پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان3

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
بازسازی آب مزارع پرورشی:
در سیستمهای پرورشی فوق متراکم مدار بسته برای استفاده مجدد ازآب کانالهای پرورشی، فقط باز چرخانی آب و هوادهی آن کافی نیست زیرا در هوادهی قسمت عمده گاز کربنیک از آب خارج واکسیژن گیری هم به میزان مناسب انجام میشود ولی آمونیاک موجود در آب که از متابولیسم مواد غذایی در بدن ماهی حاصل شده است از آب خارج نمی شود لذا بازسازی آب باید به گونه ای باشد که علاوه براکسیژن گیری مناسب و خروج گاز کربنیک آب، آمونیاک هم از آن گرفته شود.


فرایند بازسازی آب که در *****ها انجام میشود به این صورت است که در ابتدا آمونیاک آب توسط باکتریهای نیترو زوموناس و نیتروزوکوکوس به اسید نیتروتبدیل میشوند و سپس بوسیله نیترو باکترها به اسید نیتریک تبدیل میشوند .این اسید با باز موجود در آب ترکیب شده و ابتداء به نیتریت و سپس به نیترات تبدیل می شود. ماده نهایی حاصله نیترات است که در آب بازچرخشی بی زیان است. در این فرایند فقط 2تا 10% آب تازه به آب کانالهای پرورشی وارد می شود.
بسترهای باکتریایی، برای کشت باکتریهای تجزیه کننده آمونیاک در *****های بازسازی آب دارای 120سانتی متر تکه سنگهای تیز و30سانتی مترپوسته صدف تازه دریایی خرد شده میباشد. لایه صدفی، بخش اصلی ***** برای گرفتن موادجامد موجود درآب و کاربرد آن بعنوان ماده غذایی برای رشد نمو باکتریهای تجزیه کننده آمونیاک را تشکیل می دهد.
باکتریهای تجزیه آمونیاک جزءموجودات ریز اتو تروفی هستند که از طریق سنتز شیمیایی می توانندمواد ساده غیر معدنی مانند آمونیاک،اکسیژن،گاز کربنیک،کربنات و بیکربنات را گرفته وآنها رابه موادقندی ،
چربی،و پروتئین تبدیل کنندو از اکسیداسیون آمونیاک، انرژی مورد نیاز را برای فرایند بازسازی تامین نمایند.
این باکتریها همچنین نیاز به مواد شیمیایی دیگری مثل یک ترکیب بازی برای ساخت نیتریت ها،نیترات ها،فسفاتها،منیزیم ،آهن و سایر مواد کمیاب را دارند.این باکتریها از لحاظ رشد و نمو خود کفا هستند و رشد آنها در صورت کمبود یا فقدان مواد شیمیا یی لازم کند یا متوقف می گردد.
پوسته های صدف عملا بی کربنات کلسیم را جهت تولید باز مورد نیازبرای تولید نیترات کلسیم را می نماید.بدون وجود باز اسیدهای نیترو و نیتریک تولید می شوند که باعث کاهش PH آب میگردند.کربنات کلسیم حاصل شده از پوسته صدف باعث نگهداریPHآب در سطح مناسب می گردد.
وسعت کلی *****ها بر مبنای کمیت آب ورودی مازاد در واحد سطح محاسبه می گردد. به ازای هر 40لیتر در دقیقه آب باز سازی شونده بایستی یک متر مربع بستر ***** ساخته شود.
نحوه تمیز کردن *****ها:
*****ها باید حداقل هفته ای دو بار تمیز شوند. به اینصورت که آب ورودی به *****ها قطع شود وتا عمق 30سانتی متر بستر از آب تخلیه شود. تخلیه آب از طریق لوله های خروجی که آب را به خارج از سیستم پرورشی هدایت میکند تخلیه می گردد پس از آن یک هوا ده بمدت 1تا2 ساعت روشن شود.
هوا از داخل سنگهای بستر و لایه پوسته صدف به میزان 450لیتر در دقیقه به ازای هر متر مربع وسعت ***** از پایین به بالا به گونه ای دمیده شود که باعث بهم خوردن بستر سنگی و صدفی نگردد.

در 20دقیقه آخر این عملیات،آب خام از کانالهای پرورشی به درون *****ها هدایت و پس از شستشو و تمیز کردن ***** به لوله های خروجی فرستاده میشود سپس حوضچه *****،آماده پذیرش آبهای کانالهای پرورشی می باشد تا دوباره کار باز سازی آب شروع شود.
نکته: زمان استفاده از مواد شیمیایی در استخرها (داروها و ضدعفونی کننده ها(که باعث ازبین رفتن باکتریهای تجزیه کننده آمونیاک می شوند باید وارد حوضچه تصفیه نشود و از چرخه بازسازی آب خارج گردند.
طرز تشخیص ماهی تازه و سالم از ماهی مانده و فاسد:
خصوصیات ماهی تازه و سالم _علائم ظاهری_ ظاهری درخشنده و شفاف_آبششها_رنگ روشن قرمز ، مرطوب ، بدون بوی زننده و ماده لزج_چشم‌ها:شفاف ، روشن و درخشنده و برجسته_فلس ها:درخشان ، براق و صاف و محکم به بدن چسبیده
خصوصیات ماهی مانده_فاقد درخشندگی (‌کدر )_آبششها کم‌رنگ و با رطوبت کم و به راحتی کنده می‌شوند_چشم‌ها:کدر و فرو رفته_فلس ها:
بدون درخشندگی و شفافیت و به راحتی کنده می‌شوند
خصوصیات ماهی فاسد_فاقد درخشندگی ،آبششها کدر و تیره_قهوه‌ای تیره ـ مملو از مواد لزج_چشم‌ها:چشم‌ها کاملاً گود و بدون درخشندگی
فلس ها:سست و نرم به راحتی کنده می‌شوند.


 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا