل پيش بيني دست يابيد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
1-آماده سازي وقرنطينه فارم

1-آماده سازي وقرنطينه فارم

1-آماده سازي وقرنطينه فارم:
فارمي كه جوجه ريزي در آن انجام ميشود بايد حتي الامكان ازفارم طيور مسن دور باشد.جوجه ريزي بايد با استفاده از برنامه تمام پر و تمام خالي صورت گيرد .(all-in ,all-out)
از جوجه ريزي چند سني در يك فارم اجتناب كنيد.از اجراي برنامه ايمني خوب مطمئن شويد.كساني كه ازگله جوان مراقبت ميكنند نبايد از گله هاي مسن رفت وآمد كنند.بازديد از فارم ممنوع شود مگر در مواقع ضروري . حذف ويا كاهش بيماريها ،از دقت وتوجه در آماده سازي شروع ميشود.برنامه شستشو ونظارت بايد در كل فارم انجام شده و تمام لوازم و تجهيزات بايد مورد بررسي قرار گيرند تااز تميزي و صحت كار آنها اطمينان حاصل نماييد.

1-سالن وتجهيزات آن بايستي بطور كامل شستشو وضدعفوني شوند (به بخش سلامتي وبهداشت رجوع شود.)
2-حداقل 12ساعت قبل از ورود جوجه بايستي سالن را گرم نماييد .بخاطر حفظ انرژي در سالنهايي كه بامادر مصنوعي گرم ميشود ممكن است در بخشي از سالن پرورش جوجه هاراجداگانه پرورش داد .توجه نماييد كه بيش از 500جوجه رادر يك مادر مصنوعي قرار ندهيد .
3-خروسها بايد بطور جداگانه پرورش وتغذيه شوند .ميزان جوجه ريزي براي خرسها 2/4 قطعه در هر متر مربع وبراي مرغها 7قطعه در هر متر مربع ميباشند . اين عمل باعث حفظ كيفيت بستر گشته و همچنين باعث ميگرددكه خروسها حداكثر توانايي جسمي خود را ظاهر سازند.
4-در اولين روز جوجه ريزي بايستي دماي زير مادرهاي مصنوعي 32درجه سانتيگراد (90درجه فارنهايت)و دماي سالن 24درجه سانتيگراد (75درجه فارنهايت)باشد.در صورت پرورش جوجه ها در سالن معمولي درجه سالن نبايد به بيش از 31درجه سانتيگراد (88درجه فارنهايت)برسد بتدريج حرارت را كاهش دهيد بطوريكه ميزان آن در28 روزگي به 18درجه سانتيگراد برسد.
5-سيستم تهويه سالن بايد ظرفيت تهيه ميزان كافي هواي تازه را داشته باشد بطوريكه باعث بقاي سلامتي گله و جابجايي ميزان اضافي آمونياك و دي اكسيد كربن ،رطوبت ،گرد وخاك و گرما بشود و سيستم بايد با توجه به نيازهاي طيور انعطاف پذيري لازم را در جهت تغيرات دارا باشد.در هواي سرد توزيع هوا بايد طوري باشد كه باعث سرما خوردگي طيور نشود.
در هواي گرم سيستم بايد داراي ظرفيت كافي باشد بطوريكه بتواند از افزايش درجه حرارت سالن به بيش از حد مورد نياز جلوگيري نمايد .
حداقل ميزان تهويه براي هر10000 جوجه يكروزه بايد 5/0 متر مكعب در ثانيه باشد.درهواي گرم ،جابجايي سريع هوا در سطح پرنده از طريق كاهش درجه حرارت موثر از بروز تنشهاي حرارتي به طيور جلوگيري مينمايد.(ايجاد سرما بوسيله جريان هوا)سيستم تهويه تونلي بايد طوري طراحي شود كه در طول دوران پرورش بتواند حداقل هوا را بميزان 5/1متر در ثانيه در سطح پرنده جابجا نمايد.
6-در روزهاي اول فضاي بيشتري را به دانخواري و آبخوري اختصاص دهيد و از ظروف آبخوري مخصوص جوجه و يا از سيني پلاستيكي استفاده نمائيد تا جوجه ها به آشاميدن تشويق شوند.
از مصرف آب سرد بطور مستقيم از شير آب خودداري نمائيد . دانخوريهاي اتوماتيك زنجيري بايد در جاي خود تعبيه شده وپر شوند.
7-حتي الامكان جوجه هاي تهيه شده از منابع مختلف را بطور جداگانه پرورش دهيد .
8- در شروع جوجه ريزي ارتفاع پوشال بستر بايد15-10 سانتيمتر (6-4 ايتچ) باشد وتا آنجا كه ممكن است بستر راخشك نگه داريد.
9-با دامپزشك خود درمورد برنامه هاي واكسيناسيون و كنترل بهداشت مشورت نمائيد ومطمئن شويد كه تمامي پرسنل روش صحيح كار را دقيقا ميدانند.
10-مصرف دان ،تلفات ،ساير فاكتورها مانند بيماريها ،واكسيناسيون و رويدادهاي غير طبيعي را ثبت نماييد.
11-از 7روزگي5 درصد گله رابطور هفتگي و بصورت اتفاقي وزن نماييد و برآن اساس ،ميزان دان مصرفي را مشخص نماييد.(توزين اضافي ميتواند در سن 10و17و24روزگي صورت گيرد تا افزايش وزن ارزيابي شود .)توزين اوليه بصورت گروهي انجام ميشود واز 28روزگي توزين بصورت انفرادي خواهد بود.بايستي حداقل 100-80 قطعه از طيور هرگروهي كه با يكديگر تغذيه ميشوند توزين شوند .
12-طيور با وزن پايين را در قسمتهاي مجزا پرورش دهيد كه باعث كاهش رقابت طيور براي تغذيه و نتيجا تقويت رشد گردد.طيور كم وزن در پن و يا در سالن جداگانه تا زمان انتقال بايستي نگهداري شوند.(به بخش انتقال مراجعه شود.)و ممكن است لازم شود كه تحريك نوري در آنها ديرتر صورت گيرد .انتخاب وجداسازي طيور كم وزن بايد از 14روزگي شروع شده وتا 28 روزگي تكميل شود.
13-روشهاي مورد استفاده جهت توزين طيور و دان مرتبا بايستي از نظر صحت و دقت كنترل شوند و از صحت توزين كننده دان در جهت واگذاري ميزان دان مورد نياز اطمينان حاصل نماييد.
14-در تمامي سيستمهاي پرورشي،در 48ساعت اول پرورش بايستي نور كافي در سالنها وجود داشته باشد. روشنايي سالن در48ساعت اوليه دسترسي جوجه ها را به منابع آب ودان وگرما آسان ميسازد و سپس برابر برنامه نور توصيه شده عمل نماييد.
15-در56روزگي ونه زودتر خروسها بايد به گزيني وزني شوند بطوري كه نسبت آنها به مرغها قبل از مخلوط كردن به 11درصد برسد.به گزيني بعدي بايستي قبل از مخلوط كردن آنها در گله (قبل از آغاز جفت گيري ) انجام شود و در اين مرحله خروسهاي نامناسب حذف ميشوند .خروسها بايد در 140روزگي به نسبت 9-10 خروس براي هر 100 مرغ مخلوط شوند.در 154روزگي بايستي اين نسبت به 8 درصد برسد.وجود تعداد بيشتر خروس در گله باعث جفت گيري مازاد ونزاع بين خروسها ميگردد. تمايل جنسي خروسها و مرغها بايد هماهنگ باشد .خروسها ي غير فعال در تمامي طول حيات گله بايستي بصورت روزانه از گله حدف نمود و خروسهاي باوزن بالاو همچنين آنهايي كه داراي مشكل پا ميباشندرا بايستي بصورت روزانه از گله خارج نمود.در 60-50 هفتگي ميزان 7-5/6 خروس براي هر 100قطعه مرغ كفايت ميكند.
16-بمنظور بهبود يكنواختي گله و كاهش استرس در گله ،دان حداكثر ظرف مدت 3دقيقه در سالن بايستي توزيع شود در صورت تغذيه دستي هر پن بايستي در3دقيقه تغذيه شود.
17-خروسهاي برادر ومرغهاي خواهر در هر زمان كه قابل تشخيص هستند بايستي از گله حذف شوند.
18-توصيه ميشود در119و140روزگي داروي ضد انگل با نظر مشاور دامپزشكي در گله مصرف شود.
19-تعداد بازديدكنندگان در فارم رابه حداقل رسانده و تمام بازديدها راثبت نماييد.

