PDA

برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : تاپیک سوالات قدرتی

صفحه ها : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

mathical
2010/12/14, 06:01 PM
ایا میشه بوسیله شنت کردن جریان 2000 امپری اندازه گرفت..اگه dc یا ac باشه فرقی میکنه یا نه:)

m.mahyane
2010/12/14, 08:45 PM
سلام دوست عزیز یه کتاب از مهندس سجادی استاد دانشگاه نی ریز است که آموزش آخرین ورژن همین نرم افزاره می تونی از اونم استفاده کنی من کتابو دیدم کتاب کاملی بود
موفق باشی

Amarok
2010/12/15, 12:50 AM
سلام به دوستان

کسی هست که با متلب تحت لینوکس (یونیکس) کار کردم باشه؟

بامتلب تحت ویندوز خیلی فرق داره؟

mehdi_ahmadii
2010/12/15, 02:02 PM
سلام دوستان
من شبیه سازی مطلب یک ***** اکتیو قدرت(active power efilter) رو روی یک شبکه 3فاز میخوام اگه
m-file
هم داشته باشه که چه بهتر
لطفا کمکم کرده و به ای میلم بفرستید
mehdi2000ahmadi@yahoo.com

Behzad nejati
2010/12/15, 02:07 PM
ایا میشه بوسیله شنت کردن جریان 2000 امپری اندازه گرفت..اگه dc یا ac باشه فرقی میکنه یا نه:)
به وسیله ی شنت کردن چه المان هایی می خوای این کار رو بکنی بیشتر توضیح بده تا کمکت کنم

11822
2010/12/17, 10:15 AM
سلام بر دوستان من نیاز به جزوه ی ماشین های الکتریکی1و2دانشگاه شریف دارم لطفاکمکم کنید انشاالله بتونم جبران کنم

eee.eee99
2010/12/17, 01:41 PM
دوستان باید برنامه ای بنویسم تو متلب که یک تابع دلخواه رو از کاربر بگیره
کمکم کنید:((

هساره
2010/12/18, 12:50 PM
دوستان باید برنامه ای بنویسم تو متلب که یک تابع دلخواه رو از کاربر بگیره
کمکم کنید:((

بیشتر توضیح بده . بگیره چه عملیاتی انجام بده ؟ اینجا زیاد هستن متلب بلد باشن . دقیق بگو کمکت کنن.......

eee.eee99
2010/12/18, 05:52 PM
بیشتر توضیح بده . بگیره چه عملیاتی انجام بده ؟ اینجا زیاد هستن متلب بلد باشن . دقیق بگو کمکت کنن.......

دوست خوبم میخام تو فضای حالت یکسری محاسبات رو انجام بدم (مثل پیدا کردن x ها از روی dX / dt)
اما یک تابع moshakhkhas ندارم بلکه باید یک برنامه ی بنویسم که این تابع tavasote کاربر بصورت دلخواه تعیین بشه...
مشکل من این هست که من همیشه تابع رو از اول moshakhas میکردم،یعنی الان نمیدونم چطور ی برنامه بنویسم که این تابع رو مثله ی متغیر از کاربر بگیره !!!

negarineh
2010/12/18, 10:25 PM
سلام
ممنون از سایت خوب شما
من رشته ام کامپیوتره و حدود دوسال پیش برای درس آزالکتریکی با circuit maker کار کردم
الان برای الکترونیکی دوباره لازمش دارم ولی یک سری نکات راجع بهش فراموشم شده

مثلا یک المانی بود که روش OHMS نوشته بود وبرای اندازه گیری مقاومت وولتاژ و جریان کاربرد داشت اما توی منوی اصلی نیست ونمی دونم به چه اسمی باید سرچش کنم خود OHMS رو میزنم ولی یک چیز دیگه میاد

ودیگه اینکه برای اندازه گیری جریان و ولتاژ تونن به ترتیب مدار رو اتصال کوتاه و باز می کردیم دیگه درسته؟

میگم ببخشید اگرسوالاتم ابتداییه هم مطلب فراموشم شده هم به جزوه هام دسترسی ندارم
کمکم کنید ممنون میشم.

sh85
2010/12/21, 06:08 AM
دوست خوبم میخام تو فضای حالت یکسری محاسبات رو انجام بدم (مثل پیدا کردن x ها از روی dX / dt)
اما یک تابع moshakhkhas ندارم بلکه باید یک برنامه ی بنویسم که این تابع tavasote کاربر بصورت دلخواه تعیین بشه...
مشکل من این هست که من همیشه تابع رو از اول moshakhas میکردم،یعنی الان نمیدونم چطور ی برنامه بنویسم که این تابع رو مثله ی متغیر از کاربر بگیره !!!
سلام دوست عزیز من بازم متوجه سوالتون نشدم !
می شه دقیقا صورت سوال را بنویسید (همونی که استاد داده )
موفق باشید

سلام
ممنون از سایت خوب شما
من رشته ام کامپیوتره و حدود دوسال پیش برای درس آزالکتریکی با circuit maker کار کردم
الان برای الکترونیکی دوباره لازمش دارم ولی یک سری نکات راجع بهش فراموشم شده

مثلا یک المانی بود که روش OHMS نوشته بود وبرای اندازه گیری مقاومت وولتاژ و جریان کاربرد داشت اما توی منوی اصلی نیست ونمی دونم به چه اسمی باید سرچش کنم خود OHMS رو میزنم ولی یک چیز دیگه میاد

ودیگه اینکه برای اندازه گیری جریان و ولتاژ تونن به ترتیب مدار رو اتصال کوتاه و باز می کردیم دیگه درسته؟

میگم ببخشید اگرسوالاتم ابتداییه هم مطلب فراموشم شده هم به جزوه هام دسترسی ندارم
کمکم کنید ممنون میشم.

این (http://www.engr.siu.edu/staff2/spezia/Web304A/Labs/PSTUT.pdf)یه آموزش خلاصه برنامه هست انشالله که مفید باشه

مهدی نیک
2010/12/21, 11:30 AM
من در این پروژه عایقی برای جاذبه زمین لازم دارم تا پروژه کامل شود

eee.eee99
2010/12/22, 11:02 AM
[QUOTE=sh85;2986748]سلام دوست عزیز من بازم متوجه سوالتون نشدم !
موفق باشید
واقعن ممنونم که جواب دادید
x(dot)=f(x)+h(u)
برنامه یی که
barname yi ke X moadele ro hal kone va X haro bede
va albate X bordar hast
خیلی ازتون ممنونم

sh85
2010/12/22, 11:38 AM
[QUOTE=sh85;2986748]سلام دوست عزیز من بازم متوجه سوالتون نشدم !
موفق باشید
واقعن ممنونم که جواب دادید
x(dot)=f(x)+h(u)
برنامه یی که
barname yi ke X moadele ro hal kone va X haro bede
va albate X bordar hast
خیلی ازتون ممنونم

خواهش می کنم
ببنید بازم ناقصه !
1)تابع fو h چه توابعی هستن ؟
2)متغیر u چی هست (اگر بازه هست مقدارش اگر عدد هست اندازش و ..)
3) x(dot چه تابعی هست ؟
4) آیا هدف ما بدست آوردن بردار x هست ؟ محدودیتی داره این بردار ؟

eee.eee99
2010/12/22, 12:34 PM
ببخشید که دارم پینگلیش جواب میدم تو فارسی قاطی شد
F tabeyi bar hasabe x
h tabeyi bar hasabe u
xdot moshtaggate man hast
masale marbute be fazaye halat.ke x ha halat haye mast.u vurudie mane ke khodesh yek motaghayyere dige mahsub mishe
man mikham halat haye x ro az ruye xdot ha peida konam

eee.eee99
2010/12/22, 12:37 PM
مشکل اصلی من این هست که چطور میتونم یک تابع رو از کاربر بگیرم
چطور میتونم برا مطلب تعریف کنم که این tabeyi که کاربر وارد میکنه مثلان تابع
f hast?

sh85
2010/12/22, 12:40 PM
F tabeyi bar hasabe x
h tabeyi bar hasabe u
masale marbute be fazaye halat.ke x ha halat haye mast.u vurudie mane ke khodesh yek motaghayyere dige mahsub mishe
خواهش می کنم مشکلی نیست
ببینید من می دونم تابع هستن
ولی چه عملیاتی روی متغیر هاشون انجام می دن ؟!
شما باید همه متغیر ها را در برنامه تعریف کنید (لااقل تا اونجایی که سواد من می گه ! )
مثلا من بگم
y (x)=2
خوب متلب از کجا بفهمه که y چه عملیاتی را انجام می ده روی x
قبلش مثلا باید تعریف کنم
y(x)=x+2
!

sh85
2010/12/22, 12:40 PM
F tabeyi bar hasabe x
h tabeyi bar hasabe u
خواهش می کنم مشکلی نیست
ببینید من می دونم تابع هستن
ولی چه عملیاتی روی متغیر هاشون انجام می دن ؟!
شما باید همه متغیر ها را در برنامه تعریف کنید (لااقل تا اونجایی که سواد من می گه ! )
مثلا من بگم
y (x)=2
خوب متلب از کجا بفهمه که y چه عملیاتی را انجام می ده روی x
قبلش مثلا باید تعریف کنم
y(x)=x+2
!

eee.eee99
2010/12/22, 01:24 PM
خیلی خیلی ممنون که دارد جواب میدید
مشکل من هم همونه
چون f و hرو کاربر تعریف خواهد کرد معلوم نیست چین !!!!
ممکن هست سینوسی باشن یا چند جملایی !!!!هر چی!!!

eee.eee99
2010/12/22, 01:31 PM
مشکل من هم همونه

sh85
2010/12/22, 01:33 PM
مشکل من هم همونه
آهان الان فهمدیم سوالتون چی هست :)
دستور مشتق گیری عددی می دونم diff هست
برای تابع را نمی دونم
سعی می کنم توی هلپ متلب بگردم براتون پیدا کنم
تا کی وقت دارین؟

eee.eee99
2010/12/22, 01:43 PM
نمیدونم چطور ازتون تشکر کنم که دارین جواب میدین خدا خیرتون بده
diff?
age betunam bara matlab tarif konam ke tabe F va h ro az karbar begir va bezar tu xdot,bagiasho mitunam ba estefade az ode45 hal konam.
تنها مشکلم تعریفh و f
شنبه
یعنی من توی این ۳ سال کارشناسی با همچین مساله یی مواجه نشدم!!!
ازتون سپاسگزارم

sh85
2010/12/22, 02:02 PM
diff?
age betunam bara matlab tarif konam ke tabe F va h ro az karbar begir va bezar tu xdot,bagiasho mitunam ba estefade az ode45 hal konam.
تنها مشکلم تعریفh و f
شنبه
ازتون سپاسگزارم

فکر کنم واسه این کار نیاز به تعریف m فایل دارین (البته مطمئن نیستم )
من سعی می کنم روش فکر کنم
البته یه کار هم می تونید بکنید که حرفه ای نیست
اونم این که خودتون یه تابع بزارید برای f , h و بعد برنامه را بنویسید (البته نه این که بیان مثلا سینوس تعریف کنید خودتون هم دستی بگید مشتقش کسینوس می شه ) که مشتق حساب کنه
و اونقت هر کس خواست به صورت دستی f , h و مابقی ورودی ها را تغییر بده
بله diff()
برای مشتق گیری عدی هست البته
می تونم بپرسم منظورتون از ode45 چیه ؟
می تونید برنامه را با دوتابع فرضی بنویسید و بزارید تا ببینم چه کار می خواید بکنید (f وh را خودتون دستی بزارید )
البته من متاسفانه تا دوشنبه برنامم کامل پره اصلا خونه نیستم ولی به هر حال شاید تا فردا فکری به ذهنم رسید
موفق باشید

همیشه بهار
2010/12/22, 02:55 PM
با سلام خدمت شما همراهان گرامی;
اگه کسی نرم افزار HSpice رو داره لطفا بذاره

همیشه بهار
2010/12/22, 02:58 PM
:que:یه سوالی داشتم در HSpice ::)
فایل Netlist رو باید در کجا نوشت؟

hosseinassar
2010/12/22, 03:29 PM
diff?
تنها مشکلم تعریفh و f
شنبه
ازتون سپاسگزارم

با دستور sync آشنایی دارید؟
با این دستور دیگه لازم نیست توابع رو از قبل تعریف کنید
برای موقعی که نمی دونیم چه توابعی از ورودی دریافت می کنیم خیلی کمک می کنه
متاسفانه این قسمت از تولباکس مطلب روی سیستم من نصب نمیشه(به دلیل 64 بیت بودن ویندوز)
وگرنه بیشتر می تونستم کمک کنم

hosein..mec84
2010/12/23, 09:27 AM
میخوام یک لوله به طول یک متر و قطر 1cmرو که آب درون جریان داره رو گرم کنم تاآب جوش بیاد

Behzad nejati
2010/12/23, 12:28 PM
کی میتونه برای طراحی ترانس کمکم کنه
میخوام یک لوله به طول یک متر و قطر 1cmرو که آب درون جریان داره رو گرم کنم تاآب جوش بیاد
این کاری که شما میخوای انجام بدی نه طراحی است و نه ربطی به ترانس داره که شما تو قسمت موضوع نوشتین
این کاری که شما میخوای انجام بدی انتخاب المنت مناسب برای گرم کردن لوله هست که نوع المنت بستگی به دمایی داره که مد نظر شماست و مدت زمانی که دوست دارین به اون دما برسین این المنتی که من مشخصاتش رو براتون میگذارم میتونه دمای این حجم از اب رو تو مدت نسبتا کوتاهی به بیش ازش100 درجه برسونه که نقطه جوش اب هست
R=اهم40
P=1210w
V=220v

amirhm
2010/12/23, 03:24 PM

البته برای محاسبه دقیق نیاز به دبی آب هم هست.

amirhm
2010/12/24, 12:21 AM
من در این پروژه عایقی برای جاذبه زمین لازم دارم تا پروژه کامل شود

اگر امکان دارد در مورد این عایق بیشتر توضیح دهید .میدانید یه مقدار شبیه داستانهای علمی تخیلیست اگر این عایق ساخته شود نه فقط مشکل برق که مشکل سفر های بین شهری و بین سیاره ای هم حل خواهد شد !

alirezazadeh
2010/12/24, 11:06 AM
فایده توان راکتیو در مدار های فدرت چیه؟

mohammad-iee
2010/12/25, 12:45 PM
با سلام
نمی دونم منظورت از فایده یعنی چی ! ولی همانطور که توان اکتیو منجر به انجام یه کار خاصی تو یه مدار میشه توان راکتیو هم یه فعالیتی رو تو مدار انجام میده ، بطور مثال یه موتور سه فاز یا تکفاز رو درنظر بگیر همانطوری که می دونی اگه این موتور القایی باشه توان خروجی به صورت توان راکتیو (که میتونه سلفی یا خازنی باشه) ظاهر میشه ، تو تمام مداراتی که با سلف و خازن سرو کار دارن توان بصورت راکتیو یا ترکیبی از اکتیو و راکتیو و البته مفیده !

amintahghighi
2010/12/25, 05:50 PM
با سلام
یک پروژه مطلب دارم برای شبکه 24 باسه پخش بار به روش گوس سایدل اگر کسی دستورات مطلب در مورد سیستم های قدرت رو داره بی زحمت تو تاپیک بذاره.
سیمیولینک هم داشته باشه که خیلی عالیه.
موید باشید.

Elfy
2010/12/26, 07:36 AM
با سلام خدمت همه ی مدیران عزیز و تشکر خدمت همشون که وقت گران بهاشون رو صرف این فروم میکنن و به دیگران کمک میکنن خدا اجرتون بده;);)
بنده این ترم یه پروژه برداشتم در مورد درس الکترونیک صنعتی استاد به من گفت چند مدار که در رابطه با الکترونیک قدرت باشه تحلیلش کن بیار بنده 10 مدار ساده که توش تریستور تریاک و از این چیزا به کار رفته مثلا یک یکسو کننده یا مدار کنترل دور یه موتور از این چیزا که خیلی پیچیده نباشه میخوام. کسی این جا میتونه به من کمک کنه سایتی مطلبی چیزی؟

بعد یه درخواست دیگه که داشتم این هست که من میخوام چند مدار را با یه نرم افزار ساده بکشم و بعد پرینتش کنم تو کاغط a4 من الان با paint خود ویندوز میکشم ایا برنامه ای هست که کار باهاش هم آسون باشه و راحت بشه باهاش چند مقاومت دیود رو سر هم کرد بشه یه مدار شیک اگه هست لطفا اسمش رو بگین (میدونم که هست اما یه چیز ساده میخوام که بشه با این اینترنت دیزلی دانلودش کرد)

خیلای خیلی ممنونم اگر امکانش هست یه خورده سریع مرا یاری کنید اخه تا آخر هفته باید بدم تحویل:)

BIGHAM
2010/12/26, 08:58 AM
فایده توان راکتیو در مدار های فدرت چیه؟
چون نوشتن فرمول و کشیدن بردار در اینجا ممکن نیست عکسش رو آپلود کردم.
http://up.iranblog.com/images/fk0mdr59iid1u91kow6r.jpg

رابطه نوشته شده در سطر اول از لحاظ برداری می باشد و از نظر عددی مجموع مقادیر توان دوم P و Q برابر S خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به اینجا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B6%D8%B1%DB%8C%D8%A8_%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86) مراجعه کنید.

nazliii
2010/12/26, 10:27 AM
با سلام
یک پروژه مطلب دارم برای شبکه 24 باسه پخش بار به روش گوس سایدل اگر کسی دستورات مطلب در مورد سیستم های قدرت رو داره بی زحمت تو تاپیک بذاره.
سیمیولینک هم داشته باشه که خیلی عالیه.
موید باشید.
دوستای من که ارشد قدرتن میگن پروه های مربوط به پخش بار سختن و خیلی کم به نتیجه میرسن.
اگه ممکنه موضوعتو عوض کن.
اگه کسیم داشته باشه بعیده بده بهت.این موضوع تاپه و هر کی داشته باشه مقالش میکنه فکر نکنم بزاره تو سایت

alirezazadeh
2010/12/26, 11:38 AM
سلام.

من یه بار از استادمون شنیدم که می گفت معمولا این اجسام کروی شکل جا هایی که خطوط از روی جاده یا بزرگراه و ... عبور می کنند مورد استفاده قرار می گیره و راهنما و هشداری برای نقشه برداری با هلیکوپتر و ... هستش

alirezazadeh
2010/12/26, 11:42 AM
مرسی جناب
منظور من این هستش که ایا این توان رکتیو برای ما کار مفیدی انجام میده یا نه اصلا اشکالی داره اگه نباشه!!!

BIGHAM
2010/12/26, 11:57 AM
مرسی جناب
منظور من این هستش که ایا این توان رکتیو برای ما کار مفیدی انجام میده یا نه اصلا اشکالی داره اگه نباشه!!!
ما تعیین نمی کنیم که باشه یا نه. این بار مصرف کننده هست که مشخص می کنه. بسته به این که اهمی، سلفی ... باشه. ببینید به زبان ساده وقتی درباره تولید صحبت می کنیم P توان میده به شبکه و Q توان رو می کشه . از اونطرف در مصرف کننده P از شبکه توان می کشه و Q به شبکه توان میده.

BIGHAM
2010/12/26, 11:59 AM
سلام.

