برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : سوال و درخواست مطالب گیاهان داروئی
با سلام خدمت حضار محترم، دوستان هم محلی و بازدیدکنندگان عزیز...
اینجا قراره محلی باشه برای طرح سوالهای شما در ارتباط با مسائل مختلف گیاهان دارویی. درخواستهایی که دارید هم همینجا مطرح کنید تا اگه از دوستان کسی تونست پاسخ بده. بنابراین انتظار داریم که از درج تاپیک مجزا برای هر سوال یا درخواست خودداری کنید تا هم مطالب انسجام و نظم بهتری داشته باشه و هم اینکه دوستانی که مشترک این تاپیک هستن در اسرع وقت سوال یا درخواست شما رو ببینن و پاسخگو باشن...
صمیمانه تشکر میکنم و حضور همه عزیزان و دلبندانم را ارج مینهم :)http://www.mihanblog.com/public/public/rte/images_new/smiles/53.gif
mehdibihamta
2008/9/12, 11:39 AM
با سلام و خسته نباشید من به دنبال منابعی برای روشهای تولید عرقیات گیاهی و استخراج آسانس می باشم در صورت امکان من را راهنمایی نمائید:)
"Pejman"
2008/9/20, 01:43 AM
با سلام و خسته نباشید من به دنبال منابعی برای روشهای تولید عرقیات گیاهی و استخراج آسانس می باشم در صورت امکان من را راهنمایی نمائید:)
سلام دوست عزیز من. میبینم که محل سوکونتتون دانشگاه محل تحصیل من هست !
آفرین :gol:
ببین در چه موردی و چه گیاهای. آخه روش بهره برداری از گیاهان دارویی و استخراج اسانس اونها با هم فرق میکنه. اگه منظورتون کتاب هست که من اسم کتاب رو بگم. اما اگه منظورتون راهنمایی هست بگید که در چه موردی هست. یک کم جزئی تر بگید من در خدمتم.:gol:
mehdibihamta
2008/9/24, 11:10 PM
سلام دوست عزیز من. میبینم که محل سوکونتتون دانشگاه محل تحصیل من هست !
آفرین :gol:
ببین در چه موردی و چه گیاهای. آخه روش بهره برداری از گیاهان دارویی و استخراج اسانس اونها با هم فرق میکنه. اگه منظورتون کتاب هست که من اسم کتاب رو بگم. اما اگه منظورتون راهنمایی هست بگید که در چه موردی هست. یک کم جزئی تر بگید من در خدمتم.:gol:
با سلام و تشکر از توجه شما لطفا چند کتاب در این زمینه را که می تونه به من کمک کنه را معرفی نمائید./:gol:
"Pejman"
2008/10/02, 11:14 AM
با سلام و تشکر از توجه شما لطفا چند کتاب در این زمینه را که می تونه به من کمک کنه را معرفی نمائید./:gol:
سلام دوست من . کتاب های 3 جلدی رضا امید بیگی هم خیلی خوب هست. البته جلد یک آن به عنوان رهیافت های گیاهان دارویی خیلی خیلی مفید هستند. موسسه جنگل ها و مراتع هم یک کتاب داره که اگه خواستین من برم توی کتابخونه دانشگاه این کتاب رو نگاه کنم و اسمشو براتون بنویسم.
amin majidi
2008/10/05, 09:35 AM
سلام به همن من مهندسی باغبانی همین امسال قبول شدم
می خوام بدونم اگه بخوام رشته ی گیاهان دارویی رو ادامه بدم ایا بازاره کاره خوبی در انتظارم یا نه؟
"Pejman"
2008/10/07, 11:58 AM
سلام به همن من مهندسی باغبانی همین امسال قبول شدم
می خوام بدونم اگه بخوام رشته ی گیاهان دارویی رو ادامه بدم ایا بازاره کاره خوبی در انتظارم یا نه؟
سلام. بله بازار كار خوبي داره اما به شرطي كه شما بازاريابي اين محصول رو حتي قبل از كشت هم انجام داده باشيد. با اين شرط موفق خواهيد بود
mehdibihamta
2008/10/09, 02:59 PM
:smile:با تشکر از راهنمایی سودمند شما ، اگر لطف کنید و نام کتاب موسسه جنگل ها و مراتع را هم بنویسید یک دنیا ممنون میشم باز هم متشکرم
سایه سار
2008/10/27, 03:27 PM
سلام من خودم دانشجوی ترم اخر کارشناسی گیاهان داروئی هستنم بله بازار کار خوبی داره البته باز بستگی به محل زندگی شما دارد
moaqfe
2008/11/19, 12:11 AM
786
557
اگر در مورد اثرات استنشاق دود گیاهان اطلاعاتی دارید در اینجا ارائه کنید
من خودم هرچه تلاش کردم متاسفانه چیزی نیافتم
کامران شکری
2008/11/22, 08:09 AM
سلام . دوست گرامی کتاب های زیادی برای اطلاع کسب کردن در این مورد به زبان فارسی وجود نداره ولی برای اطلاعات پایه شما می توانید کتاب پروفسور رضا امید بیگی ( تولید وفراوری گیاهان دارویی ومعطر جلد اول ) استفاده کنید . اگر اطلاعات دیگه اای هم خواستی بعداً پاسخ میدم
"Pejman"
2008/11/22, 08:57 AM
سلام دوست عزیزم. فکز کنم عود یک گیاه باشه که از دود آن استفاده می کنند. اگر بتونی در موردش تحقیق کنی فکر کنم خوب باشه
moaqfe
2008/11/30, 01:13 AM
درمورد عود قبلا" تحقیق کرده ام دنبال چیزهای جدیدی میگردم
s.j3th
2008/12/12, 11:02 AM
کمک کمک:cry:
من نیاز شدید دارم به مطلبی درباره ی کشت و نگه داری آلئو ورا نه خواص دارویی ،درباره ی خواصش مطلب زیاد دارم
اگه کتابی ،سایتی یا هر چیزی که بتونه به من کمک کنه میشناسید لطفا معرفی کنید:(
afsoon6282
2008/12/30, 11:33 AM
سلام به همه دوستان عزیز.:gol:
از این به بعد هر گونه در خواست اعم از سوال های مختلف،کتاب،منبع،سایت و ... در مورد مسائل مربوط به گیاهان داروئی را توی این تاپیک مطرح کنین و منتظر جواب توی همین تاپیک از طرف دوستان باشین.
دوستان عزیز لطف کنین جواب هاتونو را به صورت نقل قول بگین تا مشخص بشه مربوط به کدوم پست و چه شخصی هست.
لطفا تاپیک جدا برای هر گونه سوالی تشکیل ندین و همین طور توی تاپیک های مختلف یه سوال رو عنوان نکنین.
ممنون از همکاریتون:gol:
ashkan2baba
2009/1/11, 11:54 AM
باسلام
لطفا نام انواع درختان ودرختچه دارویی را برای من بفرستید
babaahmadi.ashkan@yahoo.com
afsoon6282
2009/1/12, 11:03 AM
باسلام
لطفا نام انواع درختان ودرختچه دارویی را برای من بفرستید
babaahmadi.ashkan@yahoo.com
با سلام.
ببینین اینا به درد میخوره؟
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/News.aspx?NID=42776
http://www.irteb.com/herbal/plantbank.htm
هر مطلبی خواستین همین جا توی همین تاپیک عنوان کنین.
ایمیل هم نذارین دوستان همین جا کمک میکنن شما سر بزنین و جوابتونو بگیرین.
موفق باشین.
کامران شکری
2009/1/19, 12:13 PM
سلام . ممنون می شم اگه هر کدوم از دوستان که از قیمت حال گیاهان دارویی و اسانس ها و نیز بازار های اونها خبری داره برام بفرسته. اگه در رابطه با کشت وکار و فراوری هم سوالی داشتید من در خدمتم
"Pejman"
2009/2/01, 12:33 AM
چه اطلاعاتی ؟! در مورد مثلا چه چیز این گیاه ؟
کامران شکری
2009/3/04, 05:07 PM
دوست گرامی یک نکته در رابطه با آلوئ در استای تولید خوبش هم اینه که وادارش کنی بیشتر رشد کنه و محصول بهتری بده استفاده از پارچه سیاه به صورت استوانه ای اطراف گلدانه . از لبه گلدان به طورت یک دیوار استوانه ای . تا نور کمتری از کناره ها دریافت کنه و رشدش تحرک بشه. با اینکار در کشور امریکا طول برگ هاش به 10 متر هم رسیده. امتحان کن
پریا ترک
2009/3/05, 02:52 PM
در مورد جینکو بیلوبا و طرز استخراج عصاره آن و جداکردن اجزا عصاره و نیز خواص حشره کشی آن چیزی می دانید؟
"Pejman"
2009/3/07, 06:13 PM
در مورد جینکو بیلوبا و طرز استخراج عصاره آن و جداکردن اجزا عصاره و نیز خواص حشره کشی آن چیزی می دانید؟
با سلام متاسفانه من در مورد این گیاه اطلاعاتم خیلی کامل نیست. در اولین فرصت اطلاعات برایتان ارسال خواهد شد. در مورد استخراج آن هم باید بگم خیلی طول میکشه فکر کنم
سلام من دانشجوی ترم اول کارشناسی گیاهان دارویی هستم میخواستم از الان روی پایان نامه ترم اخر کارکنم می خواستم برام یه تحقیق خوب معرفی کنید تا روش کار کنم اخه تو این زمینه نظر خیلی ها رو جویا میشم تا کار خوب ارائه بدم
amin_mokari
2009/3/09, 11:07 PM
سلام د
اگه زحمتی نیست بگید هزینه ایجاد مرکز تحقیقات گیاهان دارویی چقدر در میاد و چقدر رو میشه وام گرفت
کامران شکری
2009/3/11, 04:35 PM
موضوع برای پروژه کارشناسی گیاهان دارویی
دوست گرامی خوشحالم که اینقدر فعال هستی . شما میتونی روی تأثیر کود های زیستی بر عملکرد و اسانس گیاهان دارویی کار کنی
2. میتونی بر روی تأثیر کود های الی( کمپوست ها) بر عملکرد هم کار کنی . در سطح کارشناسی کار خوبیه. موفق باشی
سوالی داشتی دراین زمینه بپرس. منم یه زمانی مثل تو بودم. بای
"Pejman"
2009/3/20, 05:42 PM
سلام من دانشجوی ترم اول کارشناسی گیاهان دارویی هستم میخواستم از الان روی پایان نامه ترم اخر کارکنم می خواستم برام یه تحقیق خوب معرفی کنید تا روش کار کنم اخه تو این زمینه نظر خیلی ها رو جویا میشم تا کار خوب ارائه بدم
با سلام به دوست عزیزم. کامران خان درست فرمودند. البته برای دانشجوی ترم 1 خیلی مشکله. چون شما درس طرح ها آماری در علوم گیاهان دارویی رو پاس نکردید. از الان بهتره مثلا منابع تحقیقاتی رو جمع کنید و سر وقتش عملی کار کنید.
"Pejman"
2009/3/20, 05:58 PM
سلام د
اگه زحمتی نیست بگید هزینه ایجاد مرکز تحقیقات گیاهان دارویی چقدر در میاد و چقدر رو میشه وام گرفت
با سلام
اوه اوه اوه ...
در مورد مرکز تحقیقات گیاهان دارویی باید بالای 6 میلیلارد بحث کنیم. دولت هیچگونه وامی متعصفانه نمیده. البته اینم بگم که همه مراکز تحقیقاتی در ایران زیر نظر دولت اداره میشن. نمیدونم شاید منظور شما یک لابراتوار کوچولو برای گیاهان دارویی باشه که اونم کمتر از یک میلیارد تومن نیست !!! نکنه قصد ایجاد یک همچنین مرکزی دارین ؟!؟!؟:que: من پیشنهاد میکنم آزمایشگاه کشت بافت تاسیس کنید. البته با 50 تا 60 میلیون تومن میشه دست و پا شکسته کار کرد. دانشگاه ما برای خرید وسایل از جمله هود لامینار ایر فلو و بقیه وسایل 26 میلیون خرج کرد که البته فقط به درد دکور خوردن !!!!!! اما با 60 میلیون تومن میشه کاری کرد.
"Pejman"
2009/3/20, 06:00 PM
دوست گرامی یک نکته در رابطه با آلوئ در استای تولید خوبش هم اینه که وادارش کنی بیشتر رشد کنه و محصول بهتری بده استفاده از پارچه سیاه به صورت استوانه ای اطراف گلدانه . از لبه گلدان به طورت یک دیوار استوانه ای . تا نور کمتری از کناره ها دریافت کنه و رشدش تحرک بشه. با اینکار در کشور امریکا طول برگ هاش به 10 متر هم رسیده. امتحان کن
با تشکر.
آقا کامران منبعش رو لطف میکنید بگید.:gol:
8423346
2009/3/22, 03:57 PM
سلام عیدتان مبارک. در مورد گیاهان دارویی ، اهمیت کشت و کار در ایران و به خصوص همیشه بهار ، ویژگی ها و کاربردهای آن و میزان تولید داخل و ....مطالب ناب و دسته اولی را در اولین فرصت ارسال فرمایید. با تشکر دانشجوی ترم آخر ارشد در حال نوشتن رساله
"Pejman"
2009/3/23, 07:48 PM
سلام عیدتان مبارک. در مورد گیاهان دارویی ، اهمیت کشت و کار در ایران و به خصوص همیشه بهار ، ویژگی ها و کاربردهای آن و میزان تولید داخل و ....مطالب ناب و دسته اولی را در اولین فرصت ارسال فرمایید. با تشکر دانشجوی ترم آخر ارشد در حال نوشتن رساله
رفرنس بدم خوبه ؟
8423346
2009/3/24, 12:42 PM
سلام در صورتی که مقاله full textو یا تحقیقات علمی معتبر بر روی گیاه همیشه بهار و اینترنتی باشد 0 چشم انتظارم
"Pejman"
2009/3/24, 02:04 PM
سلام در صورتی که مقاله full textو یا تحقیقات علمی معتبر بر روی گیاه همیشه بهار و اینترنتی باشد 0 چشم انتظارم
سلام. اینا رفرنس هستند. منم بر روی همیشه بهار کار کردم. از رفرنس های خودم براتون گذاشتم.
اینا خوبن ؟
1-امید بیگی،رضا.1376.رهیافتهای تولید و فرآوری گیاهان دارویی.انتشارات طراحان ناشر.جلد دوم.
2-جزیره ای، محمدحسین 1379. جنگل کاری در خشک بوم، انتشارات دانشگاه تهران.
3- زرگری،علی.1372.گیاهان دارویی.انتشارات دانشگاه تهران.جلد چهارم
4-کوچکي، ع و عليزاده، ا (1374). اصول زراعت در مناطق خشک، جلد اول. (تاليف آي- آرنون) چاپ چهارم. انتشارات آستان قدس رضوي، 260 ص.
[5] Aphalo P.J. and Jarvis P.O. ( 1991 ) Do stomata respond to relative humidity? Plant, Cell and Environment, 127-132.
[6] Austin R.B., Morgan C.L., Ford M.A. and Blackwell R.D. (1980) Contributions to grain yield from pre-anthesis assimilation in tall and dwarf barley phenotypes in two contrasting seasons. Annals of Botany, 45, 309-319.
[7] Bassiri M., Wilson A.M. and Grami B. ( 1988) Dehydration effects on seedling development of four r.'ingc species. Journal of Range Management, 41, 383-386.
[8]-Blum, A.1988.plant Breeding for stress environments.CRC Press.Boca Raton.
[9] Blum A. and Sullivan C.Y. ( 1986) The comparative drought resistance of landraces of sorghum and millet from dry and humid regions. Annals of Botany, 57, 835-846.
[10] Bray E.A. ( 1994) Alterations in gene expression in response to water deficit. In Stress-Induced Gene Eacpression in Plants, edited by. A.S. Basra, pp 1-23. Chur: Harwood Academic Publishers.
[11] Brown K.W., Jordan W.R. and Thomas J.C. ( 1976) Water stress induced alterations of the stomatal response to decreases in leaf water potential. Physiologia Plantarum, 37, 1-5.
[12] Chaves M.M. ( 1991 ) Effects of water deficits on carbon assimilation. Journal of ExperimentalBotany, 42, 1-16.
[13].Clapham,A.R.Tutin,T.G & Moore,D.M.3rd edition.1993.flora of the british Isles.Published Cambridge University press.
[14] Clough B.F. and Milthorpe F.L. (1975) Effects of water deficit on leaf development in tobacco.Australian Journal of Plant Physiology, 2, 291-300.
[15] Davies W.J. and Pereira J.S. ( 1992) Plant growth and water use efficiency. In Crop Photosynthesis:Spatial and Temporal Determinants, edited by. N.R. Baker and H.Thomas, pp. 213-234.Amsterdam: Elsevier.
[16] Edmeades G. 0., Bolanos J., Lafitte H. R., Rajaram S., Pfeit'fer W. and Fischer R.A. (1989) Traditional approaches for breeding for drought resistance in cereals. In Drought Resistance in Cereals, edited by. F.W.G. Baker, pp.27-52. Wallingford, Oxon: CAB International.
[17] Ehret D.L. and Boyer J.S. (1979) Potassium loss from stomatal guard cells at low water potentials.Journal of Experimental Botany, 30, 225-234.
[18] Garwood E.A. and Williams T. E. ( 1967) Growth^water use and nutrient uptake from the subsoil by grass swards. Journal of Agricultural Science, 69, 125-130.
[19]-Garcia del moral,l.f.,Y.Rharrabti,Dvillegas and C.Royo. 2003.Evaluation ofgrain yield and its components in durum wheat under Mediterranean condition: Anontogenic approach. Agron.j.95:266-27P
[20] Grace J. ( 1993) Consequences of xylem cavitation for plant water deficits. In Water Deficits: Plant Responses from Cell to Community, edited by J.A.C. Smith, and H. GriWiths, pp.109-128. Cambridge: Bios.
[21] Hsiao T.G., Silk W.K., and .Ting J. (1985) Leaf growth and water deficits: biophysical effects. In Control of Leaf Grozutli, edited by. N.R. Baker, WJ. Davis and C.K. Ong, pp-239-266. Cambridge: Cambridge University Press.
[22] Humphreys L.R. (1981) Environmental Adaptation of Tropical Pasture Plants. London: Macniillan.
[23] Humphreys, M.W. and Ghesquiere M. (1994) Assessing success in gene transfer between Lolium multiflorum and Festuca arundinacea. Eupliylica 77, 283-289.
[24] Hurd E.A. (1974) Phenotype and drought tolerance in wheat. Agricultural Meteorology, 14, 39-55. Hurkman W.J. and Tanaka C.K. ( 1988) Polypeptide changes induced by salt stress, water deficit and osmotic stress in barley roots: A comparison using two-dimensional gel electrophoresis.Electrophoresis, 9, 781-787.
[25]-Karmer,p.j.1983. water relations of plants. Academic press, New York
[26].Kalvatchev, Z.Walder,R.Garzaro,D.1997.Anti HIV activity of extract from Calendula officinalis flowers.biomed & pharmacother.51:176:-180
[27] Klepper B and Rickman R.W. ( 1990) Modeling crop root growth and function. Advances in Agronomy, 44, 1 13-13 2 .
[28] Lal R. and Lal S. ( 1990) Crop Improvement Utilizing Biotechnology. Boca Raton: CRC Press.
[29] Lawlor D.W, and Fock H. (1977) Photosynthetic assimilation of 14C02 by water-stressed sunflower leaves at two 02 concentrations and the specific activity of products. Journal of Experimental Botany, 28, 320-328.
[30] Lemaire G. and Denoix A. ( 1987) Croissance estivale en mntiere seche de peuplements de fetuque elevee (Festuca arundinacea Schreb.) et de dactyle (Dactylis glomerata L.) dans 1'Ouest de France.II. Interaction entre les niveaux d'alimentation hydrique et de nutrition azotee. Agronomie,7,381-389.
[31] Ludlow M.M., and Muchow R.C. (1990) A critical evaluation of traits for improving crop yields in water-limited environments. Advances in Agronomy, 43. 107-153
[32] McCree K.J., Kallsen C.E. and Richardson S.G. (1974) Carbon-balance of sorghum plants during osmotic adjustment to water stress. Plant Physiology, '76, 898-902.
[33] McWilliam J.R. and Krai-tier P..I. ( 1968) The nature of the perennial response in Mediterranean grasses. I. Water relations and summer survival in Phalaris. Australian Journal of Agricultural Research, 19, 381-385
[34] Meyer R.F. and Boyer J.S. ( 1972) Sensitivity of cell division and cell elongation to low water potentials in soybean hypocotyls. Planta, 108, 77-87.
[35] Meyer R.E. and Gingrich J.R. ( 1966) Osmotic effects on wheat using a split root solution culture system. Agronomy Journal, 58, 377-381.
[36] Milbum J.A. ( 1973) Cavitation studies on whole Ricinus plants by acoustic detection. Plants, 112,333-342.
[37] Milburn J.A. ( 1979) Water Flozu in Plants. London: Longman.
[38] Morgan J.M. (1988) The use of coleoptile responses to water stress to differentiate wheat genotypesfor osmoregulation. growth and yield. Annals of Botany, 62, 193-198-
[39] Morgan J.M. (1991 ) A gene controlling differences in osmoregulation in wheat. Australian Journal of PlanWhysiology, 18, 249-257.
[40] Nguyen H.T., Joshi C.F. and Kuo C.G. (1993) Molecular strategies for the genetic dissection ofwalei and high-leniperature stress adaptation in cereal crops. In Adaptation of Food Crops to Temperature and Water Stress, pp. 3-19. Taipei: AVRDC.
[41] Passioura J.B. ( 1977) Grain yield, harvest index and water use of wheat. Journal of the AustralianInstitute of Agricultural Science, 43, 1 17-120.
[42] Passioura J.B. ( 1988b) Root signals control leaf expansion in wheat seedlings growing in drying soil. Australian Journal ol Plant Physiology, 15, 687-693.
[43] Pereira J.S. and Pallardy S. ( 1989) Water stress limitations to tree productivity. In Biomass Production by Fast-groming Trees, edited by. J.S. Pereira and J.J. Landsberg, pp.37-56. Dordrecht: Kluwer. Peters L.L. (1987) Epicuticular wax and drought resistance of several maize genotypes. Dissertation Abstracts International. B 47, 12,I,4707B.
[44] ritcairn C.E.R. and Grace .1. (1982) The eITect of wind and a reduced supply of phosphorus andnitrogen on the growth and water relations oi Festuca arundinacca Schreb. Annals of Botany , 49,649-660.
[45] Reed R.H. ( 1984) Use and abuse of osmo-terminology. Plant, Cell and Environment, 'I, 165-170.Rhodes D. ( 1987) Metabolic responses to stress. In The Biochemistry of Plants, Vol. 12, edited byD.D; Davies, pp. 201-242. San Diego: Academic Press.
[46] Siani,H.S. and D.Aspinall . 1981. Effects of water defiction sporogensis in wheat.Ann.Bot.43.:623-633
[47] Silsbury J.H. ( 1961 ) A study of dormancy, survival and other characters in Lolium perenne at Adelaide, SA. Australian Journal of Agricultural Research, 12, 1-9.
[48] Skerman P.J. and Riveros, F. ( 1990) Tropical Grasses. Rome: F.A.O.
[49] Skriver K. and Mundy J. ( 1990) Gene expression in response to abscisic acid and osmotic stress, The Plant Cell, 2, 503-512.
[50] Slonov L.Kh. and Petinov N.S. ( 1980) Nucleotide content and ATPase activity in hemp leaves as a function of water supply. Soviet Plant Physiology, 27, 81 1-815
[51] Smith H. ( 1990) Signal perception, differential expression within multigene families and the molecular basis of phenotypic plasticity. Plant, Cell and Environment, 13, 585-594.
[52] Tardieu F. ( 1993) Will progress in understanding soil root relations and root signalling substantially alter water-flow models: Philosophical Transactions of the Royal Society, London, 341, 57-76.
[53] Thomas H. ( 1991 ) Accumulation and consumption of solutes in swards of Lolium perenne during drought and after rewatering. New Phytologist, 118, 35-48.
[54] Thomas H and Evans C. ( 1990) Influence of drought and flowering on growth and water relations of perennial ryegrass populations. Annals of Applied Biology, 116, 371-382.
