جوشکاری-Welding

shovaleye

عضو جدید
PHP:
[B] منابع وماخذ :
•	 ALTHOUSE, ANDEREW DANEL MODERN WELDING, 1976 
•	METAL HANDBOOK 8th EDITION VOL.6 WELDING&BRAZING 1987 
•	 فرهنگ جوشکاری نوشته: پرویز فرهنگ، امیر حسین کوکبی
•	فرآیندهای جوشکاریمولف ،نویسنده زابل عباسی    
[/B]

تاریخچه جوشکاری
احتیاجات بشر ، اتصال و جوش را در همه موارد خواستار بوده است ، مثلاً از رومی‌های قدیم ، فردی به نام"پلینی" از لحیم به نام آرژانتاریم و ترناریم استفاده می‌کرد که دارای مقداری مساوی قلع و سرب بود و ترنایم دارای دو قسمت سرب و یک قسمت قلع بود که هنوز هم با پرکنندگی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
دقت و ترکیبات شیمیایی و دستگاههای متداول طلاسازی از قدیم‌الایام در جواهرات با چسباندن ذرات ریز طلا بر روی سطح آن با استفاده از مخلوط نمک و مس و صمغ آلی که با حرارت ، صمغ را کربونیزه نموده ، نمک مس را به مس احیاء می‌کنند و با درست کردن آلیاژ طلا ، ذرات ریز طلا را جوش می‌دهند .
چون علم جوشکاری همراه با گنج تخصصی بود ، یعنی هر جوشکار ماهر در طی تاریخ درآمد زیادی داشت ، سبب شد که اسرار خود را از یکدیگر مخفی نمایند . مثلاً هنوز هم در مورد لحیم آلومینیوم و آلیاژ ، آن را از یکدیگر مخفی نگه می‌دارند . در جریان جنگهای جهانی اول و دوم جوشکاری پیشرفت زیادی کرد .
احتیاجات بشر به اتصالات مدرن ، سبک ، محکم و مقاوم در سالهای اخیر و مخصوصاً بیست سال اخیر ، سبب توسعه سریع این فن گردید و سرمایه‌گذاری ‌های عظیم چه از طرف دولتها و چه صنایع نظامی و تخصصی در این مورد اعمال گردید و مخصوصاً رقابت‌های انسانها در علوم هسته‌ای ( که فقط برای صلح باید باشد ) ، یکی دیگر از علل پیشرفت فوق سریع این فن در چند ده سال اخیر شد که به علم جوشکاری تبدیل گردید.

فرآیندهای جوشکاری
جوشکاری یکی از روشهای تولید می‌باشد. هدف آن اتصال دایمی مواد مهندسی (فلز، سرامیک، پلیمر، کامپوزیت) به یکدیگر است به گونه‌ای که خواص اتصال برابر خواص ماده پایه باشد.
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=43700&d=1296467237​


پیشینه
موسیان در ۱۸۸۱ قوس کربنی را برای ذوب فلزات مورد استفاده قرار داد.
اسلاویانوف الکترودهای قابل مصرف را در جوشکاری به کار گرفت.
ژول در ۱۸۵۶ به فکر جوشکاری مقاومتی افتاد
لوشاتلیه در ۱۸۹۵ لوله اکسی استیلن را کشف و معرفی کرد.
الیهوتامسون آمریکائی از جوشکاری مقاومتی در سال ۷-۱۸۷۶ استفاده کرد.
در جریان جنگهای جهانی اول و دوم جوشکاری پیشرفت زیادی کرد. احتیاجات بشر به اتصالات مدرن – سبک – محکم و مقاوم در سالهای اخیر و مخصوصاً بیست سال اخیر سبب توسعه سریع این فن شده‌است.

فرآیندهای جوشکاری با قوس الکتریکی
جریان الکتریکی از جاری شدن الکترونها در یک مسیر هادی به وجود می‌‌آید. هرگاه در مسیر مذکور یک شکاف هوا(گاز)ایجاد شود جریان الکترونی و در نتیجه جریان الکتریکی قطع خواهد شد. چنانچه شکاف هوا باندازه کافی باریک بوده و اختلاف پتانسیل و شدت جریان بالا، گاز میان شکاف یونیزه شده و قوس الکتریکی برقرار می‌شود. از قوس الکتریکی به عنوان منبع حرارتی در جوشکاری استفاده می‌شود.روشهای جوشکاری با قوس الکتریکی عبارتند از:
1- جوشکاری با الکترود دستی یا MAW
2- جوشکاری زیر پودری SMAW
جوشکاری زیرپودری یا SAW یکی از فرآیند های جوشکاری قوسی است. در این روش نوک الکترود داخل پودری از مواد معدنی ویژه قرار می گیرد و قوس در زیر این پودر در امتداد مسیر جوشکاری تشکیل می شود. در این روش قوس قابل مشاهده نیست.درسیستم زیرپودری از سیم بدون روکش استفاده می شود:طوری که سیم به طور متوالی از قرقره مخصوص رها می گردد و ضمن تشکیل قوس نقش واسطه اتصال را نیز بر عهده دارد.

3- جوشکاری با گاز محافظ یا GMAW یا MIG/MAG
اساس روش GMAW بر برقراری قوس الکتریکی میان الکترود (سیم‌جوش) مصرف شدنی و قطعه کار می‌باشد و قوس و حوضچه جوش توسط گاز بی اثر محافظت می‌‌گردد. این روش به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک قابل انجام می‌‌باشد.تمام فلزات و آلیاژهای مهم صنعتی مانند فولادهای کربنی، فولادهای کم آلیاژ، فولادهای زنگ نزن، آلیاژهای آلومینیم، مس، نیکل، در تمام وضعیتها با این روش قابل جوشکاری می‌‌باشند.
- مزایا
سرعت جوشکاری در این روش بالاست.
نرخ رسوب بالاتر از روش زیر پودری SMAW است.
استفاده از سیم جوش امکان جوشکاری طویل و بدون توقف را فراهم می‌‌سازد.
امکان نفوذ بیشتر از روش زیرپودری فراهم است که در این صورت امکان ایجاد گرده کوچکتر با استحکام مشابه فراهم است.
احتیاج به توانایی های شخصی کمتری برای جوشکاری دارد.
به دلیل عدم وجود سرباره احتیاج به تمیزکاری کمی دارد.
- محدودیتها
تجهیزات این روش به نسبت گران و حمل و نقل آن مشکل تر از SMAW است.
استفاده ار این روش برای مقاطعی که دسترسی به آنها مشگل است با محدودیت در زمینه محافظت گاز مواجه است.
استفاده از این روش در فضای باز به دلیل امکان وزش باد و اخلال در محافظت گاز با محدودیت مواجه است.
به دلیل عدم وجود گل جوش و به تبع آن عدم کاهش نرخ انجماد در فولادهای سختی‌پذیر امکان ترک خوردن در فلز جوش وجود دارد.



