برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : تاپیک سوالات قدرتی
صفحه ها :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
fantom1990
2010/10/13, 10:34 AM
من میخوام ارشد ایشالا برم قدرت((((الان الکترونیکم)))) به همین خاطر از دوستان مهندس راهنمایی میخوام که الان برم دنبال چه درسا یا نرم افزارایی تا از بچه های قدرت عقب نمونم.
احمد عباس
2010/10/13, 12:40 PM
دوستان گرامي سلام:
سوالي در مورد سيم پيچي موتورهاي سه فاز داشتم براي سيم بندي موتورهاي بيش از 6 قطب (شيار كسري يا گام كسري يا دالندر باشد) از چه نمودارهاي استفاده مي كنيم (در كتاب انتشارات سيم لاكي فارس نمودارها تا 6 قطب ترسيم شده است) ايا روابط(فرمولهاي) ديگري موجود مي باشد كه به توانيم به كميت هاي مانند لغزش يا چگالي جريان و.... بدون توجه كردن به نمودارها به انها دسترسي يافت راهنمايي لازم را لطف نماييد
باتشكر
حامد باقری
2010/10/13, 02:46 PM
سلام به تمام دوستان عزیز.من خیلی وقته که یه سوالی برام پیش اومده.میخوام بدونم "فرق سیستم نول با ارت چیه؟"هر دوتاشون با فاز 220 ولت اختلاف پتانسیل دارن.نسبت به همدیگه هم هیچ ولتاژی ندارن.هر دوشونم که زمین شدن.پس فرقشون چیه؟
amirmohsenm
2010/10/16, 07:56 PM
سلام به تمام دوستان عزیز.من خیلی وقته که یه سوالی برام پیش اومده.میخوام بدونم "فرق سیستم نول با ارت چیه؟"هر دوتاشون با فاز 220 ولت اختلاف پتانسیل دارن.نسبت به همدیگه هم هیچ ولتاژی ندارن.هر دوشونم که زمین شدن.پس فرقشون چیه؟
سلام.مرسی از سوال در ظاهر ساده ودر باطن پیچیدتون.
فکر میکنم سیم زمین یا همون سیم ارت از مقاومت خیلی پایینی برخوردار هستش و نول در کل مقداری در خود برقداره یعنی مثلاً به گفته یکی از اساتیدم که تو اداره برق کار میکنه میگه اگه برق خونتون رفت شما اگر ارت داشته باشین میتونین یک لامپ 6ولتی را از طریق دو سیم نول و ارت روشن کنید.شاید این سوال پیش بیاد برق رفته پس نول را هم قطع کردن ولی نه وقتی برق میره نول هست ولی فاز رفته....
یا حق
nutron
2010/10/17, 10:38 AM
سلام دوست من
مستقیما ربطی به توان نداره بلکه ضریبیه که میتونه مقدار توان رو کم کنه که این ظریب صفر تا یکه
در واقع اگه ما A رو اختلاف زاویه بین شکل موج جریان و ولتاژ تو یه سیستم متناوب در نظر بگیرم cos A میشه ظریب توان که در معادله توان ضرب میشه
حالا جواب شوال شما
مdدونیم لامپهای فلوروسنت از چک ( نوعی سلف) استفاده میکنن . سلف هم قاتل توان اکتیوه . که باعث میشه اون زاویه A زیاد شه . زاویه که زیاد شه cos A
هم کم میشه که در نهایت باعث کاهش شدید توان قابل استفاده یا اکتیو میشه
nutron
2010/10/17, 10:43 AM
سلام دوست من
سیستم نول هیچ فرقی با زمین نداره عین همونه . برای امتحان میتونی نول خونتونو قطع کنی و وصل کنی به سیم ارت . میبینی هیچ مشکلی پیش نمیاد هیچ تازه کنتورتونم کار نمیکنه .
ارت فقط یه سیستم جداگانه ای که معمولا برای حفاظت بکار میره وگرنه از همین چاه ارت تو سالنهای بزرگ و طویل بعنوان نول ته خط هم استفاده میکنن و هیچ مشکلی نیست .
حامد باقری
2010/10/17, 02:52 PM
سلام امیر جان.ممنونم از جوابت.راستش من تا حالا اینو از کسی نشنیده بودم(قضیه لامپ 6ولتی رو میگم).ولی راستش من بارها و بارها اینو امتحان کردم که بین نول و ارت هیچ اختلاف پتانسیلی نیست.یکی از دوستان (nutron) هم همین الان پیغامش رو سایته.ایشون گفتن هیچ فرقی بینشون نیست.حالا این بار که برق بره اینی که شما گفتی رو هم آزمایش میکنم.ممنون.ولی اگه دلیل علمی و منطقی پیدا کردین ما رو بیخبر نذارین.تشکر.
حامد باقری
2010/10/17, 03:07 PM
سلام.ممنونم از اطلاعاتتون.آقای مهندس این آزمایشی که شما میفرمایید رو من با تکفاز که نه ولی با سه فاز انجام دادم.سه فاز رو به ترتیب وصل کردم ولی نول دستگاه رو به ارت شبکه بستم.وقتی دستگاه رو استارت میکردم اتصال کوتاه میشد و جرقه میزد و فیوز میسوخت.از طرف دیگه اگه این دو تا یکی هستن پس چه کاریه که این همه هزینه میکنن تا این دو تا از هم جدا باشن؟خوب از همون اول یکیشون کنن تا دیگه این همه کابل هم بیخود استفاده نشه.بازم تشکر میکنم ازتون.
حامد باقری
2010/10/17, 03:10 PM
سلام دوست من
سیستم نول هیچ فرقی با زمین نداره عین همونه . برای امتحان میتونی نول خونتونو قطع کنی و وصل کنی به سیم ارت . میبینی هیچ مشکلی پیش نمیاد هیچ تازه کنتورتونم کار نمیکنه .
ارت فقط یه سیستم جداگانه ای که معمولا برای حفاظت بکار میره وگرنه از همین چاه ارت تو سالنهای بزرگ و طویل بعنوان نول ته خط هم استفاده میکنن و هیچ مشکلی نیست .
1. سلام.ممنونم از اطلاعاتتون.آقای مهندس این آزمایشی که شما میفرمایید رو من با تکفاز که نه ولی با سه فاز انجام دادم.سه فاز رو به ترتیب وصل کردم ولی نول دستگاه رو به ارت شبکه بستم.وقتی دستگاه رو استارت میکردم اتصال کوتاه میشد و جرقه میزد و فیوز میسوخت.از طرف دیگه اگه این دو تا یکی هستن پس چه کاریه که این همه هزینه میکنن تا این دو تا از هم جدا باشن؟خوب از همون اول یکیشون کنن تا دیگه این همه کابل هم بیخود استفاده نشه.بازم تشکر میکنم ازتون.
mhd.engineer
2010/10/17, 08:22 PM
از دوستان عزيز كسي برنامه LabVIEW 5 رو داره يا لينكي ميشناسه كه بشه دانلودش كرد . ورژن هاي جديدش رو دارم فقط اين ورژن يعني 5 رو لازم دارم .
ممنون از همتون
سلام کسی در مورد fuel cells چیزی داره ؟ نیاز فوری دارم. هر چی بخوای درام
nutron
2010/10/18, 10:12 AM
1. سلام.ممنونم از اطلاعاتتون.آقای مهندس این آزمایشی که شما میفرمایید رو من با تکفاز که نه ولی با سه فاز انجام دادم.سه فاز رو به ترتیب وصل کردم ولی نول دستگاه رو به ارت شبکه بستم.وقتی دستگاه رو استارت میکردم اتصال کوتاه میشد و جرقه میزد و فیوز میسوخت.از طرف دیگه اگه این دو تا یکی هستن پس چه کاریه که این همه هزینه میکنن تا این دو تا از هم جدا باشن؟خوب از همون اول یکیشون کنن تا دیگه این همه کابل هم بیخود استفاده نشه.بازم تشکر میکنم ازتون.
سلام رفیق
اینکه جرقه می زد نمیتونم توضیح بدم چون نباید جرقه بزنه . اختلاف پتانسیل صفر که جرقه نداره .
در مورد اینکه چرا ایندوتا رو یکی نمیکنن. جوابش تو کاربردشونه ، ارت برای حفاظت و نول برای ایجاد اختلاف پتانسیله . مثلا شما بیا نول رو از کنتور خونتون قطع کن بعد فازمتر رو بکن تو پیرز های خونتون می بنی هر دوتاشون برق دارن . یعنی هم سمت فاز برق داره هم نول . فاز که از خودشه اما برق نول ناشی از القای ولتاژه فازه . حالا بنظر شما اگه تو یه سیستمی از این نول بعنوان حفاظت استفاده میکردیم چی می شد ؟ در این حالت اصل حفاظت نقض میشد .
تو برق و همه رشته اهی مهنسی وقتی میگن حفاظت یعنی بررسی احتمال حداکثر وقایع احتمالی و ایجاد راهکار مقابله با اون.
راضی شدی ؟
rashidishahram
2010/10/18, 01:21 PM
سلام امیر جان.ممنونم از جوابت.راستش من تا حالا اینو از کسی نشنیده بودم(قضیه لامپ 6ولتی رو میگم).ولی راستش من بارها و بارها اینو امتحان کردم که بین نول و ارت هیچ اختلاف پتانسیلی نیست.یکی از دوستان (nutron) هم همین الان پیغامش رو سایته.ایشون گفتن هیچ فرقی بینشون نیست.حالا این بار که برق بره اینی که شما گفتی رو هم آزمایش میکنم.ممنون.ولی اگه دلیل علمی و منطقی پیدا کردین ما رو بیخبر نذارین.تشکر.
دلیلش بخاطر خاصیت خازنی کابل هستش که مقداری رو در خود ذخیره میکنه. احتمالا توی بررسی سیستمهای قدرت خوندین. البته مقدارش کمه. این مسئله ربطی به فاز یا نول نداره ممکنه فاز رو هم وصل کنید وقتی برق رفته بازم لامپ روشن بشه. بسته به نوع و ظرفیت کابل. همتون خب اینو میدونین که در سیستمهای ولتاژ بالا بخاطر همین خاصیت خازنی باید بعد از قطعی برق در صورتی که بخوان دسترسی داشته باشند به کابل اول با ارت کردن بار خازنی رو خالی میکنن و گرنه دست زدن همانا و زیارت جناب عزرائیل همانا. اینم مثل همونه ولی خب کمتره.
در مورد اختلافشون هم که همه گفتن در اصل یکی هستن ولی زمین الکتریکی اسمش نول هست زمین حفاظتی همون زمین یا ارت.
اینکه کدوم رو جای کدوم استفاده کنن ایا یکی بشه یا نه بحث انواع حفاظتهای سیستم ارقبیل TNS و... پیش میاد که مزایا و معایب هر کدوم خب فرق میکنه که اگه هر کدوم از دوستان خواستن میتونن این ارایشها رو مطالعه کنن تا فرق این 2 تا و اینکه کجا میشه کدوم را استفاده کرد ببیند. مبحث سیزدهم مقررات ملي ساختمان
طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمانها که مال وزارت مسکن و شهرسازی هستش سیستمهای توزیع این سیستمها رو توضیح داده و اینکه به هم وصل بشن یا نشن چی میشه رو گفته. مهندسایی هم که بخوان نظام مهندسی کار کنن باید این سیستمها و انتخابشون رو بدونن و اینکه کجا میتونن یکی بکنن نول و ارت رو کجا نه و چه اتفاقاتی پیش میاد.
من همینجوری سرچ کردم این لینک رو دیدم بد نیس ببینیدش. عنوان سرچ رو هم زدم " سیستم حفاظتی TN" با این عنوان یا عنوانهای مشایه میتونید سرچ کنید اطلاعات بیشتری هم پیدا کنید.
این استاندارد رو هم ببینید بد نیس IEC-60364
http://power-eg.blogfa.com/post-16.aspx
http://www.aftab.ir/articles/science_education/technical/c3c1254751760_electronic_p1.php
M_Anonymuos
2010/10/19, 11:41 AM
سلام.کسی از دوستان از دانشگاه ساری هست؟( رشته قدرت)
یه چندتا راهنمایی می خوام ازش، اگه لطف کنید و میل بزنین ممنون می شم.
موفق باشین
morvarid siah
2010/10/19, 11:46 AM
با سلام به همه مهندسین عزیز
من دانشجوی سال 1 ارشد الکترونیکم
لطفا اگه کسی آموزش نرم افزار Hspice رو برای دانلود داره اینجا واسم بذاره
ممنون
کاترین
2010/10/19, 11:51 AM
اطلاعات کاملی در مورد تابلو برق و مونتاژ ترانسفورماتور و خطوط فشار قوی برق میخوام و اگه کسی نرم افزار eplane داره به من کمک کنه پیشاپیش سپاسگزارم
حامد باقری
2010/10/19, 12:45 PM
سلام رفیق
اینکه جرقه می زد نمیتونم توضیح بدم چون نباید جرقه بزنه . اختلاف پتانسیل صفر که جرقه نداره .
در مورد اینکه چرا ایندوتا رو یکی نمیکنن. جوابش تو کاربردشونه ، ارت برای حفاظت و نول برای ایجاد اختلاف پتانسیله . مثلا شما بیا نول رو از کنتور خونتون قطع کن بعد فازمتر رو بکن تو پیرز های خونتون می بنی هر دوتاشون برق دارن . یعنی هم سمت فاز برق داره هم نول . فاز که از خودشه اما برق نول ناشی از القای ولتاژه فازه . حالا بنظر شما اگه تو یه سیستمی از این نول بعنوان حفاظت استفاده میکردیم چی می شد ؟ در این حالت اصل حفاظت نقض میشد .
تو برق و همه رشته اهی مهنسی وقتی میگن حفاظت یعنی بررسی احتمال حداکثر وقایع احتمالی و ایجاد راهکار مقابله با اون.
راضی شدی ؟
ممنون از توضیحاتت.اینکه میگم جرقه زد اصلا شکی درش نکن چون خودم آزمایشش کردم.کاربردشونم که خوب معلومه فرق داره.ولی شما خودت همون اول گفتی که اینا فرقی باهم ندارن.یکی هستن وحتی در بعضی موارد از نول ته خط به عنوان ارت استفاده میشه.خوب بالاخره این دو تا یا یکی هستن یا یکی نیستن دیگه.غیر از این دو حالت که نیست؟
1)اگه یکی هستن که چرا دیگه از هم مجزا هستن؟
2)اگه یکی نیستن پس چرا هر دو زمین هستن و اختلاف پتانسیلی بینشون نیست و هر دو نسبت به تک تک فازها 220ولت برق دارن و در بعضی جاها از نول به عنوان ارت هم استفاده میشه؟
ببخشید که من گیر دادم به این قضیه.راستش این یه پروژه است که به پست من خورده.همه این سوالا هم از من شده.خودشم یه بحثیه که هر دلیلی که توش میاری دلایل قبلی رو نقض میکنه.
دست گلت درد نکنه.استفاده کردیم.
حامد باقری
2010/10/19, 12:51 PM
دلیلش بخاطر خاصیت خازنی کابل هستش که مقداری رو در خود ذخیره میکنه. احتمالا توی بررسی سیستمهای قدرت خوندین. البته مقدارش کمه. این مسئله ربطی به فاز یا نول نداره ممکنه فاز رو هم وصل کنید وقتی برق رفته بازم لامپ روشن بشه. بسته به نوع و ظرفیت کابل. همتون خب اینو میدونین که در سیستمهای ولتاژ بالا بخاطر همین خاصیت خازنی باید بعد از قطعی برق در صورتی که بخوان دسترسی داشته باشند به کابل اول با ارت کردن بار خازنی رو خالی میکنن و گرنه دست زدن همانا و زیارت جناب عزرائیل همانا. اینم مثل همونه ولی خب کمتره.
در مورد اختلافشون هم که همه گفتن در اصل یکی هستن ولی زمین الکتریکی اسمش نول هست زمین حفاظتی همون زمین یا ارت.
اینکه کدوم رو جای کدوم استفاده کنن ایا یکی بشه یا نه بحث انواع حفاظتهای سیستم ارقبیل TNS و... پیش میاد که مزایا و معایب هر کدوم خب فرق میکنه که اگه هر کدوم از دوستان خواستن میتونن این ارایشها رو مطالعه کنن تا فرق این 2 تا و اینکه کجا میشه کدوم را استفاده کرد ببیند. مبحث سیزدهم مقررات ملي ساختمان
طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمانها که مال وزارت مسکن و شهرسازی هستش سیستمهای توزیع این سیستمها رو توضیح داده و اینکه به هم وصل بشن یا نشن چی میشه رو گفته. مهندسایی هم که بخوان نظام مهندسی کار کنن باید این سیستمها و انتخابشون رو بدونن و اینکه کجا میتونن یکی بکنن نول و ارت رو کجا نه و چه اتفاقاتی پیش میاد.
من همینجوری سرچ کردم این لینک رو دیدم بد نیس ببینیدش. عنوان سرچ رو هم زدم " سیستم حفاظتی TN" با این عنوان یا عنوانهای مشایه میتونید سرچ کنید اطلاعات بیشتری هم پیدا کنید.
این استاندارد رو هم ببینید بد نیس IEC-60364
http://power-eg.blogfa.com/post-16.aspx
http://www.aftab.ir/articles/science_education/technical/c3c1254751760_electronic_p1.php
دست شما درد نکنه.زحمت کشیدی.ممنون.
حامد باقری
2010/10/19, 01:10 PM
من میخوام ارشد ایشالا برم قدرت((((الان الکترونیکم)))) به همین خاطر از دوستان مهندس راهنمایی میخوام که الان برم دنبال چه درسا یا نرم افزارایی تا از بچه های قدرت عقب نمونم.
سلام.ایشاا... که موفق باشی.شما اول برو سراغ کتابهای ماشین 1و2و3و ماشین مخصوص.مولف های مختلفی واسه این کتابها هست.من خودم "بیم بهارا" رو خوندم.خیلیم خوبه.بعد برو سراغ مدارهای فرمان.البته این درس باید به صورت عملی انجام بشه ولی شما همون با نقشه ها هم آشنایی خوبی پیدا کنی خیلی موثره.بعدش "بررسی سیستم قدرت1و2"و "طرح پست های فشار قوی" و "طرح خط"رو که دروس تخصصی برق قدرت محسوب میشن رو خوب بخون.شما اگه این درسها رو خوب درک کنین خود خود قدرتید.امیدوارم هر کجا و در هر مقطعی که باشی موفق و پیروز باشی.
nutron
2010/10/19, 09:21 PM
ممنون از توضیحاتت.اینکه میگم جرقه زد اصلا شکی درش نکن چون خودم آزمایشش کردم.کاربردشونم که خوب معلومه فرق داره.ولی شما خودت همون اول گفتی که اینا فرقی باهم ندارن.یکی هستن وحتی در بعضی موارد از نول ته خط به عنوان ارت استفاده میشه.خوب بالاخره این دو تا یا یکی هستن یا یکی نیستن دیگه.غیر از این دو حالت که نیست؟
1)اگه یکی هستن که چرا دیگه از هم مجزا هستن؟
2)اگه یکی نیستن پس چرا هر دو زمین هستن و اختلاف پتانسیلی بینشون نیست و هر دو نسبت به تک تک فازها 220ولت برق دارن و در بعضی جاها از نول به عنوان ارت هم استفاده میشه؟
ببخشید که من گیر دادم به این قضیه.راستش این یه پروژه است که به پست من خورده.همه این سوالا هم از من شده.خودشم یه بحثیه که هر دلیلی که توش میاری دلایل قبلی رو نقض میکنه.
دست گلت درد نکنه.استفاده کردیم.
سلام دوست من متوجه سوالت شدم
منظورم از یکی بودنش ساختارشه که هردوز به منبع بی انتهای زمین و ولتاژ صفر وصل هستند. از این لحاظ شبیه هستند .
بخاطر همین شبیه بودن گااهی بعنوان جایگزین همدیگه استفاده میکنن ولی اینطور نیست که بیاییم در یک سیستم استاندارد از نول بجای ارت یا بالعکس استفاده کنیم . تاکیدم رو سیستم استاندارده چون در این صورت قوانین حفاظتی نقض خواهد شد .
mehdi 2010
2010/10/23, 10:33 AM
سلام اگر امکان داره جدول کارنو با 5 ورودی رو میخوام . هر کی میتونه کمک کنه .ممنون
mohammad-iee
2010/10/23, 12:14 PM
سلام
فرض کن ورودی هات a,b,c.d,e هستن
باید دوتا جدول کارنو 4 ورودی بکشی کنار هم
مثلا b,c,d,e بین دو تا جدول مشترکن
هر جوابی رو که از جدول اول کشیدی بیرون در نات a و هرجوابی از جدول دو کشیدی بیرون در a ضرب کن
به همین سادگی !
حامد باقری
2010/10/24, 01:33 PM
سلام دوست من متوجه سوالت شدم
منظورم از یکی بودنش ساختارشه که هردوز به منبع بی انتهای زمین و ولتاژ صفر وصل هستند. از این لحاظ شبیه هستند .
بخاطر همین شبیه بودن گااهی بعنوان جایگزین همدیگه استفاده میکنن ولی اینطور نیست که بیاییم در یک سیستم استاندارد از نول بجای ارت یا بالعکس استفاده کنیم . تاکیدم رو سیستم استاندارده چون در این صورت قوانین حفاظتی نقض خواهد شد .
ممنون از توجه شما.
حامد باقری
2010/10/24, 01:40 PM
اطلاعات کاملی در مورد تابلو برق و مونتاژ ترانسفورماتور و خطوط فشار قوی برق میخوام و اگه کسی نرم افزار eplane داره به من کمک کنه پیشاپیش سپاسگزارم
سلام.دوست عزیز بچه های قدرت زحمت کشیدن و قبل از درخواست شما مطالبی در مورد تابلو و ترانس و خطوط فشار قوی رو گذاشتن تو سایت.کافیه یه گشتی بزنی حتما پیداشون میکنی.به عنوان نمونه تو همون صفحه اول تاپیک قدرت "دانلود مدار فرمان" رو میبینید.موفق باشید.