[55] Timpa J.D., Burke JJ., Quisenberry J.E. and Wendt C.W. (1986) Effects of water stress on the organic acid and carbohydrate composition of cotton plants. Plant Physiology, 82, 724-728.
[56] Tueller P.T. (Ed.) (1988) Vegetation Science Applications for Rangeland Analysis and Management Dordrecht: Kluwer Academic Publishers.
[57] Turner L.B. ( 1990) The extent and pattern of osmotic adjustment in white clover (Trifolium repens ) L. during the development of water stress. Annals of Botany, 66, 721-727.
[58] UNEP.1997.world atlas of desertification (2thed).newyork and London.john wily 8 sons,inc. and Arnold.182p.
[59] Zhang J and Davies W. E. ( 1989) Sequential response of whole plant water relations to prolongedsoil drying and the involvement ol xylem sap ABA in the regulation of slomatal behaviour of sunflower plants. New Phytologist, 113, 167-174.
"Pejman"
2009/3/26, 01:02 AM
قیمت اسانس هارو نمیدونم شما میدونین الان چند هستند ؟
Bagtash
2009/4/11, 06:23 PM
سلام:gol:
بعضی ها بر این باورند که چای به کلی برای انسان مضر است آیا این مطلب درستی است؟
اگر جواب منفی است لطفا فواید آن را بریم بنویسید.
"Pejman"
2009/4/13, 07:55 AM
سلام:gol:
بعضی ها بر این باورند که چای به کلی برای انسان مضر است آیا این مطلب درستی است؟
اگر جواب منفی است لطفا فواید آن را بریم بنویسید.
سلام دوست گلم .
بوی باران، بوی سبزه، بوی خاک
شاخه های شسته، بارون خورده، پاک
آسمان آبی و ابر سپید
برگ های سبز بید
عطر نرگس، رقص باد
نغمه شوق پرستوهای شاد
خلوت گرم کبوترهای مست
نرم نرمک می رسد اینک بهار
خوش به حال روزگار ...
اخیراً از فواید بسیار چای سبز صحبت های زیادی می شود و حتی چای را بهترین نوشیدنی پس از آب می دانند . چای محتوی میزان کمی از رنگدانه ها ، مثل کافئین و ... است . چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست می آیند.
تفاوت دراین است که برای تهیه چای سبز برگها را بخار داده ، گرد می کنند و سپس آنرا خشک می نمایند . ولی برای تهیه چای سیاه برگها ، خشک شده ، تخمیر شده و برشته می شوند یعنی فرآیند بیشتری به روی چای صورت می گیرد.
هم چای سیاه و هم چای سبز دارای رنگدانه هایی می باشند که اثر کاهش ابتلا به سرطان های مختلف در آنها دیده شده است . زمانی که چای با غلظتی مناسب دم بکشد ، تنها محتوی نیمی از کافئین یک فنجان قهوه است . با اینحال چای بدون کافئین هم وجود دارد .
چای های گیاهی نیز دم کرده برگ گیاهان مختلف هستند و گفته می شود حاوی رنگدانه های چای، بدون وجود کافئین
می باشند، که البته درست است ، اما رویه مصرف آنها بسیار مهم است ، چراکه ممکن است درمواردی نیز خطر زا بشوند . اگر مبتلا به بیماری تب یا به عبارتی حساسیت بهاره هستید، با مصرف اینگونه نوشیدنی ها بدنتان را تحریک نکنید . مصرف چای تأمین کننده رنگدانه هایی است که شما به طریق دیگر دریافت نمی کنید، پس با مصرف متعادل این نوشیدنی مفید زمینه های سلامتی را درخود فراهم آورید .
مشخص شده است که از نظر میزان تاثیر آنتی اکسیدان (خاصیت ضد سرطان) دو فنجان چای با 20 لیوان آب سیب یا 4 لیوان آب پرتقال برابری میکند.
عصاره چای حاوی کلروفرم٬ کافئین و غیره بوده که باعث کاهش شانس بوجود آمدن تومور میشود.
رنگدانههای چای همچنین بیماریهای عروقی را کاهش میدهند. بیش از اینها٬ پلی فنل موجود در چای باعث قویتر شدن دیواره های عروق و همچنین تنظیم قدرت انتقال دهندهگی عروق میشود.
نکتهای جالب در مورد چای، وجود فلوراید در آن است که باعث محافظت از دندانها میشود.
مصرف چای برای سلامتی قلب مفید است. البته کم رنگش خوبه نه پر رنگش
نتایج اخیرا منتشر شده آزمایشات پزشکی نشان میدهد مصرف روزانه پنج بار چای باعث کاهش کلسترل LDL (کلسترل بد) به میزان 11.1 درصد می شود و کلسترول کلی (TC) تا 6.5 درصد کاهش پیدا میکند.
اینجوری باید چای و گیاهان دارویی رو دم کنید :
) دو پیـمانه چـای خشـک (7گـرم) را درون قـوری بـریزیـد. (ترجیحا از قوری چینی استفاده نمایید.)http://www.basirtea.com/images/icon1.jpg
http://www.basirtea.com/images/breaker.jpg
2) چای داخل قوری را با مقداری آب سرد بشویید.http://www.basirtea.com/images/icon2.jpg
http://www.basirtea.com/images/breaker.jpg
3) سپس آب سرد را خالی نمایید. http://www.basirtea.com/images/icon3.jpghttp://www.basirtea.com/images/breaker.jpg4) آب در حال جوش را درون قوری بریزید به طوری که سه چهارم قوری از آب پر شود. http://www.basirtea.com/images/icon4.jpghttp://www.basirtea.com/images/breaker.jpg5) قوری را بر روی سماور یا کتری بگذارید و درجه حرارت را به حداقل برسانید. http://www.basirtea.com/images/icon5.jpghttp://www.basirtea.com/images/breaker.jpg6) بعد از گذشت 5 دقیقه چای داخل قوری را با قاشق تمیز هم بزنید. http://www.basirtea.com/images/icon6.jpghttp://www.basirtea.com/images/breaker.jpg7) بعد از انجام مرحله(5) 3 الی 5 دقیقه صبر کنید. چای آماده نوشیدن است. http://www.basirtea.com/images/icon7.jpg
این ا هم چند تا خواص دیگه...
اخیراً اثبات شده است كه چای سبز در مقایسه با پلیفنولهای (Polyphenols) شناخته شده در ویتامینهای آنتیاكسیدان مانند E و C مصونیت بسیار بیشتری را در مقابل رادیكالهای آزاد ایجاد میكند. همچنین چای سبز به عنوان یك آنتیاكسیدان در حدود 6 درصد از چای سیاه مؤثرتر است.
چای میتواند تنوع خوبی برای طرفداران پروپاقرص قهوه باشد. آسیاییها قرنهاست كه از فواید نوشیدن چای سبز برای سلامتی بهره بردهاند. در حال حاضر، مطالعات علمی ثابت كردهاند كه از حدود چهار هزار سال پیش در فرهنگ عامه و نیز در فرهنگ پزشكی از خواص چای برای رسیدن به سلامتی و حفظ آن استفاده بسیار شده است.
چای سبز
اخیراً اثبات شده است كه چای سبز در مقایسه با پلیفنولهای (Polyphenols) شناخته شده در ویتامینهای آنتیاكسیدان مانند E و C مصونیت بسیار بیشتری را در مقابل رادیكالهای آزاد ایجاد میكند. همچنین چای سبز به عنوان یك آنتیاكسیدان در حدود 6 درصد از چای سیاه مؤثرتر است.
چای سبز از طریق قراردادن برگ چای سیاه تازه چیده شده در معرض بخار ملایم تولید میشود، در حالی كه برای تولید چای سیاه برگهای چای اكسیده میشوند كه اینكار موجب نابودی برخی از تركیباتی میگردد كه دارای اثرات آنتیاكسیدانی و ضد سرطانی میباشند (این تركیبات در چای سبز باقی میمانند).
سرطانهای دستگاه گوارش مانند سرطان معده، روده كوچك، لوزالمعده و سرطان روده بزرگ از انواع سرطانهایی هستند كه چای سبز در جلوگیری از بروز آنها بیشترین تأثیر را از خود نشان داده است. همچنین، كاهش ریسك بروز سرطانهای ریه، پروستات، مثانه و سرطان پوست را نیز میتوان به عنوان دیگر فواید نوشیدن چای سبز برشمرد.
فواید دیگر
كاهش كلسترول:
پژوهشگران دریافتهاند كه نوشیدن چای سبز میتواند باعث كاهش كلسترول بد خون گردد، و اینكه كسانی كه از چای سبز استفاده میكنند میتوانند تقریباً دو برابر افراد دیگر (كه از چای استفاده نمیكنند) غذاهای حاوی كلسترول استفاده كنند، ولی در عین حال مقدار كلسترول خونشان در مقایسه با افراد دیگر یكسان باقی بماند. این نكته میتواند برای بدنسازانی كه در خارج از فصل مسابقات مقادیر زیادی از غذاهای با كلسترول بالا مصرف میكنند بسیار حائز اهمیت باشد.
چای سبز بارها مورد آزمایش قرار گرفته، و این مسأله اثبات شده است كه میتواند در كاهش فشار خون و نیز بهبود وضعیت قربانیان حملات قلبی بسیار سودمند باشد.
كاهش قند خون
بیماران دیابتی میتوانند با نوشیدن چای شاهد كاهش قند خونشان باشند. ممكن است شما از قبل با روشهای رژیمی كنترل قند خون آشنایی داشته باشید، ولی با افزودن چای به رژیم خود میتوانید همیشه قند خونتان را ثابت نگه دارید.
مقابله با عوامل ویروسی و باكتریایی
مشاهده شده است كه چای سبز مانع از گسترش بیماریها میگردد. برخی تركیبات موجود در چای (tea catechins) چنان خواص ضد ویروسی و ضد باكتریایی قوی دارند كه باعث میشوند چای در درمان هر چیزی (از پوسیدگی دندان گرفته تا ایدز) مؤثر واقع شود.
از میان دیگر فواید چای میتوان به طور خلاصه به موارد زیر اشاره كرد:
* بهبود ساختار خونی
* جلوگیری از بروز آرتروز و پوكی استخوان
* بهبود ساختار استخوانی
* جلوگیری از ایجاد لختههای خطرناك خونی
* جلوگیری از بروز دیابت نوع 2 و كمك به درمان آن
* مفید برای افراد مبتلا به بیماری پاركینسون
* جلوگیری از بروز مشكلات تنفسی
* سوزاننده كالری: از آنجا كه چای سبز در كنترل وزن مؤثر است، باید همیشه به عنوان بخشی از یك رژیم غذایی سالم مصرف گردد. چای سبز باعث افزایش مصرف انرژی گشته و با استفاده از خواص ترموژنیكی كه دارد، موجب افزایش نرخ چربیسوزی میگردد.
ویتامینها و مواد معدنی
ویتامینهای موجود در چای
* ویتامین B1 (تیامین): با تبدیل غذا به انرژی در تولید انرژی دخالت مستقیم دارد. باعث افزایش اشتها و بهبود فرآیند هضم غذا گردیده و برای رشد و تولید مثل ضروری است.
* ویتامین B2 (ریبوفلاوین): مفید در سلامت پوست، چشمها، سیستم عصبی و متابولیسم انرژی
* ویتامین B6: به آزادسازی انرژی از غذا كمك كرده و متابولیسم پروتئین را افزایش میدهد.
* ویتامین C: در درمان زخمها و بهبود شكستگیها مؤثر است. همچنین، با برخی از عفونتهای ویروسی و باكتریایی شایع مقابله میكند.
* ویتامین K: از لختهشدن خون جلوگیری كرده و به ایجاد متابولیسم استخوانی كمك میكند.
* كاروتن: طی فرآیند هضم به ویتامین A تبدیل میشود. در سلامت پوست و تقویت بینایی مؤثر است.
* فولیك اسید: كمك به شكلگیری سلولهای قرمز خون و ژنها
مواد معدنی (چای سرشار از مواد معدنی است)
* منگنز: برای رشد و نمو بدن حیاتی است.
* پتاسیم: برای حفظ ضربان قلب منظم و عادی ضروری میباشد.
* روی: در فرآیند تولید مثل مؤثر بوده و به التیام زخمها كمك میكند.
* فلورین: از دندانها محافظت كرده و باعث تقویت استخوانها میگردد.
پلیفنولها (چای سرشار از مواد آنتیاكسیدان میباشد)
* فلاونویدها و كاتچینها (یك تركیب شیمیایی كه از برخی گیاهان استخراج شده و از نظر شیمیایی وابسته به فلاونها میباشد: (CATECHINS) هر دو از تركیبات پلیفنولیك هستند كه با عوامل ایجاد بیماریها قلبی و رادیكالهای آزاد سرطانزا مقابله میكنند.
با توجه به مطالب ذكر شده در این مقاله و دیگر تحقیقات به عمل آمده در خصوص اثرات چای، چنین به نظر میرسد كه مصرف مداوم و به اندازه چای در رژیم روزانه میتواند در درمان بسیاری از بیماریهای ریز و درشتی كه گریبانگیر افراد جامعه است، بسیار مؤثر باشد. از طرف دیگر، ورزشكارانی كه تمرینات شدیدی را دنبال میكنند نیز باید در رژیم روزانه خود جای خاصی برای چایباز كنند تا از اثرات بیشمار آن بینصیب نمانند.
اینم یک سری اطلاعات که فکر نکنم کسی اصلا شنیده باشه .....
روشهای چایسازی
روشهای چایسازی به شرح زیر است :
چایسازی به روش رسمی یا ارتدکس (ORTHODOX)
درگذشته برای تهیه ی چای سیاه دوازده عمل به مدت سه روز به ترتیب زیر روی برگ چای انجام میگرفت که شامل پلاس، چهارنوبت مالش دادن،دو مرتبه خشک کردن در تابه، یک بار آفتاب دادن و دوبار بالای آتش گرفتن و مانند اینها بود. تا سال 1925 چایسازی تا حدی بر حسب شرایط محلی تغییر کرد. یک پلاس به مدت 18 تا 24 ساعت در تلمبار هوای آزاد یا در اطاق زیر شیروانی و سپس 2 تا 6 ساعت مالش به طور کلی 3 تا 5/3 ساعت دوره ی زیر شیروانی تخمیر را به دنبال داشت سپس یک یا دو نوبت خشک کردن معمول بود.شرایط کمال مطلوب از لحاظ مدت، دما و سرعت برای هر یک از این مراحل در هر یک از کشورهای چای خیز معین شده است و این فاکتورها در کیفیت و حتی کمیت چای تولید شده بسیار حائز اهمیت می باشند، به گونه ای که ازدیاد کارخانه و سطح زیر کشت نمی تواند تنها عامل بالا رفتن و مرغوبیت کیفیت چای باشد، بلکه طرز صحیح پلاس، مالش، تخمیر و خشک کردن و نگهداری، اثر تعیین کننده ای در بهبود کیفیت چای دارد.
امروزه این نوع چای سازی شاید در قریب صنف کارخانه های چای جهان معمول است. این نوع چایسازی را از چایسازی رسمی یا (Orthodox Manufacture) میگویند. محصول چای ایران بطریقه ارتدکس تهیه می شود زیرا تنها این نوع چای در ایران بازار فروش دارد. مردم ایران برای چای از نظر مشکی بودن، زردار و پیچیده بودن آن اهمیت خاصی قائلند و تنها طالب این نوع چای که منحصراً به روش ارتدکس تهیه می شود، می باشند. عیب این طریقه در میزان کم تانن محلول آن است که هنگام طبخ موجب مایه دار شدن چای میگردد. در طریقه ی ارتدکس حداکثر میزان تانن محلول بحدود 11 درصد می رسد درحالیکه بروش غیر ارتدکس(C.T.C) مقدار تانن محلول در آب چای 4 تا 5 درصد بیشتر از روش کلاسیک ارتدکس میباشد. حدود 80 درصد چای هندوستان چای غیر ارتدکس میباشد.
چایسازی به روش غیر رسمی یا «سی،تی،سی» (UNORTHODOX)
از سال 1925 برای تغییر شکل دادن برگ، روشهای جدیدی اختراع گردیده که از آنچه با ماشین مالش امکان داشت سریعتر و مؤثرتر بود. برای این کار از ماشینهای "سی، تی، سی" (C.T.C) یا روتوروان (ROTORVANE) استفاده شد.با این روش برگهای پلاسیده نشده یا کم پلاسیده آن تغییر شکل یافته مختصری تخمیر می شوند و پس از آن خشک می گردند به این ترتیب و با این روش یکی از طولانی ترین مراحل چایسازی که همان مرحله پلاس میباشد تقریباً حذف می گردد. این نحوه عمل را چایسازی غیر رسمی یا (UNORTHODOX) مینامند و چای حاصله ازآن را اصطلاحاً چای "C.T.C" مینامند. در این روش، ماشین "C.T.C" لگ کاتر به جای ماشین مالش وارد عمل می شود و تغییر شکل برگ در عرض چند دقیقه تکمیل میشود. در این روش مرحله تخمیر نیز به حداقل مدت کاهش یافته است.
حالا بفرمایید 1 لیوان چای نوش جان کنید !!!
http://www.basirtea.com/images/bottom-m.jpg
afsoon6282
2009/4/13, 07:56 PM
عالی بود پژمان جان:victory:
اتفاقا منتظر بودم تو بیای تو این تاپیک
مثل همیشه به موقع رسیدی دستت درد نکنه
ممنون که این همه کمک میکنی
راستش این تاپیک رو دوستمون توی تالار مهندسی پزشکی زده بودن که من دیدم گفتم به اینجا مربوط میشه درخواست دادم منتقل شد اینجا
ولی به خاطر ارور ها هنوز نشده ببرم جای اصلیش
بازم ممنون پژمان جان لطف کردی
محسن88
2009/4/16, 09:36 AM
چاي داراي مقادير كمي سديم و مقدار زيادي پتاسيم است و از آنجا كه بيماران مبتلا به عارضه كليوي بايستي از مصرف محدود پتاسيم برخوردار باشند، بايد به اين مساله توجه ويژهاي داشته باشند، همچنين ممكن است انواع چاي باعث تحريك بروز آسم در افراد حساس شود.
جام جم آنلاين: 4 هزار سال پيش گياه چاي در چين كشت ميشد و دمكرده آن براي رفع خستگي مصرف مي شد، آشنايي ايرانيان با اين گياه و كشت آن نيز به زمان مظفرالدين شاه قاجار برميگردد كه چندين هزار نهال چاي توسط كاشفالسلطنه از كشور هند به ايران آورده شد و از آن تاريخ تا به امروز «چاي» به عنوان پرمصرفترين نوشيدني (البته پس از آب) در كشور شناخته شده است و معمولا در تمام مراسم از اين نوشيدني استفاده ميشود.
مطالعات نشان ميدهد سه نوع چاي اصلي سياه، الانگ و سبز شناخته شدهاند كه از ميان آنها چاي سياه بيشترين نوع تجاري و چاي سبز، پرخاصيتترين است.
گفتني است چاي سبز و سياه هر دو از گياه واحدي به دست ميآيند ولي براي تهيه چاي سبز، برگهاي آن بخار داده ميشود و سپس گرد و خشك ميگردند ولي در طرز ساخت چاي سياه، برگها، خشك و تخمير شده و در برخي موارد مواد شيميايي نيز به آن افزوده ميشود (يعني فرايند بيشتري روي آن صورت ميگيرد) و چاي الانگ كه به رنگ قرمز يا زرد است با تخمير نسبي اين گياه به دست ميآيد.
خواص چاي
چاي سبز و سياه هر دو داراي رنگدانههايي است كه اثر كاهش ابتلا به سرطان مختلف در آنها ديده ميشود و زماني كه چاي با غلظت مناسب دم بكشد، تنها نيمي از كافئين يك فنجان قهوه را خواهد داشت.
چاي معمولا موجب كاهش چربيهاي خون ميشود و عملكرد كليه را در بيماران مبتلا به نارسايي مزمن كليه بهبود ميبخشد و اثرات ضدميكروبي آن از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري به عمل ميآورد و در كاهش خطر بيماري قلبي ارتباط مثبت و قوي دارد، ولي اعتقاد بر اين است كه قبل و بعد از دريافت فرآوردههاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز استفاده كرد.
چاي داراي مقادير كمي سديم و مقدار زيادي پتاسيم است و از آنجا كه بيماران مبتلا به عارضه كليوي بايستي از مصرف محدود پتاسيم برخوردار باشند، بايد به اين مساله توجه ويژهاي داشته باشند، همچنين ممكن است انواع چاي باعث تحريك بروز آسم در افراد حساس شود.
انواع چاي و دمنوش
چاي از گياهاني است كه ميتوان دمكرده آن را نوشيد، گياهان فراوان ديگري نيز هستند كه ميتوانند در كنار چاي مصرف شوند و حتي برخي از مراجع پزشكي براي آنها فوايدي را ذكر كردهاند كه دستور دم كردن اين گياهان كم و بيش همانند دستور چاي است و حتي برخي از آنها به صورت كيسهاي (Tea bag) در بازار عرضه ميشوند، در ذيل به برخي از اين چايها اشاره ميشود.
چاي زنجبيل، چاي زمستاني
زنجبيل از قديم الايام مورد مصرف مردم ايران، هند و چين بوده است و امروزه به عنوان گياهي دوستداشتني مصرف ميشود زنجبيل تازه، شربت و چاي آن در بدن توليد گرما ميكند و بدين وسيله مواد سمي و زائد بدن را به صورت عرق از بدن خارج ميكند.
استفاده از چاي زنجبيل هضم را آسان و اثرات سودمندي را در رفع تهوع خواهد داشت و همچنين به عنوان درماني سنتي براي سرماخوردگي، گلودرد و آنفلوآنزا به كار ميرود و بهتر است براي رفع تندي اين چاي از برگ نعناع آسياب شده در اين چاي استفاده شود.
چاي بهليمو، مقوي معده
بهليمو (وربن) برگ معطري است كه مانند چاي دم ميشود و اثر مقوي روي معده دارد و جهت دردهاي عصبي و پايين آوردن درجه حرارت بدن در بيماريها بسيار مفيد است.
چاي بهار نارنج
دمكرده بهار نارنج تازه يا خشك نوشيدني معطري است كه اطباي قديم آن را براي قلب مفيد ميدانستند. اين گياه معطر به صورت دمكرده و به عنوان داروي ضدتشنج در بيماريهاي عصبي همانند هيستري، ضعف اعصاب و رفع ***كه به كار ميرود و خوابآور، اشتهاآور و رفع تپش قلب است به همين دليل مصرف عرق و چاي آن به افرادي كه دچار بيماريهاي اعصاب يا قلبياند توصيه ميشود.
چاي نعناع را خانمها بنوشند
چاي نعناع يكي از پرطرفدارترين دمنوشهايي است كه به دليل طعم و مزه نشاطآورش مورد توجه است.
تحقيقات جديد پژوهشگران بيانگر اين است كه دمكرده اين گياه ميتواند تاثير بسزايي در كاهش رشد موهاي زايد زنان داشته باشد و اين در حالي است كه اين چاي ميتواند ميل جنسي را در مردان كاهش دهد.
چاي دارچين
شما ميتوانيد با نوشيدن يك فنجان چاي دارچين تب را به سرعت پايين آورده همچنين دارچين بهترين دارو براي دردهاي عضلاني است و براي رفع درد به كار ميرود اثر آن آرامكننده و نشاطبخش است و باعث گشوده شدن رگها ميشود و در گردش خون اثري مثبت دارد و بدن را در مقابل امراض مصون نگه ميدارد و ميتوان گفت اثر پنيسيلين و آنتيبيوتيك را داراست، پس پيشنهاد ميشود اگر سرما خورديد يا ضعف شديد داشتيد، مصرف يك فنجان چاي دارچين را در روز فراموش نكنيد پس اگر چاي معمولي نيز مينوشيد آن را با يك قطعه پوست دارچين به هم زنيد تا طعم چايتان را بهتر كند.
سایه سار
2009/4/20, 09:24 AM
سلام من خودم موضموع پروژم در همین مورد بود دقیقا بگید چه مطلبی که من براتون ایمیل کنم.
"Pejman"
2009/4/20, 02:25 PM
سلام من خودم موضموع پروژم در همین مورد بود دقیقا بگید چه مطلبی که من براتون ایمیل کنم.
