صفحه 1 از 2 12 آخرينآخرين
نمايش نتايج 1 تا 10 از 17

تاپیک: آموزش نرم افزار کورل

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

Star آموزش نرم افزار کورل

اولين جلسه نرم افزار کورل

زمانی که برنامه کورل را اجرا ميکنيد در ابتدا يک پنجره به شکل زير براتون باز ميشه

شش قسمت در اين صفحه وجود داره
    بالا سمت چپ New: با کليک بر روی اين بخش يک صفحه سفيد و جديد براتون ايجاد ميشه
    بالا سمت راست Open: با کليک بر روی اين بخش ميتونيد فايلی رو که قبلا کار کردين و ذخيره شده باز کنيد
    بالا وسط: دراين قسمت پنج فايل آخری که قبلا روشون کار کرده ايد ليست شده که با کليک روی اسم فايل مورد نظر ، اون فايل براتون باز ميشه
    پائين سمت چپ New From Template: با کليک روی اين آیکون از پيش فرضهای آماده خود کورل يک صفحه براتون ايجاد ميشه
    پائين سمت راست What's New: امکانات جديد کورل اکس تری رو بهتون معرفی ميکنه - به زبان انگليسی
    پائين وسط CorelTUTOR: با کليک روی اين بخش آموزش گام به گام کورل براتون باز ميشه - به زبان انگليسی
    خب دوستان عزيز در اين قسمت شما بر روی New آیکون بالا سمت چپ کليک کنيد تا يک صفحه سفيد و جديد براتون باز بشه
    در اينصورت صفحه اي مثل شکل زير را خواهيد ديد

خب طبق تصوير زير به بخش بالای برنامه و ابزارهائی که هستند توجه کنيد که براتون اونها رو تشريح کنم

به سمت چپ در عکس بالا دقت کنيد نوشته شده Letter اگر اين کادر را باز کنيد ميتوانيد سايز کاغذ ( صفحه ) خودتون رو انتخاب کنيد
    مثلا ميتونيد A4 يا A5 و يا حتی سايز دلخواه رو انتخاب کنيد
    حالا شما نوع صفحه رو بگذاريد در وضعيت A4 طبق عکس زير

حالا به سمت راست همين کادر که اندازه صفحه رو انتخاب کردين دقت کنيد
    طول و عرض صفحه شما نوشته شده که ميتونيد تغيير هم بدين
    همچنين حالت صفحه را بصورت عمودی يا افقی ميتونيد عوض کنيد به عکس زير دقت کنيد و صفحه را بصورت افقی تغيير دهيد

خب تا اينجا ما يک صفحه جديد ساختيم که اون رو به اندازه A4 تنظيم کرديم و در حالت افقی قرار داديم
    در سمت راست همين قسمتی که صفحه را افقی کرديد نوشته شده
    Units

با استفاده از اين قسمت ميتونيد واحد اندازه گيری کورل رو برای صفحه ای که داريد رو انتخاب کنيد که ما تغييری نميدهيم
    در درسهای بعدی بعضی اوقات لازم ميشه از واحدهای اندازه گيری ديگه استفاده کنيم که در جای خودش توضيحات بيشتر داده ميشه
    خب قسمتهای ديگه ای هم سمت راست اين بخش هست که در طی آموزش بنا به نياز گفته ميشه
    حالا ميريم سراغ نوار ابزار که در سمت چپ نرم افزار کورل مشاهده ميکنيد تا اونها رو هم معرفی کنم و کمی هم کار عملی انجام بديم
    تا اينجا که خسته نشدين ؟؟؟؟

خب اينهم نوار ابزار اصلی برنامه کورل که عکسش رو در زير ميبينين

در قسمت بالا علامت فلش است زمانی که شما روی اين علامت کليک ميکنيد موس شما در وضعيتی که همين الان هست قرار ميگيره
    بهمين ترتيب از بالا به پائين معرفی ميکنم

اگر موس خودتون رو روی آيکون دوم کليک کرده و دگمه موس را نگه داريد مثل عکس بالا چهار تا از ابزارها براتون باز ميشه که ميتونيد با کليک روی هر کدومشون اون رو انتخاب کنيد

ابزاری که در عکس بالا مشخص شده برای تغيير شکل استفاده ميشه

اين ابزار در عکس بالا برس ايجاد لکه است ( عجله نکنين بابا خيلی خب امروز کار عملی هم ميکنيم )

اينهم ابزار خشن کردن در عکس بالا است !!!

