صفحه 2 از 6 نخستنخست 12345 ... آخرينآخرين
نمايش نتايج 11 تا 20 از 54

تاپیک: دانستنیهای دامپروری

  1. #11
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض علمي: نكات كاربردي در مديريت تغذیه ای گاو های شیری..



    نکات عمومی در تغذیه گاوهای شیری
    تغذیه ی دوره ای گاوهای شیری

    به ادامه مطلب برويد

    نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاو های شیری
    سطح درآمد یک واحد گاوداری بستگی به میزان تولید و هزینه های آن دارد که از این میان خوراک مصرفی با حدود 65-60 درصد بیشترین نسبت هزینه هارا به خود اختصاص می دهد. بنابراین هر چقدر گاوهایی با ظرفیت های تولیدی بیشتری نگهداری شده و زمینه ی بروز توانایی های آنها نیز مساعد گردیده و هزینه های غذایی کاهش یابد حرفه ی گاوداری از سود آوری بیشتری برخوردار خواهد بود .
    مدیران موفق واحد های تولید دامی با عجین نمودن هنر و تجربه ی گذشتگان با علوم پیشرفته ی تغذیه ای امروزی كه آمیزه ای جالب توجهی را تحت عنوان مدیریت تغذیه ای به وجود آورده اند که با کاربرد علمی این برنامه ها در مزارع دامپروری و با سود آورنمودن این بخش تولیدی برای سرمایه گذاران این واحد ها كه زمینه ی مطمئنی در رابطه با تضمین اقتصادی فعالیتشان فراهم می آورند . مدیران مذبور عمده علت موفقیتشان را علم وعلاقه به زمینه ی مورد فعالیت و تحت نظر گرفتن نکات ریزی می دانند که اگر چه ساده و عملی هستند ولی اغلب از دید افراد پنهان مانده و یا به مورد اجراگذاشته نمی شوند . در ذیل به تعدادی از آنها که می توانند در زمینه ی تغذیه کاربردی گاوهای شیری مفید و سودمند باشند كه اشاره می شود :
    نکات عمومی در تغذیه گاوهای شیری :

    1- گاوها را بر اساس مرحله ی شیرواری یا میزان تولید كه دسته بندی نموده و و بر اساس نیازهایشان تغذیه نمایند .
    2- در طول سال از برنامه ی تغذیه ای که اقتصادی و متعادل شده باشد و بتواند نیازهای حیوان را برآورده نماید استفاده کنید .
    3- جهت مصرف حداکثر میزان خوراک اختصاصی كه خوش خوراکی جیره مد نظر بوده و برای این منظور از اقلام خوراکی متنوع و با کیفیت خوب استفاده نمایید .
    4- دستگاه گوارش گاوها از قسمت های بسیار فعال بدن هستند برای کار بهتر این دستگاه از دادن مواد معین غافل نباشید .
    5- دفعات خوراکی دادن به گاوها را تنظیم نموده و مطابق برنامه عمل نمایید .
    6- گاوها علاقه خاصی به استفاده از علوفه های تازه و آب دار دارند كه در صورت در دسترس و ارزان بودن در تغذیه ی آن را به کار ببرید .
    7- ترکیبات مواد مغذی اقلام خوراکی متنوع و متغییر است . با آنالیز آزمایشگاهی آنها از اجزای مواد مغذی جیره ی فرموله شده اطمینان حاصل نمایید .
    8- آب تمیز كه سالم و گوارا به صورتی دائمی در اختیار گاوها قرار دهید

