صفحه 11 از 19 نخستنخست ... 789101112131415 ... آخرينآخرين
نمايش نتايج 101 تا 110 از 190

تاپیک: دانستنی های علوم دامی

  1. #101
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض

    پستانک-سطل نوع I : دارای یک لاستیک به طول یک متر که ازداخل شیر عبور کرده و پستانک در راس سطل قرار می گیرد.

    پستانک - سطل نوعII: پستانک ها در اطراف قرار دارند و شیر با نیروی جاذبه زمین به داخل پستانک هاجاری می شود و بره ها آن را می خورند.شیر همیشه در پستانک قرار دارد و تغذیه بره ها را آسانتر می کند. درسیستم اتوماتیک ، هیچ افتی در میزان رشد بره ها نسبت به سیستم سطل وجود ندارد.پستانک های ازجنس لاتکس یا لاستیک برای این کار ایده آل هستند.

    پستانک های لاستیکی دارای طول 4-3 سانتیمتر بوده و برا ی هر پستانک 5-3 راس بره در نظر گرفته می شود.برای پرورش مصنوعی بره ها دو یا سه قسمت در نظر گرفته می شود. اولین بخش، بخش عادت یا وفق دادن بره ها می باشد.بخش دوم مرحله عبور و بخش سوم بخش انفرادی است .
    بره ها از بخش دوم (عبور) به بخش عادت پذیری آورده می شود.دراین بخش اگر بره ها به تغذیه مصنوعی عادت کنند دیگر نیازی به کمک ندارند. 3-2 روز بایستی نظارت انجام شود تا از عادت کردن بره ها به پستانک ها مطمئن شویم.بره ها تازمان از شیرگیری در بخش سوم می مانند. در آغول های فلزی و تخته ای،به ازای هر راس 0.18 مترمربع و در آغولهای بتونی 0.54 مترمربع سطح به ازای هر راس بره در نظر می گیریم . اگر در زمستان ، تعداد زیادی بره را بخواهیم به طور مصنوعی پرورش دهیم ، بایستی علاوه بر اینکه دمای محیط را بالاتر از 15 درجه سانتیگراد نگهداریم،تهویه مناسب نیز انجام دهیم تا سرعت رشد بره ها در حد قابل قبولی بماند.

    آغوز و خوراک جایگزین شیر
    برای بره های تازه به دنیا امده مصرف آغوز دارای اهمیت ویژه ای است. هم برای بره هایی که توسط مادر خود تغذیه می شوند و هم برای بره هایی که به طور مصنوعی تغذیه می شوند آغوز باعث افزایش قدرت زنده مانی و منبع اجزای غذائی ویژه می باشد . علاوه براین که از لحاظ انرژی و پروتئین غنی می باشد،دارای آنتی کورها و گولوبولینهای مورد نیاز بره است.
    بره ها بایستی در 24-18 ساعت اول زندگی آغوز مصرف نمایند.36-24 ساعت بعد از تولد میزان جذب مواد حیاتی آغوز از روده از روده باریک به میزان قابل توجهی کاهش می یابد . به بره هایی که می خواهیم بهصورت مصنوعی پرورش دهیم بایستی توسط شیشه و پستانک آغوز خورانده شود و یا اجازه دهیم تا در 6 ساعت اول زندگی از مادر خود تغذیه نماید.
    بره های تازه به دنیا آمده به مصرف 20 میلی لیتر آغوز به ازای هر 0.5 کیلوگرم وزن زنده بدن نیازمندند.این مقدار در 4 دفعه با فواصل مساوی داده می شود.می توان آغوز اضافی را منجمد نموده و برای مصارف آینده نگهداری نماییم. اگر از گوسفندان آغوز کافی برای تغذیه بره تامین نشود این کمبود را می توان از آغوز گاو تامین نمود برای اینکه آنتی کورهای موجود در آغوز منجمد دناتوره نشوند بایستی به صورت غیرمستقیم گرما داده شود و بدین طریق با حفظ آنتی کورهای آغوز به آرامی ذوب نموده و به مصرف بره برسانیم.
    آغوز منجمد را داخل کیسه داخل آب گرم قرار می دهیم . برروی کیسه حاوی آغوز به آرامی آب گرم می ریزیم و تا ذوب آغوز منجمد ادامه می دهیم.خوراک های آماده شده به عنوان جایگزین شیر بایستی صرفا برای بره ها آماده شده باشند و خوراک جایگزین تولید شده ب شیر گاو برای بره ها مناسب نمی باشد زیرا ذرات چربی موجود درشیر آماده شده برای بره ها بایستی در اندازه های مساوی (هموژن) باشند. شیر گاو به علت وجود لاکتوز زیاد می تواند باعث اسهال و درنتیجه مرگ و میر بره ها شود.

  2. #102
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض

    ترکیبات یک غذای جایگزین شیر برای تغذیه بره ها در جدول 1 آورده شده است :
    پروتئین خام
    24-22%
    چربی
    35-25%
    خاکستر
    8-5%
    سلولز خام
    1-0.5%
    ویتامین A
    20.000 IU/kg
    ویتامین D
    5000 IU/kg
    ویتامین E
    100-50 IU/kg
    لاکتوز
    25-22%
    چون خوراک جایگزین که به حالت پودر است دارای چربی بالا می باشد بایستی با آب ولرم مخلوط نماییم تا حل شود. محلول سرد شده در دمای 4-2 درجه سانتیگراد باید نگه داشته شود. با مکش مداوم خوراک جایگزین عوارض گوارشی ناشی از تغذیه مصنوعی به حداقل می رسد.خوراک جایگزین سرد بوده و از فعالیت میکروارگانیسم ها جلوگیری میکند. ظروف شیر و پستانک هارا هر 2،3 روز یکبار از هم جدا کرده و با آب و مایع ظرفشویی می شوییم و پستانک های پاره شده و خسارت دیده را تعوی می نماییم تا اتلاف شیر به حداقل برسد. خوراک جایگزین از یک روز قبل آماده شده و در یخچال نگهداری می شود.مصرف شیر با توجه به وزن زنده بره ها و سن بره ها به طور متوسط روزانه مصرف غذای جایگزین 1.1-1.5 و 1.7کیلوگرم در روز و یا به طور متوسط 0.93 کیلوگرم در روز می باشد.

    انتخاب بره برای پرورش مصنوعی
    پرورش مصنوعی به منظور پایین آمدن میزان مرگ و میر در بره ها اعمال می شود . بره های زیادی یا بره هایی که مادرش مرده است بایستی به میش پرشیر دیگر سپرده شود.در نژادهایی که دو قلوزایی بیشتری دارد مانند سقزی یا کردی پرورش مصنوعی اعمال می شود.عموما بره های با جثه بزرگ و پرحرکت برای پرورش مصنوعی انتخاب میشوند.بره های ضعیف را بایستی به مادر خود سپرد.اما برخی از تحقیقات اظهار می دارند که گوسفندهای حاصل از پرورش مصنوعی دقیق وزن زنده بالاتری نسبت به گوسفندهایی که به طور طبیعی پرورش یافته اند دارا می باشند.اگر گوسفند3 یا4 بره به دنیا آورد 2 راس از بره ها را به منظور پرورش مصنوعی انتخاب می نماییم.این انتخاب را 2 الی 6 ساعت بعد از تولد باید انجام دهیم. با طولانی تر شدن زمان انتخاب بره ها به سوء تغذیه و عوارض متابولیکی دچار خواهند شد.