سلام زینب جان اگه مطلبی در مورد اسانس و استخراج اون دارید بصورت فایل ضمیمه بذارید اینجا. مرسی. رشته شما هم گیاهان دارویی هست ؟ :gol::gol:
sabzineh
2009/4/21, 09:44 PM
سلام، ببخشید میخواستم سوال کنم کار رشته گیاهان دارویی چیه؟
rezam101
2009/4/23, 12:20 PM
1- کشت گیاهان دارویی
2-شناسایی و تشخیص درست گیاهان دارویی
3- فراوری گیاهان دارویی
4- حمایت و توسعه گیاهان دارویی
5- مشاوره تولید گیاهان دارویی
6- ....................
sabzineh
2009/4/25, 09:57 AM
سلام
ممنون از پاسختون
میخوام بدونم گیاه درمانی مربوط به این رشته هست یا نه؟
سایه سار
2009/4/26, 10:29 AM
سلام بله من کارشناس گیاهان دارویی خستم فقط اینکه با شرمندگی نمی دونم چطور باید فایلم رو اینجا ضمیمه کنم.؟
"Pejman"
2009/4/30, 10:24 AM
سلام
ممنون از پاسختون
میخوام بدونم گیاه درمانی مربوط به این رشته هست یا نه؟
نه دوست عزیزم. گیاه درمانی کار اصولیست و نیاز به متخصص در این زمینه داره.. از قدیم بیشتر افراد آگاه و علاقه مند اقدام به این کار میکردند. اما از 2 سال پیش گیاه درمانی از طرف وزارت بهداشت توسط افراد غیر متخصص ( غیر پزشک) ممنوع اعلام شد. و اکنون 3 سالی هست که در تهران رشته طب سنتی برگزار میشه. کسانی هم این رشته رو میخونند که مدرک پزشک عمومی دارند و مدرکشون رو گرفتند و برای ارتقا سطح علمی خود وارد این رشته میشوند. ما در این رشته خواص دارویی این رشته رو میخونیم اما در مورد گیاه درمانی همون دکتران هستند که میتونند دارو تجویز کنند. :gol::gol:
سایه سار
2009/4/30, 02:05 PM
سلام موفق باشید خیلی جالبه اخه تا چند ماه پیش هم خودم مثل شما دنبال یه موضوع بودم ولی شما موضوع های زیادی رو می تونید انتخاب کنید :در مورد تاثیر روش های اسانس گیری بر میزان اسانس، کاربرد اسانس ها در از بین بردن باکتری ها قارچ ها و علف های هرز که این موضوعات رو اگه بتونید با یک استاد راهنمای خوب انجام بدید عالی میشه مضوعات دیگه مثل تاثیر شوری ،میزان کود.....بر جوانه زنی یا عملکرد.
سایه سار
2009/4/30, 02:09 PM
سلام من مطلب در این مورد دارم ولی راستشو بخواهید نمی دونم چطور باید تو این تاپیک باید بذارم.
Omid Jackson
2009/5/06, 08:42 AM
دوستان اگه ميشه يه دارو گياهي براي جوش صورت معرفي كنيد.
"Pejman"
2009/5/06, 09:31 AM
دوستان اگه ميشه يه دارو گياهي براي جوش صورت معرفي كنيد.
سلام دوست عزیزم.
امیدوارم اینا بتونه شما رو راضی کنه. جوش صورت خیلی بده ........... منم یه کم گرفتارشم..... :gol: بعضی از جوشا ما غروره !!!!
مثلا میگن اول جونی هست و غرور مندی !!!!!
درست هم گفتن قدیم. به فیزولوژی و متابولیسم ما ربط داره ...........
برای درمان انواع جوش صورت از گیاهان دارویی زیر استفاده می شود:
تخم ترب -خربزه-بادام تلخ-ریشه ایرسا-گل ارمنی-نشادر-گوگرد-کتیرا-نشاسته-آرد باقلا-آرد نخود-زاج-تخم خرفه-تخم کاسنی-اقاقیا
که همه رانرم کوبیده وبامقداری آبلیموی خالص مخلوط میکنیم تا به صورت کرم دآید.روزانه یک مرتبه استعمال شود وبه مدت یک ساعت بروی پوست قرار میدهیم.
یک نسخه یخوراکی برای درمان جوش :
عناب- سپستان –هلیله زرد-هلیله کابلی- بسفایج-گل بنغشه –زرشک-تمر هندی-شاهتره-کاسنی-چای مکه-ترنجبین-گل همیشه بهار-
که همه را با هم مخلوط می کنید و روزانه دو مرتبه به اندازه ی یک لیوان دم شود ومیل کنید
محافظت پوست صورت با-گل گندم :
*برای محافظت ازپوست صورت گل گندم یک لوسیون ارزنده است از خیس کرده ترکیب گیاهان زیر در آب گرم محلول زیر به دست می آ ید:
گل گندم 10 گرم- گلبرگ شقایق 5گرم-گلبرگ گل سرخ 10 گرم-خشخاش بحری (شلاوئن)5 گرم-گل اکمه طلایی 5گرم + چند قطره الکل90 درجه
پس از تهیه باب پنببه به صورت بما لند
محافظت پوست صورت با –شاه تره
*شیره این گیاه در پاک ساختن عوارض پوستی صورت بسیار با اثر است برای درمان عوارض وهمچنین مواظبت از پوست صورت شیره گیاه را با آب کمی رقیق کرده وبا پنبه به صورت بمالند
لطیف کردن پوست صورت:
مالیدن آب وگوشت طالبی به صورت وشستن با آب گرم بعد از یک ساعت- مالیدن جوشانده کاهو به صورت شب مو قع خواب –مالیدن توت فرنگی شب ها به صورت وشستن صبح با 200 گرم شیر معمولی
رفع لکه صورت :
مالیدن گوگرد حل کردهبه صورت این محلول خارش بدن –جوش ورعشه راهم درمان میکند
رفع تیرگی وبد رنگی صورت :
ابتداخور دن یک ملین (دم کرده تمبر هندی )بعد آرد جو وتخم ترب وتخم خربزه وبادام ونشاسته وکتیرا را نرم کرده با شیر مخلوط نمایند چند شب به صورت مالیده وبا آب گرم بشویند با تکرار این دستور بد رنگی صورت حتی لکه ها هم رفع می شود
رفع لک وپیس:
خوردن غذاهایی که بیشتر از حد معمولی هل داشته باشد لک وپیس را رفع میکند
رفع خال گوشتی :
خوذدن سیاه دانه با عسل خال گوشتی را ازبین میبرد .مصرف برای زنان باردار ممنوع است.خوردن سیاه دانه با عسل ویا سرکه کک ومک را هم از بین میبرد.
رفع کک ومک:
خوردن آبلیمو بیش تر از حد معمولی به تنهایی در داخل غذا ها-در دا خل سالاد کاهو-ضماد ترب با عسل که علاوه برکک ومک آ ثار کبودی زیر چشم وضربه ها وجای زخم ها را از بین میبرد این بیماری وبروز لک وپیس نتیجه بروز عارضه در ما یع خون است که خوردن آبلیموی زیاد آ ن را رفع می کند
eli1360
2009/5/24, 10:40 AM
:) سلام دوستان عزيزم من در مورد يك گياه به نام درمنه كپت داغي ياArtemisia kopetdaghensisبه اطلاعات زيادي نياز دارم خيلي هاتونو در اين زمينه فعال ديدم لطفا اگه مي تونين به من ياري برسونيد.متشكرم.
"Pejman"
2009/5/24, 03:30 PM
:) سلام دوستان عزيزم من در مورد يك گياه به نام درمنه كپت داغي ياArtemisia kopetdaghensisبه اطلاعات زيادي نياز دارم خيلي هاتونو در اين زمينه فعال ديدم لطفا اگه مي تونين به من ياري برسونيد.متشكرم.
در مورد این گیاه که خیلی در ایران کم کار شده.
اما کسی رو میدونم که در این زمینه کار کردند.
اینم ایمیل ایشون
m-ramezani@mums.ac.ir (m-ramezani@mums.ac.ir)ramez_ani@hotmail.com (ramez_ani@hotmail.com)
ramaz001@yahoo.com (ramaz001@yahoo.com)ramazanim@gmail.com (yahoo.comramazanim@gmail.com)
از ایشون سوال کنید. حتما راهنماییتون میکنند.
اسمشون هم محمد رمضاني
دكتري تخصصي (Ph.D., Pharm.D.) بيوتكنولوژي داروئی
اینم آدرس ایشون :
آدرس: مشهد – میدان فردوسی، میدان بوعلی، پژوهشکده بوعلی، مرکز تحقیقات علوم داروئی، دانشگاه علوم پزشكي، صندوق پستي: 1365-91775
تلفن: 7112470-0511
فاكس: 7112470-0511
eli1360
2009/5/26, 01:02 PM
:smile:دوست عزيزم pejman66مرسي از اينكه تا اون جايي كه تونستي بهم كمك كردي اميدوارم منم بتونم محبت شما رو جبران كنم در ضمن من دانشجوي ارشد منابع طبيعي هستم حسم ميگفت كه شما به من كمك ميكني.بازم خيلي مرسي.
"Pejman"
2009/5/29, 10:01 PM
:smile:دوست عزيزم pejman66مرسي از اينكه تا اون جايي كه تونستي بهم كمك كردي اميدوارم منم بتونم
محبت شما رو جبران كنم در ضمن من دانشجوي ارشد منابع طبيعي هستم حسم ميگفت كه شما به من كمك ميكني.بازم خيلي مرسي.
خواهش میکنم اگر بازم کمکی از من بر می اومد بگین من خوشحال میشم :gol:
kojoori
2009/7/14, 11:58 AM
سلام دوستان
اينجاب در خصوص توليد عصاره گياهان دارويي مطالعه مي كنم. در حال حاضر با موضوع جديدي روبرو شدم: توليد عصاره هاي بي رنگ! در هر سايت و كتابي كه داشتم جستجو كردم اما متاسفانه چيزي پيدا نكردم. آيا شما اطلاعاتي در دست داريد؟
سایه سار
2009/8/15, 09:27 PM
سلام در مورد گیاه Palensis spinosa مطلب می خواستم می تونید کمکم کنید دارم رو اسانسش کار میکنم تا ترکیبات اون رو شناسایی و خواص آنتی باکتریالی اون رو مشخص کنم.
نارون
2009/10/01, 05:11 PM
سلام به همه دوستای گلم
من این ترم درس گیاهان دارویی دارم وباید سمینار بدم
دنبال یه موشوع توپ هستم که مطالب زیادی داشته باشه جدید باشه و قشنگ
ممنون میشم جند تا موضوع بهم بگین
اگه زود هم بشه خیلی ممنون میشم جون میخوام زود انجامش بدم به کاری ارشدم برسم
afsoon6282
2009/10/01, 05:51 PM
سلام به همه دوستای گلم
من این ترم درس گیاهان دارویی دارم وباید سمینار بدم
دنبال یه موشوع توپ هستم که مطالب زیادی داشته باشه جدید باشه و قشنگ
ممنون میشم جند تا موضوع بهم بگین
اگه زود هم بشه خیلی ممنون میشم جون میخوام زود انجامش بدم به کاری ارشدم برسم
نارون جان از پژمان که پرسیدم گفت در مورد چی می خوای؟کاشت؟برداشت؟اسانس گیری؟آبیاری یا چیز دیگه؟بگو تا بهش بگم.خودش سرعتش کمه نمیتونه بیاد پست بزنه
"Pejman"
2009/10/13, 10:07 PM
مقایسه مصرف گیاهان دارویی در میان اقشار مختلف جامعه ....
نارون جان این یک کار تحقیاتی خوب میتونه باشه ... که میتونی مقاله درست کنی ازشون .....
اگر موضوع کشاورزی میخوای هم بگو ... مثلا اکولوژی گیاهان داویی خانواده چتریان .... یا خانوادههای دیگه ......
خیلی موضوع خوبیه این ..
یا مثلا کاربرد گیاهان دارویی در یک نوع بیماری خاص ... دیابت یا قند خون یا چربی خون یا فشار خون.... نمونشم توی اینترنت زیاده ....... باید به دلخواه یکیشو انتخاب کنی
"Pejman"
2009/10/14, 09:18 AM
mamnon agha pejman kheli lotf kardin.mozo avli jalebe vali feker mikonam kar mibare va matleb kami toy internet hast.
az inke english type kardam ozor mikham
سلام نارون جان ... کاغذ رنگی بهم گفت که منو نمیشناسی .... یعنی پژمانو نمیشناسی !!!!!!!
در مورد اقتصاد و بازیابی :
اینجا (http://plant.mihanblog.com/post/454)
اینجا (http://plant.mihanblog.com/post/462)
اینجا (http://dbase.irandoc.ac.ir/00777/00777664.htm)
نارون
2009/10/15, 05:57 AM
salam mamnonam agha pejman.
lotf kardin.
rastesh man matlab dar mored eghtesad ye mahsol keshvarzi mikhasam va maghazam be eghtesad geyahn daroe nakeshid az kaghaz rangi ke in reshte ro mikhonan komak khastam shoma ro moarefy kardan va feker nemikardam manozreshon agha pejamn khodemon hast
"Pejman"
2009/10/22, 10:02 AM
نه فرقي نميكنه
بعدش یه چیزی... میتونی در مورد اقتصاد نیشکر مطلب پیدا کنی توی اینترنت... گمرک ایران همکمکت میکنه ... البته سایتشون رو باید ببینی... بورس هم همینطور.. اونم کمکت میکنه ..مقاله موردی من ندیدم.
اینجا رو ببین (http://www.google.com/#hl=en&q=%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF+%D9%86%DB%8 C%D8%B4%DA%A9%D8%B1&aq=f&aqi=&oq=&fp=c807e9ccc08a197a)
سایه سار
2009/10/29, 06:17 PM
آقا پژمان در مورد مسیر ساخت یه متابولیت ثانویه ( مثلا سنتز اسانس ، آلکالویید....) مطلب می خوام اگه کمک کنی خیلی ممنون می شم ..!
"Pejman"
2009/10/30, 10:41 AM
آقا پژمان در مورد مسیر ساخت یه متابولیت ثانویه ( مثلا سنتز اسانس ، آلکالویید....) مطلب می خوام اگه کمک کنی خیلی ممنون می شم ..!
سلام خواهش میکنم :
اینجا (http://en.wikipedia.org/wiki/Alkaloid)
اینو (http://www2.uta.edu/chemistry/alkaloids.htm) ببین همونی هست که میخوای .... اگه دوست داشتی ترجمه کنیم با هم ؟
شما چون ارشد میخونی مطلب انگلیسی گیر آوردم ....
اگر مشکلی بود بگید من در خدمتم. نظرتونو هم بگید :gol:
qerenfil
2009/11/21, 01:55 PM
سلام بچه
لطفن منو در شناسایی این گیاه با نام Lapidum که در ترکیه بهش تره (گاهی شاهتره و گشنیز تیکیلی Tilki kişnişi, şahtere هم میگن)
نام دقیق فارسیش و نام علمیش چی میشه ؟
Gelincikgiiler familyasındandır. Diğer adı Tilki kişnişi, Hakiki şahtere.
15-70 cm boylarında, bir yıllık, otsu bir bitkidir. Dantelimsi ince parçalı yaprakları vardır. Gövde ve yan dallar yeşil, iki-üç parçalı yapraklar gri-yeşildir. Yaz boyunca birçoğu bir arada, başak halinde pembe çiçekler açar. Küremsi küçük meyvelerin üzeri pürtüklüdür.
1700 metreye kadar yol kenarlarında, sürülmemiş tarlalarda yetişir.
Bileşiminde tanen, potasyum, fumarik asit, başta kumarin olmak üzere çeşitli alkaloitler bulunur.
Tarihten bu yana kullanılan şifalı bir bitkidir.
Gölgede kurutulmuş çiçekli dallarının güçlendirici, yatıştırıcı, zayıflatıcı, idrar artırıcı, kan temizleyici, tansiyon düşürücü, mide ağrılarını dindirici etkileri vardır. Damar sertliğine, halsizliğe, şişmanlığa, kaşıntıya, egzamaya karşı kullanılır.
50 gram bitki 1 litre (5 bardak) kaynar suyla demlenir, günde iki-üç bardak içilir.
Cilt rahatsızlıkları için dışardan uygulanır.
http://www.kadinlar.tc/wp-content/uploads/2009/10/Tere1.jpg
زهرا فرشید
2009/11/21, 02:28 PM
سلام بچه
لطفن منو در شناسایی این گیاه با نام Lapidum که در ترکیه بهش تره (گاهی شاهتره و گشنیز تیکیلی Tilki kişnişi, şahtere هم میگن)
نام دقیق فارسیش و نام علمیش چی میشه ؟
Gelincikgiiler familyasındandır. Diğer adı Tilki kişnişi, Hakiki şahtere.
15-70 cm boylarında, bir yıllık, otsu bir bitkidir. Dantelimsi ince parçalı yaprakları vardır. Gövde ve yan dallar yeşil, iki-üç parçalı yapraklar gri-yeşildir. Yaz boyunca birçoğu bir arada, başak halinde pembe çiçekler açar. Küremsi küçük meyvelerin üzeri pürtüklüdür.
1700 metreye kadar yol kenarlarında, sürülmemiş tarlalarda yetişir.
Bileşiminde tanen, potasyum, fumarik asit, başta kumarin olmak üzere çeşitli alkaloitler bulunur.
Tarihten bu yana kullanılan şifalı bir bitkidir.
Gölgede kurutulmuş çiçekli dallarının güçlendirici, yatıştırıcı, zayıflatıcı, idrar artırıcı, kan temizleyici, tansiyon düşürücü, mide ağrılarını dindirici etkileri vardır. Damar sertliğine, halsizliğe, şişmanlığa, kaşıntıya, egzamaya karşı kullanılır.
50 gram bitki 1 litre (5 bardak) kaynar suyla demlenir, günde iki-üç bardak içilir.
Cilt rahatsızlıkları için dışardan uygulanır.
http://www.kadinlar.tc/wp-content/uploads/2009/10/Tere1.jpg
این گیاه نه شاه تره هست و نه گشنیز
با این اسمس که هم شما دادید چیزی پیدا نکردم ............ بیشتر براتون میگم
qerenfil
2009/11/21, 02:50 PM
این گیاه نه شاه تره هست و نه گشنیز
با این اسمس که هم شما دادید چیزی پیدا نکردم ............ بیشتر براتون میگم
سلام
به احتمال خیلی قوی شاهتره یا گشنیز نیست منظورم این بود که بعضی جاهای ترکیه بهش اینارو هم میگن
qerenfil
2009/11/21, 02:52 PM
سلام
لطفا بگین این چه نوع اسطوخودس هستش
با نام علمی Grappenhall Lavender
و
http://www.saracoglu.at/bolum/bitki/resim/22_0.jpghttp://www.saracoglu.at/bolum/bitki/resim/22_1.jpghttp://www.saracoglu.at/bolum/bitki/resim/22_2.jpg
و لطفن نام فارسی این گیاهان رو برام بگین
Grappenhall Lavender
Lavandula angustifolia
Lavandula stoechas
"Pejman"
2009/11/25, 05:23 PM
سلام
لطفا بگین این چه نوع اسطوخودس هستش
با نام علمی Grappenhall Lavender
و
http://www.saracoglu.at/bolum/bitki/resim/22_0.jpghttp://www.saracoglu.at/bolum/bitki/resim/22_1.jpghttp://www.saracoglu.at/bolum/bitki/resim/22_2.jpg
و لطفن نام فارسی این گیاهان رو برام بگین
Grappenhall Lavender
Lavandula angustifolia
Lavandula stoechas
Lavandula angustifolia گیاه اسطخودوس
Lavandula stoechas
اسطوخدوس، ضرم، شاه اسپرم رومی تلفظش میشه شاه اس پرَم
و دو اسم دیگه این گیاه : هنان ، خزامی
اسطوخودوس دورگ Grappenhall Lavender
امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم .... اگر امری بود بگید من در خدمتتونم :gol:
qerenfil
2009/11/29, 10:24 AM
Lavandula angustifolia گیاه اسطخودوس
Lavandula stoechas
اسطوخدوس، ضرم، شاه اسپرم رومی تلفظش میشه شاه اس پرَم
و دو اسم دیگه این گیاه : هنان ، خزامی
اسطوخودوس دورگ Grappenhall Lavender
امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم .... اگر امری بود بگید من در خدمتتونم :gol:
از راهنمایی شما بسیار متشکرم. ازشون عکس یا لینک عکس دارین ؟
"Pejman"
2009/11/29, 11:33 AM
Lavandula angustifolia
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Lavandula-angustifolia-flowering.JPG
Lavandula stoechas
http://forums.mooseyscountrygarden.com/files/thumbs/t_french-lavender-lavandula-stoechas_942.jpg
Grappenhall Lavender
http://www.mountainvalleygrowers.com/images/lavxintermediagrappenhallfrontgarden.jpg
"Pejman"
2009/11/29, 10:35 PM
لطفا اگه کسی میدون از کجا میشه خرنوب تهیه کرد آدرسش رو بنویسه
ممنون
ببینید این گیاه فلوس هست که میتونید از شرق کشور و همچنین جنوب کشور تهیه کنید. معمولا عطاری ها هم دارند :gol:
زهرا فرشید
2009/11/29, 11:25 PM
به خرنوب میگن فلوس؟
مبشه مطلب بزاری
برام جالبه
نمیدونستم
ممنون
:gol:
"Pejman"
2009/11/30, 07:48 PM
به خرنوب میگن فلوس؟
مبشه مطلب بزاری
برام جالبه
نمیدونستم
ممنون
تركيبات شيميايي:مغز فلوس داراي اكسي آنتراكينون، مواد قندي، صمغ، اسانس و مواد روغني است. خاصيت مسهلي فلوس مربوط به چند ماده شيميايي است كه از مشتقات آنتراكينون مي باشد.
صور دارويي فلوس: جوشانده فلوس؛ 10 گرم عسل فلوس را با يك ليتر آب جوش مخلوط كرده و آنرا صاف مي كنند و به مريض مي دهند. اين جوشانده مسهل خوبي است. مقدار عسل فلوس را مي توان در مورد يبوستهاي سخت تا 60 گرم ني افزايش داد. البته براي بهتر كردن طعم آن مي توان مقداري شربت گيلاس يا انجير به آن اضافه كرد.
خواص داروئي: فلوس از نظر طب قديم ايران كمي گرم و تر است
1)يكي از بهترين داروها براي رفع يبوست مي باشد زيرا مصرف آن عوارضي ندارد بنابراين حتي براي زنان حامله و اطفال مناسب نيست
2)براي درد مفاصل و نقرس فلوس را به موضع درد بماليد
3)براي كليه ها مفيد است مخصوصا آنهايي كه كليه شان سنگ ساز است درصورت استفاده از آن مبتلا به سنگ كليه نمي شوند
4)جوشانده پوست درخت فلوس اسهال خوني را رفع مي كند
5)نرم كننده سينه است
6)براي باز كردن گرفتگي روده و دل پيچه، فلوس را مخلو ط با ريشه ختمي بكار بريد.
7)براي معالجه ديفتير، فلوس را با آبّ گشنيز مخلوط كرده و به بيمار بدهيد تا غرغره كند.
طرز استفاده: به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد
مضرات: فلوس براي معده مضر است چون به روده ها مي چسبد و ايجاد دل درد و ناراحتي هاي روده مي كند.
گیاهشناسی فلوس:
)خرنوب هندی)
نحوه استفاده : به صورت جوشانده مصرف میشود.
و در برخی مناطق از مربای آن هم استفاده میکنند که شیوه ساختن آن در ذیل خواهد آمد
خواص : فلوس Cassia
نام علمی Cassia Fistula
كليات گياه شناسي
فلوس درختي است به ارتفاع 10-15 متر كه به حالت خودرو در بشتر نقاط گرمسير دنيا مانند آفريقا ، هند و جنوب مي رويد . فلوس در بعضي از نواحي ايران به نام خرنوب هندي و خيار شنبر نيز معروف است .
ميوه فلوس يه طول 30 تا 50 سانتيمتر و به قطر 3-2 سانتيمتر است . اگر فلوس درقسمت طول آن شكافته شود تيغه هاي متعدد در آن ديده مي شود كه فلوس را به خانه هاي متعدد گاهي تا 100 خانه تقسيم مي كند
در داخل اين خانه ها مايع چسبنده تيره رنگي وجود دارد كه عسل خيار شنبر ناميده مي شود . طعم اين مايع كمي شيرين ولي نامطبوع است . براي استفاده از فلوس غلاف آنرا كمي روي آتش گرم مي كنند تا عسل خارج شود . معمولا اين عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده مي شود، البته مي توان مغز فلوس را با قند يا شكر مخلوط كرده و در درجه حرارت معتدلي پخت كه به آن فلوس پخته مي گويند .
