هنر کنترل پروژه برای اهداف سال 91

وضعیت
موضوع بسته شده است.

دکتر مهدیه

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
آقای بانکر هانت (میلیاردر صاحب نفت تگزاس)عقیده دارد :راز موفقیت چنین است
ابتدا اهداف خود را مشخص کنید و سپس بهای رسیدن به آن را پرداخت کنید

امشب امسال تمام میشود و فردا سال نو میرسد...تجربه نشان داده هر آغازی که با برنامه باشد از نظر کمی و کیفی پربارتر بوده و در زمان کمتری به نتیجه میرسد
پس چه زیباست همین امشب برای یکسال خود هدف گذاری کرده و پروژه خود را با دانش وبرنامه مدیریت کنیم
یادمان باشد 80٪نتایج ما تنها حاصل 20٪فعالیت های ماست

پس
1- مهمترین هدف خودمونو انتخاب کنیم و زمان شروع و اتمام اونو مشخص کنیم
2- منابع رو تعیین کنیم مثل زمان هزینه و غیره
3- محدودیت ها ومشکلات احتمالی رو مشخص کنیم و از حالا آمادگی مواجهه با اونا رو داشته باشیم
4- ساختار شکست کار رو بررسی کنیم(پروژه رو به زیر پروژه ها تقسیم کنیم و رو اونا تمرکز کنیم) اینجوری با اتمام هر زیر پروژه پیشنیازای تسک ها (فعالیت های بعدی)رو تموم کردیم
5- مسیر بحرانی هدف و فرجه ها رو هم در نظر بگیریم(یعنی حساب کنیم تو شروع هر فعالیت چقدر تاخیر مجاز داریم و با چه دیرکردی هنوز به موقع میتونیم پروژه رو تموم کنیم)

مبحث کنترل پروژه خیلی گسترده و گاهی پیچیدس

من فقط خواستم تا حدی که امشب بتونیم واس یه سالمون یه برنامه ریزی کلی بکنیم نکاتی رو ازش نوشتم
منم برای یه رتبه عالی تو ارشد برنامه ریزی و زمان بندی کردم و سعیم این بود اول به صورت فصل و ماه و بعد هفته و روز ساعتهای مطالعه و بقیه کارامو تنظیم کنم
قانون پاراتو=
80٪
20٪



 
آخرین ویرایش:

afshin0917

عضو جدید
سلام دوست عزیزم
مطالب واقعا آموزنده و خوب هستن:)راجب زمانبندی و چگونگی زمان بندی اینکه چکار کنیم در کمترین زمان بیشترین بازده رو داشته باشیم اگه مطلبی دارین ممنون میشم راهنمایی کنید.مرسی
 

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حالا که بحث از پروژه به میون اومده منم با کسب اجازه این مطلب رو همینجا میذارم شاید به درد دوستان بخوره . میشه بسیاری از فاکتور ها و پارامتر های اون رو برای زندگی و اهداف شخصی هم متناسب نمود.

مدیریت و کنترل پروژه
"استفاده از سیستم مدیریت ارزش بدست آمده برای مدیریت پروژه های نرم افزاری"
کوئنتین فلمینگ(Quentin W. Fleming) و ژوئل کاپلمن(Joel M. Koppelman) که از مدیران ارشد شرکت پریماورا هستند، در مورد ارزش بدست آمده(Earned Value) چنين می گويند:

حتی اگر 15 درصد يک پروژه تکمیل شده باشد، ارزش بدست آمده، هر پروژه ای را به ابزار آگاهی دهنده ای مجهز می کند که بتواند در اسرع وقت علایمی(سیگنالهایی) صادر کند. این علایم(سیگنالها) مدیر پروژه را قادر می کند، حتی با در دست داشتن مقادیر محدود آماری، بودجه نهایی را برای پایان کار پیش بینی نماید.
اگر نتایج پیش بینی نهایی برای مدیریت، غیر قابل قبول باشند، گامهای پروژه می توانند به سرعت به سوی نیازمندیهای نهایی تغییر یافته، متمایل شوند.
دستاورد نهایی، پروژه های نرم افزاری هستند که با در برداستن تعداد بیشتری از تصویرهای نهایی، توان تکمیل را دارند و این در صورتی محقق می شود که مدیر پروژه بازده هزینه حقیقی را، از لحظه شروع پروژه اعلام نماید.
2. کلیات
بیش از سه دهه است که EV (ارزش بدست آمده ) به عنوان یک تکنیک اثبات شده و تحت استفاده در مدیریت پروژه، جایگاه خود را برجسته نموده و جای خود را در کنار دیگر ابزار ارزشمند باز کرده است. EV در کاربرد رسمی، به عنوان وسیله ای مؤثر برای نظارت و مدیریت ارشد سیستمهای جدید در مراکز دولتی ایالات متحده شناخته شده است. در یک شکل وسیع، ارزش به دست آمده تکنیکی مفید در مدیریت هرنوع پروژه است که پروژه های نرم افزاری یکی از موارد ویژه کاربردی آن است.