    شروع پرورش مصنوعی
    برای شروع پرورش مصنوعی باید مطمئن بود که بره ها در طی پرورش مصنوعی آغوز کافی دریافت نموده باشند.بدین منظور بره باید 4 الی 6 ساعت برای تغذیه از میش رها شود.میتوان آغوز مستقیما از پستان مادر یا ازطریق پستانک دریافت کند. برای اینکه بعد از خوردن آغوز بره ها قدرت مکش خوبی داشته باشند قبل از تغذیه با غذای جایگزین 4 الی 6 ساعت بایستی صبر کرد .اما اگر مدت دادن غذای جایگزین طول بکشد رغبت بره ها برای مکش کم می شود.برای جلوگیری از عارضه ((عضله سفید)) به بره ها به ازای هر 0.5 کیلو وزن زنده بدن یک دز آمپول
    e- سلنیوم و یا سولفاست که حاوی 0.25 میلی گرم سلنیوم است تزریق شود. سرپستانک را به دهان بره مالیده و به آرامی چانه پایین را باز کرده و در دهان بره قرار می دهیم تا شروع به مکش نماید.از پشت بره گرفته و به سمت پستانک هدایت می کنیم . این حرکات باید جایگزین حرکات طبیعی میش مادر در شیر دادن به بره را وانمود نماید.هر 4 الی 6 ساعت یکبار بره ها باید به مکیدن پستانک عادت داده شوند.
    2الی3دفعه انجام این کار کفایت میکند.بره های بزرگتر از دوروزه برا یاینکه به پستانک مصنوعی عادت نمایند دست کم 4 الی 6 دفعه عادت پذیری لازم است. عادت دادن بره ها به منظور قطع نیاز به کمک انسانی انجام می شود. در ابتدا بایستی خوراک جایگزین سرد باشد.اصلا از خوراک ولرم استفاده نشود. برخی از بره ها گوسفندهای بزرگتر را به عنوان مادر خود می پندارند و سر خود را به شکم و پشت گوسفند می مالد که این بره ها به سختی به پرورش مصنوعی خو می گیرند و اغلب در اثر گرسنگی می میرند. بدین دلیل بره هایی که این رفتار را نشان می دهند از رمه دور می شوند.
    اغلب بره ها 1 الی 2 روز در مرحله عادت پذیری می مانند و بعداز عادت انها به تغذیه شیر مصنوعی به سییستم اتوماتیک منتقل می کنیم.دراین بخشها باید دقت کنیم که با بره های دیگر قاطی نشود. تغذیه و بهداشت مناسب باعث می شود که هر بره روزانه 300 الی 375 گرم به وزن زنده خود بیافزاید.

    غذای مکمل و آب
    درسیستم اتوماتیک به بره ها به طور آزادانه امکان نوشیدن شیر داده می شود.بر اساس ماده خشک غذای حاوی 18الی 20 درصد پروتئین بایستی داده شود .این غذا که یک جیره استارتر برای بره ها می باشد در جدول 2 آمده است:
    ماده خام
    %
    ذرت
    62.0
    کنجاله سویا (44%CP)
    31.0
    ملاس
    4.5
    سنگ آهک (کربنات کلسیم)
    2.0
    مواد معدنی (مینرال)
    0.5
    بره های تازه به دنیا آمده هنوز مکانیسم نشخوار ندارند.بدین دلیل پروتئین مصرفی ازنوع NPN نمی باشد و از منابع طبیعی پروتئینی تامین شده است.پیلت های مورد استفاده بایستی در قطعات بزرگ بریده شده باشند. بره های با سن کم هم شروع به مصرف کنسانتره در مقادیر کم می نمایند.بدین دلیل در 21 الی 30 روزگی بره ها ازشیر گرفته می شوند و به مصرف خوراکهای نرمال شروع می کنند. آخورها باید طوری ساخته شوند که حداقل ریخت و پاش ، حداقل پرت و حداقل آلودگی با فضولات را دارا باشند.
    بایستی در محل پرورش سنگهای لیس زدنی معدنی برای تامین مینرال وجود داشته باشد.

    از شیر گرفته شدن بره ها
    به دلیل اینکه خوراک جایگزین گران است بره ها به زودی به مصرف علوفه عادت داده می شوند. البته قبل از اینکه بره ها کاملا از شیر گرفته شوند بایستی به غذاهای فیبردار عادت داده شوند.به خاطر اینکه بره ها در هنگام از شیرگیری استرسی نداشته باشند در ابتدا خوراک جایگزین را از محیط دور میکنیم. تا 7 الی 10 روز بعد از شیرگرفتن غذای کمتری را بره ها مصرف می کنندو در نتیجه لاغر می شوند.بره ها در 15 الی 20 روزازشیرگرفته می شوند. اما مهمترین مساله در زمان از شیرگیری بره ها وزن زنده بره می باشد.بهترین وزن ازشیرگیری 9 کیلوگرم وزن زنده می باشد . بره ها به صورت گروهی از شیر گرفته می شوند(به خاطر کاهش استرس) و اگر در محیط جدید نیز غذای قبل ازشیرگیری باشد بره ها استرس خواهند داشت.
    بره ها تا رسیدن به 18 کیلوگرم بایستی از غذای حاوی 20-18%
    CP تغذیه نمایند. این باعث می شود عوارض ناشی از کمبود پروتئین در آینده که با غذاهای با فیبر بالا تغذیه میشوند به حداقل برسد.
    بره ها بعد از مصرف 1200-900 گرم غذای جایگزین شیر یا در حدود 4 هفتگی از شیر گرفته می شوند. البته باید مطمئن بود که این بره ها دیگر می توانند از خوراکهای دارای فیبر تغذیه نمایند.


  3. #103
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض

    شروع پرورش مصنوعی
    برای شروع پرورش مصنوعی باید مطمئن بود که بره ها در طی پرورش مصنوعی آغوز کافی دریافت نموده باشند.بدین منظور بره باید 4 الی 6 ساعت برای تغذیه از میش رها شود.میتوان آغوز مستقیما از پستان مادر یا ازطریق پستانک دریافت کند. برای اینکه بعد از خوردن آغوز بره ها قدرت مکش خوبی داشته باشند قبل از تغذیه با غذای جایگزین 4 الی 6 ساعت بایستی صبر کرد .اما اگر مدت دادن غذای جایگزین طول بکشد رغبت بره ها برای مکش کم می شود.برای جلوگیری از عارضه ((عضله سفید)) به بره ها به ازای هر 0.5 کیلو وزن زنده بدن یک دز آمپول
    e- سلنیوم و یا سولفاست که حاوی 0.25 میلی گرم سلنیوم است تزریق شود. سرپستانک را به دهان بره مالیده و به آرامی چانه پایین را باز کرده و در دهان بره قرار می دهیم تا شروع به مکش نماید.از پشت بره گرفته و به سمت پستانک هدایت می کنیم . این حرکات باید جایگزین حرکات طبیعی میش مادر در شیر دادن به بره را وانمود نماید.هر 4 الی 6 ساعت یکبار بره ها باید به مکیدن پستانک عادت داده شوند.
    2الی3دفعه انجام این کار کفایت میکند.بره های بزرگتر از دوروزه برا یاینکه به پستانک مصنوعی عادت نمایند دست کم 4 الی 6 دفعه عادت پذیری لازم است. عادت دادن بره ها به منظور قطع نیاز به کمک انسانی انجام می شود. در ابتدا بایستی خوراک جایگزین سرد باشد.اصلا از خوراک ولرم استفاده نشود. برخی از بره ها گوسفندهای بزرگتر را به عنوان مادر خود می پندارند و سر خود را به شکم و پشت گوسفند می مالد که این بره ها به سختی به پرورش مصنوعی خو می گیرند و اغلب در اثر گرسنگی می میرند. بدین دلیل بره هایی که این رفتار را نشان می دهند از رمه دور می شوند.
    اغلب بره ها 1 الی 2 روز در مرحله عادت پذیری می مانند و بعداز عادت انها به تغذیه شیر مصنوعی به سییستم اتوماتیک منتقل می کنیم.دراین بخشها باید دقت کنیم که با بره های دیگر قاطی نشود. تغذیه و بهداشت مناسب باعث می شود که هر بره روزانه 300 الی 375 گرم به وزن زنده خود بیافزاید.