و اينهم ابزاری برای ايجاد چرخش در زوايای مختلف در عکس بالا

طبق تصوير بالا زير ابزار قبلی مجموعه ابزارهای برش دادن قرار دارن

اينهم ابزارهای ZOOM کردن هستن که در عکس بالا ميبينين

خب رسيديم به ابزارهای ترسيم که تو عکس بالا ديده ميشن
    بابا کشتين منو هی ميگين کار عملی چی شد؟ !!!
    اصلا همين الان با همين ابزارهای ترسيم بهتون ميگم يه خط بکشين !!!
    خب روی اولين ابزار در اين قسمت سمت چپی کليک کنين تا يه خط خطی بازی راه بندازيم به عکس زير دقت کنين اشتباهی ابزار ديگه رو انتخاب نکنين

خب وقتی اين ابزار رو کليک کردين متوجه ميشين شکل موس شما عوض ميشه حالا برين توی صفحه سفيدی که دارين و کليد موس رو پائين نگه دارين و به ياد دوران کودکی که رو ديوار اطاقتون نقاشی ميکردين يه خطی رو به دلخواه خودتون بکشين
    توجه داشته باشين تا وقتی ميتونين نقاشی کنين که کليد موس پائين نگه داشته شده باشه
    به عکس زير دقت کنين

خب حالا طبق عکس زير اين ابزار رو انتخاب کنين ولی برعکس ابزار قبلی برای ترسيم کافيه روی صفحه ابتدا يک کليک کنيد تا نقطه اول خط ايجاد بشه و بعد در قسمتی ديگه از صفحه يک کليک ديگه که نقطه آخر خط معلوم بشه خود کورل يک خط راست براتون ميکشه

و اما نکته جالبی درباره اين ابزار بگم بعد از اينکه شما خط صاف رو کشيدين حالا در جای ديگه کليک کنين و دگمه موس رو نگه دارين و قدری موس رو به يه سمتی حرکت بدين تا حالت قوس ايجاد بشه به عکس زير دقت کنين

خب حالا خودتون بقيه ابزارهای ترسيم رو که تو همين دسته قرار دارن امتحان کنين بعضی از ابزارها نياز به نگه داشتن موس دارن بعضی ندارن و بعضی هم مثل همين ابزار که الان گفتم دو حالته هستن
    امتحان کنين ديگه کمی هم خودتون تمرين کنين !!!
    ويرايش شده توسط ترانه در 2007/12/03 در ساعت 09:36 AM
    مهربانم
    اینجا اسمان از دل من تیره تر است
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

2. تشكر از اين پست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

جلسه دوم کورل

جلسه قبل با کارکرد تعدادی از ابزارها آشنا شدين که الان ادامه ابزارها رو معرفی ميکنم براتون به شکل زير دقت کنين

خب اين ابزارها برای ترسيم اشکال و رنگ داخل آنها هستند ولی با قابليتی بسيار استثنائی

شيوه کار اينطور است که ابزار سمت راستی را انتخاب کنيد همون که به شکل گونيا است

وقتی روی صفحه مثلا يک مثلث ترسيم ميکنيد بعد از پايان خود برنامه کورل اون رو به شکل صاف تبديل ميکنه

لطفا برای استفاده از اين ابزار دگمه موس را در زمان ترسيم پائين نگه داريد

همين الان تو صفحه با اين ابزار شکلی مثلا دايره و مثلث ترسيم کنيد و بعد از ترسيم ببينيد که چگونه برنامه کورل خط کج شما را صاف ميکند

به شکل زير توجه کنيد

حال در اين مرحله ابزار ديگر اين دسته را که شکل سطل رنگ است انتخاب کنيد و داخل مثلث يک کليک کنيد

داخل مثلث رنگی ميشود که با استفاده از جعبه رنگ سمت راست نرم افزار کورل ميتونيد رنگ را تغيير دهيد

البته يک تفاوت در اينجا هست

در واقع با اين کار مثلث شما داخلش رنگی نشده بلکه مثلثی جديد ايجاد شده روی مثلث قبلی و مثلث جديد رنگی است

ابتدا با کليک رو نشان فلش که بالاترين ابزار است شکل موس خود را به حالت عادی برگردانده و سپس مثلث رنگی را در حالی که کليد موس را پائين نگه داشته ايد حرکت دهيد به سمت پائين درست مثل عکس زير

خب حالا ميريم سراغ ابزار بعدی که در شکل زير مشخص شده

اين دو ابزار برای ترسيم چهارضلعی هستند ابتدا ابزار سمت چپ را انتخاب کرده و با نگه داشتن کليد موس روی صفحه چهارضلعی ترسيم کنيد و بعد ابزار سمت راست رو انتخاب کنيد و درحالی که کليد موس پائين است وقتی ترسيمی انجام ميدين فقط خطی صاف کشيده ميشه بعد از اينکه خط صاف به اندازه دلخواه رسيد دگمه موس را رها کنيد و موس را به طرفی حرکت دهيد تا با نحوه ترسيم اين ابزار کاملا آشنا بشين

حالا ابزار بعدی که زير اين ابزار است دقيقا عملکردشان مثل اين دو ابزار بوده با اين تفاوت که برای شما دايره و بيضی ترسيم ميکنند خودتون امتحان کنيد

راستی برای حذف کردن اشکال کافيست روی آنها يکبار کليک کنيد تا انتخاب شوند سپس دگمه Delete را روی صفحه کليد خود فشار دهيد

برای اينکه مجموعه ای از اشکال انتخاب شوند بايستی از فضای خارج اشکال کليد موس را پائين نگه داشته و موس را تافضای انتهائی حرکت دهيد سپس دگمه موس را رها کنيد تمام اين حالت انتخابها در وقتی رخ ميدهد که شما ابزار فلش مانند ( بالاترين ابزار ) را انتخاب کرده باشيد شکل زير حالتی را نشان ميدهد که من از گوشه بالا سمت چپ کليد موس را نگه داشتم و موس را به سمت پائين راست حرکت دادم

خب حالا نوبتی هم باشه نوبت ابزار ترسيم اشکال است که زير ابزار دايره قرار دارد حالتهای مختلف در شکل زير نشان داده شده اند و حتما خودتون همين الان تمرين و امتحانشون کنين

در تمام اين ابزارها برای ترسيم بايستی کليد موس پائين نگه داشته شود

خب مجموعه ابزارهائی که بعد از اين گروه قرار دارند بسيار عالی و جالب هستند به شکل زير توجه داشته باشين

حالا اول ابزار سمت چپ رو انتخاب کنين ولی به شکل زير هم توجه داشته باشين

خب همونطور که متوجه شدين هر کدوم از ابزارهای اين گروه که انتخاب ميشن در نوار بالای برنامه جائی که در عکس بالا مشخص شده ميتونين باکسی رو باز کنين که حالتهای مختلف اون ابزار رو انتخاب کنين حالا خودتون برای هر کدوم از ابزارهای اين گروه دو سه حالت رو انتخاب و ترسيم کنين

برای ترسيم با اين ابزارها هم نگه داشتن کليد موس در زمان ترسيم ضروری است

بعنوان نمونه مواردی رو من ترسيم کردم که در شکل زير به شما نشون ميدم

خب اينهم از جلسه دوم کورل فقط يه خواهش دارم حتما حتما حتما کلی تمرين کنين

تمام اين ابزارهائی رو که تا حالا ياد گرفتين بخصوص در درس امروز ( چون ابزارهای درس جلسه اول بعدا کاربردشون رو ياد ميدم ) باهاشون در حالتهای مختلف کار کنين و ترسيم های مختلف انجام بدين

پايان جلسه دوم کورل
    مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

جلسه سوم کورل

خب کار امروز ما بر روی نوشته است ابزار زير را انتخاب کنيد و بعد جائی در صفحه يک کليک انجام دهيد و عبارت

Welcome

را تايپ کنيد

در اينصورت مثل شکل زير در حاليکه حتما عبارت انتخاب شده باشد ميتوانيد نوع فونت و سايز را تغيير دهيد

زمانی که نوشته شما در حالت انتخاب قرار گرفته باشد منوی انتخاب فونت بصورت زير در اختيار شما قرار ميگيرد و زمانی که روی هر کدام از فونتها ميرويد يک پيش نمايش به شما نشان داده ميشود البته تعداد و تنوع فونتها بستگی به فونتهائی که روی ويندوز خود نصب کرده ايد دارد بعنوان مثال فونتی را انتخاب کنيد

بعد از انتخاب فوت سايز را انتخاب کنيد برای اين منظور به شکل زير دقت کنيد

مجددا يادآوری ميکنم در زمان انجام اين تنظيمات نوشته شما در حالت انتخاب شده باشد

سايز را روی 100 قرار دهيد

حال به قسمت مشخص شده دقت کنيد

يکبار آيکون مشخص شده را کليک کنيد ملاحظه خواهيد کرد که نوشته تغيير جهت ميدهد و دوباره روی همون آيکون کليک کنيد تا بحالت اوليه برگردد

حال آيکون مشخص شده در تصوير زير را کليک کنيد تا تغيير جهت عمودی را ملاحظه کنيد و با کليک دوباره نوشته را به حالت عادی برگردانيد