3. مقدمه ای بر مفهوم EarnedValue

الف – تاریخچه
ارزش به دست آمده چند دهه است که از سوی دولت ایالات متحده به صورت سختگیرانه ای برای بسیاری از سازمانها، اجبار شده است تا برای استفاده فرمالیزه و استاندارد از آن جدیت نمایند. نسخه رسمی و استاندارد آن از سال 1967 توصیه شده و این هنگامی بود که سازمان دفاع(DOD) ، سی و پنج معیار سیستمهای کنترل هزینه/زمانبندی (C/SCSC) را بر روی همه مراکز صنعتی خصوصی که خواستار شرکت در سیستمهای عمده دولتی آتی که از انواع قراردادهای هزینه/قابل پرداخت و یا مورد رقابت اکثر شرکتها بودند، در راهنمایی منتشر نمود. پس از آن هر موقع که سیستم عمده جدیدی توسط دولت ایالات متحده آمریکا تهبه می شد که ریسک رشد هزینه توسط آن ارگان ثابت می ماند، این 35 معیار باید توسط پیمانکار رعایت می شد.
اثراجبار C/SCSC مستلزم یک نسخه رسمی و استاندارد از مفهوم "ارزش به دست آمده"مدیریت هزینه و زمانبندی پروژه های عمده انتخابی جدید بود. یک قرارداد به ارزش حداقلی(چندین میلیون دلاری) و یک برنامه زمانی حداقلی(بیش از دوازده ماه)، باید قبل ا ز اعمال معیار، معرفی و تشریح می گردید. معیار ارزش بدست آمده، لزوماً در جهت تهیه سیستم اصلی بودند.
مفهوم C/SCSC بطور ناسازگاری برای بیش از 30 سال به کار گرفته شده و به صورت قالب استاندارد مناسبی برای استفاده در سیستمهای عمده دولتی در آمده است. ارگانها و سازمانهای دیگر دولتی در ایالات متحده و کشورهای دیگر همانند استرالیا، کانادا و سوئد، معیار ارزش بدست آمده مشابهی را در مدیریت استفاده از سیستمهای عمده خود اتخاذ کرده اند.
یک ساختار کاربردی مدیریت علمی در استفاده از مفهوم ارزش به دست آمده، توسعه یافته که عمدتاً توسط DOD (سازمان دفاع) و انستیتو صنعتی نیروی هوایی (AFIT) پیشنهادشده است .
در ادامه بحث به تشریح استفاده عملی از مفهوم ارزش به دست آمده خواهیم پرداخت.


ب – مفاهيم مدیریت ارزش بدست آمده

قبل از بحث درباره استفاده از مدیریت ارزش بدست آمده در برنامه ریزی مدیریت ریسک یک پروژه لازم است که بعضی از مفاهیم پایه روش EV تشریح شود. مهمترین نکته کاربردی مدیریت ارزش بدست آمده، درک مفهوم ساختار شکست فعالیت(WBS : Work Breakdown Structure) می باشد.


ب – 1 ) ساختار شکست فعاليت (WBS)

یک WBS، تقسیم بندی با ساختار درختی یک پروژه به عناصر ترکیبی آن است. یک پروژه بصورت سلسله مراتبی به بخشهای سخت افزاری، نرم افزاری و دیگر وظایف کاری مورد نیاز برای تکمیل پروژه شکسته می شود (این بحث، پروژه های نرم افزاری را مد نظر قرار داده است).
WBS، فقط روند تولید محصول را تعریف نمی کند، بلکه وظایف ضروری کار برای تولید محصول تعیین شده را نیز مشخص می نماید. WBS ابزاری برای سازماندهی اجزای محصول و وظایف کار به یک ساختار قابل شناسایی است که بوسیله آن می توان وظایف جزء را برنامه ریزی، زمانبندی و پیگیری کرد.

WBS با یک عنصر واحد در رأس ساختار درختی شروع می شود که آن، عنصر نماینده کل فعالیتهای پروژه است. این به سطح یک WBS نسبت داده می شود؛ سطوح پایین تر به تناسب، سطوح 2، 3 و ... نامگذاری می گردند.

در ضمیمه 1 نمونه استانداردی از یک مثال WBS برای یک پروژه از دسته بندی توسعه نرم افزار نشان داده شده است.
پایین ترین سطوح یا لایه های WBS دارای معنی و مفهوم با اهمیتی هستند؛ برای اینکه هر لایه، یک عنصر گسسته از کار یا وظیفه ای است که در برابر منابع تخصیص یافته، قابلیت انجام داشته و هزینه و زمان مورد نیاز برای انجام آن، قابل سنجش است.


ادامه بحث ساختار شکست فعاليت (WBS) پروژه نرم افزاری؛
مشخصات بسته کاری(Work Package)

هنگامی که این وظایف(وظایف شکسته شده در بخش قبلی) با پایین ترین سطح، زمانبندی شده و به خود هزینه اختصاص می دهند، بهمراه منابع(انسان و مواد) مورد نیاز و مسؤولیت فردی برای تکمیل آن، بسته کاری(Work Package) را تعریف می کنند. تعریف بسته کاری به مدیریت مؤثر ارزش بدست آمده، بستگی حیاتی دارد. یک بسته کاری(Work Package) باید مشخصات زیر را داشته باشد:

1- بسته کاری(Work Package) واحدهای کاری را در سطوحی که کار در آنجا ایفا می شود، نشان می دهد.
2- از بسته های کاری دیگر متمایز باشد.
3- به یک عنصر منفرد سازمانی، قابل تخصیص باشد.
4- در هر بسته کاری، شروع و تاریخهای تکمیل، زمانبندی شده باشند و مسافت نماهای(milestones) موقتی، کاربردی بوده و حاکی از روند تکمیل فیزیکی باشند.
5- بودجه یا مبلغ معینی داشته باشد که با تعابیر و اصطلاحاتی همچون دلار، نفر-ساعت یا واحدهای قابل اندازه گیری دیگر بیان شود.
6- مدت آن، به یک دوره زمانی کوتاه و نسبی محدود باشد یا توسط مسافت نماهای گسسته ارزش، به قسمتهای جزء تقسیم بندی شده تا اندازه گیری عینی کار انجام شده، تسهیل گردد.
7- با اجزای تفصیلی مهندسی، ساخت یا زمانبندی های دیگر یکپارچه و هماهنگ باشد.
شاید بیشترین انتقاد وارد به استفاده از ارزش بدست آمده در مدیریت ریسک، این تصور است که هرکدام از بسته های کاری در اندازه ای محدود شده اند که در یک دوره زمانی کوتاه و نسبی، قابل تکمیل باشند، یا اینکه شامل مسافت نماهایی گسسته ای هستند که می توان در مقابل بازده کاری، اندازه گیری نمود.
در این مقاله، عبارات و اصطلاحات معتبری به صورت مکرر به کار گرفته شده اند و سعی بر آن خواهد بود که در بخشهای بعدی، به طور ساده ای تشریح شوند.



ب – 2 ) توضيح عبارات و اصطلاحات مديريت EV

در مدیریت ارزش بدست آمده، 3 کمیت معیارها و قالبهای اساسی برای اندازه گیری بازدهی هزینه می باشند؛ این کمیتها از مجموع هزینه های برنامه ریزی شده و واقعی در فازها(مراحل)ی زمانی محاسبه شده و منطبق با هرکدام از پکیج های کاری هستند(از این پس عبارت پکیج کاری به جای بسته کاری به کار برده خواهدشد) که عبارتند از:
1- هزینه بودجه بندی شده برای کار برنامه ریزی شده(BCWS) یا ارزش طراحی شده(یا برنامه ریزی شده)
2- هزینه بودجه بندی شده کار انجام شده(BCWP) یا ارزش بدست آمده
3- هزینه واقعی کار انجام شده(ACWP) یا هزینه واقعی کار تمام شده
مقادیر بالا که در شکل 2 نشان داده شده اند، به صورت زیر تعریف می شوند:

Budgeted Cost of Work Scheduled )BCWS)
مجموع بودجه های لازم برای کل پکیج های کاری برنامه ریزی شده، جهت اتمام کار در یک دوره زمانی معین.