    غذای مکمل و آب
    درسیستم اتوماتیک به بره ها به طور آزادانه امکان نوشیدن شیر داده می شود.بر اساس ماده خشک غذای حاوی 18الی 20 درصد پروتئین بایستی داده شود .این غذا که یک جیره استارتر برای بره ها می باشد در جدول 2 آمده است:
    ماده خام
    %
    ذرت
    62.0
    کنجاله سویا (44%CP)
    31.0
    ملاس
    4.5
    سنگ آهک (کربنات کلسیم)
    2.0
    مواد معدنی (مینرال)
    0.5
    بره های تازه به دنیا آمده هنوز مکانیسم نشخوار ندارند.بدین دلیل پروتئین مصرفی ازنوع NPN نمی باشد و از منابع طبیعی پروتئینی تامین شده است.پیلت های مورد استفاده بایستی در قطعات بزرگ بریده شده باشند. بره های با سن کم هم شروع به مصرف کنسانتره در مقادیر کم می نمایند.بدین دلیل در 21 الی 30 روزگی بره ها ازشیر گرفته می شوند و به مصرف خوراکهای نرمال شروع می کنند. آخورها باید طوری ساخته شوند که حداقل ریخت و پاش ، حداقل پرت و حداقل آلودگی با فضولات را دارا باشند.
    بایستی در محل پرورش سنگهای لیس زدنی معدنی برای تامین مینرال وجود داشته باشد.

    از شیر گرفته شدن بره ها
    به دلیل اینکه خوراک جایگزین گران است بره ها به زودی به مصرف علوفه عادت داده می شوند. البته قبل از اینکه بره ها کاملا از شیر گرفته شوند بایستی به غذاهای فیبردار عادت داده شوند.به خاطر اینکه بره ها در هنگام از شیرگیری استرسی نداشته باشند در ابتدا خوراک جایگزین را از محیط دور میکنیم. تا 7 الی 10 روز بعد از شیرگرفتن غذای کمتری را بره ها مصرف می کنندو در نتیجه لاغر می شوند.بره ها در 15 الی 20 روزازشیرگرفته می شوند. اما مهمترین مساله در زمان از شیرگیری بره ها وزن زنده بره می باشد.بهترین وزن ازشیرگیری 9 کیلوگرم وزن زنده می باشد . بره ها به صورت گروهی از شیر گرفته می شوند(به خاطر کاهش استرس) و اگر در محیط جدید نیز غذای قبل ازشیرگیری باشد بره ها استرس خواهند داشت.
    بره ها تا رسیدن به 18 کیلوگرم بایستی از غذای حاوی 20-18%
    CP تغذیه نمایند. این باعث می شود عوارض ناشی از کمبود پروتئین در آینده که با غذاهای با فیبر بالا تغذیه میشوند به حداقل برسد.
    بره ها بعد از مصرف 1200-900 گرم غذای جایگزین شیر یا در حدود 4 هفتگی از شیر گرفته می شوند. البته باید مطمئن بود که این بره ها دیگر می توانند از خوراکهای دارای فیبر تغذیه نمایند.

    مراقبت و بهداشت
    در بره هایی که به طور مصنوعی بزرگ شده اند بایستی واکسن ((آنتروتوکسمی)) تزریق شود . اولین بار در آغاز مصرف غذای جایگزین شیر و بار دوم سه هفته بعد از بار اول تزریق می شود.(مخصوصا در بره هایی که کمتر آغوز خورده اند).
    اگر در بره ها اسهال دیده شود بایستی بهداشت آب و حرارت و خاک محیط بررسی شود و در صورت پیشرفت عوارض به دامپزشک مراجعه شود.

    اصولی که در پرورش مصنوعی بره ها بایستی رعایت شود:
    1- یک منبع شیر بایستی تامین شده و آغوز منجمد همیشه در دسترس باشد
    2- از بین بره های ضعیف و متعدد فعالترین آنها انتخاب شود.
    3- مطمئن شویم که در 12 الی 18 ساعت اول زندگی بره ها آغوز کافی خورده اند.
    4- برای هر 0.5 کیلوگرم وزن زنده 0.25 میلی گرم سلونیوم تزریق شود ( ضد عارضه عضله سفید )
    5- غذای جایگزین بایستی مناسب با سیسیتم گوارشی بره ها باشد.
    6- به منظور پایین آمدن فعالیت میکروارگانیسم ها شیر مصنوعی بایستی در 8 ال 15 درجه سانتیگراد مصرف شود
    7- تا زمانی که بره ها خودشان بتوانند از پستانک مصنوعی تغذیه نمایند،بایستی به آنها کمک کنیم تا عادت نمایند
    8- 3 الی 5 روز اول مراقبت ویژه ای را روی نحوه تغذیه بره ها اعمال نماییم تا مطمئن باشیم بره ها به مکیدن شیر مصنوعی عادت کرده اند
    9- وسایل و تجهیزات تغذیه مصنوعی بایستی هر 2 الی 3 روز کنترل شود و کپسول و پستانک های خسارت دیده تعویض شود
    10- در هنگام از شیرگیری بره ها باید 9 کیلوگرم وزن زنده داشته باشند.
    11- بره ها به آنتروتوکسمی نوع
    D و C حساسند و باید دوبار برعلیه آن واکسینه شوند
    12- وقتی بره ها به 18 الی 20 کیلوگرم رسیدند میزان بالای پروتئین جیره کاسته می شود.
    13- در مراتع باکیفیت چرا شوند و علوفه خوب مصرف کنند.

    ترجمه : علیرضا لطفی ( مهندسی علوم دامی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر)
    منبع پارس بیولوژی

  4. #104
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض پرورش گوسفند قره گل



    رمضانعلی عزیزی-عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

    مقدمه
    یکی از برکتها و نعمت های خداوند برای ما انسانها گوسفند است. گروهی عقیده دارند که ایران اولین سرزمین پرورش گوسفند در جهان است. سپس از این منطقه گوسفند ها به همه قسمتهای جهان پراکنده شده اند. در کشور ما بیشتر از 25 نوع و نژاد گوسفند وجود دارد. زیرا گوناگونی آب و هوا، در قسمت های مختلف کشور ما زیاد است و هر نوع گوسفندی با آب و هوای به خصوصی سازگاری دارد. به طور معمول گله داران انتظار دارند که گوسفندان همه نوع محصولی مثل گوشت، شیر، پشم، پوشت و غیره تولید کنند. بیشتر نژادهای گوسفند هم این محصولات را تولید می کنند، اما هر نژادی در تولید یک محصول استعداد بیشتری دارد . بنابر این گوسفندان را بر این اساس تقسیم بندی می کنند.
    یک گروه از گوسفندان ایرانی، گوسفند پوستی هستند. یعنی پوست بره بسیار زیبایی را تولید می کنند. این گروه، سه نژاد مهم دارند: 1- نژاد قره گل خراسان 2- نژاد کبوده شیراز 3- نژاد زندی.

    پوست بره قره گل چه فرقی با پوست دیگر بره ها دارد ؟
    به طور معمول در همه نژاد های گوسفند، موهای روی پوست بره هایی که تازه به دنیا آمده اند، دارای پیچیدگی و حتی گل هایی است. تعدادی از این نوع پوست ها هم وارد بازار تجارت می شود. اما پوست بره قره گل ویژگی هایی دارد که در پوست بره های دیگر دیده نمی شود.پوست بره قره گل پر پیچ و گل است. در پوست این نوع بره، موها طوری قرار گرفته اند و به هم تابیده اند که نقش و نگارهایی را روی پوست بوجود می آورند. به علاوه کشش موو درخشندگی و زیبایی پوست در این بره ها با نژادهای دیگر به طور کلی فرق می کند. به همین سبب از سالهای دور تا کنون، تجارت پر سود پوست بره قره گل در تمام جهان وجود داشته است. پوست بره قره گل ارزش زیادی دارد. کشورهای اصلی تولید کننده پوست این نوع بره ایران، افغانستان و ازبکستان هستند. به دلیل ارزشمندی این نوع پوست جدود 50 کشور دیگر هم چند سال است که در حال پرورش این نژاد هستند.نکته: موهای روی پوست بره های قره گل، نظم به هم پیچیدگی و درخشندگی به خصوص و زیبایی دارد.

    ویژگی های یک گوسفند قره گل خوب
    هر دامدار برای انتخاب گوسفند باید از ویژگی های آن نژاد آگاهی داشته باشد. گوسفند اصیل قره گل که با نژاد دیگری آمیخته نشده باشد، یعنی آنرا (دوبر ) نکرده باشند، این ویژگی ها را دارد:
    § تا حدودی درشت اندام با بدنی کشیده و دست ها و پاهای نازک، بلند، کشیده و خشک است.
    § سر آن معمولاً کشیده است و برجستگی کمی روی پیشانی و بینی دارد.
    § گوشها پهن، دراز و آویخته است.
    §به جای دنبه، دارای دم پهنی است و انتهای آن حالت برگشته دارد.
    §در این نژاد، قوچ ها شاخدار میشها بدون شاخ هستند.

    رنگ بدن گوسفند قره گل
    رنگ اصلی گوسفندان قره گل از زمانی که بره هستند، مشخص است. بیشتر گوسفندان قره گل خراسان، سیاه رنگ هستند که به آنها (طوس) هم گفته می شود. تعداد بسیار کمی از آنها به رنگ خاکستری یا (چال) و قهوه ای یا (سور) دیده می شوند. بره های قره گل سیاه از تولد تا حدود یک سالگی، سیاه یکدست هستند. با بالا رفتن سن، رنگ تنه کم کم خاکستری می شود. بعد از دو سالگی، سیاهی رنگ فقط در ناحیه سر و انتهای دست و پا باقی می ماند.

    منطقه پرورش گوسفندان قره گل
    گوسفند قره گل، دام بسیار مقاوم و پر تحرکی است. منطقه های پرورش این گوسفند، دشت خشک و گرمی است که مقدار بارندگی در آنجا کمتر از 250 میلی متر در سال باشد. این گوسفندان می توانند در تابستان در گرمای 45 درجه سانتی گراد در مراتع چرا کنند و در زمستان هم تا 30 درجه سانتی گراد زیر صفر سرما را تحمل کنند. گوسفندان قره گل می توانند در مراتع های فقیر که کم علوفه هستند، چرا کنند.
    به طور کلی محل زندگی و پرورش گوسفند قره گل، منطقه های گرم و سوزان، صحراهای کم آب و علف با رطوبت بسیار کم است. این منطقه زمستانهای سرد ویا یخبندانی دارند. منطقه پرورش قره گل سیاه در ایران، در شمال شرق استان خراسان در منطقه سرخس است. این منطقه دنباله صحرای خشک و بی آب و علف قره قوم است.
    نکته: گوسفند قره گل در منطقه های کم آب و علف، گرم و سوزان، پرورش پیدا می کند.

    پرورش پوست مناسب در بره قره گل
    گله داران عزیز، مرغوب بودن و زیبایی پوست بره قره گل به خالص بودن گله بستگی دارد. به علاوه، خصوصیت هایی که از پدر و مادر بره می رسد نیز در مرغوب بودن و زیبایی پوست نقش زیادی دارد. بهترین پوست آنهایی هستند که نازک، درخشنده و دارای موهای کوتاه و گلهای مرتب باشند. رنگ پوست هم در قیمت آن بسیار موثر است. پوست هایی که رنگ های طلایی، نقره ای و رنگ های گوناگون دیگر هستند، ارزش بیشتری دارند. برای بدست آوردن پوست با گلهای مناسب، بره های نوزاد را تا دو سه روز پس از تولد ذبح می کنند. زیرا با بزرگ شدن بره کم کم گلها شکفته و باز می شوند. درنتیجه زیبایی خود را از دست می دهند.
    نکته :بهترین پوست بره قره گل، پوستی است که نازک، دارای موهای کوتاه و گلهای مرتب و درخشنده باشد.

    چه کار کنیم تا یک گله قره گل مناسب داشته باشیم؟
    دامدار گرامی، برای داشتن یک گله مناسب، ابتدا باید کار خالص کردن گله را انجام دهید. برای این کار، تمام میشهای دوبر و آنهایی که شکل ظاهری قره گل را ندارند از گله خارج کنید. به علاوه گوسفندان پیر، بیمار و قصر را باید از گله خارج کرده و فروخته شوند. کار بعدی، انتخاب قوچهای اصلاح شده خوب برای جفتگیری با میشها ی گله است. زیرا قوچ قره گل اصلاح شده، بره هایی با پوست های مرغوب تولید می کند. گله داران با سابقه، بره های نر با پوست زیبا و مرغوب را انتخاب و نگهداری می کنند. یا از گله های دیگر می خرند. به این ترتیب، بعد ها از این بره ها در بارور ساختن گله استفاده می کنند. ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند قره گل در شهرستان سرخس، بهترین قوچها و شیشک های اصلاح شده را تولید می کند. این ایستگاه بهترین گوسفند قره گل را در اختیار گله داران قرار دهد.نکته: قوچهایی که برای بارور ساختن کله انتخاب می شوند، نقش مهمی در اصلاح نژاد گوسفندان دارند.


  5. #105
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض

    به گوسفندان اهمیت بدهید.
    با استفاده از مطالبی که گفتیم، می توانید یک گله بسیار خوب قره گل داشته باشید. برای این که گوسفندان گله شما تولید مناسبی داشته باشند، باید سالم نگهداری شوند. می دانید که انگل های خارجی وداخلی به گوسفندان آسیب های زیادی وارد می کنند. در نتیجه تولید آنها کم می شود. با مشورت دامپزشکی منطقه در زمان مناسب به گوسفندان، داروهای ضد انگل بدهید. برای از بین بردن انگلهای خارجی هم برای دام ها از حمام ضد کنه استفاده کنید. با تزریق واکسن از برخی بیماریها مانند بروسلوز، آبله، پرخوری، سیاه زخم و تب برفکی می توان پیشگیری کرد.
    نکته: پیشگیری بهتر از درمان است. واکسن های لازم را با مشورت دامپزشکی به گوسفندان تزریق کنید.

    خلاصه مطالب:
    § ایران اولین سرزمین پرورش گوسفند در جهان بوده است.
    § بیشتر از بیست و پنج نژاد در کشور ما وجود دارد.
    § گوناگونی آب و هوا در کشور ما وجود دارد.
    § گوناگونی آب و هوا در کشور ما باعث شده که نژادهای مختلف گوسفند داشته باشیم.
    § گوسفندان پوستی کشور، قره گل خراسان، کبوده شیراز و زندی هستند.
    § موهای روی پوست بره قره گل دارای نظم، به هم پیچیدگی، درخشندگی، نقش و نگار و گلهای زیبایی است.
    § در گوسفند قره گل، دست و پا ظریف و نازک، بدن کشده و دم کوتاه است.
    § رنگ بدن در بره قره گل سیاه است و هرچه سن بالا می رود خاکستری می شود.
    § پوست های رنگی قره گل ارزش بیشتری دارند.
    § منطقه پرورش گوسفند قره گل، منطقه های بیابانی و کم آب و علف است.
    § پوست مرغوب بره قره گل نازک، درخشنده، با موهای کوتاه و گلهای مرتب است.
    § با استفاده از قوچهای اصلاح شده قره گل بره های بهتر به دست می آید.
    § تزریق واکسن در زمان مناسب به گوسفندان، موجب پیشگیری از بیماریها می شود.

    نکته های مفید:
    § پوست بره قره گل نظم، درخشندگی و نقش و نگار زیبایی دارد.
    § گوسفند قره گل در بیابان های کم آب و علف پرورش می یابد.
    § با استفاده از قوچ های اصلاح شده قره گل، بره های بهتری به دست می آید.
    § پوستهای رنگی بره قره گل ارزش بیشتری دارد.
    § برای داشتن گله مناسب، به سلامتی و تغذیه گوسفندان خود اهمیت بدهید.
    § تزریق واکسن در زمان مناسب، موجب پیشگیری از بیماری ها می شود.
    § گوسفندان قره گل به رنگ های سیاه، خاکستری و قهوه ای هستند.
    § گوسفندان قره گل در برابر سرما و گرما مقاوم هستند.