در اين بخش که در تصوير زير مشخص شده ميزان چرخش نوشته بر اساس درجه تنظيم ميگردد عدد 45 را در آن وارد کرده و Enter کنيد و بعد از رويت تغيير دوباره عدد صفر را وارد کنيد که نوشته به حالت اوليه برگردد

حال دوباره ابزار نوشتن را انتخاب در قسمتی از صفحه يکبار کليک کنيد و متن

This is a test

حال Enter را بزنيد که به خط دوم برويم

for my corel

را تايپ کنيد - نوع فونت را به دلخواه انتخاب کنيد و اندازه را روی مقداری قرار دهيد که تقريبا بزرگنمائی تصوير زير را داشته باشد

در حاليکه اين نوشته دوخطی انتخاب شده است طبق شکل زير وضعيت های مختلف را انتخاب کنيد تا ببينيد چگونه ميشود و در نهايت در وضعيت Center قرار دهيد

حال در حاليکه نوشته دوخطی انتخاب شده است آيکون F که در تصوير زير مشخص شده را کليک کنيد تا در سمت راست برنامه باکسی برای شما ظاهر گردد که با کادر قرمز در سمت راست تصوير مشخص شده حال مواردی که در کادر سمت راست است رو امتحان کنيد و تغييرات رو ببينيد

در نهايت از قسمت

Character Effect

بخش Underline

وضعيت Double Thin Word را انتخاب کنيد

در اينصورت نوشته شما به شکل زير خواهد شد

حال درست مثل تصوير زير با استفاده از ابزار ترسيم دايره و بيضی يک بيضی در صفحه ترسيم کنيد و عبارت Welcome را انتخاب کنيد

مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

5. تشكر از اين پست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

حال به منوی Text رفته و روی Fit Text To Path کليک کنيد درست مثل عکس زير

در اينصورت موس شما تغيير شکل داده شده و موس را بر روی بيضی بياوريد تا مثل تصوير زير نوشته Welcome روی آن قرار گيرد و با يک کليک نوشته بر روی آن منتقل ميگردد

بنابراين الان بايد مثل تصوير زير نوشته شما روی بيضی نشسته باشد

به مربع ریز قرمز رنگ کنار حرف W دقت کنيد

موس را روی آن برده کليد موس را پائين نگه داريد و به سمت چپ موس را حرکت دهيد

ميتوانيد در اين حالت مثل تصوير زير اتفاق رخ داده را ببينيد و هرجا کليد موس را رها کنيد نوشته در آن موقعيت ثابت ميگردد

تصوير زير بعد از رها شدن دگمه موس را نشان ميدهد اگر دقت کنيد در اين حالت هم نوشته و هم بيضی در حالت انتخاب شده باهم هستند حال ميخواهيم بيضی را از نوشته جدا کنيم

کافيست با موس بر روی بيضی رفته و راست کليک کنيد تا هم نوشته از انتخاب خارج شده و فقط بيضی در حالت انتخاب قرار گيرد و هم عبارت Delete را از کادری که باز شده کليک کنيد تا بيضی حذف شود درست مثل تصوير زير

در اين حالت ما چيزی شبيه تصوير زير را خواهيم داشت

حال نوشته دو خطی خود را يکبار کليک کنيد تا در حالت انتخاب قرار گيرد و از منوی Text بر روی Change Case کليک کنيد درست مثل تصوير زير

در اينصورت کادری مثل شکل زير برای شما باز شده که حالت مشخص شده را انتخاب کنيد و ok را بزنيد

در نتيجه تمام حروف نوشته شما حروف بزرگ خواهند شد درست مثل تصوير زير

دوستان عزيز لطفا حالتهای ديگر اين کادر را امتحان کنيد

بطور کلی در هر بخش خودتون هم با نرم افزار کار کنيد و مثلا در زمان تعيين درجه چرخش يک نوشته ميتونين بجای 45 از اعداد مختلف استفاده کنيد و تغييرات رو ببينين

پايان جلسه سوم کورل
    مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

جلسه چهارم کورل
    خب دوستان عزيز مجموعه ابزاری رو که در زير ابزار نوشتن قرار داره امروز کار ميکنيم و فکر کنم جلسه امروز جذابيت بيشتری از جلسات قبل براتون داشته باشه

بترتيب از چپ به راست ابزارهای اين گروه رو کار ميکنيم باهم
    ابتدا مثل عکس زير يک مستطيل و يک دايره در دو سمت صفحه ترسيم کنيد

