صفحه 1 از 2 12 آخرينآخرين
نمايش نتايج 1 تا 10 از 18

تاپیک: علائم کمبود عناصر ماکرو و میکرو

  1. #1
    تازه وارد
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2009/2
    محل سكونت
    متولد بشرویه (خراسان) - دانشجوی گرگان
    امتیاز
    21
    پست ها
    6

    پيش فرض تاثير عناصر مختلف بر مركبات و علايم كمبود آنها

    تاثير عناصر مختلف بر مركبات تو علايم كمبود آنها :
    ازت (N) : باعث تسريع ظهور گلها و شكوفه دادن درختان در برابر شده و نقش مهمي در باز شدن جوانه هاي برگي و بارور شدن تخمدان دارد ، در صورت كمبود برگها سبز روشن شده و پس از مدتي شروع به ريختن كرده و شاخه ها كوتاه مي شوند . ميوه ها كوچك و رنگ پريده باقي مي مانند .
    فسفر (p) : ضخامت پوسته را كاهش مي دهد ، باعث شيرينتر شدن ميوه و افزايش بازار پسندي آن مي گردد . اگر گياه با كمبود فسفر مواجه شود ، برگهاي پير سبز تيره شده و سرشاخه ها خشك مي گردد ، تعداد شكوفه ها و ميوه ها نيز كاهش مي يابد و پوست ميوه ها ضخيم مي شود .
    پتاسيم (K) : عمدتاً بر رنگ يموه اثر داشته و باعث نارنجي شدن آن مي گردد . مقدار ويتامين C را افزايش داده و ريزيش ميوه ها را از درخت كاهش مي دهد و اگرگياه كمبود پتاسيم داشته باشد ، نقاط صمغي روي برگ ظاهر مي شود كه به تدريج بزرگ شده و سياه يا قهوه اي مي گردد . و ميوه ها خشن ، بدرنگ و كم آب مي شود.

    منگنز (Mn) :‌در واكنشهاي آنزيمي گياه نقش داشته و به فتوسنتز نيز كمك مي كند . در صورت كمبود كمبود منگنز حاشيه برگهاي جوان سبز روشن شده و اطراف رگبرگها سبز تيره باقي مي ماند . با شديدتر شدن علايم كمبود نواحي سبز كم رنگ روي برگ گسترش يافته و لكه هاي سفيد رنگي روي آنها پديد مي آيد .
    بر (B) :‌به عنوان تنظيم كننده عمل مي كند ، اثرات ناشي از كمبود كلسيم را به تاخير مي اندازد ولي نمي تواند جايگزين آن شود . اگر گياه با كمبود بر مواجه شود لكه هاي آبگز روي برگهاي جوان ظاهر مي شود كه بعداً قهوا اي يا خشك مي شود . رگبرگها ضخيم و شكافدار ،‌ميوه ها كوچك و چروكيده شده و ماده صمغ مانندي داخل آن جمع مي شود.

    روي (zn) : بر رشد شاخه هاي جوان تاثير داشته و جوانه هاي برگ و گل را افزايش مي دهد . در صورت كمبود روي جوانه هاي برگي باد كرده ولي باز نمي شوند ، برگها باريك ، نازك و روشن تا سفيد هستند . اين مجموعه به شاخه ها حالت مشعلي و لختي خاصي مي دهد كه اصطلاحاً به آن كچلي درخت گفته مي شود پوست ميوه ها كلفت ، سفيد ، ضخيم و ميوه غير قابل فروش مي شود .
    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]
    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]
    ----------------------------------------
    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ][مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]
    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

  2. تشكر از اين پست


  3. #2
    مدیر ارشد بازنشسته آواتار afsoon6282
    رشته
    سایر رشته های مهندسی
    تاريخ عضويت
    2007/6
    محل سكونت
    شیراز
    امتیاز
    22129
    پست ها
    28,802

