مباحث مربوط بهkernel GNU/Linux و توزیع های Linux را اینجا مطرح کنید

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
لینوکس

لینوکس

لینوکس (به انگلیسی: Linux) نام یک سیستم عامل رایانه‌ای است که معروف‌ترین مثال نرم‌افزار آزاد و توسعه به روش اُپن‌سورس (متن‌باز) شناخته می‌شود. اگر بخواهیم دقیق باشیم فقط باید هستهٔ لینوکس را لینوکس بنامیم اما به طور معمول این کلمه به سیستم‌عامل‌های یونیکس‌مانندی (یا گنو/لینوکسی) اطلاق می‌شود که بر مبنای هستهٔ لینوکس و کتاب‌خانه‌ها و ابزارهای پروژه‌ گنو ساخته شده‌اند. به مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای بنا شده بر اجزای گفته شده توزیع لینوکس (linux distribution) می‌گویند که به طور معمول شامل ابزارهای توسعه‌ نرم‌افزار، پایگاه‌های داده، سرویس دهنده‌های وب مثل آپاچی، محیط‌های رومیزی مثل گنوم و کی‌دی‌ای و مجموعه‌های اداری مثل اُپن آفیس هستند.
لینوکس برای استفادهٔ ریزپردازنده‌ها با معماری ۸۰۳۸۶ اینتل طراحی شده بود اما امروزه انواع مختلف معماری‌ها را پشتیبانی می‌کند و در انواع و اقسام وسایل از کامپیوترهای شخصی گرفته تا ابررایانه‌ها و تلفن‌های همراه به کار می‌رود. این سیستم عامل که در ابتدا بیشتر توسط افراد مشتاق توسعه پیدا می‌کرد و به کار گرفته می‌شد توانسته‌است پشتیبانی شرکت‌های سرشناسی چون آی بی ام و هیولت-پاکارد را به دست آورد و با بسیاری از نسخه‌های خصوصی یونیکس رقابت کند. طرفداران لینوکس و بسیاری از تحلیل‌گران این موفقیت را ناشی از استقلال از فروشنده، کم هزینه بودن پیاده‌سازی، سرعت بالا, امنیت و قابلیت اطمینان آن می‌دانند.


