بررسی عملیات خیبر

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
 

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
عملیات خیبر اولین عملیات آبی خاکی در تاریخ جنگ 8 ساله است......

برای انجام عملیات خیبر در منطقه هور الهویزه قرارگاه "نوح7" سپاه تشکیل شد.

عملیات خیبر با پتانسیل 220 گردان سپاه در هور الهویزه و جزایر مجنون و 6 گردان از ارتش در پاسگاه زید(پایین نقشه) با سازماندهی قرارگاه نجف و کربلا و پشتیبانی قرارگاه نوح7 در ساعت 21 و 30 دقیقه با رمز "یا رسول الله" آغاز شد.

هور منطقه همسطح با دریاست و در بعضی مناطق دریا 2،3 متر بالاتر است.....

این گونه مناطق در مسیر رودخانه های دائمی و فصلی به وجود می آیند.


منطقه عملیات خیبر در شرق رودخانه "دجله" و درون "هورالعظیم" واقع شده بود و از شمال به روستای "العزیز"(در نقشه عزیز نوشته شده) و از جنوب به روستای "القرنه" و"طلائیه" و یک محور در "پاسگاه زید" در محدودهای به گستره 100 کیلومتر مربع می رسید

در داخل این گستره دو جزیره مجنون شمالی و جنوبی،دکلهای فشارقوی،دکلهای تقویتی رادیو،تاسیسات و کارخانه کاغذسازی و چاهای نفت عراق قرار داشت.

همچنین در حاشیه دجله حدود 50 روستا وجود داشت که در هنگام عملیات همگی خالی از سکنه غیر نظامی بود.


پیش از این عملیات ایضایی یا انحرافی مانند: تحریر القدس،والفجر 5 و والفجر 6 انجام شد تا توجه دشمن را جلب کند و از منطقه عملیاتی منحرف کند....

در عملیات خیبر:


یگانهای ارتش با استعداد دو لشکر پیاده،دو لشکر زرهی و یک تیپ هوابرد از محور "زید" وارد عمل شدند(که به دلایلی پیشرفت حاصل نشد و همین امر یکی از دلایل جلوگیری از پیروزی کامل در عملیات شد)

نیروهای سپاه با دو لشکر پیاده و یک تیپ زرهی در همین محور و 9 لشکر و 6 تیپ پیاده و 3 تیپ زرهی از هور و طلاییه در محور اصلی وارد شدند...

همچنین سپاه عملیاتهای ایضایی خود را با 5 تیپ و یک لشکر به انجام رساند....


با شروع مرحله نخست عملیات پیشروی به طور همزمان در سراسر محور ها آغاز شد.....
 

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
پیشروی و سرعت عملیات در مرحله نخست بسیار غافلگیر کننده بود!

اما همانطور که گفته شد در محور زید پیشرفتی حاصل نشد....


اما در محور هور که به 4قسمت: العزیز،القرنه جزایر و طلاییه تقسم میشد پیشرفت قابل قبولی حاصل شد.

این پیشروی تا جایی بود که گروهی از رزمندگان(لشکر 21 امام رضا) به شهر القرنه پا گذاشتند و مردم شیعه نشین به پیشواز آنها آمدند!

در محور العزیز(عزیز) در شمال رزمندگان(لشکر 14 امام حسین) توانستند خودشان را به دجله رسانده و جاده العماره ، پصره را قطع نمایند!!!

دو جزیره مجنون شمالی و جنوبی هم به راحتی دور خورده و به دست قوای ما افتاد!!!
 

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
در مرحله دوم محور مجنون و طلاییه جهت الحاق و پیشروی به نشوه انتخاب شدند(فلشهای زرد رنگ) که لگر این مرحله انجام میشد به احتمال زیاد جنگ تمام میشد و سرنوشت جنگ مشخص میشد!!

دشمن هم این مسئله را میدانست و تمام تمرکز خود را روی طلاییه و جزایر گذاشت!!

بطوری که 1 ملیون و 720 هزار توپ در 24 ساعت روی جزایر ریخت که تحت اختیار لشکر عاشورا بود(ثانیه ای 20 توپ)

در طلاییه هم فشار وحشتناکی روی لشکر 27 محمد رسول الله آمد و حاج همت هرچه زد به در بسته زد و موفق به شکستن خط نشد و بسیاری از بچه های تحت فرماندهی حاجی تو طلاییه به شهادت رسیدند!!

(به حدی فشار روی طلائیه زیاد بود که شهید عبدالله میثمی در وصف رشادت رزمندگان ما اینگونه میگوید:

کسانی که در طلائیه ایستادگی کردن در شب عاشورا هم با امام می ماندن و او را ترک نمیکردند)


به دنبال این مسئله لشکر 17 ابی طالب و 8 نجف برای حفظ جزایر به عقب برگشتند و جزایر اعزام شدند!

و لشکر 14 امام حسین هم از محور العزیز به طلاییه آمد تا جای لشکر 27 را بگیرد!!

حاج حسین خرازی(فرمانده لشکر 14 امام حسین) در این محور توانست خطوط دفاعی دشمن را عقب راند اما به دلیل آتش سنگین دشمن در فاصله ما بین طلاییه و جزایر موفق به الحاق نشد!!!