4- جوشکاری با گاز محافظ و الکترود تنگستنی یا GTAW یا TIG
در این فرآیند برای ایجاد قوس الکتریکی از الکترود مصرف نشدنی تنگستن استفاده می‌شود و الکترود و حوضچه مذاب به‌ وسیله گاز خنثی محافظت می‌شود. این روش با نام جوش آرگون نیز نامیده می‌شود که اشتباه است. چون می‌توان برای مثال از هلیوم نیز به عنوان محافظ استفاده کرد.
 

پیوست ها

  • 1.jpg
    1.jpg
    79.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

shovaleye

عضو جدید
5- جوشکاری پلاسما
جوشکاری پلاسما یکی از روش‌های جوشکاری است که در آن با کاربرد گازهای خنثی درجه حرارت به بالای ۲۰۰۰۰ درجه سانتیگراد میرسد و و انرژی قوس بسیار متمرکز تر و پایدار تر از روش جوشکاری با گاز محافظ و الکترود تنگستنی TIG است.
پلاسما به معنی گاز یونیزه شده می‌‌باشد. به دلیل اینکه این گاز در این درجه حرارت و حالت از قانون گازها پیروی نمی‌کند، حالت چهارم وجود ماده به آن گفته می‌شود (جامد، مایع، گاز، پلاسما) چنانچه هوا یا گاز در قوس الکتریکی شرایط گذار به حالت پلاسما را بیابد قوس مربوط دارای انرژی حرارتی بسیار زیادی خواهد شد.


فرآیندهای جوشکاری مقاومتی
در جوشکاری مقاومتی برای ایجاد آمیزش از فشار و گرما هردو استفاده می‌شود.گرما به دلیل مقاومت الکتریکی قطعات کار و تماس آنها در فصل مشترک به وجود می‌آید. پس از رسیدن قطعه به دمای ذوب و خمیری فشار برای آمیختن دو قطعه بکار می‌رود. در این روش فلز کاملاً ذوب نمی‌شود.
گرمای لازم از طریق عبور جریان برق از قطعات بدست می‌آید. روشهای جوشکاری مقاومتی عبارت‌اند از:
جوش نقطه‌ای
درز جوشی
جوش تکمه‌ای
فرآیندهای جوشکاری حالت جامد
دسته‌ای از فرآیندهای جوشکاری هستند که در آنها، عمل جوشکاری بدون ذوب شدن لبه‌ها انجام می‌شود. در واقع لبه‌ها تحت فشار با حرارت یا بدون حرارت در همدیگر له می‌شوند. فرآیندهای این گروه عبارت‌اند از:
جوشکاری اصطکاکی
جوشکاری نفوذی
جوشکاری با امواج مافوق صوت
ثابت شده‌است که فلزات در دمای اتاق هم قابل اتصالند. این عمل توسط ایجاد پیوندهای فلزی در دو سطح مورد اتصال ، انجام می‌گیرد . بطور ایده آل ، تشکیل اتصال فلزی بوسیلهٔ جوشکاری سرد ، و یا پیوند ( Bonding ) بطریق زیر متصور است :
دو قطعهٔ بسیار صیقلی و تمیز در اختیار است . هرکدام از ایندو، مجموعه‌ای از بارهای (+) و (-) می‌باشد به گونه‌ای که هر قطعه بدون عیب و با استحکام کافی دارای پایداری است. اگر دو قطعه کاملاً نزدیک هم قرار گرفته و به هم بچسبند ، الکترونهای فرار از هر قطعه ، بین آندو مشترک می‌شود و در نتیجه نیروی عکس العمل بین سطوح زیاد می‌گردد . بنابراین وقتی دو سطح تماس کامل داشته باشند ، نیروهای عکس العملی بین اتمها ، خود به خود زیاد شده و یک اتصال محکم و قدرتمند بوجود می‌آید .
ولی در عمل ، یک فلز هرگز صیقل کامل نمی‌خورد و همواره اعوجاج ماکروسکوپی در سطح دارد.
Ultra Mic or Macroscopic و همین ناهمواریها ، مساحت واقعی تماس را چند برابر مقدار واقعی می‌کند.
بدلیل وجود نقاط ناهموار میکروسکوپی ، لایه‌های سطحی فلز دارای انرژی سطحی قابل ملاحظه‌ای در اثر پیوندهای فلزی اشباع نشده ، جاهای خالی و نیز نابجائی‌ها Vacancies & Dislocations می‌باشد . بنابراین عکس العمل‌های شدیدی بین انتهای سطح فلز و محیط ایجاد می‌شوند .
دقیقاٌ بلافاصله پس از سطح فلز ، یک ابر پیوسته از الکترونهای متحرک موجود است که متناوباً از سطح جدا و به آن مجدداً می‌پیوندند (dipole ۷ Double electric ) دانسیته بار این لایه که شامل دو قطب + و – می‌باشد ، ثابت نمی‌ماند و به هندسهٔ میکروسکوپی و سطح وابسته‌است . به همین دلیل لایه‌های سطحی فلز بسیار فعالند . سطح فلز همیشه با اکسیدهای مایع و گاز پوشانیده شده و هرگاه این سطح بطور ایده آل و در فشار کمتر از mmhg ۹- ۱۰ کاملاً تمیز شود ، سطح فلز عاری از این اضافات می‌شود .
این سطح تمیز ، مدت زیادی نمی‌تواند دوام داشته باشد . تشکیل اتصال قوی مابین فلزات ، در متد پیوند سرد ، با تغییر شکل دو جانبه و طی سه مرحله انجام می‌پذیرد .
در طی مرحلهٔ اول؛ سطوح مورد اتصال بایستی بطور کامل به هم نزدیک شوند .
در مرحلهٔ دوم ؛ metallic contact یا اتصال بین فلزی شکل می‌گیرد .
در مرحلهٔ سوم ؛ یک اتصال جوش قوی تولید می‌گردد . اکنون این مراحل به تفصیل مورد بحث قرار می‌گیرد :
زمانیکه دو سطح کنار هم قرار داده می‌شوند ، ناهمواری‌های میکروسکوپی و نقاط موجی شکل تشکیل می‌یابند . ابتدا این دو قطعه یکدیگر را در نقاط منفرد بالاتر از سطح ، لمس می‌کنند . برای تماس بیشتر به مساحت زیادتری نیاز است . این عمل بوسیلهٔ وارد آوردن نیرو انجام می‌شود .
به دلیل وجود لایه‌های سخت و نازک اکسیدی ( Fragile ) میزان نیرو بسیار بالا خواهد بود .
البته اگر نیرو کافی نباشد اتصالی بدست می‌آید که پلاستیستهٔ آن کم و استحکام ضربه‌ای آن ناکافیست . لایه‌های نازک روغنی یا ارگانیک آلی ، اثر به مراتب زیان آورتری دارند و اگر مقدارشان زیاد شود بطور کامل از ایجاد پیوند جلوگیری می‌کند و حتماً بوسیلهٔ حلال‌های قوی بایستی آنها را زدود .
مرحلهٔ دوم هنگامی رخ می‌دهد که مساحت اتصال فلزی بین دو قطعه زیاد می‌شود و بلورهای مشترکی بین دو سطح تولید می‌گردد.
زمانیکه تماس فلزی کاملاً شروع به شکل گیری می‌کند ، بلورها و شبکه‌های کریستالی ، توسط لایه‌های نازک از یک ترکیب پیچیده جدا می‌شوند .
در حین این تغییر ، سطح فشرده شده در تماس با اتمسفر نیستند و هیچ گونه لایهٔ نازک دیگری نمی‌تواند شکل بگیرد . بنابراین فیلم‌های شکننده از میان رفته و لایه‌های مایع و گاز بخشی به بیرون رفته و بخشی جذب فلز شده به آن نفوذ می‌کنند .
در مرحلهٔ سوم ، پروسه شامل حرکتهای مختلف ذرات ناشی از نفوذ است و به زمان کافی جهت تکمیل این مرحله ،احتیاج است .



فرآیندهای اکسی فیول
گروه فرآیندهای جوشکاری است که در آن، اتصال با ذوب شدن توسط یک یا چند شعله گاز، با اعمال فشار یا بدون آن، با کاربرد فلز پر کننده یا بدون آن انجام می‌شود.
 

shovaleye

عضو جدید
فرآیند جوشکاری با لیزر

فرآیند جوشکاری با لیزر

فرآیند جوشکاری با لیزر
در این روش از پرتوی لیزر برای جوشکاری استفاده می‌شود.در جوشکاری لیزری دانسیته انرژی فراهم شده بسیار بیشتر از جوشکاری با قوس آرگون یا با مشعلهای اکسی اسیتیلن است.
از لیزرهای مختلفی می‌توان برای جوشکاری استفاده کرد مانند لیزر گاز کربنیکی یا لیزر یاقوتی ولی باید دقت کرد که انرژی پرتو آنقدر زیاد نباشد که باعث تبخیر فلز شود.
به طور عمده از دو نوع لیزر در جوشکاری و برشکاری استفاده می‌شود،لیزرهای جامد مثل Ruby و ND:YAG و لیزرهای گاز مثل لیزر CO2 .
لیزر Ruby از یک کریستال استوانه‌ای شکل Ruby (یک نوع اکسید آلومینیوم است که ذرات کرم در آن پخش شده‌اند) تشکیل شده‌است . دو سر آن کاملا صیقلی و آینه‌ای شده و در یک سر آن یک سوراخ ریز برای خروج اشعه لیزر وجود دارد . در اطراف این کریستال لامپ گزنون قرار دارد که لامپ فوق برای کار در سرعت حدود ۱۰۰۰ فلاش در ثانیه طراحی شده‌است . لامپ گزنون با استفاده از یک خازن که حدود ۱۰۰۰ بار در ثانیه شارژ و تخلیه شده فلاش می‌زند و هنگامی که کریستال Ruby تحت تاثیر این فلاش‌ها قرار بگیرد اتمهای کرم داخل شبکه کریستالی تحریک شده و در اثر این تحریک امواج نور از خود ساطع می‌کنند و با باز تابش این اشعه‌ها در سطوح صیقلی و تقویت آنها اشعه لیزر شکل می‌گیرد . اشعه لیزر شکل گرفته از سوراخ ریز خارج شده و سپس به وسیله یک عدسی بر روی قطعه کار متمرکز شده که بر اثر برخورد انرژی بسیار زیادی در سطح کوچکی آزاد می‌کند که باعث ذوب و بخار شدن قطعه و انجام عمل ذوب می‌شود .
محدودیت لیزر Ruby پیوسته نبودن اشعه آن است در حالیکه انرژی خروجی ان بیشتر از لیزر‌های گاز مانند لیزر CO2 است که در آنها اشعه حاصله پیوسته‌است، از لیزر CO2 بیشتر به منظور برش استفاده می‌شود و از لیزر ND:YAG بیشتر برای جوشکاری آلومینیوم استفاده میشود .
از انجا که در این روش مقدار اعظمی از انرژی مصرف شده به گرما تبدیل می‌شود این سیستم باید به یک سیستم خنک کننده مجهز باشد .
در جوشکاری لیزر دو روش عمده برای جوشکاری وجود دارد:
حرکت دادن سریع قطعه زیر اشعه ‌است تا که یک جوش پیوسته شکل بگیرد.
جوش دادن با چند سری پرتاب اشعه که این روش مرسوم تر است.
در جوشکاری لیزر تمامی عملیات ذوب و انجماد در چند میکروثانیه انجام می‌گیرد و به خاطر کوتاه بودن این زمان هیچ واکنشی بین فلز مذاب و اتمسفر انجام نخواهد شد و از این رو گاز محافظ لازم ندارد .
بهترین طرح اتصال برای این نوع جوشکاری طرح اتصال لب به لب می‌باشد و با توجه به محدودیت ضخامت در آن می‌توان ازطرح اتصال‌های T یا اتصال گوشه نیز استفاده نمود.

- مزایای جوشکاری لیزر :
حوضچه مذاب می‌تواند داخل یک محیط شفاف ایجاد شود ( باعکس روشهای معمولی که همیشه حوضچه مذاب در سطح خارجی آنها ایجاد می‌شود ) .
محدوده بسیار وسیعی از مواد را مانند آلیاژها با نقاط ذوب فوق العاده بالا ، مواد غیر همجنس و … را میتوان به یکدیگر جوش داد .
در این روش میتوان مکان‌های غیر قابل دسترسی را جوشکاری نمود .
از آنجا که هیچ الکترودی برای این منظور استفاده نمی‌شود نیازی به جریانهای بالا برای جوشکاری نیست .
اشعه لیزر نیاز به هیچگونه گاز محافظ یا محیط خلاء برای عملکرد ندارد .
به خاطر تمرکز بالای اشعه منطقه HAZ بسیار باریکی در جوش تشکیل میشود .
جوشکاری لیزر نسبت به سایر روشهای جوشکاری تمیز تر است .
- محدودیت‌ها و معایب جوشکاری لیزر :
سیستم‌های جوشکاری لیزر نسبت به سایر دستگاههای سنتی جوشکاری بسیار گران هستند و در ضمن لیزرهایی مانند Ruby به خاطر پالسی بودن اکثر آنها از سرعت پیشروی کمی برخوردارند ( ۲۵ تا ۲۵۰ میلیمتر در دقیقه ) . همچنین این نوع جوشکاری دارای محدودیت عمق نیز می‌باشد .
از اشعه لیزر هم به منظور برش و هم به منظور جوشکاری استفاده می‌شود . این نوع جوشکاری در اتصال قطعات بسیار کوچک الکترونیکی و در سایر میکرو اتصال‌ها کاربرد دارد . از اشعه لیزر میتوان در جوش دادن آلیاژها و سوپر الیاژها با نقطه ذوب بالا و برای جوش دادن فلزات غیر همجنس استفاده نمود . به طور کلی این روش جوشکاری برای استفاده‌های دقیق و حساس استفاده میشود . از این روش میتوان در صنعت اتومبیل و مونتاژ از آن برای جوش دادن درزهای بلند استفاده نمود.
 

shovaleye

عضو جدید
فرآیند جوشکاری با باریکه الکترونی - کنترل کیفیت و بازرسی - ایمنی و بهداشت کار در جوشکاری - مراکز و موسسه‌های جوشکاری

فرآیند جوشکاری با باریکه الکترونی - کنترل کیفیت و بازرسی - ایمنی و بهداشت کار در جوشکاری - مراکز و موسسه‌های جوشکاری

فرآیند جوشکاری با باریکه الکترونی
کاربرد جریانی از الکترونها است که با ولتاژ زیاد شتاب داده شده‌اند و به صورت باریکه‌ای متمرکز به عنوان منبع حرارتی جوشکاری به کار می‌روند. به دلیل دانسیته بالای انرژی در این پرتو منطقه تف دیده بسیار باریک می‌باشد. و جوشی با کیفیت مناسب به دست می‌آید. این فرآیند به عنوان اولین فرآیند جوشکاری بکار رفته برای ساخت بدنه جنگنده ها استفاده شد. بال جنگنده افسانه‌ای F14 یا Tomcat با استفاده از این فرآیند ساخته شده ‌است.

کنترل کیفیت و بازرسی
طبق طبقه بندی استانداردهای مدیریت کیفیت (ISO 9000 ) جوشکاری جزو فرآیندهای ویژه طبقه بندی شده‌است. که این نشان دهنده این است که برای کنترل کیفیت و تضمین کیفیت این فرآیند ویژه می‌باید پیش بینی‌های خاصی انجام داد.

ایمنی و بهداشت کار در جوشکاری
در مرحله اول استفاده از عینک محافظ تحت هیچ شرایطی نباید فراموش شود. در صورت انجام عملیات جوش کاری در محیط بسته بخارات حاصل باید به خوبی تهویه شود. در محیط باز هم باید احتیاط لازم در مورد این بخارات به عمل اید. جهت جلوگیری از آسیب چشم دیگران بهتر است در صورت امکان محل انجام جوشکاری بارتیشن بندی شود. کابل ها نباید در مسیر رفت و آمد یا در معرض ضربه باشد.

مراکز و موسسه‌های جوشکاری
انجمن جوشکاری آمریکا AWS
انستیتو بین المللی جوشکاری IIW
انیستیتو جوشکاری ادیسون EWI
مرکز جهانی اتصال مواد TWI
انیستیتو جوشکاری هُبارت

ادامه دارد.....
 

shovaleye

عضو جدید
A.W.S

A.W.S

. AWS: SFA-5
بررسی خانواده SFA-5.1 برای الکترود های روپوش دار فولاد کربنی برای جوشکاری قوس الکتریکی دستی

الکترود های این خانواده براساس پارامترهای زیر طبقه بندی شده اند :
نوع جریان
نوع روکش
وضعیت جوشکاری
خواص مکانیکی فلز در حالت AS-WELD یا عملیات حرارتی


علایم اختصاری :
F: تخت(flat)
H: افقی(HORIZANTAL)
H-FILLET: افقی گوشه
V- DOWN:عمودی سرازیر(VERTICAL DOWEN)
V: عمودی
OH: بالا سری (OVER HEAD)
علایم اختصاری که در ستون جریان آورده شده به شرح زیر می باشد :
AC: جریان متناوب(CURRENT)
DCEP: جریان برق مستقیم مثبت (Direct current electro positive )
DCEN:: جریان مستقیم منفی(Direct current electro negat

در طبقه بندی AWS ، هر الکترود با یک حرف E ویک چهار ویا پنچ رقمی مشخص می شود :
حرف سمت چپ E معرف الکترود روکش دار است
دو رقم سمت چپ از عدد های چهار رقمی (یا سه رقم از عددهای پنچ رقمی ) معرف استحکام کششی فلز جوش برحسب هزار پوند برا اینچ مربع KSI است .الکترود هایSFA-5.1 از نظر استحکام کششی ، به دو دسته 60 و 70 تقسیم می شوند .
دومین رقم از سمت راست وضعیت جوشکاری را مشخص می کند (POSITION)
EXX1X: برای تمام وضعیتها به غیر از سرازیری
EXX2X: وضعیت های تخت و افقی FLAT & HORIZANTAL
EXX3X: تخت
EXX4X: تخت ،سقفی،افقی، عمودی سرازیر ( (FLAT, Horizontal, Vertical Down, over head
رقم اول از سمت راست نشان دهنده نوع جریان و نوع پلاریتی و نوع روکش و مقدار نفوذ قوس الکتریکی می باشد .


جدول 4- معرفی رقم آخر که نشان دهنده پوشش الکترود و نوع جریان را مشخص می کند.




http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=43751&d=1296489707
 

پیوست ها

  • 4j.jpg
    4j.jpg
    20.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

shovaleye

عضو جدید
تاثیر رطوبت بر روکش الکترود ها

تاثیر رطوبت بر روکش الکترود ها

تاثیر رطوبت بر روکش الکترود ها
وجود رطوبت بیش از اندازه در روپوش الکترود ، معایب بسیاری را در جوش پدید می آورد . به همین دلیل باید روکش ای الکترود ها خشک باشد . بطور کلی ، الکترود ها پس از ساخت وخروج از کارخانه سازنده ، آماده جذب رطوبت از اتمسفر می باشند . اگر میزان رطوبت نسبی هوا ، بیش از %80 باشد ، روپوش الکترود ، جذب رطوبت را با شدت آغاز می کند واگر این میزان به 90% برسد جذب رطوبت باشدت بیشتری ادامه می یابد . الکترود های قلیایی در شرایطی که فقط 24 ساعت در معرض رطوبت قرار گیرد ،کاملا" مرطوب مشوند وغیر قابل استفاده می شوند .در صورتی که اگر رطوبت 80% باشد مدت زمان لازم برای جذب رطوبت به یک هفته می رسد . فقط در صورتی که درصد رطوبت هوا کمتر از 40% باشد الکترود های هیچ آسیبی نمی بیند .

جدول زیر مقدار رطوبت مجاز روکش انواع الکترود ها ی فولادی SFA-5.1 رانشان می دهد.

جدول 5 - مقدار رطوبت مجاز روکش الکترود های جوشکاری چگونگی انبارداری و دستور العمل دوباره خشک کردن الکترود هایSFA-5.1



http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=43755&d=1296490164​
همانگونه که از اطلاعات جدول فوق ملاحظه می شود ، الکترود هی با روپوش سلولزی 2تا 15 برابر بیش از سایر الکترود ها ، مجاز به دریافت وجذب رطوبت بوده ونگه داری آسانتر ی نیاز دارد ودر عین حال ، نیازی به پخت مجدد ندارد . به همین دلیل ، وجود مقدار مجاز رطوبت در روکش الکترودهای سلولزی ، عملکرد جوشکاری آن ها را بهبود می بخشد .
الکترود های با روپوش رتیلی و اسیدی ، شرایط مشابهی در برابر میزان رطوبت از خود نشان می دهند ، به طوری که برای نگه داری آن ها دمای انبار را باید در حدود 37 تا 48 درجه سانتی گراد نگه داشت وپس از باز کردن جعبه ، برای استفاده مجدد ، در 130تا 140درجه سانتی گراد پخت مجدد نمود.

در جه حرارت دوباره خشک کردن الکترود ها ، به ترکیب، نوع وضخامت روکش بستگی مستقیم دارد . روکش های قلیایی وبه ویژه قلیایی محتوی پودر آهن (کم هیدروژن ) ، حساس ترین الکترود های این خانواده به حساب می آیند ، که برای نگه داری آن ها ، باید دمای انبار بین 55تا 165 در جه سانتی گراد حفظ شود ، زیرا درغیر این صورت ، برای پخت مجدد آن ها به گرم کردن 335تا355 درجه سانتی گراد نیاز مبرم است . برای جلوگیری از دوباره خشک کردن ، نباید الکترود ها را برای مدتی بیش از یک ساعت بیرون از ،OVEN، نگه داشت . همچنین سارندگان ، الکترود های قلیایی را بطور مخصوصی خشک کرده وبطور معمول در یک پوشش پلاستیکی که از هوا خالی شده (VACUMM) و سپس در جعبه های مقوایی مخصوصی ویا برعکس ، در جعبه مقوایی که توسط روکش پلاستیکی کاملا" محفوظ گردیه ، بسته بندی می نمایند .

علاوه بر رطوبت مستقیم هوا ، عمل تقطیر رطوبت نیز به الکترود ها آسیب می رساند . اگر اختلاف زیادی بین حداکثر و حداقل درجه حرارت شبانه روز موجود باشد ، و الکترود نیز در انبار سر پوشیده و گرم نگه دار ی نشده ودر OVEN گرم نشود ، چون در طول مدت روز ، هوا به سرعت گرم می شود ، مغزی فولادی الکترود که در کارتن های مقوایی عایق قرار دارد به آهستگی گرم شده وبا پایین آمدن درجه حرارت در شب ، قسمتی از رطوبت موجود در هوا تشکیل شبنم می دهد . این شبنم ، پاکت الکترود را خیس کرده و این رطوبت به تدریج جذب روکش الکترود ها خواهد شد .همچنین مساله تقطیر در هنگام نگه داری الکترود ها در بسته در جای سرد نیز باید مورد توجه قرار گیرد .

هر جوشکار ماهر ، باید با چگونگی تشخیص الکترود های مرطوب آشنایی داشته و از به کارگیری الکترود های مرطوب ، اجتناب ورزد . در صورت نبودن امکانات آزمایشگاهی ، که در آن حالت تشخیص مرطوب بودن الکترود ها تقریبا" مشکلاست ، می توان به قرار زیر عمل کرد:
یک دسته الکترود ( شامل چهار یا پنچ الکترود ) را بین انگشت شست و انگشت نشان دو دست قرار داده و انها را به آهستگی تکان دهید . در صورت خشک بودن ویا دارا رطوبت کم ، برخورد الکترود ها تولید صدای تیز و فلز ی ودر صورت مرطوب بودن ، تولید صدای بم وکند غیر فلزی می کنند . این اختلاف صدا ، برای الکترود های قلیایی که به رطوبت حساس تر ند ف به مراتب بیشتر است .راه حل دیگر ، ملاحظه جرقه های و پاشش وگوش دادن به صدا ی جو شکاری با هر الکترود است . در صورتی که میزان پاشش از حد معمول بیشتر وصدا جوشکار ی به صورت صدای ترکیدن حباب و انفجارات خفیف باشد یعنی الکترود ، بطور یقین مرطوب است واگر هنگام جوشکاری ، زمانی که نیمی از یک شاخه الکترود ذوب واستفاده شده ، عمل جوشکاری را قطع وبه آن دقیق شوند ، تر کهایی طولی در روکش الکترود (از نوک به طرف انبر ) ملاحظه خواهد شد که نشان دهنده بالا بودن مقدار رطوبت الکترود مورد استفاده است .

ادامه دارد.....
 

