بحث میکنیـــــم ...!

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
سوال:

چه اختلافاتی بین زنبورهای زیر راسته آپوکریتا و سیمفیتا در راسته زنبورها وجود داره که این 2 زیرراسته رو از هم جدا میکنه؟؟؟؟

اختلاف اساسی این دو زیر راسته همون اتصال قفسه سینه به اولین بند شکم !!! ولی تو تعداد سلول های بسته قاعده بال عقب هم فرق دارند !!!
سیمفیتا : تعداد سلول های بسته بیشتر از 3 تا
آپوکریتا : تعداد سلول های بسته کمتر از 2 تا یعنی فوقش دیگه دو تا دارند !!

سلام

نحوه ی اتصال قطعه ی سینه به شکم

در سیمفیتا باریک نیست

درسته !! یعنی اولین بند شکم به اندازه قفسه سینه عریض شده در صورتی که تو اپوکریتا بند اول شکم با قفس سینه ترکیب شدهprpodeum بوجود اورده !!!

موضوع بحث منم همینه:
آیا در همه سیمفیتا باریک نیست!؟؟
و یا از اونور بهش نگاه کنیم:
هر زنبوری که پتیول نداشت باید بگیم از سیمفیتاست؟

پتیول حتما شکل خاصی داره؟
تعریفش چیه؟

اره !!! هر زنبوری که پتیول و پروپودیوم نداشته باشه !!
شکل پیتیول باریک دیگه !!!
تعریف پتیول به ما که اینطوری گفتن !!! بند دوم شکم که باریک شده یک حالت ساقه مانند داره و باعث اتصال قسه سینه به شکم !!!

به طور کلی آپوکریتا بدین صورت ...
بند اول شکم + بند آخر قفس سینه ترکیب تشکیل پروپودیوم !!
بند دوم شکم - باریک تشکیل پتیول !!
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
برخی عوارض سم تو فور دی

برخی عوارض سم تو فور دی

:)دوستان عزیز سم تو - فور- دی با ماندگاری بر روی بقایای گیاهی باعث میشود از طریق حس بویایی دام احساس شده و مانع از مصرف خوراکی کاه و کلش توسط دامها شود....:eek:
از طرفی برخی تحقیقات نشان داده که مصرف این سم باعث کاهش وزن هزار دانه میشود....:surprised:

از دوستان اگه کسی در این زمینه اطلاعاتی داره لطفا ارائه بده...ممنون:gol:
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
شما باید درمورد این سم اول یه مطالبی بزارید که دوستان بشناسن.. و بعد شروع کنید....

شما باید درمورد این سم اول یه مطالبی بزارید که دوستان بشناسن.. و بعد شروع کنید....

[h=2][/h]توفوردی:


علفكش توفوردی :
علف ‌کش هورمونی، سیستمیک، انتخابی از گروه فنوکسی استیک اسید.
تاریخ ثبت: سال 1347

ویژگی‌های خاص:

نحوه اثر:غیر فعال كردن آنزیم ایندول استیك اكسیداز و به دنبال آن افزایش غلظت اكسین در بافتها


نحوه جذب و انتقال درگیاه: نوع نمك این علف‌كش توسط ریشه جذب می‌شود و نوع استر آن توسط اندام‌های هوایی. توفوردی در گیاه انتقال(از مسیر سیمپلاست) و در نقاط مریستمی تجمع می‌یابد
.


علائم تأثیر در گیاه: اخلال در رشد گیاه، پیچیدگی اندام‌های هوایی، تورم در بخشهایی از دمبرگ وساقه و طویل شدن غیر متعارف آنها، آویختگی برگ‌ها و در نهایت مرگ گیاه

ماندگاری در خاك(نیمه عمر): هفت روز و بطور معمول در دوزهای 1 تا 5/1 لیتر در هكتار كمتر از یك ماه

موارد مصرف در ایران:

علف‌های هرز پهن‌برگ در مزارع گندم و جو 1 تا 2 لیتر توفوردی از پنجه زدن تا تشکیل ساقه گندم[، برنج ] 3 تا 5/1 لیتر توفوردی 5 تا 7 برگی شدن برنج[، ، ذرت ] 5/1 لیتر بعد از رویش علف‌ها و 5 تا 7 برگی شدن ذرت[، سورگوم، نیشکر]محلول 2 تا 5/2 درصد و مخلوط با دالاپون[، ، اراضی غیر مزروعی و تاسیسات صنعتی] 5 لیتر در هکتار در مراحل اولیه رشد علف‌ها[

موارد مصرف در سایر کشورها:

علف‌های هرز پهن‌برگ یکساله در گراس، باغات سیب، گلابی، نهالستان‌های مخروطیان، مدیریت چمن، جوی بهاره، گندم بهاره، جوی زمستانه، یولاف بهاره، چاودار بهاره، یولاف زمستانه، چاودار زمستانه، علف‌های هرز آبی در شرایط آبزی، آب یا نواحی کنار آب، نهالستان‌های مخروطیان، دولپه ای‌های چندساله در گراس، چمن، باغات سیب، گلابی، نهالستان‌های مخروطیان، مناطق چمن كاری شده، جوی بهاره، گندم بهاره، جوی زمستانه، یولاف بهاره، چاودار بهاره، یولاف زمستانه، چاودار زمستانه، مزارع مارچوبه، در آب یا نواحی کنار آب، یولاف زمستانه، چاودار زمستانه، در نهالستانهای مخروطیان، گیاهان هرز چوبی در نهالستان‌های مخروطیان و سایرمناطق جنگلی

راهنمای مصرف:

مقدار مصرف در مزارع گندم 1 تا 2 لیتر در هكتار در مرحله پنجه‌زنی تا پیش از تشكیل سومین گره در ساقه گندم، در مزارع برنج 5/1 تا 3 لیتر در مرحله 5 تا 7 برگی، در مزارع ذرت 5/1 لیتر در هكتار در مرحله 5 تا 7 برگی ذرت و برای نیشكر 2 تا 5/2 لیتر و در اختلاط با دالاپون

فرمولاسیون استر این علف‌كش فرار و حلالیت نوع اسیدی آن در آب كم است. از این جهت كاربرد فرم نمك آمین این علف‌كش راحت تر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. كاربرد فرمولاسیون: استر توفوردی امكان فرار این سم و خسارت به محصولات حساس كشت شده در مزارع مجاور را فراهم می‌كند.