(اگر در نقشه دقت کنید تنها راه خشکی به جزایر از راه طلاییه بود)

در این زمان که الحاق با جزایر انجام نشدو دشمن راه خاکی به جزیره را در اختیار داشت جزایر تبدیل به صحرای کربلا شدند!!

دشمن با استفاده از راه خاکی لشکرهای زرهی خود را وارد جزایر کرد.....

در آن بچه های ما در جزایر از لوجستیک محروم بودند و کوتاه ترین فاصله تا خشکی 13 کیلومتر بود که امکان رساندن مهمات و نیرو را غیر ممکن و سخت میکرد!!!

آتش نیروهای هوابرد نیز جوابگوی آتش سنگین دشمن نبود!!!

در همین زمان عراق از بمبهای شیمیایی در جزایر استفاده کرد کار بسیار سخت شد!!!

کار به جایی رسید که میگویند: تا حدی فشار زیاد بود که شهید همت،شهید کاظمی و شهید باکری آرپی جی به دست گرفت و در خط مقدم میجنگیدند و شهید زین الدین پشت تیربار ایستاده بود!!!


اما سر انجام رزمندگان ما توانستند با رشادت و ایثار غیر قابل وصف خود جزایر را حفظ کنند و ضربه سختی به دشمن بزنند و نام خیبری را روی خود بگذارند....

الان هم به کسانی که تو اون عملیات حضور داشتند خیبری میگویند!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

پ.ن


1.دوستان اگر غلط املایی دیدین ببخشید آخه همرو یکم سریع تایپ کردم....ممکنه اشتباه شده باشه

2.اگر در صحبتهای من کاستی یا اشتباهی بود دوستان اصلاح کنند(مخصوصا" آقا سید)
 

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
در عملیات خیبر بسیاری از سرداران بزرگ ما به شهادت رسیدند بطوری که تیپ امام رضا کلا" ساختار خود را از دست داد!!!

از جمله شهدای بزرک این عملیات میتوان به شهید حاج محمد ابراهیم همت و شهید حمید باکری اشاره کرد.

شهید حسین خرازی در این عملیات دستش قطع شد و شهید حاج احمد کاظمی هم در این عملیات یکی از انگشتان خود را از دست داد!!
 

fatam

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسي برادر...:smile:

لطفا ادامه بده اين راهو... باز هم اطلاعات بذار، در مورده عمليات ديگه و مناطق جنگي...

اجرت با شهدا...:gol:



يا حق
 

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
بررسی عملیات خیبر

سلام بچه ها..
مایل هستین منبعد به اطلاعات نظامیمون افزوده بشه؟!
نمیدونم متوجه شدین یا نه ولی عملیات خیبر یکی از غافلگیر کننده ترین عملیات ها توی دنیا معروف شده.
برای همین کار و فکر روی نقشه ی عملیات و همچنین بدست اوردن اطلاعات از این عملیات خیلی مهمه.
مخصوصا اینکه یه بزرگ مرد میدان نبرد کنار خودمون داریم (آقا سید)
من نقشه ی عملیات رو میزارم و همچنین توضیحاتی از این عملیات.
بعد هر کس سوالش رو بپرسه و منتظر بمونیم کسایی که میدونن پاسخ بدن


 

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
پس از فتح خرمشهر و عقب نشینی سراسر ارتش عراق، دشمن برای دست یابی به پدافند مطمئن تدابیری به کار بست؛ به گونه ای که در مناطق کوهستانی، ارتفاعات مرزی را همچنان در اشغال خود نگه داشت؛ و در مناطق پست، با به کارگیری موانع مصنوعی موقعیت خود را تحکیم بخشید. در عین حال، دشمن از موانع طبیعی نیز به منظور ایجاد اطمینان بیشتر بهره می گرفت. در این میان، رودخانه عریض اروند و منطقه وسیع هورالعظیم از نگرانی دشمن نسبت به تهاجم قوای ایران کاسته بود. این موضوع در منطقه هورالعظیم بیشتر مشهود بود، به طوری که دشمن هیچ گونه مانعی را برای ایجاد پدافند در غرب این منطقه در نظر نگرفته بود. عراق هرگز نمی پنداشت آب گرفتگی وسیع هورالعظیم برای نیروهای پیاده ایران قابل عبور باشد؛ و نیز گمان نمی کرد قوای مسلح ایران تلاش اصلی خود را در این منطقه قرار دهند.
هم چنین عراق در سال های سوم و چهارم جنگ تاکتیک های جدیدی اتخاذ کرد، که طبعا نیازمند به کارگیری تاکتیک ها و تدابیر جدید بود. به منظور برهم زدن معادله نظامی جنگ به نفع جمهوری اسلامی و به دست گرفتن ابتکار عمل، منطقه هور با سه ویژگی انتخاب گردید:



