آینده‌نگر بازار

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]آینده‌نگر بازار[/h]يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم کشور به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.


رشد ملايم شاخص كل بورس
چهارشنبه هفته گذشته، در حالي شاخص كل بورس با 02/0 درصد رشد مواجه شد كه بيشترين و كمترين مقدار آن دراین روز به ترتيب 77 هزار و 660 و 77 هزار و 593 واحد بود. به اين ترتيب، شاخص كل از ابتداي سال 1405 واحد (معادل منفی 77/1 درصد) افت داشته است. با در نظر گرفتن روند نسبتا مثبت شاخص كل در ساعات پاياني معاملات روز چهارشنبه، پيش‌بيني مي‌شود شاخص كل بورس رشد ملايمي را تجربه كند. در اين شرايط، اگر نتايج مثبتي از مذاكرات هسته‌ای به بازار مخابره شود احتمال جهش مثبت بورس افزايش خواهد يافت.



دلار منتظر نتايج مذاكرات هسته‌ای
دلار در پايان هفته گذشته تغيير چنداني را متوجه نشد و در محدوده 3 هزار و 245 توماني معامله شد. معامله‌گران در اين بازار، منتظر نتايج مذاكرات هسته اي هستند و از اين رو احتمال عدم تغيير قيمت دلار تا پايان اعلام نتايج، محتمل‌ترين سناريو پيش رو است. در اين شرايط، پنج‌شنبه هردلار، 3 هزار و 190 تومان خريداري و 3 هزار و 245 تومان فروخته شد. اين اختلاف 55 توماني نشان مي‌دهد انتظار بازار از روند قيمت دلار كاهشي است كه علت اصلي آن اميدواري به نتيجه مذاكرات است.



سكه آماده افت قيمت؟
سكه در پايان هفته گذشته، نسبت به روز معاملاتي ماقبل تغييري را تجربه نكرد. به اين ترتيب، اين كالا از ابتداي سال تا‌كنون رشد 4/3 درصدي را به ثبت رسانده است. افت قيمت طلاي جهاني طي روز گذشته، عاملي است كه در صورت عدم تغيير قيمت دلار مي‌تواند به كاهش قيمت سكه داخل كشور منجر شود. در واقع، با توجه به تعطيلي معاملات اونس جهاني در روزهاي شنبه و يكشنبه قيمت سكه بيشتر تحت تاثير تغييرات نرخ ارز خواهد بود كه از اين منظر، سناريو تغييرات ملايم محتمل مي‌شود.





تقويت عوامل نزول طلاي جهاني
اونس جهاني در آخرين روز معاملاتي خود در هفته گذشته افت 3 دلاري را تجربه كرد و به اين ترتيب از ابتداي سال تا‌كنون منفی 5/2 درصد تغيير را به ثبت رساند. انديكاتورهاي تكنيكال روزانه، موقعيت اين كالا را فروش اعلام مي‌كنند كه نشان از انتظار كاهش قيمتي در اين بازار دارد. همچنين، در نظرسنجي كيتكو، عمده تحليلگران روند هفته جاري براي طلاي جهاني را نزولي اعلام كرده‌اند. در واقع، بهبود آمار اقتصادي آمريكا نسبت به انتظارات، عامل اصلي اين افت به شمار مي‌آيد كه در حال حاضر اثر معكوس ناآرامي‌هاي اوكراين را تا حدي خنثي كرده است.





تشديد تقاضا
در اوراق تسهيلات مسكن
اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (با نماد «تسه9201»)، در حالي هفته منفي را سپري مي‌كرد كه در آخرين روز معاملاتي توانست با 7/3 درصد رشد قيمت، 72 هزار و 270 تومان معامله شود. به اين ترتيب، اوراق مزبور از ابتداي سال 8/20 درصد بازدهي را عايد سهامداران خود كرد. در پايان معاملات روز چهارشنبه، اين اوراق با صف خريد 3/2 ميليون سهمي مواجه شد. بر اين اساس و با توجه به رشد پنج درصدي قيمت آخرين معامله انتظار مي‌رود اين اوراق روز شنبه افزايش قيمت مناسبي را تجربه كنند.




فرصت مناسب خريد نفت
روز گذشته، نفت خام آمريكا افت ملايمي را نسبت به روز معاملاتي ماقبل تجربه كرد. اين در حالي است كه بيشترين و كمترين قيمت آن به ترتيب 5/101 و
03/102 دلار بود، اين مساله نشان مي‌دهد قيمت پاياني (52/101 دلار) به كف قيمتي نزديك‌تر است. بر اين اساس، با توجه به اختلاف زياد بين قيمت‌هاي معاملاتي، انتظار مي‌رود روند قيمت آتي نفت دراین روزها افزايشي باشد. در شرايط فعلي، ناآرامي‌ها در اوكراين و احتمال كاهش عرضه از سوي روسيه اثر قدرتمندتري نسبت به احتمال ورود ايران و ليبي جهت عرضه بيشتر نفت دارد. بنابراين، افزايش قيمت نفت، سناریو محتمل‌تری است. در اين رابطه، انديكاتورهاي تكنيكال روزانه نيز فرصت خريد را مناسب نشان مي‌دهند كه به معناي انتظار افزايش قيمت از اين منظر است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم کشور به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.

خوش‌بینی«بي‌نتيجه» در بورس


شاخص كل بورس طي روز گذشته با افت قابل توجه 715 واحدي (معادل 9/0 درصد) مواجه شد. به‌اين ترتيب، با بازگشت شاخص به كانال 76 هزار و 895 واحدي، بورس از ابتداي سال تغييراتي معادل منفي 7/2 درصد را تجربه كرد. در واقع، ترمز گروه‌هايي نظير خودرو و بانك كه طي هفته‌هاي گذشته اجازه افت شاخص را نمي‌دادند، با بي‌نتيجه ماندن مذاكرات هسته‌اي، كشيده شد و شاخص كل منفي شد. گرچه شاخص در يكي، دو روز آينده ممكن است افت‌هايي را تجربه كند، اما به علت عدم وجود محرك خاصي در جهت مثبت يا منفي، وضعيت متعادل بازار به زودي برمي‌گردد.



واكنش دلار به مذاكرات هسته‌اي


طي روز گذشته با توجه به اتمام مذاكرات هسته‌اي و عدم رسيدن به يك نتيجه مشخص، دلار با افزايش قيمت مواجه شد. به‌اين ترتيب، دلار با قيمت 3 هزار و 300 تومان طي روز گذشته معامله شد كه نسبت به ابتداي سال، رشد قابل توجه 5/9 درصدي را تجربه كرده است. در اين شرايط، ممكن است دلار تحت تاثير اين عوامل هيجاني، در كوتاه‌مدت رشد قيمتي را تجربه كند، اما پس از فروكش كردن هيجانات بار ديگر به قيمت‌هاي متعادل قبلي برمي‌گردد.



حركت سكه بر‌خلاف اونس جهاني


طي روز گذشته، سكه طرح جديد با رشد 10 هزار توماني، 995 هزار تومان معامله شد تا به‌اين ترتيب، از ابتداي سال رشد 4/4 درصدي را تجربه كند. اين مهم در حالي رخ داد كه قيمت طلاي جهاني در پايان معاملات هفته گذشته با افت قيمت مواجه شده بود. اين حركت متفاوت سكه داخلي به علت افزايش حدودا 50 توماني دلار در روز گذشته بود. با اين حال پيش‌بيني مي‌شود با متعادل شدن وضعيت نرخ ارز، قيمت سكه نيز تغييرات چنداني را شاهد نباشد.



افت اونس جهاني محقق شد


همان‌طور كه پيش‌بيني شده بود، نقش عوامل منفي‌كننده قيمت طلاي جهاني نظير آمار اقتصادي مناسب آمريكا پررنگ‌تر بود و منجر به افت قيمت طلا شد. به‌اين ترتيب، اونس جهاني در پايان هفته معاملاتي به 7/1292 دلار رسيد تا به‌رغم رسيدن به سقف 1305 دلاري بار ديگر به زير كانال 1300 دلاري بازگردد. طي يك نظرسنجي از كارشناسان توسط كيتكو، هفته متعادلي براي طلا پيش‌بيني شده است؛ علت اين امر، وجود عواملي با اثرگذاري متفاوت است نظير ناآرامي‌هاي اوكراين كه اثر افزايشي يا آمار اقتصادي مناسب آمريكا كه اثر كاهشي روي قيمت اين فلز زرد دارد.



رشد ادامه‌دار اوراق تسهيلات مسكن


طي معاملات روز گذشته، اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه‌9201) بار ديگر با تشديد تقاضا همراه شد و به قيمت 80 هزار و 81 تومان معامله شد. به‌اين ترتيب، اين اوراق بيشترين درصد رشد مجاز روزانه (معادل 5 درصد) در فرابورس را تجربه كردند و در پايان نيز با صف خريد 4/2 ميليون سهمي مواجه شدند. بر اين اساس، پيش‌بيني مي‌شود روند مثبت اوراق مزبور در اين روزها نيز ادامه يابد.



پايان هفته مثبت نفت


نفت خام آمريكا مطابق با پيش‌بيني‌ها توانست رشد قيمتي را تجربه كند و در پايان معاملات هفتگي به 102 دلار برسد. به‌اين ترتيب، نفت خام طي هفته گذشته حدود 2 درصد رشد قيمت را تجربه كند. علت اصلي اين امر، مشكلات روسيه به عنوان دومين صادركننده بزرگ نفت دنيا با كشورهاي غربي بر سر اوكراين است كه مي‌تواند منجر به ادامه رشد قيمتي اين كالا شود. اما از سوي ديگر، ورود مجدد ليبي به جمع عرضه‌كنندگان نفت مي‌تواند قيمت آن را در همين محدوده 100 دلاري كنترل كند و سناريوی افزايش قيمتي را تغيير دهد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]آینده‌نگر بازار[/h]يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم کشور به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.