  6. #106
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض محاسن و معایب پرورش گوسفند

    شناخت پرورش گوسفند و اهمیت آن

    بدون شک کوچکی جثه، قابلیت رام شدن و بهره دهی زیاد از نقطه نظر تولید گوشت، شیر و پشم وسایر فرآورده های آن باعث شده است که نظر انسان به این حیوان جلب گردد. در ایران علوفه مراتع متغییر است و گوسفندان همانند شتر مواد لازم را در بدن خود به صورت دنبه و دیگر مواد ذخیره می کند. به خاطر مسایل مذهبی و اهمیت قربانی کردن، گوشت گوسفند در درجه اول و دیگر فرآورده های آن در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
    به علت عدم آگاهی گوسفندداران ایرانی اغلب گوسفندان ایرانی اصالت خود را از دست داده و به صورت ناخالص در آمده اند.
    دامنه های سلسله جبال زاگرس در جنوب غربی و مرکز و سلسله جبال البرز در شمال ایران مناطق مناسبی برای پرورش گوسفند در ایران هستند.

    محاسن و معایب پرورش گوسفند

    محاسن:
    1. گوسفند یک حیوان نسبتاً خوش بنیه ای است که آب و هوای متغییر و خشک را تحمل می کند و با فقیرترین علوفه و غذل ها را رشد خود ادامه می دهد.
    2. بوسیله گوسفند می توان زمین های نا مرغوبی که برای کشت و زرع مناسب نیست با ایجاد مرتع مصنوعی مورد استفاده قرار داد.
    3. گوسفند در مقایسه با سایر دام ها به جیره نگهداری کمتری احتیاج دارد و بیشتر غذایی را که دریافت می کند صرف تولید رشد و نمو خود مینماید. به همین سبب در بیشتر کشورهای دنیا از نقطه نظر اقتصادی در رتبه اول قرار دارد.
    4. انواع فرآورده های گوسفند را در تمام طول سال می توان به بازار عرضه کرد، به همین جهت دامدار کمتر با مشکلات مالی مواجه می شود.
    5. برگشت سرمایه نسبتاً سریع است، به عنوان مثال بره را در 3 ماهگی یعنی 8 ماه پس از آبستنی می توان فروخت.
    6. عادت گوسفند از نظر دفع فضولات و به ویژه در نقاط مرتفع چراگاه و مرتع از نظر تقویت و کود دهی خاک مورد توجه و اهمیت است.
    7. پشم حاصله را می توان به راحتی انبار کرد و در زمان مناسب به بازار عرضه کرد یا به مسافت های دور فرستاد.
    8. چربی خالص پشم (لالولین) که از پساب حاصله از شستشوی پشم به وسیله روش های شیمیایی جدا می گردد به عنوان مخلوط کننده کرم های آرایشی و طبی استفاده می گردد.

    معایب:
    1. گوسفند معمولاً از نظر حیوانات مهاجم به ویژه سگ و گرگ در معرض مخاطره است.
    2. گوسفند در برابر آسیب ها و بیماری ها و به ویژه عوارض انگلی نسبت به سایر دامها بیشتر حساس است.
    3. حرفه چوپانی از نظر اجتماعی چندان چشمگیر نیست و به همین جهت سیستم چوپانی پرورش گوسفند معمولاً با کمبود افراد مجرب مواجه است.
    4. الیاف مصنوعی که از ترکیبات شیمیایی و رزین تولید می شود می تواند به عنوان ماده جایگزین پشم با آن رقابت نماید.

  7. #107
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض

    اهمیت استفاره از مراتع در پرورش گوسفند

    در بیشتر مناطق دنیا پروش گوسفند به صورت چرای آزاد یعنی به شکل همان سنت اولیه انسان با استفاده از مراتع طبیعی انجام می پذیرد.

    انواع چرا

    1. چرای گسترده یا آزاد: به دو نوع نوع گسترده نسبی و مطلق تقسیم می گردد که در نوع اول گله در کل طول سال در کل مرتع چرا می کند ولی در حالت دوم قسمتی از مرتع برای جمع آوری غذای زمستانی حفظ می گردد.
    2. چرای انتقالی یا بسته: در این روش مرتع به وسیله حصار به قطعات مختلفی تقسیم می گردد و گوسفندان در هر ایامی از سال در قسمتی از مرتع به سر می برند. از تفاوت هایی که این روش با روش گسترده دارد این است که به علت بسته بودن گیاهان نا مطبوع هم به مصرف گوسفند میرسد.
    3. چرای مخلوط : گاهی اوقاط و بر حسب شرایط می توان حیوان دیگری را در چرای گوسفند وارد ساخت، از انواع چرای مخلوط می توان چرای گوسفند و گاو،میش و بره نام برد.

    موقع چرا

    معمولاً گوسفند از اوایل فصل بهار قادر به انتقال به چراگاه می باشد و اگر چه انتخاب زمان انتقال در هر نقطه بستگی به شرایط آب و هوایی، ارتفاع، نوع خاک و بالاخره نوع گیاه دارد ولی توجه به دو نکته لازم و ضروری است. اولاً آن که گیاهان سمی در بهار زودتر از سایر گیاهان ظاهر می شوند و پیش چرای گوسفند در این مناطق می تواند باعث تلفاتی در گله گردد. ثانیاً هنگامی می توان از چراگاه استفاده نمود که ارتفاع ساقه های علوفه دست کم به 10 تا 12 سانت رسیده باشد. با این ترتیب هر قدر در عقب انداختن چرا به اواسط بهار سعی شود در حفظ و نگهداری مرتع تلاش بیشتری مبذول گردیده.

    ظرفیت چرای مرتع

    بر حسب تعریف، حداکثر تعداد گوسفندی که می تواند در در هر سال در محدوده خاصی و در مدت معینی چرا کند و سطح تولید مرتع از نظر کمیت و کیفیت تغییر نکند ظرفیت چرای مرتع نامیده می شود.
    مدت معین چرا از نظر آنکه در سطح تولید مرتع تغییری حاصل نگردد در ایران به صورت متوسط حدود 100 روز است.
    بر اساس آخرین آمار تعداد دام موجود در کشور حدود 80 میلیون واحد دامی است و که از این تعداد با توجه به ضریب وابستکی انواع مختلف دام به مرتع حدودو 50 میلیون واحد دامی کشور کاملاً وابسته به مراتع می باشند که براساس موجود حدود 5/35 میلیون واحد دامی اضافه در مراتع چرا می کنند یا به زبان دیگر میتوان گفت از مراتع موجود 3 تا 5/3 برابر ظرفیت مجازبهره برداری می شود که این باعث تخریب و کاهش مراتع می گردد.

    شناسایی و قضاوت گوسفند

    ابتدا باید هدف از پرورش را مشخص نمود سپس نژاد را انتخاب کرد.معمولاً دو صت را با اولویت قرار دادن یکی از آنها در نظر می گیرند.(مانند زیر)

    صفت اصلی
    صفت فرعی

    گوشت
    پشم

    پشم
    گوشت

    گوشت
    شیر

    شیر
    پشم


    جایگاه و تجهیزات لازم برای پرورش گوسفند

    پرورش گوسفند در مقایسه با پرورش گاو به تجهیزات و امکانات کمتری احتیاج دارد و در اکثر کشورهای دنیا گوسفندان در بیشتر ایام سال به صورت آزاد پرورش می یابند و در فصل زمستان و ایام نا مساعد هوا در محیط های بسته به سر می برند. گوسفند حیوانی است که تنها از کوران باد و رطوبت نامناسب رنج میبرد و در برابر بسیاری از تغییرات جوی بردبار و مقاوم است. پس از احداث جایگاه باید به دسترسی آسان آب توجه داشت چرا که آب نیاز اولیه است.

    آغل

    تقسیمات داخلی آن باید به گونه ای باشد که بتوان آن را با توجه به نیاز و شرایط تغییر داد، مثالاً اگر دامدار مایل باشد فضایی برای نگهداری گوسفندان داشتی فراهم کند با اندک تغییراتی آن را فراهم کند. از جمله مسایلی که باید در نظر داشت عبارتند از دیوار چینی مناسب و نامساعد برای رشد هرگونه انگل، کف سازی محکم بادوام، غیرقابل نفوذ و غیر لغزنده، سقف سبک، ارزان و غیر قابل نفوذ برای جانوران،بهاربند با حصاربندی مناسب که همان حیاط آغل است، وسایل غذاخوری مدرن و کارآمد، نور و تهویه مناسب.

