نمايش نتايج 1 تا 4 از 4

تاپیک: آفات و بیماریهای درختان سیب

  1. #1
    عضو فعال آواتار آیورودا
    رشته
    پزشکی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    امتیاز
    12889
    پست ها
    11,406

    Graduated آفات و بیماریهای درختان سیب


    )کرم سیب:حشره کامل شب پره ای است که با بالهای جلویی به شکل ذوزنقه و به رنگ خاکستری است روی بالهای جلویی سه نوار موج دار به رنگ قهوه ای دیده می شود.در انتهای بالهای جلویی یک لکه درشت قهوه ای رنگ وجود دارد که اطراف این لکه قهوه ای یک هاله طلایی دیده می شود.اطراف بالهای عقبی پر از ریشک می باشد. این آفت در همه جا حضور داردمیزبان اصلی درخت سیب ولی به گلابی هم حمله می کند.در مواردی درختان انار ،گردو،آلبالو،گبلاس و هلو هم مورد حمله قرار گرفته اند.
    هدف اصلی آفت تغذیه دانه سیب است و به همین خاطر پوست را سوراخ کرده و دالانهایی را به طرف دانه حفر می کند و در هنگام حفر تا حدودی از قسمتهای گوشتی تغذیه می کند و فضولات لاروی به بیرون ریخته می شوند و این میوه ها از درخت میریزند. البته لاروهای خارج شده مختصر تغذیه ای از برگها دارد و بعد از 48 ساعت خود را به میوه می رساند.

    روشهای مبارزه با این آفات عبارتند از:1)شخم زدن2)هرس کردن3)از بین بردن علفهای هرز4)جمع آوری میوه های آلوده5)استفاده از سموم شیمیایی همانند سموم زولون(5/1 در هزار)،گزرانتیون (2 در هزار)،دیازینون(5/1 درهزار) که زمان مبارزه با استفاده از اطلاعیه های بیش آگاهی صورت می گیرد.
    2[مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ])لیسه سیب: حشره کامل شب پره ،بالهای جلویی دراز باریک،بر روی بالهای جلویی به طور متوسط 19-18 عدد خال سیاه وجود دارد .این آفت در اکثر مناطق سیب کاری وجود دارد.میزبان اصلی درخت سیب ،ولی به گلابی ،آلو،بادام،زردآلو،به،زالز الک و حتی بید حمله می کند.لاروها در کلیه قسمتهای برگ تغذیه می کنند و فقط رگبرگها باقی می گذارند و تارهایی را دوردرخت می تنند در صورت شدت ،درخت عاری از برگ می شود و چنین درختانی ضعیف شده،میوه ها ریخته و در صورت باقی ماندن بر روی درخت کوچک و غیر قابل استفاده می شوندو در صورت شدت حمله گاهی اوقات تغذی لاروها از میوه ها مشاهده می شود.
    سموم مورد استفاده علیه این آفت مالایتون(2در هزار)،دیازینون(1در هزار)زولون(5/1 در هزار)که زمان استفاده از این سموم پس از متورم شدن جوانه ها و قبل از باز شدن گلهاست.
    3[مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ])کرم سفید ریشه:سوسکی با رنگ سوسکی با رنگ قهوه ای و در سطح بالپوشها لکه های سفید متعددی جلب توجه می کند.این آفت در بیشتر استانها دیده شده و به گیاهان مختلف از جمله سیب ،به،زردآلو،آلو،حمله ور می شود.اغلب از ریشه ها تغذیه کرده و باعث خشک شدن گیاه می شود.
    روشهای مبارزه با این آفت عبارتند از 1)شخم عمیق2)از بین بردن علفهای هرز3)روش شیمیایی که در اینجا 4 تا 5 گرم پودر دمازینون را در هر متر مربع خاک می باشند که پس از پاشش آبیاری صورت می گیرد که معمولا این کار در اوائل بهار و اوائل تابستان صورت می گیرد.
    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]4)سوسک شاخه بلند رزاسه:حشره به رنگ تیره ،شاخکها درازتر از طول بدن ،این آفت در بیشتر استانها دیده شده و به سیب،گلابی،به ،گیلاس،هلو،زردآلو،بادام حمله می کند.لاروهای این آفت با حرکت در داخل چوب سبب قطع شاخه های چند ساله و تنه های بسیار جوان می شوند.در این شاخه ها لاروسوراخی ایجاد کرده و فضولات خود را که به صورت خاک اره می باشد به بیرون می ریزد این آفت به درختانی بیشتر حمله می کند که جوان هستند.با توجه به اینکه آفت مزبور اغلب به درختان تشنه ،کم آب و ضعیف حمله می کند لذا با افزایش رطوبت خاک با آبیاری های منظم و نیز دادن کودهای حیوانی و شیمیایی مناسب می توان تا حدود زیادی درختان میزبان را حمله آن در امان نگه داشت.همچنین با قطع و شوزاندن شاخه های آلوده می توان جمعیت آفت را کاهش داد.برای سمپاشی این آفت اولین سمپاشی در اول تیرماه انجام و برای کسب نتیجه موفقیت آمیز دومین سمپاشی به فاصله 15-10 روز بعد تکرار می گردد برای سمپاشی بایستی از سموم نفوذی قوی نظیر گوزانتیون استفاده نمود.
    5[مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ])سرخرطومی سیب:این آفت دارای خرطوم می باشد رنگ عمومی بدن قهوه ای و توسط موهای نرم و ریز به رنگ سفید مایل به زرد پوشیده شده است.میزبان اصلی سیب ولی روی گلابی هم دیده شده است.لارو با تغذیه از محتویات داخل گل آن را خالی کرده و در ناحیه تخمدان مستقر می شود این حشره قبل از تخمگذاری تا حدودی نیز از جوانه،برگ و گلهای کاملا بسته و حتی شاخه های بسیار کوچک حامل جوانه های گل و برگ تغذیه می کند. در سالهای طغیان شدید آفت مناسب ترین زمان سمپاشی هنگام ظهور حشرات کامل و فعالیت تغذیه ای آنها که مصادف با تورم جوانه ها است می باشد برای مبارزه شیمیایی می توان از سموم دیازینون (1 در هزار)و زولون(5/1 در هزار)استفاده کرد در واقع سمپاشی در مرحله غنچه قبل از باز شدن گلها صورت می گیرد.
    6)شته مویی سیب: بدن این شته پوسیده از ترشحات مویی ،سفیر رنگ،پنبه ای می باشد.در بیشتر استانها دیده شده است.میزبان اصلی درخت سیب است ملی به ندرت روی گلابی هم دیده می شود. این آفت روی تنه،شاخه،طوقه و ریشه درخت سیب استقرار یافته و در اثر تغذیه از گیاه و ترشح مواد بزاقی قسمتهای مورد حمله تغییر شکل یافته و متورم می شود.این محلهای متورم به تدریج ترک برداشته و شکاف طولی و عرضی ایجاد می شود.شاخه های موجود در در قسمت بالایی محل خسارت دیده خشکیده و این خشکیدگی به تدریج تمام درخت را فرا می گیرد.در صورت له شدن بدن شته مایع قرمز رنگی خارج می شود. در صورت وجود آفت می توان سمپاشی را شروع کرد که از سموم دیازینون(1 در هزار)متاسیستوکس(1در هزار)استفاده کرد.
