نمايش نتايج 1 تا 4 از 4

تاپیک: مرغ تخم گذار

  1. #1
    عضو آواتار mohandesss
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2008/4
    امتیاز
    58
    پست ها
    36

    Thumbs down مرغ تخم گذار

    دلایل توقف تولید تخم مرغ در مرغ های تخم گذار


    در گله های تخم گذار چندین دلیل برای کاهش یا توقف تولید تخم مرغ وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

    · کاهش طول روز
    مرغ ها نسبت به تغییرات طول روز حساس هستند، بویژه وقتی که این تغییرات به هنگام تولید تخم مرغ رخ بدهد. کاهش طول روز موجب کاهش تولید تخم می شود. در اواخر تابستان و پاییز که طول روز کم است، توقف تولید تخم مرغ به ضرر مرغدار خواهد بود. تولیدکنندگان تجاری تخم مرغ از بروز این مشکل جلوگیری می کنند و با استفاده از نور مصنوعی در فصول مختلف سال سیکل تولید تخم مرغ را در گله ها حفظ می کنند.
    قاعده رایج طول روز روشنایی در گله های تخم گذار این است : " کل طول روشنایی در روز، چه از طریق مصنوعی و چه از نور طبیعی، نبایستی از بلندترین روز طبیعی سال کوتاه تر باشد" .
    بر این اساس مقدار نور مصنوعی مورد نیاز در تابستان حداقل و در زمستان حداکثر می باشد.

    · تغذیه نامناسب
    مرغ ها برای حفظ تولید به جیره کافی و بالانس شده نیاز دارند. هر تخم مرغ حاوی مقدار مشخصی از پروتئین و انرژی می باشد که بایستی در جیره غذایی مرغ وجود داشته باشد. انرژی پایین خوراک یا عدم تعادل اسید آمینه ها موجب کاهش تولید تخم مرغ خواهد شد. پوسته هر تخم مرغ تقریباً حاوی 2 گرم کلسیم می باشد. اسکلت نژادهای جدید مرغ تخم گذار حاوی 20 گرم کلسیم می باشد، لذا یک تخم مرغ 10% کل کلسیم بدن یک مرغ را دارا می باشد.
    هر چند ذخایر اسکلت بدن مرغ در تامین کلسیم مورد نیاز فرایند سنتز تخم مرغ کمک می کند اما در صورت ناکافی بودن کلسیم در جیره غذ ایی، این ذخایر سریعاً تمام می شوند و در این شرایط تولید متوقف می شود.برای حفظ تولید تخم مرغ بایستی تعادل مواد مغذی جیره فراهم و نیازهای بدن مرغ تامین شود، اندازه مناسب ذرات سنگ آهک و صدف در تأمین نیاز مرغ نقش مهمی دارند. جیره مرغ یا منبع کلسیم غذا باید مناسب احتیاجات غذایی مرغ باشد.
    در برخی مواقع مخلوط کردن ترکیبات مختلف جیره باعث کاهش یک جزء از آن می شود مثلاً بهنگام میکس کردن جیره ممکن است نمک هدر رود. ناکافی بودن نمک جیره غذایی موجب توقف تولید تخم مرغ می شود. کیفیت آب آشامیدنی از نظر وجود مواد معدنی بویژه سدیم در تداوم تخم گذاری بسیار مهم است.

    · کرچی
    در برخی از نژادهای مرغ حالت کرچی مشاهده می شود یعنی مرغ تمایل به خوابیدن روی تخم مرغ ها و تبدیل آنها به جوجه ها دارد. با شروع این حالت تخم گذاری متوقف می شود. اغلب در حالتیکه تخم مرغ ها در داخل آشیانه تجمع یابند این حالت بروز میکند. این مشکل اغلب در فصل بهار رایج است، در شرایطی که طول روز بطور طبیعی در حال افزایش می باشد و تخم گذاری مرغ تحریک می شود.
    برای جلوگیری از بروز ای مشکل بهترین راه جمع آوری بهنگام تخم مرغ ها (حداقل یکبار در روز) می باشد. جمع آوری روزانه تخم مرغ ها علاوه بر این مزیت، برای سلامتی و حفظ کفیت تخم مرغ های خوراکی نیز حائز اهمیت می باشد.