پیوست ها

  • j5.jpg
    j5.jpg
    30.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

shovaleye

عضو جدید
مشخصات فنی الکترود ها و موارد کاربرد آنها (AWS:SFA5.11)

مشخصات فنی الکترود ها و موارد کاربرد آنها (AWS:SFA5.11)



الکترود ENI 1
الکترود های طبقه بندی شده با این عنوان برای جوشکاری نیکل خالص تجاری به خود و نیز به انواع فولادهادر حالت ریختگی ویا آهنگری وبالاخره برای لایه دهی روی فولادها بکار میرود بعضی از آلیاژهای قابل جوشکاری با این الکترود عبارتند از :
ASTM B160-B161-B162-B163 با اعداد N12200یا UNSO2201. این الکترود ها را می توان با قطر کمتر از 3.2MM را در تمام وضعیتها جوشکاری نمود ولی الکترود های ضخیمتر را در دو وضعیت افقی و تخت میتوان جوشکاری کرد.
الکترودENI CU-7
الکترود های این سری اغلب برای جوشکاری آلیاژهای نیکل-مس به یکدیگر وبه انواع فولادها کاربرد دارد.آلیاژ هایی مثل ASTM:B127-B163-B164-B165
با عدد UNS معدل NO4400 را میتوان با این الکترود جوشکاری کرد .این الکترود ها را می توان با قطر کمتر از 3.2MM را در تمام وضعیتها جوشکاری نمود ولی الکترود های ضخیمتر را در دو وضعیت افقی و تخت میتوان جوشکاری کرد.
الکترودE NI CR Fe -7
الکترود های این سری اغلب برای جوشکاری آلیاژهای نیکل-کرم محتوی آهن وبرای جوشکاری آنها به سطوح clad شده فولادها ونیز برای لایه دهی روی سطوح آنها مناسب می باشد . این الکترود داری قابلیت تهیه جوشهایی را دارند که در دمای 980 درجه سانتی گراد سرویس دهند اما به هر حال در جه حرارتهای بالاتر از 820 درجه سانتی گراد قابلیت مهم خود مثل مقاومت در برابر خوردگی و استحکام خودش را از دست می دهد. آلیاژهای با پایه نیکل –کرم محتوی آهن قابل جوشکاری با این الکترود عبارتند از: ASTM:B163-B166-B167-B168 با عدد UNS معادل NO6600. الکترود ها یی که با قطر کمتر از 3.2MM است را در تمام وضعیتهامی توان جوشکاری کرد ولی اگر الکترود ها بیشتر از 3.2میلی متر باشد فقط در دو وضعیت افقی و تخت میتوان جوشکاری کرد.

الکترود E NI CR FE -2
الکترود های این سری اغلب برای جوشکاری آلیاژهای نیکل-کرم -آهن فولاد های با 9% نیکل فولادهای کربنی – فولادهای ضد زنگ – نیکل خالصو سایر آلیاژ های با ترکیب مشابه کاربرد دارد .جوش حاصل از این الکترود ها اغلب در محدودهء درجه حرارت 980 سانتی گرادد خواص مناسبی را ارائه می دهند هرچند در جه حرارت های بیش از 820 سانتی گراد با افت شدید مقاومت به خوردگی و استحکام فلز جوش مواجه می شود . از آلیاژهای قابل جوشکاری با این الکترود عبارتند از :
ASTM B163,B166, B167-B168 با اعداد UNS6600یامعادلNO2201.
الکترود ها یی که با قطر کمتر از 3.2MM است را در تمام وضعیتهامی توان جوشکاری کردولی اگر الکترود ها بیشتر از 3.2میلی متر باشد فقط در دو وضعیت افقی و تخت میتوان جوشکاری کرد.



 

shovaleye

عضو جدید

الکترود E NI CR FE-3
تمام موارد ذکر شده در الکترود -2 E NI CR FEدر این نوع نیز صدق می کند.
الکترود E NI CR FE-4
الکترودهای موجود در این خانواده برای جوشکاری فولادهای محتوی 9 درصدنیکل بکارمیرود .فولادهایی مثل ASTM:A33-A334-A353-A553-A522با عددNUSبرابرK811340از این جمله اند. استحکام حاصل از این الکترود بیش از الکترود های الکترود E NI CR FE-2 بوده وقابلیت جوشکاری با جریان ACوDCرا دارد .
الکترود E NI MO-1
این الکترود ها برای جوشکاری آلیاژهای نیکل مولیبدن دار فولادها فولادهای روکش شده وسایر آلیاژهای نیکل کاربید دارد آلیاژ هایی مانند ASTM: B335-B619- B622-B626-B333 با عدد UNSمعادل N10001 از این جمله هستند. این الکترودها فقط در وضعیت تخت قابل جوشکاری می باشند.
الکترود E NI MO-3
این الکترود برای جوشکاری انواع آلیاژ های پایه نیکل کبالت وفولاد یا چدن در وضعیت تخت کاربرد دارد .

الکترود E NI MO-7
مقدار کربن این الکترود ها کنترل شده ودر حد اندکی می باشد . مقدار آهن وکبالت نیز در ترکیب شیمیایی این نوع الکترود همواره کنترل می گردد واندک می باشد . این الکترود ها برای جوشکاری آلیاژهای نیکل مولیبدن یا فولادهایی که سطح آنها با لایه نیکل مولیبدن روکش شده به یک آلیاژ نیکل مولیبدن طراحی وبه کار گرفته شده است وبرای اتصال سایر آلیاژ های نیکل ونیز بعضی فولادها نیز بکار می رود . آلیاژ هایی مانند ASTM: B335-B619 -B626-B333 با عدد UNSمعادل N10665 از این جمله هستند. این الکترود ها اغلب در وضعیت تخت استفاده دارد .
الکترود E NI COMO-1
الکترود E NI COMO-1 برای جوشکاری آلیاژ نیکل کرم کبالت مولیبدن (UNS06617) به خودش به فولاد ها وسطوحی از فولاد که با آلیاژ مذکور روکش شده کاربرد دارد . این الکترود جوش با استحکام متوسط ومقاوم در برار خوردگی تا درجه حرارت 820ت 1150 درجه سانتی گراد ایجاد می کند . این الکترود تا قطر 3.2میلی متر قابل جوشکاری در تمام وضعیتها ودر قطر های بالاتر فقط در وضعیت های تخت یا افقی می باشد .
 