Budgeted Cost of Work Performed )BCWP)
مجموع بودجه های لازم برای پکیج های کاری تکمیل شده و اجزای کامل شده پکیج های کاری ناتمام.

Actual Cost of Work Performed )ACWP)
هزینه های واقعی صرف شده جهت تکمیل کارهای اجرایی در یک دوره زمانی معین؛ برای مقایسه متعادل، ACWP فقط برای کار انجام شده ثبت می شود تا در برابر کارهایی که BCWP آنها نیز گزارش شده، موجود باشد.
ب – 3 ) عبارات و اصطلاحات تکميلی مديريت EV

از سه کمیت توضیح داده شده در قسمت قبلی، می توان بودجه بندی کل برنامه را همچون تعیین کارآیی زمانبندی-هزینه و تدارک هزینه برآورد شده پروژه ای که در حال تکمیل است، مشخص کرد.
پنج عبارت اضافی نیز، جهت ثبت بازده هزینه و زمانبندی و بودجه برنامه، به صورت زیر تعریف می شوند:

Performance Measurement Baseline)PMB)
بیس لاین اندازه گیری کارآیی
مجموع BCWS کل پکیج های کاری برای هر دوره زمانی، که برای کل مدت برنامه محاسبه می شود. PMB طرح بودجه بندی بر مبنای مراحل زمانی(فازهای زمانی) را در برابر بازده محاسبه شده پروژه ارائه می کند.
Budget At Completion )BAC)
بودجه تکمیلی
مجموع کل بودجه های تخصیصی به یک برنامه، علاوه بر PMB؛
معمولاً مبالغی از ذخیره مدیریت کنار گذاشته می شود که جزئی از کل بودجه برنامه بوده و به پکیج های کاری خاصی اختصاص نمی یابد و برای اهداف کنترلی مدیریت ذخیره می شود. BAC، مشتمل بر کل ذخیره های مدیریتی علاوه بر PMB است.

Schedule Variance )SV)
انحراف زمانبندی
این کمیت از تفاوت میان کار زمانبندی شده (BCWS) و کار انجام شده حقیقی با بودجه تعیین شده (BCWP) به دست می آید. انحراف زمانبندی، با ارزش دلار بیان شده و از تفاضل "مقدار کاری که باید در دوره زمانی داده شده، تکمیل شود" و " کاری که واقعاً با همان بودجه تعیین شده به انجام رسیده"، حاصل می گردد.

Cost Variance )CV)
انحراف هزینه
اختلاف میان هزینه برنامه ریزی شده برای کار انجام شده(BCWP) و هزینه واقعی ناشی از انجام کار(ACWP).
CV هم ارزش حقیقی(به واحد دلار) هزینه های بالاسری(overrunning) و هم غیر بالاسری(under running)(در صورت وجود) را نسبت به هزینه برآورد شده اولیه نشان می دهد.

Estimate At Completion)EAC)
برآورد تکمیلی
این کمیت، هزینه های واقعی تحمیلی پروژه تا زمان حال، به اضافه برآوردی از هزینه های کارهای باقیمانده می باشد. در لحظه شروع پروژه BAC و EAC مساوی هستند؛ این تنها ACWP نامساوی با BCWP است که باعث ایجاد عدم تعادل میان EAC و BAC می شود.


ب- 4) کار با EV
ايجاد برنامه جامع پايين به بالا(Bottom-Up)
باید فرایندهای بحرانی را بگونه ای ترکیب کنیم که هم شامل محدوده کاری مشخص زمانبندی و منابع برآوردشده شوند و همچنین یک برنامه یکپارچه پایین به بالا از اجزاء(سلولها) اندازه گیری شده با تشریح کامل، بوجود آید که برنامه های محاسباتی کنترل(Control Account Plans : CAPs) نامیده می شوند. مدیریت پروژه بر مبنای ارزش بدست آمده مطابق CAPهای تفصیلی، اجرا می گردد به طوریکه در نتیجه، طراحی رسمی(Formal) و پایین به بالای پروژه بدست می آید. CAPهای منفرد، یکپارچگی تمامی فرایندهای بحرانی همچون "محدوده کاری"، "برنامه ریزی"، "زمانبندی"، "برآورد و تخمین" و "اجازه اختیار" را بازنمایی می کنند.
اندازه گیری بازده(Performance) در CAPهای تفصیلی جای می گیرد و بازده کل پروژه از مجموع آنها که در CAPهای تفصیلی انعکاس می یابد، بدست می آید. در اصل، هر CAP پروژه یک زیر پروژه از کل پروژه ای است که توسط یک مدیر CAP، "مدیریت"، "اندازه گیری" و "کنترل" می شود.