صور دارويي فلوس
جوشانده فلوس : 10 گرم عسل فلوس را با يك ليتر آب جوش مخلوط كرده و آنرا صاف مي كنند و به مريض مي دهند . اين جوشانده مسهل خوبي است . مقدر عسل فلوس را مي تواندر مورد يبوستهاي سخت تا 60 گرم ني افزايش داد . البته براي بهتر كردن طعم آن مي توان مقدري شربت گيلاس يا انجير به آن اضافه كرد .
مرباي فلوس :5 گرم عسل فلوس را با همان مقدر آب مقطر مخلوط كرده و سپس مقدر 125 گرم قند كوبيده را به آن اضافه كنيد بعد آنرا حرارت دهيد تا به آرامي آب آن بخار شود و وزن آن به 100 گرم برسد و غليظ شود . اين مربا نيز مسهل بسيار خوبي است مقدر مصرف آن 50-100 گرم در روز است .
خواص داروئي:
فلوس از نظر طب قديم ايران كمي گرم و تر است
1)يكي از بهترين داروها براي رفع يبوست مي باشد زيرا مصرف آن عوارضي ندارد بنبراين حتي براي زنان حامله و اطفال مناسب نيست
2)براي درد مفاصل و نقرس فلوس را به موضع دردبماليد
3)براي كليه ها مفيد است مخصوصا آنهايي كه كليه شان سنگ ساز است درصورت استفاده از آن مبتلا به سنگ كليه نمي شوند
4)جوشانده پوست درخت فلوس اسهال خوني را رفع مي كند
5)نرم كننده سينه است
6)براي باز كردن گرفتگي روده و دل پيچه ، فلوس را مخلو ط با ريشه ختمي بكار بريد .
7)براي معالجه ديفتری ، فلوس را با آبّ گشنيز مخلوط كرده و به بيمار بدهيد تا غرغره كند .
منبع : کتب طب سنتی
توضیحات : مصرف زیاد فلوس براي معده مضر است چون به روده ها مي چسبد و ايجاد دل درد و ناراحتي هاي روده مي كند بنابراين بهتر است با مصطكي و انيسون روغن
qerenfil
2009/12/02, 05:00 PM
اما من فكر ميكنم بايد فرق داشته باشن
اين عكس خرنوب:
http://img195.imageshack.us/img195/5243/ceratoniasiliquaseeds.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/7467/ceratoniasiliqualeaf.jpg
http://img37.imageshack.us/img37/8484/caroblocustbean.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/3094/ceratoniasiliquaseedpod.jpg
اينم فلوس
http://flora.huh.harvard.edu/FloraData/110/TaxonImage/Leguminosae/Cassia%20fistula.jpg
http://www.dfem.unipd.it/HomePersonali/Cassia6.jpg
http://www.b-and-t-world-seeds.com/images/401271.jpg
http://www.b-and-t-world-seeds.com/images/447198.jpg
يعني اين دو تا يكين ؟
"Pejman"
2009/12/02, 07:35 PM
ببینید عکسی که در بالا گذاشتید اسم علمیش Ceratonia siliqua هست... این گیاه یک کم ترش هست به علت مواد داخل اون. و همچنین دارای 60 درصد هیدرات کربن هست که اصولا به عنوان تمبر هندی از این گیاه استفاده میشه.. خرنوب همون تمبر هندی هست فکر کنم... توی ایران و در منابع به هر دو گیاه فلوس میگن ولی فلوس معروفه همونی هست که توی عطاری ها میفروشن عکس پایینی هست... حالا نمیدونم چرا به بالایی هم فلوس میگن :gol:
زهرا فرشید
2009/12/02, 08:03 PM
نه فرق دارن که
پژمان چی شده؟
کمککککککککککککککککک
qerenfil
2009/12/08, 01:29 PM
سلام
نتیجه قطی چی شد؟
به نظر من این دو گیاه قطعا یکی نیستن
"Pejman"
2009/12/08, 06:46 PM
سلام
نتیجه قطی چی شد؟
به نظر من این دو گیاه قطعا یکی نیستن
همانطوری که در این پست (http://www.iran-eng.com/showpost.php?p=1391117&postcount=60)خدمتتون عرض کردم این 2 گیاه با هم فرق داره اما متاسفانه در فارسی این 2 گیاه را یکی فرض مینمایند ... البته به اشتباه !!!
اسحاق طاهری
2009/12/29, 10:48 AM
دوست گرامی- این گیاه بیشتر درمحیط های مرطوب سازگاری دارد- وبیشتر سایه پسند است
زهرا فرشید
2009/12/29, 10:07 PM
کمک کمک:cry:
من نیاز شدید دارم به مطلبی درباره ی کشت و نگه داری آلئو ورا نه خواص دارویی ،درباره ی خواصش مطلب زیاد دارم
اگه کتابی ،سایتی یا هر چیزی که بتونه به من کمک کنه میشناسید لطفا معرفی کنید:(
آلوئه ورا تو بوشهر عالی جواب میده
معرکه هست
"Pejman"
2010/1/01, 03:10 PM
آلوئه ورا تو بوشهر عالی جواب میده
معرکه هست
آره ما تو خونه چندتاشو داریم خیلی خوشگل بودند
mahpishuny
2010/1/01, 06:47 PM
امیدئارم که همگی خوب باشید:gol:
کسی میتونه یه لیست از آفات و بیماریهای گیاهان دارویی در اختیارم بذاره؟
ممنونم:gol:
محمودح
2010/1/02, 08:26 AM
سلام یه طرح در مورد پرورش گیاهان دارویی میخام فروشیم باشه اشکال نداره میخرم فقط فوریه
http://www.iran-eng.com/showthread.php?p=1507601#post1507601
elahe80
2010/1/06, 12:59 PM
.
دوستان گرامی :
آیا اضافه کردن آب سرد به چای گرم ( چای آبسردی) برای بدن ضرر دارد ؟ چرا ؟ این ضرر متحمل کدام قسمت می شود ؟
.
"Pejman"
2010/1/08, 11:31 AM
.
دوستان گرامی :
آیا اضافه کردن آب سرد به چای گرم ( چای آبسردی) برای بدن ضرر دارد ؟ چرا ؟ این ضرر متحمل کدام قسمت می شود ؟
.
سلام دوست عزیزم ... من اطلاعی در این زمینه ندارم :gol:
ali_131025
2010/1/09, 05:56 PM
سلام دوست عزیز آقای محمد ح اگه مشکلتون حل نشده بگین تا بعد پرسیدن اطلاعات مورد نیاز طرح را تقدیم کنم مرسی
سلام دوست عزیز آقای محمد ح اگه مشکلتون حل نشده بگین تا بعد پرسیدن اطلاعات مورد نیاز طرح را تقدیم کنم مرسی
عي جان ممنون ميشم اگه توضيحاتي دارين همينجا بگذاريد تا بقيه دوستان هم استفاده كنن :surprised:
_باران_
2010/2/02, 06:05 PM
سلام
من قصد راه اندازی يک کارخانه بسته بندی گیاهان دارویی در خراسان رضوی را دارم اما منبع اطلاعاتی کافی در زمینه خشک کردن و مناطق تامین مواد اولیه ندارم ممنون میشم اگر کسی اطلاعاتی داره به من کمک کنه:redface:
"Pejman"
2010/2/04, 09:17 AM
سلام
من قصد راه اندازی يک کارخانه بسته بندی گیاهان دارویی در خراسان رضوی را دارم اما منبع اطلاعاتی کافی در زمینه خشک کردن و مناطق تامین مواد اولیه ندارم ممنون میشم اگر کسی اطلاعاتی داره به من کمک کنه:redface:
سلام دوست عزیزم ... بسته بندی گیاه به صورت خشک یا بسته بندی به صورت عصاره و پودر ؟
کتاب های 3 جلدی امید بیگی ..... رو بگیرید و بخونید ... جلد اولش به کار شما میاد :gol:
در مود دستگاه های خشک کن صحبت شده ... به راحتی میتونید این دستگاه ها رو گیر بیارید :gol:
sara.sh
2010/4/11, 10:38 AM
سلام:
من کارشناسی شیمی دارم و برای ارشد می خوام مهندسی کشاورزی -گیاهان دارویی امتحان بدم.اگه ممکنه در مورد این رشته منو راهنمایی کنید.آیا با خوندن این رشته خواص همه گیاهان دارویی رو می شناسیم و می تونیم به درستی از اونها استفاده کنیم؟یا فقط روش کاشت و برداشت اونها رو به ما آموزش میدن؟
باتشکر
سلام خدمت همه دوستان گل.من دانشجوی ترم 2 ارشد زراعت دانشگاه تربیت مدرس هستم.موضوع پایان نامه من گیاه سرخارگل است.واسه بررسی منابع ازتون کمک میخوام.ممنون میشم:cry:
"Pejman"
2010/4/23, 10:56 PM
سلام خدمت همه دوستان گل.من دانشجوی ترم 2 ارشد زراعت دانشگاه تربیت مدرس هستم.موضوع پایان نامه من گیاه سرخارگل است.واسه بررسی منابع ازتون کمک میخوام.ممنون میشم:cry:
خوب در چه زمینه ای میخواین فعالیت کنید ؟
"Pejman"
2010/4/23, 11:25 PM
سلام:
من کارشناسی شیمی دارم و برای ارشد می خوام مهندسی کشاورزی -گیاهان دارویی امتحان بدم.اگه ممکنه در مورد این رشته منو راهنمایی کنید.آیا با خوندن این رشته خواص همه گیاهان دارویی رو می شناسیم و می تونیم به درستی از اونها استفاده کنیم؟یا فقط روش کاشت و برداشت اونها رو به ما آموزش میدن؟
باتشکر
دوست عزیزم این رشته بیشتر به مسائل زراعی می پردازه تا خواص اون گیاهان .... :gol:
اول در مورد خود گیاه واسه بررسی منابع میخوام.موضوع منم محلول پاشی اسیدهای آمینه است
سلام (http://www.cloob.com/name/paria_jahangiri0) دوستان ، من دانشجوی رشته زراعت هستم ، ارشد میخونم این ترم درس مباحث نوین دارم ، این ترم درگیر پایان نامم وقت ندارم ،کسی میتونه در مورد گیاه تره تیزک ( شاهی ) یه ppt انگلیسی واسم پیدا کنه !!!!!!!!!!1
ممنون:gol::gol:
"Pejman"
2010/5/01, 07:02 PM
سلام (http://www.cloob.com/name/paria_jahangiri0) دوستان ، من دانشجوی رشته زراعت هستم ، ارشد میخونم این ترم درس مباحث نوین دارم ، این ترم درگیر پایان نامم وقت ندارم ،کسی میتونه در مورد گیاه تره تیزک ( شاهی ) یه ppt انگلیسی واسم پیدا کنه !!!!!!!!!!1
ممنون:gol::gol:
سلام دوست عزیز
ببینید این بدردتون میخوره :gol:
sholeh_rezai
2010/5/18, 08:42 AM
آلوئه ورا گياه مخصوص مناطق گرمسيري ، در خاكهاي لومي شني بهتر جواب ميده و هر 10 روز يكبار به آبياري نياز داره و به سرما شديدا حساسه.
اتفاقا تو شمال هم خوب جواب ميده ما تو حياط همسايمون داريم:surprised:
پروانه سفید
2010/6/03, 03:22 PM
سلام به من لطفا دانلود مقاله گل رز برای پروزه ام معرفی کننین.ممنون
"Pejman"
2010/6/04, 09:41 AM
سلام به من لطفا دانلود مقاله گل رز برای پروزه ام معرفی کننین.ممنون
سلام دوست عزیزم.
امیدوارم بدردتون بخوره :gol:
سایه سار
2010/6/07, 11:04 AM
[QUOTE=elahe80;1521876].
دوستان گرامی :
سلام
آره منم اینو از مادرم شنیدم که میگن اگر آب سرد رو به چای گرم اضافه کنید باعث نفخ شکم میشه..... ا.نم تو بچه ها بیشتره
بهتره آب جوش رو بذارید ولرم بشه بعد توش بریزید!!!! همین در همین حد میدونم...
ورهرام
2010/7/14, 07:59 AM
از همین باشگاه :gol: :thumbsup2:
سلام سلام من عضو جدیدم کلاسهای گیاهان دارویی یک سری آموزشها داره مثل درست کردن کرمها و پمادها و انواع داروهای ترکیبی حالا به جز اطلاعات تئوری،اطلاعات و دوره های عملی رو چیکار کنیم؟
"Pejman"
2010/7/25, 11:39 PM
نه متاسفانه من نمیدونم ... شبیه یک گیاه هست که بهش سرخدار میگن .. البته این باید شبیه سرخدار های ارمنستان باشه ...
البته روی سرخدار بودنش هم شک دارم .... چون برگاش اینجوری نیست .. شایدم شبیهش باشهخودتون جستجو کنین ببینین عکس سرخدار شبیه این هست ؟
shirin.agro
2010/7/30, 08:33 PM
نه متاسفانه من نمیدونم ... شبیه یک گیاه هست که بهش سرخدار میگن .. البته این باید شبیه سرخدار های ارمنستان باشه ...
البته روی سرخدار بودنش هم شک دارم .... چون برگاش اینجوری نیست .. شایدم شبیهش باشهخودتون جستجو کنین ببینین عکس سرخدار شبیه این هست ؟
جوابش در قسمت كي اين گياه دارويي رو مي شناسه هست
کامران شکری
2010/8/05, 09:21 AM
پژمان جان منبعش درست یادم نیست ولی مطمئنم که با این کار قیمت آلوئه رو در مقطعی خیلی کاهش داد که گفتن دلیلش همینه. اگه مطلب جدیدی باشه حتماٌ عرض خواهم کرد. الان با دوستان داریم روی کشت بافت آلوئه کار می کنیم در مرکز تحقیقات کرمانشاه
"Pejman"
2010/8/06, 07:43 PM
اول در مورد خود گیاه واسه بررسی منابع میخوام.موضوع منم محلول پاشی اسیدهای آمینه است
از ایشون کمک بگیرین
tara96 (http://www.iran-eng.com/member.php?u=158543)
در این زمینه استادن :gol:
.آیسا
2010/10/11, 11:17 PM
ببخشید اصلاح میکنم :
چه گیاهانی بکارم که زود بازده باشه وکمترین هزینه رو داشته باشه و بازار فروش و قیمت خووبی داشته باشه
بروجرد اب و هوای خوبی برا همه انواع گیاهان دارویی داره بنظرم شما بهتره یه یر به جهاد کشاورزی بزنی اونا مطمئنا بهترین توصیه رو بهتون میکنن
.آیسا
2010/10/14, 11:18 PM
سازگار با محیطه ...مقاومت خوبی نسبت به تنش اب داره حتی در اب کم هم خوب رشد میکنه...من تو کرمان دیدم اونجم رشد خوبی داشته
na.bayat
2011/1/04, 12:54 AM
الوورا مخصوص مناطق خشك ساحلي گرم است. به طريق غير جنسي تكثير مي شود. تعداد قلمه در هكتار : 20 تا 25 هزار پاجوش . فواصل كشت 40 *80 . آبياري هر 10 تا 15 روز .
تغذيه: 65 كيلو ازت خالص - 55 كيلو فسفر - 45 كيلو پتاس . PH=6.5 - 8.5 .بافت خاك سبك ماسه اي و لومي - EC كمتر از 3 ---اندام مورد استفاده برگهاي پيراموني -
عملكرد 80 تا 120 تن برگ تازه در هكتار
باغبانی
2011/1/11, 10:46 AM
سلام
بچه ها کی در مورد گیاه دارویی گل زرد اطلاعات داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خیلی عجله دارم :question::question::question::question:
"Pejman"
2011/1/11, 01:16 PM
سلام
بچه ها کی در مورد گیاه دارویی گل زرد اطلاعات داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خیلی عجله دارم :question::question::question::question:
ببخشید منظورتون از گل زرد چه گیاهی هست ؟
ما یک نوع گل نرگس داریم که بعضیا بهش میگن گل زرد ! خوب الان منظورتون همونه ؟
باغبانی
2011/1/11, 01:27 PM
گل نرگس نیست.
یک گیاه علفیه که فکر کنم یکساله باشه
ساقه نازک و چوبی و سبز
روی برگ برآمدگیهای برجسته
میوه 2 یا 4 فندقه است
گلها کوچک و زرد و بوی تند و تلخ داره
باغبانی
2011/1/11, 01:32 PM
جدا از گل زرد دارم دنبال مطلب درباره مرمرشک می گردم.
فکر کنم یک گونه از مریم گلی باشه.
میشه کمکم کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
"Pejman"
2011/1/11, 01:37 PM
گل نرگس نیست.
من گیاه علفی یکساله ای که گیاه دارویی باشه و بهش بگن گل زرد نمیشناسم... مشخصاتی ازش ندارید بدید ؟ کجا دیدید اسمشو ؟ اسم ماده موثره یا اطلاعاتی ازش ندارید بگید بهمون ؟
"Pejman"
2011/1/11, 02:10 PM
http://www.malag.aes.oregonstate.edu/wildflowers/plantlist.php/restrict%5Bcolor%5D-Yellow
از توی اینا میتونید پیدا کنید
در ضمن این گیاه هم هست (خیلی سخته پیدا کردن این گیاه با این اطلاعات) :gol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Allamanda
در مورد مرمرشک هم چیزی نمیدونم
اما اگر عکسشو نشونم بدید میدم به متخصصش بهتون بگه :gol:
http://www.miau.ac.ir/fa/Pajouhesh/proposal/more.aspx?pid=204
دارن در موردش کار میکنن... :gol: :gol:
در مورد مرمرشک زهرا میتونه خیلی کمکتون کنه... من از قدیما فقط اسمش یادم مونده :gol:
زهرا فرشید
2011/1/13, 01:56 PM
گل نرگس نیست.
ساقه نازک و چوبی و سبز
روی برگ برآمدگیهای برجسته
میوه 2 یا 4 فندقه است
گلها کوچک و زرد و بوی تند و تلخ داره
محلی های بوشهر به گل اذین خشک شده بابونه و بومادران میگن گل زرد که هرودوش با هم استفاده میشه برای کمک به دل درد خصوصا در ایام قائدگی استفاده میکنن
ashkanbabaahmadi
2011/2/02, 02:39 PM
سلام
من میخوام در مورد روشهای تجزیه وشناسایی داروهای گیاهی کار کنم اگر کسی حاضر به همکاری هست اعلام کنه
"Pejman"
2011/2/02, 07:25 PM
سلام
من میخوام در مورد روشهای تجزیه وشناسایی داروهای گیاهی کار کنم اگر کسی حاضر به همکاری هست اعلام کنه
با درود
میشه زمینه کاریتونو بگید ؟
آخه اینجا سوال پیش میاد :
منظورتون :
داروهای گیاهی هست ؟
یا
گیاهان دارویی ؟
در چه بخشیش ؟
مثلا ماده موثره مهمه براتون یا 1 ترکیب خاص ؟ یا یک گیاه هست میخواین بدونین توش چی داره ؟
Golnoushh
2011/2/22, 01:38 AM
سلام به همگی
یه نفر اینجا یه لیست از آفات و بیماریهای گیاهان دارویی خواسته بود که کسی جواب نداده بود.البته خوب جاهم نمیشه. ولی عاجزانه خواهش میکنم یه رفرنسی، جزوه ای چیزی به من معرفی کنید. یا راهنمایی کنید که از کجا میتونم کمک بگیرم. خیلی ضروریه.:cry:
FARNAM_M
2011/3/10, 02:55 AM
با سلام:درباره" جاسمونیک اسید" مقاله یا مطلبی میدانید بفرستید...متشکرم
"Pejman"
2011/3/10, 08:19 AM
با سلام:درباره" جاسمونیک اسید" مقاله یا مطلبی میدانید بفرستید...متشکرم
http://www.iran-eng.com/showthread.php/61088-%DA%98%D9%86%D8%AA%D9%8A%D9%83%D9%8A
http://en.wikipedia.org/wiki/Jasmonic_acid
دوست گلم همه اینا توی نت هست فقط 1 چیزی به نظرم بچه های باغبانی بهتر بتونن کمک کنن :gol:
اینم یک پاورپوینت از دوست گلم محمد
www.hortilover.ir/files/Hortilover.g.r.a.s.ppt (http://www.hortilover.ir/files/Hortilover.g.r.a.s.ppt)
سلام
عيدتون مبارك
ليست حلالهاي مورد استفاده در صنايع گياهان دارويي
را ميخواستم كه در استخراج گياهان دارويي كاربرد دارند
"Pejman"
2011/3/24, 01:46 AM
سلام دوست گلم. سال نو شما هم مبارک امیدوارم سال خوبی در پیش داشته باشید. :gol:
سوالتون خیلی کلی هست . حلال های مختلف در پروسه های مختلف و همچنین گیاهان مختلف نیز حلال های مختلف بکار میبریم.مثلا برای نمونه از گیاهی که آلکالوئید آن مد نظر ما هست از اتر یا پترولئوم استفاده میکنیم.
اگر بخوایم در صنعت آرایش از یک گیاه دارویی استفاده کنیم بهتره از پروپیلن گلایكول رقیق و بوتیلن گلایکول استفاده کنیم.
از متانول و حتی آب هم استفاده میشه ! آب هم در یک مقاله جدید خوندم که در روش کولد پرس (Cold Press) استفاده میشه اما متاسفانه مقالش همراهم نیست. مقالش مال سال 2010 بود.:gol:
مثلا ما برای استخراج عصاره الکل از اتیل استات استفاده میکنیم. برای دیدن مقاله ( اینجا (http://sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/42213880101.pdf) ) کلیک کنید.
"Pejman"
2011/3/24, 02:34 AM
در ادامه به این ها هم توجه کنید:
حلّال
مهمترین و اساسی ترین عاملی كه باید در استخراج مواد مؤثره گیاهان دارویی مورد توجه قرار گیرد حلّال است كه انتخاب آن به قسمتهای مختلف یك گیاه و همچنین به مواد متشكله آن بستگی دارد. بسیار مشكل خواهد بود كه برای هر دسته از تركیبات خام گیاهی، حلّال مخصوص انتخاب شود زیرا همراه این تركیبات مواد دیگری نیز وجود دارد كه بر روی درجه حلالیت این مواد تاثیر میگذارد. به طور كلی بهترین حلالی كه با آن میتوان عصاره خام یك گیاه را بدست آورد اتانول 80 یا 85% میباشد. زیرا میتواند 80% مواد متشكله گیاه را در خود حل نماید. در عصارههای آرایشی بهترین حلالهای مورد استفاده پروپیلن گلایكول و بوتیلن گلایكول میباشد كه تا آخر در عصاره باقی میماند. این دو حلال و حلالهای دیگر مثل آب و الكل حلالهای غیر روغنی میباشند.
حلالهای غیر روغنی توانایی استخراج اجزای بیوفنلی، تاننها، ویتامینها، ترپنها و آمینواسیدها را دارند.
حلالهایی مانند روغنهای خوراكی (روغن آفتابگردان، سویا، كنجد، زیتون) را میتوان در عصارههای آرایشی نیز استفاده كرد. این حلالها، حلالهای روغنی میباشند.
حلالهای روغنی توانایی استخراج كارتنوئیدها و اسیدهای چرب ضروری را دارند.
بهترین نسبت كه میتوان برای گیاه و حلال به كار برد نسبت 1 به 5 میباشد.
mm 1 = 20 قطره cc 5 = 1 قاشق چای خوری cc20 = 1 قاشق غذا خوری
mm 5/62 = یك استكان mm 150 = یك لیوان یا فنجان
منبع (وبلاگ گیاهان دارویی (http://plant.mihanblog.com/post/604))
زیبای خفته.
2011/3/25, 06:27 PM
میخواستم بدونم چه گیاه دارویی یی واسه جوش خوبه؟؟؟؟
سلام دوست گلم. سال نو شما هم مبارک امیدوارم سال خوبی در پیش داشته باشید. :gol:
سوالتون خیلی کلی هست . حلال های مختلف در پروسه های مختلف و همچنین گیاهان مختلف نیز حلال های مختلف بکار میبریم.مثلا برای نمونه از گیاهی که آلکالوئید آن مد نظر ما هست از اتر یا پترولئوم استفاده میکنیم.