    جایگاه باز

    جایگاه باز عبارت است یک ساختمان مسقف که از چهار طرف باز است در نمونه مدرن آن دیوارهای جانبی از عدل های کاه و کف را به صورت نرده ای می سازند. این نوع جایگاه در بیشتر کشورها برای میش های داشتی استفاده می گردد ، مساحت لازم برای هر میش بالغ حدود 1 تا 5/1 مترمربع است و آخور و آبشخور به میزان لازم بر حسب تعداد گله تأمین می گردد.

    جایگاه نیمه باز

    عبارت است از یک ساختمان ساده که از سه طرف محصور شده و از یک طرف باز است و حیاطی در کنار دارد که گوسفندان در شرایط نامساعد جوی یا برای استرحت در قسمت مسقف بسر می برند.

    قسمت های لازم دیگر

    اتاق توزین دام، پشم چینی، بسته بندی پشم، ذخیره علوفه، توزین، نگهداری مواد کنسانتره و یا روزانه، محل تهیه غذای روزانه، نگهداری کود، نگهداری گوسفندان مریض، حمام دام، اتاق شیردوشی، اتاق کارگر و دفتر.

  8. #108
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض

    بلوغ و تولید مثل در گوسفند

    بلوغ جنسی در بره نر، بستگی به عوامل متعددی دارد که به ترتیب عبارتند از وزن،سن،نژاد،آب و هوا،فصل تولد و غذا.
    به نظر میرسد وزن حیوان بیش از سایر موارد در در این امر موثر باشد. احتمالاً مسئله تغذیه به این امر کمک می کند. به تجربه ثابت شده بره های پاییزه دیر تر از بره های بهاره به بلوغ می رسند. همچنین نژادهای درشت اندام دیرتر از نژادهای کوچک اندام به سن بلوغ میرسند. البته این صفت به خصوصیت نژادی هم مرتبط است. شرایط آب و هوا از نظردرجه حرارت و رطوبت در بلوغ بره ها موثر است. بطور کلی در شرایط ایران بره ها بین 6 تا 12 ماهگی به سن بلوغ رسیده و قادر به جفت گیری می باشند ولی از لحاظ بهره برداری و تولید نسل، از سن 18 ماهگی به بعد مورد بهره برداری قرار میگیرند.

    روش های پرورش گوسفند

    1. روش پرورش گوسفند نژاد خالص: دراین روش معمولاً فقط یک نوع نژاد خالص برای پرورش در نظر گرفته می شود و تمام مساعی در جهت تثبیت و تقویت نژاد مربوطه انجام می گیرد. قوچ های حاصله به مصرف کسانی که به صورت آمیخته گری به پرورش گوسفند پرداخته اند می رسد. این کار معمولاً سود اقتصادی چندانی ندارد و غالباً به صورت ذوقی یا توسط ارگان های دولتی انجام می گیرد. در ایران ایستگاه پرورش گوسفند عباس آباد مشد (30 کیلومتری جاده سرخس) وابسته به سازمان دامپروری کل کشور از جمله مراکزی است که در از نژاد خالص بلوچی پرورش داده می شود.
    2. روش پرورش گوسفند به روش آمیخته گری: در اغلب کشور های دنیا از این روش برای پرورش استفاده می گردد. در این روش سعی می گردد دو نوع نژاد مطلوب مثلاً نژاد گوشتی و نژاد مناسب باروری با هم آمیخته می گردد و در نسل اول ژن های مطلوب ژن های ضعیف را کنار زده و بره حاصل از آمیزش این دو نژاد خالص بره ای خواهد بود که هم از لحاظ گوشتی و هم از لحاظ باروری مطلوب است ولی در نسل بعدی ژن های مطلوب ضعیف شده و ژن های نامطلوب غالب می گردد.
    3. روش پرورش گوسفند در مزرعه: این روش نمونه ای از روش فشرده است که به جز مناطق عشایری ایران در بیشتر مناطق روستایی معمول و متداول است منظور اصلی در این روش اول تولید و فروش بره و در مرحله دوم تولید و عرضه پشم است. تعداد گله در این روش متغییر است و ممکن است بین 6 تا 500 رأس باشد. در این روش،نگهداری و مراقبت از گله بر عهده یک یا دو نفر مراقب است که کارهای دیگری هم در مزرعه دارند لزا در این روش توجه کافی به گله مبذول نمی گردد.
    4. پرورش گوسفند به روش چرای آزاد: از این روش که به نام روش گسترده و یا متحرک نیز خوانده می شود در مناطقی استفاده می گردد که از آب و هوای معتدل برخوردار است و در مجاورت مراتع وسیع و پربار قرار ارند.در این روش در بیشتر کشورهای خارجی و مناطق عشایری ایران استفاده می گردد.
    5. پرورش وسفند به روش چرای نیمه آزاد: شکل دیگری از روش فوق است در این روش از آغل برای نگهداری بره ها و گوسفندان در طول شب و فصول نامساعد سال یا به منظور پراربندی استفاده می گردد.
    6. روش پرورش گوسفند به منظور پرواربندی: دراین روش بره هایی به منظور پرواربندی خریداری می گردد و با جیره غذایی مناسب برای فروش آماده میگردند. قیمت خرید بره ها حدود 50 تا 70 درصد کل مخارج پرواربندی را با توجه به مرگ ومیر های احتمالی تشکیل می دهد.

    تولیدات عمده گوسفند

    تولیدات عمده گوسفند عبارت است از : گوشت،پشم و چرم.

    کتاب پرورش گوسفند دکتر سعادت نوری

  9. #109
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض نکاتی در خصوص تأسیس واحد پرواربندی گوسفند

    تاسیس واحد پرواربندی بره
    -ظرفیت:ظرفیت یک واحدپرواربندی بره دریک دوره پروارنبایداز100راس کمترباشدظرفیتهای بیشتربه شرح زیرتعیین می گردد: -واحدهای پرواربندی بره به ظرفیت صدالی سه هزارراس بره درهردوره،برای کلیه متقاضیان واجدشرایط مجازاست. -واحدهای پرواربندی بره به ظرفیت بیش ازسه هزارراس بره درهردوره،برای شرکتهای تعاونی تولیدوکشت وصنعتهای واجدشرایط می باشد. تبصره:صدورپروانه برای تاسیس پرواربندی بره به ظرفیت بیش ازسه هزارراس بره درهردوره،منوط به تصویب نهائی کمیسیون مرکزی است. 2-زمین:حداقل زمین موردنیازجهت تاسیس واحدهای پرواربندی بره برحسب میزانی که درذیل نقشه های منضم به((نظام))قید شده است،مشخص می شود. زمینهای ارائه شده جهت کشت نباتات علوفه ای،بایدازانواع زمینهای آبی باشدوبه میزان یک هکتار،جهت 25راس بره پروار تعیین می شود.بقیه نیازغذائی،توسط دامداروازطریق موادغذایی متراکم تامین می گردد. تبصره:میزان کل موادغذایی موردنیازمعادل 100واحدعلوفه ای به صورت متعادل وبه ازای هرراس بره پرواری دریک دوره 100روزه می باشد.برای حداقل دودوره پرواربندی نیازغذایی دوبرابرخواهدبود. 3-نقشه وجایگاه:جهت نگهداری بره پرواری،نقشه های تیپ برای ظرفیتهای 100تا250راس برای اقلیمهای سردسیر،گرمسیرو معتدل به شرح منضم طراحی، پیش بینی وترسیم شده است.مبانی محاسباتی نقشه های تهیه شده برای هرراس بره به طورتقریب 93/0مترمربع مسقف و98/1مترمربع غیرمسقف به شرح زیرمی باشد:
    غیرمسقف
    مسقف
    ترکیب گله وتاسیسات
    6/1
    8/0
    هرراس بره
    --
    13/0
    انبارکنسانتره
    38/0
    --
    سکوی علوفه
    98/1
    93/0
    جمع کل(مترمربع)