زمانبندی رسمی CAP ها
هرکدام از CAP های تعریف شده، باید بهمراه یک سیستم زمانبندی رسمی(formal)، برنامه ریزی و زمانبندی شوند.

تخصیص هر CAP به یک واحد اجرایی جهت بازده(کارآیی)
بمنظور حصول بازده، هرکدام از CAPهای تعریف شده باید به یک اجرای کاربردی پایدار، تخصیص یابند. این تخصیص بطور مؤثری، متعهد اجرا در جهت نظارت بر بازدهی و اثربخشی هر CAP می شود.

فراهم کردن یک baseline که CAP ها را خلاصه می کند
باید یک baseline برای اندازه گیری بازده کل پروژه فراهم گردد، بگونه ای که مجموع CAP های تشریح شده را بازنمایی کند.

اندازه گیری بازده در برابر زمانبندی
باید بازده زمانبندی پروژه را در برابر زمانبندی برنامه ریزی شده و اصلی پروژه، بطور متناوب اندازه گیری کنیم.

اندازه گیری اثربخشی هزینه در برابر هزینه های تحمیلی
باید بصورت دوره ای، میزان اثربخشی بازده پروژه را طوری اندازه گیری کنیم که رابطه میان EV اجرایی پروژه و هزینه های تحمیلی جهت دستیابی به EV را مشخص کند.

پیش بینی هزینه های نهایی بر اساس بازده
باید بصورت متناوب، نیازمندیهای هزینه نهایی پروژه را بر اساس بازده آن در برابر برنامه ریزی، پیش بینی نماییم.
 

barghghodrat.ir

عضو جدید
کاری رو که دوست ندارید انجام ندید. در نتیجه انرژی زیادی برای کارهایی که دوست دارید ذخیره میشه . برنامه ریزی یک فرایند خودجوش باید باشه که از دل انرژی فوران شده شده بیرون بیاد وگرنه خدای کنترل پروژه بیاد براتون برنامه ریزی کنه برای شما اجرایی نیست
 

VAHID33

کاربر فعال
دوست عزیز از پست زیبات ممنون

بهار بهترین بهانه برای آغاز، و آغاز بهترین بهانه برای زیستن است

آغاز بهار بر شما مبارک
:gol:
 

jiji nanaz

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون دوست گلم،اميدوارم سال جديد برا همه سر شار از موفقيت باشه
 

مهندس 2010

عضو جدید
آقای بانکر هانت (میلیاردر صاحب نفت تگزاس)عقیده دارد :راز موفقیت چنین است
ابتدا اهداف خود را مشخص کنید و سپس بهای رسیدن به آن را پرداخت کنید

امشب امسال تمام میشود و فردا سال نو میرسد...تجربه نشان داده هر آغازی که با برنامه باشد از نظر کمی و کیفی پربارتر بوده و در زمان کمتری به نتیجه میرسد
پس چه زیباست همین امشب برای یکسال خود هدف گذاری کرده و پروژه خود را با دانش وبرنامه مدیریت کنیم
یادمان باشد 80٪نتایج ما تنها حاصل 20٪فعالیت های ماست

پس
1- مهمترین هدف خودمونو انتخاب کنیم و زمان شروع و اتمام اونو مشخص کنیم
2- منابع رو تعیین کنیم مثل زمان هزینه و غیره
3- محدودیت ها ومشکلات احتمالی رو مشخص کنیم و از حالا آمادگی مواجهه با اونا رو داشته باشیم
4- ساختار شکست کار رو بررسی کنیم(پروژه رو به زیر پروژه ها تقسیم کنیم و رو اونا تمرکز کنیم) اینجوری با اتمام هر زیر پروژه پیشنیازای تسک ها (فعالیت های بعدی)رو تموم کردیم
5- مسیر بحرانی هدف و فرجه ها رو هم در نظر بگیریم(یعنی حساب کنیم تو شروع هر فعالیت چقدر تاخیر مجاز داریم و با چه دیرکردی هنوز به موقع میتونیم پروژه رو تموم کنیم)