تاریخچه


لینوس تروالدز، خالق هسته لینوکس


در سال ۱۹۸۴ میلادی ‏ریچارد استالمن که رئیس بنیاد نرم‌افزارهای آزاد بود پروژه گنو (GNU) را آغاز کرد. در این پروژه که یک جنبش نرم‌افزاری محسوب می‌شد برنامه‌نویسان با یکدیگر همکاری می‌کردند (این همکاری تا به حال نیز ادامه دارد).
آن زمان بیشتر ابزارهای پروژه گنو که با زبان برنامه‌نویسی سی و اسمبلی نوشته شده بود آماده کار بود اما تنها چیزی که کم بود وجود یک هستهٔ مناسب و آزاد بود. حتی سیستم‌عامل مینیکس نیز (با وجود در دسترس بودن متن کد آن) آراد نبود و حق نشر مخصوص به خودش را داشت. کار در پروژه گنو به سمت طراحی یک هسته مناسب متمرکز می‌شد اما به نظر می‌رسید که برای ایجاد این هسته حداقل چند سال دیگر زمان احتیاج است.
این تأخیر برای لینوس تُروالدز قابل تحمل نبود. بنابر این خودش دست به کار شد و با الهام از کد مینیکس کار را آغاز کرد. سرانجام در ۲۵ اوت سال ۱۹۹۱ ساعت ۲۰و۵۷ دقیقه شب به وقت گرینویچ پیامی تاریخی به گروه خبری comp.os.minix ارسال شد. ارسال کننده این پیام کسی نبود جز «لینوس بندیک تُروالدز». او یک دانشجوی فنلاندی بود که آن زمان در دانشگاه هلسینکی درس می‌خواند.
متن پیام او چنین بود:
«سلام به هر کس که آن بیرون از مینیکس استفاده می‌کند.من در حال حاضر روی سیستم عاملی آزاد برای رایانه‌های ‎‏AT ۳۸۶(۴۸۶)‎‏ کار می‌کنم (فقط برای سرگرمی؛ مانند پروژهٔ گنو بزرگ و حرفه‌ای نیست). از ماه آوریل کار را آغاز کرده‌ام و هم‌اکنون این سیستم‌عامل آماده‌است و کار می‌کند. دوست دارم از عقیدهٔ دیگران در مورد سیستم‌عاملم با خبر شوم. چه آنهایی که مینیکس را دوست دارند و چه آنهایی که دوست ندارند. چرا که سیستم من تا حدی شبیه به مینیکس است.در حال حاضر (۱٫۰۸)bash و(۱٫۴۰) gcc را بر روی آن دارم و چیزهای دیگری که به نظر می‌رسد همه درست کار می‌کنند. این بدان معناست که طی چند ماه آینده چیز به‌دردبخوری فراهم خواهم کرد، و دوست دارم بدانم مردم بیشتر چه امکاناتی لازم دارند. به هر پیشنهاد و نظری خوش آمد می‌گویم اما قول نمی‌دهم که آن را انجام دهم!لینوس (torvalds@kruuna.helsinki.fi). پ.ن. - بله این نرم‌افزار آزاد است. البته قابل انتقال بر روی انواع دیگر رایانه نیست (چرا که دستورات AT۳۸۶ را به کار می‌برد) و ممکن است غیر از سخت‌دیسک AT چیز دیگری را پشتیبانی نکند. این همه چیزی است که من دارم!» لینوکس مانند مینیکس (یک سیستم عامل ساده نوشته شده توسط پروفسور آندرو تاننبام که برای آموزش طراحی سیستم‌ عامل به کار می‌رفت) طراحی شده بود. اولین نسخهٔ لینوکس در سپتامبر ۱۹۹۱ در اینترنت منتشر شد. دومین نسخه‌ٔ آن به فاصلهٔ کمی در اکتبر همان سال منتشر شد[۱]. از آن پس هزاران برنامه‌نویس (هکر) در سراسر دنیا در این پروژه شرکت کردند. مقالهٔ «کلیسای جامع و بازار» مدل توسعه هسته لینوکس و نرم افزارهای مشابه را تشریح می‌کند.
پنگوئن تاکس نشانه و مایه خوش شانسی هستهٔ لینوکس است. لینوس تُروالدز مالک علامت تجاری لینوکس است که به عنوان «نرم افزار سیستم عامل رایانه برای تسهیل در استفاده و عملیات رایانه» به ثبت رسیده‌است.


مجوز

هستهٔ لینوکس و اغلب بخش‌های گنو تحت اجازه‌نامه عمومی همگانی گنو (جی‌پی‌اِل) منتشر می‌شوند. جی‌پی‌ال لازم می‌داند که تغییرات کد منبع و کارهای مشتق شده نیز تحت مجوز جی‌پی‌ال منتشر شوند.
 
آخرین ویرایش:

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
گنو/لینوکس


ریچارد استالمن


از آن‌جایی که ابزارهای گنو که بخش عمدهٔ توزیع‌های لینوکس را تشکیل می‌دهند از پروژه سیستم عامل آزاد گنو (که بسیار سابقه‌دارتر از هستهٔ لینوکس است) ریشه گرفته‌اند، ریچارد استالمن و بنیاد نرم‌افزار آزاد درخواست کرده‌اند که سیستم ترکیب شده (از هستهٔ لینوکس و ابزارهای گنو) بدون توجه به نام توزیع‌اش، گنو/لینوکس خوانده شود.
علیرغم این که بعضی از توزیع‌ها، گنو/لینوکس دبیان به طور خاص، از این نام استفاده می‌کنند بسیاری تنها به گفتن لینوکس اکتفا می‌کنند. تفاوت بین هستهٔ تروالدز و سیستمی که شامل این هسته‌است، همیشه باعث سردرگمی ست و نام‌گذاری همچنان بحث‌انگیز باقی مانده‌است.