shovaleye

عضو جدید

الکترود E NI CRMO-1
این الکترود ها برای جوشکاری آلیاژهای نیکل کرم مولیبدن به خودشان وبه فولادها یی که سطح آنها با آلیاژ مذکور روکش شده , به سایر آلیاژ های پایه نیکل و به فولاد ها بکار می رود . آلیاژ هایی مانند ASTM: B581-B582 –B619-B622 با عدد UNSمعادل N06007 از این جمله هستند .از این الکترود برای شرایط عادی فقط در وضعیت تخت جوشکاری می شود.
الکترود E NI CRMO-2
آنچه در خصوص الکترود های E NI CRMO-1 گفته شد در مورد این الکترود نیز صادق می باشد . آلیاژ هایی مانند ASTM: B435-B572 –B619-B622-B626 با عدد UNSمعادل NO6002 از این جمله هستند .از این الکترود برای شرایط عادی فقط در وضعیت تخت جوشکاری می شود.
الکترود E NI CRMO-3
الکترود E NI CRMO-3 برای جوشکاری آلیاز های نیکل کرم مولیبدن به خودشان و به فولادها ویا به سطوح روکش شده فولادها با آلیاژ مذکور روکش داده شده اند ونیز برا ی جوشکاری سایر آلیاژ های پایه نیکل به فولاد کاربرد دارد .آلیاژ های مانند ASTM: B443-B444 –B446یا عدد UNSمعادل NO6625از این جمله هستند.جوش حاصل از این الکترود بطور معمول خواص مکانیکی خود را تا 980 درجه سانتیگرادحفظ میکندواگر به خواص مکانیکی مثل استحکام کششی یا مقاومت در برابرخوردگی واکسیداسیون در درجه حرارت بالا تر از 820 سانتی گراد نیاز باشد باید از الکترود E NI CRMO-1 استفاده شود . این الکترود تا قطر 3.2میلی متر قابل جوشکاری در تمام وضعیتها ودر قطر های بالاتر فقط در وضعیت های تخت یا افقی می باشد .
الکترود E NI CRMO-4
آنچه در خصوص الکترود های E NI CRMO-3 گفته شد در مورد این الکترود نیز صادق می باشد . با این تفاوت که مقدار کربن فلزات پایه باید حداقل باشد .آلیاژ هایی مانند ASTM: B574-B575 –B619-B622-B626 با عدد UNSمعادل N10276 از این جمله هستند .از این الکترود اغلب در وضعیت تخت جوشکاری می شود.
الکترود E NI CRMO-5
این الکترود بیشتر برای جوشکاری فولادهای روکش شده با آلیاژ نیکل کرم مولیبدن دار به یکدیگر به آلیاژهای پایه نیکل وغیره مثلASTM:B334-B336-B366 با عدد استاندارد UNS: N10002 بکار می رود . این الکترود در شرایط عادی فقط بصورت تخت قلبل استفاده می باشد .
الکترود E NI CRMO-6
این الکترود اغلب برای جوشکاری فولادهای 9% نیکل مثل ASTM:A333-A334-A353-A522-A533با استاندارد UNS:K811340 کاربرد دارند . این الکترود با جریان ACوDC برای قطر نازکتر از 3.2 میلی متر در تما وضعیت ها وبرای قطر های ضخیمتر از آن در وضعیت تختد یا افقی قابل استفاده می باشد.
 

shovaleye

عضو جدید

الکترود E NI CRMO-7
الکترود E NI CRMO-7 برای جوشکاری آلیاژهای نیکل کرم مولیبدن دار وفولادهایی که سطح آنها با آلیاژ مذکور پوشش داده شده به یکدیگر به انواع فولادها باسایر آلیاژها پایه نیکل کاربرد دارند . آلیاژ هایی مانند ASTM: B574-B575 –B619-B622-B626 با عدد UNSمعادل No6455 از این جمله هستند .از این الکترود در شرای عادی در وضعیت تخت جوشکاری می شود.

الکترودE NI CRMO-9
تمام موارد ذکر شده برای الکترودE NI CRMO-7 گفته شددر خصوص این الکترود نیز صادق می باشد .

الکترودE NI CRMO-10
تمام موارد ذکر شده برای الکترودE NI CRMO-7 گفته شددر خصوص این الکترود نیز صادق می باشد.
الکترودE NI CRMO-11
تمام موارد ذکر شده برای الکترودE NI CRMO-7 گفته شددر خصوص این الکترود نیز صادق می باشد.
الکترودE NI CRMO-12
این الکترود برای جوشکاری فولادهای زنگ نزن آستنیتی کرم نیکل مولیبدن دار به یکدیگر به فولادهای زنگ نزن دوفاز فریتی –آستنیتی به آلیاژهای نیکل کرم مولیبدن وبه انواع فولاده کاربرد وسیعی دارد. این الکترود برای جوشکاری فولادهای زنگ نزن مقاوم به خوردگی به ویژه تحت خزش های بالا بسیار مفید بوده واغلب فلزاتی که امکان جوشکاری با این الکترود را دارند عبارتند از ASTM:A167-A182-A276-A249-A312-A473-A479-A358 با عدد استاندارد UNS:S31254. این الکترود تا قطر 3.2میلی متر قابل جوشکاری در تمام وضعیتها ودر قطر های بالاتر فقط در وضعیت های تخت یا افقی می باشد .


ادامه دارد.....
 

shovaleye

عضو جدید
بررسی خانواده aws:sfa-5.4 الکترود ها روپوش در فولادهای زنگ نزن برای جوشکاری قوس الکتریکی

بررسی خانواده aws:sfa-5.4 الکترود ها روپوش در فولادهای زنگ نزن برای جوشکاری قوس الکتریکی

بررسی خانواده AWS:SFA-5.4 الکترود ها روپوش در فولادهای زنگ نزن برای جوشکاری قوس الکتریکی

مشخصات فنی مندرج در این طبقه بندی برای استفاده از الکترود های روکش دار فولادی زنگ نزن در فرایند جوشکاری قوس لکتریکی دستی تدوین شده است . مقدارکرم در فلز جوش رسوب کرده به وسیله الکترود های این خانواده حداقل 10.5 در صد یا بیشتر است ضمن اینکه مقدار آهن موجود نیز از سایر عناصر موجود در الکترود بیشتر خواهد بود ووظیفه بالانس کردن ترکیب و آنالیز را برعهده دارد . این تقسیم بندی شامل طبقه بندی بزای الکترود ها ی E 502-XX E 505-XX ,E7CR-XX نیز خواهد بود .
در خانواده SFA5.5 که مربوط به الکترود های آلیاژی با فرایند قوس الکتریکی می باشد نیز الکترود هایی وجود دارد که قابلیت های مشابهی با الکترود های فولاد ضد زنگ دارد .
الکترود موجود درخانواده SFA5.4 براساس زیر طبقه بندی می شوند:
1.ترکیبات شیمیایی فلز جو ش جامد شده
2.جریان ووضعیت جوشکاری

نکته قابل توجه دیگر آن است که همیشه این امکان وجود دارد که الکترود های طبقه بندی شده براساس دو پارامتر بالا که ازهر نظر شبیه هم باشد , از برخی جهات تفاوتهایی داشته باشند مانند الکترود هایEXXX-15,EXXX-16 ,EXXX17,EXXX25 EXXX26.