مبحث کنترل پروژه خیلی گسترده و گاهی پیچیدس

من فقط خواستم تا حدی که امشب بتونیم واس یه سالمون یه برنامه ریزی کلی بکنیم نکاتی رو ازش نوشتم
منم برای یه رتبه عالی تو ارشد برنامه ریزی و زمان بندی کردم و سعیم این بود اول به صورت فصل و ماه و بعد هفته و روز ساعتهای مطالعه و بقیه کارامو تنظیم کنم
قانون پاراتو=
80٪
20٪



مطلب قشنگی بود، این پارتو خیلی کارش درسته! این جمله فوق العادست: یادمان باشد 80٪نتایج ما تنها حاصل 20٪فعالیت های ماست
 

sed ali

کاربر فعال تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
دکتر جون خوب بود . خیلی خوبه که آدم واسه خودش برنامه داشته باشه . مخصوصا کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت . من برنامه ریزی می کنم ولی نمیدنم بهش میرسم یا نه ؟
 

ali_511

عضو جدید
کاربر ممتاز
ازتون ممنونم
فوق العاده بود.بدرد من که خیلی خورد امیدوارم برای بقیه هم همینطور باشه.
من 2 تا پروژه بزرگ برا سال 91 دارم.امیدوارم بتونم کنترلشون کنم.
موفق باشید
 

دکتر مهدیه

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مطلب قشنگی بود، این پارتو خیلی کارش درسته! این جمله فوق العادست: یادمان باشد 80٪نتایج ما تنها حاصل 20٪فعالیت های ماست

گاهی به عکس این جمله فکر میکنم که حاصل هشتاد درصد کارای ما فقط بیست درصده !!!
دکتر جون خوب بود . خیلی خوبه که آدم واسه خودش برنامه داشته باشه . مخصوصا کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت . من برنامه ریزی می کنم ولی نمیدنم بهش میرسم یا نه ؟
ایشالا که میرسی
 

MOΣIN

عضو جدید
کاربر ممتاز
البته مشکلات هم باید در نظر گرفته باشین
 

saman205

عضو جدید
کاربر ممتاز
تشکر میکنم از استارتر واسه مطالب جالب و آموزنده ای که اینجا میزارن

دکتر جون خوب بود . خیلی خوبه که آدم واسه خودش برنامه داشته باشه . مخصوصا کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت . من برنامه ریزی می کنم ولی نمیدنم بهش میرسم یا نه ؟
اگه نرسیدید هم هیچ وقت برنامه ریزی رو بیخیال نشید من خودم و خیلی ها رو دیدم که برای شروع به صددرصد اهداف برنامه ریزی شده نرسیدند چون انتظارشون خیلی زیاد بوده یا برنامه ریزی شون مشکل داشته ولی اگه ادامه بدین با تجربه و رفع ایرادات قبلی دفعات بعد درصد بیشتری از نتایج رو بدست میارید
و فک میکنم که این یه مهارت که قابل دستیابی هست
موفق باشی


گاهی به عکس این جمله فکر میکنم که حاصل هشتاد درصد کارای ما فقط بیست درصده !!!