گستره

در بیش از یک میلیارد دلار: برآورد اندازه گنو/لینوکس که مقاله تحقیقی است بر روی توزیع رِدهت ۷٫۱، تعداد خطوط کد منبع (source lines of code – SLOC) ۳۰ میلیون عنوان شده‌است. در این تحقیق با استفاده از روش (Constructive Cost Model – COCOMO) برآورد شده‌است که بر روی این توزیع حدود هشت میلیون نفر-سال کار توسعه انجام گرفته‌است. چنان که این نرم‌افزار توسط روش‌های متعارف خصوصی توسعه می‌یافت، هزینه‌ توسعه‌اش در ایالات متحده با روش‌های توسعه متعارف خصوصی بالغ بر ۱/۰۸ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۰۰) می‌شد.
بخش اعظم کد (۷۱٪) توسط زبان برنامه‌نویسی C نوشته شده‌است اما از بسیاری از زبان‌های دیگر همچون ++C، لیسپ، اسمبلی، پرل، فرترن، پایتون و زبان‌های اسکریپت‌نویسی مختلف استفاده شده‌است. اندکی بیش از نیمی از خطوط کد تحت مجوز عمومی گنو (جی پی اِل) هستند. هسته لینوکس ۲٫۴ میلیون خط برنامه‌است و ۸٪ کل کد را تشکیل می‌دهد.
در پژوهشی که پس از آن انجام شد، به نام شمردن سیب زمینی‌ها: اندازه دِبی‌ین۲٫۲ همان تحلیل بر روی لینوکس دِبی‌ین ۲٫۲ انجام گرفت. این توزیع دارای بیش از پنجاه و پنج میلیون خط کد بود که هزینه‌ توسعه‌اش با روش‌های توسعه متعارف خصوصی بالغ بر ۱٫۹ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۰۰) می‌شد.


کاربردهای سیستم عامل‌های شکل گرفته بر پایه لینوکس

در گذشته یک کاربر لینوکس برای پیکربندی و نصب سیستم خود، نیازمند دانش بالایی از رایانه بود. این دلیل به علاوه جذاب بودن دسترسی به درون سیستم، باعث شده بود که به طور سنتی کاربران لینوکس را (بر خلاف کاربران ویندوز یا مَک‌اواِس) کسانی شکل بدهند که با تکنولوژی بیشتر دمخور هستند. افرادی که معمولاً با القاب «هَکِر» و «گیک» شناخته می‌شوند. این نگرش در سال‌های اخیر با افزایش راحتی کار در لینوکس و گسترده شدن استفاده از بسیاری از توزیع‌ها، اعتبار خود را از دست داده‌است. لینوکس در بازار سرورها و کاربردهای-ویژه (مانند پردازش تصویر و سرویس‌های وِب) پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کرده و در حال ورود به بازار بزرگ رایانه‌های رومیزی است.
لینوکس اساس مجموعه نرم‌افزار سرور موسوم به لامپ (لینوکس), آپاچی, مایسیکوئل (MySQL), پرل/پی‌اچ‌پی/پایتون) را تشکیل می‌دهد که میان توسعه‌دهندگان وب محبوبیت گسترده‌ای کسب کرده‌است.
از لینوکس همچنین اغلب در سیستم‌های کارگذاشته استفاده می‌شود. قیمت اندک آن باعث می‌شود انتخابی ایده‌آل برای ابزارهایی مانند سیمپیوتر (رایانه‌ای که برای جمعیت کم درآمد کشورهای در حال توسعه طراحی شده) باشد.
لینوکس با داشتن محیط‌های رومیزی مانند گنوم و کی دی ای، رابط کاربری همچون اپل مکینتاش و مایکروسافت ویندوز را در کنار دیگر محیط‌های گرافیکی و رابط خط فرمان یونیکس-مانند سنتی‌اش، عرضه می‌کند. هرچند نرم‌افزارهای گرافیکی لینوکس برای بسیاری از مصارف وجود دارند، در بسیاری زمینه‌ها نرم‌افزارهای خصوصی هنوز از گستره و میزان محبوبیت بیشتری برخوردارند.
 
آخرین ویرایش:

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
نصب

در ابتدا، مشکل بودن نصب سیستم‌های بر پایه لینوکس مانعی برای پذیرش آن بود، اما در سال‌های اخیر نصب لینوکس بسیار آسان شده‌است. بسیاری از توزیع‌ها دارای نصبی آسان و قابل مقایسه با نسخه‌های ویندوز می‌باشند. علاوه بر این، رایانه‌های شخصی که با توزیع‌های لینوکس وارد بازار شده‌اند و به آسانی از بسیاری از فروشنده‌های اصلی، همچون دل، هیولت-پاکارد و وال-مارت قابل تهیه می‌باشد.
بیشتر شیوه‌های عمومی نصب لینوکس، توسط همه توزیع‌های مهم پشتیبانی می‌شود، که شامل اجرا از طریق لوح فشرده، حاوی برنامه‌های نصب و راه‌اندازی نرم افزارها می‌باشد. این لوح فشرده می‌تواند از طریق تصویر استاندارد (ISO image) بارگذاری شده باشد، به تنهایی و به قیمت بسیار پائین خریداری شود، یا می‌تواند در مجموعه نرم افزارهای تجاری اضافی ارائه شود.
بعضی توزیع‌ها، همچون دبیان (Debian)، از طریق دستگاه‌های کوچکی مثل فلاپی دیسک، نیز قابل نصب هستند. پس از نصب ابتدایی بیشتر نرم افزارها از طریق اینترنت و لوح فشرده قابل بار گذاری و نصب می‌باشند.
بعضی توزیع‌ها، همچون [ناپیکس] (Knoppix)، می‌توانند به صورت بی درنگ از طریق دیسک‌های زنده بسیار سریع تر از نصب بر روی دیسک سخت اجرا شوند. به این صورت که، یکبار از لوح فشرده راه اندازی می‌شود و می‌توان از لینوکس بدون هیچگونه تغییری در محتویات دیسک سخت استفاده کرد. به همین نحو بعضی توزیع‌های حداقل، همچون تامزروت‌بوت (Tomsrtbt)، بدون نیاز به تغییر محتویات دیسک سخت از طریق فلاپی دیسک، به صورت بی درنگ قابل اجرا می‌باشد.
همچنین بسیاری توزیع‌ها از راه انداری بر روی شبکه پشتیبانی می‌کنند، پس همه مراحل نصب و پیکربندی دستگاه می‌تواند بر روی شبکه انجام شود.

پیکربندی

بیشتر پیکربندی‌ها در پوشه‌ای با نام etc/ ذخیره شده‌است، در صورتیکه کاربر- مخصوص باشد، فایل‌های پنهان در پوشه خانه کاربر قرار دارد. تعدادی از برنامه‌ها از پایگاه داده پیکربندی به عوض فایل استفاده می‌کنند. خوب است بدانید که فولدر یا پوشهٔ /etc مربوط به فایل‌های کانفیگ هستند که تمامی تنظیمات زمان اجرای آن سیستم عامل و وظایف آن را پیکر بندی می‌کند. بعضی از این تغییرات نیاز به یک سوئیچ -reconfigure برای اعمال و بروز شدن پیکر بندی‌های جدید دارد و نیازی به رستارت کل سرور نمی‌باشد و بعضی دیگر به اندازه رستارت شدن یک سرویس که با دستور کوتاه service servicename restart نیز به سرعت و دقت امکان پذیر است.
راه‌های بسیاری برای ایجاد تغییرات وجود دارد. آسان‌ترین راه، استفاده از ابزارهای آماده توزیع‌هایی همچون یاست (YaST) در [(رایانه)] (SuSE) یا مرکز کنترل در مندریک (Mandrake) استفاده کرد. انواع دیگر آن، مانند لینوکس‌کانف (Linuxconf)، ابزارهای سیستم گنوم، و وبمین (Webmin) برای توزیع‌های ویژه نیستند. آن‌ها شامل بسیاری از امکانات پیکربندی توسط خط فرمان می‌باشند.از آنجایی که به طور متداول اکثر تنظیمات در فایل‌های متنی ذخیره شده‌اند، آن‌ها را می‌توان با هر ویرایشگر متنی پیکر بندی نمود.