 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
2-مديريت توليد

2-مديريت توليد

2-مديريت توليد: 1-فضاي كافي براي آبخوري تدارك ببينيد .حداقل يك آبخوري گرد به قطرm m400 بازاي هر 100قطعه ويا يك نيپل بازاي هر 8 قطعه در نظر گرفته شود.حداقل 2آبخوري براي هر پن مورد نياز ميباشد.طيور هميشه بايد آب كافي در اختيار داشته باشند،فقدان آب حتي براي مدت كوتاه باعث كوچك شدن تخم مرغ و قطعا كاهش توليد ميگردد.
2-عمق بستر در زمان انتقال طيور به سالنهاي تخمگذاري بايد حداقل ( cm23-20)باشد .قسمتهاي خيس ويا كلوخه شده بستر را به آرامي بطوريكه باعث انتشار گاز آمونياك در سالن نشود خارج نماييد.مديريت خوب بستر براي توليد تخم مرغ با كيفيت بالا براي جوجه كشي وباروري بيشتر ضروري وحياتي است.
3-حداقل ميزان تهويه در دوران تخم گذاري بايد 5/0متر مكعب در ثانيه بازاي هر1000 قطعه باشدسرعت جريان هوا در سيستم تهويه تونلي بايد 75/1متر در ثانيه باشد.
4-توصيه هاي مربوط به نور را دنبال نماييد و از اجراي دقيق برنامه افزايش نور اطمينان حاصل نماييد در غير اينصورت شروع توليد با تاخير همراه ميگردد.جهت پيشگيري از تخمگذاري روي بستر ازميزان شدت نور كافي اطمينان حاصل نماييد.
5-سالنهاي ضد نورگرچه ضروري نميباشند ولي تاثير تغييرات طبيعي طول روز رابه حداقل ميرسانند
6-لانه هاي تخم گذاري معمولي
تعداد لانه هاي تخم گذاري بايد كافي باشد يك لانه تخم گذاري به ابعاد cm5/30*5/30*5/30با ديوار به ارتفاع cm5/12در جلو براي 4مرغ توصيه ميشوند.فاصله سكوي پرش لانه تخم گذاري تابستر بايد cm45-38باشد.از قرار دادن لانه هاي تخم گذاري در كنار ديوار خودداري نماييد.در شروع توليد لانه هاي تخمگذاري بايد پوشال ريزي وباز باشند.لانه هاي تخم گذاري دستي كه پايين قرارگرفته باعث ميشود كه از ميزان تخمگذاري روي بستر كاسته شود .ميتوان تدابيري اتخاذ كرد كه از تخمگذاري در زير لانه هاي تخمگذاري پيشگيري شود ،بعنوان مثال ايجاد يك شبكه توري در فاصله لانه هاي تخم گذاري وبستر.به هر حال صرف وقت جهت عادت دادن طيور به تخمگذاري در لانه هاي تخمگذاري ارزشمند ميباشد.
لانه هاي تخمگذاري اتوماتيك

اين نوع لانه ها ميتوانند بصورت مشترك ويا انفرادي مورد استفاده قرار گيرند .اطلاعات مربوطه در اين زمينه با توجه به بهترين نتايج عملي بدست آمده از طرف سازنده آن در اختيار شما قرار خواهد گرفت گروه فني كاب در مورد بهترين طرح سالن ومسائل و مشكلات آن در اختيار شماست .
7-در سالنهاي تخمگذاري وجود متوالي آب ودان ولانه تخم گذاري بسيار مهم بوده وباعث ميگرددكه طيور به طور طبيعي به رفتن به لانه تخمگذاري عادت كنند.
8-14روز پس از اولين افزايش نور ،توليد شروع خواهد شد.
9-از خارج كردن تمام طيور ناشي از خطاي تعيين جنسيت مطمئن شويد وجود اين طيور باعث كاهش عملكرد گله وتوليد تعدادي جوجه رنگي گوشتي وهمچنين باعث آسيب ديدگي مرغها در هنگام جفت گيري ميشود .
10-در مرحله توليد تمام خروسهاي غير فعال ومرغهاي غير تخمگذار را از گله خارج نماييد.
11-ميزان توليد،وزن بدن و وزن تخم مرغ را بطور روزانه وهفتگي ثبت نماييد وروند عملكرد گله را دنبال كنيد تا سريعا بتوانيد نسبت به تغييرات كيفيت دان ويا سلامتي گله واكنش لازم را نشان دهيد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
توصيه هاي تغذيه اي

توصيه هاي تغذيه اي

توصيه هاي تغذيه اي:
توصيه هاي تغذيه اي در خصوص نوع و فرمول دان در زمان پرورش و توليد در جزوه اي كه توسط سرويس فني تغذيه مرغ مادر كاب تهيه شده به تفضيل آمده است.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
تغذيه در دوران پرورش

تغذيه در دوران پرورش

تغذيه در دوران پرورش:
بخاطر داشته باشيد كه عملكرد گله شما در دوران پرورش تعيين ميشود .اجراي برنامه كنترل شده دان در دوران پرورش مهمترين عامل در طول عمر گله شما ميباشد .تغذيه گله باميزان دان نادرست به علت اشتباه ويا عدم دقت در توزين موجب بروز مشگلاتي در رابطه با افزايش و يا كاهش وزن گله در مقايسه با وزن پيش بيني شده گرديده كه ممكن است هيچگاه نتوانيد براي آن چاره انديشي نماييد.
1-دان مورد نياز گله:
- مرحله آغازين (استارتر):از يكروزگي تا42روزگي (تقريبا 1450 كيلوگرم براي هر1000قطعه مر غ و2020كيلو گرم براي هر 1000قطعه خروس).
- مرحله رشد:126-43روزگي
- پيش توليد:154-127روزگي
- توليد:155روزگي به بعد​
2-جدول راهنماي وزن هدف ودان مصرفي مرغ وخروس ميزان وزن مورد نظر گله در زمان پرورش و برنامه تغذيه گله براي رسيدن به وزن دلخواه را ترسيم مينمايد ليكن ميزان عملي دان بايستي با توجه به كيفيت دان وشرايط محيطي تعيين شود.
3-هميشه وبخصوص وقتي كه طيور دان كنترل شده(جيره)مصرف ميكنند فضاي كافي جهت دانخوري منظور نماييد .15دانخوري براي هر قطعه از طيور ميزان مناسبي است ولي ميزان مورد نياز باتوجه به سيستمهاي مختلف دانخوري متفاوت ميباشد .
4-دان بايستي همه روزه در زمان مشخصي با نظارت دقيق ودر مدت 3-1دقيقه توزيع شود.
5-برنامه ارائه شده ميتواند بعنوان يك جيره مورد استفاده قرار گيرد وجيره هايي با خصوصيات مختلف بشرطي كه ميزان پروتئن وانرژي مورد نياز روزانه را تامين نمايد مجاز ميباشند.
6-دان پلت وخرد شده در 28روزگي براي هر 100پرنده 450تا900گرم ميباشد .ازاين اعداد در برنامه ريزي تغذيه استفاده كرد.(براي كنترل سالمونلاها دان غير ضد عفوني شده مجاز نيست ).
7-در طول دوران پرورش هر دو هفته يكبار يك نوبت سنگريزه تميز غير محلول به جيره طيور اضافه نمائيد. از يكروزگي مقدار كمي سنگريزه با اندازه مناسب جوجه و سپس ميزان زير مورد استفاده قرار گيرد:
10-4هفته :45/0كيلوگرم سنگريزه بازاءهر 100قطعه – در اندازه متوسط.
20-10هفته :45/0كيلوگرم سنگريزه بازاءهر100قطعه – در اندازه بزرگتر .
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
انتقال گله از فارم پرورش به فارم توليد