ایشالا که میرسی
واسه ی منم شده حتی با درصد بیشتر..فک کنم بخاطر برنامه ریزی اشتباه و گاهی هم ترس از شکست
ولی این 5تای که گذاشتین
1- مهمترین هدف خودمونو انتخاب کنیم و زمان شروع و اتمام اونو مشخص کنیم
2- منابع رو تعیین کنیم مثل زمان هزینه و غیره
3- محدودیت ها ومشکلات احتمالی رو مشخص کنیم و از حالا آمادگی مواجهه با اونا رو داشته باشیم
4- ساختار شکست کار رو بررسی کنیم(پروژه رو به زیر پروژه ها تقسیم کنیم و رو اونا تمرکز کنیم) اینجوری با اتمام هر زیر پروژه پیشنیازای تسک ها (فعالیت های بعدی)رو تموم کردیم
5- مسیر بحرانی هدف و فرجه ها رو هم در نظر بگیریم(یعنی حساب کنیم تو شروع هر فعالیت چقدر تاخیر مجاز داریم و با چه دیرکردی هنوز به موقع میتونیم پروژه رو تموم کنیم)
معمولن به ترتیبی که هست هر چی از 1 به پایینتر میام ارزش و وقت کمتری برای هر کدوم میزارم و در موردشون فک میکنم و بنظرم اشتباه از همین باشه
این میشه که بعضی وقتا لقمه رو دور سر خودم می پیچونم و از چیزی که مدنظرم بود فاصله میگیرم
توی کشورهای دیگه شنیدم مطالعات وبرنامه ریزی یه طرف ماجراست خود کار هم یه طرف ولی ما فک میکنیم چون باسوادیم پس مطالعات وبرنامه نمیخاد...
معمولن هم اینجوری تلقی میشه که هر چی وقت بیشتری واسه ی خود کار بزاری نتیجه ی بهتری داری ..نمی دونم شاید اصل پارتو رو هم در مورد کلیت کارمون مدنظر داشته باشیم 80 درصدبرنامه ریزی 20 درصد فعالیت ولی خیلی اغراق میشه ........
 
آخرین ویرایش:

دکتر مهدیه

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
تشکر میکنم از استارتر واسه مطالب جالب و آموزنده ای که اینجا میزارن


اگه نرسیدید هم هیچ وقت برنامه ریزی رو بیخیال نشید من خودم و خیلی ها رو دیدم که برای شروع به صددرصد اهداف برنامه ریزی شده نرسیدند چون انتظارشون خیلی زیاد بوده یا برنامه ریزی شون مشکل داشته ولی اگه ادامه بدین با تجربه و رفع ایرادات قبلی دفعات بعد درصد بیشتری از نتایج رو بدست میارید
و فک میکنم که این یه مهارت که قابل دستیابی هست
موفق باشی

واسه ی منم شده حتی با درصد بیشتر..فک کنم بخاطر برنامه ریزی اشتباه و گاهی هم ترس از شکست
ولی این 5تای که گذاشتین
1- مهمترین هدف خودمونو انتخاب کنیم و زمان شروع و اتمام اونو مشخص کنیم
2- منابع رو تعیین کنیم مثل زمان هزینه و غیره
3- محدودیت ها ومشکلات احتمالی رو مشخص کنیم و از حالا آمادگی مواجهه با اونا رو داشته باشیم
4- ساختار شکست کار رو بررسی کنیم(پروژه رو به زیر پروژه ها تقسیم کنیم و رو اونا تمرکز کنیم) اینجوری با اتمام هر زیر پروژه پیشنیازای تسک ها (فعالیت های بعدی)رو تموم کردیم
5- مسیر بحرانی هدف و فرجه ها رو هم در نظر بگیریم(یعنی حساب کنیم تو شروع هر فعالیت چقدر تاخیر مجاز داریم و با چه دیرکردی هنوز به موقع میتونیم پروژه رو تموم کنیم)
معمولن به ترتیبی که هست هر چی از 1 به پایینتر میام ارزش و وقت کمتری برای هر کدوم میزارم و در موردشون فک میکنم و بنظرم اشتباه از همین باشه
این میشه که بعضی وقتا لقمه رو دور سر خودم می پیچونم و از چیزی که مدنظرم بود فاصله میگیرم
توی کشورهای دیگه شنیدم مطالعات وبرنامه ریزی یه طرف ماجراست خود کار هم یه طرف ولی ما فک میکنیم چون باسوادیم پس مطالعات وبرنامه نمیخاد...
معمولن هم اینجوری تلقی میشه که هر چی وقت بیشتری واسه ی خود کار بزاری نتیجه ی بهتری داری ..نمی دونم شاید اصل پارتو رو هم در مورد کلیت کارمون مدنظر داشته باشیم 80 درصدبرنامه ریزی 20 درصد فعالیت ولی خیلی اغراق میشه ........

هر 5 مرحله به زمان نیاز دارن اونم تقریبا یه اندازه
اراده خیلی مهمه و برنامه ریزی به اراده داشتن کمک میکنه


دقیقا آخراشو جالب نوشتی موافقم
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا