سلام دوستان
من دانشجوی مهندسی برق مخابرات از دانشگاه علوم تحقیقات فارس هستم.
دوستان به نظر بنده مشکل ترین گرایش، برق مخابرات هست. درسهاش واقعا سختتر از گرایش های دیگست. بازار کار برق بیشتر به خودتون برمیگرده. که چقدر بارعلمی دارین. مهندس برق قدرت هست که الاف میچرخه و بیکاره . یه دیپلمه برق قدرت هم هست که یه تابلو برق درست میکنه 7میلیون تومان. به نظر بنده برق قدرت حرف اول رو میزنه و شکی توش نیست. ولی من شخصا دوستش ندارم. واحد های درسی رشته های برق که تا ترم سوم مثل هم هستند. مخابرات و الکترونیک واحدهای مشابه زیاد دارن. اوضاع کار این دو رشته فعلا تو ایران چنگی به دل نمیزنه. مخابرات فارس که همه رو اخراج کرد. شرکت زیمنس هم که فعلا داغونه. میمونه ایرانسل که اونم مهندس مخابرات از کره آورده. برق کنترل هم که با قدرت رقابت میکنه ولی فقط مقطع ارشد گرایش ابزار دقیقش خوبه. پتروشیمی تو هوا میگیره. به شرطی که دوره فنی حرفه ای ابزار دقیق رو رفته باشی ومدرکش رو داشته باشی. الکترونیک هم که تو ایران ول معطله آخرش یا قطعه فروش میشی یا نمایندگی تعمیرات یه شرکت کوفتی رو اگه زرنگ باشی میگیری. یا لامپ کم مصرف تعمیر میکنی. یا تعمیرکار میشی وتلویزیون های مردم رو تعمیر میکنی. یا تعمیر کار موبایل می شی. در آخر هم میری دیش رسیور تنظیم می کنی. دوستان اینارو که گفتم به چشم خودم دیدم. رویا بافی نکنین . واقع بین باشین . من خودم عاشق الکترونیکم. همین الان تمام دوره های فنی حرفه ای شو گذروندم. مهندس الکترونیک تو ایران پشمه از 100 تا یکیشم سر کار نمیره. تازه اگرم بره اگه خوش شانس باشه در بهترین حالتش با حقوق 600 تا700. با این چندر غاز کرایه خونه هم نمیتونی بدی. باید یه شیفت هم بری مسافر بکشی . ولی بیرون از ایران مهندس الکترونیک و مخابرات یعنی خدا . همه کاره . در هر صورت توی هر رشته ای که هستین فقط به درس های دانشگاه اکتفا نکنین. اگه عملی بلد نباشی هر چی تئوری هم که خوندی کشکه و وقتت رو تلف کردی. تجربه عملی خیلی مهمه . اینجور نباشه که برای استخدام بری توی یه شرکتی .یه دونه ترانزیستور یا یه مقاومت بزارن جلوت ، ندونی چیه.توش بمونی. بهت بگن یه تثیبت کننده ولتاژ درست کن . مخت هنگ کنه . از این جور مهندسا من زیاد دیدم . من الان از کار تعمیر موبایل و تلویزیون گرفته تا هر چی که به ذهنت برسه رو انجام میدم . اگر راک بی تی اس هم جلوم بزارن درستش میکنم .استاد دانشگاه هم سراغ دارم که اسم آیسی رگولاتور رو نمیدونه . به رگولاتور 7805 میگه lm35 که سنسور دما هست . هر کی برق رو عملی خوب بلد باشه تئوریشم خوب باشه. کار براش فراوونه و حتی تو ناسا هم ممکنه کار گیرش بیاد و کسی که فقط تئوری خوونده یکی از شغلهای بالا رو که گفتم میتونه انتخاب کنه. رباتیک هم یه رشته نوپا هست و در آینده یکی از پرکاربرد ترین رشته ها خواهد شد. اگه دانشگاه قزوین در بیای کاسبیت توپه هست و برات سر و دست میشکنن . چون قزوین تو رباتیک اوله . شریف و امیرکبیر هم که در اومدن توش فقط یه رویاست.حالا دیگه انتخاب با خودتونه . من که عاشق رشته ام هستم. و میخوام تا دکتری ادامه بدم . راستی من خرج دانشگامو از مسافر کشی در میارم.
دانشگاه MIT آمریکا در تقسیم بندی رشته ها سخترین رشته را در بین همه رشته های جهان
رشته مهندسی برق گرایش مخابرات عنوان عنوان کرده.جالب اینکه رتبه دوم را رشته مهندسی مکانیک گرایش سیالات دارد(نه برق/الکترونیک).این را مجله برق دانشگاه صنعتی شریف در طی ترجمه مقاله ای گفته است
در ایران نه صنعت الکترونیکی وجود دارد و نه صنعت پزشکی و نه چندان هسته ای پس قدرت در حال حاضر از نظر استخدام دولتی اول هست و مخابرات دوم.
در مورد شرکت های خصوصی هم 100 % مخابرات اول هست چون در حال حاضر 50% شرکت های خصوصی پروژ هایی مثل نصب دوربین مدار بسته و نصب وایرلس و فلز یاب وو.... دارند که 80% مخابراتی هستند و 40% هم شرکت هایی مربوط به قدرت هست . پزشکی و الکترونیک هم بدلیل عدم وجود زیر پایه 10% قضیه رو تشکیل میدن.
بر گرفته از http://barq88.blogfa.com/post-316.aspx
امیدوارم که توی هر رشته ای که هستین تمام سعیتونو به کار ببرید تا موفق بشید.
ثبت اين صفحه