    · تولک
    پس از ماهها تخم گذاری مرغ پرریزی می کند که ب این عمل تولک می گویند. در این هنگام تخم گذاری متوقف می شود. در این دوره استراحت مرغ، با ریختن پرهای قدیمی، پرهای جدید جایگزین آنها می شوند. همزمان بافت دستگاه تولیدمثلی مرغ نیز نوسازی می شود و به هنگام بازگشت به تخم گذاری، تولید بالا و کیفیت تخم مرغ ها عالی خواهد بود.
    در شرایط طول روز طبیعی، با تغییر فصل عمل تولک انجام می گیرد و معمولاً در فصل پاییز پس از اینکه به علت کاهش طول روز مرغ دیگر تخم نمی گذارد، عمل پرریزی شروع می شود. در این اوضاع، کل مرغ های گله تقریباً همزمان تولک می شوند. اما، در شرایط نور مصنوعی، مرغ در هر موقع از سال ممکن است تولک شود و همزمانی تولک در کل گله مشاهده نمی شود در این حالت مرغ بایستی سریعاً به تخم گذاری برگردد.

    · سن
    یک مرغ می تواند سالها زنده بماند. مرغ های مسن سرانجام توانایی تخم گذاری را از دست می دهند چرا که دستگاه تولید مثل آنها دیگر توانایی فعالیت زیاد را نخواهد داشت.

    · بیماری
    بسیاری از بیماری های طیور، تخم گذاری را تحت تاثیر قرار می دهند. ممکن است علائم بیماری در مرغ مشاهده نشود. به هنگام مشکوک شدن به بیماری بایستی سریعاً با دامپزشک مشورت نمود. تشخیص بهنگام برخی از بیماریها به درمان سریع آنها کمک شایانی می کند. در برخی از بیماری های ویروسی از قبیل آنفلوانزای مرغی، تشخیص بهنگام بیماری از تلف شدن کل گله های ناحیه درگیر شده و انتقال ویروس بیماری به انسان جلوگیری می نماید.



  2. #2
    عضو آواتار mohandesss
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2008/4
    امتیاز
    58
    پست ها
    36

    پيش فرض فاکتورهای موثر بر تولید تخم مرغ درگله های تخمگذار

    کلسيم مورد نياز مرغهاي تخمگذار
    براساس تحقيقات به عمل آمده کلسيم مورد نياز گله هاي تخمگذار طي هشتاد و پنج سال اخيرمرتبا تغيير يافته است در صورت تغذيه گله هاي تخمگذار با دان حاوي کلسيم ناکافي بيشاز 150 نوع علايم کمبود کلسيم بروز مينمايد که مي توانند موجب کاهش توليد شوند . مهمترين مانع در زمينه تعيين مقدار کلسيم تغييرمقدار مورد نياز کلسيم است که به نظرمي رسد مرتبا تغيير مي يابد به طوري که بر اساس تحقيقات به عمل آمده از سال 1944 تاسال 1984 مقدار کلسيم 65 درصد افزايش يافته و از روزانه 27/2 به 75/3 گرم براي هرمرغ رسيده است طبق گزارش هاي موجود ميانگين کلسيم مورد نياز روزانه در دهه سالهاي 1940 ، 1960 ، 1970 ، 1980 به ترتيب 44/3 ، 14/4 ، 44/4 و 07/5 گرم براي هر مرغبوده است . اين تغييرات نشانگر مشکلات و اهميت تامين ميزان کلسيم مورد نياز گله هايتخمگذار مي باشد در حقيقت با توجه به اطلاعات فوق اين سوال پيش مي ايد که آيااحتياجات دام مرغ براي کلسيم تغيير نموده يا اينکه عقايد متخصصين تغذيه تغيير پيداکرده است زيرا حتي در طول سالهاي 1960- 1940 تعداد زيادي از متخصصين روزانه بيش ازچهار گرم کلسيم را براي هرمرغ توصيه مي نمودند در اينجا متذکر مي گردد که مقاديرتوصيه شده براي کلسيم در اين مقاله براساس تفسير مولف از تحقيقات گذشته تجربياتعملي و تحقيقي که اخيرا در دانشگاه صورت گرفته استوار مي باشند .




    تغيير فرمول دان نيمچه هاي پولت به دان مرغ تخمگذار

    هر گاه تغيير فرمول دان نيمچه ها يا دان پيش تخمگذاري که داراي 1 تا 2 درصد کلسيم مي باشدبه دان مرغ تخمگذار که بايد داراي 75/3 درصد کلسيم باشد مدت 7 روز بعد از توليد اولين تخم مرغ تاخير بيفتد مقداردان مصرفي و چربي بدن و چربي کبد مرغ به طور معني داري افزايش يافته ، کيفيت پوسته در تخم مرغ پولتهايي که زودتر رسيده اند کاهش مييابد . همچنين آزمايشهاي بيشتر نشان داده اند که وزن استخوان و قدرت شکنندگي آنهاتا 40 درصد کاهش مي يابد با توجه به اينکه جبران کمبود کلسيم در مرحله پيک توليدبراي پولت هايي که در چنين وضعيتي به مرحله توليد تخم مرغ مي رسند حتي پس از دريافت مقادير کافي کلسيم مشکل است بنابراين تاخير در تغيير فرمول دان پولت ها به دان مرغتخمگذار حتي براي چند روز ميتواند علل وقوع برخي از اختلالات استخواني وتلفات غيرطبيعي را که گاهي درست قبل از توليد تخم مرغ و در مرحله توليد حداکثر تخم مرغ مشاهده مي شوند توجيه نمايد .



    زمان تغيير جيره پولت به جيره تخمگذار

    به منظور آنکه پولت ها قادر به ذخيره مقادير کافي ازکلسيم درمغزاستخوانهاي خودباشند تقريبا 14-7 روز قبل از گذاشتن اولين تخم مرغ به مقادير بالاي کلسيم نياز دارند بلوغ جنسي مرغ معمولا در 18 هفتگي ظاهرمي شود به هر حال با توجه به ادامه تمايل صاحبان گله هاي مرغ تخمگذار براي ايجاد بلوغ زود رس توليد کنندگانبايد به منظور حصول اطمينان ازتغيير جيره پولتها به جيره تخمگذاري قبل از شروع تخمگذاري گله را به طور مستمر مورد بازديد قرار دهند شرکت هاي لاين پيشنهاد مي کنداستفاده از جيره پيش تخمگذاري حاوي 2% کلسيم از سن 17-16 هفتگي و جيره تخمگذار ازسن 18 هفتگي آغازشود .



    مقدار کلسيم دان مرغ از شروع انتقال به سالنهاي تخمگذار تامرحله توليد حداکثر تخم مرغ

    با شروع تخمگذاري مقدار مصرف غذا سريعا تغيير مي يابد ولي تغيير فرمول دان براساس ميانگين دان مصرفي معمولا تامرحله حداکثر توليد ضروري نمي باشد به عنوان مثال زماني که پولتهاي داراي تخم مرغ سفيد به مرحله توليد مي رسند مقدار دان مصرفي ممکن است روزانه فقط 80 گرم باشد کهدر اين صورت مقدار کلسيم جيره قاعدتا بايد به 69/4 درصدافزايش يابد تا روزانه به طور متوسط 75/3 گرم کلسيم به هرمرغ برسد با اين حال افزايش ميزان کلسيم جيره به 69/4 درصد ضروري نمي باشد زيرا در اين مرحله بسياري از مرغهاي گله هنوز توليدينداشته و مرغهايي نيز که شروع به توليد کرده اند دان بيشتري نسبت به ساير مرغهامصرف خواهند نمود . بنابراين حتي اگر ميانگين مصرف روزانه کلسيم کمتر از 75/3 گرمبراي هر مرغ باشد مرغهاي جوان در حال توليد هنوز مي توانند احتياجات خود را تامين کنند مقدار ذخيره کلسيم پوسته تخم مرغ پيش از رسيدن به مرحله حداکثر توليد تقريبا 5درصد کمتر از مقدار آن در بعد از مرحله حداکثر توليد مي باشد در اکثر موارد جيره حاوي 75/3 درصد کلسيم براي گله هاي تخمگذار قبل از رسيدن به مرحله پيک توليد کافياست .



    مقدار کلسيم مورد نياز مرغ از مرحله حداکثر توليد تا پايان دوره تخمگذاري

    براي حصول اطمينان از داشتن تخم مرغهايي با بهترين کيفيت پوسته توصيه مي شود که پس از رسيدن به مرحله پيک توليد مرغهاي تخمگذار تا سن 36هفتگي روزانه حداقل 75/3 گرم از 52-37 هفتگي روزانه 4 گرم و از 53 هفتگي 25/4 گرم کلسيم مصرف کنند درمرغهاي مسن تر يا مرغهايي که پوسته تخم مرغهاي آنها دچار نقص ميباشد ميتوان بر حسب سن مرغ و شدت ونوع نقص پوسته ، ميزان دريافت کلسيم را روزانه تايک گرم بيش ازمقادير توصيه شده افزايش داد . زماني که درصد توليد در فواصل ماهيانه را در مقدار کلسيم موجود در پوسته تخم مرغ ضرب کنيم ميتوان ديد که ميانگين مقدارکلسيم ذخيره شده روزانه در پوسته تخم مرغ درمرحله حداکثر توليد بيشتر از ساير مراحلاست ميانگين مقدار کلسيم ذخيره شده روزانه در پوسته تخم مرغ برحسب سن مرغ کاهش مييابد بنابراين به صورت منطقي مقدار کلسيم مورد نياز گله مرغ تخمگذار و هر مرغ به طور انفرادي در مرحله پيک توليد تخم مرغ در بالاترين سطح بوده وسپس به تدريج کاهشمي يابد با اين حال در حقيقت کلسيم مورد نياز هر مرغ براي هر تخم مرغ مشخص عملاباافزايش سن مرغ کاهش نمي يابد توانايي مرغ جهت ذخيره سازي کلسيم براي تشکيل پوسته تخم مرغ محدود مي باشد همچنين مقدارکلسيم ذخيره شده در پوسته تخم مرغ به تدريج بابالا رفتن سن مرغ تا حدکمي افزايش يافته و ممکن است کارايي و جذب و بکارگيري کلسيم در بدن مرغ کاهش يابد بنابراين بابالا رفتن سن مرغ مقدار کلسيم مورد نياز مرغهاعملا افزايش مي يابد در نتيجه مي توان بر اين نکته تاکيد کرد که حتي با وجود اينکه کلسيم يکي از ارزانترين مواد تشکيل دهنده جيره مرغهاي تخمگذار مي باشد در صورت استفاده نامناسب از آن مي تواند پرهزينه ترين مواد محسوب گردد تغذيه مرغهابا کلسيم ناکافي مي تواند هزنيه دان ، ميزان دريافت غذا ، وزن بدن مرغ ، مقدار وزن و چربيکبد و چربي بدن ، نقايص پوسته تخم مرغ و اختلالات استخوان بندي را افزايش دهد تماماين موارد مي توانند تاثيرنامطلوبي درتوليد تخم مرغ ومقدار سود توليد کننده داشته باشند .
    ويرايش شده توسط mohandesss در 2008/9/18 در ساعت 07:50 PM

  3. تشكر از اين پست


  4. #3
    عضو آواتار mohandesss
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2008/4
    امتیاز
    58
    پست ها
    36

    پيش فرض استفاده از پماك گوجه فرنگي در تغذيه طيور

    استفاده از پماك گوجه فرنگي در تغذيه طيور
    مقدمه
    كمبود مواد غذائي مهمترين مشكلي است كه در سر راه پيشرفت صنابع طيور در اكثر نقاط جهان وجود دارد همين امر باعث شده است كه توجه محققين به منابع غذائي ديگر از جمله محصولات نهائي كارخانجات مواد غذائي جلب گردد و درجستجوي منابع غذائي قابل استفاده تلاش و كوشش فراواني از خودشان دهند . پماك گوجه فرنگي كه محصولات نهائي كارخانجات رب سازي است ميتواند بعنوان يك منبع غذائي با ارزش محسوب گردد . گرچه اطلاعات زيادي در مورد روشهاي توليد و نحوه استفاده و عمل آوري محصول نهائي كارخانجات در دسترس ميباشد اما در مورد اين ماده جديد وتوانائي آن بعنوان يك منبع غذائي اطلاعات دانشمندان كم بوده و احتياج به تحقيقات بيشتري دارد .
    پماك گوجه فرنگي چيست؟
    پماك گوجه فرنگي محصول نهائي كارخانجاتي است كه از گوجه فرنگي تازه محصولاتي نظير رب گوجه فرنگي آب
    گوجه فرنگي و سس گوجه فرنگي تهيه مي كنند و شامل پوست ، ‌دانه و قسمتهاي نرم گوجه فرنگي است . قبل از اينكه استفده از اين ماده با ارزش در تغذيه طيور مطرح گردد پماك حاصل از كارخانجات در محيط زيست مانند رودخانه ها و مزارع ريخته ميشد و موجبات آلودگي محيط را فراهم مي آورد . بنابراين محققين براي حل نمودن اين معضل به فكر چاره افتاده و به اين نتيجه رسيدند كه با استفاده از اين ماده مغذي در غذاي طيور نه تنها ميتوانند از آلودگي محيط بكاهند بلكه موفق به عرضه يك نوع غذاي جديد و با كيفيت به صنعت مرغداري خواهند شد.

    ارزش غذائي پماك
    پماك گوجه فرنگي يك منبع خوب پروتئيني براي طيور و چهار پايان محسوب ميشود و تجزيه شيميائي اين غذا نشان داده است كه پروتئين خام آن 25-20 درصد و ميزان لايزين آن 13% بيشتر از سويا است همچنين اين غذا منبع ويتامينه خوبي از نظر ويتامينهاي A,B است مقدار زانتونيل موجود دراين غذا mg/g240-200 است و از اين نظر قابل كيفيت
    تخم مرغ
    خوشرنگي زرده خواهد شد . چون پماك يك ماده آنتي اكسيد ان است بنابراين وجود آن در جيريه طيور نه تنها باعث بالا رفتن كيفيت غذا ميشود بلكه از بروز اختلالات گوارشي جلوگيري مي كند . آزمايشات نشان داده است كه جوجه هائي كه با اين ماده تغذيه شده اند كمتر به اسهال و ديگر اختلالات گوارشي مبتلا شده اند.
    عمل آوري و نحوه استفاده از پماك
    مطالعات و تحقيقات زيادي براي عمل آوري وقابل استفاده نمودن اين ماده در جيره غذائي طيور صورت گرفته و روشهاي مختلفي پيشنهاد گرديده است اين روشها شامل موارد زيراست .
    1- روش حراراتي = دراين روش پماك را به مدت 30 دقيقه در حرارت 121c قرار ميدهند.
    2- روش عمل آوري توسط اسيد : ‌دراين روش از محلول اسيد كلريدريك (2%) براي مدت 20 ساعت در درجه حرارات اتاق استفاده ميگردد.
    3- روش غوطه وري درآب: دراين روش پماك بمدت 20 ساعت درآب غوطه ور ميشود وبه منظور جلوگيري از رشد باكتريها تولوئن به ميزان 5/1 سي سي به ازاء‌هر ليتر آب اضافه ميگردد.
    4- روش عمل آوري توسط مواد قليائي : دراين روش از هيدرو كسيدسديم (458%) بمدت 24 ساعت استفاده شده سپس توسط اسيد كلريدريك مراحل خنثي سازي صورت مي پذيرد.
    لازم به توضيح است كه پماكهاي كه توسط روشهاي غير حرارتي عمل آوري شده اند ابتدا در درجه حرارات 52 خشك شده بطوري كه رطوبت آن به كمتر از 10% ميرسد . سپس آسياب شده وبه ميزان 20% به جيره طيور اضافه ميگردد . (جدول 1).
    درمورد پماكهائي كه توسط روش حرارتي عمل آوري شده اند احتياج به انجام مراحل فوق نبوده وپس از آسياب شدن در جيره طيور استفاده ميشوند.
    جدول 1
    تركيبات جيره حاوي پماك


    مواد تشكيل دهنده
    درصد
    مواد تشكيل دهنده
    درصد
    سويا
    6/30
    ليمستون
    72/0
    ذرت
    9/41
    فسفات كلسيم
    45/2
    پماك
    20
    شن
    05/0
    روغن سويا
    9/2
    نمكهاي يد دار
    45/0
    متيونين
    52/0
    ويتامين
    36/0


    مواد معدني
    05/0

    نتايج تحقيقات و مطالعات انجام شده در مورد عمل آوري پماك نشان ميدهد كه عوامل مضري در پماك عمل آوري نشده وجود دارد كه در پرامترهاي مانند افزايش وزن و توليد انرژي متابوليسم نمي تواند تاثير چنداني داشته باشد لذا با توجه به اين موضوع ميتوان اظهار نمود كه پماك در صورتي كه عمل آوري نشده باشد ميتواند جهت تامين پروتئين و مواد مغذي مورد نياز طيور در جيره بكار رود . اين مطلب بخصوص در جاهائي كه افزايش كيفيت غذا مورد نظر است اهميت فراوان دارد ونكته قابل توجه آن است كه ميزان پماك مورد استفاده در جيره مرغداريهاي گوشتي و تخمگذار نبايد بيش از 20% باشد زيرا اين ماده تلخ بوده درصورتيكه ميزان ياد شده رعايت نگردد باعث ميشود كه جيره خوش طعم نباشد همچنين چون 30% پماك را فيبر خام تشكيل ميدهد افزايش ميزان آن باعث ميشود كه انرژي جيره تحت تاثير قرار گرفته و محدود شود.

  5. تشكر از اين پست


  6. #4
    تازه وارد
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2009/3
    محل سكونت
    Tabriz
    امتیاز
    16
    پست ها
    6

    پيش فرض

    نقل قول نوشته اصلي بوسيله mohandesss نمايش پست
    دلایل توقف تولید تخم مرغ در مرغ های تخم گذار


    در گله های تخم گذار چندین دلیل برای کاهش یا توقف تولید تخم مرغ وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

    · کاهش طول روز
    مرغ ها نسبت به تغییرات طول روز حساس هستند، بویژه وقتی که این تغییرات به هنگام تولید تخم مرغ رخ بدهد. کاهش طول روز موجب کاهش تولید تخم می شود. در اواخر تابستان و پاییز که طول روز کم است، توقف تولید تخم مرغ به ضرر مرغدار خواهد بود. تولیدکنندگان تجاری تخم مرغ از بروز این مشکل جلوگیری می کنند و با استفاده از نور مصنوعی در فصول مختلف سال سیکل تولید تخم مرغ را در گله ها حفظ می کنند.
    قاعده رایج طول روز روشنایی در گله های تخم گذار این است : " کل طول روشنایی در روز، چه از طریق مصنوعی و چه از نور طبیعی، نبایستی از بلندترین روز طبیعی سال کوتاه تر باشد" .
    بر این اساس مقدار نور مصنوعی مورد نیاز در تابستان حداقل و در زمستان حداکثر می باشد.

    · تغذیه نامناسب
    مرغ ها برای حفظ تولید به جیره کافی و بالانس شده نیاز دارند. هر تخم مرغ حاوی مقدار مشخصی از پروتئین و انرژی می باشد که بایستی در جیره غذایی مرغ وجود داشته باشد. انرژی پایین خوراک یا عدم تعادل اسید آمینه ها موجب کاهش تولید تخم مرغ خواهد شد. پوسته هر تخم مرغ تقریباً حاوی 2 گرم کلسیم می باشد. اسکلت نژادهای جدید مرغ تخم گذار حاوی 20 گرم کلسیم می باشد، لذا یک تخم مرغ 10% کل کلسیم بدن یک مرغ را دارا می باشد.
    هر چند ذخایر اسکلت بدن مرغ در تامین کلسیم مورد نیاز فرایند سنتز تخم مرغ کمک می کند اما در صورت ناکافی بودن کلسیم در جیره غذ ایی، این ذخایر سریعاً تمام می شوند و در این شرایط تولید متوقف می شود.برای حفظ تولید تخم مرغ بایستی تعادل مواد مغذی جیره فراهم و نیازهای بدن مرغ تامین شود، اندازه مناسب ذرات سنگ آهک و صدف در تأمین نیاز مرغ نقش مهمی دارند. جیره مرغ یا منبع کلسیم غذا باید مناسب احتیاجات غذایی مرغ باشد.
    در برخی مواقع مخلوط کردن ترکیبات مختلف جیره باعث کاهش یک جزء از آن می شود مثلاً بهنگام میکس کردن جیره ممکن است نمک هدر رود. ناکافی بودن نمک جیره غذایی موجب توقف تولید تخم مرغ می شود. کیفیت آب آشامیدنی از نظر وجود مواد معدنی بویژه سدیم در تداوم تخم گذاری بسیار مهم است.

    · کرچی
    در برخی از نژادهای مرغ حالت کرچی مشاهده می شود یعنی مرغ تمایل به خوابیدن روی تخم مرغ ها و تبدیل آنها به جوجه ها دارد. با شروع این حالت تخم گذاری متوقف می شود. اغلب در حالتیکه تخم مرغ ها در داخل آشیانه تجمع یابند این حالت بروز میکند. این مشکل اغلب در فصل بهار رایج است، در شرایطی که طول روز بطور طبیعی در حال افزایش می باشد و تخم گذاری مرغ تحریک می شود.
    برای جلوگیری از بروز ای مشکل بهترین راه جمع آوری بهنگام تخم مرغ ها (حداقل یکبار در روز) می باشد. جمع آوری روزانه تخم مرغ ها علاوه بر این مزیت، برای سلامتی و حفظ کفیت تخم مرغ های خوراکی نیز حائز اهمیت می باشد.

    · تولک
    پس از ماهها تخم گذاری مرغ پرریزی می کند که ب این عمل تولک می گویند. در این هنگام تخم گذاری متوقف می شود. در این دوره استراحت مرغ، با ریختن پرهای قدیمی، پرهای جدید جایگزین آنها می شوند. همزمان بافت دستگاه تولیدمثلی مرغ نیز نوسازی می شود و به هنگام بازگشت به تخم گذاری، تولید بالا و کیفیت تخم مرغ ها عالی خواهد بود.
    در شرایط طول روز طبیعی، با تغییر فصل عمل تولک انجام می گیرد و معمولاً در فصل پاییز پس از اینکه به علت کاهش طول روز مرغ دیگر تخم نمی گذارد، عمل پرریزی شروع می شود. در این اوضاع، کل مرغ های گله تقریباً همزمان تولک می شوند. اما، در شرایط نور مصنوعی، مرغ در هر موقع از سال ممکن است تولک شود و همزمانی تولک در کل گله مشاهده نمی شود در این حالت مرغ بایستی سریعاً به تخم گذاری برگردد.

    · سن
    یک مرغ می تواند سالها زنده بماند. مرغ های مسن سرانجام توانایی تخم گذاری را از دست می دهند چرا که دستگاه تولید مثل آنها دیگر توانایی فعالیت زیاد را نخواهد داشت.

    · بیماری
    بسیاری از بیماری های طیور، تخم گذاری را تحت تاثیر قرار می دهند. ممکن است علائم بیماری در مرغ مشاهده نشود. به هنگام مشکوک شدن به بیماری بایستی سریعاً با دامپزشک مشورت نمود. تشخیص بهنگام برخی از بیماریها به درمان سریع آنها کمک شایانی می کند. در برخی از بیماری های ویروسی از قبیل آنفلوانزای مرغی، تشخیص بهنگام بیماری از تلف شدن کل گله های ناحیه درگیر شده و انتقال ویروس بیماری به انسان جلوگیری می نماید.


    با تشکر از مطالب خوبی که ذکر کردید.کیفیت مواد غذایی مورد استفاده در جیره به خصوص پروتئین بسیار مهم است . تجربه ای که من داشتم این است که در مرغداری سویایی داشتیم با کیفیت پایین که باعث شد در عرض کمتر یک هفته با کاهش شدید تولید مواجه شویم با تغییر آن تولید به حالت عادی برگشت.کارگر مرغداری هم هر چقدر در کار خود وارد باشد وضع تولید بهتر می شود. مدیریت هم در تولید و کیفیت تخم مرغ اثر مستقیم دارد.نحوه میکس کردن جیره با توجه به اینکه بعضی مکملها به مقدار بسیار کم در ترکیب جیره قرار می گیرد مهم است. شدت نور هم در اول دوره مهم است که تنطیم شود.با افزایش سن مرغها تعداد تخم مرغها کاهش می یابد در عوض وزن افزایش می یابد.

  7. تشكر از اين پست


تاپیک های مشابه

  1. خروس تخم گذار !!
    توسط tracer در تالار تالار عکس
    پاسخ ها: 8
    آخرین ارسال: 2012/2/14, 08:16 PM
  2. پاسخ ها: 53
    آخرین ارسال: 2011/8/13, 04:12 AM
  3. مرغ تخم طلا....
    توسط mehrshad53 در تالار گفتگوی آزاد
    پاسخ ها: 5
    آخرین ارسال: 2009/12/30, 02:17 PM
  4. خلقت مرغ و تخم مرغ
    توسط ali hamraeiiyan در تالار گفتگوی آزاد
    پاسخ ها: 8
    آخرین ارسال: 2009/12/24, 04:09 PM
  5. مرغ تخم گذار
    توسط mohandesss در تالار مرغداری و طیور
    پاسخ ها: 0
    آخرین ارسال: 2008/9/17, 01:39 PM

عبارت‌های مرتبط

مرغ تخم گذار محلی

دانلود کتاب پرورش مرغ تخمگذار

اطلاعات در مورد مرغ تخم گذار

درمورد مرغ تخم گذار

دان مرغ تخم گذار

تخم گزاری مرغ محلی

دانلود کتاب مرغداری تخمگذار

پرورش مرغ تخم گزار

ثبت اين صفحه

ثبت اين صفحه

قوانين ارسال

  • شما نمی‌توانيد تاپيک جديد ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيد پاسخ ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانید فایل ضمیمه ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيدنوشته‌های خود را ويرايش كنيد
  •