    تبصره1:احداث اطاق کارگر،دفترکار،محل جمع آوری کود،حمام ضد کنه،...بستگی به امکانات ونیازدامدر دارد. تبصره2:درمناطقی که محدودیت زمین وجودنداشته باشد،بهاربندتا4/2مترمربع قابل افزایش است. تبصره3:باتوجه به عوامل جوی وشرایط اقلیمی درمناطق مختلف کشور،بنابه تشخیص کمیسیون صدورپروانه استان می توان به جای سکوی علوفه(غیرمسقف)ازانبارعلوفه (مسقف)استفاده کرد. 4-فواصل:رعایت فواصل درخصوص تاسیسات پرواربندی بره،برطبق جدول فواصل منضم به ((نظام))الزامی است.
    تاسیس واحد پرورش گوسفند داشتی
    ضوابط صدورپروانه تاسیس واحدهای گوسفندداشتی (روشهای معمول تولید،پرورش گله های خالص نژادی،تولیدقوچ اصلاح شده ،تولیدبره های آمیخته):
    1-ظرفیت:ظرفیت واحدهای جدیدالتاسیس پرورش گوسفندداشتی نبایداز100راس میش مادرکمترباشدوظرفیتهای بیشتر،به شرح زیرتعیین می گردد. -واحدهای پرورش گوسفهندداشتی به ظرفیت 100الی1000راس میش مادر،که برای کلیه متقاضیان واجدشرایط مجازمی باشد. -واحدهای پرورش گوسفندداشتی به ظرفیت به بیش از1000راس میش مادر،که برای شرکتهای تعاونی تولیدوکشت وصنعتهای واجدشرایط مجازمی باشد. 2-زمین:حداقل زمین موردنیازجهت تاسیس واحدهای پرورش گوسفندداشتی برحسب میزانی که درذیل نقشه های منظم به ((نظام))قیدشده است،مشخص می شود. ظرفیت پروانه تاسیس گوسفندداشتی براساس ظرفیت پروانه چراوسایرمنابع چرائی تحت مالکیت(دست کاشت،پس چروبقایای محصولات زراعی)تعیین می گردد. تبصره1:گوسفنددارائی که درطرحهای مرتعداری مشارکت دارند،دراخذپروانه تاسیس گوسفندداشتی ازاولویت خاص برخوردارخواهندبود. تبصره2:متقاضیان که دارای زمین زراعی جهت کشت علوفه هستند،ازاولویت بیشتری دراخذپروانه تاسیس برخوردارخواهندبود. 3-نقشه وجایگاه:جهت نگهداری وپرورش گوسفندداشتی،نقشه های تیپ برای ظرفیتهای 100-200-300-500راس برای اقلیمهای سردسیر،گرمسیرومعتدل به شرح منضم به نظام طراحی،پیش بینی وترسیم شده است. مبانی محاسباتی نقشه های تهیه شده برحسب یک راس میش مادرتعیین می شود. متوسط مساحت نقشه های تهیه شده برحسب یک راس میش داشتی 95/1مترمربع مسقف و3مترمربع غیرمسقف به شرح زیر است.
    غیرمسقف مسقف ترکیب گله وتاسیسات
    2 1 میش مادر
    -- 4/0 زایشگاه وجایگاه بره
    35/0 25/0 ماده جایگزین
    3/0 1/0 قوچ
    -- 12/0 انبارکنسانتره
    35/0 -- سکوی علوفه
    -- 08/0 درمانگاه
    3 95/1 جمع کل(مترمربع)
    تبصره1:احداث اطاق کارگر،دفترکار،حفظ ماشین آلات،محل جمع آوری کودوحمام ضد کنه که موقعیت آنهادرنقشه مجموعه مشخص شده،بستگی به امکانات ونیازدامداردارد. تبصره2:درواحدهای گوسفندداری داشتی چنانچه برحسب شرایط منطقه ای واقلیمی،معماری سنتی ونوع مصالح،اندازه اجزای ساختمانهانیازبه تغییرداشته باشد،درچهارچوب نقشه های تیپ وضمن رعایت مساحت مفیدتعیین شده واستفاده ازمصالح محلی وبانظرکارشناس ذیصلاح اموردام،قابل تغییرمی باشد. تبصره3:مساحت زیربنای مفیددرنظرگرفته شده درجدول،برای میش باتوجه به جثه حیوان ومیانگین وزنی ونژادی آن،قابل کاهش یاافزایش به میزان 2/0مترمربع می باشد. تبصره4:باتوجه به عوامل جوی وشرایط اقلیمی درمناطق مختلف کشور،بنابه تشخیص کمیسیون صدورپروانه استان،می توان به جای سکوی علوفه (غیرمسقف)ازانبارعلوفه(مسقف) استفاده کرد.
    4-فواصل:رعایت فواصل درخصوص پرورش گوسفندداشتی،برطبق جدول فواصل،الزامی است.

  10. #110
    اخراجی موقت
    رشته
    مهندسی کشاورزی
    تاريخ عضويت
    2011/6
    محل سكونت
    کنارسواحل زیبای خزربابلسر
    امتیاز
    5599
    پست ها
    2,229

    پيش فرض راهکارهای مدیریتی برای بالا بردن کیفیت سیلو در دامداری ها در هنگ


    تبادل نظر فنی: راهکارهای مدیریتی برای بالا بردن کیفیت سیلو در دامداری ها در هنگام سیلو کردن
    در این بخش از نظرات کارشناسان ذکر شده در مقاله استفاده شده است

    اشاره:
    مدیریت سیلو و داشتن سیلوی با کیفیت از ارکان داشتن تولید سودآور و پایدار در صنعت دامپروری است. لذا این هفته برآن شدیم مطالبی ارزشمند درباره راهکارهای بهبود کیفیت سیلو در دامداری ها را بیان کنیم.


    مهندس بهشتی (مشاور تغذیه دامداری های استانهای تهران ، البرز، قزوین و ...):1- برداشت ذرت علوفه ای با ماده خشک مناسب کل گیاه (30 تا 35%) که معمولا تحت کنترل دامدار نمی باشد. بنابراین در ماده خشک پایین برداشت می شودکه منجر به خروج شیرابه (منبع قند قابل تخمیر) یا Seepage می شود. اندازه قطعات ذرت علوفه ای هنگام چاپر کردن مهم است ( باید متناسب با ماده خشک علوفه برداشت شده باشد تا ضمن تخمیر مناسب باعث خروج شیرابه نگردد.)2- رعایت ارتفاع برداشت جهت جلوگیری از آلودگی به خاک (تخمیر کلستریدیایی) و استفاده از بخش قابل هضم تر گیاه3- پرکردن سریع سیلو و کوبیدن و فشردن همزمان آن (که معمولا پر کردن سیلو مخصوصا در دامداری های بزرگ با سیلوهای با ظرفیت بیش از 5 هزارتن بعضی وقت هایش از 2 هفته طول میکشد)4- پوشاندن سریع پس از اتمام کوبیدن نهایی. از همه مهمتر سنگین کردن روی سیلو با لاستیک یا کیسه شن و آجر و..... می باشد که معمولا نادیده گرفته می شود.5- استفاده از یک افزودنی سیلو (Inoculant) که بهترین اثر را بر روی تخمیر زمانی دارد که در زمان برداشت و جلوی چاپر بر روی علوفه اسپری شود ولی معمولا هنگام سیلو کردن و به طور یکنواخت پاشیده می شود.6- رعایت ظرفیت سیلو با برداشت در زمان feed out جهت حفظ کیفیت سیلوی برداشت شده.مهندس ادب (مدیر تولید دامداری تلیسه نمونه):به طور کلی تجربه به ما ثابت کرده برای داشتن سیلوی خوب باید 3 اصل مهم را در نظر گرفت:1- کیفیت خوب سیلوی اولیه (دانه دار بودن، زمان مناسب برداشت، ماده خشک مناسب که حداقل کمتر از 20 درصد نباشد و حدود 25 درصد به بالا باشد).2- سرعت عمل در پر کردن سیلو و پشت سر هم و بدون وقفه بودن فرآیند پر کردن سیلو. این نیازمند برنامه ریزی و در نظر گرفتن ظرفیت سیلو است. مثلا برای یک سیلوی 4000 تنی پر کردن سیلو بیش از یک هفته طول نکشد (هر 1000 تن 2 روز).3- کوبیدن مناسب و پوشاندن سیلو. یک فرمول کاربردی برای محاسبه وزن مناسب وسیله کوبنده سیلو:یک چهارم حجم ورودی به سیلو در ساعت = وزن وسیله کوبندهبه عنوان مثال اگر 60 تن در ساعت ورودی سیلوی شما باشد وزن وسیله کوبنده حدود 15 تن خواهد بود.پوشاندن مناسب سیلو نیز امری غیر قابل انکار است.مهندس خبازان (کارشناس ارشد دامداری دام اصیل):همه میدانند که خرید سیلوی مناسب اولیه و پر کردن از اهمیت بالایی در دامداری ها برخوردار است ولی علاوه بر همه این موارد تجربه سال گذشته ما بسیار ایده آل بود. قبل از پر کردن سیلو دیوارها و کف سیلو را شعله زده شد و تمام خلل و فرج به طور کامل با آتش ضد عفونی گردید. سپس فرمالین روی سطوح اسپری شد. این عمل موجب شد تا هیچ کپکی در سیلو بر خلاف سالهای قبل مشاهده نشود و همین امر موجب افزایش و ثبات رکورد شیر گردید.مهندس غلامی (مشاور دامداری های فشافویه ، اراک و....)1- دقت در ماده خشک سیلو.2-شیری بودن دانه ها در هنگام خرید و دانه دار بودن.3- ضدعفونی کردن جایگاه سیلو (شعله زدن، و استفاده از ضد عفونی کننده ها).4- استفاده از نایلونهایی در جهت پوشاندن دیواره برای در امان ماندن از رشد کپک ها.5- در آخرین مرحله کوبیدن اجازه دهیم قسمت های بالایی برای 24 ساعت در معرض هوا قرار بگیرند تا بیشتر خشک شوند.مهندس جهانی (دامداری شهریار صفاری 900 راس دوشا) : در ایران به علت برداشت دو محصول در سال، سیلوی ذرت دارای ماده خشک پایینی ( حدود 22 تا 25 درصد) می باشد. کیفیت سیلو به عوامل ذیل بستگی دارد:مقدار رطوبت – خرید سیلو با رطوبت مناسب. چون ذرت علوفه ای به عنوان کشت دوم بعد از جو یا گندم کشت می شود در موقع برداشت میزان ماده خشک پایین می باشد. که با پژمرده کردن قبل از سیلو کردن می توان درصد ماده خشک را افزایش داد. در سیلو بارطوبت بالا از طریق پس آب، اتلاف مواد مغذی افزایش می یابد. در این حالت به علت وسیع بودن تخمیر مقدار اسیدهای آلی تولید شده بالا است که از لحاظ تغذیه ای مطلوب نیست. همچنین سیلو با ماده خشک بالا با سرعت کمتری نسبت به سیلو با ماده خشک پایین تخمیر می شود. زیرا رطوبت پایین باعث کاهش رشد میکروبی می شود. براساس گزارشات علمی بهترین درصد ماده خشک برای سیلو 35 درصد است.مدیریت تهیه سیلو- فشرده سازی مناسب، محققان اروپایی چگالی توده فشرده شده سیلو را 800 کیلو گرم بر متر مکعب برای تهیه و نگهداری سیلو توصیه می کنند. فشرده سازی متاثر از عواملی چون، اندازه سیلو، میزان پرکردن سیلو، وزن و تعداد تراکتورهای فشرده سازی و مقدار ماده خشک می باشد. همچنین زمان کافی برای آماده شدن سیلو قبل از تغذیه دام را باید در نظر گرفت. استاندارد های اروپایی سپری شدن 4 تا 6 هفته را توصیه می کنند.افزودنی های سیلو- برای جلوگیری از فساد در سیلو، افزودن باکتری های تولید کننده اسید لاکتیک به سیلو با کاهش pH از رشد باکتری های نامطلوب جلوگیری می کند. در نتیجه مانع مصرف مواد غذایی سیلو شده و ارزش غذایی سیلو را حفظ می کند. فعالیت باکتری های استفاده شده در افزودنی های سیلو به رطوبت سیلو وابسته است. در سیلو با رطوبت بالا فعالیت باکتری های تولید کننده اسیدلاکتیک باعث کاهش سریع pH شده و رشد باکتری هایمضر را متوقف می کند. اما به علت رطوبت بالا فعالیت باکتری های تولید کننده اسیدلاکتیک ادامه دارد و باعث مصرف کربوهیدرات های محلول در آب شده که موجب کاهش ارزش غذای سیلو می گردد.ساختمان سیلو- شیب و زهکشی مناسب ساختمان سیلو برای خروج پس آبگروه علمی دامدار برتر:1- ماده اولیه با کیفیت اصلی غیر قابل انکار است که در شرایط کنونی کشور دست یابی به آن ماده خشک و کیفیت عملا غیر ممکن است.2-پر کردن سریع از مهمترین عوامل است. قطعات 0.9 تا 1.3 سانتی متری به ذخیره سازی بهتر کمک می کند.3- از آنجایی که قسمت های کناری نسبت به مرکز سیلو کمتر فشرده می شوند و امکان کپک زدگی و فساد بیشتر است می توان در آنجا از پلاستیک برای عایق دیواره ها استفاده کرد. در هنگام فشردن از تراکتورهای بیشتری استفاده کنیم و زمان بیشتری را صرف کوبیدن کنیم. پژوهش های پنسیلوانیا تمرکز ویژه ای روی عملیات فشردن سیلو کرده اند و به عنوان یکی از مهمترین بخش های فرآیند سیلوکردن نام برده اند. همواره به این نکته دقت کنید که اکسیژن تا 7 سانتی متر و در سیلوهای با فشردگی کم تا 15 سانتی متر میتواند نفوذ کند و موجب کاهش کیفیت سیلو و تولید شیر گردد.4- حتی الامکان از دولایه پلاستیک برای پوشش سیلو استفاده کنید. 5- در مواردی که کیفیت و پروتئین سیلو پایین است از اوره به میزان 5 کیلو در تن استفاده کنید.6- از افزدونی های میکروبی سیلو نیز می توان به عنوان کمک کننده های بهبود سیلو نام برد ولی همه آنها وقتی موثرند که عملیات سیلو کردن درست انجام شده باشد.

صفحه 11 از 19 نخستنخست ... 789101112131415 ... آخرينآخرين

تاپیک های مشابه

  1. پي دي اف و پاورپوینت هاي علوم دامي
    توسط milad gholami در تالار علوم دامی
    پاسخ ها: 52
    آخرین ارسال: 2014/3/04, 01:05 PM
  2. کنگره های علوم دامی
    توسط بی ازار در تالار علوم دامی
    پاسخ ها: 13
    آخرین ارسال: 2014/2/16, 09:33 PM
  3. پاسخ ها: 25
    آخرین ارسال: 2011/7/04, 08:32 PM
  4. پاسخ ها: 3
    آخرین ارسال: 2010/11/01, 10:55 PM

عبارت‌های مرتبط

دانلود صدای کبک

ابیا

دانستنی های علوم دامی

دانستنیهای علوم دامی

شکار قرقاول

دانلودصدای کبک

کتاب ساختمان و تاسیسات دام دکتر چاشنی دل

تصویر کبک

برچسب های اين تاپیک

ثبت اين صفحه

ثبت اين صفحه

قوانين ارسال

  • شما نمی‌توانيد تاپيک جديد ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيد پاسخ ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانید فایل ضمیمه ارسال كنيد
  • شما نمی‌توانيدنوشته‌های خود را ويرايش كنيد
  •