منطقه هور با توجه به تجارب به دست آمده از عملیات رمضان تا والفجر 4 و با در نظر گرفتن توان خودی و دشمن، و نیز نقش زمین و تاثیر گذاری آن، انتخاب شد. نظر به راکد بودن نسبی آب هور و وسعت بیش از اندازه آن، که طبعاً منجر به طولانی شدن عقبه های نیروهای خودی می شد و نیز فقدان زمین مناسب جهت قدرتمندی و قابلیت های نیروهای خود (پس از عملیات رمضان تا قبل از خیبر)، از جمله شرایط و عواملی بود که موجب می شد دشمن تصور عملیات گسترده را از طرف هور نداشته باشد و همین تصور باعث گردید که عراق، از جزایر مجنون شمالی و جنوبی و شرقی دجله تنها با چند گردان پدافند نماید.
در این میان، اجرای عملیات والفجر مقدماتی در منطقه شمال هور، به رغم نتایج غیرمطلوب آن، نتیجه ای بزرگ – هر چند غیر مستقیم – بر جای گذارد. عملیات در منطقه چزابه، شناسایی موقعیت ضعیف دشمن در منطقه هور را در پی داشت.
فرماندهان سپاه پاسداران که به مناسبت عملیات والفجر مقدماتی در آن منطقه حضور یافته بودند، با مشاهده نقاط ضعف دشمن، سریعاً به طراحی عملیات خیبر پرداختند و با استفاده از تجربه حاصل از عملیات والفجر مقدماتی، ضریب امنیت را شدت بخشیده و رعایت حفاظت اطلاعات را اصل قرار دادند. مضافاً به این که دو نکته مهم دیگر در دستور کار قرار گرفت. نکته اول، فعالیت های شناسایی بود که با توجه به رعایت اصل حفاظت، به نیروهای بومی سپاه خوزستان واگذار شد.
نکته دوم، تغییر در سازمان رزم سپاه پاسداران و ایجاد قابلیت عملیات آبی – خاکی بود که باید متحقق می شد ، بر همین اساس، یگان دریایی سپاه (قرارگاه نوح) تشکیل شد. در عین حال، برای جلوگیری از هوشیاری دشمن، قرارگاه دریایی سپاه در بوشهر فعال گردید تا به این وسیله تلاش جدید به منظور افزایش فعالیت در خلیج فارس تلقی گردد.


1- ضعف و ناتوانی دشمن در عملیات آبی – خاکی. 2- سرعت عمل. 3- غافلگیری.






اهداف عملیات

هدف از عملیات خیبر عبارت بود از انهدام نیروهای سپاه سوم عراق، تامین جزایر مجنون شمالی و جنوبی، ادامه تک از جزایر و محور طلائیه به سمت نشوه و الحاق به نیروهایی که از محور زید به دشمن حمله می کردند. در نظر بود که خشکی شرق دجله از طریق هور تصرف شود تا دشمن نتواند از سمت شمال سپاه سوم را تقویت کند.
منطقه عملیات
منطقه عملیاتی که در شرق رودخانه دجله و داخل هورالهویزه واقع شده است، از شمال به العزیر و از جنوب به القرنه – طلائیه محدود می گردد.
این منطقه دارای دو نوع طبیعت متفاوت است: هور و خشکی. قسمت خشکی، که حداقل عرض آن 8 کیلومتر و حداکثر 10 کیلومتر است، توسط دو هور بزرگ – هورالهویزه در شرق و هورالحمار در غرب آن – احاطه شده است.
هم چنین، منطقه مذکور توسط رودخانه دجله به دو قسمت شرقی – غربی تقسیم می شود که 3/4 آن در شرق رودخانه قرار دارد. جاده مواصلاتی عماره – بصره نیز در غرب رودخانه واقع است.
در داخل منطقه مزبور جزایر شمالی و جنوبی مجنون واقع است. هم چنین تاسیسات دیگری وجود دارد که عبارتند از: دکل های برق، دکل های تقویتی رادیو و تلویزیون، تاسیسات و کارخانجات کاغذ سازی، چاه های نفت و ...
هور منطقه ای است هم سطح دریا که در بعضی مناطق سطح آب آن 2 تا 3 متر بالاتر از آب دریاست و به طور کلی نسبت به مناطق هم جوار گود می باشد و در مسیر رودخانه های قدیمی و دایمی به وجود می آید و دارای روییدنی هایی به شرح زیر است:



به علت پوشش فشرده سطح هور از نی، بردی و چولان، تردد در آن تنها از معابری خاص (آبراه ها، نهر ها و یا محل عبور حیوانات وحشی) امکان پذیر است.


علت انتخاب هور

علاوه بر آنچه قبلاً ذکر شد، علت انتخاب هور به لحاظ عوامل زیر بود:







1- نی با ارتفاع 2 تا 7 متر که عمدتاً در جاهای عمیق می روید. 2- بردی که معمولاً ارتفاع آن بین 1 تا 2 متر است. 3- چولان که در جاهای کم عمق می روید و ارتفاع آن کمتر از 50 سانتی متر است. 1- پرهیز از تک جبهه ای (حمله رویاروی و مستقیم به دشمن را تک جبهه ای می گویند). 2- حمله به جناح دشمن؛ شکل حضور دشمن در منطقه شرق بصره به گونه ای بود که الحاق نیروهای خودی در طلائیه و سپس رسیدن به عقبه دشمن در نشوه، جناحی عمده از دشمن به تصرف در می آمد که تزلزل خطوط دشمن را در پی داشت. 3- عدم تصور دشمن نسبت به انجام عملیات در هور. 4- بکر بودن منطقه. 5- غیرممکن بودن مانور زرهی برای دشمن.