من یه بار از استادمون شنیدم که می گفت معمولا این اجسام کروی شکل جا هایی که خطوط از روی جاده یا بزرگراه و ... عبور می کنند مورد استفاده قرار می گیره و راهنما و هشداری برای نقشه برداری با هلیکوپتر و ... هستش
دوست عزیز وقتی می خواهید به یک سوال خاص پاسخ بدید لطفا گزینه پاسخ با نقل قول رو انتخاب کنید تا معلوم بشه به کدوم ارسال جواب میدهید.:smile::gol:

3tare_87
2010/12/26, 12:41 PM
یه سوال داشتم خیلی ضروریه
میخوام بدونم چطور تابع دلتا(ضربه) تو مطلب مینویسند.صورت سوالم اینه.
y[n]-1/4y[n-1]=x[n-1]

x[n]=δ[n]

ابوطالب نوروزی
2010/12/26, 03:54 PM
[QUOTE=alirezazadeh;3004929]مرسی جناب
منظور من این هستش که ایا این توان رکتیو برای ما کار مفیدی انجام میده یا نه اصلا اشکالی داره اگه نباشه!!![/QUOTE

شک نکن پسر!!!
توان reactive هیچ کار فیزیکی مفیدی برای ما انجام نمیدهد
ولی وجودشون برامون مهمه!
مثلا در مدارهای LC سلف توان reactive تولید و خازن مصرفش میکنه
البته این فقط در مورد محاسبات فازوری درسته

amirhm
2010/12/26, 04:47 PM
مرسی جناب

در یک الکتروموتور نمی توان بدون توان راکتیو نیروی الکتروموتوری ایجاد نمود .

amintahghighi
2010/12/26, 06:12 PM
با سلام
باتشکر از شما دوست عزیز بابت حسن توجهتان.
احتمالا شما منظور منو بد متوجه شدین. این پروژه کارشناسی من نیست. پروژه پایان ترم درس بررسی سیستم های قدرت1 منه.
پخش بار به روش گوس سایدل در شبکه 14 باسه. فایل WORD را هم ضمیمه کردم جهت اطلاعات بیشتر.
در نرم افزار مطلب
موید باشید

mehdi3f
2010/12/26, 06:17 PM
سلام به بچه هاي عزيز

ممنون ميشم اگه چند تا نقشه برق كشي ساختمان يا بيمارستان كه با اين نرم افزار كشيده شده رو برام بذاريد

يا علي

eee.eee99
2010/12/26, 08:03 PM
delta ro ba
dirac(x)
moshakhas mikonan tu matlab

hosseinassar
2010/12/26, 10:01 PM
با سلام خدمت همه ی مدیران عزیز و تشکر خدمت همشون که وقت گران بهاشون رو صرف این فروم میکنن و به دیگران کمک میکنن خدا اجرتون بده;);)
بنده این ترم یه پروژه برداشتم در مورد درس الکترونیک صنعتی استاد به من گفت چند مدار که در رابطه با الکترونیک قدرت باشه تحلیلش کن بیار بنده 10 مدار ساده که توش تریستور تریاک و از این چیزا به کار رفته مثلا یک یکسو کننده یا مدار کنترل دور یه موتور از این چیزا که خیلی پیچیده نباشه میخوام. کسی این جا میتونه به من کمک کنه سایتی مطلبی چیزی؟

بعد یه درخواست دیگه که داشتم این هست که من میخوام چند مدار را با یه نرم افزار ساده بکشم و بعد پرینتش کنم تو کاغط a4 من الان با paint خود ویندوز میکشم ایا برنامه ای هست که کار باهاش هم آسون باشه و راحت بشه باهاش چند مقاومت دیود رو سر هم کرد بشه یه مدار شیک اگه هست لطفا اسمش رو بگین (میدونم که هست اما یه چیز ساده میخوام که بشه با این اینترنت دیزلی دانلودش کرد)

خیلای خیلی ممنونم اگر امکانش هست یه خورده سریع مرا یاری کنید اخه تا آخر هفته باید بدم تحویل:)

برای کشیدن نقشه های الکترونیکی برنامه زیاده
مثل pspice وewb و....
در قسمت نرم افزار ها می تونید پیدا کنید

Elfy
2010/12/26, 11:42 PM
برای کشیدن نقشه های الکترونیکی برنامه زیاده
مثل pspice وewb و....
در قسمت نرم افزار ها می تونید پیدا کنید
در مورد سوال اولم منو راهنمایی نمیکنید ؟

مسعود 2229
2010/12/27, 07:26 PM
سلام اگه می خواهی جزوه آقای حیات داودی رو برات بفرستم

reza_n8
2010/12/27, 09:00 PM
سلام دوستان عزیز یه مقاله در مورد "" طراحی و محاسبه روشنایی مورد نیاز برای يك اتاق""" می خواستم اگه میشه کمکم کنید .
ممنون میشم.
اگه براتون امکان داره برام ایمیلش کنید.
با تشکر رضا کوثری
m_disloyal_n8@yahoo.com

alireza9707
2010/12/28, 12:35 PM
سلام به همه
یک نرم افزار هست ماله شرکت atmel که صفحه ی آبی رنگی داره و می شه به زبان اسمبلی و بیسیک برنامه بریزی و خروجی .hex می ده و خطا یابی هم داره
می خوام باهاش برنامه بنوسیم و بریزم روی آی سی 8051
پیشا پیش از همه ممنون

Elfy
2010/12/28, 10:51 PM
سلام اگه می خواهی جزوه آقای حیات داودی رو برات بفرستم
دوست عزیز اگر برای من هست بفرست دست درد نکنه

hosseinassar
2010/12/29, 08:49 AM
در مورد سوال اولم منو راهنمایی نمیکنید ؟

مدار هایی که می خوایید همه در اینترنت موجود هستند
اگه اسم هر کدوم سرچ کنید می تونید مدار ها رو دریافت کنید (مثل همون مدار کنترل دور موتور و....)
اگه هم پیدا نشد خبر بدید

amintahghighi
2010/12/29, 04:16 PM
با سلام
آقا کسی نیست که به سوال من جواب بده.
یک هفته است که معطلم به خدا

hosseinassar
2010/12/29, 04:45 PM
با سلام
آقا کسی نیست که به سوال من جواب بده.
یک هفته است که معطلم به خدا

سلام
این برنامه برنامه ای هست که یه کم مشکل و نوشتنش وقت زیادی میی بره

مسعود1369
2010/12/29, 07:11 PM
اسیلوسکوپ یک دستگاه مفید و چند کاره آزمایشگاهی است که برای نمایش ‌دادن و اندازه گیری ، تحلیل شکل موجها و دیگر پدیده‌های مدارهای الکتریکی و الکترونیکی بکار می‌‌رود.

مقدمه
اسیلوسکوپ در حقیقت رسامهای بسیار سریع هستند که سیگنال ورودی را در برابر زمان یا در برابر سیگنال دیگر نمایش می‌‌دهند. قلم این رسام یک لکه نورانی است که در اثر برخورد یک باریکه الکترون به پرده‌ای فلوئورسان بوجود می‌آید.

به علت لختی بسیار کم باریکه الکترون می‌‌توان این باریکه را برای دنبال کردن تغییرات لحظه‌ای (ولتاژهایی که بسیار سریع تغییر می‌کنند، یا فرکانس‌های بسیار بالا) بکار برد. اسیلوسکوپ بر اساس ولتاژ کار می‌‌کند. البته به کمک مبدلها (ترانزیستورها) می‌‌توان جریان الکتریکی و کمیتهای دیگر فیزیکی و مکانیکی را به ولتاژ تبدیل کرد.

قسمتهای مختلف اسیلوسکوپ
لامپ پرتو کاتدی
اسیلوسکوپ از یک لامپ پرتو کاتدی که قلب دستگاه است و تعدادی مدار برای کار کردن لامپ پرتو کاتدی تشکیل شده است. قسمتهای مختلف لامپ پرتو کاتدی عبارتند از:

تفنگ الکترونی :

تفنگ الکترونی باریکه متمرکزی از الکترونها را بوجود می‌‌آورد که شتاب زیادی کسب کرده‌اند. این باریکه الکترون با انرژی کافی به صفحه فلوئورسان برخورد می‌کند و بر روی آن یک لکه نورانی تولید می‌‌کند. تفنگ الکترونی از رشته گرمکن ، کاتد ، شبکه آند پیش شتاب دهنده ، آند کانونی کننده و آند شتاب دهنده تشکیل شده است.

الکترونها از کاتدی که بطور غیر مستقیم گرم می‌شود، گسیل می‌‌شوند. این الکترونها از روزنه کوچکی در شبکه کنترل می‌‌گردند. شبکه کنترل معمولا یک استوانه هم محور با لامپ است و دارای سوراخی است که در مرکز آن قرار دارد. الکترونهای گسیل شده از کاتد که از روزنه می‌‌گذرند (به دلیل پتانسیل مثبت زیادی که به آندهای پیش شتاب دهنده و شتاب دهنده اعمال می‌‌شود)، شتاب می‌‌گیرند. باریکه الکترونی را آند کانونی کننده ، کانونی می‌‌کند.

صفحات انحراف دهنده :

صفحات انحراف دهنده شامل دو دسته صفحه است. صفحات انحراف قائم که بطور افقی نسب می‌شوند و یک میدان الکتریکی در صفحه قائم ایجاد می‌‌کنند و صفحات y نامیده می‌‌شوند. صفحات انحراف افقی بطور قائم نصب می‌شوند و انحراف افقی ایجاد می‌‌کنند و صفحات x نامیده می‌‌شوند. فاصله صفحات به اندازه کافی زیاد است که باریکه بتواند بدون برخورد با آنها عبور کند.

صفحه فلوئورسان :

جنس این پرده که در داخل لامپ پرتو کاتدی قرار دارد، از جنس فسفر است. این ماده دارای این خاصیت است که انرژی جنبشی الکترونهای برخورد کننده را جذب می‌‌کند و آنها را به صورت یک لکه نورانی ظاهر می‌سازد. قسمتهای دیگر لامپ پرتو کاتدی شامل پوشش شیشه‌ای ، پایه که از طریق آن اتصالات برقرار می‌‌شود، است.
مولد مبنای زمان
اسیلوسکوپها بیشتر برای اندازه گیری و نمایش کمیات وابسته به زمان بکار می‌‌روند. برای این کار لازم است که لکه نورانی لامپ روی پرده با سرعت ثابت از چپ به راست حرکت کند. بدین منظور یک ولتاژ مثبت به صفحات انحراف افقی اعمال می‌‌شود. مداری که این ولتاژ مثبت را تولید می‌‌کند، مولد مبنای زمان یا مولد رویش نامیده می‌‌شود.
مدارهای اصلی اسیلوسکوپ
سیستم انحراف قائم
چون سیگنالها برای ایجاد انحراف قابل اندازه گیری بر روی صفحه لامپ به اندازه کافی قوی نیستند، لذا معمولا تقویت قائم لازم است. هنگام اندازه گیری سیگنالهای با ولتاژ بالا باید آنها را تضعیف کرد تا در محدوده تقویت کننده‌های قائم قرار گیرند. خروجی تقویت کننده قائم ، از طریق انتخاب همزمانی در وضعیت داخلی، به تقویت کننده همزمان نیز اعمال می‌‌شود.

سیستم انحراف افقی
صفحات انحراف افقی را ولتاژ رویش که مولد مبنای زمان تولید می‌‌کند، تغذیه می‌کند. این سیگنال از طریق یک تقویت کننده اعمال می‌‌شود، ولی اگر دامنه سیگنالها به اندازه کافی باشد، می‌‌توان آن را مستقیما اعمال کرد. هنگامی ‌که به سیستم انحراف افقی ، سیگنال خارجی اعمال می‌‌شود، باز هم از طرق تقویت کننده افقی و کلید انتخاب رویش در وضعیت خارجی اعمال خواهد شد. اگر کلید انتخاب رویش در وضعیت داخلی باشد، تقویت کننده افقی ، سیگنال ورودی خود را از مولد رویش دندانه‌داری که با تقویت کننده همزمان راه اندازی می‌‌شود، می‌‌گیرد.

همزمانی
هر نوع رویشی که بکار می‌‌رود، باید با سیگنال مورد بررسی همزمان باشد. تا یک تصویر بی حرکت بوجود آید. برای این کار باید فرکانس سیگنال مبنای زمان مقسوم علیه‌ای از فرکانس سیگنال مورد بررسی باشد.
مواد محو کننده
در طی زمان رویش ، ولتاژ دندانه‌دار رویش اعمال شده به صفحات x ، لکه نورانی را بر یک خط افقی از چپ به راست روی صفحه لامپ حرکت می‌دهد. اگر سرعت حرکت کم باشد، یک لکه دیده می‌‌شود و اگر سرعت زیاد باشد، لکه به صورت یک خط دیده می‌‌شود. در سرعتهای خیلی زیاد ، ضخامت خط کم شده و تار به نظر می‌‌رسد و یا حتی دیده نمی‌‌شود.
کنترل وضعیت
وسیله‌ای برای کنترل حرکت مسیر باریکه بر روی صفحه لازم است. با این کار شکل موج ظاهر شده بر روی صفحه را می‌‌توان بالا یا پائین یا به چپ یا راست حرکت داد. این کار را می‌‌توان با اعمال یک ولتاژ کوچک سیستم داخلی (که مستقل است) به صفحات انحراف دهنده انجام داد. این ولتاژ را می‌‌توان با یک پتانسیومتر تغییر داد.
کنترل کانونی بودن
الکترود کانونی کننده مثل یک عدسی با فاصله کانونی تغییر می‌‌کند. این تغییر با تغییر پتانسیل آند کانونی کننده صورت می‌‌گیرد.
کنترل شدت
شدت باریکه با پتانسیومتر کنترل کننده شدت که پتانسیل شبکه را نسبت به کاتد تغییر می‌‌دهد، تنظیم می‌‌شود.
مدار کالیبره سازی
در اسیلوسکوپهای آزمایشگاهی معمولا یک ولتاژ پایدار داخلی تولید می‌‌شود که دامنه مشخصی دارد. این ولتاژ که برای کالیبره سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولا یک موج مربعی است.

مسعود1369
2010/12/29, 07:15 PM
نحوه شارژ شدن خازن :

برای شارژ شدن خازن باید بارهای مثبت روی یکی از صفحات خازن و بارهای منفی روی صفحه دیگری قرار گیرد ،
اگر یک خازن را به یک منبع ولتاژ مستقل DC وصل کنیم خازن شارژ می شود یعنی بارهای مثبت و منفی از هم جدا می شوند ،
حال اگر خازن شارژ شده را در مدار ی قرار دهیم که بتواند باعث جابجایی بارهای مثبت و منفی در صفحات خازن شود ، خازن خود را
تخلیه می کند که به این حالت دشارژ شدن خازن گویند ،
رابطه بار الکتریکی و جریان و ولتاژ خازن به شکل زیر است ،

amintahghighi
2010/12/30, 09:07 AM
باسلام
آقا دست شما درد نکند فقط جهت اطلاع عرض می کنم که من وقت زیادی برای تحویل این پروژه ندارم.
چون استادمون این پروژه را دیر به دست ما رساند و زود می خواد تحویل بگیره چون آخر ترم نزدیک است.
موید باشید.

eee.eee99
2010/12/30, 05:27 PM
دوستان کسی میتونه کمک کنه تا ۶ معادله زیر رو بصورت symboli حل کنم ؟تو مطلب
x1dot=x1*x2*sinx3
x2dot=x3*x2
x3dot=x6*x2*x6
x4dot=x2*x2*sinx3
x5dot=x1*x2*x5
x6dot=x1*x2*cosx6

eee.eee99
2010/12/31, 12:14 AM
دوستان کسی میتونه کمک کنه تا ۶ معادله زیر رو بصورت symboli حل کنم ؟تو مطلب
x1dot=x1*x2*sinx3
x2dot=x3*x2
x3dot=x6*x2*x6
x4dot=x2*x2*sinx3
x5dot=x1*x2*x5
x6dot=x1*x2*cosx6
plz help ? :((

omeed t
2010/12/31, 06:49 PM
با عرض سلام وخسته نباشید خدمت دوستان
من در رابطه با طراحی ترانسفورماتور قدرت با نرم افزار maxwell راهنمایی میخواستم.
اگر کسی فایل آموزشی دارد راهنمایی کند.
ممنون میشم

hamedcoupe
2010/12/31, 09:13 PM
سلام دوستان کسی فایل پی دی اف یا فایل تصویری اموزش شبیه سازی مطلب رو داره لطفا ورژن های جدید باشه ممنون میشم .کمک کنید .

hamedcoupe
2010/12/31, 09:22 PM
یکم توضیح بیشتریبده شاید بتونن جواب بدن بهت .

مسعود1369
2011/1/01, 07:25 PM
اسیلوسکوپ یک دستگاه مفید و چند کاره آزمایشگاهی است که برای نمایش ‌دادن و اندازه گیری ، تحلیل شکل موجها و دیگر پدیده‌های مدارهای الکتریکی و الکترونیکی بکار می‌‌رود.

مقدمه
اسیلوسکوپ در حقیقت رسامهای بسیار سریع هستند که سیگنال ورودی را در برابر زمان یا در برابر سیگنال دیگر نمایش می‌‌دهند. قلم این رسام یک لکه نورانی است که در اثر برخورد یک باریکه الکترون به پرده‌ای فلوئورسان بوجود می‌آید.

به علت لختی بسیار کم باریکه الکترون می‌‌توان این باریکه را برای دنبال کردن تغییرات لحظه‌ای (ولتاژهایی که بسیار سریع تغییر می‌کنند، یا فرکانس‌های بسیار بالا) بکار برد. اسیلوسکوپ بر اساس ولتاژ کار می‌‌کند. البته به کمک مبدلها (ترانزیستورها) می‌‌توان جریان الکتریکی و کمیتهای دیگر فیزیکی و مکانیکی را به ولتاژ تبدیل کرد.

قسمتهای مختلف اسیلوسکوپ
لامپ پرتو کاتدی
اسیلوسکوپ از یک لامپ پرتو کاتدی که قلب دستگاه است و تعدادی مدار برای کار کردن لامپ پرتو کاتدی تشکیل شده است. قسمتهای مختلف لامپ پرتو کاتدی عبارتند از:

تفنگ الکترونی :

تفنگ الکترونی باریکه متمرکزی از الکترونها را بوجود می‌‌آورد که شتاب زیادی کسب کرده‌اند. این باریکه الکترون با انرژی کافی به صفحه فلوئورسان برخورد می‌کند و بر روی آن یک لکه نورانی تولید می‌‌کند. تفنگ الکترونی از رشته گرمکن ، کاتد ، شبکه آند پیش شتاب دهنده ، آند کانونی کننده و آند شتاب دهنده تشکیل شده است.

الکترونها از کاتدی که بطور غیر مستقیم گرم می‌شود، گسیل می‌‌شوند. این الکترونها از روزنه کوچکی در شبکه کنترل می‌‌گردند. شبکه کنترل معمولا یک استوانه هم محور با لامپ است و دارای سوراخی است که در مرکز آن قرار دارد. الکترونهای گسیل شده از کاتد که از روزنه می‌‌گذرند (به دلیل پتانسیل مثبت زیادی که به آندهای پیش شتاب دهنده و شتاب دهنده اعمال می‌‌شود)، شتاب می‌‌گیرند. باریکه الکترونی را آند کانونی کننده ، کانونی می‌‌کند.

صفحات انحراف دهنده :

صفحات انحراف دهنده شامل دو دسته صفحه است. صفحات انحراف قائم که بطور افقی نسب می‌شوند و یک میدان الکتریکی در صفحه قائم ایجاد می‌‌کنند و صفحات y نامیده می‌‌شوند. صفحات انحراف افقی بطور قائم نصب می‌شوند و انحراف افقی ایجاد می‌‌کنند و صفحات x نامیده می‌‌شوند. فاصله صفحات به اندازه کافی زیاد است که باریکه بتواند بدون برخورد با آنها عبور کند.

صفحه فلوئورسان :

جنس این پرده که در داخل لامپ پرتو کاتدی قرار دارد، از جنس فسفر است. این ماده دارای این خاصیت است که انرژی جنبشی الکترونهای برخورد کننده را جذب می‌‌کند و آنها را به صورت یک لکه نورانی ظاهر می‌سازد. قسمتهای دیگر لامپ پرتو کاتدی شامل پوشش شیشه‌ای ، پایه که از طریق آن اتصالات برقرار می‌‌شود، است.
مولد مبنای زمان
اسیلوسکوپها بیشتر برای اندازه گیری و نمایش کمیات وابسته به زمان بکار می‌‌روند. برای این کار لازم است که لکه نورانی لامپ روی پرده با سرعت ثابت از چپ به راست حرکت کند. بدین منظور یک ولتاژ مثبت به صفحات انحراف افقی اعمال می‌‌شود. مداری که این ولتاژ مثبت را تولید می‌‌کند، مولد مبنای زمان یا مولد رویش نامیده می‌‌شود.
مدارهای اصلی اسیلوسکوپ
سیستم انحراف قائم
چون سیگنالها برای ایجاد انحراف قابل اندازه گیری بر روی صفحه لامپ به اندازه کافی قوی نیستند، لذا معمولا تقویت قائم لازم است. هنگام اندازه گیری سیگنالهای با ولتاژ بالا باید آنها را تضعیف کرد تا در محدوده تقویت کننده‌های قائم قرار گیرند. خروجی تقویت کننده قائم ، از طریق انتخاب همزمانی در وضعیت داخلی، به تقویت کننده همزمان نیز اعمال می‌‌شود.

سیستم انحراف افقی
صفحات انحراف افقی را ولتاژ رویش که مولد مبنای زمان تولید می‌‌کند، تغذیه می‌کند. این سیگنال از طریق یک تقویت کننده اعمال می‌‌شود، ولی اگر دامنه سیگنالها به اندازه کافی باشد، می‌‌توان آن را مستقیما اعمال کرد. هنگامی ‌که به سیستم انحراف افقی ، سیگنال خارجی اعمال می‌‌شود، باز هم از طرق تقویت کننده افقی و کلید انتخاب رویش در وضعیت خارجی اعمال خواهد شد. اگر کلید انتخاب رویش در وضعیت داخلی باشد، تقویت کننده افقی ، سیگنال ورودی خود را از مولد رویش دندانه‌داری که با تقویت کننده همزمان راه اندازی می‌‌شود، می‌‌گیرد.