Mar_jan
2010/10/24, 01:57 PM
salam mamnoonam azetoon amma behtar bood yek site be farsi basheh . bazam azetoon mamnoonam .
Behzad nejati
2010/10/26, 07:12 PM
سلام مهندس شما در مورد موتورهای فاز شکسته که همان الکتروموتورها با استارت خازنی یا تک فاز هستند مطالبی میخواستید.
دوست عزیز موتور فاز شکسته همان موتور با مقاومت راه انداز می باشد نه موتور با استارت خارنی
Behzad nejati
2010/10/26, 07:21 PM
سلام.من می خواهم یک آسانسور کوچک بسازم اما در انتخاب موتور دچار مشکل شدم چون در مورد موتورها
آشنای ندارم.شما چه موتوری را پیشنهاد می کنید .موتوری که بتواند حرکت بالا وپایین را هدایت کند.درواقع بشود دور موتور را تنظیم کرد.
دوست عزیز برای انتخاب موتور پارامتر های زیادی دخیل هستن باید دید این موتور تو چه اسانسوری استفاده میشه؟ از برق ac تغذیه میشه یا dc؟ اگه برقش ac هست سه فازه یا تکفاز در ضمن این اسانسور برای چند طبقه می باشد و چه باری رو حمل میکنه(چند kg)؟
Behzad nejati
2010/10/26, 07:58 PM
سلام
نمیشه جریان داشته باشیم ولی ولتاژ نداشته باشیم
ولی برعکسش امکان داره ،ولتاژ بدون جریان
سلام به دوست گلم من فکر میکنم بدون ولتاژ هم میشه جریان داشته باشیم به طور مثال به هنگام وقوع اتصال کوتاه s.c جریان شدیدی داریم در حالی که ولتاژ صفرمی باشد(ولتاژ خیلی نا چیز)
FearDarkNess
2010/10/26, 10:55 PM
هیچکی نیست ؟؟ 2 روز شده اما یک نفر هم سر نزده اینجا!
zpr1384
2010/10/29, 11:01 AM
سلام
من برای پایان نامم نیاز مبرم به نحوه دستکاری انواع کنتورهای برق دارم اگه کسی اطلاعاتی داره بهparsa.pashaei@gmail.comبفرسته ممنون میشم
ehsan1102005
2010/10/29, 07:50 PM
اندازه گیری مقاومت
با سلام
كسی چیزی در مورد اندازه مقاومت الكتریكی مواد نیمه هادی به روش 4 نقطه ایی میدونه برای انجام قسمتی از پایان نامم نیاز دارم؟اگه كمكم كنین ممنون میشم
saman89
2010/10/30, 06:49 AM
سلام.ممنون ميشم اگه به سوالات من پاسخ بدهيد:
1- انواع راه اندازی موتور های القایی سه فاز را توضیح دهید؟
2- انواع کنترل سرعت موتورهای القایی را نام ببرید؟
3- چگونه می توان دور موتور القایی سه فاز را عکس کرد؟
4- چگونه می توان دور موتور القایی تکفاز را عکس کرد؟
5- پدیده گالوپینگ چیست؟
6- عملکرد رله بوخهلتس را شرح دهید؟
saman89
2010/10/30, 06:51 AM
چگونه مي توان يك موتور را با 3 كنتاكتور و يك كليد كه از آن هم به عنوان start و هم stop استفاده مي گردد راه اندازي كرد؟
mahdivenus
2010/10/30, 09:05 AM
کسی نحوه تبدیل الکتروموتور سه فاز به تک فاز رو میدونه؟
چجوری میشه یه موتورسه فاز رو با هر آمپر و قدرتی به تک فاز تبدیل کرد تا بدون هیچ مشکلی کار کنه؟
EVELVENT
2010/10/30, 09:32 AM
سلام به دوستان
برای پروژه ام چند تا عکس ناب از رله های مختلف میخوام ممنون میشم اگه توضیح هم داشته باشه خیلی بهتره
eskan
2010/10/30, 11:46 AM
سلام به دوستان
برای پروژه ام چند تا عکس ناب از رله های مختلف میخوام ممنون میشم اگه توضیح هم داشته باشه خیلی بهتره
سلام
این هم تعدادی عکس از رله های شرکت ABB و SIEMENS .
برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید.
دانلود (http://www.speedyshare.com/files/24937192/Relay_Photo.rar)
با سپاس و احترام
حسین محمدنژاد
Behzad nejati
2010/10/30, 12:34 PM
سلام.ممنون ميشم اگه به سوالات من پاسخ بدهيد:
1- انواع راه اندازی موتور های القایی سه فاز را توضیح دهید؟
2- انواع کنترل سرعت موتورهای القایی را نام ببرید؟
3- چگونه می توان دور موتور القایی سه فاز را عکس کرد؟
4- چگونه می توان دور موتور القایی تکفاز را عکس کرد؟
5- پدیده گالوپینگ چیست؟
6- عملکرد رله بوخهلتس را شرح دهید؟
سلام
برای توضیح دادن روش راه اندازی موتور سه فاز باید اول به این سوال پاسخ داده بشه که موتور سه فاز با توجه به جابه جایی مکانی 120 درجه و اختلاف زمانی 120 درجه در جریان های سه فازه
چرا به راه اندازی نیاز دارد؟
در زمان راه اندازی لغزش برابر یک می باشد و این باعث می شه که مقادیر ولتاژ القایی و مقاومت القایی و جریان
(همه ی پارامتر های ذکر شده مربوط به روتور می باشد)
ماکزیمم باشند و مقاومت اهمی مفتول روتور معمولا کوچک است در نتیجه جریان راه اندازی بالا می باشد بالا بودن جریان راه اندازی باعث مشکلاتی مانند: اسیب دیدن سیم بندی استاتور
-نیاز به کلید ها و تجهیزات جریان بالا ونوسانات ولتاژ شبکه می شود
به همین دلیل انواع روش های راه اندازی برای کم کردن جریان راه اندازی به کار می رود
روش راه اندازی به نوع موتور بستگی داره
1- موتور های روتور قفسی: برای این موتور ها تنها راه اندازی استاتوزی امکان داره که تو این روش از طریق کاهش ولتاژ استاتور جریان راه اندازی رو کاهش میدیم
روش های راه اندازی استاتوری عبارتند از: استفاده از مقاومت راه انداز در مسیر استاتور- استفاده از ترانس راه انداز که به variac معروفند- استفاده از روش ستاره مثلث که خیلی هم رایجه
در موتور های روتور سیم پیچی شده علاوه بر روش های ذکر شده می تونیم مقاومت راه انداز رو در مسیر روتور قرار بدیم
روش های کنترل سرعت موتور های القایی
1- کنترل دور موتور از طریق کنترل ولتاژ: گشتاور یه موتور با مجذور ولتاژ متناسبه بنابر این با تغییر ولتاژ موتور القایی دور تا حدی قابل تنظیم می باشد ضمن این که افزایش ولتاژ از مقدار نامی
مجاز نیست و کاهش ولتاژ هم باعث تغییرات فوران می شه که اثر نا مطلوبی به کار موتور داره
2- کنترل سرعت موتور القاییی از طریق کنترل فرکانس:تغییر فرکانس در مدار مغناطیسی و کار عادی موتور مشکل ایجاد می کنه اما روش کنترل ولتاژ بهترو گرانتره
3- کنترل سرعت از طریق تنظیم همزمان ولتاژ و فرکانس: به نظرم این بهترین روشه اما خیلی مفصل و گرونه خصوصا اگه بخوایم شکل موج سینوسی حفظ بشه تو این روش دامنه میدان دوار
تغییری نمی کنه و این حالت کاری مناسبی رو واسه موتور پیش میاره
4-کنترل سرعت موتور القایی از طریق کنترل جفت قطب: Ns=60F/p طبق این رابطه از طریق تغییر جفت قطب می تونیم سرعت موتور رو کنترل کنیم در این حالت به جای یه سیم بندی
از دو یا چند سیم بندی با قطب های مختلف استفاده می کنیم این روش موجب کاهش ضریب بهره ی ماشین و بالا رفتن قیمت میشه ودر هر حالت کاری قسمتی از شیار ها نقشی در تامین قدرت ندارن
5-سیم پیچی توزیع شده در استاتور که به اصطلاح به اتصال دالاندر مشهوره: در این روش سیم پیچی هر فاز رو به دو نیم سیم پیچ تقسیم می کنیم در اثز تغییر اتصال نیم سیم پیچ ها از مثلث سزی
به ستاره ی دوبل سرعت موتور تقریبا 2 برابر و قدرت 1/5 برابر می شه گشتاور هم ثابت می مونه برتری این روش نسبت به سیم بندی با سیم پیچ جداگانه اینه که در هر دو حالت کاری تمام شیار ها
فعال بوده و در ضمن این روش کم هزینه تره
با جابه جا کردن دو تا از فاز ها میتوان دور موتور القایی سه فاز رو بر عکس کرد
با تغییر جهت جریان در یکی از سیم پیچ های اصلی یا کمکی میتونیم جهت گردش موتور تکفاز رو عوض کنیم
رله بوخهلتس خیلی طولانی ولی به طور خلاصه بدون این رله ترانس رو در مقابل اضافه بار O.L و اتصال کوتاه S.C محافظت میکنه
این رله تو مسیر لوله ای که مخزن رو به منبع انبساط وصل می کنه قرار می گیره زمانی که خطای O.L رخ بده در محفظه مخزن روغن گاز تولید می شه گاز تولید شده به سمت منبع انبساط می ره
و تو راه وارد رله بوخهلتس میشه در این حالت یه شناور که به کپسول جیوه ای متصله حرکت پایین میاد و کلید جیوه ای مدار الارم رو می بنده و اگه خطای S.C رخ بده روغن به صورت ناگهانی
گرم می شه که این باعث انبساطش میشه و دریچه ی متصل به کلید جیوه ای رو که در رله می باشد جا به جا می کنه این باعث می شه که مدار فرمان قطع کلید اصلی بسته شود تا
از اسیب دیدن سیم پیچ ها جلو گیری شود
Behzad nejati
2010/10/30, 02:26 PM
چجوری میشه یه موتورسه فاز رو با هر آمپر و قدرتی به تک فاز تبدیل کرد تا بدون هیچ مشکلی کار کنه؟
براي راه اندازي موتور سه فاز به صورت تکفاز بايستي از يه خازن مناسب استفاده کنيم که چگونگي محاسبه ي ظرفيت خازن به نوع موتور بستگي داره اما يه روش تجربي وجود داره
که از روي توان موتور خازن رو انتخاب مي کنيم و در اين روش به ازاي هر اسب بخار موتور سه فاز 50 ميکروفاراد و به عبارتي ديگر به ازاي هر کيلو وات موتور سه فاز 70 ميکرو فاراد
خازن در مدار قرار مي دهند البته نوع خازن روغني بوده و هر يک از سيم پيچ ها بايد تحمل ولتاژ فازي را داشته باشن
maede akbari
2010/10/30, 09:00 PM
سلام من نیاز فوری به فایل اچ اسپایس دارم کمککک
حامد باقری
2010/10/31, 10:55 AM
براي راه اندازي موتور سه فاز به صورت تکفاز بايستي از يه خازن مناسب استفاده کنيم که چگونگي محاسبه ي ظرفيت خازن به نوع موتور بستگي داره اما يه روش تجربي وجود داره
که از روي توان موتور خازن رو انتخاب مي کنيم و در اين روش به ازاي هر اسب بخار موتور سه فاز 50 ميکروفاراد و به عبارتي ديگر به ازاي هر کيلو وات موتور سه فاز 70 ميکرو فاراد
خازن در مدار قرار مي دهند البته نوع خازن روغني بوده و هر يک از سيم پيچ ها بايد تحمل ولتاژ فازي را داشته باشن
سلام.ببخشید نحوه سربندی سیمها به چه شکل میشه اونوقت؟
Behzad nejati
2010/10/31, 12:12 PM
سلام.ببخشید نحوه سربندی سیمها به چه شکل میشه اونوقت؟
سلام
قرار دادن خازن در مدار بستگی به نوع اتصال موتور بستگی داره داره اگه موتور با اتصال ستاره کار کنه خازن رو با یکی از سیم پیچ ها سری میکنیم و فاز رو به ابتدای سیم پیچی که خازن رو با اون سری کردیم وصل میکنیم
و ابتدای یکی دیگر از سیم پیچ ها وصل می کنیم حالا به ابتدای سیم پیچی که بهش چیزی وصل نیست نول را وصل میکنیم ( ترمینال های ذکر شده همان ترمینال هایی هستند که در حال سه فاز موتوربه انها فاز وصل می شود)
واگر اتصال موتور مثلث بود خازن را بین دو سیم پیچ به صورت سری قرار میدیم فرض کنیم یه سر خازن رو به ترمینال U1و سر دیگر رو به ترمینال W2 وصل کردیم یعنی خازن رو به صورت سری بین سیم پیچ اول و سوم قرار دادیم
دز این صورت فاز رو به ترمینال V1 و نول را به ترمینال W1 وصل میکنیم
دز نحوه ی سر بندی اتصال ستاره مانند قبل یعنی سر های U2 و V2 و W2 به هم وصل میشن با این تفاوت که خازن با یکی از سیم پیچ ها سری می باشد
نحوه ی سر بندی اتصال مثلث هم مثل قبل بوده با این تفاوت که یه خازن به صورت سری بین دو تا از سیم پیچ ها قرار گرفته
nazanin68
2010/10/31, 05:38 PM
سلام کسی از دوستان می تونه واسم نحوه ی کشیدن دیاگرام برداری مثلث رو برای محاسبه جریان ها توضیح بده؟
استاد سیم پیچی
2010/10/31, 07:45 PM
سلام دوست عزیز.
فقط یک مشکل اینجا وجود داره شما برای تک فاز کردن الکتروموتورهای سه فاز به تک فاز و قرار دادن دائمی خازن در مدار باید حتمآ ترمینال موتور را به حالت مثلث و بستن شمش ها بر روی ترمینال میتوان این کار را انجام داد.
اما در حالت ستاره نمیتوانیم خازن را به صورت دائمی در مدار قرار دهیم.چون دراین حالت باعث بالا رفتن جریان در موتور و ترکیدن خازن میشود.وباید حتما یک سر خازن رابا یک اتصال کوتاه به سر فاز یا نول قرار دهیم و پس از
وپس از رسیدن دور موتور به گشتاور اصلی ان را جدا کنیم.در این حالت موتور به صورت ستاره و در حالت تک فاز کار می کند.در ضمن باید حتما پس از جدا سازی خازن ان را تخلیه نمود.........خیلی مهممممم.
Behzad nejati
2010/10/31, 08:42 PM
سلام دوست عزیز.
فقط یک مشکل اینجا وجود داره شما برای تک فاز کردن الکتروموتورهای سه فاز به تک فاز و قرار دادن دائمی خازن در مدار باید حتمآ ترمینال موتور را به حالت مثلث و بستن شمش ها بر روی ترمینال میتوان این کار را انجام داد.
اما در حالت ستاره نمیتوانیم خازن را به صورت دائمی در مدار قرار دهیم.چون دراین حالت باعث بالا رفتن جریان در موتور و ترکیدن خازن میشود.وباید حتما یک سر خازن رابا یک اتصال کوتاه به سر فاز یا نول قرار دهیم و پس از
وپس از رسیدن دور موتور به گشتاور اصلی ان را جدا کنیم.در این حالت موتور به صورت ستاره و در حالت تک فاز کار می کند.در ضمن باید حتما پس از جدا سازی خازن ان را تخلیه نمود.........خیلی مهممممم.
سلام وتشکر از توضیحاتی که دادین من در توضیح ستاره عرض کردم خازن رو با یکی از سیم پیچ ها سری میکنیم و فاز رو به ابتدای سیم پیچی که خازن رو با اون سری کردیم وصل میکنیم پس در این صورت یه سر خازن به فاز وصل میشه
mohammad-iee
2010/11/01, 11:50 AM
سلام
برای رسم دیاگرام برداری در شبکه سه فاز باید ابتدا نوع توالی رو مشخص کنی مثبت یا منفی ! بعدش مقدار عددی جریان هر فاز زو محاسه می کنی برای محاسه اختلاف فاز بین جریان و ولتاژ باید کسینوس فی هر فاز رو محاسبه کنید بطور مثالبرای ولتاژ فازیab کسینوس فی رو درنظز بگیر 30 درجه ، برای رسمش باید جریان ab رو 30 درجه جلوتر از ولتاژ abرسم کنی بفیه فاز ها رو هم به این صورت رسم می کنی. ا
سلام کسی از دوستان می تونه واسم نحوه ی کشیدن دیاگرام برداری مثلث رو برای محاسبه جریان ها توضیح بده؟
nutron
2010/11/01, 04:09 PM
چگونه مي توان يك موتور را با 3 كنتاكتور و يك كليد كه از آن هم به عنوان start و هم stop استفاده مي گردد راه اندازي كرد؟
سلام دوست من
این مداری که حضرتعالی میخوای بعنوان استارت استپ حافظه ای شناخته میشه
مداری خیلی ساده ای که با کمی فکر حل میشه
متاسفانه نرم افزار طراحی این مدارو ندارم تا برات بکشم
ولی اینقدری بگم که شما باید از یکی از این کنتاکتورها بعنوان حافظه استفاده کنی
یعنی وقتی استارت مکنی کنتاکتور اول فعال میشه
همزمان کنتاکتور سوم هم بعنوان حافظه شروع بکار میکنه که میاد با عوض کردن اتصالات مسیر رو طوری عوض میکنه که با همون استارت ایندفه استپ میکنه
البته من تو یکی از پست ها این مدار رو بعنوان سوال مطرح کرده بودم
اگه عکسش پاک نشده باشه میتونی پیدا کنی
خدانگهدار
nutron
2010/11/01, 04:21 PM
سلام دوست من
این روش خیلی خیلی سادست
شما میتونی با یه خازن اینکارو ا نجام بدی
البته باید نحوه ی اتصال و ظرفیت خازن رو محاسبه کنی .
برای حالتهای مختلف چپ و راست گرد در مجموع 12 روش اتصال وجود داره.
مثلا شما می تونی برای حالت مثلث چپ گرد:
xوv به نول | uوz به فاز | xوv به یک سر خازن و wوy به سر دیگه ی خازن متصل کنی .
این روش رو خیلی کامل کتاب کارگاه برق مدرسان توضیح داده . کتاب کاردانی به کارشناسی مدرسان صفخات آخر کتاب .
meisam3000
2010/11/01, 05:18 PM
باسلام
ببخشید میشه لطف کنید و اسم دروسی که در رشته برق گرایش قدرت تدریس می شه رو بنویسید.
ممنون
حامد باقری
2010/11/01, 06:09 PM
سلام
قرار دادن خازن در مدار بستگی به نوع اتصال موتور بستگی داره داره اگه موتور با اتصال ستاره کار کنه خازن رو با یکی از سیم پیچ ها سری میکنیم و فاز رو به ابتدای سیم پیچی که خازن رو با اون سری کردیم وصل میکنیم
و ابتدای یکی دیگر از سیم پیچ ها وصل می کنیم حالا به ابتدای سیم پیچی که بهش چیزی وصل نیست نول را وصل میکنیم ( ترمینال های ذکر شده همان ترمینال هایی هستند که در حال سه فاز موتوربه انها فاز وصل می شود)
واگر اتصال موتور مثلث بود خازن را بین دو سیم پیچ به صورت سری قرار میدیم فرض کنیم یه سر خازن رو به ترمینال U1و سر دیگر رو به ترمینال W2 وصل کردیم یعنی خازن رو به صورت سری بین سیم پیچ اول و سوم قرار دادیم
دز این صورت فاز رو به ترمینال V1 و نول را به ترمینال W1 وصل میکنیم
دز نحوه ی سر بندی اتصال ستاره مانند قبل یعنی سر های U2 و V2 و W2 به هم وصل میشن با این تفاوت که خازن با یکی از سیم پیچ ها سری می باشد
نحوه ی سر بندی اتصال مثلث هم مثل قبل بوده با این تفاوت که یه خازن به صورت سری بین دو تا از سیم پیچ ها قرار گرفته
بابت توضیحاتتون ممنونم.ممکنه بفرمایید که آیا دستگاهی یا سیستمی هست که بتونه برق تکفاز رو به سه فاز تبدیل کنه؟
حامد باقری
2010/11/01, 06:27 PM
باسلام
ببخشید میشه لطف کنید و اسم دروسی که در رشته برق گرایش قدرت تدریس می شه رو بنویسید.
ممنون
سلام.
ماشین های الکتریکی-ماشین مخصوص-بررسی سیتمهای قدرت-طرح پستهای فشار قوی-طرح خطوط انتقال هوایی-اصول میکرو کامپیوترها-سیستمهای کنترل خطی-اندازه گیری الکتریکی-مدارهای الکتریکی-سیگنال-مخابرات-مغناطیس-الکترونیک2-ریاضی مهندسی و یک سری دروس ریاضی پایه و آزمایشگاه.
البته این دروس مربوط به مقطع کارشناسی ناپیوسته است.اگه پیوسته رو بخوای اون وقت دروس مقطع کاردانی هم اضافه میشه.
nutron
2010/11/01, 06:30 PM
باسلام
ممنون
سلام دوست من
جواب سوالتو دقیق نمیدونم
ولی تولید منبع سه فاز خیلی با صرفه تر از تولید مبدلی هست که تک فاز رو به سه فاز تبدیل کنه .
شما فقط کافیه مداری طراحی کنی که بیاد هر فاز رو نسبت به فاز قبلی خودش 120 درجه از نظر زمانی جلو بندازه . که اینکارو میشه به یه مدار الکترونیکی انجام داد .
nutron
2010/11/01, 06:33 PM
باسلام
ممنون
دروس که زیاده
ولی از مهمترین اونها :
مدارهای یک و دو
ماشینهای 1 - 2 - 3 مخصوص
الکترونیک های عمومی - صنعتی - دیجیتال
ریاضیات 1-2 - مهندسی
الکترو مغناطیس و مخابرات
و خیلی واحد های دیگه
حامد باقری
2010/11/01, 06:36 PM
سلام دوست من
جواب سوالتو دقیق نمیدونم
ولی تولید منبع سه فاز خیلی با صرفه تر از تولید مبدلی هست که تک فاز رو به سه فاز تبدیل کنه .
شما فقط کافیه مداری طراحی کنی که بیاد هر فاز رو نسبت به فاز قبلی خودش 120 درجه از نظر زمانی جلو بندازه . که اینکارو میشه به یه مدار الکترونیکی انجام داد .
سلام.مثلا با چه قطعه ای میشه این کارو کرد؟از طرف دیگه ما در سیستم تکفاز فقط یک فاز داریم.چطور میشه توجیهش کرد که از یه منبع تکفاز بشه 2تا فاز دیگه هم استخراج کرد؟
EVELVENT
2010/11/01, 06:36 PM
باسلام
ممنون
دوست من , برق قدرت خودش به سه گرایش تولید ، انتقال و توزیع تقسیم میشه شما کدوم گرایشو میخوای؟
حامد باقری
2010/11/01, 06:57 PM
سلام.
ببخشید کسی آمزش نرم افزار متلب داره؟قسمت توابع تبدیل و شبیه سازیشو بیشتر لازم دارم.
استاد سیم پیچی
2010/11/01, 09:37 PM
سلام دوست من
این روش خیلی خیلی سادست
شما میتونی با یه خازن اینکارو ا نجام بدی
البته باید نحوه ی اتصال و ظرفیت خازن رو محاسبه کنی .
برای حالتهای مختلف چپ و راست گرد در مجموع 12 روش اتصال وجود داره.
مثلا شما می تونی برای حالت مثلث چپ گرد:
xوv به نول | uوz به فاز | xوv به یک سر خازن و wوy به سر دیگه ی خازن متصل کنی .
این روش رو خیلی کامل کتاب کارگاه برق مدرسان توضیح داده . کتاب کاردانی به کارشناسی مدرسان صفخات آخر کتاب .
سلام دوست من .
در مورد سوالی که ان دوست عزیز پرسیدند در مورد راه اندازی الکتروموتور سه فاز به تک فاز با هر امپر یا قدرتی که بدون هیچ مشکلی کار کنه؟باید عرز کنم این کار عموما در الکتروموتورهایی انجام میشود که دارای kw پایین
یا قدرت کمی باشند و در الکتروموتورهای با قدرت بالا این کار امکان پذیر نیست.البته برای تست موتور به علت نداشتن برق سه فاز امکان دارد ولی به عنوان راه اندازی زیر بار امکان پذیر نیست و امروزه کارخانه های سازنده
الکتروموتور نحوه مشخص کردن سر سیم ها روی ترمینال رو با این طریق نشان میدهند...u1-v1-w1,u2-v2-w2
mohammad-iee
2010/11/01, 11:14 PM
با سلام
کتاب ها و جزوات زیادی به فارسی در مورد نرم افزار متلب وجود داره ولی من با این کتاب متلب رو یاد گرفتم به شما هم این کتاب پیشنهاد می کنم می تونید از اینجا (http://www.4shared.com/file/89901294/5d1f4180/getting_started_matlab.html) دانلودش کنید
سلام.
ببخشید کسی آمزش نرم افزار متلب داره؟قسمت توابع تبدیل و شبیه سازیشو بیشتر لازم دارم.
saman89
2010/11/02, 10:47 AM
چگونه مي توان يك موتور را با يك شستي هم استارت و استپ كرد(نقشه فرمان كليد دوبل با يك كنتاكت اصلي و 2 كنتاكت كمكي)؟
nutron
2010/11/02, 11:44 AM
سلام دوست من .
در مورد سوالی که ان دوست عزیز پرسیدند در مورد راه اندازی الکتروموتور سه فاز به تک فاز با هر امپر یا قدرتی که بدون هیچ مشکلی کار کنه؟باید عرز کنم این کار عموما در الکتروموتورهایی انجام میشود که دارای kw پایین
یا قدرت کمی باشند و در الکتروموتورهای با قدرت بالا این کار امکان پذیر نیست.البته برای تست موتور به علت نداشتن برق سه فاز امکان دارد ولی به عنوان راه اندازی زیر بار امکان پذیر نیست و امروزه کارخانه های سازنده
الکتروموتور نحوه مشخص کردن سر سیم ها روی ترمینال رو با این طریق نشان میدهند...u1-v1-w1,u2-v2-w2
حرف شما کاملا درسته
اصلا نه عقلانیه و نه اقتصادی که بیام موتوری که برای سیستم های سه فاز طراحی شده رو بصورت تکفاز استفاده کنیم
ما هم فقط تو ازمایشگاه برای تست سیم پیچی از این کار استفاده میکیردیم
وگرنه در این روش راندمان الکتریکی و مکانیکی بشدت افت خواهد کرد
در مورد سر بندی هم معمولا موتورهای دالاندر رو به اون صورت و با شماره نشون میدن
البته در سیستم های قدیمی و جدید و در کتابهای مختلف این نام گذاری تغیرر میکند
nutron
2010/11/02, 11:57 AM
سلام.مثلا با چه قطعه ای میشه این کارو کرد؟از طرف دیگه ما در سیستم تکفاز فقط یک فاز داریم.چطور میشه توجیهش کرد که از یه منبع تکفاز بشه 2تا فاز دیگه هم استخراج کرد؟
سلام
من عرض کردم که اینکار به هیچ عنوان راندمان بالایی نخواهد داشت چون تولید برق سه فاز با صرفه تر از تولید منبعی هست که تکفاز رو به سه فاز تبدیل کند
بر فرض تولید چنین دستگاهی به هیچ عنوان نمیتوانیم تقاضای راندمانی رو داشته باشیم که از سیستم سه فاز داریم چون در سیستم سه فاز منتجع سه فاز در هر لحظه از زمان مقدار بالایی خواهد بود و در واقع مقدار صفری نخواهیم داشت .
ولی سسیستم های تکفازه به این صورت نیست
عرض من این بود که میتوان با استفاده از سیستم های الکترونیکی سه مقدار برابر ساخت که هر یک با هم 120 درجه زمانی اختلاف داشته باشند
اینکار را می تونیم بعنوان مثال با سه مدار جدا از هم ترییستوری انجام دارد و با تغیر زاویه آتش هر کدام پیک را به اندازه ی دلخواه روی محور زمانی جابجا کرد.
ولی در نهایت توان خروجی با ورودی تقریبا برابر خواهد بود
یعنی به هیچ عنوان افزایش توانی نخواهیم داشت چون بعنوان مبدل عمل کردیم نه تقویت
بنابراین میتوانیم بصورت مجازی چنین چیزی بوجود آوریم
ولی نمی توان بعنوان مثال یک موتور سه فاز را با آن تغذیه نمود
توصیه میکنم کمی سرچ کنید
nazliii
2010/11/02, 04:39 PM
سلام. اگه یادتون باشه چند ماه قبل من کامل جواب سوالتونو فرستادم به ایمیلتون.
اندازه گیری مقاومت
با سلام
كسی چیزی در مورد اندازه مقاومت الكتریكی مواد نیمه هادی به روش 4 نقطه ایی میدونه برای انجام قسمتی از پایان نامم نیاز دارم؟اگه كمكم كنین ممنون میشم
meisam3000
2010/11/02, 05:15 PM
دوست من , برق قدرت خودش به سه گرایش تولید ، انتقال و توزیع تقسیم میشه شما کدوم گرایشو میخوای؟
با سلام
منظور من رشته برق در مقطع کارشناسی پیوسته است ،نه ارشد.؟
اگر میشه لیست کامل رو لطف کنید،یا یک لینکی بدید که توش دروس این رشته رو نوشته باشه.
ممنون
حامد باقری
2010/11/03, 01:52 PM
با سلام
کتاب ها و جزوات زیادی به فارسی در مورد نرم افزار متلب وجود داره ولی من با این کتاب متلب رو یاد گرفتم به شما هم این کتاب پیشنهاد می کنم می تونید از اینجا (http://www.4shared.com/file/89901294/5d1f4180/getting_started_matlab.html) دانلودش کنید
سلام.
دست شما درد نکنه.خیلی عالی بود.
حامد باقری
2010/11/03, 02:09 PM
سلام
من عرض کردم که اینکار به هیچ عنوان راندمان بالایی نخواهد داشت چون تولید برق سه فاز با صرفه تر از تولید منبعی هست که تکفاز رو به سه فاز تبدیل کند
بر فرض تولید چنین دستگاهی به هیچ عنوان نمیتوانیم تقاضای راندمانی رو داشته باشیم که از سیستم سه فاز داریم چون در سیستم سه فاز منتجع سه فاز در هر لحظه از زمان مقدار بالایی خواهد بود و در واقع مقدار صفری نخواهیم داشت .
ولی سسیستم های تکفازه به این صورت نیست
عرض من این بود که میتوان با استفاده از سیستم های الکترونیکی سه مقدار برابر ساخت که هر یک با هم 120 درجه زمانی اختلاف داشته باشند
اینکار را می تونیم بعنوان مثال با سه مدار جدا از هم ترییستوری انجام دارد و با تغیر زاویه آتش هر کدام پیک را به اندازه ی دلخواه روی محور زمانی جابجا کرد.
ولی در نهایت توان خروجی با ورودی تقریبا برابر خواهد بود
یعنی به هیچ عنوان افزایش توانی نخواهیم داشت چون بعنوان مبدل عمل کردیم نه تقویت
بنابراین میتوانیم بصورت مجازی چنین چیزی بوجود آوریم
ولی نمی توان بعنوان مثال یک موتور سه فاز را با آن تغذیه نمود
توصیه میکنم کمی سرچ کنید
سلام.
از اونجایی که دستگاه تبدیل سه فاز به تکفاز در بازار موجوده من این سوال رو پرسیدم.البته خوب تبدیل سه فاز به تکفاز عملا مثل آب خوردنه ولی خوب عوام که از اون سر در نمیارن واسه همین میرن میخرن.گفتم شاید دستگاهی که عکس این عمل کنه(تبدیل تکفاز به سه فاز) هم در بازار موجود باشه.من دنبال یه دستگاه فرضی نبودم.چون اگه به فرمول و فرضیه و نظریه باشه میشه فرمول هر دستگاه یا کاری رو نوشت.مهم اینه که در حالت عملی و تجربی هم جواب بده. در ضمن من سرچ کردم و چیزی نیافتم.
باز هم ممنونم.
nutron
2010/11/03, 10:50 PM
سلام.
از اونجایی که دستگاه تبدیل سه فاز به تکفاز در بازار موجوده من این سوال رو پرسیدم.البته خوب تبدیل سه فاز به تکفاز عملا مثل آب خوردنه ولی خوب عوام که از اون سر در نمیارن واسه همین میرن میخرن.گفتم شاید دستگاهی که عکس این عمل کنه(تبدیل تکفاز به سه فاز) هم در بازار موجود باشه.من دنبال یه دستگاه فرضی نبودم.چون اگه به فرمول و فرضیه و نظریه باشه میشه فرمول هر دستگاه یا کاری رو نوشت.مهم اینه که در حالت عملی و تجربی هم جواب بده. در ضمن من سرچ کردم و چیزی نیافتم.
باز هم ممنونم.
تبدیل سه فاز به تکفاز اصلا دستگاه نمیخواد هر فاز اون با یک نول میشه تکفاز بنابراین دستگاهی نیاز نداریم .
در مورد اینکه در بازار دستگاهی باشه که تکفاز به سه فاز تبدیل کنه به فکر میکنم پست قبلی بخوبی در مورد راندمان و با صرفه بودن تولید چنین دستاهی توضیح دادم و میتونیم به این نتیجه برسیم که چنین دستگاهی فقط میتونه در موارد ازمایشگاهی مورد استفاده قرار بگیره نه بصورت خانگی یا تجاری .
در سرچ هم جوینده یا بندست دوست عزیز
حامد باقری
2010/11/03, 11:23 PM
تبدیل سه فاز به تکفاز اصلا دستگاه نمیخواد هر فاز اون با یک نول میشه تکفاز بنابراین دستگاهی نیاز نداریم .
در مورد اینکه در بازار دستگاهی باشه که تکفاز به سه فاز تبدیل کنه به فکر میکنم پست قبلی بخوبی در مورد راندمان و با صرفه بودن تولید چنین دستاهی توضیح دادم و میتونیم به این نتیجه برسیم که چنین دستگاهی فقط میتونه در موارد ازمایشگاهی مورد استفاده قرار بگیره نه بصورت خانگی یا تجاری .
در سرچ هم جوینده یا بندست دوست عزیز
منم به خاطر همین گفتم "عوام" اینو نمیدونن.منظورم از عوام مردمی بود که هیچ چیز از برق نمی دونن.این دستگاه هم واسه همون مردم ساخته شده و در لاله زار هم فراوون یافت میشه دوست عزیز.به هر حال بابت توضیحاتتون ممنون.
ali_kay
2010/11/04, 11:30 AM
سلام به مهندسین محترم
من نرم افزار Calculux برای طراحی روشنایی رو می خواستم
اگه کسی داره ممنون میشم برام بزاره
ممنون از لطفتون
ixabedi
2010/11/04, 05:09 PM
با سلام خدمت دوستان عزیز
لطفا در مرود سوالات زیر بنده را راهنمایی بفرمائید:
1) چه سیم های از تیر چراغ برق وارد کنتور می شود؟
2)چه سیمی از فیوز عبور میکنه؟
3)در کلید منظور از پیچ مشترک و پیچ غیر مشترک چیه؟
4)در مورد سیم کشی ساختمان بنده را راهنمایی بفرمائید؟
با تشکر
mehdi_m_kh
2010/11/04, 05:32 PM
sسلام به همگی یک سوال دارم
من چطوری می تونم بفهمم تو ارشد قدرت چه درسایی باید پاس کنم کسی چارت درسای ارشد قدرت رو داره؟ ممنون می شم کمکم کنید
اگه چارت دانشگاه شریف یا خواجه نصیر یا امیر کبیر باشه که عالیه.یا حق
mohammadikh@aol.com
BIGHAM
2010/11/04, 06:21 PM
سلام به مهندسین محترم
من نرم افزار Calculux برای طراحی روشنایی رو می خواستم
اگه کسی داره ممنون میشم برام بزاره
ممنون از لطفتون
اینجا (http://www.lighting.philips.com/main/connect/tools_literature/diaLux_and_other_downloads.wpd)سر بزن.
ولی اگر از من می پرسی با دیالوکس کار کنی بهتره
دیالوکس رو هم از اینجا (http://www.dial.de/CMS/English/Articles/DIAL/DIAL.html?ID=1#)می تونی دانلود کنی.
:)
killer_pant
2010/11/04, 07:13 PM
سلام
من میخوام با چند تا مقاومت و led و سیم و ... یه مدار ساده ببندم ببینم روشن میشه مثلا led یا اینکه موتور بزارم ببینم روشن میشه و جواب میگیرم(چون این بساط رو خونه ندارم) یه شبیه سازی یا برنامه ای یا سایتی هست که من بتونم این کارو انجام بدم؟؟؟ممنون
حامد باقری
2010/11/04, 08:32 PM
با سلام خدمت دوستان عزیز
با تشکر
سلام دوست عزیز.در رابطه با سوال سوم خدمتت عرض کنم که کلیدهایی که 3تا پلاتین دارن (مثل کلید تبدیل) یکی از پلاتین ها به عنوان ورودی و 2تای دیگه خروجی هستن.به همون پلاتین ورودی میگن مشترک.در مورد سوال 1و2و4 لطفا واضح تر بگید.یعنی چی چه سیمی؟
ixabedi
2010/11/05, 10:54 AM
با تشکر از پاسخ شما
جناب مهندس
مطالب زیر برداشت منه نمیدونم درسته یا غلط ؟ لطفا در صورت صحیح بودن تایید بفرمائید:
در ساختمان 3 تا سیم از تیر چراغ برق وارد کنتور برق میشه فاز -نول -ارت
سوال: سر اول سیم های فاز -نول -ارت که در تیر چراغ برق وجود داره به کجا وصله؟
مرحله بعد سیم فاز از فیوز عبور داده میشه و سیم نول و ارت بدون عبور از فیوز بطور مستقیم وارد ساختمان میشه
سیم ارت بعد از اینکه وارد ساختمان شد وارد کلید می شود یا پریز؟
کلا نحوه سیم کشی سیم ارت چگونه است؟
ممنون از توجه شما
javan20
2010/11/05, 03:43 PM
کمک
من به فایل اموزشی نرم افزار dialux نیاز فوری دارم .کسی اگه داره میتونه به این ادرس mojgan.230@gmail.com برام بفرسته.!!!
tak2750
2010/11/05, 04:17 PM
من برنامه digsilent-PF140B508 دانلود کردم ولی کرک نداره.ایا کسی کرک این برنامه رو داره؟
حامد باقری
2010/11/05, 08:05 PM
با تشکر از پاسخ شما
جناب مهندس
مطالب زیر برداشت منه نمیدونم درسته یا غلط ؟ لطفا در صورت صحیح بودن تایید بفرمائید:
در ساختمان 3 تا سیم از تیر چراغ برق وارد کنتور برق میشه فاز -نول -ارت
سوال: سر اول سیم های فاز -نول -ارت که در تیر چراغ برق وجود داره به کجا وصله؟
مرحله بعد سیم فاز از فیوز عبور داده میشه و سیم نول و ارت بدون عبور از فیوز بطور مستقیم وارد ساختمان میشه
سیم ارت بعد از اینکه وارد ساختمان شد وارد کلید می شود یا پریز؟
کلا نحوه سیم کشی سیم ارت چگونه است؟
ممنون از توجه شماا
نه دوست عزیز اینطور نیست.کابل هایی که شما در پایه های برق یا به عبارتی همون تیرهای چراغ برق میبینید از بالا به پایین به ترتیب r,s,t و کابل بعدی فاز روشنایی عمومی وکابل آخر هم نول هستش.سیم ارت روی تیر چراغ برق نیست.سیستم ارت رو از چاه ارت میگیرن که در صورت نیاز مثلا در ساختمان مورد نظر این چاه کنده میشه و از همون جا سیم ارت میکشن.از تیر چراغ برق سه فاز r,s,t و نول وارد تابلوی ورودی برق ساختمان میشه.فازها وارد فیوز شده و بین کنتورها تقسیم میشن.سیم نول هم از طریق شمش نول بین واحدها تقسیم میشه.به این ترتیب هر واحد 220 ولت برق داره.در ایران معمولا خونه ها چاه ارت ندارن و شما عملا در هیچ خونه ای سیم ارت نمی بینی.به خاطر همینه که سیم ارت لوازم خونگی(مثل ماشین لباس شویی) رو به لوله آب وصل میکنن.اگه سیم ارت داشتیم که دیگه به لوله آب وصلش نمی کردیم.
موفق باشی.
killer_pant
2010/11/05, 08:30 PM
سوال من رو کسی بلد نیست جواب بده؟
برقیا مجاند
hosseinassar
2010/11/05, 08:42 PM
sسلام به همگی یک سوال دارم
من چطوری می تونم بفهمم تو ارشد قدرت چه درسایی باید پاس کنم کسی چارت درسای ارشد قدرت رو داره؟ ممنون می شم کمکم کنید
اگه چارت دانشگاه شریف یا خواجه نصیر یا امیر کبیر باشه که عالیه.یا حق
mohammadikh@aol.com
به لینک زیر مراجعه کنید
لینک (http://ee.sharif.edu/~website/GCourses_f.htm)
hosseinassar
2010/11/05, 08:51 PM
سلام
من میخوام با چند تا مقاومت و led و سیم و ... یه مدار ساده ببندم ببینم روشن میشه مثلا led یا اینکه موتور بزارم ببینم روشن میشه و جواب میگیرم(چون این بساط رو خونه ندارم) یه شبیه سازی یا برنامه ای یا سایتی هست که من بتونم این کارو انجام بدم؟؟؟ممنون
سلام
با برنامه هایی مثل pspice و ewb و ... می تونید مدارهای الکترونیکی طراحی کنید
برنامه ها به همراه آموزش در قسمت نرم افزار ها موجود هستند
hosseinassar
2010/11/05, 08:53 PM
کمک
من به فایل اموزشی نرم افزار dialux نیاز فوری دارم .کسی اگه داره میتونه به این ادرس mojgan.230@gmail.com برام بفرسته.!!!
به تاپیک زیر مراجعه کنید
http://www.iran-eng.com/showthread.php/202118-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-Dialux-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4
ixabedi
2010/11/05, 09:40 PM
با سپاس از مهندس باقری
ببخشید اگر سوالات ابتدائی و آماتور است
جناب مهندس هر کابل فاز در پایه برق حامل چند ولت برق است؟
شکل زیر مدار یک کلید دو پل می باشه
همونطور که در شکل زیر ملاحظه می فرمائید سیم pe مربوط به سیم ارت می باشه
ابتدا و انتهایی این سیم به کجا وصله؟
کلا در مورد مدار شکل زیر اگر توضیحی دارید لطفا بیان کنید؟
دیگر دوستان هم لطفا در بحث شرکت کنندhttp://www.power88.ir/uploads/posts/2010-03/thumbs/1267464575_2pol-real.gifند
esmaeila10
2010/11/06, 08:05 AM
سلام به همه دوستان عزیز
از همه اونایی که یه چیزایی راجع بع کنتاکتور میدونن خواهش میکنم کمکم کنن
اخه استاد گارکاه برق گفته یه تحقیق جامع برای کنتاکتور بنویسید
منم تازه ترم 3 هستم و هیچی راجع به کنتاکتور نمیدونم
لطفا کمکم کنین
ممنون
BIGHAM
2010/11/06, 09:24 AM
با سپاس از مهندس باقری
دیگر دوستان هم لطفا در بحث شرکت کنندhttp://www.power88.ir/uploads/posts/2010-03/thumbs/1267464575_2pol-real.gifند
سیم ارت به قسمت فلزی بدنه چراغ یا هر وسیله دیگری مثل لباسشویی، کلا مصرف کننده برق، و قسمتهای فلزی ساختمان نظیر میلگرد و ستون های فلزی وصل می شه. سز دیگر سیم ارت به شینه چاه ارت وصل می شه.