    بیماریهای سیب:
    1[مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ])سفیدک سطحی سیب:هر کجا که سیب کشت می شود این بیماری نیز وجود دارد . علائم سفیدک سطحی روی برگها به صورت لکه های خاکستری تا سفید ظاهر می شود و برگهای جوان دچار پیچیدگی شده و نهایتا خشک می شود و در اثر آلودگی شکوفه ها و گلبرگها چروکیده و کاسبرگها گوشتی و کلفت می شوند و توانایی تشکیل میوه را از دست می دهند روی سر شاخه ها منظره سفید رنگی ایجاد می شود رشد این شاخه ها متوقف می شود.حالت شبکه ای چوب پنبه در سطح میوه ها دیده می شود از روشهای مبارزه با این بیماری می توان به 1)هرس شاخه ها و سرشاخه ها 2)ارقام مقاوم مانند سیب زرد لبنانی ،(لیشنر،گلدن)3)استفاده از قارچ کش های گوگرد،کاراتان ،که زمان استفاده از آن نوبت اول هنگام تورم جوانه ها ،نوبت دوم بعد از ریزش گلبرگها و نوبت سوم بستگی به شرایط جوی دارد.
    2[مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ])لکه سیاه سیب:از لحاظ اقتصادی مهمترین بیماری سیب است این بیماری در مناطقی که آب و هوای نیمه خشک دارند کمتر شایع است ولی در مناطقی که بهار خنک و مرطوبی دارند خسارت بیماری شدید بوده است.اساسا خسارت بیماری به دو صورت است
    1)کاهش بازار پسندی میوه ها به سبب وجود لکه های سیاه یا تغییر شکل میوه ها
    2)نابودی کامل درخت در 3-2 سال متوالی ابیدمی شدید
    در ابتدای بهار قبل از باز نشدن شکوفه ها اولین جایی که آلوده می شود کاسبرگهای گل سیب است.کاسبرگها به رنگ سبز زیتونی در آمده و از این طریق میوه ها و برگهای جوان نیز آلوده می شوند .لکه ها ابتدا در سطح زیرین برگهای جوان مشاهده می شوند وبا بازتر شدن برگها هر دو سطح آنها آلوده می گردند.لکه های اولیه ،مخملی و به رنگ سبز زیتونی تا قهوه ای و با حاشیه نا مشخص می باشند. به تدریج حاشیه لکه ها واضح شده و ممکن است چند لکه به هم چسبیده و به رنگ سیاه درآیند .اگر تعداد لکه ها زیاد باشد یرگها بد شکل و پیچیده می شوند و معمولا ریزش می کنند. آلودگی دمبرگ موجب ریزش برگ قبل از تکامل آن می گردد. لکه روی میوه ها ابتدا مشابه لکه های روی برگها است بعدا قهوه ای ،سیاه و چوب پنبه ای می شوند.میوه های آسیب دیده بد شکل و پیچ خورده هستند،معمولا این میوه ها ترک می خورند و زود می ریزند .آلودگی دم میوه موجب ریزش میوه قبل از رسیدن آن می گردند.از روشهای مبارزه با این بیماری می توان به 1)شخم زمستانه و زیر خاک کردن بقایا2)پاشیدن کودهای نیتروژن دار(اوره) در پاییز روی برگهای ریخته شده در کف باغ 3)پاشیدن قارچکشهایی مانند بنومیل در آخر فصل (قبل از خزان)روی برگهای درخت یا بعد از خزان روی برگهای کف باغ 4)تنظیم فاصله درختان هنگام کاشت و هرس مرتب آنها 5)استفاده از قارچکشهایی مانند دودین(1 در هزار)،کاپتان(3 در هزار )،بنومیل (5% در هزار).حداقل سه بار سمپاشی صورت می گیرد نوبت اول از تورم جوانه ها تا قبل از باز شدن گلها،نوبت دوم بعد از ریختن گلها و نوبت سوم 10 روز بعد.
    3)شانکرسیتوسبورایی سیب:بارزترین علائم این بیماری عبارتند از شانکر هایی که روی تنه و شاخه های قطور بوجود می آیند.قیل از پیدایش شانکرها ابتدا محل تغییر رنگ داده و نرم می شود سپس بافت آسیب دیده در مرکز فرو رفته و نشست می کند و حاشیه آن برجسته می شود.در اثر پیشرفت لکه ها بزرگتر و فرورفته تر می شوند و رنگ آن قهوه ای می شود و سرانجام پوست قسمت آلوده می خشکد و به دنبال آن ترکها و شکافهایی روی پوست خشکیده شانکر ایجاد می شود و پوست شانکر در مرکز شانکر زیر و پوسته می شود در صورت گسترش شانکر در تمام درخت موجب مرگ درخت می گردد و توده اسپور قارچ به صورت فتیله یا قطره از دهانه شانکر خارج می شود از روشهای مبارزه و پیشگیری می توان به 1)خذف اندامهای آلوده و بیمار2)تراشیدن شانکرو یاسمان آن 3)سمپاشی با بنومیل (7% در هزار در سه نوبت،محلول بر دو درصد(2-1 نوبت)که پاییز پس از ریزش برگها و زمستان اواخر بهار صورت می گیرد.
    “If you wait for the perfect moment when all is safe and assured, it may never arrive. Mountains will not be climbed, races won, or lasting happiness achieved.”

  2. تشكر از اين پست


  3. #2
    عضو فعال آواتار elisa.ff
    رشته
    سایر رشته های مهندسی
    تاريخ عضويت
    2010/11
    محل سكونت
    Azərbaycan
    امتیاز
    1925
    پست ها
    2,822

    پيش فرض لکه سیاه سیب


    لکه سیاه سیب Apple scab
    لکه سیاه سیب در تمام مناطق سیب کاری دنیا که سیب به صورت تجاری کشت می شود شیوع دارد و خسارت می زند و معمولا درمناطق با آب هوای خنک بیشترین خسارت این بیماری گزارش شده است در ایران مناطق انتشار وشیوع تقریبا همه استانهای است که در انها سیب به صورت تجارتی کاشته می شود یا به صورت باغات صنعتی وجود دارد برخی از ارقام سیب نسبت به این بیماری حساس تر هستند و به همین دلیل خسارت این بیماری در این ارقام صد در صد هم می رسد این بیماری علاوه از اینکه یک خسارت مستقیم وارد می کند مانند کاهش کمیت وکیفیت میوه هاست یک خسارت غیر مستقیم هم وارد می کند مثل ریزش زود هنگام برگ های آلوده وکاهش محصول وکاهش جوانه های که در سال بعد تولید می شود .مجموعه این ها در ارزیابی خسارت ناشی از این بیماری باید محاسبه بشود این بیماری علاوه بر سیب به سیب زمینی زالزالک وازگیل ودیگر میزبان ها حمله می کند وخسارت می زند .
    علائم :
    synpotone :در همه اندام های درختان سیب شامل برگ دمبرگ میوه کاسبرگ دم میوه وحتی گاهی شاخه ها و فلس های جوانه ها علائم را نشان می دهد واز بین اینها عمده ترین علائم مربوط به 1-برگ 2-میوه است .
    برگ:در برگها همزمان با سبز شدن جوانه ها وتولید برگ های جوان شروع میشود وعلائم هم به صورت لکه های مخملی به رنگ سبز زیتونی است تا سبز مایل به قهوه ای این لکه ها حاشیه مشخص ندارند البته ممکن است این لکه ها حالت گرد ونزدیک هم باشند بتدریج این لکه ها بزرگتر می شوند وبه هم می پیوندند ولکه بزرگ ایجاد می شود و رنگ لکه ها تیره تر می شود در برگ های مسن تر ضخامت لکه های روی برگ ها هم بیشتر می شود وبرگها از حالت طبیعی خارج شده وبد شکل می شود ممکن است در محل لکه ها حالت نکروز نیز ایجاد بشود ولکه های قهوه ای در سطح برگ ها ایجاد بشود در روی برگ ها بروز لکه ها در هر دو سطح امکان پذیر است ولی این موضوع به شدت آلودگی بستگی دارد.میوه :در میوه هم بارزترین علائم بیماری در میوه های جوان شروع می شود واین علائم شبیه علائم برگی است ومیوه هاهم به تدریج رنگ قهوه ای تیره می شود ودر محل لکه ها بافت پوست میوه چوب پنبه ای می شود در این قسمتها ممکن است انهدام بافت ها باعث بد شکلی میوه ها بشود گاهی هم در محل لکه ها ممکن است ترک خوردگی مشاهده بشود این علائم زود هنگام وبه موقع است اما در آلودگی اواخر تابستان یا پاییز علائم مشخص در درختان ممکن است ایجاد نشود اما ممکن است به صورت لکه های کوچک نقطه مانند بروز بکند یا ممکن است این علائم بعد از برداشت میوه در سرد خانه ظاهر بشود.
    عامل بیماری:مشخصات قارچ شناسی
    تلئومورف یا مرحله جنسی
    Venturia inaequalis
    ويرايش شده توسط elisa.ff در 2011/10/13 در ساعت 09:47 PM



    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]






  4. تشكر از اين پست


  5. #3
    عضو فعال آواتار elisa.ff
    رشته
    سایر رشته های مهندسی
    تاريخ عضويت
    2010/11
    محل سكونت
    Azərbaycan
    امتیاز
    1925
    پست ها
    2,822

