ایسنا: برگ بو با رایحه دلپذیرش از گذشتههای دور در آشپزی و پزشکی مورد استفاده قرار میگرفته است، اما متاسفانه علیرغم خواص بسیار زیادش این ادویه کمتر در جامعه ما مورد استفاده قرارگرفته است. برگ سبز این گیاه بسیار خوشبو میباشد و در زمانی هم که خشک می شود با رایحه ای دلپذیر همراه است، این گیاه ادویهای حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و ویتامینهاست که در سلامت انسان نقش مهمی را بر عهده دارند.
ویتامن C که در دفع رادیکالهای آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد از مهمترین ترکیبهای موجود در این ادویه است. همچنین ویتامین A موجود در این ادویه به قدرت بینایی فرد کمک می کند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش مهمی بر عهده دارد.
وجود تعدای از ویتامینهای بی کمپلکس نظیر نیاسین، پیریدوکسین، پنتوتنیک و ریبوفلاوین در این ادویه در سنتر آنزیمی و عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش دارد.
از سوی دیگر این ادویه منحصر به فرد حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی نظیر مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلینیوم، روی و منیزیم است که در سلامت فرد نقش حیاتی بر عهده دارند.
از نکات بسیار مهم در مصرف برگ بو جدا کردن آن در زمان صرف غذاست، از سوی دیگر احتمال خطر سقط جنین ناشی از مصرف این ادویه باعث شده تا زنان باردار از خوردن آن اجتناب کنند.
ویتامن C که در دفع رادیکالهای آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد از مهمترین ترکیبهای موجود در این ادویه است. همچنین ویتامین A موجود در این ادویه به قدرت بینایی فرد کمک می کند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش مهمی بر عهده دارد.
وجود تعدای از ویتامینهای بی کمپلکس نظیر نیاسین، پیریدوکسین، پنتوتنیک و ریبوفلاوین در این ادویه در سنتر آنزیمی و عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش دارد.
از سوی دیگر این ادویه منحصر به فرد حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی نظیر مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلینیوم، روی و منیزیم است که در سلامت فرد نقش حیاتی بر عهده دارند.
از نکات بسیار مهم در مصرف برگ بو جدا کردن آن در زمان صرف غذاست، از سوی دیگر احتمال خطر سقط جنین ناشی از مصرف این ادویه باعث شده تا زنان باردار از خوردن آن اجتناب کنند.