استعداد دشمن

منطقه مورد نظر برای عملیات در حوزه استحفاظی سپاه سوم عراق قرار داشت و در جریان عملیات یگان های زیردر این منطقه حضور یافتند:
الف – یگان های پیاده :
- تیپ های 3، 5، 11، 18، 605، 702، 704، 93، 95، 96، 701، 501، 35، 419، 108، 113، 427، 36، 22، 23، 28، 418، 422، 19 پیاده.
ب – یگان های رزهی:
- تیپ های 30، 16، 6، 56، 14، 26 و 37 زرهی و تیپ 55 مختلط.
ج – یگان های مکانیزه:
- تیپ های 25، 8، 27، 15 و 20 مکانیزه.
د – گارد مرزی و گارد ریاست جمهوری:
- تیپ های 5، 8 و 11 گارد مرزی و یک تیپ از گارد ریاست جمهوری.
هـ – نیروی مخصوص:
- تیپ 65 .
و – جیش الشعبی و کماندو:
- بیش از 10 گردان.
ز – توپخانه:
- حدود 30 گردان.







قوای خودی

هدایت و فرماندهی عملیات بر عهده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) بود. دو قرارگاه اصلی (کربلا و نجف) و پنج قرارگاه فرعی (نصر، حنین، بدر، حدید و فتح) تحت امر قرارگاه مرکزی بودند. یگان های عملیاتی نیز به شرح ذیل بود:
الف – سپاه پاسداران:
- لشکرهای 5 نصر، 8 نجف اشرف، 31 عاشورا، 19 فجر، 41 ثارالله، 17 علی ابن ابی طالب (ع)، 14 امام حسین (ع)، 27 محمد رسول الله (ص) و 7 ولی عصر(عج).
- تیپ های مستقل 15 امام حسن (ع)، 10 سید الشهدا(ع)، 44 قمر بنی هاشم(ع)، 33 المهدی (عج)، 18 الغدیر و 21 امام رضا(ع).
- تیپ های مستقل زرهی 72 محرم، 20 رمضان و 28 صفر.
- یگان دریایی (قرارگاه نوح).
- در مجموع، سپاه پاسداران 220 گردان عملیاتی در اختیار داشت و استعداد توپخانه آن نیز 7 گردان بود.
ب - ارتش جمهوری اسلامی:
- لشکر های پیاده 77، 21، 28 و 55.
- لشکرهای زرهی 81، 16 و 92.
قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) به عنوان قرارگاه مرکزی:
قرارگاه نجف تحت فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) فرماندهی قرارگاه های فرعی را به عهده داشت:
قرارگاه نصرهدایت لشکر 5 نصر و تیپ 15 امام حسن(ع) را به عهده داشت.
قرارگاه حدید هدایت تیپ 44 قمر بنی هاشم و تیپ 21 امام رضا (ع) را به عهده داشت.
قرارگاه فتح هدایت لشکر 27 محمد رسول الله (ص) و تیپ 33 المهدی (عج)+ تیپ 18 الغدیر را به عده داشت.
قرارگاه حنین هدایت لشکر 17 علی ابن ابی طالب (ع) و لشکر 41 ثارالله و تیپ 10 سیدالشهدا(ع) را برعده داشت.
قرارگاه بدر هدایت لشکر 8 نجف، لشکر 31 عاشورا، لشکر 19 فجر را به عهده داشت.
قرارگاه کربلا هدایت نیروهای زیر را به عده داشت.
از ارتش لشکرهای 77، 21 و 28 پیاده و لشکر 8 زرهی.
از سپاه لشکر 14 امام حسین (ع)، 7 ولی عصر (عج) و تیپ زرهی 72 محرم.
لازم به ذکر است که لشکر 16 و 92 زرهی ارتش در حین عملیات به کار گرفته شدند.






طرح عملیات

دو قرارگاه کربلا و نجف ماموریت داشتند ضمن تامین اهداف محوله، روی پل دوعیجی در شمال نشوه (غرب نهر کتیبان) الحاق کرده و سپس به سوی بصره ادامه عملیات دهند.
قرارگاه کربلا می بایست با عمل ازمحور زید و چسبیدن به نهر کتیبان جهت مسدود کردن منطقه ورودی دشمن در دو عیجی اقدام می کرد. قرارگاه نجف نیز پس از دستیابی به العزیر و القرنه و تصرف جزایر مجنون و الحاق به طلاییه، جهت بازکردن جاده طلاییه – نشوه که تنها امید برای ادامه عملیات و انتقال نیرو و مهمات بود، اقدام نماید. یگان های تحت امر این قرارگاه می باید با عبور از طلاییه به سمت نشوه و تامین آن در پل دوعیجی به قرارگاه کربلا(نیروهای ارتش)ملحق می شدند. قرارگاه نجف برای تصرف اهداف خود به تشکیل پنج قرارگاه فرعی (نصر، بدر، حنین، حدید، فتح) مبادرت می ورزید.
قرارگاه دیگری با نام نوح(ع) وظیفه ترابری دریایی و پشتیبانی یگان های عمل کننده را برعهده داشت.






