آدامس جوییدن برای دندان ها مضر است یا مفید؟

soudabe

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیا آدامس جوییدن برای دندان ها مضر است یا اینکه به ادعای برخی از آگهی های تبلیغاتی واقعا برای مقابله با پوسیدگی دندان مفید است.
به گزارش ایسنا، داشتن ظاهری خوب و احساس خوشایند خواسته تمام انسان هاست. مردم با اقدامات مختلف مانند رفتن به کلاس های بدن سازی یا انتخاب و آرایش یک مدل موی جدید تلاش می کنند این ظاهر خوب و مطلوب و خوشایند را برای خود ایجاد کنند. در این میان یک لبخند زیبا با دندان های سالم و پاکیزه و دهانی خوش بو بی شک تاثیر مثبتی در زندگی اجتماعی هر فرد خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، همه افراد گاه برای خوش بویی دهان وسفیدی دندان های خود از مواد معطر و آدامس های مختلف طعم دار استفاده می کنند، اما آیا می دانید ماده اصلی تشکیل دهنده آدامس که همان سقز است چه اثری بر سلامت دندان ها دارد؟ به گفته پژوهشگران آدامس بدون قند تاثیرات مثبتی در حفظ سلامت دندان ها دارد، بدین معنی که میزان ترشحات بزاقی را طی عمل جویدن بالا می برد و از خاصیت اسیدی پلاک های مخرب دندان ها می کاهد.
بر اساس یک پژوهش علمی، آدامس می تواند در کنار مواد دیگر محافظ دندان ها از پوسیدگی آنها جلوگیری کند. بیش از 20 سال است که در موسسات تحقیقاتی و پژوهشی سراسر جهان در مورد نقش افزایش ترشحات بزاقی در حفظ سلامت دهان و دندان مطالعات گسترده ای صورت گرفته است.
شواهد باتلینی حاکی از آن است که آدامس به تنهایی عامل پوسیدگی دندان ها نیست بلکه استفاده از ان پس از هر وعده غذا یا بعد از میان وعده هایی نظیر شکلات و بیسکوییت اثر اسیدی ایجاد شده را کاهش می دهد. امروزه محققان معتقدند که در کنار مسواک زدن مرتب دندان با خمیر دندان حاوی فلورتید، آدامس نیز می توند نقش مفیدی در حفظ سلامت دهان و دندان ایفا کندو اب دهان مهمترین ابزار دفاعی طبیعی دهان به شمار می رود. این مایع پلاک های موجود بر سطح دندان ها را می شوید و اسید ایجاد شده را خنثی می سازد. در نتیجه جوییدن موادی مانند آدامس یا سبزیجات طبیعی، بزاق روی دندان ها جاری می سازد. این خاصیت را اسید شویی می گویند. همچنین ترشحات بزاقی مواد غذایی باقی مانده در لا به لای دندان ها را می زداید. افرادی که دچار عارضه خشکی دهان هستند به دلیل کمبود میزان ترشحات بزاقی و اسیدی بودن دهان به پوسیدگی دندان دچار خواهند شد. لذا به این افراد توصیه می شود با استفاده از ادامس میزان ترشحات بزاقی خود را افزایش دهند.
قابل ذکر است، از آنجا که قند های موجود در سقز اگر به مقدار زیادی در ادامس باشند می توانند به روده و معده آسیب برساند، برای جلوگیری از این امر توصیه می شود از آدامس هایی با قند کم یا بدون قند استفاده شود.
 

Similar threads

بالا