همزمانی
هر نوع رویشی که بکار می‌‌رود، باید با سیگنال مورد بررسی همزمان باشد. تا یک تصویر بی حرکت بوجود آید. برای این کار باید فرکانس سیگنال مبنای زمان مقسوم علیه‌ای از فرکانس سیگنال مورد بررسی باشد.
مواد محو کننده
در طی زمان رویش ، ولتاژ دندانه‌دار رویش اعمال شده به صفحات x ، لکه نورانی را بر یک خط افقی از چپ به راست روی صفحه لامپ حرکت می‌دهد. اگر سرعت حرکت کم باشد، یک لکه دیده می‌‌شود و اگر سرعت زیاد باشد، لکه به صورت یک خط دیده می‌‌شود. در سرعتهای خیلی زیاد ، ضخامت خط کم شده و تار به نظر می‌‌رسد و یا حتی دیده نمی‌‌شود.
کنترل وضعیت
وسیله‌ای برای کنترل حرکت مسیر باریکه بر روی صفحه لازم است. با این کار شکل موج ظاهر شده بر روی صفحه را می‌‌توان بالا یا پائین یا به چپ یا راست حرکت داد. این کار را می‌‌توان با اعمال یک ولتاژ کوچک سیستم داخلی (که مستقل است) به صفحات انحراف دهنده انجام داد. این ولتاژ را می‌‌توان با یک پتانسیومتر تغییر داد.
کنترل کانونی بودن
الکترود کانونی کننده مثل یک عدسی با فاصله کانونی تغییر می‌‌کند. این تغییر با تغییر پتانسیل آند کانونی کننده صورت می‌‌گیرد.
کنترل شدت
شدت باریکه با پتانسیومتر کنترل کننده شدت که پتانسیل شبکه را نسبت به کاتد تغییر می‌‌دهد، تنظیم می‌‌شود.
مدار کالیبره سازی
در اسیلوسکوپهای آزمایشگاهی معمولا یک ولتاژ پایدار داخلی تولید می‌‌شود که دامنه مشخصی دارد. این ولتاژ که برای کالیبره سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولا یک موج مربعی است.

pesare irani
2011/1/02, 09:23 AM
سلام درس الکرونیک صنعتی امروز بعد از کلی زحمت تونستییییییییم

یه سوال از زیر زبون استاد کشیدییم بیرون

کسی می تونه کمکم کنه

اینم سوال

جریان بار یک یکسو کننده صنعتی تقریبا ثابت و برابر با 10 امپر است

یکسو کننده پل سه فاز تمام کنترل شونده می باشد زاویه اتش 20 درجه است

ولتاژ خط در سیستم 3 فاز 400 ولت

Rms است

توانی را که بار جذب می کند چقدر است

مقدار متوسط و موثر جریان هر تریستور چقدر است

مقدار موثر جریان هر فاز رو بدست اورید

:cry:

393
2011/1/03, 06:22 PM
کسی در مورد استاندارد رنگ تابلو برق یا ipتابلو برق اطلاعاتی نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

BIGHAM
2011/1/04, 09:06 AM
نشريه 110 همه رو نوشته. الان دستم نيست نگاه مي كنم مي گم

rashidishahram
2011/1/04, 10:20 AM

IEC 60529 Standard رو برای IP ببین
اینم لیست استانداردهای IEC هست ببین کدوم switchgear یا تابلو رو میخوای چون چند تا استاندارد داره ولی فکر کنم iec 60947 داشته باشه اونی که میخوای رو.

pesare irani
2011/1/04, 12:09 PM
اگر اشتباه نکنم من یه تاپیک زده بودم بگردی یر میاد

bashiri-mehdi
2011/1/04, 01:11 PM
با سلام خدمت مدیر سایت
در مورد سیستم حفاظت کاتودیک و نحوه نگهداری و تعمیرات آن مقداری اطلاعات می خواستم

e-masood
2011/1/05, 09:02 AM
سلام
اگر كسي از دوستان استاندارد DIN (در مورد مدارا فرمان و قدرت و يا هر چيز ديه)رو در دسترس داره برام آپ كنه ممنون ميشم خيلي واجبه
يا حداقل شمارش رو بهم بگه!

mohsenboukan
2011/1/05, 09:55 AM
20 الی 30 صفحه در مورد ترانسفورماتورهای حرارتی نیروگاه را میخواستم

eskan
2011/1/07, 08:21 AM
20 الی 30 صفحه در مورد ترانسفورماتورهای حرارتی نیروگاه را میخواستم

سلام

اینم مقاله ای که میخواستید تقدیم به شما

ترانسفورماتورهای حرارتی نیروگاه (http://www.bargh-ghodrat.ir/1388/10/17/post-16/)

سالم و موفق باشید

eee.eee99
2011/1/07, 11:16 AM
دوستان کسی یک پدف و یا سایت میشناسه که من با استفاده از مثال هاش بتونم به روش الگوریتم jhenetik
ضرایب kp kd ki
PID رو برا یک سیستم moshakhas طراحی کنم ؟
چون ۳۰ امتحانم تموم میشه و ۱ باید تحویل بدم ،و تا الان اصلآ با الگوریتم ژنتیک کار نکردم ،۲ تا هم کتاب دارم که که پر از تعریف هستن و ....
یا کتابی معرفی کنین که ساده باشه و فقط کارمو راه بندازه ..:(
ازتون پیشاپیش ممنونم

استاد سیم پیچی
2011/1/07, 02:34 PM
سلام دوستان.
سوالی داشتم در مورد مدار فرمان ستاره_ مثلث؟؟؟؟
زمانی که موتور از حالت ستاره به مثلث رفت میشه تایمر رو هم از مدار خارج کرد یا نه؟؟؟;)

hosseinassar
2011/1/07, 02:37 PM
سلام دوستان.
زمانی که موتور از حالت ستاره به مثلث رفت میشه تایمر رو هم از مدار خارج کرد یا نه؟؟؟;)

سلام
بله میشه
وفتی تایمر مدار رو از حالت ستاره به مثلث تبدیل کرد
دیگه لازم نیست که در مدار بمونه و بهتره خارج بشه

استاد سیم پیچی
2011/1/07, 02:49 PM
سلام
بله میشه
وفتی تایمر مدار رو از حالت ستاره به مثلث تبدیل کرد
دیگه لازم نیست که در مدار بمونه و بهتره خارج بشه
سلام مهندس.
من هم با شما موافقم اما تو عمل جواب نمیده .البته شاید بقیه دوستان نظر دیگه ای داشته باشن.

hosseinassar
2011/1/07, 02:53 PM
سلام مهندس.
من هم با شما موافقم اما تو عمل جواب نمیده .البته شاید بقیه دوستان نظر دیگه ای داشته باشن.

من قبلا از این مدار ها بستم
وقتی تایمر در مدار بمونه
هم برق مصرف میشه و هم عمرش زودتر تموم میشه

MohandesMahdiyar
2011/1/07, 09:43 PM
سلام دوستان
سوالي مطرح ميكنم كه در كنكور ارشد سراسري و دكترا آزاد آمده است:

اگر تعداد دور سيم پيچ روتور 2 برابر شود و سطح مقطع سيم ها نصف گردد، گشتاور ماكزيمم چه تغييري ميكند؟

ببینم کی جواب میده کامل.....

علاقه مندان ماشین کجایین.....

داش رضا
2011/1/08, 10:51 AM
سلام
اقا براي تهيه يك ديزل ژنراتور كه قرار است برق اضطراري يك ساختمان اداري تامين كند چه فاكتور هايي بايد در نظر گرفته شود

داش رضا
2011/1/08, 11:03 AM
با سلام -توان مصرفي يك ساختمان اداري با 30 اتاق و هر اتاق به طور متوسط شامل دو سيستم كامپيوتر و همچنيني كل ساختمان يك سرور و يك سيستم تهويه چقدر است

BIGHAM
2011/1/08, 02:32 PM
سلام
اقا براي تهيه يك ديزل ژنراتور كه قرار است برق اضطراري يك ساختمان اداري تامين كند چه فاكتور هايي بايد در نظر گرفته شود
اول باید برآورد مصرف اضطراری ساختمان رو محاسبه کنی، که میشه P درخواستی. بعد باید ضریب توان رو تخمین بزنی و با توجه به اینها و ضرایب همزمانی و رشد، قدرت درخواستی دیزل ژنراتور رو بر حسب KVA محاسبه کنی.

Behzad nejati
2011/1/08, 03:22 PM
با سلام -توان مصرفي يك ساختمان اداري با 30 اتاق و هر اتاق به طور متوسط شامل دو سيستم كامپيوتر و همچنيني كل ساختمان يك سرور و يك سيستم تهويه چقدر است

سلام اطلاعاتی که شما دادی کافی نیست شما باید در مورد روشنایی اونجا وتوان لامپ ها اطلاعات بدین در ضمن شما گفتی دو تا کامپیوتر در هر اتاق قرار داره خیلی چیزا وجود داره که تو توان کامپیوتر دخیله(بیشتر مشخصات سخت افزاری کامپیوتر مد نظره).
من یه کار خیلی راحت بهت پیشنهاد میکنم تو یه ساعت خاصی برو کنتور رو نگاه کن و دوباره 48 ساعت بعد هم اینکارو بکن و اعداد رو یادداشت کن تفاضل این دو عدد انرژی مصرف شده تو 48 ساعت بر حسب KWH می باشد حالا باید حالا باید انرژی مصرفی(بر حسب KWH)رو به مدت زمان بر حسب ساعت( اینجا همون 48 ساعته) تقسیم کنی تا توان مصرفی بر حسب KW رو بدست بیاری

Behzad nejati
2011/1/08, 03:32 PM
سلام دوستان.

سلام مهندس.

سلام برای اینکه راجع به چگونه خارج کردن تایمر از مدار توضیح بدم لازم میدونم ابتدا یه کم راجع به مدار ستاره مثلث اتوماتیک توضیح بدم تو این مدار با فشردن شستی موتور اول به صورت ستاره کار میکنه و پس از مدت زمان تعیین شده به حالت مثلث میره تو این مدار 3 تا کنتاکتور داریم
1-کنتاکتور مشترک که سه فاز رو به موتور میرسونه و در هر دو حالت ستاره و مثلث در مداره(کنتاکتور K1)
2- کنتاکتور ستاره که فقط تو اتصال ستاره در مدار قرار میگیره و انتهای کلاف ها رو به هم متصل میکنه(کنتاکتور K2)
3- کنتاکتور مثلث که فقط تو اتصال مثلث در مدار قرار میگیره(کنتاکتورK3)
با این حساب پس از مدت زمان تعیین شده K2 از مدار خارج میشه وK3 وارد مدار میشه بنابراین تایمر رو به صورت پارالل(موازی) با K2 قرار میدیم و به محض خارج شدن K2(تغییر اتصال ستاره به مثلث) تایمر از مدار خارج میشه

hosseinassar
2011/1/08, 08:36 PM
دوستان کسی یک پدف و یا سایت میشناسه که من با استفاده از مثال هاش بتونم به روش الگوریتم jhenetik
ضرایب kp kd ki
PID رو برا یک سیستم moshakhas طراحی کنم ؟
چون ۳۰ امتحانم تموم میشه و ۱ باید تحویل بدم ،و تا الان اصلآ با الگوریتم ژنتیک کار نکردم ،۲ تا هم کتاب دارم که که پر از تعریف هستن و ....
یا کتابی معرفی کنین که ساده باشه و فقط کارمو راه بندازه ..:(
ازتون پیشاپیش ممنونم

به این تاپیک سر زدید؟
چند کتاب درباره الگوریتم ژنتیک داره
http://www.iran-eng.com/showthread.php/161827-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%87%D8%A7-%D8%8C-%D8%AC%D8%B2%D9%88%D8%A7%D8%AA-%D8%8C-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%B4-%D9%85%D8%B7%D9%84%D8%A8/page5

ngr_eghbali
2011/1/09, 03:37 PM
سلام
من به برنامه avr برای پروژه : شناسایی R و L ذر یک مدار سری از اعمال موج پله و اندازه گیری جریان با معلوم بودن معادله جریان بر حسب زمان
خیلی فوری نیاز دارم
لطفا اگه کسی میتونه کمک کنه

bigworm
2011/1/09, 04:10 PM
سلام دوستان اگه کسی مطلبی درباره استفاده از خلا به عنوان عایق در فشار قوی داره برام بفرسته خیلی عجله دارم دمتون گرم

mhgeng_2009
2011/1/09, 07:36 PM
دوستان كسي ميدونه روش طراحي سولنيد چيه؟ هدف طراحي سولنوئيد براي توليد نيروي 400N و تعداد 16 بار در ثانيه مي باشد.

archilles
2011/1/10, 12:49 AM
سلام به همه.
یه مشکلی برام پیش اومده تو تحلیل نرم افزار اسپایس :(
یه مدار مونو استابل اپ امپی رو میزنم تحلیل کنه یه شکل موج فضایی میده بهم :cry:
کسی میدونه اشکال ازچی میتونه باشه .اینم مدارم:

http://www.irupload.ir/images/4j5j1vqkw5cmgz5e07ki.jpg

یه چیز دیگه اپ امپ 741 تو اسپایس کجاست دقیقا هر چی گشتم پیداش نکردم

nutron
2011/1/11, 04:31 PM
سلام دوستان.
سلام دوست من
چرا نشه خارج کرد . بعد از عمل تایمر دیگه نیازی به اون نداریم . بنابراین از مدار خارج می کینم . کافیه بسته رله ای که برای حالت مثلث کار میکنه رو با تغذیه ی تایمر "اند" کنیم .
در مدارهای استاندارد رله ای و پی ال سی هم عمل انجام میشه .

nutron
2011/1/11, 05:04 PM
سلام دوستان
سوالي مطرح ميكنم كه در كنكور ارشد سراسري و دكترا آزاد آمده است:

اگر تعداد دور سيم پيچ روتور 2 برابر شود و سطح مقطع سيم ها نصف گردد، گشتاور ماكزيمم چه تغييري ميكند؟

ببینم کی جواب میده کامل.....

علاقه مندان ماشین کجایین.....
- طبق رابطه با زیاد شدن طول مقاومت 2 برابر میشه . با کاهش مقطع هم باز مقاومت 2 برار خواهد شد .
پس تا حالا ما تو روتور مقاومت رو 4برابر کردیم .
فرمول گشتاور ماکزیمم دقیقا یادم نیست . ولی فکر نکنم گشتاور ماکز ربطی به مقاومت روتور داشته باشه .

BIGHAM
2011/1/11, 05:13 PM
در مورد پست های برق سوالی داشتم. نصب سلول اندازه گیری وجودش الزامیه؟ تو پستهای خصوصی که در محوطه یک سایت بزرگ نصب میشه آیا لازم هست سلول اندازه گیری نصب بشه؟

mehdi_m_kh
2011/1/13, 06:47 PM
سلام به همه دوستان من دنبال استاندارد IPS یا NPCS در مورد طراحی روشنایی سایت ها هستم
اگه کمکم کنیید ممنون می شم.یا علی
:w08::w08::w08:

BIGHAM
2011/1/14, 06:38 AM
سلام به همه دوستان من دنبال استاندارد IPS یا NPCS در مورد طراحی روشنایی سایت ها هستم
اگه کمکم کنیید ممنون می شم.یا علی
:w08::w08::w08:
نشریه 195 سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مورد روشنایی سایت و محوطه مفیده

afshin#
2011/1/14, 03:18 PM
بله شما میتونی از یک کنتاکت ncکنتاکتور مثلث سر راه تغذیه تایمر استفاده کنی

rashidishahram
2011/1/16, 03:32 PM
با سلام خدمت مدیر سایت
در مورد سیستم حفاظت کاتودیک و نحوه نگهداری و تعمیرات آن مقداری اطلاعات می خواستم

استاندارد ips قسمت drawing هاش رو ببین نقشه هایی که مربوط به حفاظت کاندیک هستن برا شروع و اشنایی بد نیس. تجهیزات و ارتباطاتش رو بشناسی میتونی در مورد تجهیزات سرچ کنی و هر اطلاعاتی میخوای بگیری.

amirhm
2011/1/16, 04:31 PM
در مورد پست های برق سوالی داشتم. نصب سلول اندازه گیری وجودش الزامیه؟ تو پستهای خصوصی که در محوطه یک سایت بزرگ نصب میشه آیا لازم هست سلول اندازه گیری نصب بشه؟
در مورد پستهای باصطلاح پاساژ که کنترل و نگهداری اونا بعهده خود اداره برق میباشد و طبق لی اوت خودشان ساخته میشوند این سلول برای اندازه گیری مصرف و صدور قبض لحاظ میشود ولی در بقیه موارد اختیاریست ولی بنظر من اگر تعداد پستهایتان زیاد است و فواصلشان طولانی کمی هزینه کردن با هدف مونیتورینگ تمام پستها و مشاهده تمامی پارامترهایشان در یک اتاق کنترل ایده بدی نیست.

amirhm
2011/1/17, 01:49 PM
با سلام خدمت مدیر سایت

Free download standard pdf US military cathodic protection operation and maintenance

http://www.4shared.com/document/sCq3Zdc2/25_online.html

M.Ghadamyari
2011/1/17, 06:59 PM
سلام خدمت همه دوستان

یک سوال برای من پیش آمده.
فرمول تبدیل ستاره به مثلث در مقاومت و امپدانس شبیه هم هست.
وقتی تبدیل می کنیم یعنی می خوایم همون اثر روی مدار حفظ بشه.

در مقاومت ها که وقتی تبدیل می کنیم معادل هستند. ( ستاره = مثلث )
اما چرا در امپدانس ها وقتی تبدیل می کنیم ، امپدانس مثلث = یک سوم امپدانس ستاره ؟؟ مگه این ها قرار نیست معادل باشن و یک اثر روی مدار داشته باشن ؟
Z∆=3*ZY

hosseinassar
2011/1/18, 11:11 AM
سلام خدمت همه دوستان

اما چرا در امپدانس ها وقتی تبدیل می کنیم ، امپدانس مثلث = یک سوم امپدانس ستاره ؟؟ مگه این ها قرار نیست معادل باشن و یک اثر روی مدار داشته باشن ؟
Z∆=3*ZY
سلام
مقاوت حالتت ستاره با مقاومت حالت مثلث برابر نیست
در کل امپدانس (که شامل مقاومت هم میشه)به خاطر وجود اختلاف ولتاژ و جریان حالت ستاره و مثلث متفاوت هست
فقط در حالت خاص که امدانس های مثلث مساوی هستند میشه تقسیم بر 3 کرد ( برای تبدیل به ستاره)

nutron
2011/1/18, 03:38 PM
سلام خدمت همه دوستان

Z∆=3*ZY

سلام دوست من .
فکر کنم شما دچار اشتباه شدید .
مقاومت در ستاره و مثلث با هم برابر نیستند .
در مورد امپدانس هم خدمتت عارض شم که امپدانس از دو قسمت تشکیل شده قسمت حقیقی یا رئال که مقاومت اهمی خالص رو شامل میشه و قسمت ایمجری یا غیر حقیمی که موهومی هم گفته میشه و مقادیر سلفی و خازنی رو تشکیل میده . با جمع برداری این دو تا امپدانس درست میکنیم که میتونه ترکیبی از حالات اهمی،سلفی و خازنی باشه . که در مورد موتورها هم که اهمی سلفیه . واسه همین میان تو کارخونه ه یی که از موتورهای زیادی استفاده میکنن ا بانک های خازنی استفاده میکنن که بیان اون امپدانس رو به حالت حقیقی نزدیکتر کنند ( همون بحث ضریب کیفیت و این حرفا cos fi )

زانا
2011/1/19, 12:36 PM
سلام دوستان

راجع به مزایای ترکیب نور زرد و سفید و معایب یکدست بودن نور در هر مورد مطلبی داشته باشین ممنون میشم

mojtaba_golpesar
2011/1/21, 01:25 PM
سلام به همه دوستان
من 1 مقاله بدون تگ تبلیغاتی در مورد PLC به زبان LD میخاستم تا به استادمون تحویل بدم.
اگه داشته باشید ممنون میشم
اگه کسی داشت لطفا DIRECT LINK بزارید
باتشکر............:smile:

hosseinassar
2011/1/22, 04:52 PM
سلام به همه دوستان
من 1 مقاله بدون تگ تبلیغاتی در مورد PLC به زبان LD میخاستم تا به استادمون تحویل بدم.

سلام
چیزی که شما می خوایید بیشتر به صورت آموزش هست( PLC به زبان LD میشه یه مقاله آموزشی)
اگه همین طوری می خوایین بگید تا گذاشته بشه

Neptune
2011/1/23, 12:00 AM
سلام دوستان

راجع به مزایای ترکیب نور زرد و سفید و معایب یکدست بودن نور در هر مورد مطلبی داشته باشین ممنون میشم

سلام

این مطلب بر میگرده به دمای نورها . نورهای سفید مثل نور مهتابی های سفید رنگ به عنوان نور سرد شناخته میشن و نورهای زرد نور گرم هستند. به صورت حسی هم می تونید سردی و گرمی این نورها رو حس کنید .

استفاده از نورهای سرد میتونه باعث افسردگی و اختلال خواب بشه و این نورها فقط برای محیط کاری خوبن ولی در منازل و محیط هایی که برای استراحت و آرامش هستند باید نور گرم استفاده بشه و به همین دلیل برخی جاها از نور ترکیبی استفاده می کنن تا دمای نور رو گرم تر کنن .