شرح عملیات

نکته قابل توجه قبل از آغاز تک، حضور گسترده نیروهای مانور قدس در مناطق عملیاتی، پس از انجام مانور در مراکز مختلف شهرستان ها بود. علاوه بر این، با توجه به مانور قدس و تهدید و اقدامات جنون آمیز دشمن و حمله موشکی به دزفول و بمباران شهرهای کرمانشاه، ایلام، رامهرمز و ...، جو کلی جنگ در کشور، شکل خاصی به خود گرفته بود.
عملیات در ساعت 21:30 روز 3/12/1362 با رمز یا رسول الله آغاز شد. در مرحله اول نیروهای قرارگاه نجف با تهاجم سراسری در مناطقی همچون تنگه و شهر القرنه، جاده بصره – العماره و نیز جزایر شمالی و جنوبی مجنون استقرار یافتند. در این میان، قرارگاه کربلا که در محور زید وارد عمل شده بود، با به دست آوردن کمترین موفقیت موجب بازگشت یگان های ارتش به مواضع قبلی خود شد.
در مرحله دوم عملیات، دو تلاش اصلی در محور جزایر مجنون و طلاییه به منظور الحاق و سپس پیشروی به سمت نشوه در نظر گرفته شد؛ بنا به عللی پیشروی انجام نشد. در مقابل، دشمن به تدریج خود را بازیافته و پس از کشف اهداف عملیات و محورهای اصلی تک، تلاش اصلی خود را ابتدا روی پاکسازی حوالی جاده بصره – العماره گذارد و سپس روی طلاییه متمرکز شد.
در ادامه عملیات، پس از آن که محور زید با عدم موفقیت مواجه شد، لشکر 14 سپاه پاسداران که تحت امر قرارگاه کربلا (ارتش) بود، آزاد شده و به همراه لشکر 27 ماموریت طلاییه را به عهده گرفت. در آن شب نبردی سخت درگرفت که تا صبح به طول انجامید . در این میان، فشار دشمن همچنان ادامه داشت و با آن که محور جاده طلاییه – به طول 6 کیلومتر– در اختیار نیروهای خودی بود، لیکن وسعت کم منطقه مانور از یک سو و آتش انبوه و بسیار زیاد دشمن از سوی دیگر، امکان پیشروی الحاق با محور جزایر مجنون را ناممکن ساخته بود. به همین خاطر از ادامه عملیات در طلاییه صرف نظر شد و به این ترتیب اهداف عملیات خیبر به حفظ جزایر مجنون محدود شد.
بر همین اساس و با توجه به فشارهای دشمن، مرحله سوم عملیات به منظور تثبیت موفقیت خودی در جزایر انجام شد. دشمن که هر گونه حضور نیروهای ایرانی در هور را خطری برای جاده بصره – العماره می دانست با اجرای آتش شدید و توان پیاده وزرهی می کوشید جزایر مجنون را بازپس گیرد. این در حالی بود که نیروهای خودی خسته از چند روز جنگ، نداشتن عقبه نزدیک و نیز عدم حمایت آتش توپخانه، به مقاومت خود ادامه می دادند. متقابلاً، دشمن با تمرکز صدها قبضه توپ روی جزایر و بمباران مداوم آن ها با هواپیما و نیز در اختیار داشتن عقبه خشکی با واحدهای زرهی خود فشارهای متعدد و طاقت فرسایی را وارد می ساخت.
به رغم وضعیت یاد شده، نیروهای خودی می کوشیدند به هر صورت ممکن جزایر را حفظ نمایند. براین اساس، سپاه پاسداران با تمام استعداد خود جهت دفع تهاجم دشمن و حفظ جزایر در آن جا استقرار یافت.
نهایتاً دشمن که در مقابل خود مقاومتی غیر قابل تصور و پیش بینی مشاهده می کرد، به تدریج از بازپس گیری جزایر ناامید شد و به تحکیم مواضع پدافندی خود مبادرت ورزید.
نتایج عملیات
عملیات خیبر که به آزاد سازی منطقه ای به وسعت 1000 کیلومتر مربع در هور، 140 کیلومتر مربع در جزایر مجنون و 40 کیلومتر مربع در طلاییه انجامید، موجب افزایش عزم بین المللی در جهت کنترل ایران و جلوگیری از شکست عراق گردید؛ به گونه ای که از تاریخ 3/12/1362 (زمان آغاز عملیات خیبر) تا تاریخ 30/7/1363 تعداد 474 طرح صلح از سوی 54 کشور مختلف جهان ارایه شد. شورای امنیت سازمان ملل نیز در تاریخ 11/3/1363 قطعنامه552 خود را در خصوص پایان دادن به جنگ ایران و عراق تصویب نمود. این در حالی بود که هیچ یک از قطعنامهو طرح های مذکور نظر ایران را تامین نمی کرد.
هم چنین، در این عملیات فرماندهان جنگ به اهمیت تاثیر تجهیزات دریایی و آبی – خاکی برای کسب نتایج مهم و حیاتی پی بردند و نیز سپاه پاسداران به یکی از ضرورت های حساس و حیاتی در تکمیل و توسعه سازمان خود آگاه گردید و آن لزوم ایجاد تقویت و توسعه یگان های دریایی برای انجام عملیات های آبی – خاکی بود. این رهیافت، قابلیت سپاه در انجام عملیات عبور از هور و رودخانه های بزرگ را توسعه داد و هسته اصلی عملیات های بدر، والفجر8، کربلا3، 4 و 5 و نیز زمینه ای برای تشکیل نیروی دریایی سپاه پاسداران گردید.
تلفات و ضایعات عراق در این عملیات به شرح ذیل می باشد:
- کشته و زخمی شدن حدود 15000 نفر.
- به اسارت درآمدن 1140 نفر .
- انهدام 150 تانک و نفربر و 200 خودرو.
- به غنیمت در آمدن 10 تانک و 60 کامیون.
- انهدام 21 تیپ به میزان 20 تا 100 درصد.
 

nasim khanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بچه ها..
مایل هستین منبعد به اطلاعات نظامیمون افزوده بشه؟!
نمیدونم متوجه شدین یا نه ولی عملیات خیبر یکی از غافلگیر کننده ترین عملیات ها توی دنیا معروف شده.
برای همین کار و فکر روی نقشه ی عملیات و همچنین بدست اوردن اطلاعات از این عملیات خیلی مهمه.
مخصوصا اینکه یه بزرگ مرد میدان نبرد کنار خودمون داریم (آقا سید)
من نقشه ی عملیات رو میزارم و همچنین توضیحاتی از این عملیات.
بعد هر کس سوالش رو بپرسه و منتظر بمونیم کسایی که میدونن پاسخ بدن

جدا آقا سید از زرمنده های عزیزمون هستن؟ من نمیدونستم ، چه جالب
اونوقت ایشون چند سالشونه؟​
 

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
[/CENTER]
جدا آقا سید از زرمنده های عزیزمون هستن؟ من نمیدونستم ، چه جالب
اونوقت ایشون چند سالشونه؟​
نمیدونم بگم یا نه..
ولی اقا سید از هم رزم های شهید همت هستن.
مابقیش رو هم اگر خودشون بگن گفتن..
ولی در واقع ایشون الگوی معنوی ما هستن..
الماسی که توی این بخش و در بین بچه های حزب اللهی توی این سایت میدخشن.
ابجی پیشنهاد میکنم خاطراتشونو بخونی..
تو این بخش هس.
 

nasim khanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
نمیدونم بگم یا نه..
ولی اقا سید از هم رزم های شهید همت هستن.
مابقیش رو هم اگر خودشون بگن گفتن..
ولی در واقع ایشون الگوی معنوی ما هستن..
الماسی که توی این بخش و در بین بچه های حزب اللهی توی این سایت میدخشن.
ابجی پیشنهاد میکنم خاطراتشونو بخونی..
تو این بخش هس.
ای بابا برادر ، شما که یکمیشو گفتی خب بقیشم بگو دیگه !:D
من نمیدونستم که ایشون کی هستن چون راستش تازه تازه هست که توی قسمت دفاع مقدس فعالیت میکنم و خیلی چیزارو نمیدونم..
ممنون میشم آدرس خاطراتشونو بدی بهم:gol:
 

nasim khanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
با اجازه آقا سيد.:gol:

نسيم خانوم، لينكايي كه ميخواستي رو من تا حدودي پيدا كردم و برات ميذارم... البته خارج از موضوع تاپيكه، بي زحمت اگه خوندي بگو تا پستم رو حذف كنم تا تاپيك از موضوع اصليه خودش خارج نشه...



بسم الله...

شهداي مظلوم.. !:gol:

ماجرای توپ فرانسوی ... ! :gol:

شبی با جنازه ... ! :gol:

رویای شهادت ... ! :gol:

شهیدی که از شهادت خود خبر داشت ... ! :gol:
مرسی عزیز دلم
دارم میخونمشون
میتونی پستتو پاک کنی:gol:
 

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان کسی میدونه ما چه گل هایی رو توی عملیات خیبر فدا کردیم؟!
 

fatam

عضو جدید
کاربر ممتاز
سردار شهيد محمد ابراهيم همت
سردار شهيد حميد باكري

و صدها :gol:گل:gol: ديگه...


شادي روحشون صلوات...:gol:

اللهم صل علي محمد و آل محمد...
 

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حماسه خیبر و اعتراف رسانه های استکبار + عکس

حماسه خیبر و اعتراف رسانه های استکبار + عکس

[h=2]حماسه خیبر و اعتراف رسانه های استکبار + عکس[/h]


عظمتاین حماسه باشکوه و این پیروزی بزرگ، از زبان دشمن شنیدنی است؛ دشمنی کهخود را برای جشن پیروزی بر نظام نونهال جمهوری اسلامی آماده می‌کرد و چهخیال باطلی! آنها که صدام خیره‌سر و بلندپرواز را به انواع سلاح‌های کشتارجمعی و شیمیایی مجهز کردند.
سرویس دفاع مقدس ـعملیات حماسه ساز خیبر که روزهای اسفند یادآور آن است، بزرگ بود؛غافلگیرکننده و شکننده. بهت جهان استکبار و یاران و دلسپردگان به پیروزیسردار قادسیه! با حماسه خیبر در سال 1362 به اوج رسید. آنها گماننمی‌کردند که جوانان و نوجوانان رزمنده، بتوانند کاری کنند کارستان و آنهارا به تعظیم وادارند.

به گزارش «تابناک»، عظمت این حماسه باشکوه و این پیروزی بزرگ، از زباندشمن شنیدنی است؛ دشمنی که خود را برای جشن پیروزی بر نظام نونهال جمهوریاسلامی آماده می‌کرد و چه خیال باطلی! آنها که صدام خیره‌سر و بلندپروازرا به انواع سلاح‌های کشتار جمعی و شیمیایی مجهز کردند.


نقشه عملیات خیبر

دراسفند 1362 و فروردین 1363، خبرگزاری‌های بیگانه و استکبار، به عظمت حماسهخیبر اعتراف کردند و این ‌گونه بهت و حیرت خود را از این پیروزی سراسرافتخار جمهوری اسلامی نشان دادند:
 

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رادیو دولتی صدای آمریکا در سی ام فروردین 1363 در این ‌باره گفت:

«... دیپلمات‌های غیرغربی، عرب و آسیایی در تهران، تاکتیک‌های جنگیایرانیان را که در هفته‌های اخیر منجر به تسخیر جزیره مجنون در جنوب عراقگردید، می‌ستایند. آنان می‌گویند، حملات انحرافی ایران به شاهراه بصره ـبغداد، در واقع مقدمه‌ای برای حمله به جزیره مجنون بوده است».



شهیدان بزرگوار همت، دستواره، کریمی و...
 

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خبرگزاری رویترز نیز در این ‌باره گزارش داد:

«دیپلمات‌های خارجی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز، همگی متفق‌القولبودند که تصرف جزیره مجنون، موفقیت رزمی درخشانی برای ایرانیان و ضربهشدیدی به روحیه رئیس‌جمهوری عراق و نیروهایش بوده است.

یک دیپلمات ارشد گفت: ایرانی‌ها یکسری حملات انحرافی که نشان می‌داد آنهابه طرف بصره یا اتوبان اصلی بصره ـ بغداد در منتهی الیه شمالی می‌روند،انجام دادند.

وی افزود: در حقیقت هدف آنها در تمام مدت، جزیره مجنون بوده است و آنها عراقی‌ها را کاملا شگفت‌زده کردند».

همچنین درباره حمله ایران به نقاط ضعف عراق، فرانس‌پرس، خبرگزاری فرانسه،گزارش داد: «... ناظران متذکر می‌شوند، نیروهای ایرانی از تاکتیکی استفادهمی‌کنند که با پرداختن به نقاط ضعف دفاع رقیب، اغلب موفق است».



یادواره شهدای خیبر
 

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خبرنگار روزنامه «دیلی‌تلگراف» نوشت:

«... یک ستوان‌ دوم عراقی که در نبرد شرکت داشت و من را به مناطق نبردهدایت می‌کرد، گفت که ایرانیان یک حمله بسیار دقیق و گستاخانه را از سمتباتلاق‌های تحت تصرف خود آغاز کردند. نیروهای ایرانی با قایق‌های بزرگ وقدرتمند، شبانه از میان نیزارها و کانال‌های آب گذر کرده و گروه کوچکی درمیان تعجب، روستای البیضه را تصرف کردند. ایرانیان بلافاصله با استحکاممواضع دفاعی، هزاران تن نیروی تقویتی و تسلیحات و مهمات را بدون وقفه و بابالگرد و قایق‌های بیشتری به داخل منطقه مزبور ریختند».



منطقه عملیاتی
 

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
در این‌ باره، خبرگزاری فرانسه نیز در سوم فروردین 1363چنین گزارش داد:

«...ناظران عقیده دارند، نتیجه نبرد جزایر مجنون ... هرچه باشد، تاکتیک‌هاینظامی ایران از نظر جسارت و شهامت در تاریخ مورد استفاده قرار خواهد گرفت».

روزنامه آرژانتینی «کلارین» ـ چاپ بوئنوس آیرس ـ نوشت:

«...یک ژنرال عراقی به نام ماهر عبدالرشید، نسبت به پایان جنگ اظهار بدبینینمود و گفت، پس گرفتن جزیره مجنون از آنچه ما فکر می‌کردیم، سخت‌تر شدهاست».

خبرگزاری فرانسه در سوم فروردین 1363 در این ‌باره گزارش داد:

«... به گفته مسئولان دولت آمریکا، دست‌ یازیدن به احداث پل قایقی با چنین طولی در تاریخ نظامی مدرن بی‌سابقه است».
 

Abolfazl.B

عضو جدید
حماسه خیبر و اعتراف رسانه های استکبار + عکس



عظمتاین حماسه باشکوه و این پیروزی بزرگ، از زبان دشمن شنیدنی است؛ دشمنی کهخود را برای جشن پیروزی بر نظام نونهال جمهوری اسلامی آماده می‌کرد و چهخیال باطلی! آنها که صدام خیره‌سر و بلندپرواز را به انواع سلاح‌های کشتارجمعی و شیمیایی مجهز کردند.
سرویس دفاع مقدس ـعملیات حماسه ساز خیبر که روزهای اسفند یادآور آن است، بزرگ بود؛غافلگیرکننده و شکننده. بهت جهان استکبار و یاران و دلسپردگان به پیروزیسردار قادسیه! با حماسه خیبر در سال 1362 به اوج رسید. آنها گماننمی‌کردند که جوانان و نوجوانان رزمنده، بتوانند کاری کنند کارستان و آنهارا به تعظیم وادارند.

به گزارش «تابناک»، عظمت این حماسه باشکوه و این پیروزی بزرگ، از زباندشمن شنیدنی است؛ دشمنی که خود را برای جشن پیروزی بر نظام نونهال جمهوریاسلامی آماده می‌کرد و چه خیال باطلی! آنها که صدام خیره‌سر و بلندپروازرا به انواع سلاح‌های کشتار جمعی و شیمیایی مجهز کردند.


نقشه عملیات خیبر

دراسفند 1362 و فروردین 1363، خبرگزاری‌های بیگانه و استکبار، به عظمت حماسهخیبر اعتراف کردند و این ‌گونه بهت و حیرت خود را از این پیروزی سراسرافتخار جمهوری اسلامی نشان دادند:

رادیو دولتی صدای آمریکا در سی ام فروردین 1363 در این ‌باره گفت:

«... دیپلمات‌های غیرغربی، عرب و آسیایی در تهران، تاکتیک‌های جنگیایرانیان را که در هفته‌های اخیر منجر به تسخیر جزیره مجنون در جنوب عراقگردید، می‌ستایند. آنان می‌گویند، حملات انحرافی ایران به شاهراه بصره ـبغداد، در واقع مقدمه‌ای برای حمله به جزیره مجنون بوده است».



شهیدان بزرگوار همت، دستواره، کریمی و...

خبرگزاری رویترز نیز در این ‌باره گزارش داد:

«دیپلمات‌های خارجی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز، همگی متفق‌القولبودند که تصرف جزیره مجنون، موفقیت رزمی درخشانی برای ایرانیان و ضربهشدیدی به روحیه رئیس‌جمهوری عراق و نیروهایش بوده است.

یک دیپلمات ارشد گفت: ایرانی‌ها یکسری حملات انحرافی که نشان می‌داد آنهابه طرف بصره یا اتوبان اصلی بصره ـ بغداد در منتهی الیه شمالی می‌روند،انجام دادند.

وی افزود: در حقیقت هدف آنها در تمام مدت، جزیره مجنون بوده است و آنها عراقی‌ها را کاملا شگفت‌زده کردند».

همچنین درباره حمله ایران به نقاط ضعف عراق، فرانس‌پرس، خبرگزاری فرانسه،گزارش داد: «... ناظران متذکر می‌شوند، نیروهای ایرانی از تاکتیکی استفادهمی‌کنند که با پرداختن به نقاط ضعف دفاع رقیب، اغلب موفق است».



یادواره شهدای خیبر

خبرنگار روزنامه «دیلی‌تلگراف» نوشت:

«... یک ستوان‌ دوم عراقی که در نبرد شرکت داشت و من را به مناطق نبردهدایت می‌کرد، گفت که ایرانیان یک حمله بسیار دقیق و گستاخانه را از سمتباتلاق‌های تحت تصرف خود آغاز کردند. نیروهای ایرانی با قایق‌های بزرگ وقدرتمند، شبانه از میان نیزارها و کانال‌های آب گذر کرده و گروه کوچکی درمیان تعجب، روستای البیضه را تصرف کردند. ایرانیان بلافاصله با استحکاممواضع دفاعی، هزاران تن نیروی تقویتی و تسلیحات و مهمات را بدون وقفه و بابالگرد و قایق‌های بیشتری به داخل منطقه مزبور ریختند».



منطقه عملیاتی

در این‌ باره، خبرگزاری فرانسه نیز در سوم فروردین 1363چنین گزارش داد:

«...ناظران عقیده دارند، نتیجه نبرد جزایر مجنون ... هرچه باشد، تاکتیک‌هاینظامی ایران از نظر جسارت و شهامت در تاریخ مورد استفاده قرار خواهد گرفت».

روزنامه آرژانتینی «کلارین» ـ چاپ بوئنوس آیرس ـ نوشت:

«...یک ژنرال عراقی به نام ماهر عبدالرشید، نسبت به پایان جنگ اظهار بدبینینمود و گفت، پس گرفتن جزیره مجنون از آنچه ما فکر می‌کردیم، سخت‌تر شدهاست».

خبرگزاری فرانسه در سوم فروردین 1363 در این ‌باره گزارش داد:

«... به گفته مسئولان دولت آمریکا، دست‌ یازیدن به احداث پل قایقی با چنین طولی در تاریخ نظامی مدرن بی‌سابقه است».
​یاد جبهه ها و اون حالت خداییش به خیر.
 

Similar threads

بالا