تأیید سکونت 43 هزار ساله انسان در استان اصفهان

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تأیید سکونت 43 هزار ساله انسان در استان اصفهان




مطالعات جدید باستان شناسی در غار قلعه بزی نشان میدهد که شکارچیان عصر سنگ در حدود 43 هزار سال پیش در استان اصفهان میزیستند.

به گزارش میراث آریا(chtn) و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اصفهان اسفندیار حیدری پور مدیر کل میراث فرهنگی این استان افزود: غارهای قلعه بزی مشرف بر روستاهای حسن آباد، نکو آباد و در نزدیکی شهر دیزیچه در جنوب غربی اصفهان قرار دارند.

وی افزود: این غارها تاکنون یک فصل توسط یزدی عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان و دو فصل توسط بیگلری مسوول بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران کاوش شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان تصریح کرد: کاوشهای اخیر در غارهای قلعه بزی، قدیمی ترین آثار سکونت انسان در استان اصفهان را مربوط به حدود شش هزار سال پیش در دوره روستا نشینی تخمین زده بودند که باستان شناسان از آن به عنوان دوره "مس سنگی" یاد میکنند، اما کشفیات باستان شناسی در قلعه بزی ثابت کرد که انسان بسیار پیشتر در این منطقه سکونت داشته است.

حیدری پور اظهار داشت: طبق اظهارات مسوول بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران و سرپرست کاوشهای قلعه بزی، در کاوشهای سال 1384 چندین نمونه ذغال برای تاریخ گذاری رادیو کربن برداشت شد که با توجه به اهمیت آنها به شیوه جدید ای ام اس سالیابی شدند.

ابوالفضل عبیدی معاون میراث فرهنگی استان اصفهان نیز در ادامه افزود: نتایج سالیابیهای تاریخی در غار پارینه سنگی قلعه بزی سکونت در این منطقه را بین 40 تا 43 هزار سال پیش تعیین کرد.

به گفته وی این نخستین بار است که یک مکان پارینه سنگی میانی در ایران با این روش جدید تاریخ گذاری میشود.

وی با اشاره به اینکه تنها مکان هم دوره با قلعه بزی که تاکنون تاریخ گذاری شده "غار کنجی "در لرستان است، افزود: با توجه به دقت کمتر شیوه تاریخ گذاری رادیو کربن در آن زمان تخمین قدمت تاریخی منطقه غار کنجی نیز نیازمند بازنگری است.

عبیدی همچنین افزود: علاوه بر این تاریخ گذاری مطالعاتی در حال انجام است که از شیوههای جدید تاریخگذاری چون او.اس.ال استفاده میشود.

معاون میراث فرهنگی اصفهان خاطرنشان کرد: با استفاده از این روش میتوان نمونههای بسیار قدیمی تر از 40 هزار سال را تاریخگذاری کرد و با توجه به اینکه دوره پارینه سنگی میانی از حدود 200 هزار سال پیش شروع و در حدود 40 هزار سال پیش به پایان رسیده لذا اگر بقایای سکونت انسان در غارهای قلعه بزی بسیار قدیمی تر از تاریخ فعلی باشد این روش سالیابی به دقت آن را نشان خواهد داد.

وی در ادامه افزود: آثار دیگری از عصر آهن و دوران اسلامی در قلعه بزی یافت شده که در حال حاضر توسط اداره باستان شناسی اصفهان در حال مطالعه است.

عبیدی یادآور شد: با توجه به نتایج اعلام شده، استان اصفهان در حال حاضر دارای قدیمی ترین آثار سالیابی شده سکونت انسان در فلات مرکزی ایران است.
 

Similar threads

بالا