نمايش نتايج 1 تا 6 از 6

تاپیک: گزارش کار [ آزمایشگاه میکروبیولوژی ]

  1. #1
    عضو فعال
    رشته
    مهندسی شیمی
    تاريخ عضويت
    2009/4
    محل سكونت
    قم
    امتیاز
    446
    پست ها
    341

    Thumbs up گزارش کار [ آزمایشگاه میکروبیولوژی ]

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]
    اینجا آسمان از دل من تیره تر است ، روزگارم ابریست ، من اگر تنهایم ، یاد تو با من هست ، مهربانم روزگارم ابریست ، کاش این بار جای خورشید تو آفتاب شوی .

  2. تشكرها از اين پست


  3. #2
    مدیر سایت آواتار پیرجو
    رشته
    مهندسی شیمی
    تاريخ عضويت
    2006/12
    محل سكونت
    جهنم دنیای غم
    پست ها
    17,637

    پيش فرض

    لینک پشتیبان
    فايل ضميمه فايل ضميمه
    در مقابل کاری که برای مردم انجام می دهی انتظار تشکر نداشته باش، این خود نوعی گدایی ایست. "پیرجو"

    آن روز چقدر نزدیک است، شیطان فریاد می زند آدم پیدا کنید، سجده خواهم کرد......


    عید آمد و خانه ی خود را نتکاندیم / گردی نستردیم و غباری نفشاندیم / دیدیم که کسوت بخت آمده نوروز/ از بیدلی او را ز خانه براندیم / هر جا گذری غلغله ی شادی و شور است / ما آتش اندوه به آبی ننشاندیم / آفاق پر از پیک و پیام است، ولی ما / پیکی ندوانیم و پیامی نرساندیم


    contact me | pirjo[@]iran-eng[dot]com

    contact me | pirjo[@]nigc[dot]info

  4. تشكر از اين پست


  5. #3
    عضو فعال
    رشته
    مهندسی شیمی
    تاريخ عضويت
    2009/4
    محل سكونت
    قم
    امتیاز
    446
    پست ها
    341

    Google گزارش کار از میکروبیولوژی (سودوموناس)

    بسم الله الرحمن الرحیم

    استاد:جناب اقای دکتر شفیعی

    دانشجو:سیما قنبری

    موضوع: رنگ امیزی سودوموناس

    مقدمه:

    برای رنگ آمیزی باکتریها ابتدا نیاز به تهیه یک گسترش میکروبی از باکتری مورد نظر دارید برای این کار اعمال زیر را انجام دهید.

    طرز تهیه گسترش میکروبی روی لام :

    ابتدا یک لام تمیز را برداشته و یک قطره آب مقطر روی آن بریزید بعد در شرایط استریل با استفاده از نوک آنس که آنرا توسط شعله استریل نموده اید، مقداری از پرگنه باکتری را در کنار شعله از روی محیط کشت برداشته و آنرا در یک قطره آب تا حدود 4/1سطح لام پخش کنید .

    در محیطهای مایع دیگر نیاز به قطره آب نمی باشد . شما می توانید با آنس نوک گرد یک لوپ یا بیشتر از باکتری رشد کرده در محیط مایع را برداشته و آنرا روی سطح لام پخش کنید. بعد بگذارید لام در مجاورت جریان هوا خشک شود . بعد از خشک شدن نوبت به تثبیت گسترش روی لام می شود که این عمل توسط حرارت صورت می گیرد یعنی لام را چند بار از روی حرارت شعله عبور دهید تا گسترش میکروبی روی لام تثبیت شده و در جریان رنگ آمیزی از روی لام کنده نشود.


    انواع رنگ آمیزی میکروارگانیسمها

    1-رنگ آمیزی ساده :

    در این روش رنگ آمیزی فقط مورفولوژی (شکل ظاهری ) باکتریها مشخص می شودو باکتریها یکرنگ دیده می شوند و چون یک نوع رنگ در این رنگ آمیزی استفاده می شود آن را ساده می نامند.