اگر بخوایم در صنعت آرایش از یک گیاه دارویی استفاده کنیم بهتره از پروپیلن گلایكول رقیق و بوتیلن گلایکول استفاده کنیم.
از متانول و حتی آب هم استفاده میشه ! آب هم در یک مقاله جدید خوندم که در روش کولد پرس (Cold Press) استفاده میشه اما متاسفانه مقالش همراهم نیست. مقالش مال سال 2010 بود.:gol:
مثلا ما برای استخراج عصاره الکل از اتیل استات استفاده میکنیم. برای دیدن مقاله ( اینجا (http://sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/42213880101.pdf) ) کلیک کنید.
سلام دوست عزيز
ممنون از پاسختون
راستش ابتدا ليست حلالهايي كه در صنعت براي استخراج كاربرد دارن را ميخوام و بعد در مورد استاندارد اونها و حد مجاز آنها
مثلا در صنايع غذايي
الان مشكلم اينه نام حلابهارو نميدونم كه بخوام درموردش سرچ كنم
اگر ليستي از حلالهايي كه در اين صنايع كاربرد داشته باشن رو بگيد عالي ميشه
يك نمونه از استانداردها هم اينه
http://www.novasolchemicals.com/prod...prod=262&cat=1 (http://www.novasolchemicals.com/productDetails.asp?prod=262&cat=1)
mahshid89
2011/3/30, 10:04 PM
سلام ببخشید من میخواستم راجب رشته تون تو ارشد اطلاعاتی بدست بیارم اگه کمکم کنید ممنون میشم
اگر بخاید ارشد گیاهان دارویی برید ودر این گرایش ادامه تحصیل بدین
باید امتحان ارشد باغبانی را بدید
mahshid89
2011/4/06, 02:39 PM
سلام من میخواستم راجب رشته تون تو ارشد دکترا اطلاعات پیدا کنم اگه میشه کمکم کنید
اگر منظورتون گیاهان دارویی هست که خیلی خوبه
چون هنوز مثل گرایش های دیگر زیاد نشده.........
و علاوه بر این گیاهان دارویی طرفداران زیادی پیدا کرده
بتونی بخونی بری قبول بشی و ادامه بدی عالیه............... !!!!
موفق باشی
اگر رشته را دوست داری بخون
mahshid89
2011/4/06, 10:28 PM
کدوم دانشگاه داره؟
من صخره نوردم و زياد كوه ميرم دوست دارم كتابي تهيه كنم كه علاوه بر مطلب و عكس بتونه براي شناخت گياهان دارويي كوه به من كمك كنه!!!!!
لطفا" راهنمايي كنيد:que:
لیمویی
2011/4/13, 07:13 PM
منم موافقــــــــــــــــــــ ــــــــم;)
من کوه که میرم خیلی دلم میخواد از گیاهای قابل مصرفش بکنم ولی میگم نکنه سمی باشه یا بد باشه یا بعضیاشونم نمیدونم چه بدردی میخوره
خوبه که تصویر گیاهایی که از توی کوه میشه بکنیم و استفاده کنیم بزاریم
البته با ذکر قابلیت مصرف;)
orkideh4
2011/4/15, 10:43 AM
دوستان عزیزبرای اینکاربایدگیاهشناسای خوبی باشید.
اسم یه کتابیوبراتون میذارم.امیدوارم براتون مفیدباشه.
کتاب :گیاهشناسی داروئی
تالیف:دکتراحمدامامی وعلی اهی+یک عددسی دی
ناشر:دانشگاه علوم پزشکی وخدمات درمانی ایران
mahdi768
2011/4/25, 12:22 PM
من مهدی قنبری دانشجوی گیاهان دارویی دانشگاه تربیت مدرس هستم و در مورد اسانس گیری بومادران یا هر گیاه دیگری مطلی می خواستم. در مورد نحوه اسانس گیری و امثال اینها. با تشکر مهدی قنبری
با سلام و خسته نباشی همه دوستان عزیز.کسی میتونه راجع به گیاه دارویی سرخارگل مطلب به من بده.واسه فصل 1 و 2 ژایان نامم میخوام.اینم ایمیلمه rhd.agri@yahoo.com.ممنون میشم
maryam90
2011/4/30, 11:23 AM
سلام وقت بخیر جناب شکری. من در مورد کشت وکار و اهلی کردن وپراکنش و...هر چیز به درد بخور در مورد گیاه سدر مطلب میخوام میتونین کمکم کنین؟ خیلی زود لطفا".
و سایر دوستان هم اگر چیزی میدونن لطف کنن کمک کنن .
mahdi2912
2011/5/05, 10:48 AM
سلام من یه سوال دارم: میخام عصاره گلایکولی رزماری رو بگیرم از اونجایی که رشته تحصیلیم مکانیکه از سدستای عزیز میخام کمکم کنن که در صد های حلال هاش رو بهم بگن و روش گرفتنش رو هم بهم بگن پیشاپیش دست همتون درد نکنه
maryam90
2011/5/05, 06:54 PM
سلام وقت بخیر جناب شکری. من در مورد کشت وکار و اهلی کردن وپراکنش و...هر چیز به درد بخور در مورد گیاه سدر مطلب میخوام میتونین کمکم کنین؟ خیلی زود لطفا".
و سایر دوستان هم اگر چیزی میدونن لطف کنن کمک کنن .
بابا خیلی با معرفتین.یکی پیدا نشد در مورد سدر یا همان درخت کنار به ما کمک کنه؟؟؟؟؟؟/
Triticum
2011/5/13, 10:40 AM
سلام به همه مهندسای گل
بچه ها من دوست دارم پایان نامه ارشدمو روی گیاهان دارویی کار کنم
ازتون میخوام راهنماییم کنید که چه گیاهی رو انتخاب کنم
توی ایران الان چه گیاهی رو بورسه یا اینکه چه گیاهی ازرش کار کردن و وقت گذاشتنو داره؟
ضمنا من رشتم بیوتکنولوژی هست موضوع هایی که در نظر دارم مارکر و بروز ژنه...
اگه تو انتخاب گیاه کمکم کنید ممنون میشم:gol::gol:
XxFatemehxX
2011/5/19, 03:43 PM
سلام بچه ها.من فاطمه هستم. سوالی داشتم.درباره ی خاصیت پشه پرونی مریم گلی (مرمرشک).تو هیچ سایتی چیزی پیدا نکردم.خواهش می کنم اگه چیزی پیدا کردید بهم بدید.
omidakbarian
2011/5/26, 12:46 AM
سلا م خواستم بدونم تو تهران مرکز فروش کاکتوس کجاست؟
من شهرستان هستم .
و اینکه آیا کاکتوس پیوت تو تهران هست؟ کسی از قیمتش خبر داره؟
در مورد استخراج مسکالین بعنوان ماده دارویی کسی اطلاعات داره؟
معصومه دیوانعلی
2011/6/11, 10:32 AM
چرا زردچوبه از پیری زودرس پوست بدن جلوگیری می کند؟
معصومه دیوانعلی
2011/6/11, 12:11 PM
رشته خوبی ولی تو جامعه ما جا نیفتاده به عبارتی کار هم توش نیست ، من انقدر دنبال کار توی این رشته رفتم که نگو اخرم هیچی ، موندم این رشته رو ادامه بدم یا نه
"Pejman"
2011/6/14, 11:38 PM
چرا زردچوبه از پیری زودرس پوست بدن جلوگیری می کند؟
براساس گزارش اینفونیاك، شهرت زردچوبه به خاطر خاصیت آنتیاكسیدان آن است چراكه با بنیانهای اسیدی مقابله و روند پیری را نیز كُند میكند.
amhain
2011/6/15, 07:15 AM
یه نکته راجع به زردچوبه:اگه جایی از بدنتون بریدگی عمیق داشت و خونش بندنمیومد مثلا با کارد برید روش یه عالمه زردچوبه برزید همون موقع خونش بند میاد.خودم امتحان کردم ولی دلیلشو نمیدونم
سلام
به شدت نیاز دارم به پاسخ این موضوع که روش استخراج گیاهان دارویی با حلال و استخراج با بخار چیه ؟
هر چه زودتر به این موضوع پاسخ داده بشه
خیلی ممنونم
MehD1979
2011/7/21, 07:25 PM
استفاده از روش استخراج فوق بحرانی در جداسازی مواد موثره
گیاهان دارویی
خلاصه
مواد مؤثر موجود در گیاهان دارویی مواد با ارزشی هستند كه باعث اثرات درمانی و تقویتی میگردند. تاثیر این مواد بهطور مستقیم متناسب با مقدار موادیست كه در اختیار قرار میگیرد. روش استخراج فوق بحرانی باعث میشود تا بیشترین ماده مؤثر موجود در گیاه بهطور انتخابی استخراج گردد. باقیمانده حلال در ماده استخراج شده غیرسمی بوده و آلودگی باقی نمیگذارد. دراین تحقیق مواد مؤثره غنچه میخك ((Eugenia Caryophyllata Thunb از تیره مورد (Myrlaceae) به روش فوق بحرانی استخراج و تاثیر مؤلفه فرآیندی بر مقدار ماده موثره استخراج شده بررسی گردید.
واژه های كلیدی : گیاهان داروئی- مواد مؤثره - میخك
مقدمه
مواد مؤثره موجود در گیاهان دارویی به نسبتهای گوناگون در بخشهای مختلف گیاه نظیر گل، برگ، ریشه، پوست، ساقه و دانه ذخیره میگردد. جهت خارج نمودن این مواد روشهای متفاوتی از جمله جوشاندن و دم كردن گیاه و استخراج با بخار (عرق گیری) وجود دارد. از آنجا كه برخی از مواد مؤثر موجود در گیاه در اثر بالا رفتن دما هنگام دم كردن و یا عرق گیری شكسته و یا تبدیل میشوند، تاثیر نهایی گیاه دارویی كاهش یافته و در برخی موارد بهكلی از بین میرود. بدین منظور روشهای دیگری جایگزین روشهای سنتی شده است. یكی از این روشها استخراج با حلال است. حلالهای شیمیایی گوناگونی مانند اتانول،متانول،استن، گلیسیرین وگلایكولها میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. از اوائل دهه هشتاد میلادی روش استفاده از حلال فوق بحرانی افقهای روشنی را جهت استخراج دقیق، كامل و ایمن مواد موثر گیاهان دارویی فراروی قرار داده است(1و2)و در سالهای اخیر بیشتر توسعه یافته است (3و4).
مواد و روشها
میخك درختی است به ارتفاع 10 الی 12 متر و برداشت محصول به صورت غنچههای آن از سال دهم آغاز میگردد. غنچههای خشك شده این درخت ظاهری شبیه به میخ كوچك دارد و از این رو به میخك موسوم گردیده است (شكل شمارة 1).
پژوهشهای بیولوژیكی و بیوشیمیایی فراوانی دربارة قسمتهای مختلف درخت میخك بهخصوص غنچههای آن و در مورد اوژنول انجام شده است و خاصیت ضد اكسیدان و غیرسمی بودن آن بر روی حیوانات به اثبات رسیده است(5). از غنچه میخك به عنوان داروی تقویت كننده، مسكن اعصاب و درد، ضدالتهاب، ضدكرم و قارچ، محرك اشتها، ضدعفونی كننده قوی، ترمیم كننده جراحت و به عنوان چاشنی اغذیه و از اسانس آن برای مطبوع كردن انواع اغذیه استفاده میشود (6). گیاه میخك حاوی اسانسی است كه به طورعمده از اوژنول تشكیل شده است به طور كمی ثابت شده است مقدار اسانس در غنچه درخت میخك بیشتر از قسمتهای دیگر گیاه است. این مقدار حدود 15% وزنی گزارش شده است (7). ارزش اسانس تهیه شده به مقدار درصد اوژنول بستگی دارد. اوژنول مایعی روغنی به رنگ زرد روشن تا بیرنگ با نقطه جوش Cْ255 است و بوی اسانس میخك ناشی ازاین ماده است(8). غنچه میخك بهطور سنتی به روش استخراج با بخار جدا میگردد. در تحقیق فوق روش جدید حلال فوق بحرانی مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج و بحث
عملیات استخراج فوق بحرانی بر روی 100 گرم پودر غنچه میخك در یك سل استخراج به حجم یك لیتر و حداكثر فشار عملیاتی 200 بار انجام گرفت و گاز CO2 به عنوان حلال انتخاب گردید. جهت بررسی نحوه تاثیر مؤلفه فرآیندی فشار عمل استخراج در چند فشار متفاوت انجام گرفت و اسانس استخراج شده در شرایط مختلف مورد مقایسه قرار گرفت. تحلیل نمونهها به روش گاز كروماتوگرافی (GC) و گاز كروماتوگرافی جرمی (GC Mass) صورت گرفت. تحلیل نمونهها سه جزء اصلی را در اسانس استخراج شده نشان میدهد، جزء عمده و اصلی آن به روش گاز كروماتوگرافی جرمی اوژنول تشخیص داده شد. دو جزء عمده دیگر استیل اوژنول (Acetyl Eugenol) و كاریوفیلن Caryophyllene)) است (شكل شمارة 2).
نتایج آزمایش نشان میدهد كه تغییر در فشارفرآیند استخراج برمقدار هر یك از اجزاءتاثیر متفاوت دارد و تاثیر فشار بر تركیب درصد اجزاء استخراج شده درشكل شمارة 3 نشان داده شده است. بنابراین با تنظیم مناسب فشار میتوان مقدار حداكثر اوژنول را از غنچه میخك استحصال نمود. براساس نتایج حاصل مقدار اوژنول استحصال شده با افزایش فشار به 169 بارافزایش مییابد و بعد برای فشارهای بالاترثابت میماند
بازده كلی استحصال به روش فوق بحرانی 80 درصد و حداكثر مقدار اوژنول موجود در اسانس 7/86 درصد است. تعداد كم اجزاء تشكیل دهنده اسانس استخراج شده نشان از انتخاب پذیری بالای روش استخراج فوق بحرانی دارد و درصد بالای ماده موثره اوژنول در اسانس از مزایای این روش است. از نظر ظاهری نیز اسانس حاصل از روش استخراج فوق بحرانی از بوی مطبوع تر و پایداری بیشتری نسبت به اسانس حاصل از استخراج با بخار برخودار است.
MehD1979
2011/7/21, 07:32 PM
استخراج اسانس:
استخراج روغن های اسانسی، با روش های مختلف انجام می گیرد. روشی که برای استخراج یک اسانس انتخاب می شود، بستگی به عواملی مانند نوع گیاه، خشک یا تر بودن آن، محل قرار گرفتن اسانس در گیاه و نوع مواد متشکله اسانس دارد. معمولاٌ اسانس گیاهان را با روش تقطیر استخراج می کنند. البته ممکن است با بخار یا با آب انجام گیرد. مهمترین روش هایی که در استخراج روغن های اسانسی متداول است عبارتند از: روش های تقطیر، استخراج با حلال، استخراج با آنزیم و ...
تقطیر با آب (Hydrodistillation):
یک روش ساده و قدیمی برای تهیه اسانس گیاهان، روش تقطیر با آب است. دستگاه های مختلفی برای این روش طراحی شده اند. یکی از این دستگاه ها، دستگاه کلونجر است. در این روش، گیاه مورد نظر به طور مستقیم در یک بالن تقطیر داخل آب قرار گرفته، بطوری که حدود دوسوم حجم بالن توسط آب اشغال شده و حرارت داده می شود. بخارهای تولید شده آب حاوی مولکول های اسانسی نیز هستند. این بخارات پس از عبور از لوله های مبرد، مایع شده و در قسمت گیرنده جمع آوری می شود. بهتر است گیاه توسط آب داخل بالن پوشانده شده و با بدنه بالن در تماس نباشد، زیرا گرمای مستقیم بالن موجب سوختن گیاه و ایجاد بوی نامطبوع و نیز موجب تخریب و برهم خوردن درصد واقعی ترکیبات اسانسی می گردد. برای جلوگیری از این عمل، ظرف تقطیر را به طور غیر مستقیم مثلاٌ یک توری نسوز بین شعله و ظرف تقطیر قرار می دهند و یا بهتر است حرارت با استفاده از شوف بالن تأمین شود. همچنین در این روش برخی از ترکیبات موجود در اسانس ممکن است با آب هیدرولیز شده و لذا کیفیت اسانس تحت تأثیر قرار گیرد. گذشته از این مسایل، بازده بعضی از اسانس ها با این روش افزایش نشان داده است. در بخش مبرد دستگاه کلونجر متراکم شدن و میعان بخارات آب حاصل می گردد. این بخارات حاوی تعداد زیادی مولکول های اسانسی است. با سرد شدن آب، مولکول های مذکور نیز سرد شده و در دمای معمولی از آب جدا می شود. این مولکول ها روغنی بوده و با مولکول های آب ترکیب نمی شود و جدا از هم می مانند. این فاز روغنی زرد کم رنگ یا بی رنگ و گاهی در برخی گیاهان سبز کمرنگ می باشد. اسانس موجود در گیاهان معمولاٌ پس از دو تا پنج ساعت تقطیر با آب استخراج می گردد. اصولاٌ هرگاه تشخیص دهیم که حجم اسانس تهیه شده تغییری نمی کند، آنگاه تقطیر را متوقف می کنیم.اسانس حاصل را با دقت در یک بشر ریخته و کمی سولفات سدیم (Na2So4) بدون آب، جهت جذب آب و اندک رطوبتی که همراه اسانس است اضافه نموده و اسانس را که به حالت مایع است، از صافی پنبه یا پشم شیشه عبور می دهند. سولفات سدیم با جذب ذرات آب همراه اسانس تبدیل به جسم سختی شده و اضافه آن به شکل پودر سفید رنگی در ته بشر باقی می ماند. در نهایت آن را با کمی هگزان شستشو داده و به ظرف حاوی اسانس خالی نمود.اسانس بدست آمده را در یک ظرف تیره ریخته و درپوش آن را می بندند و در دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری می کنند.
faride27
2011/7/25, 10:27 AM
سلام
برای پروژم احتیاج به بررسی منابع دارم که تا الان مطالب خوبی پیدا نکردم.میشه سایت یا مجله ی خوبی معرفی کنین که مطالبش به روز باشه.پروژه ی من در مورد گل مغربی و پنیرک و اثرات تنش بر روی این گیاهان
سلام خسته نباشید
در مورد سه روش استخراج زیر که در گیاهان دارویی کاربر داره مطلب میخواستم
تعریف توضیح روش معایب و مزایا و ازین چیزا
روش پرکولاسیون
روش سوکسله
روش غرقابی
معصومه دیوانعلی
2011/8/01, 02:23 PM
من فكر ميكنم\ براي اين سه روش شما بايد به قسمت مهندسي كشاورزي مراجعه كنيد\ زودتر هم به جواب ميرسيد.
faride27
2011/8/06, 10:14 AM
سلام
یه بار یه سوالی پرسیدم کسی جواب نداد یه جور دیگه میپرسم
کسی در مورد تاثیر فواصل ابیاری روی گل مغربی اطلاعاتی داره؟ممنون میشم بگه ؟
MehD1979
2011/8/06, 10:17 AM
سلام
یه بار یه سوالی پرسیدم کسی جواب نداد یه جور دیگه میپرسم
کسی در مورد تاثیر فواصل ابیاری روی گل مغربی اطلاعاتی داره؟ممنون میشم بگه ؟
سلام//
من روی ذرت کار کردم همین کارو تقریبا//
برای تزه؟
بگید راهنماییتون کنم//اگه توانم بود
faride27
2011/8/07, 09:35 AM
سلام
بله برای تزه
کلا راهنمایی میخوام ببینم افرادی که انجام دادن چه نتایجی گرفتن؟تا چه حد کار شده؟برای بررسی منابعش خیلی مشکل دارم.ظاهرا خیلی کم کار شده روی گل مغربی .میشه نتیجه کار خودتونم بگین؟
MehD1979
2011/8/07, 09:51 AM
سلام
بله برای تزه
کلا راهنمایی میخوام ببینم افرادی که انجام دادن چه نتایجی گرفتن؟تا چه حد کار شده؟برای بررسی منابعش خیلی مشکل دارم.ظاهرا خیلی کم کار شده روی گل مغربی .میشه نتیجه کار خودتونم بگین؟
بهتره مقالات لاتین بگیرید///
تنها راهش اینه///
معصومه دیوانعلی
2011/8/07, 12:13 PM
سلام
بله برای تزه
من يه پيشنهاد دارم\ اگه در تهران ساكنيد يا اينكه نزديك تهران يا ميتونيد بيايد تهران\ بريد باغ گياهشناسي پيكان شهر خيلي بهتون كمك ميكنن\ من نميتونم معرفي كنم شمارو كه پيش چه كسي بريد/ اين اجازه رو به من ندادن/ولي اگر من مطلبي تونستم براتون پيدا كنم براتون ميزارم وگرنه خودتون تشريف ببريد هم راهنماييتون ميكنن هم به نتيجه اساسي ميرسيد/البته شايان ذكر است كه براي ورود به باغ جلوتونو ميگيرن:پس كارت دانشجويي يا كارت نظام مهندسي يا كارت ملي حتما با خودتون داشته باشيد و بگيد ميخوام برم براي كار آموزي/بعد پيش خانم سفيد كن بگيد ميخوام برم\ اوكي. جواب ميگيري اگه وارد بشي.شك نكن.
MehD1979
2011/8/07, 04:23 PM
سلام
بله برای تزه
Variations in fatty acid compositions of the seed oil of Eruca sativa Mill. caused by different sowing periods and nitrogen forms.
Full Text http://ukpmc.ac.uk/resources/uk.bl.ukpmc.web.panels.images.UkpmcFavicon/small_logo.gif (http://ukpmc.ac.uk/articles/PMC2992144//reload=0;jsessionid=C8CC16CE018594D1F4262A37E2F64F 63#fragment-fulltext)
به نظر شما بهترین اسم برای یه شرکت کشت وبسته بندی گیاهان دارویی دارویی چیه ؟
MehD1979
2011/8/07, 04:27 PM
سلام
بله برای تزه
Evening primrose oil (Oenothera biennis L.) - MayoClinic.com (http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CCQQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.mayoclinic.com%2Fhealth%2Feve ning-primrose-oil%2FNS_patient-primrose&rct=j&q=Irrigation%20interval%20in%20Oenothera%20biennis %20L&ei=8Yg-TtH0LMOJhQfl2oCVAg&usg=AFQjCNGNAZ2v3jOtgYnkupDq33SCAqKB3A&cad=rja)
به این لینک برید مشکلتون حل میشه//
همیشه تلاش و پشتکار///
نیاز به جایی رفتن ندارید//مهم اینه که خودتون بخواین تا موفق بشین//
جایی متوجه نشدید با کمال میل هرچی بلدم راهنماییتون خواهم کرد//
موفق//
معصومه دیوانعلی
2011/8/07, 06:21 PM
به نظر شما بهترین اسم برای یه شرکت کشت وبسته بندی گیاهان دارویی دارویی چیه ؟
رازي/بليغ/ زنده/ صبر زرد/ نعمت/ آرامش/ بقراط/ آيورودا(زندگي با دانش)/ كمك خداوند.
ميتونيد اسامي پزشكان گياهان دارويي رو بزاريد ميتونيد اسم خودتونو بزاريد يا فاميليتونو.
ولي اسامي بالا خيلي عاليه من خودم شركت دارم ولي چون بسته بندي محصولات غذايي اين رو نتونستم انتخاب كنم/ وگرنه اين اسامي اساميه كه من چند ماه تحقيق كردم براي شركت/ميدونيد كه نزديك 20 تا اسم بايد در بياريد كه موقع نام زدن مشابه نباشه . اينا بهترين اساميه /حالا با خودتونه / اميدوارم استفاده كنيد.
faride27
2011/9/09, 11:03 AM
سلام
درباره ترکیب های شیمیایی عصاره بیدمشک مطالبی میخواستم که جدید و به روز باشه.ممنون میشم کمک کنید.
faride27
2011/9/10, 07:19 PM
سلام عزيزم درمورد بيدمشك مطالب خواستيد منتهي اين مطالبها پراكنده است ولي من چند تا سايت براتون ميزارم اميدوارم براتون مفيد باشه :
www.goonagoon (http://www.goonagoon) .com
www.forum.pezeshki.info (http://www.forum.pezeshki.info)
www.babadanestani.blogfa.com (http://www.babadanestani.blogfa.com)
سلام دوست گرامی ممنون از راهنماییتون .سایت هایی که معرفی کردین فقط در مورد خواص بیدمشک میشد مطلبی پیدا کرد اما در مورد ترکیب های شیمیایی چیزی نداشت.تحقیق من در مورد همه اجزاء شیمیایی بیدمشکه که تا الان جز چند ترکیب اصلی چیزی پیدا نکردم .مقدار و درصد همه اجزاش برام مهمه.