برای اطلاعات بیش تر به کتاب های روشنایی فنی رجوع کنید.

ali_nikdel
2011/1/23, 04:24 PM
سلام چرا چنبره موتور دی سی رو ورقه ورقه میسازن در حالی موتور دی سی هست.

mr.khamechian
2011/1/24, 11:44 AM
! سلام به تمام قدرتی های عزیز
یه مشورت و کمک میخواستم

میخوام پروژه پایانیمو با پی ال سی یه پروژه ی کنترلی بردارم و روش کار کنم ولی صفرم و تازهمیخوام فشرده شروع کنم یاد گرفتن پی ال سی

میخواستم ببینم کسی میتونه یه توضیحی راجع به پی ال سی بهم بده و یه جزوه ی کامل واسه یادگیری داره معرفی کنه؟

و پیشنهادهایی دیگری هم واسه پروژه بهم بدین ممنون میشم ولی راحت باشه که بتونم تو 1ترم هم پی ال سیو یاد بگیرم هم پروژرو انجام بدم

پیشاپیش تشکر

SINA ELECTRON
2011/1/25, 02:21 PM
با سلام خدمت بزرگواران:

اینجانب نیاز به مدل سیمولاسیون ad7715,ad7710 نرم افزار پروتئوس دارم هر آقا یا خانمی اگرکمکم کند ممنون میشوم

alidiode
2011/1/25, 08:51 PM
با سلام
در ارتباط با ثبات هاي موجود در پست هاي زميني توزيع مي خواستم بدونم چطور ميشه اطلاعات بار روزانه رو استخراج كرد( نرم افزار و كابل رابط به چه صورت است)قبلا تشكر مي كنم

vshirdeli
2011/1/27, 05:06 PM
مطالبی راجع به سیستم های انتقال توزیع میخواستم اگه کمک کنید ممنون میشم:)

MASOUD.S
2011/1/29, 07:32 PM
من باید یه پروژه در مورد دژنکتورها آماده کنم,کسی منبعی نمی دونه که اطلاعات تکراری نداشته باشه!
باید حتما اطلاعاتش نو باشه

A M I N_BND
2011/1/30, 12:43 PM
دکل انتهایی...

A M I N_BND
2011/1/30, 12:44 PM
علل بروز اتصالی روي کابل چیه؟

A M I N_BND
2011/1/30, 12:45 PM
خستگی کابل یعنی چه و چرا از کابل هاي قدیمی بار کمتري می گیرند؟

omidvarshoei
2011/1/30, 04:13 PM
معمولا در کارخانه جات علت از بین رفتن کابلها گرمای محیط وجود گرد اسید و خیلی چیزهای دیگه میشه و پوسیده شدن کابل به مرور زمان میگن خستگی کابل و در بعضی مواردم به علت اینکه کابل مناسب متناسب با جیان عبوری نمیندازم باعث از بین رفتن کابل میشه

omidvarshoei
2011/1/30, 04:16 PM
سلام به همه دوستان
دوست من این سایت جهت بالا بردن اظلاعات عمومی شماست نه اینکه مطلب گذاشته بشه شما به استادتون تحویل بدین این ضلم در حق خودتون من در این رابطه PDF زیاد دارم ولی نمیزارم اگه سوالی دارید من در خدمتم

omidvarshoei
2011/1/30, 04:25 PM
یه مشورت و کمک میخواستم

میخوام پروژه پایانیمو با پی ال سی یه پروژه ی کنترلی بردارم و روش کار کنم ولی صفرم و تازهمیخوام فشرده شروع کنم یاد گرفتن پی ال سی

میخواستم ببینم کسی میتونه یه توضیحی راجع به پی ال سی بهم بده و یه جزوه ی کامل واسه یادگیری داره معرفی کنه؟

و پیشنهادهایی دیگری هم واسه پروژه بهم بدین ممنون میشم ولی راحت باشه که بتونم تو 1ترم هم پی ال سیو یاد بگیرم هم پروژرو انجام بدم

پیشاپیش تشکر

سلام دوست عزیز پروژه خوبی انمخاب کردین ولی PLC چیزی نیست که بخواین 1 ماه کامل یادش بگیرین میشه اول بگگین رشتتون چی هست و چه مقطعی هستین کاردانی یا کارشناسی

اگه به صورت ساده بخوام بگم PLC جای مدارات فرمان گرفته و با توجه به برنامه که به یکی از ربانهای LAD نردبانی STL و FBD ( فانکشن بلوک دیاگرام) نوشته میشه خروجی ها رو کنترل میکنیم که میتونی موتور یا هر چیز دیگه ای باشه که خود PLC به سه دسته S5 , S7300 , S7400 تقسیم میشه که شما باید S7 300 یاد بگیرین
بازم سوالی باشه در خدمتم

omidvarshoei
2011/1/30, 04:32 PM
من باید یه پروژه در مورد دژنکتورها آماده کنم,کسی منبعی نمی دونه که اطلاعات تکراری نداشته باشه!

دژنگتور چیز خاصی نداره که بخواین دنبالش برین نوعی کلید فشار قوی که برق ورودی کارخانه وارد این کلیدهای قدرتی شده البته قبل از این ***تیونر که اینم نوعی کلید قدرت که هر کدام به دو دسته معمولی و فنری تقسیم میشن بعد از این مرحله برق وارد ترانسهای کاهنده شده و سپس برق وارد خازنهای فاراد بالا شده و از انجا به قسمتهای مختلف کارخانه تقسیم میشه
امیدوارم تونسته باشم جوابتونو بدم

omidvarshoei
2011/1/30, 04:34 PM
دوستان بازم میگم
فروم : یعنی اینکه یه نفر سوال کنه ده نفر جواب بدن نه اینکه 10 نفر سوال کنن یه نفر جواب بده

amirhm
2011/1/30, 07:31 PM
یه مشورت و کمک میخواستم

پیشاپیش تشکر

من لوگو زیمنس رو برای شروع پیشنهاد میکنم یه مینی پی ال سیه هزینش هم نسبتا کمه الیته الان دیگه با همون هزینه میشه پی ال سی های خیلی پیشرفته تر رو تهیه کرد ولی برنامه نویسی با اونا برای کسی که میخواد مفاهیم رو یاد بگیره خیلی سخته.

کاتالوگ آموزشی (http://pl30.blogfa.com/cat-3.aspx)

نرم افزار (http://www.4shared.com/file/134912439/5cc064eb/LOGO_Soft_Comfort_v60.html)

چند مثال (http://www.4shared.com/file/166687970/5d4fb5c3/PLC_Sample_Project.html)

در ضمن این لینکها از این منبع کپی شده اند pl30.blogfa.com (http://pl30.blogfa.com/)

amirhm
2011/1/30, 07:47 PM

اگه سایت پارس سویچ (http://www.parsswitch.com/fa/index.php?section=internal&subsection=25) رو قبلا دیدی به سایت ABB هم سری بزن .

Medium voltage (http://www.abb.com/product/us/9AAC720001.aspx?country=00)
High voltage (http://www.abb.com/product/us/9AAC710000.aspx?country=00)

mohammad_t_k
2011/1/31, 09:49 AM
آموزشی از GUI متلب می خواستم:confused:

mohammad_t_k
2011/1/31, 02:45 PM
اول با دستور syms متغیرهات رو برای matlab معرفی کن
اینطوری:
syms x1 x2 x3 x4 ....
بعد روابطت رو وارد کن حلللللللللللللله:D

mohammad_t_k
2011/1/31, 02:56 PM
سلام
اول با دستور syms متغیرها رو تعریف کن:
اینطوری:
syms x1 x2 x3 ........
بعد روابط رو وارد کن حلللللللللللله

EhsanSeyyedi
2011/1/31, 05:09 PM
سلام
من دنبال شبيه سازي مدار كنترل آلايندگي ( كنترل نسبت هوا به سوخت) با استفاده از نرم افزار simulink می گردم.کسی میتونه کمکی به من کنه! خیلی ممنون!!!

مسعود1369
2011/1/31, 08:04 PM
سلام من یه مقاله انگلیسی در مورد پرش کردن ولتاژ خازن می خواهم

AZIZ.S
2011/2/01, 01:27 PM
http://www.iran-eng.com/showthread.php/images/icons/icon1.png

باعرض سلام خدمت سروران گرامی :
اطلاعات من در مورد برق و مسائل مربوط به آن بسیار کم می باشد ، بیشتر تخصص من در رابطه با هیدرولیک صنعتی می باشد .
چند روز پیش در رابطه با راه های کاهش مصرف انرژی با یکی از دوستان مشغول صحبت بودم و به ایشان گفتم در صورتی که در یک سیستم هیدرولیکی (برای مقاطعی از زمان کارکرد) ، الکتروموتور بدون بار و تنها با دور نامی دوران کند، صرفه جویی زیادی در مصرف برق می کنیم ، ایشان گفتند که در این صورت با تخریب cos fi و تغییر در مقدار آن نه تنها سودی عاید نمی گردد بلکه با افزایش مقدار توان راکتیو هزینه زیادی نیز به ما تحمیل می شود .
از اساتید گرامی خواهش می کنم که با بیانی ساده مرا در این مورد راهنمایی بفرمایند .

مسعود1369
2011/2/01, 04:23 PM
علت اتصالی کابل های خطوط انتقال؟
1ـ عیوب مربوط به تولید و نگهداری در انبار 2ـ عیوب مربوط به زمان کابل‌کشی
3ـ عیوب مربوط به زمان بهره‌برداری

Abinn
2011/2/02, 05:06 PM
سلام دوستا به دنبال سه نرم افزار زیر هستم
خیلی برام واجبه ممنون

easy power
Dolphins Software - Volts Electrical Design Software
2
Visual 2.6 Professional Edition
"]http://www.visual-3d.com[/URL

mas0ud
2011/2/02, 07:19 PM
سلام به تمام مهندسان برق

چرا فركانس برق در ايران 50 است؟ چرا 51 يا 49 يا...... نيست؟
مرسي

heat-love
2011/2/02, 09:47 PM
سلام
به نظر من البته مطمئن نیستم ها بازم بپرس ، فرکانس به شرایط بار هم میتونه بستگی داشته باشه تو نیروگاهها همواره تلاش می کنن که فرکانس رو رو 50 سوئیچ کنن ولی خوب تو ساعت های اوج پیک معمولا کسینوس فی سلفی یا خازنی شده که این خودش باعث میشه متعاقبا فرکانس شبکه تغییر کنه که برای رفع همین مشکلم از بانک های خازنی استفاده میشه یعنی فرکانس دقیق دقیق 50 نیست همانطوری که ولتاژ دقیقا220 ولت نیست ! .
سلام به تمام مهندسان برق

چرا فركانس برق در ايران 50 است؟ چرا 51 يا 49 يا...... نيست؟
مرسي

heat-love
2011/2/02, 09:56 PM
با سلام خدمت شما دوست گرامی
همانطوری که میدونیم بهترین شرایط برای یک موتور شرایط است که موتور با دور نامی در حال کار کردن است، مقدار توان راکتیو یا اکتیو به ولتاژ و جریان و مقدار سینوس و کسینوس فی بار بستگی داره، خوب ما هر چقدر توان مصرفی رو افزایش بدیم بدیهی است که جریان و در نهایت انرژی ای که مصرف میشه بیشتر میشه و به الکترو موتور فشار زیادی وارد میشه ، باید بگم که وقتی موتور با دور نامی در حال کار کردنه کسینوس فی تخریب نمیشه، و انرژی که مصرف میشه هم میتونه اکتیو باشه هم راکتیو و برایند این دو توان مد نظر ماست که کنتور با داشتین یه سیم پیچ جریان ویه سیم پیچ ولتاژ خودش برایند این توان ها رو محاسبه می کنه ، پس همانطوری که شما گفتید اگر موتور با دور نامی و یا بدون بار کار کند در مصرف انرژی و برق صرفه جویی میشه

اطلاعات من در مورد برق و مسائل مربوط به آن بسیار کم می باشد ، بیشتر تخصص من در رابطه با هیدرولیک صنعتی می باشد .
چند روز پیش در رابطه با راه های کاهش مصرف انرژی با یکی از دوستان مشغول صحبت بودم و به ایشان گفتم در صورتی که در یک سیستم هیدرولیکی (برای مقاطعی از زمان کارکرد) ، الکتروموتور بدون بار و تنها با دور نامی دوران کند، صرفه جویی زیادی در مصرف برق می کنیم ، ایشان گفتند که در این صورت با تخریب cos fi و تغییر در مقدار آن نه تنها سودی عاید نمی گردد بلکه با افزایش مقدار توان راکتیو هزینه زیادی نیز به ما تحمیل می شود .
از اساتید گرامی خواهش می کنم که با بیانی ساده مرا در این مورد راهنمایی بفرمایند .

amirhm
2011/2/03, 07:22 PM

اگر در پست برق کارگاه شما کنتور راکتیو نصبه و بانک خازنی و رگولاتور خازنی در پست ندارید حرف دوست شما صحیحه، کافیه به قبض برق خودتون نگاهی بندازید ، مصرف راکتیو اگه از نصف کل مصرف اکتیو بیشتر بشه شامل جریمه خواهید شد .در غیر این صورت یعنی وجود این تجهیزات دیگر نباید نگران جریمه باشید ولی تلفات دیگری هنوز وجود دارند که مقدارشان بسته به شرایط محیطی و کارگاهی متفاوته و جواب قطعی نمیشه داد !
اما در مورد الکتروموتور ها بی بار کار کردن الکتروموتورها و یا خیلی Over گرفتنشون موقع طراحی باعث بالا رفتن مصرف راکتیو و در کل باعث پایین آمدن راندمان اونا میشه .اون عدد کسینوس فی که روی name plate موتور نوشته شده برای بار کامل محاسبه شده و در بارهای پایینتر عددش کمتر هم میشه و هر چه کمتر مصرف راکتیو شما بالاتر .حتی اگه بانک خازنی هم داشته باشید بار راکتیو بعلت اینکه مقدار جریان خطوط از پست تا مصرف کننده رو افزایش میده باعث تلفات حرارتی (مصرف) و افت ولتاژ روی کابلها میشه .

masoud-t
2011/2/03, 08:13 PM
من یه تحقیق انگلیسی در مورد پست های فشار قوی می خواهم دمتون گرم

hosseinassar
2011/2/03, 08:15 PM
من یه تحقیق انگلیسی در مورد پست های فشار قوی می خواهم دمتون گرم

با ترجمه؟
ترجمه شده تو سایت نیست

sh85
2011/2/04, 07:40 AM
سلام دوستا به دنبال سه نرم افزار زیر هستم
خیلی برام واجبه ممنون

easy power
Dolphins Software - Volts Electrical Design Software
2
Visual 2.6 Professional Edition
"]http://www.visual-3d.com[/URL
سلام
درخواستتون را در اینجا (http://www.iran-eng.com/forumdisplay.php/125-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%DB%8C) مطرح کنید
موفق باشید

masoud-t
2011/2/04, 08:43 AM
نه نمی خواهم ترجمه شده باشه خودم ترجمش می کنم

abarat
2011/2/05, 01:57 PM
می خواستم بدونم نقش اصلی خازن در موتورهای تکفاز چیه؟و اگه خازن بزرگتری بجای خازن راه انداز بزاریم آیا مشکلی ایجاد میشه و فقط بخاطر هزینه از حداقل ظرفیت خازن استفاده میشه؟

heat-love
2011/2/05, 04:21 PM
با سلام خدمت دوست گرامی ، بر اساس تئوری دومیدان دوار می دانیم برای اینکه یک موتور شروع به حرکت کنه احتیاج داره به دوتا میدان که جهتشون در خلاف یکدیگر و برآیند شون باعث ایجاد حرکت تو موتور میشه ، تو موتور های سه فاز چون که سه تا سیم پیچ با اختلاف فاز 120 داریم دیگر احتیاجی به خازن نداریم ، ولی توموتور های تکفاز برای راه اندازی احتیاج به یه محرکی داریم که این محرک همون خازنه که بسته به اندازه قدرت و شرایط موتور طبق روابط خاصی مقدار ظرفیتش مشخص میشه
می خواستم بدونم نقش اصلی خازن در موتورهای تکفاز چیه؟و اگه خازن بزرگتری بجای خازن راه انداز بزاریم آیا مشکلی ایجاد میشه و فقط بخاطر هزینه از حداقل ظرفیت خازن استفاده میشه؟

nutron
2011/2/06, 12:18 PM
تو موتور های تکفاز بصورت معمولی برایند نیروی ها همیشه صفره . مگر اینکه با یه نیروی خارجی روتور به یه سمتی بچرخونیم تا این برایند از بین بره و موتور به سمت چپ یا راست حرکت کنه . ما برای اینکه این توازن رو از بین ببریم از سلف یا خازن استفاده میکنیم که با ایجاد اختلاف فاز بین جریان و ولتاژ نیرویی بوجود میاره که موتور در جهت همون نیرو بچرخه. مثل موتورهای تک و دو خارنی و موتور یخچال که از سلف استفاده میکنند . اینکه از خازنی با ظرفیت بیشتر استفاده کنیم موتور میچرخه ولی باعث کم شدن راندمان خواهد شد . چون باعث افزایش امپدانس موتور از دیدگاه خارجی شده در نتیجه جریان بیشتری مصرف میکنه .

abarat
2011/2/06, 01:13 PM
میتونی فرمول انتخاب(محاسبه) خازن را برام بفرستی؟
اگر خازن کوچکتر بذاریم موتور راه نمی افته (به اصطلاحز زورش نمیرسه) چرا؟

heat-love
2011/2/06, 07:00 PM
سلام
بطور کلی برای هر کیلو وات توان با ولتاژ 100 ولت 250 میکروفاراد و با ولتاژ 200ولت 70 میکروفاراد و همچنین با ولتاژ 380 ولت 22 میکروفارده

nutron
2011/2/06, 07:32 PM
محاسبه ظرفیت خازن درست یادم نیست ولی می تونی برای بستن خازن جدید از فرمول زیر استفاده کنی :
C2 = (V1/V2)2 * C1
تقسیم داخل پرانتز بتوان دو ضربدر ظرفیت خازن قبلی

amirhm
2011/2/06, 10:14 PM

توی این مقاله هم فرمولهای مربوط به محاسبه خازن موتور تکفاز هست هم جدول محاسبه مقدار خازن مورد نیاز جهت راه اندازی موتور سه فاز بوسیله ولتاژ تکفاز.

r.mehrabi
2011/2/06, 11:28 PM
سلام و کلی تشکر از مدیران و دوستان

سوال من اقتصادی برقیه:
می خوایم یه مولد 2000 کیلو واتی رو به شبکه بیست کیلو ولت متصل کنیم.
خروجی ژنراتور می تواند 400 ولت باشد یا 11 کیلو ولت.کدام یک بهتر است؟

- فاصله تا ترانس کمتر از 50 متر است
- خرید ترانس 400/20k ارجحیت دارد (بدلیل پر مصرف بودن این ولتاژ قیمت مناسب تر است)
- هزینه های کابل کشی ،حفاظتی ، کلید زنی را نیز مد نظر قرار دهید

amirhm
2011/2/07, 09:10 AM
سلام و کلی تشکر از مدیران و دوستان

سوال من اقتصادی برقیه:
می خوایم یه مولد 2000 کیلو واتی رو به شبکه بیست کیلو ولت متصل کنیم.
خروجی ژنراتور می تواند 400 ولت باشد یا 11 کیلو ولت.کدام یک بهتر است؟

- فاصله تا ترانس کمتر از 50 متر است
- خرید ترانس 400/20k ارجحیت دارد (بدلیل پر مصرف بودن این ولتاژ قیمت مناسب تر است)
- هزینه های کابل کشی ،حفاظتی ، کلید زنی را نیز مد نظر قرار دهید

البته فکر میکنم برای یه همچین توانی ژنراتور 6Kv مناسبتر باشه تا اونجایی که یادمه ولتاژ 11 برای انتقال توانهای بسیار بالاتر بکار میره ولی به هر حال بنظر من ولتاژ 400 ولت از نظر حفاظت راحتتره ضمن اینکه با کلیدهای اتوماتیک معمولی و ارزانتر میتونید سویچش کنید ولی برای خود ژنراتور ولتاژهای بالاتر مناسبتره بعلت عبور جریان بسیار کمتر تلفات حرارتی کمتر و نیز اسفاده قطر سیم نازکتر در کل من 6Kv رو ترجیح میدم

- خرید ترانس 400/20k ارجحیت دارد (بدلیل پر مصرف بودن این ولتاژ قیمت مناسب تر است)ترانسهای 6/20 تا اونجاییکه میدونم نورمتر هستن و طبعا ارزونتر، از کجا میخواهید ترانس بخرید ایران ترانسفو ؟

r.mehrabi
2011/2/07, 09:31 AM
شرکت سازنده فقط ژنراتور 400 و 11 کیلو ارائه میده (اینم یه مدلشه دیگه)
در ضمن میگه که هر دو خروجی از نظر راندمان یکسان هستند.
من بیشتر نگران کابل کشی مورد نیاز برای انتقال 3600 آمپر از ژنراتور تا ترانسم . میتونین یه براوردی بکنین که چه کابلی و با چه هزینه ای نیازه برا این کار
در مورد خرید ترانس هم هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده ولی احتمال زیاد ایران ترانسفو

amirhm
2011/2/07, 10:46 AM
شرکت سازنده فقط ژنراتور 400 و 11 کیلو ارائه میده (اینم یه مدلشه دیگه)
در ضمن میگه که هر دو خروجی از نظر راندمان یکسان هستند.
من بیشتر نگران کابل کشی مورد نیاز برای انتقال 3600 آمپر از ژنراتور تا ترانسم . میتونین یه براوردی بکنین که چه کابلی و با چه هزینه ای نیازه برا این کار
در مورد خرید ترانس هم هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده ولی احتمال زیاد ایران ترانسفو
نگرانی شما کاملا بجاست و یکی از دلایل ترجیح ولتاژهای بالاتر همین هزینه کابله !
من انتقال از ترانس به سویچ برد رو با این سطح از توان و ولتاژ کار کردم ، نظر مشاور استفاده از 6 کابل 300 برای هر فاز بود.قیمت کابل هم که متغیره وبا نرخ جهانی مس محاسبه میشه که امسال هم ماشاالله خوب رشد (http://www.mesghal.com/copperchart.php) داشته !

r.mehrabi
2011/2/07, 02:12 PM
با یه حساب سر انگشتی اگه فاصله ترانس تا مولد 50 متر باشه و با اون کابلی که شما می فرمایید شاید 20میلیون تومان فرق هزینه کابل بشه
تو قیمت ترانسش که نهایت 3-4 میلیون فرق کنه(11/20 فکر کنم گرون تر باشه)
در مورد تجهیزات حفاظتی و کلید من هیچ ایده ای از قیمت ها ندارم

اولا براورد من از قیمت ها رو تایید می کنین?(تقریبی)
ثانیا براوردتون از قیمت های تجهیزات حفاظتی و سوئیچ چقدره

(کلا این قضیه می تونه موضوع یه مقاله باشه برا هر کی که حال کار داشته باشه)

amirhm
2011/2/07, 02:46 PM
با یه حساب سر انگشتی اگه فاصله ترانس تا مولد 50 متر باشه و با اون کابلی که شما می فرمایید شاید 20میلیون تومان فرق هزینه کابل بشه
تو قیمت ترانسش که نهایت 3-4 میلیون فرق کنه(11/20 فکر کنم گرون تر باشه)
در مورد تجهیزات حفاظتی و کلید من هیچ ایده ای از قیمت ها ندارم

اولا براورد من از قیمت ها رو تایید می کنین?(تقریبی)
ثانیا براوردتون از قیمت های تجهیزات حفاظتی و سوئیچ چقدره

(کلا این قضیه می تونه موضوع یه مقاله باشه برا هر کی که حال کار داشته باشه)

قیمت دقیق کابلو میتونید از بازار سریع بدست بیارید فقط حواستون به برند باشه این فرق میکنه که شما پیمانکار باشید یا صاحب کار !
برای هر دو نوع ولتاژ باید مدار کامل همراه با حفاظت ها رسم بشه که شامل سویچها و نیز تابلوهای مدیوم ولتاژه هم روی 11 هم روی خروجی 20 . معمولا خود ژنراتورها دارای حفاظت های زیادی در خروجیشون هستند .حفاظتها خودش بحث تخصصیه برای مثال چون این نوع انتقالها بصورت مثلث انجام میشن برای حفاظت زمین باید از ترانس ارت فالت استفاده بشه . برای سویچها میتونی از شرکت پارس سویچ قیمتها رو بپرسی تلفنی هم جواب میدن البته حدودی .

AZIZ.S
2011/2/07, 06:05 PM
با سلام و عرض ارادت خدمت دوستان عزیز
لطفا" به زبان ساده به طوری که یک مکانیک بتواند متوجه شود رابطه بین توان اکتیو ، توان راکتیو و cos fi و اثرات آنها بر یکدیگر را توضیح دهید . آیا با بی بار کردن الکتروموتور و دوران آن در دور نامی cos fi تغییر خواهد کرد؟ و آیا این تغییر باعث افزایش توان راکتیو میگردد ؟ میزان این تاثیر چقدر می باشد ؟ آیا می توان گفت که این تاثیر آنقدر است که اثر قابل توجهی بر صرفه جویی انرژی ندارد ؟

قبلا" از عزیزانی که راهنمایی می فرمایند تشکر می کنم .:gol:

amirhm
2011/2/07, 09:40 PM
لطفا" به زبان ساده به طوری که یک مکانیک بتواند متوجه شود رابطه بین توان اکتیو ، توان راکتیو و cos fi و اثرات آنها بر یکدیگر را توضیح دهید . آیا با بی بار کردن الکتروموتور و دوران آن در دور نامی cos fi تغییر خواهد کرد؟ و آیا این تغییر باعث افزایش توان راکتیو میگردد ؟ میزان این تاثیر چقدر می باشد ؟ آیا می توان گفت که این تاثیر آنقدر است که اثر قابل توجهی بر صرفه جویی انرژی ندارد ؟

بطور خلاصه
1 - توان اکتیو برابر است با حاصلضرب ولتاژ فاز در جریان عبوری در کسینوس زاویه بین ایندو در عدد 3 (تعداد فاز)

2- توان راکتیو برابر است با حاصلضرب ولتاژ فاز در جریان عبوری در سینوس زاویه بین ایندو در عدد 3 (تعداد فاز)
پس هرچه زاویه ایندو بیشتر شود توان اکتیو کاهش پیدا کرده و توان راکتیو افزایش مییابد.

آیا با بی بار کردن الکتروموتور و دوران آن در دور نامی cos fi تغییر خواهد کرد؟میزان این تاثیر چقدر می باشد ؟ بله با برداشته شدن بار الکتروموتور کسینوس فی خط تغذیه الکتروموتور کاهش و سینوس فی افزایش مییابند ولی بعلت کاهش جریان عبوری طبق رابطه 2 حاصل ،عددیست نسبتا کوچک ولی مصرف بستگی به ساعات بیکاری الکتروموتور هم دارد چون مصارف بر حسب کیلووات ساعت( برای مصرف اکتیو) و کیلووارساعت (برای مصرف راکتیو) محاسبه میشوند.

ضمنا همانطور که خودتان میدانید در حالت بی باری ما همچنان تلفات ثابت الکتروموتور از قبیل تلفات مسی ،آهنی،مکانیکی (برینگها ،پروانه پشتی و..) را داریم که اتفاقا همگی اکتیو هستند و بسته به ساعات بیکاری الکتروموتور میتوانند قابل ملاحظه باشند !

در پایان اگر بتوانید مقدار متوسط کسینوس فی کلی را بالای 0.9 نگهدارید مشمول جریمه نخواهید شد و این ممکن نیست الا با تاسیس بانک خازنی.

hosseinassar
2011/2/07, 09:48 PM

سلام
بهترین حالت برای یک موتور (حالت ایده آل) کار کردن در بار نامی و داشتن ضریب توان واحد (1) هست
هر چقدر مقدار بار از مقدار نامی کمتر بشه ضریب توان (cos) هم تغییر می کنه و کمتر از یک میشه این کار باعث تغییر در راندمان موتور میشه
در ضریب توان واحد طبق فرمول توان فقط توان اکتیو وجود داره و توان راکتیو صفره

آیا می توان گفت که این تاثیر آنقدر است که اثر قابل توجهی بر صرفه جویی انرژی ندارد ؟

این اثر بستگی به موتور و میزان قدرت موتور داره
هر چقدر قدرت موتور بیشتر باشه بی بار کار کردنش باعث ضرر میشه

amirhm
2011/2/07, 10:03 PM

راهکارهای مدیریت مصرف برق در صنایع (http://www.tbtb.ir/modiriatmasraf-mod5-rahkarhayemodiriyatamsrafdarsanaye-fa.html)

nutron
2011/2/07, 10:28 PM

برای توانهایی که گفتی باید اول بدونی fi از کجا میاد :
fi زایه بین جریان و ولتاژ مدار هست که میتونه از صفر تا یک تغییر کنه . در حالت عادی و بار مقاومتی این اختلاف صفر بنابراین cos 0 یک خواهد بود .
وقتی ما در شبکه و یا در بار مقادیر سلفی یا زخازنی داشته باشیم این زوایه یعنی فی تغییر میکنه. البته سلف و خازن هم اثری مخالفی هم دارند . بنابراین هر چه فی به 90 نزدیکتر باشه ( یعنی بار سلفی ) مدار کسینوس فی به صفر تمایل پیدا می کنه . برای سینوس فی هم عکس این حالت صادق هست .

حالا اثر fi روی توان ها :
توان اکتیو یعنی توانی که ما دوست داریم و میشه حاصلضرت جریان در ولتاژ در cos fi
توان راکتیو یعنی توانی که ما سعی میکنیم کمتر داشته باشیم برابر است با ضرب جریان در ولتاز در sin fi

- پس میتونیم به این نتیجه برسیم که هر چی بار سلفی تر باشه فی بیشتر شده در نتیجه باعث افزایش توان راکتیو و کاهش توان اکتیو خواهدشد . برای همین در خطوط و کارخانه ها از بانک های خازنی استفاده می کنند.
علاوه بر اینها توان دیگه ای هم بنام توان ظاهری داریم که از جمع برداری ایندو توان بدست میاد .
----
در مورد برداشتن بار درموتور ها بسته به نوع موتور متفاوت خواهد بود . بعضی از موتور ها بر اثر نبوود بار تا حد انفجار هم پیش خواهد رفت مثل موتور ها یونیورسال اما در بعضی دیگر اثر چندانی نخواهد داشت . در صد تاثیر آن روی راندمان ناچیز خواهد بود .

heat-love
2011/2/08, 10:09 AM
با سلام خدمت همه ی دوستای گلم
یه سوال جالب دارم ببینم کی می تونه جواب بده !
فرض کنید یه مولدو با یه موتور پارلل کنیم ، در ابتدا موتور رو به دور نامی برسونیم ،وسپس ولتاژ ورودیش رو قطع کنیم،دراین حالت بیایم و ولتاژ تولیدی مولدو وصل کنیم به ورودی موتور
به نظرتون چه اتفاقی میوفته ؟ آیا موتوو و مولد تا ابد به کارشون ادامه میدن یا ...؟ دلیلش رو بگید؟

hosseinassar
2011/2/08, 02:33 PM
فرض کنید یه مولدو با یه موتور پارلل کنیم ، در ابتدا موتور رو به دور نامی برسونیم ،وسپس ولتاژ ورودیش رو قطع کنیم،دراین حالت بیایم و ولتاژ تولیدی مولدو وصل کنیم به ورودی موتور
به نظرتون چه اتفاقی میوفته ؟ آیا موتوو و مولد تا ابد به کارشون ادامه میدن یا ...؟ دلیلش رو بگید؟

سلام
اگه همه چیز ایده آل در نظر گرفته بشه ممکنه این اتفاق بیوفته
ولی به خاطر وجود تلفات در موتور و ژنراتور امکان چنین کاری نیست و موتور بعد از یه مدت کوتاه متوقف میشه

nutron
2011/2/09, 03:11 PM
سلام
این چیزی که شما می فرمایید اصول کار ماشین های هیبریدی بشمار میاد ولی نه کاملا به این صورت .
شما اگه معادل مداری این سوالتونو بخوای بکشی میشه سری موتور،مولد و دو تا امپدانس . که یه منبع ولتاژ وابسته به دور موتور داره . ما اگه بیایم معادل الکتریکی قسمت مکانیکی بین مولد و موتور رو هم رسم کنیم میشه یه مدار سری .
بنابراین ما تو یه سیکل بسته هستیم و در این سیکل اگر امپدانس نداشته باشیم سیکل متناوب خواهد بود یعنی موتور و مولد تا ابد کار میکنند. ولی چون امپدانس داریم با شیبی منفی که بستگی به مقدار امپدانس سری داره سیستم خاموش خواهد شد .

emperatoor IRAJ
2011/2/10, 12:23 AM
سلام مهندسان عزيز
من 2تا كار بهم پيشنهاد شده يعني به عنوان كاراموز و با حقوق نسبتا كم!
1.نصب و راه اندازي اسانسور
2.سيم كشي صنعتي
با توجه به اينكه دانشجوام و رشته م قدرته كدومو برم؟
در ضمن اگه ميشه يه توضيح مختصر در مورد سيم كشي صنعتي بدين:)
ممنون از راهنماييتون;)

masoud-t
2011/2/11, 09:15 AM
سلام مهندسان عزيز
من 2تا كار بهم پيشنهاد شده يعني به عنوان كاراموز و با حقوق نسبتا كم!
1.نصب و راه اندازي اسانسور
2.سيم كشي صنعتي
با توجه به اينكه دانشجوام و رشته م قدرته كدومو برم؟
در ضمن اگه ميشه يه توضيح مختصر در مورد سيم كشي صنعتي بدين:)
ممنون از راهنماييتون;)
به نظر من سیم کشی صنعتی برای اینده تو خیلی بهتره
نمونه وظایف

1- توانایی نصب و سیم کشی مدارات الکتریکی
2- توانایی نصب و سیم کشی تابلوهای توزیع برق
3- توانایی نصب و سیم کشی ترانسفورماتورهای تک فاز
4- توانایی انجام انواع اتصالات در فلز کاری
5- توانایی برشکاری و خم کاری روی ورقه های فلزی
6- توانایی اره کاری و سوهانکاری
7- توانایی نقشه کشی صنعتی عمومی
8- توانایی سوراخکاری و خزینه کاری- حدیده و قلاویز کاری
9- توانایی برشکاری و خم کاری روی ورقه های فلزی
10- توانایی لحیم کاری روی سیم های مس و آلومینیم
11- آشنایی با مبانی و اصول الکتریسیته
12- توانایی شناخت و بکارگیری دستگاههای اندازه گیری الکتریکی
13- شناخت و کار با ابزار برقکاری و اتصال سیم ها
14- شناخت و کار با انواع کابل
15- توانایی راه اندازی الکترو موتورهای تک فاز و سه فاز بوسیله کلیدهای دستی
16- شناخت و آشنایی مبانی ماشین های الکتریکی
17- توانایی باز و بسته کردن الکترو موتورهای القایی آسنکرون
18- توانایی و شناخت عملکرد رله های حفاظتی
19- راه اندازی الکترو موتورهای سه فاز و تک فاز القایی آسنکرون بوسیله کنتاکتور
20- توانایی و راه اندازی الکترو موتورهای تک فاز با کنتاکتور
21- نصب و سیم کشی دستگاه های حفاظتی اشخاص و ماشین های الکتریکی
22- توانایی نقشه کشی صنعتی عمومی
23- توانایی کاربرد تجهیزات ایمنی و حفاظتی در برق
24- شناسایی عوامل ایجاد برق گرفتگی و پیشگیری از آن
25- توانایی جلوگیری از عوامل مضر در محیط کار
26- توانایی اجرای کمک های اولیه در صورت حادثه

ابزار و وسایل

1- وسایل حفاظت شخصی
2- وسایل کمک های اولیه
3- جعبه کمک های اولیه
4- وسایل کمک های آموزشی

شرایط ارتقاء شغل

شرایط ارتقاء شغل برای برق کار صنعتی با توجه به کار دشوار و خطرناک و دقت و دانشی که این شغل نیاز دارد بسیار نیازمند پشتکار و تجربه است و البته در پرتو تجربه و استاد کار شدن میزان دستمزد نیز افزایش پیدا می کند.

ویژگی های شخصیتی

مجموع توانایی هایی که یک برقکار صنعتی باید داشته باشد بسیار متفاوت تر از یک برقکار عمومی خانگی یا تجاری است به طور معمول مراکز صنعتی در مناطقی که از آب و هوای مناسبی برخوردار نیستند وجود دارد و همچنین دور از شهر به عبارت دیگر شرایط سخت و آب و هوایی و دوری از وطن برای هر کسی قابل تحمل نیست.

rezadg
2011/2/11, 04:00 PM
سلام مهندسین عزیز
منهمون طور که میبینید رشتم مهندسی ای تی هست و خیلی به وب گردی و اینا علاقه دارم به خاطر همون از صبح تا شب کامپیوترم روشن هست
من میخوام واسه کامپیوترم برق تولی کنم به خاطر اون چند تا الگریتم حل کردم تا این که امروز از یک فردی که برق خونده بود پرسیدم گفت هزینش خیلی میشه ولی زمان نبود ازشون بپرسم تا این که اومدم اینجا بپرسم
من میخوام یک صفحه ی تولید برق از انرژی خورشید بخرم و ازش استفاده کنم و این کار رو راه بندازم ولی اون طرف گفت که اگر بخوام این کار رو بکنم باید یک تبدیل DC به Ac استفاده کنم که هزینش خیلی گرونه ولی من یادم بود که یک دستگاه دیدم در آدرس زیر
http://www.kharidaniha.com/1389/05/21/solar-charger/
یک دستگاه کوچیک با قیمت 12 هزار تومن خوب مگه تو این دستگاه تبدیل نیست و یا تکنولوژیش چطوری هست
و راستی اگر من بخوام از دینام یک ماشین ولتاژ 220 دریافت کنم باید چند دور بر ثانیه بچرخه که این ولتاژ حاصل بشه و در آخر چطوری می تونم این انرژی رو ذخیره کنم
پیشا پیش ممنون میشم جواب بدید |:

nutron
2011/2/12, 01:52 PM
سلام مهندسین عزیز
منهمون طور که میبینید رشتم مهندسی ای تی هست و خیلی به وب گردی و اینا علاقه دارم به خاطر همون از صبح تا شب کامپیوترم روشن هست
من میخوام واسه کامپیوترم برق تولی کنم به خاطر اون چند تا الگریتم حل کردم تا این که امروز از یک فردی که برق خونده بود پرسیدم گفت هزینش خیلی میشه ولی زمان نبود ازشون بپرسم تا این که اومدم اینجا بپرسم
من میخوام یک صفحه ی تولید برق از انرژی خورشید بخرم و ازش استفاده کنم و این کار رو راه بندازم ولی اون طرف گفت که اگر بخوام این کار رو بکنم باید یک تبدیل DC به Ac استفاده کنم که هزینش خیلی گرونه ولی من یادم بود که یک دستگاه دیدم در آدرس زیر
http://www.kharidaniha.com/1389/05/21/solar-charger/
یک دستگاه کوچیک با قیمت 12 هزار تومن خوب مگه تو این دستگاه تبدیل نیست و یا تکنولوژیش چطوری هست
و راستی اگر من بخوام از دینام یک ماشین ولتاژ 220 دریافت کنم باید چند دور بر ثانیه بچرخه که این ولتاژ حاصل بشه و در آخر چطوری می تونم این انرژی رو ذخیره کنم
پیشا پیش ممنون میشم جواب بدید |:
سلام
برای اینکه بتوین از صفحه های خورشیدی انرژی پایدار بگیرید علاوه بر مبدل به که به اون کانورتر میگیم نیاز به قسمت دیگه ای بنام ذخیره کننده یا باتری خونه داریم . که به همه ی اینها باید قسمت های کنترل کننده هم اضافه کنیم .
اون دستگاهی که می فرمایید دی سی یه ای سی می کنه ملاک نیست . شما باید بدونیم توان رایانه شما چقدره و با توجه به جریانی که استفاده میکنه چنین دستگاهی تهیه کنید .
در مورد دینام ماشین ملاک افزایش ولتاژ تعداد دور ژنوراتور نیست بلکه به مدل سیم بندی و آرایشی بستگی دارد که دینام برای اونکار طراحی شده . دینام خودرو های سبک معمولا برای 12 و 24 ولت مستقیم طراحی می شوند . علاوه بر اینها شما برای اینکه بتوانید از دینام خودرو برق متناوب بگیرید بایستی قسمت کموتاسیون کننده اونو حذف و قطعه ای بنام رینگ جایگزین کنید که از نظر عملی کا بیهوده ای بنظر می رسد .
نکته آخر هم اینکه واحد گردش در اینجا دور بر دقیقه است rpm

NILUFAR2
2011/2/13, 04:32 PM
سلام! می خواستم ببینم ما از کی باید این نرم افزار ها رو یاد بگیریم؟ ترم 2 الکترونیکم. یعنی هنوز چیزی از برق نخوندم! بعد یه پیشنهادی هم واسه تابستون ازتون میخوام> که چی کار کنم به بطالت نگذره؟

r.mehrabi
2011/2/13, 05:50 PM
بسته کامل تولید،ذخیره و متناوب سازی برق از انرژی خورشیدی به سادگی در بازار قابل تهیه است.
اگه پیدا نکردی بگو من شماره یه شرکتیو داشتم قبلا می گردم برات پیدا می کنم
ولی کلا معقول نیست چنین کاری
در ضمن ممکنه بتونین یه ups پیدا کنین که با برق مستقیم شارژ بشه
اینجوری فقط باید پنل ها رو بخرین
که البته بازم مقرون به صرفه نیست(شدیدا هم مقرون به صرفه نیست

rezadg
2011/2/14, 09:53 AM
خوب با این وجود من کلا نمیتونم این کار رو بکنم ولی من یک الگریتمی طراحی کردم که به صورت مختصر این چنین میشه که من یک صفحه ی خورشیدی میخرم و اون رو به یک المیچر وصل میکنم تا اون رو بچرخونه و به وسیله ی تالمیچر اون رو به یک دینام وصل میکنم تا برق رو به صورت مدام هم تو تابستان و هم تو پاییز دریافت کنم به نظر شما این امکان پذیر هست

parisa_gh
2011/2/14, 11:50 AM
سلام ممنون اگه ممکنه بیشتر توضیح بدین.ممنون میشم.

amirhm
2011/2/14, 09:28 PM
خوب با این وجود من کلا نمیتونم این کار رو بکنم ولی من یک الگریتمی طراحی کردم که به صورت مختصر این چنین میشه که من یک صفحه ی خورشیدی میخرم و اون رو به یک المیچر وصل میکنم تا اون رو بچرخونه و به وسیله ی تالمیچر اون رو به یک دینام وصل میکنم تا برق رو به صورت مدام هم تو تابستان و هم تو پاییز دریافت کنم به نظر شما این امکان پذیر هست

طرح شما در نهایت عمل تبدیل DC به AC رو انجام میده البته با تلفات انرژی بسیار بالاتر از یک اینورتور الکترونیکی ضمن اینکه برای باطری فکری نکردید.کلا استفاده از انرژی خورشیدی ارزان نیست و حتی در اروپا که سالهاست طرح هدفمندی اجرا شده ! و انرژی الکتریکی هنوز بسیار گرانتر از اینجاست مقرون بصرفه نیست و در موارد بسیار خاص و با یارانه دولتی اجرا میگردد.

nutron
2011/2/14, 09:35 PM
خیلی ذوق کردی که یه چیزی اختراع کردی نه ؟!!
اینطوری کار نمیکنه
یعنی راندمانش اینقدر پایینه که با صرفه نیست .
من فکر میکنم شما در مورد صفحات خورشیدی تصور درستی ندارید . یکی از عناصر اصلی در مهندسی برق پایدار بودن انرژی وگرنه ما بزرگترین منبع انرژی برق یعنی رعد و برق هم داریم ولی نمی تونیم استفاده کنیم ، چرا ؟ چون پایدار نیست و در اصلاح ما برقی ها تابع ضربست یعنی دامنه ی بسیار کم در حد میکرو ثانیه و پیک زیاد در حد میلیون ولت داره . در صفحات خورشیدی هم شما باید انرژی که می گیرید رو ذخیره کنید که اینکار با باتری انجام میشه که مسلما DC خواهد بود .
حالا شما با توجه به توانی که نیاز دارید یا بهتر بگم جریانی که مصرف میکنید و بسته به نوع جریان (DC or AC) از اون باتری استفاده میکنید نه مستقیما از صفحه خورشیدی .اگر هم دیدی جایی مستقیم وصل شد . اون وسیله مصرف کننده به کیت پایدار کننده مجهز شده .
در مورد الگوریتم شما که تئوری اولیه ماشینهای هیبرید بشمار میاد ( البته بسیار بسیار اولیه) از نظر مهندسی به دلیل افت شدید راندمان عملی نیست . چه از نظر اقتصادی چه از دیدگاه مهندسی .
اولا شما باید صفحه خورشیدی رو طوری سری موازی ببندی که جریان و ولتاژ لازم برای شارژ باتری رو فراهم کنه . بعد از خروجی باتری سری میشه به یه پکیج پایدار کننده جریان و ولتاژ که نوعی رگولاتر محسوب میشه . از اون هم به ورودی مو تور که اگه مستقیم وصل کنیم باید دی سی موتور باشه ، خب تا حالا موتور چر خیده .
حالا محور موتور با یه کوپل مکانیکی وصل میشه به محور زنوراتور . ژنوراتور می چرخه و برق تولید میکنه . به نظر شما چنین چیزی برای مصرفی که شما نیاز دارید منطقی بنظر میاد ؟؟

rezadg
2011/2/14, 10:14 PM
خوب چیزی که من در نظر دارم تولید یک کیلو وات برق هست بهتر بگم من علاقه ای به تولید همه چیز دارم تنها برق نیست قبل این به تولید قارچ علاقه داشتم و تو خونه پرورش دادم در واقع من میخوام راه کار ها و یا همون الگریتم تولید همه چیز رو یاد بگیرم و به خاطر اون اومدم پیش شما

تا اینجا من فهمیدم که البته میدونستم که نمیشه از صفحات خورشیدی به طور مستقیم استفاده کرد و این رو از یک نفر پرسیده بودم که برای تبدیل DC به AC چکار کنم اوم گفت که باید یک قطعه ای بخرم اسمش رو گفت ولی یادم نیست که اندازش به بزرگی یک اتاق هست و کمترین قیمتش 600 هزار تومن خوب با این وجود به صرفه نبود و من نمیتونستم برق تولید کنم به خاطر همین منصرف شدم تا این که این شاژر گوشی رو دیدم و با خودم فکر کردم که چطوری ممکنه که این کار شدنی باشه در حالی که مستقیم از یک صفحه ی خورشیدی یک باتری رو شارژ میکنه و در زمن من زمانی که بچه بودم تو آزمایشگاه مدرسمون هم دیده بودم که یک صفحه ی 1 در 1 صانتی رو به یک المیچر معمولی مستقیم وصل کرده و استفاده میکردن خوب واسه گنگ که اینا رو کنار هم بزارم و حل کنم نظر شما در این باره چیه ؟:surprised::D

nutron
2011/2/15, 09:30 AM
خوب چیزی که من در نظر دارم تولید یک کیلو وات برق هست بهتر بگم من علاقه ای به تولید همه چیز دارم تنها برق نیست قبل این به تولید قارچ علاقه داشتم و تو خونه پرورش دادم در واقع من میخوام راه کار ها و یا همون الگریتم تولید همه چیز رو یاد بگیرم و به خاطر اون اومدم پیش شما

تا اینجا من فهمیدم که البته میدونستم که نمیشه از صفحات خورشیدی به طور مستقیم استفاده کرد و این رو از یک نفر پرسیده بودم که برای تبدیل DC به AC چکار کنم اوم گفت که باید یک قطعه ای بخرم اسمش رو گفت ولی یادم نیست که اندازش به بزرگی یک اتاق هست و کمترین قیمتش 600 هزار تومن خوب با این وجود به صرفه نبود و من نمیتونستم برق تولید کنم به خاطر همین منصرف شدم تا این که این شاژر گوشی رو دیدم و با خودم فکر کردم که چطوری ممکنه که این کار شدنی باشه در حالی که مستقیم از یک صفحه ی خورشیدی یک باتری رو شارژ میکنه و در زمن من زمانی که بچه بودم تو آزمایشگاه مدرسمون هم دیده بودم که یک صفحه ی 1 در 1 صانتی رو به یک المیچر معمولی مستقیم وصل کرده و استفاده میکردن خوب واسه گنگ که اینا رو کنار هم بزارم و حل کنم نظر شما در این باره چیه ؟:surprised::D

اون دستگاهی که می فرمایید dc to ac نه اونقدر بزرگه و نه گرون . می تونی تو ازمایشگاه الکترونیک با سه تا مقاومت و یه ترایاک و یه خازن بسازی البته بصورت آزمایشگاهی . شما می تونی یه UPS کوچیک بخری و برای شارژ باتری های اون از صفحه خورشیدی استفاده کنی . اون UPS هم حدود 60 تومن قیمتشه .
در مورد آرمیچر و اون قضایا که قبلا هم توضیح دادم .

ALI 7135
2011/2/15, 05:47 PM
اون دستگاهی که می فرمایید dc to ac نه اونقدر بزرگه و نه گرون . می تونی تو ازمایشگاه الکترونیک با سه تا مقاومت و یه ترایاک و یه خازن بسازی البته بصورت آزمایشگاهی . شما می تونی یه UPS کوچیک بخری و برای شارژ باتری های اون از صفحه خورشیدی استفاده کنی . اون UPS هم حدود 60 تومن قیمتشه .
در مورد آرمیچر و اون قضایا که قبلا هم توضیح دادم .
این ups هایی که گفتین چه نوع ولتاژی رو نگهداری میکنن؟
از چه نوعیه؟
صنعتی یا غیر صنعتی؟
باتری 12 می خوان؟

nutron
2011/2/15, 08:53 PM
این ups هایی که گفتین چه نوع ولتاژی رو نگهداری میکنن؟
از چه نوعیه؟
صنعتی یا غیر صنعتی؟
باتری 12 می خوان؟

این دستشگاه برق رو بصورت دی سی تو باتری هایی که براش تعبیه شده نگهداری میکنه تا وقتی برق نوسان شدید داره یا اینکه قطع شده باشه می تونه مصرف کننده ها رو تغذیه کنه .
این دستگاه در رنج های مختلف صنعتی و خانگی ساخته میشه . حتی بعضی از فروشگاههای لوازم رایانه این وسیله رو دارند .
باتری هایی که استفاده می شن باتری های استاندارد بازار هستند که با سری و موازی بستن اونها جریان و ولتاژ لازم دستگاه رو تامین میکنه .
در حالت عادی باتری ها این دستگاه با برق شهر شارژ میشه بنابراین ما می تونیم بجای استفاده از برق شهر از هر منبع دیگه ای برای شارژ این باتری ها استفاده کنیم از جمله صفحات خورشیدی .
که البته برای اینکار شما باید تغییراتی کوچکی تو دستگاه بدی.
از این دستگاه در جاهای خیلی حساس که به هیچ عنوان نباید برق اونها قطع بشه استفاده می کنند .

mahdivenus
2011/2/16, 04:24 PM
با سلام
یک ترانس جوشکاری داریم با آمپر 75 کار میکنه!
فرض کنید توان این ترانس 100 وات هستش!
برقمون هم تک فاز 220 ولت!
هزینه هر کیلو وات برق هم 20 تومن!
این ترانس تو 60 دقیقه کارکرد مداوم چقدر پول میندازه؟

r.mehrabi
2011/2/18, 03:57 PM
2 تومن
ولی فکر کنم توان دستگاهو اشتباه نوشتی:دی

amirhm
2011/2/18, 04:23 PM
با سلام
یک ترانس جوشکاری داریم با آمپر 75 کار میکنه!
فرض کنید توان این ترانس 100 وات هستش!
برقمون هم تک فاز 220 ولت!
هزینه هر کیلو وات برق هم 20 تومن!
این ترانس تو 60 دقیقه کارکرد مداوم چقدر پول میندازه؟

برای محاسبه هزینه باید جریان اولیه (سمت 220 ولت ) رو موقع جوشکاری اندازه بگیری (مثلا با یک آمپرمتر کلمپ).این جریان ضربدر 220 میشود توان .تقسیم بر 1000 میشود کیلووات. ضربدر 20 (تومن) میشود هزینه یک ساعت.

maryam.h
2011/2/19, 12:14 AM
با سلام
كسي از اعضا هست كه كارشناسي ارشد مهندسي برق قدرت بخونه؟
چندتا سوال دارم كه به جواباشون شديدا نياز دارم

hosseinassar
2011/2/19, 04:48 PM
با سلام

سلام
شما سوالات تون مطرح کنید
تا جایی که امکان داشته باشه جواب داده میشه

maryam.h
2011/2/19, 05:30 PM
سلام
شما سوالات تون مطرح کنید
تا جایی که امکان داشته باشه جواب داده میشه

ميخوام موضوع پايان نامه مشخص كنم ، از كجا ميتونم بفهمم موضوعي كه انتخاب كردم تا چه حد روش كار شده و يا اصلا جديد هست و جاي كار داره يا نه! به مقالات ieee دسترسي دارم ولي چون تعداد و حجمشون زياده و وقتم كم نمي تونم مقاله بخونم
كلا ميخوام رو شبكه توزيع كار كنم ولي اينكه چه مبحثي رو انتخاب كنم به راهنمايي نياز دارم.
اگه كسي ميتونه راهنماييم كنه خواهش مي كنم كمكم كنه.

BIGHAM
2011/2/19, 05:35 PM
ت واینترنت (بانک پایان نامه) رو سرچ کن چند تا سایت معرفی میکنه می تونید توش بگردید ببینید قبلا چه موضوعاتی کار شده این یکی از سایت هاست مربوط به علوم و تحقیقات
http://www.usrbpr.com/Site/PR/Bank_Tez.htm

eskan
2011/2/19, 10:13 PM
با سلام
سلام
در خدمتم.....امیدوارم بتونم کمکتون کنم.....
چه کاری از دست من بر میاد ؟

baxe_shz
2011/2/22, 10:12 PM
کسی میتونه فایله pdfاز طراحی و محاسبات روشنایی یه خونه ی یه طبقه ی مسکونی همراه پلان و کلیه محاسباتش در اختیار بنده قرار بده ممنون میشم اگه کسی بتونه برام ایمیل کمک کنه..

BIGHAM
2011/2/27, 02:44 PM
یک سوال در مورد تابلوی 20 کیلو ولت پست برق: یک پست برق داریم با یک سلول ورودی20kv و یک سلول خروجی20kv و یک فیدر برای ترانسفورماتور قدرت ولی سلول اندازه گیری نداریم. حالا سوال من اینه که فیدر ترانس حفاظتش باید چی باشه. من یک ***یونر و دژنکتور گذاشتم درسته ؟

heat-love
2011/2/27, 04:04 PM
سلام
کسی می دونه چرا برق رو بصورت سه فاز انتقال میدن ؟ چرا تکفاز یا چهار فاز انتقال نمیدن ؟

amirhm
2011/2/27, 08:48 PM
یک سوال در مورد تابلوی 20 کیلو ولت پست برق: یک پست برق داریم با یک سلول ورودی20kv و یک سلول خروجی20kv و یک فیدر برای ترانسفورماتور قدرت ولی سلول اندازه گیری نداریم. حالا سوال من اینه که فیدر ترانس حفاظتش باید چی باشه. من یک ***یونر و دژنکتور گذاشتم درسته ؟

درسته ولی بهتر بود دو تا کلید ورودی میزاشتی برای ایجاد loop بدرد میخوره . حفاظت ترانس هم با رله ثانویه مثل آران (http://www.aranrelay.com/) که نمونه جریانو بوسیله ct از خروجی دژنکتور میگیره.

hosseinassar
2011/2/28, 08:39 AM
سلام
کسی می دونه چرا برق رو بصورت سه فاز انتقال میدن ؟ چرا تکفاز یا چهار فاز انتقال نمیدن ؟

سلام
بهترین شکل برای انتقال برق به صورت سه فاز هست
چند تا دلیل می گم:
بیشتر وسایل کارخونه ها با برق سه فاز کار می کنه
تبدیل کردن سه فاز به تکفار کار خیلی ساده ای هست
برای توزیع برق به مصرف کننده های تکفاز انتقال سه فاز خیلی مناسبه

amirhm
2011/2/28, 06:55 PM
سلام

موتور القایی بصورت تک فاز خود راه انداز نیست .
يک سيستم چند فازه بايد يک جهت مشخص براي چرخش فازها ايجاد کند. بنابراين ولتاژهاي متقارن که داراي ترتيب ولتاژ نمي باشند، نمي توانند به عنوان سيستم چند فاز استفاده گردند
منبع (http://en.wikipedia.org/wiki/Polyphase_system)

نیکلا تسلا (http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla)

eskan
2011/3/01, 11:23 AM
سلام
فیدر ترانس که اصطلاحا اینکامینگ نام داره ورودی باسبار 20kv هست و برای حفاظت باسبار ار رله های مختلفی استفاده میشه ....
لطفا سوالاتتون رو واضح تر مطرح کنید تا جواب دقیق بگیرید
با سپاس

BIGHAM
2011/3/01, 11:45 AM
سلام
فیدر ترانس که اصطلاحا اینکامینگ نام داره ورودی باسبار 20kv هست و برای حفاظت باسبار ار رله های مختلفی استفاده میشه ....
لطفا سوالاتتون رو واضح تر مطرح کنید تا جواب دقیق بگیرید
با سپاس
ممنون که جواب دادید.
برای یک پروژه محوطه سازی یک پست برق طراحی کرده بودم، چون این پست اختصاصی بود و کل سایت 4 پست داشت. مهندس برق کارفرما که نقشه رو بازبینی کرده بود نظرش این بود که سلول اندازه گیری نداشته باشه. که این قابل قبول بود و یک مورد دیگه این که ***یونر و دژنکتور فیدر ترانس (اینکامیگ) حذف بشه. با amirhm و چند همکار دیگر هم بررسی کردیم برای رفع شبهه. و همونطور که شما هم گفتید برای حفاظت باسبار و اجرای دستور جدا شدن که توسط رله های حفاظتی مثل بوخهلتز و ترمال صادر میشه باید دژنکتور و ***یونر حتما تو مدار باشه. غیر از اینه؟

amirmohsenm
2011/3/01, 04:10 PM
سلام.آقا license key برنامه s7 ورژن v5.3 +hf را چجوری میشه گیرآورد!

amirmohsenm
2011/3/01, 04:20 PM
سلام.آقا license key برنامه s7 ورژن v5.3 +hf را چجوری میشه گیرآورد؟

3tare_87
2011/3/02, 10:16 AM
سلام
من فکر میکنم دلیلش توان باشه توان سه فاز بیشتر از توان تکفاز ،در نتیجه توان بیشتری انتقال داده میشه!!

eskan
2011/3/03, 08:17 AM
ممنون که جواب دادید.
برای یک پروژه محوطه سازی یک پست برق طراحی کرده بودم، چون این پست اختصاصی بود و کل سایت 4 پست داشت. مهندس برق کارفرما که نقشه رو بازبینی کرده بود نظرش این بود که سلول اندازه گیری نداشته باشه. که این قابل قبول بود و یک مورد دیگه این که ***یونر و دژنکتور فیدر ترانس (اینکامیگ) حذف بشه. با amirhm و چند همکار دیگر هم بررسی کردیم برای رفع شبهه. و همونطور که شما هم گفتید برای حفاظت باسبار و اجرای دستور جدا شدن که توسط رله های حفاظتی مثل بوخهلتز و ترمال صادر میشه باید دژنکتور و ***یونر حتما تو مدار باشه. غیر از اینه؟
سلام
اولا رله بوخهلتس و ترمال مختص ترانس ها میباشد ....
رله های حفاظت باسبار مثل : Earth Fault - Over Current and Etc
باسبار در واقع رابط تمام خروجی های اینکامینگ و فیدرهای خروجی است ..... که برق خروجی روی باسبار می افتد و از انجا تقسیم میگردد ......
راستی اینم بگم که منظور از س ک س یونر همان ارت است که در فیدر های 20کیلوولت جهت کار گروه مورد استفاده قرار میگیرد .... بدین صورت که ابتدا فیدر قطع شده ، سپس بریکر را از سلول بیرون میکشند و سپس آن را ارت میکنند تا ضریب امنیت بالا رود ......

اگه سوالی باشه در خدمتم .....

با سپاس

amirhm
2011/3/03, 08:25 AM
eskan جان من سوالی داشتم در مورد سیستم M.O.S ممکنه در موردش توضیح بدی اگه کاتالوگی هم بدی ممنون میشم تو نت چیزی پیدا نکردم.

عامریانی
2011/3/03, 09:44 AM
:gol::)سلام،خوب هستید؟!
دنبال یه طرح جالب برای ساخت می گردم،یک وسیله ی اپتیکی و یا لیزری که به صورت آزمایشگاهی بتونم اونو بسازم!
ممنون میشم اگه به من کمک کنید
لطف کنید نظر و طرحتونو برام ایمیل کنید،ممنون از هم فکری و کمکتون مهندسان محترم!

nutron
2011/3/03, 10:13 PM
سلام

سلام دوست من
اصولا میتونیم برق رو بصورت ان فاز تولید کنیم
اما مهمترین موضوع در تولید صرفه اقتصادی اون سیستم هست
با توجه به این تفاسیر تولید برق بصورت سه فاز ساده ترین، ارزانترین و در عین حال مهندسی ترین حالتی که میتونیم از اون استفاده کنیم .
درواقع میتونی بگیم این یه نوع ا ستاندارده که از ابتدا بنا شده و طبق اون باقی دستگاه ها طراحی شدند
استانداردی که بنا به مولفه هایی که ذکر کردم تودین شده .
البته از همین برق سه فاز هم میتونیم بصورت تک،دو،شش و یا ... استفاده کنیم

eskan
2011/3/06, 10:18 AM
eskan جان من سوالی داشتم در مورد سیستم M.O.S ممکنه در موردش توضیح بدی اگه کاتالوگی هم بدی ممنون میشم تو نت چیزی پیدا نکردم.
سلام و درود
منظورت از سیستم m.o.s چیه ؟
اگع مختصر توضیحی بدی و بگی که در چه موردی هست مطمئنا میتونم کمکت کنم.....
منتظرم
با سپاس

arta-e
2011/3/06, 12:08 PM
سلام من ميخوام بدونم منابع درسي آزمون هاي استخدامي نيروگاه ها چه درس هايي ان؟

eskan
2011/3/06, 02:48 PM
سلام من ميخوام بدونم منابع درسي آزمون هاي استخدامي نيروگاه ها چه درس هايي ان؟
سلام
اندازه گیری الکتریکی
مدار الکتریکی
ماشین الکتریکی
رله و حفاظت
کارگاه برق

موفق باشید

arta-e
2011/3/06, 07:04 PM
سلام
اندازه گیری الکتریکی
مدار الکتریکی
ماشین الکتریکی
رله و حفاظت
کارگاه
موفق باشیدممنون خيلي خيلي شمام موفق باشيد(راستي اگه اطلاعات ديگه اي ر مورد استخدامي نيروگاه داشتيد ممنون ميشم كمكم كنيد مثلا مصاحبه...

amirhm
2011/3/07, 07:26 PM
سلام و درود
منظورت از سیستم m.o.s چیه ؟
اگع مختصر توضیحی بدی و بگی که در چه موردی هست مطمئنا میتونم کمکت کنم.....
منتظرم
با سپاس

منظور سیستم کلید و اندازه گیری است که مستقیما روی تیر نصب میشه و با وجودش دیگه نیازی به پست زمینی نیست البته فکر میکنم در کیلو واتهای کمتر از 400 استفاده میشه.

pazhouhesh
2011/3/09, 08:16 AM
سلام من دانشجوی دانشگاه southampton انگلستان رشته برق قدرت در انرژی های نوین هستم
یک نرم افزار به من معرفی کرده اند به نام ERACS
برای آنالیز سیستم های قدرت
کسی این نرم افزار یا راهنمای این را داره ؟؟؟

HosseinMa
2011/3/09, 10:36 AM
سلام دوستان زحمت كش
يكی اين سوال منو جواب بده:
جريان DC خطرناكتره يا AC؟
ميخوام با توضيح و دليل برام بنويسين

rashidishahram
2011/3/09, 11:58 AM
سلام
اولا رله بوخهلتس و ترمال مختص ترانس ها میباشد ....
رله های حفاظت باسبار مثل : Earth Fault - Over Current and Etc
باسبار در واقع رابط تمام خروجی های اینکامینگ و فیدرهای خروجی است ..... که برق خروجی روی باسبار می افتد و از انجا تقسیم میگردد ......
راستی اینم بگم که منظور از س ک س یونر همان ارت است که در فیدر های 20کیلوولت جهت کار گروه مورد استفاده قرار میگیرد .... بدین صورت که ابتدا فیدر قطع شده ، سپس بریکر را از سلول بیرون میکشند و سپس آن را ارت میکنند تا ضریب امنیت بالا رود ......

اگه سوالی باشه در خدمتم .....

با سپاس

ضمن تشکر از دوست خوبم، جهت اهتراز از برداشت اشتباه این توضیح اضافی لازم هست که مورد اشاره شده برای ارت کردن در تابلوهای مذکور ارت سویئچ است و از اصطلاح ***یونر استفاده نمی شود. ***یونر کلید قطع در حالت بی باری به صورت کلی است ولی ارت سویچ اصطلاح همین کلید ارت است.

rashidishahram
2011/3/09, 12:12 PM

سلام.
توضیحاتتون یه خورده ناقصه.
همونطور که دوستمون گفتن ورودی میشه incoming ولی اگه بگی فیدر ترانس. ممکنه ترانس توی خروجی (outgoing) باشه. چون تابلوی 20 کیلو ولت میتونه هم تو ورودی ترانس داشته باشه هم تو خروجی.
دیگر این که ثانویه ترانس چقدر هست؟ بسته به این که ثانویه ترانس چی باشه میتونه فانکشن های حفاظت عوض بشه. اگه ثانویه 0.4kv باشه فانکشنهای 50 و 50n و 51n, 51 رو لازم داری ولی اگه بالاتر از 0.4kv مثلا 3.3 یا 6.6 باشه باید NGR در نقطه ستاره هم استفاده کنی و بخاطر همین باید 50g هم استفاده کنی. بهترین فانکشن برا ترانس 64 هست. توصیه میکنم power engineering guide زیمنس رو ببینی توی همین سایت هم لینکش هست اگه سرچ کنی. البته اینا فانکشن های بر مبنای امپر بودن و ولتاژ یا دیفرانسیل بستگی به اهمیتش داره.

BIGHAM
2011/3/09, 12:29 PM
سلام.
توضیحاتتون یه خورده ناقصه.
همونطور که دوستمون گفتن ورودی میشه incoming ولی اگه بگی فیدر ترانس. ممکنه ترانس توی خروجی (outgoing) باشه. چون تابلوی 20 کیلو ولت میتونه هم تو ورودی ترانس داشته باشه هم تو خروجی.
دیگر این که ثانویه ترانس چقدر هست؟ بسته به این که ثانویه ترانس چی باشه میتونه فانکشن های حفاظت عوض بشه. اگه ثانویه 0.4kv باشه فانکشنهای 50 و 50n و 51n, 51 رو لازم داری ولی اگه بالاتر از 0.4kv مثلا 3.3 یا 6.6 باشه باید NGR در نقطه ستاره هم استفاده کنی و بخاطر همین باید 50g هم استفاده کنی. بهترین فانکشن برا ترانس 64 هست. توصیه میکنم power engineering guide زیمنس رو ببینی توی همین سایت هم لینکش هست اگه سرچ کنی. البته اینا فانکشن های بر مبنای امپر بودن و ولتاژ یا دیفرانسیل بستگی به اهمیتش داره.

ممنون از توجهتون. يك سوتفاهمي پيش اومده بود درباره طراحي اين تابلو (http://up.iranblog.com/images/3rkiixm5ywf7zhmaxp3h.jpg)كه رفع شد. بازم ممنون. عكسش رو هم گذاشتم دوست داشتيد ببينيد

nutron
2011/3/09, 04:54 PM
سلام دوستان زحمت كش

سلام
هر دوی اونها اگه از حد مجاز بیشتر باشند خطرناک هستند
مثلا اگر برق دی سی از بدن عبور کنه حالتی مثل الکترولیز در مایعات بدن وجود میاره و این خیلی خطرناکه
اما برق ای سی به دلیل نوسال 50 هرتس خودش میتونه خطرات زیادی داشته باشه
مثلا ویبرلاسیون قلب انسان 70 بار در دقیقست ولی اگر برق متناوب مسیر خودشو از قلب ببنده این تپش به 50 بار در ثانیه خواهد رسید که باعث فلج شدن قلب و کیسه صفرا خواهد شد
همچنین در جایی که برق از اونجا خارج و یا وارد میشه سوختگی های عمیقی بوجود میاد

کلا اینکه با توجه به استفاده گشترده تر از برق متناوب این نوع جریان خطرناک تر خواهد بود

peyman23
2011/3/10, 09:59 PM
har ki amozesh pdf psat ro dare behem bede mamnon:):)

amirmohsenm
2011/3/12, 10:05 AM
سلام.آقا license key برنامه s7 ورژن v5.3 +hf را چجوری میشه گیرآورد؟

amirmohsenmجان عزيز سلام آقا بالاخره اوني كه ميخواستي برات پيدا كردم .ببخشيد انقدر دير شد(ديگه تكرارنميشه) ....
اينجا (http://www.iran-eng.com/showthread.php/107406-نصب-Licese-های-زیمنس)رو كليك كن
التماس دعا
سلام برسون

setare.kavir19
2011/3/12, 01:37 PM
با سلام دوستان من یه سری مطلب می خوام در مورد سیم گارد هر چی و هر اندازه که باشه ممنون

rashidishahram
2011/3/12, 02:22 PM
ممنون از توجهتون. يك سوتفاهمي پيش اومده بود درباره طراحي اين تابلو (http://up.iranblog.com/images/3rkiixm5ywf7zhmaxp3h.jpg)كه رفع شد. بازم ممنون. عكسش رو هم گذاشتم دوست داشتيد ببينيد

اگه کل حفاظتهایی که گذاشتی فقط همون کلیده که گذاشتین حفاظت تابلو ناقص و خطرناکه. اول بدلیل اینکه احتمالا مصرف و جریان نامی هر دو خروجی پایین از 630 آمپر هست در نتیجه اضافه بار به احتمال خیلی زیاد قابل تنظیم روی کلید نخواهد بود (شما که ***ونر هم استفاده کردید با کنتاکتور که فقط فرمان قطع و وصل میگیره و اتصال کوتاه رو هم تشخیص نمیتونه بده) مثلا اگه مصرفتون 50 آمپر باشه شما نمیتونید این کلید رو روی 50 آمپر تنظیم کنید. بخاطر همین لازمه که شما از ct استفاده کرده و از رله حفاظتی که فانکشنهای لازم رو داره برای دستور دادن به کلید استفاده کنید. ذکر این هم بد نیس که کلا کلیدهای فشار متوسط معمولا 630 به بالا هستند و در بعضی ولتاژها 400 A یعنی جریان نامی شما 10 آمپر هم باشه باز مجبورید کلید 400 یا 630 بزارین پس لازمه که از رله استفاده کنید. دوم شما باید بتونی این رله رو با رله های دیگه و بر اساس حداقل جریان اتصال کوتاه تنظیم کنی تا ترتیب حفاظت ها رعایت بشه. 3- یه رله lock out هم براش بزارید. 4- surge arrester هم بزارید تقریبا حفاظتون خوب میشه.
برای خروجی ترانس و ورودی تابلوی 400 زیر ترانس هم باید سیگنالهای interlock و inter trip رو حتما بزارید تا توالی قطع و وصل رعایت بشه و سویئچنگ تحت بار انجام ندید.

BIGHAM
2011/3/12, 02:33 PM
اگه کل حفاظتهایی که گذاشتی فقط همون کلیده که گذاشتین حفاظت تابلو ناقص و خطرناکه. اول بدلیل اینکه احتمالا مصرف شما و جریان نامی هر دو خروجی پایین از 630 آمپر هست در نتیجه اضافه بار به احتمال خیلی زیاد قابل تنظیم روی کلید نخواهد بود مثلا اگه مصرفتون 50 آمپر باشه شما نمیتونید این کلید رو روی 50 آمپر تنظیم کنید. بخاطر همین لازمه که شما از ct استفاده کرده و از رله حفاظتی که فانکشنهای لازم رو داره برای دستور دادن به کلید استفاده کنید. ذکر این هم بد نیس که کلا کلیدهای فشار متوسط معمولا 630 به بالا هستند و در بعضی ولتاژها 400 A یعنی جریان نامی شما 10 آمپر هم باشه باز مجبورید کلید 400 یا 630 بزارین پس لازمه که از رله استفاده کنید. دوم شما باید بتونی این رله رو با رله های دیگه و بر اساس حداقل جریان اتصال کوتاه تنظیم کنی تا ترتیب حفاظت ها رعایت بشه. 3- یه رله lock out هم براش بزارید. 4- surge arrester هم بزارید تقریبا حفاظتون خوب میشه.
برای خروجی ترانس و ورودی تابلوی 400 زیر ترانس هم باید سیگنالهای interlock و inter trip رو حتما بزارید تا توالی قطع و وصل رعایت بشه و سویئچنگ تحت بار انجام ندید.
از توجهتون ممنونم. مشکل اینجاست که من نقشه های برقی رو طراحی کردم. (شرکت مشاور). و این نقشه ها برای کنترل رفته دست کارفرما ومهندسهای برق کارفرما یا تایید می کنند و یا موارد اصلاحی می فرستند ما تصحیح می کنیم. ثانیا تجربه نشون داده هر چقدر هم نقشه ها دقیق باشه موقع اجرا مهندس ناظر یا پیمانکار به روش خودش کار می کنه و عملا دست طراح بسته هست. و آخر سر سلیقه اونها هست که اعمال میشه.

rashidishahram
2011/3/12, 02:41 PM
از توجهتون ممنونم. مشکل اینجاست که من نقشه های برقی رو طراحی کردم. (شرکت مشاور). و این نقشه ها برای کنترل رفته دست کارفرما ومهندسهای برق کارفرما یا تایید می کنند و یا موارد اصلاحی می فرستند ما تصحیح می کنیم. ثانیا تجربه نشون داده هر چقدر هم نقشه ها دقیق باشه موقع اجرا مهندس ناظر یا پیمانکار به روش خودش کار می کنه و عملا دست طراح بسته هست. و آخر سر سلیقه اونها هست که اعمال میشه.

این امر مربوط به ساخت تابلو میشه نه اجرا که ناظر چک کنه یا پیمتنکار. تابلو ساز هم نقشه های ریز طراحی را میده برا تائید به شما. اگه کارفرما برگردوند حتی اگه نظر هم نداد میتونی اصلاح کنین برا تائید مجدد بفرستین. اینجوری خطرناکه

rashidishahram
2011/3/12, 02:47 PM

این نقشه ها برا تابلوسازی هست نه اجرا پس پیمانکار توش دخلی نداره . تابلوساز هم بعدا نقشه های ریز طراحیش رو به شما میده برا تائید. پس بهتره حتی اگه کارفرما نظر هم نداد خودتون اصلاحی بزنین و بفرسیتن مجدد.

tondarshoja
2011/3/13, 01:43 AM
دکل انتهایی...
سلام.دکل هایی که در نقاط زاویه دار یا انتهای یا ابتدای خطوط اتقال نیرو قرار دارند ،دد اند می نامند

mehdibayani
2011/3/13, 08:35 AM
سلام دوستان زحمت كش
-----------------------------------------------
با سلام وتشکر
جریان برق DCنسبت به جریان مشابه ACبه دلیل اثر پوستی skin effect خطرناکتر هست واین خطر در AC با افزایش فرکانس کمتر میشه چراکه با این افزایش جریان تمایل داره از پوست بگذره و پوست هم دارای مقاومت بالاتری هست ولی DC از لایه های درون بدن که مقاومتشون کم هست عبور میکنه تا جائیکه تحقیقات در مورد خرگوش نشان داده ااگر درفرکانس 50 خرگوش با جریان65maبمیرددر 100Hz با بالاتر از 100ma کشته میشه.

hosseinassar
2011/3/14, 05:02 PM
دروووووووووود
دوستان اگه امکان داره یه نسخه خوب از نرم افزار EWB رو برام بگذارید...خیلی لازمه!
اگر هم توی باشگاه هست(من پیداش نکردم!) ،لطف کنید لینکش رو قرار بدید ممنون میشم...:gol:

+ crack or patch or keygen :gol:
سلام
این برنامه امتحان کنید
http://a3030.persiangig.com/software/ELECTRONICS_WORKBENCH_512%20(Pass=%20barq).exe
پسوورد:barq

ghasedak.
2011/3/16, 04:00 PM
سلام
ممنونم می شم منو در مورد بررسی مدار برق یک کارخانه ی صنعتی راهنمایی کنین
این پروژه ی منه و نمی دونم باید از کجا شروع کنم:(
ممنونم

Elfy
2011/3/16, 04:20 PM
سلام
ممنونم
دوست عزیز برق کارخونهن معمولا 3 فاز هست و تکثر کارخونه های بزرگ بر اساس یه سری مدار های قابل برنامه ریزی یه سری عمکرد ها رو انجام میدن اگر از نظر کنترلی بخوای مثلا یه سری الکترو موتر ها توسط یه سری برد ها یه سری کار ها میکنند که بستگی به نوع کارخونه داره و کل این اتلکترو موتور ها یه شبکه رو تشکیل میده در کل کارخونه ها باید یه خازن =در مدارشون قرار بدن به دلیل آسیب های که به شبکه میزنه نمیدونم درست گفتم یا نه بزرگان تصحیح کنند

amirhm
2011/3/16, 08:10 PM
سلام
ممنونم
برای بررسی مدار برق یک کارخانه اول باید مقدار مصرف کل کارخونه رو داشته باشی یعنی مصارف دستگاههای اصلی تاسیسات از قبیل حرارتی برودتی کمپرسورهوا روشنایی و تاسیسات جنبی خاص دستگاههای تولیدو داشته باشه وقتی به یه عددی رسیده با اعمال ضرایب همزمانی خاص هر دستگاه و اعمال شرایط روز شب زمستان تابستان میتونی حدودا دیماند رو تعیین بکنی تازه بعد از اون معلوم میشه برق رو باید تو اولیه (20Kv) از اداره برق تحویل بگیری یا تو ثانویه(400v) و ... ولی اگه فقط یه پروژه دانشگاهیه معمولا با محاسبه روشنایی مورد نیاز فضاها و اختصاص و چیدمان عناصر مربوطه و تابلوهای فرعی روشنایی و مصارف عمومی و اگه مصارف دستگاهها و تاسیسات مربوطه رو مشخص کردند طراحی تابلوهای توزیع اصلی و فرعی و در همه موارد محاسبه کابلهای مورد نیاز و متراژ هر یک.

nutron
2011/3/16, 08:54 PM
-----------------------------------------------
با سلام وتشکر
جریان برق DCنسبت به جریان مشابه ACبه دلیل اثر پوستی skin effect خطرناکتر هست واین خطر در AC با افزایش فرکانس کمتر میشه چراکه با این افزایش جریان تمایل داره از پوست بگذره و پوست هم دارای مقاومت بالاتری هست ولی DC از لایه های درون بدن که مقاومتشون کم هست عبور میکنه تا جائیکه تحقیقات در مورد خرگوش نشان داده ااگر درفرکانس 50 خرگوش با جریان65maبمیرددر 100Hz با بالاتر از 100ma کشته میشه.

سلام دوست من
در مورد اسکین افکت تصور میکنم اشتباه می فرمایید
اسکین افکت اثری که در سیم های انتقال جریان بوجود میاد و از یونیزه شدن سطح خارجی فلز رسانا با هوای اطراف اون تشکیل عایق میده . به همین خاطر که وقتی پرنده ای روی سیم برق بشینه دچار برق گرفتگی نمیشه و یا اگه به سیم های افشان قدیمی منزلتون نگاه بندازید میبینید سیاه شده .
البته در مورد فرکانس و اثر اون تو برق گرفتگی تایید میکنم .
رمورد اثر پوسته ای در برق گرفتگی لطفا کمی بیشتر توضیح بفرمایید، علاقمندم بیشتر بدونم
ir_majhool
2011/3/20, 01:26 PM
سلام دوستان.
من یه مدار برای ups میخوام که مطمئن باشم جواب میده
چندتا مدار دارم ولی نمیدونم کار میکنن یا نه
دانشگاه هم که تعطیله نمیشه از استاد پرسید.

Ice Man
2011/3/21, 01:25 PM
با عرض سلام
اگر كسي درمورد مطالعه بازار ترانسفورماتور(آمار صادرات واردات... )دارد ممنون ميشم در اختيارم بذاره.با سلام
من آماری مختصری از تولید گروه ایران ترانسفو دارم که دو سال اخیر رو قرار میدم:
1385:
کارخانه ری: تعداد 11530 به قدرت 2875.8 مگا ولت آمپر
کارخانه توزیع زنجان: تعداد 9608 به قدرت 3228.4 مگا ولت آمپر
کارخانه قدرت زنجان: تعداد 440 به قدرت 19095 مگا ولت آمپر
کل: 21578 به قدرت 25199.4 مگا ولت آمپر

1386:
کارخانه ری: تعداد 9395 به قدرت 2460.7 مگا ولت آمپر
کارخانه توزیع زنجان: تعداد 6861 به قدرت 3157.7 مگا ولت آمپر
کارخانه قدرت زنجان: تعداد 380 به قدرت 20118 مگا ولت آمپر
کل: 16636 به قدرت 25736.3 مگا ولت آمپر

moj14mja
2011/3/25, 02:49 PM
سلام
من یه hfss12 درام و 64 بیتی
اون رو نصب کردم ولی نمی تونم کرک رو فعال کنم و نرم افزار بالا نمی آد

نمی دونم مراحل نصب مشکل داره یا اینکه یا اینکه نصب کرک ریه روش خاصی داره

amirhossein67
2011/3/30, 10:21 PM
من یه سوال داشتم کمک

نسبت تبديل ترانسفورماتور
چقدر باشد تا بار حداكثر توان اكتيو را جذب كند؟
از چه فرمولی باید حل کرد تو رو خدا بگید

ir_majhool
2011/4/01, 09:53 AM
دوستان قدرتی من یه سوال امروز سر کلاس مدار1 برام پیش اومد:question: استادمون گفت یه قدرتی بهتر از من که کنترلم میتونه به سوالت جواب بده سوالم اینه که فرق برق ما که ولتاژش 220 با فرکانس 50 با امریکا که 110 ولته چیه ؟چه تاثیری داره
:w27:

یه نکته جدید که دوستان نگفتن اینه که حجم موتور هایی که از فرکانس بالاتر استفاده می کنند و ولتاژ کمتر، کوچیکتره و درضمن بازدهی بیشتری داره

sahebeasr
2011/4/01, 11:22 PM
سلام به تمامي مهندسان برق عزيز
اطلاعاتي در مورد موتورهاي القايي با اتصال آبشاري مي خواستم با عرض تشكر از همه شما دوستان.
(بعد از خدا آخرين اميد من شما هستيد)

nazanin68
2011/4/03, 02:11 PM
سلام
یه شستی استارت داریم و 3 تا کنتاکتور می خوایم مدار فرمانی طراحی کنیم که با زدن شستی استارت موتور روشن شده و با زدن دوباره ی همان شستی استارت موتور خاموش بشه

hosseinassar
2011/4/03, 02:49 PM
سلام
یه شستی استارت داریم و 3 تا کنتاکتور می خوایم مدار فرمانی طراحی کنیم که با زدن شستی استارت موتور روشن شده و با زدن دوباره ی همان شستی استارت موتور خاموش بشه

سلام
به این مدار ها مدار های حافظه ای میگن
شاید بتونم مدارشو بذارم

ali_511
2011/4/03, 04:54 PM
سلام
سلام دوست عزیز
حسین آقا حتما کمکتون میکنن.
مدارش خیلی ساده ست.بنظر من اگه خودتون نیم ساعت وقت بزارید خیلی بهتره چون مدار فرمان چیزیه که باید خود فرد یاد بگیره.اینی که میگم خیلی مهمه شما باید تو مدار فرمان کشیدن ذهن باز و خلاقی داشته باشید تا در اینده دچار مشکل نشین.
شما یکم سعی کن!!!!!
بعد اگه نتونستین بگید تا راهنماییتون کنیم.
موفق باشید

nazanin68
2011/4/03, 08:30 PM
سلام
به این مدار ها مدار های حافظه ای میگن
شاید بتونم مدارشو بذارم
خیلی ممنون از وقتی که میزارین و به سوالات پاسخ میدین اگه این مدار رو در اختیارم بذارین ممنون میشم

nutron
2011/4/05, 09:45 AM
خیلی ممنون از وقتی که میزارین و به سوالات پاسخ میدین اگه این مدار رو در اختیارم بذارین ممنون میشم

سلام دوست من
اینم مدارش
توضیح خواستی من در خدمتم :gol:

http://www.up.iranblog.com/images/8awbbm7jz299ouq6pehi.jpg

m-tlb
2011/4/05, 12:11 PM
خواهش می کنم به من کمک کنید .

ali_511
2011/4/05, 12:51 PM
سلام دوست من
اینم مدارش
توضیح خواستی من در خدمتم :gol:

http://www.up.iranblog.com/images/8awbbm7jz299ouq6pehi.jpg

سلام
خیلی ممنون از لطفتون
متشکرم که وقت گذاشتین
فقط یه چیزی اونم اینکه:
1-اگه کنتاکتور d1وd2 با هم عمل کنن چی میشه فرض کن کنتاکتور d1تاخیر داشته باشه؟یکم ضریب اطمینانش میاد پایین؟نظر شما چیه؟
2-و اینکه اگه مسئله بشه این:مداری طراحی کنید که با هر با فشردن کلید استارت مدار بترتیب اینگونه کار کند:
1-موتور با حالت ستاره روشن شود 2-مثلث 3-چپگرد 4-راستگرد 6-موتور خاموش شود
حالا میشه مدار شما رو برا این کار تعمیم داد؟
راستی این مدار رو با چی کشیدین؟
ممنون
موفق موید باشی

emee
2011/4/05, 02:48 PM
با سلام و تبریک سال نو
دوست عزیز امکان نداره دو کنتاکتور d1 و d2 همزمان عمل کنند، چون کنتاکت باز و بسته c1 بر سر راه این دو کنتاکت قرار داره...
موفق باشید

emadabdolahpour
2011/4/05, 03:51 PM
شما می توانید از این برنامه استفاده کنید.