    Thumbs up چگونه از كمبود آهن جلوگيري کنيم؟

    ماده غذايي آهن، يكي از مواد غذايي كم مصرف است كه وجود آن به اندازه كافي براي رشد گياهان زراعي و باغي لازم است و در تشكيل سبزينه گياهان زراعي و باغي نقش ارزنده اي دارد. به دليل آهكي بودن بخش زيادي از خاكهاي زراعي و باغي كشورمان، بسياري از محصولات زراعي از كمبود آهن رنج مي برند. نشانه هاي كمبود آهن معمولاً از برگهاي جوانتر گياه شروع مي شود. دراثر كمبود آهن لكه هاي مايل به زرد بين رگبرگهاي برگهاي جوان ايجاد مي شود ولي رگبرگها سبز باقي مي مانند. با ادامه اين كمبود و در مراحل بعدي، زردي در تمام برگ به سرعت پيشرفت مي كند.
    در موارد كمبود شديد آهن، برگها كاملاً به رنگ سفيد درآمده و ممكن است سوختگي به صورت لكه هايي در تمام برگهاي گياه نمايان شود.
    در برگهاي غلات، كمبود ماده غذايي آهن به صورت نوارهاي سبز و زرد رنگ در طول برگ ديده مي شود. در اين حالت رگبرگها به رنگ سبز و فاصله بين رگبرگها زرد مي شود.بايستي توجه داشت كه درفصل بهار كه معمولاً رشد و نمو گياه زياد است، به علت كافي نبودن مقدار آهن جذب شده بوسيله گياه، رنگ برگها زرد مي شود. پس از فصل بهار كه رشد و نمو گياه كمتر مي شود، مجدداً رنگ برگها كم كم سبز شده و بالاخره در آخر تابستان به محض اينكه رشد گياهان زياد شد، دوباره زردي در برگها بروز مي كند.به خاطر داشته باشيم كه زرد شدن برگها تنها در اثر كمبود آهن ايجاد نمي شود، بلكه ازت و تعدادي از عناصر غذايي ديگر و برخي از آفات و بيماريهاي گياهي نيز ممكن است باعث تغيير رنگ برگها شوند.
    به هر حال آزمايش خاك است كه كمبود يا كافي بودن ميزان مواد غذايي قابل استفاده را مشخص مي كند.
    شايان ذکر است که عواملي همچون زياد بودن pH خاك، عدم توازن و مقدار زياد عناصر ديگر در خاك از جمله روي، مس، پتاسيم و كلسيم، آبياري بيش از حد، كاهش اكسيژن خاك و كمبود مواد آلي خاك در ايجاد زردي ناشي از كمبود آهن در گياهان نقش دارند.براي جلوگيري از كمبود آهن بايد روشهاي زير را اعمال نمود:كشت گياهان مقاوم به كمبود آهن: يونجه و سبزيها نسبت به كمبود آهن حساسيتي ندارند. غلات، سيب زميني و چغندر قند نسبت به كمبود آهن كمي حساس هستند.
    حبوبات، دانه هاي روغني، مركبات، انگور و درختان ميوه نسبت به كمبود آهن بسيار حساس هستند. سيب قرمز و شميراني نسبت به اين كمبود حساس تر از سيب زرد است.
    درخت به و گلابي پيوند شده بر پايه به، حساسيت زيادي نسبت به كمبود آهن دارند. درخت هلو نيز نسبت به كمبود آهن حساس مي باشد.آبياري سبك با دفعات بيشتر: با استفاده از روش آبياري سبك با دفعات زياد تر، تهويه خاك بيشتر صورت گرفته ولي گاز كربنيك و بي كربنات كاهش مي يابد. افزايش تهويه خاك با به همزدن آن، مهمترين اقدام در بر طرف كردن زردي برگ گياهان در زمينهاي آهكي است.كاهش رفت و آمد ماشين آلات كشاورزي در زمين: رفت و آمد ماشين آلات نبايد هنگام مرطوب بودن زيادخاك انجام شود. چون در اين صورت خاك فشرده شده و تهويه به خوبي انجام نمي شود. تا جائيكه ممكن است بايستي از رفت و آمد ماشين آلات کاست. عمليات شخم نيز در هنگام گاورو شدن زمين بايد انجام گيرد.
    اضافه كردن مواد آلي به خاك: وقتي مواد آلي خاك كم باشد، پس از بارندگي و يا آبياري، خاك فشرده شده و تهويه كاهش مي يابد. ولي اگر مواد آلي خاك به اندازه كافي باشد، خاك حالت اسفنجي پيدا كرده و فشردگي آن كاهش مي يابد . مواد آلي را مي توان از طريق كود دامي، كمپوست (كود آلي كه از بقاياي تخمير شده زباله هاي شهري و يا ضايعات كشاورزي به دست مي آيد)، كود سبز، لجن، فاضلاب شهري و بقاياي گياهي تأمين نمود. كودهاي دامي پوسيده شده تركيباتي هستند كه حلاليت آهن را زياد كرده و جذب آهن را بوسيله گياه آسان تر مي كنند. بطور كلي هر ماده آلي كه بتواند نسبت كربن به ازت خاك را اصلاح كرده و مقدار آهن مورد استفاده گياهان زراعي را افزايش و
    pH خاكهاي آهكي را نيز پايين بياورد بسيار مفيد خواهد بود.مصرف گوگرد: معمولاً براي اصلاح كمبود آهن، بايد مقدار 1 كيلوگرم گوگرد همراه با كود حيواني به پاي درختان ميوه داده شود. در صورتي كه رطوبت كافي در محل مصرف وجود داشته باشد اثرات اصلاحي گوگرد بهتر خواهد بود.
    با اضافه كردن گوگرد به خاكهاي آهكي،
    pH آن كاهش يافته و به اين ترتيب علاوه بر رفع نياز گوگرد، حلاليت آهن، فسفر، منگنز و روي هم زياد خواهد شد. در اثر اين كار، علائم كمبود آهن و حتي كچلي درختان يا كمبود روي تا حدودي بر طرف مي شود. مصرف كودهاي شيميايي: در مزارع و باغها بايستي به جاي كود ازته نيترات و اوره، از كودهاي سولفات آمونيوم استفاده شود. بايد توجه داشت كه مصرف بيش از اندازه كودهاي فسفره، موجب خواهد شد تا گياه به كمبود آهن مبتلا شود.

  4. تشكرها از اين پست


  5. #3
    عضو آواتار محمد بهبود
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2009/10
    محل سكونت
    ارومیه
    امتیاز
    75
    پست ها
    55

    Google -3) علائم کمبود و بیشبود (مسمومیت) عناصر غذایی

    همانطور که گفته شده اختلالات تغذیه‌ای باعث ظهور علائمی روی اندام‌های گیاهی می‌شود که یک گلخانه‌دار موفق باید این علائم را کاملاً بشناسد و اختلالات تغذیه‌ای را به موقع تشخیص داده و درمان کند تا همواره عملکردی بالاتر داشته باشد و محصولی با کیفیت بهتر عرضه نماید. در ضمن علائم مربوط به کمبود و بیشبود (مسمومیت) عناصر غذایی نباید با علائم مربوط به آفات و بیماری‌ها اشتباه گرفته شود.
    در زیر به بررسی علائم ظاهری مربوط به کمبود و بیشبود هر یک از عناصر غذایی پرداخته می‌شود.

    1-3-3) عناصر پر مصرف (ماکرو المنت‌ها)
    1-1-3-3) ازت (N)
    این عنصر بیشتر از سایر مواد غذایی در تغذیه گیاه مصرف می‌شود و همواره بایستی در دوره رشد گیاه به صورت تدریجی مصرف شود. مقداری از آن قبل از کشت برای شروع رشد گیاه و بقیه تا حد مجاز در طول دوره بهره‌برداری استفاده می‌شود. نیاز گیاهان به ازت زیاد است از نشاء شروع می‌شود و در گلدهی و میوه‌دهی به اوج خود می‌رسد.
    از تأثیرات ازت بر روی گیاه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت: تولید و ازدیاد مواد نشاسته‌ای، رشد سبزینه‌ای و ازدیاد قسمت‌های سبز گیاه مانند برگ، تأمین رشد و نمو سریع شاخ و برگ، بالا بردن عملکرد و درشت شدن محصول.
    خیار و دیگر محصولات گلخانه‌ای واکنش زیادی به کمبود ازت نشان می‌دهند (به علت عدم تناسب در بالای سطح خاک و قسمت زیرین خاک).
    از دلایل کمبود ازت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:pH خیلی پایین یا خیلی بالای خاک (خاک‌های خیلی اسیدی و خیلی قلیایی)، رشد سریع گیاه، کم بودن مواد آلی خاک، در زمانی که آبیاری بیش از حد صورت پذیرد بخش اعظمی از ازت موجود در خاک (خصوصاً خاک‌های شنی یا سبک) آب‌شویی شده و از دسترس گیاه خارج می‌شود، در زمانی که رطوبت خاک بالا و دما پایین باشد گیاه مقدار ازت کمتری مصرف می‌نماید و علائم کمبود ازت رخ می‌دهد که در این حالت اگر ازت زیادتری مصرف شود دیواره میوه (در گوجه‌فرنگی) خاکستری رنگ می‌شود.
    علائم کمبود: کاهش یا توقف رشد رویشی و تولید میوه، رنگ پریدگی (تغییر رنگ برگ، رگبرگ و دمبرگ به سبز کم رنگ یا زرد) و روشنی برگ‌های مسن (پایینی یا بالغ) (علت: این عنصر پویا بوده و می‌تواند از قسمت‌های پیر به قسمت‌های جوان منتقل شود) از علائم كمبود این عنصر است. اگر کمبود اصلاح نشود، زردی و رنگ پریدگی به برگ‌های جوان هم سرایت می‌کند و موجب توقف رشد برگ‌های جوان و کوچک ماندن آنها می‌شود. در موارد کمبود شدید تمام کلروفیل از بین می‌رود و برگ‌های مسن پیش از موقع می‌ریزند. ساقه‌ها باریک، سخت و فیبری شده و تیره رنگ می‌گردند، میوه‌ها نیز رنگ روشن پیدا می‌کنند. گل‌ها کوچک مانده و یا ریزش می‌کنند. میوه خیار کم رنگ و خمیده و نوک آن باریک و کشیده می‌گردد و از نظر قد نیز کوچک می‌ماند. در زمان کمبود ازت، ریشه‌ها بیش از ساقه‌ها رشد می‌کنند و در صورت ادامه کمبود، رشد ریشه‌ها نیز متوقف و قهوه‌ای شده و می‌میرند.
    درمان کمبود ازت: کوددهی سرک ازت به خاک به میزان 50-20 کیلوگرم در هکتار یا محلول‌پاشی اوره (500-200 گرم در 100 لیتر آب) در حجم بالا هر 2 هفته یک‌بار توصیه می‌شود. به دلیل سوختگی حاصل از نمک، بهتر است محلول‌پاشی در هنگام غروب یا طلوع خورشید یا در شرایط ابری انجام گیرد.

    دو شکل کلی کودهای ازته که به خاک اضافه می‌شود عبارتند از:
    1- به صورت آلی: مثل کودهای دامی، پودر استخوان و خون خشک و برگهای پوسیده.
    2- به صورت معدنی: مثل کودهای شیمیایی از قبیل نیترات آمونیوم، فسفات آمونیوم، اوره و ....
    علائم مسمومیت: در مسمومیت کم، گیاه بیش از حد رشد می‌کند ولی به تدریج از رشد بازمانده و ساقه‌های قوی و ضخیم به همراه میانگره‌های کوتاه بوجود می‌آورد، پیچک‌ها افزایش یافته، رنگ برگ‌ها سبز تیره شده و در نتیجه باعث کاهش گلدهی و ریشه‌زایی، تأخیر در رشد جوانه‌های جانبی و تشکیل میوه می‌شود، اندام‌های گیاهی ترد و آبکی، برگ‌ها گوشتی، حساس به سرمازدگی، خشکی، درجه حرارت زیاد و بیماری‌ها می‌گردد. دیررسی میوه، تلخی میوه در خیار، تأثیر منفی در رنگ‌گیری و کیفیت میوه در گوجه‌فرنگی از علائم دیگر است.
    مصرف ازت اضافه باعث افزایش غلظت نمک‌های محلول در بستر می‌شود و در نهایت به نوک ریشه‌ها آسیب وارد می‌کند. این ریشه‌های آسیب دیده ممکن است به وسیله قارچ‌هایی مثل پیتیوم آلوده شوند. در خاک‌های با شوری بالاتر از 7/2 دسی‌زیمنس بر متر (2700 میکروموس بر سانتیمتر) این خسارت شدیدتر است.
    درمان مسمومیت ازت: آب‌شویی خاک یا محیط کشت با آب شیرین تا برطرف کردن کود اضافی توصیه می‌شود. اگر برنامه کودی به میزان لازم در نظر گرفته شود مشکل اضافی ازت پیش نخواهد آمد.

    2-1-3-3) فسفر (P)
    این عنصر به توسعه ریشه و رشد و باردهی گیاه کمک می‌کند. شدت تقاضای گیاه برای این عنصر در مراحل اولیه رشد و خصوصاً در شرایط سرد خاک بیشتر می‌باشد.
    از تأثیرات فسفر بر روی گیاه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت: ریشه‌زایی، انجام فتوسنتز، ازدیاد مواد ذخیره‌ای، انتقال هیدرات کربن در گیاه، موفقیت در عمل تلقیح و تشکیل میوه، تأثیر در رنگ و درشتی میوه، زودرس نمودن میوه.
    از دلایل کمبود فسفر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: pH خیلی پایین یا خیلی بالای خاک (خاک‌های خیلی اسیدی و خیلی قلیایی)، کم بودن مواد آلی خاک، زمانی که خاک سرد و مرطوب باشد، زمانی که میزان روی و سدیم و آهن موجود در خاک زیاد باشد.
    علائم کمبود: برگ‌ها سبز تیره مایل به ارغوانی و بنفش (به دلیل زیادی کلروفیل در اثر زیادی ازت) و شکننده و آبکی شده و توقف یا کاهش رشد گیاه (ریشه و ساقه) مشاهده می‌شود. برگ‌های انتهایی (جوان) کوچک و براق مانده و لکه‌های قهوه‌ای کوچک (نکروز) روی برگ‌های پایینی (مسن) در امتداد رگبرگ ایجاد می‌شود که به تدریج گسترش می‌یابند. رنگ میوه‌ها نامناسب شده و کیفیت محصول کاهش می‌یابد.
    دیررسی محصول و پیچیدگی برگ‌های گوجه‌فرنگی به پشت از علائم دیگر است. علائم ابتدا در برگ‌های پایینی (مسن) ظهور می‌کند.
    درمان کمبود فسفر: محصولات کشت شده در خاک، به کود سرک یا محلول‌پاشی عکس‌العمل سریعی نشان نمی‌دهند. بهترین حالت زمانی است که کود فسفره قبل از کشت به خاک اضافه گردیده باشد لذا آزمایش خاک جهت تشخیص وضعیت فسفر خاک و برآورد میزان کود لازم جهت اضافه نمودن به خاک، ضروری می‌باشد. جهت احیای محصولاتی که علائم کمبود نشان داده‌اند یک منبع فسفره قابل حل در آب همچون فسفات منوپتاسیم را می‌توان از طریق آبیاری اضافه نمود. اما هر آبیاری یا محلول‌پاشی تنها در یک دوره کوتاه مؤثر واقع می‌شود و بعید است در دراز مدت مؤثر باشد.
    برای رفع کمبود فسفر می‌توان از کودهای فسفره به صورت زیر استفاده کرد: سوپر فسفات تریپل به میزان 20 گرم در هر متر مربع یا فسفات منو پتاسیم به مقدار 50-30 میلی‌گرم در لیتر همراه با آب آبیاری.
    علائم مسمومیت: غالباً زیاد بودن این عنصر به دلیل واکنش با برخی عناصر از تأثیر آنها جلوگیری می‌کند و باعث ایجاد اختلالاتی شدید در جذب سایر عناصر می‌گردد.

    3-1-3-3) پتاسیم (K)
    پتاسیم عامل تسهیل در انتقال مواد غذایی و آهن، از یک قسمت به قسمت دیگر گیاه می‌باشد. پتاسیم نقش اساسی در فعال‌سازی آنزیم‌ها دارد و این عنصر در کنترل تعرق از طریق باز و بسته‌ کردن روزنه برگ‌ها مؤثر است.
    از تأثیرات پتاسیم بر روی گیاه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت: دخالت در ساختار دیواره سلولی، تأثیر غیر مستقیم در تولید اکسین که یکی از مواد تنظیم کننده رشد می‌باشد، ازدیاد تولید مواد نشاسته‌ای، ازدیاد مقاومت گیاه به بیماری‌ها و رطوبت زیاد و سرما و گرما و خشکی، تسریع عمل نیتریفیکاسیون، قابل جذب نمودن سایر املاح، خوش طعم نمودن میوه و درخشان نمودن رنگ آن، انتقال مواد غذایی به غده‌ها (در سیب زمینی).
    در اغلب مناطق مقدار پتاس موجود در خاک کفایت نیاز گیاه را می‌کند. لذا مصرف این کود معمول نبوده و اگر به صورت موردی کمبود آن مشاهده شود، مانند فسفر قبل از شروع کاشت به صورت مخلوط با خاک مصرف می‌شود. افزودن کود دامی در ابتدای کشت به زمین علاوه بر افزایش پتاسیم خاک در قابل جذب شدن پتاسیم قابل تبادل نیز مؤثر واقع می‌شود. کمبود پتاسیم در بسترهای هیدروپونیک (بدون خاك) بیشتر از بسترهای خاکی اتفاق می‌افتد.
    از دلایل کمبود پتاسیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: خاک‌های با pH پایین کمتر از 5 (اسیدی)، خاک‌های شنی و سبک یا خاک‌های خیلی سنگین، خشکی و کم‌آبی خاک، آبیاری بیش از حد، زمانی که میزان منیزیم موجود در خاک زیاد باشد.
    علائم کمبود: کوتاه شدن فاصله میانگره‌ها، رنگ پریدگی و زردی (کلروز) و برنزه شدن و خشک شدن حاشیه برگ‌های مسن که با افزایش شدت کمبود، زردی به داخل برگ نفوذ می‌کند. در کل رویش گیاه کند شده و لبه تعدادی از برگ‌ها سوخته و قهوه‌ای (نکروز) شده و به طرف پایین خم می‌شود و ممکن است باعث ریزش برگ شود. ظهور کمبود ابتدا در برگ‌های پایینی می‌باشد.

  6. تشكرها از اين پست


  7. #4
    تازه وارد آواتار GOLE M@RY@M
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2010/12
    محل سكونت
    کرج
    امتیاز
    21
    پست ها
    10

    پيش فرض کلید شناسایی علایم کمبود در گیاهان

    کلید شناسایی علایم کمبود در گیاهان
    عناصر غذایی اصلی
    ازت:
    علایم کمبود روی گیاه : ساقه ها نازک،مستقیم و سخت هستند.برگها کوچکتر از حد معمول و سبز پریده یا زرد هستند،در ابتدا برگهای پایینی این علایم را نشان میدهند ولی در صورت کمبود شدید ممکن است همه ی برگها بدین صورت در ایند،رشد گیاه کند است.
    وقوع : ابشویی زیاد در خاکهای سبک
    فسفر:
    علایم کمبود روی گیاه : ساقه ها نازک هستند،برگها تولید رنگ ارغوانی میکنند که این امر ابتدا در سطح زیرین برگ و بعد در تمام برگ صورت میگیرند .رشد گیاه کند میشود ومرحله ی بلوغ به تاخیر می افتد.
    وقوع : در خاکهای اسیدی،کمبودهای موقتی در خاکهای سرد و خیس.
    پتاسیم:
    علایم کمبود روی گیاه : در برگهای مسن تر نواحی خاکستری رنگ یا افتابسوخته در کنار لبه ها ایجاد می گردد.سرانجام تمام کناره ی برگ ممکن است سوخته شود.در تمام سطح برگ نواحی زرد یا سفید در اثر از بین رفتن کلروفیل پیدا میشود.
    وقوع : ابشویی زیاد در خاکهای سبک
    عناصر غذایی ثانویه و عناصر غذایی جزء
    بر :
    علایم کمبود روی گیاه : نقطه ی رشد میمیرد،ساقه ها کوتاه و سخت و سخت میشوند،و برگها از شکل طبیعی خارج میگردند،در برخی از سبزیها دراثر کمبود این عنصر غذایی علایم خاصی ظاهر میگردد.مثلا قهوه ای شدن کلم گل ،شکاف در ساقه کرفس،سیاه شدن درونی در چغندرلبویی و قهوه ای شدن درونی در شلغم.
    وقوع : در خاکهایی که پ هاش انها بالای 6.8 است و یا در گیاها نی که به مفدار بر زیادی احتیاج دارند
    کلسیم:
    علایم کمبود روی گیاه : در اثر مرگ نقطه رشد طول ساقه کم میشود . راس ریشه میمیرد و رشد ریشه ها محدود میگردد.در برخی از سبزیها کمبود کلسیم علایم خاصی را ظاهر میکند مثلا پوسیدگی انتهایی در گوجه فرنگی ،قهوه ای شدن درونی در اسکارول ،سیاه شدن درونی در کرفس و وجود نقاط حفره مانند در هویج.
    وقوع : در خاکهای اسیدی ، بعد از ابشویی بارانها ،در خاکهایی با پتاسیم زیاد و یا در خاکهای خیلی خشک.
    عنصر غذایی
    مس:
    علایم کمبود روی گیاه : زرد شدن برگها ، برگها ممکن ایت طویل شوند ، در پیاز سرها نرم هستند و برگهای انها نازک و زرد پریده است .
    وقوع : کمبود مس اکثرا در خاکهای نواحی باتلاقی یا توربی اتفاق می افتد.
    اهن:
    علایم کمبود روی گیاه : نواحی زرد یا سفید در روی جوانترین برگها و در بین رگبرگها ظاهر میشود
    وقع : در خاکهایی که دارای پ هاش بیش از 6.8 هستند.
    منیزیم:
    علایم کمبود روی گیاه : ابتدا حد فاصل بین رگبرگها در برگهای مسنتر زرد میشوند ،ادامه ی حالت کمبود برگهای جوانتر را نیز مبتلا میکند . طولانی شدن زمان کمبود باعث ریزش برگهای مسنتر میشود.
    وقوع : در خاکهای اسیدی ، در خاکهایی که دارای پتاسیم زیادی هستند و یا در خاکهای سبکی که در معرض ابشویی قرار گرفته اند .
    منگنز:
    علایم کمبود روی گیاه : بر روی جوانترین برگها نواحی زردخال خالی پیدا میشود و البته نه به ان شدتی که در مورد کمبود اهن صادق است. سرانجام تمام سطح برگ ظاهری رنگ پریده به خود میگیرد . در چغندر لبویی برگها به شدت قرمز میشوند و در پیاز و ذرت نوارهای زرد رنگی روی برگها ظاهر میگردد.
    وقوع : خاکهایی با پ هاش بیش از6.8
    مولیبدن:
    علایم کمبود روی گیاه : رنگ برگها پریده میشود و عرض انها خیلی باریک شده و از حالت طبیعی خارج میشود و در برگهای مسنتر قدری زردی در حد فاصل بین رگبرگها پیدا میگردد.در کلم گل نوک برگها تازیانه مانند میشود و در قسمت فوقانی گلها کوچک و باز وتنگ میگردد.
    وقوع : در خاکهای بسیار اسیدی
    روی:
    علایم کمبود روی گیاه : نقاط قهوه ای مایل به قرمز در روی برگهای لپه ای لوبیا ، نوارهای پهن سبز و زرد در پایین برگهای ذرت ، زرد شدن حد فاصل رگبرگها و سوختن کناره ها در چغندر قند لبویی
    وقوع : در خاکهای خیس در اوایل بهار، اغلب با استعمال زیاد کود فسفره همراه است.
    ويرايش شده توسط GOLE M@RY@M در 2011/1/16 در ساعت 10:38 PM