تعادل مجدد بورس
شاخص كل بورس طي روز گذشته با رشد ملايم 86 واحدي (معادل 11/0 درصد) مواجه شد. به اين ترتيب، شاخص در يك قدمي مدار 77 هزار واحدي متوقف شد و شاخص بورس از ابتداي سال تغييراتي معادل منفي 57/2 درصد را به ثبت رساند. بر اين اساس، همانطور كه پيش‌بيني شده بود پس از فروكش كردن هيجانات، تعادل بار ديگر به بورس بازگشت. با اين حال در صورت تداوم حضور كمرنگ سهامداران حقوقي در معاملات نمي‌توان انتظار داشت شاخص تغييرات شديدي را در روزهاي آتي تجربه كند.




سقف قدرتمند 3300 توماني دلار


در ابتداي معاملات روز گذشته، دلار در همان 3 هزار و 300 تومان معامله شد، اما در ادامه با افت قيمت مواجه شد و به 3 هزار و 280 تومان رسيد. اين در حالي است كه قيمت خريد دلار به 3 هزار و 240 تومان نيز رسيد كه اين اختلاف 40 توماني خريد و فروش نشان از آمادگي بازار براي افت قيمت دارد. در واقع، سقف 3 هزار و 300 توماني در شرايط فعلي بازار قدرتمند به نظر مي‌رسد. گرچه برخي محركات هيجاني ممكن است منجر به شكسته شدن اين مقاومت شود، اما هم‌اكنون عدم تغيير قيمت دلار سناريو محتمل‌تري است.




سكه با اونس هم‌جهت شد


گرچه در معاملات روز شنبه، سكه برخلاف اونس حركت كرد و با توجه به رشد قيمت دلار با افزايش قيمت مواجه شد؛ اما دیروز با كاهش 10 هزار توماني مواجه شد. به اين ترتيب، هر سكه طرح جديد 985 هزار تومان معامله و بازدهي آن از ابتداي سال 4/3 درصد شد. تعادل در قيمت دلار عامل اصلي هم‌سو شدن قيمت سكه با طلاي جهاني به شمار مي‌آيد. بنابراين، پيش‌بيني مي‌شود روز آينده نيز با توجه به تاخير در آغاز معاملات بازار جهاني طلا نسبت به بازار ايران، سكه تحت تاثير قيمت دلار حركت كند.




افت اونس جهاني محقق شد


همانطور كه پيش‌بيني شده بود، نقش عوامل منفي‌كننده قيمت طلاي جهاني نظير آمار اقتصادي مناسب آمريكا پررنگتر بود و منجر به افت قيمت طلا شد. به اين ترتيب، اونس جهاني در پايان هفته معاملاتي به 7/1292 دلار رسيد تا به‌رغم رسيدن به سقف 1305 دلاري بار ديگر به زير كانال 1300 دلاري بازگردد. طي يك نظرسنجي از كارشناسان توسط كيتكو، هفته متعادلي براي طلا پيش‌بيني شده است؛ علت اين امر، وجود عواملي با اثرگذاري متفاوت است نظير ناآرامي‌هاي اوكراين كه اثر افزايشي يا آمار اقتصادي مناسب آمريكا كه اثر كاهشي روي قيمت اين فلز زرد دارد.




تداوم صف‌های خريد «تسه»


طي معاملات روز گذشته، اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) بار ديگر مورد اقبال معامله‌گران قرار گرفت و به قيمت 84 هزار و 85 تومان معامله شد. به اين ترتيب، اين اوراق بيشترين درصد رشد مجاز روزانه (معادل 5 درصد) در فرابورس را تجربه كردند و در پايان نيز بار ديگر با صف خريد مواجه شدند. با اين حال، طي روز گذشته صف فروش ملايمي نيز براي اين اوراق مشاهده شد و پيش‌بيني مي‌شود با توجه به حضور فعال‌تر سهامداران حقوقي در نقش فروشنده، روند رو به رشد اين اوراق كمي آهسته‌تر شود.



هفته مثبت نفت


نفت خام آمريكا مطابق با پيش‌بيني‌ها توانست رشد قيمتي را تجربه كند و در پايان معاملات هفتگي به 102 دلار برسد. به اين ترتيب، نفت خام طي هفته گذشته حدود 2 درصد رشد قيمت را تجربه كرد. علت اصلي اين امر، مشكلات روسيه به عنوان دومين صادركننده بزرگ نفت دنيا با كشورهاي غربي بر سر اوكراين است كه مي‌تواند منجر به ادامه رشد قيمتي اين كالا شود. اما از سوي ديگر، ورود مجدد ليبي به جمع عرضه‌كنندگان نفت مي‌تواند قيمت آن را در همين محدوده 100 دلاري كنترل كند و سناريو افزايش قيمتي را تغيير دهد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
بورس به كف حمايتي نزديك مي‌شود؟


شاخص كل بورس طي روز گذشته با افت 459 واحدي (معادل 6/0 درصد) مواجه شد و به 76 هزار و 529 واحد رسيد. همان‌طور كه اشاره شده بود عدم حضور فعال سهامداران حقوقي نمي‌تواند تغييرات شديدي را در شاخص ايجاد كند كه بالا بودن تعداد دفعات معاملات، گواهي بر فعاليت حقيقي‌ها است. بنابراين، با ادامه اين روند نبايد انتظار داشت طي روزهاي آتي، جهش قابل توجهي در شاخص ايجاد شود. از سوي ديگر، با توجه به تحليل‌هاي تكنيكال، كانال 76 هزار واحدي، يك كف حمايتي قوي براي شاخص كل به شمار مي‌آيد كه بر اين اساس، احتمال رشد ملايم شاخص بيشتر خواهد بود.



تعادل انتظاري در بازار ارز


در معاملات روز گذشته، دلار با قيمت 3 هزار و 280 تومان معامله شد و در پايان نيز در همين محدوده باقي ماند كه نشان از تعادل نسبي در بازار دارد. در شرايط كنوني، معامله گران بازار ارز با اخبار متنوعي نظير ورود ارز از سوي شركت‌هاي پتروشيمي يا كاهش ميزان فروش نفت مواجه هستند كه به‌رغم محقق نشدن آنها، انتظارات متفاوتي را در بازار ايجاد مي‌كند. با اين حال، نرخ خريد دلار 3 هزار و 260 تومان بود كه اين تفاوت 20 توماني با نرخ فروش نيز نشان مي‌دهد عدم تغيير قيمت دلار، سناريوی محتمل‌تري در روزهاي آينده است.



رشد ملايم قيمت سكه


سكه بر خلاف دلار كه بدون تغيير باقي مانده بود، روز گذشته رشد اندك 3 هزار و 500 توماني را تجربه كرد و به 988 هزار و 500 تومان رسيد؛ به اين ترتيب، بازدهي سكه از ابتداي سال 67/3 درصد شد. در واقع، ثبات قيمت دلار به عنوان عاملي بسيار موثر بر قيمت طلا دیروز اجازه نداد تا افزايش قيمت جهاني طلا تاثیر زیادی در بازار سکه داشته باشد. با توجه به شواهد موجود، انتظار افزايش يا كاهش قابل توجه قيمت سكه در روزهاي آتي چندان به چشم نمي‌خورد.




رشد اونس با وجود ابهامات


طي روز گذشته، قيمت اونس جهاني با حدود 7 دلار افزايش به 1299 دلار رسيد. به اين ترتيب، از ابتداي سال جاري تغييرات قيمت اين فلز زرد منفي 1/2 درصد شد. گرچه برخي افزايش روز گذشته قيمت اونس را به وضعيت ناآرام اوكراين مرتبط مي‌دانند، اما كارشناسان كيتكو وضعيت مشخصي را براي روند طلاي جهاني در هفته جاري پيش‌بيني نكرده‌اند. در واقع، هنوز مشخص نشده است عوامل افزايشي نظير ناآرامي‌هاي منطقه‌اي نقش پررنگ‌تري دارند يا عوامل كاهشي نظير آمار اقتصادي آمريكا و انتخابات هند. از سوي ديگر، در بازار آتي طلاي جهاني انديكاتورهاي تكنيكال روزانه، سيگنال خريد مي‌دهند كه نشان مي‌دهد احتمال افزايش ملايم قيمت در اين بازار وجود دارد.



ترمز «تسه» گرفته شد


طي معاملات روز گذشته، همان‌طور كه پيش‌بيني شده بود روند رو به رشد اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) كند شد و تنها با رشد 3/1 درصد و با قيمت 85 هزار و 162 تومان معامله شد. همچنين، آخرين معامله اين اوراق 22/0 درصد افت را تجربه كرد كه با در نظر گرفتن متعادل شدن صف فروش و خريد آنها مي‌توان انتظار داشت كه روند صعودي «تسه» در چند روز آینده، متوقف شود.



سيگنال‌هاي افزايش قيمت نفت قوي‌تر است


نفت خام آمريكا طي روز گذشته در قيمت 71/102 دلار معامله شد كه نسبت به پايان هفته گذشته، 6/0 درصد رشد را تجربه كرد. نفت برنت نيز تحت تاثير ناآرامي‌هاي به وجود آمده در ليبي، به عنوان دارنده بزرگترين ذخاير نفتي در آفريقا، با رشد قيمت مواجه شد. به‌طور كلي، كارشناسان با در نظر گرفتن مشكلات ژئوپلیتيك در اوكراين و ليبي وضعيت روند قيمت نفت را در اين هفته صعودي پيش‌بيني‌ مي‌كنند. همچنين، بررسي‌هاي تكنيكال در بازار آتي نفت سيگنال‌هاي قوي خريد را نشان مي‌دهند كه بيانگر احتمال افزايش قيمت از اين منظر نيز است.
 

sajad 3000

کاربر فعال تالار اقتصاد ,
کاربر ممتاز
تداوم درجا زدن شاخص بورس


پس از آنكه روز دوشنبه شاخص كل به كف حمايتي خود نزديك شده بود، در معاملات ديروز، با رشد ملايم 105 واحدي (معادل 14/0 درصد) مواجه شد و به 76 هزار و 634 واحد رسيد. بررسي معاملات، همچنان نشان از فعاليت ضعيف سهامداران حقوقي دارد. در حال حاضر نسبت قيمت به درآمد متوسط بازار (P/E) حدود 7 مرتبه است كه با توجه به عدم مشاهده تعديل‌هاي مثبت (افزايش EPS) چشمگير توسط شركت‌ها و ثبات شرايط اقتصادي كشور، اين نسبت افت چنداني نخواهد يافت. اين مساله منجر به كاهش جذابيت خريد سهام جديد و در نتيجه تغييرات ملايم شاخص كل شده است.




دلار بدون تغيير ماند


در معاملات روز گذشته، قيمت دلار تغييرات چنداني را شاهد نبود و با قيمت 3 هزار و 280 تومان مشابه روز ماقبل معامله شد. به اين ترتيب، بازدهي آن از ابتداي سال جاري 8/8 درصد باقي ماند كه گرچه نسبت به بسياري از بازارهاي رقيب بالاتر است، اما عدم اميدواري به آينده آن منجر به كاهش نسبي تقاضا در اين بازار شده است. فروكش كردن موقت هيجانات ناشي از ناآرامي‌هاي اوكراين (عامل افزايش قيمت) و همچنين احتمال ورود ارز توسط شركت‌هاي پتروشيمي (عامل كاهش قيمت) اثر يكديگر را در اين بازار خنثي كرده و اجازه تغييرات شديد دلار را نداده‌اند.



همگامي سكه با اونس جهاني


طي روز گذشته، سكه با توجه به ثبات نرخ دلار و از طرف ديگر كاهش قيمت طلاي جهاني، افت ملايم 3 هزار توماني را تجربه كرد و با قيمت 985 هزار و 500 تومان معامله شد. به اين ترتيب، بازدهي اين فلز زرد از ابتداي سال به 4/3 درصد رسيد. از آنجا كه احتمال تغيير قيمت دلار چندان زياد نيست، پيش بيني مي‌شود قيمت سكه با توجه به تغييرات قيمت اونس جهاني تغيير كند كه در حال حاضر احتمال افزايش يا كاهش شديدي در آن مشاهده نمي‌شود.



ريزش اونس ادامه دارد؟


قيمت اونس جهاني حدود 9 دلار كاهش يافت و ديروز به قيمت 6/1290 دلار معامله شد. علت اصلي اين افت، آمار ضعيف اقتصادي چين بود كه به گزارش كنسول جهاني طلا (WGC) در سه ماهه ابتدايي سال ميلادي كاهش قابل توجهي در تقاضا از سوي اين كشور به چشم مي‌خورد. از سوي ديگر دولت جديد هند به عنوان دومين واردكننده طلا تصميم دارد واردات اين كالا را سهولت بخشد كه منجر به افزايش تقاضا و رشد قيمت طلا خواهد شد. همچنين، تشديد ناآرامي‌هاي اوكراين نيز مي‌تواند افزايش قيمت طلا را به همراه داشته باشد. بنابراين، كف حمايتي و سقف مقاومتي 1278 و 1305 دلاري در ماه مه همچنان براي اين فلز زرد مي‌تواند معتبر باشد.




افت قيمت اوراق تسهيلات مسكن


همان‌طور كه پيش‌بيني شده بود كند شدن روند صعودي قيمت اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) در روز دوشنبه و تقابل پاياپاي صف خريد و فروش منجر به كاهش 4/3 درصدي قيمت اين اوراق طي معاملات روز گذشته شد. در پايان معاملات ديروز نيز صف خريد از فروش سنگين‌تر بود، اما با توجه به قيمت آخرين معامله كه تنها 3/0 درصد پايين‌تر از قيمت اوليه بود، انتظار مي‌رود كه كاهش قيمت اين اوراق مشابه زمان رشد، شديد نباشد.




تداوم خيز صعودي نفت


نفت خام آمريكا طي روز گذشته در قيمت 75/102 دلار معامله شد كه نسبت به روز قبل رشد ملايمي را تجربه كرد. دليل اصلي اين رشد قيمت را مي‌توان كاهش عرضه در كوشينگ (Cushing)، به عنوان بزرگ‌ترين هاب ذخيره نفت آمريكا، دانست. از سوي ديگر، گرچه پوتين دستور داده است به‌منظور ايجاد آرامش براي انتخابات كريمه (پنج روز ديگر)، نيروهاي روسي از مرز اوكراين عقب نشيني كنند، اما هنوز اختلافات اين دو كشور به پايان نرسيده است. اين مهم، در كنار مشكلات سياسي ليبي همگي عواملي هستند كه احتمال افزايش قيمت نفت را تقويت مي‌كنند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
رشد ملايم بورس در پايان هفته
در معاملات ديروز، شاخص كل بار ديگر رشد ملايم 133 واحدي (معادل 17/0 درصد) را تجربه كرد و به 76 هزار و 768 واحد رسيد. در حال حاضر، توجه عمده معامله‌گران به سهام شركت‌هاي پيشتاز بازار است كه اين مساله منجر به رشد قابل توجه نسبت قيمت به درآمد (P/E) در اين نمادها و متوسط بازار شده است. اين در شرايطي است كه شركت‌هاي مزبور در حال حاضر توانايي افزايش EPS خود را ندارند كه باعث پايدار نبودن قيمت‌ها و نوسانات شاخص كل مي‌شود.




تعادل در بازار ارز
دلار طي روز گذشته، رشد ملايمي را تجربه كرد و به قيمت 3 هزار و 295 تومان معامله شد. به اين ترتيب، دلار توانسته است از ابتداي سال بازدهي معادل 3/9 درصد را به ثبت برساند. به اعتقاد كارشناسان، دلار در محدوده 3 هزار و 250 تا 3 هزار و 300 تومان از منظر عرضه و تقاضا به ثبات رسيده است. به گفته آنها، حتي اگر ارز از سوي پتروشيمي‌ها وارد بازار شود يا نتايج مذاكرات هسته‌اي چندان قابل توجه نباشد، احتمال خروج دلار از اين محدوده چندان به چشم نمي‌خورد.




وضعيت آرام سكه
سكه در حالي با رشد قيمت 7 هزار و 500 توماني مواجه بود كه با رسيدن به قيمت 993 هزار تومان توانست از ابتداي سال 2/4 درصد رشد قيمت را به ثبت برساند. علت اين رشد را مي‌توان افزايش نسبي قيمت دلار طي روز گذشته دانست. با اين حال، پيش‌بيني مي‌شود با توجه به ثبات قيمت اونس جهاني و دلار در روزهاي آينده، سكه در بازار داخلي نيز تغييرات چنداني را تجربه نكند.





اونس در انتظار نشست فدرال رزرو
طي روز گذشته، اونس جهاني با قيمت 8/1292 دلار معامله شد كه تغييرات چنداني را نشان نمي‌دهد. پس از ارائه آمار از سوي كنسول جهاني طلا (WGC) در روز سه‌شنبه مبني بر كاهش تقاضا از سوي هند و چين، اونس افت ملايمي را تجربه كرد. به اعتقاد كارشناسان در شرايط كنوني، بازار منتظر تصميم‌هاي اين هفته نشست فدرال رزرو است؛ اين مساله، احتمال كاهش ملايم قيمت در معاملات روز چهارشنبه به وقت محلي (پنج‌شنبه به وقت تهران) را تقويت مي‌كند. با اين حال، با توجه به ثبات ميانگين قيمت طلا طي ماه‌هاي اخير، احتمال جهش قيمتي در اين فلز زرد دور از انتظار است.





سبزپوشي مجدد «تسه»
پس از آنكه روز سه‌شنبه، يك افت قيمت در اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) مشاهده شد، بار ديگر اين اوراق با اقبال مواجه شدند و طي روز گذشته با افزايش 2/3 درصدي با قيمت 84 هزار و 967 تومان معامله شدند. در پايان معاملات، گرچه سهامداران در صف خريد قدرتمندتر از صف فروش ظاهر شدند؛ اختلاف اندك قيمت آخرين معامله نشان مي‌دهد افزايش قيمت اين اوراق در روزهاي آتي روند متعادل‌تري داشته باشد.





تداوم خيز صعودي نفت
ديروز، نفت خام آمريكا با افزايش قيمت مواجه و 15/103 دلار معامله شد. به اين ترتيب، از ابتداي سال اين كالا توانسته است 5/3 درصد افزايش قيمت را تجربه كند. ادامه اختلافات روسيه و اوكراين و همچنين مشكلات داخلي ليبي كه احتمال كاهش عرضه نفت از سوي روسيه و ليبي را تشديد مي‌كند منجر به ايجاد روند صعودي در اين بازار شده است. از سوي ديگر، در بازار آتي نفت سيگنال‌هاي روزانه تكنيكال چراغ سبز خريد را نشان مي‌دهند كه حاكي از اميدواري به افزايش قيمت در اين بازار است.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
مقاومت بورس در مقابل ريزش


در پايان هفته گذشته، شاخص كل بار ديگر رشد ملايم 133 واحدي (معادل 17/0 درصد) را تجربه كرد و به 76 هزار و 768 واحد رسيد. گرچه حجم و ارزش معاملات افزايش قابل توجهي پيدا كرده است، اما همچنان تعداد دفعات بالاي معاملات نشان از حضور فعال حقيقي‌ها دارد. با توجه به ثبات در شرايط اقتصادي و سياسي، بالا بودن نسبت قيمت به درآمد (P/E) مانع از رشد قابل توجه شاخص مي‌شود. با اين حال، عدم افزايش قيمت خودروها در مقطع كنوني مي‌تواند شاخص كل را به عنوان يكي از گروه‌هاي پيشتاز روزهاي اخير تحت تاثير منفي قرار دهد.




تعادل در بازار ارز


در پايان هفته گذشته، دلار افت ملايمي را تجربه كرد و در قيمت 3 هزار و 290 تومان معامله شد. به اين ترتيب، بازدهي قيمت دلار طي هفته سپري شده به 4/1 درصد رسيد. سخنان رئيس كل بانك مركزي مبني بر وضعيت مناسب ميزان ارز موجود در داخل كشور و نويد احتمال ورود بيشتر دلار از سوي شركت‌هاي پتروشيمي و ساير شركت‌هاي صادركننده مي‌تواند آينده باثباتي را براي دلار ايجاد كند و در نتيجه نوسانات قيمتي در همين محدوده انجام شود.




آرامش سكه در پايان هفته


در آخرين روز معاملاتي هفته گذشته، سكه با 3 هزار تومان كاهش نسبت به روز چهارشنبه، با قيمت 990 هزار تومان معامله شد. علت اين افت ملايم را مي‌توان كاهش نسبي قيمت دلار در بازار داخلي عنوان كرد. به اين ترتيب، سكه توانست طي هفته گذشته رشد ملايم 45/0 درصدي را تجربه كند. احتمال تعادل قيمت دلار و همچنين عدم وجود چشم‌انداز معين براي اونس جهاني، منجر به ثبات قيمت سكه در شرايط فعلي خواهد شد.



اونس همچنان در ابهام


اونس جهاني گرچه رشد ملايمي را طي روز پنجشنبه تجربه كرده بود، بار ديگر با افت قيمت مواجه شد. به اين ترتيب، طلاي جهاني با رسيدن به قيمت 6/1291 دلار، از ابتداي سال تغييراتي معادل منفي 7/2 درصد را تجربه كرد. گرچه، مشكلات ژئوپلتيك اوكراين-روسيه، رشد اقتصادي چين بر اساس آمار روز پنجشنبه و سهولت در واردات هند به عنوان دومين واردكننده اين فلز زرد مي‌تواند منجر به افزايش قيمت طلا شود، بهبود وضعيت اقتصادي آمريكا عامل كاهش قيمت آن به شمار مي‌آيد. بنابراين، همچنان نمي‌توان انتظار تغيير قيمت قابل توجهي براي اين كالا داشت.



سبزپوشي مجدد «تسه»


پس از آنكه روز سه‌شنبه، يك افت قيمت در اوراق تسهيلات مسكن فروردين‌ماه سال 92 (تسه9201) مشاهده شد، بار ديگر اين اوراق با اقبال مواجه شدند و طي روز چهارشنبه با افزايش 2/3 درصدي با قيمت
84 هزار و 967 تومان معامله شدند. در پايان معاملات، گرچه سهامداران در صف خريد قدرتمندتر از صف فروش ظاهر شدند؛ اما اختلاف اندك قيمت آخرين معامله نشان مي‌دهد افزايش قيمت اين اوراق در روزهاي آتي روند ملايم تري داشته باشد.




نفت كماكان در كانال صعودي


مطابق پيش‌بيني‌ها طي دو روز گذشته، نفت مسير
رو به رشد خود را ادامه داد و ديروز با قيمت 8/103 دلار معامله شد. به اين ترتيب، قيمت نفت از ابتداي سال بازدهي 2/4 درصدي را به ثبت رساند. علت اصلي افزايش قيمت نفت WTI، افزايش تقاضا بر اساس آمار آمريكا و همچنين كاهش عرضه در كوشينگ مزيد بر علت شده است. اين در شرايطي است كه ناآرامي‌هاي سياسي در اوكراين نيز مي‌تواند با توجه به احتمال كاهش عرضه از سوي روسيه منجر به افزايش قيمت نفت شود.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
شاخص بورس بي رمق است


در اولين روز هفته، شاخص كل افت بسيار ملايم 64 واحدي (معادل 08/0 درصد) را تجربه كرد و به 76 هزار و 704 واحد رسيد. گرچه حجم و ارزش معاملات در محدوده نسبتا مناسبي به سر مي‌برد، اما شاخص توانايي تغييرات زيادي را ندارد. شايد تصميم‌گيري در خصوص نرخ‌گذاري خودروها يا بازگشايي نماد «فارس» بتواند كمي شاخص را تحت تاثير قرار دهد. اما به‌طور كلي با توجه به كف حمايتي مناسب شاخص كل در محدوده 76 هزار واحدي، احتمال تغييرات شديد آن در روزهاي آتي پايين است.



افت ملايم قيمت دلار


قيمت دلار در اولين روز معاملاتي هفته، افت ملايمي را تجربه كرد و در قيمت 3 هزار و 275 تومان معامله شد. علت اين امر، سخنان رئيس كل بانك مركزي در خصوص تعادل در بازار ارز است. همچنين، گزارش مثبت آمانو، رئيس كل آژانس بين المللي انرژي اتمي از تاسيسات هسته‌اي ايران مي‌تواند منجر به كاهش ملايم قيمت دلار شود. در اين رابطه، رفع مشكلات خوراك گازي شركت‌هاي پتروشيمي و بهبود وضعيت صادرات آنها مي‌تواند عرضه دلار را در بازار تقويت كند. بر اين اساس پيش‌بيني مي‌شود قيمت دلار در همين محدوده قيمتي حركت كند.



سكه تحت تاثير دلار


روز گذشته، سكه با 4 هزار تومان كاهش نسبت به انتهاي هفته گذشته به قيمت 986 هزار تومان معامله شد. علت اين افت ملايم را مي‌توان كاهش نسبي قيمت دلار در بازار داخلي عنوان كرد. به اين ترتيب، سكه توانست از ابتداي سال رشد 5/3 درصدي را تجربه كند. با توجه به تعطيلي بازار جهاني طلا در شنبه و يكشنبه، انتظار مي‌رود قيمت سكه تحت تاثير مستقيم دلار تغيير كند. بنابراين، با توجه به روند متعادل دلار، قيمت سكه نيز نبايد نوسان چشم‌گيري را تجربه كند.


اونس در انتظار انتخابات اوكراين


اونس جهاني در پايان هفته معاملاتي، تغيير بسيار ناچيز هفتگي را معادل 2/0 دلار تجربه كرد و با قيمت 9/1292 دلار معامله شد. اخبار متفاوت از جمله بهبود آمار اقتصادي آمريكا، ادامه ناآرامي‌ها در اوكراين و سهولت واردات طلا در هند چنين شرايطي را براي اين فلز زرد رقم زده است. كارشناسان معتقدند معامله‌گران در اين بازار، منتظر نتيجه انتخابات اوكراين در روز جاري هستند تا شايد بتواند محدوده‌اي (1280 تا 1315 دلار) كه طلاي جهاني طي چند ماه اخير در آن قرار دارد را بشكافد و فراتر يا پايين‌تر از آن معامله شود.



توقف مسير صعودي «تسه»


طي معاملات روز گذشته، قيمت اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) افت ملايم 6/0 درصدي را تجربه كرد و به قيمت 84 هزار و 484 تومان معامله شد. به اين ترتيب، از ابتداي سال 85/33 درصد بازدهي را عايد سهامداران خود كرد. گرچه قيمت آخرين معامله اين اوراق، كمي بالاتر از قيمت پاياني روز گذشته بود، اما صف‌هاي خريد قدرتمند ديروز، كمتر از قيمت فعلي هستند كه احتمال افت قيمتي در روز جاري را تقويت مي‌كنند.



تداوم رشد قيمت نفت


نفت طي هفته گذشته توانست با رشد 3/2 درصدي مواجه شود و به قيمت 35/104 دلار برسد. همان‌طور كه پيشتر اشاره شده بود، علت افزايش قيمت نفت آمريكا، كاهش عرضه است؛ به عبارت دقيق‌تر، عرضه كوشينگ، بزرگ‌ترين محل ذخيره نفت آمريكا به پايين‌ترين سطح عملياتي خود نزديك شده است. به گزارش بلومبرگ، اين عرضه 44 درصد از چهارم بهمن سال 92 (24 ژانويه 2014) كاهش يافته است. همچنين، افزايش خشونت‌ها در اوكراين در آستانه انتخابات (امروز، 25 ماه مه) و ادامه درگيري‌هاي داخلي ليبي عاملي ديگر جهت افزايش قيمت اين كالا به شمار مي‌آيد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
عرضه اوليه به كمك بورس نيامد


روز دوشنبه، شاخص كل افت 182 واحدي (معادل 24/0 درصد) را تجربه كرد و به 76 هزار و 212 واحد رسيد. اين در حالي بود كه نخستين عرضه اوليه در بورس مربوط به نماد «شسپا» از ابتداي سال 93 طي روز يادشده انجام شد. گرچه اين عرضه مي‌توانست تاثير مناسبي بر بازار گذارد، اما عدم انجام معاملات سهامداران بر خط، بار ديگر منجر به بي‌اعتمادي سهامداران به بازار سرمايه شد. امروز نيز بازار مي‌تواند متاثر از تصميم شوراي رقابت بر سر قيمت‌گذاري خودرو، روند متفاوتي را طي كند و در صورت عدم افزايش نرخ خودروها ممكن است كف حمايتي 76 هزار واحدي شاخص كل نيز شكسته شود.



دلار همچنان درجا مي‌زند


قيمت دلار روز دوشنبه افزايش بسيار اندك 5 توماني را تجربه كرده و به قيمت 3 هزار و 280 تومان معامله شد. به اين ترتيب، دلار از ابتداي سال توانست 8/8 درصد رشد را تجربه كند. همانطور كه پيش‌بيني شده بود، شرايط متعادل اقتصادي و وجود منابع ارزي به مقدار كافي در بازار منجر به ثبات قيمت دلار شده است. همچنين، احتمال مي‌رود شركت‌هاي پتروشيمي كه در پايان سال گذشته با مشكل كمبود خوراك گازي مواجه بودند، اكنون با توجه به بهبود اين وضعيت بتوانند ارز حاصل از صادرات خود را به آرامي وارد بازار كنند كه قيمت دلار را در محدوده فعلي حفظ مي‌كند.




سكه بدون تغيير باقي ماند


سكه در معاملات روز دوشنبه، با توجه به عدم تغيير قيمت دلار و همچنين بسته بودن بازار نيويورك به علت روز يادبود (Memorial Day) در آن روز، تغيير چنداني را شاهد نبود. به اين ترتيب، هر سكه طرح جديد به قيمت 985 هزار تومان معامله شد تا از ابتداي سال رشد 4/3 درصدي را تجربه كند. اما از سوي ديگر، روز گذشته اونس جهاني با افت قيمت مواجه شد كه اين مساله با توجه به ثبات قيمت دلار ممكن است منجر به كاهش ملايم قيمت سكه در اين روزها شود.




اونس جلوتر از گزارش‌هاي اقتصادی آمريكا


طلاي جهاني معاملات هفته جاري را با افت قيمت آغاز كرد. به اين ترتيب، با حدود 10 دلار كاهش، هر اونس طلا به قيمت 4/1282 دلار معامله شد تا به كف حمايت خود نزديكتر شود. كارشناسان، علت افت قيمت اين فلز زرد را انتظار بازار از مثبت بودن آمار اقتصادي آمريكا در هفته جاري عنوان كردند كه مي‌تواند به‌طور معكوس بر قيمت طلا اثرگذار باشد. همچنين، انتخاب شدن پروشنكو به رياست جمهوري كشور اوكراين و برخي وعده‌ها از سوي سران دو كشور روسيه و اوكراين، احتمال تعديل ناآرامي‌هاي سياسي را افزايش مي‌دهد كه عامل افزايش قيمت اونس را حذف مي‌كند. با اين حال، كارشناسان كيتكو همچنان وضعيت طلا را محدود به بازه قيمتي 1277 تا 1304 دلاري مي‌دانند.




تداوم كاهش قيمت «تسه»


قيمت اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) در روز دوشنبه در پي قوانين دستوري مبني بر عدم اجازه فروش اوراق خريداري شده تا دو ماه (از ابتداي تير) كاهش يافت. به اين ترتيب، اين اوراق با كاهش 6/1 درصدي به قيمت 81 هزار و 896 تومان معامله شد. با توجه به باقي ماندن صف‌هاي خريد با قيمت‌هاي كمتر از قيمت پاياني، احتمال كاهش قيمت اوراق مزبور در اين روزها بيشتر است.




نفت به سقف مقاومتي نزديك مي‌شود؟


نفت خام آمريكا طي دو روز معاملاتي گذشته تغييرات چنداني را نسبت به پايان هفته گذشته شاهد نبود و روز گذشته به قيمت 03/104 دلار معامله شد. فرارسيدن روز يادبود و فصل تابستان كه آغاز سفرهاي مردمي در آمريكا است افزايش تقاضاي گازوئيل و در پي آن تشديد مصرف نفت را به دنبال دارد. به اين ترتيب، عرضه نفت آمريكا در حال حاضر كاهش چشمگيري يافته است و همچنين، ادامه مشكلات ژئوپلتيك اوكراين-روسيه و ليبي عامل ديگري است كه احتمال افزايش قيمت اين كالا را تقويت مي‌كند. با اين حال، تحليل‌هاي تكنيكال سقف مقاومتي 22/105 دلاري را براي قيمت نفت بسيار قدرتمند شناسايي كرده‌اند كه روند اين كالا در هفته جاري را با چالش مواجه مي‌كند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
پايان هفته «قرمز» بورس
در پايان اين هفته، شاخص كل افت 144 واحدي (معادل 19/0 درصد) را تجربه كرد و به 76 هزار و 68 واحد رسيد. در گروه خودرو، رشد قابل توجه ميزان توليدات ايران خودرو و سايپا منجر به حركت اين گروه بر خلاف مسير نزولي ساير گروه‌هاي بورسي شد. در حال حاضر، ثبات قيمت دلار و عدم تغيير جديد در وضعيت كلان اقتصادي احتمال رشد قابل توجه شاخص بورس را كاهش مي‌دهد. بنابراين، گرچه از منظر تكنيكال، افت بيش از حد شاخص كل با كف حمايت روبه‌رو خواهدشد اما احتمال رشد آن از منظر بنيادي چندان بالا نيست.




افت نسبي قيمت دلار
طي معاملات روز گذشته، دلار با افت 10 توماني مواجه و به قيمت 3 هزار و 270 تومان معامله شد. به اين ترتيب، دلار از ابتداي سال توانسته است 4/8 درصد رشد را تجربه كند. تداوم شرايط متعادل اقتصادي و وجود منابع ارزي به مقدار كافي در بازار، ثبات در قيمت ارز را به دنبال دارد. همچنين، ورود ملايم ارز از سوي شركت‌هاي پتروشيمي و اميدواري به آرامش سياسي در اوكراين عدم تمايل دلار به افزايش قيمت را به همراه خواهد داشت.




افت سكه درپی ریزش اونس
سكه در معاملات روز گذشته، با توجه به افت قيمت دلار و طلاي جهاني با كاهش قيمت مواجه بود. به اين ترتيب، هر سكه طرح جديد با 15 هزار تومان كاهش، به قيمت 970هزار تومان معامله شد تا از ابتداي سال رشد 8/1 درصدي را تجربه كرده باشد. با توجه به ثبات قيمت دلار در محدوده فعلي، قيمت سكه كاملا متاثر از قيمت اونس جهاني تغيير خواهد كرد. بنابراين، كاهش بيش از 30 دلاري قيمت طلاي جهاني طي چند روز اخير، آينده چندان روشني را براي قيمت سكه در بازار داخل ترسيم نمي‌كند.




ركوردشكني اونس جهاني
طلاي جهاني، طي معاملات روز گذشته به 1266 دلار رسيد. اين در حالي بود كه در پايان معاملات روز سه‌شنبه به وقت نيويورك (بامداد چهارشنبه به وقت تهران)، قيمت اونس افت شديدي را تجربه كرد و به پايين‌ترين ميزان خود طي 100 روز گذشته (74/1260 دلار) رسيد. همان‌طور كه اشاره شده بود، معامله گران نسبت به رشد شاخص اعتماد مصرف‌كننده كه نشان از افزايش اميدواري به اوضاع اقتصادي آمريكا است واكنش نشان دادند و اين امر در كنار آمار اقتصادي مناسب اروپا منجر به افت قيمت طلاي جهاني شد. همچنين، كاهش تقاضا از سوي چين بر تقويت اين روند اثرگذار بود. تغيير اين روند نزولي نيازمند تشديد ناآرامي‌ها در اوكراين است.




روند نزولی قيمت «تسه» كند شد
قيمت اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) در روز چهارشنبه در پي قوانين دستوري مبني بر عدم اجازه فروش اوراق خريداري شده تا دو ماه (از ابتداي تير) كاهش يافت. به اين ترتيب، اين اوراق با كاهش ملايم 5/0 درصدي به قيمت 81 هزار و 470 تومان معامله شد. گرچه پايين‌تر بودن قيمت تقاضاي خريد نسبت به قيمت پاياني، احتمال كاهش قيمت اوراق مزبور را در روز شنبه افزايش مي‌دهد، اما صف‌هاي خريد و فروش تا حدودي متعادل شده است كه اين مساله مي‌تواند روند نزولي قيمت «تسه» را ملايم كند.




ثبات نسبي در قيمت نفت
نفت خام آمريكا طي روز معاملاتي گذشته تغييرات چنداني را تجربه نكرد و به قيمت 35/104 دلار معامله شد. به اين ترتيب، با رسيدن به قيمت پايان هفته گذشته، بازدهي اين كالا از ابتداي سال به 7/4 درصد رسيد. اين در شرايطي بود كه شورشيان در شرق كشور ليبي، هاريگا، يكي از منابع عرضه نفت را كه به تازگي بازگشايي شده بود بار ديگر بستند كه افزايش نسبي قيمت نفت برنت را به همراه داشت. در خصوص قيمت نفت آمريكا، گرچه عوامل بنيادي روند افزايشي را نشان مي‌دهد، اما از منظر تكنيكال، قيمت اين كالا با سقف مقاومتي رو به رو شده است. همچنين، احتمال افزايش عرضه نفت از سوي آمريكا نيز مي‌تواند از افزايش قيمت اين كالا جلوگيري كند.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
شكست اولين كف حمايتي شاخص بورس


در اولين روز معاملات هفته جاري، شاخص كل افت 381واحدي (معادل 5/0 درصد) را تجربه كرد و به 75 هزار و 687 واحد رسيد. به اين ترتيب، پس از يك ماه، شاخص كل توانست بار ديگر كف حمايتي نسبتا قدرتمند 76 هزار واحدي را بشكند. همچنين، كاهش قابل توجه حجم و ارزش معاملات روزانه نشان مي‌دهد احتياط سهامداران براي انجام معامله تشديد شده است. در واقع، تقسيم سود نقدي مناسب ميان سهامداران در مجامعي كه تا كنون برگزار شده است و همچنين انتظار براي نتيجه مذاكرات هسته‌اي منجر شده است تا سهامداران تمايلي براي انجام معامله نداشته باشند.



دلار در آرامش كامل


روز گذشته، دلار بار ديگر مشابه ميانگين يك ماه گذشته خود و به قيمت 3 هزار و 275 تومان معامله شد تا به اين ترتيب از ابتداي سال 6/8 درصد رشد را به ثبت برساند. همان‌طور كه پيش بيني شده بود، ثبات در وضعيت كلان اقتصادي و عدم وجود محرك‌هاي جديد جهت تغيير قيمت دلار، انتظار تغييرات قابل توجهي براي دلار وجود ندارد. در ابتداي سال، انتظارات تورمي ناشي از هدفمندي يارانه‌ها منجر شده بود تا برخي افراد روند قيمت دلار را صعودي بدانند، اما ناچيز بودن اثر اين تورم انتظاري بر تورم ارديبهشت‌ماه باعث شد كه انتظار بازار براي افزايش قيمت دلار كاهش يابد و بازار ارز با ثبات نسبي مواجه شود.



افت ملايم سكه در پي سقوط اونس


در اولين روز هفته جاري، سكه با 3 هزار و 500 تومان كاهش به قيمت 958 هزار و 500 تومان معامله شد. اين در حالي است كه اونس نسبت به سكه داخلي افت شديدتري را در پايان هفته گذشته تجربه كرد. علت اين امر، وجود حباب منفي در قيمت سكه بازار داخل است كه ريزش‌هاي بيشتر آن را با مشكل مواجه مي‌كند. در حال حاضر، قيمت سكه از نظر ارزش طلاي موجود در آن بيشتر از قيمت معامله شده (قيمت اسمي) است؛ بنابراين، به‌رغم سقوط قيمت طلاي جهاني، سكه افت ملايمي را تجربه كرده است. با توجه به تعطيلي بازارهاي جهاني و ثبات قيمت طلا، انتظار نمي‌رود سكه تغييرات جدي را تجربه كند.



ريزش اونس ادامه يافت


در آخرين روز معاملاتي هفته گذشته به وقت محلي (بامداد شنبه به وقت تهران)، اونس جهاني مسير نزولي خود را ادامه داد و در پايان با قيمت 3/1251 دلار معامله شد. از سويي، بسياري از معامله گران در بازار طلا، سرمايه خود را به سمت بازارهاي سهام آمريكا كه با رشد قابل توجهي طي هفته گذشته مواجه شده بود هدايت كردند كه سمت عرضه را به شدت تقويت مي‌كند. از طرف ديگر، كاهش ناآرامي‌ها در اوكراين با خروج عمده نيروهاي روسي از مرز اين كشور، احتمال افزايش قيمت اونس را تضعيف كرد. همچنين، 18نفر از 27 شركت كننده در نظرسنجي كيتكو، روند قيمتي اونس جهاني در هفته پيش رو را كاهشي عنوان كرده‌اند كه اساس اين تحليل‌ها عموما بحث‌هاي تكنيكال و شكسته شدن كف حمايتي قبلي است.



«تسه» همچنان در مسير نزولي


در اولين روز هفته جاري، قيمت اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) بار ديگر كاهش يافت و با افت 3/4 درصدي به 77 هزار و 990 تومان رسيد. به اين ترتيب، از زمان اعلام خبر قانون محدوديت فروش اين اوراق، قيمت آنها بيش از 6 درصد افت پيدا كرده است. در اين شرايط، تقاضا براي اين اوراق همچنان در قيمت‌هايي پايين‌تر از قيمت پاياني روز گذشته است كه نشان مي‌دهد تمايل اوراق مزبور براي نزول بيشتر است.



اولين هفته منفي نفت در ماه مه


نفت خام آمريكا پس از هفته‌ها روند صعودي در آخرين روز معاملات هفتگي به وقت محلي (بامداد شنبه به وقت تهران)، افت قيمت را تجربه كرد. به اين ترتيب، WTI با افت هفتگي 6/1 درصدي، در پايان با قيمت 71/102 دلار معامله شد. بسياري از كارشناسان، علت افت مزبور را افزايش 66/1 ميليون بشكه‌اي ذخاير نفت آمريكا و رسيدن آن به 393 ميليون بشكه در پايان هفته گذشته مي‌دانند. بنابراين، نفت خام كه از دوم ماه مه، هر هفته با رشد قيمت مواجه بود، طي هفته گذشته با كاهش قيمت همراه شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
نزديك شدن بورس به كف حمايتي جديد


طي روز گذشته، شاخص كل بورس پس از مدت‌ها روند كم نوسان خود را تغيير داد و با افت شديد 1144 واحدي (معادل 5/1 درصد) مواجه شد. به اين ترتيب، پس از آنكه شاخص كل در اولين روز هفته توانسته بود از كف حمايت 76 هزار واحدي عبور كند، ديروز به كف حمايت دوم خود، نزديك شد و به 74 هزار و 543 واحد رسيد. در اين شرايط، همچنان جاي خالي سهامداران حقوقي در معاملات به‌طور محسوسي به چشم مي‌خورد و همچنين، خبري از حمايت صندوق توسعه بازار نيست. بنابراين، پيش‌بيني مي‌شود تا زماني كه رفتار هيجاني سهامداران حقيقي تعيين كننده مسير بازار است، نمي‌توان روند مشخصي را براي شاخص كل انتظار داشت.



سقف قدرتمند 3300 توماني دلار


روز گذشته، همان‌طور كه انتظار مي‌رفت دلار تغييرات چنداني را تجربه نكرد و به قيمت 3 هزار و 278 تومان معامله شد. به اين ترتيب، از ابتداي خرداد ماه توانست تغييراتي معادل منفي نيم درصد را به ثبت برساند. ثبات فعلي در شرايط اقتصادي كنوني و همچنين انتظار بازار درخصوص گشايش‌هاي هسته‌اي با نزديك شدن به زمان دور جديد مذاكرات، ثبات قيمت دلار در اين محدوده كاملا منطقي به نظر مي‌رسد. بنابراين، پيش‌بيني مي‌شود همچنان سقف قيمت 3 هزار و 300 تومان، براي دلار همچنان مقاومت مناسبي انجام دهد.




كاهش حباب منفي سكه


سكه طي معاملات روز گذشته، رشد ملايم هزار توماني را تجربه كرد و به قيمت 959 هزار و 500 تومان معامله شد. همان‌طور كه پيش‌تر اشاره شده بود، قيمت سكه با در نظر گرفتن قيمت اونس جهاني داراي حباب منفي است. بنابراين، حدود 40 دلار افت در قيمت طلاي جهاني، منجر به كاهش شديد قيمت سكه نشد و تنها بخشي از حباب منفي مزبور كاهش يافت. در روز جاري نيز با توجه به ثبات قيمت دلار و همچنين تاخير در شروع معاملات طلاي جهاني در نيويورك، انتظار نمي‌رود سكه تغييرات جدي را تجربه كند.



ريزش اونس ادامه يافت


در آخرين روز معاملاتي هفته گذشته به وقت محلي (بامداد شنبه به وقت تهران)، اونس جهاني مسير نزولي خود را ادامه داد و در پايان به قيمت 3/1251 دلار معامله شد. از سويي، بسياري از معامله‌گران در بازار طلا، سرمايه خود را به سمت بازارهاي سهام آمريكا كه با رشد قابل توجهي طي هفته گذشته مواجه شده بودند، هدايت كردند كه سمت عرضه را به شدت تقويت مي‌كند. از طرف ديگر، كاهش ناآرامي‌ها در اوكراين با خروج عمده نيروهاي روسي از مرز اين كشور احتمال افزايش قيمت اونس را تضعيف كرد. همچنين، 18 نفر از 27 شركت كننده در نظرسنجي كيتكو، روند قيمتي اونس جهاني در هفته پيش رو را كاهشي عنوان كرده‌اند كه اساس اين تحليل‌ها عموما بحث‌هاي تكنيكال و شكسته شدن كف حمايتي قبلي براي اين فلز زرد است.



تغيير مسير «تسه»


گرچه اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) مسير نزولي را پيرو تصويب قانون عدم اجازه فروش تا دو ماه پس از خريد اوراق مزبور طي مي‌كرد، در معاملات روز گذشته، تغيير مسير داد و مثبت شد. به اين ترتيب، «تسه9201» با رشد 6/3 درصدي مواجه و به قيمت 80 هزار و 800 تومان معامله شد. همچنين، صف خريد 1200 برگي نيز در قيمت‌هايي بالاتر از قيمت پاياني اين اوراق ايجاد شد كه نشان‌دهنده روند مثبت آنها خواهد بود. در واقع، قانون دستوري يادشده از ابتداي تير‌ماه اجرا مي‌شود و با توجه به تقويت سمت تقاضا با نزديك شدن به فصل تابستان، تا پيش از اجراي اين قانون، مي‌توان به رونق موقت اوراق مزبور اميدوار بود.



اولين هفته منفي نفت در ماه مه


نفت خام آمريكا پس از هفته‌ها روند صعودي در آخرين روز معاملاتي هفتگي به وقت محلي (بامداد شنبه به وقت تهران)، افت قيمت را تجربه كرد. به اين ترتيب، WTI با افت هفتگي 6/1 درصدي، در پايان به قيمت 71/102 دلار معامله شد. بسياري از كارشناسان، علت افت مزبور را افزايش 66/1 ميليون بشكه‌اي ذخاير نفت آمريكا و رسيدن آن به 393 ميليون بشكه در پايان هفته گذشته مي‌دانند. بنابراين، نفت خام كه از دوم ماه مه، هر هفته با رشد قيمت مواجه بود، طي هفته گذشته با كاهش قيمت همراه شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
پايان ريزش بورس در پي حمايت‌ها


طي روز گذشته، شاخص كل بورس رشد ملايم 192 واحدي (معادل 26/0 درصد) را تجربه كرد و به 74 هزار و 736 واحد رسيد. بورس كه روزها منفي را سپري مي‌كرد، با نزديك شدن به كف 74 هزار واحدي با حمايت نسبتا مناسب سهامداران حقوقي همراه شد. روز گذشته، اخباري در خصوص افزايش ميزان توليدات خودروسازان تا پايان سال جاري (حدودا دو برابر سال گذشته) ارائه شد كه مي‌تواند به عنوان يكي از گروه‌هاي ليدر بازار، محركي در كل بازار باشد. اما به‌طور كلي تداوم روند كم‌نوسان بازار با توجه به ثبات اقتصادي، سناريو محتمل‌تري است.



محرك خاصي در بازار ارز نيست


طي معاملات روز گذشته، دلار در محدوده يك ماه اخير خود باقي ماند و به قيمت 3 هزار و 280 تومان معامله شد. آرامش در فضاي سياست‌هاي خارجي و همچنين ثبات در پارامترهاي كلان اقتصادي منجر شده است تا بازاري متعادل را براي اين بازار شاهد باشيم. همچنين وجود مقادير كافي منابع ارزي، اين بازار را در سمت عرضه با مشكل خاصي مواجه نكرده است. به اين ترتيب، پيش‌بيني مي‌شود طي روزهاي آتي نيز دلار در محدوده قيمتي زير 3هزار و 300 دلار باقي بماند.



سكه به قیمت ابتداي سال رسید


سكه طي معاملات روز گذشته، افت ملايم 6 هزار و 500 توماني را شاهد بود و به قيمت 953 هزار تومان معامله شد. به اين ترتيب، سكه به قيمت خود در ابتداي سال رسيد و ميزان تغييرات آن به صفر رسيد. ثبات نسبي در قيمت دلار منجر شده است تا قيمت سكه در پي كاهش قيمت طلاي جهاني افت پيدا كند. طي روزهاي آتي نيز پيش‌بيني مي‌شود روند قيمت سكه مشابه روند قيمت طلاي جهاني باشد.



اونس همچنان در كانال نزولي


در اولين روز معاملاتي هفته جاري، طلاي جهاني با افت ملايمي مواجه شد. به اين ترتيب، هر اونس طلا به قيمت 1245 دلار معامله شد تا تغييرات آن از ابتداي سال معادل منفي 2/6 درصد شود. رشد بازارهاي سهام در آمريكا و همچنين اميدواري به كاهش نرخ بيكاري در اين كشور از جمله مهم‌ترين عوامل افت در بازار طلا به شمار مي‌آيد. تحليل‌هاي تكنيكال نشان مي‌دهند، دو كف حمايتي در قيمت‌هاي 1240 و 1233 دلاري براي اونس وجود دارد و از سوي ديگر، سقف مقاومتي 1257 دلاري در مقابل افزايش قيمت اين فلز زرد ايستادگي خواهد كرد.


سبزپوشي مجدد «تسه»


طي روز گذشته، اوراق تسهيلات مسكن فروردين ماه سال 92 (تسه9201) براي دومين روز متوالي مثبت شد. به اين ترتيب، بازدهي اوراق مزبور از ابتداي سال به 34 درصد رسيد و به قيمت 84 هزار و 832 تومان معامله شد. علت اين امر را مي‌توان موافقت بانك مركزي با كليات طرح صندوق پس‌انداز مسكن دانست كه احتمال افزايش سقف تسهيلات مسكن در اين اوراق را نيز مي‌تواند تحت تاثير قرار دهد. در اين شرايط باقي ماندن صف خريد در قيمت‌هايي به نسبت بالاتر از قيمت پاياني مي‌تواند احتمال افزايش قيمت اوراق يادشده را تقويت كند.




محدوده قیمتی فشرده برای نفت


نفت خام آمريكا در اولين روز معاملاتي، رشد ملايمي را تجربه كرد و به قيمت 08/103 دلار معامله شد. به گزارش بلومبرگ، علت اين افزايش قيمت، رسيدن شاخص PMI چين به 8/50 است كه فراتر از پيش‌بيني‌هاي بازار بود (PMI بالاتر از 50، نشان‌دهنده توسعه واحد توليدي است)؛ اين مساله منجر به تقويت سمت تقاضا براي نفت از سوي چين، دومين واردكننده نفت خام خواهد شد. نفت برنت نيز به علت تداوم درگيري‌ها در ليبي افزايش يافت. بنابراين، به‌رغم آنكه عوامل افزايش قيمت پررنگ‌تر هستند، كارشناسان عبور قيمت نفت خام آمريكا از 104 دلار را بسيار دشوار عنوان مي‌كنند و پيش‌بيني مي‌شود نفت نوسانات اندكي را در روزهاي جاري تجربه كند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
شاخص کل بورس
پس‌لرزه‌هاي بي‌اعتمادي به وضعيت بورس
طي معاملات روز گذشته، شاخص كل بورس افت ملايم 113 واحدي (معادل 15/0 درصد) را تجربه كرد و به 75 هزار و 240 واحد رسيد. به اين ترتيب، تغييرات آن از ابتداي سال به منفي 8/4 درصد رسيد. گرچه اميد به روند مثبت مذاكرات هسته‌اي و اثر قابل توجه آن بر بورس همچنان به قوت خود باقي است، اما روند فرسايشي منفي بورس طي چند ماه اخير به نوعي منجر به دلسردي سهامداران شده است. بنابراين، نمي‌توان انتظار داشت اخبار رویدادهای آتی تا پيش از محقق شدن بتوانند اثري جدي بر روند بورس داشته باشند.





دلار
دلار در انتظار توافق هسته‌اي
روز گذشته، دلار تغييرات چنداني را تجربه نكرد و به قيمت 3 هزار و 250 تومان معامله شد. روز يكشنبه در پي خوش‌بيني‌ها نسبت به توافقات هسته‌اي، قيمت دلار به 3 هزار و 245 تومان نيز رسيده بود كه روز گذشته با 5 تومان تعديل مثبت مواجه شد. معامله‌گران معتقدند در صورتي كه نتيجه مذاكرات منفي و يا خنثي باشد، قيمت به همان محدوده 3هزار و 280 تومان بازمي‌گردد، اما اگر نتيجه مثبتي نایل شود، دلار ممكن است تا 3 هزار و 100 تومان نيز كاهش يابد. در اين شرايط، افت بيش از اين مقدار بسيار بعيد به نظر مي‌رسد.




سکه(طرح جدید)
روند متعادل قيمت سكه
سكه كه در روز يكشنبه افت شديد را پيرو كاهش قيمت دلار تجربه كرده بود، طي معاملات روز گذشته با 5 هزار تومان افزايش به 951 هزار تومان رسيد. به اين ترتيب، تغييرات قيمت سكه از ابتداي سال منفي 2/0 درصد است. در شرايطي كه قيمت طلاي جهاني تغييرات چنداني را تجربه نمي‌كند، مهم‌ترين عاملي كه مي‌تواند قيمت سكه را تغيير دهد، افت و خيز دلار با توجه به نتيجه ديدار ديپلمات‌هاي ايراني و آمريكايي در ژنو است. بنابراين، با توجه به پارامترهاي موجود، پيش‌بيني روند متعادل براي سكه سناريو محتمل‌تري به شمار مي‌آيد.





طلای جهانی
آغازي آرام براي اونس
در اولين روز معاملاتي هفته جاري، طلاي جهاني با رشد 2 دلاري مواجه شد و به قيمت 4/1254 دلار رسيد. كارشناسان قيمت طلا را وابسته به شاخص دلار عنوان مي‌كنند كه خود به آمار اقتصادي آمريكا بستگي دارد. بنابراين، پيش‌بيني مي‌شود تا ارائه آمار جديد در پايان هفته جاري اونس جهاني روند متعادلي را سپري كند. كاهش معاملات آتي طلا كه 52 درصد از ميانگين 100 روز گذشته پايين‌تر بوده است گواهي بر اين ادعا است. گرچه از منظر بنيادي، طلا افزايش قابل توجهي نخواهد داشت، اما بر اساس تحليل‌هاي تكنيكال، سيگنال‌هاي خريد قوي است كه نشان از پيش‌بيني صعودي قيمت اين فلز زرد در بازار آتي دارد.





اوراق تسهیلات مسکن
بازگشت «تسه» به كانال صعودي
روز گذشته، اوراق تسهيلات مسكن فروردين 1392 «تسه9201» بار ديگر به مسير صعودي بازگشت و با رشد 17/1 درصدي به قيمت 86 هزار و 299 تومان معامله شد. به اين ترتيب، از ابتداي سال «تسه9201» بازدهي معادل 7/36 درصد را به ثبت رسانده است. همانطور كه پيش‌بيني شده بود، نزديك شدن به فصل تابستان و رونق بازار مسكن منجر به افزايش تقاضا براي اين اوراق مي‌شود. طي معاملات روز گذشته نيز صف‌هاي خريد و فروش باقي‌مانده بالاتر از قيمت پاياني هستند كه نشان‌دهنده تمايل اين اوراق به افزايش قيمت بيشتر است.




نفت خام آمریکا
رونق اقتصاد جهاني؛ تشديد تقاضاي نفت
در نخستين روز معاملاتي هفته جاري، نفت با نيم درصد رشد به قيمت 19/103 دلار رسيد. رشد توليد ناخالص ملي (GDP) ژاپن، افزايش صادرات چين و اميد به بهبود وضعيت اقتصادي اروپا با توجه به گزارش بانك مركزي اروپا (ECB) به‌طور همزمان مي‌توانند با تقويت طرف تقاضاي نفت خام منجر به رشد قيمت آن شوند. از سوي ديگر، كاهش عرضه نفت توسط ليبي به 10 درصد ظرفيت توليد و همچنين عدم تغيير ميزان توليدات نفت اوپك (محتمل ترين سناريويي كه براي نشست چهارشنبه هفته جاري پيش‌بيني مي‌شود) نشان‌دهنده تضعيف طرف عرضه نسبت به تقاضا است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
بازار سهام
قرمزپوشي بورس در روزهاي كم‌رمق


طي معاملات روز گذشته، شاخص كل بورس 404 واحد (معادل 54/0 درصد) افت را تجربه كرد و به 74 هزار و 837 واحد رسيد. همان‌طور كه پيش‌بيني شده بود، تداوم حجم معاملات بسيار ضعيف منجر به تشديد فضاي ركودي و در نتيجه نزول بيشتر شاخص كل شد. به اين ترتيب، شاخص كل از ابتداي سال، تغييراتي معادل منفي 3/5 درصد را به ثبت رساند. بار ديگر تعويق در سياست‌هاي دولت منجر به عدم رغبت سهامداران به حضور فعال در بازار شده است كه از اين ميان مي‌توان به تصميم‌گيري در خصوص قيمت‌گذاري خودرو و محصولات سيماني اشاره كرد.



بازار ارز
اميدواري بازار ارز به «ديپلمات‌ها»


روز گذشته، دلار بار ديگر افت 20 توماني را تجربه كرد و به قيمت 3 هزار و 230 تومان رسيد. به اين ترتيب، بازدهي آن از ابتداي سال به 1/7 درصد رسيد. اميدواري به نتايج مثبت مذاكرات هسته‌اي در پي ديدارهاي مستقيم ديپلمات‌هاي ايراني با هم نوعان آمريكايي و فرانسوي خود در هفته جاري، منجر شده است كه هيجان ناشي از تقويت احتمال رسيدن به توافقات هسته‌اي، دلار را در مسير نزولي قرار دهد. بنابراين، حركت فعلي دلار كاملا وابسته به سيگنال‌هاي دريافتي از نتايج ديدارهاي مستقيم است كه در حال حاضر، نتايج مزبور مثبت عنوان شده‌اند و در نتيجه احتمال افت ملايم دلار بيشتر خواهد بود.




بازار سکه
سكه در كمترين قيمت 100 روز اخير


روز گذشته، سكه افت قابل توجه 12 هزار توماني را تجربه كرد و به قيمت 939 هزار تومان معامله شد. اين سطح كه پيش از اين در ابتداي اسفند 92 مشاهده شده بود، پايين‌ترين قيمت سكه طي بيش از صد روز گذشته به شمار مي‌آيد. به اين ترتيب، قيمت سكه از ابتداي سال معادل 5/1 درصد افت را تجربه كرد. كاهش قيمت دلار و پيش‌بيني نسبتا كاهشي در‌خصوص قيمت اونس، مهم‌ترين عامل اين افت قيمت به شمار مي‌آيد. بنابراين، براي تعيين مسير قيمت سكه بايد حركت دلار و طلاي جهاني مورد توجه قرار گيرد.





بازار طلای جهانی
امتناع اونس از ورود به كانال نزولي



طي معاملات روز گذشته، طلاي جهاني افت ملايمي را تجربه كرد و به قيمت 3/1252 دلار بر هر اونس رسيد. به اين ترتيب، تغييرات آن از ابتداي سال به منفي 6/5 درصد رسيد. وضعيت گاوي (اميد به رشد بيشتر) در بازارهاي سهام آمريكا و ساير كشورهاي پيشرفته، رونق اقتصادي را نويد مي‌دهد. بنابراين، در شرايطي كه تورم و نرخ بهره پايين است تمايل افراد به خريد اوراق بيشتر از خريد كالاهاي بادوام مثل طلا خواهد بود. اين مساله روند منفي قيمت طلا را براي روزهاي آينده پيش‌بيني مي‌كند؛ با اين حال، معامله‌گران هنوز به خروج اقتصاد جهاني از ركود، اطمينان ندارند كه موجب مقاومت طلا براي نزول بيشتر است.



بازار اوراق مسکن
پتانسيل «تسه» براي رشد بيشتر


طي روز گذشته، اوراق تسهيلات مسكن فروردين 1392 (تسه9201) بار ديگر مثبت بود و با رشد 7/1 درصدي، به قيمت 87 هزار و 803 تومان معامله شد. به اين ترتيب، بازدهي اوراق مزبور از ابتداي سال معادل 39 درصد شد. بالاتر بودن قيمت آخرين معامله نسبت به قيمت پاياني و همچنين وجود صف‌هاي فروش در قيمت‌هايي بالاتر از اين قيمت، نشان‌دهنده پتانسيل اين اوراق جهت ادامه مسير صعودي است. همان‌طور كه پيش‌تر نيز اشاره شده بود، با نزديك شدن به فصل تابستان و افزايش تقاضاي مسكن، «تسه»ها نيز با تقاضاي بيشتري همراه شده‌اند؛ افزايش حجم معاملات اين اوراق گواهي بر اين ادعا است.



بازار نفت
نزديك شدن قيمت نفت آمريكا و برنت


طي معاملات روز گذشته، نفت شاخص با توجه به پيش‌بيني‌ها در خصوص كاهش ذخاير نفت خام آمريكا با رشد قيمت مواجه شد و به قيمت 7/104 دلار رسيد. اين در حالي بود كه با توجه به كاهش تنش‌هاي اوكراين-روسيه و ادامه برنامه‌هاي صلح‌آميز پورشنكو، رئيس‌جمهور جديد اوكراين، نفت برنت تغيير قيمت زيادي را تجربه نكرد. فاصله قيمتي دو نفت مزبور به كمترين مقدار خود طي 2 ماه گذشته رسيد. ذخاير نفت خام آمريكا، به‌طور هفتگي در حال كاهش يافتن است كه به عقيده كارشناسان اين روند تا انتهاي فصل سفر آمريكايي‌ها (ماه آگوست ميلادي يا اواخر مرداد) ادامه خواهد يافت. بنابراين، گرچه قيمت نفت به سقف مقاومتي خود نزديك شده است، عوامل افزايش قيمت قوي‌تر است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
ر پي خنثي بودن نتيجه مذاكرات هسته‌اي، احتمال كاهش ذخاير نفت خام و وضعيت نامعين تورم اروپا رخ داد [h=1]فروكش هيجانات در بازارهاي داخلي؛ نگرانی در بازارهاي خارجي[/h]يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم کشور به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
بازار سهام

پايان هفته منفي بورس
در آخرين روز معاملات هفتگي، شاخص كل بورس با 338 واحد (معادل 45/0 درصد) افت مواجه شد و تغييرات هفتگي معادل منفي 8/0 درصد را تجربه كرد. بر اين اساس، همانطور كه پيش بيني شده بود نزديك شدن شاخص به 74 هزار واحد با حمايت جدي مواجه شد كه افزايش حضور سهامداران حقوقي در معاملات گواهي بر اين ادعا است. اما اين حمايت كفايت لازم جهت تغيير مسير بازار را نداشت و روند فرسايشي نزولي شاخص ادامه يافت. كارشناسان همچنان با اشاره به ثبات شرايط اقتصادي داخلي وضعيت كم‌نوساني را براي بورس تهران متصور هستند كه البته احتمال رونق اقتصاد جهاني و حتي توافقات ژنو، در بلندمدت مي‌تواند وضعيت مناسبي را براي سهامداران بورسي به وجود آورد.



بازار ارز

دلار درجا زد
روز پنجشنبه، دلار بدون تغيير باقي ماند و به قيمت 3 هزار و 250 تومان معامله شد. به اين ترتيب، دلار طي هفته گذشته با 9/0 درصد افت مواجه شد كه بيشترين كاهش را در مقايسه بازارهاي داخلي رقيب مثل بورس و سكه تجربه كرد. همانطور كه اشاره شده بود، در حال حاضر محركي در رابطه با تغيير قيمت دلار وجود ندارد. بر اين اساس، پس از فروكش كردن هيجانات مربوط به ديدارهاي مستقيم ديپلمات‌هاي ايراني با همتابان خود در كشورهاي عضو 1+5، قيمت دلار بار ديگر به كانال قيمتي 3 هزار و 250 تا 3 هزار 300 تومان برگشته است. اين روند در روزهاي آتي نيز در صورت ثبات شرايط فعلي، محتمل‌ترين سناريو است.



بازار سکه

حركت با تاخير سكه به دنبال اونس
سكه كه طي روزهاي گذشته، بدون توجه به قيمت طلاي جهاني و تنها تحت تاثير قيمت دلار حركت مي‌كرد، در آخرين روز معاملاتي هفته سپري شده با توجه به افزايش حدود 20دلاري اونس، رشد 9 هزار توماني را تجربه كرد. به اين ترتيب، هر سكه طرح جديد در روز پنجشنبه به قيمت 960 هزار تومان معامله شد تا بازدهي 3/0 درصدي را طي هفته گذشته به ثبت برساند. اين در حالي است كه قيمت سكه همچنان نسبت به طلاي جهاني داراي حباب منفي است و با توجه به ثبات نسبي قيمت دلار، پيش‌بيني مي‌شود سكه همگام با اونس حركت كند كه سناريوي افزايش قيمت آن با توجه به ناآرامي‌هاي عراق محتمل‌تر خواهد بود.



بازار طلای جهانی

تشديد نگراني‌ها در بازار طلاي جهاني
طلاي جهاني كه طي روزهاي گذشته برخلاف بسياري از پيش‌بيني‌ها مسير صعودي در پيش گرفته بود، ديروز نيز به اين روند ادامه داد و به قيمت 4/1274 دلار بر هر اونس معامله شد. در واقع، بسياري از متقاضيان طلا كه از افزايش تورم ناگهاني در اروپا هراس داشتند و به سمت كالاهاي بادوامي نظير طلا روي آورده بودند، طي روزهاي پنجشنبه و جمعه نيز با توجه به ناآرامي‌هاي عراق (عامل ژئوپلتيك) اقدام به خريد بيشتر طلا كردند كه اين مساله منجر به رشد 13 دلاري اين فلز زرد در پي افزايش تقاضا شد. تحليل‌هاي تكنيكال، 1260 دلار را كف حمايتي و 1278 و 1285 دلار را سقف اول و دوم مقاومتي طلا در روزهاي آتي
عنوان مي‌كنند.




بازار اوراق مسکن

افت ملايم «تسه» در پايان هفته
در آخرين روز معاملات هفتگي، اوراق تسهيلات مسكن فروردين 1392 (تسه9201) افت ملايم 4/1 درصدي را تجربه كرد و به قيمت 86 هزار و 543 تومان معامله شد. به اين ترتيب، بازدهي اوراق مزبور طي هفته گذشته حدود يك درصد بود كه منجر به رسيدن بازدهي آن از ابتداي سال به 1/37 درصد شد. گرچه قيمت آخرين معامله اين اوراق بالاتر از قيمت پاياني بود، صف‌هاي خريد در قيمت‌هايي به مراتب پايينتر از قيمت مزبور باقي مانده‌اند. اين تغييرات قيمت را مي‌توان ناشي از سفته بازي‌هاي هفتگي دانست كه با توجه به چند روز رشد، سهامداران اين اوراق سود يك درصدي را مناسب ديده و اقدام به فروش كرده‌اند. با توجه به اختلاف 4 هزار توماني قيمت پيشنهادي عرضه كنندگان و متقاضيان اين اوراق، احتمال افت ملايم قيمت «تسه»ها چندان دور از ذهن نيست.




بازار نفت


بالاترين قيمت نفت طي 9 ماه
تهديدها در‌خصوص عرضه نفت توسط دومين توليدكننده بزرگ نفت اوپك منجر به رشد قيمت نفت خام آمريكا و برنت شد. به اين ترتيب، هر بشكه نفت خام آمريكا با حدود 3 دلار رشد به 5/107 دلار رسيد كه طي 9 ماه اخير بي‌سابقه بوده است. در اين شرايط، اخبار ضد و نقيضي در خصوص به تصرف درآمدن بيجي (Baiji) بزرگ‌ترين جايگاه پالايشگاهي در عراق وجود دارد كه افزايش قيمت نفت را به همراه دارد. از سوي ديگر، توليدات كشور ليبي، به عنوان بزرگ‌ترين صادركننده نفت در آفريقاي شمالي، تنها 10 درصد ظرفيت است و همچنين، فقط يك ماه تا پايان تعليق تحريم صادرات نفت ايران باقي مانده است كه همگي سيگنال‌هاي كاهش عرضه و در نتيجه رشد قيمت نفت را در آينده منجر مي‌شوند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ايران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
در پي نگاه بازارهاي سهام، ارز و طلا به نتيجه مذاكرات هسته‌اي و رسيدن بازارهاي نفت و طلا به اوج رخ داد:
[h=1]نزول دسته جمعي بازارها[/h]يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ايران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
روند متعادل كليه بازارها

روند متعادل كليه بازارها

در پي نگاه بازارهاي داخلي به نتيجه مذاكرات هسته‌اي و فروكش هيجانات در بازارهاي جهاني رخ داد:
[h=1]روند متعادل كليه بازارها[/h]يكي از روش‌هاي پيش‌بيني قيمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شده‌اند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمت‌ها براساس شواهد موجود پيش‌بيني شده‌اند.


 

Similar threads

بالا