    9- شرایط محیطی مناسبی به خصوص در فصول تابستان و زمستان برای گاوها فراهم نمایید .
    10- هر گونه تغییری در جیره ی غذایی را به تدریج به انجام برسانید .
    11- از جیره های مخلوط استفاده کنید (کنسانتره –علوفه )
    12- ضمن خشبی بودن علوفه ی مصرفی كه قلعه های خرد شده علوفه ریز باشد .
    13- تدابیر لازم جهت به حد اقل رسانیدن تلفات خوراک را به عمل آورید .
    14- جهت اطمینان از میزان کافی خوراک مصرفی در جیره حد اطمینان را مد نظر بگیرید .
    15- ضمن اختصاص دادن گارگران دلسوز و وظیفه شناس جهت رسیدگی به تغذیه گاوها کارگران این بخش را به دفعات عوض نکنید .
    16- تغذیه از موارد بودار را در 5/0 تا 2 ساعت قبل از شیر دوشی یا بعد از شیر دوشی به انجام رسانید
    17- علوفه را به مدت طولانی ذخیره ننموده و در موقع مصرف از عدم وجود کپک و قارچ زدگی و اجسام خارجی مطمئن شوید .
    18- برای مقابله با عوارض مصرف جسم خارجی احتمالی مگنت یا آهن ربا به حیوان بخورانید .
    19- برنامه ی مبارزه با انگل ها به خصوص انگلهای دستگاه گوارش را با جدیت پی گیری کنید .
    20- در موقع استفاده از جیره های حاوی ذرات ریز یا آردی به منظور بازده بهتر خوراک مصرفی و جلوگیری از ضایعات تنفسی از مواد خیس کننده و چسباننده نظیر چربی یا ملاس استفاده کنید .
    تغذیه ی دوره ای گاوهای شیری :
    تغذیه ی دوره ای یا مرحله ای عبارتست از طراحی برنامه های تغذیه ای گاوها براساس میزان تولید – مصرف غذا – تغییر وزن بدن و زایمان .
    ترتیب تولید در گاوهای شیری به صورت زیر می باشد :
    1- دوره ی اوج شیر دهی
    2- دوره ی افزایش اندوخته های بدن (افزایش وزن ) . 5و4- دوره ی خشک (2 ماه پایانی آبستنی )
    بر اساس پنج مرحله تولید حیوان به شرح زیر می باشد :
    1- از هنگام زایمان تا 80 روز بعد از آن
    2- 80 تا 200 روز بعد از زایمان
    3- 200 تا 305 روز بعد از زایمان
    4- 45 تا 60 روز قبل از زایمان
    5- گروه گاوهای که دوره خشکی آنها رو به اتمام است با توجه به این مراحل برنامه های تغذیه ای اختصاصی جهت تولید بیشتر و نگهداری سالم گاوهای شیری اعمال می گردد :
    1- برنامه های تغذیه ای در مرحله اول تولید :
    پس از زایش تولید شیر به سرعت افزایش می یابد و در 6 تا 8 هفته به بیشترین مقدار می رسد اما مصرف غذا نسبت به نیازهای تولیدافزایش نمی یابد به گونه ای که بیشترین مقدار مصرف ماده ی خشک 12 تا 15 هفته پس از زایش خواهد بود از این رو بیشترین ماده گاوهای شیرده برای 8 تا 10 هفته در حالت تعادل منفی انرژی خواهند بود . گاوهای پر شیر احتمالاً تا هفته ی بیستم و یا بیشتر در تعادل منفی انرژی خواهند بود .
    گاو شیر ده کمبود انرژی دریافتی برای تولید شیر را از اندوخته های بدن تامین کرده و در این دوره از وزن آن کاسته می شود دوران بحرانی تغذیه ی گاوهای شیر ده از زمان زایش تا اوج شیر دهی است . هر کیلوگرم افزایش شیر در این دوره 200 کیلوگرم شیر بیشتر در کل دوره ی شیر دهی را در پی خواهد داشت .
    در این دوره رعایت نکات ذیل ضروری است :
    - از تغییرات ناگهانی و سریع جیره که موجب ناراحتی های گوارشی می شود خود داری نموده و تغییرات تدریجی را دست کم دو هفته پیش از زایش آغاز نمایید .
    - از افزایش کنسانتره تا موقع برطرف شدن تنش های مربوطه به زایش خودداری نموده و سطح آن را در حدی نگهدارید که گاو شیر ده با دریافت حداقل مقدار ADF (18 تا 19 درصد ) ضمن بر خورداری از سلامتی دستگاه گوارش شیر با کیفیتی نیز تولید کند . میزان مصرف کنسانتره نباید بیش از 5/2 درصد وزن بدن باشد . تعداد دفعات تغذیه ای کنسانتره باید افزایش یافته و هر بار با مقدار اندکی کنسانتره تغذیه شود .
    - دقت کافی در مورد تامین مواد مورد نیاز گاو شیر ده و نسبت صحیح آن با انرژی که میزان قابل توجهی از آن از اندوخته های چربی بدن تامین می شود اعمال نمایید در این مرحله از مواد ازته ی غیر پروتیینی با تجزیه ی کم در شکمبه استفاده کنید .
    - با استفاده از علوفه های مرغوب و باکیفیت خوب و عوامل اشتها آورمصرف ماده ی خشک را افزایش دهید .
    - سعی کنید علوفه های مورد تغذیه به قطعات ریز خرد نشوند و در صورت الزام از چنین علوفه هایی برای حفظ تعادل PH شکمبه و کاهش اسیدوز و دیگر ناراحتی های گوارشی بافرهای شیمیایی نظیر بی کربنات سدیم استفاده کنید .
    - عوامل استرس زا نظیر واکسیناسیون سم چینی حمام ضد کنه و..... را به بعد از سپری شدن اوج شیر دهی موکول کنید .
    - استفاده از مکمل نیاسین که ممکن است از دوره ی خشک آغاز شده باید برای گاوهای پر شیر ادامه یابد در این حالت مصرف غذا احتمالاً بیشتر و احتمال بروز کنیوز کمتر خواهد بود .
    - با تغذیه ازمکمل های پر انرژی نظیر چربی و ملاس مصرف انرژی را بالا ببرید .
    2- مدیریت تغذیه ای در مرحله دوم شیر دهی :
    در این دوره گاو مرحله حساس پیک (peak) با حداکثر تولید را سپری کرده و واکنش های حیوان به حالت عادی برگشته و می تواند در صورت برخورداری از جیره ی متوازن توانایی های تولیدی خویش را بروز دهد . در این مرحله مدیریت گاوداری گاوهای مورد نظر را از لحاظ وضعیت بدنی بررسی نموده و در صورت برخورد با موارد غیر عادی نظیر رشد بی رویه گاوها و یا لاغری بیش از حد آنها درصدد اصلاح جیره بر آیید .
    3- مدیریت تغذیه ای در مرحله آخر شیر دهی :
    مدیریت تغذیه ای گاوهای شیرده در این مرحله آسان تر از مراحل دیگر است زیرا در این مرحله مصرف مواد غذایی بیشتر از نیازهای تولید شیر بوده تولید شیر رو به کاهش است .
    نکاتی که مد نظر مدیریت گاوداری باید باشد عبارتند از:
    - کاهش وزن ایجاد شده در آغاز دوره ی شیر دهی باید به گونه ای جبران شود که گاودر آغاز دوره ی خشک از وزن مناسبی برخوردار باشد .
    - حداکثر کوشش در رابطه با تداوم شیر دهی در حد امکان به عمل آید .
    - تلیسه های جوان نیازهای ویژه ای برای رشد دارند . بنابر این برای ایجاد رشد در تلیسه 2 ساله 20 درصد و برای تلیسه های 3 ساله 10 درصد از مواد غذایی بیشتر از تعداد مورد نیاز برای نگهداری منظور شود .
    - با توجه به تقاضای کم مواد مغذی می توان نسبت علوفه به کنسانتره را افزایش داده و با استفاده از ترکیبات ازت دار غیر پروتئینی هزینه های غذایی را کاهش داد .
    - جهت خشک کردن گاوها در پایان این مرحله میتوان غذا و آب مصرفی را محدود نمود .
    4- مدیریت تغذیه ای گاوهای خشک :
    به منظور آماده سازی گاو برای شیر دهی بعدی باید یک دوره ی خشک در نظر گرفته شود . با در نظر گرفتن یک دوره ی خشک 60 روزه تولید شیردهی بعد برای بیشتر ماده گاوها بهینه خواهد بود . .اگر دوره ی خشک کمتر از 40 روز باشد بافت پستان زمان کافی برای بازسازی نداشته و در نتیجه تولید شیر در شیر دهی ایده آل نخواهد بود . اگر دوره ی خشک بیش از 70 روز باشد گاوبیش از اندازه چاق می شود درحالی که تولید شیر در شیر دهی بعد بیشتر نبوده و دشواری چاقی نیز در پی خواهد آمد . گفته می شود که بازدهی مصرف انرژی برای بافت سازی به هنگام شیر دهی بیشتر از دوره ی خشک است از این رو باید کوشش کرد که کاهش وزن گاو در هفته های پایانی شیر دهی جبران گردد . بدین ترتیب افزایش وزن ماده گاو در دوره خشک بیشتر مربوط به رشد جنین خواهد بود .
    مواردی که در این مرحله در زمینه تغذیه ی گاوها در نظر می باشند عبارتند از :
    - مصرف کلسیم باید به کمتر از 100 گرم در روز محدود شود و هم زمان فسفر کافی در اختیار گاو ها قرار گیرد ( 35 تا 40 گرم فسفر در روز برای نژادهای بزرگ) کلسیم بیشتر به ویژه اگر جیره از نظر فسفر کمبود داشته باشد احتمال بروز تب شیر را افزایش خواهد داد .
    - اگر علوفه کمبود سلنیوم دارد باید روزانه 3 تا 5 میلی گرم سلنیوم به علوفه اضافه کرد . اگر مصرف ویتامین E در خوراک زیاد نباشد موجب جفت ماندگی می شود .
    - از تغذیه ی زیاد مواد معدنی باید خودداری کرد (به ویژه مخلوط بافر های نمک های سدیم ) و مصرف نمک طعام را باید به حداکثر 28 گرم در روز محدود نمود .
    مصرف زیاد نمک موجب نگهداری آب در بدن و ایجاد خیز یا ادم در برخی گاوها به ویژه تلیسه های شکم اول می شود .

    منبع :سايت دام آوران ايران


  2. #12
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض بررسی ژنتیکی رفتار غذایی گاو شیری

    ● رفتارهای غذایی مؤثر بر تولید
    رفتارهای غذایی گاوشیری به صورت گسترده ای توسط چندین دانشمند مورد بررسی قرار گرفت[۱] .
    رفتارهای غذایی كه اندازه گیری شده و بر روی تولید گاو در تغذیه آزادانه[۲] و محدود تأثیر دارند عبارتند از :
    ▪ شمار وعده های غذایی روزانه [۳]
    ▪ مقدار وعده غذایی [۴]
    ▪ سرعت جویدن [۵]
    ▪ كل زمان جویدن [۶]
    ▪ مدت زمان غذا خوردن [۷]
    ▪ مدت زمان نشخوار كردن [۸]
    ▪ تعداد دفعات نشخوار كردن [۹]
    ▪ رقابت برای آخور [۱۰]
    ▪ رقابت برای آبشخور [۱۱]
    ▪ حجم هر بار آب خوردن [۱۲]
    ▪ تعداد دفعات آب خوردن [۱۳]
    ▪ مدت زمان آب خوردن [۱۴]
    ▪ سرعت آب خوردن[۱۵]
    تولید شیر تا حدی به مصرف آب بستگی دارد بنابراین مصرف آب و تكرار آن نقش زیادی را در میزان شیر تولیدی ایفا می كند . به همین ترتیب نشخوار كردن هم با تولید شیر و كره[۱۶] آن مرتبط است زیرا نشخوار كردن با كاهش نرخ شكمبه همانند بافری كردن شكمبه با مقادیر فراوان بزاق موجب افزایش محیط شكمبه خواهد شد . بنابراین صفاتی مانند مدت زمان نشخوار كردن وتعداد دفعات آن بر روی افزایش تولید تأثیر دارند .
    صفات دیگری مانند مدت زمان چرا كردن[۱۷] و اندازه لقمه ها[۱۸] در گاوهایی كه در سیستم های چرایی ( چوپانی ) تغذیه می شوند بسیار با اهمیت است .
    ● بررسی ژنتیكی رفتار غذایی
    به طور قابل ملاحظه ای شناخت كمی از اثرات ژنتیكی صفات رفتار غذایی داریم زیرا این صفات ممكن است در پاسخ پیوسته به انتخاب مستقیم بر اساس سرعت رشد و تولید شیر ، چربی و پروتئین بهبود یافته باشند[۱۹] .
    در سال ۱۹۵۰ تفاوت رفتار چرایی[۲۰] در بین جفت های دوقلو و در بین دوقلوهای مونوزیگوت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سطوح تولید شیر هر یك از آن ها بررسی شد . واریانس در بین دوقلوهای مشخص بزرگ بود و همچنین واریانس مدت زمان چرا كردن در هر روز برای هر جفت كوچك بود . جفت های دوقلو در موارد زیر تقریباً شباهت داشتند :
    ▪ مدت زمان بیهوده راه رفتن در هرروز[۲۱]
    ▪ مدت زمان دراز كشیدن [۲۲]
    ▪ مسافت راهپیمایی [۲۳]
    ▪ تعداد دفعات آب خوردن [۲۴]
    ▪ دفعات مدفوع [۲۵]
    این نتایج ثابت كرد كه مكانیزم های ژنتیكی ، خصوصیات رفتار غذایی را كنترل می كند هر چند كه این تحقیقات در مشاهدات شدید سنجیده شده است كه در گله های بزرگ تجارتی گاوشیری امكان پذیر نمی باشد[۲۶] .
    چندین مطالعه دربارهٔ تفاوت رفتارهای غذایی در نژادهای مختلف انجام شده است كه اغلب این بررسی های قدیمی ، اختلافات نژادی را در بین نژادهای گوشتی یا بین نژادهای گوشتی و گاوهای نژاد بوس ایندیكوس[۲۷] بررسی كرده اند[۲۸] .
    مدت زمان چرا بین نژادهای هرفورد ، دورگه هرفورد * هلشتاین[۲۹] و تلیسه های هلشتاین ( قبل از شیردهی ) در Oklahoma مورد مقایسه قرار گرفت . مشاهده شد كه هرفوردها مدت زمان بیشتری را نسبت به هلشتاین ها و دورگه ها صرف چرا كردند . در این مطالعه مدت زمان زیاد چرا دلیل بر مصرف غذای بیشتر نبود . هلشتاین ها و دورگه ها نسبت به هرفوردها زمان دراز كشیدن بیشتری داشتند كه علت آن ممكن است زیاد بودن زمان نشخوار باشد كه البته در این مطالعه به طور مستقیم بر روی آن كار نشده است[۳۰] .
    تفاوتی در مدت زمان نشخوار گاوهای اسكاچ هایلند[۳۱] و گاوهای شیری با تلفیق نژادی مشاهده نشد. در این مطالعه گاو اسكاچ هایلند برای نشخوار یك كیلوگرم دیواره سلولی ماده خوراكی مدت زمان بیشتری را صرف كردند كه این موضوع شاید نشان دهد كه جویدن تحت كنترل فاكتورهای ژنتیكی می باشد [۳۲].
    مهندس یونس میار
    [۱] Albright, J. L. ۱۹۹۳. Feeding behavior of dairy cattle. J. Dairy Sci. ۷۶:۴۸۵-۴۹۸.
    · Grant, R. J., and J. L. Albright. ۱۹۹۵. Feeding behavior and management factors during the transition period in dairy cattle. J. Anim. Sci. ۷۳:۲۷۹۱-۲۸۰۳.
    [۲] Fed ad lib
    [۳] Numbers of daily meals
    [۴] Meal size
    [۵] Chew rate
    [۶] Total chewing time
    [۷] Time eating
    [۸] Ruminating time
    [۹] Ruminating bouts
    [۱۰] Competition for bunk space
    [۱۱] Competition for water space
    [۱۲] Drinking bout volume
    [۱۳] Number of drinking bouts
    [۱۴] Drinking time
    [۱۵] Drinking rate
    [۱۶] Milk yield and butterfat
    [۱۷] Time spent grazing
    [۱۸] Bite size
    [۱۹] Schutz, M. M., and E. A. Pajor. ۲۰۰۱. Genetic Control of Dairy Cattle Behavior. J. Dairy Sci.Vol ۸۴(E. Suppl.):E۳۱-E۳۸
    [۲۰] Grazing behavior
    [۲۱] Daily loafing time
    [۲۲] Lying time
    [۲۳] Distance walked
    [۲۴] Number of drinking bouts
    [۲۵] Number of defecations
    [۲۶] Hancock, J. ۱۹۵۰. Studies in monozygotic cattle twins IV. Uniformity trials: Grazing behavior. N.Z. J. Sci. Technol. ۳۲:۲۲-۵۹.
    [۲۷] Bos indicus
    [۲۸] Hohenboken, W. D. ۱۹۸۶. Inheritance of behavioral characteristics in livestock. A review. Anim. Breed. Abstr. ۵۴:۶۲۳-۶۳۹.
    [۲۹] Hereford * Holstein
    [۳۰] Kropp, J. R., J. W. Holloway, D. F. Stephens, L. Knori, R. D. Morrison, and R. Totusek. ۱۹۷۳. Range behavior of Hereford, Hereford × Holstein, and Holstein non-lactating heifers. J. Anim. Sci. ۳۶:۷۹۷-۸۰۲.
    [۳۱] Scotch Highland
    [۳۲] Welch, J. G., R. H. Palmer, and B. E. Gilman. ۱۹۸۳. Rumination in Scotch Highland and dairy cattle. J. Anim. Sci. ۵۷(Suppl. ۱):۱۶۹. (Abstr.)
    نشریه الکترونیک فارم

  3. #13
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض جنین در گاو های شیری

    عمل ا
    نتقال جنین ۱ (ET) برای اولین