نرم افزار فستو ، ابزاری برای ترسیم سیستم های پنوماتیک و هیدرولیک می باشد.از این نرم افزار می توان برای ترسیم مدارات فرمان کنتاکتوری نیز استفاده کرد.
نگارش 3.6 کامل و بدون محدودیت با لینک مستقیم از pg با حجم تقریبی 7 مگ.

http://power-g3.persiangig.com/power/power-fs.rar
پسورد : power-g3

starwar
2011/4/05, 09:52 PM
دوستاني كه كارهاي توزيع انجام ميدن يه مختصرازپروژه هايي كه انجام دادن ونوع كارشون توضيح بدن.ممنون

HosseinMa
2011/4/06, 03:50 PM
سلام دوستان اميدوارم سال 90 سالي خوبي براتون باشه
چند تا سوال داشتم ممنون ميشم جواب بدين:
1- ولتاژ گام چيست؟(هرچي دربارش ميدونين توضيح بدين)
2-سيم نول در سيستم هاي سه فاز:
اين رو ميخوام بدونم كه سيم نول در برق سه فاز چه موقع خطرآفرينه(مثلا در حالت ستاره و مثلث)
3-In يا همون جريان سيم نول:
ميخوام بدونم سيم نول چه موقع ازش جريان عبور ميكنه و آيا ميتونه موجب برق گرفتگی بشه؟

ممنون ميشم جواب بديد.

nutron
2011/4/06, 05:08 PM
سلام دوستان اميدوارم سال 90 سالي خوبي براتون باشه
چند تا سوال داشتم ممنون ميشم جواب بدين:
1- ولتاژ گام چيست؟(هرچي دربارش ميدونين توضيح بدين)
2-سيم نول در سيستم هاي سه فاز:
اين رو ميخوام بدونم كه سيم نول در برق سه فاز چه موقع خطرآفرينه(مثلا در حالت ستاره و مثلث)
3-In يا همون جريان سيم نول:
ميخوام بدونم سيم نول چه موقع ازش جريان عبور ميكنه و آيا ميتونه موجب برق گرفتگی بشه؟

ممنون ميشم جواب بديد.
سلام دوست من
با آرزوی بهرتین ها برای امسال و همه سال
ولتاژ گام :
فرض کن سیم برق فشار قوی 400 کیلو ولتی به هر دلیلی قطه شده و با زمین تماس پیدا کرده . این سیم به دلیل ولتاژ بسیار بالا در اطراف خودش و روی زمین تا شعاع خاصی میدان الکتریکی بوجود میاره و در صورتی وارد اون شعاع بشیم بین پای چپ و راست اختلاف پتانسیلی بوجود میاد که به اون ولتاژ گام میگیم . همین اتفاق وقتی رعد و برق به زمین برخورد میکنه هم رخ میده . که در نهایت این ولتاز باعث عبور جریان بسیار زیادی در بدن خواهد شد . معادل با میزارن ولتاز گام ضربدر اینورس مقاومت بدن .
سیستم های سه فازه و نول :
بصورت طبیعی و در حالت ایده ال سیستم های سه فازه خودشون نول رو بوجود میارن . که دلیلش هم خیلی سادست . انتجاع س مقدار برابر با زاوه 120ر جه از هم مقدار صفر یا نول رو بجود میاره . بنابراین هر چیزی این توازن رو بهم بزنه از نول جریان عبور خواهد کرد .
تغییر زاویه 120 درجه که در عمل اتفاق نخواهد افتاد بنابراین تنها موردی که باعث بهم زدن این توازن خواهد شد تغییر اندازست .مثلا شما یه موتور سه فاز سیم پیچی میکنی . اگه هر گروه کلاف امپدانس برابری داشت باشند از نول جریانی عبور نخواهد کرد . اما اگه یکی از این سه فاز مقاومت کمتر یا بیشتری داشته باشه توازن بهم خورده در نتیجه نول برقدار خواهد شد .
به همین دلیل که ما به نول اورجینال سیستم سه فازه اطمینان نداریم و نولی جدا گانه به اون میدیم( زمین میکنیم )
البته چیزهایی که توضیح دادم مسئله مهمی تو کارخونه هاست و مورد تستهای دوره ای منظم قرار میگیره تا هم از راندمان مطمئن شن و هم متوجه ضعفهای موتور ( سیستم الکتریکی موتور) بشن .
-- در مورد برق گرفتگی ، در حدی نیست که خطر جانی ایجاد کنه.

امیدوارم منظورمو خوب رسونده باشم .

nutron
2011/4/06, 05:16 PM
سلام
خیلی ممنون از لطفتون
متشکرم که وقت گذاشتین
فقط یه چیزی اونم اینکه:
1-اگه کنتاکتور d1وd2 با هم عمل کنن چی میشه فرض کن کنتاکتور d1تاخیر داشته باشه؟یکم ضریب اطمینانش میاد پایین؟نظر شما چیه؟
2-و اینکه اگه مسئله بشه این:مداری طراحی کنید که با هر با فشردن کلید استارت مدار بترتیب اینگونه کار کند:
1-موتور با حالت ستاره روشن شود 2-مثلث 3-چپگرد 4-راستگرد 6-موتور خاموش شود
حالا میشه مدار شما رو برا این کار تعمیم داد؟
راستی این مدار رو با چی کشیدین؟
ممنون
موفق موید باشی

سلام دوست من
ایندو کنتاکتور نمیتونن با هم کار کنند
کنتاکتور D2 نقش حافظه برای حالت دوم مدار رو بر عهده داره و موتور به C1 وصل میشه
برای اطمینان هم بسته های d1 و d2 با هم نات شدند
در مورد سوال دوم که روشن شدن ستاره و..
مداری کاملا متفاوت خواهد بود که اتفاقا خیلی هم مفصله
ولی چیز سختی نیست بیشتر شبیه به بازیه تا طراحی
نرم افزارهای زیادی هستند که میتونی باهشون مدار بکشی
فکر کنم تو وبلاگم دارم :
nutron.tk

aminbf90
2011/4/06, 11:04 PM
شبكه هاي توزيع در اكثر كشورهاي در حال توسعه و جهان سوم با استفاده از هادي هاي لخت اجرا مي شوند. اين در حالي است كه مصرف كنندگان انرژي الكتريكي در كشورهاي پيشرفته بويژه در طي چند دهه اخير شاهد روند رو به رشد استفاده از انواع خطوط هوائي عايق شده در شبكه هاي توزيع هوايي مي باشند.
رايج ترين انواع خطوط هوايي عايق شده در شبكه هاي توزيع هوايي عبارتند از :
1-هادي روكش دار Covered Conductor ( CC )
2-هادي با روكش ضخيم Covered Conductor Thick ( CCT )
3-كابل باندل هوايي ( كابل خودنگهدار Self-suppporting Cable ) در دو نوع با پوشش فلزي و با پوشش غيرفلزي
( يا به اختصارABC ) Metallic/Non-Metallic Screened Aerial Bundlled Cable ( M/NMSABC )
4-كابل هوايي فاصله دار Aerial Spacer Cable ( ASC )

از بين موارد فوق CC و CCT بسيار مشابه مي باشند. هر دوي آنها داراي هادي هاي مجزا هستند كه با عايق پلي اتيلن كراس لينك Cross Linked Polyethlene ( XLPE ) پوشيده شده اند. تفاوت اساسي CCT با CC اين است كه در نوع CCT ضخامت عايق ، متناسب با سطح ولتاژ و سايز هادي تغيير مي كند و همچنين داراي روكش خارجي از جنس پلي اتيلن سنگين ( HDPE ) High Density Polyethylene مي باشد. نوع CC صرفاً در مقابل برخوردهاي اتفاقي و كوتاه مدت دوفاز به هم يا فاز به زمين استقامت الكتريكي نشان مي دهد در حاليكه CCT مي تواند در مقابل تماس هاي طولاني مدت دوفاز به هم يا يك فاز به زمين استقامت عايقي مناسب داشته باشد.
كابل باندل هوايي از سه فاز مجزاي عايق شده و يك هادي لخت از جنس آلومينيوم آلياژي ( وگاهي يك هادي اضافي زمين ) تشكيل مي شود. بر روي فازهاي عايق شده با XLPE ، يك پوشش هادي جهت شكل دهي ميدان الكتريكي كشيده شده است. و نهايتاً با يك نوار عايق و يك لايه HDPE ساختار اساسي كابل هوايي شكل مي گيرد. در كابل هاي فوق ، يك لايه نيمه هادي رشته هادي هاي تابيده شده و عايق را در بر مي گيرد. رشته هاي تابيده شده مياني از جنس فولاد يا آلومينيوم آلياژي بوده و جهت افزايش مقاومت مكانيكي كابل هوايي مي باشد. كابل هاي NMSABC ( با پوشش غير فلزي ) از نظر ساختار مشابه كابل هاي MSABC ( با پوشش فلزي ) مي باشند اما فاقد پوشش هادي شكل دهنده ميدان هستند.
در خطوط با كابل هوايي فاصله دار از كابل هاي هوايي كه عموماً دو پوشش عايقي و روكشي دارند استفاده مي شود. لايه داخلي از پلي اتيلن كراس لينك ( XLPE ) و لايه خارجي از پلي اتيلن مشكي يا خاكستري مقاوم در مقابل ترك خوردگي با چگالي زياد و مقاوم در برابر سائيدگي تشكيل مي شود. در ضمن لايه نازكي از نيمه هادي ، هادي هاي تابيده شده و عايق را در بر گرفته است. علاوه بر لايه هاي مذكور ، در ولتاژهاي بالاتر از 15 كيلوولت از يك لايه محافظ ديگر جهت جلوگيري از ترك خوردگي لايه آخر نيز ممكن است استفاده شده باشد. كابل هاي مذكور توسط نگهدارنده هاي مخصوص كه عموماً از جنس پلي اتيلن مي باشند دور از هم نگهداشته مي شوند.
به منظور مقايسه انواع كابل ها و هادي هاي روكش دار فوق بايد توجه داشت كه كابل هاي هوايي فاصله دار نيازمند استفاده از يراق آلات ، آموزش هاي جديد كادر فني و صرف هزينه هاي بيشتر هستند. اين موارد موجب مي گردد استفاده از اين خطوط در اولويتهاي مقادير جريان نامي و جريان عيب آنها كمتر از NMSABC مي باشد. كابل هاي NMSABC نيز گرانتر از انواع CC و CCT بوده و در ضمن انجام عمليات خط گرم در مورد آنها بسيار دشوارتر مي باشد. بدين ترتيب از بين انواع چهارگانه خطوط هوايي عايق دار توزيع ، صرفاً دو نوع CC و CCT مورد توجه بيشتر قرار گرفته است. البته خطوط CCT گرانتر از نوع CC مي باشد و به جزء در مناطق پر دذرخت يا طوفان خيز ، استفاده از خطوط CC به جهت اقتصادي بودن توصيه مي شود. به همين جهت اكثر خطوط هوايي عايق دار در كشورهاي پيشرفته از نوع هادي هاي روكش دار CC مي باشند. هادي روكش دار Covered Conductors
جنس هادي در انواع مختلف هادي هاي روكش دار شبكه هاي توزيع از نوع آلومينيوم ، آلومينيوم آلياژي و يا آلومينيوم با مغز فولاد ( ACSR ) مي باشد ( در شبكه هاي فشار ضعيف از هادي هاي مسي نيز استفاده شده است ). با وجود اينكه آلومينيوم به دليل وزن سبك به عنوان يك هادي مناسب به طور وسيعي در هادي هاي روكش دار مورد استفاده قرار مي گيرد ولي عواملي همچون افزايش استقامت مكانيكي و ممانعت از پارگي و خوردگي منجر به استفاده از آلومينيوم آلياژي در اين خصوص شده است. شكل دهي رشته هادي ها نيز يكي از مواردي است كه منجر به كاهش تأثيرات نامطلوب عوامل فيزيكي محيط بر روي هادي ها و نهايتاً خطوط مي گردد. استفاده از رشنه هادي هاي شكل يافته به صورت فشرده و توليد هادي هاي كمپكت روكش دار از ديگر مواردي است كه ضمن بهبود شرايط مكانيكي هادي هاي فوق ، موجب سهولت توزيع حرارت در آنها شده و كاهش مقاومت الكتريكي را نيز به همراه دارد.
هاد هاي روكش دار داراي يك روكش عايقي با ضخامت معيني ( به طور متوسط 3 ميلي متر ) براي تمام رده هاي شبكه فشار متوسط تا 19/33 كيلوولت مي باشند. پس از ساخت هادي و كمپكت نمودن آن ابتدا يك لايه نسبتاً نازك از جنس نيمه هادي بر روي هادي كشيده شده و سپس با ضخامت معيني از مواد عايقي XPLE ( پلي اتيلن كراسلينك ) پوشيده مي شود. اين هادي ها در ولتاژ كاري 20 كيلوولت نسبت به برخوردهاي موردي بين فازها و فاز به زمين نقش عايقي را داشته و از ايجاد اتصالي ها ممانعت به عمل مي آورند. عايق اين نوع هادي ها غالباً به رنگ مشكي بوده و در مقابل اشعه ماوراء بنفش خورشيدي ( UV ) از مقاومت لازم برخوردار است. لايه نيمه هادي پوششي بر روي سطوح هادي ها در ولتاژهاي 20 كيلوولت و بالاتر نقش شكل دهي ميدان را دارد. لازم به ذكر است اخيراً هادي هاي روكش دار در بعضي از شركت هاي داخلي در حال طي مراحل توليد مي باشد. ويژگي هاي الكتريكي خطوط هوايي روكش دار
وجود پوشش عايقي در هادي هاي روكش دار موجب ايجاد ويژگي هاي الكتريكي خاص براي اين نوع از هادي ها مي گردد. مهمترين اين موارد عبارتند از :
1-حفاظت در مقابل صاعقه
2-تخليه هاي جزئي
3-تغيير مقادير اندوكتانس و كاپاسيتانس خط
4-جريان شارژ

aminbf90
2011/4/06, 11:20 PM
با سلام
میخواستم بدونم اجسام کروی شکل قرمز رنگ روی خطوط گارد به چه منظوری استفاده می شود

با تشکرررررررررر
خدمت دوست عزیز بگم که هلیکوپتری که پرواز میکنه به خط برق برخورد نکته فقط همین.....

ali_511
2011/4/07, 08:36 AM
شما می توانید از این برنامه استفاده کنید.

نرم افزار فستو ، ابزاری برای ترسیم سیستم های پنوماتیک و هیدرولیک می باشد.از این نرم افزار می توان برای ترسیم مدارات فرمان کنتاکتوری نیز استفاده کرد.
نگارش 3.6 کامل و بدون محدودیت با لینک مستقیم از pg با حجم تقریبی 7 مگ.

http://power-g3.persiangig.com/power/power-fs.rar
پسورد : power-g3
سلام دوست عزیز
دستت درد نکنه .من چند وقت پیش از این نرم افزار استفاده می کردم .خیلی خوبه و تقریبا ساده.
اتفاقا برا این ترم هم نیاز داشتمش رفتم سایت دانشگاه نبود.
بازم دستت درد نکنه

ali_511
2011/4/07, 08:42 AM
سلام دوست من
ایندو کنتاکتور نمیتونن با هم کار کنند
کنتاکتور D2 نقش حافظه برای حالت دوم مدار رو بر عهده داره و موتور به C1 وصل میشه
برای اطمینان هم بسته های d1 و d2 با هم نات شدند
در مورد سوال دوم که روشن شدن ستاره و..
مداری کاملا متفاوت خواهد بود که اتفاقا خیلی هم مفصله
ولی چیز سختی نیست بیشتر شبیه به بازیه تا طراحی
نرم افزارهای زیادی هستند که میتونی باهشون مدار بکشی
فکر کنم تو وبلاگم دارم :
nutron.tk

درسته.ولی فکر کنم اگه کنتاکتور d1تاخیر داشته حالتی مثل اینکه بسته یه کنتاکتور رو سر راه خود کنتاکتور قرار بدی میشه.
برا مدار دوم هم منظور این رو نداشتم که بگم این مدار طراحیش سخته.
منظورم این بود که مدار شما اگه بخوای تعمیمش بدی پیچیده خواهد شد همین
ان شاا... اگه توفیق بود منم یه نوع دیگه از مدار حافظه رو براتون قرار میدم که میشه راحت تعمیمش داد و این مهمترین مزیتش هست.
متشکرم ازتون
موفق باشید

ali_511
2011/4/07, 08:46 AM
خدمت دوست عزیز بگم که هلیکوپتری که پرواز میکنه به خط برق برخورد نکته فقط همین.....

اگه توجه کرده باشین این گوی ها فقط در تقاطع کابل فشار قوی و جاده است.برای اینکه هلیکوپترهای امداد جاده ای در امداد و هواپیماهای کوچک هنگام فرود اضطراری با شبکه برخورد نکنن

nutron
2011/4/07, 10:41 AM
درسته.ولی فکر کنم اگه کنتاکتور d1تاخیر داشته حالتی مثل اینکه بسته یه کنتاکتور رو سر راه خود کنتاکتور قرار بدی میشه.
برا مدار دوم هم منظور این رو نداشتم که بگم این مدار طراحیش سخته.
منظورم این بود که مدار شما اگه بخوای تعمیمش بدی پیچیده خواهد شد همین
ان شاا... اگه توفیق بود منم یه نوع دیگه از مدار حافظه رو براتون قرار میدم که میشه راحت تعمیمش داد و این مهمترین مزیتش هست.
متشکرم ازتون
موفق باشید

سلام
برای این مدار در صورت عدم وجود دو سوئیچ ذکر شده هم مدار بدرستی کار خواهد کرد
چون در عمل کنتاکتور سی 1 با خارج کردن دی 1 و وارد کردن دی 2 همین کار را انجام خواهد داد
اینکار صرفا جهت اطمینان بیشتر انجام شده
در مورد تعمیم دادن مدار هم باید بگم مدارات حافظه ای ( یا سایر مدارات) از سبک و سیاق خاصی تبعیت نمیکنند و میتونیم به روش های مختلفی طراحی کنیم
تنها نکته طراحی رعایت قاعده حافظه بودن مدار که بایددر نظر داشته باشیم

شادزی

s-bengar
2011/4/07, 03:20 PM
با سلام من شدیدا به این نرم افزار احتیاج دارم اگه دارین ممنون میشم
Chalmlite(مربوط به طراحی روشنایی)

(http://www.iran-eng.com/showthread.php/898-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-protel-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4)

BIGHAM
2011/4/07, 05:25 PM
با سلام من شدیدا به این نرم افزار احتیاج دارم اگه دارین ممنون میشم
Chalmlite(مربوط به طراحی روشنایی)

(http://www.iran-eng.com/showthread.php/898-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-protel-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4)
اینجا (http://www.chalmit.com/)سایت شرکت تولید کننده هست ولی برای دانلود باید اکانت ایجاد کنید .
اینجا (http://www.dl4all.com/fef/tag/chalmlite.html)هم لینک دانلود از یک سایت دیگه

sinafar667
2011/4/08, 05:28 PM
کسی میدونه چطور می شه یه تولباکس مثلا تولباکس رباتیک رو به متلب اضافه کرد؟

maryam.h
2011/4/08, 06:45 PM

اول فایلش رو کپی کن تو فایل matlab که نصب کردی
بعد از اینکار برنامه matlab رو باز کن از منوی file رو set path کلیک کن بعد فایلت ( toolbox ) رو انتخاب کن و اخرش save رو بزن
من یه بار از این راه یه toolbox نصب کردم.

maryam.h
2011/4/08, 06:52 PM

اول فایلش رو کپی کن تو فایل matlab که نصب کردی
بعد از اینکار برنامه matlab رو باز کن از منوی file رو set path کلیک کن بعد فایلت ( toolbox ) رو انتخاب کن و اخرش save رو بزن
من یه بار از این راه یه toolbox نصب کردم.