    شادی را هدیه کن حتی به کسانی که آن را از تو گرفته اند .

    عشق بورز به آن ها که دلت را شکستند .
    دعا کن برای آن ها که نفرینت کردند .
    بهار شو و بخند که خدا هنوز آن بالا با ماست .



  8. تشكرها از اين پست


  9. #5
    عضو فعال آواتار آیورودا
    رشته
    پزشکی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    امتیاز
    12896
    پست ها
    11,406

    Graduated علائم كمبود عناصر چند گياه با تصاوير

    بیماریهای گوجه فرنگی-کمبود منیزیم

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]


    کمبود منیزیم ابتدا در برگهای مسن دیده میشود . بمرور با رشد گیاه شاخه قدیمی تر خشک می شود. .علایم روی برگ عبارتند از:



    کلروز بین رگبرگی برگهای مسن که بمرور تبدیل به لکه های خشکیده می شوند. نوک و لبه برگها بیشتر به سمت بالا پیچیده می شود. رگ برگها سبز باقی می مانند. کلروز بین رگبرگی از قسمت نوک برگ شروع شده و به سمت دمبرگ پیشروی می کند .

    علایم کمبود عناصر در انگور-بخش اول





    آهن

    علایم کمبود ابتدا در برگهای جوان مشاهده می شود . برگ بصورت یک صفحه زردرنگ با شبکه ای از رگبرگهای سبز در می آید



    “If you wait for the perfect moment when all is safe and assured, it may never arrive. Mountains will not be climbed, races won, or lasting happiness achieved.”

  10. #6
    عضو فعال آواتار آیورودا
    رشته
    پزشکی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    امتیاز
    12896
    پست ها
    11,406

    پيش فرض

    پتاسیم
    علایم برگی معمولا دراوایل تابستان ابتدا در برگهای وسطی شاخه دیده می شود. کم رنگ شدن و زردی برگها از قسمت لبه کناری آن شروع شده ،با گذشت زمان زردی ادامه یافته و تا بین رگبرگهای اصلی پیشرفت می کند.
    کمبود پتاسیم با کمبود آهن این تفاوت را دارد که در کمبود آهن تنها رگبرگها سبز باقی می مانند .ولی در کمبود پتاسیم قسمت های کناری رگبرگ هم سبز باقی می ماند.




    درانگور بیدانه قسمت پایینی خوشه در اواسط تابستان متلاشی شده و فرو می ریزد ،حبه ها مانند کشمش خشک می شوند.
    دربهار کلروز حاشیه برگ و لکه های نکروز مشاهده می شود که درادامه به نکروز حاشیه ای و بین رگبرگی همراه با برگشتگی لبه برگها منجر می شود.


    “If you wait for the perfect moment when all is safe and assured, it may never arrive. Mountains will not be climbed, races won, or lasting happiness achieved.”

  11. #7
    عضو فعال آواتار آیورودا
    رشته
    پزشکی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    امتیاز
    12896
    پست ها
    11,406

    Graduated

    روی

    خوشه ها رشد نامرتب دارند ،تعدادی از حبه ها کوچک باقی مانده و مابقی رشد م یکنند. رشد شاخه های جانبی متوقف شده و برگها کوچک می مانند،




    سینوس برگها درناحیه دمبرگ بازشده و اطراف رگبرگها سبز و بین انها سبز مایل به زرد می شود
    . پهنک برگ تقارن خود را از دست می دهد. بور

    شاخه ها کوتاه می مانند. درحالت شدید قسمت رویشی انتهای شاخه می میرد. و این شاخه ها میوه ده نبوده و دارای خوشه های ناقص خواهند بود . برگهای پایینی تغیر شکل داده و بادبزنی می شوند.رگبرگها برجسته. موهای با کمبود شدید میوه ندارند. وبعضی از خوشه ها در زمان گل سوخته یا خشک می شوند. به طوریکه فقط ساقه خوشه همراه با چند حبه باقی می ماند.