مؤثرترین مرحله برای محلول پاشی گیاهان چندساله بسته به گونه گیاه هرز متفاوت است. برای اطلاع از جزئیات به برچسب سم توجه شود.

این علف‌کش به صورت محلول پاشی مصرف می‌شود. قبل از سم‌پاشی باید آب از داخل کرت‌ها خارج شود و تا 24 ساعت بعد نیز از ورود آب به کرتها جلوگیری به عمل آید.

گل قاصدک در مقابل علف‌کش‌های هورمونی نیمه حساس است. به منظور كنترل این علف هرز در مناطق چمن كاری شده، باید عملیات سم‌پاشی زمانی انجام شود که گیاه برای جذب علفکش رشد کافی پیدا کرده باشد.

علف‌های هرز هفت بند و گندمک در مراحل اولیه رویش توسط این علف‌کش قابل کنترل هستند اما پنیرک نسبت به توفوردی مقاومت نشان می دهد. البته مدیریت صحیح در چمن کاری نقشی مهمتر از کاربرد علف‌کش در کنترل علف‌های هرز دارد.
تأثیر توفوردی با دوز توصیه شده روی گاوپنبه و پیچک صحرائی نسبتاً ضعیف است.
به منظور كنترل علف‌های هرز دائمی می‌توان از علف‌کش توفوردی در زمان آیش و یا پس از برداشت گندم و به هنگام شروع گلدهی علف‌های هرز دائمی استفاده کرد. در موقع سفت شدن دانه گندم و در مرحله رویشی مناسب علف‌های هرز دائمی نیز می‌توان از این علف‌کش استفاده نمود ولی بهتر است در مناطق پنبه کاری از کاربرد توفوردی صرف نظر گردد. به هر حال، انجام اقدامات زراعی و بهداشتی روش بهتری برای حل مشکل علف‌های هرز دائمی است.
در صورت تمایل به كاربرد توفوردی جهت كنترل علف‌های هرز دائمی، سم‌پاشی حتی الامکان بصورت لکه ای انجام گیرد. در این صورت، علف‌کش مذکور به غلظت 1 درصد با سمپاش‌های پشتی به کار می رود. افزودن سولفات آمونیوم به میزان 10 کیلوگرم در هکتار به محلول علف‌كش باعث تشدید اثر سم روی علف‌های هرز می‌شود.
كاهش دوز مصرفی این علف‌كش و افزایش دفعات سم‌پاشی (به فواصل 7 تا 10 روز )می‌تواند به نحو مؤثرتری علف‌های هرز را کنترل نماید.

در مزارعی که مورد هجوم علف‌های هرز پهن‌برگ سلمه، اسفناج باغی و علف شور قرار گرفته اند می‌توان علف‌كش توفوردی را بعد از مرحله سفت شدن دانه نیز مصرف كرد. دوزهای بالا برای علف‌های هرز دائمی و یکساله‌های نسبتاً مقاوم نظیر سیزاب، غربیلک، هفت بند، گندمک، یونجه باغی و خلر در مراحل اولیه رویش آنها به کار برده می‌شود.

ملح آمین توفوردی در شرایطی که علف هرز در حال رشد فعال است در باغات مرکبات قابل مصرف می‌باشد مشروط بر اینکه منحصراً به صورت هدایت شده روی علف‌های هرز به کار برده شود. علاوه براین بهتر است این فرم در هوای کاملاً آرام و ترجیحاً هنگام عصر مصرف شود و سایر احتیاطات کلی در مورد کاربرد علف‌کشهای هورمونی نیز در نظر گرفته شود.
جهت کنترل پهن‌برگ‌ها معمولاً این علف‌کش به تنهایی و یا به صورت مخلوط با سایر علف‌کش‌ها نظیر آترازین به کار برده می‌شود. چون نیشکر در منطقه جنوب بصورت تک محصولی کشت می‌شود، لذا نگرانی از بروز عوارض سوء روی محصولات پهن‌برگ وجود ندارد.

توفوردی برای مبارزه با علف‌های هرز پهن‌برگ و دالاپون برای مبارزه با گونه‌های باریك برگ در نظر گرفته می‌شود. مخلوط علف‌کش‌های مذکور را زمانی مصرف کنید که علف‌های هرز در حال رشد فعال باشند.
علف‌های هرز آبزی را به هنگام رشد فعال آنها و بین ماههای اردیبهشت تا شهریور محلول پاشی کنید.
حداکثر غلظت سم توفوردی در آب نباید از 5 قسمت در میلیون(ppm) تجاوزکند. بدین جهت حد واسط بین زمان سم‌پاشی تا آبیاری حداقل باید 3 هفته و یا در زمانی باشد که غلظت سم در آب به کمتر از 05/0 قسمت در میلیون کاهش پیدا كرده باشد.
بطور معمول حداکثر دفعات سم‌پاشی در محصولات زراعی یک بار در سال، در مناطق جنگلی 2 بار در سال و در مراتع و مناطق چمن كاری شده 2 یا 3 با در سال می‌باشد.

توفوردی را می‌توان جهت كنترل علف‌های هرز دائمی( مانند پیچک، تلخه و کنگر) حداکثر تا 2 لیتر در هکتار با نظر کارشناس و در مرحله غنچه دهی و گلدهی علف هرز و پس از دانه بندی گندم مصرف كرد. این تیمار جهت كاهش توان رویش علف‌های هرز در سال آینده توصیه می‌شود.

توفوردی نباید پس از ظهور خوشه گونه‌های زراعی باریك برگی كه به منظور تولید بذر كشت شده اند بکار رود.
توفوردی در مناطق چمن كاری شده و یا در گراسهای بذر ریز طی 6 ماه پس از کاشت استفاده نشود.
حداقل تا یک ماه پس از سم‌پاشی با توفوردی نباید گونه‌های مخروطیان در زمین تحت سم‌پاشی كشت شوند.
مزارعی كه تحت تنش آب، هوای سرد و یا خشکی هستند نباید با این علف‌كش محلول پاشی شوند. در صورتی كه وقوع یخبندان پیش بینی می‌شود نیز محلول پاشی نکنید.

چون این علف‌كش در ظرف چند ساعت جذب گیاه می‌شود، از این رو بارندگی تا شش ساعت پس از سم‌پاشی، كارآیی آن را كاهش نخواهد داد.