    پيش فرض

    مشخصات قارچ شناسی
    تلئومورف یا مرحله جنسی
    Venturia inaequalis
    آنامورف یا مرحله غیر جنسی
    Fuscladium pomi این قارچ یک قارچ آسکومیست از Leculoascomycetesاستآسکو کارپ درمرحله تلئومورف از نوع پزودوتیس(تک حفره)است پزودوتیس ها یا آسکوستروما در داخل برگ های خزان شده ویا در داخل میوه های که ریزش پیدا کرده اند در کف باغ تشکیل می شوند.اسکوستروما لب به رنگ سیاه یا تیره دیده می شود و معمولا در داخل هر پریتیس کاذب حدودا" 50-100عدد آسک یک پایه کوتاه وجود دارد ودو جداره واقعی هستند واز نوع Bitunicaete.
    جداره بیرونی زود پاره می شود جداره داخلی قابلیت اتساع یا کش آمدن را دارد آسکوسپورها دو سلولی وبه صورت دو نامساوی تقسیم شده اند یعنی سلول بالایی کوتاهتر وتا حدودی پهن تر از سلول پایینی است واین ها می توانند در اوایل فصل زراعی منشا" آلودگی اولیه باشد .این قارچ یک قارچ هتروتال دوقطبی می باشد وورود این قارچ به فاز جنسی وتولید مثل جنسی لازمه اش وجود تیپ های جنسی سازگار در یک منطقه یا باغ است تا بتواند آسکوسپور تولید بکند .مرحله غیر جنسی که روی یا محل لکه ها تشکیل شده وبه وجود می آید کنیدیفورهای کوتاه و کنیدی های تیره رنگ یک سلولی یا دوسلولی گلابی شکل تولید می کند بدلیل اینکه درموقع کنیدی زایی اثر افتادن کنیدی بر روی کنیدیفور به صورت یک بر جسته گی یا حلقه باقی می ماند لذا کنیدی های آنها را آنلید می گویند واین کنیدی ها اغلب یک سلولی وتیره رنگ هستند ممکن است دو سلولی هم باشد که رنگ زیتونی مایل به قهوه ای است مسیلیوم در این ها دارای دیواره می باشد .عامل انتشار بیماری و آلودگی درطول فصل زراعی اغلب کنیدی ها یا آنلوسپورها می باشد با تکرار چرخه تولید کنیدی بیماری نیز تکرار می شود .
    چرخه بیماری :
    عموما" شروع بیماری در اوایل فصل زراعی از طریق پریتس های تشکیل شده در لابه لای برگ ویا میوه آزاد می شود وهر آسکوسپور بعد از قرار گرفتن در روی اندام گیاهی وتندش می تواند منشا" آلودگی بشود این شروع بیماری ویا نحوه شروع بیماری بازمستان های نسبتا" سخت است اما در منا طقی که زمستان ملایم دارند مثل نواحی ساحلی زمستان گذرانی بقای قارچ عموما" به صورت میسلیوم است در داخل زخم های که در سر شاخه ها ایجاد می شود در شروع فصل زراعی مسیلیوم و همون کنیدی می تواند آلودگی بعدی را در طول فصل زراعی بدست آورد برای پیدایش پریتس کاذب قطعا" وجود دو تیپ سازگار جنسی لازم است تا امکان تولید آنتریدی وآسکوگون ایجاد بشود پریتس دروغی در داخل برگ های خزان شده در طول فصل زراعی ،فصل پاییز واواخر زمستان پیدا می کند وتکامل می یابد ،این تکامل منتهی است به اوایل فصل زراعی یا اواخر فصل زمستان های مناسب بادمای optimumبرای اینکه آسکوسپور بالغ بشود وآماده رها شدن در دمای 16-18درجه سانتی گراد است .معمولا" آزاد شدن آسکوسپورها از داخل آسک واز داخل پریتس دروغی بدلیل خیس شدن وخشک شدن متوالی برگهای است که درکف باغ ریخته اند واین ها حاصل پریپس دروغی است وموجب شکاف خوردن آسک وآزاد شدن آسکوسپورها می شود و آسکوسپورها بافشار از داخل آسک تخلیه می شود انتشار آسکوسپور اغلب به طریق باد است وباران هم ممکن است نقش داشته باشد که اینکولوم قارچ را به اندام های تازه رشد کرده منتقل می کند .پروسه فعال شدن آسکوسپور تا زمان باز شدن جوانه ها ومعمولا" تا مرحله گلدهی ممکن است ادامه پیدا بکند . برحسب منطقه مدتن متفاوتی دارد وممکن است از 5-10هفته طول بکشد .وجود رطوبت ویا قشری از رطوبت در اندام گیاهی برای تندش آسکوسپور لازم است این آلودگی به صورت میسلیوم به داخل بافت گیاهی حرکت می کند واز همین میسلیوم کنیدی وکنیدیفور به وجود می آید ولکه ها حاوی کنیدی یا کنیدیفور هستند معمولا" به صورت مخملی یک لایه زیتونی دیده می شود از زمانیکه آسکوسپورها روی اندام وبرگ گیاهی قرار می گیرند تا زمانیکه لکه ها ظاهر بشود بین 9-17-18روز طول می کشداین لکه ها حاوی اسپور هستند لکه ها می توانند حاوی کنیدی برای آلودگی ثانوی باشد.
    کنترل:بهترین روش کنترل لکه سیاه سیب کنترل تلفیقی می باشد
    1-انتخاب یا استفاده از ارقام متحمل :تعداد زیادی ازارقام سیب نسبت به این بیماری هستند سیب های مثل زرد لبنان وقرمز لبنان حساسیت کمتری دارند وبرخی ار ارقام نیز در سال های نه چندان دور متحمل بودند مثل دریانی آلما وآغ آلماسی . رقم های خیلی متحمل مثل رقم لیبرتی ،پریسیلا ،پریما،مک فری وردفری 2- بهداشت زراعی:شامل حذف برگ های آلوده وخزان شده درباغ باشد یا با پاشیدن کود اوره در روی برگ های خزان شده است که باعث تسریع پوسیدن برگ ها می شود وباعث جلوگیری از تشکیل آسکوکارپ کاذب در برگ ها بشود.3-اقدامات زراعی :شامل چندین روش می شود مانند انتخاب محل کاشت باغ در زمین های که شیب ملایمی به سمت جنوب دارند وآفتاب خورند ،رعایت فاصله مناسب در ردیف های کاشت درختان برای اینکه حداکثر هوادهی بین درختان وشاخه های آنها انجام بشود ،هرس مناسب در زمستان یاپاییز برای حذف شاخه های اضافی به منظور کاهش رطوبت تاج پوش درخت .4- سم پاشی یا کنترل به دو روش انجام می پذیرد :الف- کنترل شیمیایی براساس فونولوژی (مراحل رشدی )درختب- کنترل شیمیایی براساس پیش آگاهیالف- در این روش به باغدار توصیه میشود که در زمانهای خاص سم پاشی راانجام بدهد یعنی با فواصل سم پاشی راتکرار بکند بنابراین در این روش سم پاشی توجهی به شرایط محیطی از نظر رطوبت ودماومناسب بودن آن برای تکثیر اسپورهای قارچ نمی شود بلکه به صورت ثابت درمراحل خاص از رشد درخت سم پاشی انجام می شود معمولا"در مناطقی که رطوبت وباراندگی زیاد است از زمانی که جوانه ها باز می شود سم پاشی شروع می شود واین سم پاشی تا زمان ریزش گلبرگ ها ادامه خواهد داشت فاصله این سم پاشی هم 1هفته است 5تا7روز بعد ازریزش گلبرگها هم ممکن است سم پاشی چند بار تکرار بشود با فاصله 14 روز،کنترل مناسبی اعمال می شود .ب-روش پیش آگاهی در کشورهای پیشرفته معمول است روشی که براساس پیش آگاهی استوار است پیش آگاهی درزمینه شرایط محیطی باغ از نظر رطوبت ودما ،در این روش محاسباتی انجام شده واین محاسبات در یک جدولی به نام جدول میلز جمع آوری شده در این جدول در دماهای مختلف ومدت زمان خیس ماندن اندام های هوای آفت ،شدت آلودگی محاسبه شده این شدت را به سه درجه تقسیم کردند ضعیف متوسط وشدید.جدول میلز براساس مدت زمان خیس ماندن اندام های هوایی درخت وشدت آلودگی



    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]






  6. تشكر از اين پست


  7. #4
    عضو فعال آواتار elisa.ff
    رشته
    سایر رشته های مهندسی
    تاريخ عضويت
    2010/11
    محل سكونت
    Azərbaycan
    امتیاز
    1925
    پست ها
    2,822

    پيش فرض

    دما آلودگی کم آلودگی متوسط آلودگی کم25 11 14 2115 10 13 2110 14 19 295 26 37 532.2 48 72 96 
    همانطوری که مشاهده کردیم آلودگی کم زمانی اتفاق می افتد که 11ساعت درخت خیس بماند برای الودگی متوسط حداقل 14ساعت وبرای الودگی شدید 21ساعت اندام هوایی خیس باشد تا آلودگی انجام گیرد . مدت زمان خیس ماندن با دما یک رابطه عکس دارد اگر خیس ماندن زیاد باشد می تواند دمای کم راجبران کند .براساس این جدول دستگاههای اختراع شده ودرمحل های خاصی درباغ نسب می شود این دستگاهها براساس اطلاعات جدول میلز تنظیم شده برای سه نوع آلودگی کم متوسط وشدید سه نوع
    AIarmیاهشدار تهیه شده واز نوع هشداری که می دهد زارع متوجه میشودکه چه نوع سمی باچه فاصله زمانی وچه تکراری انجام بدهد در آلودگی ثانویه باید دزهای سم زیادباشد .درمقایسه ای که محققان در روی این دو روش انجام دادند در عرض پنج سال مشاهده کردند میزان سمی که درروش پیش آگاهی به کار رفته 25درصد کمتر ازروش مبتنی بر فونولوژی درخت است ،ممکن است این 25درصد درسطوح محدود هزینه قابل ملاحظه ای نباشد اما ممکن است برای کشاورزان ما رقم قابل ملاحظه ای باشد.
    سموم مورد استفاده:
    یکی از مشهورترین آنها دودین می باشد امااین سم کمتر در کشورهای پیشرفته توصیه می شود چون باعث بروز فرم مقاوم قارچ می شود ،مانکوزب،کاپتان،زیرام،مان ب،بنومیل می توان در تکرارهای مختلف هر کدام راتوصیه کرد باید در هر بار سم پاشی از سموم مختلف استفاده کنیم از سمومی مثل تریدیمال بیترتانول هم می شود استفاده کرد بهتر است از بنومیل کمتر استفاده بکنیم چون باعث بروز نژادهای مقاوم می شود واز سموم کاپتان زیرام مانب استفاده می کنیم .
    5-کنترل بیولوژیک:
    استفاده از قارچ هیپر پارازیت Chaetomium globosume
    این قارچ اسپورهای خود را روی برگ های خزان شده تشکیل می دهد واگر پریتس کاذب تشکیل شده باشد آن راپارازیته می کند قارچ دیگری که در کنترل بیولوژیک بکار می رود Athelia bombasinaهست که یک قارچ آسکومیست است ودر کنترل بیولوژیکی لکه سیاه سیب بکار می رود.



    [مشاهده ی لینک ها فقط برای اعضا امکان پذیر است. ]






  8. تشكر از اين پست


تاپیک های مشابه

  1. آفات و بیماریهای درختان پسته
    توسط vahid mahdavi در تالار آفات و بیماری های گیاهی
    پاسخ ها: 10
    آخرین ارسال: 2014/4/02, 11:32 PM
  2. اصلاح درختان سیب
    توسط tjs در تالار میوه کاری
    پاسخ ها: 35
    آخرین ارسال: 2014/1/07, 03:05 PM
  3. آفات و بیماریهای مرکبات
    توسط آیورودا در تالار آفات و بیماری های گیاهی
    پاسخ ها: 6
    آخرین ارسال: 2013/1/04, 02:01 PM
  4. پاسخ ها: 0
    آخرین ارسال: 2009/11/18, 10:05 PM
  5. بررسي اندام زايي در درختان سيب رقم گلدن دليشز
    توسط afsoon6282 در تالار مقالات مهندسی کشاورزی
    پاسخ ها: 0
    آخرین ارسال: 2009/11/06, 11:13 AM

عبارت‌های مرتبط

اموزش درختان سیب فرانسه

آفت های درخت سیب

بیماریهای درختان

آفات سيب

دانتود افات کرم سیب

بیماریهای سیب گلابی

کتاب آفات و بیماریهای درخت سیب

سیب آفات و بیماریها

ثبت اين صفحه

ثبت اين صفحه

قوانين ارسال

  • شما نمی‌توانيد تاپيک جديد ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيد پاسخ ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانید فایل ضمیمه ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيدنوشته‌های خود را ويرايش كنيد
  •