حال به شکل زير دقت کنيد قسمتی که با کادر قرمز مشخص شده اگر اون فلش رو کليک کنيد جعبه رنگها باز ميشه

حال موس خود را روی هر رنگی که ببرید و کليک کنيد در آن صورت شی انتخاب شده شما از آن رنگ پر ميشود پس ابتدا مستطيل را انتخاب و يک رنگ در آن بريزيد و سپس اينکار را برای دايره با رنگی ديگر انجام دهيد ( انتخاب رنگها به عهده خودتان )

اکنون اولين ابزار از گروه مورد نظر سمت چپ رو کليک کرده و از مرکز مستطيل کليد موس را پائين گرفته و تا مرکز دايره موس را حرکت دهيد درست مثل شکل زير که من در حال حرکت دادن موس به سمت مرکز دايره هستم وقتی به مرکز دايره رسيديد کليد موس را رها کنيد

آنچه اتفاق ميوفتد در شکل زير مشخص شده

ابتدا با کليک روی بالاترين ابزار که به شکل فلش است موس را در حالت عادی قرار داده و مجموعه شکل ايجاد شده را اگر انتخاب نيست انتخاب کنيد در اينصورت در نوار بالای برنامه جائی که با کادر قرمز مشخص شده ميتوانيد عدد 20 را به عدد ديگری تغيير دهيد
    لطفا چند مرحله زير را ملاحظه و سپس اجرا کنيد

کادر قرمز مشخص شده در زير عدد 0 را تغيير خواهيم داد

و اين بخشها که در کادر قرمز عکس زير مشخص شده را امتحان خواهيم کرد

بعنوان نمونه از چپ بجای عدد 20 من عدد 10 را قرار دادم و Enter کردم سپس بجای عدد صفر عدد 360 و از سه باکس سمت راست اين کادر قرمز در تصوير پائين مورد وسطی را کليک کردم در نتيجه ميتونين تفاوت را ببينين

توصيه ميکنم حالتهای مختلف را امتحان کنيد و در نهايت با Undo کردن به حالت اوليه برگردين سپس با استفاده از ابزار ترسيم خط آزاد که در شکل پائين با کادر قرمز مشخص شده خطی مشابه عکس زير ترسيم کنيد

بعد از ترسيم خط شکل خود را انتخاب کرده و از قسمتی که در تصوير زير با کادر قرمز مشخص شده ( با کليک روی آن ) عبارت New Path را کليک کنيد
    شکل موس شما بصورت فلشی تبديل ميشود نوک آن فلش را روی قسمتی از خط ترسيم شده برده و يکبار کليک کنيد

در تصوير زير نتيجه را ملاحظه بفرمائيد
    مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

حال در قسمتی خالی از صفحه کليک کنيد تا شکل از حالت انتخاب خارج شود و فقط با کليک روی دايره اولی در سمت چپ آنرا انتخاب کرده و به سمت انتهای خط بکشيد ( برای اينکار وقتی دايره انتخاب شد کليد موس را پائين نگه داشته و دايره را حرکت دهيد )

زمانی که دايره به انتهای خط رسيد دگمه موس را رها کنيد تا شکل زير ايجاد گردد

اکنون اگر فقط خط ترسيم شده را انتخاب کنيد در کادر قرمز مشخص شده عکس زير ميتوانيد ضخامت خط را در حالت None قرار داده تا خط ديده نشود

خب ميخواهيم ابزار دوم از اين گروه رو کار کنيم ابتدا صفحه خود را خالی کنيد يا صفحه ای جديد بسازيد و بعد در وسط صفحه مستطيلی رسم کرده و داخل آنرا رنگی کنيد برای بهتر نشاندادن عملکرد اين ابزار بهتر است از رنگ روشن استفاده کنيد

بعد از ترسيم و رنگ کردن مستطيل ابزار مورد نظر را کليک کرده و موس را به مرکز مستطيل برده کليد موس را پائين نگه داريد و به سمت بالا يا پائين حرکت دهيد به شکل زير دقت کنيد

زمانی که دگمه موس را رها کنيد تصوير زير ايجاد ميشود البته ممکن است تصوير شما متفاوت تر باشد اين بستگی به نقطه ای که موس را رها ميکنيد دارد

مجددا با انتخاب فلش از جعبه ابزار موس را به حالت عادی برگردانيد و در حاليکه شکل انتخاب شده است به تصوير زير دقت کنيد دو بخش سبز و آبی مشخص شده را تغيير دهيد ضمنا موارد ديگر در کادر قرمز را امتحان کنيد

