"Pejman"
دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
Chlorella جلبك دريائي سبز رنگي است كه در آبهاي شيرين كشت داده ميشود .
ميكرو ارگانيسمي گياهي است كه بوئي شبيه علفهاي وحشي ميدهد و اين صرفاً به واسطه وجود ميزان بسيار بالاي كلروفيل در آن مي باشد . بالاترين ميزان وجود كلروفيل در گياهان جهان در اين ميكروارگانسيم نهفته است . حتي سه ميليارد سال است كه در كره خاك زندگي مي كند و يكي از ابتدائي ترين اشكال غذا در كره زمين به حساب ميايد .
نام ديگر اين ماده قاتل CO2 است . ( CO2 Killer ) دانشمندان معتقدند اگر اين ميكرو ارگانسيم خلق نمي شد ميزان غلظت اكسيژن هوا در جو زمين به حدي نمي رسيد كه ساير طبقات بالاي جانداران محيط مناسب تنفس را بيايند چون در ازاي مصرف Chlorella ، CO2 تا حد بسيار زيادي اكسيژن رها مي كند تا خود رشد نمايد .
آلودگيهاي انساني غذاي اوست آنها را مي بلعد و در ازاي آن خود به غذائي كامل مبدل ميگردد و اكسيژن مورد نياز انسان و جانداران را تامين مي كند .
سنگواره هاي يافته شده اين ميكروارگانسيم به دوران اول زمين شناسي باز مي گردد .
Chlorella يكي از سالمترين و غني ترين اشكال غذائي در هستي است علاوه بر آن در كنار ارزشهاي غذائي بسيار بالا جهت خوراك انسان انواع پائين تر در طبقه بندي اين ماده بعنوان مكمل غذائي دام و طيور ( كه پس از رشد به مصرف انسان رسيده و يا انسان از محصولاتشان استفاده مي نمايد ) در سرتاسر جهان در سطح وسيعي بكار گرفته مي شود .
Chlorella چگونه رشد مي کند؟
Chlorella در آب شيرين و در يك سيستم بسته از لوله هاي شيشه اي به طول 500 كيلومتر در شبكه به هم تنيده اي با رعايت دقيقترين پارامترهاي ورودي به اين سيستم بدون كوچكترين رابطه با محيط خارج و ابزار كامپيوتري دقيق تعيين ميزان وروديها رشد مينمايد .
آب آشاميدني مصرفي در اين 500 كيلومتر لوله شيشه اي 600 متر مكعب است كه قبل از ورود تصفيه مجدد ، و ***** مي گردد تا آبي خالص براي توليد ماده غذائي 100 % طبيعي و خالص تهيه گردد . Chlorella در مجاورت چند نمك خوراكي با درجه خلوص 99/99 % و در مجاورت CO 2 بعنوان يكي از پارامترهاي فتوسنتز و نور خورشيد حيات بخش رشد مي كنند . Chlorella در هر شبانه روز 4 برابر مي شود ( معدودند سلولهائي كه در تقسيم خود 4 برابر شوند ) اين امكان خود به منزله خلوص ژنتيك و توانائيهاي شگرف اين ميكروارگانسيم است كه با خود سلامت جسماني و كمال غذائي را به ارمغان مي آورد .
بعنوان مثال Chlorella باعث رشد چهار برابري باكتري مفيدي در درون معده انسان بنام Lactobacilli مي گردد .
اين خود به عمل هضم و گوارش ساير مواد خوراكي مصرفي انسان كمكهاي شاياني مينمايد .
بسياري از دانشمندان پزشكي اعتقاد دارند بخشي از معضلات كنوني انسان در اثر عدم توانائي بدن در مصرف مواد غذائي ، سوخت و ساز و ناتواني در هضم غذا پديد ميايد .
چگونه پوسته خارجي Chlorella شکسته و باز مي شود؟
اگر ديواره ( پوسته خارجي ) سلول Chlorella شكسته و باز نشود مواد مغذي درون آن به سادگي در دسترس نخواهد بود . با وجود اين بسياري از توليد كنندگان آن در جهان در كنار معايب آشكار توليد در محيطهاي باز ديواره آنرا نيز مي شكافند . اين واقعيتي محض است كه وجه تمايز آشكار بين Chlorella با ساير انواع Alga ها در طبيعت وجود همين ديواره فيبري در آن است . اين عمل با بكارگيري اختلاف پتانسيل فشار در درون مخازن جمع آوري اين ماده و رهاسازي ناگهاني آن صورت مي پذيرد كه ديوارة Chlorella بدون آسيب رسيدن به مواد درون آن مي شكند .