مدار شکل فوق هم همونطور که خودت گفته کلید دو پل هست که یک پل 1 لامپ رو روشن می کنه و 1 پل دیگر 2 لامپرو روشن می کنه . اگر دقت کنی از جعبه تقسیم تا چراغ 4 رشته سیم کشده شده 1 نول 1 ارت و 2 فاز.
Hamecheedun
2010/11/06, 10:30 AM
سلام دوستان، سوالی داشتم. تابحال انباره الکتریکی ساخته شده که توش از مواد شیمیایی برای ذخیره انرژی استفاده نشه؟ یعنی باتری شارژی غیر شمیایی وجود داره؟ کسی اطلاع داره؟:que:
حامد باقری
2010/11/06, 11:22 AM
با سپاس از مهندس باقری
خواهش می کنم.
ببین دوست عزیز همونطور که در پست قبلی توضیح دادم اول این سیم به کابل یا شمش ارتی وصل میشه که از چاه ارت کشیده شده.در کارخانجات داخل هر کارخانه یه چاه تعبیه میکنن و از اونجا یه کابل به عنوان کابل ارت میارن بالا و وصلش میکنن به شمش ارت داخل تابلوهای برق.و داخل همچین کارخانه ای حتما تمام پریزها را ارت دار در نظر میگیرن سیم ارت را از همون شمش ارت تابلو میگیرن و به پریزها وصل میکنن.ولی در منازل خیلی کم پیش میاد که چاه ارت بکنن و سیستم ارت تاسیس کنن.این نقشه ای هم که شما نشون دادین یه نقشه استاندارده و خوب طبق استاندارد باید سیستم ارت داخل هر خونه ای باشه ولی نیست دیگه.چه کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
در مورد پایه های برق هم خدمتتون عرض کنم که پایه ها انواع مختلفی دارن.در انواع قوی که مثلا جلوی نیروگاهها یا پستهای برق و یا در مسیرهای بین شهری میبینید ( که البته به اینها دیگه دکل گفته میشه.نه پایه)و فلزی هم هستن , حامل 400 و 230 و 110 و 63 کیلو ولت برق هستن.پایه های بتونی که شما در مسیرهای جاده ای میبینید حامل 20 کیلو ولت و پایه های بتونی که در کوچه ها و مناطق محلی و مسکونی میبینید حامل 400 ولت برق هستن که همین برق واد منازل میشن.یه روش تجربی و خیلی ساده وجود داره که شما میتونید برق پایه ها و یا دکلها را به صورت تقریبی محاسبه کنید.تعداد بشقابک های مقره هر پایه و یا دکل را اگر در عدد 11 ضرب کنید مقدار ولتاژ کابل به صورت تقریبی به دست میاد.مثلا در خطوط 20 کیلو ولت مقره روی هر پایه 2 بشقابک داره.(22=11*2)22 به 20 نزدیکه.یعنی خط 20 کیلو ولته.یا مثلا خطوطی که مقره روی پایه دارای 6 بشقابک باشه.(66=11*6)66 به 63 نزدیکه.پس خط 63 کیلو ولته.
موفق باشی.
حامد باقری
2010/11/06, 11:29 AM
سلام به همه دوستان عزیز
از همه اونایی که یه چیزایی راجع بع کنتاکتور میدونن خواهش میکنم کمکم کنن
اخه استاد گارکاه برق گفته یه تحقیق جامع برای کنتاکتور بنویسید
منم تازه ترم 3 هستم و هیچی راجع به کنتاکتور نمیدونم
لطفا کمکم کنین
ممنون
سلام.
اگه اطلاعات دقیق و کاملی میخوای کتاب "کارگاه مدار فرمان 1 " را تهیه کن.1 فصل راجع به کنتاکتور توضیح داده.
سلام دوستان، سوالی داشتم. تابحال انباره الکتریکی ساخته شده که توش از مواد شیمیایی برای ذخیره انرژی استفاده نشه؟ یعنی باتری شارژی غیر شمیایی وجود داره؟ کسی اطلاع داره؟:que:
سلام
من تا به حال در این رابطه چیزی نشنیدیم
بازم خودتون سرپ انگلیسی کنید در سایت های معتبر تا مطمئن بشید
موفق باشید
Behzad nejati
2010/11/06, 03:11 PM
ا
نه دوست عزیز اینطور نیست.کابل هایی که شما در پایه های برق یا به عبارتی همون تیرهای چراغ برق میبینید از بالا به پایین به ترتیب r,s,t و کابل بعدی فاز روشنایی عمومی وکابل آخر هم نول هستش.سیم ارت روی تیر چراغ برق نیست.سیستم ارت رو از چاه ارت میگیرن که در صورت نیاز مثلا در ساختمان مورد نظر این چاه کنده میشه و از همون جا سیم ارت میکشن.از تیر چراغ برق سه فاز r,s,t و نول وارد تابلوی ورودی برق ساختمان میشه.فازها وارد فیوز شده و بین کنتورها تقسیم میشن.سیم نول هم از طریق شمش نول بین واحدها تقسیم میشه.به این ترتیب هر واحد 220 ولت برق داره.در ایران معمولا خونه ها چاه ارت ندارن و شما عملا در هیچ خونه ای سیم ارت نمی بینی.به خاطر همینه که سیم ارت لوازم خونگی(مثل ماشین لباس شویی) رو به لوله آب وصل میکنن.اگه سیم ارت داشتیم که دیگه به لوله آب وصلش نمی کردیم.
موفق باشی.
سلام خدمت اقای باقری
دوست عزیز ترتیب کابل ها از بالا به پایین به صورت زیر میباشد
کابل اول MP(نول) و کابل دوم فاز روشنایی عمومی وکابل سوم R و کابل بعدی S و کابل پنجم T
حامد باقری
2010/11/06, 04:45 PM
سلام خدمت اقای باقری
کابل اول MP(نول) و کابل دوم فاز روشنایی عمومی وکابل سوم R و کابل بعدی S و کابل پنجم T
سلام دوست عزیز.
بحث ترتیب فازها برای سیستم 5 سیمه فقط در مورد برق 400 ولت مطرحه.چون در ولتاژهای بالا دیگه به این شکل نیست.منم با توجه به تجربیات و معلومات خودم اینطور استنباط کردم که از بالا به پایین 3فازه و کابلهای بعدی هم نول و فاز عمومی هستن.حالا من در مورد ترتیب نول و فاز عمومی شک دارم چون جایی شنیدم که هیچ وقت فاز عمومی وسط قرار نمیگیره و در واقع همیشه آخرین کابل مخصوص برق عمومیه.شما اگه به کابل ها دقت کنید میبینید که معمولا قطر 3 کابل بالایی از بقیه بیشتره و خوب این نشون دهنده اینه که 3فاز بالا هستن.به هر حال من روی نظر شما هم تحقیق میکنم.
با تشکر.
hosseinassar
2010/11/06, 05:13 PM
سیم نول برای این بالا قرار می گیره تا از سیم های دیگه در برابر رعد و برق حفاظت کنه و به نوعی کار برقگیر انجام میده
حامد باقری
2010/11/06, 07:25 PM
سیم نول برای این بالا قرار می گیره تا از سیم های دیگه در برابر رعد و برق حفاظت کنه و به نوعی کار برقگیر انجام میده
اینو تا حالا نشنیده بودم.یه درکش برام مشکله.برمی گردم...........
hosseinassar
2010/11/06, 08:14 PM
چرا ؟ وقتی رعد وبرق ایجاد بشه وقتی به سیم ها برخورد کنه
چون سیم نول بالاتر از همه هست احتمال برخورد به نول از بقیه بیشتر هست
وقتی که به نول برخورد کنه سیم نول جریان هجومی به زمین منتقل میکنه
در سیستم های فشار قوی که سیم نول وجود نداره
سیم گارد و برقگیر ها اینکار انجام میدن
Behzad nejati
2010/11/06, 08:34 PM
سلام دوست عزیز.
بحث ترتیب فازها برای سیستم 5 سیمه فقط در مورد برق 400 ولت مطرحه.چون در ولتاژهای بالا دیگه به این شکل نیست.منم با توجه به تجربیات و معلومات خودم اینطور استنباط کردم که از بالا به پایین 3فازه و کابلهای بعدی هم نول و فاز عمومی هستن.حالا من در مورد ترتیب نول و فاز عمومی شک دارم چون جایی شنیدم که هیچ وقت فاز عمومی وسط قرار نمیگیره و در واقع همیشه آخرین کابل مخصوص برق عمومیه.شما اگه به کابل ها دقت کنید میبینید که معمولا قطر 3 کابل بالایی از بقیه بیشتره و خوب این نشون دهنده اینه که 3فاز بالا هستن.به هر حال من روی نظر شما هم تحقیق میکنم.
با تشکر.
این مطلبی که من عرض کردم از بابت صحتش اطمینان دارم
در ضمن هیچ دلیلی وجود نداره که فاز عمومی در وسط قرار نگیره وفاصله شما تا تیر برق برای تشخیص قطر کابل ها کمی زیاد بوده و این سبک قضاوت درست نیست
به هر حال اگه شما تونستی یه کتاب مرتبط با گرایش قدرت معرفی کنی که ترتیب سیم ها رو اونطور که شما گفتی معرفی کرده باشه من حرف شما رو قبول میکنم
منظورم از قبول نداشتن حرف شما بی احترامی به شما نیست. منظورم اینه که ممکن شما ترتیب کابل ها رو فراموش کرده باشین
واسه اینکه شما هم اطمینان پیدا کنی که من درست میگم به کتاب های پایه ای قدرت رجوع کن
nazanin68
2010/11/06, 08:45 PM
سلام خدمت اقای باقری
سلام ترتیب کابل به شکل بالا می باشد موضوع پروژه من راجع به پست ها بود اینه که با ترتیب قرار گرفتن کابل ها اشنایی کامل دارم و من فکر می کنم اقای باقری اشتباه میکنن
hosseinassar
2010/11/06, 08:52 PM
سلام ترتیب کابل به شکل بالا می باشد موضوع پروژه من راجع به پست ها بود اینه که با ترتیب قرار گرفتن کابل ها اشنایی کامل دارم و من فکر می کنم اقای باقری اشتباه میکنن
ایشون هم بر اساس شنیده ها نظر دادن و قراره تحقیق کنند
ان شاءالله که به نتایج خوبی هم برسند
mehdi_m_kh
2010/11/06, 09:06 PM
ممنون از سایت که معرفی کردی
FearDarkNess
2010/11/06, 09:18 PM
سلام
کسی میتونه نقشه مدارهای معمولی مانند شمارنده (ترجیحا شمارنده نباشه) رو با Orcad یا Proteus همراه با توضیح کامل مدار برام بزاره!؟
یا اگه منبع خوبی برای انواع نقشه مدار داره قرار بدین.
هر کمکی میتونین بکنین لطفا.
ممنون.
killer_pant
2010/11/06, 11:37 PM
اقا این pspice رو من دارم
من منظورم برد ازمایشگاهی بود
ببینم چراغی روشن میشه یا موتور مثلا میچرخه
سلام
کسی میتونه نقشه مدارهای معمولی مانند شمارنده (ترجیحا شمارنده نباشه) رو با Orcad یا Proteus همراه با توضیح کامل مدار برام بزاره!؟
یا اگه منبع خوبی برای انواع نقشه مدار داره قرار بدین.
هر کمکی میتونین بکنین لطفا.
ممنون.
سلام
مدارات ساده در کتاب آزمایشگاههای معماری هست کتابی که من خودم استفاده می کردم کتاب آزمایشگاه معماری تالیف اسدالله کاظمی بود
فکر کنم در گزارش کارهای آزمعاری هم می تونید پیدا کنید
اقا این pspice رو من دارم
من منظورم برد ازمایشگاهی بود
ببینم چراغی روشن میشه یا موتور مثلا میچرخه
از پروتئوس می تونید استفاده کنید
parisa_gh
2010/11/07, 01:11 PM
چگونه میتوان فرکانسهایی که توسط گوش انسان قابل شنیدن است را به فرکانسهای فرا صوت یا فرو صوت تبدیل کرد.
حامد باقری
2010/11/07, 06:16 PM
سلام.
بله حق با شما بود.من اشتباه کرده بودم.یعنی بهتر بگم فراموش کرده بودم.همگی ببخشبد.............
ترتیب فاز ها همونطور که دوستانمون اشاره کردن از بالا به پایین نول,فاز عمومی و سه فاز r,s,t هستن.منم چون اینو از اشخاص مختلف شنیده بودم دیگه راجع بهش تحقیق نکرده بودم.از شما هم برای راهنماییتون سپاسگذارم.
nutron
2010/11/07, 10:20 PM
با سلام خدمت دوستان عزیز
با تشکر
سلام دوست من
تیر برقهای سیستم توزیع یا سه سیمه هستند یا 5 سیمه البته امروزه سه سیمه ها خیلی کم هستند
5 سیمه ها به اصطلاخ سه فاز هستند که به ترتیب از بالا 1.نول 2. فاز یک 3. . باز هم فاز یک 4. فاز دوم و 5. فاز سوم که در اصطلاح مهندسی فازهای RST یا L1L2L3
نامگذازی میشن
برای کنتور منزل هم اگر سه فاز باشه از سه سیم آخر و سیم اول استفاده میکنن . چون سیم دوم مصرف روشنایی معابر داره .
اگر هم بخواهیم از سیستم تکفاز استفاده کنیم از سیم اول بعنوان نول ویکی از سه سیم اخر بعنوان فاز استفاده مکینم
که طریقه اتصال اون هم به کنتور خیلی خیلی سادست .
در مورد سیم ارت هم که از جایی وارد خونه نمیشه و ما هستیم که با کندت چاه ارت اونو درست میکنم .
در مورد فیوز هم سیم فاز از فیوز و بصورت سری عبور میکنه البته در بعضی از سیستم های خاص در مسیر نول هم فیوز استفاده میکنن ولی در مصارف خانگی خیر
در مورد کلید هم بعضی از کلید ها مثل کلید دو پل یک کنتاکت مشترک دارند که بعنوان ورودی و دو کناکتور خروجی دارند که برای خروجی استفاده میشوند
برای تشخیص سر مشترک هم معمولا پیچ مربوط به اون سر کمی تیره تر از بقیه پیچهاست
---------------------------------------------------------------------------------------------
از سوالتون بر میاد که بتازگی با این حرفه آشنا شدید
توصیه میکنم از کتابهای مربوط به این رشته خیلی زیاد مطالعه کنید
چون هرچقدر جلوتر که بری با مفاهیم بسیار پیچیده تری مواجه خواهی شد
nutron
2010/11/07, 10:26 PM
سلام
دوستمون کاملا صحیح می فرمایند
سیم نول به دو دلیل در بالا قرار میگیره
اول به دلیل داشتن اختلاف پتانسیل صفر اون در مواجهه با رعد و برق اولین سیمی خواهد بود که رعدو برق از اونجا تخلیه خواهد شد، چون همه ما میدونیم برق همیشه تمایل داره از راحت ترین راه عبور کنه . دقیقا همون کاری که سیم گارد برای سیستم های انتقال و فوق توزیع انجام میدهد.
دلیل دوم هم کمک کردن احتمال برخورد سیم نول با سایر سیم های همجوار خودشه . تحلیلش خیلی سادست سیم نول اگر وسط باشه احتمال برخوردش دوبرابر حالتی هست که در بالا قرار بگیره .
nutron
2010/11/07, 10:30 PM
چگونه میتوان فرکانسهایی که توسط گوش انسان قابل شنیدن است را به فرکانسهای فرا صوت یا فرو صوت تبدیل کرد.
با یه دستگاه مبدل فرکانسی که از ورودی صدا ها رو سنس کنه و با تشخیص فرکانس در خورجی فرکانسها رو تشدید کنه مثل کاری که اپ امپ انجام میده با این تفاوت که این بار دامنه تغیرر نمیکنه بلکه طول موج افزایش پیدا میکنه
حامد باقری
2010/11/07, 10:37 PM
سلام
دوستمون کاملا صحیح می فرمایند
سیم نول به دو دلیل در بالا قرار میگیره
اول به دلیل داشتن اختلاف پتانسیل صفر اون در مواجهه با رعد و برق اولین سیمی خواهد بود که رعدو برق از اونجا تخلیه خواهد شد، چون همه ما میدونیم برق همیشه تمایل داره از راحت ترین راه عبور کنه . دقیقا همون کاری که سیم گارد برای سیستم های انتقال و فوق توزیع انجام میدهد.
دلیل دوم هم کمک کردن احتمال برخورد سیم نول با سایر سیم های همجوار خودشه . تحلیلش خیلی سادست سیم نول اگر وسط باشه احتمال برخوردش دوبرابر حالتی هست که در بالا قرار بگیره .
سلام.
بله.درسته.من به سیم های گارد در خطوط فشار قوی آشنایی داشتم ولی دیگه نمی دونستم سیم نول هم در خطوط 5 سیمه(400 ولت) کار حفاظت را میتونه انجام بده.به هر حال ممنون از راهنمایی شما.
farnaz1981
2010/11/08, 10:06 AM
سلام
مي شه اگه كسي آموزش فارسي cyme رو داره به منم بده؟؟؟....
ixabedi
2010/11/08, 02:20 PM
سلام دوست من
تیر برقهای سیستم توزیع یا سه سیمه هستند یا 5 سیمه البته امروزه سه سیمه ها خیلی کم هستند
5 سیمه ها به اصطلاخ سه فاز هستند که به ترتیب از بالا 1.نول 2. فاز یک 3. . باز هم فاز یک 4. فاز دوم و 5. فاز سوم که در اصطلاح مهندسی فازهای RST یا L1L2L3
نامگذازی میشن
برای کنتور منزل هم اگر سه فاز باشه از سه سیم آخر و سیم اول استفاده میکنن . چون سیم دوم مصرف روشنایی معابر داره .
اگر هم بخواهیم از سیستم تکفاز استفاده کنیم از سیم اول بعنوان نول ویکی از سه سیم اخر بعنوان فاز استفاده مکینم
که طریقه اتصال اون هم به کنتور خیلی خیلی سادست .
در مورد سیم ارت هم که از جایی وارد خونه نمیشه و ما هستیم که با کندت چاه ارت اونو درست میکنم .
در مورد فیوز هم سیم فاز از فیوز و بصورت سری عبور میکنه البته در بعضی از سیستم های خاص در مسیر نول هم فیوز استفاده میکنن ولی در مصارف خانگی خیر
در مورد کلید هم بعضی از کلید ها مثل کلید دو پل یک کنتاکت مشترک دارند که بعنوان ورودی و دو کناکتور خروجی دارند که برای خروجی استفاده میشوند
برای تشخیص سر مشترک هم معمولا پیچ مربوط به اون سر کمی تیره تر از بقیه پیچهاست
---------------------------------------------------------------------------------------------
از سوالتون بر میاد که بتازگی با این حرفه آشنا شدید
توصیه میکنم از کتابهای مربوط به این رشته خیلی زیاد مطالعه کنید
چون هرچقدر جلوتر که بری با مفاهیم بسیار پیچیده تری مواجه خواهی شد
با سلام و تشکر از شما
بله من رشته ام عمران و هیچ آشنایی با برق ندارم
تیر چراغ برق جلوی خونه ما که الان از همین جا پشت کامپیوتر هم می بینمش 3 سیمه است.یعنی تک فاز
RST مخفف چه کلماتی می باشه؟ یا چرا فاز را L نامگذاریش کرده اند؟
از کنتور خونه ما یک سیم از فیوز عبور کرده که فازه
یک دیگه از کنار فیوز عبور کرده که نول
یکی هم بصورت عمودی از کنتور وارد زمین شده بدون اینکه چاه ارتی وجود داشته باشه
سوال: چرا باید حتما چاه ارت با آن دتایل مخصوص حفر کرد مگه نمیشه سر سیم ارت را بنحوی در زمین مدفون کرد؟
جزییات چاه ارت را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
http://88224.20upload.net/files/1389/aban2/12889891651.pdf (http://88224.20upload.net/files/1389/aban2/12889891651.pdf)
سیم نول موجود در تیر چراغ برق یک سرش وارد منازل میشه سر دیگرش آیا به زمین وصله؟؟
ixabedi
2010/11/08, 02:24 PM
مدار شکل زیر مدار زنگ اخبار می باشه
چرا سیم فاز و نول از ترانس عبور داده شده ؟ نقش ترانس در اینجا چیه؟
چرا سیم فاز بجای اینکه از کلید عبور کنه بطور مستقیم به زنگ وصل شده و سیم نول از کلید عبور کرده؟
http://www.power88.ir/uploads/posts/2010-04/1272045909_akhbar-real.gif
ixabedi
2010/11/08, 02:31 PM
سلام.
بله.درسته.من به سیم های گارد در خطوط فشار قوی آشنایی داشتم ولی دیگه نمی دونستم سیم نول هم در خطوط 5 سیمه(400 ولت) کار حفاظت را میتونه انجام بده.به هر حال ممنون از راهنمایی شما.
حالا مهندس چطوری این 400 ولت وقتی وارد خونه میشه تبدیل به 220 ولت میشه؟
ixabedi
2010/11/08, 02:40 PM
سلام
سیم نول باید با سیم همجوارش برخورد داشته باشه یا نه؟
بعضی پایه ها را که نگاه کردم سیم ها را بوسیله یک نوار سفید رنگ عمودی بهم وصل کرده اند تا با هم برخورد نداشته باشه
کار توپی های قرمز رنگ بر روی کابل های فشار قوی چیه؟
pesare irani
2010/11/08, 03:06 PM
بعضی پایه ها را که نگاه کردم سیم ها را بوسیله یک نوار سفید رنگ عمودی بهم وصل کرده اند تا با هم برخورد نداشته باشه
تا هواپیما به دکل ها برخورد نکنه در شب
pesare irani
2010/11/08, 03:07 PM
اولا با ترانس کاهنده
دوما مگر بیاری 400 ولت رو بیاری تو خونه
220 چه مشکلبی داره مگه
pesare irani
2010/11/08, 03:15 PM
با سلام و تشکر از شما
تیر چراغ برق جلوی خونه ما که الان از همین جا پشت کامپیوتر هم می بینمش 3 سیمه است.یعنی تک فاز
سوال: چرا باید حتما چاه ارت با آن دتایل مخصوص حفر کرد مگه نمیشه سر سیم ارت را بنحوی در زمین مدفون کرد؟
http://88224.20upload.net/files/1389/aban2/12889891651.pdf (http://88224.20upload.net/files/1389/aban2/12889891651.pdf)
سیم نول موجود در تیر چراغ برق یک سرش وارد منازل میشه سر دیگرش آیا به زمین وصله؟؟
شما با اینکه عمرانییید اما اطلاعات برقی خوبی داریییدا:razz:
چاه ارت و.........:D
abcd123
2010/11/08, 05:29 PM
سلام
من تازه کار با مطلب را شروع کردم می خواستم یک اپ امپ ببندم ولی جواب نداد!!
نمی دونم برای چی این مشکل پیش امده
من اول یک اسیلسکوپ گذاشتم شکل موج را دیدم
http://up.iranblog.com/Files73/1cc0a0595387467fa387.JPG
اما حالا که یک مدار اضافه می کنم اصلا با هم اتصال پیدا نمی کنند (سیم ها قرمز می شود!:cry:)
لطفا یکی کمک کنه!!
تشکر;):gol:
http://up.iranblog.com/Files73/7d82cc698ee64d649b3c.JPG
BIGHAM
2010/11/08, 06:02 PM
اگهمنظورتون سیستم توزیع هست اگه به سیم کشی هوایی توی کوجه ها دقت کنی برای هر خونه از یکی از فازها سیم می دن که میشه تکفاز ضمنا از نول مشترک هم نول ساختمان تامین میشه.
shahruzs
2010/11/08, 06:46 PM
:que:با سلام
من دانشجوی برق قدرت دانشگاه آزاد واحد ساوه هستم
برای ساخت یک سلونوئید نیاز به راهنمایی دارم
در صورت امکان مرا راهنمایی نمایید
Behzad nejati
2010/11/08, 08:53 PM
سلام دوست عزیز برداشت شما در مورد ولتاژی که وارد ساختمان ها میشه کمی ناقصه
ببین دوست عزیز تو شبکه ایران اختلاف پتانسیل بین دو فاز حدود 400 ولت(380) و اختلاف پتانسیل بین فاز و نول 220 ولت می باشد
و از طرفی میدانیم که سه فاز و یه نول وارد هر ساختمان میشه و با توجه به تعداد واحد ها فاز ها رو بین واحد ها تقسیم میکنند مثلا در یه ساختمان
9واحدی هر فاز سه واحد رو تغذیه میکنه و سیم نول هم در اختیار همه واحد ها قرار میگیره
به عبارتی دیگر به هیچ واحد مسکونی دو فاز داده نمیشه که اون واحد دارای ولتاژ 380 ولت باشه که بخوایم اون رو به 220 تبدیل کنیم بلکه از همان
ابتدا یه فاز و یه نول در اختیار مصرف کننده مسکونی قرار میدهند و این یعنی ولتاژ 220 ولت
Behzad nejati
2010/11/08, 08:56 PM
سلام این سلف رو واسه چه کاری می خوای؟ درست کردن سلف که کاری نداره یه سیم بردار بپیچ دور یه هسته ی مغناطیسی مهم اینه که این سلف رو واسه چی میخوای
حامد باقری
2010/11/08, 10:51 PM
400 ولت ولتاژیه که بین دو فاز وجود داره.هر فاز با نول تشکیل برق 220 ولت میده.
حامد باقری
2010/11/08, 10:55 PM
سلام.
برای چه کاری میخوای؟میخوای چه خصوصیاتی داشته باشه؟یه کم بیشتر توضیح بده.
حامد باقری
2010/11/08, 11:06 PM
نه دوست عزیز نباید برخورد داشته باشه.شما در منزل خودتون هم اگه فاز و نول را به هم وصل کنید اتصال کوتاه رخ میده و فیوز میپره.حالا دیگه چه برسه به کابل تیر چراغ برق.
کار توپی ها هم فقط جهت تشخیص مسیر خلبان ها و جلوگیری از برخورد اونها با کابل برقه.
حامد باقری
2010/11/08, 11:08 PM
اولا با ترانس کاهنده
دوما مگر بیاری 400 ولت رو بیاری تو خونه
220 چه مشکلبی داره مگه
ترانس رو کجا کار میذارن اونوقت؟
حامد باقری
2010/11/08, 11:34 PM
با سلام و تشکر از شما
سلام.
اینکه پایه های برق سه سیم داره به معنی تک فاز نیست.اتفاقا بدجوریم سه فازه.این مشخصاتی که شما میفرمایید مربوط میشه به برق سه فاز 20 کیلو ولت.
اصطلاحات مختلفی برای فاز و نول به کار رفته.که البته هر کدوم مربوط به استاندارد یه کشوره.مثل R,MP یا PH,N در تک فاز و یا R,S,T و L1,L2,L3 و ... در سه فاز.
نه دوست عزیز چاه ارت یک سری اصول مهندسی داره که بهید رعایت بشه.چون اگه رعایت نشه همون ارت باعث ایجاد خطر میشه.در ضمن این سیم مدفون کردنی نیست چون باید داخل این چاه آب ریخته بشه.
سر دیگرش به نقطه صفر ستاره ترانس پست وصله که البته اون هم زمین شده.
حامد باقری
2010/11/08, 11:43 PM
سلام.
به اطلاع همه برسونم که در "پژوهشگاه نیرو" واقع در شهرک غرب "نمایشگاه و کنفرانس سالانه برق" برپاست.حتما برید.امروز سه شنبه آخرین روزشه.ببخشید که دیر گفتم.از صبح تا عصر ساعت 5.
nutron
2010/11/09, 12:10 AM
با سلام و تشکر از شما
r s t مخفف هیچ کلمه ای نیست در واقع هدف نشون دادن توالیه فازه
L هم از ابتدای حرف Line خط گرفته شده
هدف از حفر چاه ارت ساختن منبعی با مقاومت صفره که برای محافظت استفاده میشه
برای همین اونطور درست می کنن وگرنه هر چاهی که ارت نمیشه
طبق اصول محاسباتی داره که باید انجام بشه
سیم نول چراغ برق هم در واقع نوعی چاه ارته که یک سر اون به نول منزل شما و سر دیگه ی اون به چاه ارت و نقطه صفر ترانس در خروجی ستاره متصل میشه
nutron
2010/11/09, 12:17 AM
این توپی ها روی سیم های گرد سیستم های فوق توزیع نصب میشن که اگه توجه کرده باشین معمولا رنگ تندی دارن که تنها نقششون اینه که هشدار دهده باشند وگرنه خاصیت دیگه ای ندارن
nutron
2010/11/09, 12:29 AM
چرا سیم فاز بجای اینکه از کلید عبور کنه بطور مستقیم به زنگ وصل شده و سیم نول از کلید عبور کرده؟
سلام
تو این مدار اون نوله که مستقیم رفته به زنگ .
و سه تا سوئیچ رو با هم موازی کردن تا از سه نقطه کنترل کنن
ترانس اینجا مبدل 220 ولت به 8 ولته که زیر ترانس نوشته .
هیچوقت نوا رو از کلید بتنهایی عبور نمیدن
nutron
2010/11/09, 12:42 AM
دوست من
نیازی به ترانس نیست
برای مصارف خانگی از 220 ولت استفاده میکنیم به این صورت که از اون 5 تا سیم که گفتم هر وقت از اولی(نول) و یکی از سه تای اخر استفاده کنی میشه برق 220 ولت . ولی اگه بخوایم از 380 یا بعارتی 400 استفاده کنیم اونم نه در مصارف خانگی بلکه صنعتی میاییم از سه تا فاز اخر استفاده میکنیم .
خیلی سادش اینه که
ولتاژ بین سیم نول و هر فاز RST معادل 220 ولت و ولتاز بین هر کدوم از اون سه فاز 400 ولت، که به اولی ولتاز فاز میگن و به دومی ولتاز خط
و ولتاژ رادیکال 3 برابر بیشتر از ولتاژ فازه .
nutron
2010/11/09, 12:46 AM
سلام.
اینکه پایه های برق سه سیم داره به معنی تک فاز نیست.اتفاقا بدجوریم سه فازه.این مشخصاتی که شما میفرمایید مربوط میشه به برق سه فاز 20 کیلو ولت.
اصطلاحات مختلفی برای فاز و نول به کار رفته.که البته هر کدوم مربوط به استاندارد یه کشوره.مثل R,MP یا PH,N در تک فاز و یا R,S,T و L1,L2,L3 و ... در سه فاز.
نه دوست عزیز چاه ارت یک سری اصول مهندسی داره که بهید رعایت بشه.چون اگه رعایت نشه همون ارت باعث ایجاد خطر میشه.در ضمن این سیم مدفون کردنی نیست چون باید داخل این چاه آب ریخته بشه.
سر دیگرش به نقطه صفر ستاره ترانس پست وصله که البته اون هم زمین شده.
این یه تیکه یکم اشتباست دوست عزیز
برای سیستم های توزیع یعنی همونی که دوستمون منظورشه سه سیمه 400 ولت نداریم . اونی که می فرمایید برق 20 کیلوو ولته که جز سیستم فوق توزیع بشمار میاد .
برای توزیع ( مصارف خانگی و صنعتی ضعیف- 220 و 400 ولت )حداقل2و حد اکثر 5 سیم داریم .
pesare irani
2010/11/09, 05:08 AM
ترانس رو کجا کار میذارن اونوقت؟
رو تیر برق :D
بابا اینور تر خوبه :razz:
pesare irani
2010/11/09, 05:18 AM
ببخشید شما این رو برا چی می خواییید اونجا
اونجا این امکانات رو نداره هااا
استاداش سواد این کار ها رو ندارند ااااا
حامد باقری
2010/11/09, 09:30 AM
این یه تیکه یکم اشتباست دوست عزیز
برای سیستم های توزیع یعنی همونی که دوستمون منظورشه سه سیمه 400 ولت نداریم . اونی که می فرمایید برق 20 کیلوو ولته که جز سیستم فوق توزیع بشمار میاد .
برای توزیع ( مصارف خانگی و صنعتی ضعیف- 220 و 400 ولت )حداقل2و حد اکثر 5 سیم داریم .
اینکه میفرمایید حداقل 2 سیمه و حداکثر 5 سیمه یعنی چی؟یعنی شما می فرمایید سیستم های توزیع 400 ولت یا 220 ولت 3 سیمه یا 4 سیمه هم داریم؟
اینکه گفتید 2 سیمه خوب این درسته چون در بعضی جاها (مثل کوچه های بن بست) به این شکله.ولی سیستم 400 یا 220 ولت 3 سیمه و 4 سیمه تا حالا من هیچ جایی ندیدم.من در یک سری محله ها در کرج یه بار به چشمم خورد که برق 20 کیلو ولت داخل کوچه بود ولی کنار هر پایه 20 کیلو ولت که سه سیمه هم بود یه پایه 400 ولت (یعنی همون 5 سیمه) هم وجود داشت.حالا اگه واقعا همچون پایه هایی هم وجود داره میشه بفرمایید ترتیب کابل در اونها به چه صورته؟
حامد باقری
2010/11/09, 09:39 AM
رو تیر برق :D
بابا اینور تر خوبه :razz:
اون ترانس هایی که احتمالا به چشم جنابعالی خورده روی پایه های 20 کیلو ولت قرار می گیرن تا اون رو به 400 ولت تبدیلش کنن.برقی که به 400 تبدیل شد دیگه نیازی به ترانس نداره که.400 ولت ولتاژ خط شماست.یکی از فازها را شما اگه با نول بگیری میشه 220 ولت دیگه.
حامد باقری
2010/11/09, 05:40 PM
سلام
تو این مدار اون نوله که مستقیم رفته به زنگ .
و سه تا سوئیچ رو با هم موازی کردن تا از سه نقطه کنترل کنن
ترانس اینجا مبدل 220 ولت به 8 ولته که زیر ترانس نوشته .
هیچوقت نوا رو از کلید بتنهایی عبور نمیدن
سلام.
ببخشید البته نه اینکه هیچ وقت نول را از کلید عبور نمیدن ولی خوب طبق اصول مهندسی همیشه باید فاز از کلید عبور کنه اما این به این معنی نیست که نول را نمیشه از کلید عبور داد.شما اگه مثلا سیم فاز را مستقیما به یه لامپ وصل کنی و نول را از کلید عبور بدی باز هم با زدن کلید,لامپ روشن و خاموش میشه.ولی به هر حال این کار درست و اصولی نیست.
hosseinassar
2010/11/09, 05:44 PM
سلام.
ببخشید البته نه اینکه هیچ وقت نول را از کلید عبور نمیدن ولی خوب طبق اصول مهندسی همیشه باید فاز از کلید عبور کنه اما این به این معنی نیست که نول را نمیشه از کلید عبور داد.شما اگه مثلا سیم فاز را مستقیما به یه لامپ وصل کنی و نول را از کلید عبور بدی باز هم با زدن کلید,لامپ روشن و خاموش میشه.ولی به هر حال این کار درست و اصولی نیست.
بله بعضی از برق کار ها که تجربی برق را یاد گرفتن نول را به کلید وصل می کنند
حامد باقری
2010/11/09, 05:54 PM
زنگ اخبار یه قطعه برقیه که تجهیزات داخل اون نمی تونن برق 220 ولت را تحمل کنن.یعنی اگه این برق مستقیما وارد اون بشه میسوزه.واسه همین ولتاژ برق را از 220 ولت به 8 ولت تغییر دادن.
اینکه سیم فاز از کلید عبور نکرده فقط یه اشتباه چاپیه(جای L1 و N اشتباهی چاپ شده).
hosseinassar
2010/11/09, 05:57 PM
سلام
من تازه کار با مطلب را شروع کردم می خواستم یک اپ امپ ببندم ولی جواب نداد!!
نمی دونم برای چی این مشکل پیش امده
من اول یک اسیلسکوپ گذاشتم شکل موج را دیدم
http://up.iranblog.com/Files73/1cc0a0595387467fa387.JPG
اما حالا که یک مدار اضافه می کنم اصلا با هم اتصال پیدا نمی کنند (سیم ها قرمز می شود!:cry:)
لطفا یکی کمک کنه!!
تشکر;):gol:
http://up.iranblog.com/Files73/7d82cc698ee64d649b3c.JPG
یکی از مشکل هایی که من متوجه شدم :
آپ امپ مستقیم نمیشه به اسکوپ وصل کرد
مثلا می تونید به یک آمپر متر یا ولت متر وصل کنید و یک سیم از دستگاه ها رو به اسکوپ متصل کنید تا اسکوپ بفهمه که چه چیزی باید نشون بده
nutron
2010/11/09, 10:27 PM
اینکه میفرمایید حداقل 2 سیمه و حداکثر 5 سیمه یعنی چی؟یعنی شما می فرمایید سیستم های توزیع 400 ولت یا 220 ولت 3 سیمه یا 4 سیمه هم داریم؟
اینکه گفتید 2 سیمه خوب این درسته چون در بعضی جاها (مثل کوچه های بن بست) به این شکله.ولی سیستم 400 یا 220 ولت 3 سیمه و 4 سیمه تا حالا من هیچ جایی ندیدم.من در یک سری محله ها در کرج یه بار به چشمم خورد که برق 20 کیلو ولت داخل کوچه بود ولی کنار هر پایه 20 کیلو ولت که سه سیمه هم بود یه پایه 400 ولت (یعنی همون 5 سیمه) هم وجود داشت.حالا اگه واقعا همچون پایه هایی هم وجود داره میشه بفرمایید ترتیب کابل در اونها به چه صورته؟
سلام رفیق
شما دقت نکردید من حداقل و حداکثر ها رو عرض کردم نه حالات بین نا بینی اونها . منظورم این بود که برای سیستم های توزیع کمتر از 2 سیم نداریم بیشتر از 5 سیم هم نمیزارن .
ببینم شما واقعا سیستم 220 ولت سه سیمه تا حالا ندیدی ؟!!
از بالا اولیش نول دومی فاز یک که مصرف روشنایی داره و سومی هم همون فاز یک که مصارف خانگی داره .
سه سیمه 400 ولت منم تا حالا ندیدم . چون برای اینکار باید سیم نول و روشنایی معابر حذف بشه . مسلما اگه جایی باشیم که فقط به سه فاز اجتیاج داشته باشیم و نیازی به نول و روشنایی نباشه میتونیم از سه سیمه هم استفاده کنیم . ولی من شخصا نه جایی دیدم و نه شنیدم .
در مورد 4 سیمه که فرموده بودید منم ندیدم. فقط در صورتی که روشنایی معبر نداشته باشیم میشه 4 سیمه کرد .
در موردی تیر برقهایی که بالای ون 20 کیلو باشه و پایین اون 400 ولت زیاد دیدم . چیز نادری نیست . اما باید تو محاسبات تیر برق وزن و اسپم سیم ها رو لحاظ کرد که معمولا برای جاهایی که طول خط زیاد باشه از این سیستم استفاده میکنند .
برای این نوع ما باید استانداردهای لازم رو رعایت کنیم و خطر هم داره . مثلا اگه شبکه زیرین اون یعنی 400 ولت قطع باشه ولی بالایی اون یعنی 20 کیلو و صل اثر القای بالایی در پایینی میتونه شوک خیلی خطرناکی به بدن وارد کنه . که این مورد رو شخصا برخورد داشتم .
ترتبشون هم به این صورت :
از بالا سه فاز R S و T برای 20 کیلو ولت .
برای پایین هم که معمولا از مسیر برگشت ترانس20/0.4 K بر میگرده به این ترتیب :
MP|R|R|S|T استفاده می کنند.
شاد باشی
nutron
2010/11/09, 10:31 PM
سلام.
شما به کار بقیه نگاه نکن ببین استاندارد چی میگه . بله منم دیدم مثلا میان تو حمام برای کلیدهایی که با رطوبت زیادی سروکار دارن نول رو از کلیک عبوز میدن . ولی چیز اشتباهیه و خلاف استاتاندارد . وگرنه خیلی ها خیلی کارها میکنن که اگه بعضیشونو بگم از خنده رودهبر میشی.
mohammad-iee
2010/11/09, 10:42 PM
با سلام
باید مشخص بشه که انرژی اولیه به چه صورتیه ! تنها مبدلی که میتونه تبدیل صوت رو انجام بده مبدلهای پیزوالکترکه که انرژی اولیشون الکتریکه ، اساس کارشم به این صورته که وقتی به کریستالهاش فشار وارد می کنیم اندازشون تغییر میکنه و بااعمال جریان متناوب به اونا با فرکانس بسیار بالایی ارتعاش پیدا می کنن و امواج فراصوت رو تولید می کنن
حامد باقری
2010/11/09, 10:55 PM
سلام رفیق
شما دقت نکردید من حداقل و حداکثر ها رو عرض کردم نه حالات بین نا بینی اونها . منظورم این بود که برای سیستم های توزیع کمتر از 2 سیم نداریم بیشتر از 5 سیم هم نمیزارن .
ببینم شما واقعا سیستم 220 ولت سه سیمه تا حالا ندیدی ؟!!
از بالا اولیش نول دومی فاز یک که مصرف روشنایی داره و سومی هم همون فاز یک که مصارف خانگی داره .
سه سیمه 400 ولت منم تا حالا ندیدم . چون برای اینکار باید سیم نول و روشنایی معابر حذف بشه . مسلما اگه جایی باشیم که فقط به سه فاز اجتیاج داشته باشیم و نیازی به نول و روشنایی نباشه میتونیم از سه سیمه هم استفاده کنیم . ولی من شخصا نه جایی دیدم و نه شنیدم .
در مورد 4 سیمه که فرموده بودید منم ندیدم. فقط در صورتی که روشنایی معبر نداشته باشیم میشه 4 سیمه کرد .
در موردی تیر برقهایی که بالای ون 20 کیلو باشه و پایین اون 400 ولت زیاد دیدم . چیز نادری نیست . اما باید تو محاسبات تیر برق وزن و اسپم سیم ها رو لحاظ کرد که معمولا برای جاهایی که طول خط زیاد باشه از این سیستم استفاده میکنند .
برای این نوع ما باید استانداردهای لازم رو رعایت کنیم و خطر هم داره . مثلا اگه شبکه زیرین اون یعنی 400 ولت قطع باشه ولی بالایی اون یعنی 20 کیلو و صل اثر القای بالایی در پایینی میتونه شوک خیلی خطرناکی به بدن وارد کنه . که این مورد رو شخصا برخورد داشتم .
ترتبشون هم به این صورت :
از بالا سه فاز R S و T برای 20 کیلو ولت .
برای پایین هم که معمولا از مسیر برگشت ترانس20/0.4 K بر میگرده به این ترتیب :
MP|R|R|S|T استفاده می کنند.
شاد باشی
سلام.
نه دوست عزیز من تا حالا سیستم سه سیمه 220 ندیدم.
اون مطلبی هم که در مورد پایه های 220 و 400 در کنار هم بهش اشاره کردم به این نحوی که شما توضیح دادین نبود.پایه های برق 220 و 400 کاملا از هم جدا و همونطور که گفتم " کنار هم" بودن نه زیر هم.و اتفاقا این نوعی شما الان بهش اشاره کردین یه کم نادره.
موید باشی.
حامد باقری
2010/11/09, 11:08 PM
شما به کار بقیه نگاه نکن ببین استاندارد چی میگه . بله منم دیدم مثلا میان تو حمام برای کلیدهایی که با رطوبت زیادی سروکار دارن نول رو از کلیک عبوز میدن . ولی چیز اشتباهیه و خلاف استاتاندارد . وگرنه خیلی ها خیلی کارها میکنن که اگه بعضیشونو بگم از خنده رودهبر میشی.
شما هم در جواب دادن پست ها عجله نکن. اول پست من رو کامل بخون بعد بفرما که به کار بقیه نگاه بکنم یا نکنم.خبر داریم که استاندارد چی میگه و درست و غلط کدومه.من به شما توصیه میکنم یه کم به کار بقیه نگاه بکن.به هر حال تجربه هیچ وقت بد نیست.یا تجربه خوبی میشه و همیشه از اون استفاده میکنی ویا تجربه بدی میشه و دیگه هیچ وقت اونو تکرار نمی کنی.
موفق باشی دوست عزیز.
با سلام
ببخشید که اینطور با عجله سوال رو مطرح می کنم،
من می خوام بدونم اگر توان 17 مگاوات رو رو سطح 20 کیلو ولت بخواهیم 4 کیلومتر منتقل کنیم، میزان تلفات انتقال چه میزان خواهد بود ( تلفات توان در ساعت یا روزانه)
ممنون اگر کمک کنید
ixabedi
2010/11/10, 10:07 AM
از همه دوستان عزیز که به سوالات من جواب دادند تشکر می کنم
حامد (http://www.iran-eng.com/showthread.php/34841-تاپیک-سوالات-قدرتی/member.php/305064-حامد-باقری)عزیز - nutron (http://www.iran-eng.com/showthread.php/34841-تاپیک-سوالات-قدرتی/member.php/253027-nutron) -عزیز -BIGHAM (http://www.iran-eng.com/showthread.php/34841-تاپیک-سوالات-قدرتی/member.php/156363-BIGHAM) عزیز
به سبک فیلم درباره الی بخونید دم بچه های رشته برق گرم
فعلا تا سوالات بعدی بای
حامد باقری
2010/11/10, 11:26 AM
حامد (http://www.iran-eng.com/showthread.php/34841-تاپیک-سوالات-قدرتی/member.php/305064-حامد-باقری)عزیز - nutron (http://www.iran-eng.com/showthread.php/34841-تاپیک-سوالات-قدرتی/member.php/253027-nutron) -عزیز -BIGHAM (http://www.iran-eng.com/showthread.php/34841-تاپیک-سوالات-قدرتی/member.php/156363-BIGHAM) عزیز
فعلا تا سوالات بعدی بای
خواهش می کنم دوست عزیز.موفق باشی.
nutron
2010/11/10, 01:39 PM
فعلا تا سوالات بعدی بای
قابلي نداشت دوست عزيز . شاد باشي
nutron
2010/11/10, 01:45 PM
سلام.
نه دوست عزیز من تا حالا سیستم سه سیمه 220 ندیدم.
اون مطلبی هم که در مورد پایه های 220 و 400 در کنار هم بهش اشاره کردم به این نحوی که شما توضیح دادین نبود.پایه های برق 220 و 400 کاملا از هم جدا و همونطور که گفتم " کنار هم" بودن نه زیر هم.و اتفاقا این نوعی شما الان بهش اشاره کردین یه کم نادره.
موید باشی.
سلام.
حامد جان نه من و نه حضرتعالي از سطح سواد و تجربيات همديگه اطلاع زيادي نداريم ولي ياد گرفتن براي هر سطحي ضروريه .
من به دقت همه پستها رو خوندم كه 14 خط جوابتونو دادم .
هيچ وقت تجربه رو انكار نكرده و نخواهم كرد و پرسيدن ندانسته هام از خصوصيات بارز منه بنابراين اين ايراد شما به من وارد نيست.
در مورد سيستم سه سيمه تكفاز 200 ولت تعجب كردم كه نديدي . احتمالا هنوز كارگاه شبكه هوايي رو پاس نكردي . ولي اين سيستم هست و هيچ مشكلي هم نداره .
در مورد پايه هاي كاملا جدا و در عين حال كنار هم لطفا بيشتر توضيح بدين . در مورد نادر بودن اون سيستم هايي كه عرض كردم حضرتعالي اشتباه مي فرماييد ،چيز نادري نيست. معمولا روي تير برقهاي 16 اجرا ميشه به اين صورت كه مسير 20 كيلو در بالا و 0.4 كيلو هم كه از ترانس 20/0.4 اومده پايين تر و با فاصله مجاز قرار ميگيره . احتمالا شما درست متوجه نشدي يا اينكه من خوب تشريح نكردم ولي وجود داره .
اميدوارم در مسير زندگي همواره پيروز باشي.
Behzad nejati
2010/11/10, 02:36 PM
با سلام
من می خوام بدونم اگر توان 17 مگاوات رو رو سطح 20 کیلو ولت بخواهیم 4 کیلومتر منتقل کنیم، میزان تلفات انتقال چه میزان خواهد بود ( تلفات توان در ساعت یا روزانه)
ممنون اگر کمک کنید
سلام دوست عزیز تلفات بستگی به نوع کابل(مقاومت مخصوص کابل که به جنس کابل بستگی داره و...) دارد لطفا بیشتر توضیح بدین تا کمکتون کنم
حامد باقری
2010/11/10, 02:48 PM
با سلام
ممنون اگر کمک کنیدچ
سلام دوست عزیز.
انتقال توان 17 مگا وات طبق استاندارد وزارت نیرو باید در خط 63 کیلو ولت انجام بشه.شما در ابتدا توان (17 مگا وات) رو بر رادیکال 3 برابر ولتاژ خط(یعنی 63 کیلو ولت) تقسیم کن تا جریان بدست بیاد.این جریان رو (طبق p=ri^2) به توان 2 برسون و سپس در مقاومت هادی خط مورد نظرت ضرب کن.و سپس عدد بدست اومده را در مسافت(4 کیلومتر) ضرب کن.عدد حاصل , تلفات خط رو به شما نشان خواهد داد.
حامد باقری
2010/11/10, 03:28 PM
سلام.
حامد جان نه من و نه حضرتعالي از سطح سواد و تجربيات همديگه اطلاع زيادي نداريم ولي ياد گرفتن براي هر سطحي ضروريه .
من به دقت همه پستها رو خوندم كه 14 خط جوابتونو دادم .
هيچ وقت تجربه رو انكار نكرده و نخواهم كرد و پرسيدن ندانسته هام از خصوصيات بارز منه بنابراين اين ايراد شما به من وارد نيست.
در مورد سيستم سه سيمه تكفاز 200 ولت تعجب كردم كه نديدي . احتمالا هنوز كارگاه شبكه هوايي رو پاس نكردي . ولي اين سيستم هست و هيچ مشكلي هم نداره .
در مورد پايه هاي كاملا جدا و در عين حال كنار هم لطفا بيشتر توضيح بدين . در مورد نادر بودن اون سيستم هايي كه عرض كردم حضرتعالي اشتباه مي فرماييد ،چيز نادري نيست. معمولا روي تير برقهاي 16 اجرا ميشه به اين صورت كه مسير 20 كيلو در بالا و 0.4 كيلو هم كه از ترانس 20/0.4 اومده پايين تر و با فاصله مجاز قرار ميگيره . احتمالا شما درست متوجه نشدي يا اينكه من خوب تشريح نكردم ولي وجود داره .
اميدوارم در مسير زندگي همواره پيروز باشي.
سلام.
خوب پس ما که از اطلاعات همدیگه مطلع نیستیم بهتره در صورت عدم داشتن تفاهم در تشریح یک مسئله ضمن رعایت احترام در مورد ایرادات همدیگه نظر بدیم و در نهایت به نتیجه خوبی برسیم.بالاخره یا من درست میگم یا شما و یا هر دو اشتباه میکنیم دیگه.بعضی از گفته های شما با هم تناقض داشتن.واسه همین من اون سوال رو پرسیدم.من همون اول هم که راجع به رد کردن سیم نول از داخل کلید توضیح دادم بعدش گفتم که این کار درست و اصولی نیست.و فقط از حیث کسب تجربه حرف زدم.اونجا شما حرف من رو کاملا انکار میکنید بعد این پست آخرتون نوشتین که شما هم به دنبال کسب تجربه هستین.
در مورد سیستم سه سیمه هم خدمتتون عرض کنم که من اصلا این درس رو در چارت تحصیلیم نداشتم ولی به جاش طرح خطوط انتقال هوایی پاس کردم.نمی دونم شما در چه رشته ای تحصیل میکنید که این واحد رو گذروندین.من لیسانس برق قدرت (کارشناسی ناپیوسته)دارم.دیپلم فنی هم بودم.و این رو هم کاملا باور دارم که اطلاعات دانشگاهی فقط 40% قضیه است.60% بقیه اش مربوط میشه به تجربه.آدم موفق کسیه که بتونه این دو رو به خوبی مکمل همدیگه قرار بده.اینم که گفتم ندیدم خوب واقعا ندیدم.و این عیب نیست به نظر من.من نگفتم که وجود نداره.گفتم ندیدم و شما هم توضیح دادین و من هم قبول کردم.
در مورد اون یکی سیستم هم که براتون توضیح دادم همونطوری بود که گفتم.یه خط 20 کیلو ولت داخل کوچه بود که پایه هاشم با فاصله های مشخصی از همدیگه قرار گرفته بودن.دقیقا در کنار هر پایه 20 کیلو ولت یه پایه 400 ولت 5 سیمه هم بود.البته نا گفته نمونه که داخل کوچه یه پست توزیع هم بود که مشخص بود کابل 20 کیلو ولت رفته داخلش و از اونجا اومده بیرون شده فیدر خط 400 ولت.
پاینده باشی دوست من.
Hamecheedun
2010/11/10, 07:20 PM
سلام دوستان. سوال: آیا تابحال باتری شارژی ساخته شده که از ماده شیمیایی واسه ذخیره انرژی استفاده نکنه؟ اگه کسی اطلاع داره بگه لطفا
mehdi_m_kh
2010/11/10, 07:28 PM
سلام کتاب آموزش cyme در بازار هست کتابش رو بگیر قیمتش:3500 تومن
نوشتهی امین خوبیاری اگه اشتباه نکنم.
mehdi_m_kh
2010/11/10, 07:33 PM
سلام
digsilent شما ورژن 13.2 است یا 14؟
mehdi_m_kh
2010/11/10, 07:36 PM
از کجا می تونم نرم افزار pls cadd رو دانلود کنم؟
ممنون میشم کمکم کنید.
PMAMPM
2010/11/10, 11:08 PM
آموزش نرم افزار PSS/E رو کسی دارهههههههههههه؟
بدجوری گیر کردم
:(
nutron
2010/11/10, 11:08 PM
سلام.
خوب پس ما که از اطلاعات همدیگه مطلع نیستیم بهتره در صورت عدم داشتن تفاهم در تشریح یک مسئله ضمن رعایت احترام در مورد ایرادات همدیگه نظر بدیم و در نهایت به نتیجه خوبی برسیم.بالاخره یا من درست میگم یا شما و یا هر دو اشتباه میکنیم دیگه.بعضی از گفته های شما با هم تناقض داشتن.واسه همین من اون سوال رو پرسیدم.من همون اول هم که راجع به رد کردن سیم نول از داخل کلید توضیح دادم بعدش گفتم که این کار درست و اصولی نیست.و فقط از حیث کسب تجربه حرف زدم.اونجا شما حرف من رو کاملا انکار میکنید بعد این پست آخرتون نوشتین که شما هم به دنبال کسب تجربه هستین.
در مورد سیستم سه سیمه هم خدمتتون عرض کنم که من اصلا این درس رو در چارت تحصیلیم نداشتم ولی به جاش طرح خطوط انتقال هوایی پاس کردم.نمی دونم شما در چه رشته ای تحصیل میکنید که این واحد رو گذروندین.من لیسانس برق قدرت (کارشناسی ناپیوسته)دارم.دیپلم فنی هم بودم.و این رو هم کاملا باور دارم که اطلاعات دانشگاهی فقط 40% قضیه است.60% بقیه اش مربوط میشه به تجربه.آدم موفق کسیه که بتونه این دو رو به خوبی مکمل همدیگه قرار بده.اینم که گفتم ندیدم خوب واقعا ندیدم.و این عیب نیست به نظر من.من نگفتم که وجود نداره.گفتم ندیدم و شما هم توضیح دادین و من هم قبول کردم.
در مورد اون یکی سیستم هم که براتون توضیح دادم همونطوری بود که گفتم.یه خط 20 کیلو ولت داخل کوچه بود که پایه هاشم با فاصله های مشخصی از همدیگه قرار گرفته بودن.دقیقا در کنار هر پایه 20 کیلو ولت یه پایه 400 ولت 5 سیمه هم بود.البته نا گفته نمونه که داخل کوچه یه پست توزیع هم بود که مشخص بود کابل 20 کیلو ولت رفته داخلش و از اونجا اومده بیرون شده فیدر خط 400 ولت.
پاینده باشی دوست من.
سلام دوست من
اگه از طرف بنده جسارتی صورت گرفته همینجا از شما معذرت میخوام .
در مورد رد کردن سیم نول از کلید من منظورم حضرتعالی نبودید رعایت استاندارد به معنی عام کلمه منظورم بود نه شخص شماو من منظور شما رو بخوبی متوجه شدم . اگه مروری به اون پست داشته باشید متوجه خواید شد.بنابراین من اون حرف شما رو انکار نکردم .
حقیر چند دوره کارآموزی خودمو در یکی از بزرگترین و پیشرفت ترین کارخانه های نساجی ایران طی کردم و دقیقا متوجه فاصله تئوری تا عمل هستم .
بنده هم دیپلم فنی دارم فوق دیپلم قدرت و در حال حاضر هم دانشجوی ناپیوسته مهندسی برق قدرت هستم . اون درس کارگاهی ذکر شده هم جزو واحدهای دوره کاردانی ب بوده .
در مورد اون سیستم سه سیمه هم نوشتار من بیشتر جنبه سوالی داشت و کمی هم تعجب ،چون با توجه به جوابهایی که به سوالات دوستان میدادید حدس میزدم مطمئنا با این یک مورد هم اشنایی دارید. مخلص کلام اینکه خدای ناکرده قصد هیچگونه اهانتی نداشتم . اگر اینطور برداشت شده باز هم عذز خواهی میکنم .
شاد باشید دوست عزیز
mohammad-iee
2010/11/10, 11:57 PM
با سلام
ترانس نفش مبدل ولتاژ رو در این مدار بر عهده داره ،و همونطوری هم که تو شکل مشخصه ولتاژ 220 رو به 8 ولت تبدیل میکنه، در مورد سوال دوم باید بگم که تو این تیپ مدارات که با کلید مطرح میشن فاز و نول هیچ مفهومی نداشته ، یعنی اگه جای فازو نولم عوض کنیم یقینا اتفاقی نمی افته !
mohammad-iee
2010/11/11, 12:08 AM
سلام
یه باطری هست به اسم Eneloop که واسه شرکت Sanyo ژاپن،این باطری از یک پیل NIMH(پيل هيبريد فلز نيكل)درست شدهو جالب اینجاست که این باطری پس از شارژ اگرم استفاده نشه بعد یکسال تازه 15% از شارژشو از دست میده !!
سلام دوستان. سوال: آیا تابحال باتری شارژی ساخته شده که از ماده شیمیایی واسه ذخیره انرژی استفاده نکنه؟ اگه کسی اطلاع داره بگه لطفا
حامد باقری
2010/11/11, 08:52 AM
سلام دوست من
اگه از طرف بنده جسارتی صورت گرفته همینجا از شما معذرت میخوام .
در مورد رد کردن سیم نول از کلید من منظورم حضرتعالی نبودید رعایت استاندارد به معنی عام کلمه منظورم بود نه شخص شماو من منظور شما رو بخوبی متوجه شدم . اگه مروری به اون پست داشته باشید متوجه خواید شد.بنابراین من اون حرف شما رو انکار نکردم .
حقیر چند دوره کارآموزی خودمو در یکی از بزرگترین و پیشرفت ترین کارخانه های نساجی ایران طی کردم و دقیقا متوجه فاصله تئوری تا عمل هستم .
بنده هم دیپلم فنی دارم فوق دیپلم قدرت و در حال حاضر هم دانشجوی ناپیوسته مهندسی برق قدرت هستم . اون درس کارگاهی ذکر شده هم جزو واحدهای دوره کاردانی ب بوده .
در مورد اون سیستم سه سیمه هم نوشتار من بیشتر جنبه سوالی داشت و کمی هم تعجب ،چون با توجه به جوابهایی که به سوالات دوستان میدادید حدس میزدم مطمئنا با این یک مورد هم اشنایی دارید. مخلص کلام اینکه خدای ناکرده قصد هیچگونه اهانتی نداشتم . اگر اینطور برداشت شده باز هم عذز خواهی میکنم .
شاد باشید دوست عزیز
سلام دوست من.
خواهش می کنم.شما هم ببخشید اگه من جور دیگری متوجه شدم.لحن کلام در نوشته مشخص نمیشه.به خاطر همین هر برداشتی میشه از اون کرد.
امیدوارم در تمام مراحل زندگی موفق و پیروز باشی.
Hamecheedun
2010/11/11, 05:49 PM
سلام
یه باطری هست به اسم Eneloop که واسه شرکت Sanyo ژاپن،این باطری از یک پیل NIMH(پيل هيبريد فلز نيكل)درست شدهو جالب اینجاست که این باطری پس از شارژ اگرم استفاده نشه بعد یکسال تازه 15% از شارژشو از دست میده !!
درست.ولی اینم که کاملا شیمیاییه و تو مایه های بقیه باتریهاست
منظور من یه باتری کاملا غیر شیمیایی بود.تونستن بسازن؟
BIGHAM
2010/11/11, 05:58 PM
درست.ولی اینم که کاملا شیمیاییه و تو مایه های بقیه باتریهاست
منظور من یه باتری کاملا غیر شیمیایی بود.تونستن بسازن؟
من که فکر نکنم همچین چیزی بشه؟ بالاخره یک واکنش شیمیایی لازمه دیگه اگه نبود که اسمش پیل نبود.
در مورد ماهیهای برقی تحقیق کردی ببینی تکنولوزیش چیه؟
nutron
2010/11/11, 06:01 PM
با سلام
ترانس نفش مبدل ولتاژ رو در این مدار بر عهده داره ،و همونطوری هم که تو شکل مشخصه ولتاژ 220 رو به 8 ولت تبدیل میکنه، در مورد سوال دوم باید بگم که تو این تیپ مدارات که با کلید مطرح میشن فاز و نول هیچ مفهومی نداشته ، یعنی اگه جای فازو نولم عوض کنیم یقینا اتفاقی نمی افته !
سلام دوست من
چیزی که باید خاطرنشان کنم اینه که در برق هدف صرا کار کردن چیزی نیست بلکه درست کارکردن اونه . بله با جابجا کردن سیم نول باز هم سیستم کار خواهد کرد با این تفاوت که استاندارد و ایمنی را زیر پا گذاشتیم.
در ضمن اون سه تای پایینی کلید نیستند شستی هستند . شستی های نرمالی باز .
mohammad-iee
2010/11/11, 09:36 PM
سلام مهندس جان
اون چیزی که شما اسمشو میزاری استاندارد تو ایران هیج مفهومی نداره ، یعنی کسی برای این حرفا تره هم خورد نمیکنه !
بعدش شما اگه خیلی ادعاتون میشه میتونید دلیل اینکه نول رفته به شستی (که یه نوع کلیدباقابلیت قطع و وصل لحظه ای هست !)رو توضیح بدین تا بقیه هم استفاده کنن!
sajad m
2010/11/11, 10:13 PM
سلام به تمامی برقی ها باتمام گرایش ها امیدوارم حالتون خوب باشه ومانند پیک سینوسی باشه راستیتش من می خوام اگه خدا بخواد کارشناسی ارشد قدرتی بششم دنبال جزوه خوب هستم مخ صوصا جزوه استاد باغستانی هر کس متونه پیدا کنه اگه زحمتی نباشه به من میلش کن sajad.elecyahoo.com بازم گلین چهه با جزوه چه بدون چزوه راستی من سجادم
BIGHAM
2010/11/11, 10:24 PM
سلام به تمامی برقی ها باتمام گرایش ها امیدوارم حالتون خوب باشه ومانند پیک سینوسی باشه راستیتش من می خوام اگه خدا بخواد کارشناسی ارشد قدرتی بششم دنبال جزوه خوب هستم مخ صوصا جزوه استاد باغستانی هر کس متونه پیدا کنه اگه زحمتی نباشه به من میلش کن sajad.elecyahoo.com بازم گلین چهه با جزوه چه بدون چزوه راستی من سجادم
سلام برای جزوه ها تو این تالار بگرد.
http://www.iran-eng.com/forumdisplay.php/28-%D8%AC%D8%B2%D9%88%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%82
nutron
2010/11/12, 02:53 AM
سلام مهندس جان
اون چیزی که شما اسمشو میزاری استاندارد تو ایران هیج مفهومی نداره ، یعنی کسی برای این حرفا تره هم خورد نمیکنه !
بعدش شما اگه خیلی ادعاتون میشه میتونید دلیل اینکه نول رفته به شستی (که یه نوع کلیدباقابلیت قطع و وصل لحظه ای هست !)رو توضیح بدین تا بقیه هم استفاده کنن!
علیک سلام
اولا بنده هیچ ادعایی نداشته و ندارم و نمیدونم این ادعا کردن منو از کجای حرفام در اوردی خیلی دوست دارم توضیح بدین.!!!
در مورد استاندارد هم اینطور اظهار عقیده کردن در شان یک مهندس برق نیست این نظرشما بیش از حد کوچه بازاریه .
بله برای سطوح خیلی پایین ممکنه استانداردها بدرستی رعایت نشه ولی حتما تا حدی رعایت میشه که امنیت کاربر به خطر نیفته.
دوما اینکه نول نرفته به شستی بلکه مدار اشتباه رسم شده یعنی جای نول و فاز در ورودی ترانس اشتباهی کشیده شده که چند پست قبل در این مورد بحث شد.
Hamecheedun
2010/11/12, 12:30 PM
من که فکر نکنم همچین چیزی بشه؟ بالاخره یک واکنش شیمیایی لازمه دیگه اگه نبود که اسمش پیل نبود.
در مورد ماهیهای برقی تحقیق کردی ببینی تکنولوزیش چیه؟
ممنون از توجهت.
ولی من اسمی از پیل نبردم.منظور من بطور دقیقتر اینه:
آیا تابحال یک انباره الکتریکی ساخته یا اختراع شده است که انرژی در آن بصورت شیمیایی ذخیره نشده باشد و دارای ظرفیت زیادی باشد؟(یعنی مثل خازن نباشد که دارای انرژی ناچیزی است) مثلا دور و بر 100 کیلوژول بر کیلوگرم باشد. برام مهمه که بدونم
Behzad nejati
2010/11/12, 02:39 PM
سلام مهندس جان
با سلام و عزض ادب خدمت دوست گلم چيزي که بايد بگم اينه که نبايد فراموش کنيم که خرد کردن تره واسه استاندارد بايد توسط من و شمايي که
ممکنه يه جايي تو صنعت داشته باشيم صورت بگيره نه بقال سر کوچه.در ضمن دليل اينکه بايد فاز وارد شستي بشه اينه که اگه نول وارد شستي بشه
و فاز مستقيم به مصرف کننده وصل بشه حتي در زماني که شستي رو فشار نداديم مصرف کننده داراي فاز مي باشد و اين امر علاوه بر اينکه
عدم رعايت استاندارد مي باشد احتمال برق گرفتگي رو افزايش ميده پس بنابراين فاز رو وارد شستي مي کنيم و خروجي شستي رو به مصرف کننده متصل ميکنيم ونول را مستقيم به مصرف کننده وصل ميکنيم
mohammad-iee
2010/11/12, 09:38 PM
عزیزم این شمای که شما مشاهده میکنی مطابق استاندارد، و اینجا نول رفته به شستی و فاز رفته به مصرف کننده !!!!!!! لطفا قبل از اینکه قضاوت کنید حداقل بدونید درباره ی چی دارید قضاوت می کنید !
با سلام و عزض ادب خدمت دوست گلم چيزي که بايد بگم اينه که نبايد فراموش کنيم که خرد کردن تره واسه استاندارد بايد توسط من و شمايي که
ممکنه يه جايي تو صنعت داشته باشيم صورت بگيره نه بقال سر کوچه.در ضمن دليل اينکه بايد فاز وارد شستي بشه اينه که اگه نول وارد شستي بشه
و فاز مستقيم به مصرف کننده وصل بشه حتي در زماني که شستي رو فشار نداديم مصرف کننده داراي فاز مي باشد و اين امر علاوه بر اينکه
عدم رعايت استاندارد مي باشد احتمال برق گرفتگي رو افزايش ميده پس بنابراين فاز رو وارد شستي مي کنيم و خروجي شستي رو به مصرف کننده متصل ميکنيم ونول را مستقيم به مصرف کننده وصل ميکنيم
mohammad-iee
2010/11/13, 11:24 AM
من نمی دونم شما تا حالا یه فاز مترو از نزدیک دیدید یا نه ! ولی من که چند سال تو شرکت های مختلف تابلو سازی (حتی شرکت هایی که شما تصورشم نمی تونید کنید !) کار کردم ، هیچ نشانه ای از رعایت استاندارد حتی درسطح پایین ! مشاهده نکردم ،چرا که وقتی یه لیسانس جغرافیا میشه مدیر بزرگترین کارخونه ی تابلو سازی ایران معلومه دیگه چگونه استاندارد رعایت میشه ! بعدشم شما چه سند و مدرکی دارید که نشون بده نقشه اشتباست !!!!!! خواهشن یه خورده واقع بینانه به قضیه نگاه کنید دیگه خودمونو که نمی تونیم گول بزنیم!!
علیک سلام
اولا بنده هیچ ادعایی نداشته و ندارم و نمیدونم این ادعا کردن منو از کجای حرفام در اوردی خیلی دوست دارم توضیح بدین.!!!
در مورد استاندارد هم اینطور اظهار عقیده کردن در شان یک مهندس برق نیست این نظرشما بیش از حد کوچه بازاریه .
بله برای سطوح خیلی پایین ممکنه استانداردها بدرستی رعایت نشه ولی حتما تا حدی رعایت میشه که امنیت کاربر به خطر نیفته.
دوما اینکه نول نرفته به شستی بلکه مدار اشتباه رسم شده یعنی جای نول و فاز در ورودی ترانس اشتباهی کشیده شده که چند پست قبل در این مورد بحث شد.
mehdi_m_kh
2010/11/13, 11:44 AM
سلام به همگی
آیا کسی اطلاعاتی درباره کندانسور های آبی برای خنک کردن ترانس های زیر زمینی داره؟
ممنون می شم هر نوع اطلاعاتی دارید در اختیارم قرار بدید.
cobra205
2010/11/13, 10:19 PM
با عرض سلام خدمت دوسبان برق کار
یه سوال فنی در مورد رشته شما دارم
میخواستم بدونم که مولد برق به چه صورتی برق تولید میکنه
باب تشکر
nutron
2010/11/13, 11:45 PM
من نمی دونم شما تا حالا یه فاز مترو از نزدیک دیدید یا نه ! ولی من که چند سال تو شرکت های مختلف تابلو سازی (حتی شرکت هایی که شما تصورشم نمی تونید کنید !) کار کردم ، هیچ نشانه ای از رعایت استاندارد حتی درسطح پایین ! مشاهده نکردم ،چرا که وقتی یه لیسانس جغرافیا میشه مدیر بزرگترین کارخونه ی تابلو سازی ایران معلومه دیگه چگونه استاندارد رعایت میشه ! بعدشم شما چه سند و مدرکی دارید که نشون بده نقشه اشتباست !!!!!! خواهشن یه خورده واقع بینانه به قضیه نگاه کنید دیگه خودمونو که نمی تونیم گول بزنیم!!
سلام
نخیر داداش من فازمتر ندیدم شما ببنی برام کافیه .
ببینم شما همیشه اینقدر پیشدستانه و بدون اطلاع صحبت میکنی . یادم نمیاد در مورد تجربیات وتحصیلاتم در مورد برق به شما توضیحی داده باشم . حالا شما از کجا به این نتیجه رسیدی که من تا حالا فازمتر ندیدم خدا عالمه.
در مورد استاندارد بحث روی خود استاندارد و لزوم رعایت اونه نه اینکه در جاهایی که حضرتعالی مشغولی چقدر رعایت میشه . پس در این مورد خواهشا دیگه بحث نکنیم که دور باطله.
در مورد نقشه هم که نیازی به سند نداره یه نگاه بنداز متوجه میشی . معمولا در استاندارها ورودی و خروجی ترانسهای تکفاز رو هم فاز در نظر میگیرن یعنی ترتیب فاز و نول در اولیه و ثانویه شبیه به هم هستش. با همین قاعده اگه به نقشه نگاه کنی متوجه میشی که سری که در ثانویه مستقیم به زنگ اخبار وصل شده فاز رو نشون میده در صورتی که طبق استاندارد باید نول باشه . مگه اینکه این مدار رو هم اون لیسانس جغرافیا کشیده باشه .
nutron
2010/11/13, 11:50 PM
عزیزم این شمای که شما مشاهده میکنی مطابق استاندارد، و اینجا نول رفته به شستی و فاز رفته به مصرف کننده !!!!!!! لطفا قبل از اینکه قضاوت کنید حداقل بدونید درباره ی چی دارید قضاوت می کنید !
کجای دنیا نول میره تو شستی ؟
اگه اینطوره پس فیوز هم بزاریم سر راه نول .
BIGHAM
2010/11/14, 09:13 AM
باب تشکر
اساس کار مولد های برق(ژنراتور) از خاصیت مغناطیسی استفاده می کنند. وقتی یک کلاف در یک میدان مغناطیسی دوران کند تولید برق می کند(ساده ترین نوع)
اینجا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D9%88%D9%84%D8%AF_%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA% D8%B1%DB%8C%DA%A9%DB%8C) و اینجا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D9%88%D9%84%D8%AF_%D9%87%D9%85%D8%B2%D9%85% D8%A7%D9%86) را هم ببینید.
سوالی بود مطرح کنید
pesare irani
2010/11/14, 11:45 AM
سهلام می خواستم ببنم یه ct
می خوام تا رنج میلی امپر رو بتونه اندازه گیری کنه و اون رو انتقال بده به میکرو کنتلر
Behzad nejati
2010/11/14, 02:26 PM
سلام داداش گلم با این حرفی که زدی کاملا مخالفم(نول رفته به شستی و فاز رفته به مصزف کننده)میگی چرا؟! توضیح میدم
میدانیم در ترانس های تکفاز ولتاژ خروجی میتواند نسبت به ولتاژ ورودی، صفر یا 180 درجه اختلاف فاز داشته باشد و من میگم این ترانس از نوع 180 درجه میباشد و فاز وارد شستی شده نه نول
Behzad nejati
2010/11/14, 02:43 PM
باب تشکر
سلام دوست عزیز اگه یه سر به این تاپیک بزنی بد نیستhttp://www.iran-eng.com/showthread.php/204976-موتور-ژنراتور-چیست?highlight=%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1+ %DA%98%D9%86%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1
hosseinassar
2010/11/14, 04:58 PM
سهلام می خواستم ببنم یه ct
می خوام تا رنج میلی امپر رو بتونه اندازه گیری کنه و اون رو انتقال بده به میکرو کنتلر
سلام
من تا حالا Ct برای جریان های کم در حد میکرو ندیدم
بیشتر برای جریان های بالا استفاده میشه
nutron
2010/11/14, 05:01 PM
سلام داداش گلم با این حرفی که زدی کاملا مخالفم(نول رفته به شستی و فاز رفته به مصزف کننده)میگی چرا؟! توضیح میدم
میدانیم در ترانس های تکفاز ولتاژ خروجی میتواند نسبت به ولتاژ ورودی، صفر یا 180 درجه اختلاف فاز داشته باشد و من میگم این ترانس از نوع 180 درجه میباشد و فاز وارد شستی شده نه نول
سلام دوست من
این مدار ساده تر از اینه که بخوای به این نحو روش بحث کنیم
nutron
2010/11/14, 05:05 PM
سلام
من تا حالا Ct برای جریان های کم در حد میکرو ندیدم
بیشتر برای جریان های بالا استفاده میشه
منم موافقم
سی تی ها برای جریانهای خیلی زیاد و بصورت موازی استفاده میشه و در جریانهای خیلی زیاد هم مقایر کم رو صفر در نظر میگیرم
hamidrayaneh
2010/11/15, 06:48 AM
سلام به همه دوستان كسي ميتونه به من كمك كنه:
نمودار گشتاور دور موتورهاي تكفاز با سيم پيچ كمكي و خازن دائم و خازن موقت و دوخازنه(هم دائم هم موقت)رو بايد با نرم افزار مطلب رسم كنم
البته همه نمودارها بايد روي هم رسم بشه نه جدا كسي ميتونه كمكم كنه؟
hamidrayaneh
2010/11/15, 07:02 AM
نمودار گشتاور دور موتورهاي تكفاز با سيم پيچ كمكي و خازن دائم و خازن موقت و دوخازنه(هم دائم هم موقت)رو بايد با نرم افزار مطلب رسم كنم
آموزش نرم افزار PSS/E رو کسی دارهههههههههههه؟
بدجوری گیر کردم
:(
در تاپیک سوالات عمومی جواب داده شد
برای رسم دو نمودار بر روی م در نرم افزار مطلب از دستور hold on
استفاده کنید
هر بار قبل از دستور plot کافیه این دستور را بزنید
نمودار بعدی را بر روی همون قبلی رسم می کنه
از کجا می تونم نرم افزار pls cadd رو دانلود کنم؟
ممنون میشم کمکم کنید.
تا جایی که می دونم این نرم افزار قیمت بالایی داره فکر نکنم رایگان توی گیرتون بیاد
pesare irani
2010/11/15, 03:39 PM
سلام
یه سوال
شرکت یه بانک خازنی داره مثلا امروز ساعت 1 خاموش روشنش کردیم الان از مدار خارج شدش یهنی صفحه نمایش اون یه ارورررری رو نشون میده (نمی دونم خارج شده یا نه یه اروورر داده که اگر باز خاموش روشن کنیم بانک رو باز ضریب قدرت رو نشون میده)
حالا سوال
بانک 24 ساعته تو مدار می مونه یا خاصیت بانکه که میاد و میره (من فقط رفتنش رو دیدم اومدنش دستیه) http://www.****************/forums/images/misc/progress.gif
hosseinassar
2010/11/15, 04:07 PM
سلام
یه سوال
شرکت یه بانک خازنی داره مثلا امروز ساعت 1 خاموش روشنش کردیم الان از مدار خارج شدش یهنی صفحه نمایش اون یه ارورررری رو نشون میده (نمی دونم خارج شده یا نه یه اروورر داده که اگر باز خاموش روشن کنیم بانک رو باز ضریب قدرت رو نشون میده)
حالا سوال
بانک 24 ساعته تو مدار می مونه یا خاصیت بانکه که میاد و میره (من فقط رفتنش رو دیدم اومدنش دستیه) http://www.****************/forums/images/misc/progress.gif
سلام
بانک خازنی معمولا همیشه در مدار نیست
البته بستگی به شبکه کارخونه داره
وقتی بار زیاد میشه وارد مدار میشه تا هم cos اصلاح کنه و هم جریان
وقتی که بار زیاد نیست از مدار خارج میشه
BIGHAM
2010/11/15, 04:38 PM
سلام
یه سوال
حالا سوال
من فکر می کنم بانک خازنی رگولاتور داره و پله پله وارد مدار میشه؟ مال اونجا اینطور نیست؟
pesare irani
2010/11/15, 08:24 PM
من فکر می کنم بانک خازنی رگولاتور داره و پله پله وارد مدار میشه؟ مال اونجا اینطور نیست؟
ممنون
اره دونه دونه میاد تو خط فکر کنم 5 تا 10 دقیقه طول میکشه
اما مثل ما 1 خاموش روشنش کردیم اومد تو مدار (صفحه اون مقدار pf رو 0/98 یا 0/99 نشون میداد
اما ساعت 4 رفتیم 3 تا بانک هم ارورررر داده بود:(
pesare irani
2010/11/15, 08:29 PM
سلام
بانک خازنی معمولا همیشه در مدار نیست
البته بستگی به شبکه کارخونه داره
وقتی بار زیاد میشه وارد مدار میشه تا هم cos اصلاح کنه و هم جریان
وقتی که بار زیاد نیست از مدار خارج میشه
منظور از بار زیاد چیه
یه 3 4 تا دستگاه داره که هر کدوم لحظه های همش 2000 امپر میکشن
(امپر متر نشون میدن)
hosseinassar
2010/11/15, 08:53 PM
منظور از بار زیاد چیه
یه 3 4 تا دستگاه داره که هر کدوم لحظه های همش 2000 امپر میکشن
(امپر متر نشون میدن)
برای طراحی یه ظریب هم زمانی هست
مثلا اگه هم زمان همه دستگاه ها با هم کار کنند ضریب 1 میشه
اگه هر دستگاه در یه ساعت ویا کار خاص وارد مدار بشه این ضریب کوچک تر از 1 میشه
هر چی دستگاه های بیشتر وارد مدار بشن بار زیاد تر میشه و خازن ها هم متناسب با این بار وارد مدار میشن
و وقتی که دستگاه ها از مدار خارج میشن خازن ها هم کم کم باید از مدار خارج بشن
pesare irani
2010/11/15, 09:24 PM
فقط یه سوال کارخونه 24 ساعته کار میکنه اما چرا خازن ها از مدار خارج مشین
امکان داره خراب شده باشن
hosseinassar
2010/11/16, 06:24 AM
امکان داره خراب شده باشن
فکر نکنم 24 ساعته همه دستگاه ها با هم کار کنند
بستگی داره خازن ها برای چه باری طراحی شدن
alireza0242
2010/11/16, 10:23 PM
salam be mohandesin age emkann dare mano to zamine sakhte drive haye 3 phase rahnemai konin
jalil nasiri
2010/11/17, 11:42 AM
سلام
در مورد كنترل سرعت توربينهاي توليد برق(گاورنر) اطلاعات ميخواستم.لطفا كمكم كنيد.
مرسي
hosseinassar
2010/11/17, 06:28 PM
سلام
مرسي
سلام
در هر نیروگاه برای کنترل سرعت و قدرت از گاورنر استفاده میشه
چند نوع گاورنر وجود داره
مکانیکی،الکترونیکی ،.....
معمولا گاورنر ها از قسمت هیدرولیکی و یک قسمت الکترونیکی ساخته می شوند
سوال تون دقیق تر مطرح کنید
استاد سیم پیچی
2010/11/17, 09:55 PM
امکان داره خراب شده باشن
سلام مهندس نه خراب نشدن نمونه همینو ما تو کارخانه خودمون با همین امپر داریم البته زمانی که فشار بار
کم میشه خازنها یکی یکی از مدار خارج میشن نه با هم .البته شما اونجا کمپرسورهای باد دارید منظورم
کمپرسورهایی که موتورهای کیلووات بالا دارن مثل 75 کیلو وات یا بالاتر؟
حامد باقری
2010/11/17, 10:53 PM
salam be mohandesin age emkann dare mano to zamine sakhte drive haye 3 phase rahnemai konin
سلام دوست عزیز.
منظورتون اینه که شما میخواهید یه درایو بسازید؟من میتونم اجزای داخلش رو براتون بگم و حتی نقشه کلی داخل درایو رو.ولی چند تا گیت داخلش هست.اونهارو دیگه فقط باید نمونه کاملش رو پیدا کنی.
میشه واضح تر بفرمایید شما دقیقا چیکار میخواهید بکنید؟
pesare irani
2010/11/18, 10:40 AM
اقا سلام
یه ct
می خوام که جریان های امپر بالا رو اندازه گیری کنه به صورت میلی امپر به ما بده
همچین چیزی هستش اصلا
(سوال قبلیم اشتباه گفته بودم)
میشه اسم مدل و مارک قطعه رو بگیییید
یا ادرسی که بشه اون رو از اونجا خرید
Behzad nejati
2010/11/18, 11:16 PM
اقا سلام
یه ct
همچین چیزی هستش اصلا
سلام کار اصلی CT اندازه گیری جریان های بالاست و مدلش هم بستگی به این داره که تو کجا داری ازش استفاده میکنی
محسن رضايي
2010/11/19, 04:30 PM
من رشتم مكانيك اما به نرمافزار eplan نياز دارم كسي مي تونه واسم بفرسته يا كمك كنه
mohsen_rezaei11@yahoo.com
محمدحسین طرفدار
2010/11/19, 04:39 PM
سلام
ممنون میشم اگه کسی درمورد نصب اعلام حریق به من کمک کنه
pesare irani
2010/11/20, 12:24 PM
سلام کار اصلی CT اندازه گیری جریان های بالاست و مدلش هم بستگی به این داره که تو کجا داری ازش استفاده میکنی
می دونم جریان های بالا رو اندازه گیری می کنه و به صورت جریان امپر پایین نشون میده مثلا 400به 5
فکر کنییید محل کاربرد یه چی مثل محیط ازمایشگاهههه
با سلام
ممنون اگر کمک کنید
سلام دوست عزیز تلفات بستگی به نوع کابل(مقاومت مخصوص کابل که به جنس کابل بستگی داره و...) دارد لطفا بیشتر توضیح بدین تا کمکتون کنم
سلام دوست عزیز
در مورد تلفات اهمی، می دونم که نوع و سطح مقطع تاثیر داره،
سوال اصلی اینه که 17 مگاوات رو میخوایم 4 کیلومتر منتقل کنیم، مسلما اگر رو 63کیلو ولت منتقل کنیم یا 20 کیلو ولت، تلفات فرق می کنه و قطغا تو 63 تلفات کمتره، ولی چقدر کمتر؟
با سلام
ممنون اگر کمک کنید
چ
سلام دوست عزیز.
انتقال توان 17 مگا وات طبق استاندارد وزارت نیرو باید در خط 63 کیلو ولت انجام بشه.شما در ابتدا توان (17 مگا وات) رو بر رادیکال 3 برابر ولتاژ خط(یعنی 63 کیلو ولت) تقسیم کن تا جریان بدست بیاد.این جریان رو (طبق p=ri^2) به توان 2 برسون و سپس در مقاومت هادی خط مورد نظرت ضرب کن.و سپس عدد بدست اومده را در مسافت(4 کیلومتر) ضرب کن.عدد حاصل , تلفات خط رو به شما نشان خواهد داد.
مهندس عزیز
استاندارد رو میدونم،
تو پست بالا هم گفتم، مسلما با انتخاب سطح مقطع مناسب میشه تلفات اهمی رو تو 63 و 20 کیلو ولت به یک اندازه رسوند، بیشتر دنبال سایر تلفات (تلفات مغناطیسی و ...) هستم.
حامد باقری
2010/11/21, 05:57 PM
مهندس عزیز
استاندارد رو میدونم،
تو پست بالا هم گفتم، مسلما با انتخاب سطح مقطع مناسب میشه تلفات اهمی رو تو 63 و 20 کیلو ولت به یک اندازه رسوند، بیشتر دنبال سایر تلفات (تلفات مغناطیسی و ...) هستم.
سلام دوست عزیز.شما سوال کردید تلفات در انتقال این توان چقدره من هم تلفات خط رو خدمتتون عرض کردم.و تا اونجایی هم که اطلاع دارم تلفات مورد توجه برای انتقال توان , همین تلفات خطه.در ضمن اینم که گفتم در خط 63 باید انجام بشه از حیث تحمل جریان در خطوط مورد نظر بود.
موفق و پیروز باشی دوست عزیز.