حال عينا اين مراحل را برای يک دايره انجام دهيد با اين تفاوت که بعد از انتخاب کردن دايره رنگی شده و انتخاب ابزار ، نقطه کليک اوليه موس را در بيرون از فضای دايره انجام داده و موس را کمی جابجا کنيد تا خطوط راهنما شما را از چگونگی کار آگاه کنند
    سعی کنيد تصوير زير را ايجاد کنيد

خب ابزار بعدی که در تصوير زير مشخص شده را امتحان ميکنيم ابتدا مستطيلی ترسيم کنيد و نيازی به رنگ آميزی آن نيست
    در حاليکه مستطيل انتخاب شده است ابزار مورد نظر را کليک کنيد

ابتدا موس را به مرکز مستطيل برده کليد موس را پائين نگه داشته و به سمت چپ حرکت دهيد چيزی شبيه شکل زير ايجاد ميگردد

زمانی که موس را رها ميکنيد طرح نقش ميبندد
    مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

زمانی که موس را رها ميکنيد طرح نقش ميبندد

حال مربعی را که در تصوير بالا سمت چپ انتهای فلش آبی ميبينيد ، روی آن کليد موس را پائين نگه داشته و اينبار موس را به سمت راست صفحه حرکت دهيد درست مثل تصوير زير

بعد از رها کردن موس نتيجه زير بدست می آيد

حال اين شکل را پاک کرده يا صفحه جديدی ايجاد کنيد و مستطيلی ترسيم کنيد و همين ابزار را در حالی کليک کنيد که مستطيل انتخاب شده است
    اينبار بجای اينکه کليک اول را از مرکز مستطيل انجام دهيم از خارج مستطيل انجام ميدهيم درست مثل شکل زير و موس را به سمت داخل مستطيل حرکت ميدهيم

خطوط آبی در زمان حرکت موس شکل حاصله را نشان ميدهند در نقطه ای که دوست داشتين دگمه موس را رها کنيد تا شکل ايجاد گردد
    در تمامی ابزارها با انتخاب شکل بالای صفحه نوار تنظيمات رو حتما امتحان کنيد

خب حالا يک مستطيل ميخواهيم که داخل آنرا رنگ ريخته باشيد و ابزار بعدی با توجه به شکل زير را انتخاب کنيد

کليک اول موس را در مرکز مستطيل انجام داده و کمی بسمت بيرون موس را حرکت دهيد درست مثل تصوير زير

زمانی که دگمه موس را رها ميکنيد شکل زير ايجاد ميگردد

باری ديگر اينکار رو انجام دهيد با اين تفاوت که نقطه شروع و پايان بر اساس تصوير زير باشد

نتيجه بايستی مثل عکس زير بدست آید

در اين ابزار هم حتما تنظيمات نوار بالائی را امتحان کنيد

خب برای ابزار بعدی ابتدا مستطيلی بدون رنگ نياز داريم سپس ابزاری که در تصوير زير مشخص شده را کليک کنيد
    حتما مستطيل بايستی در حالت انتخاب باشد

با انتخاب اين ابزار روی مستطيل نقاطی پديدار ميگردد که از ضلع سمت چپی ( وسط ضلع ) نقطه مربوطه را کليک کرده و موس را بسمت داخل بکشيد تا شکل زير ايجاد گردد

و بهمين ترتيب ضلع بالا و طبق عکسهای بعدی ديگر اضلاع

در نهايت شکلهای متفاوتی رو ميتونيد خيلی راحت ترسيم کنيد بعنوان نمونه ای که من انجام دادم تصوير زير ايجاد شد
    مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

10. تشكر از اين پست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

خب برای ابزار بعدی باز نياز به مستطيلی داريم بدون رنگ بعد از ترسيم و انتخاب مستطيل ابزار مشخص شده در کادر قرمز زير را انتخاب کنيد

حال از مرکز مستطيل کليد موس را پائين نگه داشته و موس را بسمت بالا حرکت دهيد بازهم خطوط راهنمای آبی شکل حاصله را به شما نشان ميدهند

اينهم نتيجه کار البته برای ديدن اين نتيجه بايستی علامت فلش جعبه ابزار را انتخاب کنيد

دوباره شکل را انتخاب کرده و همين ابزار را کليک کنيد اگر به شکل زير دقت کنيد خطی سفيد دقيقا در کادر قرمز مشخص شده لطفا موس را روی آن برده کليد موس را پائين نگه داشته و اين خط را بسمت بالا حرکت دهيد

به شکل زير دقت کنيد تا تفاوت حاصله مشخص گردد

در اينجا هم نوار تنظيمات با کادر قرمز مشخص شده که حتما مقادير مختلف را امتحان کنيد