نکات مهمی که باید در مدنظر قرار گیرد عبارتند از :
•به غیر از عناصری که در جدول بعنوان ترکیب شیمیایی فلز جوش معرفی شده اند , اگر عناصر دیگری نیز وارد ترکیب شوند مقدار آنها به غیر از آهن هرگز نباید از 0.5 بیشتر باشد .
•پسوند های xx که در انتهای مشخصه هر الکترود آورده شده است می توانند هریک از اعداد ,16,17,25,2615 باشند .
•در الکترود E349-XX مقادیر ی معادل 0.1تا0.3 درصد وانادیم 0.15درصد تیتانیوم و1.25تا1.75 درصد تنگستن نیز وجود دارد.
اندازه های استاندارد الکترود های فولادی زنگ نزن SAF:5.4

بطور کلی سازندگان معتبر الکترود در سراسر دنیا همواره سعی می کنند تا با رعایت یک استاندارد جهانی مثل AWS تولیدات خود را با گذشت زمان از نظر ابعاد ی با حداقلب تغییرات وبسته ترین روادار های مجاز به مشتریان عرضه نمایند جدول7 اندازه استاندارد الکترود ها ی زنگ نزن را در SFA5.4 نشان می دهد.

 

shovaleye

عضو جدید
ادامه الکترود های فولادی زنگ نزن sfa5.4

ادامه الکترود های فولادی زنگ نزن sfa5.4

جدول 7- اندازه استاندارد شده الکترود های فولادی زنگ نزن SFA5.4


قطر مغزی الکترود هرگز نباید خارج از تلرانس مجاز .0.5± میلی متر قرار می گیرد . طول الکترود نیز نباید بیش از 6.4 ± میلمتر باشد اندازه استاندار الکترود های زنگ نزن در جدول بالا آمده است .

مغزی الکترود باید همیشه در مر کز روکش قرار گیرد یا بعبارتی باید روپوش الکترود در دور تا دور مغزی یکسان باشد . عدم هم مرکزی روکش و مغزی در الکترود های تا قطر 2.5 میلی متر ی نباید از 7 درصد ودر الکترود های تا4 میلی متر ی از 5 در صد وبرای الکترود های بیش از 4 و5 میلی متر از 4 درصد بیشتر باشد .
نکته قابل توجه دیگر در این الکترود ها اندازه لختی مغزی بدون روکش در انتهای الکترود برای الکترود های قطر 4 میلی متری ونازکتر نباید از 12 میلی متر وبیشتر از 30 میلی متر باشد برای الکترود های کلفتر از 4 میلی متر این اندازه نباید کمتر 19 میلی متر وبلندتر از 38 میلی متر باشد تا امکان براقراری ارتباط بین بخش الکتریکی انبر جوشکاری والکترود فراهم آید ودر ضمن از دور ریز شدن آن نیز جلوگیر ی شو.د همچین باید سر الکترود نیز به حد کافی لخت باشد که بتواند قوس در آن با اتصال کوتاه ایجاد گردد. طول این بخش (ARC END) نباید از 3 میلی متر تجاوز کند.


 

shovaleye

عضو جدید
فلز فریت در فلز جوش

فلز فریت در فلز جوش


فلز فریت در فلز جوش

فاز فریت بعنوان یک عامل موثر وتعیین کننده برای جلوگیری از تشکیل ترک ها وشیار های شکننده در جوش به شمار می آید این در حالی است که سالیان متمادی می گذرد که جوشهای آستینتی صد در صد در صنایع فولادی زنگ نزن کاربرد وسیعی پیدا کرده است .بطور کلی وقتی جوشها در فیکسچر مقید می شوند وجود فریت در جوش کمک شایانی بویژه در اتصالات بزرگ در کاهش مقدار ترکها را خواهد داشت . زیرا فریت محدوده استحکام فلز جوش را تا حدودی افزایش می دهد ومقاومت به خوردگی را نیز بالا می برد . اما همین فاز در سرویس های درجه بالا در اثر تبدیل به فاز تردد و شکننده سیکما(σ) خواص مکانیکی فلز جوش بویژه چقرمگی را تا حدود زیاد کاهش می دهد .
مقدار فریت موجود در فلز جوش را می توان بو سیله تجهیزات مغناطیسی محاسبه کرد اگر چه کمیت استاندارد aws و دیگر انجمن ها با تهیه منحنی کاربردی وفرموله کردن آنها مثل wrc وغیره امکان محاسبه مقدار تقریبی فاز فریت موجود در فلز جوش را تا حد زیادی فر اهم نمود ه اند .
با توجه به اینکه حضور نیتروژن در در حوضچه مذاب ود نهایت فلز جوش می تواند عدد فریت را گاهی تا صفر کاهش دهد . وجود 0.1 در صد نیتروژن در فلز جوش عدد فریت را تا fn=8 کاهش می دهد.

در خانواده الکترود e3xx انواع الکترود e310 ,e320,e330,e320lr,e383,e385صددر صد آستنیتی هستند اما الکترود e316 مقدارکمی فریت در فلز جوش ایجاد کرده وبه طور عمومی برای محل هایی که به مقاومت به خوردگی بیشتر ی در فلز جوش نیاز است کاربرد دارد . این الکترود در صورت لزوم می تواند جوش با عدد فریت fn=4 را تهیه کند سایر الکترود ها بیان شده در بالا علیرغم آنکه در استاندار غیر فریتی هستند اما در تولیدات سازنگان بخاطر وجود ترکیبات فریت زا در روکش الکترود در نهایت جوش با وجود مقادیر بسیار اندک فریت تولید کرده وحتی گپاهی به fn=4نیز می رسد . الکترود e16-8-2 بصور معمول دارای عدد فریت کمتر از fn=5بوده والکترود ها ی e312,e2209.e2553 معمولا" دارای مقادیر بسیار بالای فریت با عدد فریت در حدود fn=20 می باشند.


ادامه دارد.....
 

Similar threads

بالا