انتقال گله از فارم پرورش به فارم توليد

انتقال گله از فارم پرورش به فارم توليد:
نكات زيررادرزمان انتقال درنظربگيريد:
1-سالنهاي تخمگذاري بايد كاملاجهت پذيرش گله آمادگي داشته باشند بدين منظور يك هفته قبل از انتقال بايد دانخوريها ،آبخوريها ولانه هاي تخمگذاري راه اندازي شوند.
2-مديريت توليد قبل از انتقال گله از آمارهاي بدست آمده در مرحله پرورش بايد آگاه باشد.
3-همه روزه در شروع كار انتقال از وجود تعداد كافي قفس تميز جهت انتقال مطمئن شويد .
4-به گزيني نهايي خروسها وانتقال آنها بايستي 3-2روز قبل از انتقال مرغها انجام شود.
5-بسيار اهميت دارد كه در هنگام انتقال پن ويا سالن جداگانه اي براي مرغهاي با وزن پائين تر در نظر گرفته شود .طيور مذكور ممكن است آمادگي تحريك نوري همزمان با سايرين را نداشته باشند.در سالنهاي بسته تحريك نوري براي چنين گله ها با تاخيرانجام ميگيرد.
6-مرغها قبل از انتقال بايستي بدقت جمع آوري شوند.
7-طيور را در شب يا صبح زود انتقال دهيد تا استرس جابجايي كمتر شود .
8-عمليات انتقال فوق العاده استرس زا است لذا برنامه ريزي كامل اجراي عمليات،مراقبت هاي ويژه بمنظور آرام انجام شدن آن فوق العاده ضروري است .
9-يك نسخه ازآمار زمان پرورش گله بايد به مديريت فارم تخمگذاري فرستاده شود.
10-آمار وارقام بايد شامل :تعداد طيور در زمان انتقال ،وزن بدن و يكنواختي ،ميزان دان،برنامه نور،واكسيناسيون ودرمان وساير اطلاعات لازم به مديريت توليد باشد.
11-خوب است كه قبل وبعد از انتقال مقداري دان اضافي به طيور داده شود كه ميزان وزمان آن بستگي به فصل وفاصله فارم پرورش وتخمگذاري دارد.بسيار مهم است كه مطمئن شويم كه طيور در هنگام انتقال دچار از دست دادن وزن ويا يكنواختي نميگردند.طيور بايستي بلافاصله پس از رسيدن به سالن به آب ودان دسترسي پيدا كنند .
12-دانخوري و آبخوري در سالنهاي تخمگذاري بايستي مشابه سالن پرورش باشند بعنوان مثال اگر در زمان پرورش از آبخوري گرد استفاده شده در سالنهاي تخمگذاري از آبخوري نيپل استفاده نشود .
13-از نزديك طيور را ملاحظه وچينه دان آنها را با دست لمس كنيد،تامطمئن شويدكه آنها امكان دسترسي به آب ودان را داشته اند .
14-در سالنهائي كه داراي سيستم نرده (Slat)هستند اشتياق به راه رفتن در محدوده اسلت براي طيور بيشتر ميشود.بلندي (Slat)از بستر نبايد بيش از 45 سانتيمتر باشد.​

 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
تغذيه در مرحله توليد

تغذيه در مرحله توليد

تغذيه در مرحله توليد:
1-از زمان انتقال ،دان مرغها را هر هفته به حدي اضافه كنيد كه به وزن هدف تا رسيدن به توليد 5درصد بر اساس موجودي روز (H.D) برسيد.هنگامي كه توليد(H.D) به 5درصد ،دان را بر اساس ميزلن توصيه شده افزايش دهيد .ميزان عملي دان بايستي با توجه به كيفيت دان وشرايط محيطي مشخص شود.
2-فضاي كافي براي دانخوري در نظر بگيريد،15سانتيمتر براي هر قطعه از طيور.طيور رادر حضور كاركنان ودر زمان معين ويكباره تغذيه نماييد.دان بايد درمدت 3-1دقيقه توزيع شود.توزيع ضعيف دان اثر منفي برعملكرد توليدخواهد داشت.
3-حداكثردان درزماني داده ميشود كه توليد به 60-70درصدرسيده باشد(H.D) درحداكثرتوليدميزان پروتئين روزانه براي هر قطعه مرغ بايد27-25گرم وميزان انرژي براي هرقطعه مرغ درروز465كيلو كالري باشدحداكثر ميزان مصرف روزانه دان به ازاي هر100قطعه مرغ معمولابين 8/16-16كيلوگرم براساس ميزان انرژي جيره ميباشد.درموردانرژي موردنيازگله باكارشناس مربوطه مشاوره نمائيد.
4-دان بعدازمرحله پيك توليد-كاهش دان
هنگامي كه توليدروزانه به مدت5روزمتوالي افزايش نيافت مشخص كننده پيك توليد است.درشرايط عادي بعد از پيك توليدتا زمان حذف گله بايستي هفته اي حداقل يك گرم دان راكاهش داد.اين كاهش بايد تا زماني كه14درصداز دان پيك توليد كم شود ادامه يابد.ميزان كاهش دان ميتواند براساس وزن بدن،وزن تخم مرغ ،ميزان توليد،درجه حرارت ومدت زمان مصرف جيره،زودتر ويا ديرتر صورت گيرد.
5-كيفيت دان درگله هاي مادربايد هماهنگ باشدواز تغيير مكررفرمول دان اجتناب نماييد.
6-مانندمرحله پرورش توزين دان بصورت صحيح انجام شود،اندازه گيري حجمي دان رضايت بخش نبوده وباتوجه به ارزش بالاي دان ريخت وپاش دان تحمل پذير نمي باشد.روش توزين مشخصي بايد درسيستم تغذيه برقرار ومرتبا سيستم كنترل شود.
1تا2كيلوگرم دان ازهرپارتي حداقل به مدت 14روزدرفارم نگهداري شود تادر صورتيكه توليد بامشكل روبرو شود مورد آزمايش قرار گيرند.
7-ميزان كلسيم اغلب جيره ها براي پيك توليد كافي است،لذا افزودن كلسيم محلول بمنظور اصلاح كلسيم جيره لزومي نارد.
8-درمرحله توليد،هردوهفته يكباره از سنگريزه غيرمحلول بميزان 45/0كيلوگرم به ازاءهر 100قطعه در اندازه مرغي ويا بوقلموني استفاده نماييد.
9-پخش دان بفرم پلت خرد شده براي تشويق آميزش مرغ وخروس سودمند است،در اين صورت گله بايد درنزديك غروب با 9/0-45/0كيلوگرم دان بازاءهر 100قطعه تغذيه شده و اين ميزان دان در محاسبات جيره منظور شود.
10-از ريخت وپاش دان وآلودگي دان بوسيله حشرات جلوگيري نمائيد.موشها ريسك انتشار بسياري از بيماريها راافزايش وباعث بروز خسارت ميگردند.
11-سيستم تغذيه جداگانه مرغ وخروس براي تمامي گله هاي مادر توصيه ميشود.با اين روش خروسها به مدت طولاني تر فعال باقي مانده وميزان نطفه داري وجوجه درآوري ومصرف دان اصلاح مي يابد.(ميزان دان مرغها وخروسها در جداول نژاد كاب آمده است.)در صورتيكه تغذيه جداگانه مرغ وخروس ممكن نباشد تغذيه گله بايد براساس راهنماي تغذيه مرغها انجام شود.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
مديريت نور

مديريت نور

مديريت نور:
پاسخ جوجه ها به نور موضوع پيچيده اي است.در پاراگرافهاي زيرتوصيه هاي اساسي درمورد برنامه هاي نوري كارآمد درگله هاي مادرCobb500 آمده است .
بر اساس شرايط ونوع سالنها ممكن است لازم شود كه تغييراتي دربرنامه نور داده شود كه در اين مورد بايستي با مدير فني كاب در ايران مشورت نمائيد.
پاسخ طيور به تحريك نوري بستگي به وضعيت آنها ،وزن بدن و سن گله دارد .در سالنهاي بسته اگر هنوز تعدادي طيور زير وزن وجود دارد تحريك نوري را به تاخير بيندازيد.همانطوريكه در راهنما آمده است قبل از تحريك نوري بايستي 95درصد طيور گله به وزن 1850گرم رسيده شود .
زمانيكه طيور از سالنهاي پرورش بسته (dark-out) به سالنهاي تخمگذاري باز منتقل ميشوند،درهنگام انتقال وضعيت بدني و وزن آنها بايد اصلاح شده باشد.مرغ مادرگوشتي به افزايش طول روز در زمان مناسب پاسخ داده وبه توليد ميرسند.
افزايش طول روز بايد با اضافه كردن ساعت اضافي روشنايي به صبح زود صورت بگيرد.بعنوان مثال :اگر طول روز 8ساعت است و7صبح هوا روشن ميشود ،براي افزايش 3ساعت به طول روز شروع روشنايي بايد از ساعت4 صبح باشد.
برنامه هاي نوري براي سه وضعيت مختلف به شرح ذيل ارائه گرديده است:

پرورش در سالنهاي بسته-توليد درسالنهاي بسته
پرورش در سالنهاي بسته –توليد در سالنهاي باز
پرورش در سالنهاي باز –توليد در سالنهاي باز
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
نوردهي درسالنهاي پرورشي بسته

نوردهي درسالنهاي پرورشي بسته

نوردهي درسالنهاي پرورشي بسته:
پرورش گله هاي مادر بايد در سالنهاي ضد نور باشد.شدت نور در سالنهاي ضد نور در زماني كه چراغها خاموش هستندبايد كمتر از 5/0لوكس (05/0 (ft candle باشد.
با استفاده از پرده هاي سياه رنگ مناسب و بستن تمام نقاطي كه باعث عبور نور به داخل سالن ميگردند ميتوان سالنهاي باز را به سالنهاي بسته تبديل نمود .سپس بايد با تعبيه هواكش مناسب تهويه كافي را تامين نموده واز نفوذ نور از طريق هواده و هواكش به داخل سالن به روش مناسب جلوگيري شود.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
پرورش در سالنهاي بسته –توليد در سالنهاي بسته

پرورش در سالنهاي بسته –توليد در سالنهاي بسته

پرورش در سالنهاي بسته –توليد در سالنهاي بسته:
در سالنهاي بسته نور بايد كاملا تحت كنترل باشد بنابر اين يك برنامه پرورشي ميتواند براي كليه گله ها بكارگرفته شود.
1-روشنايي در جوجه هابا24ساعت نور شروع وظرف دوتاسه هفته به 8ساعت درروز تقليل مي يابد.سني كه درآن طول روشنايي به 8ساعت ميرسدبستگي به ميزان رشد جوجه ها دارد. 2-مدت زمان روشنايي تا 20هفتگي (140روزگي)بمدت 8ساعت باقي ميماند.
3-كنترل شدت نور در زمان پرورش وتوليد بسيار مهم بوده وبا تعويض ميزان وات لامپها ويا استفاده از ديمر مي توان شدت نورراكنترل نمود.
درمورد تغيير در برنامه نور ميتوانيد باسرويس فني كاب مشورت نماييد.در صورتيكه تعدادي از طيور گله زير وزن استاندارد باشندتحريك نوري را به تاخير بيندازيد.

 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
پرورش درسالنهاي بسته-توليد درسالنهاي باز

پرورش درسالنهاي بسته-توليد درسالنهاي باز

پرورش درسالنهاي بسته-توليد درسالنهاي باز:
سالنهاي پرورشي باز را ميتوان با جلو كيري از نفوذ نور بداخل سالنها بانصب پرده هاي سياه رنگ وكنترل شدت نور تبديل به سالنهاي بسته نمود . سپس بايد با تعبيه هواكش بميزان كافي تهويه را اصلاح نموده ،همچنين بايد از نفوذ نور از طريق هواده وهواكش ها بداخل سالن نيز به روش مناسب جلوگيري شود. جهت اجراي موثر برنامه نوردرسيستم بسته ،سالنهاي پرورشي بايستي 100درصد ضد نور باشند.
نوردهي در جوجه هاي يكروزه با نور 24 ساعته شروع وسپس بتدريج كاهش يافته بطوريكه در 3-2هفتگي به 10-8 ساعت برسد.زمان روشنايي تا20هفتگي 10-8 ساعت خواهد بود.درهنگام انتقال پولتها به سالنهاي باز در21هفتگي ،روشنايي باتوجه به طول روز طبيعي ودر زمان انتقال بايد 5-2 ساعت افزايش يابد.در طول دوران توليد شدت نور بايد100-80 لوكس باشد.بسيار مهم است كه از يكنواختي شدت نور در تمام سطح سالن مطمئن شويم.(از ايجاد سايه روشن در سالن پرهيز شود.)
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
پرورش در سالنهاي باز –توليد در سالنهاي باز

پرورش در سالنهاي باز –توليد در سالنهاي باز

پرورش در سالنهاي باز –توليد در سالنهاي باز :
پرورش در سالنهاي باز در مرغ مادرCobb500 توصيه نميشود به هرحال ازاين سيستم دربعضي از مناطق استفاده ميشود.اگر تغيير در طول روز طبيعي كم باشد اين سيستم داراي كارآئي خوبي است.در سالنهاي باز پنجره دار،با توجه به طول روز برنامه مخصوصي بايستي براي هر گله در نظر گرفته شود كه در اين مورد سرويس فني Cobb500 شما را ياري مي نمايد .
برنامه نوري توصيه شده:

1-برنامه نوري در زمان توليد باتوجه به طول روز طبيعي در140روزگي تعيين ميگردد.
2-موقعي كه به طول روز در147روزگي مي افزائيد،ميزان روشنايي را درشروع وخاتمه نور روز اضافه نماييد تا مطمئن شويد كه طول روز مورد نظر تامين شده است.
3-شدت نور در مرحله توليد بايد100-80 لوكس باشد تا از تحريك مثبت طيور با نور اضافي مطمئن شويم .​
كوتاهي در تامين شدت كافي نور مصنوعي اضافي دليل اصلي تاخير توليد گله هاي پاييزي است زيرا كم شدن طول روز همزمان با ناكافي بودن نور مصنوعي موجب عدم تحريك نوري پرنده خواهد بود.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
راهنماي وزن هدف ودان مصرفي در مرغ

راهنماي وزن هدف ودان مصرفي در مرغ

راهنماي وزن هدف ودان مصرفي در مرغ:
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
راهنماي وزن هدف ودان مصرفي در خروس و مرغ بالغ

راهنماي وزن هدف ودان مصرفي در خروس و مرغ بالغ

راهنماي وزن هدف ودان مصرفي در خروس:


 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
روشهاي تغذيه

روشهاي تغذيه

روشهاي تغذيه:
توزين دان كليد اساسي دستيابي به هدفهاي توليد ميباشد.روش مناسب تغذيه بستگي به طراحي سيستم تغذيه وكيفيت دان دارد.بهترين نتيجه نتيجه موقعي بدست خواهدآمدكه دان دركمتر از3 دقيقه وبر اساس 15سانتيمتر طول دانخوري براي هر قطعه توزيع شود.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
روش هاي تغذيه دان پلت شده روي بستر

روش هاي تغذيه دان پلت شده روي بستر

روش هاي تغذيه دان پلت شده روي بستر :
در صورت محدوديت دردانخوري وتوزيع دان،سيستم تغذيه دان پلت شده روي بستر بعنوان جايگزين تغذيه اتوماتيك ميتواند مورد استفاده قرارگيرد.
روش استفاده ونكات كليدي بشرح :
1- ازيكروزگي تا 14روزگي –كرامبلز در دانخوري جوجه مورد استفاده قرار گيرد.
هفته دوم – پلتmm7*mm 5/2در دانخوريهاي گرد ويا ناوداني .
هفته سوم- شروع توزيع دان در روي بستر در اطراف دانخوريها.
هفته چهارم- پخش پلت در تمامي نواحي بستر بصورت يكنواخت .
هفته ششم- استفاده از پلت درشت تر mm9*mm2/3
2-اگر تهيه پلت به قطر mm5/2مشكل ميباشد ميتوان از پلت با طول كمتر از 5ميليمتر استفاده شود.
3-دان پلت شده بايستي روزانه مصرف شود.
4-پلت بايد سفت وتا حدودي بدون گرد باشد تا هدر رفتن آن محدود شود .
5-بستر بايد كاملاخشك باشد .
6-ديده شده كه گله هايي كه با پلت تغذيه ميشوند ميتوانند اضافه وزن پيدا كنند،لذا توزين مرتب گله واصلاح برنامه مقدار دان حائز اهميت ميباشد.
7-پلت ميتواند تا20هفتگي مصرف شده ،دراينصورت در18هفتگي بايد تبديل به پلت پيش توليد شود.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه تغذيه متناوب

برنامه تغذيه متناوب

برنامه تغذيه متناوب:
1-تغذيه يك روز در ميان
تغذيه يك روز در ميان در هنگاميكه محدوديت سيستم دانخوري وجود دارد سودمند ميباشد،در اينصورت دان در مدت زمان بيشتري توزيع شده وطيور ضعيف وترسونيز ميتوانند به دان دسترسي پيدا كنند.در صورت استفاده از اين روش ممكن است لازم شود ،طيور نوك چيني شوندتا از نوك زدن طيور به يكديگر وايجاد جراحت در روزهاي محدوديت غذايي جلوگيري گردد.در اين روش ميزان مصرف دان بر اساس برنامه توصيه شده بوده ليكن از شروع هفته چهارم تا پنجم تا پايان هفته 19تا20دريك روز دان مصرفي 2روز مصرف ميشود ودرروز بعد جو يا صدف داده شود(SCRATCH)


2-برنامه 5-2
برنامه هاي تغذيه اي متفاوتي وجود دارند كه ميتوانند جايگزين روش تغذيه يك روز در ميان گردند كه شامل برنامه (4-3)،(5-2)،و(6-1) ميباشند.مثال زير در مورد برنامه 5و2 درمرغهاي 49-43روزه ميباشد.در اين سن مصرف دان روزانه مرغها 53گرم ومصرف دان روزانه مرغها 53گرم و مصرف دان 7روزه آنها 371=7*53گرم ميباشد.ميزان 371گرم بايد در مدت 5روز مصرف شود بنابراين مصرف روزانه در اين روش برابر است با 74گرم (74=5/371)اين روش نيز ميتواند از 5-4هفتگي تا 20-19هفتگي مورد استفاده قرار گيرد.

در صورتيكه واكسن كوكسيد يوز در گله مصرف نشده است،براي همه روشهاي تغذيه اي تاسن 15-14 هفتگي بايستي دان داراي داروي ضد كوكسيديوز باشد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
آب

آب

آب:
در درجه حرارت تا 25درجه سانتيگراد ،مصرف آب طيور معمولا60/1تا8/1برابر دان مصرفي ميباشد.در اين صورت اگر مصرف روزانه هر قطعه 100گرم دان باشد ،مصرف آب معمولا c c 180-160خواهد بود . ميزان ياد شده فقط به عنوان يك راهنما بوده وبه هيچ وجه ميزان ثابتي نمي باشدو براساس كيفيت دان درجه حرارت محيط وسلامتي گله الگوي مصرف تغيير مي نمايد مديريت بايستي عكس العمل به موقع ومناسبي نسبت به تغيير در مقدار آب مصرفي نشان دهد .موقعي كه مصرف دان تحت كنترل بوده وبخصوص زماني كه طيور از جيره يك روزدر ميان استفاده ميكنند مصرف بيش از اندازه آب باعث ايجاد مدفوع آبكي وخرابي كيفيت بستر ميگردد.بدين جهت درهواي مناسب و سرد بايستي مصرف آب را محدود نمود،زماني كه درجه حرارت محيط بيش از 30 درجه سانتيگراد يا طيور بيمار ويا تحت استرس ميباشند بايد در تمام مدت به آب دسترسي داشته باشند .در طول دوران توليد هرگز رژيم محروميت از آب رادر گله اعمال نكنيد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
روش تغذيه جدا مرغ و خروس

روش تغذيه جدا مرغ و خروس

روش تغذيه جدا مرغ و خروس :
اساس اين روش برعدم دسترسي خروسها به دان مرغها بوده و ميزان دان مصرفي خروسها قابل كنترل ميباشد.
ساده ترين روش دستيابي به اين منظور نصب شبكه هاي فلزي بر روي دانخوريهاي ناوداني ميباشد.( Grill) دسترسي خروسهابه دانخوري مرغها با تنظيم فاصله افقي شبكه محدود ميشود.روش جايگزين ديگرنصب تخته در ارتفاع مناسبي از لبه هاي دانخوري ناوداني است كه دسترسي خروسها به دانخوري ازطريق تنظيم فاصله عمودي تخته با لبه دانخوري كنترل ميشود .(Solid Cover) از دانخوري بشقابي ويا ناوداني جهت تغذيه خروسها استفاده ميشود وبسيار مهم است كه از توزيع صحيح دان در دانخوري و ارتفاع دانخوري مطمئن شويم.ارتفاع دانخوري خروسها بايد بحدي باشد كه غير قابل دسترس براي مرغها و قابل استفاده براي خروسها باشد.دانخوري بشقابي بايستي از نظر وزني سنگين شود تا از نوسانات واز حركت آنها جلوگيري شود.



 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
تجزيه وتحليل وزن طيور

تجزيه وتحليل وزن طيور

تجزيه وتحليل وزن طيور:
ترسيم پراكندگي وزن مشخص كننده ميزان انحراف از وزن ميانگين گله است .فرض كنيد 100پرنده توزين و ثبت شده است درصد پراكندگي از ميانگين وزن به وضوح مشاهده ميگردد.اگر كمتر از 80درصد پرنده هاي توزين شده در محدود 10درصد بالاي وزن ميانگين ويا 10درصد پايين وزن ميانگين قرار گيرد بايستي چاره انديشي كرد .در مثال زيرين از ترازوي باتقسيمات 20گرمي استفاده شده و وزن پرنده ها در جدول ترسيم گرديده است.وزن متوسط برابر يا 515گرم ،حد بالاي محدوده (10درصد اضافه وزن )برابر با 572 وحد پائين 480گرم در نظر گرفته شده است .
15درصد تعداد پرنده هاي توزين شده خارج شده از محدوده و85درصد آنها در داخل محدوده قرار گرفته است.

براي تجزيه وتحليل كامل پراكندگي وزني محاسبات ذيل بايستي انجام گيرد
متوسط وزن طيور نمونه برداري شده
هر قدر تعداد نمونه بيشتر باشد متوسط بدست آمده به متوسط وزن همه طيور گله نزديك تر ميباشد.
وزن طيور نمونه برداري شده=51500گرم
ميانگين وزن=515گرم
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
ضريب پراكندگي

ضريب پراكندگي

ضريب پراكندگي :
پراكندگي بين گروهي را ميتوان از طريق انحراف معيار محاسبه نمود.تقريبا 95%كل وزن جوجه ها دربين 2+ انحراف معيار از متوسط وزن قرارميگيرند،از آنجائيكه اين يك اندازه گيري آماري پيچيده ميباشد واژه ساده تر ضريب پراكندگي(cv) را ميتوان بكار برد بدين ترتيب كه انحراف معيار به عنوان درصدي از اصل بيان مي شود ضزيب پراكندگي اندازه سريع وقابل مقايسه پراكندگي را كه براي نشان دادن تغييرات دريكنواختي گله در هفته نياز است رابيان مينمايد.
نمودار زير ارتباط بين ظريب پراكندگي ودرصد پرندگاني كه در محدوده 10%+ ميانگين وزن قرار گرفته ا ند را نشان ميدهد.گله هايي كه به خو بي پرورش يافته ا ند داراي ضريب پراكندگي كمتر از 8% ميباشند .گله هائيكه وزن 85%طيور آنها بين 10%+ ميانگين وزن باشند ضريب پراكندگي آنها 95/6 خواهد بود .

 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
رفع نقص در كنترل وزن طيور (Troubleshooting)

رفع نقص در كنترل وزن طيور (Troubleshooting)

رفع نقص در كنترل وزن طيور (Troubleshooting) :
هر از گاهي ممكن است كه گله ها درحد وزن استاندارد نباشند عمل اصلاحي براي چنين گله هايي بايستي بر اساس اهداف دراز مدت استوار باشند تا اهداف كوتاه مدت .برگشت به وزن استاندارد بايستي اين اطمينان را بوجود آورد كه پولت ها تاكنون به توسعه مناسب وشرايط بدني خوب براي توليد رسيده اند .مثالهايي از رهيافتهاي مختلف جهت اصلاح مجدد وزن گله در نمودارهاي بعد آورده شده است .











اين ارقام بر اساس نتايج بدست آمده از تعداد زيادي گله كه در شرايط محيطي خوب و مديريت مناسب پرورش يافته اند حاصل گرديده است
(H.H)*براساس تعداد مرغ درشروع توليد


 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
توزين تخم مرغ

توزين تخم مرغ

توزين تخم مرغ:
توزين روزانه نمونه هايي از تخم مرغ داراي مزاياي قابل توجهي بوده وتحليل نتايج آن نشانه هاي اوليه اي از احتمال بروز تنشهاي ناشي از بيماري كمبودهاي تغذيه اي، نقصان آب وشدت درجه حرارت وغيره ...رابدست ميدهد .
جدول وزن كلي همه تخم مرغها به جز تخم مرغهاي دو زرده نشا نگر وزن تخم مرغ مورد انتظار از گله مادر cobb500 در شرايط معمولي است در صورتيكه برنامه هاي توصيه شده در مورد وزن بدن ،فرمول ومقدار دان رعايت شده باشد.همه روزه حداقل 90تخم مرغ از توليد ميانه روز به جز تخم مرغهاي دو زرده وترك دار را بلافاصله پس از جمع آوري وزن نمائيد.
علاوه بر نمونه برداري هفتگي توزين روزانه تخم مرغ شاخص دقيق وسريع مشكلات عمده اي است كه بايد فوراً بررسي شده و مرتفع گردد.



 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
مديريت تخم مرغهاي جوجه كشي

مديريت تخم مرغهاي جوجه كشي

مديريت تخم مرغهاي جوجه كشي:
نكات كليدي مربوط به فارم

جوجه درآوري وكيفيت جوجه مطلوب زماني حاصل ميشود كه جابجائي ونگهداري تخم مرغ از زمان توليد تا زمان خواباندن در شرايط مناسب انجام شود .بخاطر داشته باشيد كه تخم مرغ نطفه دار از تعداد زيادي سلول زنده تشكيل شده است كه بعد از تخم گذاري ونگهداري در شرايط مطلوب پتانسيل جوجه درآوري آن فقط حفظ ميگردد ودر صورت عدم نگهداري مطلوب اين پتانسيل به شدت كاهش مي يابد .
1-داخل لانه هاي تخمگذاري هميشه بايد داراي پوشال تميز باشد .در مراحل اوليه تخمگذاري پولت ها تمايل دارند كه با برهم زدن اين پوشالها آنها رابيرون بريزند ولي اين عادت بزودي فراموش ميگردد.
2-حداقل روزانه 4نوبت تخم مرغها راجمع آوري نمائيد.يك نوبت جمع آوري اضافه در پيك توليد ارجح ميباشد.درجه حرارت داخل لانه هاي تخم گذاري بخصوص درماههاي تابستان ممكن است مشابه درجه حرارت ستر باشد،اگر تخم مرغها مرتباًجمع وخشك نشوند،قبل از خواباندن تخم مرغها ،رشدجنيني شروع ميشود كه باعث ايجاد تلفات در مراحل اوليه جوجه كشي ونهايتاً كاهش جوجه درآوري ميگردد.جمع آوري تخم مرغها از لانه هاي اتوماتيك نيز بايد به نحوي برنامه ريزي شود كه از پديده رشد اوليه جنين درلانه تخم گذاري جلوگيري به عمل آيد.
3-بكارگيري تخم مرغها روي بستر باعث كاهش جوجه درآوري وكاهش كيفيت جوجه ميگردد.تحت هيچ شرايطي اينگونه تخم مرغها نبايد با تخم مرغهاي گذاشته شده در لانه ها مخلوط شوند .آنها بايد بطور جداگانه جمع آوري ودسته بندي شوند بطوريكه براحتي قابل تشخيص باشند واگر لازم است كه از آنها براي جوجه كشي استفاده شود ،بايد به طور جداگانه درمورد آنها عمل گردد.
4-قبل وبعد از هر نوبت جمع آوري وهمچنين قبل وبعد از جابجايي تخم مرغها روي بستر ،دستها را بشوئيد.
5-دقت درجابجايي تخم مرغها از ايجاد تركهايي مويي پيشگيري مينمايد .اگر از سبدهاي سيمي استفاده ميكنيد بيش از دو سوم آنها راپر نكنيد .
6-درجه بندي تخم مرغها را بدقت انجام دهيد .درطي مراحل اوليه توليد ،وزن تخم مرغها راكنترل وتخم مرغ مناسب را براي خواباندن انتخاب نماييد.
7-تخم مرغهاي نامناسب براي جوجه كشي را جداو حذف نماييد اين تخم مرغها عبارتند از:
- تخم مرغهاي كثيف
- تخم مرغهاي تركدار
- تخم مرغهاي كمتر از50گرم ويا كمتر از وزن مورد نظركارخانه
- تخم مرغهاي بسيار بزرگ ويا دو زرده
- تخم مرغهاي پوست نازك،ولي تخم مرغهايي كه پوسته آنها داراي رنگهاي مختلفي است براي جوجه كشي قابل قبول ميباشند.
- تخم مرغهاي بد شكل وغير طبيعي
8-تخم مرغها براي جوجه كشي بايد به دقت ودرحاليكه انتهاي كوچك آنها بطرف پايين است درسيني هاي ستر ويا شانه هاي انتقال قرارگيرند.
9-تمام تخم مرغهاي جوجه كشي بايد بوسيله گاز فرمالدئيدويااسپري ويا غوطه ور كردن درمحلول هيپوكلريت ضد عفو ني شوند .غوطه ور كردن تخم مرغها درمحلول كلر باغلظت PPM 500 ودرجه حرارت 3/43 به مدت 2دقيقه باعث كاهش شديد عوامل بيماريزا ي پوسته تخم مرغ تاحد قابل قبول ميگردد.ميتوان بطور متناوب از تركيب چهارتائي آمونيوم ويا محلول هيپوكلريت استفاده كرد .هر يك از اين روشهاي ضد عفوني فقط در غلظت مناسب ودرجه حرارت مطلوب ميتوانند مؤثر باشند.براي كنترل غلظت اين مواد ميتوان از كيت هاي آزمايشگاهي مخصوص استفاده كرد.اين روشهاي ضدعفوني فقط براي تخم مرغهاي تميز مناسب هستند ونبايد براي تخم مرغهاي كثيف مورد استفاده قرارگيرند.
10-تخم مرغها را درانبار جداگانه اي كه حرارت ورطوبت آن قابل كنترل باشد نگهداري نمائيد.(جدول كنترل فارم مادر)
11-اطاق نگهداري تخم مرغها بايد هميشه تميز ومرتب باشد،انبار تخم مرغ نيز بايد از نظر ورود حشرات وآفات قابل كنترل باشد. از قبول (Trolley) گاريهاي كثيف حمل تخم مرغ از جوجه كشي خودداري نموده واز آنها در هنگام استفاده مراقبت كافي بعمل آوريد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
نطفه داري وجوجه درآوري

نطفه داري وجوجه درآوري

نطفه داري وجوجه درآوري:

 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلامتي وبهداشت

سلامتي وبهداشت

سلامتي وبهداشت:
Biosecurity درفارم

بهداشت خوب بايستي كليه فعاليتهاي توليدكنندگان گله هاي مادر راپوشش بدهد.بمنظور پيشگيري از ورود ويا انتشار آلودگي وبيماري از روشهاي خاص براي توليد دان ،فعاليت درفارم ،جوجه كشي ،تعمير ونگهداري تجهيزات وپرسنل استفاده ميگردد.عدم رعايت اين روشها درهر يك از مناطق فوق باعث به خطر انداختن تمام برنامه هاي بهداشتي ميگردد.درپارگرافهاي زير اقداماتي كه بايد درسطح فارم انجام شود آمده است.
- يك منطقه ايزوله راجهت احداث فارم مادر انتخاب نماييد.
- فارم داراي گله هاي يك سني باشد وبطور كلي فاصله بين گله هايي باسين مختلف نبايد كمتر از 300متر باشد.
- هر فارم بايد محصور باشد تا ازورود غير مجاز افراد ،وسايل نقليه ،وحيوانات به داخل فارم جلوگيري شود.
- همه وسائل نقليه شامل كاميونهاي توزيع دان ،جمع آوري تخم مرغ كه داخل فارم ميشوند قبل از ورود بايستي شستشو و ضد عفوني شوند .
- تمام كاركنان فارم و ساير افراديكه بايستي به فارم وارد شوند بايد دوش گرفته وتعويض لباس نمايند. عدم رعايت نظافت وحفاظت بهداشتي دوشها خطر آفرين است .لباس كارگران بايد داراي رنگهاي مختلف باشد تا بتوان جابجايي كارگران بين فارمهاي مختلف وگروههاي سني مختلف را كنترل نمود .
- همه كاركنان بايستي بطور مرتب براي عفونتهاي سالمو نلا ئي كنترل شوند.
- همه كاركنان قبل از اشتغال در فارم مادر بايستي گواهي سلامتي خود را ارائه دهند.
- هيچ نوع پرنده ، حيوانات اهلي و حيوانات خانگي نبايد در فارم مادر نگهداري شود.
- تمام ساختمانها بايد ضد حشرات باشند.
- پيوسته برنامه كنترل عدم وجود حشرات اجرا شود.بسيار مهم است كه هميشه محيط فارم تميز وخالي از وسائل متفرقه اضافي باشد .
- طعمه هاي مختلفي را به طور متناوب استفاده نمائيدتا از ايجاد مقاومت نسبت به حشرات جلوگيري شود.ضايعات دان فوراً بايد تميز شود.تمام سالنها بايد داراي كف سيماني باشند.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه هاي ضد عفوني فارم مادر

برنامه هاي ضد عفوني فارم مادر

برنامه هاي ضد عفوني فارم مادر:

1-تمام لوازم وتجهيزات قابل انتقال را بايد به خارج از سالن منتقل ودر داخل يك تانك ويا مخزن آب تميز غوطه ور وسپس بافشار آب تميز نماييد.هنگاميكه لوازم از آلودگي ومواد زائد پاك شد بايد در محلول ضدعفوني كننده كه درغلظت مناسب برابر دستور كارخانه سازنده تهيه شده غوطه ورگردند ازضد عفوني كننده هاي تائيد شده استفاده نماييد.
2-گرد وغبار رااز سالن خالي وباكود خارج كنيد.بهتر است از مكنده هاي برقي استفاده نماييد .
3-كود را ازسالن باوسيله نقليه پوشش دار خارج نمائيد.
4-تمام سطوح سالن را با فشار آب تمييز نماييد بايد به ورودي هاي هوا ، هواكش ها وسطح سيماني سالن توجه مخصوص شود.
5-سطوح خارجي وشفاف هواكش ها و ورودي هوا رابا فشار آب تميز كنيد. سقف سالنها و فاضلابها را شستشو و از مواد زائد و كثافات پاك نماييد.در غير اينصورت نه فقط منبع آلودگي باقي مانده بلكه باعث رفتن سقف نيز ميگردد.
6-درپايان دوره ،دان باقي مانده درسيلوها راكيسه زده واز منطقه خارج نمائيدو سپس سيلو وانبارهاي ذخيره دان را تميز وبروش مناسب ضد عفوني نماييد.
7-پس از شستشو وزدودن فضولات ،داخل سالن را باآب ومواد ضدعفوني كننده بافشار ضد عفوني نمائيد.همچنين هواكش ها و فاضلاب نيز بايد ضد عفوني شوند.
8-آب داخل لوله ها و تانكها راخارج ولوله ها وسيستم آب رساني را چندين بار با فشار آب پر وخالي نمائيد بطوريكه مجاري فوق الذكر كاملاً پاك شوند وسپس تمام سيستم را بامحلول ضد عفوني كننده ترجيحاً تركيبات چهارتايي آمونيوم ضد عفوني وپس از آن سيستم آب رساني رابا آب تميز شستشو و مطمئن شويد كه تمام ذرات مواد ضد عفوني كننده كه ممكن است در روي واكسن هاي زنده اثر بگذارند از سيستم آبرساني خارج شده اند.
9-پس از خشك شدن سالن ،كف وديوارهاي آن را با ماده ضد عفوني اسيد كروزول (cresylic acid) محلول در رو غن ديزل ويا پارافين اسپري نماييد.همچنين توصيه ميشود كه اطراف سالن تا فاصله 6متري را نيز بامحلول ضد عفوني كننده اسپري نماييد.
10-پس از خشك شدن سالن كف آن را باپوشال پوشانده و وسائل را نصب نماييد .سپس سالن راگرم و به 21درجه سانتيگراد رسانده وباگاز فرمالدئيد سالن را دود دهيد .(به مبحث ضد عفوني مراجعه شود.)حداقل 48ساعت قبل از ورود گله جديد سالن بهمراه پوشال وتجهيزات بايد دود داده شود .
11-پس از 24ساعت ،گاز فرمالدئيد را خنثي ودر بها راباز و بطور كامل تهويه نماييد.
12- اطاق تخم مرغ ،انباردان واطاق تعويض لباس نيز شستشو و ضد عفوني شوند .
13- دربعضي موارد ممكن است لازم شود كه از يك حشره كش نيز استفاده شود.دراينصورت لازم است از روشهاي توصيه شده توسط كارخانه سازنده پيروي شود .
14-توصيه شده است كه تلفات دركوره لاشه سوزي درفارم سوزانده شوند.
15-ورود كليه بازديدكنندگان راثبت نمائيد.​

بخاطر بسپاريد:
- با ارتقاء سطح بهداشت گله خود را بيمه نماييد .
- ضد عفوني به تنهايي كافي نميباشد.قبل از ضد عفوني تمام مواد زائد و اضافي بايستي از محيط خارج شده باشند .
- استرليزه كردن سالن امكان پذير نميباشد ولي ميتوان سطح اجرام بيماريزا را كاهش وبه حد قابل قبول رساند.
- سياست كنترل حشرات رابطور خيلي جدي اعمال نماييد.
- بمنظور جلوگيري از ورود مجدد حشرات وساير آلوده كننده ها دربها را هميشه بسته نگهداريد.
دود دادن

سالهاست كه فرمالدئيد بعنوان ضد عفوني كننده قوي درسطح وسيع مورد استفاده قرار گرفته است .
شرايط محيطي اثر زيادي در راندمان دود دادن دارد.براي دود دادن بشرح زير عمل كنيد:
1-رطوبت نسبي راافزايش وبه 80-70% برسانيد.
2-گرماي سالن رابه 21 درجه سا نتيگراد برسانيد چون ضريب اثر بخشي فرمالدئيد درگرما بيشتر ميشود .
3-شستشو تمام سطوح ويا قرار دادن ظرفهاي آب درداخل سالن باعث افزايش رطوبت نسبي ونتيجاً بهتر عمل كردن گاز فرمالدئيد ميگردد.
4-سالن بايد تامدت 24ساعت پس از گاز دادن بسته بماند .دراينصورت گاز درتمام نقاط سالن بطور يكنواخت منتشر ميگردد.
روش دود دادن

فرمالين وپرمنگنات پتاسيم

دراين روش ايجاد واكنش شديد شيميايي موجب توليد گرماي كافي براي ايجاد گاز فرمالدئيد ميكند،يك ليتر فرمالين براي25متر مكعب فضا به نسبت سه قسمت فرمالين ودو قسمت پرمنگنات پتاسيم مصرف نمائيد.(40سانتي متر مكعب فرمالين و6/26پرمنگنات پتاسيم به ازاءهر متر مكعب )بخاطر واكنش شديد شيميايي هيچگاه بيش از 2/1 ليتر فرمالين را درهر ظرف نريزيد .عمق ظرف مورد استفاده بايد بحدي باشد كه دو سوم ارتفاع آن خالي باشد .(بيش از يك سوم ظرف را از فرمالين پرنكنيد تا از سررفتن وريختن فرمالين به بيرون جلوگيري شود.) فرمالين بايد درظرف لعابي ويا فلزي ريخته شود .ازريختن فرمالين درظرف چوبي ويا مواد آتش زاي ديگر خودداري نماييد.ابتدا بايد حجم سالن محاسبه گردد .براي مثال حجم سالني به ابعاد 55متر *10متر*5/3متر برابر 1705 متر مكعب وبراي دود دادن به 2/68ليتر فرمالين و36/45كيلوگرم پرمنگنات پتاسيم و60ظرف براي دود دادن ميباشد.درهر ظرف 760گرم پرمنگنات پتاسيم ريخته (جهت حفظ ايمني بهتر است اين عمل بوسيله 2نفر انجام شود.)وسپس ازانتهاي سالن سريعاًدرهر ظرف 2/1ليتر فرمالين بريزيد.درهنگام عمل بايد از ماسك استفاده شود.
پارافرمالدئيد جامد

اين روش روش مناسبي براي ايجاد گاز فرمالدئيد ميباشد .پودر پارافرمالدئيد راحرارت داده به 218درجه سانتيگراد ميرسانيم .(425درجه فارنهايت ) معمولا1كيلو پارافرمالدئيد جامد براي 300متر مكعب فضا كفايت ميكند.اين روش ميتواند بصورت تمام اتوماتيك انجام شود.
بخار فرمالين

مخلوط فرمالين و آب به نسبت مساوي واسپري ان روش مناسبي جهت ضد عفوني ميباشد.و28سي سي فرمالين و28سي سي آب بازاء25متر مكعب فضا ودستگاه مخصوص توليد ائروسل مورد نياز ميباشد.ممكن است براي هر سال به بيش از يكدستگاه اسپري كننده نياز مي باشد .ممكن است براي هر سال به بيش از يكدستگاه اسپري كننده نياز باشدويا باايجاد روش مناسب دستگاه رابه بيرون ازسالن منتقل وجهت استفاده مجدد در خارج از سالن پرنماييد. احتياط:
محلول فرمالين وگاز فرمالدئيد هر دو براي سلامت انسان ودام خطرناك ميباشند . عاملين بايد از لباس مناسب :ماسك،عينك ودستكش استفاده نمايند.

 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
كنترل سالمونلا ومايكو پلاسما

كنترل سالمونلا ومايكو پلاسما

كنترل سالمونلا ومايكو پلاسما:
مشخص شده است كه تحت شرائط عادي مايكو پلاسماها درطيور بدون ايجاد عوارض بيماري مي توانندباقي مانده وچنانچه طيور تحت استرس قرارگيرند .(بعنوان مثال در زمان بيماري )ميكروارگا نيسم ها ميتوانند فعال شوند.باريشه كني اين عوامل مختلف ازگله ،مسلما عملكرد مطلوب تري خواهيد داشت.همه گله هاي مادرcobb از گله هائي هستند كه مرتباً ازنظر مايكو پلاسماها آزمايش شده وازنظر آنتي بادي برعليه مايكو پلاسما گالي سپيتكم M.gallisepticum ومايكو پلاسما سينويه Msynoviae منفي بوده اند.
جهت كنترل بيماري موارد زير بايستي رعايت شود.

1-تمام سالنها بايد داراي كف سيماني باشند تا از شستشو وضد عفوني موثر مطمئن شويم .
2-فقط كاركنان فارم بايد بتوانند به سالنها واردشوند .كاركنان فارم فقط بايد به فارمي كه مسئول آن هستند وارد شده واز رفتن به فارم هاي ديگر خودداري نمايند.
3-درفاصله باديد از سالنهاي مختلف همه كاركنان بايد دوش گرفته وتعويض لباس نمايند .
4-لباس كامل وچكمه براي بازديدكنندگان بايد تهيه شود.
5-در ورودي هر سالن بايستي حوضچه ضد عفوني،برس براي تميز كردن كفش،ظرف مخصوص شستشوي دست،صابون وحوله كاغذي تدارك ديده شود.
6-درب تمام سالنها بايد بسته باشدتا از ورود افراد غير مسئول جلوگيري شود.
 
بالا