    شکل ها حبه ها غیر طبیعی شده به شکل گرد و پهن در می آیند . حبه های تغییر شکل یافته دراثر کمبود بورنباید با علایم کمبود روی اشتباه شوند. درکمبود ناشی از روی خوشه ها دارای حبه های ریز باشکل طبیعی هستندو بیشتر این حبه ها سبزو سفت باقی می مانند. این حبه ها با حبه های تحت تاثیر کمبود بور ازنظر اندازه بسیار متفاوت هستند ..\
    “If you wait for the perfect moment when all is safe and assured, it may never arrive. Mountains will not be climbed, races won, or lasting happiness achieved.”

  12. #8
    عضو فعال آواتار آیورودا
    رشته
    پزشکی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    امتیاز
    12896
    پست ها
    11,406

    پيش فرض

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]


    کمبود منیزیم ابتدا در برگهای مسن دیده میشود . بمرور با رشد گیاه شاخه قدیمی تر خشک می شود. .علایم روی برگ عبارتند از:



    کلروز بین رگبرگی برگهای مسن که بمرور تبدیل به لکه های خشکیده می شوند. نوک و لبه برگها بیشتر به سمت بالا پیچیده می شود. رگ برگها سبز باقی می مانند. کلروز بین رگبرگی از قسمت نوک برگ شروع شده و به سمت دمبرگ پیشروی می کند .

    علایم کمبود عناصر در انگور-بخش اول

    “If you wait for the perfect moment when all is safe and assured, it may never arrive. Mountains will not be climbed, races won, or lasting happiness achieved.”

  13. #9
    مدیر تالار مهندسی كشاورزی آواتار Phyto
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2009/12
    محل سكونت
    زیر گنبد کبود
    امتیاز
    23540
    پست ها
    14,713

    پيش فرض

    من نمیتونم عکساشو ببینم!
    خدایا! تو خود گفتی هرکه عاشق من باشد، عاشقش خواهم شد؛ و هرکه را عاشقش باشم شهیدش خواهم کرد، و خون بهای شهادتش را نیز خود خواهم پرداخت؛
    ...
    خدایا من عاشق توام!




    وبلاگ های منحصر به فرد Phyto: [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ] . . . . . . . . . [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]

  14. #10
    عضو فعال آواتار آیورودا
    رشته
    پزشکی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    امتیاز
    12896
    پست ها
    11,406

    پيش فرض

    به ترتيب ميزارم
    “If you wait for the perfect moment when all is safe and assured, it may never arrive. Mountains will not be climbed, races won, or lasting happiness achieved.”

صفحه 1 از 2 12 آخرينآخرين

تاپیک های مشابه

  1. پاسخ ها: 2
    آخرین ارسال: 2013/8/24, 12:29 PM
  2. شرح علائم کمبود عناصر در گیاهان
    توسط khaNuMi در تالار شیمی و حاصلخیزی خاک
    پاسخ ها: 7
    آخرین ارسال: 2013/7/26, 12:44 PM
  3. پاسخ ها: 0
    آخرین ارسال: 2011/12/10, 09:17 AM
  4. علائم کمبود مواد غذایی در بدن
    توسط S i s i l در تالار دانستنی های پزشکی
    پاسخ ها: 0
    آخرین ارسال: 2011/12/05, 11:25 PM
  5. کمبود عناصر در گندم
    توسط Phyto در تالار گیاه پزشکی
    پاسخ ها: 8
    آخرین ارسال: 2011/8/23, 01:32 PM

عبارت‌های مرتبط

عکسهای بیماری کمبودگوجه فرنگی

عناصر ماکرو

علائم کمبود عنصر روی در سیب زمینی

کمبود عناصر در گیاهان

علائم کمبود عناصر در انگور

كودهاي ماكرو و ميكرو

علائم کمبود عناصر در گوجه فرنگی

علايم كمبود عناصر

برچسب های اين تاپیک

ثبت اين صفحه

ثبت اين صفحه

قوانين ارسال

  • شما نمی‌توانيد تاپيک جديد ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيد پاسخ ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانید فایل ضمیمه ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيدنوشته‌های خود را ويرايش كنيد
  •