    از این نوع رنگ آمیزی می توان به رنگ آمیزی متیلن بلو به روش لوفلر اشاره نمود.روش رنگ آمیزی ساده متیلن بلو:

    ابتدا یک گسترش از باکتری مورد نظر تهیه کرده بعد از طی کردن مراحل مربوط به تهیه گسترش ، لام چند قطره از محلول رنگی متیلن بلو را روی گسترش ریخته و بگذارید رنگ بمدت 1 دقیقه با گسترش واکنش دهد . بعد گستره رنگ شده را با پنس گرفته و لام را بحالت مورب نگه دارید تا باقی مانده رنگها به داخل تشتک یا ظرف رنگ آمیزی بریزد . در همین حالت رنگهای اضافی را با آب مقطر بشویید. لام را به آرامی با کاغذ خشک کن پاک کنید تا آب آن گرفته شود . هیچگاه کاغذ خشک کن را روی گستره نکشید زیرا باعث پاک شده یا از بین رفتن آن می شود.

    دقت کنید در طی این مدت رنگ آمیزی ، رنگ روی گسترش خشک نشود چون در این حالت رنگ خشک شده متبلور شده و سطح باکتری را می پوشاند و آنرا غیر قابل روئیت می کند . جهت جلوگیری از این حالت تبلور باید از مقدار کافی محلول رنگی استفاده کرده و بعد از خالی کردن آن ، سطح لام را بلافاصله بشوئید.

    طرز تهیه محلول رنگی متیلن بلو5/0%:

    - کلرور آبی متیلن بلو5/0گرم

    - آب مقطر 100سی سی

    آبی متیلن را در آب مقطر حل کنید.



    2- رنگ آمیزی مرکب

    در این نوع رنگ آمیزی ازدو نوع رنگ استفاده می شود که دارای مراحل مختلفی می باشد . در این نوع رنگ آمیزی که در واقع یک نوع رنگ آمیزی افتراقی می باشد از یک محیط کشت باکتری مجهول ، گسترش تهیه کرده و با شیوه های خاص آنرا رنگ آمیزی نموده و با بررسی میکروسکوپی آن و انجام تستهای اختصاصی دیگر می توان نوع باکتری و بیماریزا بودن آنرا تشخیص داد.

    از انواع رنگ آمیزی مرکب می توان نمونه های زیر را نام برد:

    1- رنگ آمیزی گرم – برای تشخیص نوع باکتری از لحاظ گرم مثیت و گرم منفی بودن آن .

    2- رنگ آمیزی اسید فاست زیل – نیلسون – بطور اختصاصی جهت رنگ آمیزی و تشخیص جنس مایکوباکتریوم و بعضی از گونه های جنس نوکاردیا که هر دو بیماریزا هستند ، می باشد.

    مایکوباکتریوم توبرکلوزیس عامل بیماری سل در انسان و مایکوباکتریوم لپرا عامل بیماری هانسن یا جذام است .

    3-رنگ آمیزی کپسول.

    روش کار:
    دراینجا ابتدا لامی را حاوی میکروب سودوموناس بو د را بر میداریم وشروع به رنگ امیزی میکنیم.
    ابتدا به لام کریستال ویوله میزنیم وکریستال را به تمام نقاط پخش میکنیم. سپس انرا با اب میشوییم ودوباره به ان لگو اضافه میکنیم وبه مدت 1 دقیقه میگذاریم بماند سپس انرا با الکل مشوییم تا کمرنگ شود سپس انرا با اب مقطر میشوییم و به ان فوشین میزنیم ومیگذاریم 20ثانیه بماند .سپس انرا با اب میشوییم ومیگذاریم تا خشک شود وسپس زیر میکرسکوپ میگذاریم تا نوع باکتری و گرم انرا مشخص کنیم که در اینجا باکتری سودموناس بود وگرم است.
    اینجا آسمان از دل من تیره تر است ، روزگارم ابریست ، من اگر تنهایم ، یاد تو با من هست ، مهربانم روزگارم ابریست ، کاش این بار جای خورشید تو آفتاب شوی .

  6. تشكرها از اين پست


  7. #4
    عضو فعال
    رشته
    مهندسی شیمی
    تاريخ عضويت
    2009/4
    محل سكونت
    قم
    امتیاز
    446
    پست ها
    341

    Post گزارش کار آزمایشگاه میکروبیولوژی

    بسم الله الرحمن الرحیم

    استاد:جناب اقای دکتر شفیعی

    دانشجو:سیما قنبری

    موضوع: کشت میکروب برای به وجود اوردن کلنی تک

    مقدمه:

    تعریف کشت :

    هنگامیکه باکتریها در شرایطی مناسب قرار گیرند که قادر به تکثیر و رشد باشند اصطلاحا گفته می شود باکتری کشت داده شده است .

