بزرگترين پروانه بيد جهان

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز

جام جم آنلاين: محققی در منطقه هیمالیا موفق به ثبت تصويري خارق‌العاده از بزرگترین پروانه بید در جهان شده است.

پروانه « آتاكوس اطلس (Attacus atlas)» با طول بال 25 سانتيمتري در قلب هيمالياي شرقي توسط «ساندش كادور» به تصوير كشيده است.
کادور که این پروانه را حشره ای غول پیکر توصيف كرد، تایید می کند که زمانی پروانه بالهایش را از هم باز کرد درست مانند این بود حشره قصد حمله دارد و حالتی دفاعی به خود گرفته است.
کادور پس از غلبه بر ترس خود به حشره نزدیک شده و عکسبرداری از آن را آغاز کرد. اما واقعيت این است که این پروانه غول پیکر با وجود ابعاد بزرگی که دارد کاملا بی خطر است.
دلیل انتخاب نام اطلس برای این حشره طرح هاي رنگارنگی است که بر روی بالهای آنها دیده می شود و یادآور نقشه های رنگارنگ جغرافیایی است.
طول عمر این بیدها حداکثر دو هفته است، این حشرات که پرنده هایی ناپایدار هستند برای پرواز به مناطق دوردست نمی روند و تنها هدف آنها در طول زندگی شان به عنوان یک پروانه بید، تولید مثل است.
بیدهای اطلس در جنگلهای گرمسیری و نيمه گرمسيري جنوب شرق آسیا یافت شده و در مجمع الجزایر "مالایا" به وفور دیده می شوند.


کرم این پروانه برای داشتن بالهایی به این وسعت، باید برای بیش از شش هفته به صورت ثابت به خوردن ادامه دهد.

اين پروانه ها پس از بلوغ تنها به مدت دوهفته زندگي مي كنند.
محققان بر این باورند الگوی ترسناک روی بالهای این حشره برای ایجاد هراس در دل شکارچیانی است که فکر شکار بیدها را در سر می پرورانند.

رنگهای به کار گرفته شده در بالهای این پروانه های بزرگ به صورت زیرکانه ای مشابه رنگ بدن جانداران سمی در طبیعت است.

بر اساس گزارش میل آنلاین، ظاهر این حشره به اندازه ای جالب توجه است که چینی ها این حشره را "بید کله ماری" می نامند زیرا سر بالهای این بید به سر اين خزنده ها شباهت دارد.(مهر)


نظرات خوانندگان (0 نظر)
 

Similar threads

بالا