ميدانيم رعايت مصرف Fiber ها در غذاي روزانه در زندگي تاكيد بسيار دارد و امروزه در هيچ رژيم غذائي پذيرفته شده در بين اقوام و ملل موردي را نمي توان يافت كه بر اثرات ثبت مصرف Fiber ( فيبرهاي موجود در ميوه و سبزيجات ) تاكيد نكند اما بهتر است اينرا نيز به دانش پيشين علوم تغذيه اضافه كنيم كه بهترين ، عاليترين ، مغذي ترين و مفيد ترين فيبر موجود در جهان هستي فيبري است كه ديواره Chlorella را مي سازد و ساختمان زيباي خود را در بدن حفظ كرده با فلزات سنگين بدن در هم مي آميزد پرتوهاي خطرناك و سرطان زا را در آغوش ميگيرد و سموم غذائي و يا شيميائي مصرف شده يا وارد شده به بدن را در بر گرفته و از بدن خارج مينمايد ( Detoxification ) اجمالاً يادآور شدم بدن را با قدرت بالائي پالايش كرده و سم زدائي مي كند .
برخي سعي كرده اند با عمل سايش اين ديواره را شكافته به هسته اصلي آن برسند كه اندازه بسيار ريز اين سلول مانع از دسترسي به اين هدف گرديده عملاً به نتيجه مطلوب نمي رسد .
در اين روش كه روشي Organic است به بهترين وجه تا 90% از سلولها شكسته شده و مواد مغذي درون آن در دسترس قرار ميگيرد . اين بالاترين ميزان سلولهاي شكسته شده در بين ساير انواع موجود در بازار جهاني ميباشد .
تفاوتهاي اساسي Chlorella توليد شده در سيستم بسته با ساير انواع موجود در بازار، چيست؟
همانگونه كه يادآور شدم در اين روش محصول توليد شده از هر گونه آلودگي محيطي ، آب هوا و آلاينده هاي موجود در آنها مبري است . آنچه به درون اين سيستم وارد مي گردد چند ماده نمكي با Medical grade است كه به همراه گاز CO2 جهت تغذيه به سيستم وارد مي گردد كه خود خلوص بسيار بالائي را در محصول ايجاد مي نمايد ثانياً شكسته شدن سلولها تا ميزان 90% آنرا به غني ترين ماده در بين ساير انواع تبديل مينمايد . بررسي هاي اخير در خصوص ساير انواع كشت شده در محيطهاي باز حاكي از وجود مواد سمي و برخي فلزات سنگين در آنهاست كه مصرف انساني آنرا مورد ترديد قرار داده است .
آيا در بين ساير انواع ميکرو ارگانيسم ها از ساير انواع مي توان استفاده نمود يا اينکه چيز خاصي در Chlorella وجود دارد؟
ميدانيم بين 40 تا 70 هزار نوع جلبك در جهان وجود دارند . برخي از آنها بسيار مغذي نيز هستند و اكثريت باقيمانده آنها سمي ميباشند . Chlorella در توليد به روش فوق در بين عده بسيار اندكي از Chlorella ها قرار دارد و نام كامل آن Chlorella vulgaris ميباشد. در بين انواع اخير ميتوان جلبكهاي Pyrensoida ، Spiruline ( كه اساساً نوعي باكتري است ) ، Duniella كه جلبكي آبي رنگ است اشاره نمود كه هيچيك ارزشهاي غذائي Chlorella را ندارند .
Chlorella چه زماني کشف شد؟
تحققات موثر در خصوص اين ميكروارگانسيم در اواخر قرن 19 و در ناحيه شمالي اتحاديه جماهير شوروي در تحقيقات فضائي ثبت شده است كه كاربردهاي آن را در شرائط عدم وجود اكسيژن در فضا بررسي مي گردند .
امروزه ژاپنيها ، چيني ها و ساير اقوام جنوب شرقي آسيا بيش از مصرف ويتامين C در آمريكا از Chlorella در رژيم روزانه استفاده مينمايند .
Chlorella از هر گونه ويتامين ، مولتي ويتامين و يا مكمل غذائي موجود در بازار مصرف غني تر است و اساساً با آنها قابل مقايسه نيست .
چرا تا کنون راجع به Chlorella سخني در ميان نبوده است؟
در حاليكه Chlorella در ژاپن و شبه قاره شناخته شده است اما در چند دهه اخير به غرب راه يافته است و در كشور ما ايران نيز سخني از آن در ميان نبوده يا حداقل در بين گروه مردم شناخت دقيقي از آن در دسترس نيست ، شايد به اندازه نگرش جامعه ما به گياهان داروئي و خواص آنها و يا ساير قابليتهاي طبيعت مانع از توجه به اين ميكروارگانيسم بوده باشد .
از سوي ديگر ساير مواد غذائي موجود در طبيعت مانند melatonin ، Agar ، Alovera و قرصهاي مولتي ويتامين ، مكمل هاي غذائي بر گرفته از غلات و غيره در مقاطعي از زندگي هر نسلي اشتهار يافته ولي بزودي بدست فراموشي سپرده مي شوند . اما Chlorella به آرامي ولي با وسعت زياد راه خود را در جوامع انساني باز مي كند . ارزشهاي غير قابل انكار خود را به رخ مي كشد و در عرصه تغذيه طبيعي ، ناگفته هاي بسيار و ايجاد تغييرات اساسي در رشد و نمود انسان است . اگر Chlorella با ما هم خانه شود و در جان انسانها رخنه كند براي هميشه در آنجا باقي ميماند و تاثيرات مثبت آن تا پايان در كنار انسانهاست .
بسياري از گياهان طبيعي را مي شناسيم و فراتر از آن بسياري هورمونهاي مصنوعي يا نيمه آزمايشگاهي را نيز به ياد مي آوريم كه در بين انسانها مانند جرقه اي پديدار شدند و در كوتاه زمان از خاطره ها رخت بر بستند اما Chlorella همان چيزي است كه واقعاً جوامع انساني را به شكلي اساسي و در ميان مدت متحول مينمايد .
تنها مصرف 3 تا 5 گرم از اين ماده به شكل مستقيم ( قرص – كپسول ) و يا در مواد غذائي مصرفي روزانه در 6 ماه تغييرات شگرفي در زندگي ، سوخت و ساز ، سلامت ، عدم نياز دارو ، سم زدائي بدن ، بهبود كيفيت كاركرد اعضاي داخلي گوارشي ، عصبي باز مي كند و تنها 3 گرم از اين ماده ما را از مصرف بسياري از پروتئينها ، چربيهاي مفيد و گروه وسيعي از ويتامينها مخصوصاً خانواده ويتامين B و در بين آنها B 12 كه كمبود آن در كشورهاي در حال رشد به شكل آشكاري بر زندگي تاثيرات منفي گزارده است بي نياز مي نمايد .
فوائد اصلي در تندرستي انسانها که Chlorella داراي آن است کدام است؟
از فوائد تغذيه اي Chlorella مواردي را ذكر كرده ايم . جدولي در پايان گزارش خواهيد يافت كه آن مواد را مفصلاً شرح مي دهند ، اما در كنار اين واقعيت كه Chlorella يك غذاي كامل است كه بدن را تقريباً از كليه نيازهاي غذائي بي نياز مي سازد ميتوان به يكي ديگر از خاصــيتهاي برجســــته اين مــاده كه بالا بـــردن سطح ايمني بدن " Upgrading the immune system " ميباشد اشاره نمود . بدن انسان را در مقابل بيماريها مقاوم مي نمايد و اين بدليل ايجاد يك سطح تعادل كامل در بدن ميباشد .
يكي ديگر از خواص برجسته Chlorella قــدرت بسيار زياد سم زدائي " Detoxi fying Agent " بدن ميباشد و يك Anti bacterial قوي است .
اين ميكروارگانيسم عاليترين شرائط هضم را در بدن ايجاد مي نمايد و سطح سوخت و ساز بدن را در مطلوب ترين وضعيت نگاه مي دارد . ساير فوائد اين ماده در اين مقاله و ديگر مقالات كه در آينده در دسترس خواهد بود مفصلاً شرح خواهم داد .
تا چه ميزان تحقيقات علمي روي اين ماده صورت گرفته است؟
Chlorella يكي از مهمترين موضوعات تحقيقات در رشته تغذيه در تمام تاريخ بشر بوده است و به همراه باكتري Spirulina ، Chlorella جزو اولين موجوداتي هستند كه در تحقيقات علمي NASA جهت كشت در ايستگاه فضائي در حال تكميل در نظر گرفته شده اند و آن صرفاً بدليل امكان توليد O 2 از طريق جذب CO2 تنفس يك فضانورد و سرانجام توليد يك غذاي كامل است .