معصومه دیوانعلی
2011/9/25, 09:51 PM
از دوستان ميخوام كه درمورد اين موضوع برام مطلب بزارن يا سايتي رو به من معرفي كنن خيلي خيلي واجبه ممنونم//
درمورد اينكه چه گياهان دارويي هست كه ميتوان درخانه كشت كرد اسامي گياه همراه با زمان كشت و چه خاكي مناسب هر گياه است رو براي من بزاره ممنون ميشم خيلي واجبه خواهش//
faride27
2011/9/29, 07:02 PM
از دوستان ميخوام كه درمورد اين موضوع برام مطلب بزارن يا سايتي رو به من معرفي كنن خيلي خيلي واجبه ممنونم//
درمورد اينكه چه گياهان دارويي هست كه ميتوان درخانه كشت كرد اسامي گياه همراه با زمان كشت و چه خاكي مناسب هر گياه است رو براي من بزاره ممنون ميشم خيلي واجبه خواهش//
سلام
یکیش پنیرک Malva silvesteriپروژ]ی خودمه قبل کشت باید در حد یک دقیقه تو اب در حال جوش بندازین خیلی سریع رشد میکنه و جوانه می زنه خاکش هرجی مرغوب تر باشه بهتر اما اصولا بافت متوسط شنی-رسی همراه با کود.
گیاهان دیگه مثل خرفه-نعنا-زوفا-رزماری-اسطوخودوس-گیاهانی که به صورت سبزی مصرف میشه مثل شوید و ... خلاصه خیلی زیاده اطلاعات مربوط به همه تو کتاب های اقای امید بیگی هست.همه گیاهایی که گفتم کاشت گلدانی داشتم و جواب داده تو نمایشگاه هم عرضه شده اتفاقا خریدار هم زیاد داره.
معصومه دیوانعلی
2011/9/29, 08:01 PM
سلام
یکیش پنیرک Malva silvesteriپروژ]ی خودمه قبل کشت باید در حد یک دقیقه تو اب در حال جوش بندازین خیلی سریع رشد میکنه و جوانه می زنه خاکش هرجی مرغوب تر باشه بهتر اما اصولا بافت متوسط شنی-رسی همراه با کود.
گیاهان دیگه مثل خرفه-نعنا-زوفا-رزماری-اسطوخودوس-گیاهانی که به صورت سبزی مصرف میشه مثل شوید و ... خلاصه خیلی زیاده اطلاعات مربوط به همه تو کتاب های اقای امید بیگی هست.همه گیاهایی که گفتم کاشت گلدانی داشتم و جواب داده تو نمایشگاه هم عرضه شده اتفاقا خریدار هم زیاد داره.
ممنونم عزيزم از راهنماييتون دم شما گرم كه به اين سوالمون جواب داديد/بسيار بسيار سپاسگذارم//
معصومه دیوانعلی
2011/10/31, 12:33 AM
بعد يه سوال ديگه مگه ميشه الوئه ورا توسط بذر هم كشت بشه؟
"Pejman"
2011/10/31, 01:14 AM
بعد يه سوال ديگه مگه ميشه الوئه ورا توسط بذر هم كشت بشه؟
خیلی از مراکز تحقیقاتی روی این گیاه کار میکنن چه در ایران و چه در خارج از کشور کارهای اصلاحی بسیار زیادی روی این گیاه انجام شده... و می شود...
باید بگم بله میشه اما فقط در جهش و در شرایط غیر عادی... در حالت عادی چیزی به نام بذر تولید نمیشود و البته بذر هست اما قابلیت جوانه زندن ندارهو... همون بحث نر عقیمی هست....
تا جایی که اطلاع دارم خیلی خیلی سخت بشه از این گیاه بذر گرفت... تقریبا نعناع رو یادم میاره...
اما با کشت بافت و انتقال بوته های کوچک آن به داخل خزانه و بعد از مدتی انتقال آن به گلخانه های بزرگتر عملا سرعت تکثیر آن را میتوانیم زیاد کنیم... اما در مورد بذر این گیاه باید بگم فعلا که میگیم نر عقیم هست و دستمون بستس !
Phyto
2011/10/31, 06:35 PM
یه سوال دیگه: میشه یه برگ آلوئه ورا از عطاری بخریم بعد خودمو بکاریم تکثیرش کنی؟ چجوری؟!
"Pejman"
2011/10/31, 06:55 PM
یه سوال دیگه: میشه یه برگ آلوئه ورا از عطاری بخریم بعد خودمو بکاریم تکثیرش کنی؟ چجوری؟!
سلام... نه برگش قابل تکثیر نیست... مگر به روش های کشت بافت که باید شرایط آزمایشگاهی باشه....
پاجوش اون قالب تکثیر هست :heart::gol:
_mahdi_
2011/11/09, 11:22 AM
با سلام .
در کنار شغل اصلیم قصد دارم یک سرمایه حدود 20 میلیونی رو به منظور احداث گلخانه به کار بندازم { زمینش رو در شهرستانهای جنوب خراسان می تونم از اشناها بگیرم } . قصدم هم پرورش گیاهان دارویی { مثلا اویشن } است . می خواستم از دوستانی که سابقه کار در این موضوع دارند بپرسم
1) دوره { کشت گلخانه خاکی-آموزش شناخت گلخانه ها و تجهیزات و لوازم آن،آماده سازی سالن و تجهیزات آنتخاب و آماده سازی سیستم های کشت کاشت بذر و نشاء وکنترل شرایط رشد و ... } مناسب این منظور است یا نه ؟
2) کلا پرورش گیاهان دارویی ( مثلا اویشن ) با سیستم گلخانه ای اقتصادی هست یا نه ؟
3) خود شما چه گیاه دارویی را پیشنهاد می کنید ؟
4) اگه شاغل باشید { شغل دولتی } مجوز گلخانه می دند ؟
5) از شما دوستان کسی هست که بخواد تو این مورد با من همکاری کنه ؟{ البته قصد من اینه که تا یک سال دیگه طرحم رو اجراییش کنم }
ممنون
seyyedalizeinali
2011/11/09, 04:26 PM
با سلام .
در کنار شغل اصلیم قصد دارم یک سرمایه حدود 20 میلیونی رو به منظور احداث گلخانه به کار بندازم { زمینش رو در شهرستانهای جنوب خراسان می تونم از اشناها بگیرم } . قصدم هم پرورش گیاهان دارویی { مثلا اویشن } است . می خواستم از دوستانی که سابقه کار در این موضوع دارند بپرسم
1) دوره { کشت گلخانه خاکی-آموزش شناخت گلخانه ها و تجهیزات و لوازم آن،آماده سازی سالن و تجهیزات آنتخاب و آماده سازی سیستم های کشت کاشت بذر و نشاء وکنترل شرایط رشد و ... } مناسب این منظور است یا نه ؟
2) کلا پرورش گیاهان دارویی ( مثلا اویشن ) با سیستم گلخانه ای اقتصادی هست یا نه ؟
3) خود شما چه گیاه دارویی را پیشنهاد می کنید ؟
4) اگه شاغل باشید { شغل دولتی } مجوز گلخانه می دند ؟
5) از شما دوستان کسی هست که بخواد تو این مورد با من همکاری کنه ؟{ البته قصد من اینه که تا یک سال دیگه طرحم رو اجراییش کنم }
ممنون
با سلام به دوست گرامی.
1) هزینه ای که شما برای کار درنظر گرفته اید کفاف احداث گلخونه رو هم نمیده.
2) رفتن به این دوره ها منوط به اینکه بتونه توانایی عملی شما رو شکوفا کنه مؤثره وگرنه بدرد نمی خوره. چون معمولاً این دوره ها کوتاه مدتن
3) بعضی گیاهان داروئی رو میشه تو گلخونه کشت کرد. البته باید دید هزینه و سودآوریش (دخل و خرجش) به هم میخونن یا نه؟
4)به خود شما مجوز گلخونه نمی دن چون جدیداً قوانین سختگیرانه شدن. باید با یه مدرک (یا آکادمیک یا جهادی) اقدام کنید
5) پیشنهاد میشه برای اینکه بهتر بتونید تصمیم بگیرید به مرکز تحقیقات کاشمر و یا شیروان که روی گیاهان داروئی مطالعه دارند یه سری بزنید و از راهنمایی های ساتید اونجا بهره مند شید.
در پایان امیدوارم که تو راهی که قدم برداشتید موفق باشید
"Pejman"
2011/11/09, 11:52 PM
سلام
پیرو فرمایشات دوستمون:
در مورد مجوز باید خدمتتون عرض کنم اگر مدارک تحصیلیتون غیر از کشاورزی باشه میتونید با گذراندن یک کلاس آموزشی از سازمان فنی و حرفه ای کشور اقدام به اخذ مجوز کنید.
نعنا پونه
2011/11/13, 12:20 PM
سلام خسته نباشی. من میخواستم درباره کشت زیره سوال کنم. همینجا باید بپرسم؟
ni_rosa_ce
2011/11/13, 02:48 PM
سلام . نه جاش اینجا نبود :D
http://www.iran-eng.com/showthread.php/286272-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87
http://www.iran-eng.com/showthread.php/85829-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D8%A8%D8%B2
اینا بدردت میخوره ؟! :huh:
faride27
2011/11/15, 11:15 AM
سلام دوست عزیز در مورد زیره در کتابهای اقای امید بیگی به طور کامل توضیح داده اگر سوال خاصیه که جدا مطرح کنید.
ammanda
2011/11/27, 09:49 AM
سلام .
من موهام بد نیست . اما می خوام برای پر پشت شدنش و جلوگیری از ریزش مو خودم تو خونه یه تونیک گیاهی درست کنم . دوست دارم یه مایع باشه که بتونم با قطره چکون بریزم کف سرم که بمونه و نیازی به آبکشی و دردسر نداشته باشه . یعنی می خوام به صورت خمیر نباشه که باید سه ساعت با کلاه روی سر بمونه.
هر چی تو اینترنت گشتم روش درست کردن تونیک پیدا نکردم !!
جسته گریخته مطالبی پیدا کردم که می خوام الان این کارو بکنم.
یه چند تا گیاه دارویی خشک که مخصوص ریزش مو هست رو با هم توی آب بجوشونم و به جوشونده سرد شده اون کمی الکل اضافه کنم .
مثلا از گیاهان زیر از هر کدوم یک قاشق غذا خوری
دم اسب
گزنه
آویشن
قهوه
بابونه
چای کوهی
اکلیل کوهی
این گیاهان از هر کدوم یک قاشق در یک لیتر آب بجوشونم و وقتی سرد شد آبکشش کنم و بهش 200 گرم الکل سفید 60 درجه اضافه کنم.
این محلول رو بریزم تو شیشه و هر روز با قطره چکون استفاده کنم
به نظرتون این محلول فاسد می شه به مرور زمان ؟
به نظرتون ترکیب خوبی هست ؟
---
یا یه راه دیگه...
بازم گیاهان بالا از هر کدوم یک قاشق همه رو با هم بریزم توی نیم لیتر الکل سفید 60 درجه دو هفته بمونه و صافش کنم.
به نظرتون مقدار درصدایی که گفتم خوبه ؟ یا خراب می شه ؟
این همه الکل ضرر نداشته باشه!
اگه راه و دسوتر خوبی برای ساختن یه همچین محلولی سراغ دارید لطفا کمک کنید
مرسی
معصومه دیوانعلی
2011/11/27, 12:59 PM
سلام .
من موهام بد نیست . اما می خوام برای پر پشت شدنش و جلوگیری از ریزش مو خودم تو خونه یه تونیک گیاهی درست کنم . دوست دارم یه مایع باشه که بتونم با قطره چکون بریزم کف سرم که بمونه و نیازی به آبکشی و دردسر نداشته باشه . یعنی می خوام به صورت خمیر نباشه که باید سه ساعت با کلاه روی سر بمونه.
هر چی تو اینترنت گشتم روش درست کردن تونیک پیدا نکردم !!
جسته گریخته مطالبی پیدا کردم که می خوام الان این کارو بکنم.
یه چند تا گیاه دارویی خشک که مخصوص ریزش مو هست رو با هم توی آب بجوشونم و به جوشونده سرد شده اون کمی الکل اضافه کنم .
مثلا از گیاهان زیر از هر کدوم یک قاشق غذا خوری
دم اسب
گزنه
آویشن
قهوه
بابونه
چای کوهی
اکلیل کوهی
این گیاهان از هر کدوم یک قاشق در یک لیتر آب بجوشونم و وقتی سرد شد آبکشش کنم و بهش 200 گرم الکل سفید 60 درجه اضافه کنم.
این محلول رو بریزم تو شیشه و هر روز با قطره چکون استفاده کنم
به نظرتون این محلول فاسد می شه به مرور زمان ؟
به نظرتون ترکیب خوبی هست ؟
---
یا یه راه دیگه...
بازم گیاهان بالا از هر کدوم یک قاشق همه رو با هم بریزم توی نیم لیتر الکل سفید 60 درجه دو هفته بمونه و صافش کنم.
به نظرتون مقدار درصدایی که گفتم خوبه ؟ یا خراب می شه ؟
این همه الکل ضرر نداشته باشه!
اگه راه و دسوتر خوبی برای ساختن یه همچین محلولی سراغ دارید لطفا کمک کنید
مرسی
من بهت يه راه حل خوب ميدم/ كه كلي صفا كني/ و اطمينان بهت ميدم كه خيلي تاثير داره/
من پيشنهاد ميكنم بري داروخانه گياهي نههمين داروخانه داروهاي شيميايي/
بعد بهشون بگو لوسيون گياهي تقويت موي سينره ميخوام/
جلوگيري از ريزش مو
كمك به رويش مجدد مو
ترميم ساقه و پياز موي اسيب ديده
عصاره طبيعي گياه گزنه/بابونه/اويشن/رازيانه دم اسب/
اين لوسيون رو بعد از استحمام به موهاتون اسپري ميكني و 5 دقيقه ماساژ ميدي/ به هيچ عنوان هم نميشوري تا نوبت بعدي استحمام/ يادت باشه در هفته 2 بار يا سه بار بزني/
عاليه خوب جواب ميده/ حتي به ابروتونم ميتوني بزني/
معصومه دیوانعلی
2011/11/27, 01:21 PM
سلام یعنی تاثیر داره؟
پسرا هم میتونن استفاده کنن؟دقیقا به فروشنده چی بگم؟
سلام/ بله خيلي تاثير داره /
چون خودمم دارم استفاده ميكنم/ جوابشو گرفتم / و تاثيرش فراوانه/
من كه خيلي راضيم/ ببين چه جوريه كه همه متوجه شدن رويش مجدد موهاي منو خيلي تاثير داره من راضي هستم/
چون خودم استفاده كردم به شما پيشنهاد كردم/
داروخانه بريد بگيد سينره ميخوام براي مو يه جعبه كرم رنگه/ قيمتشم 7500 داخلشم يه اسپري ماننده سفيده/ بوش خيلي بده/ مواظب باشيد مايع داخل دهان نره/ خيلي تلخه و مشكل معدوي بوجود مياد/
تمام خصوصياتشو گفتم كه درست تهيه ش كنيد/
پس لوسيون گياهي تقويت موي سينره
بله همه ميتونن استفاده كنند/
MehD1979
2011/11/27, 01:23 PM
سلام/ بله خيلي تاثير داره /
چون خودمم دارم استفاده ميكنم/ جوابشو گرفتم / و تاثيرش فراوانه/
من كه خيلي راضيم/ ببين چه جوريه كه همه متوجه شدن رويش مجدد موهاي منو خيلي تاثير داره من راضي هستم/
چون خودم استفاده كردم به شما پيشنهاد كردم/
داروخانه بريد بگيد سينره ميخوام براي مو يه جعبه كرم رنگه/ قيمتشم 7500 داخلشم يه اسپري ماننده سفيده/ بوش خيلي بده/ مواظب باشيد مايع داخل دهان نره/ خيلي تلخه و مشكل معدوي بوجود مياد/
تمام خصوصياتشو گفتم كه درست تهيه ش كنيد/
پس لوسيون گياهي تقويت موي سينره
بله همه ميتونن استفاده كنند/
ممنون مرسی باشه تهیه میکنم
ammanda
2011/11/27, 01:38 PM
من تعریف سینره رو زیاد شنیدم قبلا تونیک آیروکس هم استفاده کردم زیاد راضی نبودم.
ممنون از جوابتون اما من می خوام خودم درست کنم که اقتصادی باشه حاضریا حجمشون خیلی کمه و بیست روزه تموم می شه می خوام با خیال راحت به مقدار کافی استفاده کنم که اقتصادی هم باشه .
طرز تهیه لوسیون یا محلول یا تونیک ضد ریزش موی گیاهی که رو هیچ کس بلد نیست ؟
معصومه دیوانعلی
2011/11/27, 01:54 PM
ممنون از جوابتون اما من می خوام خودم درست کنم که اقتصادی باشه حاضریا حجمشون خیلی کمه و بیست روزه تموم می شه می خوام با خیال راحت به مقدار کافی استفاده کنم که اقتصادی هم باشه .
شما ميخوايد اقتصادي عمل كنيد شايد اين به ضرر شما تموم بشه و اقتصادي كه ميخواي انجام بديد دوبرابر خرج كني/
اولا توصيه ميكنم اگه از يك دارو استفاده ميكنيد همونو تا اخر ادامه بديد / چون مو خودتون ميدونيد زيبايي انسانه/ بخوايد امتحان كنيد به ضررتون تموم ميشه/
دوما من نميتونم حتي اگه سر رشته تو اين كار هم داشته باشم بهتون تجويز كنم/
سوما تمام اين گياهاني كه نام برديد بايد مواد موثره ان بدست بياد تا بتونيد اون رو با الكل مخلوط كنيد/
چهارما:بعضي از اين گياهاني كه نام برديد درسته گياهي هستن و اكثر مردم چون فكر ميكنن گياهيه ضرر هم ندارد ./ نه اشتباست بعضي از گياهاني كه نام برديد حساسيت ايجاد ميكنه و شايد جبران ناپذير باشه/
پنجما/ وزارت بهداشتم تاييد نكرده كه قابل اطمينان باشه/
عقل حكم ميكنه دارويي رو استفاده كنيد كه وزارت بهداشت اون رو تاييد كرده و به نفع شماست/
شما براي امتحان كردن بد قسمت اعضاي بدنتونو انتخاب كرديد/
ششما/تا كي ميخواي مصرف كني/ بهتون بگم بيشتر از دوهفته نگه داشتن اون فاسد ميشه/
و در اخر انتخاب با خودتونه و به هر دليلي مشكلي براتون ايجاد شد مقصر خودتونيد/
ولي نكته ي مهم اينه كه/به علت ناشناختن بعضي گياهان اگر شما اين كار رو انجام بديد و مشكلي براتون پيش بياد هيچ پزشكي نميتونه كمكتون كنه/ هيچ پزشكي/
من در بيمارستان شاهد اين بودم كه يك اقايي به علت خودسرانه استفاده كردن يك داروي گياهي جانشو از دست داده بود/ چرا كه هيچ پزشكي متوجه نشده بود چي خورده و جانشو به همين سادگي از دست داده بود/
خواهش ميكنم اگر سر رشته اي از اين كار نداريد انجام نديد/ من دلسور=زانه ازتون خواهش كردم/ عواقبشو ديدم كه بهتون توصيه ميكنم/
faride27
2011/11/28, 06:18 PM
سلام
من یه پیشنهاد دیگه دارم چون کاراموزی تو داروخانه بودم.یه اسانسی به نام میرتول از گیاه مورد که میتونیین خودتون هم عصاره گیری کنید از برگ های سبز مورد. این اسانسو داخل شامپو بچه بریزید و موقع استحمام از این استفاده کنید برای تاثیر بهتر و بیشتر بهتر قبلش از لوسیون گیاهی زرماری و گزنه استفاده کنید که اماده در داروخانه ها موجود است و با قطره چکان میتونید روی سر بریزید و ماساژ دهید اولش بوی تندی داره اما به مرور میره.میتونید این کارو روزی 3بار انجام بدین تازه میتونید خودتون عصاره گیری کنید.در ضمن اون کاری که شما میکنید و داخل الکل میزارید مربوط به تهیه تنتوره برای لوسیون حتما باید عصاره گیری بشه که اینم با اتانول انجام میشه به عنوان حلال و در پایان کار حذف حلال میکنند
ammanda
2011/11/29, 05:48 PM
ممنون از راهنماییت دوست عزیز. می تونی روش عصاره گیری از گیاهان رو بگی ؟ .یه اسانسی به نام میرتول از گیاه مورد که میتونیین خودتون هم عصاره گیری کنید چجوری ؟ من فکر می کنم مثلا یک مشت از گیاه خشک گزنه رو در نیم لیتر آب نیم ساعت بجوشونیم و محلول حاصل رو صاف کنیم و توی شیشه بریزیم و محلول رو در یخچال نگه داریم و روزی یک بار با قطره چکون روی سر بریزیم و بزاریم سه ساعتی یا بیشتر بمونه ؟ این روش خوبه به نظرت ؟ ریختن یه مقدار الکل توی این محلول ضرر داره ؟ الکل اضافه کنیم یا نه ؟ اگه اره چقدر ؟ مثلا من الان بابونه شیرازی و آویشن و گزنه خریدم چای کوهی و چای سبز و پودر قهوه و کوبیده سیاه دونه هم تو خونه دارم می خوام فردا از هر کدوم از لیست بالا یک قاشق غذاخوری مخلوط کنم همه رو با هم یک لیتر آب روش بریزم و نیم ساعت ملایم بجوشونم و صافش کنم و بزارم یخچال و یه هفته ای استفاده کنم خوبه؟ خراب نمی شه ؟ مدت طولانی تر از یه هفته چی ؟ راستی چرا بعضیا یکم الکل اضافه می کنن ؟ که بیشتر بمونه و خراب نشه ؟ یا بهتر جذب پوست سر بشه؟ الکل ضرر داره برای مو ؟
ammanda
2011/11/29, 05:50 PM
بهترنی راه اینه که پودر چند تا گیاه رو با تخم مرغ خمیر کنیم چند ساعت روی سر بمونه اما چون اون روش سخته من می خوام حتما مایع باشه با قطره چکون عصاره و مایع رو رو سرم بریزم و بمونه تا فرداش
معصومه دیوانعلی
2011/12/03, 06:12 PM
بهترنی راه اینه که پودر چند تا گیاه رو با تخم مرغ خمیر کنیم چند ساعت روی سر بمونه اما چون اون روش سخته من می خوام حتما مایع باشه با قطره چکون عصاره و مایع رو رو سرم بریزم و بمونه تا فرداش
دوست عزيز همين گياهاني كه ذكر كرديد رو ميشه خمير كرد؟
faride27
2011/12/04, 10:41 PM
سلام
عصاره گیری با دستگاه سوکسله در ازمایشگاه انجام میدیم ما. اول ماده اولیه را پودر کرده توسط اسیاب بعد درون کاغذ صافی گذاشته حالت مستطیل در اورده اطرافشو منگنه بزنید تا مواد خارج نشه بعد به نسبت 50,50 اب و اتانول روی ان میریزیم دستگاه بسته تا عصاره گیری بشه بعد کار تغلیظ شروع میشه که اتانل ان حذف میشه و در نهایت عصاره خالص میمونه که استفاده میشه کرد.تو خونه درست کردنش سخته مگه تقطییر ساده انجام بدین فقط با اب.که اینم امکانات خودشو میخاد باید لوله ای که بخاراتو انتقال میده حتما سرد بشه توسط اب.یعنی باید حتما چیزی شبیه مبرد درست کنید.به عبارتی یه مخزن میخاد که موادوداخلش بریزید از این مخزن یه لوله باید خارج بشه که بخاراتو انتقال بده در اطراف این لوله اب سرد باید جریان داشته باشه که کار مبردو انجام بده بخارات به صورت مایع خارج بشه.نباید هم مخزن یا لوله جایی برای خروج بخارات داشته باشه(نشتی نداشته باشه)این روش شبیه کار با کلونجره که عرقیات همراه با اسانس استخراج میشه بعد میتونید اسانسو که روی سطح قرار میگیرن جدا کنید یا مخلوط استفاده کنید.که احتیاجی هم به الکل نداره.اما اگه از هر روشی استفاده میکنید که الکل داره حتما بزارید الکلش تا حدی از بین بره
faride27
2011/12/04, 10:56 PM
ممنون از راهنماییت دوست عزیز. می تونی روش عصاره گیری از گیاهان رو بگی ؟ .یه اسانسی به نام میرتول از گیاه مورد که میتونیین خودتون هم عصاره گیری کنید چجوری ؟ من فکر می کنم مثلا یک مشت از گیاه خشک گزنه رو در نیم لیتر آب نیم ساعت بجوشونیم و محلول حاصل رو صاف کنیم و توی شیشه بریزیم و محلول رو در یخچال نگه داریم و روزی یک بار با قطره چکون روی سر بریزیم و بزاریم سه ساعتی یا بیشتر بمونه ؟ این روش خوبه به نظرت ؟ ریختن یه مقدار الکل توی این محلول ضرر داره ؟ الکل اضافه کنیم یا نه ؟ اگه اره چقدر ؟ مثلا من الان بابونه شیرازی و آویشن و گزنه خریدم چای کوهی و چای سبز و پودر قهوه و کوبیده سیاه دونه هم تو خونه دارم می خوام فردا از هر کدوم از لیست بالا یک قاشق غذاخوری مخلوط کنم همه رو با هم یک لیتر آب روش بریزم و نیم ساعت ملایم بجوشونم و صافش کنم و بزارم یخچال و یه هفته ای استفاده کنم خوبه؟ خراب نمی شه ؟ مدت طولانی تر از یه هفته چی ؟ راستی چرا بعضیا یکم الکل اضافه می کنن ؟ که بیشتر بمونه و خراب نشه ؟ یا بهتر جذب پوست سر بشه؟ الکل ضرر داره برای مو ؟
دوست عزیز این روش های که گفتین میشه اما عملا نیجه ای نمیگیرین مگر در زمان طولانی چون این روش ها پرت اسانس خیلی داره.نتیجه ای که میخواینو نمیبینید.الکل اضافه کردن در بعضی موارد از شیوه های استخراج محسوب میشه بعضی مواد برای استخراجشون نمیشه از اب استفاده کرد چون در اب حل میشه بنابرای ناچارا از الکل اتانل,متانول,دی اتیل اتر و... استفاده میشه البته رو زمان ماندگاری هم تاثیر داره
somayeh amini
2012/1/03, 01:28 PM
سلام
میتونید راجع به روشهای عصاره گیری گیاه ریحان اطلاعاتی به من بدهید ممنون میشم.