سرورهای لینوکس

سرویس Server یا دایمون Daemon به وظیفه‌ای از یک وب سرور اطلاق می‌شود که در توپولوژی یک شبکه برای وظیفه‌ای خاص، نقشی را بر عهده می‌گیرد و بهتر بگوییم :«برای وظیفه‌ای خاص ددیکیت Dedicated Server می‌شود. مثلاً وقتی شما یک سرور HP خریداری می‌کنید و آن را اختصاص به وب سرور می‌دهید و می‌گوئید:»سروری برای سایت‌های وب راه اندازی کردم."
لیست نمونه‌های سرویس‌ها و پکیج‌های مختلف با اهداف مختلف به شرح زیر است:
اسکوئید = پروکسی-کش Proxy-Cache سرور لینوکس می‌باشد SQUID
بایند = دی.ان.اس DNS سرور لینوکس می‌باشد BIND
آپاچی = وب سرور Web لینوکس می‌باشد APACHE
squirrelmail
و بسیاری از سرویس‌های دیگر مورد نیاز شما به عنوان «مدیر اجرایی شبکه و امنیت» که می‌توانید از این پکیج‌ها استفاده کنید. در ضمن بدانید بر پایهٔ سیستم عامل لینوکس می‌توان از دیگر ابزار فایروال به نام Smoothwall Firewall نیز نام برد که براحتی نصب شده و پیکربندی می‌شود این سیستم عامل به صورت خودکار برای این سرویس نصب شده و نیازی به نصب پکیج مجزا ندارد و شبکهٔ شما را از لحاظ دیوارهٔ آتش به بقیهٔ محصولات بی نیاز می‌کند.
سرویس‌های دیگری نظیر vpn ftp apache php MySql sftp vsftp mail هم وجود دارند که در لینوکس سرورها نصب می‌شوند.

پشتیبانی
به طور معمول پشتیبانی فنی توسط فروشندگان تجاری و دیگر کاربران گنو/لینوکس در اجتماعات آنلاین، گروه‌های خبری و فهرست‌های پستی ارائه می‌شود. گروه کاربران گنو/لینوکس (LUGs) در همه جهان به کاربران بسیاری یاری می‌رساند.
به طور کلی، مدل کسب و کار فروشندگان تجاری وابسته به پرداخت جهت پشتیبانی می‌باشد، مخصوصا برای کاربران تجاری.
 
آخرین ویرایش:

اهورا25

کاربر فعال اینترنت و وبگردی
توزیع‌های لینوکس

لینوکس تقریباً همیشه یکی از اجزاء یک توزیع لینوکس (Distro) است. توزیع‌های لینوکس توسط افراد، گروه‌های نه چندان متشکل و سازمانهای حرفه‌ای گوناگون ایجاد می‌شوند. این توزیع‌ها شامل تعدادی نرم افزار سیستم و برنامه‌های کاربردی به همراه روالی مشخص برای نصب آنها بر رایانه هستند. توزیع‌ها معمولاً برای منظورهای مختلفی از جمله محلی سازی، پشتیبانی از یک معماری خاص، کاربردهای بلادرنگ (real-time applications) و سامانه‌های توکار (embedded systems) به وجود می‌آیند و بعضی از آن‌ها آگاهانه تنها از نرم افزارهای آزاد استفاده می‌کنند.
یک توزیع همه-منظورهٔ معمولی شامل هسته لینوکس، کتاب‌خانه‌ها و ابزارهای گنو، پوسته‌های خط فرمان و انبوه بی شماری از نرم افزارهای کاربردی از مجموعه‌های اداری و سیستم پنجره‌ای اِکس گرفته تا مفسرها، ویرایشگرهای متن و ابزارهای علمی است.


فهرستی از توزیع‌های لینوکس

توزیع‌های گنو/لینوکس بسیار زیادند. هر توزیعی برای کاربردی خاص ایجاد شده در زیر به برخی از آن‌ها اشاره شده‌است:

  • فدورا کُر
  • لینوکس تجاری رِدهَت
  • ناپیکس
  • دبیان
  • اِسلَکوِر
  • جِنتو
  • مندریوا (ماندریک قدیم)
  • توربو لینوکس
  • سوزه
  • اوبونتو
  • کوبونتو
  • ادوبونتو
  • اکسوبونتو
  • گوبونتو
  • لینوکس شریف
  • پارسیکس گنو/لینوکس
  • کارآمد
  • مینت

قابل ذکر است که توزیع‌های لینوکس شریف، پارسیکس، شبدیکس، فارلیکس، کارآمد و سرآمد از توزیع‌هایی هستند که در کشور ایران و توسط برنامه نویسان ایرانی ایجاد و در حال توسعه هستند،؛ و از آن میان در حال حضر پارسیکس و کارآمد در حال توسعه می باشند و شریف هم در نسخه رومیزی به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی برای توسعه دهندگان توسعه نیافته است و تنها نسخه سرویس دهنده آن توسعه می یابد.

مراجع


  • گلین مودی: برنامه یاغی: جنبش لینوکس و بازمتن، انتشارات پرسیوس، شابک ۳-۹۹۵۲۰-۷۱۳-۰
  • جیددا آر (۲۰۰۴)
منبع
 
آخرین ویرایش:

شب یلدا

عضو جدید
تحقیق درباره kernel linox

تحقیق درباره kernel linox

سلام به همه دوستان من دانشجوی سال اخر نرم افزارم.باید تحقیقی در مورد تشریح اجزای kernel linox پیدا کنم .راستش اصلا در مورد لینوکس چیزی نمیدونم .کمکم کنید

با تشکر
 

ali_novel

عضو جدید
نام فایل حاوی هسته لینوکس

نام فایل حاوی هسته لینوکس

سلام دوستان
می خواستم بدونم فایل حاوی هسته سیستم عامل لینوکس اسمش چیه؟؟؟؟
مثلاً در ویندوز اسمش هست kernel32.dll
 

soheila.2

عضو جدید
من نمی تونم linux را کامل درک کنم میشه یکی در مورد hoom,rootو....توضیحاتی بده واگه میتونه با windowsمقایسش کنه و بگه این توضیع های linuxچه فرقی با هم میکنند؟
مرسسسسسسسی
 

mitra77

عضو جدید
حهفظه مجازی

حهفظه مجازی

سلام من یه مقاله در مورد حافظه مجازی در لینوکس می خوام کسی می تونه به من کمک کنه؟
 

minatanha

عضو جدید
salam komakam konid

salam komakam konid

salam man mina hastam anvaee dastorate fork ra mikham dar siistem amele linux komakma konid ...porojam abayad shanbe tahvil bedam..e
 
مشکل در نصب obunto

مشکل در نصب obunto

سلام دوستان

من میخوام کنار xp ،ابونتو هم نصب کنم ولی مثل اینکه پارتیشن بندی رو خراب میکنه میترسم اطلاعات درایو های دیگم خراب شه....

باید چیکار کنم؟
 

PeymanLari

عضو جدید
سلام دوستان

من میخوام کنار xp ،ابونتو هم نصب کنم ولی مثل اینکه پارتیشن بندی رو خراب میکنه میترسم اطلاعات درایو های دیگم خراب شه....

باید چیکار کنم؟
شما می توانید چندین کار برای رفع این مشکلتان انجام بدهید :
می توانید از vmware استفاده و Ubuntu رو داخل آن نصب کنید و از آن استفاده کنید .
یا اینکه می توانید قسمتی از hard خود را توسط disk Management پاک کنید و روی اون قسمت اقدام به نصب Ubuntu کنید تا از آن قسمت هارد استفاده کنه و پارتیشن خود را بسازه و Ubuntu نصب کند
و ....
 

Sarp

مدیر بازنشسته
سلام دوستان

من میخوام کنار xp ،ابونتو هم نصب کنم ولی مثل اینکه پارتیشن بندی رو خراب میکنه میترسم اطلاعات درایو های دیگم خراب شه....

باید چیکار کنم؟
واسه اینکه خیالت راحت باشه به اطلاعات صدمه ای وارد نمیشه ، میتونی آخرین درایو رو خالی کنی و لینوکس رو رو اون نصب کنی

اگه فضای خالی به اندازه 10 گیگ داری که هیچ
وگرنه میتونی از تو ویندوز ایکس پی به این طریق عمل کنی !


روی my computer راست کلیک میکنی و گزینه Computer Management را انتخاب میکنی و یا اینکه از منوی start بر روی run کلیک کنید و دستور compmgmt.msc را تایپ و ok میکنی که در هر دو حالت پنجره ی manage باز خواهد شد
از قسمت سمت چپ پنجره ی باز شده منوی درختی را مشاهده میکنید از منوی storage زیر منوی Disk Management را کلیک کن
از سمت راست آخرین درایو را که خالی کردی راست کلیک کرده و گزینه ی Delete Logical Drive را انتخاب و ok کنید تا آن درایو کاملا حذف شود
 

dr.nomad

عضو جدید
سلام
آیا لینوکس (ubuntu) نرم افزارهای ویندوز که به صورت پرتابل در اومده رو اجرا می کنه ؟
بدون استفاده از واین (wine)
 

salam.6864

عضو جدید
برنامه های ذخیره شده در لینوکس بر روی ویندوز عمل می کند؟
برای نصب برنامه ای مانند matlab به وسیله wineروی لینوکس باید چه کرد؟
 

reza_ghorbany

عضو جدید
درخواست کمک فوری

درخواست کمک فوری

روش نصب و راه اندازی virtual host در دبیان رو می خوام
اساتید محترم لطفا کمکم کنید.
 

ricardo

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آموزش Backtrack

آموزش Backtrack

بک ترک یکی از توزیع های لینوکس می باشد که جزء برترین های لینوکس در زمینه هک و امنیت بشمار میرود و آخرین نسخه ریلیز شده ان 4 میباشد.


آموزش :
 
  • Like
واکنش ها: Sarp

Sarp

مدیر بازنشسته
Backtrack واسه هک اینترنت بیسیم هم غوغا میکنه
 

mhmodroz

عضو جدید
نت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟

نت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟

مباحث Linux که تو گنجایش یک تاپیک هست رو اینجا مطرج کنید
چطوری باید با لینوکس به نت وصل شم و بتونم با فایر فاکس برم توی سایتها ی مختلف؟
(مودم من مخصوص ای دی اس ال هستش و اکسترناله)
 

mohsen100

عضو جدید
سلام
من تو نصب ابونتو 10.10 dvd مشكل دارم .سيستم هنگ ميكنه.
رم من 256 سلرون.فضاي خالي 28 گيگ.
كسي ميتونه به من كمك كنه.
 

alvandlinux

عضو جدید
سلام گلم مي بخشيد اما اوبونتو به اين شكله ubuntu در ضمن بايد خدمتتون عرض كنم اين حرف كذب تمامه كه لينوكس پارتيشن رو خراب مي كنه. شما اول سي دي اوبونتو رو بزار تو سي دي رام و بزار به صورت زنده بياد بالا بعد كه لينوكس لوود شد كليد هاي alt+F2 رو همزمان فشار بده تا يه كادر كه مثله run در ويندوز هست بياد بالا .بعد درون كادر تايپ كن gparted تا برنامه پارتيشن بندي بياد بالا يه چيزي مثله partition magic . خوب نگاه كن پارتيشني كه جاي خالي داره رو از طريق resize به دو قسمت تبديل كن(البته نگران نباش اطلاعاتت پاك نمي شه {ويندوز كه نيست لينوكسه} بعد قسمت دومي كه خالي شده با نوع ext4 فرمت كن) حالا از رو بك گراند install رو اجرا كن و يه قسمت مي اد كه راجع به نوع فرمت كردن هارد مي پرسه تيك سوم رو بزن (manuall) و بعد همين پارتيشني رو كه ساخته بودي رو دبل كليك كن و در قسمت mount point علامت اسلش {/} رو انتخاب كن (اسلش {/}همون فولدر root تو لينوكسه
) كار ديگه تمومه. خسته نباشيد اگه سوالي داشتي در خدمتم البته من كاملا ساده و بدون نكات علمي اين حرفارو زدم تا متوجه بشي اما به هر حال ذر خدمتم
 

alvandlinux

عضو جدید
سلام اگه از طريق usb نصب ميشه يه سر به ubuntu.ir بزن اگه نه lan اه خودكار شناسايي ميشه و بعد از منوي application-internet برو و فيرفاكس رو باز كن اگه از زوزه و امثالهم استفاده مي كني كانكرور خيلي باحالا پيش نهاد مي دم از seamonkey هم استفاده كن خيلي باحالا در ضمن opera,كروم هم نسخه لينوكسي دارن. لطفا منو در جريان اتصال به اينتر نتت قرار بده
 

alvandlinux

عضو جدید
سلام رم 256 هم كافيه اما باور كن خيلي اذيت مي كنه يه 512 هم بخر چون حتي اگه با 256 هم نصب بشه خيلي بد قلقي مي كنه چون لينوكس خداي گرافيكه (بر خلاف تصور عموم) در ضمن 10.10 سي دي هم داره اگه نتونستي تو بازار گير بياري ادرستو برام بده تا پست كنم
 

alvandlinux

عضو جدید
سلام فايل هاي اجرايي در ويندوز با پسوند .exe , .msi . اجرا ميشن اما در لينوكس اينطوري نيست و لينوكس از طريق محتوا تشخيص مي ده كه يك فايل اجرايي يا نه من اگه يه برنامه c++ بنويسم و با پسوند .pas ذخيره كنم همه به من مي خندن اما كسي به ويندوز هم يه نيش خند نميزنه راستي چرا؟
شما تنها راحتون همون wine باور كنيد حتي خيلي بهتر از خود ويندوز برنامه ها رو اجرا مي كنه من خودم فوتوشاپ كار حرفه اي بودم و سر كار امتحان كردم كه چقدر بهتر از ويندوز در لينوكس اجرا مي شه. من يه نسخه دارم كه توش wine , و كدك هاي صوتي و تصويري رو داره هر كي خواست آدرس بده تا ارسال كنم
 

alvandlinux

عضو جدید
من منظور شما رو نمي فهمم مي شه توضيح بديد كه منظورتون از برنامه چيه؟
اگه برنامه اي مثله برنامه قرآنيه ذكر ويا totem player هست اگه فايل مبدا اونو گير بيارين و با كمي تغييرات در ويندوز مي تونيد دوباره كامپايل كنيد و اجرا كنيد البته اگه اين برنامه ها با يه framework مثله QT (خواده شود كيوت) مي تونيد سورس رو توي نسخه ويندوزي Qt كامپايل كنيد بدون كمترين تغييرات. از سايت www.Qt.nokia.com ميتونيد نسخه ويندوزي اونو دانلود كنيد
 

alvandlinux

عضو جدید
عزيز دلم matlab نسخه لينوكسي هم داره يه سر به گوگل هم بزن
اگه مي خواي wine رو تست كني خوب روي فايل اجرايي matlab كليك راست كن و open with wine رو بزن دقيقا مثله يندوز ويزارد هاش مياد و شما نصب مي كنيد و آيكن او در قسمت applications-wine در زير منويي مي اد(دقيقا مثله منوي استارت در ويندوز)
 

alvandlinux

عضو جدید
سلام يه سر به http://01.hamedanonline.ws/ بزن با 30 مثال مقايسه كرده. در واقع هسته تمام نسخه هاي گنو/لينوكس همون لينوكسه اما تفاوت نسخه هاي متفاوت لينوكس در برنامه هاي نصب شده بر روي اونه مثلا كوبونتو از نشست kde و اوبونتو از gnome و زوبونتو از xfc ,و غيره استفاده مي كنه و يا پخش كننده پيش فرض كوبونتو amarok ودر اوبونتو totem player
 

Similar threads

بالا