تحقيقات انجام شده پيرامون Chlorella در سرتاسر جهان از دانشگاهها گرفته تا موسسات تحقيقاتي دولتي ، وابسته به دولت و يا موسسات خصوصي سرچشمه گرفته و در حال حاضر نيز ادامه دارد . تا كنون حتي يك گزارش منفي از تاثيرات اين ماده در عرصه سلامتي انسانها بدست نيامده است ليستي از اين مراجع در پايان گزارش موجود است .
تا چه ميزان مي بايستي از اين ميکروارگانيسم استفاده نمائيم؟
3 گرم در روز دوز مناسبي براي هر انسان بالغ است كه روزانه مصرف نمايد .
اگر چه با مصرف روزانه اين سه گرم بدن انسان بسياري از مواد غذائي نظير آمينو اسيدها (پروتئين ها ) ، ويتامينهاي حياتي و ضروري كربوهيدراتها و آنزيمهاي مورد نياز خود را همراه با انرژي لازم جهت كارائي بسيار چشمگير خود جذب مينمايد اما وضعيت نهائي و شگرف تاثير محسوس Chlorella با مصرف 7-5 گرم در روز بدست مي آيد به عبارت ديگر تنها با مصرف 7-5 گرم Chlorella در روز است كه تاثيرات جانبي و محسوس تر آن بر ارگانسيم بدن نظير تغييرات در شرائط هضم ، توليد انرژي فزون تر ، سلامتي در شكل بسيار كاملتري نمايان ميگردد . دوز 7-5 گرم دوز مناسب سالمندان ، ورزشكاران و انسانهائي است كه در شرائط بسيار نامساعد سلامتي به سر مي برند .
در مراحل بالاتر و استفاده از دوزهاي بالاتر نظير 12-10 گرم در روز انسان ميتواند مصرف گوشت را متوقف ساخته و اطمينان نمايد تمامي پروتئين موجود در گوشت را به همراه ساير پارامترهاي موجود در گوشت را به بدن خود مي رساند
در زماني که Chlorella در غذاي روزانه و يا به شکل قرص استفاده مي شود چه نتايجي را بايستي انتظار داشته باشيم؟
اولين نتيجه اصلاح ساختار هضم است . علي الخصوص اگر شما از بوي بد دهان حاصل از اختلالات معده رنج مي بريد و يا دچار Constipation هستيد ، اينگونه اختلالات به فوريت اصلاح مي گردد آنهم با استفاده از پائين ترين دوز توصيه شده Chlorella يعني 2-1 گرم در روز .
اما بسياري از تاثيرات ثبت Chlorella اساسي تر و غير محسوس ترند كه از آن ميان ميتوان به نقش پالايش اين ماده در بدن و سم زدائي بدن اشاره نمود . سموم و مواد مصنوعي موجود در قوت روزانه انسان به سرعت و با افزايش زمان مصرف از 3 تا 6 ماه شروع به خروج از بدن نموده و بدن از اينگونه اختلالات از سيستم گردش خون كه عوارض جانبي فراوان دارند رهائي ميابد . اين تاثير توسط شخص احساس نمي گردد ولي حضور در شرايط سلامتي را هر كس به سهولت احساس خواهد نمود .
اگر چنانچه خون انسان آلوده به فلزات سنگين با پرتوهاي راديواكتيو آزمايش شود و نتيجه آن مثبت باشد پس از مصرف Chlorella در ميان مدت بين 3 – 6 ماه با روز مناسب بدن پالايش مي شود .
در خصوص آلودگي شديد به فلزات سنگين و پرتوهاي راديواكتيو قابل اندازه گيري و خطرناك شخص بيمار مي تواند ، با 20 – 15 گرم در روز به سلامتي كامل برگردد . البته ميزان آلودگي در مقدار مصرف موثر است .
در چه ساعاتي از شبانه روز بهتر است Chlorella را مصرف نمائيم؟
Chlorella را مي توان در هر ساعتي از شبانه روز مصرف كرد روز مصرف را مي توان در يك يا چند وعده به بدن رسانيد . بهتر است دوز لازم را در مقاديري اندك و در طول روز مصرف نمود اما صبحها بهترين وقت براي مصرف مي باشد و همچنين خوردن Chlorella قبل از غذا باعث بهبود شرايط هضم مي گردد .
چرا بايستي آنرا قبل از غذا مصرف نمائيم؟
هماهنگونه كه قبلاً اشاره نمودم وجود Chlorella در معده انسان باعث افزايش سطح Lactobacill به ميزان 400 % ميگردد . اين تاثير آني است و باكتري مذكور از مفيد ترين انواع خود در معده انسان است آنهم به دو دليل 1 – هضم بهتر غذا و در نتيجه 2 – جذب كامل مواد غذائي در مراحل بعدي
ميكرو ارگانيسمي گياهي است كه بوئي شبيه علفهاي وحشي ميدهد و اين صرفاً به واسطه وجود ميزان بسيار بالاي كلروفيل در آن مي باشد . بالاترين ميزان وجود كلروفيل در گياهان جهان در اين ميكروارگانسيم نهفته است . حتي سه ميليارد سال است كه در كره خاك زندگي مي كند و يكي از ابتدائي ترين اشكال غذا در كره زمين به حساب ميايد .
نام ديگر اين ماده قاتل CO2 است . ( CO2 Killer ) دانشمندان معتقدند اگر اين ميكرو ارگانسيم خلق نمي شد ميزان غلظت اكسيژن هوا در جو زمين به حدي نمي رسيد كه ساير طبقات بالاي جانداران محيط مناسب تنفس را بيايند چون در ازاي مصرف Chlorella ، CO2 تا حد بسيار زيادي اكسيژن رها مي كند تا خود رشد نمايد .
آلودگيهاي انساني غذاي اوست آنها را مي بلعد و در ازاي آن خود به غذائي كامل مبدل ميگردد و اكسيژن مورد نياز انسان و جانداران را تامين مي كند .
سنگواره هاي يافته شده اين ميكروارگانسيم به دوران اول زمين شناسي باز مي گردد .
Chlorella يكي از سالمترين و غني ترين اشكال غذائي در هستي است علاوه بر آن در كنار ارزشهاي غذائي بسيار بالا جهت خوراك انسان انواع پائين تر در طبقه بندي اين ماده بعنوان مكمل غذائي دام و طيور ( كه پس از رشد به مصرف انسان رسيده و يا انسان از محصولاتشان استفاده مي نمايد ) در سرتاسر جهان در سطح وسيعي بكار گرفته مي شود .
Chlorella چگونه رشد مي کند؟
Chlorella در آب شيرين و در يك سيستم بسته از لوله هاي شيشه اي به طول 500 كيلومتر در شبكه به هم تنيده اي با رعايت دقيقترين پارامترهاي ورودي به اين سيستم بدون كوچكترين رابطه با محيط خارج و ابزار كامپيوتري دقيق تعيين ميزان وروديها رشد مينمايد .
آب آشاميدني مصرفي در اين 500 كيلومتر لوله شيشه اي 600 متر مكعب است كه قبل از ورود تصفيه مجدد ، و ***** مي گردد تا آبي خالص براي توليد ماده غذائي 100 % طبيعي و خالص تهيه گردد . Chlorella در مجاورت چند نمك خوراكي با درجه خلوص 99/99 % و در مجاورت CO 2 بعنوان يكي از پارامترهاي فتوسنتز و نور خورشيد حيات بخش رشد مي كنند . Chlorella در هر شبانه روز 4 برابر مي شود ( معدودند سلولهائي كه در تقسيم خود 4 برابر شوند ) اين امكان خود به منزله خلوص ژنتيك و توانائيهاي شگرف اين ميكروارگانسيم است كه با خود سلامت جسماني و كمال غذائي را به ارمغان مي آورد .
بعنوان مثال Chlorella باعث رشد چهار برابري باكتري مفيدي در درون معده انسان بنام Lactobacilli مي گردد .
اين خود به عمل هضم و گوارش ساير مواد خوراكي مصرفي انسان كمكهاي شاياني مينمايد .
بسياري از دانشمندان پزشكي اعتقاد دارند بخشي از معضلات كنوني انسان در اثر عدم توانائي بدن در مصرف مواد غذائي ، سوخت و ساز و ناتواني در هضم غذا پديد ميايد .
چگونه پوسته خارجي Chlorella شکسته و باز مي شود؟
اگر ديواره ( پوسته خارجي ) سلول Chlorella شكسته و باز نشود مواد مغذي درون آن به سادگي در دسترس نخواهد بود . با وجود اين بسياري از توليد كنندگان آن در جهان در كنار معايب آشكار توليد در محيطهاي باز ديواره آنرا نيز مي شكافند . اين واقعيتي محض است كه وجه تمايز آشكار بين Chlorella با ساير انواع Alga ها در طبيعت وجود همين ديواره فيبري در آن است . اين عمل با بكارگيري اختلاف پتانسيل فشار در درون مخازن جمع آوري اين ماده و رهاسازي ناگهاني آن صورت مي پذيرد كه ديوارة Chlorella بدون آسيب رسيدن به مواد درون آن مي شكند .
ميدانيم رعايت مصرف Fiber ها در غذاي روزانه در زندگي تاكيد بسيار دارد و امروزه در هيچ رژيم غذائي پذيرفته شده در بين اقوام و ملل موردي را نمي توان يافت كه بر اثرات ثبت مصرف Fiber ( فيبرهاي موجود در ميوه و سبزيجات ) تاكيد نكند اما بهتر است اينرا نيز به دانش پيشين علوم تغذيه اضافه كنيم كه بهترين ، عاليترين ، مغذي ترين و مفيد ترين فيبر موجود در جهان هستي فيبري است كه ديواره Chlorella را مي سازد و ساختمان زيباي خود را در بدن حفظ كرده با فلزات سنگين بدن در هم مي آميزد پرتوهاي خطرناك و سرطان زا را در آغوش ميگيرد و سموم غذائي و يا شيميائي مصرف شده يا وارد شده به بدن را در بر گرفته و از بدن خارج مينمايد ( Detoxification ) اجمالاً يادآور شدم بدن را با قدرت بالائي پالايش كرده و سم زدائي مي كند .
برخي سعي كرده اند با عمل سايش اين ديواره را شكافته به هسته اصلي آن برسند كه اندازه بسيار ريز اين سلول مانع از دسترسي به اين هدف گرديده عملاً به نتيجه مطلوب نمي رسد .
در اين روش كه روشي Organic است به بهترين وجه تا 90% از سلولها شكسته شده و مواد مغذي درون آن در دسترس قرار ميگيرد . اين بالاترين ميزان سلولهاي شكسته شده در بين ساير انواع موجود در بازار جهاني ميباشد .
تفاوتهاي اساسي Chlorella توليد شده در سيستم بسته با ساير انواع موجود در بازار، چيست؟
همانگونه كه يادآور شدم در اين روش محصول توليد شده از هر گونه آلودگي محيطي ، آب هوا و آلاينده هاي موجود در آنها مبري است . آنچه به درون اين سيستم وارد مي گردد چند ماده نمكي با Medical grade است كه به همراه گاز CO2 جهت تغذيه به سيستم وارد مي گردد كه خود خلوص بسيار بالائي را در محصول ايجاد مي نمايد ثانياً شكسته شدن سلولها تا ميزان 90% آنرا به غني ترين ماده در بين ساير انواع تبديل مينمايد . بررسي هاي اخير در خصوص ساير انواع كشت شده در محيطهاي باز حاكي از وجود مواد سمي و برخي فلزات سنگين در آنهاست كه مصرف انساني آنرا مورد ترديد قرار داده است .
آيا در بين ساير انواع ميکرو ارگانيسم ها از ساير انواع مي توان استفاده نمود يا اينکه چيز خاصي در Chlorella وجود دارد؟
ميدانيم بين 40 تا 70 هزار نوع جلبك در جهان وجود دارند . برخي از آنها بسيار مغذي نيز هستند و اكثريت باقيمانده آنها سمي ميباشند . Chlorella در توليد به روش فوق در بين عده بسيار اندكي از Chlorella ها قرار دارد و نام كامل آن Chlorella vulgaris ميباشد. در بين انواع اخير ميتوان جلبكهاي Pyrensoida ، Spiruline ( كه اساساً نوعي باكتري است ) ، Duniella كه جلبكي آبي رنگ است اشاره نمود كه هيچيك ارزشهاي غذائي Chlorella را ندارند .
Chlorella چه زماني کشف شد؟
تحققات موثر در خصوص اين ميكروارگانسيم در اواخر قرن 19 و در ناحيه شمالي اتحاديه جماهير شوروي در تحقيقات فضائي ثبت شده است كه كاربردهاي آن را در شرائط عدم وجود اكسيژن در فضا بررسي مي گردند .
امروزه ژاپنيها ، چيني ها و ساير اقوام جنوب شرقي آسيا بيش از مصرف ويتامين C در آمريكا از Chlorella در رژيم روزانه استفاده مينمايند .
Chlorella از هر گونه ويتامين ، مولتي ويتامين و يا مكمل غذائي موجود در بازار مصرف غني تر است و اساساً با آنها قابل مقايسه نيست .
چرا تا کنون راجع به Chlorella سخني در ميان نبوده است؟
در حاليكه Chlorella در ژاپن و شبه قاره شناخته شده است اما در چند دهه اخير به غرب راه يافته است و در كشور ما ايران نيز سخني از آن در ميان نبوده يا حداقل در بين گروه مردم شناخت دقيقي از آن در دسترس نيست ، شايد به اندازه نگرش جامعه ما به گياهان داروئي و خواص آنها و يا ساير قابليتهاي طبيعت مانع از توجه به اين ميكروارگانيسم بوده باشد .
از سوي ديگر ساير مواد غذائي موجود در طبيعت مانند melatonin ، Agar ، Alovera و قرصهاي مولتي ويتامين ، مكمل هاي غذائي بر گرفته از غلات و غيره در مقاطعي از زندگي هر نسلي اشتهار يافته ولي بزودي بدست فراموشي سپرده مي شوند . اما Chlorella به آرامي ولي با وسعت زياد راه خود را در جوامع انساني باز مي كند . ارزشهاي غير قابل انكار خود را به رخ مي كشد و در عرصه تغذيه طبيعي ، ناگفته هاي بسيار و ايجاد تغييرات اساسي در رشد و نمود انسان است . اگر Chlorella با ما هم خانه شود و در جان انسانها رخنه كند براي هميشه در آنجا باقي ميماند و تاثيرات مثبت آن تا پايان در كنار انسانهاست .
بسياري از گياهان طبيعي را مي شناسيم و فراتر از آن بسياري هورمونهاي مصنوعي يا نيمه آزمايشگاهي را نيز به ياد مي آوريم كه در بين انسانها مانند جرقه اي پديدار شدند و در كوتاه زمان از خاطره ها رخت بر بستند اما Chlorella همان چيزي است كه واقعاً جوامع انساني را به شكلي اساسي و در ميان مدت متحول مينمايد .
تنها مصرف 3 تا 5 گرم از اين ماده به شكل مستقيم ( قرص – كپسول ) و يا در مواد غذائي مصرفي روزانه در 6 ماه تغييرات شگرفي در زندگي ، سوخت و ساز ، سلامت ، عدم نياز دارو ، سم زدائي بدن ، بهبود كيفيت كاركرد اعضاي داخلي گوارشي ، عصبي باز مي كند و تنها 3 گرم از اين ماده ما را از مصرف بسياري از پروتئينها ، چربيهاي مفيد و گروه وسيعي از ويتامينها مخصوصاً خانواده ويتامين B و در بين آنها B 12 كه كمبود آن در كشورهاي در حال رشد به شكل آشكاري بر زندگي تاثيرات منفي گزارده است بي نياز مي نمايد .
فوائد اصلي در تندرستي انسانها که Chlorella داراي آن است کدام است؟
از فوائد تغذيه اي Chlorella مواردي را ذكر كرده ايم . جدولي در پايان گزارش خواهيد يافت كه آن مواد را مفصلاً شرح مي دهند ، اما در كنار اين واقعيت كه Chlorella يك غذاي كامل است كه بدن را تقريباً از كليه نيازهاي غذائي بي نياز مي سازد ميتوان به يكي ديگر از خاصــيتهاي برجســــته اين مــاده كه بالا بـــردن سطح ايمني بدن " Upgrading the immune system " ميباشد اشاره نمود . بدن انسان را در مقابل بيماريها مقاوم مي نمايد و اين بدليل ايجاد يك سطح تعادل كامل در بدن ميباشد .
يكي ديگر از خواص برجسته Chlorella قــدرت بسيار زياد سم زدائي " Detoxi fying Agent " بدن ميباشد و يك Anti bacterial قوي است .
اين ميكروارگانيسم عاليترين شرائط هضم را در بدن ايجاد مي نمايد و سطح سوخت و ساز بدن را در مطلوب ترين وضعيت نگاه مي دارد . ساير فوائد اين ماده در اين مقاله و ديگر مقالات كه در آينده در دسترس خواهد بود مفصلاً شرح خواهم داد .
تا چه ميزان تحقيقات علمي روي اين ماده صورت گرفته است؟
Chlorella يكي از مهمترين موضوعات تحقيقات در رشته تغذيه در تمام تاريخ بشر بوده است و به همراه باكتري Spirulina ، Chlorella جزو اولين موجوداتي هستند كه در تحقيقات علمي NASA جهت كشت در ايستگاه فضائي در حال تكميل در نظر گرفته شده اند و آن صرفاً بدليل امكان توليد O 2 از طريق جذب CO2 تنفس يك فضانورد و سرانجام توليد يك غذاي كامل است .
تحقيقات انجام شده پيرامون Chlorella در سرتاسر جهان از دانشگاهها گرفته تا موسسات تحقيقاتي دولتي ، وابسته به دولت و يا موسسات خصوصي سرچشمه گرفته و در حال حاضر نيز ادامه دارد . تا كنون حتي يك گزارش منفي از تاثيرات اين ماده در عرصه سلامتي انسانها بدست نيامده است ليستي از اين مراجع در پايان گزارش موجود است .
تا چه ميزان مي بايستي از اين ميکروارگانيسم استفاده نمائيم؟
3 گرم در روز دوز مناسبي براي هر انسان بالغ است كه روزانه مصرف نمايد .
اگر چه با مصرف روزانه اين سه گرم بدن انسان بسياري از مواد غذائي نظير آمينو اسيدها (پروتئين ها ) ، ويتامينهاي حياتي و ضروري كربوهيدراتها و آنزيمهاي مورد نياز خود را همراه با انرژي لازم جهت كارائي بسيار چشمگير خود جذب مينمايد اما وضعيت نهائي و شگرف تاثير محسوس Chlorella با مصرف 7-5 گرم در روز بدست مي آيد به عبارت ديگر تنها با مصرف 7-5 گرم Chlorella در روز است كه تاثيرات جانبي و محسوس تر آن بر ارگانسيم بدن نظير تغييرات در شرائط هضم ، توليد انرژي فزون تر ، سلامتي در شكل بسيار كاملتري نمايان ميگردد . دوز 7-5 گرم دوز مناسب سالمندان ، ورزشكاران و انسانهائي است كه در شرائط بسيار نامساعد سلامتي به سر مي برند .
در مراحل بالاتر و استفاده از دوزهاي بالاتر نظير 12-10 گرم در روز انسان ميتواند مصرف گوشت را متوقف ساخته و اطمينان نمايد تمامي پروتئين موجود در گوشت را به همراه ساير پارامترهاي موجود در گوشت را به بدن خود مي رساند
در زماني که Chlorella در غذاي روزانه و يا به شکل قرص استفاده مي شود چه نتايجي را بايستي انتظار داشته باشيم؟
اولين نتيجه اصلاح ساختار هضم است . علي الخصوص اگر شما از بوي بد دهان حاصل از اختلالات معده رنج مي بريد و يا دچار Constipation هستيد ، اينگونه اختلالات به فوريت اصلاح مي گردد آنهم با استفاده از پائين ترين دوز توصيه شده Chlorella يعني 2-1 گرم در روز .
اما بسياري از تاثيرات ثبت Chlorella اساسي تر و غير محسوس ترند كه از آن ميان ميتوان به نقش پالايش اين ماده در بدن و سم زدائي بدن اشاره نمود . سموم و مواد مصنوعي موجود در قوت روزانه انسان به سرعت و با افزايش زمان مصرف از 3 تا 6 ماه شروع به خروج از بدن نموده و بدن از اينگونه اختلالات از سيستم گردش خون كه عوارض جانبي فراوان دارند رهائي ميابد . اين تاثير توسط شخص احساس نمي گردد ولي حضور در شرايط سلامتي را هر كس به سهولت احساس خواهد نمود .
اگر چنانچه خون انسان آلوده به فلزات سنگين با پرتوهاي راديواكتيو آزمايش شود و نتيجه آن مثبت باشد پس از مصرف Chlorella در ميان مدت بين 3 – 6 ماه با روز مناسب بدن پالايش مي شود .
در خصوص آلودگي شديد به فلزات سنگين و پرتوهاي راديواكتيو قابل اندازه گيري و خطرناك شخص بيمار مي تواند ، با 20 – 15 گرم در روز به سلامتي كامل برگردد . البته ميزان آلودگي در مقدار مصرف موثر است .
در چه ساعاتي از شبانه روز بهتر است Chlorella را مصرف نمائيم؟
Chlorella را مي توان در هر ساعتي از شبانه روز مصرف كرد روز مصرف را مي توان در يك يا چند وعده به بدن رسانيد . بهتر است دوز لازم را در مقاديري اندك و در طول روز مصرف نمود اما صبحها بهترين وقت براي مصرف مي باشد و همچنين خوردن Chlorella قبل از غذا باعث بهبود شرايط هضم مي گردد .
چرا بايستي آنرا قبل از غذا مصرف نمائيم؟
هماهنگونه كه قبلاً اشاره نمودم وجود Chlorella در معده انسان باعث افزايش سطح Lactobacill به ميزان 400 % ميگردد . اين تاثير آني است و باكتري مذكور از مفيد ترين انواع خود در معده انسان است آنهم به دو دليل 1 – هضم بهتر غذا و در نتيجه 2 – جذب كامل مواد غذائي در مراحل بعدي