آخرین مصرف قبل از ظهور نخستین گره در غلات؛ و شهریور در مورد نهالستان‌های مخروطیان است.
كاربرد این علف‌كش در غلات زمستانه در اسفند یا فروردین و هنگامی است كه هنوز اولین گره مشخص نیست (GS31). سم‌پاشی در غلات بهاره از مرحله 5 برگی تا پیش از ظهور نخستین گره (GS 15-31) است.

احتیاط‌های لازم:

كاربرد این علف‌كش در مزارع گیاهان زراعی پهن‌برگ(بخصوص پنبه، گوجه فرنگی، گونه‌های زینتی پهن‌برگ، درختان میوه و تاكستانها) و یا فرار آن از مزارع گندم به مزارع مجاور موجب بروز خسارت در آنها می‌شود.
كاربرد این علف‌كش در گندم و در مراحل قبل از چهار برگی محصول موجب پیچیدگی برگ‌ها در امتداد رگبرگ‌ها خواهد شد و كاهش ارتفاع بوته‌ها می‌شود. كاربرد آن از مرحله تشكیل گره سوم در ساقه تا خمیری شدن دانه گندم، موجب كاهش بازدهی محصول می‌شود و در بیشتر واریته‌های گندم كاربرد آن در مرحله گلدهی محصول باعث تغییرات غیرطبیعی در سنبله گندم و پوك ماندن دانه‌ها می‌شود. كاربرد این علفكش پس از حالت خمیری تا رسیدن دانه تأثیری در كاهش بازدهی محصول نخواهد داشت

كاربرد توفوردی در درجات حرارت پائین ممکن است به گیاه برنج آسیب وارد كرده و برگ آنها لوله ای و پیچیده و همانند برگ پیاز شوند.
در مزارع سورگوم و ذرت از مرحله ضهور تاج تا مرحله خمیری شدن دانه‌ها از سم‌پاشی خودداری كنید

كاربرد این علف‌كش در مزارع ذرت ممكن است همراه با عوارضی( بصورت پیچیدگی برگ و خم شدن ساقه) دربوته‌های ذرت باشد که بتدریج مرتفع خواهد شد. در برخی مواقع کاهش ارتفاع ذرت نیز دیده شده است.

سمپاش مورد استفاده توسط علف‌كش توفوردی باید قبل از كاربرد جهت سایر مصارف بخوبی شسته شود. در غیر این صورت احتمال بروز خسارت در محصولات حساس وجود خواهد داشت.

ملاحظات زیست محیطی:

میزان سمیت( LD50،LC50،EC50): 639 تا 764 میلی‌گرم بر كیلوگرم برای پستانداران، 472 تا 1000 میلی‌گرم بر كیلوگرم برای پرندگان.

كنترل علف‌های هرز آبزی توسط توفوردی در استخر‌ها، دریاچه‌ها و سایر مكانهای آبی در صورت وجود ماهی باید همراه با تطبیق کامل و سخت گیرانه دستوات مربوط باشد.

برای گیاهان عالی آبزی خطرناک است.

آب آلوده به این علف‌کش نباید ظرف 3 هفته بعد از تیمار جهت آبیاری محصولات حساس استفاده شود.
از 2 روز قبل تا 1 روز پس از محلول پاشی گراس را سرزنی نکنید. حداقل به مدت 10 روز پس از محلول‌پاشی زمین پوشیده با گراس‌ها مورد چرای دام قرار نگرفته یا آنها را سرزنی نکنید.

دامها را حداقل به مدت 2 هفته و تا زمانی كه شاخ و برگ گونه‌های سمی(مثل گیاه زلف پیر) كاملا خشك شده باشند را از نواحی تیمار شده بیرون نگه دارید
منبع سایت دانشگاه
.
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
یه موضوع جالب الان یهو به دهنم رسید و اونم هم اسم و تقریبا هم کار بودن آرشه ویالون و آرشه ملخ !!!!

هر دو آرشه در واقع مو هایی هستند که روی یه سطح دیگه کشیده میشند و باعث تولید صدا میشه :w32:

به نظر شما آرشه ویالون از رو آرشه ملخ ساختند ؟!؟!
حشره دیگه ایی به جز ملخ های شاخک بلند میشناسید آرشه داشته باشه ؟!؟؟ یا وسیله دیگه ای به اسم آرشه ؟!؟!؟

(​
سلسله تکاملی آرشه از مرسن تا ویوتی
[FONT=tahoma, arial, helvetica, sans-serif]اولین آرشه ها در اوایل قرن 17 (1620)که نسبتا کوتاه بودند ساخته شدند.در 1625 و بعد از آن نوازندگان ترجیح دادند از کمانهای ساخته شده سنگین تر که صداهای تولید شده توسط آن دارای آرتیکولیشن واضح تر و بلند تر بود استفاده کنند.)[/FONT]
 
آخرین ویرایش:

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
یه موضوع جالب الان یهو به دهنم رسید و اونم هم اسم و تقریبا هم کار بودن آرشه ویالون و آرشه ملخ !!!!

هر دو آرشه در واقع مو هایی هستند که روی یه سطح دیگه کشیده میشند و باعث تولید صدا میشه :w32:

به نظر شما آرشه ویالون از رو آرشه ملخ ساختند ؟!؟!
حشره دیگه ایی به جز ملخ های شاخک بلند میشناسید آرشه داشته باشه ؟!؟؟ یا وسیله دیگه ای به اسم آرشه ؟!؟!؟

(​
سلسله تکاملی آرشه از مرسن تا ویوتی
اولین آرشه ها در اوایل قرن 17 (1620)که نسبتا کوتاه بودند ساخته شدند.در 1625 و بعد از آن نوازندگان ترجیح دادند از کمانهای ساخته شده سنگین تر که صداهای تولید شده توسط آن دارای آرتیکولیشن واضح تر و بلند تر بود استفاده کنند.)

انگار بحث موسیقی حشرات علاقه نداشتید !!!

یه بحث توپ پیدا کردم برای بحث کردن ;) از جمله سوالات جنجالی دکتر حاتمی ...
اگر در یک مزرعه هم علف هرز مهم داریم و هم یک آفت مهم که اون آفت از علف هرز تغذیه میکنه !! شما به عنوان یک مهندس کدام گزینه را انتخاب میکنید و چرا ؟؟؟!!
الف ) آفت کنترل میکنم
ب) علف هرز کنترل میکنم
ج )علف هرز و آفت با هم
د) هیچکدام
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
انگار بحث موسیقی حشرات علاقه نداشتید !!!

یه بحث توپ پیدا کردم برای بحث کردن ;) از جمله سوالات جنجالی دکتر حاتمی ...
اگر در یک مزرعه هم علف هرز مهم داریم و هم یک آفت مهم که اون آفت از علف هرز تغذیه میکنه !! شما به عنوان یک مهندس کدام گزینه را انتخاب میکنید و چرا ؟؟؟!!
الف ) آفت کنترل میکنم
ب) علف هرز کنترل میکنم
ج )علف هرز و آفت با هم
د) هیچکدام

هیچکدام!
خودشون میفتن به جون هم منحنی زیستیشون نرمال میشه!
(البته بستگی داره که این آفت نسبت به محصول ما درجه چند باشه ...)
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
هیچکدام!
خودشون میفتن به جون هم منحنی زیستیشون نرمال میشه!
(البته بستگی داره که این آفت نسبت به محصول ما درجه چند باشه ...)
هووم !!! یعنی چی نسبت به محصولمون درجه چند باشند ؟؟!؟
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
یعنی اگه این حشره به عنوان آفت درجه یک روی محصول زراعی ما باشه باید حتما باهاش مبارزه کرد تا به سطح زیان اقتصادی نرسه
ولی خب اگه هم به محصول میزنه هم به علفای هرز پس قاعدتا دیگه درجه یک نیس، چون پلی فاژ شده!
اما در هر حال باید آستانۀ خسارتش تعیین بشه ...
خود این علف هرز هم بحثش جداس، اگه در رقابت با محصول ما عزمش رو جزم کرده که باید یه فکری به حالش کرد! با حضور یه حشره نمیشه به کنترلش امید داشت!
ولی اگه زیاد رقابتی عمل نمی کنه میشه تحملش کرد
معمولا حشرات پلی فاژ هم ترجیح میزبانی دارن، باید بررسی کرد و دید که به محصول علاقۀ بیشتری داره یا به علف
خلاصه این که باید مهندسی کرد دیگه، گتره ای نمیشه!!
بذار بقیه بچه ها هم بیان نظرشون رو بگن تا این بحث پخته تر بشه ...
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
یعنی اگه این حشره به عنوان آفت درجه یک روی محصول زراعی ما باشه باید حتما باهاش مبارزه کرد تا به سطح زیان اقتصادی نرسه
ولی خب اگه هم به محصول میزنه هم به علفای هرز پس قاعدتا دیگه درجه یک نیس، چون پلی فاژ شده!
اما در هر حال باید آستانۀ خسارتش تعیین بشه ...
خود این علف هرز هم بحثش جداس، اگه در رقابت با محصول ما عزمش رو جزم کرده که باید یه فکری به حالش کرد! با حضور یه حشره نمیشه به کنترلش امید داشت!
ولی اگه زیاد رقابتی عمل نمی کنه میشه تحملش کرد
معمولا حشرات پلی فاژ هم ترجیح میزبانی دارن، باید بررسی کرد و دید که به محصول علاقۀ بیشتری داره یا به علف
خلاصه این که باید مهندسی کرد دیگه، گتره ای نمیشه!!
بذار بقیه بچه ها هم بیان نظرشون رو بگن تا این بحث پخته تر بشه ...
آها منم جواب این سوال نمیدونم !!! دکتر هفته دیگه جوابشو میده

اما به نظر من وقتی داره میگه علف هرز و آفت مهم و روی مهم بودن آن تاکید میکنه منظورش همینه که درجه یکه که اگه اینطوری در نظر بگیریم آستانه زیان اقتصادیش میاد پایین درسته ؟!؟؟
پس باید کنترل کنیم نمیشه هیچکدوم کنترل نکرد !!! قضیه حساس !!!

من با گزینه هر دو کنترل کنیم بیشتر موافقم !! هر دو کنرل کنیم تراکمشون به یه سطح پایین تر برسونیم بعدهمون که شما گفتید خودشون میفتن به جون هم و.... !!!

منتظر نظر بقیه دوستان نیز میمانیم :smile:
 

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
سلام

منم با نظر مدیر تا حدودی موافقم

اگر قرار باشه آفت از علف هرز تغذیه کنه همون بهتر که کاری به کارشون نداشته باشیم

ولی اگه علف هرز با وجود خورده شدن بوسیله آفت بازم مقاوم وسر پا باشه دیگه نمیشه خیلی به نابودیش توسط آفت ،دل خوش کرد

اصلا ممکنه قسمتی که توسط آفت خورده شده ربطی به محل خسارت رسانیش نداشته باشه

مثلا ممکنه اون علف هرز اثر آللوپاتیک داشته باشه ،ترشح ماده ای از ریشه یا اندام دیگه ای که آفت بهش دسترسی نداره

خلاصه اگه من باشم علف هرز رو از بین میبردم
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
انگار بحث موسیقی حشرات علاقه نداشتید !!!

یه بحث توپ پیدا کردم برای بحث کردن ;) از جمله سوالات جنجالی دکتر حاتمی ...
اگر در یک مزرعه هم علف هرز مهم داریم و هم یک آفت مهم که اون آفت از علف هرز تغذیه میکنه !! شما به عنوان یک مهندس کدام گزینه را انتخاب میکنید و چرا ؟؟؟!!
الف ) آفت کنترل میکنم
ب) علف هرز کنترل میکنم
ج )علف هرز و آفت با هم
د) هیچکدام