یا مقالاتی تخصصی راجع به ریحان
ممنون
باسلام
من رشته ام شیمیه ولی به یک کمک از دوستان کشاورزی نیاز دارم.
میخوام بدونم چه آفت کش هایی برای کشت گیاهان داروئی استفاده میشه البته در ایران
از هر شرکتی می پرسم میگن هیچی نمیزنیم:surprised:
اما مطمئن هستم که حتما استفاده میشه
کسی میتونه کمک کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :smile:
ایمیل من
b_zolghadr1987@yahoo.com
"Pejman"
2012/1/03, 09:48 PM
باسلام
من رشته ام شیمیه ولی به یک کمک از دوستان کشاورزی نیاز دارم.
میخوام بدونم چه آفت کش هایی برای کشت گیاهان داروئی استفاده میشه البته در ایران
از هر شرکتی می پرسم میگن هیچی نمیزنیم:surprised:
اما مطمئن هستم که حتما استفاده میشه
کسی میتونه کمک کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :smile:
ایمیل من
سلام دوست عزیزم... واقعا نباید استفاده بشه از آفت کش... البته اگر به حد آستانه زیان اقتصادی برسه اونوقت نمیشه بیکار نشست !
البته اینم بگم که گیاهان دارویی معمولا چون اسانس و ترکیبات ویژه ای دارن کمتر مورد هجوم آفت هستند و اکثرا در این زمینه با علف کش ها سر و کار داریم...
ضمنا از تمام آفت کش ها و علف کش های مجاز که در سایر بخش های کشاورزی استفاده میشه در این بخش نیز میتونین استفاده کنین.... البته از لحاظ انسانی ( حالا بگیم شرعی) این کار زیاد درست نیست... بله فرمایش شما صحیح هست استفاده میکنن... فقط اینو بدونین اگه محصولتون رو میخواین به یک شرکت داروسازی بفروشید باید از اول همه این موارد را رعایت کنید. چون این شرکت ها معمولا با استفاده از آزمایشات ویژه میتونن باقیمانده سموم را در محصول شما ( که معمولا خشک کرده محصول هست) پیدا کرده و محصول شما را قبول نکنند.
دوستان گیاهپزشک بهتر میتونن کمتون کنن
مهم اینه که مورد حمله چه آفت یا بیماری قرار گرفته باشه. اون موقع هست که میشه تصمیم گرفت چه سمی استفاده بشه... البته در مورد حد آستانه فکر کنم هنوز قابل تحمل باشه و نیازی به سمپاشی نداشته باشه، اما باید آماده شد که اگه به حد زیان اقتصادی برسه مورد سمپاشی قرار بگیره!
حتما هم نیازی نیست دست رو دست بذاریم تا موقعی که آفت یا بیماری خسارت زد سمپاشی کنیم! که اون موقع دیگه شاید چاره ای بجز سمپاشی نمونده باشه، که در این صورت هم اگه نیاز باشه که محصول ارگانیک تحویل بدیم درنتیجه با معضل بزرگی روبرو میشیم. درنتیجه همیشه باید به فکر پیشگیری بود و بخصوص با در نظر گرفتن سابقه حضور آفت یا بیماری خاص، قبل از بروز خسارت، و در قالب یه برنامه پیشگیرانه و با استفاده از عملیات مناسب زراعی، فیزیکی یا مکانیکی و در صورت نیاز بیولوژیک از بروز بیماری یا هجوم آفت جلوگیری کنیم.
اگه امکان مبارزه بیولوژیک وجود داشته باشه میشه از عوامل طبیعی مثل حشرات مفید یا قارچهای مفید استفاده کرد برای مبارزه، در مرحله بعد سموم بیولوژیک رو میشه به کار برد که درواقع میکروارگانیزمهای زنده ای هستن که آفت یا پاتوژن رو مورد حمله قرار میدن. اگه ناچار به استفاده از سموم شیمیایی بشیم به نظرم پیروتروئیدهای مصنوعی با توجه به دوام کمتر و عملکرد اختصاصی تر گزینه بهتری هستن نسبت به سموم فسفره ای که معمولا استفاده میشه. سموم کلره هم که اصلا حرفشو نزنید که البته معمولا هم دیگه از دور خارج شدن!
SHAHRAMdll
2012/1/04, 08:32 PM
مطالبی در مورد "روشهای استخراج اسانس و عصاره در گیاهان دارویی" میخواستم از دوستان کسی میتونه کمکم کنه؟ :)
معصومه دیوانعلی
2012/1/04, 11:08 PM
مطالبی در مورد "روشهای استخراج اسانس و عصاره در گیاهان دارویی" میخواستم از دوستان کسی میتونه کمکم کنه؟ :)
http://www.iran-eng.com/showthread.php/174572-اسانس-گیری/page3?p=4405179#post4405179
معصومه دیوانعلی
2012/1/04, 11:11 PM
http://www.iran-eng.com/showthread.php/303926-استخراج-اسانس-گياهان-(روشهاي-بهره-برداري-از-گياهان-داررویی-و-اسانس-دار)
مرتضی فنودی
2012/1/21, 11:56 AM
با تشکر از همه مهندسین گرامی می خواستم اطلاعاتی از قبیل : گیاهان مورد استفاده در تهیه دمنوش های تر کیبی، ساده، میزان دز مصرفی، خواص هر کدام از این دمنوش ها، موارد منع مصرف آن برای افراد خاص و خلاصه هر اطلاعاتی در این زمینه برایم مفید فایده باشد.
:heart::heart:
با تشکرات فراوان از همه مهندسین عزیز
مرتضی فنودی
معصومه دیوانعلی
2012/1/21, 10:57 PM
دمنوش گياهي آرامش , دمنوش گياهي دارچين , خاصيت يا آشنايي با خواص دمنوش دارچين : روشن کننده بينايي, تقويت کننده قلب, مغز, کبد و طحال و تسکين دهنده دردکليه بوده و در سوء هاضمه , نفخ, بدبويي دهان, تهوع و اسهال کودکان مصرف مي شود.
- دمنوش گياهي آرامش , دمنوش گياهي سنبل الطيب , خاصيت يا آشنايي با خواص دمنوش سنبل الطيب : تقويت کننده دهانه معده و کبد, زياد کننده ادرار و حيض بوده در درمان بي قراري, فشارهاي عصبي , تشنج و کوليک هاي گوارشي, نفخ معده و رفلاکس مصرف مي شود. ,.
- دمنوش گياهي آرامش , دمنوش گياهي اسطوخودوس, خاصيت يا آشنايي با خواص دمنوش اسطوخودوس: تقويت کننده بدن, مغز, قلب, کبد و معده بوده و دم کرده آن در تمام عفونت هاي مجاري تنفسي, آسم , سياه سرفه و سرماخوردگي مفيد است.
- دمنوش گياهي آرامش , دمنوش گياهي بابونه , خاصيت يا آشنايي با خواص دمنوش بابونه : تقويت کننده اعصاب و معده, ضد التهاب, برطرف کننده زخم هاي دهاني و بثورات جلدي بوده و در درمان سرماخوردگي, زخم معده و سردرد, اختلالات قاعدگي و ديسمنوره مصرف مي شود.
- دمنوش گياهي آرامش , دمنوش گياهي گل گاوزبان, خاصيت يا آشنايي با خواص دمنوش گل گاوزبان : به عنوان نشاط آور, آرام بخش, ادرار آور و تقويت کننده قلب, مغز و کبد, گرفتگي صدا, برطرف کننده علائم سرماخوردگي, سرفه و تنگي نفس استفاده شده موجب نيکويي رنگ رخسار مي گردد.
- دمنوش گياهي آرامش , دمنوش گياهي زنجبيل , خاصيت يا آشنايي با خواص دمنوش زنجبيل: در درمان استفراغ و سوء هاضمه, نفخ معده و روده, يبوست , گرفتگي مجاري صفراوي استفاده مي شود.براي پيشگيري از سرماخوردگي در فصول سرد مفيد است.
- دمنوش گياهي آرامش , دمنوش گياهي نعنا , خاصيت يا آشنايي با خواص دمنوش نعنا: باعث تقويت قلب, معده, نيروي هاضمه و تحريک نيروي جسمي شده, ضد اسپاسم, ضد نفخ, ضد ميکروب و انگل روده, رقيق کننده خون , تسکين دهنده درد و برطرف کننده سوء هاضمه مي باشد.
- دمنوش گياهي آرامش , دمنوش گياهي آويشن , خاصيت يا آشنايي با خواص دمنوش آويشن: ضد نفخ, ضد تشنج, ضد اسهال, تسکين دهنده درد مفاصل بوده و در رفع سرماخوردگي موثر است. رطوبت معده و کبد و ريه را دفع مي کند.
معصومه دیوانعلی
2012/1/21, 10:59 PM
دمنوش آویشن ضد جوش صورت
مدتی است پوستم دچار جوشهای قرمز و متورم در ناحیه ی گونه و چانه شده به طوری که پوستم را دردناک کرده است، با اینکه به آنها دست نمی زنم اما تورم و قرمزیشان بیشتر شده آیا راهی که بتواندبه ترمیم و بهبود آنها کمک کند وجود دارد؟
اکثر کسانی که با چنین مشکلی مواجه هستند باید بدانند که به احتمال زیاد این جوشها از خوراک نامناسب و استرس و فشارهای عصبی و کمبود ویتامینهای لازم و در نهایت وجود باکتری و عفونت در بدن نشآت میگیرند، بنابراین یک راه برای ترمیم و برطرف کردن آنها استفاده از نوشیدنیهایی است که به بهبود عفونتهای داخلی بدن که خود ما از آنها خبر نداریم کمک می کند، خوردن آب کافی در طول روز و مصرف نوشیدنیهای مفید اعم از انواع آبمیوه ها به خصوص بعضی از دمنوشها .
از آنجایی که گیاه آویشن خاصیت ضد باکتریایی داشته و تصفیه کننده ی خوبی است می تواند به شکل دمنوش برای برطرف کردن عفونتهای داخلی بدن از قبیل گوارشی و روده ای که منجر به ناراحتیهای پوستی به خصوص درخانمها می شود مورد مصرف قرار گیرد .
برای مصرف کافیست یک قاشق چایخوری از گل آویشن که به شکل پودر در آمده است را مثل چای در قوری کوچکی از آبجوش به اندازه ی یک لیوان ریخته و بگذارید دم بکشد سپس آن را از صافی رد کرده و نوش جان کنید .
مصرف روزی یک استکان از این دمنوش بین سه تا چهار روز در هفته به رفع عفونتهای پوستی شما کمک خواهد کرد .
برای تاثیر بیشتر همزمان با مصرف این دمنوش از عرقیات خنک مناسب برای پوست مثل عرق شاه تره و بید مشک نیز روزی یک لیوان استفاده کنید .
باید توجه داشت که در مصرف این دمنوش نباید زیاده روی کرد چرا که باعث بروز آلبومین در ادرار خواهد شد.
"Pejman"
2012/1/24, 03:06 PM
سلام دوستان
اينجاب در خصوص توليد عصاره گياهان دارويي مطالعه مي كنم. در حال حاضر با موضوع جديدي روبرو شدم: توليد عصاره هاي بي رنگ! در هر سايت و كتابي كه داشتم جستجو كردم اما متاسفانه چيزي پيدا نكردم. آيا شما اطلاعاتي در دست داريد؟
به این سایت مراجعه کنید لطفا
http://www.theherbarie.com/
مرتضی فنودی
2012/1/27, 07:29 PM
ممنونم اگه در مورد دمنوش های ترکیبی (از هر گیاه چند گرم استفاده می شود) در مورد گیاهانی که مشکلی از لحاظ ترکیب کردن ندارن بهم بدین ممنونم.:)
با تشکر مرتضی فنودی
معصومه دیوانعلی
2012/1/31, 12:20 PM
ممنونم اگه در مورد دمنوش های ترکیبی (از هر گیاه چند گرم استفاده می شود) در مورد گیاهانی که مشکلی از لحاظ ترکیب کردن ندارن بهم بدین ممنونم.:)
با تشکر مرتضی فنودی
درمورد گرمش متاسفانه اطلاعي ندارم/ولي از انجايي كه ميدونم اندازه اين دمنوش ها و كلا هر گياه دارويي تجويز ان نادرسته/ هر اندازه اين دمنوش ها براي هر بيماري متفاوته
somayeh amini
2012/2/01, 04:11 PM
سلام
كسي ميدونه كجا ميتونم عصاره ريحان پيدا كنم
ممنون
somayeh amini
2012/2/09, 08:35 AM
سلام
شما اطلاعاتي راجع به استخراج آبي عصاره ريحان داريد؟
همچنين راجع به روشهاي عصاره گيري
معصومه دیوانعلی
2012/2/09, 12:56 PM
سلام
شما اطلاعاتي راجع به استخراج آبي عصاره ريحان داريد؟
همچنين راجع به روشهاي عصاره گيري
http://www.iran-eng.com/showthread.php/303926-استخراج-اسانس-گياهان-(روشهاي-بهره-برداري-از-گياهان-داررویی-و-اسانس-دار)
معصومه دیوانعلی
2012/2/09, 12:59 PM
http://www.iranmedex.com/articles.asp?issueID=16485
beep2000
2012/2/09, 02:52 PM
سلام دوستان.
من قزوین ساکن هستم و هوا هم سرده. تابستون امسال یکی از آشناها یه چیزی تو باغچه ما کاشت و گفت که زعفرانه.
الان یه چندتا ساقه شبیه ساقه پیاز ازش در اومده که حدود 10-15 سانتی متر طول داره. خواستم ببینم الان چه جوری باید تکثیرش کنم؟؟
banoo12
2012/2/12, 03:25 PM
سلام. من یه سری مطلب راجع به گیاه کلپوره می خوام ممنون میشم کمکم کنین
معصومه دیوانعلی
2012/2/12, 11:18 PM
سلام. من یه سری مطلب راجع به گیاه کلپوره می خوام ممنون میشم کمکم کنین
موضوع: خواص کلپوره - گیاهان دارویی (http://www.iran-eng.com/showthread.php/92866-خواص-کلپوره-گیاهان-دارویی?):
www.parsianforum.com
معصومه دیوانعلی
2012/2/12, 11:25 PM
موضوع: خواص کلپوره - گیاهان دارویی (http://www.iran-eng.com/showthread.php/92866-خواص-کلپوره-گیاهان-دارویی?):
www.parsianforum.com (http://www.parsianforum.com)
كلپوره نام ديگر مريم نخودي از تيره نعناع است/درسته/ http://www.sabziranbooks.com/?action=news&nid=7975&page=
http://fa.parsiteb.com/acology.php?nid=335
مقاله لاتين:
http://en.wikipedia.org/wiki/Teucrium_polium
http://www.thejourneyawaits.com/herbs/data/T/Teucrium_polium.html
"Pejman"
2012/2/14, 07:06 AM
http://www.sabziranbooks.com/?action=news&nid=7975&page[/URL]=
http://fa.parsiteb.com/acology.php?nid=335
مقاله لاتين:
http://en.wikipedia.org/wiki/Teucrium_polium
http://www.thejourneyawaits.com/herbs/data/T/Teucrium_polium.html[/QUOTE]
به اینترنت زیاد اعتمادی نمیشه کرد...
اسم دیگه مریم نخودی Teucrium chamaedrys هست
"Pejman"
2012/2/14, 07:11 AM
سلام دوستان.
من قزوین ساکن هستم و هوا هم سرده. تابستون امسال یکی از آشناها یه چیزی تو باغچه ما کاشت و گفت که زعفرانه.
الان یه چندتا ساقه شبیه ساقه پیاز ازش در اومده که حدود 10-15 سانتی متر طول داره. خواستم ببینم الان چه جوری باید تکثیرش کنم؟؟
سلام دوست عزیز دوره خواب و یا رکود گیاه زعفران از اردیبهشت شروع میشه تا مهر
شما اواخر اردیبهشت میتونین از پیاز های زیر زمینی گیاه مورد نظر اقدام به برداشت بکنین و تکثیرش کنین... وزن پیازهای زیر زمینی باید بالای 8 گرم باشند....
dimo joon
2012/2/15, 02:45 PM
سلام اطلاعاتی در مورد گیاه گلدرOtostegia persica
میخوام. ممنون میشم اگه کسی کمکم کنه
"Pejman"
2012/2/15, 02:51 PM
سلام اطلاعاتی در مورد گیاه گلدرOtostegia persica
میخوام. ممنون میشم اگه کسی کمکم کنه
http://www.google.com/search?q=Otostegia+persica&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#hl=en&client=firefox-a&hs=lcz&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&sclient=psy-ab&q=%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3 %DB%8C+Otostegia+persica&pbx=1&oq=%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B 3%DB%8C+Otostegia+persica&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=12&gs_upl=12442l21175l2l21849l11l10l1l0l0l0l697l4618l 3-3.5.2l11l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=a40723af4d2b94e4&biw=1262&bih=613
iman.1
2012/2/20, 11:29 PM
درود
دوستان یه هکتار زمین کشاورزی هست که داره روش کشت ینجه میشه!
من چیزی از کشت گیاهان دارویی نمیدونم
ولی خیلی علاقه دارم استارت بزنم
میخوام این زمینو بخرمش وضعیت آبش خوبه!
نزدیک شیراز هم هست...
چنتا سوال دارم
اول اینکه اگه من این زمینو خریدم چطور میتونم برا کاری که میخوام راه بندازم وام بگیرم؟
اصلا وام میدن؟چقدر؟
دوم اینکه یک هکتار کافیه ؟
توجیه اقتصادی داره؟
امیدوارم تو تاپیک نامربوط پست نزده باشم
بسیار ممنونم
"Pejman"
2012/2/20, 11:57 PM
درود
دوستان یه هکتار زمین کشاورزی هست که داره روش کشت ینجه میشه!
من چیزی از کشت گیاهان دارویی نمیدونم
ولی خیلی علاقه دارم استارت بزنم
میخوام این زمینو بخرمش وضعیت آبش خوبه!
نزدیک شیراز هم هست...
چنتا سوال دارم
اول اینکه اگه من این زمینو خریدم چطور میتونم برا کاری که میخوام راه بندازم وام بگیرم؟
اصلا وام میدن؟چقدر؟
دوم اینکه یک هکتار کافیه ؟
توجیه اقتصادی داره؟
امیدوارم تو تاپیک نامربوط پست نزده باشم
بسیار ممنونم
سلام عزیز.
چون گفتین وضعیتش آبش خوه پس حتما بخرینش... الته از همسایه های زمین هم سوال کنین ببینین قبلا چیکار میکرده تو زمینش !!! مشلی از لحاظ خاک یا آفت نداشه باشه... که البته منظورم نوع حاد هست....
عالیه پس اومدم شیراز حتما مزاحمتون میشم... ببینین معمولا وام خیلی نمیدند و باید طرح بنویسی و از این کارای اداری خیی زیاد داره.... نمیدونم استان فارس چه جوری هست... استان به استان فرق میکنه نحوه اخذ وام !!! متاسفانه به عینه دیدم!!! باید یک طرح خوب و عالی بنویسی و ببریش جهاد کشاورزی تا وام بگیرید.
میزان وام هم بستگی به طرحتون داره .... البته به شا فکر نکنم بیشر از 30 تومن بدند.... بازم قانون های بانک کشاورزی و جهاد و استان های مختلف فرق داره...
بله یک هکتار برای کشت گیاهان دارویی کافی هست....
توجیه اقتصادی هم داره قربون شکلت برم... بستگی داره چی بخوای بکاری
آقای مهندس ابوذر هم یکی از کسانی هستند که مرودشت ساکن هستند و خیی بهتر میتونن راهنماییتون کنن... اگر بفرمایید دقیقا زمین کجا هست بهتر میشه برای نوع گیاه هم تصمیم گیری کرد....
iman.1
2012/2/21, 09:59 PM
سلام عزیز.
چون گفتین وضعیتش آبش خوه پس حتما بخرینش... الته از همسایه های زمین هم سوال کنین ببینین قبلا چیکار میکرده تو زمینش !!! مشلی از لحاظ خاک یا آفت نداشه باشه... که البته منظورم نوع حاد هست....
عالیه پس اومدم شیراز حتما مزاحمتون میشم... ببینین معمولا وام خیلی نمیدند و باید طرح بنویسی و از این کارای اداری خیی زیاد داره.... نمیدونم استان فارس چه جوری هست... استان به استان فرق میکنه نحوه اخذ وام !!! متاسفانه به عینه دیدم!!! باید یک طرح خوب و عالی بنویسی و ببریش جهاد کشاورزی تا وام بگیرید.
میزان وام هم بستگی به طرحتون داره .... البته به شا فکر نکنم بیشر از 30 تومن بدند.... بازم قانون های بانک کشاورزی و جهاد و استان های مختلف فرق داره...
بله یک هکتار برای کشت گیاهان دارویی کافی هست....
توجیه اقتصادی هم داره قربون شکلت برم... بستگی داره چی بخوای بکاری
آقای مهندس ابوذر هم یکی از کسانی هستند که مرودشت ساکن هستند و خیی بهتر میتونن راهنماییتون کنن... اگر بفرمایید دقیقا زمین کجا هست بهتر میشه برای نوع گیاه هم تصمیم گیری کرد....
سپاسگزارم...
زمین قبلا توش ذرت و گندم و جدیدا ینجه اینجوری که میگن کشت میشده!
از لحاظ آفت مشکلی نداشتن...
مشکل بنده این هست که هیچ اطلاعاتی تو این زمینه ندارم!و فقط علاقه مند شدم...