خب آخرين ابزار از اين گروه رو کار ميکنيم ابتدا مستطيلی ترسيم داخل آنرا رنگ ريخته و در حالی که مستطيل انتخاب شده است ابزار مشخص شده را انتخاب کنيد

در قسمتی از مستطيل که در عکس زير با مربع سفيد مشخص شده کليد موس را پائين گرفته و فقط تا همون جائی که فلش و مربع مشکی هست موس را حرکت دهيد سپس دگمه موس را رها کنيد

نتيجه جالبه! نه؟
    همين کار رو دوباره انجام بدين و اينبار موس را تا بيرون مستطيل بيارين تا خودتون نتيجه رو ببينيد و حتما قسمت تنظيمات که در عکس زير مشخص شده رو با مقادير مختلف امتحان کنيد
    نوار تنظيمات هر ابزاری زمانی پديدار ميشود که شی شما انتخاب شده و ابزار شما هم کليک شده باشد

اميدوارم اين مبحث براتون جالب بوده باشه

پايان جلسه چهارم کورل
    مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

12. تشكرها از اين پست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

جلسه پنجم

خب دوستان عزيز در اين جلسه جلوه های لنز رو کار خواهيم کرد

بمنظور درک لنز اينگونه تجسم کنيد که نگاه کردن به يک شی که دارای جلوه لنز است مثل نگاه کردن به آن شی از پشت شيشه است حال شيشه ميتواند رنگی ، دودی ، تيره ، کدر حتی ذره بين و ... باشد

بنابراین برای خلق اينگونه آثار هنری بايستی دو شی داشته باشيم يکی شی اصلی که در زير قرار گرفته و ديگری شی لنز که در روی شی اصلی قرار ميگيرد و تنظيماتی که برای لنز انجام خواهيم داد

خب دقيقا طبق تصوير زير ابتدا يک مستطيل رسم کرده و داخل آنرا با استفاده از پلت رنگ طوسی 50 درصد کنيد و بعد از آن يک دايره رسم کرده و بگونه ای که در تصوير زير ميبينيد قرار دهيد. بعد از آن از منوی Effect روی Lenz کليک کنيد تا در سمت راست نرم افزار باکسی ايجاد گردد.

اکنون دايره را انتخاب کرده و از باکس سمت راست که در حال حاضر نوشته شده No Lenz Effect اولين آيتم را انتخاب کنيد

تفاوت بايد مشابه تصوير زير ايجاد گردد يعنی قسمتی از دايره که روی مستطيل قرار گرفته بعنوان نوعی شيشه ( لنز ) عمل ميکند و رنگ زير را تحت تاثير خود قرار ميدهد

همانطور که در تنظيمات زير اين باکس ملاحظه ميفرمائيد ميتوانيد عدد 50 را تغيير داده و ميزان لنز را ملاحظه کنيد

حتما اينکار را الان انجام دهيد

حال لنز دوم را انتخاب کرده و در زير عدد 50 که امکان انتخاب رنگ داريد رنگ قرمز را انتخاب کنيد نتيجه ميبايست مثل تصوير زير باشد

در اينجا هم رنگهای مختلف و اعداد مختلف را الان امتحان کنيد

حال لنز بعدی را انتخاب کرده و من در نمونه زير از رنگ سبز عکسبرداری کردم که شما رنگهای مختلف را امتحان کنيد

خب دوستان همين الان ساير لنزها را امتحان کنيد تا ببينيد هر کدام چه تاثيری دارند

در مورد يکی از لنزها قدری صحبت ميکنيم

Magnify

حتما با امتحان کردن اين لنز متوجه شديد که حالت بزرگنمائی يا زوم رو ايجاد ميکنه درست مثل اينکه از پشت يک ذره بين دارين بخشی از شی مستطيل رو نگاه ميکنيد

لطفا با استفاده از ابزار نوشتاری عبارت Welcome را نوشته و سايز آنرا روی 48 بگذاريد سپس روی دايره Right Click ( راست کليک ) کرده و از منوئی که باز ميشود بخش Order روی to front of page کليک کنيد اين کار را برای اين انجام ميدهيم که چون نوشته ما بعد از ايجاد دايره تشکيل شده لذا شی دايره زير نوشته است و تاثير لنز روی نوشته مشخص نميشود ولی با اينکار ما دايره را در بالای همه عناصر قرار داديم حال طبق تصوير زير و در حاليکه به دايره لنز Magnify اختصاص داده شده ، آنرا روی نوشته حرکت دهيد تا تاثير ذره بين را ملاحظه فرمائيد

شما با استفاده از قابليتهای مختلف لنز ميتوانيد در کارهای طراحی خود آثاری هنری خلق کنيد

لطفا مستطيل خود را به رنگهای مختلف تبديل کرده و لنزها را دوباره امتحان کنيد

بعد از اينکار تصوير منظره ای که جلسه قبل برای فتوشاپ داده بودم رو ميخواهيم بياريم توی کورل

برای اينکار ابتدا همه عناصر را پاک کنيد و بعد از منوی File گزينه Import را انتخاب کرده و تصوير مورد نظر را دوبار کليک کنيد در نتيجه شکل موس شما تغيير خواهد کرد که وقتی درون صفحه کليک کنيد آن عکس وارد کورل ميشود. سپس دايره ای ترسيم کرده و در حاليکه دايره در حالت انتخاب است حالتهای مختلف لنز را بر روی اين عکس امتحان کنيد تصاوير زير نتيجه تعدادی از اين لنزها هستند

مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

14. تشكر از اين پست

عضو فعال آواتار ترانه
    رشته
    مهندسی مکانیک
    تاريخ عضويت
    2007/5

پيش فرض

جلسه ششم
    در اين جلسه با يکی از ابزارهای ترسيم که دارای چندين حالت است کار ميکنيم
    ابزاری را که در تصوير زير ملاحظه ميکنيد انتخاب کنيد و توجه داشته باشيد که در نوار بالائی انتخابها و تنظيماتی پديدار ميشوند

با انتخاب اين ابزار از نوار بالائی اولين انتخاب که در سمت چپ قرار دارد رو انتخاب کرده و همونطور که در تصوير زير ميبينيد خواهيد توانست از کادر بازشو حالتهای مختلف ترسيم خط رو انتخاب کنيد.
    يکی از اين حالتها رو انتخاب کرده و با نگه داشتن کليد موس روی صفحه خطی ترسيم کنيد

در زمان ترسيم خط مثل شکل زير را ملاحظه خواهيد کرد

و بعد از ترسيم و رها کردن دگمه موس همان حالتی را که انتخاب کرده بوديد نقش ميبندد و در حاليکه اين شی انتخاب شده است ميتوانيد حالت آنرا تغيير دهيد
    حال حالتهای مختلفی را امتحان کنيد

انتخاب دومی که از اين ابزار داريم در تصوير زير درون کادر قرمز مشخص شده لطفا آنرا انتخاب کنيد

در اينصورت همونطور که در عکس زير ميبينيد با اين ابزار نيز ميتوانيد تنظيمات مختلفی داشته باشيد

در عکس زير ترسيم هائی با حالتهای مختلفی از اين ابزار انجام شده
    شما هم نمونه های ديگری را ترسيم کنيد

بهمين صورت انتخاب سوم ( اسپری ) از اين ابزار با حالتهای مختلف که در تصوير زير مشخص شده است

عکس زير نمونه هائی از اين ترسيم رو نشان ميدهد

حالت انتخاب بعدی چيزی تقريبا شبيه به رسم خوشنويسی است با انتخاب آن خطی را در صفحه ترسيم کنيد

عکس زير زمان ترسيم را نشان ميدهد

پس از اتمام ترسيم و رها کردن دگمه موس شکل زير نقش ميبندد که ميتواند با استفاده از جعبه رنگ داخل آنرا رنگی کنيد

عکس زير آخرين حالت از ابزار مورد نظر را نشان ميدهد

اين حالت را انتخاب کرده و مثل تصوير زير خطی ترسيم کنيد

بعد از رها کردن دگمه موس شکلی مشابه زير ترسيم خواهد شد

توجه داشته باشيد که برای هر کدام از حالتهای ذکر شده ميتوانيد با تغيير مشخصه های آن به ترسيم های گوناگونی برسيد
    توصيه ميکنم حتما مشخصه ها را در حالتهای مختلف امتحان کنيد تا زمان اجرای کار طراحی حرفه ای از اين ابزار و حالتهای مختلف آن بتوانيد بهترين بهره را ببريد
    مهربانم
    روزگارم ابریست
    من اگر تنهایم
    یاد تو با من هست

16. تشكر از اين پست

صفحه 1 از 2 12 آخرينآخرين

تاپیک های مشابه

1. تاپيك مرجع و آموزش نرم افزار Fluent
    توسط sehreh62 در تالار نرم افزارهای مکانیک
    پاسخ ها: 329
    آخرین ارسال: 3 روز پيش, 03:24 PM