دقیقا نظر مدیر فیتو رو من قبول دارم
بهترین راه اونیه که بازدهی بیشتری داره.البته و صد البته بازدهی یعنی مارکت بیشتر.
این از اون دسته سوالاته که طراح اون موقع پاسخ گرفتن دقیقا با محتویات ذهنی خودش جوابها رو ارزیابی میکنه!
اگه آفت داره بیشتر از نرم مبارزه فعالیت میکنه یا همون آستانه زیان وارد میکنه باید جداگانه حسابشو رسید.بحث کنترل علف هرز هم اگه باز وارد حیطه آستانه زیان میشه باید اونم جدای از ارتباطش با آفت کنترل کرد
اما اگه آفت به نرم نرسیده. کنترل میزبان اون یعنی علف هرز پاسخگو خواهد بود.هم شر علفهای هرز کنده شده هم بصورت غیر مستقیم آفت.
هر ساله به دلایل مختلف از جمله بحثهای زیست محیطی و اقتصادی از طرف حفظ نباتات برای محصولات مختلف به تفکیک نرم مبارزه تعیین میشه.حتی بعضی ها اعتقاد دارن اگه یه آفت وارد فاز آفات عمومی یه محصول شد باید نرمو فراموش کرد و در همه حال باهاش مبارزه کرد. میخوام بگم همه چی رو شرایط تعیین میکنه
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
دقیقا نظر مدیر فیتو رو من قبول دارم
بهترین راه اونیه که بازدهی بیشتری داره.البته و صد البته بازدهی یعنی مارکت بیشتر.
این از اون دسته سوالاته که طراح اون موقع پاسخ گرفتن دقیقا با محتویات ذهنی خودش جوابها رو ارزیابی میکنه!
اگه آفت داره بیشتر از نرم مبارزه فعالیت میکنه یا همون آستانه زیان وارد میکنه باید جداگانه حسابشو رسید.بحث کنترل علف هرز هم اگه باز وارد حیطه آستانه زیان میشه باید اونم جدای از ارتباطش با آفت کنترل کرد
اما اگه آفت به نرم نرسیده. کنترل میزبان اون یعنی علف هرز پاسخگو خواهد بود.هم شر علفهای هرز کنده شده هم بصورت غیر مستقیم آفت.
هر ساله به دلایل مختلف از جمله بحثهای زیست محیطی و اقتصادی از طرف حفظ نباتات برای محصولات مختلف به تفکیک نرم مبارزه تعیین میشه.حتی بعضی ها اعتقاد دارن اگه یه آفت وارد فاز آفات عمومی یه محصول شد باید نرمو فراموش کرد و در همه حال باهاش مبارزه کرد. میخوام بگم همه چی رو شرایط تعیین میکنه

اصطلاحات جالبی دارید !!! نرم - مارکت اینا یعنی چی دقیقا ؟؟!؟ نرم مبارزه !! این اصطلاحات از کجا یاد گرفتید ؟!؟! چرا ما نداشتیم !!! اصلا تا حالا نشنیده بودم :w20:

تصور اینکه "با از بین بردن علف هرز شر آفت کم بشه "غلطه چون به قول رضا از سوال مشخصه که این آفت پلی فاژ و اونقدر توانایی داره که با از بین بردن علف هرز تازه علاقه شدیدتری به محصولمون پیدا کنه !!

یه چیزی بگم من خیلی متوجه جوابی که شما دادید نشدم فک کنم بخاطر اینه که تعریف "نرم" نمیدونم !!
ولی کلا اینطور گرفتم که منظور شما به طور ساده اینه که بسته به هر شرایط مبارزه خودشو میطلبه !!! درسته ؟!؟!

خب باید بگم در اینجا دکتر تا حد زیادی شرایط وصف کرده و الان تصمیم شما را میخواد ؟
یک علف هرز مهم و خطرناک
یک آفت درجه یک مهم , پلی فاژ که از علف هرزمون تغذیه میکنه
(یه نکته یواشکی بگم درس تکنولوژی پس یعنی روش مبارزه و کنترل مدنظر استاد به احتمال زیاد شیمیای است )
 

حمید 88

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
سلام علیکم من دیر رسیدم اما اگه سوال کنکوری بود من گزینه 3 رو انتخاب میکردم چرا ؟زیرا برای اینکه اگر علف هرز رو حذف کنیم افت روی علف به سمت محصول میرود و اگر افت رو کنترل کنیم علف هرز قدرت بیشتری نسبت به محصول میگره . بیخیالی هم که تو ذات ما نیست پس گزینه 3 میمونه
اما در عمل بستگی به شرایطی داره که مدیر فیتو و افشین توضیح دادند و انتخاب گزینه های روی میز بستگی به شرایط مذاکرات داره ..........
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
اصطلاحات جالبی دارید !!! نرم - مارکت اینا یعنی چی دقیقا ؟؟!؟ نرم مبارزه !! این اصطلاحات از کجا یاد گرفتید ؟!؟! چرا ما نداشتیم !!! اصلا تا حالا نشنیده بودم :w20:

تصور اینکه "با از بین بردن علف هرز شر آفت کم بشه "غلطه چون به قول رضا از سوال مشخصه که این آفت پلی فاژ و اونقدر توانایی داره که با از بین بردن علف هرز تازه علاقه شدیدتری به محصولمون پیدا کنه !!

یه چیزی بگم من خیلی متوجه جوابی که شما دادید نشدم فک کنم بخاطر اینه که تعریف "نرم" نمیدونم !!
ولی کلا اینطور گرفتم که منظور شما به طور ساده اینه که بسته به هر شرایط مبارزه خودشو میطلبه !!! درسته ؟!؟!

خب باید بگم در اینجا دکتر تا حد زیادی شرایط وصف کرده و الان تصمیم شما را میخواد ؟
یک علف هرز مهم و خطرناک
یک آفت درجه یک مهم , پلی فاژ که از علف هرزمون تغذیه میکنه
(یه نکته یواشکی بگم درس تکنولوژی پس یعنی روش مبارزه و کنترل مدنظر استاد به احتمال زیاد شیمیای است )
نرم مبارزه یعنی میزان کمی آفت در مزرعه که خسارت اون قابل اغماض باشه
مارکت یعنی بازار یابی و فروش و تجارت کلا

ببینید اینکه گفتین تصور اینکه "با از بین بردن علف هرز شر آفت کم بشه "غلطه چون به قول رضا از سوال مشخصه که این آفت پلی فاژ و اونقدر توانایی داره که با از بین بردن علف هرز تازه علاقه شدیدتری به محصولمون پیدا کنه !! منم قبول دارم.بله اینجوریه که میگین

بعنوان مثال موقع برداشت گندم و جو هر چقد مزارع بیشتری برداشت میشن تراکم آفت سن مضر غلات توی مزارع برداشت نشده بیشتر میشه.بله در عمل اینو دیدیم

اما یه ولی این وسطه!
درسته با از بین رفتن علف هرز میزبان آفت در مورد گیاه تجاری حریص تر میشه اما یادتون نره قبل هر چیزی شما مهندس هستین و به مسائل باید یه جور دیگه و خارج از تئوری نگاه کنید.مهمترین بحث کشاورزی بعنوان حوضه تامین غذای بشر کشاورزی پایداره. یعنی اقدامی که در آتیه همچنان امنیت غذایی رو تضمین کنه.
بنابر این اگه علف هرزی که میزبان یه آفت مهمه بخاطر احتمال توجه بیشتر اون آفت به گیاه تجاری بخواین از مبارزه با اون علف هرز اجتناب کنید کاملا با اصول مهندسی مغایرت داره.
شما با از بین بردن علف هرز آینده مزرعه رو از وجود همون علف هرز و یک میزبان ناخواسته تا حدی بیمه کردین.
شما گفتین که اگه علف هرز برداشته بشه آفت بیشتر خسارت میزنه. درسته ممکنه اینجوری بشه اما در عمل سیستمی به اسم ردیابی آفات وجود داره. باید هر موقع زیان اقتصادی از آستانه عبورر کرد دست بکار بشین.
احتمالات رو در اینجا باید کنار گذاشت

البته در عمل یه چیزای دیگه ای هم وارد ماجرا میشه. مثلا زمان خسارت دهی آفت و مرحله فیریولوژیک مبارزه باعلف هرزمشخص نیست(چون هم علف هرز و هم آفت زمان خاصی رو برای مبارزه میطلبن، مثلا پوره های برخی آفات در سنین خاصی خسارتشون زیاده). ممکنه این دوتا لزوما در یک زمان قابل مبارزه نباشن.

بعضی مواقع شما امروز علیه علف هرز سمپاشی کنی 20روز بعد از بین میرن(مکانیزم عمل سم)توی این مدت آفت کلی خوش بحالش شده!

باید و باید همه ی شرایط رو باهم در نظر گرفت
اما با توجه به شرایط تئوریک سوال من گزینه " ج " رو انتخاب میکنم

در پایان اینو عرض میکنم که اختلاف دیدگاه من با شما در اینه که من به هر دلیلی سالهاست از وادی تئوری صرف فاصله گرفتم و بیشتر عملیاتی کار کردم. من الان دیگه به بروشور روی سم هم بعنوان یک دستورالعمل اکتفا نمیکنم چون در عمل دیدم شرایط تعیین کننده هستن. مثلا توی دستور العمل مصرف سم گرانستار زده 17گرم در هکتار...اما من سالهاست دارم میبینم نمونه ایرانیش با 30تا40 گرم در هکتار داره به زور کار میکنه.به همین دلیله که بهم ثابت شده 90% مسائل تئوری در مقام عمل تحت تاثیر شرایط ناخواسته تغییر میکنن.
 
آخرین ویرایش:

*محیا*

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
انگار بحث موسیقی حشرات علاقه نداشتید !!!

یه بحث توپ پیدا کردم برای بحث کردن ;) از جمله سوالات جنجالی دکتر حاتمی ...
اگر در یک مزرعه هم علف هرز مهم داریم و هم یک آفت مهم که اون آفت از علف هرز تغذیه میکنه !! شما به عنوان یک مهندس کدام گزینه را انتخاب میکنید و چرا ؟؟؟!!
الف ) آفت کنترل میکنم
ب) علف هرز کنترل میکنم
ج )علف هرز و آفت با هم
د) هیچکدام

سلام
بستگی به علف هرز و افت و منطقه و توجیه اقتصادی و در نظر گرفتن پیامد هر کدوم از روش ها داره !!
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام عزیزم

به نظر من بستگی به نوعِ خسارت علف هرز و آفت و همون درجه ی اثر بخشی یا خنثی کردن خسارت مزرعه توسط آفتِ داره.

ممکنِ آفتی که از علف هرز داره تغذیه می کنه به خودِ محصول زراعی هم خسارت بیشتری وارد کنهِ ,و اثر خنثی کردن خسارت نداشته باشه!

بستگی به شرایط مزرعه و نوع آفت و علف هرز داره, گزینه ی هیچکدام رو انتخاب می کنم!
 
آخرین ویرایش:

samira20*

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام.منم با نظر مدیر موافقم.
به نظر من بستگی به نوع آفت و میزان خسارتش داره. اگه خسارت زیادی به محصول نزنه( در صورتیکه خسارتش به علف های هرز باشه) بهتره که بذاریم خسارت بزنه!
ولی اگه باعث میشه به محصولمون حمله کنه باید هم آفت و هم علف هرز کنترل بشن
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
دوستان بحث خوبی بود.
من کلا معتقدم همه چیز رو شرایط تعیین میکنه.


با اجازه منم یه توپ این وسط بندازم!!!!!!!!!!!!!

یه سال یه منطقه ی بالای 100هکتار کلزا دقیقا زمان گلدهی دچار آفت شته بالای نرم مبارزه شده بود!
خب این موضوع داشت به یه بحران تبدیل میشد.تازه توی اوج تبلیغات وزارت برای گسترش کشت دانه های روغنی بودیم
اگه محصول نابود میشد ذهنیت کشاورزان نسبت به سودآور بودن کشت دانه های روغنی عوض میشد و این یعنی شکست!

شما اگه توی این شرایط قرار میگرفتین چیکار میکردین؟
 

fati.sh8775

کاربر بیش فعال
انگار بحث موسیقی حشرات علاقه نداشتید !!!

یه بحث توپ پیدا کردم برای بحث کردن ;) از جمله سوالات جنجالی دکتر حاتمی ...
اگر در یک مزرعه هم علف هرز مهم داریم و هم یک آفت مهم که اون آفت از علف هرز تغذیه میکنه !! شما به عنوان یک مهندس کدام گزینه را انتخاب میکنید و چرا ؟؟؟!!
الف ) آفت کنترل میکنم
ب) علف هرز کنترل میکنم
ج )علف هرز و آفت با هم
د) هیچکدام

من الان زیاد ذهن حاضری ندارم ولی...
حشره به نسبت علف هرز کمتر آسیب میرسونه چون غذا واسش فراونه:) ،هم از محصول میخوره(که الهی گلوش گیر کنه)هم از علف هرزه...
علف هرزم که داره با محصول ما رقابت میکنه و اینا...پس...
اول علف هرز رو کنترل میکنیم ،چون تو کنترل ،حشره هم فنا نشدنیه طبق رژیم غذای که داره یه گیاه دیگه برای تغذیش قرار میدیم مثلا اطراف مزرعه(اگه این کارو نکنیم میپره رو محصول و منحصرا از محصول استفاده میکنه)
خود به خود حشره کنترل میشه فک کنم!:) نه!!!؟سم بزنیم که چه بهتر!
گززززززززززززززززززززززززززززززززینه (د)
 

Soheila.G

عضو جدید
کاربر ممتاز
چه سوال آبكي
خوب معلومه چكار بايد بكنيم بايد علف هرز رو كنترلش كنيم. چون با كنترل علف هرز هم اونو كنترل كرديم هم به طبع باعث كنترل كردن افت شديم..
كنترلش هم به طبع يا به علفكش با شخم يا ديسك و ...:cool:
 

Soheila.G

عضو جدید
کاربر ممتاز
آقا من دو روز نبودم اينجا چقدر يه جوري شده.
چرا نرم رو درست توضيح نميديد؟
نرم يعني اينكه مثلا براي سن گندم نرم ما 3تا5 هست. يعني 5 تا سن پوره و 3 تا مادر ديدم ديگه بايد بريم سراغ مبارزه ديگر دست دست كردن جايز نيست.
ولي زير اين تعداد قابل تحمل است..
 

Soheila.G

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان بحث خوبی بود.
من کلا معتقدم همه چیز رو شرایط تعیین میکنه.


با اجازه منم یه توپ این وسط بندازم!!!!!!!!!!!!!

یه سال یه منطقه ی بالای 100هکتار کلزا دقیقا زمان گلدهی دچار آفت شته بالای نرم مبارزه شده بود!
خب این موضوع داشت به یه بحران تبدیل میشد.تازه توی اوج تبلیغات وزارت برای گسترش کشت دانه های روغنی بودیم
اگه محصول نابود میشد ذهنیت کشاورزان نسبت به سودآور بودن کشت دانه های روغنی عوض میشد و این یعنی شکست!

شما اگه توی این شرایط قرار میگرفتین چیکار میکردین؟
طبق سوال شما:
سمپاشي زمان گلدهي كه نميشد انجام بديم. اصلا چرا بايد بزارم تا زمان گلدهي به اين موقعيت برسيم ؟ خوب قبلش اگه دوتا كارشناس ببرن سر مزرعه اونا تخمين ميزدن كه اين اتفاق ميوفته..
تلاش بي فايده اس..خخخخخخ:surprised:
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
دوستان بحث خوبی بود.
من کلا معتقدم همه چیز رو شرایط تعیین میکنه.


با اجازه منم یه توپ این وسط بندازم!!!!!!!!!!!!!

یه سال یه منطقه ی بالای 100هکتار کلزا دقیقا زمان گلدهی دچار آفت شته بالای نرم مبارزه شده بود!
خب این موضوع داشت به یه بحران تبدیل میشد.تازه توی اوج تبلیغات وزارت برای گسترش کشت دانه های روغنی بودیم
اگه محصول نابود میشد ذهنیت کشاورزان نسبت به سودآور بودن کشت دانه های روغنی عوض میشد و این یعنی شکست!

شما اگه توی این شرایط قرار میگرفتین چیکار میکردین؟

طبق سوال شما:
سمپاشي زمان گلدهي كه نميشد انجام بديم. اصلا چرا بايد بزارم تا زمان گلدهي به اين موقعيت برسيم ؟ خوب قبلش اگه دوتا كارشناس ببرن سر مزرعه اونا تخمين ميزدن كه اين اتفاق ميوفته..
تلاش بي فايده اس..خخخخخخ:surprised:

شاید بنظر بیاد تلاش بی فایدست!
بعد هم یادتون نره همه ازتون بعنوان کارشناس قبول نمیکنن که بگین تلاش بی فایدس...مثلا بعضا رئیس روسا اینجوری فکر نمیکنن.به هر حال چیزیه که شده.
این اتفاقی که افتاد و من در قالب یه سوال اینجا طرحش کردم واقعیت داشته. اونم دقیقا زمانی که سازمان شما کلی روی کلزا و سود اقتصادیش توی این تحریمهای اقتصادی تبلیغات کرده..مگه میشه راحت بگی جناب رئیس نمیشه!؟اونوقت بر میگرده میگه: پس توی اون دانشگاه....بوووووق بهتون چی یاد دادن...!؟؟؟؟
حالا یه خورده فکر کنین ببینیم بهترین کار چیه؟
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
آقا من دو روز نبودم اينجا چقدر يه جوري شده.
چرا نرم رو درست توضيح نميديد؟
نرم يعني اينكه مثلا براي سن گندم نرم ما 3تا5 هست. يعني 5 تا سن پوره و 3 تا مادر ديدم ديگه بايد بريم سراغ مبارزه ديگر دست دست كردن جايز نيست.
ولي زير اين تعداد قابل تحمل است..
به نرم اشاره کردین اما این تعریف که 5یعنی پوره و 3 یعنی مادر اینجوری نیست!
3تا 5 رنج نرم خواهد بود که کارشناس با توجه به باقی شرایط یا عدد کف یعنی3 و یا عدد سقف یعنی 5 رو انتخاب میکنه
 

Zara1

عضو جدید
اگر در یک مزرعه هم علف هرز مهم داریم و هم یک آفت مهم که اون آفت از علف هرز تغذیه میکنه !! شما به عنوان یک مهندس کدام گزینه را انتخاب میکنید و چرا ؟؟؟!!
الف ) آفت کنترل میکنم
ب) علف هرز کنترل میکنم
ج )علف هرز و آفت با هم
د) هیچکدام
علف هرز مهم . آفت مهم . بعنوان یک مهندس!
اگه کشاورز بودم یه علف کش میزدم برای علف هرز و یه سم مهلک واسه آفت؛ ولی این که باید بعنوان یه مهندس.....!! سختش میکنه.
{
تئوری ش این میشه که:
علف هرز دشمن دوست(محصول زراعی) ماست که یعنی دشمن ما؛ و آفت ه دشمنِ دشمن ماست؛ یعنی فعلن دوست ماست.
ولی آفت ه اگر علف هرز نابود بشه، دشمن دوست ما میشه و دشمن ما.
}
بنظرم یا باید هیچ کاری نکنیم یا هر دو رو کنترل کنیم:
چون علف هرز مستقیما در حال رقابت با گیاهمون ه و حشره در حال تغذیه از اون ه، به نفع گیاه مون.
پس باید هدفمون نابودی علف هرز و تقویت حشره مذکور باشه؛ اما در این حالت حشره تبدیل میشه به آفتی که برای گیاه خودمون دندون تیز کرده. و باید اونم نابود کنیم.{آفت پلی فاژ}
بنابراین ف کنم از همون اول هر دوتارو کنترل کنیم بهتره.:d گزینه ج
در نتیجه: باید از اول به حرف کشاورز گوش کنیم و مهندسی و بیخیال شیم!!!!!! !(شوخی)!
 

Zara1

عضو جدید
!!!!!نمیدانم!!!!!!

!!!!!نمیدانم!!!!!!

دوستان بحث خوبی بود.
من کلا معتقدم همه چیز رو شرایط تعیین میکنه.


با اجازه منم یه توپ این وسط بندازم!!!!!!!!!!!!!

یه سال یه منطقه ی بالای 100هکتار کلزا دقیقا زمان گلدهی دچار آفت شته بالای نرم مبارزه شده بود!
خب این موضوع داشت به یه بحران تبدیل میشد.تازه توی اوج تبلیغات وزارت برای گسترش کشت دانه های روغنی بودیم
اگه محصول نابود میشد ذهنیت کشاورزان نسبت به سودآور بودن کشت دانه های روغنی عوض میشد و این یعنی شکست!

شما اگه توی این شرایط قرار میگرفتین چیکار میکردین؟
؟؟!!!!شرایط سختیه!
فک کنم بهترین کار همون پیشگیری بوده که دیگه وختش گذشته والآن تنهاچیزی که به ذهنم میرسه سمّ ه.
چون نه مبارزه فیزیولوژیک جواب میده-نه زراعی-نه مکانیکی و...
شاید فقط سم پاشی کرده باشید؟!
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
دوستان بحث خوبی بود.
من کلا معتقدم همه چیز رو شرایط تعیین میکنه.


با اجازه منم یه توپ این وسط بندازم!!!!!!!!!!!!!

یه سال یه منطقه ی بالای 100هکتار کلزا دقیقا زمان گلدهی دچار آفت شته بالای نرم مبارزه شده بود!
خب این موضوع داشت به یه بحران تبدیل میشد.تازه توی اوج تبلیغات وزارت برای گسترش کشت دانه های روغنی بودیم
اگه محصول نابود میشد ذهنیت کشاورزان نسبت به سودآور بودن کشت دانه های روغنی عوض میشد و این یعنی شکست!

شما اگه توی این شرایط قرار میگرفتین چیکار میکردین؟


با یه انسکتاریوم تپل (مث خودم!) قرارداد میبستیم یه گروهان کاملا مجهز از بالتوری ول می کردیم وسط مزرعه!

باید بررسی کنم ببینم شته به چی حساسه!
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
آقا من دو روز نبودم اينجا چقدر يه جوري شده.
چرا نرم رو درست توضيح نميديد؟
نرم يعني اينكه مثلا براي سن گندم نرم ما 3تا5 هست. يعني 5 تا سن پوره و 3 تا مادر ديدم ديگه بايد بريم سراغ مبارزه ديگر دست دست كردن جايز نيست.
ولي زير اين تعداد قابل تحمل است..

به نرم اشاره کردین اما این تعریف که 5یعنی پوره و 3 یعنی مادر اینجوری نیست!
3تا 5 رنج نرم خواهد بود که کارشناس با توجه به باقی شرایط یا عدد کف یعنی3 و یا عدد سقف یعنی 5 رو انتخاب میکنه

استاد ما يه چنين چيزيو گفت. ما هم خونديم واحداشو هم پاس كرديم رفت.

برای اینکه سوء برداشتی نشه من این قضیه رنج نرم مبارزه رو بیشتر باز میکنم.
با یه مثال:

معمولا اینجوری نرم میدن(این یه مثاله)

نرم مبارزه با سن مادر 1تا2عدد در مترمربع با عملکرد بالای5تن در هکتار


معناش اینه که شما اگه در هر متر مربع در شرایط استاندارد ردیابی( که اونم بحث مفصلیه) در مزرعه ای با عملکرد احتمالی بالای5تن بیشتر از 1یا2 عدد سن دیدین(صرف نظر از جنسیت سن والد) باید مبارزه کنین و درغیر اینصورت همچنان ردیابی رو ادامه بدین(مزرعه رو به خاطر اینکه زیر نرم هست رو به امون خدا ول نکنین ممکنه چند روز بعد بره روی نرم)

خب حالا کی عدد 1 و کی عدد 2 رو ملاک قرار بدیم؟

اگه مزرعه ضعیف بود مثلا کود سرک کافی بهش ندادن یا آبیاریش مشکل داشته و به هر حال به هر دلیلی که خودتون تشخیص میدین که مزرعه ضعیف هست (توی اون مقطعه) عدد کوچیکتر رو ملاک قرار میدین
(چون مزرعه ضعیف در برابر آفت آسیب پذیر تره)اگه مزرعه رو فرمه و کارش درسته عدد بزرگتر رو معیار قرار میدین
 
آخرین ویرایش:

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
؟؟!!!!شرایط سختیه!
فک کنم بهترین کار همون پیشگیری بوده که دیگه وختش گذشته والآن تنهاچیزی که به ذهنم میرسه سمّ ه.
چون نه مبارزه فیزیولوژیک جواب میده-نه زراعی-نه مکانیکی و...
شاید فقط سم پاشی کرده باشید؟!

بذارین بقیه بچه ها هم جواب بدن...بعد میگم.... مهم اینه با وجودگل چجوری سمپاشی بشه؟

[/COLOR]

با یه انسکتاریوم تپل (مث خودم!) قرارداد میبستیم یه گروهان کاملا مجهز از بالتوری ول می کردیم وسط مزرعه!

باید بررسی کنم ببینم شته به چی حساسه!

با اون همه حجم کانوپی که کلزا داره بالتوری تا کی و چه مقدار باید رها بشه؟ ! عملی نیست
 

nazi jooon

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
به نظر من مدیریت تلفیقی آفت و علف هرز باید صورت بگیره...
اگه علف هرز رو به طور کامل از بین ببریم احتمال اینکه آفت خودشو به شرایط جدید تغذیه از محصول ما وفق بده بسیار بالاست..(چون بالاخره گشنه نمی مونه..)و از طرفی میزان علف هرز در مزرعه زیاد بشه خودش باعث افت عملکرد میشه..
 
بالا