راه اندازی یه زمین 1 هکتاری برا این کار مگه چقدر خرج برمیداره؟
شما ماکس هزینه رو فرض کن!
من مشکل سرمایه دارم و دل بستم به وام!
اگه لطف کنید لینک مهندس ابوذر هم به بنده بدید ممنون میشم ازتون...
سلام از بابت این سایت تشکر میکنم
من مقاله در مورد اثر ضد باکتریایی مواد موثره گیاهان دارویی و اینکه کدوم گیاهان بیشترین اثر ضد باکتریایی دارد. با تشکر
ضمن عرض سلام خدمت دوستان
در زمینه استفاده صنعتی از سیالات فوق بحرانی در صنایع کشورمان چه اطلاعاتی دارید ؟
با تشکر
MehD1979
2012/3/04, 04:33 PM
ضمن عرض سلام خدمت دوستان
در زمینه استفاده صنعتی از سیالات فوق بحرانی در صنایع کشورمان چه اطلاعاتی دارید ؟
با تشکر
سلام
یکي از روشهاي جديد که در چند دهه اخير براي تخليص مواد اوليه و محصولات پيشنهاد شده،استخراج به وسيله سيالات فوق بحراني( upercritical fluid ) است. در اين روش جداسازي، از يک گاز متراکم در حالت فوق بحراني -يعني سيالي تحت شرايط دما و فشاري بالاتر از مقادير بحراني به عنوان حلال استفاده ميشود از آنجايي که در فرايندهاي استخراج با SCF فشار بالاتر از فشار بحراني ميباشد،برخلاف عمليات هاي انجام شده در فاز مايع،فشار متغير ،در کنترل فرايند موثراست.سيالات فوق بحراني از نظر خواص انتقالي،مانند گازها (نفوذپذيري بالا و سيکوزيته کم)واز نظر قدرت حلاليت ،شبيه حلال هاي مايع هستند.با توجه به اين خواص،سيالات فوق بحراني براي گستره وسيعي از مواد در خالص سازي،استخراج و تفکيک استفاده ميشوند.
در صنایع غذایی، شیمیایی... کاربرد وسیعی داره.
با تشکر از آقا مهدی
آیا شرکتهایی را می شناسید که در حال استفاده صنعتی از این تکنولوژی باشند ؟
سلام دوستان میدونین تفاوت کودمرغی تخم گذارومرغ گوشتی چیه ؟؟؟اگرچه بعضیها ازکودمرغی تخم گذار استفاده میکنن ومیگن مقدارآهک خاک رو کم میکنه وقدرت نفوذریشه درخاک بیشترمیشه امابه نظرمن کلسیم موجوددرآهک برعکس باعث تشکیل خاکدانه میشه ودرواقع این سدیمه که میتونه خاک رومتراکم کنه وازنفوذریشه درخاک جلوگیری کنه ...........میخوام بدونم نظرشماچیه؟
MehD1979
2012/3/06, 06:56 PM
سلام دوستان میدونین تفاوت کودمرغی تخم گذارومرغ گوشتی چیه ؟؟؟اگرچه بعضیها ازکودمرغی تخم گذار استفاده میکنن ومیگن مقدارآهک خاک رو کم میکنه وقدرت نفوذریشه درخاک بیشترمیشه امابه نظرمن کلسیم موجوددرآهک برعکس باعث تشکیل خاکدانه میشه ودرواقع این سدیمه که میتونه خاک رومتراکم کنه وازنفوذریشه درخاک جلوگیری کنه ...........میخوام بدونم نظرشماچیه؟
در گوشتی بعلت تفاوت در نوع تغذیه قویتر می باشد.
میشه بیشترتوضیح بدین هرجاخوندم کودمرغی تخم گذاروترجیح داده بودن امانمیدونم چرا؟؟
faride27
2012/3/08, 10:32 AM
88325
من مقاله در مورد اثر ضد باکتریایی مواد موثره گیاهان دارویی و اینکه کدوم گیاهان بیشترین اثر ضد باکتریایی دارد. با تشکر
سلام خدمت دوست گرامی
مقاله ای که در مورد اثرات باکتریایی تمام گیاهان اطلاعاتی داشته باشه وجود ندارد.اما مقالاتی هست که فقط در مورد یک یا چند گیاه اطلاعاتی در اختیار شما بزاره.یک مجموعه خلاصه مقالات برای شما میگذارم امیدوارم کمکتون کنه.بهتره دنبال مقالاتی که در مورد یک یا چند گیاه خاص و پرمصرفه بگردید.برای این کار در گوگل در قسمت جستجوی پیشرفته ساختار PDF رو انتخاب و عنوان مورد نظر رو هم تایپ کنید.مقالات کاملی رو در اختیارتون میزاره
nafise_3000
2012/3/11, 09:25 PM
درباره حنا و وسمه توضیح میخواستم
ممنون
معصومه دیوانعلی
2012/3/11, 10:21 PM
برام يه سوال پيش اومده اين سوال چه ربطي به گياهان دارويي داره؟
nafise_3000
2012/3/13, 07:37 PM
درباره حنا و وسمه توضیح میخواستم
ساختار شیمیایی و ....
معصومه دیوانعلی
2012/3/15, 10:11 PM
وسمة
http://www.iran-eng.com/image/fa/more.gif نشانه های اختصاری (http://www.iran-eng.com/signs-fa.html)
وسمة. [ وَ م َ / وَ س ِ م َ ] (ع اِ) حنای مجنون . ۞ (http://www.iran-eng.com/#) کتم . (منتهی الارب ) (ناظم الاطباء). خطر. (منتهی الارب ). گیاهی است برگش شبیه برگ مورْد و ساقش غیرمجوف و ثمرش به قدر فلفلی و بعد از رسیدن سیاه گردد و بدان ابرو و موی را خضاب کنند و در آن قوه ٔ محلله باشد، یا آن برگ نیل است . (منتهی الارب ) (آنندراج ). برگ نیل . (مهذب الاسماء). گیاهی که آن را رنگ و بشکول و خطر و کتم نیز گویند. (از ناظم الاطباء). برگ نیل ، و تیره از صفات ، و دود و زهر از تشبیهات اوست ، و با لفظ بستن و پیوستن و زدن و کشیدن به معنی مستعمل . (بهار عجم ) (آنندراج ). ورق نیل . (قاموس ) (جهانگیری ) (مهذب الاسماء). عظلم . (منتهی الارب ). رنگ سیاه است که زنان در ابرو کنند. (حاشیه ٔ فرهنگ اسدی ). رستنیی باشد که زنان آن را در آب جوشانند و ابرو را بدان رنگ کنند، و بعضی گفته اند برگ نیل است ، چه به عربی ورق النیل میگویند، و بعضی گویند نوعی از حنا است و آن را حنای سیاه میگویند، و جمعی گفته اند سنگی است که آن را به آب میسایند وبر ابرو میمالند سیاه می کند. (برهان ) ۞ (http://www.iran-eng.com/#) . ظاهراً وسمه و رنگ یک چیز باشد، وسمه برگ نساییده یا درشت کوفته ٔ آن برگ ، و رنگ نرم کوفته ٔ آن است . (یادداشت مرحوم دهخدا) : بباید دانست که اصل خضابها حنا و وسمه است و رسم چنان است که نخست حنا برنهند و یک ساعت صبر کنند و یا بیشتر، پس بشویند و وسمه برنهند و هم صبر کنند. (ذخیره ٔ خوارزمشاهی ). وسمه هندی باشد و کرمانی ، وسمه ٔ هندی رنگ سیاه طاوسی دهد و کرمانی رنگ سیاه فقط و یا با طاوسی کم رنگ ، وسمه ٔ هندی زودتر گیرد. (ذخیره ٔ خوارزمشاهی ).
گیاهی از تیره ٔ صلیبیان که دوساله است و ارتفاعش در حدودیک متر میشود، گلهایش زردرنگند و میوه اش خرجینک است . این گیاه بومی شمال آفریقا و اروپای جنوبی و مرکزی و آسیای غربی من جمله ایران است . در برگهای این گیاه ماده ٔ رنگ کننده ای وجود دارد که از آن ، جهت آرایش خانم ها [ رنگ کردن ابروها ] استفاده میکردند، ماده ٔ رنگی این گیاه رنگ سبز مایل به آبی تولید میکند. عسمه .نیل بری . عظلم . (فرهنگ فارسی معین ) : بوبکر صدیق خضاب به حنا و کتم کرد، و کتم وسمه باشد. (یواقیت العلوم ).
وسمه غیر کتم است . جوهری گوید: کَتَم گیاهی است که آن رابا وسمه ای مخلوط و با آن خضاب کنند. مؤلف در یادداشتی نویسند: به اغلب احتمالات کتم رنگ است که امروز نیز برای سیاه کردن موی به کار برند :
چون مرا با جلبان کار نباشد پس از این
رستم از وسمه و گلگونه و حنا وشخار.
معصومه دیوانعلی
2012/3/15, 10:13 PM
http://www.iran-eng.com/showthread.php/293451-حنــا-(Lawsonia-inermis)
به اين ادرس مراجعه كنيد...
"Pejman"
2012/3/16, 12:41 AM
برام يه سوال پيش اومده اين سوال چه ربطي به گياهان دارويي داره؟
وقتی بخواین گیاه دارویی بکارین بکارتون میاد
معصومه دیوانعلی
2012/3/16, 01:22 PM
وقتی بخواین گیاه دارویی بکارین بکارتون میاد
حق باشماست/ منتهي من از اين كود تا حالا استفاده نكردم/ و تا اونجا كه يادمه استادمون ميگفت اين كودمرغي استفاده نميه براي كشت گياهان دارويي / حالا نميدونم بايد استفاده بشه يا نه/ به اين خاطر گفتم چه ربطي داشت/؟
من رو هم در اين زمينه روشن كنيد كه استفاده ميشه يا نه/
استاد راهنما ي منم معرفي ميكنم تا بدونيد:
استاد راه نورد دانشگاه ازاد تنكابن
nafise_3000
2012/3/16, 02:24 PM
خانم دیوانعلی بابت مطلبتون ممنون ولی من توضیح جامع تری از حنا وسمه میخواستم ولی بازم ممنون
وسمة
http://www.iran-eng.com/image/fa/more.gif نشانه های اختصاری (http://www.iran-eng.com/signs-fa.html)
وسمة. [ وَ م َ / وَ س ِ م َ ] (ع اِ) حنای مجنون . ۞ (http://www.iran-eng.com/#) کتم . (منتهی الارب ) (ناظم الاطباء). خطر. (منتهی الارب ). گیاهی است برگش شبیه برگ مورْد و ساقش غیرمجوف و ثمرش به قدر فلفلی و بعد از رسیدن سیاه گردد و بدان ابرو و موی را خضاب کنند و در آن قوه ٔ محلله باشد، یا آن برگ نیل است . (منتهی الارب ) (آنندراج ). برگ نیل . (مهذب الاسماء). گیاهی که آن را رنگ و بشکول و خطر و کتم نیز گویند. (از ناظم الاطباء). برگ نیل ، و تیره از صفات ، و دود و زهر از تشبیهات اوست ، و با لفظ بستن و پیوستن و زدن و کشیدن به معنی مستعمل . (بهار عجم ) (آنندراج ). ورق نیل . (قاموس ) (جهانگیری ) (مهذب الاسماء). عظلم . (منتهی الارب ). رنگ سیاه است که زنان در ابرو کنند. (حاشیه ٔ فرهنگ اسدی ). رستنیی باشد که زنان آن را در آب جوشانند و ابرو را بدان رنگ کنند، و بعضی گفته اند برگ نیل است ، چه به عربی ورق النیل میگویند، و بعضی گویند نوعی از حنا است و آن را حنای سیاه میگویند، و جمعی گفته اند سنگی است که آن را به آب میسایند وبر ابرو میمالند سیاه می کند. (برهان ) ۞ (http://www.iran-eng.com/#) . ظاهراً وسمه و رنگ یک چیز باشد، وسمه برگ نساییده یا درشت کوفته ٔ آن برگ ، و رنگ نرم کوفته ٔ آن است . (یادداشت مرحوم دهخدا) : بباید دانست که اصل خضابها حنا و وسمه است و رسم چنان است که نخست حنا برنهند و یک ساعت صبر کنند و یا بیشتر، پس بشویند و وسمه برنهند و هم صبر کنند. (ذخیره ٔ خوارزمشاهی ). وسمه هندی باشد و کرمانی ، وسمه ٔ هندی رنگ سیاه طاوسی دهد و کرمانی رنگ سیاه فقط و یا با طاوسی کم رنگ ، وسمه ٔ هندی زودتر گیرد. (ذخیره ٔ خوارزمشاهی ).
گیاهی از تیره ٔ صلیبیان که دوساله است و ارتفاعش در حدودیک متر میشود، گلهایش زردرنگند و میوه اش خرجینک است . این گیاه بومی شمال آفریقا و اروپای جنوبی و مرکزی و آسیای غربی من جمله ایران است . در برگهای این گیاه ماده ٔ رنگ کننده ای وجود دارد که از آن ، جهت آرایش خانم ها [ رنگ کردن ابروها ] استفاده میکردند، ماده ٔ رنگی این گیاه رنگ سبز مایل به آبی تولید میکند. عسمه .نیل بری . عظلم . (فرهنگ فارسی معین ) : بوبکر صدیق خضاب به حنا و کتم کرد، و کتم وسمه باشد. (یواقیت العلوم ).
وسمه غیر کتم است . جوهری گوید: کَتَم گیاهی است که آن رابا وسمه ای مخلوط و با آن خضاب کنند. مؤلف در یادداشتی نویسند: به اغلب احتمالات کتم رنگ است که امروز نیز برای سیاه کردن موی به کار برند :
چون مرا با جلبان کار نباشد پس از این
رستم از وسمه و گلگونه و حنا وشخار.
خانم دیوانعلی بابت مطلبتون ممنون ولی من توضیح جامع تری از حنا وسمه میخواستم ولی بازم ممنون
معصومه دیوانعلی
2012/3/16, 02:32 PM
يه ادرس براتون فرستادم ببينيد به دردتون ميخوره نبود بگو برات بگردم/خواهش ميكنم
"Pejman"
2012/3/16, 03:30 PM
حق باشماست/ منتهي من از اين كود تا حالا استفاده نكردم/ و تا اونجا كه يادمه استادمون ميگفت اين كودمرغي استفاده نميه براي كشت گياهان دارويي / حالا نميدونم بايد استفاده بشه يا نه/ به اين خاطر گفتم چه ربطي داشت/؟
من رو هم در اين زمينه روشن كنيد كه استفاده ميشه يا نه/
استاد راهنما ي منم معرفي ميكنم تا بدونيد:
استاد راه نورد دانشگاه ازاد تنكابن
حتما در شرایط خاصی بوده که گفتن استفاده نمیشه
ببینین کود مرغی بخاطر زیاد بودن ازتش باعث میشه که گیاه به رشد رویشی خودش ادامه بده و دیر تر و دیر از زمان موعدش به بذر بره و روی کیفیت اسانس اثر نامطلوب بزاره... زیاد باشه کلا باعث گیاهسوزی میشه. اما کود مرغی یکی از بهترین و غنی ترین کودهایی هست که میشه به گیاهان دارویی داد. چون خیلی بستر خاک گرم میشه استادتون حتما در مورد خاصی گفتن. مثلا سنبل الطیب که از ریشه های اون استفاده می کنیم.... اگر کود مرغی به این گیاه بدیم یعنی خودمون ریشه های اونو داغوووون کردییییم........ ! چون بستر خاک خیلی خیلی گرم میشه و روی اسید والرینیک و والرین اثر نامطلوبی میزاره و باعث کاهش مواد و تجزیه شدن اونها میشه.... امیدوارم تونسته باشم مطلب رو برسونم. :gol:
سلام
از تفاله گیاهانی که ازشون عرقیات گرفته شده مثلا تفاله گل محمدی میشه در کشت هم ازشون استفاده کرد...
شرایط خاصی براش استفاده شون هست؟
"Pejman"
2012/3/16, 06:15 PM
سلام
از تفاله گیاهانی که ازشون عرقیات گرفته شده مثلا تفاله گل محمدی میشه در کشت هم ازشون استفاده کرد...
شرایط خاصی براش استفاده شون هست؟
این اگه بتونی پیدا کنی خیلی خوبه...
فصلنامه پژوهش و سازندگي ، سال نوزدهم، شماره 2 (پياپي 72)
عنوان:
بررسي تركيبات شيميايي تفاله گلاب گيري و امكان سيلو كردن آن با استفاده از مواد افزودني
نويسنده(گان):
حسن فضائلي ، مجتبي زاهدي فر ، حسين نوروزيان . سيدمرتضي علوي
ببینین اکثر تفاله های گیاهی برای گیاه ثانوی ما آللوپاتی ایجاد کنه و باعث افزایش رطوبت بیش از حد بستر کشت و در نتیجه قارچ بشه مناسب نیست.... ضدعفونی تفاله این گیاه فکر کنم مشکل خاصی رو ایجاد نمیکنه فقط مقاله بالایی رو اگر بتونین پیدا کنین دقیقتر و بهتر هست. ;)
این اگه بتونی پیدا کنی خیلی خوبه...
فصلنامه پژوهش و سازندگي ، سال نوزدهم، شماره 2 (پياپي 72)
عنوان:
بررسي تركيبات شيميايي تفاله گلاب گيري و امكان سيلو كردن آن با استفاده از مواد افزودني
نويسنده(گان):
حسن فضائلي ، مجتبي زاهدي فر ، حسين نوروزيان . سيدمرتضي علوي
ببینین اکثر تفاله های گیاهی برای گیاه ثانوی ما آللوپاتی ایجاد کنه و باعث افزایش رطوبت بیش از حد بستر کشت و در نتیجه قارچ بشه مناسب نیست.... ضدعفونی تفاله این گیاه فکر کنم مشکل خاصی رو ایجاد نمیکنه فقط مقاله بالایی رو اگر بتونین پیدا کنین دقیقتر و بهتر هست. ;)
http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/56013857210.pdf
ممنون از کمک و راهنمایتون
لینک مقاله
ولی من نفهمیدم هدف سیلو کردنشون چی بود؟
فقط عناصر و... را تعیین کرده و روی کشت گیاهی بررسی نشده
:confused:
"Pejman"
2012/3/16, 07:49 PM
http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/56013857210.pdf
ممنون از کمک و راهنمایتون
لینک مقاله
ولی من نفهمیدم هدف سیلو کردنشون چی بود؟
فقط عناصر و... را تعیین کرده و روی کشت گیاهی بررسی نشده
:confused:
هدفش خوشخوراک شدن برای دام بوده.... مثلا برای کشت هیدروپونیک شاید بشه استفاده کرد اما خیلی مقرون به صرفه نیست فکر کنم.... مورچه چیه که کله پاچش چی باشه :D
بله درسته متوجه شدم که هدف این طرح استفاده برای خوراک دام شدن هست....
در مورد کشت هیدروپونیک و استفاده از آن به عنوان سوبسترا نمیدونم...... ولی در کشت ارگانیک از این مواد زیاد استفاده می شود.... حتی از تفاله شیرین بیان در کشت سبزی ها استفاده می شود....
در مورد به صرفه بودن ان ..... در مناطقی مثل میمند یا کاشان که این مواد زیاد ایجاد می شود به نظرم ارزش بررسی کردن را داره که آیا این مواد برای گیاه مفید هستند یا نه
در میمند از تفاله ها برای کشت سبزیجات یا گیاهان دارویی استفاده می شود..... و در باغات انگور هم نیز استفاده شده.... البته بدون اینکه بدونن ارزش داره یا نه.... فقط همین طوری اضافه کردن!!
در کشت نعنا فلفلی که خودم داشتم هم اصرار داشتند که از این تفاله ها استفاده کنم ولی عیبش این بود که باید ریز می شد
دیگه بدتر از فاضلاب و لجن که نیست
http://ejgcst.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-99-3&slc_lang=fa&sid=1&sw=لجن
http://ejgcst.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-335-4&slc_lang=fa&sid=1&sw=لجن
http://ejgcst.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-152-2&slc_lang=fa&sid=1&sw=لجن
http://ejgcst.iut.ac.ir/browse.php?a_id=281&sid=1&slc_lang=fa
http://jbes.uludag.edu.tr/PDFDOSYALAR/15/mak08.pdf
خشایار واقعی
2012/3/31, 07:41 PM
سلام
منبع اطلاعاتی راجع به تقسیم بندی گیاهان دارویی به لحاظ موقعیت جغرافیایی نیاز دارم.
از دوستان پیشاپیش کمال تشکر را دارم.:smile:
"Pejman"
2012/3/31, 08:57 PM
سلام
منبع اطلاعاتی راجع به تقسیم بندی گیاهان دارویی به لحاظ موقعیت جغرافیایی نیاز دارم.
از دوستان پیشاپیش کمال تشکر را دارم.:smile:
سلام دوست عزیزم. میشه دقیقتر بگین؟
مثلا یک گیاه دارویی در کدام مناطق ایران کشت میشه؟ منظورتون اینه ؟ اگر منظورتون همین مورد باشه این کتاب بکارتون میاد:
کاشت, داشت و برداشت گیاهان دارویی: راهنمای کاربردی پرورش 40 گیاه دارویی مهم در ایران
http://vista.ir/include/books/images/509568.jpg
نویسنده :
یزدانی - داراب
شهنازی - سحر
سیفی - حامد
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۳/۱۰/۲۷
رده دیویی : ۶۱۵.۳۲۱۰۹۵۵
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۱۷۸
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : RS۱۸۰/فلا۹ی۴
نوبت چاپ : ۱
شماره مجلد : ۱
تیراژ : ۳۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۴۷۹-۰۱۰-۳
این کتاب راهنما شامل پرورش 40 دارو گیاهی است که طی آن خصوصیات گیاه, مناطقی که گیاه باید در آن کشت شود. زمان و مکان کاشت گیاه و نحوه آبیاری گیاه و نیز خواص درمانی گیاهان, تشریح شده است.
azam20
2012/4/04, 10:34 PM
با سلام خدمت دوستان گل
عزیزان اطلاعاتی در مورد حنا و وسمه می خواستم .در مورد ساختار و اطلاعات حنا و وسمه:biggrin:
tazkare
2012/4/20, 03:26 PM
سلام
من یه 300 متر زمین دارم تو ییلاق آیا میشه اینو کاشت؟یا باید گرمتر باشه؟
میزان بازدهی چقدره؟آیا واقعا فقط قلمه باید داشت؟اونوقت برای کشت زیاد چه باید کرد؟
کی برداشت میشه؟ چه کسی میخره؟ و ......
متشکرم
"Pejman"
2012/4/21, 12:39 AM
سلام
من یه 300 متر زمین دارم تو ییلاق آیا میشه به لیمو کاشت؟یا باید گرمتر باشه؟
میزان بازدهی چقدره؟آیا واقعا فقط قلمه باید داشت؟اونوقت برای کشت زیاد چه باید کرد؟
کی برداشت میشه؟ چه کسی میخره؟ و ......
متشکرم
دمای هوا بیشتر از 20 درجه باشه و سرما اصلا نبینه... برای کشت زیاد هم بهترین و مقرون به صرفه ترین کار قلمه هست.... تابستان.... اوایل تابستان میشه برداشتش کرد. البته بستگی به منطقتون داره... منظورتون از ییلاق سمت شیرگاه و پل سفید و اونوراست ؟! اگر اون سمت باشه اصلا در فضای معمولی فکرشم نکنین.... ;)
دختری از شمال
2012/4/23, 05:36 PM
سلام
دنبال چند تا مقاله انگلیسی جدید در مورد گیاهان دارویی و خواص شوید برای پایان نامم هستم
اگه کمکم کنید خیلی ممنون میشم :gol:
banoo12
2012/4/24, 08:16 AM
سلام و خسته نباشید . امکانش هست راجع به گیاه ماریتیغال اگه کسی از دوستان مطلبی داره کمکم کنه؟
"Pejman"
2012/4/24, 09:23 AM
سلام
دنبال چند تا مقاله انگلیسی جدید در مورد گیاهان دارویی و خواص شوید برای پایان نامم هستم
اگه کمکم کنید خیلی ممنون میشم :gol:
سلام. من 13 تا مقاله گرفتم. امیدوارم بدردتون بخوره. بعضیاشون البته قدیمین.... بعضیاشونم جدید... ساینس دایرکت هستند همش :gol: