لکه سیاه
لکه سیاه
لکه سیاه
Heterosporium variable
این بیماری تا کنون از کرج ،صفی آباد دزفول،تیرتاش،گرگان،ورامین و اهواز گزارش شده است.در ایران اولین بار شریف و ارشاد در سال 1345 بیماری را گزارش دادند.
نشانه های بیماری:
در سطح فوقانی برگهای اسفناج لکه های رنگ پریده ای ملاحظه میشوند.این لکه ها مدور بوده و پس از مدتی در سطح آنها کنیدیوفور و کنیدی های قارچ که سیاهرنگ است ظاهر میشوند.لکه ها گاهی تعدادشان آنقدر زیاد میگردند که تمام پهنک برگ را فرا میگیرند.
عامل بیماری:
عامل بیماری قارچی است به نام Heterosporium variable Cooke کنیدی های قارچ مضرس و کنیدی ها در سطح خود دارای خارهایی هستند و دارای 1 تا 3 حجره میباشند.عامل انتقال بیماری از طریق بذر آلوده به میسیلیوم و اسپور قارچ مقدور بوده و در بقایای گیاهی دوام می آورد.قارج عامل بیماری بسیاری از گیاهان از جمله چغندر قند،سیب زمینی و غیره را آلوده میکند و حالت ساپروفیتی دارد.هوای مرطوب و بارانی بیماری را شدت میدهد و دمای پایین برای قارچ مناسب است.
مبارزه:
برداشت به موقع و سمپاشی با سموم مانب و زینب که در این صورت باید توجه داشت که حداقل 20 روز قبل زا برداشت سمپاشی قطع شود.نظر به اینکه سموم فوق با توجه به تحقیقاتی که رد سال های اخیر صورت گرفته برای انسان خطرناک میباشد بهتر است توصیه نشود.اما برای جلوگیری از آلودگی بذر در مزارعی که برای بذر گیری استفاده میگردد،به نظر نمیرسد سمپاشی با سموم فوق مشکلی را ایجاد نماید.
لکه سیاه
لکه سیاه
Heterosporium variable
این بیماری تا کنون از کرج ،صفی آباد دزفول،تیرتاش،گرگان،ورامین و اهواز گزارش شده است.در ایران اولین بار شریف و ارشاد در سال 1345 بیماری را گزارش دادند.
نشانه های بیماری:
در سطح فوقانی برگهای اسفناج لکه های رنگ پریده ای ملاحظه میشوند.این لکه ها مدور بوده و پس از مدتی در سطح آنها کنیدیوفور و کنیدی های قارچ که سیاهرنگ است ظاهر میشوند.لکه ها گاهی تعدادشان آنقدر زیاد میگردند که تمام پهنک برگ را فرا میگیرند.
عامل بیماری:
عامل بیماری قارچی است به نام Heterosporium variable Cooke کنیدی های قارچ مضرس و کنیدی ها در سطح خود دارای خارهایی هستند و دارای 1 تا 3 حجره میباشند.عامل انتقال بیماری از طریق بذر آلوده به میسیلیوم و اسپور قارچ مقدور بوده و در بقایای گیاهی دوام می آورد.قارج عامل بیماری بسیاری از گیاهان از جمله چغندر قند،سیب زمینی و غیره را آلوده میکند و حالت ساپروفیتی دارد.هوای مرطوب و بارانی بیماری را شدت میدهد و دمای پایین برای قارچ مناسب است.
مبارزه:
برداشت به موقع و سمپاشی با سموم مانب و زینب که در این صورت باید توجه داشت که حداقل 20 روز قبل زا برداشت سمپاشی قطع شود.نظر به اینکه سموم فوق با توجه به تحقیقاتی که رد سال های اخیر صورت گرفته برای انسان خطرناک میباشد بهتر است توصیه نشود.اما برای جلوگیری از آلودگی بذر در مزارعی که برای بذر گیری استفاده میگردد،به نظر نمیرسد سمپاشی با سموم فوق مشکلی را ایجاد نماید.