Behzad nejati
2010/11/21, 09:38 PM
سلام دوست عزیز
در مورد تلفات اهمی، می دونم که نوع و سطح مقطع تاثیر داره،
سوال اصلی اینه که 17 مگاوات رو میخوایم 4 کیلومتر منتقل کنیم، مسلما اگر رو 63کیلو ولت منتقل کنیم یا 20 کیلو ولت، تلفات فرق می کنه و قطغا تو 63 تلفات کمتره، ولی چقدر کمتر؟
سلام
برای اینکه بدونیم چه قدر تلفات تو kv63وkv20 فرق میکنه باید تلفات رو در دو حالت محاسبه کنیم و تفاضل انها میزان تفاوتشان میباشد یعنی شما باید برای محاسبه ی عددی طراحی هر دو خط رو با پارامتر های(پارامتر هایی که تو تلفات موثرند مثل قطر کابل) مد نظرتون انجام بدین و تفاضلش رو محاسبه کنید البته با توجه به اینکه توان حاصلضرب (البته از نوع برداری) ولتاژ در جریان میباشد پس این امر کاملا طبیعی که با کاهش ولتاژ جریان افزایش پیدا میکنه که به دنبال ان تلفات افزایش پیدا میکنه و همچنین جریان زیاد هادی با سطح مقطع زیاد رو میطلبه واین امر منجربه افزایش وزن کابل ها واستفاده از مقرها گرانتر و... میشه که همه ی اینها باعث افزایش هزینه پروژه میشه
هساره
2010/11/22, 03:20 PM
:confused:چطور میتونم برنامه ای با VHDL بنویسم که ورودیاش اعداد تصادفی با توزیع گوسی باشه ؟
مثلا اعداد تصادفی تولیدی توسط شبیه سازی اسپایس رو بگیره و بقیه برنامه رو انجام بده
لطفا هرچی میدونید بگید.وقت کمه .ممنون..............:cry:
setare.kavir19
2010/11/24, 02:17 PM
دوستان خواهش می کنم اگر کسی هر گونه مطلبی در مورد تحلیل شبکه برای رله گذاری با متلب یا هر برنامه ی دیگه ای داره به من کمک کنه.ممنون.setare.kavir19@gmail.com
hamzehkaregar
2010/11/24, 09:22 PM
سلام/میخوام اطلاعات کاملی در مورد انوع دکل وتیر برق جمع اوری کنم اگر اطلاعات دارید برام بفرستید
M amiri
2010/11/25, 03:23 AM
با سلام
میخواستم بدونم اجسام کروی شکل قرمز رنگ روی خطوط گارد به چه منظوری استفاده می شود
با تشکرررررررررر
سلام بیشتر برای هشدار هواپیماهها و هلیکوپترها به کار میره
Reza Karimi +
2010/11/25, 04:11 PM
من با Protel 99 SE کار میکنم و برای تهیه شماتیک و PCB نیاز به کتابخانه avr.lab دارم
لطفا کمکم کنید
hpishdasti
2010/11/27, 09:28 AM
اقا سلام
یه ct
همچین چیزی هستش اصلا
شرکت رضا ترانس یا مک رو جستجو کن ( البته رنج دقیق CT رو نگفتی ) و اینکه توی چه سطح ولتاژی کار کنه ؟
eskan
2010/11/27, 08:03 PM
شرکت رضا ترانس یا مک رو جستجو کن ( البته رنج دقیق CT رو نگفتی ) و اینکه توی چه سطح ولتاژی کار کنه ؟
سلام
شرکت پارس سوئیچ سازنده ct
amirhm
2010/11/28, 10:17 PM
با سلام به همه دوستان عزیز
من تازه یه نظارت برقی به پستم خورده ولی تجربه در این مورد ندارم البته مبحث 13 و مقررات دیگه رو تقریبا واردم ولی در مورد نحوه کار با مجری , نظام مهندسی , احتیاط های لازم در مورد هر کدوم و خلاصه در مورد روند کاری مشکل دارم جایی هم چیزی پیدا نکردم ظاهرا باید با سعی و خطا کار کنم ! اگه دوستان و مهندسین با تجربه در این زمینه کمکم کنن خیلی خیلی ممنون میشم. با تشکر از وقتی که گذاشتید.
eskan
2010/11/29, 04:58 PM
با سلام به همه دوستان عزیز
من تازه یه نظارت برقی به پستم خورده ولی تجربه در این مورد ندارم البته مبحث 13 و مقررات دیگه رو تقریبا واردم ولی در مورد نحوه کار با مجری , نظام مهندسی , احتیاط های لازم در مورد هر کدوم و خلاصه در مورد روند کاری مشکل دارم جایی هم چیزی پیدا نکردم ظاهرا باید با سعی و خطا کار کنم ! اگه دوستان و مهندسین با تجربه در این زمینه کمکم کنن خیلی خیلی ممنون میشم. با تشکر از وقتی که گذاشتید.
سلام
اینم مبحث 13 نظام مهندسی که تقدیم میشه به شما دوست عزیز
دانلود (http://www.speedyshare.com/files/25437188/Topic_13_-_powerengineering.blogfa.com.pdf)
tondarshoja
2010/11/30, 01:14 PM
با سلام خدمت دوستان عزیز.مشخصات یک ژنراتور را به صورت زیر در اختیار دارم و لی نمیدونم تو بازار به چه اسمی دنبال این ژنراتور بگردم.مثلا بازاریا که نمی دونند آلترناتور چیه.با این حال لطفا به مشخصات زیر وجه کنید و بگید که رفتم پیش یه فروشنده بگم که چی نیاز دارم.خیلی ممنونم
The generators for our S-series turbines are permanent magnet generators.
The S594 generator specs:
4.5 kW rated (peak)
473 VAC
54 Hz max frequency
6.96 A
3 phase
300 RPM max
Class H insulation
NEMA 4X enclosure
60 degrees C max ambient temperature
rashidishahram
2010/11/30, 01:58 PM
با سلام خدمت دوستان عزیز.مشخصات یک ژنراتور را به صورت زیر در اختیار دارم و لی نمیدونم تو بازار به چه اسمی دنبال این ژنراتور بگردم.مثلا بازاریا که نمی دونند آلترناتور چیه.با این حال لطفا به مشخصات زیر وجه کنید و بگید که رفتم پیش یه فروشنده بگم که چی نیاز دارم.خیلی ممنونم
4.5 kW rated (peak)
473 VAC
54 Hz max frequency
6.96 A
3 phase
300 RPM max
Class H insulation
NEMA 4X enclosure
s594که مدل ژنراتور هست اگه نام سازنده و نوع محرک ژنراتور (دیزلی، گازی و ...) هم مشخص کنی خب همه فروشنده های ژنراتور متوجه میشن چی میخوای.
amirhm
2010/11/30, 11:13 PM
4.5 kW rated (peak)
473 VAC
54 Hz max frequency
6.96 A
3 phase
300 RPM max
Class H insulation
NEMA 4X enclosure
http://www.helixwind.com/en/images/products/S594/S594_prod.jpg
ظاهرا اسم شرکت سازنده Helix Wind و مربوط به توربین های بادیه (S594 Wind Turbine) ظاهرش هم که تو عکس مشخصه امیدوارم تو بازار سعدی پیدا بشه چون یک ژنراتور خاصه از نوع PM .
این هم سایت شرکت سازنده (http://www.helixwind.com/en/S594.php) با مشخصات بیشتر.
amirmohsenm
2010/12/01, 06:12 PM
سلام بر دوستان عزیز.یه سوال فنی داشتم!!!هر مهتابی 40 وات یا 20 وات چند وار مصرف میکنه؟
یا حق
ALI 7135
2010/12/02, 04:58 PM
سلام .... خیلی جالب بود
ALI 7135
2010/12/02, 05:00 PM
سلام تفاوت ال ایی دی فرستنده با گیرنده تو چیه ؟
amirhm
2010/12/02, 07:33 PM
اقا سلام
یه ct
همچین چیزی هستش اصلا
بهترین راه مراجعه به جمهوریه فکر میکنم تو پاساژ امجد یه چیزایی دیدم تو این سایت (http://www.ele-b2b.com/zero-phase-mini-current-transformer-p-3.html) یه مدل خاص zero phase نشون داده شده یا این یکی (http://www.taehwatrans.com/bbs/board.php?bo_table=product_02&wr_id=27) تو قسمت کلاس 0.1 هم بد نیست بهر حال تو جمهوری اگرم پیدا نکنی کسایی هستند که خیلی دقیقتر راهنمایی بکنند و یا حتی یه مدل پیشنهادی رو برات از خارج وارد کنند.
در حالت کلی از CT های معمولی با خروجی 5 آمپر هم میشه استفاده کرد فقط باید یه مدار طراحی کنی که این جریان رو روی ولتاژ یا جریان Scale کنه تا بشه بوسیله میکرو اونو اندازه گیری کرد.
amirhm
2010/12/02, 07:47 PM
امکان داره خراب شده باشن
خیلی از انواع رگولاتور های خازنی دارای مدیریت زمانی اتوماتیک برای خازنها هستند یعنی سعی میکنند که همه خازنها دارای ساعت کارکرد برابر باشند . میدانید که اگر خازنها بصورت شبانه روزی و ثابت در مدار باشند بمرور زمان خاصیت خود را از دست میدهند و برای همین در سیستمهای قدیمی بیشترین خرابی مربوط به پله های اولیه است. بخاطر همین است که بعضی وقتها بدون هیچ علتی پله ها عوض میشوند.
hamed tehrani
2010/12/03, 03:30 PM
سلام دوستان
کسی مطلب درباره ی سیم پیچ روتور داره؟ ممنون می شم کمکم کنید
mehdi_m_kh
2010/12/03, 06:14 PM
سلام به همه
مگم من از کجا می تونم استاندارد CIE برای محاسبه روشنایی تو دیالوکس رو پیدا کنم؟
با تشکر از همتون.دوستون دارم
amirhm
2010/12/03, 10:05 PM
سلام تفاوت ال ایی دی فرستنده با گیرنده تو چیه ؟
ال ئی دی فرستنده معمولا از نوع مادون قرمزه ولی گیرنده یه فوتو دیوده(بعبارتی فوتوترانزیستور) و ال ئی دی نیست بصورت معکوس بایاس میشه و با دریافت نور جریان عبوری معکوس اون بیشتر میشه . معمولا کارخانه ها اونارو برای حداکثر کارایی بصورت جفت ارائه میدن . اینم دو نمونه دیتاشیت مربوط به یه جفت از کمپانی EVERLIGHT (http://www.everlight.com/contact.html)
amirmohsenm
2010/12/04, 09:25 AM
سلام بر دوستان عزیز.یه سوال فنی داشتم!!!هر مهتابی 40 وات یا 20 وات چند وار مصرف میکنه؟
یا حق
دوباره سلام...كسي اين چيزي كه من سوال كردموتاحالا محاسبه نكرده؟....از جايي نشنيده؟
tondarshoja
2010/12/04, 10:11 AM
http://www.helixwind.com/en/images/products/S594/S594_prod.jpg
ظاهرا اسم شرکت سازنده Helix Wind و مربوط به توربین های بادیه (S594 Wind Turbine) ظاهرش هم که تو عکس مشخصه امیدوارم تو بازار سعدی پیدا بشه چون یک ژنراتور خاصه از نوع PM .
این هم سایت شرکت سازنده (http://www.helixwind.com/en/S594.php) با مشخصات بیشتر.
سلام خیلی ممنونم از توجهتون به این درخواست.نوع ژنراتوری که تو بازار سعدی میفرمائید تحت چه عنوانی باید از فروشندگان بخوام.اگه بگم ژنراتور نوع pm آیا منظور منو متوجه میشن.خیلی ممنونم.
amirhm
2010/12/04, 10:34 AM
یا حق
بطور تقریبی هر مهتابی 40 وات حدود 70 وار رو به شبکه تحمیل میکنه .معمولا برای جبران ، یک خازن 9 و یا 10 میکروفارادی رو با یه زوج مهتابی 40 وات پارالل میکنند.
BIGHAM
2010/12/04, 12:02 PM
دوباره سلام...كسي اين چيزي كه من سوال كردموتاحالا محاسبه نكرده؟....از جايي نشنيده؟
در بد ترین حالت ضریب توان لامپ فلورسنت 0.5 در نظر میگیرند و با این فرض محاسبه می کنند. ولی الان جدیدا لامپ هایی به بازار اومده که ضریب توانشون تا 0.98 هم بالا بردن.
khosroshahiy
2010/12/04, 07:50 PM
سلام بچه ها من مکانیک خوندم در موردخواص)acsr) کابل آلومنیوم آنیل شده می خواستم ببینم میتونین کمکم کنید ضریب گرمایی مقاومت ویژۀ هادی acsr رو از کجا میتونم پیدا کنم. مرسی
Behzad nejati
2010/12/06, 12:22 AM
یا حق
سلام
مصرف برق راکتیو در تمامی مصرف کننده ها بستگی به ضریب توان داره و ضریب توان هم بستگی به تکنولوژی ساخت مهتابی(اندوکتانس و سایر پارامتر ها) داره اگه منظور شما یه مهتابی خاصه وقتی مهتاب روشنه جریانی که از شبکه میکشه رو اندازه گیری کنید در این صورت با داشتن ولتاژ شبکه میتونیم توان ظاهری رو محاسبه کنیم و ضریب توان رو هم از تقسیم توان موثر(واته) به توان ظاهری محاسبه کنیم و در ادامه با داشتن این معلومات میتونیم توان راکتیو رو بر حسبVARمحاسبه کنیم
amirhm
2010/12/06, 06:29 AM
4.5 kW rated (peak)
473 VAC
54 Hz max frequency
6.96 A
3 phase
300 RPM max
Class H insulation
NEMA 4X enclosure
سلام خیلی ممنونم از توجهتون به این درخواست.نوع ژنراتوری که تو بازار سعدی میفرمائید تحت چه عنوانی باید از فروشندگان بخوام.اگه بگم ژنراتور نوع pm آیا منظور منو متوجه میشن.خیلی ممنونم.
بهترین کار مراجعه به بازاره با ارائه همین مشخصات . تو فروشنده ها هم بعضا آدمهای با سوادی پیدا میشه که میتون بهتر راهنمایی کنن البته اکثرا اطلاعاتشون کمه ، اگه این ژنراتور تو ایران کاربرد داشته باشه تو بازار هم پیدا میشه والا کسی جنسی رو که فروش نمیره تو مغازش نگه نمیداره ولی من کاربرد دیگه ای غیر همین عکسی که گذاشتم تو اینترنت پیدا نکردم . کوچکترین ژنراتورهای عرف تو بازار مربوط به دستگاههای بنزینیه که مدلهای مختلفش تو بازار هست و تفاوتهای زیادی با مدل مورد نظر شما دارن مثلا PM نیستند و دورشون خیلی بالاتره (معمولا 1500 الی 3000) .امیدوارم موفق باشید.
maral87
2010/12/06, 10:42 AM
اگه کار با نرم افزار مطلب در منطق فازی رو بلدین خواهش می کنم راهنماییم کنین
برق پویش
2010/12/06, 12:10 PM
سلام به همه مهندسین کار بلد و سخاوت مند ,خواستار مطالبی در مورد معادلات و متغیرهای حالت وتحلیل کلی شبکه با استفاده از معادلات حالت هستم.
automation2010
2010/12/06, 02:58 PM
سلام به همه
کسی میدونه چطور توی نرم افزار اتوکد الکتریکال میشه استاندارد رو عوض کرد یعنی استاندارد آی-ای-سی رو انتخاب کرد؟
یه مورد دیگه اینکه چطور میشه به قطعات برق ساختمان دسترسی پیدا کرد؟چون هر چی تلاش کردم پیداشون نکردم؟
A_Akhondi_Surki@yahoo.com
M amiri
2010/12/06, 08:19 PM
سلام
مرسي
سلام دوست عزیز همونطوری که دوستای قبلی گفتن گاورنر دونوع هست الکترونیکی و مکانیکی که معمولا مکانیکی کاربرد بیشتری داره که با سنس کردن دور شفت توربین در اصل فرکانس شبکه رو سنس میکنه میدونیم که هرگاه بار دریافتی شبکه زیاد بشه فرکانس افت میکنه واین افت رو گاورنر تشخیص میده پس از اون به کنترل ولو توربین دستور بیشتر باز شدن رو صادر میکنه هرگاه دریچه کنترل ولو بیشتر باز بشه باعث میشه که توان اکتیو توربین و به تبع اون ژنراتور بیشتر بشه و فرکانس به مقدار ست شده خودش برگرده و برعکسش هم صادقه یعنی اگه فرکانس بالا بره گاورنر سنس میکنه ودستور بسته شدن کنترل ولو رو صادر میکنه
Hamid kabiri
2010/12/06, 09:27 PM
سلام
مصرف برق راکتیو در تمامی مصرف کننده ها بستگی به ضریب توان داره و ضریب توان هم بستگی به تکنولوژی ساخت مهتابی(اندوکتانس و سایر پارامتر ها) داره اگه منظور شما یه مهتابی خاصه وقتی مهتاب روشنه جریانی که از شبکه میکشه رو اندازه گیری کنید در این صورت با داشتن ولتاژ شبکه میتونیم توان ظاهری رو محاسبه کنیم و ضریب توان رو هم از تقسیم توان موثر(واته) به توان ظاهری محاسبه کنیم و در ادامه با داشتن این معلومات میتونیم توان راکتیو رو بر حسبVARمحاسبه کنیم
ممنون
nafise_3000
2010/12/10, 11:38 AM
سلام از كتاب چاپمن سوال دارم:
قسمت كموتاسيون رو كسي ميتونه توضيح بده؟
Behzad nejati
2010/12/10, 05:05 PM
سلام از كتاب چاپمن سوال دارم:
قسمت كموتاسيون رو كسي ميتونه توضيح بده؟
سلام
کموتاتور(کلکتور) در موتورهای جریان مستقیم یکسو کردن گشتاور و رساندن جریان به کلافها را به عهده داره و در مولد های جریان مستقیم وظیفه ی یکسو سازی ولتاژ و جریان در خروجی مولد وانتقال جریان به زغال رو داره
برای به وقوع پیوستن قسمتی اتفاقات فوق(با رنگ قرمز مشخص شده) لازم است در یک زمان های خاصی جاروبک از یک تیغه ی کموتاتور به تیغه ی بعدی تغییر تماس دهد و به این عمل کموتاسیون میگویند زمان کموتاسیون هم به ساختمان ماشین(قطر کلکتور پهنای جاروبک و...)و سرعت چرخش ارمیچر بستگی دارد در ضمن عمل کموتاسیون وقتی باید صورت گیرد که کلاف در منطقه ی خنثی باشد در غیر این صورت زیر زغال جرقه ایجاد میشود و این باعث تلفات میشه که راندمان ماشین رو پایین میاره
mojtaba7417
2010/12/10, 06:57 PM
سلام
درصورت امکان
1-جدول وسترمان
2-استانداردIEC
برای من ارسال کنید
ممنون
11822
2010/12/12, 01:52 PM
سلام دوستان من نیاز به یک پروز کارشناسی در رشته مهندسی برق قدرت دارم لطفا کمکم کنید
11822
2010/12/12, 02:00 PM
سلام دوستان من نیاز به منبع بسیارخوب برای درس ماشین های الکتریکی2 وبررسی سیستمهای قدرت و کتاب خوب برای نکات تستی و تست زدن دارم لطفا کمکم کنید
حامد باقری
2010/12/12, 06:13 PM
سلام دوستان من نیاز به منبع بسیارخوب برای درس ماشین های الکتریکی2 وبررسی سیستمهای قدرت و کتاب خوب برای نکات تستی و تست زدن دارم لطفا کمکم کنید
سلام دوست عزیز.
برای درس ماشین 2 کتاب چاپمن خوبه و به زبان ساده هم توضیح داده.
برای درس بررسی سیستم هم می تونی کتاب احد کاظمی رو بخونی و هم استیون سن که ه نظر من دومی بهتره.
برای تست زدن هم منابع زیادن مثل مدرسان شریف یا ماهان و یا پارسه.من خودم هیچ کدوم رو نخوندم ولی از اونایی که رفتن پرسیدم میگن پارسه از همه بهتره.
موفق باشی دوست عزیز.
حامد باقری
2010/12/12, 06:21 PM
سلام دوستان من نیاز به یک پروز کارشناسی در رشته مهندسی برق قدرت دارم لطفا کمکم کنید
دوست عزیز من قصد جسارت ندارم ولی پیشنهاد میدم خودتون موضوع پروژه را انتخاب کنید و خودتون هم انجامش بدین.تهیه پروژه معلومات زیادی رو به دانسته هاتون اضافه میکنه.درسته که یه کم مشکله ولی بعد از اینکه تموم میشه متوجه میشید که تهیه کردن اون چقدر براتون موثر بوده.
khosroshahiy
2010/12/12, 07:39 PM
برای گرفتن استاندارد در خواستتو تو قسمت پسورد های دانشگاهی قسمت مقالات لاتین تایپیک در خواست استاندارد مطرح کنی بچه ها خیلی لطف دارن کمتر از 1 ساعت واست لینک می کنن.
khosroshahiy
2010/12/12, 07:40 PM
سلام
درصورت امکان
1-جدول وسترمان
2-استانداردIEC
برای من ارسال کنید
ممنون
برای گرفتن استاندارد در خواستتو تو قسمت پسورد های دانشگاهی قسمت مقالات لاتین تایپیک در خواست استاندارد مطرح کنی بچه ها خیلی لطف دارن کمتر از 1 ساعت واست لینک می کنن.
hosseinassar
2010/12/13, 09:14 PM
سلام
کتاب ماشین بیم بهارا کتاب خیلی خوبه
کتاب بررسی پردازش هم خوبه
به زیر تالار کنکور هم سر بزنید کمک تون میکنه
esmaeila10
2010/12/14, 09:45 AM
با سلام خدمت همه دوستان
میخواستم ببینم معادله زیر به روش رونگه کوتا رو چه جوریب باید توی مطلب نوشت خیلی ممنون از همه
x'(t)=-3x+4y x(0)=1
y'(t) =-2x+3y y(0)=2
8913302033
2010/12/14, 04:33 PM
سلام خسته نباشید من یک پروژه در زمینه سیم پیچی ترانس می خوام
ممنونم
ایام به کامتون