    تعریف محیط کشت :

    از آنجا که میکروب یک موجود تک سلولی بوده و قادر است کلیه اعمال حیاتی خود را مستقلا انجام دهد بدون آنکه نیاز به سلول دیگری داشته باشد . این اصل بیانگر آن است که میکروبها هم احتیاج به غذا و آب و موادآلی و معدنی دارند. محیطی مغذی که حاوی کلیه احتیاجات یک میکروب اعم از مواد غذایی و عناصر و غیره باشد که موجب رشد آن میکروب شود را اصطلاحا محیط کشت می گویند.

    این محیط کشت می تواند بصورت دست ساز بوده یا یطور طبیعی یعنی داخل سلولهای بدن یک جانور باشد.

    خون بهترین محیط برای رشد یک باکتری می باشد جون تمام احتیاجات یک بامتری اعم از اکسیزن ، مواد مغذی ، PH مناسب ، درجه حرارت لازم و غیره را برای یک باکتری فرآهم می کند.

    میکروبها را می توان بر روی محیطها و در ظروف مختلف کشت داد که انتخاب شکل بستگی به نوع کشت داد. مثلا در کشتهایی که محیط آن مایع است ظروف کشت لوله ای می باشد و محیطهای جامد(آگاردار) هم در پلیت و هم در لوله کشت داده می شوند.

    بیشتر محیطهای کشت که درپلیت مصرف می شوند ، محیطهای کشت عمومی هستند که اساسا برای تهیه مواد غذایی لازم جهت رشد باکتری ساخته شده اند . بعضی مواقع این محیطهای کشت عمومی را با اضافه کردن اجزای مغذی که موجب افزایش سریع رشد ارگانیسمها ی سخت رشد می شوند ، غنی می کنند. ماهیت این مواد مغذی چنان است که نمی توان آنها را همراه با محیط اصلی سترون کرد ، بلکه باید بعد از اتوکلاو شدن محیط بطور سترن این مواد اضافه شوند. نمونه هایی از این مواد مغذی عبارتند از : شیر بی چربی ، خون گوسفند ، زرده تخم مرغ و ....

    آگار چیست ؟

    یک نوع آلگ دریایی می باشد که بر خلاف زلاتین می تواند حرارت 37 درجه را که برای رشد تمام باکتریهای بیماریزای انسان مناسب است را تحمل نماید و هیچ میکروبی نمی تواند آنرا ذوب و هضم نماید. آگار ساختمان پلی ساکاریدی دارد که بوسیله یکسری از جلبکهای دریایی ساخته می شود. نقطه ذوب آن 95 درجه و نقطه انجماد آن حدود 43 درجه سانتیگراد است

    روش کشت خطی :

    در این روش از محیط پیش ریخته استفاده می شود. به این ترتیب که ابتدا بوسیله یک آنس سترون شده مقداری از پرگنه باکتری را برداشته و آنرا روی سطح محیط پیش ریخته و انس را دوباره روی شعله میگیریم تا استریل شود سپس انس را بصورت خطهای موازی و در چند جهت می کشیم . در کشتهای خطی برای بدست آوردن کلنی های تک می توانیم پلیت را به 4 قسمت تقسیم کنیم بعد در قسمت اول ابتدا نوک آنس را که محتوی پرگنه باکتری است را بصورت خطهای موازی کشیده و دوباره انس را روی شعله میگیریم و بعد خطوط را در منطقه دوم از انتهای خط انتهایی منطقه اول در جهت دیگر ادامه می دهیم و در منطقه سوم و چهارم هم به همین صورت عمل می کنیم . خصوصیت این روش این است که وقتی خطوط موازی را روی سطح محیط می کشیم به ترتیب از تراکم باکتریها کاسته می شود و به انتهای خط که می رسیم تراکم باکتری کمتر است و در منطقه دیگر وقتی از انتهای خط منطقه قبلی استفاده می کنیم در واقع تراکم بسیار کمتر از تراکم باکتریها در ابتدا می باشد و در نتیجه در مناطق دیگر هم به ترتیب از تعداد باکتریها کاسته می شود تا جائیکه در منطقه چهارم ما می توانیم پرگنه های تکی داشته باشیم که کلنی خالص نامیده می شود. بنابراین انجام درست کشت خطی منجر به ایجاد کلنی خالص می شود این کلونی تنها از یک باکتری مادری بوجود می آید (تعریف کلنی خالص). باکتریهای منفرد را باکتریهای مادر می نامند که این باکتریها پس از کشت خطی و جدا شدن سلولهای باکتری از یکدیگر بوجود می آیند.

    توجه داشته باشید که کلنی خالص به کلنی گفته می شود که با کلنی دیگر تماس نداشته باشد.(کلنی تک باشد)

    در مورد محیطهای کشت باکتریایی که بصورت مایع می باشند برای انجام کشت خطی روی محیط پیش ریخته فقط یکبار لوپ را داخل محیط محتوی باکتری کرده و یک لوپ از آن بردارید سپس آنرا روی محیط پیش ریخته قرار داده و بصورت خطوط موازی آنرا در چند جهت بکشید.و یا مراحل فوق را روی آن انجام دهید.
    درانجا ما بااستفاده از سودوموناس این کار را انجام دادیم وسپس محیط کشت را به مدت 48ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد نگه داریمیکنیم تا باکتری کشت یابد.
    اینجا آسمان از دل من تیره تر است ، روزگارم ابریست ، من اگر تنهایم ، یاد تو با من هست ، مهربانم روزگارم ابریست ، کاش این بار جای خورشید تو آفتاب شوی .

  8. تشكرها از اين پست


  9. #5
    عضو فعال
    رشته
    مهندسی شیمی
    تاريخ عضويت
    2009/4
    محل سكونت
    قم
    امتیاز
    446
    پست ها
    341

    Indus گزارش کا از میکروبیولوژی( تست کلروفرم در شامپو)

    اینم یه گزارش کار برای تست کلروفرم در شامپو برای شما دوستان گل

    File #1: [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]
    اینجا آسمان از دل من تیره تر است ، روزگارم ابریست ، من اگر تنهایم ، یاد تو با من هست ، مهربانم روزگارم ابریست ، کاش این بار جای خورشید تو آفتاب شوی .

  10. #6
    مدیر بازنشسته آواتار k_siroos
    رشته
    مهندسی شیمی
    تاريخ عضويت
    2007/11
    امتیاز
    6496
    پست ها
    3,391

    Thumbs up گزارش کار آزمایشگاه میکروبیولوژی

    اینم یه گزارش کار برای تست کلروفرم در شامپو برای شما دوستان گل

    File #1: [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]


    لینک پشتیبان
    فايل ضميمه فايل ضميمه
    ويرايش شده توسط k_siroos در 2011/10/23 در ساعت 01:48 PM
    *** [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ] ***

    آسمان فرصت پرواز بلندی است ، قصه این است چه اندازه کبوتر باشی



    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]
    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ][مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

تاپیک های مشابه

  1. گزارش كار آزمايشگاه مقاومت مصالح
    توسط sajad_gohari در تالار کتاب های مهندسی مکانیک
    پاسخ ها: 11
    آخرین ارسال: 2012/12/08, 12:26 PM
  2. درخواست گزارش کار آزمایشگاه مقاومت مصالح
    توسط 003291 در تالار مکانیک جامدات
    پاسخ ها: 19
    آخرین ارسال: 2012/11/29, 02:29 PM
  3. پاسخ ها: 38
    آخرین ارسال: 2012/11/27, 10:37 AM
  4. درخواست گزارش کار آزمایشگاه ترمودینامیک
    توسط eng2006 در تالار مکانیک سیالات
    پاسخ ها: 8
    آخرین ارسال: 2012/5/15, 09:50 AM
  5. گزارش كار ازمايشگاه فيزيك 1
    توسط bagjany در تالار كنترل
    پاسخ ها: 0
    آخرین ارسال: 2008/6/10, 10:18 PM

عبارت‌های مرتبط

گزارش کار میکروبیولوژی مواد غذایی

گزارش کار میکروبیولوژی عمومی

دانلود کتاب آزمایشگاه میکروبیولوژی

گزارش کار آزمایشگاه میکروبیولوژی 2

عکس گزارش کارآزمایشگاه میکروبیولوژی

ازمایشگاه میکروبیولوژی 1

گزارش کار آزمایشگاه میکروبیولوژی عمومی

دانلود گزارش كار ميكروب عمومي

برچسب های اين تاپیک

ثبت اين صفحه

ثبت اين صفحه

قوانين ارسال

  • شما نمی‌توانيد تاپيک جديد ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيد پاسخ ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانید فایل ضمیمه ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيدنوشته‌های خود را ويرايش كنيد
  •